Četvrtak, 09.11.2017.

11:37

Vučić: Veoma sam zabrinut zbog nasilja u školama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon objavljivanja snimaka vršnjačkog nasilja u školama da je veoma zabrinut zbog toga.

Izvor: B92

Vuèiæ: Veoma sam zabrinut zbog nasilja u školama IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

Paja

pre 6 godina

U svetu modernih tehnologija sve je dostupno.Dobijaju li mladi ideje kroz krstarenja Internetom ili se radi o prostom raspustenom i neartikulisanom ponasanju? Ima li kraja ovakvim dogadjajima?

Libra

pre 6 godina

STOP NASILJU!!!!! Tiče se svih nas! Zato i predsednik, i premijerka, i Vlada, i roditelji i nastavnici i sve institucije moraju da stanu na put nastilju. Nulta tolerancija!

viki

pre 6 godina

Nasilje među decom koje se vidi na snimku, veoma je uznemirujuće i trebalo bi da preduzmemo preventivne mere koje bi sprečile ovakvu vrstu ponašanja dece.

ljubica

pre 6 godina

Ocigledno je da su roditelji kao prva i najvaznija karika u vaspitanju zakazali i ukoliko se oni ne dozovu pameti deca ce nam biti sve gora i gora!Roditelji moraju preuzeti odgovornost za postupke svoje dece i traziti adekvatno resenje u sebi i njima!

Ivka

pre 6 godina

Smatram da su deca u danasnje vreme previse raspustena i da se mora sankcionisati ovakvo ponasanje, kako ubuduce ne bi dolazilo do ovakvih incidenata.

Jovan

pre 6 godina

Nije jednostavno,nebrojeno faktora utiče na formiranje jedne ličnosti i na kreiranje nerimerene situacije.Pohvalno je da je država pravovremeno reagovala a verujem da će timovi psihologa i pedagoga umeti da urade svoj deo posla.

MOZAIk

pre 6 godina

Dokle je nase drustvo spalo da se snima nasilje i da neko uziva u tome a jos ni srednju skolu nisu zavrsili ...sta ce takva deca da rade sutra kad postanu zreli ljudi ako uopste takav mentalni sklop moze da postigne zrelost...ali krivi smo svi .

Milica

pre 6 godina

Svaki vid nasilja, i fizicko i psihicko, ostavlja trajne posledice na decu koja su trpela nasilje!Mi kao drusto smo prinudjeni da reagujemo i ne okrecemo glavu misleci da se to nama ili nasoj deci nece desiti!Takvo ponasanje se mora kazniti!

Desa

pre 6 godina

Problem vrsnjackog nasilja treba resavati na svim nivoima, prvo krenuti od porodice, ali ako roditelj primeti kod svog deteta nasilnost treba da zna kome da se obrati, mislim da ta veza ne funkcionise u drustvu...

Mirko Mikiliki

pre 6 godina

Kad traze vece plate najglasniji su prosvetari a kad treba da se bave svojim poslom nema ih nigde. Sramota za poziv nastavnik i profesor.

nikola

pre 6 godina

Mene interesuje dokle će roditelji pravdati ponašanje sopstvene dece?Pa deca vaspitanje iz kuće nose. Sa decom se mora raditi i pričati.Najlakše ih je pustiti da ih mreža i ulica vaspitava i naravno tada je rezultat ovo. Roditelji moraju da snose odgovornost za ponašanje svoje dece.

Jelena

pre 6 godina

Mora se doneti takav zakon da se kazne svi koji su odgovorni za bilo koju vrstu maltretiranja, bez obzira na godine. To je jedino resenje da bi nam deca bezbedno i bez straha zivela. Verujem i nadam se da ce uskoro biti promena.

Milica

pre 6 godina

Volela bih da se sprovede jedan eksperiment koji bi trajao godinu dana.On bi ovako izgledao:Ispisati dete sa svih vannastavnih aktivnosti(podrazumeva decu do 10 godina) i svo slobodno vreme provoditi u krugu porodice,prijatelja...Verujem da bi rezultati bili zapanjujuci!Ovo govorima kao prosvetni radnik i kao roditelj setogodisnjaka.Roditelji moraju da shvate da je kucno vaspitanje najvaznije koje dete moze da ponese i nesto sto ce ga pratiti kroz ceo zivot!Ostavite se i plivanja,i engleskog jezika,i karatea...provodite vise vremana sa svojom decom i generacije ce nam biti daleko srecnije!

Ivka

pre 6 godina

Mozda ce me neko osuditi zbog ovoga sto cu reci ali smatram da su prevelika prava pruzena deci!Kucno vaspitanje vise ne postoji ili ako i postoji to je u jako malo broju i uglavnom su takva deca podlozna maltretiranju.Sve krece iz kuce,decu smo pretrpali raznim vannastavnim aktivnostima i tu se izgubilo ono vaspitanje koje pruzaju roditelji.Kao drusto moramo da se menjamo jer se strane stvari desavaju i mislim da ce biti sve gore ako se tome ne stane na put.

bumerang

pre 6 godina

Licemer!! Ti licno nisi hteo da usvojis Aleksin zakon, samo zato sto ga je predlozila opozicija. Tebe licno smatram odgovornim za ove stvari!!!

Svetlana

pre 6 godina

Bitno je na vreme uočiti problem vršnjačkog nasilja, takođe edukovati roditelje i prosvetne radnike kako da se izbore sa tim problemom, a što je najvažnije deca ne treba da prikrivaju nasilje iz straha, to ne sme da bude tabu tema, već da se odmah obrate roditeljima, nastavnicima kako bi se što pre intervenisalo, a država je tu da se zakonom i kaznenim merama izbori sa problemom vršnjačkog nasilja.

John

pre 6 godina

(2+2=5, 9. novembar 2017 15:14)

Brkaš babe i žabe. To o čemu ti govoriš je tuča 1 na 1, pa ko dobije, dobije, posle toga razlaz svako na svoju stranu.
Ovo nije tuča. Ovo je iživljavanje 10 na jednog, maltretiranje, zlostavljanje, ponižavanje, nasilje...

jovana

pre 6 godina

Prevelika prava su data toj deci,zato se i desava ovo.Nadam se da ce se naci resenje za ovo pitanje,jer je ovo nedopustivo ponasanje pojedinih ucenika.Osuditi i kazniti i roditelje ako treba.

Petra

pre 6 godina

Ovakvi slucajevi nasilja ostavljaju trajne posledice na nasu decu I mslim da smo kao drustvo duzni da reagujemo I sprecimo da se takvo ponasanje dalje nastavi

2+2=5

pre 6 godina

imam 41 godinu i skolske tuce su bile sastavni deo skolovanja, nismo imali kamere da snimimo to je jedina razlika.
Meni nije prosla ni jedna nedelja bez tuce pa opet sam zavrsio fakultet ali ne dif, pravni i ekonomski.

klm

pre 6 godina

A da li si se upitao sta podstice da nam se desava toliko nasilje i agresivnost ne samo u skolama vec i na ulici, u porodici u skupstini .... To je otuda sto ova vlast, a vi ste njena prsonifikacija, do krajnjih granica iskazuje oholost, bahatost I bezobrazluk I sve ve to plasira danonocno preko kontrolisanih medija.A sve po vlast neprijatne afere se zataskavaju I akteri prolaze nekaznjeno zato sto se u takvim slucajevima suspenduje pravni I zakonodavni sistem ove drzave.

Washington

pre 6 godina

Sta ste bre uradili? Kakav zakon? Pa zasto onda skole ne izbacuju ili suspenduju decu koja su nasilna? Nego ih premestaju po razredima da se ne maltretiraju jedna te ista deca nego svi podjednako.

Zasto skole ne izbacuju ovakvu decu? Da li postoje socijalni programi koji bi ovu decu vratili na pravi put? Mozda je problem nasilje u kuci? Da li skole imaju dovoljno sredstava da se bore sa ovim problemom? Da li uopste postoje socijalni programi za ovakve slucajeve?

Manite me suplje price tipa "mi smo ovo uradili oni pre nas nisu ni to", briga me, ja ne vidim rezultate a secam se osnovne skole u Srbiji koje je uvek bilo uzasno po ovom pitanju.

ko o čemu ...

pre 6 godina

Da se razumemo ovu vlast krivim za mnoge stvari ali za nasilje među decom ne mogu.bar ne direktno.Svi smo krivi a mi roditelji najviše.
Nema brzog leka za ovo što se dešava,suviše se dugo urušavamo kao društvo....

ne očekujem da mi vlast vaspitava dete.Samo da ga zaštiti kada treba, vaspitanje mog deteta je na meni.

Suviše kompleksna tema , nisam video nijednu ozbiljnu raspravu , dijalog ,okrugli sto koji bi se bavio ovom temomo.Više se bave time žuta štampa i emisije koje traže gledanost ne rešavanje problema.Pored ovolikih tv kanala ostadosmo slepi.Dok ih je bilo tri, ipak smo imali neki kvalitet.

John

pre 6 godina

"Posle ubistva ili samoubistva malog Alekse, kako to uopšte kvalifikovati"
Naravno... Kad jedno samoubistvo krene da naziva ubistvom, vrlo brzo počne i ostala.

"Osim toga, on je naveo da su svaki roditelj i svako dete bili užasnuti snimcima."
Oni sa snimka vala nisu...

" Osim toga, on je naveo da su svaki roditelj i svako dete bili užasnuti snimcima. "
Super. Onda usvojite zakon.

"Mi smo, za razliku od onih u čije vreme se dete ubilo, primili njegovu porodicu"
Znači, nema dalje... I smrt deteta mora da koristi da ocrni "one pre" i da pokaže da nisu ništa radili. A šta su "ovi sad" radili? PRimili roditelje? I šta će to da reši?

"ne može dete u zatvor"
Niko to ni ne traži.

"rekao da “to nije tako jednostavno“. "
Nego šta je? Jesi li ti uopšte čitao predlog zakona?

"Gde god imate posla sa decom prepliću vam se nadležnosti"
Pa, reši to da se više ne prepliću nadležnosti.

Sistem te laže

pre 6 godina

Nije suština problema u vršnjačkom nasilju u školama, već je suštinsko pitanje u sveukupnom nasilju u svim segmentima društva u Srbiji. Nasilje svih vrsta i oblika, od najprozaičnijeg, najvidljivijeg fizičkog nasilja, pa sve do naperfidnijeg (kao što je sveprisutniji mobing) posledica je neuređene države u smislu poštovanja ljudskih prava, zakona i Ustava, a praana država ne može da profunkcioniše kada je društvo sistemski koruptnivno, od "glave" do "repa", tako da su svi povezani sa svima, interesno i partokratski, i ne žele i ne mogu da se jedni drugima zamere. Što bi, na primer, direktor neke škole gurao sve probleme pod tepih, kada niko ne bi morao da njegove "probleme" takođe gura pod tepih? I tako dalje, u krug, beskrajni...

istina je samo jedna

pre 6 godina

Predsednice mladi odlaze. I ja sam zabrinut jer si nas obmanuo 2014 kad si obecao izvozmercedesa. Lepo tebi ti okacis znak na autobus, obecas izvoz i bez truda napredujes iz PPV u predsedika vlade. A narod napusta zemlju. I nad time treba jos vise da se zabrines.

Кики

pre 6 godina

.... зашто је забринут кад је то одраз васпитња које свакодневно “пропагира” телевизија коју он свесрдно подржава и са које се не скида...

zliZo

pre 6 godina

Radite nesto predsedniče, a ne samo "visoka" politika i "izbori". Treba nešto i da ostane iza vas, jer...vi ste bili prošli put na vlasti kada su roditelji dobili ovu decu nasilnike.

M.Popović

pre 6 godina

Pa to, napraviš belaj, posle ga opravljaš. Nasilje u skupštini, na televiziji, u intervijuima, naročito sa slabijim polom(upadanje u reč ili mlaćenje prazne slame bez zaustavljanja), snimanje novinara i zavrtanje ruku i lomljenje nogu (one demonstracije sa paljenjem USA ambasade) ... Ti zabrinut. Ne, ti nisi svestan posledica svojih dela.

i.j.kv

pre 6 godina

Treba da se zapitamo nad svojom sudbinom svi zajedno,sta se to desava danas u nasem drustvu i drzavi...ove mucne snimke dok gledamo,i postavljamo pitanje sta ce biti od ove dece kroz koju godinu...ima li neko ko ovo ludilo moze da spreci,da nesto promeni???I evo javlja se”zabrinuti predsednik”...veoma brine sto se ovo desava u skolama,a sta se sve desava na televiziji zadnjih 5 godina gde se kroz rijaliti programe direktno podstice ovakvo nasilje,gde se velicalo ime i delo Kristijana Golibovica,gde su se premlacivali ljudi na biralistima sirom Srbije...gde Skupstina Srbije lici na cirkus...gde za malo slikanja Srbijim spartaju autobusi statista i botova odlazeci da daju podrsku vlastima gde god je potrebno...u stvari mi sami sebe lazemo i unistavamo!!!Deca sve to gledaju i sama odlucuju da sprovode pravdu...jer sta se drugo u Srbiji radi zadnjih 30 godina osim svadje,tuce,borbe za vlast da sjase Kurta a uzjase Murta!

doremifa

pre 6 godina

Opet cirkus dok se prasina ne slegne. Nakon toga nista do sledeceg slucaja. A novi slucajevi svake nedelje. Kada bi se svaki dan evidentiralo svako ozbiljnije nasilje u skolama, trebao bi samo jedan portal sa vestima o tome.

Кики

pre 6 godina

.... зашто је забринут кад је то одраз васпитња које свакодневно “пропагира” телевизија коју он свесрдно подржава и са које се не скида...

M.Popović

pre 6 godina

Pa to, napraviš belaj, posle ga opravljaš. Nasilje u skupštini, na televiziji, u intervijuima, naročito sa slabijim polom(upadanje u reč ili mlaćenje prazne slame bez zaustavljanja), snimanje novinara i zavrtanje ruku i lomljenje nogu (one demonstracije sa paljenjem USA ambasade) ... Ti zabrinut. Ne, ti nisi svestan posledica svojih dela.

zliZo

pre 6 godina

Radite nesto predsedniče, a ne samo "visoka" politika i "izbori". Treba nešto i da ostane iza vas, jer...vi ste bili prošli put na vlasti kada su roditelji dobili ovu decu nasilnike.

Libra

pre 6 godina

STOP NASILJU!!!!! Tiče se svih nas! Zato i predsednik, i premijerka, i Vlada, i roditelji i nastavnici i sve institucije moraju da stanu na put nastilju. Nulta tolerancija!

Ivka

pre 6 godina

Mozda ce me neko osuditi zbog ovoga sto cu reci ali smatram da su prevelika prava pruzena deci!Kucno vaspitanje vise ne postoji ili ako i postoji to je u jako malo broju i uglavnom su takva deca podlozna maltretiranju.Sve krece iz kuce,decu smo pretrpali raznim vannastavnim aktivnostima i tu se izgubilo ono vaspitanje koje pruzaju roditelji.Kao drusto moramo da se menjamo jer se strane stvari desavaju i mislim da ce biti sve gore ako se tome ne stane na put.

istina je samo jedna

pre 6 godina

Predsednice mladi odlaze. I ja sam zabrinut jer si nas obmanuo 2014 kad si obecao izvozmercedesa. Lepo tebi ti okacis znak na autobus, obecas izvoz i bez truda napredujes iz PPV u predsedika vlade. A narod napusta zemlju. I nad time treba jos vise da se zabrines.

John

pre 6 godina

(2+2=5, 9. novembar 2017 15:14)

Brkaš babe i žabe. To o čemu ti govoriš je tuča 1 na 1, pa ko dobije, dobije, posle toga razlaz svako na svoju stranu.
Ovo nije tuča. Ovo je iživljavanje 10 na jednog, maltretiranje, zlostavljanje, ponižavanje, nasilje...

nikola

pre 6 godina

Mene interesuje dokle će roditelji pravdati ponašanje sopstvene dece?Pa deca vaspitanje iz kuće nose. Sa decom se mora raditi i pričati.Najlakše ih je pustiti da ih mreža i ulica vaspitava i naravno tada je rezultat ovo. Roditelji moraju da snose odgovornost za ponašanje svoje dece.

Jelena

pre 6 godina

Mora se doneti takav zakon da se kazne svi koji su odgovorni za bilo koju vrstu maltretiranja, bez obzira na godine. To je jedino resenje da bi nam deca bezbedno i bez straha zivela. Verujem i nadam se da ce uskoro biti promena.

jovana

pre 6 godina

Prevelika prava su data toj deci,zato se i desava ovo.Nadam se da ce se naci resenje za ovo pitanje,jer je ovo nedopustivo ponasanje pojedinih ucenika.Osuditi i kazniti i roditelje ako treba.

Milica

pre 6 godina

Volela bih da se sprovede jedan eksperiment koji bi trajao godinu dana.On bi ovako izgledao:Ispisati dete sa svih vannastavnih aktivnosti(podrazumeva decu do 10 godina) i svo slobodno vreme provoditi u krugu porodice,prijatelja...Verujem da bi rezultati bili zapanjujuci!Ovo govorima kao prosvetni radnik i kao roditelj setogodisnjaka.Roditelji moraju da shvate da je kucno vaspitanje najvaznije koje dete moze da ponese i nesto sto ce ga pratiti kroz ceo zivot!Ostavite se i plivanja,i engleskog jezika,i karatea...provodite vise vremana sa svojom decom i generacije ce nam biti daleko srecnije!

doremifa

pre 6 godina

Opet cirkus dok se prasina ne slegne. Nakon toga nista do sledeceg slucaja. A novi slucajevi svake nedelje. Kada bi se svaki dan evidentiralo svako ozbiljnije nasilje u skolama, trebao bi samo jedan portal sa vestima o tome.

Svetlana

pre 6 godina

Bitno je na vreme uočiti problem vršnjačkog nasilja, takođe edukovati roditelje i prosvetne radnike kako da se izbore sa tim problemom, a što je najvažnije deca ne treba da prikrivaju nasilje iz straha, to ne sme da bude tabu tema, već da se odmah obrate roditeljima, nastavnicima kako bi se što pre intervenisalo, a država je tu da se zakonom i kaznenim merama izbori sa problemom vršnjačkog nasilja.

Mirko Mikiliki

pre 6 godina

Kad traze vece plate najglasniji su prosvetari a kad treba da se bave svojim poslom nema ih nigde. Sramota za poziv nastavnik i profesor.

Petra

pre 6 godina

Ovakvi slucajevi nasilja ostavljaju trajne posledice na nasu decu I mslim da smo kao drustvo duzni da reagujemo I sprecimo da se takvo ponasanje dalje nastavi

Milica

pre 6 godina

Svaki vid nasilja, i fizicko i psihicko, ostavlja trajne posledice na decu koja su trpela nasilje!Mi kao drusto smo prinudjeni da reagujemo i ne okrecemo glavu misleci da se to nama ili nasoj deci nece desiti!Takvo ponasanje se mora kazniti!

Jovan

pre 6 godina

Nije jednostavno,nebrojeno faktora utiče na formiranje jedne ličnosti i na kreiranje nerimerene situacije.Pohvalno je da je država pravovremeno reagovala a verujem da će timovi psihologa i pedagoga umeti da urade svoj deo posla.

Desa

pre 6 godina

Problem vrsnjackog nasilja treba resavati na svim nivoima, prvo krenuti od porodice, ali ako roditelj primeti kod svog deteta nasilnost treba da zna kome da se obrati, mislim da ta veza ne funkcionise u drustvu...

ljubica

pre 6 godina

Ocigledno je da su roditelji kao prva i najvaznija karika u vaspitanju zakazali i ukoliko se oni ne dozovu pameti deca ce nam biti sve gora i gora!Roditelji moraju preuzeti odgovornost za postupke svoje dece i traziti adekvatno resenje u sebi i njima!

i.j.kv

pre 6 godina

Treba da se zapitamo nad svojom sudbinom svi zajedno,sta se to desava danas u nasem drustvu i drzavi...ove mucne snimke dok gledamo,i postavljamo pitanje sta ce biti od ove dece kroz koju godinu...ima li neko ko ovo ludilo moze da spreci,da nesto promeni???I evo javlja se”zabrinuti predsednik”...veoma brine sto se ovo desava u skolama,a sta se sve desava na televiziji zadnjih 5 godina gde se kroz rijaliti programe direktno podstice ovakvo nasilje,gde se velicalo ime i delo Kristijana Golibovica,gde su se premlacivali ljudi na biralistima sirom Srbije...gde Skupstina Srbije lici na cirkus...gde za malo slikanja Srbijim spartaju autobusi statista i botova odlazeci da daju podrsku vlastima gde god je potrebno...u stvari mi sami sebe lazemo i unistavamo!!!Deca sve to gledaju i sama odlucuju da sprovode pravdu...jer sta se drugo u Srbiji radi zadnjih 30 godina osim svadje,tuce,borbe za vlast da sjase Kurta a uzjase Murta!

Ivka

pre 6 godina

Smatram da su deca u danasnje vreme previse raspustena i da se mora sankcionisati ovakvo ponasanje, kako ubuduce ne bi dolazilo do ovakvih incidenata.

John

pre 6 godina

"Posle ubistva ili samoubistva malog Alekse, kako to uopšte kvalifikovati"
Naravno... Kad jedno samoubistvo krene da naziva ubistvom, vrlo brzo počne i ostala.

"Osim toga, on je naveo da su svaki roditelj i svako dete bili užasnuti snimcima."
Oni sa snimka vala nisu...

" Osim toga, on je naveo da su svaki roditelj i svako dete bili užasnuti snimcima. "
Super. Onda usvojite zakon.

"Mi smo, za razliku od onih u čije vreme se dete ubilo, primili njegovu porodicu"
Znači, nema dalje... I smrt deteta mora da koristi da ocrni "one pre" i da pokaže da nisu ništa radili. A šta su "ovi sad" radili? PRimili roditelje? I šta će to da reši?

"ne može dete u zatvor"
Niko to ni ne traži.

"rekao da “to nije tako jednostavno“. "
Nego šta je? Jesi li ti uopšte čitao predlog zakona?

"Gde god imate posla sa decom prepliću vam se nadležnosti"
Pa, reši to da se više ne prepliću nadležnosti.

Washington

pre 6 godina

Sta ste bre uradili? Kakav zakon? Pa zasto onda skole ne izbacuju ili suspenduju decu koja su nasilna? Nego ih premestaju po razredima da se ne maltretiraju jedna te ista deca nego svi podjednako.

Zasto skole ne izbacuju ovakvu decu? Da li postoje socijalni programi koji bi ovu decu vratili na pravi put? Mozda je problem nasilje u kuci? Da li skole imaju dovoljno sredstava da se bore sa ovim problemom? Da li uopste postoje socijalni programi za ovakve slucajeve?

Manite me suplje price tipa "mi smo ovo uradili oni pre nas nisu ni to", briga me, ja ne vidim rezultate a secam se osnovne skole u Srbiji koje je uvek bilo uzasno po ovom pitanju.

Sistem te laže

pre 6 godina

Nije suština problema u vršnjačkom nasilju u školama, već je suštinsko pitanje u sveukupnom nasilju u svim segmentima društva u Srbiji. Nasilje svih vrsta i oblika, od najprozaičnijeg, najvidljivijeg fizičkog nasilja, pa sve do naperfidnijeg (kao što je sveprisutniji mobing) posledica je neuređene države u smislu poštovanja ljudskih prava, zakona i Ustava, a praana država ne može da profunkcioniše kada je društvo sistemski koruptnivno, od "glave" do "repa", tako da su svi povezani sa svima, interesno i partokratski, i ne žele i ne mogu da se jedni drugima zamere. Što bi, na primer, direktor neke škole gurao sve probleme pod tepih, kada niko ne bi morao da njegove "probleme" takođe gura pod tepih? I tako dalje, u krug, beskrajni...

ko o čemu ...

pre 6 godina

Da se razumemo ovu vlast krivim za mnoge stvari ali za nasilje među decom ne mogu.bar ne direktno.Svi smo krivi a mi roditelji najviše.
Nema brzog leka za ovo što se dešava,suviše se dugo urušavamo kao društvo....

ne očekujem da mi vlast vaspitava dete.Samo da ga zaštiti kada treba, vaspitanje mog deteta je na meni.

Suviše kompleksna tema , nisam video nijednu ozbiljnu raspravu , dijalog ,okrugli sto koji bi se bavio ovom temomo.Više se bave time žuta štampa i emisije koje traže gledanost ne rešavanje problema.Pored ovolikih tv kanala ostadosmo slepi.Dok ih je bilo tri, ipak smo imali neki kvalitet.

klm

pre 6 godina

A da li si se upitao sta podstice da nam se desava toliko nasilje i agresivnost ne samo u skolama vec i na ulici, u porodici u skupstini .... To je otuda sto ova vlast, a vi ste njena prsonifikacija, do krajnjih granica iskazuje oholost, bahatost I bezobrazluk I sve ve to plasira danonocno preko kontrolisanih medija.A sve po vlast neprijatne afere se zataskavaju I akteri prolaze nekaznjeno zato sto se u takvim slucajevima suspenduje pravni I zakonodavni sistem ove drzave.

bumerang

pre 6 godina

Licemer!! Ti licno nisi hteo da usvojis Aleksin zakon, samo zato sto ga je predlozila opozicija. Tebe licno smatram odgovornim za ove stvari!!!

MOZAIk

pre 6 godina

Dokle je nase drustvo spalo da se snima nasilje i da neko uziva u tome a jos ni srednju skolu nisu zavrsili ...sta ce takva deca da rade sutra kad postanu zreli ljudi ako uopste takav mentalni sklop moze da postigne zrelost...ali krivi smo svi .

Paja

pre 6 godina

U svetu modernih tehnologija sve je dostupno.Dobijaju li mladi ideje kroz krstarenja Internetom ili se radi o prostom raspustenom i neartikulisanom ponasanju? Ima li kraja ovakvim dogadjajima?

2+2=5

pre 6 godina

imam 41 godinu i skolske tuce su bile sastavni deo skolovanja, nismo imali kamere da snimimo to je jedina razlika.
Meni nije prosla ni jedna nedelja bez tuce pa opet sam zavrsio fakultet ali ne dif, pravni i ekonomski.

viki

pre 6 godina

Nasilje među decom koje se vidi na snimku, veoma je uznemirujuće i trebalo bi da preduzmemo preventivne mere koje bi sprečile ovakvu vrstu ponašanja dece.

Кики

pre 6 godina

.... зашто је забринут кад је то одраз васпитња које свакодневно “пропагира” телевизија коју он свесрдно подржава и са које се не скида...

zliZo

pre 6 godina

Radite nesto predsedniče, a ne samo "visoka" politika i "izbori". Treba nešto i da ostane iza vas, jer...vi ste bili prošli put na vlasti kada su roditelji dobili ovu decu nasilnike.

doremifa

pre 6 godina

Opet cirkus dok se prasina ne slegne. Nakon toga nista do sledeceg slucaja. A novi slucajevi svake nedelje. Kada bi se svaki dan evidentiralo svako ozbiljnije nasilje u skolama, trebao bi samo jedan portal sa vestima o tome.

M.Popović

pre 6 godina

Pa to, napraviš belaj, posle ga opravljaš. Nasilje u skupštini, na televiziji, u intervijuima, naročito sa slabijim polom(upadanje u reč ili mlaćenje prazne slame bez zaustavljanja), snimanje novinara i zavrtanje ruku i lomljenje nogu (one demonstracije sa paljenjem USA ambasade) ... Ti zabrinut. Ne, ti nisi svestan posledica svojih dela.

istina je samo jedna

pre 6 godina

Predsednice mladi odlaze. I ja sam zabrinut jer si nas obmanuo 2014 kad si obecao izvozmercedesa. Lepo tebi ti okacis znak na autobus, obecas izvoz i bez truda napredujes iz PPV u predsedika vlade. A narod napusta zemlju. I nad time treba jos vise da se zabrines.

Sistem te laže

pre 6 godina

Nije suština problema u vršnjačkom nasilju u školama, već je suštinsko pitanje u sveukupnom nasilju u svim segmentima društva u Srbiji. Nasilje svih vrsta i oblika, od najprozaičnijeg, najvidljivijeg fizičkog nasilja, pa sve do naperfidnijeg (kao što je sveprisutniji mobing) posledica je neuređene države u smislu poštovanja ljudskih prava, zakona i Ustava, a praana država ne može da profunkcioniše kada je društvo sistemski koruptnivno, od "glave" do "repa", tako da su svi povezani sa svima, interesno i partokratski, i ne žele i ne mogu da se jedni drugima zamere. Što bi, na primer, direktor neke škole gurao sve probleme pod tepih, kada niko ne bi morao da njegove "probleme" takođe gura pod tepih? I tako dalje, u krug, beskrajni...

i.j.kv

pre 6 godina

Treba da se zapitamo nad svojom sudbinom svi zajedno,sta se to desava danas u nasem drustvu i drzavi...ove mucne snimke dok gledamo,i postavljamo pitanje sta ce biti od ove dece kroz koju godinu...ima li neko ko ovo ludilo moze da spreci,da nesto promeni???I evo javlja se”zabrinuti predsednik”...veoma brine sto se ovo desava u skolama,a sta se sve desava na televiziji zadnjih 5 godina gde se kroz rijaliti programe direktno podstice ovakvo nasilje,gde se velicalo ime i delo Kristijana Golibovica,gde su se premlacivali ljudi na biralistima sirom Srbije...gde Skupstina Srbije lici na cirkus...gde za malo slikanja Srbijim spartaju autobusi statista i botova odlazeci da daju podrsku vlastima gde god je potrebno...u stvari mi sami sebe lazemo i unistavamo!!!Deca sve to gledaju i sama odlucuju da sprovode pravdu...jer sta se drugo u Srbiji radi zadnjih 30 godina osim svadje,tuce,borbe za vlast da sjase Kurta a uzjase Murta!

ko o čemu ...

pre 6 godina

Da se razumemo ovu vlast krivim za mnoge stvari ali za nasilje među decom ne mogu.bar ne direktno.Svi smo krivi a mi roditelji najviše.
Nema brzog leka za ovo što se dešava,suviše se dugo urušavamo kao društvo....

ne očekujem da mi vlast vaspitava dete.Samo da ga zaštiti kada treba, vaspitanje mog deteta je na meni.

Suviše kompleksna tema , nisam video nijednu ozbiljnu raspravu , dijalog ,okrugli sto koji bi se bavio ovom temomo.Više se bave time žuta štampa i emisije koje traže gledanost ne rešavanje problema.Pored ovolikih tv kanala ostadosmo slepi.Dok ih je bilo tri, ipak smo imali neki kvalitet.

Washington

pre 6 godina

Sta ste bre uradili? Kakav zakon? Pa zasto onda skole ne izbacuju ili suspenduju decu koja su nasilna? Nego ih premestaju po razredima da se ne maltretiraju jedna te ista deca nego svi podjednako.

Zasto skole ne izbacuju ovakvu decu? Da li postoje socijalni programi koji bi ovu decu vratili na pravi put? Mozda je problem nasilje u kuci? Da li skole imaju dovoljno sredstava da se bore sa ovim problemom? Da li uopste postoje socijalni programi za ovakve slucajeve?

Manite me suplje price tipa "mi smo ovo uradili oni pre nas nisu ni to", briga me, ja ne vidim rezultate a secam se osnovne skole u Srbiji koje je uvek bilo uzasno po ovom pitanju.

John

pre 6 godina

"Posle ubistva ili samoubistva malog Alekse, kako to uopšte kvalifikovati"
Naravno... Kad jedno samoubistvo krene da naziva ubistvom, vrlo brzo počne i ostala.

"Osim toga, on je naveo da su svaki roditelj i svako dete bili užasnuti snimcima."
Oni sa snimka vala nisu...

" Osim toga, on je naveo da su svaki roditelj i svako dete bili užasnuti snimcima. "
Super. Onda usvojite zakon.

"Mi smo, za razliku od onih u čije vreme se dete ubilo, primili njegovu porodicu"
Znači, nema dalje... I smrt deteta mora da koristi da ocrni "one pre" i da pokaže da nisu ništa radili. A šta su "ovi sad" radili? PRimili roditelje? I šta će to da reši?

"ne može dete u zatvor"
Niko to ni ne traži.

"rekao da “to nije tako jednostavno“. "
Nego šta je? Jesi li ti uopšte čitao predlog zakona?

"Gde god imate posla sa decom prepliću vam se nadležnosti"
Pa, reši to da se više ne prepliću nadležnosti.

klm

pre 6 godina

A da li si se upitao sta podstice da nam se desava toliko nasilje i agresivnost ne samo u skolama vec i na ulici, u porodici u skupstini .... To je otuda sto ova vlast, a vi ste njena prsonifikacija, do krajnjih granica iskazuje oholost, bahatost I bezobrazluk I sve ve to plasira danonocno preko kontrolisanih medija.A sve po vlast neprijatne afere se zataskavaju I akteri prolaze nekaznjeno zato sto se u takvim slucajevima suspenduje pravni I zakonodavni sistem ove drzave.

2+2=5

pre 6 godina

imam 41 godinu i skolske tuce su bile sastavni deo skolovanja, nismo imali kamere da snimimo to je jedina razlika.
Meni nije prosla ni jedna nedelja bez tuce pa opet sam zavrsio fakultet ali ne dif, pravni i ekonomski.

bumerang

pre 6 godina

Licemer!! Ti licno nisi hteo da usvojis Aleksin zakon, samo zato sto ga je predlozila opozicija. Tebe licno smatram odgovornim za ove stvari!!!

Jovan

pre 6 godina

Nije jednostavno,nebrojeno faktora utiče na formiranje jedne ličnosti i na kreiranje nerimerene situacije.Pohvalno je da je država pravovremeno reagovala a verujem da će timovi psihologa i pedagoga umeti da urade svoj deo posla.

Svetlana

pre 6 godina

Bitno je na vreme uočiti problem vršnjačkog nasilja, takođe edukovati roditelje i prosvetne radnike kako da se izbore sa tim problemom, a što je najvažnije deca ne treba da prikrivaju nasilje iz straha, to ne sme da bude tabu tema, već da se odmah obrate roditeljima, nastavnicima kako bi se što pre intervenisalo, a država je tu da se zakonom i kaznenim merama izbori sa problemom vršnjačkog nasilja.

jovana

pre 6 godina

Prevelika prava su data toj deci,zato se i desava ovo.Nadam se da ce se naci resenje za ovo pitanje,jer je ovo nedopustivo ponasanje pojedinih ucenika.Osuditi i kazniti i roditelje ako treba.

Libra

pre 6 godina

STOP NASILJU!!!!! Tiče se svih nas! Zato i predsednik, i premijerka, i Vlada, i roditelji i nastavnici i sve institucije moraju da stanu na put nastilju. Nulta tolerancija!

viki

pre 6 godina

Nasilje među decom koje se vidi na snimku, veoma je uznemirujuće i trebalo bi da preduzmemo preventivne mere koje bi sprečile ovakvu vrstu ponašanja dece.

Paja

pre 6 godina

U svetu modernih tehnologija sve je dostupno.Dobijaju li mladi ideje kroz krstarenja Internetom ili se radi o prostom raspustenom i neartikulisanom ponasanju? Ima li kraja ovakvim dogadjajima?

Ivka

pre 6 godina

Mozda ce me neko osuditi zbog ovoga sto cu reci ali smatram da su prevelika prava pruzena deci!Kucno vaspitanje vise ne postoji ili ako i postoji to je u jako malo broju i uglavnom su takva deca podlozna maltretiranju.Sve krece iz kuce,decu smo pretrpali raznim vannastavnim aktivnostima i tu se izgubilo ono vaspitanje koje pruzaju roditelji.Kao drusto moramo da se menjamo jer se strane stvari desavaju i mislim da ce biti sve gore ako se tome ne stane na put.

Petra

pre 6 godina

Ovakvi slucajevi nasilja ostavljaju trajne posledice na nasu decu I mslim da smo kao drustvo duzni da reagujemo I sprecimo da se takvo ponasanje dalje nastavi

Milica

pre 6 godina

Volela bih da se sprovede jedan eksperiment koji bi trajao godinu dana.On bi ovako izgledao:Ispisati dete sa svih vannastavnih aktivnosti(podrazumeva decu do 10 godina) i svo slobodno vreme provoditi u krugu porodice,prijatelja...Verujem da bi rezultati bili zapanjujuci!Ovo govorima kao prosvetni radnik i kao roditelj setogodisnjaka.Roditelji moraju da shvate da je kucno vaspitanje najvaznije koje dete moze da ponese i nesto sto ce ga pratiti kroz ceo zivot!Ostavite se i plivanja,i engleskog jezika,i karatea...provodite vise vremana sa svojom decom i generacije ce nam biti daleko srecnije!

Milica

pre 6 godina

Svaki vid nasilja, i fizicko i psihicko, ostavlja trajne posledice na decu koja su trpela nasilje!Mi kao drusto smo prinudjeni da reagujemo i ne okrecemo glavu misleci da se to nama ili nasoj deci nece desiti!Takvo ponasanje se mora kazniti!

Ivka

pre 6 godina

Smatram da su deca u danasnje vreme previse raspustena i da se mora sankcionisati ovakvo ponasanje, kako ubuduce ne bi dolazilo do ovakvih incidenata.

Jelena

pre 6 godina

Mora se doneti takav zakon da se kazne svi koji su odgovorni za bilo koju vrstu maltretiranja, bez obzira na godine. To je jedino resenje da bi nam deca bezbedno i bez straha zivela. Verujem i nadam se da ce uskoro biti promena.

ljubica

pre 6 godina

Ocigledno je da su roditelji kao prva i najvaznija karika u vaspitanju zakazali i ukoliko se oni ne dozovu pameti deca ce nam biti sve gora i gora!Roditelji moraju preuzeti odgovornost za postupke svoje dece i traziti adekvatno resenje u sebi i njima!

Desa

pre 6 godina

Problem vrsnjackog nasilja treba resavati na svim nivoima, prvo krenuti od porodice, ali ako roditelj primeti kod svog deteta nasilnost treba da zna kome da se obrati, mislim da ta veza ne funkcionise u drustvu...

John

pre 6 godina

(2+2=5, 9. novembar 2017 15:14)

Brkaš babe i žabe. To o čemu ti govoriš je tuča 1 na 1, pa ko dobije, dobije, posle toga razlaz svako na svoju stranu.
Ovo nije tuča. Ovo je iživljavanje 10 na jednog, maltretiranje, zlostavljanje, ponižavanje, nasilje...

Mirko Mikiliki

pre 6 godina

Kad traze vece plate najglasniji su prosvetari a kad treba da se bave svojim poslom nema ih nigde. Sramota za poziv nastavnik i profesor.

nikola

pre 6 godina

Mene interesuje dokle će roditelji pravdati ponašanje sopstvene dece?Pa deca vaspitanje iz kuće nose. Sa decom se mora raditi i pričati.Najlakše ih je pustiti da ih mreža i ulica vaspitava i naravno tada je rezultat ovo. Roditelji moraju da snose odgovornost za ponašanje svoje dece.

MOZAIk

pre 6 godina

Dokle je nase drustvo spalo da se snima nasilje i da neko uziva u tome a jos ni srednju skolu nisu zavrsili ...sta ce takva deca da rade sutra kad postanu zreli ljudi ako uopste takav mentalni sklop moze da postigne zrelost...ali krivi smo svi .