Subota, 23.03.2019.

08:00

"Sramota je što nismo pomogli Srbima 1999. godine"

Zamenik predsednika donjeg doma ruskog parlamenta Petar Olegovič Tolstoj izjavio je da je Rusiju sramota što Srbiji nije više pomogla 1999. godine.

Izvor: Tanjug

"Sramota je što nismo pomogli Srbima 1999. godine" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

Moca

pre 5 godina

Lepe reči padaju kao melem na srce ranjeno. Šalim se, nisam ni čitao. Šta ako je to usamljeni ismejani glas, kao kod nas u skupšini kad Obradović nešto kaže.

Kroki

pre 5 godina

Uz svu naklonost prema Rusiji, narod bi ipak odlucio pragmaticno kada bi mogao da bira, u svoju korist. Medjutim, problem je sto nema sta da se bira, jer Zapad ne nudi nista. Clanstvo u EU je u dalekoj buducnosti, ako i tada od tog clanstva bude ikakve koristi, clanstvo u Nato podrazumeva velika placanja iz budzeta a ako se ne uplati slede kritike kao sto su vec cedili Slovence po tom pitanju. Jedino sto se nudi, to vec imamo, rad za minimalac i prezivljanje, zivotarenje od danas do sutra.

Neko iz mase

pre 5 godina

Daleko do očiju daleko do srca. Ako vas još jednom bude sramota u budućnosti -nas više neće biti. Dobrodošli ste kao turisti u svako doba dana i noći.

www.Дурак,rs

pre 5 godina

Hvala na svemu, samo nemojte pomagati ali ni odmagati. Ne trebaju nam vaši raketni sistemi, avioni, nismo mi graniča. Nama trebaju sistemi now how, traktori, tehnogija za mir, ne za rat.
Dobrodošli uvek kao turisti.

Патас

pre 5 godina

Видим пишу овде људи да смо због руса ми у сукобу са цијелим Европом и свијетом. Најлакше је пребацивати своје проблеме на друге и кривити другога. Нису нам ни руси ни било ко други крив што смо овакви какви смо. А то зашто нам нису помогли ваљда је свима јасно: Рат у Чеченији и проблеми на Кавказу, иста економска ситуација и распад као и код нас, и она марионета на мјесту председника. Требали су да ратују за нас док им се земља распада? Ми стално тражимо и захтијевамо нешто од некога, на основу чега? Будите реални људи. Мада, коме ја све ово пишем све ви знате, само што се неки праве паметни.

Bolsonaro

pre 5 godina

Sramota je sto ste podrzavali Milosevica koji je sve to namerno i izazvao u Vasem (ruskom) najboljem interesu!
Milosevic nije branio Kosovo, ni Krajnu, ni nista, on je samo branio Rusiju.
Ko to shvati na vreme, bice mu sve jasnije...

branko60

pre 5 godina

Pa što ne izgradite neku fariku da zaposkite ljude? Verovatno ne možete jer nemate ni jedan normalan proizvod osim oružja nafte i gasa.

Milankec

pre 5 godina

Kao u onom vicu "Nemoj me babo više braniti, sam ću". Rusi, prijatelji, daleko vam lepa kuća. A mi "nebeski" da prestanemo da se k...imo više i lepo sagnemo glavicu, priznamo da smo zduvali i krenemo dalje. Ali neće da može, jer smo mi poznati po tome da uglavnom nećemo ni kako hoćemo. Hehehehe. Inat. Majka svih majki. Drži mi ovo pivo da ti pokažem kako se to radi - sindrom.

v stepanovic

pre 5 godina

Da li neko drzi evidenciju, kolko zemalja do sada prolivaju 'krokodilske suze' sto se nisu oglasile povodom bombardovanja Srbije od strane NATO-a. Jedno je tacno, taj broj raste iz decenije u deceniju, tako da cemo za sto godina imati dovoljno veliki broj 'sveznika'tako da cemo moci da se zalimo Kini (kao najvecoj ekonomskoj i vojnoj sili) da osudi agresiju.

kraja

pre 5 godina

...to je srbija...
...mrznja prema zemlji koja ti nista lose nije ucinila, obozavanje i lizanje nogu zemlji koja te resetovala 50 godina unatrag...
...srbija zeljna gazde koji moze da ti opauci samarcinu kad popije dve vise, zagadi ti zemlju, spali sve sto mu ne prija...
...izbacicu iz recnika stokholmski sindrom i uvesti srpski sindrom...
...rusiji preporucujem toplo jedno tromesecno bombardovanje srbije, mozda ce im se srbija onda diviti i uvazavti ih...
...sta reci vise...

Šunto Zlatiborac

pre 5 godina

Nenade,zato što su naši političari prebacili nadležnosti i pregovore iz UN u EU.Nisu nama krivi Rusi,krivicu treba da tražimo u nama samima.Naš najveći političar ikada,Nikola Pašić,nam je zakuvao čorbu koju pirimo i jedemo još od 1915.A Rusi 1999.Pijani Jeljcin i Černomirdin(s američkim pasošem).Dobro smo prošli i da uopšte postojimo.
"Sudbina malih naroda je da pogode koji je veliki svjetski razbojnik u tom trenutku najjači i da mu se priklone"-Vreme smrti

leptirica

pre 5 godina

Gospodin Tolstoj! 
Najlepša hvala na lepe reci i podršci! Mislim, da je Ruska pomoć uvek dobrodošla 
i da bi Rusija sada trebala više da se angažuje oko našeg Kosova i Metohije i da 
ne dozvoli zapadu da provodi svoju volju na Kosovu. Uveren sam, da je tada 
predsednik Putin bio na vlasti, da se sve ovo zlo Srbiji ne bi nikada desilo.
(Sergej, 23. mart 2019 08:26)

Bio je direktor službe sigurnosti, nasljednice KGB-a i 1999.g. je postao premijer Rusije. Na to mjesto ga je postavio Jeljcin. Tako da je glupo reči da Putin tada nije bio na vlasti.

hypatija

pre 5 godina

Не треба више да нам помажете. Имали сте прилику и пропустили.
Немојте нашу трагедију да претварате у Вашу дневно политичку поптребу.

CATAPA

pre 5 godina

"Jelena Guskova, inostrani član SANU, izjavila je da je 1999. godina pokazala da je Srbija zapravo tada branila Rusiju, da je branila granice pravoslavlja i slovenstva, samim tim Srbija je ratovala da Rusija postane svesna svoje uloge u savremenom svetu."

Ovo je potpuno tačno. Srbija je i 1999. kao i mnogo puta ranije postradala radi interesa Rusije, a ne interesa Srbije. U rat koji se naravno nije mogao dobiti smo i gurnuti sa "ruskim garancijama".

Nažalost, Srbi nikako da shvate da je Srbija za Ruse potrošni materijal, da im je kudikamo važnija jedna Sirija, na primer. A na Balkanu, trajno: Bugarska.

3210

pre 5 godina

Vaša je sramota mnogo veća.

Što ste zarad primirja sa turcima prećutno podržali slom Prvog Srpsko ustanka i stravične represalije nad stanovništvom nakon tog sloma.

Šte ste na Berlinskom Kongresu učinili sve kako bi Srbija bila što manja a Bugarska što veće na račun srpskih teritorija.Tada ste posejali seme razdora između Bugarsko i Srpskog naroda.

Što ste podržali sankcije i bombardovanje Republike Srpske.

Što se lagali i ložili Miloševića nudivši mu nekakvu pomoć ispod žita a posle se pravdali kako Srbija nije imala novca za
S 300.
O zločinima i silivanjima crvenoarmejaca neću ni da pišem.

Ultimatum Cara Nikolaja kojim upozorava saveznika da spasu srpsku vojsku ili će sklopiti separatni mir sa Austrougarsko je čist falcifikat,laž i neistina koja je servirana samo u srpskoj istorijografiji a svaki ozbiljan istoričar se smeje to tvrdnji.

I dan danas nas lažete i potkusirivate se srpskim narodom i državom držeći nas u šteku kao džokera u špilu zarad neke buduće trgovine sa Zapadom.

C i n i k

pre 5 godina

Nemojte vise da nam pomazete, molim Vas!
Mi amo u Evropi,pola nam je naroda u Evropi i Usa gde rade i zive,doduse ruskih gradjana je 10.5 miliona emigriralo do danas i 3.su na listi trazilaca azila u DE,prema tome mozemo da trgujemo i sl,ali to je sve.

Mare

pre 5 godina

Ma znam.Svaki dan plačete koliko vam je žao.Sad si se setio, posle dvadeset godina. Kome su Rusi sreću doneli, taj je ili nestao ili je pred nestajanjem. Daleko ti lepa kuća Tolstoje.

to je to

pre 5 godina

Pomoč od strane Rusije jesta kao "pomoč" lošeg i nemoralnog lekara koji drži svog pacijenta bez lečenja a daje mu samo neke lekove da ne umre.

Rusija muzila i muzi Srbiju a zauzvrat dobija "podršku" s kojom Srbija nema nikakvu dobit osim održavanja ILUZIJA o Kosovu.

Isto kao i onaj loš i nemoralan doktor koji drži pacijenta u iluzijama ne dajuci mu stvarnu i potrebnu terapiju.

Ne daje jer tako ga drži zarobljenog i zavisnog od njega.

Tako i Rusija, drži Srbiju zarobljenu u nekim iluzijama jer Rusija niti je mogla niti može da vrati Kosovo Srbiji.

Pamet u glavu!!!

pre 5 godina

Lepo kaže Tolstoj: nas Srbe je nesreca ZADESILA, a njih, Ruse UVERILA (u ono sto su vec znali, a to je, da je Zapad licemeran....)

Oni, tj Rusi, su bolje prošli....

Paraskeva

pre 5 godina

Trla baba lan. Šuplja priča, prazne reči. Daleki Japanci su, na primer, Beogradu posle bombardovanja poklonili veliki broj gradskih autobusa. Nešto ne videh rusku pomoć građanima Srbije. A i sumnjam da nas "pomoć" ne bi debelo koštala. Naši rusofili bi trebalo da obnove gradivo iz istorije.

dino

pre 5 godina

Oooo setili se. Ono sto je navelo Milisevica da potpise Kumanovski sporazum je obecanje tih istih Rusa da ce se prikljuciti NATO akciji na Srbiju. Nemojte nas braniti, molim vas.

Pera realno

pre 5 godina

Reči ne koštaju ništa. Kada bi izglasali besplatnu vojnu pomoć u vidu modernih PVO sistema, to bi nešto značilo.
Ovo , je šuplja priča političara, ne košta ih ništa, a eto oni nas vole, ko leptire na Madagaskaru.

Sergej

pre 5 godina

Gospodin Tolstoj!
Najlepša hvala na lepe reci i podršci! Mislim, da je Ruska pomoć uvek dobrodošla
i da bi Rusija sada trebala više da se angažuje oko našeg Kosova i Metohije i da
ne dozvoli zapadu da provodi svoju volju na Kosovu. Uveren sam, da je tada
predsednik Putin bio na vlasti, da se sve ovo zlo Srbiji ne bi nikada desilo.

penzionerka

pre 5 godina

Dobro ste se setili.
Prazne priče.
Roditelji su mu se vratili posle rata?
Znamo koliko su dugo trajali progoni Staljina protiv belogardejaca.

Sumnjivko

pre 5 godina

Pa ako zaista želite da pomognete, eto možete onako u svom stilu da upadnete na Kosovo svojom vojskom (bez naše) i okupirate ga. Ali prvo udjite na sever da zaštitite Srbe. Zatim vratite upravu Srbiji uz ostanak vaše vojske koja garantuje mir. Posle sazovite sednicu UN zbog novonastale situacije i u hodu izvršite pritisak na zemlje EU da povuku priznanja Kosova. Eto, tako, ako može. Ako ne može, maknite se sa Balkana, prestanite da huškate i svadjate, prestanite da finansirate svoje poslušnike ovde i pustite nas u NATO i EU bez komplikacija.

Sumnjivko

pre 5 godina

Pa ako zaista želite da pomognete, eto možete onako u svom stilu da upadnete na Kosovo svojom vojskom (bez naše) i okupirate ga. Ali prvo udjite na sever da zaštitite Srbe. Zatim vratite upravu Srbiji uz ostanak vaše vojske koja garantuje mir. Posle sazovite sednicu UN zbog novonastale situacije i u hodu izvršite pritisak na zemlje EU da povuku priznanja Kosova. Eto, tako, ako može. Ako ne može, maknite se sa Balkana, prestanite da huškate i svadjate, prestanite da finansirate svoje poslušnike ovde i pustite nas u NATO i EU bez komplikacija.

Pera realno

pre 5 godina

Reči ne koštaju ništa. Kada bi izglasali besplatnu vojnu pomoć u vidu modernih PVO sistema, to bi nešto značilo.
Ovo , je šuplja priča političara, ne košta ih ništa, a eto oni nas vole, ko leptire na Madagaskaru.

Sergej

pre 5 godina

Gospodin Tolstoj!
Najlepša hvala na lepe reci i podršci! Mislim, da je Ruska pomoć uvek dobrodošla
i da bi Rusija sada trebala više da se angažuje oko našeg Kosova i Metohije i da
ne dozvoli zapadu da provodi svoju volju na Kosovu. Uveren sam, da je tada
predsednik Putin bio na vlasti, da se sve ovo zlo Srbiji ne bi nikada desilo.

Патас

pre 5 godina

Видим пишу овде људи да смо због руса ми у сукобу са цијелим Европом и свијетом. Најлакше је пребацивати своје проблеме на друге и кривити другога. Нису нам ни руси ни било ко други крив што смо овакви какви смо. А то зашто нам нису помогли ваљда је свима јасно: Рат у Чеченији и проблеми на Кавказу, иста економска ситуација и распад као и код нас, и она марионета на мјесту председника. Требали су да ратују за нас док им се земља распада? Ми стално тражимо и захтијевамо нешто од некога, на основу чега? Будите реални људи. Мада, коме ја све ово пишем све ви знате, само што се неки праве паметни.

Bolsonaro

pre 5 godina

Sramota je sto ste podrzavali Milosevica koji je sve to namerno i izazvao u Vasem (ruskom) najboljem interesu!
Milosevic nije branio Kosovo, ni Krajnu, ni nista, on je samo branio Rusiju.
Ko to shvati na vreme, bice mu sve jasnije...

www.Дурак,rs

pre 5 godina

Hvala na svemu, samo nemojte pomagati ali ni odmagati. Ne trebaju nam vaši raketni sistemi, avioni, nismo mi graniča. Nama trebaju sistemi now how, traktori, tehnogija za mir, ne za rat.
Dobrodošli uvek kao turisti.

leptirica

pre 5 godina

Gospodin Tolstoj! 
Najlepša hvala na lepe reci i podršci! Mislim, da je Ruska pomoć uvek dobrodošla 
i da bi Rusija sada trebala više da se angažuje oko našeg Kosova i Metohije i da 
ne dozvoli zapadu da provodi svoju volju na Kosovu. Uveren sam, da je tada 
predsednik Putin bio na vlasti, da se sve ovo zlo Srbiji ne bi nikada desilo.
(Sergej, 23. mart 2019 08:26)

Bio je direktor službe sigurnosti, nasljednice KGB-a i 1999.g. je postao premijer Rusije. Na to mjesto ga je postavio Jeljcin. Tako da je glupo reči da Putin tada nije bio na vlasti.

3210

pre 5 godina

Vaša je sramota mnogo veća.

Što ste zarad primirja sa turcima prećutno podržali slom Prvog Srpsko ustanka i stravične represalije nad stanovništvom nakon tog sloma.

Šte ste na Berlinskom Kongresu učinili sve kako bi Srbija bila što manja a Bugarska što veće na račun srpskih teritorija.Tada ste posejali seme razdora između Bugarsko i Srpskog naroda.

Što ste podržali sankcije i bombardovanje Republike Srpske.

Što se lagali i ložili Miloševića nudivši mu nekakvu pomoć ispod žita a posle se pravdali kako Srbija nije imala novca za
S 300.
O zločinima i silivanjima crvenoarmejaca neću ni da pišem.

Ultimatum Cara Nikolaja kojim upozorava saveznika da spasu srpsku vojsku ili će sklopiti separatni mir sa Austrougarsko je čist falcifikat,laž i neistina koja je servirana samo u srpskoj istorijografiji a svaki ozbiljan istoričar se smeje to tvrdnji.

I dan danas nas lažete i potkusirivate se srpskim narodom i državom držeći nas u šteku kao džokera u špilu zarad neke buduće trgovine sa Zapadom.

CATAPA

pre 5 godina

"Jelena Guskova, inostrani član SANU, izjavila je da je 1999. godina pokazala da je Srbija zapravo tada branila Rusiju, da je branila granice pravoslavlja i slovenstva, samim tim Srbija je ratovala da Rusija postane svesna svoje uloge u savremenom svetu."

Ovo je potpuno tačno. Srbija je i 1999. kao i mnogo puta ranije postradala radi interesa Rusije, a ne interesa Srbije. U rat koji se naravno nije mogao dobiti smo i gurnuti sa "ruskim garancijama".

Nažalost, Srbi nikako da shvate da je Srbija za Ruse potrošni materijal, da im je kudikamo važnija jedna Sirija, na primer. A na Balkanu, trajno: Bugarska.

branko60

pre 5 godina

Pa što ne izgradite neku fariku da zaposkite ljude? Verovatno ne možete jer nemate ni jedan normalan proizvod osim oružja nafte i gasa.

Milankec

pre 5 godina

Kao u onom vicu "Nemoj me babo više braniti, sam ću". Rusi, prijatelji, daleko vam lepa kuća. A mi "nebeski" da prestanemo da se k...imo više i lepo sagnemo glavicu, priznamo da smo zduvali i krenemo dalje. Ali neće da može, jer smo mi poznati po tome da uglavnom nećemo ni kako hoćemo. Hehehehe. Inat. Majka svih majki. Drži mi ovo pivo da ti pokažem kako se to radi - sindrom.

hypatija

pre 5 godina

Не треба више да нам помажете. Имали сте прилику и пропустили.
Немојте нашу трагедију да претварате у Вашу дневно политичку поптребу.

Neko iz mase

pre 5 godina

Daleko do očiju daleko do srca. Ako vas još jednom bude sramota u budućnosti -nas više neće biti. Dobrodošli ste kao turisti u svako doba dana i noći.

Kroki

pre 5 godina

Uz svu naklonost prema Rusiji, narod bi ipak odlucio pragmaticno kada bi mogao da bira, u svoju korist. Medjutim, problem je sto nema sta da se bira, jer Zapad ne nudi nista. Clanstvo u EU je u dalekoj buducnosti, ako i tada od tog clanstva bude ikakve koristi, clanstvo u Nato podrazumeva velika placanja iz budzeta a ako se ne uplati slede kritike kao sto su vec cedili Slovence po tom pitanju. Jedino sto se nudi, to vec imamo, rad za minimalac i prezivljanje, zivotarenje od danas do sutra.

Paraskeva

pre 5 godina

Trla baba lan. Šuplja priča, prazne reči. Daleki Japanci su, na primer, Beogradu posle bombardovanja poklonili veliki broj gradskih autobusa. Nešto ne videh rusku pomoć građanima Srbije. A i sumnjam da nas "pomoć" ne bi debelo koštala. Naši rusofili bi trebalo da obnove gradivo iz istorije.

to je to

pre 5 godina

Pomoč od strane Rusije jesta kao "pomoč" lošeg i nemoralnog lekara koji drži svog pacijenta bez lečenja a daje mu samo neke lekove da ne umre.

Rusija muzila i muzi Srbiju a zauzvrat dobija "podršku" s kojom Srbija nema nikakvu dobit osim održavanja ILUZIJA o Kosovu.

Isto kao i onaj loš i nemoralan doktor koji drži pacijenta u iluzijama ne dajuci mu stvarnu i potrebnu terapiju.

Ne daje jer tako ga drži zarobljenog i zavisnog od njega.

Tako i Rusija, drži Srbiju zarobljenu u nekim iluzijama jer Rusija niti je mogla niti može da vrati Kosovo Srbiji.

C i n i k

pre 5 godina

Nemojte vise da nam pomazete, molim Vas!
Mi amo u Evropi,pola nam je naroda u Evropi i Usa gde rade i zive,doduse ruskih gradjana je 10.5 miliona emigriralo do danas i 3.su na listi trazilaca azila u DE,prema tome mozemo da trgujemo i sl,ali to je sve.

Mare

pre 5 godina

Ma znam.Svaki dan plačete koliko vam je žao.Sad si se setio, posle dvadeset godina. Kome su Rusi sreću doneli, taj je ili nestao ili je pred nestajanjem. Daleko ti lepa kuća Tolstoje.

kraja

pre 5 godina

...to je srbija...
...mrznja prema zemlji koja ti nista lose nije ucinila, obozavanje i lizanje nogu zemlji koja te resetovala 50 godina unatrag...
...srbija zeljna gazde koji moze da ti opauci samarcinu kad popije dve vise, zagadi ti zemlju, spali sve sto mu ne prija...
...izbacicu iz recnika stokholmski sindrom i uvesti srpski sindrom...
...rusiji preporucujem toplo jedno tromesecno bombardovanje srbije, mozda ce im se srbija onda diviti i uvazavti ih...
...sta reci vise...

dino

pre 5 godina

Oooo setili se. Ono sto je navelo Milisevica da potpise Kumanovski sporazum je obecanje tih istih Rusa da ce se prikljuciti NATO akciji na Srbiju. Nemojte nas braniti, molim vas.

Šunto Zlatiborac

pre 5 godina

Nenade,zato što su naši političari prebacili nadležnosti i pregovore iz UN u EU.Nisu nama krivi Rusi,krivicu treba da tražimo u nama samima.Naš najveći političar ikada,Nikola Pašić,nam je zakuvao čorbu koju pirimo i jedemo još od 1915.A Rusi 1999.Pijani Jeljcin i Černomirdin(s američkim pasošem).Dobro smo prošli i da uopšte postojimo.
"Sudbina malih naroda je da pogode koji je veliki svjetski razbojnik u tom trenutku najjači i da mu se priklone"-Vreme smrti

Pamet u glavu!!!

pre 5 godina

Lepo kaže Tolstoj: nas Srbe je nesreca ZADESILA, a njih, Ruse UVERILA (u ono sto su vec znali, a to je, da je Zapad licemeran....)

Oni, tj Rusi, su bolje prošli....

v stepanovic

pre 5 godina

Da li neko drzi evidenciju, kolko zemalja do sada prolivaju 'krokodilske suze' sto se nisu oglasile povodom bombardovanja Srbije od strane NATO-a. Jedno je tacno, taj broj raste iz decenije u deceniju, tako da cemo za sto godina imati dovoljno veliki broj 'sveznika'tako da cemo moci da se zalimo Kini (kao najvecoj ekonomskoj i vojnoj sili) da osudi agresiju.

penzionerka

pre 5 godina

Dobro ste se setili.
Prazne priče.
Roditelji su mu se vratili posle rata?
Znamo koliko su dugo trajali progoni Staljina protiv belogardejaca.

Moca

pre 5 godina

Lepe reči padaju kao melem na srce ranjeno. Šalim se, nisam ni čitao. Šta ako je to usamljeni ismejani glas, kao kod nas u skupšini kad Obradović nešto kaže.

Sergej

pre 5 godina

Gospodin Tolstoj!
Najlepša hvala na lepe reci i podršci! Mislim, da je Ruska pomoć uvek dobrodošla
i da bi Rusija sada trebala više da se angažuje oko našeg Kosova i Metohije i da
ne dozvoli zapadu da provodi svoju volju na Kosovu. Uveren sam, da je tada
predsednik Putin bio na vlasti, da se sve ovo zlo Srbiji ne bi nikada desilo.

Sumnjivko

pre 5 godina

Pa ako zaista želite da pomognete, eto možete onako u svom stilu da upadnete na Kosovo svojom vojskom (bez naše) i okupirate ga. Ali prvo udjite na sever da zaštitite Srbe. Zatim vratite upravu Srbiji uz ostanak vaše vojske koja garantuje mir. Posle sazovite sednicu UN zbog novonastale situacije i u hodu izvršite pritisak na zemlje EU da povuku priznanja Kosova. Eto, tako, ako može. Ako ne može, maknite se sa Balkana, prestanite da huškate i svadjate, prestanite da finansirate svoje poslušnike ovde i pustite nas u NATO i EU bez komplikacija.

Pera realno

pre 5 godina

Reči ne koštaju ništa. Kada bi izglasali besplatnu vojnu pomoć u vidu modernih PVO sistema, to bi nešto značilo.
Ovo , je šuplja priča političara, ne košta ih ništa, a eto oni nas vole, ko leptire na Madagaskaru.

kraja

pre 5 godina

...to je srbija...
...mrznja prema zemlji koja ti nista lose nije ucinila, obozavanje i lizanje nogu zemlji koja te resetovala 50 godina unatrag...
...srbija zeljna gazde koji moze da ti opauci samarcinu kad popije dve vise, zagadi ti zemlju, spali sve sto mu ne prija...
...izbacicu iz recnika stokholmski sindrom i uvesti srpski sindrom...
...rusiji preporucujem toplo jedno tromesecno bombardovanje srbije, mozda ce im se srbija onda diviti i uvazavti ih...
...sta reci vise...

Патас

pre 5 godina

Видим пишу овде људи да смо због руса ми у сукобу са цијелим Европом и свијетом. Најлакше је пребацивати своје проблеме на друге и кривити другога. Нису нам ни руси ни било ко други крив што смо овакви какви смо. А то зашто нам нису помогли ваљда је свима јасно: Рат у Чеченији и проблеми на Кавказу, иста економска ситуација и распад као и код нас, и она марионета на мјесту председника. Требали су да ратују за нас док им се земља распада? Ми стално тражимо и захтијевамо нешто од некога, на основу чега? Будите реални људи. Мада, коме ја све ово пишем све ви знате, само што се неки праве паметни.

Kroki

pre 5 godina

Uz svu naklonost prema Rusiji, narod bi ipak odlucio pragmaticno kada bi mogao da bira, u svoju korist. Medjutim, problem je sto nema sta da se bira, jer Zapad ne nudi nista. Clanstvo u EU je u dalekoj buducnosti, ako i tada od tog clanstva bude ikakve koristi, clanstvo u Nato podrazumeva velika placanja iz budzeta a ako se ne uplati slede kritike kao sto su vec cedili Slovence po tom pitanju. Jedino sto se nudi, to vec imamo, rad za minimalac i prezivljanje, zivotarenje od danas do sutra.

Bolsonaro

pre 5 godina

Sramota je sto ste podrzavali Milosevica koji je sve to namerno i izazvao u Vasem (ruskom) najboljem interesu!
Milosevic nije branio Kosovo, ni Krajnu, ni nista, on je samo branio Rusiju.
Ko to shvati na vreme, bice mu sve jasnije...

Neko iz mase

pre 5 godina

Daleko do očiju daleko do srca. Ako vas još jednom bude sramota u budućnosti -nas više neće biti. Dobrodošli ste kao turisti u svako doba dana i noći.

www.Дурак,rs

pre 5 godina

Hvala na svemu, samo nemojte pomagati ali ni odmagati. Ne trebaju nam vaši raketni sistemi, avioni, nismo mi graniča. Nama trebaju sistemi now how, traktori, tehnogija za mir, ne za rat.
Dobrodošli uvek kao turisti.

leptirica

pre 5 godina

Gospodin Tolstoj! 
Najlepša hvala na lepe reci i podršci! Mislim, da je Ruska pomoć uvek dobrodošla 
i da bi Rusija sada trebala više da se angažuje oko našeg Kosova i Metohije i da 
ne dozvoli zapadu da provodi svoju volju na Kosovu. Uveren sam, da je tada 
predsednik Putin bio na vlasti, da se sve ovo zlo Srbiji ne bi nikada desilo.
(Sergej, 23. mart 2019 08:26)

Bio je direktor službe sigurnosti, nasljednice KGB-a i 1999.g. je postao premijer Rusije. Na to mjesto ga je postavio Jeljcin. Tako da je glupo reči da Putin tada nije bio na vlasti.

C i n i k

pre 5 godina

Nemojte vise da nam pomazete, molim Vas!
Mi amo u Evropi,pola nam je naroda u Evropi i Usa gde rade i zive,doduse ruskih gradjana je 10.5 miliona emigriralo do danas i 3.su na listi trazilaca azila u DE,prema tome mozemo da trgujemo i sl,ali to je sve.

CATAPA

pre 5 godina

"Jelena Guskova, inostrani član SANU, izjavila je da je 1999. godina pokazala da je Srbija zapravo tada branila Rusiju, da je branila granice pravoslavlja i slovenstva, samim tim Srbija je ratovala da Rusija postane svesna svoje uloge u savremenom svetu."

Ovo je potpuno tačno. Srbija je i 1999. kao i mnogo puta ranije postradala radi interesa Rusije, a ne interesa Srbije. U rat koji se naravno nije mogao dobiti smo i gurnuti sa "ruskim garancijama".

Nažalost, Srbi nikako da shvate da je Srbija za Ruse potrošni materijal, da im je kudikamo važnija jedna Sirija, na primer. A na Balkanu, trajno: Bugarska.

Milankec

pre 5 godina

Kao u onom vicu "Nemoj me babo više braniti, sam ću". Rusi, prijatelji, daleko vam lepa kuća. A mi "nebeski" da prestanemo da se k...imo više i lepo sagnemo glavicu, priznamo da smo zduvali i krenemo dalje. Ali neće da može, jer smo mi poznati po tome da uglavnom nećemo ni kako hoćemo. Hehehehe. Inat. Majka svih majki. Drži mi ovo pivo da ti pokažem kako se to radi - sindrom.

Mare

pre 5 godina

Ma znam.Svaki dan plačete koliko vam je žao.Sad si se setio, posle dvadeset godina. Kome su Rusi sreću doneli, taj je ili nestao ili je pred nestajanjem. Daleko ti lepa kuća Tolstoje.

branko60

pre 5 godina

Pa što ne izgradite neku fariku da zaposkite ljude? Verovatno ne možete jer nemate ni jedan normalan proizvod osim oružja nafte i gasa.

to je to

pre 5 godina

Pomoč od strane Rusije jesta kao "pomoč" lošeg i nemoralnog lekara koji drži svog pacijenta bez lečenja a daje mu samo neke lekove da ne umre.

Rusija muzila i muzi Srbiju a zauzvrat dobija "podršku" s kojom Srbija nema nikakvu dobit osim održavanja ILUZIJA o Kosovu.

Isto kao i onaj loš i nemoralan doktor koji drži pacijenta u iluzijama ne dajuci mu stvarnu i potrebnu terapiju.

Ne daje jer tako ga drži zarobljenog i zavisnog od njega.

Tako i Rusija, drži Srbiju zarobljenu u nekim iluzijama jer Rusija niti je mogla niti može da vrati Kosovo Srbiji.

3210

pre 5 godina

Vaša je sramota mnogo veća.

Što ste zarad primirja sa turcima prećutno podržali slom Prvog Srpsko ustanka i stravične represalije nad stanovništvom nakon tog sloma.

Šte ste na Berlinskom Kongresu učinili sve kako bi Srbija bila što manja a Bugarska što veće na račun srpskih teritorija.Tada ste posejali seme razdora između Bugarsko i Srpskog naroda.

Što ste podržali sankcije i bombardovanje Republike Srpske.

Što se lagali i ložili Miloševića nudivši mu nekakvu pomoć ispod žita a posle se pravdali kako Srbija nije imala novca za
S 300.
O zločinima i silivanjima crvenoarmejaca neću ni da pišem.

Ultimatum Cara Nikolaja kojim upozorava saveznika da spasu srpsku vojsku ili će sklopiti separatni mir sa Austrougarsko je čist falcifikat,laž i neistina koja je servirana samo u srpskoj istorijografiji a svaki ozbiljan istoričar se smeje to tvrdnji.

I dan danas nas lažete i potkusirivate se srpskim narodom i državom držeći nas u šteku kao džokera u špilu zarad neke buduće trgovine sa Zapadom.

Šunto Zlatiborac

pre 5 godina

Nenade,zato što su naši političari prebacili nadležnosti i pregovore iz UN u EU.Nisu nama krivi Rusi,krivicu treba da tražimo u nama samima.Naš najveći političar ikada,Nikola Pašić,nam je zakuvao čorbu koju pirimo i jedemo još od 1915.A Rusi 1999.Pijani Jeljcin i Černomirdin(s američkim pasošem).Dobro smo prošli i da uopšte postojimo.
"Sudbina malih naroda je da pogode koji je veliki svjetski razbojnik u tom trenutku najjači i da mu se priklone"-Vreme smrti

hypatija

pre 5 godina

Не треба више да нам помажете. Имали сте прилику и пропустили.
Немојте нашу трагедију да претварате у Вашу дневно политичку поптребу.

Paraskeva

pre 5 godina

Trla baba lan. Šuplja priča, prazne reči. Daleki Japanci su, na primer, Beogradu posle bombardovanja poklonili veliki broj gradskih autobusa. Nešto ne videh rusku pomoć građanima Srbije. A i sumnjam da nas "pomoć" ne bi debelo koštala. Naši rusofili bi trebalo da obnove gradivo iz istorije.

v stepanovic

pre 5 godina

Da li neko drzi evidenciju, kolko zemalja do sada prolivaju 'krokodilske suze' sto se nisu oglasile povodom bombardovanja Srbije od strane NATO-a. Jedno je tacno, taj broj raste iz decenije u deceniju, tako da cemo za sto godina imati dovoljno veliki broj 'sveznika'tako da cemo moci da se zalimo Kini (kao najvecoj ekonomskoj i vojnoj sili) da osudi agresiju.

dino

pre 5 godina

Oooo setili se. Ono sto je navelo Milisevica da potpise Kumanovski sporazum je obecanje tih istih Rusa da ce se prikljuciti NATO akciji na Srbiju. Nemojte nas braniti, molim vas.

penzionerka

pre 5 godina

Dobro ste se setili.
Prazne priče.
Roditelji su mu se vratili posle rata?
Znamo koliko su dugo trajali progoni Staljina protiv belogardejaca.

Pamet u glavu!!!

pre 5 godina

Lepo kaže Tolstoj: nas Srbe je nesreca ZADESILA, a njih, Ruse UVERILA (u ono sto su vec znali, a to je, da je Zapad licemeran....)

Oni, tj Rusi, su bolje prošli....

Moca

pre 5 godina

Lepe reči padaju kao melem na srce ranjeno. Šalim se, nisam ni čitao. Šta ako je to usamljeni ismejani glas, kao kod nas u skupšini kad Obradović nešto kaže.