Četvrtak, 21.02.2019.

06:55

Dačić odgovorio Skotu: Na kojoj ste vi strani istorije?

Ivica Dačić odgovorio američkom ambasadoru Kajlu Skotu, koji smatra da je, po pitanju situacije u Venecueli, Srbija na pogrešnoj strani istorije.

Izvor: Tanjug

Daèiæ odgovorio Skotu: Na kojoj ste vi strani istorije? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

84 Komentari

Sortiraj po:

Корто

pre 5 godina

Tipično za režimske političare je da odgovaraju pitanjem.
(Vlado, 21. februar 2019 11:46)

А ако после њиховог контра-питања уследи конкретно подпитање, онда прелазе на оптужбе, увреде и скретање теме. И овај народ то гута.

aca

pre 5 godina

Kada smo vec kod istorije, ne bi bilo lose podseti ti se jako je sadasnja vlast dok je bila na vlasti 1991-2000 uspela da pokvari odnose sa nasim saveznicima iz velikih ratova i pobeda.

mufljuz

pre 5 godina

" ... Mi smo bili na njihovoj strani u oba svetska rata, a oni izabraše one protiv kojih su se borili u oba rata", rekao je ministar spoljnih poslova Srbije"
E ministre, ministre, kada cete nauciti kako treba? Nismo mi bili na "njihovoj" strani u oba svetska rata!
Mi smo bili na PRAVOJ strani ili na ISTOJ strani u oba svetska rata! Ne znam da li shvatate da je to ogromna razlika.

denny.....

pre 5 godina

E, zato političari ne treba da budu na vlasti duže od 8 godina...

Zašto?
Zato što postanu bahati, osioni, neotesani, umisle da su bogomdani, da ce tu večito i ostati........

(Dačic je vlast od 90-tih, sa kratkom pauzom od 5.10.2000. do kraja 2003, a onda evo vec 16-tu godinu....)

Jose

pre 5 godina

Da li je on nastavnik istorije ili aktuelni ministar spoljnih poslova? Danas je 2019. godina sa sasvim drugim problemima i desavanjima u svetu i kod nas koje bi Dacic trebao da resava s obzirom na funkciju gde se nalazi. Iz nekog razloga on vise voli da peva i predaje istoriju.

stranger

pre 5 godina

Amerika je medju zadnjima priznala ex-yu republike, Amerika je dala pola Bosne Srbima, u Americi su uspeli najveci Srbi Tesla i Pupin... Da nema Amerike svet bi bio puno opasnije mesto jer bi bilo desetine diktatora na vlasti... Dacic bi to trebalo da zna.

HanSolo

pre 5 godina

Evo.. I ako je sve to tačno, ovo je i razlog zašto nam ide dobro.. Ovaj čovek nema političku mudrost.. Reći tako nešto u ovom momentu je jednostavno nenormalno.. Sad pogotovo nemamo ništa tražiti na pregovorima.. Jadni smo mi sa ovakvim političarima..

Smilja

pre 5 godina

Dacic je "prkosno i hrabro" odgovorio da Srbija vodi principijelnu politiku zasnovanu na postovanju i zastiti interesa Rusije uz potpuno otsustvo svoga stava kao suverene drzave.
To je sva istina o suverenosti i nezavisnosti spoljne politike Dacica&Co.

Gradjanin

pre 5 godina

Zasto jednom mi ne ozemo da budemo na pobednickoj strani ( sa zapadnim silama) ? Umesto da gradimo odnose sa USA kakve smo imali nakon Velikog rata mi nastavljamo politiku komunizma koja nas je dovela do ovde i jos nije stala. Ima i nas u Srbiji koji smo prozapadno orjentisani. Ako su mogli Nemci i Francuzi da se pomire nakon vekova ratovanja i saradjuju mozemo i mi sa svetom!

Detuš

pre 5 godina

Ne valja ti politika Dačiću. Ništa nisi naučio iz devedesetih. Obiće nam se o glavu. Posebno sada pred pregovore sa Prištinom treba se čuvati emocija i ponašati se mudro i odgovorno. Sila Boga ne moli i ti to dobro znaš. U ovom svetu pravda je slepa. Nije ni Srbija uvek bila u pravu.

vicct

pre 5 godina

maduro je nelegitmni i neustavni predsednik. niko to do kraja da prenese kod nas. kada je izgubio parlamentarne izbore, jednostavno je 'ukinuo nadlenosti' parlamentu. onda 'pobedio' na zaista neregularnim predsednickim izborima.
da ostavimo po strani bedu koja vlada tamo, covek mora da ode.

Jovo

pre 5 godina

Mi smo izgleda baš mnogo zgrešili kada nas ovakvi likovi vode prepiru se ispravljaju krivu Drinu sa najjačom silom sveta i odlučuju o našim životima.

prava istorija

pre 5 godina

"Srbija vodi principijelnu politiku zasnovanu na poštovanju medjunarodnog prava, nemešanja u unutrašnje stvari suverenih država i rešavanju sporova mirnim putem", kazao je Dačić

Ivice, ponovo si se pokazao kao neznalica jer PRAVO je SVAKE suverene države u svetu da PRIZNA ili NE neku novu državu ili VLAST u nekoj državi što je VRLO JASNO pokazano od strane Ujedninjenih nacija.

Evo ti link i pročitaj: http://www.un.org/en/sections/member-states/about-un-membership/index.html

Što se Kosova tiće, pa nije Kosovo bilo protiv Amerike i vidi se da ne znaš istoriju.

Skot može da pročita šta je srpska vojska počinila na Kosovo 1912 godine, o neviđenim zločinima protiv Albanaca koje ta vojska počinila i za koje piše i New York Times 31 januara 1912 godine.

NYT piše "srpski oficiri, kao pijani od njihove pobede izjavili da treba ubiti sve albanske muslimane". Onda "njihova zverska okrutnost nije zaustavila ni nad nenaoružanim ljudima, starim muškacima i žena, dece i bebe u dojenju".

Dakle, namera genocida nad Albancima je sve jasna.

List onda piše o masovnim zločinima srpske vojske nad Albancima a kojima pisao i srpski oficir Dimitrije Tucović.

A Austougarska NIJE ubila Albance Ivice nego otvorila škole na albanskom. Albanci jednostavno bili neutralni i nisu se borili na strani Austrougarske.

Artikal u NYT iz arhive (31 Januar 1912): https://timesmachine.nytimes.com/timesmachine/1912/12/31/100385991.pdf

Zoran

pre 5 godina

kosovo je bilo probni balon za bombardovanje i invazije suverenih zemalja bez idluke bilo kog medjunarodnog tela a venecuela ce biti probni balon za pistavljanje predsednika na vlast bez glasanja i volje naroda.
(milosrdni andjeo, 21. februar 2019 07:19)

"milosrdni anđele", verovatno ne pamtiš ali Ja pamtim. Milošević je 1987. na VIII Sednici CKSKS izvršio Partijski(čitaj DRŽAVNI udar) i smenio Ivana Stambolića. To je svakako bila smena i postavljanje predsednika Srbije na vlast sa glasanjem i uz volju naroda? Posle je bilo šta je bilo.
I Miloševićeva podrška KGB-ovcima Janjevu, Pavlovu, Krjučkovu, Jazovu i ostalim pučistima iz Avgusta 1990. kada su hteli u Rusiji da SILOM smaknu Gorbačova, je isto bila uz volju srskog naroda? Posle smo pali u nemilost i kod Rusa.

Tako da, može Dačić Skotu da odpeva Kaljinku na uvce. Ko zna. Možda ga pesmom privoli da nas zavoli?

Gljivica

pre 5 godina

Spoljna politika Slobodana Miloševića nam garantuje još dugo decenija bede i izolacije do konačne propasti. Još malo nam fali da i zvanično postanemo istorija.

deda

pre 5 godina

Titovim i Slobinim nasleđem i dalje šire propagandu da smo sila i da možemo da učimo USA pameti i pravdi.
Realnost je drugačija i očigledna.
Nikada mi neće biti jasno zašto se ne ugledamo na zemlje sličnog broja stanovnika, Danska, Belgija, Finska itd koje se ne eksponiraju, gledaju sebe a standard im je neverovatan.
Ne zaboravi Dacicu da su USA kao i sve velike sile u istoriji surove prema onima koji im stanu na put.
Ili je samopromocija važnija od naroda?

miki ns

pre 5 godina

Sto bi rekao Carls Barkli . Zasto ulazis u frku kad si slabiji. ok je da ne mislis kao Skot. ali ne moras bas da nam nanosis stetu. mislim da zmo izvukli pouku za narednih 1mil godina .sto se tice boksanja sa nuklearnim silama. A sto je najgore .kakve mi veze imamo sa venecuelom majke ti . da bi morao tako otvoreno da ulazis u sukob. ivice.
nije mudrost pobiti se sa svakim ko ti se ispreci ili te prozove. dajte malo diplomatije.

Pedja

pre 5 godina

Da li u ovom slucaju , nasa politika podrzava zamlju i vlast koja donosi dobro svom narodu . Mislim da je to pravi kriterijum da li smo na pravoj strani , a cini mi se da nismo . Po izjavama dva ministra , kriterijum prave strane je iskljucivo politicki , ne moralni .

djon

pre 5 godina

Dacic bi bio bolji ministar kad bi cutao!
"Na kojoj ste vi strani istorije?" dolazi od nekog ko je LICNO bio u vladi koja je podrzavala strahote u Hrvatskoj i Bosni (a i na Kosovu sto necemo nikad priznati)!!!

Rysofilija bolest najmilija

pre 5 godina

Sa ovim se slažem...stvarno je krajnja hipokrizija kad Amerikanci pričaju nekome na kojoj se strani istorije nalaze.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Alfred Džonatan Kvak, 21. februar 2019 07:38)
Amerikanci su uvek na pobednickoj, za razliku od Srbije koja je ''dobila'' sve ratove u '90-im- u Sloveniji, Hrvatskoj, Kosovu...

Firestarter

pre 5 godina

U 1. sv ratu su Amerikanci bili na nasoj, a ne mi na njihovoj strani. Golobradi mladici iz Amerike i Kanade su dolazili da ratuju u Evropu dobrovoljno.
Slican slucaj je i u 2. sv ratu. Amerikanci su oslobodili Evropu iako nisu morali, jer njihov rat se odvijao na Pacifiku.

joe

pre 5 godina

Ne moram da znam mnogo ali znam da je Amerika spasla svet i čovečanstvo u oba svetska rata čiji se tok i ishod promenio tek kad je Amerika ušla u njih. A vi sad pričajte šta god hoćete i o čemu hoćete, ova istina je nepromenljiva.

Dodo

pre 5 godina

Kada smo kod istorije i Dačića, prošle godine je na pitanje šta gleda na tv odgovorio da se trudi da više gleda History kanal od kako je postao šef diplomatije jer to odgovara materiji kojom se bavi na radnom mestu. Mislim, ministar spoljnih poslova koji se nikada nije bavio diplomatijom i koji ne zna nijedan strani jezik je uveren da je došlo vreme da se uozbilji, pa je prestao da gleda zatupljujuće kanale, a počeo da prati History jer tu može mnogo da nauči. Korisno mu je za posao. Ovakav profil političara, i to na onim najvišim pozicijama, ne može da se nađe igde u galaksiji sem kod nas.

Roko

pre 5 godina

Ovaj covek nema ni trunke smisla za diplomatiju i nasao se s kim ce se nateravati a nas terati u sirimastvo. Odgovorni politicar koji stiti nase interese

Perica jase ponovo

pre 5 godina

Amerika i EU bi mogli pitanje Balkana i Srbije da rese za sest meseci cak mislim sada i da ne moraju da nam uvedu sankcije vec samo da najave i eto kraja svim Balkanskim elitama pa vi trgujte sa Rusijom i Belorusijom , sto bi rekla Berta u dva ipo muskarca , "Tu leze novci.."

Crni sin

pre 5 godina

Preporučujem (+9)Ne preporučujem (-5)
Zar je zaista teško shvatiti koja je strana ovde „PRAVA“ strana? Kome to još nije jasno? Nije u pitanju naš izbor?! Ovde se radi o poštovanju prava, zakona i volje jednog naroda.
(Zoran Knežević, 21. februar 2019 07:38) # Link komentara

Ako se vec trudis da budes elokventan i pravdoljubiv cudo je da ne znas cinjenicu da je komunjara maduro besramno pokrao izbore i raspustio narodnu skupstinu zato sto je taj narod venecuele na ciju se volju pozivas u apsolutnoj vecini glasao za opoziciju i pored madurove strahovlade.maduro tiranise venecuelu sa oko 20% podrske gradjana,koji nemaju cak ni hrane.

Aleksa

pre 5 godina

Preporučujem (+9)Ne preporučujem (-5)
Zar je zaista teško shvatiti koja je strana ovde „PRAVA“ strana? Kome to još nije jasno? Nije u pitanju naš izbor?! Ovde se radi o poštovanju prava, zakona i volje jednog naroda.
(Zoran Knežević, 21. februar 2019 07:38) # Link komentara

Ako se vec trudis da budes elokventan i pravdoljubiv cudo je da ne znas cinjenicu da je komunjara maduro besramno pokrao izbore i raspustio narodnu skupstinu zato sto je taj narod venecuele na ciju se volju pozivas u apsolutnoj vecini glasao za opoziciju i pored madurove strahovlade.maduro tiranise venecuelu sa oko 20% podrske gradjana,koji nemaju cak ni hrane.
(Crni sin, 21. februar 2019 08:19)

Да се разумемо, у Венецуелу се нико од нас не би усељавао из Србије.
Друго, право бла бла трућ, то је све небитно, битно је како се живи у Србији а живи се лоше. Да смо Швајцарска, или Исланд, па да се брецамо на право и вољу неког другог, ми не умемо код себе да истерамо право и вољу нашег народа. Јер, не верујем да нам је воља да будемо бедни......

На правој страни историје је само онај ко зна где му је место. Ми не знамо. И то се не односи на то да ли је Мадуро комуњарски лопов или онај други амерички плаћеник. То се односи на то да се ми задужујемо на дневном нивоу, а живимо све бедније....

Harry

pre 5 godina

Baš su Amerikanci na pravoj strani podržavajući Kosovo. Mi smo bili na njihovoj strani u oba svetska rata, a oni izabraše one protiv kojih su se borili u oba rata", rekao je ministar spoljnih poslova Srbije za "Novosti".


Bravo Dacicu! Njima nista osim sopstvenih interesa nije sveto. Od dojucerasnjih neprijatelja prave saveznike, a od saveznika protivnike. Samo tako se njihovo "angazovanje " na Balkanu moze razummeti. Oni nemaju osecanja prema nikome. Oni znaju samo za interes. Ljudskost je za njih nepostojeca kategorija.

Betty Trouble

pre 5 godina

Dok ti mantraš o svetskim i balkanskim ratovima, i slaviš uspostavljanje diplomatskih odnosa Kneževine Srbije i carske Rusije nama životi prolaze, alo čoveče, evo nas u 2019. godini!

Kalif umesto Kalifa

pre 5 godina

Od kada je Tramp dosao na vlast opozicija se, iz petnih zila, trudi da dokaze kako su Rusi imali uticaj na izborni proces, ne bi li isti zbog toga ponistila jer, Boze moj, demokratija je narusena...a ovamo se otvoreno bez stida i srama mesaju i podrzavaju drzavni udar i coveka koji njima odgovara, opet u ime te iste demokratije. Hajde, dogovorite se vise sa samim sobom - jel ima mesanja ili nema???

matori

pre 5 godina

Dacic odgovara Ambasadoru SAD.Pametno,nema sta.Nego, sta je sa Turskim tokom? Dacic ismeva Pristinu posle Interpol konferencije.Sta je sa taksama na nasu robu?Ma koliko ne vazno bilo to sto taj Dacic prica,to sto ume ponekad da zabavi ljude svojom izjavama,engleskim,pesmom,desava se da posle njegovih komentara,makar u svojim novinama tj Vucelicevim narod lose prodje.

J.

pre 5 godina

Mi sigurno nismo bili na američkoj strani istorije, možda su oni bili na našoj (evropskoj, jer nije Srbija centar sveta), ali II svetski rat je davno završen, istorija ide dalje, a mi smo se na tom putu izgubili. Osim toga, Dačić je nekompetentan i nevaspitan i nema prava da bilo kome drži lekcije.

GlasBrisela

pre 5 godina

Dacicev put je jedini pravi, a to se vidi na izvanrednom napretku Srbije i svim dobrobitima koje Srbija uziva u Burundi, Venecueli, Obali slonovih kosti, Azarbejdzanu itd.! I dalje tako Dacicu!!

Mali Hijavata

pre 5 godina

Nije uopšte trebalo da komentariše sadržinu izjave ambasadora. Jednostavno, samo da konstatuju da je krajnje neprimereno da ambasador komentariše spoljnu politike zemlje domaćina. I da ga pozovu i uruče mu notu. I da mu kažu da ako to još jednom uradi, ide kući. I da kažu beloj kući da više ne šalju takve, inače će isto proći.

prolaznik

pre 5 godina

dacicu,pricas to sto vucic misli ali nece da kaze. nece da kaze jer je pametan i zna da to nije jezik diplomatije. tako kao ti se prica u kafani gde se gosti uz rakiju i pivo natezu ko je ko i ko je gde...

Srba

pre 5 godina

Opet nasi politicari ne znaju da procene situaciju nekoliko koraka unapred. Ne mesajte emocije i istoriju, vec gledajte interes vase zemlje i naroda, to je poenta politike. Zato smo stalno po strani, i niko nas ne broji kad se nesto deli ali smo pogodni za cerupanje kome se prohte... A mozda je i vama to interes, ko zna...

Sima

pre 5 godina

Deljenje lekcija najvećoj svetskoj sili je baš produktivna stvar, uostalom videli smo 1999 kako se ta stvar završila. Sami smo krivi što gubitnicima kao što je Dačić i njegova stranka dajemo mogućnost da odlučuje o našoj sudbini.

Еустахије Брзић

pre 5 godina

Нек' си му га рек'о. Могу само да замислим кол'ко се овај због тога стрес'о.

Doktor Voland

pre 5 godina

Dačić se pravi da ne razume razliku. U Prvom svetskom ratu saveznik Amerike bila je Kraljevina Srbija, u Drugom svetskom ratu Jugoslovenska vojska u otadžbini Kraljevine Jugoslavije a Amerikanci su se okrenuli od nas kad smo bili nacional socijalistička ili komuno fašistička država bračnog para Milošević Marković (čiji je portparol bio upravo predmetni Dačić) i Vojislava Šešelja. Inače što se prave strane tiče i našeg medjunarodnog položaja, Dačić je bio mali skojevac pa ne zna da smo kad je Amerika intervenisala u Vijetnamu bili na strani Vijetnama, kad je Francuska intervenisala u Alžiru bili na strani Alžira, kad je Izrael ratovao sa Arapima bili na strani Arapa pa smo bili na strani Pol Pota u Kambodži, Sadama Huseina u Iraku, Fidela Kastra na Kubi, Gadafija a sada na strani Madura. To po Ivici nije važno ali tu su Palau, Burundi i ostale svetske sile koje će nam pomoći u ostvarenju "vitalnih nacionalnih interesa". Što bi rekao pop Ćira: "Tek da nije bez komendije".

nixon

pre 5 godina

Čuj "privremeni" predsednik. Ko mu je dao tu titulu? Činjenica 1. Gvaido je predsednik parlamenta
Činjenica 2. Maduro je legalbi predsednik. Kreten da, ali predsednik.
Činjenica 3. Amerima ovo odgovara, izbacuju Ruse iz j.Amerike, dobijaju novu marioneru i milijarde od nafte.
Činjenica 4. Ako ne bude po našem (Ameri) onda ćemo vam "uvesti" demokratiju uz pomoć GBU27.
Činjenica 5. Kako god okreneš, narod je naj..b..o.

Zoran Knežević

pre 5 godina

Zar je zaista teško shvatiti koja je strana ovde „PRAVA“ strana? Kome to još nije jasno? Nije u pitanju naš izbor?! Ovde se radi o poštovanju prava, zakona i volje jednog naroda. Nije na Srbiji, niti bilo kome drugom, da odredjuje koja je strana „prava“ a koja „kriva“ i to na osnovu toga ko nam je simpatičan a ko nije ili, ko je više za naše interese a ko ne?! Zar ne postoji neko medjunarodno pravo, neki zakoni koji to regulišu? Ako se ovako nastavi ovaj svet će ličiti na sveopšti haos u kome će se izgubiti granice izmedju dobra i zla, izmedju zakonitosti i kriminala, izmedju pravde i „krivde“, izmedju slobode i ropstva, izmedju demokratije i tiranije, i to, baš zahvaljujući državi, koja se permanentno poziva na demokratiju i ljudske slobode?! Ja se divim ovim „velikim“ evropskim nacijama koje se ponašaju kao poslednje prostitutke, kao porobljeni narodi koji bez pogovora moraju da izvršavaju sve naredbe pa, i da misle, onako kako misli njihov „makro“. Užas?! Da li mi težimo takvim „novim vrednostima“?

miro

pre 5 godina

Bravo Skot: prava strana istorije su nasilne promene režima; sankcije; konstantni ratovi i patnja! I da, stajanje na stranu neprijatelja iz oba svetska rata kao što gospodin Dačić reče!

Predavanje

pre 5 godina

Nemoj samo Skot da nam drzi predavanje iz istorije. Ne mogu da verujem da on misli da smo svi blesavi. On prica o gladnima a zaboravlja koliko gladnih je stvorila amerika ratujuci po svetu?? Nek pogleda malo u svoje dvoriste i tamo ima gladnih i beskucnika koliko hoces. Pa ne vidim da im drugi biraju predsednika kad se nekom ne svidja.

messs

pre 5 godina

svakog mogućeg diktatora je srbija podržavala..uvek u najgorem mogućem društvu, uvek uz otpadnike uvek uz Putine, Kineze, Kubance, Madura, Sadama, itditd..poslednja(ako ikad) u EU, poslednja po platama, država koja se smanjuje i po teritorijama i po ljudima, i opet isto i isto..nekad sam se pitao dokle, sad više ne..

milosrdni andjeo

pre 5 godina

kosovo je bilo probni balon za bombardovanje i invazije suverenih zemalja bez idluke bilo kog medjunarodnog tela a venecuela ce biti probni balon za pistavljanje predsednika na vlast bez glasanja i volje naroda.

maestro i mandolina

pre 5 godina

Dacicu oni su na pravoj strani istorije jer su Ameri i jer pobedjuju. Mi da smo pametni bili bi kao i Albanci sa njima na pravoj strani a ne da nam se od 1992 na ovamo sve otima.
Interesuje me samo kako naše društvo toleriše ove sarlatane da ga predstavlja i opredeljuje konstantno na pogrešnu stranu.

posao preko stranke=placen godisnji odmor

pre 5 godina

Jaoo, ovaj covek ce nas zakopati, treba da shvati da smo mi “boranija” i dzak za napucavanje velikih sila, jaci je uvek u pravu i dzaba ti, ako nemas snagu da dokazes istinu cuti i smrdi i ne dovodi zemlju i narod u opasnost. Nikad se necemo nauciti, malima je mesto uz trenutno najjace u sv. poretku. Da smo kroz istoriju to postovali Srbija bi bila kao Ceska danas npr. Ali Srbija je imala Milosevica, Dacica, Vicica, Vulina. Nazalost.

nisamneznamkakosamzavrsioosnovnuskolu

pre 5 godina

šta je moć?
novac? ako imaš sav novac sveta šta možeš?
možeš da kupiš sve i svakoga?
i šta onda kada si kupio?
evo Ivica je kupio da se ne priča o koferu i šta sad? mene nije niti može pa ja evo spominjem kofer.
ameri kupili sve koje su mogli da priznaju kosovo i šta sad? mene nisu niti mogu i ja kažem da je Srbija okupirana vojno jednim delom drugim delom novcem ali šta sad? moć je istina i pravda, one uvek pobede jer novac se istroši a istina i pravda su činjenice i ne podležu pravu ne postoji sud i presuda da ih promene, mogu da odlože istinu i pravdu ali ne da promene. na pogrešnoj strani istorije si samo onda kada zanemariš istinu i pravdu!

Da da

pre 5 godina

Pa umesto da budemo na Nemackoj strani i potpisemo tu kapitaulacuju, mi se pravili pametni i slusali engleze, koji nam dodjose glave. I danas su najgori prema nama. A ta divna Amerika i jednoj i drugoj strani prodavala oruzje i fine novce uzela.

messs

pre 5 godina

svakog mogućeg diktatora je srbija podržavala..uvek u najgorem mogućem društvu, uvek uz otpadnike uvek uz Putine, Kineze, Kubance, Madura, Sadama, itditd..poslednja(ako ikad) u EU, poslednja po platama, država koja se smanjuje i po teritorijama i po ljudima, i opet isto i isto..nekad sam se pitao dokle, sad više ne..

Sima

pre 5 godina

Deljenje lekcija najvećoj svetskoj sili je baš produktivna stvar, uostalom videli smo 1999 kako se ta stvar završila. Sami smo krivi što gubitnicima kao što je Dačić i njegova stranka dajemo mogućnost da odlučuje o našoj sudbini.

prolaznik

pre 5 godina

dacicu,pricas to sto vucic misli ali nece da kaze. nece da kaze jer je pametan i zna da to nije jezik diplomatije. tako kao ti se prica u kafani gde se gosti uz rakiju i pivo natezu ko je ko i ko je gde...

J.

pre 5 godina

Mi sigurno nismo bili na američkoj strani istorije, možda su oni bili na našoj (evropskoj, jer nije Srbija centar sveta), ali II svetski rat je davno završen, istorija ide dalje, a mi smo se na tom putu izgubili. Osim toga, Dačić je nekompetentan i nevaspitan i nema prava da bilo kome drži lekcije.

Betty Trouble

pre 5 godina

Dok ti mantraš o svetskim i balkanskim ratovima, i slaviš uspostavljanje diplomatskih odnosa Kneževine Srbije i carske Rusije nama životi prolaze, alo čoveče, evo nas u 2019. godini!

Srba

pre 5 godina

Opet nasi politicari ne znaju da procene situaciju nekoliko koraka unapred. Ne mesajte emocije i istoriju, vec gledajte interes vase zemlje i naroda, to je poenta politike. Zato smo stalno po strani, i niko nas ne broji kad se nesto deli ali smo pogodni za cerupanje kome se prohte... A mozda je i vama to interes, ko zna...

denny.....

pre 5 godina

E, zato političari ne treba da budu na vlasti duže od 8 godina...

Zašto?
Zato što postanu bahati, osioni, neotesani, umisle da su bogomdani, da ce tu večito i ostati........

(Dačic je vlast od 90-tih, sa kratkom pauzom od 5.10.2000. do kraja 2003, a onda evo vec 16-tu godinu....)

aca

pre 5 godina

Kada smo vec kod istorije, ne bi bilo lose podseti ti se jako je sadasnja vlast dok je bila na vlasti 1991-2000 uspela da pokvari odnose sa nasim saveznicima iz velikih ratova i pobeda.

Dodo

pre 5 godina

Kada smo kod istorije i Dačića, prošle godine je na pitanje šta gleda na tv odgovorio da se trudi da više gleda History kanal od kako je postao šef diplomatije jer to odgovara materiji kojom se bavi na radnom mestu. Mislim, ministar spoljnih poslova koji se nikada nije bavio diplomatijom i koji ne zna nijedan strani jezik je uveren da je došlo vreme da se uozbilji, pa je prestao da gleda zatupljujuće kanale, a počeo da prati History jer tu može mnogo da nauči. Korisno mu je za posao. Ovakav profil političara, i to na onim najvišim pozicijama, ne može da se nađe igde u galaksiji sem kod nas.

HanSolo

pre 5 godina

Evo.. I ako je sve to tačno, ovo je i razlog zašto nam ide dobro.. Ovaj čovek nema političku mudrost.. Reći tako nešto u ovom momentu je jednostavno nenormalno.. Sad pogotovo nemamo ništa tražiti na pregovorima.. Jadni smo mi sa ovakvim političarima..

Еустахије Брзић

pre 5 godina

Нек' си му га рек'о. Могу само да замислим кол'ко се овај због тога стрес'о.

stranger

pre 5 godina

Amerika je medju zadnjima priznala ex-yu republike, Amerika je dala pola Bosne Srbima, u Americi su uspeli najveci Srbi Tesla i Pupin... Da nema Amerike svet bi bio puno opasnije mesto jer bi bilo desetine diktatora na vlasti... Dacic bi to trebalo da zna.

Gljivica

pre 5 godina

Spoljna politika Slobodana Miloševića nam garantuje još dugo decenija bede i izolacije do konačne propasti. Još malo nam fali da i zvanično postanemo istorija.

maestro i mandolina

pre 5 godina

Dacicu oni su na pravoj strani istorije jer su Ameri i jer pobedjuju. Mi da smo pametni bili bi kao i Albanci sa njima na pravoj strani a ne da nam se od 1992 na ovamo sve otima.
Interesuje me samo kako naše društvo toleriše ove sarlatane da ga predstavlja i opredeljuje konstantno na pogrešnu stranu.

djon

pre 5 godina

Dacic bi bio bolji ministar kad bi cutao!
"Na kojoj ste vi strani istorije?" dolazi od nekog ko je LICNO bio u vladi koja je podrzavala strahote u Hrvatskoj i Bosni (a i na Kosovu sto necemo nikad priznati)!!!

mufljuz

pre 5 godina

" ... Mi smo bili na njihovoj strani u oba svetska rata, a oni izabraše one protiv kojih su se borili u oba rata", rekao je ministar spoljnih poslova Srbije"
E ministre, ministre, kada cete nauciti kako treba? Nismo mi bili na "njihovoj" strani u oba svetska rata!
Mi smo bili na PRAVOJ strani ili na ISTOJ strani u oba svetska rata! Ne znam da li shvatate da je to ogromna razlika.

Rysofilija bolest najmilija

pre 5 godina

Sa ovim se slažem...stvarno je krajnja hipokrizija kad Amerikanci pričaju nekome na kojoj se strani istorije nalaze.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Alfred Džonatan Kvak, 21. februar 2019 07:38)
Amerikanci su uvek na pobednickoj, za razliku od Srbije koja je ''dobila'' sve ratove u '90-im- u Sloveniji, Hrvatskoj, Kosovu...

joe

pre 5 godina

Ne moram da znam mnogo ali znam da je Amerika spasla svet i čovečanstvo u oba svetska rata čiji se tok i ishod promenio tek kad je Amerika ušla u njih. A vi sad pričajte šta god hoćete i o čemu hoćete, ova istina je nepromenljiva.

prava istorija

pre 5 godina

"Srbija vodi principijelnu politiku zasnovanu na poštovanju medjunarodnog prava, nemešanja u unutrašnje stvari suverenih država i rešavanju sporova mirnim putem", kazao je Dačić

Ivice, ponovo si se pokazao kao neznalica jer PRAVO je SVAKE suverene države u svetu da PRIZNA ili NE neku novu državu ili VLAST u nekoj državi što je VRLO JASNO pokazano od strane Ujedninjenih nacija.

Evo ti link i pročitaj: http://www.un.org/en/sections/member-states/about-un-membership/index.html

Što se Kosova tiće, pa nije Kosovo bilo protiv Amerike i vidi se da ne znaš istoriju.

Skot može da pročita šta je srpska vojska počinila na Kosovo 1912 godine, o neviđenim zločinima protiv Albanaca koje ta vojska počinila i za koje piše i New York Times 31 januara 1912 godine.

NYT piše "srpski oficiri, kao pijani od njihove pobede izjavili da treba ubiti sve albanske muslimane". Onda "njihova zverska okrutnost nije zaustavila ni nad nenaoružanim ljudima, starim muškacima i žena, dece i bebe u dojenju".

Dakle, namera genocida nad Albancima je sve jasna.

List onda piše o masovnim zločinima srpske vojske nad Albancima a kojima pisao i srpski oficir Dimitrije Tucović.

A Austougarska NIJE ubila Albance Ivice nego otvorila škole na albanskom. Albanci jednostavno bili neutralni i nisu se borili na strani Austrougarske.

Artikal u NYT iz arhive (31 Januar 1912): https://timesmachine.nytimes.com/timesmachine/1912/12/31/100385991.pdf

GlasBrisela

pre 5 godina

Dacicev put je jedini pravi, a to se vidi na izvanrednom napretku Srbije i svim dobrobitima koje Srbija uziva u Burundi, Venecueli, Obali slonovih kosti, Azarbejdzanu itd.! I dalje tako Dacicu!!

Firestarter

pre 5 godina

U 1. sv ratu su Amerikanci bili na nasoj, a ne mi na njihovoj strani. Golobradi mladici iz Amerike i Kanade su dolazili da ratuju u Evropu dobrovoljno.
Slican slucaj je i u 2. sv ratu. Amerikanci su oslobodili Evropu iako nisu morali, jer njihov rat se odvijao na Pacifiku.

Gradjanin

pre 5 godina

Zasto jednom mi ne ozemo da budemo na pobednickoj strani ( sa zapadnim silama) ? Umesto da gradimo odnose sa USA kakve smo imali nakon Velikog rata mi nastavljamo politiku komunizma koja nas je dovela do ovde i jos nije stala. Ima i nas u Srbiji koji smo prozapadno orjentisani. Ako su mogli Nemci i Francuzi da se pomire nakon vekova ratovanja i saradjuju mozemo i mi sa svetom!

vicct

pre 5 godina

maduro je nelegitmni i neustavni predsednik. niko to do kraja da prenese kod nas. kada je izgubio parlamentarne izbore, jednostavno je 'ukinuo nadlenosti' parlamentu. onda 'pobedio' na zaista neregularnim predsednickim izborima.
da ostavimo po strani bedu koja vlada tamo, covek mora da ode.

Zoran

pre 5 godina

kosovo je bilo probni balon za bombardovanje i invazije suverenih zemalja bez idluke bilo kog medjunarodnog tela a venecuela ce biti probni balon za pistavljanje predsednika na vlast bez glasanja i volje naroda.
(milosrdni andjeo, 21. februar 2019 07:19)

"milosrdni anđele", verovatno ne pamtiš ali Ja pamtim. Milošević je 1987. na VIII Sednici CKSKS izvršio Partijski(čitaj DRŽAVNI udar) i smenio Ivana Stambolića. To je svakako bila smena i postavljanje predsednika Srbije na vlast sa glasanjem i uz volju naroda? Posle je bilo šta je bilo.
I Miloševićeva podrška KGB-ovcima Janjevu, Pavlovu, Krjučkovu, Jazovu i ostalim pučistima iz Avgusta 1990. kada su hteli u Rusiji da SILOM smaknu Gorbačova, je isto bila uz volju srskog naroda? Posle smo pali u nemilost i kod Rusa.

Tako da, može Dačić Skotu da odpeva Kaljinku na uvce. Ko zna. Možda ga pesmom privoli da nas zavoli?

Корто

pre 5 godina

Tipično za režimske političare je da odgovaraju pitanjem.
(Vlado, 21. februar 2019 11:46)

А ако после њиховог контра-питања уследи конкретно подпитање, онда прелазе на оптужбе, увреде и скретање теме. И овај народ то гута.

posao preko stranke=placen godisnji odmor

pre 5 godina

Jaoo, ovaj covek ce nas zakopati, treba da shvati da smo mi “boranija” i dzak za napucavanje velikih sila, jaci je uvek u pravu i dzaba ti, ako nemas snagu da dokazes istinu cuti i smrdi i ne dovodi zemlju i narod u opasnost. Nikad se necemo nauciti, malima je mesto uz trenutno najjace u sv. poretku. Da smo kroz istoriju to postovali Srbija bi bila kao Ceska danas npr. Ali Srbija je imala Milosevica, Dacica, Vicica, Vulina. Nazalost.

Crni sin

pre 5 godina

Preporučujem (+9)Ne preporučujem (-5)
Zar je zaista teško shvatiti koja je strana ovde „PRAVA“ strana? Kome to još nije jasno? Nije u pitanju naš izbor?! Ovde se radi o poštovanju prava, zakona i volje jednog naroda.
(Zoran Knežević, 21. februar 2019 07:38) # Link komentara

Ako se vec trudis da budes elokventan i pravdoljubiv cudo je da ne znas cinjenicu da je komunjara maduro besramno pokrao izbore i raspustio narodnu skupstinu zato sto je taj narod venecuele na ciju se volju pozivas u apsolutnoj vecini glasao za opoziciju i pored madurove strahovlade.maduro tiranise venecuelu sa oko 20% podrske gradjana,koji nemaju cak ni hrane.

Doktor Voland

pre 5 godina

Dačić se pravi da ne razume razliku. U Prvom svetskom ratu saveznik Amerike bila je Kraljevina Srbija, u Drugom svetskom ratu Jugoslovenska vojska u otadžbini Kraljevine Jugoslavije a Amerikanci su se okrenuli od nas kad smo bili nacional socijalistička ili komuno fašistička država bračnog para Milošević Marković (čiji je portparol bio upravo predmetni Dačić) i Vojislava Šešelja. Inače što se prave strane tiče i našeg medjunarodnog položaja, Dačić je bio mali skojevac pa ne zna da smo kad je Amerika intervenisala u Vijetnamu bili na strani Vijetnama, kad je Francuska intervenisala u Alžiru bili na strani Alžira, kad je Izrael ratovao sa Arapima bili na strani Arapa pa smo bili na strani Pol Pota u Kambodži, Sadama Huseina u Iraku, Fidela Kastra na Kubi, Gadafija a sada na strani Madura. To po Ivici nije važno ali tu su Palau, Burundi i ostale svetske sile koje će nam pomoći u ostvarenju "vitalnih nacionalnih interesa". Što bi rekao pop Ćira: "Tek da nije bez komendije".

Jose

pre 5 godina

Da li je on nastavnik istorije ili aktuelni ministar spoljnih poslova? Danas je 2019. godina sa sasvim drugim problemima i desavanjima u svetu i kod nas koje bi Dacic trebao da resava s obzirom na funkciju gde se nalazi. Iz nekog razloga on vise voli da peva i predaje istoriju.

Mali Hijavata

pre 5 godina

Nije uopšte trebalo da komentariše sadržinu izjave ambasadora. Jednostavno, samo da konstatuju da je krajnje neprimereno da ambasador komentariše spoljnu politike zemlje domaćina. I da ga pozovu i uruče mu notu. I da mu kažu da ako to još jednom uradi, ide kući. I da kažu beloj kući da više ne šalju takve, inače će isto proći.

Da da

pre 5 godina

Pa umesto da budemo na Nemackoj strani i potpisemo tu kapitaulacuju, mi se pravili pametni i slusali engleze, koji nam dodjose glave. I danas su najgori prema nama. A ta divna Amerika i jednoj i drugoj strani prodavala oruzje i fine novce uzela.

miro

pre 5 godina

Bravo Skot: prava strana istorije su nasilne promene režima; sankcije; konstantni ratovi i patnja! I da, stajanje na stranu neprijatelja iz oba svetska rata kao što gospodin Dačić reče!

nixon

pre 5 godina

Čuj "privremeni" predsednik. Ko mu je dao tu titulu? Činjenica 1. Gvaido je predsednik parlamenta
Činjenica 2. Maduro je legalbi predsednik. Kreten da, ali predsednik.
Činjenica 3. Amerima ovo odgovara, izbacuju Ruse iz j.Amerike, dobijaju novu marioneru i milijarde od nafte.
Činjenica 4. Ako ne bude po našem (Ameri) onda ćemo vam "uvesti" demokratiju uz pomoć GBU27.
Činjenica 5. Kako god okreneš, narod je naj..b..o.

deda

pre 5 godina

Titovim i Slobinim nasleđem i dalje šire propagandu da smo sila i da možemo da učimo USA pameti i pravdi.
Realnost je drugačija i očigledna.
Nikada mi neće biti jasno zašto se ne ugledamo na zemlje sličnog broja stanovnika, Danska, Belgija, Finska itd koje se ne eksponiraju, gledaju sebe a standard im je neverovatan.
Ne zaboravi Dacicu da su USA kao i sve velike sile u istoriji surove prema onima koji im stanu na put.
Ili je samopromocija važnija od naroda?

Detuš

pre 5 godina

Ne valja ti politika Dačiću. Ništa nisi naučio iz devedesetih. Obiće nam se o glavu. Posebno sada pred pregovore sa Prištinom treba se čuvati emocija i ponašati se mudro i odgovorno. Sila Boga ne moli i ti to dobro znaš. U ovom svetu pravda je slepa. Nije ni Srbija uvek bila u pravu.

Jovo

pre 5 godina

Mi smo izgleda baš mnogo zgrešili kada nas ovakvi likovi vode prepiru se ispravljaju krivu Drinu sa najjačom silom sveta i odlučuju o našim životima.

Predavanje

pre 5 godina

Nemoj samo Skot da nam drzi predavanje iz istorije. Ne mogu da verujem da on misli da smo svi blesavi. On prica o gladnima a zaboravlja koliko gladnih je stvorila amerika ratujuci po svetu?? Nek pogleda malo u svoje dvoriste i tamo ima gladnih i beskucnika koliko hoces. Pa ne vidim da im drugi biraju predsednika kad se nekom ne svidja.

milosrdni andjeo

pre 5 godina

kosovo je bilo probni balon za bombardovanje i invazije suverenih zemalja bez idluke bilo kog medjunarodnog tela a venecuela ce biti probni balon za pistavljanje predsednika na vlast bez glasanja i volje naroda.

Smilja

pre 5 godina

Dacic je "prkosno i hrabro" odgovorio da Srbija vodi principijelnu politiku zasnovanu na postovanju i zastiti interesa Rusije uz potpuno otsustvo svoga stava kao suverene drzave.
To je sva istina o suverenosti i nezavisnosti spoljne politike Dacica&Co.

matori

pre 5 godina

Dacic odgovara Ambasadoru SAD.Pametno,nema sta.Nego, sta je sa Turskim tokom? Dacic ismeva Pristinu posle Interpol konferencije.Sta je sa taksama na nasu robu?Ma koliko ne vazno bilo to sto taj Dacic prica,to sto ume ponekad da zabavi ljude svojom izjavama,engleskim,pesmom,desava se da posle njegovih komentara,makar u svojim novinama tj Vucelicevim narod lose prodje.

Roko

pre 5 godina

Ovaj covek nema ni trunke smisla za diplomatiju i nasao se s kim ce se nateravati a nas terati u sirimastvo. Odgovorni politicar koji stiti nase interese

miki ns

pre 5 godina

Sto bi rekao Carls Barkli . Zasto ulazis u frku kad si slabiji. ok je da ne mislis kao Skot. ali ne moras bas da nam nanosis stetu. mislim da zmo izvukli pouku za narednih 1mil godina .sto se tice boksanja sa nuklearnim silama. A sto je najgore .kakve mi veze imamo sa venecuelom majke ti . da bi morao tako otvoreno da ulazis u sukob. ivice.
nije mudrost pobiti se sa svakim ko ti se ispreci ili te prozove. dajte malo diplomatije.

Zoran Knežević

pre 5 godina

Zar je zaista teško shvatiti koja je strana ovde „PRAVA“ strana? Kome to još nije jasno? Nije u pitanju naš izbor?! Ovde se radi o poštovanju prava, zakona i volje jednog naroda. Nije na Srbiji, niti bilo kome drugom, da odredjuje koja je strana „prava“ a koja „kriva“ i to na osnovu toga ko nam je simpatičan a ko nije ili, ko je više za naše interese a ko ne?! Zar ne postoji neko medjunarodno pravo, neki zakoni koji to regulišu? Ako se ovako nastavi ovaj svet će ličiti na sveopšti haos u kome će se izgubiti granice izmedju dobra i zla, izmedju zakonitosti i kriminala, izmedju pravde i „krivde“, izmedju slobode i ropstva, izmedju demokratije i tiranije, i to, baš zahvaljujući državi, koja se permanentno poziva na demokratiju i ljudske slobode?! Ja se divim ovim „velikim“ evropskim nacijama koje se ponašaju kao poslednje prostitutke, kao porobljeni narodi koji bez pogovora moraju da izvršavaju sve naredbe pa, i da misle, onako kako misli njihov „makro“. Užas?! Da li mi težimo takvim „novim vrednostima“?

Pedja

pre 5 godina

Da li u ovom slucaju , nasa politika podrzava zamlju i vlast koja donosi dobro svom narodu . Mislim da je to pravi kriterijum da li smo na pravoj strani , a cini mi se da nismo . Po izjavama dva ministra , kriterijum prave strane je iskljucivo politicki , ne moralni .

Aleksa

pre 5 godina

Preporučujem (+9)Ne preporučujem (-5)
Zar je zaista teško shvatiti koja je strana ovde „PRAVA“ strana? Kome to još nije jasno? Nije u pitanju naš izbor?! Ovde se radi o poštovanju prava, zakona i volje jednog naroda.
(Zoran Knežević, 21. februar 2019 07:38) # Link komentara

Ako se vec trudis da budes elokventan i pravdoljubiv cudo je da ne znas cinjenicu da je komunjara maduro besramno pokrao izbore i raspustio narodnu skupstinu zato sto je taj narod venecuele na ciju se volju pozivas u apsolutnoj vecini glasao za opoziciju i pored madurove strahovlade.maduro tiranise venecuelu sa oko 20% podrske gradjana,koji nemaju cak ni hrane.
(Crni sin, 21. februar 2019 08:19)

Да се разумемо, у Венецуелу се нико од нас не би усељавао из Србије.
Друго, право бла бла трућ, то је све небитно, битно је како се живи у Србији а живи се лоше. Да смо Швајцарска, или Исланд, па да се брецамо на право и вољу неког другог, ми не умемо код себе да истерамо право и вољу нашег народа. Јер, не верујем да нам је воља да будемо бедни......

На правој страни историје је само онај ко зна где му је место. Ми не знамо. И то се не односи на то да ли је Мадуро комуњарски лопов или онај други амерички плаћеник. То се односи на то да се ми задужујемо на дневном нивоу, а живимо све бедније....

nisamneznamkakosamzavrsioosnovnuskolu

pre 5 godina

šta je moć?
novac? ako imaš sav novac sveta šta možeš?
možeš da kupiš sve i svakoga?
i šta onda kada si kupio?
evo Ivica je kupio da se ne priča o koferu i šta sad? mene nije niti može pa ja evo spominjem kofer.
ameri kupili sve koje su mogli da priznaju kosovo i šta sad? mene nisu niti mogu i ja kažem da je Srbija okupirana vojno jednim delom drugim delom novcem ali šta sad? moć je istina i pravda, one uvek pobede jer novac se istroši a istina i pravda su činjenice i ne podležu pravu ne postoji sud i presuda da ih promene, mogu da odlože istinu i pravdu ali ne da promene. na pogrešnoj strani istorije si samo onda kada zanemariš istinu i pravdu!

Perica jase ponovo

pre 5 godina

Amerika i EU bi mogli pitanje Balkana i Srbije da rese za sest meseci cak mislim sada i da ne moraju da nam uvedu sankcije vec samo da najave i eto kraja svim Balkanskim elitama pa vi trgujte sa Rusijom i Belorusijom , sto bi rekla Berta u dva ipo muskarca , "Tu leze novci.."

Harry

pre 5 godina

Baš su Amerikanci na pravoj strani podržavajući Kosovo. Mi smo bili na njihovoj strani u oba svetska rata, a oni izabraše one protiv kojih su se borili u oba rata", rekao je ministar spoljnih poslova Srbije za "Novosti".


Bravo Dacicu! Njima nista osim sopstvenih interesa nije sveto. Od dojucerasnjih neprijatelja prave saveznike, a od saveznika protivnike. Samo tako se njihovo "angazovanje " na Balkanu moze razummeti. Oni nemaju osecanja prema nikome. Oni znaju samo za interes. Ljudskost je za njih nepostojeca kategorija.

Kalif umesto Kalifa

pre 5 godina

Od kada je Tramp dosao na vlast opozicija se, iz petnih zila, trudi da dokaze kako su Rusi imali uticaj na izborni proces, ne bi li isti zbog toga ponistila jer, Boze moj, demokratija je narusena...a ovamo se otvoreno bez stida i srama mesaju i podrzavaju drzavni udar i coveka koji njima odgovara, opet u ime te iste demokratije. Hajde, dogovorite se vise sa samim sobom - jel ima mesanja ili nema???

messs

pre 5 godina

svakog mogućeg diktatora je srbija podržavala..uvek u najgorem mogućem društvu, uvek uz otpadnike uvek uz Putine, Kineze, Kubance, Madura, Sadama, itditd..poslednja(ako ikad) u EU, poslednja po platama, država koja se smanjuje i po teritorijama i po ljudima, i opet isto i isto..nekad sam se pitao dokle, sad više ne..

miro

pre 5 godina

Bravo Skot: prava strana istorije su nasilne promene režima; sankcije; konstantni ratovi i patnja! I da, stajanje na stranu neprijatelja iz oba svetska rata kao što gospodin Dačić reče!

Sima

pre 5 godina

Deljenje lekcija najvećoj svetskoj sili je baš produktivna stvar, uostalom videli smo 1999 kako se ta stvar završila. Sami smo krivi što gubitnicima kao što je Dačić i njegova stranka dajemo mogućnost da odlučuje o našoj sudbini.

Predavanje

pre 5 godina

Nemoj samo Skot da nam drzi predavanje iz istorije. Ne mogu da verujem da on misli da smo svi blesavi. On prica o gladnima a zaboravlja koliko gladnih je stvorila amerika ratujuci po svetu?? Nek pogleda malo u svoje dvoriste i tamo ima gladnih i beskucnika koliko hoces. Pa ne vidim da im drugi biraju predsednika kad se nekom ne svidja.

joe

pre 5 godina

Ne moram da znam mnogo ali znam da je Amerika spasla svet i čovečanstvo u oba svetska rata čiji se tok i ishod promenio tek kad je Amerika ušla u njih. A vi sad pričajte šta god hoćete i o čemu hoćete, ova istina je nepromenljiva.

stranger

pre 5 godina

Amerika je medju zadnjima priznala ex-yu republike, Amerika je dala pola Bosne Srbima, u Americi su uspeli najveci Srbi Tesla i Pupin... Da nema Amerike svet bi bio puno opasnije mesto jer bi bilo desetine diktatora na vlasti... Dacic bi to trebalo da zna.

Rysofilija bolest najmilija

pre 5 godina

Sa ovim se slažem...stvarno je krajnja hipokrizija kad Amerikanci pričaju nekome na kojoj se strani istorije nalaze.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Alfred Džonatan Kvak, 21. februar 2019 07:38)
Amerikanci su uvek na pobednickoj, za razliku od Srbije koja je ''dobila'' sve ratove u '90-im- u Sloveniji, Hrvatskoj, Kosovu...

Harry

pre 5 godina

Baš su Amerikanci na pravoj strani podržavajući Kosovo. Mi smo bili na njihovoj strani u oba svetska rata, a oni izabraše one protiv kojih su se borili u oba rata", rekao je ministar spoljnih poslova Srbije za "Novosti".


Bravo Dacicu! Njima nista osim sopstvenih interesa nije sveto. Od dojucerasnjih neprijatelja prave saveznike, a od saveznika protivnike. Samo tako se njihovo "angazovanje " na Balkanu moze razummeti. Oni nemaju osecanja prema nikome. Oni znaju samo za interes. Ljudskost je za njih nepostojeca kategorija.

J.

pre 5 godina

Mi sigurno nismo bili na američkoj strani istorije, možda su oni bili na našoj (evropskoj, jer nije Srbija centar sveta), ali II svetski rat je davno završen, istorija ide dalje, a mi smo se na tom putu izgubili. Osim toga, Dačić je nekompetentan i nevaspitan i nema prava da bilo kome drži lekcije.

Gradjanin

pre 5 godina

Zasto jednom mi ne ozemo da budemo na pobednickoj strani ( sa zapadnim silama) ? Umesto da gradimo odnose sa USA kakve smo imali nakon Velikog rata mi nastavljamo politiku komunizma koja nas je dovela do ovde i jos nije stala. Ima i nas u Srbiji koji smo prozapadno orjentisani. Ako su mogli Nemci i Francuzi da se pomire nakon vekova ratovanja i saradjuju mozemo i mi sa svetom!

prolaznik

pre 5 godina

dacicu,pricas to sto vucic misli ali nece da kaze. nece da kaze jer je pametan i zna da to nije jezik diplomatije. tako kao ti se prica u kafani gde se gosti uz rakiju i pivo natezu ko je ko i ko je gde...

prava istorija

pre 5 godina

"Srbija vodi principijelnu politiku zasnovanu na poštovanju medjunarodnog prava, nemešanja u unutrašnje stvari suverenih država i rešavanju sporova mirnim putem", kazao je Dačić

Ivice, ponovo si se pokazao kao neznalica jer PRAVO je SVAKE suverene države u svetu da PRIZNA ili NE neku novu državu ili VLAST u nekoj državi što je VRLO JASNO pokazano od strane Ujedninjenih nacija.

Evo ti link i pročitaj: http://www.un.org/en/sections/member-states/about-un-membership/index.html

Što se Kosova tiće, pa nije Kosovo bilo protiv Amerike i vidi se da ne znaš istoriju.

Skot može da pročita šta je srpska vojska počinila na Kosovo 1912 godine, o neviđenim zločinima protiv Albanaca koje ta vojska počinila i za koje piše i New York Times 31 januara 1912 godine.

NYT piše "srpski oficiri, kao pijani od njihove pobede izjavili da treba ubiti sve albanske muslimane". Onda "njihova zverska okrutnost nije zaustavila ni nad nenaoružanim ljudima, starim muškacima i žena, dece i bebe u dojenju".

Dakle, namera genocida nad Albancima je sve jasna.

List onda piše o masovnim zločinima srpske vojske nad Albancima a kojima pisao i srpski oficir Dimitrije Tucović.

A Austougarska NIJE ubila Albance Ivice nego otvorila škole na albanskom. Albanci jednostavno bili neutralni i nisu se borili na strani Austrougarske.

Artikal u NYT iz arhive (31 Januar 1912): https://timesmachine.nytimes.com/timesmachine/1912/12/31/100385991.pdf

aca

pre 5 godina

Kada smo vec kod istorije, ne bi bilo lose podseti ti se jako je sadasnja vlast dok je bila na vlasti 1991-2000 uspela da pokvari odnose sa nasim saveznicima iz velikih ratova i pobeda.

Mali Hijavata

pre 5 godina

Nije uopšte trebalo da komentariše sadržinu izjave ambasadora. Jednostavno, samo da konstatuju da je krajnje neprimereno da ambasador komentariše spoljnu politike zemlje domaćina. I da ga pozovu i uruče mu notu. I da mu kažu da ako to još jednom uradi, ide kući. I da kažu beloj kući da više ne šalju takve, inače će isto proći.

Betty Trouble

pre 5 godina

Dok ti mantraš o svetskim i balkanskim ratovima, i slaviš uspostavljanje diplomatskih odnosa Kneževine Srbije i carske Rusije nama životi prolaze, alo čoveče, evo nas u 2019. godini!

HanSolo

pre 5 godina

Evo.. I ako je sve to tačno, ovo je i razlog zašto nam ide dobro.. Ovaj čovek nema političku mudrost.. Reći tako nešto u ovom momentu je jednostavno nenormalno.. Sad pogotovo nemamo ništa tražiti na pregovorima.. Jadni smo mi sa ovakvim političarima..

Zoran Knežević

pre 5 godina

Zar je zaista teško shvatiti koja je strana ovde „PRAVA“ strana? Kome to još nije jasno? Nije u pitanju naš izbor?! Ovde se radi o poštovanju prava, zakona i volje jednog naroda. Nije na Srbiji, niti bilo kome drugom, da odredjuje koja je strana „prava“ a koja „kriva“ i to na osnovu toga ko nam je simpatičan a ko nije ili, ko je više za naše interese a ko ne?! Zar ne postoji neko medjunarodno pravo, neki zakoni koji to regulišu? Ako se ovako nastavi ovaj svet će ličiti na sveopšti haos u kome će se izgubiti granice izmedju dobra i zla, izmedju zakonitosti i kriminala, izmedju pravde i „krivde“, izmedju slobode i ropstva, izmedju demokratije i tiranije, i to, baš zahvaljujući državi, koja se permanentno poziva na demokratiju i ljudske slobode?! Ja se divim ovim „velikim“ evropskim nacijama koje se ponašaju kao poslednje prostitutke, kao porobljeni narodi koji bez pogovora moraju da izvršavaju sve naredbe pa, i da misle, onako kako misli njihov „makro“. Užas?! Da li mi težimo takvim „novim vrednostima“?

Crni sin

pre 5 godina

Preporučujem (+9)Ne preporučujem (-5)
Zar je zaista teško shvatiti koja je strana ovde „PRAVA“ strana? Kome to još nije jasno? Nije u pitanju naš izbor?! Ovde se radi o poštovanju prava, zakona i volje jednog naroda.
(Zoran Knežević, 21. februar 2019 07:38) # Link komentara

Ako se vec trudis da budes elokventan i pravdoljubiv cudo je da ne znas cinjenicu da je komunjara maduro besramno pokrao izbore i raspustio narodnu skupstinu zato sto je taj narod venecuele na ciju se volju pozivas u apsolutnoj vecini glasao za opoziciju i pored madurove strahovlade.maduro tiranise venecuelu sa oko 20% podrske gradjana,koji nemaju cak ni hrane.

milosrdni andjeo

pre 5 godina

kosovo je bilo probni balon za bombardovanje i invazije suverenih zemalja bez idluke bilo kog medjunarodnog tela a venecuela ce biti probni balon za pistavljanje predsednika na vlast bez glasanja i volje naroda.

maestro i mandolina

pre 5 godina

Dacicu oni su na pravoj strani istorije jer su Ameri i jer pobedjuju. Mi da smo pametni bili bi kao i Albanci sa njima na pravoj strani a ne da nam se od 1992 na ovamo sve otima.
Interesuje me samo kako naše društvo toleriše ove sarlatane da ga predstavlja i opredeljuje konstantno na pogrešnu stranu.

djon

pre 5 godina

Dacic bi bio bolji ministar kad bi cutao!
"Na kojoj ste vi strani istorije?" dolazi od nekog ko je LICNO bio u vladi koja je podrzavala strahote u Hrvatskoj i Bosni (a i na Kosovu sto necemo nikad priznati)!!!

vicct

pre 5 godina

maduro je nelegitmni i neustavni predsednik. niko to do kraja da prenese kod nas. kada je izgubio parlamentarne izbore, jednostavno je 'ukinuo nadlenosti' parlamentu. onda 'pobedio' na zaista neregularnim predsednickim izborima.
da ostavimo po strani bedu koja vlada tamo, covek mora da ode.

nixon

pre 5 godina

Čuj "privremeni" predsednik. Ko mu je dao tu titulu? Činjenica 1. Gvaido je predsednik parlamenta
Činjenica 2. Maduro je legalbi predsednik. Kreten da, ali predsednik.
Činjenica 3. Amerima ovo odgovara, izbacuju Ruse iz j.Amerike, dobijaju novu marioneru i milijarde od nafte.
Činjenica 4. Ako ne bude po našem (Ameri) onda ćemo vam "uvesti" demokratiju uz pomoć GBU27.
Činjenica 5. Kako god okreneš, narod je naj..b..o.

Firestarter

pre 5 godina

U 1. sv ratu su Amerikanci bili na nasoj, a ne mi na njihovoj strani. Golobradi mladici iz Amerike i Kanade su dolazili da ratuju u Evropu dobrovoljno.
Slican slucaj je i u 2. sv ratu. Amerikanci su oslobodili Evropu iako nisu morali, jer njihov rat se odvijao na Pacifiku.

GlasBrisela

pre 5 godina

Dacicev put je jedini pravi, a to se vidi na izvanrednom napretku Srbije i svim dobrobitima koje Srbija uziva u Burundi, Venecueli, Obali slonovih kosti, Azarbejdzanu itd.! I dalje tako Dacicu!!

posao preko stranke=placen godisnji odmor

pre 5 godina

Jaoo, ovaj covek ce nas zakopati, treba da shvati da smo mi “boranija” i dzak za napucavanje velikih sila, jaci je uvek u pravu i dzaba ti, ako nemas snagu da dokazes istinu cuti i smrdi i ne dovodi zemlju i narod u opasnost. Nikad se necemo nauciti, malima je mesto uz trenutno najjace u sv. poretku. Da smo kroz istoriju to postovali Srbija bi bila kao Ceska danas npr. Ali Srbija je imala Milosevica, Dacica, Vicica, Vulina. Nazalost.

Srba

pre 5 godina

Opet nasi politicari ne znaju da procene situaciju nekoliko koraka unapred. Ne mesajte emocije i istoriju, vec gledajte interes vase zemlje i naroda, to je poenta politike. Zato smo stalno po strani, i niko nas ne broji kad se nesto deli ali smo pogodni za cerupanje kome se prohte... A mozda je i vama to interes, ko zna...

Jose

pre 5 godina

Da li je on nastavnik istorije ili aktuelni ministar spoljnih poslova? Danas je 2019. godina sa sasvim drugim problemima i desavanjima u svetu i kod nas koje bi Dacic trebao da resava s obzirom na funkciju gde se nalazi. Iz nekog razloga on vise voli da peva i predaje istoriju.

nisamneznamkakosamzavrsioosnovnuskolu

pre 5 godina

šta je moć?
novac? ako imaš sav novac sveta šta možeš?
možeš da kupiš sve i svakoga?
i šta onda kada si kupio?
evo Ivica je kupio da se ne priča o koferu i šta sad? mene nije niti može pa ja evo spominjem kofer.
ameri kupili sve koje su mogli da priznaju kosovo i šta sad? mene nisu niti mogu i ja kažem da je Srbija okupirana vojno jednim delom drugim delom novcem ali šta sad? moć je istina i pravda, one uvek pobede jer novac se istroši a istina i pravda su činjenice i ne podležu pravu ne postoji sud i presuda da ih promene, mogu da odlože istinu i pravdu ali ne da promene. na pogrešnoj strani istorije si samo onda kada zanemariš istinu i pravdu!

Gljivica

pre 5 godina

Spoljna politika Slobodana Miloševića nam garantuje još dugo decenija bede i izolacije do konačne propasti. Još malo nam fali da i zvanično postanemo istorija.

Еустахије Брзић

pre 5 godina

Нек' си му га рек'о. Могу само да замислим кол'ко се овај због тога стрес'о.

Zoran

pre 5 godina

kosovo je bilo probni balon za bombardovanje i invazije suverenih zemalja bez idluke bilo kog medjunarodnog tela a venecuela ce biti probni balon za pistavljanje predsednika na vlast bez glasanja i volje naroda.
(milosrdni andjeo, 21. februar 2019 07:19)

"milosrdni anđele", verovatno ne pamtiš ali Ja pamtim. Milošević je 1987. na VIII Sednici CKSKS izvršio Partijski(čitaj DRŽAVNI udar) i smenio Ivana Stambolića. To je svakako bila smena i postavljanje predsednika Srbije na vlast sa glasanjem i uz volju naroda? Posle je bilo šta je bilo.
I Miloševićeva podrška KGB-ovcima Janjevu, Pavlovu, Krjučkovu, Jazovu i ostalim pučistima iz Avgusta 1990. kada su hteli u Rusiji da SILOM smaknu Gorbačova, je isto bila uz volju srskog naroda? Posle smo pali u nemilost i kod Rusa.

Tako da, može Dačić Skotu da odpeva Kaljinku na uvce. Ko zna. Možda ga pesmom privoli da nas zavoli?

Da da

pre 5 godina

Pa umesto da budemo na Nemackoj strani i potpisemo tu kapitaulacuju, mi se pravili pametni i slusali engleze, koji nam dodjose glave. I danas su najgori prema nama. A ta divna Amerika i jednoj i drugoj strani prodavala oruzje i fine novce uzela.

Корто

pre 5 godina

Tipično za režimske političare je da odgovaraju pitanjem.
(Vlado, 21. februar 2019 11:46)

А ако после њиховог контра-питања уследи конкретно подпитање, онда прелазе на оптужбе, увреде и скретање теме. И овај народ то гута.

Doktor Voland

pre 5 godina

Dačić se pravi da ne razume razliku. U Prvom svetskom ratu saveznik Amerike bila je Kraljevina Srbija, u Drugom svetskom ratu Jugoslovenska vojska u otadžbini Kraljevine Jugoslavije a Amerikanci su se okrenuli od nas kad smo bili nacional socijalistička ili komuno fašistička država bračnog para Milošević Marković (čiji je portparol bio upravo predmetni Dačić) i Vojislava Šešelja. Inače što se prave strane tiče i našeg medjunarodnog položaja, Dačić je bio mali skojevac pa ne zna da smo kad je Amerika intervenisala u Vijetnamu bili na strani Vijetnama, kad je Francuska intervenisala u Alžiru bili na strani Alžira, kad je Izrael ratovao sa Arapima bili na strani Arapa pa smo bili na strani Pol Pota u Kambodži, Sadama Huseina u Iraku, Fidela Kastra na Kubi, Gadafija a sada na strani Madura. To po Ivici nije važno ali tu su Palau, Burundi i ostale svetske sile koje će nam pomoći u ostvarenju "vitalnih nacionalnih interesa". Što bi rekao pop Ćira: "Tek da nije bez komendije".

Kalif umesto Kalifa

pre 5 godina

Od kada je Tramp dosao na vlast opozicija se, iz petnih zila, trudi da dokaze kako su Rusi imali uticaj na izborni proces, ne bi li isti zbog toga ponistila jer, Boze moj, demokratija je narusena...a ovamo se otvoreno bez stida i srama mesaju i podrzavaju drzavni udar i coveka koji njima odgovara, opet u ime te iste demokratije. Hajde, dogovorite se vise sa samim sobom - jel ima mesanja ili nema???

Dodo

pre 5 godina

Kada smo kod istorije i Dačića, prošle godine je na pitanje šta gleda na tv odgovorio da se trudi da više gleda History kanal od kako je postao šef diplomatije jer to odgovara materiji kojom se bavi na radnom mestu. Mislim, ministar spoljnih poslova koji se nikada nije bavio diplomatijom i koji ne zna nijedan strani jezik je uveren da je došlo vreme da se uozbilji, pa je prestao da gleda zatupljujuće kanale, a počeo da prati History jer tu može mnogo da nauči. Korisno mu je za posao. Ovakav profil političara, i to na onim najvišim pozicijama, ne može da se nađe igde u galaksiji sem kod nas.

deda

pre 5 godina

Titovim i Slobinim nasleđem i dalje šire propagandu da smo sila i da možemo da učimo USA pameti i pravdi.
Realnost je drugačija i očigledna.
Nikada mi neće biti jasno zašto se ne ugledamo na zemlje sličnog broja stanovnika, Danska, Belgija, Finska itd koje se ne eksponiraju, gledaju sebe a standard im je neverovatan.
Ne zaboravi Dacicu da su USA kao i sve velike sile u istoriji surove prema onima koji im stanu na put.
Ili je samopromocija važnija od naroda?

mufljuz

pre 5 godina

" ... Mi smo bili na njihovoj strani u oba svetska rata, a oni izabraše one protiv kojih su se borili u oba rata", rekao je ministar spoljnih poslova Srbije"
E ministre, ministre, kada cete nauciti kako treba? Nismo mi bili na "njihovoj" strani u oba svetska rata!
Mi smo bili na PRAVOJ strani ili na ISTOJ strani u oba svetska rata! Ne znam da li shvatate da je to ogromna razlika.

denny.....

pre 5 godina

E, zato političari ne treba da budu na vlasti duže od 8 godina...

Zašto?
Zato što postanu bahati, osioni, neotesani, umisle da su bogomdani, da ce tu večito i ostati........

(Dačic je vlast od 90-tih, sa kratkom pauzom od 5.10.2000. do kraja 2003, a onda evo vec 16-tu godinu....)

Smilja

pre 5 godina

Dacic je "prkosno i hrabro" odgovorio da Srbija vodi principijelnu politiku zasnovanu na postovanju i zastiti interesa Rusije uz potpuno otsustvo svoga stava kao suverene drzave.
To je sva istina o suverenosti i nezavisnosti spoljne politike Dacica&Co.

Detuš

pre 5 godina

Ne valja ti politika Dačiću. Ništa nisi naučio iz devedesetih. Obiće nam se o glavu. Posebno sada pred pregovore sa Prištinom treba se čuvati emocija i ponašati se mudro i odgovorno. Sila Boga ne moli i ti to dobro znaš. U ovom svetu pravda je slepa. Nije ni Srbija uvek bila u pravu.

matori

pre 5 godina

Dacic odgovara Ambasadoru SAD.Pametno,nema sta.Nego, sta je sa Turskim tokom? Dacic ismeva Pristinu posle Interpol konferencije.Sta je sa taksama na nasu robu?Ma koliko ne vazno bilo to sto taj Dacic prica,to sto ume ponekad da zabavi ljude svojom izjavama,engleskim,pesmom,desava se da posle njegovih komentara,makar u svojim novinama tj Vucelicevim narod lose prodje.

Jovo

pre 5 godina

Mi smo izgleda baš mnogo zgrešili kada nas ovakvi likovi vode prepiru se ispravljaju krivu Drinu sa najjačom silom sveta i odlučuju o našim životima.

Pedja

pre 5 godina

Da li u ovom slucaju , nasa politika podrzava zamlju i vlast koja donosi dobro svom narodu . Mislim da je to pravi kriterijum da li smo na pravoj strani , a cini mi se da nismo . Po izjavama dva ministra , kriterijum prave strane je iskljucivo politicki , ne moralni .

Roko

pre 5 godina

Ovaj covek nema ni trunke smisla za diplomatiju i nasao se s kim ce se nateravati a nas terati u sirimastvo. Odgovorni politicar koji stiti nase interese

Perica jase ponovo

pre 5 godina

Amerika i EU bi mogli pitanje Balkana i Srbije da rese za sest meseci cak mislim sada i da ne moraju da nam uvedu sankcije vec samo da najave i eto kraja svim Balkanskim elitama pa vi trgujte sa Rusijom i Belorusijom , sto bi rekla Berta u dva ipo muskarca , "Tu leze novci.."

Aleksa

pre 5 godina

Preporučujem (+9)Ne preporučujem (-5)
Zar je zaista teško shvatiti koja je strana ovde „PRAVA“ strana? Kome to još nije jasno? Nije u pitanju naš izbor?! Ovde se radi o poštovanju prava, zakona i volje jednog naroda.
(Zoran Knežević, 21. februar 2019 07:38) # Link komentara

Ako se vec trudis da budes elokventan i pravdoljubiv cudo je da ne znas cinjenicu da je komunjara maduro besramno pokrao izbore i raspustio narodnu skupstinu zato sto je taj narod venecuele na ciju se volju pozivas u apsolutnoj vecini glasao za opoziciju i pored madurove strahovlade.maduro tiranise venecuelu sa oko 20% podrske gradjana,koji nemaju cak ni hrane.
(Crni sin, 21. februar 2019 08:19)

Да се разумемо, у Венецуелу се нико од нас не би усељавао из Србије.
Друго, право бла бла трућ, то је све небитно, битно је како се живи у Србији а живи се лоше. Да смо Швајцарска, или Исланд, па да се брецамо на право и вољу неког другог, ми не умемо код себе да истерамо право и вољу нашег народа. Јер, не верујем да нам је воља да будемо бедни......

На правој страни историје је само онај ко зна где му је место. Ми не знамо. И то се не односи на то да ли је Мадуро комуњарски лопов или онај други амерички плаћеник. То се односи на то да се ми задужујемо на дневном нивоу, а живимо све бедније....

miki ns

pre 5 godina

Sto bi rekao Carls Barkli . Zasto ulazis u frku kad si slabiji. ok je da ne mislis kao Skot. ali ne moras bas da nam nanosis stetu. mislim da zmo izvukli pouku za narednih 1mil godina .sto se tice boksanja sa nuklearnim silama. A sto je najgore .kakve mi veze imamo sa venecuelom majke ti . da bi morao tako otvoreno da ulazis u sukob. ivice.
nije mudrost pobiti se sa svakim ko ti se ispreci ili te prozove. dajte malo diplomatije.