Ponedeljak, 19.02.2018.

12:31

Brnabićeva "veoma neprijatno iznenađena" Pahorovom izjavom

Premijerka Srbije neprijatno iznenađena izjavom predsednika Slovenije da će pokušati da utiče da pet članica EU koje nisu priznale Kosovo to učine.

Izvor: Tanjug

Brnabiæeva "veoma neprijatno iznenaðena" Pahorovom izjavom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

neopterecen

pre 6 godina

Ma cemu se vi cudite,vi ili se pravite da ne razumete stvari ili ih ignorisete i gurate pod tepih,sa Sloveniju,Hrvatsku sve je odavno jasno i ne treba izmisljati toplu vodu nego im vratiti tamo gde ih najvise boli a to je trgovina
(Max, 19. februar 2018 15:56)
Ako bi isli tim putm, veruj mi, propade Srbija, ne Slovenija... ;)

Omladino, BEZI!

pre 6 godina

Pa dobro, bre, dokle ce se ovi nasi nadri politicari, sa sve nazovi narodom, "cuditi" sto NORMALAN svet stvari vidi onakvima kakve jesu, a ne onakvima kakve se cine nama smotanim vecitim kukumavkama!

mirko

pre 6 godina

Slovenija je članica EU, nema ni jednu pokrajinu koja želi da se odcepi, Kosovo je priznala pre deset godina.
Politiku usklađuje prvenstveno sa SR Nemačkom. Ne znam čemu se čudi premijerka?

Posmatrac

pre 6 godina

Hahaha! JADNO! Driblaju vas, bre, kako ko stigne!
Jadni smo mi i nasa drzava sa ovakvim nasim nazovi politicarima i diplomatama. Zabadaju nam nozeve u ledja ko kako stigne- uz osmeh.

Alfonzije

pre 6 godina

Več je punih 30 godina odkad se po Srbiji čuju pozivi za bojkot slovenačke robe. Od tada do sada BDP sičušne i nebitne Slovenije je prešao BDP čitave Srbije. Slovenci su trebali da umru od gladi još 1991 jer neče imati naše pšenice ni hleba. Umesto toga sve više Srba traži svoj hleb u Sloveniji...

Irena

pre 6 godina

To sto su albanci izjavili me nimalo ne cudi, cudi me da medjunarodna zajednica ne radi nista po tom pitanju. Ocigledno su za veliku Albaniju, svi koji priznanje zadrze su tvorci te velike drzave, njihova sramota.

Vrle

pre 6 godina

Pa i oni rade sta jim narede.
Pa nisu oni u koaliciji sa Haradinajem vec mi,odnosno ovi koji su na vlasti i koji se kao cude svaki dan.
Nisu Janezi potpisali u Briselu vec mi.
Mi bi trebali da pitamo ove sto se cude zasto pokazujemo pasos na granici?Da nije i za to mriv neko drugi?
Ko je rusio po Beogradu,ko je ubio pevacicu,zasto kasne auto putevi,ko je ubio Olivera Ivanovica,ko e ubio Curuviju,zasto se na svim drzavnim salterima i dalje ceka do iznemoglosti,zasto saljemo SMS da lecimo nasu decu a strancima dajemo milione da placaju radnu snagu 200 EUR...
E tome i sluze ove vesti kako bi mi razmisljali sta misle Slovenci!

Dusan

pre 6 godina

Nije im vazna Srbija rece neko.Pa jedino u zemljama bivse Jugoslavije vam ide dobro prodaja vasih proizvoda koji su djubre s naduvanom cenom.

+SAVO

pre 6 godina

Ма, не секирај се. Неће се они струнити од Словеније. Али, није ми јасно - што сам ти платио службрни пут у Словенију? Хоћу писани извештај, као и за сваки службени пут. Да видимо да ли враћаш паре, ако си ишла џаба.

CaptainObvious

pre 6 godina

"Nama u Sloveniji su Njemačka, Italija, Francuska (i ostali) važniji od Srbije."

-U redu. A da li su vam Njemačka, Italija, Francuska (i ostali) naredili da lobirate za Kosovo?

Da li vam imate vise trgovinskih interesa na Kosovu nego u Srbiji?

Ako ne, onda je ovo provokacija tek da se provocira

Slovenija, EU

pre 6 godina

Nama u Sloveniji su Njemačka, Italija, Francuska (i ostali) važniji od Srbije. Treba biti realan i racionalan. A uz to vi nama to ne možete zamjeriti, ipak vi zavisite od nas, a ne mi od vas. Mi smo EU, mi postavljamo uslove i dajemo pare (EU fondovi). Što hoću reći je, da zbog takve izjave (ili odluke) ne očekujemo nekakvih ''kontra mjera''... jer niste u poziciji.

Aleksandar

pre 6 godina

@(igor, 19. februar 2018 15:24)

U pravu si. Blokiranje slovenačke trgovine u Srbiji provereno daje rezultate kao i onomad pre skoro tri decenije. Propadoše jadni bez Srbije...

Neverni Toma

pre 6 godina

Koja naivnost naših političara i pored svakodnevnih suprotnih dokazivanja. I amerikanci,i nemci, i slovenci, posebno hrvati, crnogorci, makedonci i da ne nabrajam prijatelji AV posebno to dokazuju..Šta će nam "neprijatelji" kad imamo takve prijatelje....

he he

pre 6 godina

Ko je od vas pametnjakovica spreman da ide u rat? Drugacije na Kosovo necemo uci priznali mi ili ne , na 1 Srbina 15 ili 18 albanaca, kako to kontrolisati ?

Zora

pre 6 godina

Predsednik drzave prica o privrednom i ekonomskom rastu, o penzijam, platama, investitorima, nestalim licima, krecenju javnih institucijama, natalitetu, zdravstu, prosveti, kanalizacijama, toaletima, porodicnom nasilju itd.Jeli ovo navedeno obavlja premijer ili predsednik????

Ivan NBg

pre 6 godina

Ovi naši više ne znaju ni šta rade, ni šta pričaju, ni gde udaraju. Sami sebe demantuju, vode šizofrenu politiku, jedno pričaju, drugo rade, a ko zna šta misle. I kako da ih neko iz inostranstva shvati ozbiljno. I samo im je bitna vlast i lični interesi a ne opšto dobro. Sa Slovencima organizuješ zajedničku sednicu Vlada, hvališ se odličnim diplomatskim odnosima, ekonomskom saradnjom, a Slovenci medju prvima priznali deo tvoje teritorije kao nezavisnu državu. I sad je Brnabićka iznenanjena. Ko ne poštuje sebe, neće ga ni drugi poštovati.

Max

pre 6 godina

Ma cemu se vi cudite,vi ili se pravite da ne razumete stvari ili ih ignorisete i gurate pod tepih,sa Sloveniju,Hrvatsku sve je odavno jasno i ne treba izmisljati toplu vodu nego im vratiti tamo gde ih najvise boli a to je trgovina

Slovenac, dugogodišnji čitalac

pre 6 godina

Sasvim jednostavno može biti prijateljstvo među ljudima različitih nacionalnosti, spolova i vjera, a među državama ima samo interes politike i ništa drugog. Zašto je tako teško to shvatiti?

lemi

pre 6 godina

Kako vam nije jasno da se upravo ta Slovenija najviše zalagala da kosovo bude nezavisna od Srbije,krenuvši od Dimitrija Rupela pa dalje.Nikad ta zemlja nije bila prijateljski nastrojena prema nama,to se može vidjeti po utakmicama i njihovom navijanju...

Srrrrrrrrrrdjan

pre 6 godina

Pa nista, u duhu novonastalih “superprijateljskih” odnosa sa Hrvatskom, posaljite depesu Kolindi da ce Srbija lobirati po citavom svetu da piranski zaliv bude samo Hrvatsk. Sloveniji, dakle, nista. Tako se to radi a ne “kalimero” politika, to je nepravda, mrze nas, jaoj kako su me iznenadili ....
Isto ste trebali da radite i sa svim zemljama koje su priznale Kosovo. Dakle, cim neka ulica, grad ili region u tim zemljama samo pomoli glavu da zeli nezavisnost, mi smo trebali da budemo prvi koji ce ih priznati. Ako moze Kosovo moze i Koruska, moze i Istra, moze i Kalifornija, moze i Korzika, moze i neki bicirk u Becu, arondisman u Parizu....kad im se vec svidja kosovski model sticanja nezavisnosti. Ako je dobar onda je svuda dobar.

STAROSEDELAC

pre 6 godina

milisave,

SVE zemlje isočnog blok asu procvetala u EU. Sve su daleko jače sada nego pre ulaska u EU. Navedite sebi bilo koju od njih ( Češka, Slovačka, Poljska, Madjarska, Slovenija, itd) pa se preispitajte da li su bolje ili gore.

izhlapjeli starac

pre 6 godina

Slovenci su prijatelji UVEK kada imaju neku korist od bilo koga. Kada treba da trguju ovde i da plasiraju svoju robu koju inace ne mogu nigde drugde. Gledaju ISKLJUCIVO sebe.
Zivojin Misic je odmah posle prvog rata lepo napisao onom nasem blesavom kralju sta nam valja ciniti. Ali kralju zinulo d..e za velikom drzavom. Rezultati su poznati.

skeptik

pre 6 godina

Sve sami Vucicevi prijatelji Srbije: Pahor, Gabrijel, Rama... mislim svima je jano kuda plovi ovaj brod sem botovima koji parizer vole vise od Srbije.

skeptik

pre 6 godina

Provaljeni ste. Pa jel mislite da je narod u Srbiji toliko blesav da ne zna da iza ovog stoji Vucic i tvoja vlada? Vi urgirate da preostale 5 drzave priznaju Kosovo kako bi ste imali alibi i da ga i vi priznate. Ovo je vise od izdaje, ne znam kako da to nazovem.

u gorenje po pelene i mercator po mezenje

pre 6 godina

rade kako hoce
to je Slovenija - zemlja koja je medju prvima priznala 'nezavisno' Kosovo + to se desilo tokom njihovog EU predcedavanja 2017
+ predsednice Vlade 1. februara ste imali zajednicku sednicu na Brdu kod Kranja i vidite koliki faktor imate

stevan

pre 6 godina

pa da je premijerka Srbije malo iskusnija, osim sto je neprijatno iznenadjena, znala bi, dokle god se zvanicnici Srbije upinju da budu Euromani ovo desava.Pa, Vi gospodo Euromani i dalje filozofirajte i iscudjavajte se.

Boye se ne boye

pre 6 godina

Dok im mi nismo potpisali za +383 pozivni broj "za teritoriju" (sa sve zvezdicom), Kosovo je koristilo +386 pozivni broj (slovenija), prvi mobilni operater na Kosovu je bio Telekom Slovenija...


A ti se premijerko iznenadjuj do prekosutra...

milisav

pre 6 godina

Kakvi prijateljski odnosi? Smatraju nas seljacima,divljacima. A to, što Pahor kaže, pa to on prenosi poruke Bona, Brisela i Vašingtona. Koja je zemlja iz Istočnog bloka procvetala u EU ? i još nešto, G-đo Brnabić, Vama politika ne leži. A,niste i jedini.

Jot

pre 6 godina

Mene vise zanima koliko ce tek biti neprijatno iznenadjeni i koliko postovanja ce nam jos ostati kod tih 5 EU zemalja, i Rusije, Kine, Brazila i Indije, kada ih Vi i Vodja budete redom zvali i trazili da podrze prijem Kosova u Unesco, UN i EU?

Malajac

pre 6 godina

Gospođo Ana, da li ste možda pomislili na tren o tome koliko Vas Slovenci uvažavaju, mislim na Vas lično i režim koji predstavljate? Kažete, bili ste kod njih i sada ste neprijatno iznenađeni ovom izjavom. To znači da je bolje i jeftinije da sedite u Vašu kancelariju. To važi i za sve ostale. Biće manje štete.

Boye se ne boye

pre 6 godina

Dok im mi nismo potpisali za +383 pozivni broj "za teritoriju" (sa sve zvezdicom), Kosovo je koristilo +386 pozivni broj (slovenija), prvi mobilni operater na Kosovu je bio Telekom Slovenija...


A ti se premijerko iznenadjuj do prekosutra...

Malajac

pre 6 godina

Gospođo Ana, da li ste možda pomislili na tren o tome koliko Vas Slovenci uvažavaju, mislim na Vas lično i režim koji predstavljate? Kažete, bili ste kod njih i sada ste neprijatno iznenađeni ovom izjavom. To znači da je bolje i jeftinije da sedite u Vašu kancelariju. To važi i za sve ostale. Biće manje štete.

skeptik

pre 6 godina

Provaljeni ste. Pa jel mislite da je narod u Srbiji toliko blesav da ne zna da iza ovog stoji Vucic i tvoja vlada? Vi urgirate da preostale 5 drzave priznaju Kosovo kako bi ste imali alibi i da ga i vi priznate. Ovo je vise od izdaje, ne znam kako da to nazovem.

skeptik

pre 6 godina

Sve sami Vucicevi prijatelji Srbije: Pahor, Gabrijel, Rama... mislim svima je jano kuda plovi ovaj brod sem botovima koji parizer vole vise od Srbije.

milisav

pre 6 godina

Kakvi prijateljski odnosi? Smatraju nas seljacima,divljacima. A to, što Pahor kaže, pa to on prenosi poruke Bona, Brisela i Vašingtona. Koja je zemlja iz Istočnog bloka procvetala u EU ? i još nešto, G-đo Brnabić, Vama politika ne leži. A,niste i jedini.

Jot

pre 6 godina

Mene vise zanima koliko ce tek biti neprijatno iznenadjeni i koliko postovanja ce nam jos ostati kod tih 5 EU zemalja, i Rusije, Kine, Brazila i Indije, kada ih Vi i Vodja budete redom zvali i trazili da podrze prijem Kosova u Unesco, UN i EU?

u gorenje po pelene i mercator po mezenje

pre 6 godina

rade kako hoce
to je Slovenija - zemlja koja je medju prvima priznala 'nezavisno' Kosovo + to se desilo tokom njihovog EU predcedavanja 2017
+ predsednice Vlade 1. februara ste imali zajednicku sednicu na Brdu kod Kranja i vidite koliki faktor imate

izhlapjeli starac

pre 6 godina

Slovenci su prijatelji UVEK kada imaju neku korist od bilo koga. Kada treba da trguju ovde i da plasiraju svoju robu koju inace ne mogu nigde drugde. Gledaju ISKLJUCIVO sebe.
Zivojin Misic je odmah posle prvog rata lepo napisao onom nasem blesavom kralju sta nam valja ciniti. Ali kralju zinulo d..e za velikom drzavom. Rezultati su poznati.

Dusan

pre 6 godina

Nije im vazna Srbija rece neko.Pa jedino u zemljama bivse Jugoslavije vam ide dobro prodaja vasih proizvoda koji su djubre s naduvanom cenom.

Ivan NBg

pre 6 godina

Ovi naši više ne znaju ni šta rade, ni šta pričaju, ni gde udaraju. Sami sebe demantuju, vode šizofrenu politiku, jedno pričaju, drugo rade, a ko zna šta misle. I kako da ih neko iz inostranstva shvati ozbiljno. I samo im je bitna vlast i lični interesi a ne opšto dobro. Sa Slovencima organizuješ zajedničku sednicu Vlada, hvališ se odličnim diplomatskim odnosima, ekonomskom saradnjom, a Slovenci medju prvima priznali deo tvoje teritorije kao nezavisnu državu. I sad je Brnabićka iznenanjena. Ko ne poštuje sebe, neće ga ni drugi poštovati.

Aleksandar

pre 6 godina

@(igor, 19. februar 2018 15:24)

U pravu si. Blokiranje slovenačke trgovine u Srbiji provereno daje rezultate kao i onomad pre skoro tri decenije. Propadoše jadni bez Srbije...

Vrle

pre 6 godina

Pa i oni rade sta jim narede.
Pa nisu oni u koaliciji sa Haradinajem vec mi,odnosno ovi koji su na vlasti i koji se kao cude svaki dan.
Nisu Janezi potpisali u Briselu vec mi.
Mi bi trebali da pitamo ove sto se cude zasto pokazujemo pasos na granici?Da nije i za to mriv neko drugi?
Ko je rusio po Beogradu,ko je ubio pevacicu,zasto kasne auto putevi,ko je ubio Olivera Ivanovica,ko e ubio Curuviju,zasto se na svim drzavnim salterima i dalje ceka do iznemoglosti,zasto saljemo SMS da lecimo nasu decu a strancima dajemo milione da placaju radnu snagu 200 EUR...
E tome i sluze ove vesti kako bi mi razmisljali sta misle Slovenci!

stevan

pre 6 godina

pa da je premijerka Srbije malo iskusnija, osim sto je neprijatno iznenadjena, znala bi, dokle god se zvanicnici Srbije upinju da budu Euromani ovo desava.Pa, Vi gospodo Euromani i dalje filozofirajte i iscudjavajte se.

mirko

pre 6 godina

Slovenija je članica EU, nema ni jednu pokrajinu koja želi da se odcepi, Kosovo je priznala pre deset godina.
Politiku usklađuje prvenstveno sa SR Nemačkom. Ne znam čemu se čudi premijerka?

Neverni Toma

pre 6 godina

Koja naivnost naših političara i pored svakodnevnih suprotnih dokazivanja. I amerikanci,i nemci, i slovenci, posebno hrvati, crnogorci, makedonci i da ne nabrajam prijatelji AV posebno to dokazuju..Šta će nam "neprijatelji" kad imamo takve prijatelje....

Irena

pre 6 godina

To sto su albanci izjavili me nimalo ne cudi, cudi me da medjunarodna zajednica ne radi nista po tom pitanju. Ocigledno su za veliku Albaniju, svi koji priznanje zadrze su tvorci te velike drzave, njihova sramota.

Alfonzije

pre 6 godina

Več je punih 30 godina odkad se po Srbiji čuju pozivi za bojkot slovenačke robe. Od tada do sada BDP sičušne i nebitne Slovenije je prešao BDP čitave Srbije. Slovenci su trebali da umru od gladi još 1991 jer neče imati naše pšenice ni hleba. Umesto toga sve više Srba traži svoj hleb u Sloveniji...

Srrrrrrrrrrdjan

pre 6 godina

Pa nista, u duhu novonastalih “superprijateljskih” odnosa sa Hrvatskom, posaljite depesu Kolindi da ce Srbija lobirati po citavom svetu da piranski zaliv bude samo Hrvatsk. Sloveniji, dakle, nista. Tako se to radi a ne “kalimero” politika, to je nepravda, mrze nas, jaoj kako su me iznenadili ....
Isto ste trebali da radite i sa svim zemljama koje su priznale Kosovo. Dakle, cim neka ulica, grad ili region u tim zemljama samo pomoli glavu da zeli nezavisnost, mi smo trebali da budemo prvi koji ce ih priznati. Ako moze Kosovo moze i Koruska, moze i Istra, moze i Kalifornija, moze i Korzika, moze i neki bicirk u Becu, arondisman u Parizu....kad im se vec svidja kosovski model sticanja nezavisnosti. Ako je dobar onda je svuda dobar.

Slovenija, EU

pre 6 godina

Nama u Sloveniji su Njemačka, Italija, Francuska (i ostali) važniji od Srbije. Treba biti realan i racionalan. A uz to vi nama to ne možete zamjeriti, ipak vi zavisite od nas, a ne mi od vas. Mi smo EU, mi postavljamo uslove i dajemo pare (EU fondovi). Što hoću reći je, da zbog takve izjave (ili odluke) ne očekujemo nekakvih ''kontra mjera''... jer niste u poziciji.

lemi

pre 6 godina

Kako vam nije jasno da se upravo ta Slovenija najviše zalagala da kosovo bude nezavisna od Srbije,krenuvši od Dimitrija Rupela pa dalje.Nikad ta zemlja nije bila prijateljski nastrojena prema nama,to se može vidjeti po utakmicama i njihovom navijanju...

STAROSEDELAC

pre 6 godina

milisave,

SVE zemlje isočnog blok asu procvetala u EU. Sve su daleko jače sada nego pre ulaska u EU. Navedite sebi bilo koju od njih ( Češka, Slovačka, Poljska, Madjarska, Slovenija, itd) pa se preispitajte da li su bolje ili gore.

Posmatrac

pre 6 godina

Hahaha! JADNO! Driblaju vas, bre, kako ko stigne!
Jadni smo mi i nasa drzava sa ovakvim nasim nazovi politicarima i diplomatama. Zabadaju nam nozeve u ledja ko kako stigne- uz osmeh.

Slovenac, dugogodišnji čitalac

pre 6 godina

Sasvim jednostavno može biti prijateljstvo među ljudima različitih nacionalnosti, spolova i vjera, a među državama ima samo interes politike i ništa drugog. Zašto je tako teško to shvatiti?

+SAVO

pre 6 godina

Ма, не секирај се. Неће се они струнити од Словеније. Али, није ми јасно - што сам ти платио службрни пут у Словенију? Хоћу писани извештај, као и за сваки службени пут. Да видимо да ли враћаш паре, ако си ишла џаба.

Max

pre 6 godina

Ma cemu se vi cudite,vi ili se pravite da ne razumete stvari ili ih ignorisete i gurate pod tepih,sa Sloveniju,Hrvatsku sve je odavno jasno i ne treba izmisljati toplu vodu nego im vratiti tamo gde ih najvise boli a to je trgovina

he he

pre 6 godina

Ko je od vas pametnjakovica spreman da ide u rat? Drugacije na Kosovo necemo uci priznali mi ili ne , na 1 Srbina 15 ili 18 albanaca, kako to kontrolisati ?

Zora

pre 6 godina

Predsednik drzave prica o privrednom i ekonomskom rastu, o penzijam, platama, investitorima, nestalim licima, krecenju javnih institucijama, natalitetu, zdravstu, prosveti, kanalizacijama, toaletima, porodicnom nasilju itd.Jeli ovo navedeno obavlja premijer ili predsednik????

neopterecen

pre 6 godina

Ma cemu se vi cudite,vi ili se pravite da ne razumete stvari ili ih ignorisete i gurate pod tepih,sa Sloveniju,Hrvatsku sve je odavno jasno i ne treba izmisljati toplu vodu nego im vratiti tamo gde ih najvise boli a to je trgovina
(Max, 19. februar 2018 15:56)
Ako bi isli tim putm, veruj mi, propade Srbija, ne Slovenija... ;)

Omladino, BEZI!

pre 6 godina

Pa dobro, bre, dokle ce se ovi nasi nadri politicari, sa sve nazovi narodom, "cuditi" sto NORMALAN svet stvari vidi onakvima kakve jesu, a ne onakvima kakve se cine nama smotanim vecitim kukumavkama!

CaptainObvious

pre 6 godina

"Nama u Sloveniji su Njemačka, Italija, Francuska (i ostali) važniji od Srbije."

-U redu. A da li su vam Njemačka, Italija, Francuska (i ostali) naredili da lobirate za Kosovo?

Da li vam imate vise trgovinskih interesa na Kosovu nego u Srbiji?

Ako ne, onda je ovo provokacija tek da se provocira

Malajac

pre 6 godina

Gospođo Ana, da li ste možda pomislili na tren o tome koliko Vas Slovenci uvažavaju, mislim na Vas lično i režim koji predstavljate? Kažete, bili ste kod njih i sada ste neprijatno iznenađeni ovom izjavom. To znači da je bolje i jeftinije da sedite u Vašu kancelariju. To važi i za sve ostale. Biće manje štete.

Jot

pre 6 godina

Mene vise zanima koliko ce tek biti neprijatno iznenadjeni i koliko postovanja ce nam jos ostati kod tih 5 EU zemalja, i Rusije, Kine, Brazila i Indije, kada ih Vi i Vodja budete redom zvali i trazili da podrze prijem Kosova u Unesco, UN i EU?

stevan

pre 6 godina

pa da je premijerka Srbije malo iskusnija, osim sto je neprijatno iznenadjena, znala bi, dokle god se zvanicnici Srbije upinju da budu Euromani ovo desava.Pa, Vi gospodo Euromani i dalje filozofirajte i iscudjavajte se.

milisav

pre 6 godina

Kakvi prijateljski odnosi? Smatraju nas seljacima,divljacima. A to, što Pahor kaže, pa to on prenosi poruke Bona, Brisela i Vašingtona. Koja je zemlja iz Istočnog bloka procvetala u EU ? i još nešto, G-đo Brnabić, Vama politika ne leži. A,niste i jedini.

Alfonzije

pre 6 godina

Več je punih 30 godina odkad se po Srbiji čuju pozivi za bojkot slovenačke robe. Od tada do sada BDP sičušne i nebitne Slovenije je prešao BDP čitave Srbije. Slovenci su trebali da umru od gladi još 1991 jer neče imati naše pšenice ni hleba. Umesto toga sve više Srba traži svoj hleb u Sloveniji...

Aleksandar

pre 6 godina

@(igor, 19. februar 2018 15:24)

U pravu si. Blokiranje slovenačke trgovine u Srbiji provereno daje rezultate kao i onomad pre skoro tri decenije. Propadoše jadni bez Srbije...

STAROSEDELAC

pre 6 godina

milisave,

SVE zemlje isočnog blok asu procvetala u EU. Sve su daleko jače sada nego pre ulaska u EU. Navedite sebi bilo koju od njih ( Češka, Slovačka, Poljska, Madjarska, Slovenija, itd) pa se preispitajte da li su bolje ili gore.

mirko

pre 6 godina

Slovenija je članica EU, nema ni jednu pokrajinu koja želi da se odcepi, Kosovo je priznala pre deset godina.
Politiku usklađuje prvenstveno sa SR Nemačkom. Ne znam čemu se čudi premijerka?

neopterecen

pre 6 godina

Ma cemu se vi cudite,vi ili se pravite da ne razumete stvari ili ih ignorisete i gurate pod tepih,sa Sloveniju,Hrvatsku sve je odavno jasno i ne treba izmisljati toplu vodu nego im vratiti tamo gde ih najvise boli a to je trgovina
(Max, 19. februar 2018 15:56)
Ako bi isli tim putm, veruj mi, propade Srbija, ne Slovenija... ;)

u gorenje po pelene i mercator po mezenje

pre 6 godina

rade kako hoce
to je Slovenija - zemlja koja je medju prvima priznala 'nezavisno' Kosovo + to se desilo tokom njihovog EU predcedavanja 2017
+ predsednice Vlade 1. februara ste imali zajednicku sednicu na Brdu kod Kranja i vidite koliki faktor imate

skeptik

pre 6 godina

Provaljeni ste. Pa jel mislite da je narod u Srbiji toliko blesav da ne zna da iza ovog stoji Vucic i tvoja vlada? Vi urgirate da preostale 5 drzave priznaju Kosovo kako bi ste imali alibi i da ga i vi priznate. Ovo je vise od izdaje, ne znam kako da to nazovem.

Neverni Toma

pre 6 godina

Koja naivnost naših političara i pored svakodnevnih suprotnih dokazivanja. I amerikanci,i nemci, i slovenci, posebno hrvati, crnogorci, makedonci i da ne nabrajam prijatelji AV posebno to dokazuju..Šta će nam "neprijatelji" kad imamo takve prijatelje....

Omladino, BEZI!

pre 6 godina

Pa dobro, bre, dokle ce se ovi nasi nadri politicari, sa sve nazovi narodom, "cuditi" sto NORMALAN svet stvari vidi onakvima kakve jesu, a ne onakvima kakve se cine nama smotanim vecitim kukumavkama!

+SAVO

pre 6 godina

Ма, не секирај се. Неће се они струнити од Словеније. Али, није ми јасно - што сам ти платио службрни пут у Словенију? Хоћу писани извештај, као и за сваки службени пут. Да видимо да ли враћаш паре, ако си ишла џаба.

Slovenija, EU

pre 6 godina

Nama u Sloveniji su Njemačka, Italija, Francuska (i ostali) važniji od Srbije. Treba biti realan i racionalan. A uz to vi nama to ne možete zamjeriti, ipak vi zavisite od nas, a ne mi od vas. Mi smo EU, mi postavljamo uslove i dajemo pare (EU fondovi). Što hoću reći je, da zbog takve izjave (ili odluke) ne očekujemo nekakvih ''kontra mjera''... jer niste u poziciji.

Vrle

pre 6 godina

Pa i oni rade sta jim narede.
Pa nisu oni u koaliciji sa Haradinajem vec mi,odnosno ovi koji su na vlasti i koji se kao cude svaki dan.
Nisu Janezi potpisali u Briselu vec mi.
Mi bi trebali da pitamo ove sto se cude zasto pokazujemo pasos na granici?Da nije i za to mriv neko drugi?
Ko je rusio po Beogradu,ko je ubio pevacicu,zasto kasne auto putevi,ko je ubio Olivera Ivanovica,ko e ubio Curuviju,zasto se na svim drzavnim salterima i dalje ceka do iznemoglosti,zasto saljemo SMS da lecimo nasu decu a strancima dajemo milione da placaju radnu snagu 200 EUR...
E tome i sluze ove vesti kako bi mi razmisljali sta misle Slovenci!

Max

pre 6 godina

Ma cemu se vi cudite,vi ili se pravite da ne razumete stvari ili ih ignorisete i gurate pod tepih,sa Sloveniju,Hrvatsku sve je odavno jasno i ne treba izmisljati toplu vodu nego im vratiti tamo gde ih najvise boli a to je trgovina

Srrrrrrrrrrdjan

pre 6 godina

Pa nista, u duhu novonastalih “superprijateljskih” odnosa sa Hrvatskom, posaljite depesu Kolindi da ce Srbija lobirati po citavom svetu da piranski zaliv bude samo Hrvatsk. Sloveniji, dakle, nista. Tako se to radi a ne “kalimero” politika, to je nepravda, mrze nas, jaoj kako su me iznenadili ....
Isto ste trebali da radite i sa svim zemljama koje su priznale Kosovo. Dakle, cim neka ulica, grad ili region u tim zemljama samo pomoli glavu da zeli nezavisnost, mi smo trebali da budemo prvi koji ce ih priznati. Ako moze Kosovo moze i Koruska, moze i Istra, moze i Kalifornija, moze i Korzika, moze i neki bicirk u Becu, arondisman u Parizu....kad im se vec svidja kosovski model sticanja nezavisnosti. Ako je dobar onda je svuda dobar.

CaptainObvious

pre 6 godina

"Nama u Sloveniji su Njemačka, Italija, Francuska (i ostali) važniji od Srbije."

-U redu. A da li su vam Njemačka, Italija, Francuska (i ostali) naredili da lobirate za Kosovo?

Da li vam imate vise trgovinskih interesa na Kosovu nego u Srbiji?

Ako ne, onda je ovo provokacija tek da se provocira

Posmatrac

pre 6 godina

Hahaha! JADNO! Driblaju vas, bre, kako ko stigne!
Jadni smo mi i nasa drzava sa ovakvim nasim nazovi politicarima i diplomatama. Zabadaju nam nozeve u ledja ko kako stigne- uz osmeh.

he he

pre 6 godina

Ko je od vas pametnjakovica spreman da ide u rat? Drugacije na Kosovo necemo uci priznali mi ili ne , na 1 Srbina 15 ili 18 albanaca, kako to kontrolisati ?

skeptik

pre 6 godina

Sve sami Vucicevi prijatelji Srbije: Pahor, Gabrijel, Rama... mislim svima je jano kuda plovi ovaj brod sem botovima koji parizer vole vise od Srbije.

Boye se ne boye

pre 6 godina

Dok im mi nismo potpisali za +383 pozivni broj "za teritoriju" (sa sve zvezdicom), Kosovo je koristilo +386 pozivni broj (slovenija), prvi mobilni operater na Kosovu je bio Telekom Slovenija...


A ti se premijerko iznenadjuj do prekosutra...

Zora

pre 6 godina

Predsednik drzave prica o privrednom i ekonomskom rastu, o penzijam, platama, investitorima, nestalim licima, krecenju javnih institucijama, natalitetu, zdravstu, prosveti, kanalizacijama, toaletima, porodicnom nasilju itd.Jeli ovo navedeno obavlja premijer ili predsednik????

Slovenac, dugogodišnji čitalac

pre 6 godina

Sasvim jednostavno može biti prijateljstvo među ljudima različitih nacionalnosti, spolova i vjera, a među državama ima samo interes politike i ništa drugog. Zašto je tako teško to shvatiti?

izhlapjeli starac

pre 6 godina

Slovenci su prijatelji UVEK kada imaju neku korist od bilo koga. Kada treba da trguju ovde i da plasiraju svoju robu koju inace ne mogu nigde drugde. Gledaju ISKLJUCIVO sebe.
Zivojin Misic je odmah posle prvog rata lepo napisao onom nasem blesavom kralju sta nam valja ciniti. Ali kralju zinulo d..e za velikom drzavom. Rezultati su poznati.

lemi

pre 6 godina

Kako vam nije jasno da se upravo ta Slovenija najviše zalagala da kosovo bude nezavisna od Srbije,krenuvši od Dimitrija Rupela pa dalje.Nikad ta zemlja nije bila prijateljski nastrojena prema nama,to se može vidjeti po utakmicama i njihovom navijanju...

Ivan NBg

pre 6 godina

Ovi naši više ne znaju ni šta rade, ni šta pričaju, ni gde udaraju. Sami sebe demantuju, vode šizofrenu politiku, jedno pričaju, drugo rade, a ko zna šta misle. I kako da ih neko iz inostranstva shvati ozbiljno. I samo im je bitna vlast i lični interesi a ne opšto dobro. Sa Slovencima organizuješ zajedničku sednicu Vlada, hvališ se odličnim diplomatskim odnosima, ekonomskom saradnjom, a Slovenci medju prvima priznali deo tvoje teritorije kao nezavisnu državu. I sad je Brnabićka iznenanjena. Ko ne poštuje sebe, neće ga ni drugi poštovati.

Irena

pre 6 godina

To sto su albanci izjavili me nimalo ne cudi, cudi me da medjunarodna zajednica ne radi nista po tom pitanju. Ocigledno su za veliku Albaniju, svi koji priznanje zadrze su tvorci te velike drzave, njihova sramota.

Dusan

pre 6 godina

Nije im vazna Srbija rece neko.Pa jedino u zemljama bivse Jugoslavije vam ide dobro prodaja vasih proizvoda koji su djubre s naduvanom cenom.