Sreda, 22.11.2017.

23:05

Reporter BBC: "Mladić je bio drugačiji od svih zločinaca"

Bivši reporter BBC-ja Pol Martin intervjuisao je generala VRS Ratka Mladića. Kasnije je dokaze dao Haškom tribunalu, a svoju priču podelio je za “Independent“.

Izvor: B92

Reporter BBC: "Mladiæ je bio drugaèiji od svih zloèinaca" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

Ce Gevara

pre 6 godina

Cesto se Gotovina spominje da nije osudjen. Gotovini nisu nadjeni dokazi o ubijanju ili naredjivanju ubijanja. Niti je bilo svjedoka, srpskih koji su rekli da su vidjeli Gotovinu kako ubija. S druge strane Mladic je sam ostavljao dokaze svojih djela. Pun youtube je njegovih izjava o tome sto je radio. Gotovinin slucaj mozemo usporediti s Seseljem kojem isto nisu nadjeni dokazi. On je puno pricao, a mogao bi biti osudjen jedino za ilegalan prelazak Hr granice.Ako su Gotovina i Seselj nesto i pocinili ili nisu sprijecili to nije takvog intenziteta da dolazi pred Haag, vec se procesuiraju pred domacim pravnim tijelima. Haag je nadlezan za najteze zlocine, ne za sve zlocine
(gulag, 23. novembar 2017 08:47)

Nesto si pomesao ... jedina slicnost izmedju Gotovine i Seselja je da su oslobodjeni pred Hagom!

Seselj je bio opozicioni politicar, bez izvrsne vlasti koji je galamio mnogo i pricao to sto je pricao ali nije imao izvrsnu vlast do 98 godine ... ono sto bi se reklo laprdalo.

Gotovina je general .... bezbednjak ... i pod njim je napravljen najveci egzodus Srba .... 250.000 proteranih .... 3000 ubijenih!Direktno je imao komandu nad tom akcijom i oslobodjen je odgovornosti!

Kada poredis generala bezbednosti i opozicinog politicara ... mora da si dete jos i hvala Bogu okusio taj rat.

neutralni felsh

pre 6 godina

Šta branite umišljenog Staljina koji i na izricanju presude izražava lojalnost komunističkoj partiji Rusije? Nismo mi dovde došli tek tako. Država se pre svega i raspala zato što su zapadne republike htele reforme a Sloba nije dao, pa je stao razgraničavati teren dokle on kontroliše a ostali marš napolje ako im se ne sviđa, pa je JNA našla da je pravi izbor braniti komunizam tj Slobinu stranu, pa je svet bio prvo zbunjen a na kraju izabrao stranu antikomunista. Na početku su Francuzi i Amerikanci potpuno bili uz Srbe, Nemci uz Hrvate. 

Mladić, komunista koji se krsti. Sloba, komunista koji proteruje Albance. Kako to može? Pa može jer se njima od komunizma jedino primila čvrsta ruka i nemilosrdnost, nikako društvena jednakost.
(Vlada M, 23. novembar 2017 05:12)


u sred srede.

Alex

pre 6 godina

ukovarske bolnice (zločin tzv. Ovačara). Niko nije osuđen za razaranje Vukovara koji je sravnjen sa zemljom (JNA i srpske paravojske).
(realnost, 23. novembar 2017 11:52)

To sto si napisao znaci da RM nije zlocinac zbog Srebrenice, jer ubiti 28000 vojnika nije zlocin? Nije ni ubiti 2, 100, 1000?

Sajber Stole

pre 6 godina

Ne znam kako al muslimanska strana je uvek uspevala preko nasih fukara da izdejstvuje povoljnu poziciju i nije marila za svoje zrtve u ratu,vec tek kasnije. Mladicu je trebalo suditi u Srbiji.Mislim da gubitak cerke i uticaj stranog faktora nije zanemarljiv. A to da je pretio neprijatelju do pakla i nazad u ratu taj telefonski manevar treba izucavati u vojnim skolama.Jer sve je bolje i pretnja i vise dana pregovora od krvavog rata.

Dario

pre 6 godina

Necu raspravljati dali je Ratko bio zločinac.
Neka me netko razuvjeri da nije narcisoidni bolesnik .
Kakav je to samo bio frajer pred kamerama u akcijama .

Djavolji advokat

pre 6 godina

A gde su Srbi iz Bosanske Krupe?
A gde su Srbi iz Jajca?
A gde su Srbi iz Mostara?
A gde su Srbi iz Velike Kladuse?
A gde su Srbi iz Travnika?
A gde su Srbi iz Zenice?
A gde su Srbi iz Sarajeva?
A gde su Srbi iz Bihaca?
A gde su Srbi iz Otoke?
A gde su Srbi iz Djakovice?
(Marjan, 23. novembar 2017 02:28) # Link komentara
Tako je, prava pitanja postavljas, ali tu nedostaju jos neka. Na primer: Gde su Srbi iz Drvara?
Gde su Srbi iz Glamoca?
Gde su Srbi iz Grahova?
Ali isto tako mozemo postaviti i neka druga pitanja, na primer:
Gde su Muslimani iz Trebinja?
Gde su Muslimani iz Visegrada?
Gde su Muslimani iz Bjeljine?
Gde su Muslimani iz Prijedora?
Cinjenica je da je to bio jedan odvratan gradjanski rat gde je komsija na komsiju udario. Intenzitet i brutalnost takvog rata su, usled potiskivanih frustracija koje su dobile konkretan liku onom drugacije vere, bili stravicni. Mladic je bio na poziciji koja je zahtevala smirenost, a ne ostrascenost, strogu disciplinu , a ne opsti haos. On je direktno odgovoran za Streljanje ratnih zarobljenika u Srebrenici, stoga je njegova komandna odgovornodt velika i zato je tu gde je.

realnost

pre 6 godina

@ Miodrag J.
Od kuda vam podatak o 28 000 ubijenih Srba?
Očito mislite na ubijene vojnike koji su napadali nesrpske narode? Ne želite valjda reći da je ratni zločin ubiti vojnika koji napada. Pitanje ‘ko je ubio 28 000 srpskih vojnika’ treba postaviti velikosrpskim političarima jer oni su ih gurnuli u smrt. Na žalost 90-ih je bilo i zločina nad srpskim civilima, ali broj ubijenih srpskih civila na sreću nije velik (ako se broj usporedi sa stradanjima drugih civila u ratovima 90-ih). Dio zločinaca koji su krivi za zločine nad srpskim civilima ili zarobljenicima je kažnjen i nije tačno da niko nije odgovarao. U Hrvatskoj je na hrvatskom sudu na 12 godina osuđen čak i jedan general (sa velikim zaslugama u obrani) na 12 godina zatvora. Osuđeni su i brojni drugi. Jednom bolesnom generalu se sudi u Hrvatskoj po zapovjednoj odgovornosti (dakle nije naredio ubijanje, nije sam ubijao ali mu se sudi zbog propusta nekažnjavanja ali treba dokazati da je znao za likvidacije. Sudi se i trećem generalu takoder po zapovjednoj odgovornosti, koji nije naredio niti počinio zločine nad civilima. S druge strane pogledaj kako je viši sud u Beogradu rušio presude za dokazane i brutalne zločine nad civilima, ranjenicima i medicinskim osobljem iz Vukovara i vukovarske bolnice (zločin tzv. Ovačara). Niko nije osuđen za razaranje Vukovara koji je sravnjen sa zemljom (JNA i srpske paravojske).

Topalovic

pre 6 godina

Ne mogu da verujem. I pored svega da je ovolika podrška Mladiću.Zar ovo nije kolektivizacija zločina?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (iznenađeni, 23. novembar 2017 07:44) # Link komentara

Jeste bre, u pravu si 100%. Kad se setim njegovih reči "Tamo je ostalo MALO SRBA, tuci/gadjaj"...šta bre TO treba da znači - MALO SRBA????..Šta da je vaše dete tamo, a ovaj manijak naredi da se bombarduje i VAŠE DETE...More, za ovo bi ga Mišić lično golim rukama UDAVIO...Udarajte minuse, al svakim minusom bacate i vi bombe i na "tih malo Srba"...ajde "junaci"!
Taj čovek nije Srbin, ni Rus ni Amerikanac - to je bre ZLOČINAC!...Ne želim da se taj slobodno vucara Beogradom pored MOG DETETA!

Dejan

pre 6 godina

@Zivan: "Evo da se javim ja sam Srbin iz Bosanske Krupe i trenutno sam u Beogradu..." Trenutno? Dosao si pre 22 godine u Beograd, a to je tebi trenutno? Cudi me samo kako ste vi svi dosli u Beograd, a ne u Pirot ili Kraljevo.

Bla. bla, bla

pre 6 godina

Dobro, i na kraju, sta je Mladic uradio ? Owena je nazvao "ovan" i naredjivao je da se puca ! I sta jos ? Ah, da gledao je bezosecajno ispred sebe !

Patrijarh

pre 6 godina

Advokat Toma Fila o Mladiću... "Njegova svetost patrijarh Pavle je tražio da razgovaram s njim. Tražio je da ima pregled situacije, a u mene je imao poverenje. Rekao mi je: 'Idite vi, obiđite to sve, pa ćete mi reći.' Ja sam nosio humanitarnu pomoć i usput obišao ratište, i između ostalog se video s Mladićem. Kada sam se vratio, patrijarh me je s vrata pitao: 'Da li smo okrvavili ruke?' Kažem: 'Nažalost, jesmo. I to mnogo.'

Odgovorio je: 'Tako sam i mislio.'"

zoltan

pre 6 godina

taj isti Mladic je zarobio isti broj vojnika u Zepi, nikome dlaka s glave nije falila, uporedite te situacije, da je imao nameru genocida, onda bi u Zepi ubio 10.000 vojnika, a nije, prema tome, ako se nesto i desilo, to je bila osveta nad vojskom zbog 3600 srpskih nevinih zrtava u okolini Srebrenice.

Marjan

pre 6 godina

Evo da se javim ja sam Srbin iz Bosanske Krupe i trenutno sam u Beogradu. Ovde sam dosao kao i svi ostali Srbi iz krajeva u blizini Krupe koje si naveo dobrovoljno pre pocetka rata u Bosni smo vecinski evakuisani vojnim avionima sa Bihackog aerodroma sa porodicama. To je par meseci pre nego sto su sva mesta duz reke Une bila sravnjena sa zemljom i popaljena. A da ja pitam vas, gde ce vam dusa?
(zivan, 23. novembar 2017 08:19)

Nes verovati ali bio sam i na drvenom i na betonskom mostu u Krupi i na govedanici, i nije nista spaljeno. samo nema nas vise. A samo jos nesto, autobusima. Bili smo evakuisani autobusima, Bihac je bio pod opsadom armije bih.

zivan

pre 6 godina

A gde su Srbi iz Bosanske Krupe? 
A gde su Srbi iz Jajca? 
A gde su Srbi iz Mostara? 
A gde su Srbi iz Velike Kladuse? 
A gde su Srbi iz Travnika? 
A gde su Srbi iz Zenice? 
A gde su Srbi iz Sarajeva? 
A gde su Srbi iz Bihaca? 
A gde su Srbi iz Otoke? 
A gde su Srbi iz Djakovice?
(Marjan, 23. novembar 2017 02:28)

Evo da se javim ja sam Srbin iz Bosanske Krupe i trenutno sam u Beogradu. Ovde sam dosao kao i svi ostali Srbi iz krajeva u blizini Krupe koje si naveo dobrovoljno pre pocetka rata u Bosni smo vecinski evakuisani vojnim avionima sa Bihackog aerodroma sa porodicama. To je par meseci pre nego sto su sva mesta duz reke Une bila sravnjena sa zemljom i popaljena. A da ja pitam vas, gde ce vam dusa?

I onda ...kriva Herta Miler

pre 6 godina

Pitam se ko su "ljudi" koji u svojim komentarima podržavaju monstruma?
Ko su "ljudi" koji stalno OPRAVDAVAJU zločine i svireposti - tuđim zločinima?
Srbi?
Ne to nisu i ne mogu biti Srbi!
Pravi Srbi se jasno ograđuju sa indignacijom i gnušanjem od ovih moralnih nakaza što Mladića nazivaju "herojem" i "legendom".
Ali ...opet...
Kad se zapitaš ko izabere za predsednika države osobu koja kaže: "Stotinu Muslimana treba ubiti za jednog Srbina..."
Doduše ni ostala plemena na ovom prokletom Balkanu nisu po tom pitanju nešto puno bolja ali kako sam već rekao to ne opravdava i ne amnestira.
Neznam više šta da kažem ni šta da mislim...

Daniele

pre 6 godina

Ratko Mladic je ratni zlocinac.
Naser Oric je ratni zlocinac.
Ramus Haradinaj je ratni zlocinac.
Hasim Taci je ratni zlocinac.
Prvi je u zatvoru, sad vec na dozivotnoj, gde i treba da bude.
Nego, sta cemo sa ostalima? Da ste ih osudili pa da lepo zakon bude jednak za sve... Ovako, ratne sekire tesko ce se zakopati, a to je vas cilj, vas licemera i zlikovaca sa zapada. Igrate se eksperata i ratovanja na tudjim teritorijama, prodajete nam oruzje, eksploatisete nase prirodne resurse. Ima li sta sporno bando belosvetska!?

bivši beograđanin

pre 6 godina

"Kad smo sleteli videli smo tela 28 Srba."  

Ima li odgovornog za ove zrtve? 
(Ziv je Draza, 23. novembar 2017 00:06) 

Zanimljivo je uocavanje tudjih zlocina. Hoces reci da srpskih teskih zlocina nije bilo. E moj prijatelju, jeste i te kako. Ako cemo se baviti iskljucivo tudjim zlocinima, hoces da mi objasnis da srbi nisu cinili teske zlocine. Recicu ti da jesu i tek kad budes sam sebi tako nesto mogao reci i prihvatiti, onda ces postati covek i moci pitati za tudje zlocine.
(ja hoću da budem aMoniman, 23. novembar 2017 00:43)

Zaslepljen od mržnje nisi shvatio poentu, čovek nije negirao srpske zlocine, covek je pitao za odgovornost i za zločine nad Srbima.

Bosanac aus München

pre 6 godina

Licno sam prevodila prisluskivane razgovore Mladica za Hag, i iz njih se cuje samo extra visoko moralan oficir JNA.

Ovo je SKANDAL! Neka objave te prisluskivane razgovore, da ceo svet zna o cemus e radi!
(SKANDAL!, 23. novembar 2017 01:20)

U pravu si, postoji puno snimaka na Youtube u kojima ovaj "visokomoralan oficir" igra glavnu ulogu, stvarno SKANDAL!

Zoran Simic

pre 6 godina

Nisam siguran da li je u pitanju neobrazovanje, obicna ljudska glupost ili sracunata , sistemska propaganda. U svakom slucaju nije mi jasna potreba da naprave od Mladica Carlsa Mensona.Nista u zivotu nije crno-belo, pa tako ni ova prica oko Mladica a ovi engleski novinarcici to nikad nece nauciti. Nije Mladic bio psihopata, bio je obican profesionalni general JNA koji je zahvaljujuci okolnostima u kojima se nasao presao granicu “obicaja rata”.
Bio je gord, bahat, bezobziran I bezobrazan,sa ogromnim egom, potisnuvsi u sebi komunistu odanog vojsci, partiji I Titu usred gradjanskog I verskog rata, postao je zestok srpski nacionalista a potom I sovinista. Nije shvatio da bas ti novinarcici imaju zadatak da ga prikazu kao zver I umesto da je objasnjavao svoje akcije I postupke , on im je, svojom bahatoscu svaki put stavljao do znanja da su oni govna a on na “pravednom putu” Da je SFRJ bila u nekoj drugoj situaciji, recimo napadnuta od stranog okupatora, siguran sam da bi Mladic bio heroj na braniku otadzbine I nezamenljiv u svakoj vojnoj opreaciji a ovako , postao je ratni zlocinac I obrukao sebe , svoju porodicu I svoj narod. Nije smeo da dozvoli sebi da prevlada u njemu bes I ludilo I pobije srebrenicke zarobljenike samo zato sto Alija nije hteo da pristine na zamenu zarobljenih. Trebao je da zna da ce taj uzasni zlocin samo naskoditi srpskom narodu. Sad je kasno I za njega I za nas I za njegove zrtve.

gulag

pre 6 godina

Cesto se Gotovina spominje da nije osudjen. Gotovini nisu nadjeni dokazi o ubijanju ili naredjivanju ubijanja. Niti je bilo svjedoka, srpskih koji su rekli da su vidjeli Gotovinu kako ubija. S druge strane Mladic je sam ostavljao dokaze svojih djela. Pun youtube je njegovih izjava o tome sto je radio. Gotovinin slucaj mozemo usporediti s Seseljem kojem isto nisu nadjeni dokazi. On je puno pricao, a mogao bi biti osudjen jedino za ilegalan prelazak Hr granice.Ako su Gotovina i Seselj nesto i pocinili ili nisu sprijecili to nije takvog intenziteta da dolazi pred Haag, vec se procesuiraju pred domacim pravnim tijelima. Haag je nadlezan za najteze zlocine, ne za sve zlocine

Ironija

pre 6 godina

Borio se za Veliku Srbiju, a ostatak života će provest u 16 kvadrata, ponižen, sam, ali mislim davje vojniku najgora kazna poraz u svim ratovima koje je vodio.

Stef

pre 6 godina

Prestao sam da čitam kod dela da su oni hteli da spreče rat. Odmah vidim da je tekst propaganda. Mora da se opravda odluka suda. Jer taj isti Mladić nije dirao Srebrenicu dok nisu gorela Srpska sela oko nje. Ja još nisam čuo njegovu verziju priče. Za to do "pakla i nazad" a pre toga kako su "žena i deca", ne vidim ništa loše čak šta više šmekerski!? Kako bi ovaj "skromni" novinar opisao dela UCK terorista na košarama gde si zarobljene Srbe mučili a onda njihove krike uživo prenosili na motoroli, Srbima. Da znaju šta ih čeka ako ih uhvate žive!!! Aaaa da, oni su "demokratski borci za slobodu", za njih to ne važi! A i bio je rat, takve svari se dešavaju, jel!??

who cares

pre 6 godina

Nas glavni problem je sto mi nismo sami 2000. sudili svima njima. Da smo mi zaista imali revoluciju i odmah resili i sto se kaze pocistili svoje djubre, danas bi mogli bez problema da pogledamo bilo koga u lice, i sve ove tvrdnje oko nepravednog zapada i slicno bi mozda i imale logiku. Ovako, dzaba, jer nas stav je pa sta ako su cinili zlocine, Nato cini vece zlocine sirom sveta vec decenijama, sto je kao stav malog deteta, ne kazem da nije tacno, ali je smesno imajuci u vidu da smo mi mala zemljica na balkanu, a oni upravljaju svetom, a i takodje ako je nam je opravdanje i drugi to rade i radili su onda tek to postaje smesno. Jos jedna jako bitna stvar koju ovaj narod zna, ali preskace, a pritom se pita zasto smo tako osiromaseni, to je ratno profiterstvo ovih ljudi, tj steta koju su pored ratnih zlocina naneli i nama, samo jedan primer, pre hapsenja Karadzica, njegovom sinu je zaplenjen novi Ferari, oko 200 hiljada evra, i jos jedan automobil, ne secam tacno koji, ali isto nov, to je 2 decenije nakon rata, sto je pokazatelj da toliko godina kasnije jos se ima toliko para da se bahati tako, bas su se bavili herojstvom tamo, izvlacili pare u kamionima, a primera ima puno koliko su para oteli i uzeli, samo treba neko da zeli da vidi. Heroji su bili nasi generali u 1. svetskom ratu, kao i vodje u 2. svetskom ratu, ovi su bruka koju smo mi sami da bi kakav takav obraz sacuvali morali da osudimo, a ne da dozvolimo zbog para da se one setaju godinama slobodni kao sto je i bilo, izmitarili novu garnituru politicara i ovih ih cuvali, strasno.

e pa nece moći

pre 6 godina

Srpska logika :-/ !

Mir, mir, mir

Nitko nije kriv

Ava, ava, ava

Nitko nije krava

Ključ, ključ, ključ

Nećemo se tuć'

Led, led, led

Idemo na sladoled!

tudum

pre 6 godina

"zbog potpunog odsustva emocija i empatije" 

1. "Ko si ti vojniče da meni govoriš..." 
2. "Velešiće tuci, i Pofaliće tuci, tamo nema srpskog življa mnogo" 
Mladićeve reči. Kamerom zabeležene. A šta je pričao kad nije bilo kamera, možemo samo da pretpostavljamo. 

"za deset minuta poslaćemo vas do pakla i nazad" 
Pitam se da li je, recimo, Stepa Stepanović tako govorio?
(John, 23. novembar 2017 00:14)

Slično priča svaki nadređeni u specifičnim ratnim uslovima. Nije uvek lako održati vojsku maksimalno motivisanom, a on se trudio da to radi. A ovo što si ti napisao ništa ne dokazuje, pa na ovakav način i slične izraze koriste treneri da motivišu ekipu…

achitwn

pre 6 godina

sofija, 22. novembar 2017 23:59)
Ovo sto je martin napisao je vrlo blizu istine. Mladic je iznad svega bio bezobrazan i drzak, sto bi rekli ufuran covek. Cuj zva Owena Ovan. Wtf. Jel je to nivo generala. Mladic je bio i ostao mrcina.

Vlada M

pre 6 godina

Šta branite umišljenog Staljina koji i na izricanju presude izražava lojalnost komunističkoj partiji Rusije? Nismo mi dovde došli tek tako. Država se pre svega i raspala zato što su zapadne republike htele reforme a Sloba nije dao, pa je stao razgraničavati teren dokle on kontroliše a ostali marš napolje ako im se ne sviđa, pa je JNA našla da je pravi izbor braniti komunizam tj Slobinu stranu, pa je svet bio prvo zbunjen a na kraju izabrao stranu antikomunista. Na početku su Francuzi i Amerikanci potpuno bili uz Srbe, Nemci uz Hrvate.

Mladić, komunista koji se krsti. Sloba, komunista koji proteruje Albance. Kako to može? Pa može jer se njima od komunizma jedino primila čvrsta ruka i nemilosrdnost, nikako društvena jednakost.

Прота Матеја

pre 6 godina

Како к..а овај Пол Мартин па то је невероватно. Ја не знам да ли је Младић безосећајан али Мартин сигурно јесте јер је о лешевима 28 Срба говорио као да се ради о врећама песка а не о људима. А што се тиче плавих очију има их и Весли Кларк, мора да је и он ратни злочинац.

Dragan

pre 6 godina

Budimo malo iskreni.Lako je pisati po gotovom poslu.Pitam se, jeli se mogao izbjeci gradjanski rat na prostoru bivse JUGE. Svi oni koji su ucestvovali u pregovorima treba dosledno kazniti.Na svakoj strani je bilo nevinih zrtava, i to treba da prizna svaka strana.Dokle se bude osudjivala samo jedna strana, nikada vise zajednickog zivota na tim prostorima.Sta je Hag uradio sa ovim presudama.Istorija se ponavlja, samo su sada drugi glumci.Zali boze gdje sam svoju madost proveo, i ko nam je krojio sudbinu da jedne druge mrzimo za sva vtemen.Ovakve presude ce samo dovesti do novog krvoprolica na tim prostorima, samo je pitanje dana.Hvala dagom bogu sto vise nisam na tim ludim prostorima.Neka ratuje, ko god hoce, ali ja znam ko nece sigurno.Posle svakog rata, svi su gubitnici, upitajte se malo i razmislite pre nego sto bude kasno.Svet je uvek za ratove, samo treba pronaci pravu sredinu.

Marjan

pre 6 godina

A gde su Srbi iz Bosanske Krupe?
A gde su Srbi iz Jajca?
A gde su Srbi iz Mostara?
A gde su Srbi iz Velike Kladuse?
A gde su Srbi iz Travnika?
A gde su Srbi iz Zenice?
A gde su Srbi iz Sarajeva?
A gde su Srbi iz Bihaca?
A gde su Srbi iz Otoke?
A gde su Srbi iz Djakovice?

Marko

pre 6 godina

Mi Srbi smo poznati po tome da teramo inat,nazalost nas samih.Verujem da je proporcialno osudjeno hrvatskih i muslimanskih vojskovodja koliko i srpskih da ne bi bilo ovoliko branjenja Mladica od dela neroda.
Zlocin JESTE ali GENOCID nije...Nevini nek pocivaju MIRNO

Mister Hajd

pre 6 godina

Gospodo komentatori, ovde nije tema nacionalnost žrtve, niti njihovo prebrojavanje, već mali psihološki profil zločinca, psihopate...ako znate šta ta reč znači! Svojim očima sam video i ušima čuo Mladićevu zapovest da se gadja deo Sarajeva. Kad mu je rečeno da tamo ima i Srba , hladno je rekao što nisu pobegli , ko im je kriv... I da li rat i i grozote koje sobom nosi toliko dehumanizuje ljude da sa osmehom mogu da dele deci čokoladice , a pola sata kasnije pobije njihovu braću i očeve?

Hmm zanimljivo

pre 6 godina

Mladic ce da nadzivi dozivotnu robiju kao mit. Naser ce da nadzivi svoju hrabrost i ne okaljanost. Karađzic ce da uziva u slavi. Milosevit ce ostat legenda. Alija ce ostat i opstat kao veliki mudrac i dobrotvoj. A moja majka Srpkinja sto je bez mene ostala sta je ona?moja majka Bosanka sto je bez mene ostala sta je ona? moja majka Albanka sto je bez mene ostala sta je ona? svi vi ste legende mitovi i veliki borci za svoj narod. Sve ste nas u crno zavili samo svoje potomke u zlato okovali. Kako rece onaj rajko da nas je Njemacka napala svi bi bili kao jedno a ovako 1.000 ljudi je pokopalo 1.000.000. Zao mi nas

SKANDAL!

pre 6 godina

Licno sam prevodila prisluskivane razgovore Mladica za Hag, i iz njih se cuje samo extra visoko moralan oficir JNA.

Ovo je SKANDAL! Neka objave te prisluskivane razgovore, da ceo svet zna o cemus e radi!

NS

pre 6 godina

Samo mi je oživeo uspomene na te grozne godine! Tačno je tako i bilo...
Sad će opet ovi naši idioti za zapevaju o tome šta je bilo u Jasenovcu i kako su samo Srbi kaznjeni - pa kad i jesmo sve zakuvali: i u Hrvatskoj i u Bosni i na Kosovu! Pa jel moguće da neko zaista veruje da su svi drugi krivi a samo mi, nevini, uvek moramo da se ‘branimo’?

John

pre 6 godina

"zbog potpunog odsustva emocija i empatije"

1. "Ko si ti vojniče da meni govoriš..."
2. "Velešiće tuci, i Pofaliće tuci, tamo nema srpskog življa mnogo"
Mladićeve reči. Kamerom zabeležene. A šta je pričao kad nije bilo kamera, možemo samo da pretpostavljamo.

"za deset minuta poslaćemo vas do pakla i nazad"
Pitam se da li je, recimo, Stepa Stepanović tako govorio?

Đole

pre 6 godina

Otkud svi ti paraziti što su nam zagustili nemoj stari moj, krivi smo mi
što smo ih pustili!
Ma šta su znali đenerali i brkati majori, jedino da viču: pali ali nisu najgori, krivi smo mi!
Ni svi ti silni infantilni što su puške sanjali ne, ne derane, krivi smo mi
što smo se sklanjali!

ja hoću da budem aMoniman

pre 6 godina

"Kad smo sleteli videli smo tela 28 Srba." 

Ima li odgovornog za ove zrtve?
(Ziv je Draza, 23. novembar 2017 00:06)

Zanimljivo je uocavanje tudjih zlocina. Hoces reci da srpskih teskih zlocina nije bilo. E moj prijatelju, jeste i te kako. Ako cemo se baviti iskljucivo tudjim zlocinima, hoces da mi objasnis da srbi nisu cinili teske zlocine. Recicu ti da jesu i tek kad budes sam sebi tako nesto mogao reci i prihvatiti, onda ces postati covek i moci pitati za tudje zlocine.

Zi

pre 6 godina

“Bio je drugačiji od svih ostalih ratnih zločinaca koje sam ikad susreo. Nije imao ni trunčicu saosećanja ili empatije. Video sam to u njegovim bezizražajnim plavim očima i njegovoj opsesiji vlastitim životom. Bio je arhetipski psihopata“, navodi Martin.

Vas opis je odlika ama bas SVAKOG zlocinca na svetu. Jedino sto je specificino je da je imao plave oci a i takvih je opet mnogo. Sve u svemu, tekst nabacan dogadjajima i vrlo povrsnim psiholoskim procenama ne daje uverljivost konacnim zakljuckom da je bio poseban.

Miodrag Jesic

pre 6 godina

Spadam u one pripadnike srpskog naroda koji nemaju nikakvu dilemu: ukoliko bih bio u pozijciji da sudim zlocincima koji su u ime mog naroda cinili zverstva, male su i nistave sve presude koje im je izrekao Haski tribunal. Pitam, medjutim, novinara BBC, i sve novinare sveta, celokupnu licemernu CNN medjunarodnu zajednicu samo jedno: ko je odgovarao za ubistvo tih 28 srpskih civila koje je licno video novinar BBC ? Ko je odgovarao za ubistvo i istovrsna zverstva koja su nad pripadnicima moga naroda, njih jos 280, jos 2800, jos 28000, ucinili drugi ? Mogu li da odgovorim: niko !

POP

pre 6 godina

Mladić je završio tamo gde mu je i mesto .
Najviše su Srbi osudjivani.
Svi ostali zločinci na slobodi.
Gotovina,Orić,Tači,Haradinaj...

A ovaj poslednji i koalicioni partner Vučiću ! Divota

OK. GLEDAMO U BUDUĆNOST

Nikodije IV

pre 6 godina

Pored svega sto nam se vec decenijama dogadja da li vi, novinari smatrate da nam je potrebno da citamo i ovakva naklapanja kao sto je ovo? Materijala za analiziranje ima dovoljno medju engleskim serovima, perovima, generalima i ostalim vojskovodjama koji su pola sveta zavili u crno da bi dodali jos jedan dragulj u englesku krunu. Novinari, kao ovaj, treba njih da analiziraju ako imaju tri ciste i obraz.

sofija

pre 6 godina

Cetrdeset godina ili dozivotna u njihovim god.je jedno isto.Ovo sto pise novinar BBS-a je njegov subjektivni dozivljaj Mladica,video je puno srpskih zrtava i ne vidim u tekstu da je i jednom recju iskazao zalost za ubijenim Srbima.Isto tako ne shvatam kako jedan iskusni ratni izvestac moze da ocekuje od vojnika koji u ratu vidi na stotine mrtvih civila tugu na licu,ocima...?U ratu se ljudi pretvore u kamen.

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Realno sve receno. Evo i sad kad je oronuli starac, bolestan, njemu je svo vrijeme bilo na umu samo da nekog ponizi, da se posprda... I ovo dizanje palceva i slicno.
Fakat je da su stradali dok je on bio zapovjednik. A postoji nesto sto se zove komandna odgovornost.

Marjan

pre 6 godina

A gde su Srbi iz Bosanske Krupe?
A gde su Srbi iz Jajca?
A gde su Srbi iz Mostara?
A gde su Srbi iz Velike Kladuse?
A gde su Srbi iz Travnika?
A gde su Srbi iz Zenice?
A gde su Srbi iz Sarajeva?
A gde su Srbi iz Bihaca?
A gde su Srbi iz Otoke?
A gde su Srbi iz Djakovice?

Прота Матеја

pre 6 godina

Како к..а овај Пол Мартин па то је невероватно. Ја не знам да ли је Младић безосећајан али Мартин сигурно јесте јер је о лешевима 28 Срба говорио као да се ради о врећама песка а не о људима. А што се тиче плавих очију има их и Весли Кларк, мора да је и он ратни злочинац.

SKANDAL!

pre 6 godina

Licno sam prevodila prisluskivane razgovore Mladica za Hag, i iz njih se cuje samo extra visoko moralan oficir JNA.

Ovo je SKANDAL! Neka objave te prisluskivane razgovore, da ceo svet zna o cemus e radi!

Stef

pre 6 godina

Prestao sam da čitam kod dela da su oni hteli da spreče rat. Odmah vidim da je tekst propaganda. Mora da se opravda odluka suda. Jer taj isti Mladić nije dirao Srebrenicu dok nisu gorela Srpska sela oko nje. Ja još nisam čuo njegovu verziju priče. Za to do "pakla i nazad" a pre toga kako su "žena i deca", ne vidim ništa loše čak šta više šmekerski!? Kako bi ovaj "skromni" novinar opisao dela UCK terorista na košarama gde si zarobljene Srbe mučili a onda njihove krike uživo prenosili na motoroli, Srbima. Da znaju šta ih čeka ako ih uhvate žive!!! Aaaa da, oni su "demokratski borci za slobodu", za njih to ne važi! A i bio je rat, takve svari se dešavaju, jel!??

Miodrag Jesic

pre 6 godina

Spadam u one pripadnike srpskog naroda koji nemaju nikakvu dilemu: ukoliko bih bio u pozijciji da sudim zlocincima koji su u ime mog naroda cinili zverstva, male su i nistave sve presude koje im je izrekao Haski tribunal. Pitam, medjutim, novinara BBC, i sve novinare sveta, celokupnu licemernu CNN medjunarodnu zajednicu samo jedno: ko je odgovarao za ubistvo tih 28 srpskih civila koje je licno video novinar BBC ? Ko je odgovarao za ubistvo i istovrsna zverstva koja su nad pripadnicima moga naroda, njih jos 280, jos 2800, jos 28000, ucinili drugi ? Mogu li da odgovorim: niko !

Vlada M

pre 6 godina

Šta branite umišljenog Staljina koji i na izricanju presude izražava lojalnost komunističkoj partiji Rusije? Nismo mi dovde došli tek tako. Država se pre svega i raspala zato što su zapadne republike htele reforme a Sloba nije dao, pa je stao razgraničavati teren dokle on kontroliše a ostali marš napolje ako im se ne sviđa, pa je JNA našla da je pravi izbor braniti komunizam tj Slobinu stranu, pa je svet bio prvo zbunjen a na kraju izabrao stranu antikomunista. Na početku su Francuzi i Amerikanci potpuno bili uz Srbe, Nemci uz Hrvate.

Mladić, komunista koji se krsti. Sloba, komunista koji proteruje Albance. Kako to može? Pa može jer se njima od komunizma jedino primila čvrsta ruka i nemilosrdnost, nikako društvena jednakost.

tudum

pre 6 godina

"zbog potpunog odsustva emocija i empatije" 

1. "Ko si ti vojniče da meni govoriš..." 
2. "Velešiće tuci, i Pofaliće tuci, tamo nema srpskog življa mnogo" 
Mladićeve reči. Kamerom zabeležene. A šta je pričao kad nije bilo kamera, možemo samo da pretpostavljamo. 

"za deset minuta poslaćemo vas do pakla i nazad" 
Pitam se da li je, recimo, Stepa Stepanović tako govorio?
(John, 23. novembar 2017 00:14)

Slično priča svaki nadređeni u specifičnim ratnim uslovima. Nije uvek lako održati vojsku maksimalno motivisanom, a on se trudio da to radi. A ovo što si ti napisao ništa ne dokazuje, pa na ovakav način i slične izraze koriste treneri da motivišu ekipu…

zoltan

pre 6 godina

taj isti Mladic je zarobio isti broj vojnika u Zepi, nikome dlaka s glave nije falila, uporedite te situacije, da je imao nameru genocida, onda bi u Zepi ubio 10.000 vojnika, a nije, prema tome, ako se nesto i desilo, to je bila osveta nad vojskom zbog 3600 srpskih nevinih zrtava u okolini Srebrenice.

Zoran Simic

pre 6 godina

Nisam siguran da li je u pitanju neobrazovanje, obicna ljudska glupost ili sracunata , sistemska propaganda. U svakom slucaju nije mi jasna potreba da naprave od Mladica Carlsa Mensona.Nista u zivotu nije crno-belo, pa tako ni ova prica oko Mladica a ovi engleski novinarcici to nikad nece nauciti. Nije Mladic bio psihopata, bio je obican profesionalni general JNA koji je zahvaljujuci okolnostima u kojima se nasao presao granicu “obicaja rata”.
Bio je gord, bahat, bezobziran I bezobrazan,sa ogromnim egom, potisnuvsi u sebi komunistu odanog vojsci, partiji I Titu usred gradjanskog I verskog rata, postao je zestok srpski nacionalista a potom I sovinista. Nije shvatio da bas ti novinarcici imaju zadatak da ga prikazu kao zver I umesto da je objasnjavao svoje akcije I postupke , on im je, svojom bahatoscu svaki put stavljao do znanja da su oni govna a on na “pravednom putu” Da je SFRJ bila u nekoj drugoj situaciji, recimo napadnuta od stranog okupatora, siguran sam da bi Mladic bio heroj na braniku otadzbine I nezamenljiv u svakoj vojnoj opreaciji a ovako , postao je ratni zlocinac I obrukao sebe , svoju porodicu I svoj narod. Nije smeo da dozvoli sebi da prevlada u njemu bes I ludilo I pobije srebrenicke zarobljenike samo zato sto Alija nije hteo da pristine na zamenu zarobljenih. Trebao je da zna da ce taj uzasni zlocin samo naskoditi srpskom narodu. Sad je kasno I za njega I za nas I za njegove zrtve.

bivši beograđanin

pre 6 godina

"Kad smo sleteli videli smo tela 28 Srba."  

Ima li odgovornog za ove zrtve? 
(Ziv je Draza, 23. novembar 2017 00:06) 

Zanimljivo je uocavanje tudjih zlocina. Hoces reci da srpskih teskih zlocina nije bilo. E moj prijatelju, jeste i te kako. Ako cemo se baviti iskljucivo tudjim zlocinima, hoces da mi objasnis da srbi nisu cinili teske zlocine. Recicu ti da jesu i tek kad budes sam sebi tako nesto mogao reci i prihvatiti, onda ces postati covek i moci pitati za tudje zlocine.
(ja hoću da budem aMoniman, 23. novembar 2017 00:43)

Zaslepljen od mržnje nisi shvatio poentu, čovek nije negirao srpske zlocine, covek je pitao za odgovornost i za zločine nad Srbima.

Nikodije IV

pre 6 godina

Pored svega sto nam se vec decenijama dogadja da li vi, novinari smatrate da nam je potrebno da citamo i ovakva naklapanja kao sto je ovo? Materijala za analiziranje ima dovoljno medju engleskim serovima, perovima, generalima i ostalim vojskovodjama koji su pola sveta zavili u crno da bi dodali jos jedan dragulj u englesku krunu. Novinari, kao ovaj, treba njih da analiziraju ako imaju tri ciste i obraz.

Zi

pre 6 godina

“Bio je drugačiji od svih ostalih ratnih zločinaca koje sam ikad susreo. Nije imao ni trunčicu saosećanja ili empatije. Video sam to u njegovim bezizražajnim plavim očima i njegovoj opsesiji vlastitim životom. Bio je arhetipski psihopata“, navodi Martin.

Vas opis je odlika ama bas SVAKOG zlocinca na svetu. Jedino sto je specificino je da je imao plave oci a i takvih je opet mnogo. Sve u svemu, tekst nabacan dogadjajima i vrlo povrsnim psiholoskim procenama ne daje uverljivost konacnim zakljuckom da je bio poseban.

sofija

pre 6 godina

Cetrdeset godina ili dozivotna u njihovim god.je jedno isto.Ovo sto pise novinar BBS-a je njegov subjektivni dozivljaj Mladica,video je puno srpskih zrtava i ne vidim u tekstu da je i jednom recju iskazao zalost za ubijenim Srbima.Isto tako ne shvatam kako jedan iskusni ratni izvestac moze da ocekuje od vojnika koji u ratu vidi na stotine mrtvih civila tugu na licu,ocima...?U ratu se ljudi pretvore u kamen.

POP

pre 6 godina

Mladić je završio tamo gde mu je i mesto .
Najviše su Srbi osudjivani.
Svi ostali zločinci na slobodi.
Gotovina,Orić,Tači,Haradinaj...

A ovaj poslednji i koalicioni partner Vučiću ! Divota

OK. GLEDAMO U BUDUĆNOST

Bla. bla, bla

pre 6 godina

Dobro, i na kraju, sta je Mladic uradio ? Owena je nazvao "ovan" i naredjivao je da se puca ! I sta jos ? Ah, da gledao je bezosecajno ispred sebe !

Đole

pre 6 godina

Otkud svi ti paraziti što su nam zagustili nemoj stari moj, krivi smo mi
što smo ih pustili!
Ma šta su znali đenerali i brkati majori, jedino da viču: pali ali nisu najgori, krivi smo mi!
Ni svi ti silni infantilni što su puške sanjali ne, ne derane, krivi smo mi
što smo se sklanjali!

John

pre 6 godina

"zbog potpunog odsustva emocija i empatije"

1. "Ko si ti vojniče da meni govoriš..."
2. "Velešiće tuci, i Pofaliće tuci, tamo nema srpskog življa mnogo"
Mladićeve reči. Kamerom zabeležene. A šta je pričao kad nije bilo kamera, možemo samo da pretpostavljamo.

"za deset minuta poslaćemo vas do pakla i nazad"
Pitam se da li je, recimo, Stepa Stepanović tako govorio?

Hmm zanimljivo

pre 6 godina

Mladic ce da nadzivi dozivotnu robiju kao mit. Naser ce da nadzivi svoju hrabrost i ne okaljanost. Karađzic ce da uziva u slavi. Milosevit ce ostat legenda. Alija ce ostat i opstat kao veliki mudrac i dobrotvoj. A moja majka Srpkinja sto je bez mene ostala sta je ona?moja majka Bosanka sto je bez mene ostala sta je ona? moja majka Albanka sto je bez mene ostala sta je ona? svi vi ste legende mitovi i veliki borci za svoj narod. Sve ste nas u crno zavili samo svoje potomke u zlato okovali. Kako rece onaj rajko da nas je Njemacka napala svi bi bili kao jedno a ovako 1.000 ljudi je pokopalo 1.000.000. Zao mi nas

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Realno sve receno. Evo i sad kad je oronuli starac, bolestan, njemu je svo vrijeme bilo na umu samo da nekog ponizi, da se posprda... I ovo dizanje palceva i slicno.
Fakat je da su stradali dok je on bio zapovjednik. A postoji nesto sto se zove komandna odgovornost.

Daniele

pre 6 godina

Ratko Mladic je ratni zlocinac.
Naser Oric je ratni zlocinac.
Ramus Haradinaj je ratni zlocinac.
Hasim Taci je ratni zlocinac.
Prvi je u zatvoru, sad vec na dozivotnoj, gde i treba da bude.
Nego, sta cemo sa ostalima? Da ste ih osudili pa da lepo zakon bude jednak za sve... Ovako, ratne sekire tesko ce se zakopati, a to je vas cilj, vas licemera i zlikovaca sa zapada. Igrate se eksperata i ratovanja na tudjim teritorijama, prodajete nam oruzje, eksploatisete nase prirodne resurse. Ima li sta sporno bando belosvetska!?

Topalovic

pre 6 godina

Ne mogu da verujem. I pored svega da je ovolika podrška Mladiću.Zar ovo nije kolektivizacija zločina?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (iznenađeni, 23. novembar 2017 07:44) # Link komentara

Jeste bre, u pravu si 100%. Kad se setim njegovih reči "Tamo je ostalo MALO SRBA, tuci/gadjaj"...šta bre TO treba da znači - MALO SRBA????..Šta da je vaše dete tamo, a ovaj manijak naredi da se bombarduje i VAŠE DETE...More, za ovo bi ga Mišić lično golim rukama UDAVIO...Udarajte minuse, al svakim minusom bacate i vi bombe i na "tih malo Srba"...ajde "junaci"!
Taj čovek nije Srbin, ni Rus ni Amerikanac - to je bre ZLOČINAC!...Ne želim da se taj slobodno vucara Beogradom pored MOG DETETA!

NS

pre 6 godina

Samo mi je oživeo uspomene na te grozne godine! Tačno je tako i bilo...
Sad će opet ovi naši idioti za zapevaju o tome šta je bilo u Jasenovcu i kako su samo Srbi kaznjeni - pa kad i jesmo sve zakuvali: i u Hrvatskoj i u Bosni i na Kosovu! Pa jel moguće da neko zaista veruje da su svi drugi krivi a samo mi, nevini, uvek moramo da se ‘branimo’?

Mister Hajd

pre 6 godina

Gospodo komentatori, ovde nije tema nacionalnost žrtve, niti njihovo prebrojavanje, već mali psihološki profil zločinca, psihopate...ako znate šta ta reč znači! Svojim očima sam video i ušima čuo Mladićevu zapovest da se gadja deo Sarajeva. Kad mu je rečeno da tamo ima i Srba , hladno je rekao što nisu pobegli , ko im je kriv... I da li rat i i grozote koje sobom nosi toliko dehumanizuje ljude da sa osmehom mogu da dele deci čokoladice , a pola sata kasnije pobije njihovu braću i očeve?

I onda ...kriva Herta Miler

pre 6 godina

Pitam se ko su "ljudi" koji u svojim komentarima podržavaju monstruma?
Ko su "ljudi" koji stalno OPRAVDAVAJU zločine i svireposti - tuđim zločinima?
Srbi?
Ne to nisu i ne mogu biti Srbi!
Pravi Srbi se jasno ograđuju sa indignacijom i gnušanjem od ovih moralnih nakaza što Mladića nazivaju "herojem" i "legendom".
Ali ...opet...
Kad se zapitaš ko izabere za predsednika države osobu koja kaže: "Stotinu Muslimana treba ubiti za jednog Srbina..."
Doduše ni ostala plemena na ovom prokletom Balkanu nisu po tom pitanju nešto puno bolja ali kako sam već rekao to ne opravdava i ne amnestira.
Neznam više šta da kažem ni šta da mislim...

Bosanac aus München

pre 6 godina

Licno sam prevodila prisluskivane razgovore Mladica za Hag, i iz njih se cuje samo extra visoko moralan oficir JNA.

Ovo je SKANDAL! Neka objave te prisluskivane razgovore, da ceo svet zna o cemus e radi!
(SKANDAL!, 23. novembar 2017 01:20)

U pravu si, postoji puno snimaka na Youtube u kojima ovaj "visokomoralan oficir" igra glavnu ulogu, stvarno SKANDAL!

who cares

pre 6 godina

Nas glavni problem je sto mi nismo sami 2000. sudili svima njima. Da smo mi zaista imali revoluciju i odmah resili i sto se kaze pocistili svoje djubre, danas bi mogli bez problema da pogledamo bilo koga u lice, i sve ove tvrdnje oko nepravednog zapada i slicno bi mozda i imale logiku. Ovako, dzaba, jer nas stav je pa sta ako su cinili zlocine, Nato cini vece zlocine sirom sveta vec decenijama, sto je kao stav malog deteta, ne kazem da nije tacno, ali je smesno imajuci u vidu da smo mi mala zemljica na balkanu, a oni upravljaju svetom, a i takodje ako je nam je opravdanje i drugi to rade i radili su onda tek to postaje smesno. Jos jedna jako bitna stvar koju ovaj narod zna, ali preskace, a pritom se pita zasto smo tako osiromaseni, to je ratno profiterstvo ovih ljudi, tj steta koju su pored ratnih zlocina naneli i nama, samo jedan primer, pre hapsenja Karadzica, njegovom sinu je zaplenjen novi Ferari, oko 200 hiljada evra, i jos jedan automobil, ne secam tacno koji, ali isto nov, to je 2 decenije nakon rata, sto je pokazatelj da toliko godina kasnije jos se ima toliko para da se bahati tako, bas su se bavili herojstvom tamo, izvlacili pare u kamionima, a primera ima puno koliko su para oteli i uzeli, samo treba neko da zeli da vidi. Heroji su bili nasi generali u 1. svetskom ratu, kao i vodje u 2. svetskom ratu, ovi su bruka koju smo mi sami da bi kakav takav obraz sacuvali morali da osudimo, a ne da dozvolimo zbog para da se one setaju godinama slobodni kao sto je i bilo, izmitarili novu garnituru politicara i ovih ih cuvali, strasno.

achitwn

pre 6 godina

sofija, 22. novembar 2017 23:59)
Ovo sto je martin napisao je vrlo blizu istine. Mladic je iznad svega bio bezobrazan i drzak, sto bi rekli ufuran covek. Cuj zva Owena Ovan. Wtf. Jel je to nivo generala. Mladic je bio i ostao mrcina.

Marjan

pre 6 godina

Evo da se javim ja sam Srbin iz Bosanske Krupe i trenutno sam u Beogradu. Ovde sam dosao kao i svi ostali Srbi iz krajeva u blizini Krupe koje si naveo dobrovoljno pre pocetka rata u Bosni smo vecinski evakuisani vojnim avionima sa Bihackog aerodroma sa porodicama. To je par meseci pre nego sto su sva mesta duz reke Une bila sravnjena sa zemljom i popaljena. A da ja pitam vas, gde ce vam dusa?
(zivan, 23. novembar 2017 08:19)

Nes verovati ali bio sam i na drvenom i na betonskom mostu u Krupi i na govedanici, i nije nista spaljeno. samo nema nas vise. A samo jos nesto, autobusima. Bili smo evakuisani autobusima, Bihac je bio pod opsadom armije bih.

zivan

pre 6 godina

A gde su Srbi iz Bosanske Krupe? 
A gde su Srbi iz Jajca? 
A gde su Srbi iz Mostara? 
A gde su Srbi iz Velike Kladuse? 
A gde su Srbi iz Travnika? 
A gde su Srbi iz Zenice? 
A gde su Srbi iz Sarajeva? 
A gde su Srbi iz Bihaca? 
A gde su Srbi iz Otoke? 
A gde su Srbi iz Djakovice?
(Marjan, 23. novembar 2017 02:28)

Evo da se javim ja sam Srbin iz Bosanske Krupe i trenutno sam u Beogradu. Ovde sam dosao kao i svi ostali Srbi iz krajeva u blizini Krupe koje si naveo dobrovoljno pre pocetka rata u Bosni smo vecinski evakuisani vojnim avionima sa Bihackog aerodroma sa porodicama. To je par meseci pre nego sto su sva mesta duz reke Une bila sravnjena sa zemljom i popaljena. A da ja pitam vas, gde ce vam dusa?

Marko

pre 6 godina

Mi Srbi smo poznati po tome da teramo inat,nazalost nas samih.Verujem da je proporcialno osudjeno hrvatskih i muslimanskih vojskovodja koliko i srpskih da ne bi bilo ovoliko branjenja Mladica od dela neroda.
Zlocin JESTE ali GENOCID nije...Nevini nek pocivaju MIRNO

Ironija

pre 6 godina

Borio se za Veliku Srbiju, a ostatak života će provest u 16 kvadrata, ponižen, sam, ali mislim davje vojniku najgora kazna poraz u svim ratovima koje je vodio.

Dragan

pre 6 godina

Budimo malo iskreni.Lako je pisati po gotovom poslu.Pitam se, jeli se mogao izbjeci gradjanski rat na prostoru bivse JUGE. Svi oni koji su ucestvovali u pregovorima treba dosledno kazniti.Na svakoj strani je bilo nevinih zrtava, i to treba da prizna svaka strana.Dokle se bude osudjivala samo jedna strana, nikada vise zajednickog zivota na tim prostorima.Sta je Hag uradio sa ovim presudama.Istorija se ponavlja, samo su sada drugi glumci.Zali boze gdje sam svoju madost proveo, i ko nam je krojio sudbinu da jedne druge mrzimo za sva vtemen.Ovakve presude ce samo dovesti do novog krvoprolica na tim prostorima, samo je pitanje dana.Hvala dagom bogu sto vise nisam na tim ludim prostorima.Neka ratuje, ko god hoce, ali ja znam ko nece sigurno.Posle svakog rata, svi su gubitnici, upitajte se malo i razmislite pre nego sto bude kasno.Svet je uvek za ratove, samo treba pronaci pravu sredinu.

gulag

pre 6 godina

Cesto se Gotovina spominje da nije osudjen. Gotovini nisu nadjeni dokazi o ubijanju ili naredjivanju ubijanja. Niti je bilo svjedoka, srpskih koji su rekli da su vidjeli Gotovinu kako ubija. S druge strane Mladic je sam ostavljao dokaze svojih djela. Pun youtube je njegovih izjava o tome sto je radio. Gotovinin slucaj mozemo usporediti s Seseljem kojem isto nisu nadjeni dokazi. On je puno pricao, a mogao bi biti osudjen jedino za ilegalan prelazak Hr granice.Ako su Gotovina i Seselj nesto i pocinili ili nisu sprijecili to nije takvog intenziteta da dolazi pred Haag, vec se procesuiraju pred domacim pravnim tijelima. Haag je nadlezan za najteze zlocine, ne za sve zlocine

ja hoću da budem aMoniman

pre 6 godina

"Kad smo sleteli videli smo tela 28 Srba." 

Ima li odgovornog za ove zrtve?
(Ziv je Draza, 23. novembar 2017 00:06)

Zanimljivo je uocavanje tudjih zlocina. Hoces reci da srpskih teskih zlocina nije bilo. E moj prijatelju, jeste i te kako. Ako cemo se baviti iskljucivo tudjim zlocinima, hoces da mi objasnis da srbi nisu cinili teske zlocine. Recicu ti da jesu i tek kad budes sam sebi tako nesto mogao reci i prihvatiti, onda ces postati covek i moci pitati za tudje zlocine.

e pa nece moći

pre 6 godina

Srpska logika :-/ !

Mir, mir, mir

Nitko nije kriv

Ava, ava, ava

Nitko nije krava

Ključ, ključ, ključ

Nećemo se tuć'

Led, led, led

Idemo na sladoled!

Patrijarh

pre 6 godina

Advokat Toma Fila o Mladiću... "Njegova svetost patrijarh Pavle je tražio da razgovaram s njim. Tražio je da ima pregled situacije, a u mene je imao poverenje. Rekao mi je: 'Idite vi, obiđite to sve, pa ćete mi reći.' Ja sam nosio humanitarnu pomoć i usput obišao ratište, i između ostalog se video s Mladićem. Kada sam se vratio, patrijarh me je s vrata pitao: 'Da li smo okrvavili ruke?' Kažem: 'Nažalost, jesmo. I to mnogo.'

Odgovorio je: 'Tako sam i mislio.'"

Djavolji advokat

pre 6 godina

A gde su Srbi iz Bosanske Krupe?
A gde su Srbi iz Jajca?
A gde su Srbi iz Mostara?
A gde su Srbi iz Velike Kladuse?
A gde su Srbi iz Travnika?
A gde su Srbi iz Zenice?
A gde su Srbi iz Sarajeva?
A gde su Srbi iz Bihaca?
A gde su Srbi iz Otoke?
A gde su Srbi iz Djakovice?
(Marjan, 23. novembar 2017 02:28) # Link komentara
Tako je, prava pitanja postavljas, ali tu nedostaju jos neka. Na primer: Gde su Srbi iz Drvara?
Gde su Srbi iz Glamoca?
Gde su Srbi iz Grahova?
Ali isto tako mozemo postaviti i neka druga pitanja, na primer:
Gde su Muslimani iz Trebinja?
Gde su Muslimani iz Visegrada?
Gde su Muslimani iz Bjeljine?
Gde su Muslimani iz Prijedora?
Cinjenica je da je to bio jedan odvratan gradjanski rat gde je komsija na komsiju udario. Intenzitet i brutalnost takvog rata su, usled potiskivanih frustracija koje su dobile konkretan liku onom drugacije vere, bili stravicni. Mladic je bio na poziciji koja je zahtevala smirenost, a ne ostrascenost, strogu disciplinu , a ne opsti haos. On je direktno odgovoran za Streljanje ratnih zarobljenika u Srebrenici, stoga je njegova komandna odgovornodt velika i zato je tu gde je.

realnost

pre 6 godina

@ Miodrag J.
Od kuda vam podatak o 28 000 ubijenih Srba?
Očito mislite na ubijene vojnike koji su napadali nesrpske narode? Ne želite valjda reći da je ratni zločin ubiti vojnika koji napada. Pitanje ‘ko je ubio 28 000 srpskih vojnika’ treba postaviti velikosrpskim političarima jer oni su ih gurnuli u smrt. Na žalost 90-ih je bilo i zločina nad srpskim civilima, ali broj ubijenih srpskih civila na sreću nije velik (ako se broj usporedi sa stradanjima drugih civila u ratovima 90-ih). Dio zločinaca koji su krivi za zločine nad srpskim civilima ili zarobljenicima je kažnjen i nije tačno da niko nije odgovarao. U Hrvatskoj je na hrvatskom sudu na 12 godina osuđen čak i jedan general (sa velikim zaslugama u obrani) na 12 godina zatvora. Osuđeni su i brojni drugi. Jednom bolesnom generalu se sudi u Hrvatskoj po zapovjednoj odgovornosti (dakle nije naredio ubijanje, nije sam ubijao ali mu se sudi zbog propusta nekažnjavanja ali treba dokazati da je znao za likvidacije. Sudi se i trećem generalu takoder po zapovjednoj odgovornosti, koji nije naredio niti počinio zločine nad civilima. S druge strane pogledaj kako je viši sud u Beogradu rušio presude za dokazane i brutalne zločine nad civilima, ranjenicima i medicinskim osobljem iz Vukovara i vukovarske bolnice (zločin tzv. Ovačara). Niko nije osuđen za razaranje Vukovara koji je sravnjen sa zemljom (JNA i srpske paravojske).

Dario

pre 6 godina

Necu raspravljati dali je Ratko bio zločinac.
Neka me netko razuvjeri da nije narcisoidni bolesnik .
Kakav je to samo bio frajer pred kamerama u akcijama .

Dejan

pre 6 godina

@Zivan: "Evo da se javim ja sam Srbin iz Bosanske Krupe i trenutno sam u Beogradu..." Trenutno? Dosao si pre 22 godine u Beograd, a to je tebi trenutno? Cudi me samo kako ste vi svi dosli u Beograd, a ne u Pirot ili Kraljevo.

Sajber Stole

pre 6 godina

Ne znam kako al muslimanska strana je uvek uspevala preko nasih fukara da izdejstvuje povoljnu poziciju i nije marila za svoje zrtve u ratu,vec tek kasnije. Mladicu je trebalo suditi u Srbiji.Mislim da gubitak cerke i uticaj stranog faktora nije zanemarljiv. A to da je pretio neprijatelju do pakla i nazad u ratu taj telefonski manevar treba izucavati u vojnim skolama.Jer sve je bolje i pretnja i vise dana pregovora od krvavog rata.

Ce Gevara

pre 6 godina

Cesto se Gotovina spominje da nije osudjen. Gotovini nisu nadjeni dokazi o ubijanju ili naredjivanju ubijanja. Niti je bilo svjedoka, srpskih koji su rekli da su vidjeli Gotovinu kako ubija. S druge strane Mladic je sam ostavljao dokaze svojih djela. Pun youtube je njegovih izjava o tome sto je radio. Gotovinin slucaj mozemo usporediti s Seseljem kojem isto nisu nadjeni dokazi. On je puno pricao, a mogao bi biti osudjen jedino za ilegalan prelazak Hr granice.Ako su Gotovina i Seselj nesto i pocinili ili nisu sprijecili to nije takvog intenziteta da dolazi pred Haag, vec se procesuiraju pred domacim pravnim tijelima. Haag je nadlezan za najteze zlocine, ne za sve zlocine
(gulag, 23. novembar 2017 08:47)

Nesto si pomesao ... jedina slicnost izmedju Gotovine i Seselja je da su oslobodjeni pred Hagom!

Seselj je bio opozicioni politicar, bez izvrsne vlasti koji je galamio mnogo i pricao to sto je pricao ali nije imao izvrsnu vlast do 98 godine ... ono sto bi se reklo laprdalo.

Gotovina je general .... bezbednjak ... i pod njim je napravljen najveci egzodus Srba .... 250.000 proteranih .... 3000 ubijenih!Direktno je imao komandu nad tom akcijom i oslobodjen je odgovornosti!

Kada poredis generala bezbednosti i opozicinog politicara ... mora da si dete jos i hvala Bogu okusio taj rat.

neutralni felsh

pre 6 godina

Šta branite umišljenog Staljina koji i na izricanju presude izražava lojalnost komunističkoj partiji Rusije? Nismo mi dovde došli tek tako. Država se pre svega i raspala zato što su zapadne republike htele reforme a Sloba nije dao, pa je stao razgraničavati teren dokle on kontroliše a ostali marš napolje ako im se ne sviđa, pa je JNA našla da je pravi izbor braniti komunizam tj Slobinu stranu, pa je svet bio prvo zbunjen a na kraju izabrao stranu antikomunista. Na početku su Francuzi i Amerikanci potpuno bili uz Srbe, Nemci uz Hrvate. 

Mladić, komunista koji se krsti. Sloba, komunista koji proteruje Albance. Kako to može? Pa može jer se njima od komunizma jedino primila čvrsta ruka i nemilosrdnost, nikako društvena jednakost.
(Vlada M, 23. novembar 2017 05:12)


u sred srede.

Alex

pre 6 godina

ukovarske bolnice (zločin tzv. Ovačara). Niko nije osuđen za razaranje Vukovara koji je sravnjen sa zemljom (JNA i srpske paravojske).
(realnost, 23. novembar 2017 11:52)

To sto si napisao znaci da RM nije zlocinac zbog Srebrenice, jer ubiti 28000 vojnika nije zlocin? Nije ni ubiti 2, 100, 1000?

Topalovic

pre 6 godina

Ne mogu da verujem. I pored svega da je ovolika podrška Mladiću.Zar ovo nije kolektivizacija zločina?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (iznenađeni, 23. novembar 2017 07:44) # Link komentara

Jeste bre, u pravu si 100%. Kad se setim njegovih reči "Tamo je ostalo MALO SRBA, tuci/gadjaj"...šta bre TO treba da znači - MALO SRBA????..Šta da je vaše dete tamo, a ovaj manijak naredi da se bombarduje i VAŠE DETE...More, za ovo bi ga Mišić lično golim rukama UDAVIO...Udarajte minuse, al svakim minusom bacate i vi bombe i na "tih malo Srba"...ajde "junaci"!
Taj čovek nije Srbin, ni Rus ni Amerikanac - to je bre ZLOČINAC!...Ne želim da se taj slobodno vucara Beogradom pored MOG DETETA!

NS

pre 6 godina

Samo mi je oživeo uspomene na te grozne godine! Tačno je tako i bilo...
Sad će opet ovi naši idioti za zapevaju o tome šta je bilo u Jasenovcu i kako su samo Srbi kaznjeni - pa kad i jesmo sve zakuvali: i u Hrvatskoj i u Bosni i na Kosovu! Pa jel moguće da neko zaista veruje da su svi drugi krivi a samo mi, nevini, uvek moramo da se ‘branimo’?

Ironija

pre 6 godina

Borio se za Veliku Srbiju, a ostatak života će provest u 16 kvadrata, ponižen, sam, ali mislim davje vojniku najgora kazna poraz u svim ratovima koje je vodio.

ja hoću da budem aMoniman

pre 6 godina

"Kad smo sleteli videli smo tela 28 Srba." 

Ima li odgovornog za ove zrtve?
(Ziv je Draza, 23. novembar 2017 00:06)

Zanimljivo je uocavanje tudjih zlocina. Hoces reci da srpskih teskih zlocina nije bilo. E moj prijatelju, jeste i te kako. Ako cemo se baviti iskljucivo tudjim zlocinima, hoces da mi objasnis da srbi nisu cinili teske zlocine. Recicu ti da jesu i tek kad budes sam sebi tako nesto mogao reci i prihvatiti, onda ces postati covek i moci pitati za tudje zlocine.

achitwn

pre 6 godina

sofija, 22. novembar 2017 23:59)
Ovo sto je martin napisao je vrlo blizu istine. Mladic je iznad svega bio bezobrazan i drzak, sto bi rekli ufuran covek. Cuj zva Owena Ovan. Wtf. Jel je to nivo generala. Mladic je bio i ostao mrcina.

e pa nece moći

pre 6 godina

Srpska logika :-/ !

Mir, mir, mir

Nitko nije kriv

Ava, ava, ava

Nitko nije krava

Ključ, ključ, ključ

Nećemo se tuć'

Led, led, led

Idemo na sladoled!

Mister Hajd

pre 6 godina

Gospodo komentatori, ovde nije tema nacionalnost žrtve, niti njihovo prebrojavanje, već mali psihološki profil zločinca, psihopate...ako znate šta ta reč znači! Svojim očima sam video i ušima čuo Mladićevu zapovest da se gadja deo Sarajeva. Kad mu je rečeno da tamo ima i Srba , hladno je rekao što nisu pobegli , ko im je kriv... I da li rat i i grozote koje sobom nosi toliko dehumanizuje ljude da sa osmehom mogu da dele deci čokoladice , a pola sata kasnije pobije njihovu braću i očeve?

Bosanac aus München

pre 6 godina

Licno sam prevodila prisluskivane razgovore Mladica za Hag, i iz njih se cuje samo extra visoko moralan oficir JNA.

Ovo je SKANDAL! Neka objave te prisluskivane razgovore, da ceo svet zna o cemus e radi!
(SKANDAL!, 23. novembar 2017 01:20)

U pravu si, postoji puno snimaka na Youtube u kojima ovaj "visokomoralan oficir" igra glavnu ulogu, stvarno SKANDAL!

gulag

pre 6 godina

Cesto se Gotovina spominje da nije osudjen. Gotovini nisu nadjeni dokazi o ubijanju ili naredjivanju ubijanja. Niti je bilo svjedoka, srpskih koji su rekli da su vidjeli Gotovinu kako ubija. S druge strane Mladic je sam ostavljao dokaze svojih djela. Pun youtube je njegovih izjava o tome sto je radio. Gotovinin slucaj mozemo usporediti s Seseljem kojem isto nisu nadjeni dokazi. On je puno pricao, a mogao bi biti osudjen jedino za ilegalan prelazak Hr granice.Ako su Gotovina i Seselj nesto i pocinili ili nisu sprijecili to nije takvog intenziteta da dolazi pred Haag, vec se procesuiraju pred domacim pravnim tijelima. Haag je nadlezan za najteze zlocine, ne za sve zlocine

zivan

pre 6 godina

A gde su Srbi iz Bosanske Krupe? 
A gde su Srbi iz Jajca? 
A gde su Srbi iz Mostara? 
A gde su Srbi iz Velike Kladuse? 
A gde su Srbi iz Travnika? 
A gde su Srbi iz Zenice? 
A gde su Srbi iz Sarajeva? 
A gde su Srbi iz Bihaca? 
A gde su Srbi iz Otoke? 
A gde su Srbi iz Djakovice?
(Marjan, 23. novembar 2017 02:28)

Evo da se javim ja sam Srbin iz Bosanske Krupe i trenutno sam u Beogradu. Ovde sam dosao kao i svi ostali Srbi iz krajeva u blizini Krupe koje si naveo dobrovoljno pre pocetka rata u Bosni smo vecinski evakuisani vojnim avionima sa Bihackog aerodroma sa porodicama. To je par meseci pre nego sto su sva mesta duz reke Une bila sravnjena sa zemljom i popaljena. A da ja pitam vas, gde ce vam dusa?

I onda ...kriva Herta Miler

pre 6 godina

Pitam se ko su "ljudi" koji u svojim komentarima podržavaju monstruma?
Ko su "ljudi" koji stalno OPRAVDAVAJU zločine i svireposti - tuđim zločinima?
Srbi?
Ne to nisu i ne mogu biti Srbi!
Pravi Srbi se jasno ograđuju sa indignacijom i gnušanjem od ovih moralnih nakaza što Mladića nazivaju "herojem" i "legendom".
Ali ...opet...
Kad se zapitaš ko izabere za predsednika države osobu koja kaže: "Stotinu Muslimana treba ubiti za jednog Srbina..."
Doduše ni ostala plemena na ovom prokletom Balkanu nisu po tom pitanju nešto puno bolja ali kako sam već rekao to ne opravdava i ne amnestira.
Neznam više šta da kažem ni šta da mislim...

realnost

pre 6 godina

@ Miodrag J.
Od kuda vam podatak o 28 000 ubijenih Srba?
Očito mislite na ubijene vojnike koji su napadali nesrpske narode? Ne želite valjda reći da je ratni zločin ubiti vojnika koji napada. Pitanje ‘ko je ubio 28 000 srpskih vojnika’ treba postaviti velikosrpskim političarima jer oni su ih gurnuli u smrt. Na žalost 90-ih je bilo i zločina nad srpskim civilima, ali broj ubijenih srpskih civila na sreću nije velik (ako se broj usporedi sa stradanjima drugih civila u ratovima 90-ih). Dio zločinaca koji su krivi za zločine nad srpskim civilima ili zarobljenicima je kažnjen i nije tačno da niko nije odgovarao. U Hrvatskoj je na hrvatskom sudu na 12 godina osuđen čak i jedan general (sa velikim zaslugama u obrani) na 12 godina zatvora. Osuđeni su i brojni drugi. Jednom bolesnom generalu se sudi u Hrvatskoj po zapovjednoj odgovornosti (dakle nije naredio ubijanje, nije sam ubijao ali mu se sudi zbog propusta nekažnjavanja ali treba dokazati da je znao za likvidacije. Sudi se i trećem generalu takoder po zapovjednoj odgovornosti, koji nije naredio niti počinio zločine nad civilima. S druge strane pogledaj kako je viši sud u Beogradu rušio presude za dokazane i brutalne zločine nad civilima, ranjenicima i medicinskim osobljem iz Vukovara i vukovarske bolnice (zločin tzv. Ovačara). Niko nije osuđen za razaranje Vukovara koji je sravnjen sa zemljom (JNA i srpske paravojske).

Patrijarh

pre 6 godina

Advokat Toma Fila o Mladiću... "Njegova svetost patrijarh Pavle je tražio da razgovaram s njim. Tražio je da ima pregled situacije, a u mene je imao poverenje. Rekao mi je: 'Idite vi, obiđite to sve, pa ćete mi reći.' Ja sam nosio humanitarnu pomoć i usput obišao ratište, i između ostalog se video s Mladićem. Kada sam se vratio, patrijarh me je s vrata pitao: 'Da li smo okrvavili ruke?' Kažem: 'Nažalost, jesmo. I to mnogo.'

Odgovorio je: 'Tako sam i mislio.'"

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Realno sve receno. Evo i sad kad je oronuli starac, bolestan, njemu je svo vrijeme bilo na umu samo da nekog ponizi, da se posprda... I ovo dizanje palceva i slicno.
Fakat je da su stradali dok je on bio zapovjednik. A postoji nesto sto se zove komandna odgovornost.

John

pre 6 godina

"zbog potpunog odsustva emocija i empatije"

1. "Ko si ti vojniče da meni govoriš..."
2. "Velešiće tuci, i Pofaliće tuci, tamo nema srpskog življa mnogo"
Mladićeve reči. Kamerom zabeležene. A šta je pričao kad nije bilo kamera, možemo samo da pretpostavljamo.

"za deset minuta poslaćemo vas do pakla i nazad"
Pitam se da li je, recimo, Stepa Stepanović tako govorio?

Đole

pre 6 godina

Otkud svi ti paraziti što su nam zagustili nemoj stari moj, krivi smo mi
što smo ih pustili!
Ma šta su znali đenerali i brkati majori, jedino da viču: pali ali nisu najgori, krivi smo mi!
Ni svi ti silni infantilni što su puške sanjali ne, ne derane, krivi smo mi
što smo se sklanjali!

Zi

pre 6 godina

“Bio je drugačiji od svih ostalih ratnih zločinaca koje sam ikad susreo. Nije imao ni trunčicu saosećanja ili empatije. Video sam to u njegovim bezizražajnim plavim očima i njegovoj opsesiji vlastitim životom. Bio je arhetipski psihopata“, navodi Martin.

Vas opis je odlika ama bas SVAKOG zlocinca na svetu. Jedino sto je specificino je da je imao plave oci a i takvih je opet mnogo. Sve u svemu, tekst nabacan dogadjajima i vrlo povrsnim psiholoskim procenama ne daje uverljivost konacnim zakljuckom da je bio poseban.

Miodrag Jesic

pre 6 godina

Spadam u one pripadnike srpskog naroda koji nemaju nikakvu dilemu: ukoliko bih bio u pozijciji da sudim zlocincima koji su u ime mog naroda cinili zverstva, male su i nistave sve presude koje im je izrekao Haski tribunal. Pitam, medjutim, novinara BBC, i sve novinare sveta, celokupnu licemernu CNN medjunarodnu zajednicu samo jedno: ko je odgovarao za ubistvo tih 28 srpskih civila koje je licno video novinar BBC ? Ko je odgovarao za ubistvo i istovrsna zverstva koja su nad pripadnicima moga naroda, njih jos 280, jos 2800, jos 28000, ucinili drugi ? Mogu li da odgovorim: niko !

SKANDAL!

pre 6 godina

Licno sam prevodila prisluskivane razgovore Mladica za Hag, i iz njih se cuje samo extra visoko moralan oficir JNA.

Ovo je SKANDAL! Neka objave te prisluskivane razgovore, da ceo svet zna o cemus e radi!

sofija

pre 6 godina

Cetrdeset godina ili dozivotna u njihovim god.je jedno isto.Ovo sto pise novinar BBS-a je njegov subjektivni dozivljaj Mladica,video je puno srpskih zrtava i ne vidim u tekstu da je i jednom recju iskazao zalost za ubijenim Srbima.Isto tako ne shvatam kako jedan iskusni ratni izvestac moze da ocekuje od vojnika koji u ratu vidi na stotine mrtvih civila tugu na licu,ocima...?U ratu se ljudi pretvore u kamen.

POP

pre 6 godina

Mladić je završio tamo gde mu je i mesto .
Najviše su Srbi osudjivani.
Svi ostali zločinci na slobodi.
Gotovina,Orić,Tači,Haradinaj...

A ovaj poslednji i koalicioni partner Vučiću ! Divota

OK. GLEDAMO U BUDUĆNOST

Nikodije IV

pre 6 godina

Pored svega sto nam se vec decenijama dogadja da li vi, novinari smatrate da nam je potrebno da citamo i ovakva naklapanja kao sto je ovo? Materijala za analiziranje ima dovoljno medju engleskim serovima, perovima, generalima i ostalim vojskovodjama koji su pola sveta zavili u crno da bi dodali jos jedan dragulj u englesku krunu. Novinari, kao ovaj, treba njih da analiziraju ako imaju tri ciste i obraz.

Marjan

pre 6 godina

A gde su Srbi iz Bosanske Krupe?
A gde su Srbi iz Jajca?
A gde su Srbi iz Mostara?
A gde su Srbi iz Velike Kladuse?
A gde su Srbi iz Travnika?
A gde su Srbi iz Zenice?
A gde su Srbi iz Sarajeva?
A gde su Srbi iz Bihaca?
A gde su Srbi iz Otoke?
A gde su Srbi iz Djakovice?

Bla. bla, bla

pre 6 godina

Dobro, i na kraju, sta je Mladic uradio ? Owena je nazvao "ovan" i naredjivao je da se puca ! I sta jos ? Ah, da gledao je bezosecajno ispred sebe !

Vlada M

pre 6 godina

Šta branite umišljenog Staljina koji i na izricanju presude izražava lojalnost komunističkoj partiji Rusije? Nismo mi dovde došli tek tako. Država se pre svega i raspala zato što su zapadne republike htele reforme a Sloba nije dao, pa je stao razgraničavati teren dokle on kontroliše a ostali marš napolje ako im se ne sviđa, pa je JNA našla da je pravi izbor braniti komunizam tj Slobinu stranu, pa je svet bio prvo zbunjen a na kraju izabrao stranu antikomunista. Na početku su Francuzi i Amerikanci potpuno bili uz Srbe, Nemci uz Hrvate.

Mladić, komunista koji se krsti. Sloba, komunista koji proteruje Albance. Kako to može? Pa može jer se njima od komunizma jedino primila čvrsta ruka i nemilosrdnost, nikako društvena jednakost.

Stef

pre 6 godina

Prestao sam da čitam kod dela da su oni hteli da spreče rat. Odmah vidim da je tekst propaganda. Mora da se opravda odluka suda. Jer taj isti Mladić nije dirao Srebrenicu dok nisu gorela Srpska sela oko nje. Ja još nisam čuo njegovu verziju priče. Za to do "pakla i nazad" a pre toga kako su "žena i deca", ne vidim ništa loše čak šta više šmekerski!? Kako bi ovaj "skromni" novinar opisao dela UCK terorista na košarama gde si zarobljene Srbe mučili a onda njihove krike uživo prenosili na motoroli, Srbima. Da znaju šta ih čeka ako ih uhvate žive!!! Aaaa da, oni su "demokratski borci za slobodu", za njih to ne važi! A i bio je rat, takve svari se dešavaju, jel!??

Zoran Simic

pre 6 godina

Nisam siguran da li je u pitanju neobrazovanje, obicna ljudska glupost ili sracunata , sistemska propaganda. U svakom slucaju nije mi jasna potreba da naprave od Mladica Carlsa Mensona.Nista u zivotu nije crno-belo, pa tako ni ova prica oko Mladica a ovi engleski novinarcici to nikad nece nauciti. Nije Mladic bio psihopata, bio je obican profesionalni general JNA koji je zahvaljujuci okolnostima u kojima se nasao presao granicu “obicaja rata”.
Bio je gord, bahat, bezobziran I bezobrazan,sa ogromnim egom, potisnuvsi u sebi komunistu odanog vojsci, partiji I Titu usred gradjanskog I verskog rata, postao je zestok srpski nacionalista a potom I sovinista. Nije shvatio da bas ti novinarcici imaju zadatak da ga prikazu kao zver I umesto da je objasnjavao svoje akcije I postupke , on im je, svojom bahatoscu svaki put stavljao do znanja da su oni govna a on na “pravednom putu” Da je SFRJ bila u nekoj drugoj situaciji, recimo napadnuta od stranog okupatora, siguran sam da bi Mladic bio heroj na braniku otadzbine I nezamenljiv u svakoj vojnoj opreaciji a ovako , postao je ratni zlocinac I obrukao sebe , svoju porodicu I svoj narod. Nije smeo da dozvoli sebi da prevlada u njemu bes I ludilo I pobije srebrenicke zarobljenike samo zato sto Alija nije hteo da pristine na zamenu zarobljenih. Trebao je da zna da ce taj uzasni zlocin samo naskoditi srpskom narodu. Sad je kasno I za njega I za nas I za njegove zrtve.

Прота Матеја

pre 6 godina

Како к..а овај Пол Мартин па то је невероватно. Ја не знам да ли је Младић безосећајан али Мартин сигурно јесте јер је о лешевима 28 Срба говорио као да се ради о врећама песка а не о људима. А што се тиче плавих очију има их и Весли Кларк, мора да је и он ратни злочинац.

tudum

pre 6 godina

"zbog potpunog odsustva emocija i empatije" 

1. "Ko si ti vojniče da meni govoriš..." 
2. "Velešiće tuci, i Pofaliće tuci, tamo nema srpskog življa mnogo" 
Mladićeve reči. Kamerom zabeležene. A šta je pričao kad nije bilo kamera, možemo samo da pretpostavljamo. 

"za deset minuta poslaćemo vas do pakla i nazad" 
Pitam se da li je, recimo, Stepa Stepanović tako govorio?
(John, 23. novembar 2017 00:14)

Slično priča svaki nadređeni u specifičnim ratnim uslovima. Nije uvek lako održati vojsku maksimalno motivisanom, a on se trudio da to radi. A ovo što si ti napisao ništa ne dokazuje, pa na ovakav način i slične izraze koriste treneri da motivišu ekipu…

Marko

pre 6 godina

Mi Srbi smo poznati po tome da teramo inat,nazalost nas samih.Verujem da je proporcialno osudjeno hrvatskih i muslimanskih vojskovodja koliko i srpskih da ne bi bilo ovoliko branjenja Mladica od dela neroda.
Zlocin JESTE ali GENOCID nije...Nevini nek pocivaju MIRNO

bivši beograđanin

pre 6 godina

"Kad smo sleteli videli smo tela 28 Srba."  

Ima li odgovornog za ove zrtve? 
(Ziv je Draza, 23. novembar 2017 00:06) 

Zanimljivo je uocavanje tudjih zlocina. Hoces reci da srpskih teskih zlocina nije bilo. E moj prijatelju, jeste i te kako. Ako cemo se baviti iskljucivo tudjim zlocinima, hoces da mi objasnis da srbi nisu cinili teske zlocine. Recicu ti da jesu i tek kad budes sam sebi tako nesto mogao reci i prihvatiti, onda ces postati covek i moci pitati za tudje zlocine.
(ja hoću da budem aMoniman, 23. novembar 2017 00:43)

Zaslepljen od mržnje nisi shvatio poentu, čovek nije negirao srpske zlocine, covek je pitao za odgovornost i za zločine nad Srbima.

Daniele

pre 6 godina

Ratko Mladic je ratni zlocinac.
Naser Oric je ratni zlocinac.
Ramus Haradinaj je ratni zlocinac.
Hasim Taci je ratni zlocinac.
Prvi je u zatvoru, sad vec na dozivotnoj, gde i treba da bude.
Nego, sta cemo sa ostalima? Da ste ih osudili pa da lepo zakon bude jednak za sve... Ovako, ratne sekire tesko ce se zakopati, a to je vas cilj, vas licemera i zlikovaca sa zapada. Igrate se eksperata i ratovanja na tudjim teritorijama, prodajete nam oruzje, eksploatisete nase prirodne resurse. Ima li sta sporno bando belosvetska!?

Marjan

pre 6 godina

Evo da se javim ja sam Srbin iz Bosanske Krupe i trenutno sam u Beogradu. Ovde sam dosao kao i svi ostali Srbi iz krajeva u blizini Krupe koje si naveo dobrovoljno pre pocetka rata u Bosni smo vecinski evakuisani vojnim avionima sa Bihackog aerodroma sa porodicama. To je par meseci pre nego sto su sva mesta duz reke Une bila sravnjena sa zemljom i popaljena. A da ja pitam vas, gde ce vam dusa?
(zivan, 23. novembar 2017 08:19)

Nes verovati ali bio sam i na drvenom i na betonskom mostu u Krupi i na govedanici, i nije nista spaljeno. samo nema nas vise. A samo jos nesto, autobusima. Bili smo evakuisani autobusima, Bihac je bio pod opsadom armije bih.

who cares

pre 6 godina

Nas glavni problem je sto mi nismo sami 2000. sudili svima njima. Da smo mi zaista imali revoluciju i odmah resili i sto se kaze pocistili svoje djubre, danas bi mogli bez problema da pogledamo bilo koga u lice, i sve ove tvrdnje oko nepravednog zapada i slicno bi mozda i imale logiku. Ovako, dzaba, jer nas stav je pa sta ako su cinili zlocine, Nato cini vece zlocine sirom sveta vec decenijama, sto je kao stav malog deteta, ne kazem da nije tacno, ali je smesno imajuci u vidu da smo mi mala zemljica na balkanu, a oni upravljaju svetom, a i takodje ako je nam je opravdanje i drugi to rade i radili su onda tek to postaje smesno. Jos jedna jako bitna stvar koju ovaj narod zna, ali preskace, a pritom se pita zasto smo tako osiromaseni, to je ratno profiterstvo ovih ljudi, tj steta koju su pored ratnih zlocina naneli i nama, samo jedan primer, pre hapsenja Karadzica, njegovom sinu je zaplenjen novi Ferari, oko 200 hiljada evra, i jos jedan automobil, ne secam tacno koji, ali isto nov, to je 2 decenije nakon rata, sto je pokazatelj da toliko godina kasnije jos se ima toliko para da se bahati tako, bas su se bavili herojstvom tamo, izvlacili pare u kamionima, a primera ima puno koliko su para oteli i uzeli, samo treba neko da zeli da vidi. Heroji su bili nasi generali u 1. svetskom ratu, kao i vodje u 2. svetskom ratu, ovi su bruka koju smo mi sami da bi kakav takav obraz sacuvali morali da osudimo, a ne da dozvolimo zbog para da se one setaju godinama slobodni kao sto je i bilo, izmitarili novu garnituru politicara i ovih ih cuvali, strasno.

zoltan

pre 6 godina

taj isti Mladic je zarobio isti broj vojnika u Zepi, nikome dlaka s glave nije falila, uporedite te situacije, da je imao nameru genocida, onda bi u Zepi ubio 10.000 vojnika, a nije, prema tome, ako se nesto i desilo, to je bila osveta nad vojskom zbog 3600 srpskih nevinih zrtava u okolini Srebrenice.

Djavolji advokat

pre 6 godina

A gde su Srbi iz Bosanske Krupe?
A gde su Srbi iz Jajca?
A gde su Srbi iz Mostara?
A gde su Srbi iz Velike Kladuse?
A gde su Srbi iz Travnika?
A gde su Srbi iz Zenice?
A gde su Srbi iz Sarajeva?
A gde su Srbi iz Bihaca?
A gde su Srbi iz Otoke?
A gde su Srbi iz Djakovice?
(Marjan, 23. novembar 2017 02:28) # Link komentara
Tako je, prava pitanja postavljas, ali tu nedostaju jos neka. Na primer: Gde su Srbi iz Drvara?
Gde su Srbi iz Glamoca?
Gde su Srbi iz Grahova?
Ali isto tako mozemo postaviti i neka druga pitanja, na primer:
Gde su Muslimani iz Trebinja?
Gde su Muslimani iz Visegrada?
Gde su Muslimani iz Bjeljine?
Gde su Muslimani iz Prijedora?
Cinjenica je da je to bio jedan odvratan gradjanski rat gde je komsija na komsiju udario. Intenzitet i brutalnost takvog rata su, usled potiskivanih frustracija koje su dobile konkretan liku onom drugacije vere, bili stravicni. Mladic je bio na poziciji koja je zahtevala smirenost, a ne ostrascenost, strogu disciplinu , a ne opsti haos. On je direktno odgovoran za Streljanje ratnih zarobljenika u Srebrenici, stoga je njegova komandna odgovornodt velika i zato je tu gde je.

Hmm zanimljivo

pre 6 godina

Mladic ce da nadzivi dozivotnu robiju kao mit. Naser ce da nadzivi svoju hrabrost i ne okaljanost. Karađzic ce da uziva u slavi. Milosevit ce ostat legenda. Alija ce ostat i opstat kao veliki mudrac i dobrotvoj. A moja majka Srpkinja sto je bez mene ostala sta je ona?moja majka Bosanka sto je bez mene ostala sta je ona? moja majka Albanka sto je bez mene ostala sta je ona? svi vi ste legende mitovi i veliki borci za svoj narod. Sve ste nas u crno zavili samo svoje potomke u zlato okovali. Kako rece onaj rajko da nas je Njemacka napala svi bi bili kao jedno a ovako 1.000 ljudi je pokopalo 1.000.000. Zao mi nas

Dragan

pre 6 godina

Budimo malo iskreni.Lako je pisati po gotovom poslu.Pitam se, jeli se mogao izbjeci gradjanski rat na prostoru bivse JUGE. Svi oni koji su ucestvovali u pregovorima treba dosledno kazniti.Na svakoj strani je bilo nevinih zrtava, i to treba da prizna svaka strana.Dokle se bude osudjivala samo jedna strana, nikada vise zajednickog zivota na tim prostorima.Sta je Hag uradio sa ovim presudama.Istorija se ponavlja, samo su sada drugi glumci.Zali boze gdje sam svoju madost proveo, i ko nam je krojio sudbinu da jedne druge mrzimo za sva vtemen.Ovakve presude ce samo dovesti do novog krvoprolica na tim prostorima, samo je pitanje dana.Hvala dagom bogu sto vise nisam na tim ludim prostorima.Neka ratuje, ko god hoce, ali ja znam ko nece sigurno.Posle svakog rata, svi su gubitnici, upitajte se malo i razmislite pre nego sto bude kasno.Svet je uvek za ratove, samo treba pronaci pravu sredinu.

Dario

pre 6 godina

Necu raspravljati dali je Ratko bio zločinac.
Neka me netko razuvjeri da nije narcisoidni bolesnik .
Kakav je to samo bio frajer pred kamerama u akcijama .

Dejan

pre 6 godina

@Zivan: "Evo da se javim ja sam Srbin iz Bosanske Krupe i trenutno sam u Beogradu..." Trenutno? Dosao si pre 22 godine u Beograd, a to je tebi trenutno? Cudi me samo kako ste vi svi dosli u Beograd, a ne u Pirot ili Kraljevo.

Sajber Stole

pre 6 godina

Ne znam kako al muslimanska strana je uvek uspevala preko nasih fukara da izdejstvuje povoljnu poziciju i nije marila za svoje zrtve u ratu,vec tek kasnije. Mladicu je trebalo suditi u Srbiji.Mislim da gubitak cerke i uticaj stranog faktora nije zanemarljiv. A to da je pretio neprijatelju do pakla i nazad u ratu taj telefonski manevar treba izucavati u vojnim skolama.Jer sve je bolje i pretnja i vise dana pregovora od krvavog rata.

Alex

pre 6 godina

ukovarske bolnice (zločin tzv. Ovačara). Niko nije osuđen za razaranje Vukovara koji je sravnjen sa zemljom (JNA i srpske paravojske).
(realnost, 23. novembar 2017 11:52)

To sto si napisao znaci da RM nije zlocinac zbog Srebrenice, jer ubiti 28000 vojnika nije zlocin? Nije ni ubiti 2, 100, 1000?

neutralni felsh

pre 6 godina

Šta branite umišljenog Staljina koji i na izricanju presude izražava lojalnost komunističkoj partiji Rusije? Nismo mi dovde došli tek tako. Država se pre svega i raspala zato što su zapadne republike htele reforme a Sloba nije dao, pa je stao razgraničavati teren dokle on kontroliše a ostali marš napolje ako im se ne sviđa, pa je JNA našla da je pravi izbor braniti komunizam tj Slobinu stranu, pa je svet bio prvo zbunjen a na kraju izabrao stranu antikomunista. Na početku su Francuzi i Amerikanci potpuno bili uz Srbe, Nemci uz Hrvate. 

Mladić, komunista koji se krsti. Sloba, komunista koji proteruje Albance. Kako to može? Pa može jer se njima od komunizma jedino primila čvrsta ruka i nemilosrdnost, nikako društvena jednakost.
(Vlada M, 23. novembar 2017 05:12)


u sred srede.

Ce Gevara

pre 6 godina

Cesto se Gotovina spominje da nije osudjen. Gotovini nisu nadjeni dokazi o ubijanju ili naredjivanju ubijanja. Niti je bilo svjedoka, srpskih koji su rekli da su vidjeli Gotovinu kako ubija. S druge strane Mladic je sam ostavljao dokaze svojih djela. Pun youtube je njegovih izjava o tome sto je radio. Gotovinin slucaj mozemo usporediti s Seseljem kojem isto nisu nadjeni dokazi. On je puno pricao, a mogao bi biti osudjen jedino za ilegalan prelazak Hr granice.Ako su Gotovina i Seselj nesto i pocinili ili nisu sprijecili to nije takvog intenziteta da dolazi pred Haag, vec se procesuiraju pred domacim pravnim tijelima. Haag je nadlezan za najteze zlocine, ne za sve zlocine
(gulag, 23. novembar 2017 08:47)

Nesto si pomesao ... jedina slicnost izmedju Gotovine i Seselja je da su oslobodjeni pred Hagom!

Seselj je bio opozicioni politicar, bez izvrsne vlasti koji je galamio mnogo i pricao to sto je pricao ali nije imao izvrsnu vlast do 98 godine ... ono sto bi se reklo laprdalo.

Gotovina je general .... bezbednjak ... i pod njim je napravljen najveci egzodus Srba .... 250.000 proteranih .... 3000 ubijenih!Direktno je imao komandu nad tom akcijom i oslobodjen je odgovornosti!

Kada poredis generala bezbednosti i opozicinog politicara ... mora da si dete jos i hvala Bogu okusio taj rat.