Ponedeljak, 15.03.2004.

09:43

Bakarec: prvo da DS odgovori na neka pitanja

Izvor: Glas javnosti

Bakarec: prvo da DS odgovori na neka pitanja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

Dragan@TX

pre 20 godina

Naravno, imacemo Tomu Nikolica za predsednika i koaliciju SRS-SPS na vlasti za par meseci. Mozda kroz desetak godina, ko prezivi, ponovo dobijemo normalnu vladu. "Gromade" iz DSS-a ne shvataju da je ovo i njihova labudova pesma.

Goran NS

pre 20 godina

To Bakarec!!! Ostavi ove "demokrate" iz DS, DC, SDU i GSS da se krčkaju na tihoj vatri u sopstvenom saftu. Neka ostanu u principijelnoj koaliciji i dalje glasaju zajedno sa Šešeljevim radikalima. Uostalo oni(DS i SRS) i jesu samo avers i revers iste politike i istog stanja svesti.

Dragan@CA

pre 20 godina

Koliko DS postuje instituciju predsednika Srbije pokazano je vec nekoliko puta kada je sve radjeno, ukljucujuci i krsenje Ustava, da to ne bude Kostunica. Sada ce verovatno morati da gledaju Tomu Nikolica na toj funkciji, ali je po njima verovatno i to bolje nego mrski Kostunica ili neko iz okruzenja nove vlasti koja je "deponija neznaja gluposti, lopovluka, lazi i primitivluka". Sto se navedenih kvalifikacija tice, vecinu je dokazano zasluzila upravo prethodna D(O)S-ovska vlast. A ako cemo o "primitivluku" dovoljno je procitati komentare vecine pristalica DS-a na ovom sajtu. Tako cemo sigurno u Evropu.

Alexandar

pre 20 godina

Zaista "gromadna" izjava jedne politicke "gromade". DSS-u ce uvek neko drugi biti kriv za sve. Prvo su kukali kako im DS ne da da dodju na vlast. Sada kada su na vlasti opet kukaju na DS. Bice da je to neki psiholoski problem, povezan sa gubljenjem izvesnih muskih atributa rukovodstva DSS-a kad god je situacija teska. Ko ce ga znati. Nadam se da ce Jovan Maric iz NS moci da im pomogne.

Marko

pre 20 godina

Hvala Bogu da onaj nece da se kandiduje, jer ne verujem da bi bilo koji clan ili simpatizer DS glasao za njega. Neka glasaju Slobini i Sesseljovi puleni. Ako smo dosli u situaciju da 3,5 godina posle 5. Oktobra biramo izmedju Tome Nikolica i Kostunice kao jedinih "ozbiljnih" kandidata, onda smo mi Srbi u mnogo velikom problemu. Licno,mislim da ne treba izlaziti na ove izbore jer Kostunica=Toma Nikolic=Seselj=Sloba.

Vlada, Vankuver

pre 20 godina

Pa sigurno je Gospodin Bakarec jedna velika "gromada" od licnosti, sve prsti od politickog autoriteta i kvaliteta licnosti! Indikativno je da DSS sve vise pocinje da lici na SRS i SPS sa neverovatnim talentom da svaki sledeci lansirani lik iz plejade novih stranackih snaga biva sve smesniji i beznacajniji. Valjda zbog toga i moraju da daju uvredljive, podcenjivacke i provokativne izjave. Cim cujem ovakve plitkoumne tonove, odmah mi je jasno o kakvom se tipu, partiji i politickom pravcu radi. Pa kad je vec tako, neka vam je srecan Toma Nikolic! Samo zapamtite, Toma i SRS ce vama oteti glasove, ne DS-u, pa cete u krajnjoj instanci gubitnici biti vi. Taj proces je evidentno poceo na proslim izborima, a na sledecim cete biti srozani na zasluzenih manje od 10 % glasova. Srecno!

Milan

pre 20 godina

Postoji logicno objasnjenje za ovakvo istupanje drugova iz DSS-a. To su ogromna inferiornost i komleks nize vrednosti u odnosu na DS, kao i nastavak predizborne kampanje (koju nijednog trena nisu ni prekidali) jer su svesni da im je kraj blize nego sto se cini. Kad se Toma docepa fotelje ni kostunjava glava nece izdrzati tolike cvegere, svaka odluka i zakon bice vracen, zivot zagorcan do bezsmisla, sa druge strane cim isporuce generale Hagu (a to ce se desiti uskoro) puci ce ljubavna idila sa SPS-om i eto novih izbora, a onda ce pevati onu pesmu ... a sad adio i ko zna gde i ko zna kad...

Stamatovic Svetlana

pre 20 godina

Bakarec, najlepse hvala sto odbijate da zajednicki kandidat bude iz DS. Time ste ucinili veliku uslugu simpatizerima DS koji bi DS veoma zamerili da sa vama imaju bilo kakva posla. Sto dalje od vas, to dalje od deponije neznaja gluposti, lopovluka, lazi i primitivluka , a blize Evropi. DS, GSS i DC treba da imaju svog kandidata , po meni najbolja je Vesna Pesic, a moze i Ceda Jovanovic. Ne moramo pobediti na izborima, ali ostanimo makar, iznad svih.

milka

pre 20 godina

Iz kojeg ste filma vi pluvaci po duznosti? Ovakav bes samo indicira da su licni interesi ugrozeni. Kad se vec toliko krijete iza zapada zar jos niste shvatili da na zapadu izbori budu i prodju, da je sustina podrzati pozitivne promene jer one svakako donose boljitak.
Licno ne volim kad me neko pravi budalom a to je stav DS-a. "Zaboravili su" kako su dosli na vlast, sve otkrivene i neotkrivene afere i cinjenicu da su oterani. Za bolji imidz trebalo bi da izvrse drasticne kadrovske promene i da promene firmu koja im radi marketinski imidz.

Ivan

pre 20 godina

Nije mi jasno sto u svakom intervjuu neko iz DSS oupste mora da spomene DS? Pa ako ste gospodo iz DSS-a sad na vlasti i ako imate nameru da vasu politiku i nasu srecu gradite tako sto ce te pljuvati DS, onda je to demagogija boli glava. Sta ja imam sad sa tim sto je neko lose radio pre godinu dana. Kostunica je opsednut Djindjicem ima maniju da od njega napravi sve lose.

Bojan Zdravic, Houston - USA

pre 20 godina

Gospodine, niko van nije ni trazio podrsku, naprotiv - vasa podrska nam ni ne treba, znaci nije dobrodosla.

Bane-KZ

pre 20 godina

Po ovim komentarima, imam ponovo osecaj da smo imali kradju glasova na parlamentarnim izborima. Zamislite, ukradeno je najmanje 40% glasova DS-u. I da bi se nepravda izbegla, podrzimo kandidata koji je dobio 12% glasova uz pomoc Koraca, Svilanovica i partija iz Raske oblasti. Zamislite ludosti, koja vlada Srbijom. Umesto da se da podrska nekoj nestranackoj licnosti sa ugledom i autoritetom, kandiduju se gubitnici, koji jos nisu svesni da su katastrofalno porazeni na izborima. Narod ih je kaznio. Kao da im je stalo vreme od prosle godine, nakon one nase nesrece. Neverovatan cinizam i marifetluk onih koji zaboravljaju sta je bilo da novih izbora, zasto je pala vlada i zasto su raspisani izbori. Morace se svi ujediniti oko jednog kandidata, jer ce ih Toma Nikolic naterati na to. Onda je bolje predloziti neku nestranacku licnost, demokratu po ubedjenju, a ne po partiskom opredeljenju, koji menjaju partije samo ako ima u imenu nesto sto lici na demokratsko. I molim vas, prestanite se kriti iza imena jednog coveka koji je znao sta treba uraditi od Srbije. Njega vise nema, a Srbija treba da ide dalje, bez onog "i posle Tita, Tito". Morate priznati, ruzno je.

IvanS

pre 20 godina

Nije mi uopste jasno zasto sad odjednom ovolika povika na jedno misljenje koje ni po jednoj sitnici nije drugacije od onog koje ste vi "drugovi" iz DS-a imali kada je trebalo birati predsednika Skupstine i posle toga Vladu. Koliko je meni poznato, ponudjeno vam je mesto prdsednika Skupstine, cim se Vlada izabere. Vi ste ovu ponudu odbili. Marsicanin je podneo ostavku na istoj sednici kad je Vlada izabrana, sto pokazuje da su namere bile ciste. Sta vi sad hocete? Da DSS podrzi Tadica za predsednika Srbije? Odakle vam tolika pamet? A sta vi nudite u zamenu za tu podrsku? Hocete li podrzati Vladu? Sumnjam, jer bi onda "saradjivali sa SPS-om", iako vam to u prethodnom sazivu nije smetalo.
Zato, opametite se vec jednom i nemojte da mislite da ce neko ponovo nasesti na vase politicke manipulacije zapocete vec 6. oktobra 2000., ujutru.

TRUST NO ONE

pre 20 godina

Ajde, nemojte da ste toliki negativci. Evo na pr. ja sam simpatizer DS i Djindjic je bio u mojim ocima TOP KVALITET modernog evropskog politcara. Zeleo je jednu bogatu Srbiju. Bogatu, kako u ekonomskom smislu isto tako bogatu duhom, kulturom i tradicijom koju posedujemo. Hteo je da nam vrati one izgubljene vrednosti koje nam je komunizam i najvise Miloseviceva hijearhija unistila. Medjutim, mislim da je Kostunica ideoloski blizu Djindjica, ali njegov pritajeni nacionalizam, vaspitanje i tvrdoglavost nam stvaraju manjak nade da ce biti vise para u dzepovima gradjana. Spor je za reforme, puno filozofira a funkcija na kojoj se nalazi trazi jednog energicnog pragmaticara kakav je bio upravo Djindjic. Medjutim isto tako verujem da nam nece biti losije sa njegovom vladom vec samo bolje jer vecinu najosetljivijih poslova je odradila Djindjiceva vlada. Ipak, Kostunica ce nam uneti novine i gradice institucije na bolji nacin od predhodne vlasti i takodje vratice nam neke izgubljenje vrednosti sto je ipak pozitivno. Jedino po cemu mozemo biti skepticni su brzina reformi i ekonomskog razvoja jer je to bilo upravo zasta se Djindjiceva vlada zalagala. Da G17 nije na finansijskim funkcijama bio bih jos skepticniji, medjutim oni ce, nadam se, biti balans reformi i gradnje stabilni institucija. Sve u svemu vlada je dobra samo veliki manjak je odsustvo DS koji bi bio jako dobra karika izmedju G 17, DSS, SPO. U kvalitet DS nesumnjam, ali sumnjam u one nasa srpska posla.

Goran,Beograd

pre 20 godina

Kada je Djindjic vodio drzavu, Seselj je bio treci na izborima, iza Kostunice i Labusa. Sada Kustunicu tuce Toma Nikolic. Neka razmisli malo o tome!

Ko je ugasio svetlo?

pre 20 godina

Priznajem, nikad nisam cuo za doticnog Bakareca. Da li je on clan DSS-a ili clan zelenih, kada se vec toliko brine i pita sta bi to bilo prirodnobiracima.
Pa nije prirodno ni da se takozvani "Dss-emokratski Blok" pajta sa SPS-ovcima (dacici, vucelici, mrkonjici)pa je DSS mirne duse legao na rudu i uveo SPS "back to the future". Ko jos u zemli Srbiji uopste i zna sta je prirodno. Sve je neprirodno (tj. naopako i naglavacke okrenuto) jos od 1986 - i u drustvu, i u ekonomiji, i u zdravstvu, i u politici, i u skolstvu, i u drzavnom aparatu, ratovi, bombardovanja, ratni zlocini, beda, sirotinja, nezaposlenost. Sve nenormalnije od nenormalnijeg. A Bakarec se sad zabrinuo da se biracima ne slosi sto ce eto odjednom nesto da bude neprirodno. Kuca gori, a baba se ceslja.
Pa to nema nigde u, recimo po Bakarecevoj terminologiji, NORMALNOM svetu. Verujte mi, mi koji zivimo u dalekom svetu to vidimo kristalno jasno. Na zalost narod u Srbiji je izgleda obnevideo od tolikog "normalnog" zivota koji zivi, pa vise ni ne zna u kom pravcu baulja. Udari glavom u zid, odbije se od zida, pa opet glavom u drugi zid, pa se odbije i tako u nedogled. A glava boli - mnogo.

Petar

pre 20 godina

Bolje Vuksanovićevog šefa Tijanića, jer Vuksanović samo priča ono što on misli, ili Bakareca ili možda nekog iz masonske lože kojoj svi oni pripadaju? Strašno! DSS hoće T. Nikolića za predsednika i to je poneta čitave priče!

sasa, berlin

pre 20 godina

Bakarec je mnogo naporan covek. Ko je on da propituje? Pa sada ste drugovi DSS-ovci na vlasti, preuzeli ste odgovornost, malo cemo da mi propitujemo, a vi da odgovorate.

Natasa Ilic

pre 20 godina

Ja mislim da će kandidat stranaka koje čine ovu vladu biti Nebojša Čović. Zato se priča o njegovoj smeni sa mesta šefa Koordinacionog centra, ali me na taj zaključak dovaodi i izjava jednog od osumnjičenih za atentat na premijera Đinđića. Izvesni Konstantinović na suđenju je priznao učešće u atentatu i rekao da im je Legija obećao da će Koštunica biti precednik, a Čovič premijer. Sećam se da se Čović na to mesto odmah posle atentata i nameštao. Sada bi stvar bila malo promenjena permutacijom, ali u funkciji ostvarivanja plana onih koji su planirali i izvršili atentat. Time bi stvar bila dovedena do kraja, pošto su u svemu ostalo uspeli.

vladan

pre 20 godina

Ova izjava pokazuje da DSS zapravo aktivno radi na tome da Tomislav Nikolic postane predsednik Srbije. Inace Nebojsa Bakarec dizajner sa srednjom skolom koji se predstavlja kao pravni zastupnik DSS najbolje svedoci o tome koliko je DSS kadrovski siromasna stranka.

Vera

pre 20 godina

Taj Bakarec je uoci drugih izbora za predsednika Srbije rekao da je nepozeljno da Kosunicu podrzi DS jer je ona toliko nepopularna da moze samo da smeta. A posle kad su izbori propali kukali su i optuzivali Djindjica da je pozivao na bojkot biraca. A sem toga je pomenuti gosp. Bakarec izveo citav sou sa CD su spiskovima biraca i zajedno sa Marsicaninom kukao da je Djindjic manipulisao biracke spiskove i da ce oni to dokazati i t.d.nPa iz toga nije ispalo nista.

jon

pre 20 godina

Bas su smesni ovi DS-ovci. Ljute se sto DSS nece da im podmetne ledja kako bi se dokopali predsednicke fotelje. SRS i koalicija oko DSS jedine su dve predstave u gradu gospodo. Shvatite to vec jednom. DS sa Tadicem na celu ima sansu da se vrati na repertoar, ali prvo mora da prilicno prececeslja svoju trupu i uvezba potpuno novu predstavu. (Zar misle da biraci nisu videli komadanje drzave uz asistenciju Djukanovica i Canka, a o "manjim" aferama da i ne govorimo.)

Vuk Dincic

pre 20 godina

Strašno je to što gospodin Bakarec stavlja u istu ravan DS i SRS, ti ljudi nisu svesni kakve su posledice dolaska na vlast SRS i da će nas ta mržnja koju iskazuju ljudi iz DSS prema DS skupo kostati.

Otac dvoje dece

pre 20 godina

Voleo bih samo da pobeda Tomislava Nikolica za mesto predsednika bude poslednja opomena srpskom narodu sta znaci udaljavanje od sveta, kriza i ponovni prolazak kroz period od pre 4-5 godina i da je vreme da se OPISMENIMO.
Zao mi je samo vremena koje ce proci u prazno za vreme njegove vladavine. A trajace onoliko koliko je narod spreman da poslednji veliki krah jedne zemlje na Balkanu.

Zoran

pre 20 godina

A mozda g-din Bakaric hoce da kaze da mi odustajemo od predsednickog sistema, ili ce se glasati za 2,6, 15 kandidata jedne stranke (ako nije mudro oko jednoga).
Sto se tice gromada, predsednik njegove stranke , Vojislav Kostunica, je pre 2000 godine, imao manje glasova na izborima, nego Bidza u Svilajncu. Samo, sve se to brzo zaboravi. Pomozi nam Boze sa DSS-om na vlasti.

Igor

pre 20 godina

Prvo su se uplasili posle 05. oktobra i izasli iz DOS-a jer su bili nesposobni i nisu znali sta da rade medju ljudima koji znaju svoj posao i koji imaju jasan cilj i plan sta i kako. Posle su kritikovali i vremensku prognozu, ako im se slucajno nije svidjala, pa su pljuvali gde i kako su stigli. Potom Kostunica posle ubistva Djindjica poziva na koncentracionu vladu, kao zemlja u krizi i to, on ce kao da nam pomogne. Poslednji utisak koji sam stekao je da su DSS molili Boga da ne pobede slucajno na izborima jer u tom slucaju ne bi znali sta i kako treba da rade, sto se sada u praksi i pokazuje. Pa oni imaju takve komplekse od Djindjica da su totalno uplaseni cim se pomene DS iz bilo kojeg razloga. Srbija ulazi u tunel koji je jezivo dugacak, neosvetljen a radovi na zavrsetku jos nisu ni poceli. Srbijo upali svetlo dok jos nije kasno!

Darko

pre 20 godina

Placi voljena zemljo nad svojom sudbinom. Hocu da Bakarec javno kaze da DSS, G17 i SPO-NS imaju kandidata da pobedi Tomislava Nikolica ili da prizna da zbog sujete, nadobudnosti, neodgovornosti za trenutak u kojem se zemlja nalazi, Vlada Srbije ce terati po svome pa makar cena za to bila i povratak u mrak, primitivizam, progone, kriminal, bedu i nepristojnost.
Samo bih molio gospodina Bakareca da kaze da DSS kao vodeca stranka snosi najvecu odgovornost za eventualni uspeh sila mraka na predstojecim izborima.
Ipak je mnogo lakse sedeti u hladu i kritikovati nego raditi posao od znacaja za drzavu, zar ne ?

Lanna

pre 20 godina

Gromade ili ne, ali predstavnici DC, DS i GSS su uvazene licnosti u demokratskoj Evropi za razliku od "nacionalnih poluplista ksenofobicne orijentacije" kako su Bakarac i drustvo prozvani u demokratskom svetu.

Milos Ilic

pre 20 godina

Tek sada vidimo koliko su katastrofalne bile odluke DS o antipropagandi i bojkotu prethodnih izbora za predsednika Srbije.
Tek sada vidimo koliko je DS ojaccala radikale za vreme svojih "reformi" i devalvirala instituciju predsednika Republike i liccni i profesionalni lik samih kandidata.
Tek sada vidimo koliko su pogubne posledice neazzurnosti biracckih spiskova i drzzanju kao pijan plota nakaradnog Milosevicevog izbornog zakona,Ustava itd itd... Samo me plassi da chemo posledice jedne takve politike vladanjem uredbama i aferama i personifikacijama umesto sistemskim zakonima joss dugo osechati.

nsv

pre 20 godina

Ovaj funkcioner DSS-a pokusava da nam modeluje svest time sto kaze da su podjednako udaljeni od DS-a i SRS-a. Time, valjda, hoce da kaze da su oni centar, sto naravno ne odgovara cinjenicnom stanju. Ili je Srbija toliko otisla udesno? Maske su pale i sada nas ceo svet vid u pravom svetlu. Necemo dobiti sankcije samo zato sto smo ruzni, ali ako nekome uradimo nesto ruzno, hocemo itekako.....

Nikola

pre 20 godina

Iako podrzacam ideju da bude vise kandidata u prvom krugu, ne znam odakle takva samouverenost i cinizam kod Bakareca. Pa Tadic ima da razbije bilo kog kandidata iz vladajuce koalicije (za Vesnu nisam siguran, iako bih voleo).

Sovic

pre 20 godina

Zasto bi DSS podrzavao kandidata iz DS, kada su clanovi te stranke tako nekulturno izvizdali Kostunicu za vreme dok je polagao venac pokojnom Djindjicu. Taj cin zvizdanja nekome za vreme tako tuznog dogadjaja samo pokazuje koliko se u DS ubacilo nevaspitanih i osionih elemenata, dosta je onih iz GSS koji su se prikljucili DS, a oni misle da im je bas sve dozvoljeno, pa i da zvizde onda kada je to sasvim neumesno. Zasto bi neko kome se samo zvizdi podrzavao kandidata onoga koji mu zvizdi.Gluposti. Mi se moramo nauciti elementarnim normama pristojnog ponasanja, a onda ce biti i zajednickih kandidata i koalicija. Dotle cemo morati da taljigamo ovako.

Dragana Lazic-Mijanovic, EU

pre 20 godina

Da ne znam ko je izvesni Bakarec, prvo bih pitala sta znaci to "funkcioner DSS"?! Medjutim posto sam mladog gospodina imala prilike da upoznam jos dok je bio u DS-u, pa iz njega pobegao kao iz vrtica jer niko nije hteo da se igra sa njim, onda mi je sve jasno:
1. Zoran Djindjic je i ziv i slabicima iz DSS-a se i sada noge tresu od pomisli na njega.
2. Neko je pomenuo da DSS pomaze T. Nikolicu da bi oni ispali kao "napredna" alternativa, slazem se.
3. Iako pomislim da izjave koje dolaze od onih koji se izdaju za "funkcionere" ne treba uzimati za ozbiljno, mozda je i bolje da im se da rec, pa da svojim nagomilanim glupostima lepo vrate DS u Vladu, (ako ih pustite da pricaju, B.Tadic moze lepo da uzme odmor i glada kako raste podrska DS-u).

dax

pre 20 godina

Strasno je kad se na jednom mestu spoje nekompetentnost, arogancija i nazadno-konzervativna shvatanja. A to upravo imamo skupljeno u DSS. Na stranu njihova politicka "neobavestenost", nedostatak ekonomske logike, neprincipijelnost, nacionalizam i izolacionizam; nedostatak elementarne pristojnosti i civilizovanog ponasanja njima ne dozvoljava da se nazovu demokratskom strankom.

Mix

pre 20 godina

E pa da mi je doziveti da samo jednom mogu da razumem moje sunarodnike Srbe pa neka umrem. Nevezano ko je rekao da "nije prirodno da se svi okupe oko jednog kandidata",ovaj ili onaj,da li "Janko mrzi Peru,a Desa stalno smesta Persi ..."i da ce neko iz nekog "inata" da glasa za nekoga. Mislim da je objektivno bolje da ima vise kandidata(pa makar tu bilo i onih koji se nama ne svidjaju),i samim tim ce narod imati vise mogucnosti,pa one kandidate "koji mrze" ili mu se ne svidjaju nece ni birati.U razvijenim zemljama se bira na osnovu postignutih rezultata, a ne na osnovu toga ko koga mrzi i ko lepse prica. Kad se sve partije(ili velika vecina okupe oko jednog kandidata,tj osnuju Demokratski blok,i budu u vecini tj imaju zanemarljivu opoziciju,onda oni rade samo na ostvarivanju sopstvenih interesa,sto je kod nas stvarnost,i dok god mi ne budemo "sudili"na osnovu rezultata,nego na osnovu u prethodnim komentarima pomenutih kriterijuma,dotle nismo bolje zasluzili,a i bolje nece ni biti.Nisam procitao da je neko spomenuo kriterijume "rad","rezultati"itd. Uostalom,kod nas se izbori dobijaju na osnovu onoga "dobro je rekao",i na tome i ostane i posle izbora,pa cak i najvernije pristalice zaborave ko je sta obecao. Srecno

Ivana

pre 20 godina

Ko je uopste taj Bakarec ? Ima nas jos, to bi drugovima iz DSS-a trebalo da bude jasno. Sto se mene tice, Djiki nije otisao, a mislim da je za njih sada jos opasniji jer je ta pamet i ta energija jednostavno neunistiva. Ne mozete mu nista, drugovi JUL-ovci! Nista! Mozete samo privremeno da nas vratite u redove za zejtin i secer ili da nas naucite kako da obijemo po neki kiosk kad ostanemo bez cigara. Mnogo ste jadni!

Ivan

pre 20 godina

Ima tu neke logike, doduše, lešinarske. Znaju da kad pobedi Toma, a pobediće, oni (DSS) ma koliko bili besmisleni, nesposobni i celom svetu odvratni postaće jedina alternativa radikalima. Nadaju se da ih onda neće mnogo gnjaviti ni oko Haga. DS mora da razmišlja na duže staze. Ovaj put bez ikakvih kompromisa!

Josipovic Snezana

pre 20 godina

Da, ali je jako prirodno da Toma Nikolic lako pobedi podeljene demokrate, sramota za Dss da se u ime naroda ne slozi...

amot

pre 20 godina

Lepo od njega sto je bio gotovo sasvim iskren (mada se meni cini da su im radikali, ipak, blizi). Samo napred, gospodo - oglasite kandidata iz vase stranke, pa cete, na vase zaprepastenje, imati prilike da, pred drugi krug, odmeravate rastojanja i odlucujete hocete li podrzati Nikolica, ili kandidata DS. S druge strane, ukoliko bi kandidat vase koalicije bio, recimo, Labus, ili Vuk, DS bi, verovatno, bila prinudjena da se povuce i da podrzi njega. Najpre zato sto, u takvoj kombinaciji, kandidat DS ne bi imao mnogo sansi u prvom krugu, a i zato da ne nanosi vodu na mlin radikalima, jer, istinskim demokratama, ipak, nikako ne moze biti svejedno - Labus, odnosno Vuk, ili Nikolic.

Aleksandar Miloradovic

pre 20 godina

"On je rekao da je DSS u Parlamentu otvoren za saradnju sa svima, ali da je stanje znatno drugačije kad je reč o izborima za predsednika Srbije".
Jel' sme neko da se kladi da radikali i radikali (kod drugog se misli na tzv "DSS")nemaju zajednicki dogovor da Tomi grobaru ide mesto Predsednika? (pa makar tzv "DSS" time samo dokazivao da postoji ipak jedan predsednik Srbije koga nece dati Hagu:))

Dule - Tromsø

pre 20 godina

Možda bi bila bolja neka "gromada" iz redova trafikanta ili iz Stranke kapitalnih provizija, a možda ne bi bio loš kandidat i neko od Nacionalnih štediša, a? Bojim se da će se vrlo brzo pokazati da su Janjušević i Kolesar bili "mala deca" u odnosu na perače novca koji su se sada okupili u Vladi Srbije.

Branka

pre 20 godina

Po njemu je bolje da pobede radikali, uprljani ratnim zlocinima, koji ce nas odvesti u potpunu izolaciju od celog demokratskog sveta, nego da se okupe oko jednog kandidata.
Kao da je stvarno demokratski opredeljenim ljudima bilo lako da zaokruze nacionalistu Kostunicu 2000. godine. "Zapusili nos pa zaokruzili", sto rece jedan politicar, samo da zavrsimo sa zlikovcem Milosevicem.

sasas jokic

pre 20 godina

Evo da i iz ove stranke mracnjaka cujemo nesto sto ima logike. Izadjite gospodo sami Tomi na megdan, budite samouvereni kao pred parlamentarne izbore, a sada jos mozete da racunate i na Milosevicevu podrsku, pa ko zna?!

anarhojapi

pre 20 godina

Potpuno pogresan nacin razmisljanja...
Ja se slazem da zbog njihovog glasackog tela moraju tako da zbore, ali to nije mudro.

Zoran Maksimovic

pre 20 godina

Jako je dobro sto se sve razjasnilo. I meni su DSS i SRS podjednako udaljeni, ali moram da priznam, da ako budem morao da biram izmedju njih da cu izabrati SRS upravo zbog ovakvih izjava. Vise volim da glasam za originalne radikale (ako vec moram) nego za kripto radikale.

ivan

pre 20 godina

Ne znam zasto ste uopste objavili ovu vest kada je sasvim jasno da je neprirodno da bude zajednickog kandidata. Zar je prirodno da DS i SPS imaju zajednickog kandidata za predsednika. To moze samo DSS i SPS + exJUL jer je 2/3 SPS-a + exJUL-a ionako preletelo u njihovu stranku pa mi to dodje ionako mnogo prirodnije za njih.

посматрач

pre 20 godina

Било да Владина коалиција сама пронађе заједничког кандидата, или да дође до договора са ДС-ом, Николић из радикала остаје фаворит. Зашто? Па зато што је списак могућих заједничких кандидата странака које се ексклузивно називају "демократским блоковима, савезима итд" - скучен и слабњикав. Све су то личности или које су већ губиле председничке изборе - Драшковић /неколиком пута/, Човић /крахирао са странком на задњим изборима/, Мићуновић, такође губитник... Помиње се Вуксановић, али његов ненадокнадиви хендикеп је то што га јавност слабо зна, а то се не може променити за два месеца предизборне кампање....Можда Борис Тадић? Али, он вреди процентуално колико и ДС - 12 одсто. Ако би се десило мало чудо па га подрже и остали, шансе би му порасле, али је велико питање да ли би сви гласачи ДСС-а, СПС-а и још неких странка гласали за њега или пре за Николића, који, не заборавимо, стратује са сигурних милион гласова - најмање. Наравно, можда Коштуница одлучи да се кандидује. Али, то би била веома лоша порука грађанима у стили - почео посао па збрисао. Какав кредибилитет би имала таква влада? На страну што ни Коштуница не би више онако лако потукао противкандидата као што је то било 2002. године у два случаја. Бакарец није открио ништа ново - српска политичка сцена је оштро подељена и партијски и персонално. Зато побеђују организационо најјачи - а то су у Србији радикали. Шта год ко мислио о томе.

Pedja

pre 20 godina

Lepo kaze izreka: "Daj nekome vlast pa da vidis kakav je." Ovi iz DSSa su sve bahatiji i primitivniji. Setimo se sta je obijac trafika izjavljivao o DSu, pa se setimo sta je Aligrudic rekao o Micunovicu, da navedem samo dva primera. Nemam ja nista protiv sto DSS nece na izbore zajedno sa DS, to je pravo svake partije (cak mi je veoma drago sto normalni politicari nece imati nista sa koalicijom Kostunica - Milosevic), ali mi smeta Bakarecov nekulturni i osioni recnik. Kad pocnu da propadaju zbog ekonomskih problema i zbog SPS ucena, promenice recnik, ali se nadam da im DS nece pruziti ruku. Nije ovo nikakva moja zluradost, vec logicno pitanje zasto bi iko pomagao nekome ko nam vraca SPS na vlast. Obrnuto: odmaganje takvima jeste pomaganje zemlji.

Ana

pre 20 godina

Potpuno se slazem sa ovim stavom. Da li ce DSS prestati sa takvim izrazavanjem prema superiornim politickim protivnicima. Ta mrznja i sarkazam dokaz su nedostatka pravih argumenata. Nadam se da je Demokratska stranka ,iako bez nenadoknadivog gubitka, jos uvek sposobna da proceni ko moze da joj bude partner, sadasnji DSS (Marsicanin,Bakarec,Sami, Jocic...)to sigurno nije. Sigurna sam da ce ,vrlo brzo, DS zauzeti mesto koje joj objektivno pripada , mesto vodece stranke demokratske opcije na politickoj sceni Srbije.

vlada ns

pre 20 godina

Gospodine Bakarec i gospodo iz DSS-a, vi ste udaljeni od tri tacke podjednako: SRS-a, DS-a i pameti. Blisko vam je samo nadmenost i uzivanje u svome liku dok se gledate u ogledalu.
Ne kazem da je moguce okupljanje oko jednog kandidata (posle svih izrecenih stvari (i ucinjenih) u poslednje vreme) ali mrznja koju gajite prema DS-u prevazilazi okvire normalnog. Da li vam je pokojni Djindjic napravio toliko veliki kompleks da svaku izjavu, koja se bezmalo tice i nedeljnog rasporeda uzine u vrticima, usmeravate prema strankama izvornog DOS-a?

vesna

pre 20 godina

Ovaj gospodin je vrlo neduhovit kad govori o "gromadama". Sta su on i DSS bili pre 5. oktobra? Posle SPSa, oni su najgora istorijska greska Srbije. Premda, tu su i Radikali.... oh, kakvo takmicenje....

Bogi-

pre 20 godina

Druze Bakarec, sigurno da ste udaljeni od DS, jer ste blizu SPS, sigurno je da su za vas gromade Vucelic, Dacic i Baki, a da su Vesna Pesic, Vojin Dimitrijevic, Dragor Hiber...nepozeljni za vase i DSS-ovsko (SPS-ovsko)dizajniranje Srbije. Predlazem da se ujedinite oko vaseg prirodnog kandidata-Dacica.

vlada ns

pre 20 godina

Gospodine Bakarec i gospodo iz DSS-a, vi ste udaljeni od tri tacke podjednako: SRS-a, DS-a i pameti. Blisko vam je samo nadmenost i uzivanje u svome liku dok se gledate u ogledalu.
Ne kazem da je moguce okupljanje oko jednog kandidata (posle svih izrecenih stvari (i ucinjenih) u poslednje vreme) ali mrznja koju gajite prema DS-u prevazilazi okvire normalnog. Da li vam je pokojni Djindjic napravio toliko veliki kompleks da svaku izjavu, koja se bezmalo tice i nedeljnog rasporeda uzine u vrticima, usmeravate prema strankama izvornog DOS-a?

Bogi-

pre 20 godina

Druze Bakarec, sigurno da ste udaljeni od DS, jer ste blizu SPS, sigurno je da su za vas gromade Vucelic, Dacic i Baki, a da su Vesna Pesic, Vojin Dimitrijevic, Dragor Hiber...nepozeljni za vase i DSS-ovsko (SPS-ovsko)dizajniranje Srbije. Predlazem da se ujedinite oko vaseg prirodnog kandidata-Dacica.

Zoran Maksimovic

pre 20 godina

Jako je dobro sto se sve razjasnilo. I meni su DSS i SRS podjednako udaljeni, ali moram da priznam, da ako budem morao da biram izmedju njih da cu izabrati SRS upravo zbog ovakvih izjava. Vise volim da glasam za originalne radikale (ako vec moram) nego za kripto radikale.

Pedja

pre 20 godina

Lepo kaze izreka: "Daj nekome vlast pa da vidis kakav je." Ovi iz DSSa su sve bahatiji i primitivniji. Setimo se sta je obijac trafika izjavljivao o DSu, pa se setimo sta je Aligrudic rekao o Micunovicu, da navedem samo dva primera. Nemam ja nista protiv sto DSS nece na izbore zajedno sa DS, to je pravo svake partije (cak mi je veoma drago sto normalni politicari nece imati nista sa koalicijom Kostunica - Milosevic), ali mi smeta Bakarecov nekulturni i osioni recnik. Kad pocnu da propadaju zbog ekonomskih problema i zbog SPS ucena, promenice recnik, ali se nadam da im DS nece pruziti ruku. Nije ovo nikakva moja zluradost, vec logicno pitanje zasto bi iko pomagao nekome ko nam vraca SPS na vlast. Obrnuto: odmaganje takvima jeste pomaganje zemlji.

Ana

pre 20 godina

Potpuno se slazem sa ovim stavom. Da li ce DSS prestati sa takvim izrazavanjem prema superiornim politickim protivnicima. Ta mrznja i sarkazam dokaz su nedostatka pravih argumenata. Nadam se da je Demokratska stranka ,iako bez nenadoknadivog gubitka, jos uvek sposobna da proceni ko moze da joj bude partner, sadasnji DSS (Marsicanin,Bakarec,Sami, Jocic...)to sigurno nije. Sigurna sam da ce ,vrlo brzo, DS zauzeti mesto koje joj objektivno pripada , mesto vodece stranke demokratske opcije na politickoj sceni Srbije.

ivan

pre 20 godina

Ne znam zasto ste uopste objavili ovu vest kada je sasvim jasno da je neprirodno da bude zajednickog kandidata. Zar je prirodno da DS i SPS imaju zajednickog kandidata za predsednika. To moze samo DSS i SPS + exJUL jer je 2/3 SPS-a + exJUL-a ionako preletelo u njihovu stranku pa mi to dodje ionako mnogo prirodnije za njih.

посматрач

pre 20 godina

Било да Владина коалиција сама пронађе заједничког кандидата, или да дође до договора са ДС-ом, Николић из радикала остаје фаворит. Зашто? Па зато што је списак могућих заједничких кандидата странака које се ексклузивно називају "демократским блоковима, савезима итд" - скучен и слабњикав. Све су то личности или које су већ губиле председничке изборе - Драшковић /неколиком пута/, Човић /крахирао са странком на задњим изборима/, Мићуновић, такође губитник... Помиње се Вуксановић, али његов ненадокнадиви хендикеп је то што га јавност слабо зна, а то се не може променити за два месеца предизборне кампање....Можда Борис Тадић? Али, он вреди процентуално колико и ДС - 12 одсто. Ако би се десило мало чудо па га подрже и остали, шансе би му порасле, али је велико питање да ли би сви гласачи ДСС-а, СПС-а и још неких странка гласали за њега или пре за Николића, који, не заборавимо, стратује са сигурних милион гласова - најмање. Наравно, можда Коштуница одлучи да се кандидује. Али, то би била веома лоша порука грађанима у стили - почео посао па збрисао. Какав кредибилитет би имала таква влада? На страну што ни Коштуница не би више онако лако потукао противкандидата као што је то било 2002. године у два случаја. Бакарец није открио ништа ново - српска политичка сцена је оштро подељена и партијски и персонално. Зато побеђују организационо најјачи - а то су у Србији радикали. Шта год ко мислио о томе.

vesna

pre 20 godina

Ovaj gospodin je vrlo neduhovit kad govori o "gromadama". Sta su on i DSS bili pre 5. oktobra? Posle SPSa, oni su najgora istorijska greska Srbije. Premda, tu su i Radikali.... oh, kakvo takmicenje....

Dule - Tromsø

pre 20 godina

Možda bi bila bolja neka "gromada" iz redova trafikanta ili iz Stranke kapitalnih provizija, a možda ne bi bio loš kandidat i neko od Nacionalnih štediša, a? Bojim se da će se vrlo brzo pokazati da su Janjušević i Kolesar bili "mala deca" u odnosu na perače novca koji su se sada okupili u Vladi Srbije.

sasas jokic

pre 20 godina

Evo da i iz ove stranke mracnjaka cujemo nesto sto ima logike. Izadjite gospodo sami Tomi na megdan, budite samouvereni kao pred parlamentarne izbore, a sada jos mozete da racunate i na Milosevicevu podrsku, pa ko zna?!

Branka

pre 20 godina

Po njemu je bolje da pobede radikali, uprljani ratnim zlocinima, koji ce nas odvesti u potpunu izolaciju od celog demokratskog sveta, nego da se okupe oko jednog kandidata.
Kao da je stvarno demokratski opredeljenim ljudima bilo lako da zaokruze nacionalistu Kostunicu 2000. godine. "Zapusili nos pa zaokruzili", sto rece jedan politicar, samo da zavrsimo sa zlikovcem Milosevicem.

anarhojapi

pre 20 godina

Potpuno pogresan nacin razmisljanja...
Ja se slazem da zbog njihovog glasackog tela moraju tako da zbore, ali to nije mudro.

Ivana

pre 20 godina

Ko je uopste taj Bakarec ? Ima nas jos, to bi drugovima iz DSS-a trebalo da bude jasno. Sto se mene tice, Djiki nije otisao, a mislim da je za njih sada jos opasniji jer je ta pamet i ta energija jednostavno neunistiva. Ne mozete mu nista, drugovi JUL-ovci! Nista! Mozete samo privremeno da nas vratite u redove za zejtin i secer ili da nas naucite kako da obijemo po neki kiosk kad ostanemo bez cigara. Mnogo ste jadni!

Josipovic Snezana

pre 20 godina

Da, ali je jako prirodno da Toma Nikolic lako pobedi podeljene demokrate, sramota za Dss da se u ime naroda ne slozi...

Aleksandar Miloradovic

pre 20 godina

"On je rekao da je DSS u Parlamentu otvoren za saradnju sa svima, ali da je stanje znatno drugačije kad je reč o izborima za predsednika Srbije".
Jel' sme neko da se kladi da radikali i radikali (kod drugog se misli na tzv "DSS")nemaju zajednicki dogovor da Tomi grobaru ide mesto Predsednika? (pa makar tzv "DSS" time samo dokazivao da postoji ipak jedan predsednik Srbije koga nece dati Hagu:))

Ivan

pre 20 godina

Ima tu neke logike, doduše, lešinarske. Znaju da kad pobedi Toma, a pobediće, oni (DSS) ma koliko bili besmisleni, nesposobni i celom svetu odvratni postaće jedina alternativa radikalima. Nadaju se da ih onda neće mnogo gnjaviti ni oko Haga. DS mora da razmišlja na duže staze. Ovaj put bez ikakvih kompromisa!

amot

pre 20 godina

Lepo od njega sto je bio gotovo sasvim iskren (mada se meni cini da su im radikali, ipak, blizi). Samo napred, gospodo - oglasite kandidata iz vase stranke, pa cete, na vase zaprepastenje, imati prilike da, pred drugi krug, odmeravate rastojanja i odlucujete hocete li podrzati Nikolica, ili kandidata DS. S druge strane, ukoliko bi kandidat vase koalicije bio, recimo, Labus, ili Vuk, DS bi, verovatno, bila prinudjena da se povuce i da podrzi njega. Najpre zato sto, u takvoj kombinaciji, kandidat DS ne bi imao mnogo sansi u prvom krugu, a i zato da ne nanosi vodu na mlin radikalima, jer, istinskim demokratama, ipak, nikako ne moze biti svejedno - Labus, odnosno Vuk, ili Nikolic.

Mix

pre 20 godina

E pa da mi je doziveti da samo jednom mogu da razumem moje sunarodnike Srbe pa neka umrem. Nevezano ko je rekao da "nije prirodno da se svi okupe oko jednog kandidata",ovaj ili onaj,da li "Janko mrzi Peru,a Desa stalno smesta Persi ..."i da ce neko iz nekog "inata" da glasa za nekoga. Mislim da je objektivno bolje da ima vise kandidata(pa makar tu bilo i onih koji se nama ne svidjaju),i samim tim ce narod imati vise mogucnosti,pa one kandidate "koji mrze" ili mu se ne svidjaju nece ni birati.U razvijenim zemljama se bira na osnovu postignutih rezultata, a ne na osnovu toga ko koga mrzi i ko lepse prica. Kad se sve partije(ili velika vecina okupe oko jednog kandidata,tj osnuju Demokratski blok,i budu u vecini tj imaju zanemarljivu opoziciju,onda oni rade samo na ostvarivanju sopstvenih interesa,sto je kod nas stvarnost,i dok god mi ne budemo "sudili"na osnovu rezultata,nego na osnovu u prethodnim komentarima pomenutih kriterijuma,dotle nismo bolje zasluzili,a i bolje nece ni biti.Nisam procitao da je neko spomenuo kriterijume "rad","rezultati"itd. Uostalom,kod nas se izbori dobijaju na osnovu onoga "dobro je rekao",i na tome i ostane i posle izbora,pa cak i najvernije pristalice zaborave ko je sta obecao. Srecno

Dragana Lazic-Mijanovic, EU

pre 20 godina

Da ne znam ko je izvesni Bakarec, prvo bih pitala sta znaci to "funkcioner DSS"?! Medjutim posto sam mladog gospodina imala prilike da upoznam jos dok je bio u DS-u, pa iz njega pobegao kao iz vrtica jer niko nije hteo da se igra sa njim, onda mi je sve jasno:
1. Zoran Djindjic je i ziv i slabicima iz DSS-a se i sada noge tresu od pomisli na njega.
2. Neko je pomenuo da DSS pomaze T. Nikolicu da bi oni ispali kao "napredna" alternativa, slazem se.
3. Iako pomislim da izjave koje dolaze od onih koji se izdaju za "funkcionere" ne treba uzimati za ozbiljno, mozda je i bolje da im se da rec, pa da svojim nagomilanim glupostima lepo vrate DS u Vladu, (ako ih pustite da pricaju, B.Tadic moze lepo da uzme odmor i glada kako raste podrska DS-u).

nsv

pre 20 godina

Ovaj funkcioner DSS-a pokusava da nam modeluje svest time sto kaze da su podjednako udaljeni od DS-a i SRS-a. Time, valjda, hoce da kaze da su oni centar, sto naravno ne odgovara cinjenicnom stanju. Ili je Srbija toliko otisla udesno? Maske su pale i sada nas ceo svet vid u pravom svetlu. Necemo dobiti sankcije samo zato sto smo ruzni, ali ako nekome uradimo nesto ruzno, hocemo itekako.....

dax

pre 20 godina

Strasno je kad se na jednom mestu spoje nekompetentnost, arogancija i nazadno-konzervativna shvatanja. A to upravo imamo skupljeno u DSS. Na stranu njihova politicka "neobavestenost", nedostatak ekonomske logike, neprincipijelnost, nacionalizam i izolacionizam; nedostatak elementarne pristojnosti i civilizovanog ponasanja njima ne dozvoljava da se nazovu demokratskom strankom.

Nikola

pre 20 godina

Iako podrzacam ideju da bude vise kandidata u prvom krugu, ne znam odakle takva samouverenost i cinizam kod Bakareca. Pa Tadic ima da razbije bilo kog kandidata iz vladajuce koalicije (za Vesnu nisam siguran, iako bih voleo).

Sovic

pre 20 godina

Zasto bi DSS podrzavao kandidata iz DS, kada su clanovi te stranke tako nekulturno izvizdali Kostunicu za vreme dok je polagao venac pokojnom Djindjicu. Taj cin zvizdanja nekome za vreme tako tuznog dogadjaja samo pokazuje koliko se u DS ubacilo nevaspitanih i osionih elemenata, dosta je onih iz GSS koji su se prikljucili DS, a oni misle da im je bas sve dozvoljeno, pa i da zvizde onda kada je to sasvim neumesno. Zasto bi neko kome se samo zvizdi podrzavao kandidata onoga koji mu zvizdi.Gluposti. Mi se moramo nauciti elementarnim normama pristojnog ponasanja, a onda ce biti i zajednickih kandidata i koalicija. Dotle cemo morati da taljigamo ovako.

Milos Ilic

pre 20 godina

Tek sada vidimo koliko su katastrofalne bile odluke DS o antipropagandi i bojkotu prethodnih izbora za predsednika Srbije.
Tek sada vidimo koliko je DS ojaccala radikale za vreme svojih "reformi" i devalvirala instituciju predsednika Republike i liccni i profesionalni lik samih kandidata.
Tek sada vidimo koliko su pogubne posledice neazzurnosti biracckih spiskova i drzzanju kao pijan plota nakaradnog Milosevicevog izbornog zakona,Ustava itd itd... Samo me plassi da chemo posledice jedne takve politike vladanjem uredbama i aferama i personifikacijama umesto sistemskim zakonima joss dugo osechati.

Darko

pre 20 godina

Placi voljena zemljo nad svojom sudbinom. Hocu da Bakarec javno kaze da DSS, G17 i SPO-NS imaju kandidata da pobedi Tomislava Nikolica ili da prizna da zbog sujete, nadobudnosti, neodgovornosti za trenutak u kojem se zemlja nalazi, Vlada Srbije ce terati po svome pa makar cena za to bila i povratak u mrak, primitivizam, progone, kriminal, bedu i nepristojnost.
Samo bih molio gospodina Bakareca da kaze da DSS kao vodeca stranka snosi najvecu odgovornost za eventualni uspeh sila mraka na predstojecim izborima.
Ipak je mnogo lakse sedeti u hladu i kritikovati nego raditi posao od znacaja za drzavu, zar ne ?

Vuk Dincic

pre 20 godina

Strašno je to što gospodin Bakarec stavlja u istu ravan DS i SRS, ti ljudi nisu svesni kakve su posledice dolaska na vlast SRS i da će nas ta mržnja koju iskazuju ljudi iz DSS prema DS skupo kostati.

Otac dvoje dece

pre 20 godina

Voleo bih samo da pobeda Tomislava Nikolica za mesto predsednika bude poslednja opomena srpskom narodu sta znaci udaljavanje od sveta, kriza i ponovni prolazak kroz period od pre 4-5 godina i da je vreme da se OPISMENIMO.
Zao mi je samo vremena koje ce proci u prazno za vreme njegove vladavine. A trajace onoliko koliko je narod spreman da poslednji veliki krah jedne zemlje na Balkanu.

Lanna

pre 20 godina

Gromade ili ne, ali predstavnici DC, DS i GSS su uvazene licnosti u demokratskoj Evropi za razliku od "nacionalnih poluplista ksenofobicne orijentacije" kako su Bakarac i drustvo prozvani u demokratskom svetu.

Igor

pre 20 godina

Prvo su se uplasili posle 05. oktobra i izasli iz DOS-a jer su bili nesposobni i nisu znali sta da rade medju ljudima koji znaju svoj posao i koji imaju jasan cilj i plan sta i kako. Posle su kritikovali i vremensku prognozu, ako im se slucajno nije svidjala, pa su pljuvali gde i kako su stigli. Potom Kostunica posle ubistva Djindjica poziva na koncentracionu vladu, kao zemlja u krizi i to, on ce kao da nam pomogne. Poslednji utisak koji sam stekao je da su DSS molili Boga da ne pobede slucajno na izborima jer u tom slucaju ne bi znali sta i kako treba da rade, sto se sada u praksi i pokazuje. Pa oni imaju takve komplekse od Djindjica da su totalno uplaseni cim se pomene DS iz bilo kojeg razloga. Srbija ulazi u tunel koji je jezivo dugacak, neosvetljen a radovi na zavrsetku jos nisu ni poceli. Srbijo upali svetlo dok jos nije kasno!

Zoran

pre 20 godina

A mozda g-din Bakaric hoce da kaze da mi odustajemo od predsednickog sistema, ili ce se glasati za 2,6, 15 kandidata jedne stranke (ako nije mudro oko jednoga).
Sto se tice gromada, predsednik njegove stranke , Vojislav Kostunica, je pre 2000 godine, imao manje glasova na izborima, nego Bidza u Svilajncu. Samo, sve se to brzo zaboravi. Pomozi nam Boze sa DSS-om na vlasti.

Natasa Ilic

pre 20 godina

Ja mislim da će kandidat stranaka koje čine ovu vladu biti Nebojša Čović. Zato se priča o njegovoj smeni sa mesta šefa Koordinacionog centra, ali me na taj zaključak dovaodi i izjava jednog od osumnjičenih za atentat na premijera Đinđića. Izvesni Konstantinović na suđenju je priznao učešće u atentatu i rekao da im je Legija obećao da će Koštunica biti precednik, a Čovič premijer. Sećam se da se Čović na to mesto odmah posle atentata i nameštao. Sada bi stvar bila malo promenjena permutacijom, ali u funkciji ostvarivanja plana onih koji su planirali i izvršili atentat. Time bi stvar bila dovedena do kraja, pošto su u svemu ostalo uspeli.

Vera

pre 20 godina

Taj Bakarec je uoci drugih izbora za predsednika Srbije rekao da je nepozeljno da Kosunicu podrzi DS jer je ona toliko nepopularna da moze samo da smeta. A posle kad su izbori propali kukali su i optuzivali Djindjica da je pozivao na bojkot biraca. A sem toga je pomenuti gosp. Bakarec izveo citav sou sa CD su spiskovima biraca i zajedno sa Marsicaninom kukao da je Djindjic manipulisao biracke spiskove i da ce oni to dokazati i t.d.nPa iz toga nije ispalo nista.

jon

pre 20 godina

Bas su smesni ovi DS-ovci. Ljute se sto DSS nece da im podmetne ledja kako bi se dokopali predsednicke fotelje. SRS i koalicija oko DSS jedine su dve predstave u gradu gospodo. Shvatite to vec jednom. DS sa Tadicem na celu ima sansu da se vrati na repertoar, ali prvo mora da prilicno prececeslja svoju trupu i uvezba potpuno novu predstavu. (Zar misle da biraci nisu videli komadanje drzave uz asistenciju Djukanovica i Canka, a o "manjim" aferama da i ne govorimo.)

vladan

pre 20 godina

Ova izjava pokazuje da DSS zapravo aktivno radi na tome da Tomislav Nikolic postane predsednik Srbije. Inace Nebojsa Bakarec dizajner sa srednjom skolom koji se predstavlja kao pravni zastupnik DSS najbolje svedoci o tome koliko je DSS kadrovski siromasna stranka.

Ko je ugasio svetlo?

pre 20 godina

Priznajem, nikad nisam cuo za doticnog Bakareca. Da li je on clan DSS-a ili clan zelenih, kada se vec toliko brine i pita sta bi to bilo prirodnobiracima.
Pa nije prirodno ni da se takozvani "Dss-emokratski Blok" pajta sa SPS-ovcima (dacici, vucelici, mrkonjici)pa je DSS mirne duse legao na rudu i uveo SPS "back to the future". Ko jos u zemli Srbiji uopste i zna sta je prirodno. Sve je neprirodno (tj. naopako i naglavacke okrenuto) jos od 1986 - i u drustvu, i u ekonomiji, i u zdravstvu, i u politici, i u skolstvu, i u drzavnom aparatu, ratovi, bombardovanja, ratni zlocini, beda, sirotinja, nezaposlenost. Sve nenormalnije od nenormalnijeg. A Bakarec se sad zabrinuo da se biracima ne slosi sto ce eto odjednom nesto da bude neprirodno. Kuca gori, a baba se ceslja.
Pa to nema nigde u, recimo po Bakarecevoj terminologiji, NORMALNOM svetu. Verujte mi, mi koji zivimo u dalekom svetu to vidimo kristalno jasno. Na zalost narod u Srbiji je izgleda obnevideo od tolikog "normalnog" zivota koji zivi, pa vise ni ne zna u kom pravcu baulja. Udari glavom u zid, odbije se od zida, pa opet glavom u drugi zid, pa se odbije i tako u nedogled. A glava boli - mnogo.

sasa, berlin

pre 20 godina

Bakarec je mnogo naporan covek. Ko je on da propituje? Pa sada ste drugovi DSS-ovci na vlasti, preuzeli ste odgovornost, malo cemo da mi propitujemo, a vi da odgovorate.

Petar

pre 20 godina

Bolje Vuksanovićevog šefa Tijanića, jer Vuksanović samo priča ono što on misli, ili Bakareca ili možda nekog iz masonske lože kojoj svi oni pripadaju? Strašno! DSS hoće T. Nikolića za predsednika i to je poneta čitave priče!

Goran,Beograd

pre 20 godina

Kada je Djindjic vodio drzavu, Seselj je bio treci na izborima, iza Kostunice i Labusa. Sada Kustunicu tuce Toma Nikolic. Neka razmisli malo o tome!

Bojan Zdravic, Houston - USA

pre 20 godina

Gospodine, niko van nije ni trazio podrsku, naprotiv - vasa podrska nam ni ne treba, znaci nije dobrodosla.

Bane-KZ

pre 20 godina

Po ovim komentarima, imam ponovo osecaj da smo imali kradju glasova na parlamentarnim izborima. Zamislite, ukradeno je najmanje 40% glasova DS-u. I da bi se nepravda izbegla, podrzimo kandidata koji je dobio 12% glasova uz pomoc Koraca, Svilanovica i partija iz Raske oblasti. Zamislite ludosti, koja vlada Srbijom. Umesto da se da podrska nekoj nestranackoj licnosti sa ugledom i autoritetom, kandiduju se gubitnici, koji jos nisu svesni da su katastrofalno porazeni na izborima. Narod ih je kaznio. Kao da im je stalo vreme od prosle godine, nakon one nase nesrece. Neverovatan cinizam i marifetluk onih koji zaboravljaju sta je bilo da novih izbora, zasto je pala vlada i zasto su raspisani izbori. Morace se svi ujediniti oko jednog kandidata, jer ce ih Toma Nikolic naterati na to. Onda je bolje predloziti neku nestranacku licnost, demokratu po ubedjenju, a ne po partiskom opredeljenju, koji menjaju partije samo ako ima u imenu nesto sto lici na demokratsko. I molim vas, prestanite se kriti iza imena jednog coveka koji je znao sta treba uraditi od Srbije. Njega vise nema, a Srbija treba da ide dalje, bez onog "i posle Tita, Tito". Morate priznati, ruzno je.

Ivan

pre 20 godina

Nije mi jasno sto u svakom intervjuu neko iz DSS oupste mora da spomene DS? Pa ako ste gospodo iz DSS-a sad na vlasti i ako imate nameru da vasu politiku i nasu srecu gradite tako sto ce te pljuvati DS, onda je to demagogija boli glava. Sta ja imam sad sa tim sto je neko lose radio pre godinu dana. Kostunica je opsednut Djindjicem ima maniju da od njega napravi sve lose.

TRUST NO ONE

pre 20 godina

Ajde, nemojte da ste toliki negativci. Evo na pr. ja sam simpatizer DS i Djindjic je bio u mojim ocima TOP KVALITET modernog evropskog politcara. Zeleo je jednu bogatu Srbiju. Bogatu, kako u ekonomskom smislu isto tako bogatu duhom, kulturom i tradicijom koju posedujemo. Hteo je da nam vrati one izgubljene vrednosti koje nam je komunizam i najvise Miloseviceva hijearhija unistila. Medjutim, mislim da je Kostunica ideoloski blizu Djindjica, ali njegov pritajeni nacionalizam, vaspitanje i tvrdoglavost nam stvaraju manjak nade da ce biti vise para u dzepovima gradjana. Spor je za reforme, puno filozofira a funkcija na kojoj se nalazi trazi jednog energicnog pragmaticara kakav je bio upravo Djindjic. Medjutim isto tako verujem da nam nece biti losije sa njegovom vladom vec samo bolje jer vecinu najosetljivijih poslova je odradila Djindjiceva vlada. Ipak, Kostunica ce nam uneti novine i gradice institucije na bolji nacin od predhodne vlasti i takodje vratice nam neke izgubljenje vrednosti sto je ipak pozitivno. Jedino po cemu mozemo biti skepticni su brzina reformi i ekonomskog razvoja jer je to bilo upravo zasta se Djindjiceva vlada zalagala. Da G17 nije na finansijskim funkcijama bio bih jos skepticniji, medjutim oni ce, nadam se, biti balans reformi i gradnje stabilni institucija. Sve u svemu vlada je dobra samo veliki manjak je odsustvo DS koji bi bio jako dobra karika izmedju G 17, DSS, SPO. U kvalitet DS nesumnjam, ali sumnjam u one nasa srpska posla.

IvanS

pre 20 godina

Nije mi uopste jasno zasto sad odjednom ovolika povika na jedno misljenje koje ni po jednoj sitnici nije drugacije od onog koje ste vi "drugovi" iz DS-a imali kada je trebalo birati predsednika Skupstine i posle toga Vladu. Koliko je meni poznato, ponudjeno vam je mesto prdsednika Skupstine, cim se Vlada izabere. Vi ste ovu ponudu odbili. Marsicanin je podneo ostavku na istoj sednici kad je Vlada izabrana, sto pokazuje da su namere bile ciste. Sta vi sad hocete? Da DSS podrzi Tadica za predsednika Srbije? Odakle vam tolika pamet? A sta vi nudite u zamenu za tu podrsku? Hocete li podrzati Vladu? Sumnjam, jer bi onda "saradjivali sa SPS-om", iako vam to u prethodnom sazivu nije smetalo.
Zato, opametite se vec jednom i nemojte da mislite da ce neko ponovo nasesti na vase politicke manipulacije zapocete vec 6. oktobra 2000., ujutru.

milka

pre 20 godina

Iz kojeg ste filma vi pluvaci po duznosti? Ovakav bes samo indicira da su licni interesi ugrozeni. Kad se vec toliko krijete iza zapada zar jos niste shvatili da na zapadu izbori budu i prodju, da je sustina podrzati pozitivne promene jer one svakako donose boljitak.
Licno ne volim kad me neko pravi budalom a to je stav DS-a. "Zaboravili su" kako su dosli na vlast, sve otkrivene i neotkrivene afere i cinjenicu da su oterani. Za bolji imidz trebalo bi da izvrse drasticne kadrovske promene i da promene firmu koja im radi marketinski imidz.

Stamatovic Svetlana

pre 20 godina

Bakarec, najlepse hvala sto odbijate da zajednicki kandidat bude iz DS. Time ste ucinili veliku uslugu simpatizerima DS koji bi DS veoma zamerili da sa vama imaju bilo kakva posla. Sto dalje od vas, to dalje od deponije neznaja gluposti, lopovluka, lazi i primitivluka , a blize Evropi. DS, GSS i DC treba da imaju svog kandidata , po meni najbolja je Vesna Pesic, a moze i Ceda Jovanovic. Ne moramo pobediti na izborima, ali ostanimo makar, iznad svih.

Alexandar

pre 20 godina

Zaista "gromadna" izjava jedne politicke "gromade". DSS-u ce uvek neko drugi biti kriv za sve. Prvo su kukali kako im DS ne da da dodju na vlast. Sada kada su na vlasti opet kukaju na DS. Bice da je to neki psiholoski problem, povezan sa gubljenjem izvesnih muskih atributa rukovodstva DSS-a kad god je situacija teska. Ko ce ga znati. Nadam se da ce Jovan Maric iz NS moci da im pomogne.

Marko

pre 20 godina

Hvala Bogu da onaj nece da se kandiduje, jer ne verujem da bi bilo koji clan ili simpatizer DS glasao za njega. Neka glasaju Slobini i Sesseljovi puleni. Ako smo dosli u situaciju da 3,5 godina posle 5. Oktobra biramo izmedju Tome Nikolica i Kostunice kao jedinih "ozbiljnih" kandidata, onda smo mi Srbi u mnogo velikom problemu. Licno,mislim da ne treba izlaziti na ove izbore jer Kostunica=Toma Nikolic=Seselj=Sloba.

Vlada, Vankuver

pre 20 godina

Pa sigurno je Gospodin Bakarec jedna velika "gromada" od licnosti, sve prsti od politickog autoriteta i kvaliteta licnosti! Indikativno je da DSS sve vise pocinje da lici na SRS i SPS sa neverovatnim talentom da svaki sledeci lansirani lik iz plejade novih stranackih snaga biva sve smesniji i beznacajniji. Valjda zbog toga i moraju da daju uvredljive, podcenjivacke i provokativne izjave. Cim cujem ovakve plitkoumne tonove, odmah mi je jasno o kakvom se tipu, partiji i politickom pravcu radi. Pa kad je vec tako, neka vam je srecan Toma Nikolic! Samo zapamtite, Toma i SRS ce vama oteti glasove, ne DS-u, pa cete u krajnjoj instanci gubitnici biti vi. Taj proces je evidentno poceo na proslim izborima, a na sledecim cete biti srozani na zasluzenih manje od 10 % glasova. Srecno!

Milan

pre 20 godina

Postoji logicno objasnjenje za ovakvo istupanje drugova iz DSS-a. To su ogromna inferiornost i komleks nize vrednosti u odnosu na DS, kao i nastavak predizborne kampanje (koju nijednog trena nisu ni prekidali) jer su svesni da im je kraj blize nego sto se cini. Kad se Toma docepa fotelje ni kostunjava glava nece izdrzati tolike cvegere, svaka odluka i zakon bice vracen, zivot zagorcan do bezsmisla, sa druge strane cim isporuce generale Hagu (a to ce se desiti uskoro) puci ce ljubavna idila sa SPS-om i eto novih izbora, a onda ce pevati onu pesmu ... a sad adio i ko zna gde i ko zna kad...

Dragan@CA

pre 20 godina

Koliko DS postuje instituciju predsednika Srbije pokazano je vec nekoliko puta kada je sve radjeno, ukljucujuci i krsenje Ustava, da to ne bude Kostunica. Sada ce verovatno morati da gledaju Tomu Nikolica na toj funkciji, ali je po njima verovatno i to bolje nego mrski Kostunica ili neko iz okruzenja nove vlasti koja je "deponija neznaja gluposti, lopovluka, lazi i primitivluka". Sto se navedenih kvalifikacija tice, vecinu je dokazano zasluzila upravo prethodna D(O)S-ovska vlast. A ako cemo o "primitivluku" dovoljno je procitati komentare vecine pristalica DS-a na ovom sajtu. Tako cemo sigurno u Evropu.

Goran NS

pre 20 godina

To Bakarec!!! Ostavi ove "demokrate" iz DS, DC, SDU i GSS da se krčkaju na tihoj vatri u sopstvenom saftu. Neka ostanu u principijelnoj koaliciji i dalje glasaju zajedno sa Šešeljevim radikalima. Uostalo oni(DS i SRS) i jesu samo avers i revers iste politike i istog stanja svesti.

Dragan@TX

pre 20 godina

Naravno, imacemo Tomu Nikolica za predsednika i koaliciju SRS-SPS na vlasti za par meseci. Mozda kroz desetak godina, ko prezivi, ponovo dobijemo normalnu vladu. "Gromade" iz DSS-a ne shvataju da je ovo i njihova labudova pesma.

vlada ns

pre 20 godina

Gospodine Bakarec i gospodo iz DSS-a, vi ste udaljeni od tri tacke podjednako: SRS-a, DS-a i pameti. Blisko vam je samo nadmenost i uzivanje u svome liku dok se gledate u ogledalu.
Ne kazem da je moguce okupljanje oko jednog kandidata (posle svih izrecenih stvari (i ucinjenih) u poslednje vreme) ali mrznja koju gajite prema DS-u prevazilazi okvire normalnog. Da li vam je pokojni Djindjic napravio toliko veliki kompleks da svaku izjavu, koja se bezmalo tice i nedeljnog rasporeda uzine u vrticima, usmeravate prema strankama izvornog DOS-a?

Bogi-

pre 20 godina

Druze Bakarec, sigurno da ste udaljeni od DS, jer ste blizu SPS, sigurno je da su za vas gromade Vucelic, Dacic i Baki, a da su Vesna Pesic, Vojin Dimitrijevic, Dragor Hiber...nepozeljni za vase i DSS-ovsko (SPS-ovsko)dizajniranje Srbije. Predlazem da se ujedinite oko vaseg prirodnog kandidata-Dacica.

Zoran Maksimovic

pre 20 godina

Jako je dobro sto se sve razjasnilo. I meni su DSS i SRS podjednako udaljeni, ali moram da priznam, da ako budem morao da biram izmedju njih da cu izabrati SRS upravo zbog ovakvih izjava. Vise volim da glasam za originalne radikale (ako vec moram) nego za kripto radikale.

Pedja

pre 20 godina

Lepo kaze izreka: "Daj nekome vlast pa da vidis kakav je." Ovi iz DSSa su sve bahatiji i primitivniji. Setimo se sta je obijac trafika izjavljivao o DSu, pa se setimo sta je Aligrudic rekao o Micunovicu, da navedem samo dva primera. Nemam ja nista protiv sto DSS nece na izbore zajedno sa DS, to je pravo svake partije (cak mi je veoma drago sto normalni politicari nece imati nista sa koalicijom Kostunica - Milosevic), ali mi smeta Bakarecov nekulturni i osioni recnik. Kad pocnu da propadaju zbog ekonomskih problema i zbog SPS ucena, promenice recnik, ali se nadam da im DS nece pruziti ruku. Nije ovo nikakva moja zluradost, vec logicno pitanje zasto bi iko pomagao nekome ko nam vraca SPS na vlast. Obrnuto: odmaganje takvima jeste pomaganje zemlji.

Ana

pre 20 godina

Potpuno se slazem sa ovim stavom. Da li ce DSS prestati sa takvim izrazavanjem prema superiornim politickim protivnicima. Ta mrznja i sarkazam dokaz su nedostatka pravih argumenata. Nadam se da je Demokratska stranka ,iako bez nenadoknadivog gubitka, jos uvek sposobna da proceni ko moze da joj bude partner, sadasnji DSS (Marsicanin,Bakarec,Sami, Jocic...)to sigurno nije. Sigurna sam da ce ,vrlo brzo, DS zauzeti mesto koje joj objektivno pripada , mesto vodece stranke demokratske opcije na politickoj sceni Srbije.

ivan

pre 20 godina

Ne znam zasto ste uopste objavili ovu vest kada je sasvim jasno da je neprirodno da bude zajednickog kandidata. Zar je prirodno da DS i SPS imaju zajednickog kandidata za predsednika. To moze samo DSS i SPS + exJUL jer je 2/3 SPS-a + exJUL-a ionako preletelo u njihovu stranku pa mi to dodje ionako mnogo prirodnije za njih.

посматрач

pre 20 godina

Било да Владина коалиција сама пронађе заједничког кандидата, или да дође до договора са ДС-ом, Николић из радикала остаје фаворит. Зашто? Па зато што је списак могућих заједничких кандидата странака које се ексклузивно називају "демократским блоковима, савезима итд" - скучен и слабњикав. Све су то личности или које су већ губиле председничке изборе - Драшковић /неколиком пута/, Човић /крахирао са странком на задњим изборима/, Мићуновић, такође губитник... Помиње се Вуксановић, али његов ненадокнадиви хендикеп је то што га јавност слабо зна, а то се не може променити за два месеца предизборне кампање....Можда Борис Тадић? Али, он вреди процентуално колико и ДС - 12 одсто. Ако би се десило мало чудо па га подрже и остали, шансе би му порасле, али је велико питање да ли би сви гласачи ДСС-а, СПС-а и још неких странка гласали за њега или пре за Николића, који, не заборавимо, стратује са сигурних милион гласова - најмање. Наравно, можда Коштуница одлучи да се кандидује. Али, то би била веома лоша порука грађанима у стили - почео посао па збрисао. Какав кредибилитет би имала таква влада? На страну што ни Коштуница не би више онако лако потукао противкандидата као што је то било 2002. године у два случаја. Бакарец није открио ништа ново - српска политичка сцена је оштро подељена и партијски и персонално. Зато побеђују организационо најјачи - а то су у Србији радикали. Шта год ко мислио о томе.

vesna

pre 20 godina

Ovaj gospodin je vrlo neduhovit kad govori o "gromadama". Sta su on i DSS bili pre 5. oktobra? Posle SPSa, oni su najgora istorijska greska Srbije. Premda, tu su i Radikali.... oh, kakvo takmicenje....

Dule - Tromsø

pre 20 godina

Možda bi bila bolja neka "gromada" iz redova trafikanta ili iz Stranke kapitalnih provizija, a možda ne bi bio loš kandidat i neko od Nacionalnih štediša, a? Bojim se da će se vrlo brzo pokazati da su Janjušević i Kolesar bili "mala deca" u odnosu na perače novca koji su se sada okupili u Vladi Srbije.

sasas jokic

pre 20 godina

Evo da i iz ove stranke mracnjaka cujemo nesto sto ima logike. Izadjite gospodo sami Tomi na megdan, budite samouvereni kao pred parlamentarne izbore, a sada jos mozete da racunate i na Milosevicevu podrsku, pa ko zna?!

Branka

pre 20 godina

Po njemu je bolje da pobede radikali, uprljani ratnim zlocinima, koji ce nas odvesti u potpunu izolaciju od celog demokratskog sveta, nego da se okupe oko jednog kandidata.
Kao da je stvarno demokratski opredeljenim ljudima bilo lako da zaokruze nacionalistu Kostunicu 2000. godine. "Zapusili nos pa zaokruzili", sto rece jedan politicar, samo da zavrsimo sa zlikovcem Milosevicem.

anarhojapi

pre 20 godina

Potpuno pogresan nacin razmisljanja...
Ja se slazem da zbog njihovog glasackog tela moraju tako da zbore, ali to nije mudro.

Ivana

pre 20 godina

Ko je uopste taj Bakarec ? Ima nas jos, to bi drugovima iz DSS-a trebalo da bude jasno. Sto se mene tice, Djiki nije otisao, a mislim da je za njih sada jos opasniji jer je ta pamet i ta energija jednostavno neunistiva. Ne mozete mu nista, drugovi JUL-ovci! Nista! Mozete samo privremeno da nas vratite u redove za zejtin i secer ili da nas naucite kako da obijemo po neki kiosk kad ostanemo bez cigara. Mnogo ste jadni!

Josipovic Snezana

pre 20 godina

Da, ali je jako prirodno da Toma Nikolic lako pobedi podeljene demokrate, sramota za Dss da se u ime naroda ne slozi...

Aleksandar Miloradovic

pre 20 godina

"On je rekao da je DSS u Parlamentu otvoren za saradnju sa svima, ali da je stanje znatno drugačije kad je reč o izborima za predsednika Srbije".
Jel' sme neko da se kladi da radikali i radikali (kod drugog se misli na tzv "DSS")nemaju zajednicki dogovor da Tomi grobaru ide mesto Predsednika? (pa makar tzv "DSS" time samo dokazivao da postoji ipak jedan predsednik Srbije koga nece dati Hagu:))

Ivan

pre 20 godina

Ima tu neke logike, doduše, lešinarske. Znaju da kad pobedi Toma, a pobediće, oni (DSS) ma koliko bili besmisleni, nesposobni i celom svetu odvratni postaće jedina alternativa radikalima. Nadaju se da ih onda neće mnogo gnjaviti ni oko Haga. DS mora da razmišlja na duže staze. Ovaj put bez ikakvih kompromisa!

amot

pre 20 godina

Lepo od njega sto je bio gotovo sasvim iskren (mada se meni cini da su im radikali, ipak, blizi). Samo napred, gospodo - oglasite kandidata iz vase stranke, pa cete, na vase zaprepastenje, imati prilike da, pred drugi krug, odmeravate rastojanja i odlucujete hocete li podrzati Nikolica, ili kandidata DS. S druge strane, ukoliko bi kandidat vase koalicije bio, recimo, Labus, ili Vuk, DS bi, verovatno, bila prinudjena da se povuce i da podrzi njega. Najpre zato sto, u takvoj kombinaciji, kandidat DS ne bi imao mnogo sansi u prvom krugu, a i zato da ne nanosi vodu na mlin radikalima, jer, istinskim demokratama, ipak, nikako ne moze biti svejedno - Labus, odnosno Vuk, ili Nikolic.

Mix

pre 20 godina

E pa da mi je doziveti da samo jednom mogu da razumem moje sunarodnike Srbe pa neka umrem. Nevezano ko je rekao da "nije prirodno da se svi okupe oko jednog kandidata",ovaj ili onaj,da li "Janko mrzi Peru,a Desa stalno smesta Persi ..."i da ce neko iz nekog "inata" da glasa za nekoga. Mislim da je objektivno bolje da ima vise kandidata(pa makar tu bilo i onih koji se nama ne svidjaju),i samim tim ce narod imati vise mogucnosti,pa one kandidate "koji mrze" ili mu se ne svidjaju nece ni birati.U razvijenim zemljama se bira na osnovu postignutih rezultata, a ne na osnovu toga ko koga mrzi i ko lepse prica. Kad se sve partije(ili velika vecina okupe oko jednog kandidata,tj osnuju Demokratski blok,i budu u vecini tj imaju zanemarljivu opoziciju,onda oni rade samo na ostvarivanju sopstvenih interesa,sto je kod nas stvarnost,i dok god mi ne budemo "sudili"na osnovu rezultata,nego na osnovu u prethodnim komentarima pomenutih kriterijuma,dotle nismo bolje zasluzili,a i bolje nece ni biti.Nisam procitao da je neko spomenuo kriterijume "rad","rezultati"itd. Uostalom,kod nas se izbori dobijaju na osnovu onoga "dobro je rekao",i na tome i ostane i posle izbora,pa cak i najvernije pristalice zaborave ko je sta obecao. Srecno

Dragana Lazic-Mijanovic, EU

pre 20 godina

Da ne znam ko je izvesni Bakarec, prvo bih pitala sta znaci to "funkcioner DSS"?! Medjutim posto sam mladog gospodina imala prilike da upoznam jos dok je bio u DS-u, pa iz njega pobegao kao iz vrtica jer niko nije hteo da se igra sa njim, onda mi je sve jasno:
1. Zoran Djindjic je i ziv i slabicima iz DSS-a se i sada noge tresu od pomisli na njega.
2. Neko je pomenuo da DSS pomaze T. Nikolicu da bi oni ispali kao "napredna" alternativa, slazem se.
3. Iako pomislim da izjave koje dolaze od onih koji se izdaju za "funkcionere" ne treba uzimati za ozbiljno, mozda je i bolje da im se da rec, pa da svojim nagomilanim glupostima lepo vrate DS u Vladu, (ako ih pustite da pricaju, B.Tadic moze lepo da uzme odmor i glada kako raste podrska DS-u).

nsv

pre 20 godina

Ovaj funkcioner DSS-a pokusava da nam modeluje svest time sto kaze da su podjednako udaljeni od DS-a i SRS-a. Time, valjda, hoce da kaze da su oni centar, sto naravno ne odgovara cinjenicnom stanju. Ili je Srbija toliko otisla udesno? Maske su pale i sada nas ceo svet vid u pravom svetlu. Necemo dobiti sankcije samo zato sto smo ruzni, ali ako nekome uradimo nesto ruzno, hocemo itekako.....

dax

pre 20 godina

Strasno je kad se na jednom mestu spoje nekompetentnost, arogancija i nazadno-konzervativna shvatanja. A to upravo imamo skupljeno u DSS. Na stranu njihova politicka "neobavestenost", nedostatak ekonomske logike, neprincipijelnost, nacionalizam i izolacionizam; nedostatak elementarne pristojnosti i civilizovanog ponasanja njima ne dozvoljava da se nazovu demokratskom strankom.

Nikola

pre 20 godina

Iako podrzacam ideju da bude vise kandidata u prvom krugu, ne znam odakle takva samouverenost i cinizam kod Bakareca. Pa Tadic ima da razbije bilo kog kandidata iz vladajuce koalicije (za Vesnu nisam siguran, iako bih voleo).

Sovic

pre 20 godina

Zasto bi DSS podrzavao kandidata iz DS, kada su clanovi te stranke tako nekulturno izvizdali Kostunicu za vreme dok je polagao venac pokojnom Djindjicu. Taj cin zvizdanja nekome za vreme tako tuznog dogadjaja samo pokazuje koliko se u DS ubacilo nevaspitanih i osionih elemenata, dosta je onih iz GSS koji su se prikljucili DS, a oni misle da im je bas sve dozvoljeno, pa i da zvizde onda kada je to sasvim neumesno. Zasto bi neko kome se samo zvizdi podrzavao kandidata onoga koji mu zvizdi.Gluposti. Mi se moramo nauciti elementarnim normama pristojnog ponasanja, a onda ce biti i zajednickih kandidata i koalicija. Dotle cemo morati da taljigamo ovako.

Milos Ilic

pre 20 godina

Tek sada vidimo koliko su katastrofalne bile odluke DS o antipropagandi i bojkotu prethodnih izbora za predsednika Srbije.
Tek sada vidimo koliko je DS ojaccala radikale za vreme svojih "reformi" i devalvirala instituciju predsednika Republike i liccni i profesionalni lik samih kandidata.
Tek sada vidimo koliko su pogubne posledice neazzurnosti biracckih spiskova i drzzanju kao pijan plota nakaradnog Milosevicevog izbornog zakona,Ustava itd itd... Samo me plassi da chemo posledice jedne takve politike vladanjem uredbama i aferama i personifikacijama umesto sistemskim zakonima joss dugo osechati.

Darko

pre 20 godina

Placi voljena zemljo nad svojom sudbinom. Hocu da Bakarec javno kaze da DSS, G17 i SPO-NS imaju kandidata da pobedi Tomislava Nikolica ili da prizna da zbog sujete, nadobudnosti, neodgovornosti za trenutak u kojem se zemlja nalazi, Vlada Srbije ce terati po svome pa makar cena za to bila i povratak u mrak, primitivizam, progone, kriminal, bedu i nepristojnost.
Samo bih molio gospodina Bakareca da kaze da DSS kao vodeca stranka snosi najvecu odgovornost za eventualni uspeh sila mraka na predstojecim izborima.
Ipak je mnogo lakse sedeti u hladu i kritikovati nego raditi posao od znacaja za drzavu, zar ne ?

Vuk Dincic

pre 20 godina

Strašno je to što gospodin Bakarec stavlja u istu ravan DS i SRS, ti ljudi nisu svesni kakve su posledice dolaska na vlast SRS i da će nas ta mržnja koju iskazuju ljudi iz DSS prema DS skupo kostati.

Otac dvoje dece

pre 20 godina

Voleo bih samo da pobeda Tomislava Nikolica za mesto predsednika bude poslednja opomena srpskom narodu sta znaci udaljavanje od sveta, kriza i ponovni prolazak kroz period od pre 4-5 godina i da je vreme da se OPISMENIMO.
Zao mi je samo vremena koje ce proci u prazno za vreme njegove vladavine. A trajace onoliko koliko je narod spreman da poslednji veliki krah jedne zemlje na Balkanu.

Lanna

pre 20 godina

Gromade ili ne, ali predstavnici DC, DS i GSS su uvazene licnosti u demokratskoj Evropi za razliku od "nacionalnih poluplista ksenofobicne orijentacije" kako su Bakarac i drustvo prozvani u demokratskom svetu.

Igor

pre 20 godina

Prvo su se uplasili posle 05. oktobra i izasli iz DOS-a jer su bili nesposobni i nisu znali sta da rade medju ljudima koji znaju svoj posao i koji imaju jasan cilj i plan sta i kako. Posle su kritikovali i vremensku prognozu, ako im se slucajno nije svidjala, pa su pljuvali gde i kako su stigli. Potom Kostunica posle ubistva Djindjica poziva na koncentracionu vladu, kao zemlja u krizi i to, on ce kao da nam pomogne. Poslednji utisak koji sam stekao je da su DSS molili Boga da ne pobede slucajno na izborima jer u tom slucaju ne bi znali sta i kako treba da rade, sto se sada u praksi i pokazuje. Pa oni imaju takve komplekse od Djindjica da su totalno uplaseni cim se pomene DS iz bilo kojeg razloga. Srbija ulazi u tunel koji je jezivo dugacak, neosvetljen a radovi na zavrsetku jos nisu ni poceli. Srbijo upali svetlo dok jos nije kasno!

Zoran

pre 20 godina

A mozda g-din Bakaric hoce da kaze da mi odustajemo od predsednickog sistema, ili ce se glasati za 2,6, 15 kandidata jedne stranke (ako nije mudro oko jednoga).
Sto se tice gromada, predsednik njegove stranke , Vojislav Kostunica, je pre 2000 godine, imao manje glasova na izborima, nego Bidza u Svilajncu. Samo, sve se to brzo zaboravi. Pomozi nam Boze sa DSS-om na vlasti.

Natasa Ilic

pre 20 godina

Ja mislim da će kandidat stranaka koje čine ovu vladu biti Nebojša Čović. Zato se priča o njegovoj smeni sa mesta šefa Koordinacionog centra, ali me na taj zaključak dovaodi i izjava jednog od osumnjičenih za atentat na premijera Đinđića. Izvesni Konstantinović na suđenju je priznao učešće u atentatu i rekao da im je Legija obećao da će Koštunica biti precednik, a Čovič premijer. Sećam se da se Čović na to mesto odmah posle atentata i nameštao. Sada bi stvar bila malo promenjena permutacijom, ali u funkciji ostvarivanja plana onih koji su planirali i izvršili atentat. Time bi stvar bila dovedena do kraja, pošto su u svemu ostalo uspeli.

Vera

pre 20 godina

Taj Bakarec je uoci drugih izbora za predsednika Srbije rekao da je nepozeljno da Kosunicu podrzi DS jer je ona toliko nepopularna da moze samo da smeta. A posle kad su izbori propali kukali su i optuzivali Djindjica da je pozivao na bojkot biraca. A sem toga je pomenuti gosp. Bakarec izveo citav sou sa CD su spiskovima biraca i zajedno sa Marsicaninom kukao da je Djindjic manipulisao biracke spiskove i da ce oni to dokazati i t.d.nPa iz toga nije ispalo nista.

jon

pre 20 godina

Bas su smesni ovi DS-ovci. Ljute se sto DSS nece da im podmetne ledja kako bi se dokopali predsednicke fotelje. SRS i koalicija oko DSS jedine su dve predstave u gradu gospodo. Shvatite to vec jednom. DS sa Tadicem na celu ima sansu da se vrati na repertoar, ali prvo mora da prilicno prececeslja svoju trupu i uvezba potpuno novu predstavu. (Zar misle da biraci nisu videli komadanje drzave uz asistenciju Djukanovica i Canka, a o "manjim" aferama da i ne govorimo.)

vladan

pre 20 godina

Ova izjava pokazuje da DSS zapravo aktivno radi na tome da Tomislav Nikolic postane predsednik Srbije. Inace Nebojsa Bakarec dizajner sa srednjom skolom koji se predstavlja kao pravni zastupnik DSS najbolje svedoci o tome koliko je DSS kadrovski siromasna stranka.

Ko je ugasio svetlo?

pre 20 godina

Priznajem, nikad nisam cuo za doticnog Bakareca. Da li je on clan DSS-a ili clan zelenih, kada se vec toliko brine i pita sta bi to bilo prirodnobiracima.
Pa nije prirodno ni da se takozvani "Dss-emokratski Blok" pajta sa SPS-ovcima (dacici, vucelici, mrkonjici)pa je DSS mirne duse legao na rudu i uveo SPS "back to the future". Ko jos u zemli Srbiji uopste i zna sta je prirodno. Sve je neprirodno (tj. naopako i naglavacke okrenuto) jos od 1986 - i u drustvu, i u ekonomiji, i u zdravstvu, i u politici, i u skolstvu, i u drzavnom aparatu, ratovi, bombardovanja, ratni zlocini, beda, sirotinja, nezaposlenost. Sve nenormalnije od nenormalnijeg. A Bakarec se sad zabrinuo da se biracima ne slosi sto ce eto odjednom nesto da bude neprirodno. Kuca gori, a baba se ceslja.
Pa to nema nigde u, recimo po Bakarecevoj terminologiji, NORMALNOM svetu. Verujte mi, mi koji zivimo u dalekom svetu to vidimo kristalno jasno. Na zalost narod u Srbiji je izgleda obnevideo od tolikog "normalnog" zivota koji zivi, pa vise ni ne zna u kom pravcu baulja. Udari glavom u zid, odbije se od zida, pa opet glavom u drugi zid, pa se odbije i tako u nedogled. A glava boli - mnogo.

sasa, berlin

pre 20 godina

Bakarec je mnogo naporan covek. Ko je on da propituje? Pa sada ste drugovi DSS-ovci na vlasti, preuzeli ste odgovornost, malo cemo da mi propitujemo, a vi da odgovorate.

Petar

pre 20 godina

Bolje Vuksanovićevog šefa Tijanića, jer Vuksanović samo priča ono što on misli, ili Bakareca ili možda nekog iz masonske lože kojoj svi oni pripadaju? Strašno! DSS hoće T. Nikolića za predsednika i to je poneta čitave priče!

Goran,Beograd

pre 20 godina

Kada je Djindjic vodio drzavu, Seselj je bio treci na izborima, iza Kostunice i Labusa. Sada Kustunicu tuce Toma Nikolic. Neka razmisli malo o tome!

Bojan Zdravic, Houston - USA

pre 20 godina

Gospodine, niko van nije ni trazio podrsku, naprotiv - vasa podrska nam ni ne treba, znaci nije dobrodosla.

Bane-KZ

pre 20 godina

Po ovim komentarima, imam ponovo osecaj da smo imali kradju glasova na parlamentarnim izborima. Zamislite, ukradeno je najmanje 40% glasova DS-u. I da bi se nepravda izbegla, podrzimo kandidata koji je dobio 12% glasova uz pomoc Koraca, Svilanovica i partija iz Raske oblasti. Zamislite ludosti, koja vlada Srbijom. Umesto da se da podrska nekoj nestranackoj licnosti sa ugledom i autoritetom, kandiduju se gubitnici, koji jos nisu svesni da su katastrofalno porazeni na izborima. Narod ih je kaznio. Kao da im je stalo vreme od prosle godine, nakon one nase nesrece. Neverovatan cinizam i marifetluk onih koji zaboravljaju sta je bilo da novih izbora, zasto je pala vlada i zasto su raspisani izbori. Morace se svi ujediniti oko jednog kandidata, jer ce ih Toma Nikolic naterati na to. Onda je bolje predloziti neku nestranacku licnost, demokratu po ubedjenju, a ne po partiskom opredeljenju, koji menjaju partije samo ako ima u imenu nesto sto lici na demokratsko. I molim vas, prestanite se kriti iza imena jednog coveka koji je znao sta treba uraditi od Srbije. Njega vise nema, a Srbija treba da ide dalje, bez onog "i posle Tita, Tito". Morate priznati, ruzno je.

Ivan

pre 20 godina

Nije mi jasno sto u svakom intervjuu neko iz DSS oupste mora da spomene DS? Pa ako ste gospodo iz DSS-a sad na vlasti i ako imate nameru da vasu politiku i nasu srecu gradite tako sto ce te pljuvati DS, onda je to demagogija boli glava. Sta ja imam sad sa tim sto je neko lose radio pre godinu dana. Kostunica je opsednut Djindjicem ima maniju da od njega napravi sve lose.

TRUST NO ONE

pre 20 godina

Ajde, nemojte da ste toliki negativci. Evo na pr. ja sam simpatizer DS i Djindjic je bio u mojim ocima TOP KVALITET modernog evropskog politcara. Zeleo je jednu bogatu Srbiju. Bogatu, kako u ekonomskom smislu isto tako bogatu duhom, kulturom i tradicijom koju posedujemo. Hteo je da nam vrati one izgubljene vrednosti koje nam je komunizam i najvise Miloseviceva hijearhija unistila. Medjutim, mislim da je Kostunica ideoloski blizu Djindjica, ali njegov pritajeni nacionalizam, vaspitanje i tvrdoglavost nam stvaraju manjak nade da ce biti vise para u dzepovima gradjana. Spor je za reforme, puno filozofira a funkcija na kojoj se nalazi trazi jednog energicnog pragmaticara kakav je bio upravo Djindjic. Medjutim isto tako verujem da nam nece biti losije sa njegovom vladom vec samo bolje jer vecinu najosetljivijih poslova je odradila Djindjiceva vlada. Ipak, Kostunica ce nam uneti novine i gradice institucije na bolji nacin od predhodne vlasti i takodje vratice nam neke izgubljenje vrednosti sto je ipak pozitivno. Jedino po cemu mozemo biti skepticni su brzina reformi i ekonomskog razvoja jer je to bilo upravo zasta se Djindjiceva vlada zalagala. Da G17 nije na finansijskim funkcijama bio bih jos skepticniji, medjutim oni ce, nadam se, biti balans reformi i gradnje stabilni institucija. Sve u svemu vlada je dobra samo veliki manjak je odsustvo DS koji bi bio jako dobra karika izmedju G 17, DSS, SPO. U kvalitet DS nesumnjam, ali sumnjam u one nasa srpska posla.

IvanS

pre 20 godina

Nije mi uopste jasno zasto sad odjednom ovolika povika na jedno misljenje koje ni po jednoj sitnici nije drugacije od onog koje ste vi "drugovi" iz DS-a imali kada je trebalo birati predsednika Skupstine i posle toga Vladu. Koliko je meni poznato, ponudjeno vam je mesto prdsednika Skupstine, cim se Vlada izabere. Vi ste ovu ponudu odbili. Marsicanin je podneo ostavku na istoj sednici kad je Vlada izabrana, sto pokazuje da su namere bile ciste. Sta vi sad hocete? Da DSS podrzi Tadica za predsednika Srbije? Odakle vam tolika pamet? A sta vi nudite u zamenu za tu podrsku? Hocete li podrzati Vladu? Sumnjam, jer bi onda "saradjivali sa SPS-om", iako vam to u prethodnom sazivu nije smetalo.
Zato, opametite se vec jednom i nemojte da mislite da ce neko ponovo nasesti na vase politicke manipulacije zapocete vec 6. oktobra 2000., ujutru.

milka

pre 20 godina

Iz kojeg ste filma vi pluvaci po duznosti? Ovakav bes samo indicira da su licni interesi ugrozeni. Kad se vec toliko krijete iza zapada zar jos niste shvatili da na zapadu izbori budu i prodju, da je sustina podrzati pozitivne promene jer one svakako donose boljitak.
Licno ne volim kad me neko pravi budalom a to je stav DS-a. "Zaboravili su" kako su dosli na vlast, sve otkrivene i neotkrivene afere i cinjenicu da su oterani. Za bolji imidz trebalo bi da izvrse drasticne kadrovske promene i da promene firmu koja im radi marketinski imidz.

Stamatovic Svetlana

pre 20 godina

Bakarec, najlepse hvala sto odbijate da zajednicki kandidat bude iz DS. Time ste ucinili veliku uslugu simpatizerima DS koji bi DS veoma zamerili da sa vama imaju bilo kakva posla. Sto dalje od vas, to dalje od deponije neznaja gluposti, lopovluka, lazi i primitivluka , a blize Evropi. DS, GSS i DC treba da imaju svog kandidata , po meni najbolja je Vesna Pesic, a moze i Ceda Jovanovic. Ne moramo pobediti na izborima, ali ostanimo makar, iznad svih.

Alexandar

pre 20 godina

Zaista "gromadna" izjava jedne politicke "gromade". DSS-u ce uvek neko drugi biti kriv za sve. Prvo su kukali kako im DS ne da da dodju na vlast. Sada kada su na vlasti opet kukaju na DS. Bice da je to neki psiholoski problem, povezan sa gubljenjem izvesnih muskih atributa rukovodstva DSS-a kad god je situacija teska. Ko ce ga znati. Nadam se da ce Jovan Maric iz NS moci da im pomogne.

Marko

pre 20 godina

Hvala Bogu da onaj nece da se kandiduje, jer ne verujem da bi bilo koji clan ili simpatizer DS glasao za njega. Neka glasaju Slobini i Sesseljovi puleni. Ako smo dosli u situaciju da 3,5 godina posle 5. Oktobra biramo izmedju Tome Nikolica i Kostunice kao jedinih "ozbiljnih" kandidata, onda smo mi Srbi u mnogo velikom problemu. Licno,mislim da ne treba izlaziti na ove izbore jer Kostunica=Toma Nikolic=Seselj=Sloba.

Vlada, Vankuver

pre 20 godina

Pa sigurno je Gospodin Bakarec jedna velika "gromada" od licnosti, sve prsti od politickog autoriteta i kvaliteta licnosti! Indikativno je da DSS sve vise pocinje da lici na SRS i SPS sa neverovatnim talentom da svaki sledeci lansirani lik iz plejade novih stranackih snaga biva sve smesniji i beznacajniji. Valjda zbog toga i moraju da daju uvredljive, podcenjivacke i provokativne izjave. Cim cujem ovakve plitkoumne tonove, odmah mi je jasno o kakvom se tipu, partiji i politickom pravcu radi. Pa kad je vec tako, neka vam je srecan Toma Nikolic! Samo zapamtite, Toma i SRS ce vama oteti glasove, ne DS-u, pa cete u krajnjoj instanci gubitnici biti vi. Taj proces je evidentno poceo na proslim izborima, a na sledecim cete biti srozani na zasluzenih manje od 10 % glasova. Srecno!

Milan

pre 20 godina

Postoji logicno objasnjenje za ovakvo istupanje drugova iz DSS-a. To su ogromna inferiornost i komleks nize vrednosti u odnosu na DS, kao i nastavak predizborne kampanje (koju nijednog trena nisu ni prekidali) jer su svesni da im je kraj blize nego sto se cini. Kad se Toma docepa fotelje ni kostunjava glava nece izdrzati tolike cvegere, svaka odluka i zakon bice vracen, zivot zagorcan do bezsmisla, sa druge strane cim isporuce generale Hagu (a to ce se desiti uskoro) puci ce ljubavna idila sa SPS-om i eto novih izbora, a onda ce pevati onu pesmu ... a sad adio i ko zna gde i ko zna kad...

Dragan@CA

pre 20 godina

Koliko DS postuje instituciju predsednika Srbije pokazano je vec nekoliko puta kada je sve radjeno, ukljucujuci i krsenje Ustava, da to ne bude Kostunica. Sada ce verovatno morati da gledaju Tomu Nikolica na toj funkciji, ali je po njima verovatno i to bolje nego mrski Kostunica ili neko iz okruzenja nove vlasti koja je "deponija neznaja gluposti, lopovluka, lazi i primitivluka". Sto se navedenih kvalifikacija tice, vecinu je dokazano zasluzila upravo prethodna D(O)S-ovska vlast. A ako cemo o "primitivluku" dovoljno je procitati komentare vecine pristalica DS-a na ovom sajtu. Tako cemo sigurno u Evropu.

Goran NS

pre 20 godina

To Bakarec!!! Ostavi ove "demokrate" iz DS, DC, SDU i GSS da se krčkaju na tihoj vatri u sopstvenom saftu. Neka ostanu u principijelnoj koaliciji i dalje glasaju zajedno sa Šešeljevim radikalima. Uostalo oni(DS i SRS) i jesu samo avers i revers iste politike i istog stanja svesti.

Dragan@TX

pre 20 godina

Naravno, imacemo Tomu Nikolica za predsednika i koaliciju SRS-SPS na vlasti za par meseci. Mozda kroz desetak godina, ko prezivi, ponovo dobijemo normalnu vladu. "Gromade" iz DSS-a ne shvataju da je ovo i njihova labudova pesma.