Četvrtak, 18.01.2018.

18:12

Stefanović: Očigledno sprečavaju otkrivanje pravih motiva

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović naveo je da je reakcija kosovskog premijera Ramuša Haradinaja potpuno neprihvatljiva.

Izvor: Prva

Stefanoviæ: Oèigledno spreèavaju otkrivanje pravih motiva IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

Krim, 3x (g. Nebojsa, vi radite i na b92 portalu?)

pre 6 godina

Znate li koji je deo ultimatuma nezavisna drzava, Kraljevina Srbija odbila da prihvati, sto je Austrougarska iskoristila kao motiv za pocetak rata?
Izjava doktora S. ne zavredjuje da bude top vest, jer nije izjavio nista bitno, jos manje suvislo. Izjava je pokusaj da se spere krivica onih koji crtaju mete...

Gik

pre 6 godina

Odbijanje Albanaca da u istrazi sudjeluju i istražioci iz Srbije može da se tumačiti na više načina:
1. nepovjerenje u istražioce iz Srbije koji bi mogli doći sa ciljem ometanja istrage (ako su ubice Srbi)
2. strah od istražioca iz Srbije (ako su ubice Albanci koje recimo kosovski istražioci žele da zaštite)
3. zbog slanja političke poruke da su sami sposobni provesti kvalitetnu, profesionalnu i efikasnu istragu
4. iz principa ne dopuštaju sudjelovanje srbijanskih istražioca da pokažu da su Albanci tamo vlast.
5. strah Albanaca da bi ih istražioci iz Srbije lažno optuživali (npr. za neprofesionalnost, ili za prikrivanje ili da bi im napakovali da trag vodi prema Albancima)

Novi sad

pre 6 godina

Šta je nejasno, ministre? Potpisom u Briselskom sporazumu "tužilaštvo i sudstvo Kosova je potpuno nezavisno ". Zar stvarno zaboravljate šta sve potpisujete u Briselu?

4 eyed

pre 6 godina

Al su mi smesni ovi sto likuju u komentarima, a ne shvataju da se time ne podsmevaju Stefanovicu, Vucicu ili ne znam ni ja kome,nego sebi, svojoj drzavi i svom narodu. Zato su Albanci tu gde jesu danas, kada su u pitanju njihovi nacionalni interesi uvek su bili ujedinjeni,bili u pravu ili ne.
(Milan, 18. januar 2018 19:21)

A ti ne mislis da smo za podsmevanje? Pa nisu Stefanovic i Vucic osvojili Srbiju ili nasledili tron, njih je narod izglasao.
I gde su to Albanci danas? Isto beze u EU/USA/CAN/AUS ko i mi

Hmh...

pre 6 godina

Odlično, sad smo našli odličan izgovor - ako bude Srbin, trag će voditi do beogradskih institucija, pa možemo mirno da odbijemo albanske nalaze tokom potrage. Ako bude Albanac, trag će voditi do kosovskih institucija, pa ćemo se polomiti od rečenica "eto, jesmo lepo rekli da ste vi na Kosovu u stvari kriminalci". Najviše me nerviraju komentari tipa "e vi što sumnjate u Beograd, štetite Srbiji i svom narodu". Pa ''bem ti takav narod koji za poslednjih 25 godina nije naučio da kriminal nema niti granice niti naciju?! Sva ta bagra međusobno odlično sarađuje, jer im je svima od albanske, hrvatske, srpske ili koje god strane, važniji američki dolar ili briselski evro. Za krvavu lovu, nema toga što neće uraditi - kao da je njima bitna država. Svaka organizovana država im smeta - sutra da Kinezi preuzmu Kosmet, i na njih bi bili kivni - našli bi već nešto kod Sun Cua što im ne odgovara, pa moraju da se opašu oružjem... Nađite ko je ubio čoveka, pokažite da poštujete nekakav zakon - onda će nam lakše pasti otimanje dela države. Makar da znamo da će neko o Srbima tamo da vodi osnovnog računa, kad mi već iz Beograda ne vodimo i delimo ih na "naše" i "njihove"...

Pera

pre 6 godina

I naravno, sada se javljaju brojni komentatori koji tvrde da je "kosovska nezavisnost" realna situacija. Ako bi sutra Amerika donela odluku da poništi tu takozvanu državu, onda bi oni preko noći postali najveće patriote. Kako vetar duva, tako se menjaju i naši stavovi.Nevezano za stav takozvane "vlasti" u Prištini, Srbija ima dovoljno snage da sama istraži ubistvo našeg uglednog političara. "Vlast" u Prištini samo prenosi zvanične stavove Amerike, ništa oni samostalno ne odlučuju.To ne mora nas da spreči da uložimo napor i saznamo ko stoji iza ovog zločina.

Milan

pre 6 godina

Al su mi smesni ovi sto likuju u komentarima, a ne shvataju da se time ne podsmevaju Stefanovicu, Vucicu ili ne znam ni ja kome,nego sebi, svojoj drzavi i svom narodu. Zato su Albanci tu gde jesu danas, kada su u pitanju njihovi nacionalni interesi uvek su bili ujedinjeni,bili u pravu ili ne.

Šumadinac

pre 6 godina

Ako se ovo sagleda hladne glave - očekivan odgovor Prištine. Naša Vlada je Briselskim sporazumom ukinula sudove i tužilaštvo R.Srbije na severu KiM i dozvolila pravosuđu tzv.R.Kosovo da tamo "uđe" i da za tu teritoriju bude nadležno i odgovorno. Ako tzv.R.Kosovo želi da se pred svojom i stranom javnošću predstavi kao nezavisna država, onda nikako ne može prihvatiti ovakav predlog Srbije. Njihov odgovor - razmena informacija da, ali da tužilac i istražni organi Srbije sprovode istragu na teritoriji Kosova, e to ne može - je, smatram, bio očekivan. Možda sledeća analogija nije najtačnija, ali setimo se našeg ulaska u Prvi svetski rat. Štaviše, ovaj predlog naših vlasti bih nazvao "spinom", jer, kao što rekoh, ista ta vlast je potpisala Briselski sporazum, ista ta vlast je u svakom smislu podržala Srpsku listu koja je koalicioni partner Ramuša Haradinaja, ista ta vlast ne vrši pritisak na Srpsku listu u cilju sprečavanja bujanja kriminala koje se dešava na severu KiM i koji ozbiljno ugrožava bezbednost građana koji tamo žive. I na kraju, ista ta vlast je u vreme izbora na KiM pokojnog Ivanovića označila kao čoveka koji se zalaže za antisrpsku opciju. Apsolutno ne isključujem mogućnost da su u atentat umešane albanske ili neke strane službe, R. Srbija mora sve da učini kako bi zaštitila svoje građane, teritoriju i svoj integritert,ali ne mogu da se otmem utisku da je ova ponuda napravljena tako da bude odbijena.

kam

pre 6 godina

Zasto ne dozvoljavaju nasem pravosudju i policiji ucesce?Brzina resavanja ubistava je sama po sebi preporuka za angazovanje narocito u prvim danima kada jos moze nesto da se resi.
(Pek, 18. januar 2018 19:02)

Jesu vala naši brzi, ubistvo pevačice rešiše od petka do ponedeljka, ma tri dana... eksperti.

Maki

pre 6 godina

Prvo Vučić potpiše Briselski sporazum kojim potpuno kontrolu nad policijom, carinom, sudstvom i poreskim sistemom na severu Kosova da Albancima (a zauzvrat ne dobije ništa)... pa se onda kao čudi što nam ne daju da istražujemo po Kosovu.
Kakvi nesposobnjakovići nam vode državu.

Bukova daska

pre 6 godina

Koji idiotizam. Prvo potpišu Briselski sporazum a onda se prave blesavi i traže nešto što i sami znaju da nije izvodljivo. Zaključak? Alibi i samo alibi. Grozno.

Vozdovac

pre 6 godina

Ovo A.Vučić hoće da oponaša Austro-Ugarsku ljeti 1914-te godine! Neće da može - komšije! Još jedan autogol velikoga srpskog vodje!
(ANTE BAN, 18. januar 2018 18:34)

Ma kakav autogol, o čemu pričaš.. Pa oni su i zahtevali da učestvuju u istrazi jer su znali da će to biti odbijeno. Treba im alibi i razlog da sada plasiraju priču kako Albanci koče istragu, odbijaju saradnju jer imaju nešto da kriju..I tako se fokus pomera sa onoga što su isti ti pričali o Oliveru Ivanoviću pred izbore na Kosovu. Kao npr. kada Hrvatska nudi Sloveniji razgovor o Piranskom zalivu iako zna da je poražena u sporu i da Slovenija nema razloga da radi bilo šta nego da sačeka izvršenje presude. Sve se radi zbog domaće nacionalističke javnosti. Bitno je bacati prašinu u oči..

Pop Đujić

pre 6 godina

@ANTE BAN
Ne poznavanje historije. Ni Srbija se nije protivila učešću Austro-ugarskih istražitelja u istrazi, već njihovim Ultimativnim zahtevima da samostalno sprovodi istragu, hapsi i isleđuje uhapšene, što ne bi prihvatila niti jedna normalna zemlja. Srbija je tražila da dobija kopije-slika, dokaza i podataka do kojih su Albanci došli u toku dosadašnje istrage i da učestvuju u istrazi, što svakako nije Ultimatum, jer mi poštujemo privremene pokrajinske organe. Koliko sam čuo Albanci traže od Srbije da sarađuje u istrazi jer je navodno poslednji kupac auta na pijaci na KiM neko sa teritorije uže Srbije. Ako se uzme u obzir da je prvo veče plasiran podatak da je Oliver ubijen iz Zastavine duge devetke onda je sasvim razumljivo da bi Srbija u istrazi pružila ne merljivi doprinos, a sve je to samo segment normalizacije odnosa i u ulozi je jačanja poverenja strana u pregovorima. Ovako ne znam kako će ovo odbijanje normalizovati odnose. Bok.

Domaćin

pre 6 godina

Problem je što policija pod vođstvom Nebijše iz Beograda već skoro dve godine ne može da otkrije ko je rušio u Savamali. Kakvog onda kredibiliteta imaju da rešavaju mnogo ozbiljniju stvar kao što je ubistvo?

Strawdog

pre 6 godina

Hteli mi to da priznamo, ili ne, odigrano je maestralno sa Srpske strane. Dakle, nudimo im zajednicku istragu. Kosovo* cuti. Onda se Kosovo* nemusto oglasava da je vlasnik spaljenog i vise puta preprodavanog vozila koje je sluzilo za beg ubica na teritoriji Srbije. Zatim Ramus zabija ekser u Kosovo* izjavom da odbija zajednicku istragu sa Srbijom. Sada je senka sumnje definitivno nad Kosovom*.

Pek

pre 6 godina

Zasto ne dozvoljavaju nasem pravosudju i policiji ucesce?Brzina resavanja ubistava je sama po sebi preporuka za angazovanje narocito u prvim danima kada jos moze nesto da se resi.

Powerslave

pre 6 godina

A možda... eto, samo možda... ne žele da im se iko meša u istragu na njihovoj teritoriji i u njihovo sudstvo... Baš ono što im je omogućeno da imaju briselskim sporazumom.
Ne sećam se sad, ko ga je ono beše potpisao?

Jevrem

pre 6 godina

Dr Neso iz Beograda, ne kukaj nego pusti ljude da rade. Tako cemo, mozda, saznati ko su pocinioci. Vi ste se "dokazali" na slucaju Savamale i pevacice i Kantrimena i ...

Mister Hajd

pre 6 godina

Pa valjda ima razlike izmedju saradnje u istrazi i mešanja u istragu...Zašto dižete frku? Priština ne isključuje saradnju, ali neće da se ovi naši mešaju...verovatno "da ih ne bije maler"... Jer kad naša policija uzme da rešava neko slično ubistvo- piši propalo...stvar u ruke uzimaju Informer, Alo, Kurir i drugi "istražni organi"...

milly....

pre 6 godina

Ne znam sta da mislim.....

Da verujem da ce ubice naci oni koji su ga lazno optuzenog drzali u zatvoru 3 godine?!?

Da verujem da ce ubice naci oni koji vec skoro 2 godine samo sto nisu nasli ubicu one nesretne pevacice....?

Oni koji nikad nisu otkrili pozadinu Zoranovog ubistva, a nisu ni blizu da nadju ubice Curuvije, novinara Pantica, novinarke Dade Vujasinovic, ubice vojnika u Topcideru,.....(ima jos puno,...Zoran Todorovic Kundak, Arkan, Djordje Bozovic-Giska,....) Oni ce da nadju Oliverove ubice?!?

Ma daj....da se ne zezamo.

Hex

pre 6 godina

Za nas kao narod je i bolje da Albanci rade istragu. Jer ako se umesa keramicar i njegove sluzbe, ne da nikada necemo saznati ko je ubio Olivera, nego bi verovatno opet smislili neku laz. Ovako Albanci nas mozda i dovedu do nalogodavca sto je mnogo bitnije od onoga ko je povukao obarac. Inace, ako ste primetili "Laki je malo nervozan".

realnost

pre 6 godina

pa ni mi ne bismo dozvolili mesanje druge drzave u nase unutrasnje stvari...ne odbijaju informacije od nas vec ne dozvoljavaju da nasi inspektori vrsljaju po njihovoj zemlji....

Goran

pre 6 godina

Leglo kriminala je na severnom delu Kosova i Metohije. Upravo je Boris Tadić rekao da nisu smele da se rasformiraju četiri srpske opštine jer su imale sudsku, izvršnu i zakonodavnu vlast. Sad nemaju ni srpsku policiju ni srpsko pravosuđe i to kriminalcima pogoduje.

Ognjen

pre 6 godina

Pre nekoliko meseci je postignut ,,Sporazum"o pravosuđu.Bila je udarna vest na svim Srpskim medijima.Nije mi baš jasno kakav je kompromis postignut.

Istinunavidelo

pre 6 godina

Evo prilike da vidimo da li je Kosovo deo Srbije ili vise ne. A mozda je vlast izabrala da nam na ovaj nacin zvanicno saopsti da nije...

Hex

pre 6 godina

Za nas kao narod je i bolje da Albanci rade istragu. Jer ako se umesa keramicar i njegove sluzbe, ne da nikada necemo saznati ko je ubio Olivera, nego bi verovatno opet smislili neku laz. Ovako Albanci nas mozda i dovedu do nalogodavca sto je mnogo bitnije od onoga ko je povukao obarac. Inace, ako ste primetili "Laki je malo nervozan".

Novi sad

pre 6 godina

Šta je nejasno, ministre? Potpisom u Briselskom sporazumu "tužilaštvo i sudstvo Kosova je potpuno nezavisno ". Zar stvarno zaboravljate šta sve potpisujete u Briselu?

Bukova daska

pre 6 godina

Koji idiotizam. Prvo potpišu Briselski sporazum a onda se prave blesavi i traže nešto što i sami znaju da nije izvodljivo. Zaključak? Alibi i samo alibi. Grozno.

Domaćin

pre 6 godina

Problem je što policija pod vođstvom Nebijše iz Beograda već skoro dve godine ne može da otkrije ko je rušio u Savamali. Kakvog onda kredibiliteta imaju da rešavaju mnogo ozbiljniju stvar kao što je ubistvo?

milly....

pre 6 godina

Ne znam sta da mislim.....

Da verujem da ce ubice naci oni koji su ga lazno optuzenog drzali u zatvoru 3 godine?!?

Da verujem da ce ubice naci oni koji vec skoro 2 godine samo sto nisu nasli ubicu one nesretne pevacice....?

Oni koji nikad nisu otkrili pozadinu Zoranovog ubistva, a nisu ni blizu da nadju ubice Curuvije, novinara Pantica, novinarke Dade Vujasinovic, ubice vojnika u Topcideru,.....(ima jos puno,...Zoran Todorovic Kundak, Arkan, Djordje Bozovic-Giska,....) Oni ce da nadju Oliverove ubice?!?

Ma daj....da se ne zezamo.

Jevrem

pre 6 godina

Dr Neso iz Beograda, ne kukaj nego pusti ljude da rade. Tako cemo, mozda, saznati ko su pocinioci. Vi ste se "dokazali" na slucaju Savamale i pevacice i Kantrimena i ...

kam

pre 6 godina

Zasto ne dozvoljavaju nasem pravosudju i policiji ucesce?Brzina resavanja ubistava je sama po sebi preporuka za angazovanje narocito u prvim danima kada jos moze nesto da se resi.
(Pek, 18. januar 2018 19:02)

Jesu vala naši brzi, ubistvo pevačice rešiše od petka do ponedeljka, ma tri dana... eksperti.

Hmh...

pre 6 godina

Odlično, sad smo našli odličan izgovor - ako bude Srbin, trag će voditi do beogradskih institucija, pa možemo mirno da odbijemo albanske nalaze tokom potrage. Ako bude Albanac, trag će voditi do kosovskih institucija, pa ćemo se polomiti od rečenica "eto, jesmo lepo rekli da ste vi na Kosovu u stvari kriminalci". Najviše me nerviraju komentari tipa "e vi što sumnjate u Beograd, štetite Srbiji i svom narodu". Pa ''bem ti takav narod koji za poslednjih 25 godina nije naučio da kriminal nema niti granice niti naciju?! Sva ta bagra međusobno odlično sarađuje, jer im je svima od albanske, hrvatske, srpske ili koje god strane, važniji američki dolar ili briselski evro. Za krvavu lovu, nema toga što neće uraditi - kao da je njima bitna država. Svaka organizovana država im smeta - sutra da Kinezi preuzmu Kosmet, i na njih bi bili kivni - našli bi već nešto kod Sun Cua što im ne odgovara, pa moraju da se opašu oružjem... Nađite ko je ubio čoveka, pokažite da poštujete nekakav zakon - onda će nam lakše pasti otimanje dela države. Makar da znamo da će neko o Srbima tamo da vodi osnovnog računa, kad mi već iz Beograda ne vodimo i delimo ih na "naše" i "njihove"...

Mister Hajd

pre 6 godina

Pa valjda ima razlike izmedju saradnje u istrazi i mešanja u istragu...Zašto dižete frku? Priština ne isključuje saradnju, ali neće da se ovi naši mešaju...verovatno "da ih ne bije maler"... Jer kad naša policija uzme da rešava neko slično ubistvo- piši propalo...stvar u ruke uzimaju Informer, Alo, Kurir i drugi "istražni organi"...

Vozdovac

pre 6 godina

Ovo A.Vučić hoće da oponaša Austro-Ugarsku ljeti 1914-te godine! Neće da može - komšije! Još jedan autogol velikoga srpskog vodje!
(ANTE BAN, 18. januar 2018 18:34)

Ma kakav autogol, o čemu pričaš.. Pa oni su i zahtevali da učestvuju u istrazi jer su znali da će to biti odbijeno. Treba im alibi i razlog da sada plasiraju priču kako Albanci koče istragu, odbijaju saradnju jer imaju nešto da kriju..I tako se fokus pomera sa onoga što su isti ti pričali o Oliveru Ivanoviću pred izbore na Kosovu. Kao npr. kada Hrvatska nudi Sloveniji razgovor o Piranskom zalivu iako zna da je poražena u sporu i da Slovenija nema razloga da radi bilo šta nego da sačeka izvršenje presude. Sve se radi zbog domaće nacionalističke javnosti. Bitno je bacati prašinu u oči..

Maki

pre 6 godina

Prvo Vučić potpiše Briselski sporazum kojim potpuno kontrolu nad policijom, carinom, sudstvom i poreskim sistemom na severu Kosova da Albancima (a zauzvrat ne dobije ništa)... pa se onda kao čudi što nam ne daju da istražujemo po Kosovu.
Kakvi nesposobnjakovići nam vode državu.

Goran

pre 6 godina

Leglo kriminala je na severnom delu Kosova i Metohije. Upravo je Boris Tadić rekao da nisu smele da se rasformiraju četiri srpske opštine jer su imale sudsku, izvršnu i zakonodavnu vlast. Sad nemaju ni srpsku policiju ni srpsko pravosuđe i to kriminalcima pogoduje.

Powerslave

pre 6 godina

A možda... eto, samo možda... ne žele da im se iko meša u istragu na njihovoj teritoriji i u njihovo sudstvo... Baš ono što im je omogućeno da imaju briselskim sporazumom.
Ne sećam se sad, ko ga je ono beše potpisao?

Istinunavidelo

pre 6 godina

Evo prilike da vidimo da li je Kosovo deo Srbije ili vise ne. A mozda je vlast izabrala da nam na ovaj nacin zvanicno saopsti da nije...

4 eyed

pre 6 godina

Al su mi smesni ovi sto likuju u komentarima, a ne shvataju da se time ne podsmevaju Stefanovicu, Vucicu ili ne znam ni ja kome,nego sebi, svojoj drzavi i svom narodu. Zato su Albanci tu gde jesu danas, kada su u pitanju njihovi nacionalni interesi uvek su bili ujedinjeni,bili u pravu ili ne.
(Milan, 18. januar 2018 19:21)

A ti ne mislis da smo za podsmevanje? Pa nisu Stefanovic i Vucic osvojili Srbiju ili nasledili tron, njih je narod izglasao.
I gde su to Albanci danas? Isto beze u EU/USA/CAN/AUS ko i mi

Ognjen

pre 6 godina

Pre nekoliko meseci je postignut ,,Sporazum"o pravosuđu.Bila je udarna vest na svim Srpskim medijima.Nije mi baš jasno kakav je kompromis postignut.

Šumadinac

pre 6 godina

Ako se ovo sagleda hladne glave - očekivan odgovor Prištine. Naša Vlada je Briselskim sporazumom ukinula sudove i tužilaštvo R.Srbije na severu KiM i dozvolila pravosuđu tzv.R.Kosovo da tamo "uđe" i da za tu teritoriju bude nadležno i odgovorno. Ako tzv.R.Kosovo želi da se pred svojom i stranom javnošću predstavi kao nezavisna država, onda nikako ne može prihvatiti ovakav predlog Srbije. Njihov odgovor - razmena informacija da, ali da tužilac i istražni organi Srbije sprovode istragu na teritoriji Kosova, e to ne može - je, smatram, bio očekivan. Možda sledeća analogija nije najtačnija, ali setimo se našeg ulaska u Prvi svetski rat. Štaviše, ovaj predlog naših vlasti bih nazvao "spinom", jer, kao što rekoh, ista ta vlast je potpisala Briselski sporazum, ista ta vlast je u svakom smislu podržala Srpsku listu koja je koalicioni partner Ramuša Haradinaja, ista ta vlast ne vrši pritisak na Srpsku listu u cilju sprečavanja bujanja kriminala koje se dešava na severu KiM i koji ozbiljno ugrožava bezbednost građana koji tamo žive. I na kraju, ista ta vlast je u vreme izbora na KiM pokojnog Ivanovića označila kao čoveka koji se zalaže za antisrpsku opciju. Apsolutno ne isključujem mogućnost da su u atentat umešane albanske ili neke strane službe, R. Srbija mora sve da učini kako bi zaštitila svoje građane, teritoriju i svoj integritert,ali ne mogu da se otmem utisku da je ova ponuda napravljena tako da bude odbijena.

Pera

pre 6 godina

I naravno, sada se javljaju brojni komentatori koji tvrde da je "kosovska nezavisnost" realna situacija. Ako bi sutra Amerika donela odluku da poništi tu takozvanu državu, onda bi oni preko noći postali najveće patriote. Kako vetar duva, tako se menjaju i naši stavovi.Nevezano za stav takozvane "vlasti" u Prištini, Srbija ima dovoljno snage da sama istraži ubistvo našeg uglednog političara. "Vlast" u Prištini samo prenosi zvanične stavove Amerike, ništa oni samostalno ne odlučuju.To ne mora nas da spreči da uložimo napor i saznamo ko stoji iza ovog zločina.

realnost

pre 6 godina

pa ni mi ne bismo dozvolili mesanje druge drzave u nase unutrasnje stvari...ne odbijaju informacije od nas vec ne dozvoljavaju da nasi inspektori vrsljaju po njihovoj zemlji....

Milan

pre 6 godina

Al su mi smesni ovi sto likuju u komentarima, a ne shvataju da se time ne podsmevaju Stefanovicu, Vucicu ili ne znam ni ja kome,nego sebi, svojoj drzavi i svom narodu. Zato su Albanci tu gde jesu danas, kada su u pitanju njihovi nacionalni interesi uvek su bili ujedinjeni,bili u pravu ili ne.

Pek

pre 6 godina

Zasto ne dozvoljavaju nasem pravosudju i policiji ucesce?Brzina resavanja ubistava je sama po sebi preporuka za angazovanje narocito u prvim danima kada jos moze nesto da se resi.

Pop Đujić

pre 6 godina

@ANTE BAN
Ne poznavanje historije. Ni Srbija se nije protivila učešću Austro-ugarskih istražitelja u istrazi, već njihovim Ultimativnim zahtevima da samostalno sprovodi istragu, hapsi i isleđuje uhapšene, što ne bi prihvatila niti jedna normalna zemlja. Srbija je tražila da dobija kopije-slika, dokaza i podataka do kojih su Albanci došli u toku dosadašnje istrage i da učestvuju u istrazi, što svakako nije Ultimatum, jer mi poštujemo privremene pokrajinske organe. Koliko sam čuo Albanci traže od Srbije da sarađuje u istrazi jer je navodno poslednji kupac auta na pijaci na KiM neko sa teritorije uže Srbije. Ako se uzme u obzir da je prvo veče plasiran podatak da je Oliver ubijen iz Zastavine duge devetke onda je sasvim razumljivo da bi Srbija u istrazi pružila ne merljivi doprinos, a sve je to samo segment normalizacije odnosa i u ulozi je jačanja poverenja strana u pregovorima. Ovako ne znam kako će ovo odbijanje normalizovati odnose. Bok.

Strawdog

pre 6 godina

Hteli mi to da priznamo, ili ne, odigrano je maestralno sa Srpske strane. Dakle, nudimo im zajednicku istragu. Kosovo* cuti. Onda se Kosovo* nemusto oglasava da je vlasnik spaljenog i vise puta preprodavanog vozila koje je sluzilo za beg ubica na teritoriji Srbije. Zatim Ramus zabija ekser u Kosovo* izjavom da odbija zajednicku istragu sa Srbijom. Sada je senka sumnje definitivno nad Kosovom*.

Gik

pre 6 godina

Odbijanje Albanaca da u istrazi sudjeluju i istražioci iz Srbije može da se tumačiti na više načina:
1. nepovjerenje u istražioce iz Srbije koji bi mogli doći sa ciljem ometanja istrage (ako su ubice Srbi)
2. strah od istražioca iz Srbije (ako su ubice Albanci koje recimo kosovski istražioci žele da zaštite)
3. zbog slanja političke poruke da su sami sposobni provesti kvalitetnu, profesionalnu i efikasnu istragu
4. iz principa ne dopuštaju sudjelovanje srbijanskih istražioca da pokažu da su Albanci tamo vlast.
5. strah Albanaca da bi ih istražioci iz Srbije lažno optuživali (npr. za neprofesionalnost, ili za prikrivanje ili da bi im napakovali da trag vodi prema Albancima)

Krim, 3x (g. Nebojsa, vi radite i na b92 portalu?)

pre 6 godina

Znate li koji je deo ultimatuma nezavisna drzava, Kraljevina Srbija odbila da prihvati, sto je Austrougarska iskoristila kao motiv za pocetak rata?
Izjava doktora S. ne zavredjuje da bude top vest, jer nije izjavio nista bitno, jos manje suvislo. Izjava je pokusaj da se spere krivica onih koji crtaju mete...

Vozdovac

pre 6 godina

Ovo A.Vučić hoće da oponaša Austro-Ugarsku ljeti 1914-te godine! Neće da može - komšije! Još jedan autogol velikoga srpskog vodje!
(ANTE BAN, 18. januar 2018 18:34)

Ma kakav autogol, o čemu pričaš.. Pa oni su i zahtevali da učestvuju u istrazi jer su znali da će to biti odbijeno. Treba im alibi i razlog da sada plasiraju priču kako Albanci koče istragu, odbijaju saradnju jer imaju nešto da kriju..I tako se fokus pomera sa onoga što su isti ti pričali o Oliveru Ivanoviću pred izbore na Kosovu. Kao npr. kada Hrvatska nudi Sloveniji razgovor o Piranskom zalivu iako zna da je poražena u sporu i da Slovenija nema razloga da radi bilo šta nego da sačeka izvršenje presude. Sve se radi zbog domaće nacionalističke javnosti. Bitno je bacati prašinu u oči..

Hmh...

pre 6 godina

Odlično, sad smo našli odličan izgovor - ako bude Srbin, trag će voditi do beogradskih institucija, pa možemo mirno da odbijemo albanske nalaze tokom potrage. Ako bude Albanac, trag će voditi do kosovskih institucija, pa ćemo se polomiti od rečenica "eto, jesmo lepo rekli da ste vi na Kosovu u stvari kriminalci". Najviše me nerviraju komentari tipa "e vi što sumnjate u Beograd, štetite Srbiji i svom narodu". Pa ''bem ti takav narod koji za poslednjih 25 godina nije naučio da kriminal nema niti granice niti naciju?! Sva ta bagra međusobno odlično sarađuje, jer im je svima od albanske, hrvatske, srpske ili koje god strane, važniji američki dolar ili briselski evro. Za krvavu lovu, nema toga što neće uraditi - kao da je njima bitna država. Svaka organizovana država im smeta - sutra da Kinezi preuzmu Kosmet, i na njih bi bili kivni - našli bi već nešto kod Sun Cua što im ne odgovara, pa moraju da se opašu oružjem... Nađite ko je ubio čoveka, pokažite da poštujete nekakav zakon - onda će nam lakše pasti otimanje dela države. Makar da znamo da će neko o Srbima tamo da vodi osnovnog računa, kad mi već iz Beograda ne vodimo i delimo ih na "naše" i "njihove"...

Strawdog

pre 6 godina

Hteli mi to da priznamo, ili ne, odigrano je maestralno sa Srpske strane. Dakle, nudimo im zajednicku istragu. Kosovo* cuti. Onda se Kosovo* nemusto oglasava da je vlasnik spaljenog i vise puta preprodavanog vozila koje je sluzilo za beg ubica na teritoriji Srbije. Zatim Ramus zabija ekser u Kosovo* izjavom da odbija zajednicku istragu sa Srbijom. Sada je senka sumnje definitivno nad Kosovom*.

Novi sad

pre 6 godina

Šta je nejasno, ministre? Potpisom u Briselskom sporazumu "tužilaštvo i sudstvo Kosova je potpuno nezavisno ". Zar stvarno zaboravljate šta sve potpisujete u Briselu?

4 eyed

pre 6 godina

Al su mi smesni ovi sto likuju u komentarima, a ne shvataju da se time ne podsmevaju Stefanovicu, Vucicu ili ne znam ni ja kome,nego sebi, svojoj drzavi i svom narodu. Zato su Albanci tu gde jesu danas, kada su u pitanju njihovi nacionalni interesi uvek su bili ujedinjeni,bili u pravu ili ne.
(Milan, 18. januar 2018 19:21)

A ti ne mislis da smo za podsmevanje? Pa nisu Stefanovic i Vucic osvojili Srbiju ili nasledili tron, njih je narod izglasao.
I gde su to Albanci danas? Isto beze u EU/USA/CAN/AUS ko i mi

Pek

pre 6 godina

Zasto ne dozvoljavaju nasem pravosudju i policiji ucesce?Brzina resavanja ubistava je sama po sebi preporuka za angazovanje narocito u prvim danima kada jos moze nesto da se resi.

Milan

pre 6 godina

Al su mi smesni ovi sto likuju u komentarima, a ne shvataju da se time ne podsmevaju Stefanovicu, Vucicu ili ne znam ni ja kome,nego sebi, svojoj drzavi i svom narodu. Zato su Albanci tu gde jesu danas, kada su u pitanju njihovi nacionalni interesi uvek su bili ujedinjeni,bili u pravu ili ne.

Pera

pre 6 godina

I naravno, sada se javljaju brojni komentatori koji tvrde da je "kosovska nezavisnost" realna situacija. Ako bi sutra Amerika donela odluku da poništi tu takozvanu državu, onda bi oni preko noći postali najveće patriote. Kako vetar duva, tako se menjaju i naši stavovi.Nevezano za stav takozvane "vlasti" u Prištini, Srbija ima dovoljno snage da sama istraži ubistvo našeg uglednog političara. "Vlast" u Prištini samo prenosi zvanične stavove Amerike, ništa oni samostalno ne odlučuju.To ne mora nas da spreči da uložimo napor i saznamo ko stoji iza ovog zločina.

Gik

pre 6 godina

Odbijanje Albanaca da u istrazi sudjeluju i istražioci iz Srbije može da se tumačiti na više načina:
1. nepovjerenje u istražioce iz Srbije koji bi mogli doći sa ciljem ometanja istrage (ako su ubice Srbi)
2. strah od istražioca iz Srbije (ako su ubice Albanci koje recimo kosovski istražioci žele da zaštite)
3. zbog slanja političke poruke da su sami sposobni provesti kvalitetnu, profesionalnu i efikasnu istragu
4. iz principa ne dopuštaju sudjelovanje srbijanskih istražioca da pokažu da su Albanci tamo vlast.
5. strah Albanaca da bi ih istražioci iz Srbije lažno optuživali (npr. za neprofesionalnost, ili za prikrivanje ili da bi im napakovali da trag vodi prema Albancima)

Šumadinac

pre 6 godina

Ako se ovo sagleda hladne glave - očekivan odgovor Prištine. Naša Vlada je Briselskim sporazumom ukinula sudove i tužilaštvo R.Srbije na severu KiM i dozvolila pravosuđu tzv.R.Kosovo da tamo "uđe" i da za tu teritoriju bude nadležno i odgovorno. Ako tzv.R.Kosovo želi da se pred svojom i stranom javnošću predstavi kao nezavisna država, onda nikako ne može prihvatiti ovakav predlog Srbije. Njihov odgovor - razmena informacija da, ali da tužilac i istražni organi Srbije sprovode istragu na teritoriji Kosova, e to ne može - je, smatram, bio očekivan. Možda sledeća analogija nije najtačnija, ali setimo se našeg ulaska u Prvi svetski rat. Štaviše, ovaj predlog naših vlasti bih nazvao "spinom", jer, kao što rekoh, ista ta vlast je potpisala Briselski sporazum, ista ta vlast je u svakom smislu podržala Srpsku listu koja je koalicioni partner Ramuša Haradinaja, ista ta vlast ne vrši pritisak na Srpsku listu u cilju sprečavanja bujanja kriminala koje se dešava na severu KiM i koji ozbiljno ugrožava bezbednost građana koji tamo žive. I na kraju, ista ta vlast je u vreme izbora na KiM pokojnog Ivanovića označila kao čoveka koji se zalaže za antisrpsku opciju. Apsolutno ne isključujem mogućnost da su u atentat umešane albanske ili neke strane službe, R. Srbija mora sve da učini kako bi zaštitila svoje građane, teritoriju i svoj integritert,ali ne mogu da se otmem utisku da je ova ponuda napravljena tako da bude odbijena.

Jevrem

pre 6 godina

Dr Neso iz Beograda, ne kukaj nego pusti ljude da rade. Tako cemo, mozda, saznati ko su pocinioci. Vi ste se "dokazali" na slucaju Savamale i pevacice i Kantrimena i ...

Maki

pre 6 godina

Prvo Vučić potpiše Briselski sporazum kojim potpuno kontrolu nad policijom, carinom, sudstvom i poreskim sistemom na severu Kosova da Albancima (a zauzvrat ne dobije ništa)... pa se onda kao čudi što nam ne daju da istražujemo po Kosovu.
Kakvi nesposobnjakovići nam vode državu.

Powerslave

pre 6 godina

A možda... eto, samo možda... ne žele da im se iko meša u istragu na njihovoj teritoriji i u njihovo sudstvo... Baš ono što im je omogućeno da imaju briselskim sporazumom.
Ne sećam se sad, ko ga je ono beše potpisao?

kam

pre 6 godina

Zasto ne dozvoljavaju nasem pravosudju i policiji ucesce?Brzina resavanja ubistava je sama po sebi preporuka za angazovanje narocito u prvim danima kada jos moze nesto da se resi.
(Pek, 18. januar 2018 19:02)

Jesu vala naši brzi, ubistvo pevačice rešiše od petka do ponedeljka, ma tri dana... eksperti.

Bukova daska

pre 6 godina

Koji idiotizam. Prvo potpišu Briselski sporazum a onda se prave blesavi i traže nešto što i sami znaju da nije izvodljivo. Zaključak? Alibi i samo alibi. Grozno.

Domaćin

pre 6 godina

Problem je što policija pod vođstvom Nebijše iz Beograda već skoro dve godine ne može da otkrije ko je rušio u Savamali. Kakvog onda kredibiliteta imaju da rešavaju mnogo ozbiljniju stvar kao što je ubistvo?

Hex

pre 6 godina

Za nas kao narod je i bolje da Albanci rade istragu. Jer ako se umesa keramicar i njegove sluzbe, ne da nikada necemo saznati ko je ubio Olivera, nego bi verovatno opet smislili neku laz. Ovako Albanci nas mozda i dovedu do nalogodavca sto je mnogo bitnije od onoga ko je povukao obarac. Inace, ako ste primetili "Laki je malo nervozan".

Goran

pre 6 godina

Leglo kriminala je na severnom delu Kosova i Metohije. Upravo je Boris Tadić rekao da nisu smele da se rasformiraju četiri srpske opštine jer su imale sudsku, izvršnu i zakonodavnu vlast. Sad nemaju ni srpsku policiju ni srpsko pravosuđe i to kriminalcima pogoduje.

milly....

pre 6 godina

Ne znam sta da mislim.....

Da verujem da ce ubice naci oni koji su ga lazno optuzenog drzali u zatvoru 3 godine?!?

Da verujem da ce ubice naci oni koji vec skoro 2 godine samo sto nisu nasli ubicu one nesretne pevacice....?

Oni koji nikad nisu otkrili pozadinu Zoranovog ubistva, a nisu ni blizu da nadju ubice Curuvije, novinara Pantica, novinarke Dade Vujasinovic, ubice vojnika u Topcideru,.....(ima jos puno,...Zoran Todorovic Kundak, Arkan, Djordje Bozovic-Giska,....) Oni ce da nadju Oliverove ubice?!?

Ma daj....da se ne zezamo.

realnost

pre 6 godina

pa ni mi ne bismo dozvolili mesanje druge drzave u nase unutrasnje stvari...ne odbijaju informacije od nas vec ne dozvoljavaju da nasi inspektori vrsljaju po njihovoj zemlji....

Istinunavidelo

pre 6 godina

Evo prilike da vidimo da li je Kosovo deo Srbije ili vise ne. A mozda je vlast izabrala da nam na ovaj nacin zvanicno saopsti da nije...

Pop Đujić

pre 6 godina

@ANTE BAN
Ne poznavanje historije. Ni Srbija se nije protivila učešću Austro-ugarskih istražitelja u istrazi, već njihovim Ultimativnim zahtevima da samostalno sprovodi istragu, hapsi i isleđuje uhapšene, što ne bi prihvatila niti jedna normalna zemlja. Srbija je tražila da dobija kopije-slika, dokaza i podataka do kojih su Albanci došli u toku dosadašnje istrage i da učestvuju u istrazi, što svakako nije Ultimatum, jer mi poštujemo privremene pokrajinske organe. Koliko sam čuo Albanci traže od Srbije da sarađuje u istrazi jer je navodno poslednji kupac auta na pijaci na KiM neko sa teritorije uže Srbije. Ako se uzme u obzir da je prvo veče plasiran podatak da je Oliver ubijen iz Zastavine duge devetke onda je sasvim razumljivo da bi Srbija u istrazi pružila ne merljivi doprinos, a sve je to samo segment normalizacije odnosa i u ulozi je jačanja poverenja strana u pregovorima. Ovako ne znam kako će ovo odbijanje normalizovati odnose. Bok.

Mister Hajd

pre 6 godina

Pa valjda ima razlike izmedju saradnje u istrazi i mešanja u istragu...Zašto dižete frku? Priština ne isključuje saradnju, ali neće da se ovi naši mešaju...verovatno "da ih ne bije maler"... Jer kad naša policija uzme da rešava neko slično ubistvo- piši propalo...stvar u ruke uzimaju Informer, Alo, Kurir i drugi "istražni organi"...

Ognjen

pre 6 godina

Pre nekoliko meseci je postignut ,,Sporazum"o pravosuđu.Bila je udarna vest na svim Srpskim medijima.Nije mi baš jasno kakav je kompromis postignut.

Krim, 3x (g. Nebojsa, vi radite i na b92 portalu?)

pre 6 godina

Znate li koji je deo ultimatuma nezavisna drzava, Kraljevina Srbija odbila da prihvati, sto je Austrougarska iskoristila kao motiv za pocetak rata?
Izjava doktora S. ne zavredjuje da bude top vest, jer nije izjavio nista bitno, jos manje suvislo. Izjava je pokusaj da se spere krivica onih koji crtaju mete...