Nedelja, 08.10.2017.

13:41

"Do 20. sklopljeni migovi, ne lete na paradi"

Migovi koji su dopremljeni iz Rusije do 20. oktobra, za kada je najavljena vojna parada, biće sastavljeni, ali neće leteti, rekao je general Ranko Živak.

Izvor: Tanjug

"Do 20. sklopljeni migovi, ne lete na paradi" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

101 Komentari

Sortiraj po:

alienware

pre 6 godina

'aleksa" ,F16 V verzija se roizvodi nov . Leti brze, penje se mnogo brze ,leti na vecoj visini,i kosta 18,000,000 .Za 6 komada bi platili 100 miliona evra i leteli bi.Ne bi dosli u delovima jer i ne mogu da lete.Ali Srbi mrze zoadne avione i onda su uzeli to sto su uzeli

Aleksandar

pre 6 godina

Srbija zaradjuje oko 200 miliona evra godisnje od preleta naseg vazdusnog prostora a mi posle 30 godina kupujemo polovne avione,za zdravstvo se izdvaja sa plata preko dve milijarde evra godisnje a najgore je u Evropi,najskuplje gorivo zbog akciza i stanje puteva ne vredi ni pominjati.Treba biti posebno talentovan pa sam sebe toliko sistematski potkradati.

Miha

pre 6 godina

Snimak Vucica dok obilazi avione - pre toga da kazem da oni koji se razumeju u vojnu avijaciju i istoriju MIG29 aviona znaju da su ovi zeleni tockovi prestali da se ugradjuju u MIG29 1990 godine kao i da ovi avioni imaju IR navodjenje (kupola ispred kabine) sto znaci da nisu ni SMT standard iz 2005. godine. P0z

neko iz mase

pre 6 godina

Zasto ne objavite objektivno intervju? Ovo su stari i to mnogo stari migovi. Nema tu neke modernizacije koja moze da se uradi na njima niti se isplati. To je neko prelazno rešenje za air polising u narednih 10 godina koliko ce dobiti dozvolu za let ali posle remonta a ne modernizacije,vec remonta. I u narednih 10 godina nece svih 10 koliko ih sad imamo biti u letnom stanju vec ce se smenjivati od remonta do remonta koliko sam razumeo. Narod se zaludjuje ili stvarno zivi u zabludi da mi sad imamo ne znam sta mocno vazduhoplovstvo...

s.

pre 6 godina

Šta ste navalili sa tim avionima, ministar ima dovoljno problema sa onim stanom i Tetkom, a vi navalili, avioni pa avioni.
O'ladite malo da čovek dođe sebi.

Zvezdan

pre 6 godina

Neće dići avioni nikada bla bla bla. P ce sad biti, nece ih nikada remontovati, onda nevaljaju kante. Bla bla bla. Saudijska Arabija koristi f-16 30-tak god stare a verovatno imaju vise para i od Amerike.

milan

pre 6 godina

Makete i rezervisti - to je Vulinova vojska
(Mile, 8. oktobar 2017 14:54)

Vojska nije ni Vulinova ni Vuciceva, ona je bila tu i pre njih i bice posle njih. To zna svako ko je zavrsio bilo kakvu ozbiljniju skolu, a nije ucio po komentarima politicki sistem. To nije javno preduzece gde se promeni uprava i pola ljudi, nego isti kadar koji ovih dana ako niste primetili nesto protestuje i pokusava da dodje do svoje reci. Sta politicke marionete, koje je neko postavio za ministre izjavljuju, ne predstavlja glas vojske.

Nastavi @Mile Lajkovackom prugom, mozda neka skola bude usput.

Meister Jakob

pre 6 godina

Kakav je to avion koji dođe rastavljen na proste faktore i sklopi se za 10 dana, pa više bi mi trebalo za neki malo kompliciraniji Lego set!

aleksa

pre 6 godina

Po cemu je F-16 iza MiG-29?! Pouzdan radar i aktivno vodjene rakete velikog dometa je ono sto je obaralo nase MiG-ove '99. Ako ne dobiju to sto treba i moderan sistem navodjenja i dalje ce biti konkurentni samo na aeromitinzima!

Milorad

pre 6 godina

Korisniji su bili oni drveni MIG29 sto su nasi vojnici pravili za vreme bombardovanja. Oni su bar uspeli da zavaravaju neprijatelja da gadja drvene makete za male pare, a ovi su platili 200 miliona evra za 6 sklopocija koje ce na kamionima da provozaju na paradi. Zasto niko ne kaze koja je godina proizvodnje tih aviona? Smem da se kladim da su MOZDA 2-3 godine mladji od nasih MIG29 koje smo kupili pre 30 godina (bukvalno, 1987.) .

Mirko

pre 6 godina

@Igor 
Jedna cinjenica. Prema Wikipediji cena MiG-a 29 2013 je iznosila 22 miliona dolara. To znaci da bi ostalo skoro 8 miliona po avionu za opremanje i naoruzavanje za 185 miliona koliko cemo mi platiti remont 6 kanti starih 30 godina
(Mr M, 08. oktobar 2017 15:44)

Greska, mi placamo modernizaciju 10 aviona a ne 6. Ne remont vec modernizaciju, sto znaci nove radare, elektroniku zajedno sa naoruzanjem. Mani se vikipedije, to je cena golog aviona, inace ni jedan nov avion ove klase se ne prodaje ispod 50-60 miliona sa punom opremom i naoruzanjem, a i retko ko ce da ti proda nov avion, cak i slabije zemlje NATO kupuju polovne avione, primer Rumunije i verovatno Hrvatske u buducnosti, vidim da im nude polovne F-16, avion koji je uvek bio iza aviona Mig-29.

tz

pre 6 godina

-koliko ce kostati trenazni letovi 10 migova?
-odrzavanje?
-obuka onih koji nikada nisu ni videli ovaj avion?
-koliko srbija uopste ima pilota koji znaju da upravljaju?

e moje pitanje koliko ce to kostati gradjane srbije ovaj Vulinov i Vucicev hir,osim naravno 185 milki evra??? pa nece valjda rusi placati gorivo,odrzavanje posle remonta,logistiku,strucnu pomoc...ti avioni moraju da lete da se ne bi pokvarili od stajanja u hangaru!

e skup je ovaj sport,ali platice to radnicka grbaca!!

Nemanja

pre 6 godina

Za 10 Mig-ova,formacijski je potrebno 30 obucenih pilota za let na ovoj letelici.To je jos veci problem.Da bi pilot bio sposoban da izvuce maksimum iz ovog tipa aviona,potrebno je minimum 4 godine obuke i trenaze.A u zadnjih 5 godina ona je minimalna.A sto se tice PVO-a,ako bi nam Rusi povoljno isporucili makar S-300,realno bih licno poceo da ih gledam na prijatelje koji ne misle samo na sebe,vec i na nas.

Zlobni cinik

pre 6 godina

Zvala me tetka iz Nemačke, ima mercedes SEL 500 star 30 godina, ko nov , vozila ga samo do pijace , ali mora da se uradi generalna motora i da se dovede na EURO 5 , da se urade kočnice, nove gume, trap...
Ko ovi naši MIG-ovi !

supertrooper

pre 6 godina

Cek' bre pa kako?!! Pa ministar vojni (ili nevojni) rece pre neki dan da hoce i to bese udarna vest.... Pa dobro, desi se i njima da ponekad omase, bitno je da ne lazu sa namerom!

Trabant

pre 6 godina

Trebalo je da se dovedu na nivo MiG29 M2? koliko se secam sada izjave da se samo menja sistem veza i farbanje. a:
novi Radari?
novi motori?
Nove rakete?

Rale

pre 6 godina

Presudno je to sto smo platili 6 aviona koji su po 20-30 godina stari citavih 180-185 miliona evra, sto je bar 30 miliona za svaki ... toliko novca ne kosta NI NOV MIG 29... pa vi sad recite sta je tu po sredi... ali niko se na to ne obazire jer se sve to namerno gura pod tepih.
(sale, 08. oktobar 2017 14:49)

O cemu ti pricas, prvo radi se modernizaciji 10 aviona sto je 18 miliona po avionu, dakle u startu si slagao. Drugo, nov Mig-29 ne kosta 30 miliona, mani se wikipedije, to je mozda cena golog aviona, a gde su rakete, rezervna oprema, oprema za odrzavanje, itd. Danas ne mozes da kupis ni jedan nov aviona ispod 60-70 miliona sa ful opremom, a sto je jos bitnije danas ti kao trecoj zemlji niko ni nece prodati nove avione, Hrvatima kao clanici NATO se nude polovni F-16, i Rumuni su kupili polovne F-16, inace ovaj avion je dosta losiji od dvadeset devetke u svim segmentima, a i stariji je. Primera radi, samo jedna raketa tipa R-77 kosta milion evra. Malo edukacije nije na odmet.

Sale

pre 6 godina

Tek će ih sklapati, tek će ih remontovati, tek će ih modernizovati... Ispada da su u Rusiji ofarbani i da je nalepljena naša zastava. Ne razumem šta smo platili koliko već miliona - transport do Srbije? Ispada da će naši stručnjaci ovde raditi taj remont, ali još ranije je rečeno da nemamo osposobljenog kadra, opreme, alata, delova... 
Bio bih zahvalan ako bi mi neko objasnio o čemu se ovde radi.
(Slabočitamizmeđuredova, 08. oktobar 2017 14:23)

Evo ovako...srpski politicari a medju njima i onaj glavni, prikupljajuci politicke poene kod svojih glasaca, pompezno su najavljivali remont i nabavku jos 6 migova....to pompezno najavljivanje je pomerano pod pritiscima javnosti koji su se posle svakog probijenog najavljenog roka pitali gde su, i tako od marta do maja, pa pocetkom juna, pa na vidovdan, pa pocetkom jula, pa do kraja jula, pa septembar, pa do kraja godine, pa onda kao "vec u oktobru stizu".Otprilike kako sam ja odlagao diplomski, kad me familija, prijatelji i roditelji zapitkivase..samo sto ja svoj diplomski zavrsih.


Javnost je pitala zasto ih nema, ovi se pravdali, prethodno ne informisuci se koliko traje remont, nego su lupetali i prosipali datume...e onda kada je dogorelo, resili su da pokazu kako drze rec, pa su zamolili Ruse da dopreme barem samo prefarbane avione, da bi se vajni i bajni vodja i politicari oprali pred narodom, da vide te famozne avione, ali avaj...oni nece leteti, jer niti su u voznom stanju, niti su remontovani jos.
Posle parade bice vracani na remont.

Prosecni Pera Peric, koji glasa za njih, bi sad pomislio, evo vidi boga ti, stigli su, nije Vulin lagao, odrzao Vucic rec, svaka mu cast..a ne moze ni da pojmi da avion ne moze da leti.Ali lepo izgleda ofarban...parkiran.
Njima je to dovoljno da zaokruze opet istog kandidata na izborima.

Mr M

pre 6 godina

@Igor
Jedna cinjenica. Prema Wikipediji cena MiG-a 29 2013 je iznosila 22 miliona dolara. To znaci da bi ostalo skoro 8 miliona po avionu za opremanje i naoruzavanje za 185 miliona koliko cemo mi platiti remont 6 kanti starih 30 godina

Igor

pre 6 godina

Par cinjenica:

1. Niko nije rekao da ce leteti
2. Avioni su u letnom stanju (doleteli su sami na aerodrom s kog su transportovani)
3. Avioni nisu u delovima, samo su skinuta krila zbog transporta
4. Na avionima je i dalje ruska oprema koja mora da se zameni (sredstva komunikacije itd...)

zz

pre 6 godina

srbija nije dobila od rusije specijalne uslove za kupovinu najmodernijeg lovca 4.generacije SU-35 zato sto je srpska politika jos nejasna,NATO i EU,ili majka rusija...sedimo na 2 stolice i kao neutralni smo.

da smo izricito odustali od EU i cvrstog obecanja da necemo uci u NATO,srbija bi dobila 10kom SU-35 bez problema po specijalnim uslovima,jer rusiji nije u interesu da srbiji da najmodernije avione a da sutra bude referendum o ulasku u NATO!bez jasne politike nema meda i mleka.ali to vam naravno ni Putin ni Vucic nikada nece priznati,zato smo maximalno mogli dobiti MIG-29 koji ce biti u operativnoj upotrebi jos max 7-8g i posle reciklaza, dok ne odlucimo u kojem cemo pravcu da idemo.

ako je operativna upotreba 40g,koliko su stari ovi migovi ako ih Rus skartira? e to je pitanje svih pitanja jer dajes skoro 200milki evra,a to nije malo!mladji od 30g sigurno nisu...a cim rusima ne treba mozda imaju i mnogo vise?e to je vec opasnost za pilote,da uporedim: "nije isto voziti izvaren i truo auto od 40g, ili nov!"

Mirko

pre 6 godina

Prethodni remont migova 29 u Rusiji je kostao 5 miliona po avionu. 
Cifra od skoro 200 miliona za 10 aviona, sta ukljucuje? 
Previse nejasna prica.
(Serbinho, 08. oktobar 2017 14:53)

Postoji razlika izmedju remonta i modernizacije u koju spada i opremanje raketama ( cena jedne rakete V-V iznosi oko milion evra).

Blue

pre 6 godina

Najbolje je da nista ne znamo! Smorise me ovakve vesti... Bice, bice, bice..., stiglo, stiglo..., sklapanja, sklepanje, bice, bice..., opet sklepanje... Ma zabole me za sve to. Dajete info narodu da se zivcira, bolje da cekate na paradu "neku", roze obojeni migovi pustaju na nebu dugine boje. Taman ovih 6 MiG-ova i jos oni koje imamo i full!

Atinjanin

pre 6 godina

kakva demagogija... mig29 jeste odlican avion sto se aerodinamike tice. ali nismo vise u 1944. pa da aerodinamika ima presudan faktor u kvalifikovanju aviona...

DAVOR

pre 6 godina

Ispricali su mnogo gluposti, a pogotovo o preobuci pilota kao da je rec o tramvajima. Pa da treba da predju na upravljanje sa svajcarskih starih na nove spanske tramvaje. Ne ide to tako u lovackoj avijaciji. Stvarno misle da mogu ovaj narod da zamajavaju kako hoce. Mozda ove koji svet oko sebe gledaju kroz ruzicaste rijaliti naocare i mogu. Ali ostalo je jos nesto malo i obrazovanog sveta u ovoj zemlji koje ne mogu tek tako da vuku za nos.

Serbinho

pre 6 godina

Prethodni remont migova 29 u Rusiji je kostao 5 miliona po avionu.
Cifra od skoro 200 miliona za 10 aviona, sta ukljucuje?
Previse nejasna prica.

Leskovcanin

pre 6 godina

Ajde sada da novinari ispitaju koliko sve to kosta do evra! Da se zna koliko kosta gradjane Srbije poklon od Rusa. To je kao kada vam sa otpada poklone ofarbane mercedese kojima trebate da stavite remontovani motor, gume,trap,elektroniku... I da saznate nakon remonta koliko ce godina ti avioni moci da lete. Ovi Rusi su cudo, kupise Srbiju za tonu otpada!

objavite i moj

pre 6 godina

Ne razumem šta smo platili koliko već miliona - transport do Srbije? Ispada da će naši stručnjaci ovde raditi taj remont, ali još ranije je rečeno da nemamo osposobljenog kadra, opreme, alata, delova... Bio bih zahvalan ako bi mi neko objasnio o čemu se ovde radi.(Slabočitamizmeđuredova, 08. oktobar 2017 14:23)

Zaista slabo citas izmedju redova. Remont ce se obavljati ovde u saradnji sa strucnjacima iz Rusije tako da se tu dobije vise nego da je sve to odradjeno tamo jer cemo obuciti ljude iz naseg instituta. E sad, mozda tebi to nista ne znaci ali nekima usavrsavanje znaci

Slabočitamizmeđuredova

pre 6 godina

Tek će ih sklapati, tek će ih remontovati, tek će ih modernizovati... Ispada da su u Rusiji ofarbani i da je nalepljena naša zastava. Ne razumem šta smo platili koliko već miliona - transport do Srbije? Ispada da će naši stručnjaci ovde raditi taj remont, ali još ranije je rečeno da nemamo osposobljenog kadra, opreme, alata, delova...
Bio bih zahvalan ako bi mi neko objasnio o čemu se ovde radi.

Može biti samo je*an

pre 6 godina

Ja sam mogao sa ortacima da napravim za par meseci 6 maketa MIG-ova za dvajes milki evrića...
I isto ne bi mogli da lete...
Ušteda, preko 150 milki evrića...
Ali brže jače i bolje znači bahaćenje na džaba poklonima...

Склеп

pre 6 godina

Kako smo ih dobili u letnom stanju, a sad kada smo ih dobili, neće da budu u letnom stanju kad se sklope?

Da li je modernizacija isto što i remont? D ali "Moma Stanojlović" samostalno vrši remont, ili prvo dolaze ruski stručnjaci da donesu delove, alate i da obuče naše kadrove? Gde su naši kadrovi koji su ranije vršili održavanje migova 29, i ako su penzionisani, zašto ih ne vratite da rade na remontu migova, ako ljudi hoće i mogu? Ili je možda jeftinije da to rade ruski stručnjaci koji će biti na privremenom radu u Beogradu?

eto

pre 6 godina

Kad plate partijske kadrove sa kupljenim diplomama,botove,sendviče,autobuse za mitinge,Vulinove stanove,botove,strane investitore,ostane para jedino za polovnjake...Ne može i jare i pare.

kraja

pre 6 godina

"Do 20. sklopljeni migovi, ne lete na paradi"

...ah, konacno malo razuma...

...ne dozvolite da vam politicari upravljaju strukom...
...dovoljno ljudi je izginulo u onom helikopteru zbog njih...

Spoter

pre 6 godina

Sada je znaci i oficijelnoj, avioni ce se modernizirati na standard koji već imaju sadašnji srpski MiGovi.
To znaci samo nova radio oprema, nikakvi novi radari, avionika i sta ja nam, a bilo je toliko toga najavljivao i obecavano. Sada mi tek nije jasno sta kosta 185 mio eura ako je to sve donacija...transport u Srbiju i rastavljanje i sastavljanje ?

doc holiday

pre 6 godina

"Izvršili smo preobuku nekoliko mladih pilota, a jos nekoliko ce proći obuku", najavio je.

Ako budete te pilote regrutovali po partijskoj osnovi , kao i za sve ostalo, zavrsice ti Migovi u ataru sela Barande

sale

pre 6 godina

Presudno je to sto smo platili 6 aviona koji su po 20-30 godina stari citavih 180-185 miliona evra, sto je bar 30 miliona za svaki ... toliko novca ne kosta NI NOV MIG 29... pa vi sad recite sta je tu po sredi... ali niko se na to ne obazire jer se sve to namerno gura pod tepih.

doc holiday

pre 6 godina

"Izvršili smo preobuku nekoliko mladih pilota, a jos nekoliko ce proći obuku", najavio je.

Ako budete te pilote regrutovali po partijskoj osnovi , kao i za sve ostalo, zavrsice ti Migovi u ataru sela Barande

Leskovcanin

pre 6 godina

Ajde sada da novinari ispitaju koliko sve to kosta do evra! Da se zna koliko kosta gradjane Srbije poklon od Rusa. To je kao kada vam sa otpada poklone ofarbane mercedese kojima trebate da stavite remontovani motor, gume,trap,elektroniku... I da saznate nakon remonta koliko ce godina ti avioni moci da lete. Ovi Rusi su cudo, kupise Srbiju za tonu otpada!

objavite i moj

pre 6 godina

Ne razumem šta smo platili koliko već miliona - transport do Srbije? Ispada da će naši stručnjaci ovde raditi taj remont, ali još ranije je rečeno da nemamo osposobljenog kadra, opreme, alata, delova... Bio bih zahvalan ako bi mi neko objasnio o čemu se ovde radi.(Slabočitamizmeđuredova, 08. oktobar 2017 14:23)

Zaista slabo citas izmedju redova. Remont ce se obavljati ovde u saradnji sa strucnjacima iz Rusije tako da se tu dobije vise nego da je sve to odradjeno tamo jer cemo obuciti ljude iz naseg instituta. E sad, mozda tebi to nista ne znaci ali nekima usavrsavanje znaci

Igor

pre 6 godina

Par cinjenica:

1. Niko nije rekao da ce leteti
2. Avioni su u letnom stanju (doleteli su sami na aerodrom s kog su transportovani)
3. Avioni nisu u delovima, samo su skinuta krila zbog transporta
4. Na avionima je i dalje ruska oprema koja mora da se zameni (sredstva komunikacije itd...)

kraja

pre 6 godina

"Do 20. sklopljeni migovi, ne lete na paradi"

...ah, konacno malo razuma...

...ne dozvolite da vam politicari upravljaju strukom...
...dovoljno ljudi je izginulo u onom helikopteru zbog njih...

Sale

pre 6 godina

Tek će ih sklapati, tek će ih remontovati, tek će ih modernizovati... Ispada da su u Rusiji ofarbani i da je nalepljena naša zastava. Ne razumem šta smo platili koliko već miliona - transport do Srbije? Ispada da će naši stručnjaci ovde raditi taj remont, ali još ranije je rečeno da nemamo osposobljenog kadra, opreme, alata, delova... 
Bio bih zahvalan ako bi mi neko objasnio o čemu se ovde radi.
(Slabočitamizmeđuredova, 08. oktobar 2017 14:23)

Evo ovako...srpski politicari a medju njima i onaj glavni, prikupljajuci politicke poene kod svojih glasaca, pompezno su najavljivali remont i nabavku jos 6 migova....to pompezno najavljivanje je pomerano pod pritiscima javnosti koji su se posle svakog probijenog najavljenog roka pitali gde su, i tako od marta do maja, pa pocetkom juna, pa na vidovdan, pa pocetkom jula, pa do kraja jula, pa septembar, pa do kraja godine, pa onda kao "vec u oktobru stizu".Otprilike kako sam ja odlagao diplomski, kad me familija, prijatelji i roditelji zapitkivase..samo sto ja svoj diplomski zavrsih.


Javnost je pitala zasto ih nema, ovi se pravdali, prethodno ne informisuci se koliko traje remont, nego su lupetali i prosipali datume...e onda kada je dogorelo, resili su da pokazu kako drze rec, pa su zamolili Ruse da dopreme barem samo prefarbane avione, da bi se vajni i bajni vodja i politicari oprali pred narodom, da vide te famozne avione, ali avaj...oni nece leteti, jer niti su u voznom stanju, niti su remontovani jos.
Posle parade bice vracani na remont.

Prosecni Pera Peric, koji glasa za njih, bi sad pomislio, evo vidi boga ti, stigli su, nije Vulin lagao, odrzao Vucic rec, svaka mu cast..a ne moze ni da pojmi da avion ne moze da leti.Ali lepo izgleda ofarban...parkiran.
Njima je to dovoljno da zaokruze opet istog kandidata na izborima.

s.

pre 6 godina

Šta ste navalili sa tim avionima, ministar ima dovoljno problema sa onim stanom i Tetkom, a vi navalili, avioni pa avioni.
O'ladite malo da čovek dođe sebi.

Zlobni cinik

pre 6 godina

Zvala me tetka iz Nemačke, ima mercedes SEL 500 star 30 godina, ko nov , vozila ga samo do pijace , ali mora da se uradi generalna motora i da se dovede na EURO 5 , da se urade kočnice, nove gume, trap...
Ko ovi naši MIG-ovi !

DAVOR

pre 6 godina

Ispricali su mnogo gluposti, a pogotovo o preobuci pilota kao da je rec o tramvajima. Pa da treba da predju na upravljanje sa svajcarskih starih na nove spanske tramvaje. Ne ide to tako u lovackoj avijaciji. Stvarno misle da mogu ovaj narod da zamajavaju kako hoce. Mozda ove koji svet oko sebe gledaju kroz ruzicaste rijaliti naocare i mogu. Ali ostalo je jos nesto malo i obrazovanog sveta u ovoj zemlji koje ne mogu tek tako da vuku za nos.

eto

pre 6 godina

Kad plate partijske kadrove sa kupljenim diplomama,botove,sendviče,autobuse za mitinge,Vulinove stanove,botove,strane investitore,ostane para jedino za polovnjake...Ne može i jare i pare.

Može biti samo je*an

pre 6 godina

Ja sam mogao sa ortacima da napravim za par meseci 6 maketa MIG-ova za dvajes milki evrića...
I isto ne bi mogli da lete...
Ušteda, preko 150 milki evrića...
Ali brže jače i bolje znači bahaćenje na džaba poklonima...

Slabočitamizmeđuredova

pre 6 godina

Tek će ih sklapati, tek će ih remontovati, tek će ih modernizovati... Ispada da su u Rusiji ofarbani i da je nalepljena naša zastava. Ne razumem šta smo platili koliko već miliona - transport do Srbije? Ispada da će naši stručnjaci ovde raditi taj remont, ali još ranije je rečeno da nemamo osposobljenog kadra, opreme, alata, delova...
Bio bih zahvalan ako bi mi neko objasnio o čemu se ovde radi.

tz

pre 6 godina

-koliko ce kostati trenazni letovi 10 migova?
-odrzavanje?
-obuka onih koji nikada nisu ni videli ovaj avion?
-koliko srbija uopste ima pilota koji znaju da upravljaju?

e moje pitanje koliko ce to kostati gradjane srbije ovaj Vulinov i Vucicev hir,osim naravno 185 milki evra??? pa nece valjda rusi placati gorivo,odrzavanje posle remonta,logistiku,strucnu pomoc...ti avioni moraju da lete da se ne bi pokvarili od stajanja u hangaru!

e skup je ovaj sport,ali platice to radnicka grbaca!!

aleksa

pre 6 godina

Po cemu je F-16 iza MiG-29?! Pouzdan radar i aktivno vodjene rakete velikog dometa je ono sto je obaralo nase MiG-ove '99. Ako ne dobiju to sto treba i moderan sistem navodjenja i dalje ce biti konkurentni samo na aeromitinzima!

neko iz mase

pre 6 godina

Zasto ne objavite objektivno intervju? Ovo su stari i to mnogo stari migovi. Nema tu neke modernizacije koja moze da se uradi na njima niti se isplati. To je neko prelazno rešenje za air polising u narednih 10 godina koliko ce dobiti dozvolu za let ali posle remonta a ne modernizacije,vec remonta. I u narednih 10 godina nece svih 10 koliko ih sad imamo biti u letnom stanju vec ce se smenjivati od remonta do remonta koliko sam razumeo. Narod se zaludjuje ili stvarno zivi u zabludi da mi sad imamo ne znam sta mocno vazduhoplovstvo...

Milorad

pre 6 godina

Korisniji su bili oni drveni MIG29 sto su nasi vojnici pravili za vreme bombardovanja. Oni su bar uspeli da zavaravaju neprijatelja da gadja drvene makete za male pare, a ovi su platili 200 miliona evra za 6 sklopocija koje ce na kamionima da provozaju na paradi. Zasto niko ne kaze koja je godina proizvodnje tih aviona? Smem da se kladim da su MOZDA 2-3 godine mladji od nasih MIG29 koje smo kupili pre 30 godina (bukvalno, 1987.) .

Spoter

pre 6 godina

Sada je znaci i oficijelnoj, avioni ce se modernizirati na standard koji već imaju sadašnji srpski MiGovi.
To znaci samo nova radio oprema, nikakvi novi radari, avionika i sta ja nam, a bilo je toliko toga najavljivao i obecavano. Sada mi tek nije jasno sta kosta 185 mio eura ako je to sve donacija...transport u Srbiju i rastavljanje i sastavljanje ?

Atinjanin

pre 6 godina

kakva demagogija... mig29 jeste odlican avion sto se aerodinamike tice. ali nismo vise u 1944. pa da aerodinamika ima presudan faktor u kvalifikovanju aviona...

Meister Jakob

pre 6 godina

Kakav je to avion koji dođe rastavljen na proste faktore i sklopi se za 10 dana, pa više bi mi trebalo za neki malo kompliciraniji Lego set!

sale

pre 6 godina

Presudno je to sto smo platili 6 aviona koji su po 20-30 godina stari citavih 180-185 miliona evra, sto je bar 30 miliona za svaki ... toliko novca ne kosta NI NOV MIG 29... pa vi sad recite sta je tu po sredi... ali niko se na to ne obazire jer se sve to namerno gura pod tepih.

Trabant

pre 6 godina

Trebalo je da se dovedu na nivo MiG29 M2? koliko se secam sada izjave da se samo menja sistem veza i farbanje. a:
novi Radari?
novi motori?
Nove rakete?

supertrooper

pre 6 godina

Cek' bre pa kako?!! Pa ministar vojni (ili nevojni) rece pre neki dan da hoce i to bese udarna vest.... Pa dobro, desi se i njima da ponekad omase, bitno je da ne lazu sa namerom!

Serbinho

pre 6 godina

Prethodni remont migova 29 u Rusiji je kostao 5 miliona po avionu.
Cifra od skoro 200 miliona za 10 aviona, sta ukljucuje?
Previse nejasna prica.

Blue

pre 6 godina

Najbolje je da nista ne znamo! Smorise me ovakve vesti... Bice, bice, bice..., stiglo, stiglo..., sklapanja, sklepanje, bice, bice..., opet sklepanje... Ma zabole me za sve to. Dajete info narodu da se zivcira, bolje da cekate na paradu "neku", roze obojeni migovi pustaju na nebu dugine boje. Taman ovih 6 MiG-ova i jos oni koje imamo i full!

Nemanja

pre 6 godina

Za 10 Mig-ova,formacijski je potrebno 30 obucenih pilota za let na ovoj letelici.To je jos veci problem.Da bi pilot bio sposoban da izvuce maksimum iz ovog tipa aviona,potrebno je minimum 4 godine obuke i trenaze.A u zadnjih 5 godina ona je minimalna.A sto se tice PVO-a,ako bi nam Rusi povoljno isporucili makar S-300,realno bih licno poceo da ih gledam na prijatelje koji ne misle samo na sebe,vec i na nas.

Aleksandar

pre 6 godina

Srbija zaradjuje oko 200 miliona evra godisnje od preleta naseg vazdusnog prostora a mi posle 30 godina kupujemo polovne avione,za zdravstvo se izdvaja sa plata preko dve milijarde evra godisnje a najgore je u Evropi,najskuplje gorivo zbog akciza i stanje puteva ne vredi ni pominjati.Treba biti posebno talentovan pa sam sebe toliko sistematski potkradati.

Склеп

pre 6 godina

Kako smo ih dobili u letnom stanju, a sad kada smo ih dobili, neće da budu u letnom stanju kad se sklope?

Da li je modernizacija isto što i remont? D ali "Moma Stanojlović" samostalno vrši remont, ili prvo dolaze ruski stručnjaci da donesu delove, alate i da obuče naše kadrove? Gde su naši kadrovi koji su ranije vršili održavanje migova 29, i ako su penzionisani, zašto ih ne vratite da rade na remontu migova, ako ljudi hoće i mogu? Ili je možda jeftinije da to rade ruski stručnjaci koji će biti na privremenom radu u Beogradu?

Miha

pre 6 godina

Snimak Vucica dok obilazi avione - pre toga da kazem da oni koji se razumeju u vojnu avijaciju i istoriju MIG29 aviona znaju da su ovi zeleni tockovi prestali da se ugradjuju u MIG29 1990 godine kao i da ovi avioni imaju IR navodjenje (kupola ispred kabine) sto znaci da nisu ni SMT standard iz 2005. godine. P0z

milan

pre 6 godina

Makete i rezervisti - to je Vulinova vojska
(Mile, 8. oktobar 2017 14:54)

Vojska nije ni Vulinova ni Vuciceva, ona je bila tu i pre njih i bice posle njih. To zna svako ko je zavrsio bilo kakvu ozbiljniju skolu, a nije ucio po komentarima politicki sistem. To nije javno preduzece gde se promeni uprava i pola ljudi, nego isti kadar koji ovih dana ako niste primetili nesto protestuje i pokusava da dodje do svoje reci. Sta politicke marionete, koje je neko postavio za ministre izjavljuju, ne predstavlja glas vojske.

Nastavi @Mile Lajkovackom prugom, mozda neka skola bude usput.

zz

pre 6 godina

srbija nije dobila od rusije specijalne uslove za kupovinu najmodernijeg lovca 4.generacije SU-35 zato sto je srpska politika jos nejasna,NATO i EU,ili majka rusija...sedimo na 2 stolice i kao neutralni smo.

da smo izricito odustali od EU i cvrstog obecanja da necemo uci u NATO,srbija bi dobila 10kom SU-35 bez problema po specijalnim uslovima,jer rusiji nije u interesu da srbiji da najmodernije avione a da sutra bude referendum o ulasku u NATO!bez jasne politike nema meda i mleka.ali to vam naravno ni Putin ni Vucic nikada nece priznati,zato smo maximalno mogli dobiti MIG-29 koji ce biti u operativnoj upotrebi jos max 7-8g i posle reciklaza, dok ne odlucimo u kojem cemo pravcu da idemo.

ako je operativna upotreba 40g,koliko su stari ovi migovi ako ih Rus skartira? e to je pitanje svih pitanja jer dajes skoro 200milki evra,a to nije malo!mladji od 30g sigurno nisu...a cim rusima ne treba mozda imaju i mnogo vise?e to je vec opasnost za pilote,da uporedim: "nije isto voziti izvaren i truo auto od 40g, ili nov!"

Mirko

pre 6 godina

@Igor 
Jedna cinjenica. Prema Wikipediji cena MiG-a 29 2013 je iznosila 22 miliona dolara. To znaci da bi ostalo skoro 8 miliona po avionu za opremanje i naoruzavanje za 185 miliona koliko cemo mi platiti remont 6 kanti starih 30 godina
(Mr M, 08. oktobar 2017 15:44)

Greska, mi placamo modernizaciju 10 aviona a ne 6. Ne remont vec modernizaciju, sto znaci nove radare, elektroniku zajedno sa naoruzanjem. Mani se vikipedije, to je cena golog aviona, inace ni jedan nov avion ove klase se ne prodaje ispod 50-60 miliona sa punom opremom i naoruzanjem, a i retko ko ce da ti proda nov avion, cak i slabije zemlje NATO kupuju polovne avione, primer Rumunije i verovatno Hrvatske u buducnosti, vidim da im nude polovne F-16, avion koji je uvek bio iza aviona Mig-29.

Rale

pre 6 godina

Presudno je to sto smo platili 6 aviona koji su po 20-30 godina stari citavih 180-185 miliona evra, sto je bar 30 miliona za svaki ... toliko novca ne kosta NI NOV MIG 29... pa vi sad recite sta je tu po sredi... ali niko se na to ne obazire jer se sve to namerno gura pod tepih.
(sale, 08. oktobar 2017 14:49)

O cemu ti pricas, prvo radi se modernizaciji 10 aviona sto je 18 miliona po avionu, dakle u startu si slagao. Drugo, nov Mig-29 ne kosta 30 miliona, mani se wikipedije, to je mozda cena golog aviona, a gde su rakete, rezervna oprema, oprema za odrzavanje, itd. Danas ne mozes da kupis ni jedan nov aviona ispod 60-70 miliona sa ful opremom, a sto je jos bitnije danas ti kao trecoj zemlji niko ni nece prodati nove avione, Hrvatima kao clanici NATO se nude polovni F-16, i Rumuni su kupili polovne F-16, inace ovaj avion je dosta losiji od dvadeset devetke u svim segmentima, a i stariji je. Primera radi, samo jedna raketa tipa R-77 kosta milion evra. Malo edukacije nije na odmet.

Mirko

pre 6 godina

Prethodni remont migova 29 u Rusiji je kostao 5 miliona po avionu. 
Cifra od skoro 200 miliona za 10 aviona, sta ukljucuje? 
Previse nejasna prica.
(Serbinho, 08. oktobar 2017 14:53)

Postoji razlika izmedju remonta i modernizacije u koju spada i opremanje raketama ( cena jedne rakete V-V iznosi oko milion evra).

Mr M

pre 6 godina

@Igor
Jedna cinjenica. Prema Wikipediji cena MiG-a 29 2013 je iznosila 22 miliona dolara. To znaci da bi ostalo skoro 8 miliona po avionu za opremanje i naoruzavanje za 185 miliona koliko cemo mi platiti remont 6 kanti starih 30 godina

Zvezdan

pre 6 godina

Neće dići avioni nikada bla bla bla. P ce sad biti, nece ih nikada remontovati, onda nevaljaju kante. Bla bla bla. Saudijska Arabija koristi f-16 30-tak god stare a verovatno imaju vise para i od Amerike.

alienware

pre 6 godina

'aleksa" ,F16 V verzija se roizvodi nov . Leti brze, penje se mnogo brze ,leti na vecoj visini,i kosta 18,000,000 .Za 6 komada bi platili 100 miliona evra i leteli bi.Ne bi dosli u delovima jer i ne mogu da lete.Ali Srbi mrze zoadne avione i onda su uzeli to sto su uzeli

Leskovcanin

pre 6 godina

Ajde sada da novinari ispitaju koliko sve to kosta do evra! Da se zna koliko kosta gradjane Srbije poklon od Rusa. To je kao kada vam sa otpada poklone ofarbane mercedese kojima trebate da stavite remontovani motor, gume,trap,elektroniku... I da saznate nakon remonta koliko ce godina ti avioni moci da lete. Ovi Rusi su cudo, kupise Srbiju za tonu otpada!

doc holiday

pre 6 godina

"Izvršili smo preobuku nekoliko mladih pilota, a jos nekoliko ce proći obuku", najavio je.

Ako budete te pilote regrutovali po partijskoj osnovi , kao i za sve ostalo, zavrsice ti Migovi u ataru sela Barande

kraja

pre 6 godina

"Do 20. sklopljeni migovi, ne lete na paradi"

...ah, konacno malo razuma...

...ne dozvolite da vam politicari upravljaju strukom...
...dovoljno ljudi je izginulo u onom helikopteru zbog njih...

Slabočitamizmeđuredova

pre 6 godina

Tek će ih sklapati, tek će ih remontovati, tek će ih modernizovati... Ispada da su u Rusiji ofarbani i da je nalepljena naša zastava. Ne razumem šta smo platili koliko već miliona - transport do Srbije? Ispada da će naši stručnjaci ovde raditi taj remont, ali još ranije je rečeno da nemamo osposobljenog kadra, opreme, alata, delova...
Bio bih zahvalan ako bi mi neko objasnio o čemu se ovde radi.

Sale

pre 6 godina

Tek će ih sklapati, tek će ih remontovati, tek će ih modernizovati... Ispada da su u Rusiji ofarbani i da je nalepljena naša zastava. Ne razumem šta smo platili koliko već miliona - transport do Srbije? Ispada da će naši stručnjaci ovde raditi taj remont, ali još ranije je rečeno da nemamo osposobljenog kadra, opreme, alata, delova... 
Bio bih zahvalan ako bi mi neko objasnio o čemu se ovde radi.
(Slabočitamizmeđuredova, 08. oktobar 2017 14:23)

Evo ovako...srpski politicari a medju njima i onaj glavni, prikupljajuci politicke poene kod svojih glasaca, pompezno su najavljivali remont i nabavku jos 6 migova....to pompezno najavljivanje je pomerano pod pritiscima javnosti koji su se posle svakog probijenog najavljenog roka pitali gde su, i tako od marta do maja, pa pocetkom juna, pa na vidovdan, pa pocetkom jula, pa do kraja jula, pa septembar, pa do kraja godine, pa onda kao "vec u oktobru stizu".Otprilike kako sam ja odlagao diplomski, kad me familija, prijatelji i roditelji zapitkivase..samo sto ja svoj diplomski zavrsih.


Javnost je pitala zasto ih nema, ovi se pravdali, prethodno ne informisuci se koliko traje remont, nego su lupetali i prosipali datume...e onda kada je dogorelo, resili su da pokazu kako drze rec, pa su zamolili Ruse da dopreme barem samo prefarbane avione, da bi se vajni i bajni vodja i politicari oprali pred narodom, da vide te famozne avione, ali avaj...oni nece leteti, jer niti su u voznom stanju, niti su remontovani jos.
Posle parade bice vracani na remont.

Prosecni Pera Peric, koji glasa za njih, bi sad pomislio, evo vidi boga ti, stigli su, nije Vulin lagao, odrzao Vucic rec, svaka mu cast..a ne moze ni da pojmi da avion ne moze da leti.Ali lepo izgleda ofarban...parkiran.
Njima je to dovoljno da zaokruze opet istog kandidata na izborima.

Može biti samo je*an

pre 6 godina

Ja sam mogao sa ortacima da napravim za par meseci 6 maketa MIG-ova za dvajes milki evrića...
I isto ne bi mogli da lete...
Ušteda, preko 150 milki evrića...
Ali brže jače i bolje znači bahaćenje na džaba poklonima...

DAVOR

pre 6 godina

Ispricali su mnogo gluposti, a pogotovo o preobuci pilota kao da je rec o tramvajima. Pa da treba da predju na upravljanje sa svajcarskih starih na nove spanske tramvaje. Ne ide to tako u lovackoj avijaciji. Stvarno misle da mogu ovaj narod da zamajavaju kako hoce. Mozda ove koji svet oko sebe gledaju kroz ruzicaste rijaliti naocare i mogu. Ali ostalo je jos nesto malo i obrazovanog sveta u ovoj zemlji koje ne mogu tek tako da vuku za nos.

Atinjanin

pre 6 godina

kakva demagogija... mig29 jeste odlican avion sto se aerodinamike tice. ali nismo vise u 1944. pa da aerodinamika ima presudan faktor u kvalifikovanju aviona...

Spoter

pre 6 godina

Sada je znaci i oficijelnoj, avioni ce se modernizirati na standard koji već imaju sadašnji srpski MiGovi.
To znaci samo nova radio oprema, nikakvi novi radari, avionika i sta ja nam, a bilo je toliko toga najavljivao i obecavano. Sada mi tek nije jasno sta kosta 185 mio eura ako je to sve donacija...transport u Srbiju i rastavljanje i sastavljanje ?

eto

pre 6 godina

Kad plate partijske kadrove sa kupljenim diplomama,botove,sendviče,autobuse za mitinge,Vulinove stanove,botove,strane investitore,ostane para jedino za polovnjake...Ne može i jare i pare.

sale

pre 6 godina

Presudno je to sto smo platili 6 aviona koji su po 20-30 godina stari citavih 180-185 miliona evra, sto je bar 30 miliona za svaki ... toliko novca ne kosta NI NOV MIG 29... pa vi sad recite sta je tu po sredi... ali niko se na to ne obazire jer se sve to namerno gura pod tepih.

Zlobni cinik

pre 6 godina

Zvala me tetka iz Nemačke, ima mercedes SEL 500 star 30 godina, ko nov , vozila ga samo do pijace , ali mora da se uradi generalna motora i da se dovede na EURO 5 , da se urade kočnice, nove gume, trap...
Ko ovi naši MIG-ovi !

s.

pre 6 godina

Šta ste navalili sa tim avionima, ministar ima dovoljno problema sa onim stanom i Tetkom, a vi navalili, avioni pa avioni.
O'ladite malo da čovek dođe sebi.

tz

pre 6 godina

-koliko ce kostati trenazni letovi 10 migova?
-odrzavanje?
-obuka onih koji nikada nisu ni videli ovaj avion?
-koliko srbija uopste ima pilota koji znaju da upravljaju?

e moje pitanje koliko ce to kostati gradjane srbije ovaj Vulinov i Vucicev hir,osim naravno 185 milki evra??? pa nece valjda rusi placati gorivo,odrzavanje posle remonta,logistiku,strucnu pomoc...ti avioni moraju da lete da se ne bi pokvarili od stajanja u hangaru!

e skup je ovaj sport,ali platice to radnicka grbaca!!

aleksa

pre 6 godina

Po cemu je F-16 iza MiG-29?! Pouzdan radar i aktivno vodjene rakete velikog dometa je ono sto je obaralo nase MiG-ove '99. Ako ne dobiju to sto treba i moderan sistem navodjenja i dalje ce biti konkurentni samo na aeromitinzima!

Milorad

pre 6 godina

Korisniji su bili oni drveni MIG29 sto su nasi vojnici pravili za vreme bombardovanja. Oni su bar uspeli da zavaravaju neprijatelja da gadja drvene makete za male pare, a ovi su platili 200 miliona evra za 6 sklopocija koje ce na kamionima da provozaju na paradi. Zasto niko ne kaze koja je godina proizvodnje tih aviona? Smem da se kladim da su MOZDA 2-3 godine mladji od nasih MIG29 koje smo kupili pre 30 godina (bukvalno, 1987.) .

Meister Jakob

pre 6 godina

Kakav je to avion koji dođe rastavljen na proste faktore i sklopi se za 10 dana, pa više bi mi trebalo za neki malo kompliciraniji Lego set!

Склеп

pre 6 godina

Kako smo ih dobili u letnom stanju, a sad kada smo ih dobili, neće da budu u letnom stanju kad se sklope?

Da li je modernizacija isto što i remont? D ali "Moma Stanojlović" samostalno vrši remont, ili prvo dolaze ruski stručnjaci da donesu delove, alate i da obuče naše kadrove? Gde su naši kadrovi koji su ranije vršili održavanje migova 29, i ako su penzionisani, zašto ih ne vratite da rade na remontu migova, ako ljudi hoće i mogu? Ili je možda jeftinije da to rade ruski stručnjaci koji će biti na privremenom radu u Beogradu?

neko iz mase

pre 6 godina

Zasto ne objavite objektivno intervju? Ovo su stari i to mnogo stari migovi. Nema tu neke modernizacije koja moze da se uradi na njima niti se isplati. To je neko prelazno rešenje za air polising u narednih 10 godina koliko ce dobiti dozvolu za let ali posle remonta a ne modernizacije,vec remonta. I u narednih 10 godina nece svih 10 koliko ih sad imamo biti u letnom stanju vec ce se smenjivati od remonta do remonta koliko sam razumeo. Narod se zaludjuje ili stvarno zivi u zabludi da mi sad imamo ne znam sta mocno vazduhoplovstvo...

Trabant

pre 6 godina

Trebalo je da se dovedu na nivo MiG29 M2? koliko se secam sada izjave da se samo menja sistem veza i farbanje. a:
novi Radari?
novi motori?
Nove rakete?

Serbinho

pre 6 godina

Prethodni remont migova 29 u Rusiji je kostao 5 miliona po avionu.
Cifra od skoro 200 miliona za 10 aviona, sta ukljucuje?
Previse nejasna prica.

Mirko

pre 6 godina

@Igor 
Jedna cinjenica. Prema Wikipediji cena MiG-a 29 2013 je iznosila 22 miliona dolara. To znaci da bi ostalo skoro 8 miliona po avionu za opremanje i naoruzavanje za 185 miliona koliko cemo mi platiti remont 6 kanti starih 30 godina
(Mr M, 08. oktobar 2017 15:44)

Greska, mi placamo modernizaciju 10 aviona a ne 6. Ne remont vec modernizaciju, sto znaci nove radare, elektroniku zajedno sa naoruzanjem. Mani se vikipedije, to je cena golog aviona, inace ni jedan nov avion ove klase se ne prodaje ispod 50-60 miliona sa punom opremom i naoruzanjem, a i retko ko ce da ti proda nov avion, cak i slabije zemlje NATO kupuju polovne avione, primer Rumunije i verovatno Hrvatske u buducnosti, vidim da im nude polovne F-16, avion koji je uvek bio iza aviona Mig-29.

Rale

pre 6 godina

Presudno je to sto smo platili 6 aviona koji su po 20-30 godina stari citavih 180-185 miliona evra, sto je bar 30 miliona za svaki ... toliko novca ne kosta NI NOV MIG 29... pa vi sad recite sta je tu po sredi... ali niko se na to ne obazire jer se sve to namerno gura pod tepih.
(sale, 08. oktobar 2017 14:49)

O cemu ti pricas, prvo radi se modernizaciji 10 aviona sto je 18 miliona po avionu, dakle u startu si slagao. Drugo, nov Mig-29 ne kosta 30 miliona, mani se wikipedije, to je mozda cena golog aviona, a gde su rakete, rezervna oprema, oprema za odrzavanje, itd. Danas ne mozes da kupis ni jedan nov aviona ispod 60-70 miliona sa ful opremom, a sto je jos bitnije danas ti kao trecoj zemlji niko ni nece prodati nove avione, Hrvatima kao clanici NATO se nude polovni F-16, i Rumuni su kupili polovne F-16, inace ovaj avion je dosta losiji od dvadeset devetke u svim segmentima, a i stariji je. Primera radi, samo jedna raketa tipa R-77 kosta milion evra. Malo edukacije nije na odmet.

zz

pre 6 godina

srbija nije dobila od rusije specijalne uslove za kupovinu najmodernijeg lovca 4.generacije SU-35 zato sto je srpska politika jos nejasna,NATO i EU,ili majka rusija...sedimo na 2 stolice i kao neutralni smo.

da smo izricito odustali od EU i cvrstog obecanja da necemo uci u NATO,srbija bi dobila 10kom SU-35 bez problema po specijalnim uslovima,jer rusiji nije u interesu da srbiji da najmodernije avione a da sutra bude referendum o ulasku u NATO!bez jasne politike nema meda i mleka.ali to vam naravno ni Putin ni Vucic nikada nece priznati,zato smo maximalno mogli dobiti MIG-29 koji ce biti u operativnoj upotrebi jos max 7-8g i posle reciklaza, dok ne odlucimo u kojem cemo pravcu da idemo.

ako je operativna upotreba 40g,koliko su stari ovi migovi ako ih Rus skartira? e to je pitanje svih pitanja jer dajes skoro 200milki evra,a to nije malo!mladji od 30g sigurno nisu...a cim rusima ne treba mozda imaju i mnogo vise?e to je vec opasnost za pilote,da uporedim: "nije isto voziti izvaren i truo auto od 40g, ili nov!"

milan

pre 6 godina

Makete i rezervisti - to je Vulinova vojska
(Mile, 8. oktobar 2017 14:54)

Vojska nije ni Vulinova ni Vuciceva, ona je bila tu i pre njih i bice posle njih. To zna svako ko je zavrsio bilo kakvu ozbiljniju skolu, a nije ucio po komentarima politicki sistem. To nije javno preduzece gde se promeni uprava i pola ljudi, nego isti kadar koji ovih dana ako niste primetili nesto protestuje i pokusava da dodje do svoje reci. Sta politicke marionete, koje je neko postavio za ministre izjavljuju, ne predstavlja glas vojske.

Nastavi @Mile Lajkovackom prugom, mozda neka skola bude usput.

supertrooper

pre 6 godina

Cek' bre pa kako?!! Pa ministar vojni (ili nevojni) rece pre neki dan da hoce i to bese udarna vest.... Pa dobro, desi se i njima da ponekad omase, bitno je da ne lazu sa namerom!

Nemanja

pre 6 godina

Za 10 Mig-ova,formacijski je potrebno 30 obucenih pilota za let na ovoj letelici.To je jos veci problem.Da bi pilot bio sposoban da izvuce maksimum iz ovog tipa aviona,potrebno je minimum 4 godine obuke i trenaze.A u zadnjih 5 godina ona je minimalna.A sto se tice PVO-a,ako bi nam Rusi povoljno isporucili makar S-300,realno bih licno poceo da ih gledam na prijatelje koji ne misle samo na sebe,vec i na nas.

Blue

pre 6 godina

Najbolje je da nista ne znamo! Smorise me ovakve vesti... Bice, bice, bice..., stiglo, stiglo..., sklapanja, sklepanje, bice, bice..., opet sklepanje... Ma zabole me za sve to. Dajete info narodu da se zivcira, bolje da cekate na paradu "neku", roze obojeni migovi pustaju na nebu dugine boje. Taman ovih 6 MiG-ova i jos oni koje imamo i full!

Mirko

pre 6 godina

Prethodni remont migova 29 u Rusiji je kostao 5 miliona po avionu. 
Cifra od skoro 200 miliona za 10 aviona, sta ukljucuje? 
Previse nejasna prica.
(Serbinho, 08. oktobar 2017 14:53)

Postoji razlika izmedju remonta i modernizacije u koju spada i opremanje raketama ( cena jedne rakete V-V iznosi oko milion evra).

Mr M

pre 6 godina

@Igor
Jedna cinjenica. Prema Wikipediji cena MiG-a 29 2013 je iznosila 22 miliona dolara. To znaci da bi ostalo skoro 8 miliona po avionu za opremanje i naoruzavanje za 185 miliona koliko cemo mi platiti remont 6 kanti starih 30 godina

Zvezdan

pre 6 godina

Neće dići avioni nikada bla bla bla. P ce sad biti, nece ih nikada remontovati, onda nevaljaju kante. Bla bla bla. Saudijska Arabija koristi f-16 30-tak god stare a verovatno imaju vise para i od Amerike.

alienware

pre 6 godina

'aleksa" ,F16 V verzija se roizvodi nov . Leti brze, penje se mnogo brze ,leti na vecoj visini,i kosta 18,000,000 .Za 6 komada bi platili 100 miliona evra i leteli bi.Ne bi dosli u delovima jer i ne mogu da lete.Ali Srbi mrze zoadne avione i onda su uzeli to sto su uzeli

Miha

pre 6 godina

Snimak Vucica dok obilazi avione - pre toga da kazem da oni koji se razumeju u vojnu avijaciju i istoriju MIG29 aviona znaju da su ovi zeleni tockovi prestali da se ugradjuju u MIG29 1990 godine kao i da ovi avioni imaju IR navodjenje (kupola ispred kabine) sto znaci da nisu ni SMT standard iz 2005. godine. P0z

Aleksandar

pre 6 godina

Srbija zaradjuje oko 200 miliona evra godisnje od preleta naseg vazdusnog prostora a mi posle 30 godina kupujemo polovne avione,za zdravstvo se izdvaja sa plata preko dve milijarde evra godisnje a najgore je u Evropi,najskuplje gorivo zbog akciza i stanje puteva ne vredi ni pominjati.Treba biti posebno talentovan pa sam sebe toliko sistematski potkradati.

Igor

pre 6 godina

Par cinjenica:

1. Niko nije rekao da ce leteti
2. Avioni su u letnom stanju (doleteli su sami na aerodrom s kog su transportovani)
3. Avioni nisu u delovima, samo su skinuta krila zbog transporta
4. Na avionima je i dalje ruska oprema koja mora da se zameni (sredstva komunikacije itd...)

objavite i moj

pre 6 godina

Ne razumem šta smo platili koliko već miliona - transport do Srbije? Ispada da će naši stručnjaci ovde raditi taj remont, ali još ranije je rečeno da nemamo osposobljenog kadra, opreme, alata, delova... Bio bih zahvalan ako bi mi neko objasnio o čemu se ovde radi.(Slabočitamizmeđuredova, 08. oktobar 2017 14:23)

Zaista slabo citas izmedju redova. Remont ce se obavljati ovde u saradnji sa strucnjacima iz Rusije tako da se tu dobije vise nego da je sve to odradjeno tamo jer cemo obuciti ljude iz naseg instituta. E sad, mozda tebi to nista ne znaci ali nekima usavrsavanje znaci