Sreda, 30.03.2005.

10:08

Šef UNMIK-a: Ne verujte medijima

Soren Jesen-Petersen je posetio izbeglički centar u Bijanovcu sa preko 300 Srba i Roma, izbeglih sa Kosova pre šest godina.

Izvor: B92

Šef UNMIK-a: Ne verujte medijima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

zivela serbija bez kosove

pre 19 godina

sada je posledje vreme da danasnja generacija u serbiju ne odraste i ostare sa politikom resanje problema na ''diplomatskom putu'' a ako ne ide po onda drukcije. Vama dragi komsije treba da vam bude jasno da ako idete ovom putu ko do danas neqe biti bolje nego samo losije za serbiju pa jos losije za serbe iz kosove. Na primer starci su bili tukli od albanaca i odma se zove to masakar, sta bi vi dragi komsije rekli to sto celi svet zna sta su serbi ucinili u hervatsku, bosni i kosovu, onda bi morao novi term da se proglasa to sto su serbi ucinili. Ja sam siguran da ovo sto se desilo nisi ucinili albanci nema sanse.

Kosovac

pre 19 godina

Mislim da ova izjava g-dina Petrsena ukazuje na to da sve sto se kosi sa standardima, a smeta albanskoj zajednici ne moze da se objavi. To je moguce kad se vesti sa Kosova ne mogu naci nigde van SCG. Pa normalno, informativnom blokadom se sve postize, u ovoj "internet misiji" na KiM-u.

nišlija

pre 19 godina

Što pre se otreznimo to bolje po nas, a to je da je nezavisnost kosova ipak odavno zacrtana u politici USA. Uostalom zašto bi trebali biti taoci nečega što je za nas Srbe već odavno prokockao Milošević, a sada i Koštunjavi. Krivi smo sami sebi što smo ubili najboljeg među nama ZORANA ĐINĐIĆA koji je jedini mogao nešto da reši u našu korist. Zato osvestimo se Kosovo će postati nezavisno hteli mi ili ne i našom krivicom (jer ne umemo da uništimo te snage miloševića koje se sve dublje ukorenjuju u svesti ovog naroda)

zdravo pameti

pre 19 godina

A o statusu Severne Irske molim da se konsultuje Tanzanija i Juzna Karolina, a o statusu Makedonije najbolje Indija i Urugvaj da se konsultuju. Makedonci i Irci smeju doduse da kazu svoje misljenje, ali se ono nece tretirati ozbiljno.

Milan

pre 19 godina

A ja bih dodao - ne verujte ni predstavnicima UNMIK administracije. Setite se samo Bernara Kusnera koji je "imao razumevanja" za zlocine Albanaca posle rata, pa preko cinjenice da su posle svakog napada na srbe tim napadnutim srbima KFOR i UNMIK policija je pretresala kuce (da se slucajno ne bi branili sledeci put) pa njegovog prethodnika koji je minimizirao dogadjaje od 17 marta (usput nisam cuo da je neko osudjen od onih silnih privedenih "televizijskih zvezda"). Tako da ce za par dana doticni gospodin verovatno izjaviti da je to bila obicna svadja izmedju supruznika i da su pritom kao argumente koristili sekire.

djuro

pre 19 godina

Koliko znam, do ove Petersenove izjave nije bilo zvanicnog saopstenja o tome da su napadaci na starce u Crkolezu identifikovani. Da li on to onda izjavljuje da je zlocin resen? Ako ne, ovo je necuvena zloupotreba i ocigledna pristrasnost (ne bi mu bilo prvi put), jer ne zna ko je, ali zna da nisu Albanci (pio je valjda pivo sa svih dva miliona u doba napada) - i treba ga iz mesta smeniti i zigosati da nikad nigde ne obavlja nijednu javnu funkciju, a moglo bi se i o krivicnoj odgovornosti. Ako da, treba ga obavestiti da resenje zlocina nije "to nisu uradili Albanci" nego valjda mora da kaze ko je to uradio, imenom i prezimenom i da toga vidimo iza resetaka. Pa ako stvarno nisu Albanci, onda ce se to lepo videti. Ovako da verujem nesto tako delikatno na lepe oci nekome ko se onako rasplakao kad je ratni zlocinac otisao u Hag, ne mogu bas.

Muka mi je licemera

pre 19 godina

Sto se tice Rugove i njegove izjave da je "nezavisnost uslov da budu Evropljani", trebao bi neko da mu kaze da ce biti Evropljani ne kada dobiju nezavisnost nego kada vec jedanput pocnu da praktikuju i postuju evropske norme ponasanja. sva ta suplja prica o nezavisnosti i samo o nezavisnosti vec postaje degutantna i dosadna.

Robert

pre 19 godina

Zao mi je starijeg bračnog para ma ko god uradio to treba maximalna kazna, ako su to Albanci uradili, vi cete cuti to prvi, a ako su Srbi uradili voleo bih da vidim da li se to zove fasizam ili " medjusobni familiski nesporazum "

Sale

pre 19 godina

Ako se vec Petersen i albanci upinju da dokazu kako stare ljude nisu iskasapili Albanci (vec "srpske snage") hajde gospodo nadjite ko je to uradio i objavite imena, umesto da se non-stop busate kako ste "izmislili demokratiju". Za standarde mora malo i da se radi, a ne samo da se prosipa pamet.

greg

pre 19 godina

Najbolji nacin da se dokaze da je ovo prebijanje Srba naduvano od strane srpskih medija je taj, da Petersen kao i sva ta silna policija na Kosovu NAPOKON pocnu da rade svoj posao za koji dobijaju pare i da NAPOKON uhapse nekoga ko je ubio ili prebio nekog Srbina! Neka uhvate krivce, neka im kazu ime i prezime pa cemo znati da li je to srpska propaganda ili nije. Ovako, ovo je samo jos jedna licemerna i cinicna izjava i pokusaj da se sakriju rezultati albanskog nacionalizma na Kosovu. U stvari ovo na Kosovu vise nije ni nacionalizam, nego fasizam.

NeSrbin BG

pre 19 godina

Zaista me zanima kakve ce biti posledica ako nije kako Petersen tvrdi. Pre izvesnog vremena poslom je trebalo da idem za Prizren i covek Albanac mi je rekao da ne pomisljam na to. Da li je i on pod uticajem srpskih medija?

Avni Rustemi

pre 19 godina

to sto su kuce Albanaca bile blizu mesta dogadjaja ne znaci da su izversioci tog gnusnog akta automatski pripadnici Albanskog naroda .

EKSER

pre 19 godina

ako se radi o nesrećnim ljudima gospodi Vućić mogu da ka¿em da albanci nisu zainteresovani da bi destabilizirali situaciju na Kosovu sigurno NE i tako seći granu na koju sede.

Aca

pre 19 godina

Reformisti u Srbiji, za vreme vladavine pod vodjstvom Zorana Djindjica, su prosirili neformalne (ali realne) granice Srbije za 5km prema KiM (ulazak u Kopnenu zonu bezbednosti), a bezbednost Srba u Pokrajini je bila na daleko vecem nivou, zahvaljujuci dobrom vodjenju medjunarodne politike. To su cinjenice, a moje licno ubedjenje je i da su nam pozicije za odlucivanje o konacnom statusu Kosova bile daleko bolje.
Ne vidim da je sadasnja vlast uspela bilo sta da popravi (ne pokvari). Ako neko misli da je, recimo, neizlazak na izbore dobar - neka navede rezultate, nemojte da pricate kako je izlazak los.
Ako su sada rezultati Kostunicine politike na Kosovu losi, zamislite samo koliko bi bilo ostvareno kada bi isti stradao u atentatu?
Znaci, nije narocito tesko zaustaviti reforme u Srbiji i sprovoditi politiku kakva se trenutno sprovodi (pa i dobiti vecinu u birackom telu), ali to ne znaci da su pristalice iste u pravu.

Daki

pre 19 godina

Spadam u one koji kritikuju tzv. "nacional-patriotske snage" o kojima se sve zna, ko hoce da zna. Takodje svi znamo na sta su pojedinim mediji (kod nas vecina) sve spremni i kakvim se sve manipulacijama sluze, narocito kad su u sprezi sa vlascu. Medjutim, ova izjava gospodina Petersena u vezi pretucenog bracnog para je zaista provokativna i nema nikakvo opravdanje osim ukoliko UNMIK-ova policija ne resi slucaj i ne dokaze ono sto Petersen tvrdi. U suprotnom stvarno se radi o jednoj neodmerenoj izjavi koja ima stetne posledice.

Shukrija

pre 19 godina

Ono sto Petersen kazi sada, mi Albanci znamo od nase prakse. Nemoj da skocite sa mesta kako ponekada mi Albanci komentarisemo da destabilizacija Kosova je delo desktruktivnih (pretezno srpskih) snaga. I atentat na Rugovu je delo istih snaga! Peterson govori sa "emocijama" o stvarima da Rugova govori "indiferentno", jer dok za Rugovu to su vec poznate stvari, za Petersena to zvuci kako on je "otkrivao Ameriku". Srpski nacionalizam, porazen je sveokolo, sem u nekim starim glavama. Najvise sto on radi sada je da steti srpskom narodu. Ja izrazim nadu da i ovog puta on ce biti porazen i to za uvek!

IvanS

pre 19 godina

G-din Gojko Savić je na izborima dobio beznacajnu podrsku birackog tela, prema tome on ne moze da iznosi "stav Srba". On jednostavno moze da iznosi samo svoje licne stavove. Ne iznenadjuje izjava Petersena jer su slicno radili i njegovi prethodnici - od Beograda dobiju neka obecanja, sa njima se razmasu, a odmah posle posete kritikuju one koji im se u Beogradu ne svidjaju. Naravno, nasi "reformisti" odmah imaju slagvort za likovanje, zaboravljajuci sta su to oni uradili po ovom pitanju, u cetiri godine svoje vladavine.

Bora

pre 19 godina

Namere gospodina Petersona su jasne. Optuziti Srbe da ne razumeju situaciju na Kosovu i da zbog toga ne smeju da se vrate. Pricati da je bracni par starace pretucen i da po sredi nisu etnicki razlozi, pokazuje koliko su Evropa i Amerika nisko pale. Neka gospodin Peterson isprazni srpske stanove u Pristini i sirom Kosova i neka garantuje da ce se Srbi vratiti na svoja stara radna mesta i oni ce se vratiti. Gde ce to ljudi da se vrate na livade, pa neka pasu travu posto nemaju posla. Da se ovo desavalo Albancima za vreme rezima g. Milosevica i ovo bi bilo u optuznici.

Branko, USA

pre 19 godina

Vrlo je interesantno da je ovo Dzekson izjavio o nezavisnosti Kosova ako su to mediji preneli korektno i ako nije bilo nekakve greske u prevodu. Ja licno da sam on takvu stvar bih izjavio samo na brifingu Stejt Departmenta pred milion novinara. Koliko znam stav o nezavisnosti barem zvanican ovde ne postoji a ako postoji bilo bi sve izneto na bridingu. Ocekujem skoru izjavu da je izjava pogresno protumacena? A izjava Petersena o prebijenim starcima srpske nacionalnosti je porazavajuca. Resio covek da ucestvuje u zlocinu!

G.M.

pre 19 godina

Zao mi je sto su kosmetski Srbi razocarani, ali to je zbog toga sto im srpska vlada stalno prikriva istinu o buducem statusu juzne pokrajine i uvek daje u javnost saopstenja koja su skoro u direktnoj suprotnosti od onog sto se sa medjunarodnom zajednicom razgovara i dogovara. Srbija niti odlucuje, niti ce odlucivati o bilo kom kosmetskom pitanju. Zasto Kostunica i Tadic nemaju hrabrosti (da cast ne pominjem!) da to javno priznaju?

kosovar

pre 19 godina

Pa bilo je vreme da ove izjave idu u srpske medije, konacno Srbi is Srbije i iz Kosovo ce da vide realnost i distanciraju se sa vlade Srbije koja radi na njihovim steti (Srbi sa Kosova)... O nezavisnosti necu ni da pricam procitajte vesti, sve jasno ko dan. Hvala lepo.

Ekrem

pre 19 godina

Ja sam primetio jednu cudnu pojavu na Kosovo, posto tu zivim. Svaki incident, gde su Srbi zrtve, ako se posle par dana precuti u srpskim medijima, onda pocinioci nisu Albanci. To se pokazalo vise puta, recimo kada je jedan klinac izresetao svoj auto u nekom selu blizu Gnjilana. Naime, on je hteo na takav nacin da ubedi dedu da prodaje njivu i da odlaze u Srbiji, navodeci da je bio napadnut od Albanaca. Medjutim, skoro nikada se ne objavljuju rezultati uspesne policijske istrage u srpskim medijima.

Dr. Dragan Stevanovic - Nemacka

pre 19 godina

Ako je istina ovo sto Petersen kaze, onda je to novi porez za nase novinarstvo! Ako je to laz, treba ga sto pre najuriti, zabraniti mu da ikada vise kroci u Srbiju i energicno zatraziti od g. Anana njegovu hitnu smenu! A novinari B92 se mogu potruditi da nam dokazu sta je istina, zar je to tako tesko?

Milutin Mladjenovic-Bgd.

pre 19 godina

Nevetovatno, skadalozno, monstruozno se ponasa sef UMNIKA Petersen na Kosmetu. Moram da se obuzdam sta cu da kazem, jer mi to necete objaviti, ali ovo sta prica Peterson je za elektricnu stolicu! Da to radi i prica u Americi na primer, ali posto to sto radi-radi u balkanskoj krcmi, ne samo sto ce ostati nekaznjen, vec ce biti nagradjen i lepo placen... Covek 'ladno danas prica da porodicu Vucic nisu napali i masakrirali Albanci, vec kako kaze neki Marsovci, jer su bili blize kuci! Ovako glasi objasnjenje Petersena zlocin nad supruznicima Vucic, on stvarno misli da u Srbiji ima posla sa umnoporemecenim ljudima i javnocu... Ako mu se adekvatno ne odgovori, pomislice on da je to i tacno!

Gaston

pre 19 godina

Malo nelogican izjava gospodina Dzeksona. Kosovo ce biti nezavisno a s druge strane evropske integracije?! Mislim, ulazak u EU samo po sebi podrazumeva gubitak nezavisnosti.

npb

pre 19 godina

Ovakvih izjava će tek biti.
Ono što je jasno je da Srbija neće imati upravu nad Kosovom, što joj u stvari ide u korist.
Ali teško da će Kosovo postati nezavisna država. Ono će postati protektorat EU, formalno će ostati u sastavu Srbije, a sa integracijom regiona u EU će sve doći na svoje.
Što se tiče Srbije, ona će ući u EU mnogo pre Kosova. A odnos Srbije i nepriznatog Kosova će do konačnog ulaska Kosova u EU biti sličan odnosu Kipra koji je u EU i onog drugog koji je čardak ni na nebu ni na zemlji.
Obrni-okreni, Kosovu će na duže staze biti veoma nezgodno bez Srbije, pa je bolje da se svi nacionalisti prizovu pameti.

Pera Miric

pre 19 godina

Gospodin Peterson nije rekao nista novo. Ponavlja se ista prica, samo malo izvrnuta. Srbi nemaju sta da traze na takvim pregovorima. Ako je Medjunarodna Zajednica odlucila da od Srbije oduzmu KiM ocigleno ne nameravaju da pitaju Srbiju. RS treba da se pripremi za referendum o nezavisnosti. To je njihovo pravo. Izgleda da je sada doslo pravo verme.

BORIS

pre 19 godina

"Stav Beograda bez značaja" Vidi ti to? Pa sad i Busov savetnik naomcio se na Srbe. Zaista ova izjava stavlja sve iluzije pod noge ali kazem treba biti pametan i mudar u narednoj deceniji da bi se doslo do nekog resenja koji nece ici na stetu Srba. Ako bi se priznala nezavisnost Kosova onda mora pod hitno da se radi na tome da se odrzi demokratski referendum Srba u Republici Srpskoj pa kad mogu drugi da stvaraju drzave na stetu zemalja ovog Balkanskog regiona onda zasto nebi mogli i mi? Pamet u glavu i BORI SE!

vesna

pre 19 godina

Konacno su kosovski Srbi shvatili da im Kostunicino cutanje i "bojkotovanje" ne donosi nikakve koristi.
A Petersen je mnogo "sladak", podnosi izvestaj premijeru Kosova....

Furious

pre 19 godina

Krajnje je vreme da se srbima na Kosovu stavi do znanja da ce Kosovo biti nezavisno i da na tom putu ne stoji Srbija koja se trudila da u ocima kosovskih Srba izgleda kao glavni partner i negociator o svemu sto ce se desavati na Kosovu. Status Kosova je nesto o cemu ce odluciti samo Kosovari, a tu se uklucuju Albanci, Srbi, Bosnjaci, Romi, Turci, gde ce svi biti ravnopravni gradjani, a partner u tome ce im biti medjunarodna zajednica. A politicari u Srbiji to odavno znaju i tek ce se doznati da su oni celo vreme manipulisali Srbe na Kosovu da bi skretali paznju od svojih problema....

vesna

pre 19 godina

Konacno su kosovski Srbi shvatili da im Kostunicino cutanje i "bojkotovanje" ne donosi nikakve koristi.
A Petersen je mnogo "sladak", podnosi izvestaj premijeru Kosova....

BORIS

pre 19 godina

"Stav Beograda bez značaja" Vidi ti to? Pa sad i Busov savetnik naomcio se na Srbe. Zaista ova izjava stavlja sve iluzije pod noge ali kazem treba biti pametan i mudar u narednoj deceniji da bi se doslo do nekog resenja koji nece ici na stetu Srba. Ako bi se priznala nezavisnost Kosova onda mora pod hitno da se radi na tome da se odrzi demokratski referendum Srba u Republici Srpskoj pa kad mogu drugi da stvaraju drzave na stetu zemalja ovog Balkanskog regiona onda zasto nebi mogli i mi? Pamet u glavu i BORI SE!

Furious

pre 19 godina

Krajnje je vreme da se srbima na Kosovu stavi do znanja da ce Kosovo biti nezavisno i da na tom putu ne stoji Srbija koja se trudila da u ocima kosovskih Srba izgleda kao glavni partner i negociator o svemu sto ce se desavati na Kosovu. Status Kosova je nesto o cemu ce odluciti samo Kosovari, a tu se uklucuju Albanci, Srbi, Bosnjaci, Romi, Turci, gde ce svi biti ravnopravni gradjani, a partner u tome ce im biti medjunarodna zajednica. A politicari u Srbiji to odavno znaju i tek ce se doznati da su oni celo vreme manipulisali Srbe na Kosovu da bi skretali paznju od svojih problema....

Pera Miric

pre 19 godina

Gospodin Peterson nije rekao nista novo. Ponavlja se ista prica, samo malo izvrnuta. Srbi nemaju sta da traze na takvim pregovorima. Ako je Medjunarodna Zajednica odlucila da od Srbije oduzmu KiM ocigleno ne nameravaju da pitaju Srbiju. RS treba da se pripremi za referendum o nezavisnosti. To je njihovo pravo. Izgleda da je sada doslo pravo verme.

npb

pre 19 godina

Ovakvih izjava će tek biti.
Ono što je jasno je da Srbija neće imati upravu nad Kosovom, što joj u stvari ide u korist.
Ali teško da će Kosovo postati nezavisna država. Ono će postati protektorat EU, formalno će ostati u sastavu Srbije, a sa integracijom regiona u EU će sve doći na svoje.
Što se tiče Srbije, ona će ući u EU mnogo pre Kosova. A odnos Srbije i nepriznatog Kosova će do konačnog ulaska Kosova u EU biti sličan odnosu Kipra koji je u EU i onog drugog koji je čardak ni na nebu ni na zemlji.
Obrni-okreni, Kosovu će na duže staze biti veoma nezgodno bez Srbije, pa je bolje da se svi nacionalisti prizovu pameti.

Gaston

pre 19 godina

Malo nelogican izjava gospodina Dzeksona. Kosovo ce biti nezavisno a s druge strane evropske integracije?! Mislim, ulazak u EU samo po sebi podrazumeva gubitak nezavisnosti.

G.M.

pre 19 godina

Zao mi je sto su kosmetski Srbi razocarani, ali to je zbog toga sto im srpska vlada stalno prikriva istinu o buducem statusu juzne pokrajine i uvek daje u javnost saopstenja koja su skoro u direktnoj suprotnosti od onog sto se sa medjunarodnom zajednicom razgovara i dogovara. Srbija niti odlucuje, niti ce odlucivati o bilo kom kosmetskom pitanju. Zasto Kostunica i Tadic nemaju hrabrosti (da cast ne pominjem!) da to javno priznaju?

Bora

pre 19 godina

Namere gospodina Petersona su jasne. Optuziti Srbe da ne razumeju situaciju na Kosovu i da zbog toga ne smeju da se vrate. Pricati da je bracni par starace pretucen i da po sredi nisu etnicki razlozi, pokazuje koliko su Evropa i Amerika nisko pale. Neka gospodin Peterson isprazni srpske stanove u Pristini i sirom Kosova i neka garantuje da ce se Srbi vratiti na svoja stara radna mesta i oni ce se vratiti. Gde ce to ljudi da se vrate na livade, pa neka pasu travu posto nemaju posla. Da se ovo desavalo Albancima za vreme rezima g. Milosevica i ovo bi bilo u optuznici.

IvanS

pre 19 godina

G-din Gojko Savić je na izborima dobio beznacajnu podrsku birackog tela, prema tome on ne moze da iznosi "stav Srba". On jednostavno moze da iznosi samo svoje licne stavove. Ne iznenadjuje izjava Petersena jer su slicno radili i njegovi prethodnici - od Beograda dobiju neka obecanja, sa njima se razmasu, a odmah posle posete kritikuju one koji im se u Beogradu ne svidjaju. Naravno, nasi "reformisti" odmah imaju slagvort za likovanje, zaboravljajuci sta su to oni uradili po ovom pitanju, u cetiri godine svoje vladavine.

Branko, USA

pre 19 godina

Vrlo je interesantno da je ovo Dzekson izjavio o nezavisnosti Kosova ako su to mediji preneli korektno i ako nije bilo nekakve greske u prevodu. Ja licno da sam on takvu stvar bih izjavio samo na brifingu Stejt Departmenta pred milion novinara. Koliko znam stav o nezavisnosti barem zvanican ovde ne postoji a ako postoji bilo bi sve izneto na bridingu. Ocekujem skoru izjavu da je izjava pogresno protumacena? A izjava Petersena o prebijenim starcima srpske nacionalnosti je porazavajuca. Resio covek da ucestvuje u zlocinu!

Ekrem

pre 19 godina

Ja sam primetio jednu cudnu pojavu na Kosovo, posto tu zivim. Svaki incident, gde su Srbi zrtve, ako se posle par dana precuti u srpskim medijima, onda pocinioci nisu Albanci. To se pokazalo vise puta, recimo kada je jedan klinac izresetao svoj auto u nekom selu blizu Gnjilana. Naime, on je hteo na takav nacin da ubedi dedu da prodaje njivu i da odlaze u Srbiji, navodeci da je bio napadnut od Albanaca. Medjutim, skoro nikada se ne objavljuju rezultati uspesne policijske istrage u srpskim medijima.

Dr. Dragan Stevanovic - Nemacka

pre 19 godina

Ako je istina ovo sto Petersen kaze, onda je to novi porez za nase novinarstvo! Ako je to laz, treba ga sto pre najuriti, zabraniti mu da ikada vise kroci u Srbiju i energicno zatraziti od g. Anana njegovu hitnu smenu! A novinari B92 se mogu potruditi da nam dokazu sta je istina, zar je to tako tesko?

Milutin Mladjenovic-Bgd.

pre 19 godina

Nevetovatno, skadalozno, monstruozno se ponasa sef UMNIKA Petersen na Kosmetu. Moram da se obuzdam sta cu da kazem, jer mi to necete objaviti, ali ovo sta prica Peterson je za elektricnu stolicu! Da to radi i prica u Americi na primer, ali posto to sto radi-radi u balkanskoj krcmi, ne samo sto ce ostati nekaznjen, vec ce biti nagradjen i lepo placen... Covek 'ladno danas prica da porodicu Vucic nisu napali i masakrirali Albanci, vec kako kaze neki Marsovci, jer su bili blize kuci! Ovako glasi objasnjenje Petersena zlocin nad supruznicima Vucic, on stvarno misli da u Srbiji ima posla sa umnoporemecenim ljudima i javnocu... Ako mu se adekvatno ne odgovori, pomislice on da je to i tacno!

kosovar

pre 19 godina

Pa bilo je vreme da ove izjave idu u srpske medije, konacno Srbi is Srbije i iz Kosovo ce da vide realnost i distanciraju se sa vlade Srbije koja radi na njihovim steti (Srbi sa Kosova)... O nezavisnosti necu ni da pricam procitajte vesti, sve jasno ko dan. Hvala lepo.

Aca

pre 19 godina

Reformisti u Srbiji, za vreme vladavine pod vodjstvom Zorana Djindjica, su prosirili neformalne (ali realne) granice Srbije za 5km prema KiM (ulazak u Kopnenu zonu bezbednosti), a bezbednost Srba u Pokrajini je bila na daleko vecem nivou, zahvaljujuci dobrom vodjenju medjunarodne politike. To su cinjenice, a moje licno ubedjenje je i da su nam pozicije za odlucivanje o konacnom statusu Kosova bile daleko bolje.
Ne vidim da je sadasnja vlast uspela bilo sta da popravi (ne pokvari). Ako neko misli da je, recimo, neizlazak na izbore dobar - neka navede rezultate, nemojte da pricate kako je izlazak los.
Ako su sada rezultati Kostunicine politike na Kosovu losi, zamislite samo koliko bi bilo ostvareno kada bi isti stradao u atentatu?
Znaci, nije narocito tesko zaustaviti reforme u Srbiji i sprovoditi politiku kakva se trenutno sprovodi (pa i dobiti vecinu u birackom telu), ali to ne znaci da su pristalice iste u pravu.

Daki

pre 19 godina

Spadam u one koji kritikuju tzv. "nacional-patriotske snage" o kojima se sve zna, ko hoce da zna. Takodje svi znamo na sta su pojedinim mediji (kod nas vecina) sve spremni i kakvim se sve manipulacijama sluze, narocito kad su u sprezi sa vlascu. Medjutim, ova izjava gospodina Petersena u vezi pretucenog bracnog para je zaista provokativna i nema nikakvo opravdanje osim ukoliko UNMIK-ova policija ne resi slucaj i ne dokaze ono sto Petersen tvrdi. U suprotnom stvarno se radi o jednoj neodmerenoj izjavi koja ima stetne posledice.

Shukrija

pre 19 godina

Ono sto Petersen kazi sada, mi Albanci znamo od nase prakse. Nemoj da skocite sa mesta kako ponekada mi Albanci komentarisemo da destabilizacija Kosova je delo desktruktivnih (pretezno srpskih) snaga. I atentat na Rugovu je delo istih snaga! Peterson govori sa "emocijama" o stvarima da Rugova govori "indiferentno", jer dok za Rugovu to su vec poznate stvari, za Petersena to zvuci kako on je "otkrivao Ameriku". Srpski nacionalizam, porazen je sveokolo, sem u nekim starim glavama. Najvise sto on radi sada je da steti srpskom narodu. Ja izrazim nadu da i ovog puta on ce biti porazen i to za uvek!

EKSER

pre 19 godina

ako se radi o nesrećnim ljudima gospodi Vućić mogu da ka¿em da albanci nisu zainteresovani da bi destabilizirali situaciju na Kosovu sigurno NE i tako seći granu na koju sede.

Avni Rustemi

pre 19 godina

to sto su kuce Albanaca bile blizu mesta dogadjaja ne znaci da su izversioci tog gnusnog akta automatski pripadnici Albanskog naroda .

NeSrbin BG

pre 19 godina

Zaista me zanima kakve ce biti posledica ako nije kako Petersen tvrdi. Pre izvesnog vremena poslom je trebalo da idem za Prizren i covek Albanac mi je rekao da ne pomisljam na to. Da li je i on pod uticajem srpskih medija?

greg

pre 19 godina

Najbolji nacin da se dokaze da je ovo prebijanje Srba naduvano od strane srpskih medija je taj, da Petersen kao i sva ta silna policija na Kosovu NAPOKON pocnu da rade svoj posao za koji dobijaju pare i da NAPOKON uhapse nekoga ko je ubio ili prebio nekog Srbina! Neka uhvate krivce, neka im kazu ime i prezime pa cemo znati da li je to srpska propaganda ili nije. Ovako, ovo je samo jos jedna licemerna i cinicna izjava i pokusaj da se sakriju rezultati albanskog nacionalizma na Kosovu. U stvari ovo na Kosovu vise nije ni nacionalizam, nego fasizam.

Sale

pre 19 godina

Ako se vec Petersen i albanci upinju da dokazu kako stare ljude nisu iskasapili Albanci (vec "srpske snage") hajde gospodo nadjite ko je to uradio i objavite imena, umesto da se non-stop busate kako ste "izmislili demokratiju". Za standarde mora malo i da se radi, a ne samo da se prosipa pamet.

Muka mi je licemera

pre 19 godina

Sto se tice Rugove i njegove izjave da je "nezavisnost uslov da budu Evropljani", trebao bi neko da mu kaze da ce biti Evropljani ne kada dobiju nezavisnost nego kada vec jedanput pocnu da praktikuju i postuju evropske norme ponasanja. sva ta suplja prica o nezavisnosti i samo o nezavisnosti vec postaje degutantna i dosadna.

Robert

pre 19 godina

Zao mi je starijeg bračnog para ma ko god uradio to treba maximalna kazna, ako su to Albanci uradili, vi cete cuti to prvi, a ako su Srbi uradili voleo bih da vidim da li se to zove fasizam ili " medjusobni familiski nesporazum "

djuro

pre 19 godina

Koliko znam, do ove Petersenove izjave nije bilo zvanicnog saopstenja o tome da su napadaci na starce u Crkolezu identifikovani. Da li on to onda izjavljuje da je zlocin resen? Ako ne, ovo je necuvena zloupotreba i ocigledna pristrasnost (ne bi mu bilo prvi put), jer ne zna ko je, ali zna da nisu Albanci (pio je valjda pivo sa svih dva miliona u doba napada) - i treba ga iz mesta smeniti i zigosati da nikad nigde ne obavlja nijednu javnu funkciju, a moglo bi se i o krivicnoj odgovornosti. Ako da, treba ga obavestiti da resenje zlocina nije "to nisu uradili Albanci" nego valjda mora da kaze ko je to uradio, imenom i prezimenom i da toga vidimo iza resetaka. Pa ako stvarno nisu Albanci, onda ce se to lepo videti. Ovako da verujem nesto tako delikatno na lepe oci nekome ko se onako rasplakao kad je ratni zlocinac otisao u Hag, ne mogu bas.

zdravo pameti

pre 19 godina

A o statusu Severne Irske molim da se konsultuje Tanzanija i Juzna Karolina, a o statusu Makedonije najbolje Indija i Urugvaj da se konsultuju. Makedonci i Irci smeju doduse da kazu svoje misljenje, ali se ono nece tretirati ozbiljno.

nišlija

pre 19 godina

Što pre se otreznimo to bolje po nas, a to je da je nezavisnost kosova ipak odavno zacrtana u politici USA. Uostalom zašto bi trebali biti taoci nečega što je za nas Srbe već odavno prokockao Milošević, a sada i Koštunjavi. Krivi smo sami sebi što smo ubili najboljeg među nama ZORANA ĐINĐIĆA koji je jedini mogao nešto da reši u našu korist. Zato osvestimo se Kosovo će postati nezavisno hteli mi ili ne i našom krivicom (jer ne umemo da uništimo te snage miloševića koje se sve dublje ukorenjuju u svesti ovog naroda)

Milan

pre 19 godina

A ja bih dodao - ne verujte ni predstavnicima UNMIK administracije. Setite se samo Bernara Kusnera koji je "imao razumevanja" za zlocine Albanaca posle rata, pa preko cinjenice da su posle svakog napada na srbe tim napadnutim srbima KFOR i UNMIK policija je pretresala kuce (da se slucajno ne bi branili sledeci put) pa njegovog prethodnika koji je minimizirao dogadjaje od 17 marta (usput nisam cuo da je neko osudjen od onih silnih privedenih "televizijskih zvezda"). Tako da ce za par dana doticni gospodin verovatno izjaviti da je to bila obicna svadja izmedju supruznika i da su pritom kao argumente koristili sekire.

Kosovac

pre 19 godina

Mislim da ova izjava g-dina Petrsena ukazuje na to da sve sto se kosi sa standardima, a smeta albanskoj zajednici ne moze da se objavi. To je moguce kad se vesti sa Kosova ne mogu naci nigde van SCG. Pa normalno, informativnom blokadom se sve postize, u ovoj "internet misiji" na KiM-u.

zivela serbija bez kosove

pre 19 godina

sada je posledje vreme da danasnja generacija u serbiju ne odraste i ostare sa politikom resanje problema na ''diplomatskom putu'' a ako ne ide po onda drukcije. Vama dragi komsije treba da vam bude jasno da ako idete ovom putu ko do danas neqe biti bolje nego samo losije za serbiju pa jos losije za serbe iz kosove. Na primer starci su bili tukli od albanaca i odma se zove to masakar, sta bi vi dragi komsije rekli to sto celi svet zna sta su serbi ucinili u hervatsku, bosni i kosovu, onda bi morao novi term da se proglasa to sto su serbi ucinili. Ja sam siguran da ovo sto se desilo nisi ucinili albanci nema sanse.

vesna

pre 19 godina

Konacno su kosovski Srbi shvatili da im Kostunicino cutanje i "bojkotovanje" ne donosi nikakve koristi.
A Petersen je mnogo "sladak", podnosi izvestaj premijeru Kosova....

BORIS

pre 19 godina

"Stav Beograda bez značaja" Vidi ti to? Pa sad i Busov savetnik naomcio se na Srbe. Zaista ova izjava stavlja sve iluzije pod noge ali kazem treba biti pametan i mudar u narednoj deceniji da bi se doslo do nekog resenja koji nece ici na stetu Srba. Ako bi se priznala nezavisnost Kosova onda mora pod hitno da se radi na tome da se odrzi demokratski referendum Srba u Republici Srpskoj pa kad mogu drugi da stvaraju drzave na stetu zemalja ovog Balkanskog regiona onda zasto nebi mogli i mi? Pamet u glavu i BORI SE!

Furious

pre 19 godina

Krajnje je vreme da se srbima na Kosovu stavi do znanja da ce Kosovo biti nezavisno i da na tom putu ne stoji Srbija koja se trudila da u ocima kosovskih Srba izgleda kao glavni partner i negociator o svemu sto ce se desavati na Kosovu. Status Kosova je nesto o cemu ce odluciti samo Kosovari, a tu se uklucuju Albanci, Srbi, Bosnjaci, Romi, Turci, gde ce svi biti ravnopravni gradjani, a partner u tome ce im biti medjunarodna zajednica. A politicari u Srbiji to odavno znaju i tek ce se doznati da su oni celo vreme manipulisali Srbe na Kosovu da bi skretali paznju od svojih problema....

Pera Miric

pre 19 godina

Gospodin Peterson nije rekao nista novo. Ponavlja se ista prica, samo malo izvrnuta. Srbi nemaju sta da traze na takvim pregovorima. Ako je Medjunarodna Zajednica odlucila da od Srbije oduzmu KiM ocigleno ne nameravaju da pitaju Srbiju. RS treba da se pripremi za referendum o nezavisnosti. To je njihovo pravo. Izgleda da je sada doslo pravo verme.

npb

pre 19 godina

Ovakvih izjava će tek biti.
Ono što je jasno je da Srbija neće imati upravu nad Kosovom, što joj u stvari ide u korist.
Ali teško da će Kosovo postati nezavisna država. Ono će postati protektorat EU, formalno će ostati u sastavu Srbije, a sa integracijom regiona u EU će sve doći na svoje.
Što se tiče Srbije, ona će ući u EU mnogo pre Kosova. A odnos Srbije i nepriznatog Kosova će do konačnog ulaska Kosova u EU biti sličan odnosu Kipra koji je u EU i onog drugog koji je čardak ni na nebu ni na zemlji.
Obrni-okreni, Kosovu će na duže staze biti veoma nezgodno bez Srbije, pa je bolje da se svi nacionalisti prizovu pameti.

Gaston

pre 19 godina

Malo nelogican izjava gospodina Dzeksona. Kosovo ce biti nezavisno a s druge strane evropske integracije?! Mislim, ulazak u EU samo po sebi podrazumeva gubitak nezavisnosti.

G.M.

pre 19 godina

Zao mi je sto su kosmetski Srbi razocarani, ali to je zbog toga sto im srpska vlada stalno prikriva istinu o buducem statusu juzne pokrajine i uvek daje u javnost saopstenja koja su skoro u direktnoj suprotnosti od onog sto se sa medjunarodnom zajednicom razgovara i dogovara. Srbija niti odlucuje, niti ce odlucivati o bilo kom kosmetskom pitanju. Zasto Kostunica i Tadic nemaju hrabrosti (da cast ne pominjem!) da to javno priznaju?

Bora

pre 19 godina

Namere gospodina Petersona su jasne. Optuziti Srbe da ne razumeju situaciju na Kosovu i da zbog toga ne smeju da se vrate. Pricati da je bracni par starace pretucen i da po sredi nisu etnicki razlozi, pokazuje koliko su Evropa i Amerika nisko pale. Neka gospodin Peterson isprazni srpske stanove u Pristini i sirom Kosova i neka garantuje da ce se Srbi vratiti na svoja stara radna mesta i oni ce se vratiti. Gde ce to ljudi da se vrate na livade, pa neka pasu travu posto nemaju posla. Da se ovo desavalo Albancima za vreme rezima g. Milosevica i ovo bi bilo u optuznici.

IvanS

pre 19 godina

G-din Gojko Savić je na izborima dobio beznacajnu podrsku birackog tela, prema tome on ne moze da iznosi "stav Srba". On jednostavno moze da iznosi samo svoje licne stavove. Ne iznenadjuje izjava Petersena jer su slicno radili i njegovi prethodnici - od Beograda dobiju neka obecanja, sa njima se razmasu, a odmah posle posete kritikuju one koji im se u Beogradu ne svidjaju. Naravno, nasi "reformisti" odmah imaju slagvort za likovanje, zaboravljajuci sta su to oni uradili po ovom pitanju, u cetiri godine svoje vladavine.

Branko, USA

pre 19 godina

Vrlo je interesantno da je ovo Dzekson izjavio o nezavisnosti Kosova ako su to mediji preneli korektno i ako nije bilo nekakve greske u prevodu. Ja licno da sam on takvu stvar bih izjavio samo na brifingu Stejt Departmenta pred milion novinara. Koliko znam stav o nezavisnosti barem zvanican ovde ne postoji a ako postoji bilo bi sve izneto na bridingu. Ocekujem skoru izjavu da je izjava pogresno protumacena? A izjava Petersena o prebijenim starcima srpske nacionalnosti je porazavajuca. Resio covek da ucestvuje u zlocinu!

Ekrem

pre 19 godina

Ja sam primetio jednu cudnu pojavu na Kosovo, posto tu zivim. Svaki incident, gde su Srbi zrtve, ako se posle par dana precuti u srpskim medijima, onda pocinioci nisu Albanci. To se pokazalo vise puta, recimo kada je jedan klinac izresetao svoj auto u nekom selu blizu Gnjilana. Naime, on je hteo na takav nacin da ubedi dedu da prodaje njivu i da odlaze u Srbiji, navodeci da je bio napadnut od Albanaca. Medjutim, skoro nikada se ne objavljuju rezultati uspesne policijske istrage u srpskim medijima.

Dr. Dragan Stevanovic - Nemacka

pre 19 godina

Ako je istina ovo sto Petersen kaze, onda je to novi porez za nase novinarstvo! Ako je to laz, treba ga sto pre najuriti, zabraniti mu da ikada vise kroci u Srbiju i energicno zatraziti od g. Anana njegovu hitnu smenu! A novinari B92 se mogu potruditi da nam dokazu sta je istina, zar je to tako tesko?

Milutin Mladjenovic-Bgd.

pre 19 godina

Nevetovatno, skadalozno, monstruozno se ponasa sef UMNIKA Petersen na Kosmetu. Moram da se obuzdam sta cu da kazem, jer mi to necete objaviti, ali ovo sta prica Peterson je za elektricnu stolicu! Da to radi i prica u Americi na primer, ali posto to sto radi-radi u balkanskoj krcmi, ne samo sto ce ostati nekaznjen, vec ce biti nagradjen i lepo placen... Covek 'ladno danas prica da porodicu Vucic nisu napali i masakrirali Albanci, vec kako kaze neki Marsovci, jer su bili blize kuci! Ovako glasi objasnjenje Petersena zlocin nad supruznicima Vucic, on stvarno misli da u Srbiji ima posla sa umnoporemecenim ljudima i javnocu... Ako mu se adekvatno ne odgovori, pomislice on da je to i tacno!

kosovar

pre 19 godina

Pa bilo je vreme da ove izjave idu u srpske medije, konacno Srbi is Srbije i iz Kosovo ce da vide realnost i distanciraju se sa vlade Srbije koja radi na njihovim steti (Srbi sa Kosova)... O nezavisnosti necu ni da pricam procitajte vesti, sve jasno ko dan. Hvala lepo.

Aca

pre 19 godina

Reformisti u Srbiji, za vreme vladavine pod vodjstvom Zorana Djindjica, su prosirili neformalne (ali realne) granice Srbije za 5km prema KiM (ulazak u Kopnenu zonu bezbednosti), a bezbednost Srba u Pokrajini je bila na daleko vecem nivou, zahvaljujuci dobrom vodjenju medjunarodne politike. To su cinjenice, a moje licno ubedjenje je i da su nam pozicije za odlucivanje o konacnom statusu Kosova bile daleko bolje.
Ne vidim da je sadasnja vlast uspela bilo sta da popravi (ne pokvari). Ako neko misli da je, recimo, neizlazak na izbore dobar - neka navede rezultate, nemojte da pricate kako je izlazak los.
Ako su sada rezultati Kostunicine politike na Kosovu losi, zamislite samo koliko bi bilo ostvareno kada bi isti stradao u atentatu?
Znaci, nije narocito tesko zaustaviti reforme u Srbiji i sprovoditi politiku kakva se trenutno sprovodi (pa i dobiti vecinu u birackom telu), ali to ne znaci da su pristalice iste u pravu.

Daki

pre 19 godina

Spadam u one koji kritikuju tzv. "nacional-patriotske snage" o kojima se sve zna, ko hoce da zna. Takodje svi znamo na sta su pojedinim mediji (kod nas vecina) sve spremni i kakvim se sve manipulacijama sluze, narocito kad su u sprezi sa vlascu. Medjutim, ova izjava gospodina Petersena u vezi pretucenog bracnog para je zaista provokativna i nema nikakvo opravdanje osim ukoliko UNMIK-ova policija ne resi slucaj i ne dokaze ono sto Petersen tvrdi. U suprotnom stvarno se radi o jednoj neodmerenoj izjavi koja ima stetne posledice.

Shukrija

pre 19 godina

Ono sto Petersen kazi sada, mi Albanci znamo od nase prakse. Nemoj da skocite sa mesta kako ponekada mi Albanci komentarisemo da destabilizacija Kosova je delo desktruktivnih (pretezno srpskih) snaga. I atentat na Rugovu je delo istih snaga! Peterson govori sa "emocijama" o stvarima da Rugova govori "indiferentno", jer dok za Rugovu to su vec poznate stvari, za Petersena to zvuci kako on je "otkrivao Ameriku". Srpski nacionalizam, porazen je sveokolo, sem u nekim starim glavama. Najvise sto on radi sada je da steti srpskom narodu. Ja izrazim nadu da i ovog puta on ce biti porazen i to za uvek!

EKSER

pre 19 godina

ako se radi o nesrećnim ljudima gospodi Vućić mogu da ka¿em da albanci nisu zainteresovani da bi destabilizirali situaciju na Kosovu sigurno NE i tako seći granu na koju sede.

Avni Rustemi

pre 19 godina

to sto su kuce Albanaca bile blizu mesta dogadjaja ne znaci da su izversioci tog gnusnog akta automatski pripadnici Albanskog naroda .

NeSrbin BG

pre 19 godina

Zaista me zanima kakve ce biti posledica ako nije kako Petersen tvrdi. Pre izvesnog vremena poslom je trebalo da idem za Prizren i covek Albanac mi je rekao da ne pomisljam na to. Da li je i on pod uticajem srpskih medija?

greg

pre 19 godina

Najbolji nacin da se dokaze da je ovo prebijanje Srba naduvano od strane srpskih medija je taj, da Petersen kao i sva ta silna policija na Kosovu NAPOKON pocnu da rade svoj posao za koji dobijaju pare i da NAPOKON uhapse nekoga ko je ubio ili prebio nekog Srbina! Neka uhvate krivce, neka im kazu ime i prezime pa cemo znati da li je to srpska propaganda ili nije. Ovako, ovo je samo jos jedna licemerna i cinicna izjava i pokusaj da se sakriju rezultati albanskog nacionalizma na Kosovu. U stvari ovo na Kosovu vise nije ni nacionalizam, nego fasizam.

Sale

pre 19 godina

Ako se vec Petersen i albanci upinju da dokazu kako stare ljude nisu iskasapili Albanci (vec "srpske snage") hajde gospodo nadjite ko je to uradio i objavite imena, umesto da se non-stop busate kako ste "izmislili demokratiju". Za standarde mora malo i da se radi, a ne samo da se prosipa pamet.

Muka mi je licemera

pre 19 godina

Sto se tice Rugove i njegove izjave da je "nezavisnost uslov da budu Evropljani", trebao bi neko da mu kaze da ce biti Evropljani ne kada dobiju nezavisnost nego kada vec jedanput pocnu da praktikuju i postuju evropske norme ponasanja. sva ta suplja prica o nezavisnosti i samo o nezavisnosti vec postaje degutantna i dosadna.

Robert

pre 19 godina

Zao mi je starijeg bračnog para ma ko god uradio to treba maximalna kazna, ako su to Albanci uradili, vi cete cuti to prvi, a ako su Srbi uradili voleo bih da vidim da li se to zove fasizam ili " medjusobni familiski nesporazum "

djuro

pre 19 godina

Koliko znam, do ove Petersenove izjave nije bilo zvanicnog saopstenja o tome da su napadaci na starce u Crkolezu identifikovani. Da li on to onda izjavljuje da je zlocin resen? Ako ne, ovo je necuvena zloupotreba i ocigledna pristrasnost (ne bi mu bilo prvi put), jer ne zna ko je, ali zna da nisu Albanci (pio je valjda pivo sa svih dva miliona u doba napada) - i treba ga iz mesta smeniti i zigosati da nikad nigde ne obavlja nijednu javnu funkciju, a moglo bi se i o krivicnoj odgovornosti. Ako da, treba ga obavestiti da resenje zlocina nije "to nisu uradili Albanci" nego valjda mora da kaze ko je to uradio, imenom i prezimenom i da toga vidimo iza resetaka. Pa ako stvarno nisu Albanci, onda ce se to lepo videti. Ovako da verujem nesto tako delikatno na lepe oci nekome ko se onako rasplakao kad je ratni zlocinac otisao u Hag, ne mogu bas.

zdravo pameti

pre 19 godina

A o statusu Severne Irske molim da se konsultuje Tanzanija i Juzna Karolina, a o statusu Makedonije najbolje Indija i Urugvaj da se konsultuju. Makedonci i Irci smeju doduse da kazu svoje misljenje, ali se ono nece tretirati ozbiljno.

nišlija

pre 19 godina

Što pre se otreznimo to bolje po nas, a to je da je nezavisnost kosova ipak odavno zacrtana u politici USA. Uostalom zašto bi trebali biti taoci nečega što je za nas Srbe već odavno prokockao Milošević, a sada i Koštunjavi. Krivi smo sami sebi što smo ubili najboljeg među nama ZORANA ĐINĐIĆA koji je jedini mogao nešto da reši u našu korist. Zato osvestimo se Kosovo će postati nezavisno hteli mi ili ne i našom krivicom (jer ne umemo da uništimo te snage miloševića koje se sve dublje ukorenjuju u svesti ovog naroda)

Milan

pre 19 godina

A ja bih dodao - ne verujte ni predstavnicima UNMIK administracije. Setite se samo Bernara Kusnera koji je "imao razumevanja" za zlocine Albanaca posle rata, pa preko cinjenice da su posle svakog napada na srbe tim napadnutim srbima KFOR i UNMIK policija je pretresala kuce (da se slucajno ne bi branili sledeci put) pa njegovog prethodnika koji je minimizirao dogadjaje od 17 marta (usput nisam cuo da je neko osudjen od onih silnih privedenih "televizijskih zvezda"). Tako da ce za par dana doticni gospodin verovatno izjaviti da je to bila obicna svadja izmedju supruznika i da su pritom kao argumente koristili sekire.

Kosovac

pre 19 godina

Mislim da ova izjava g-dina Petrsena ukazuje na to da sve sto se kosi sa standardima, a smeta albanskoj zajednici ne moze da se objavi. To je moguce kad se vesti sa Kosova ne mogu naci nigde van SCG. Pa normalno, informativnom blokadom se sve postize, u ovoj "internet misiji" na KiM-u.

zivela serbija bez kosove

pre 19 godina

sada je posledje vreme da danasnja generacija u serbiju ne odraste i ostare sa politikom resanje problema na ''diplomatskom putu'' a ako ne ide po onda drukcije. Vama dragi komsije treba da vam bude jasno da ako idete ovom putu ko do danas neqe biti bolje nego samo losije za serbiju pa jos losije za serbe iz kosove. Na primer starci su bili tukli od albanaca i odma se zove to masakar, sta bi vi dragi komsije rekli to sto celi svet zna sta su serbi ucinili u hervatsku, bosni i kosovu, onda bi morao novi term da se proglasa to sto su serbi ucinili. Ja sam siguran da ovo sto se desilo nisi ucinili albanci nema sanse.