Sreda, 20.09.2017.

14:21

Kalašnjikov Trampu: Vratite Srbiji Kosovo

Šef Komiteta Državne dume Rusije za poslove ZND i evroazijske integracije Leonid Kalašnjikov pozvao predsednika SAD i Zapad da vrate Srbiji Kosovo.

Izvor: Tanjug

Kalašnjikov Trampu: Vratite Srbiji Kosovo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

da nam svane

pre 6 godina

Proguglaj malo pojmove kao sto su prosinacke zrtve u zg, mitraljiranje prosvjednika u Sinju, Sibinju i drugim mjestima, pa onda sestojanuarska diktatura, ubojstvo poslanika u skupstini, itd, itd, lista je poduza.

@jokejunior

Čovek odgovoran za prosinačke žrtve je Hrvat, šestojanuarska diktatura nam je svima bila, na Radića je pucao Crnogorac.

Ništa od ovog što si naveo vas ne opravdava, dobili ste na kraju Banovinu Hrvatsku veću i od NDH a počinili ste najgore moguće zločine iz čiste mržnje, treba oproštaj da nam izmolite

Helios

pre 6 godina

@jokejunior
AustroUgarska je poražena u ratu ali ne i raspadnuta. Masonski je ukinuta i razdeljena tek posle a na osnovu tada datog stanja. Tu NIKAKAV relevantan element nije bilo postojanje ikakvih Hrvata. (Osim kao deo AustroUgraske vojske, najpoznatiji po teškim zločinima po Mačvi i drugde) Da nije bilo Srbije, njenog postojanja i istorije, njene pobede u Balkanskom ratu i otpora u I svetskom ratu, da nije bilo prodora u slobodu preživelih Solunaca - ne bi raspada AustrUgarske ni bilo, ili ne takvog. Da nije bilo volje Srba i volje jako velikog broja Hrvata da budu u istoj državi vi bi sada postojali otprilike kao Lužički Srbi. Postojali bi, kao neko sećanje i neka etno činjenica. Ali bi bili dovršili tendenciju koju je vaša elita već usvojila - ukoliko si nešto pročitao od Krleže - da govorite svoj - nemački jezik. Ono kao što su se severni Slovenci izjasnili da su Austrijanci i sad u Koruškoj ni slovenački ne znaju.
Bez Srbije dakle bila bi veća Bugarska, sa Makedonijom, veća Albanija i pre svega veća južna Germanija. Nemci bi vam objasnili šta vam je istorija i kao što ste prešli na katolicizam radi boljeg, tj. manje lošeg života tada bi isto prešli na germanizam. I Germanuše bi među vama tamanile te zlikovce koji ostaju pri tome da su Hrvati!
Toga nije bilo jer su naši - patetično ali istinito - junački preci doneli slobodu i to svima. Ali odmah tu vama se nije dopala ta istorijska i posledična nacionalna evaluacija.
O ovo "zamena okupatora"? Kakva bestidnost!

miki

pre 6 godina

Zamislite vrate nam ga sutra. Da podsetim, to nije samo teritorija, tamo živi 2 miliona Albanaca. To je preko milion i po novih glasača. Za koga bi glasali Albanci? Sa kim bi posle pravili koalicije? Možda sa Vučićem ili Šešeljem?

Baba

pre 6 godina

Pitajte si Putina i Krim

I Srbi su zeleli da se odvoje od Hrvatske i prikljuce SR Jugoslaviji i to kao narod sa konstitutivnim statusom u Hrvatskoj. Zasto niste ispostovali to njihovo moderno i civilizacijsko pravo?

Adam

pre 6 godina

(jokejunior, 20. septembar 2017 19:08)
Austrougarska se raspala, haha interesantno. A zašto se je raspala i kada?
Čini mi se da je udarila na Srbijicu, a u tome su joj pomagali i njeni državljani Hrvati koji su činili užasne zločine nad civilima, proguglaj malo to. Pogledaj malo šta su pisale "Pučke novine" o Srbima oslobodiocima i kako su dočekani u Rijeci i Splitu. Dobro i Hitler je lepo dočekan u Zagrebu, kao oslobodioc, možda je njima svaka vojna čizma bila oslobodilačaka. Ja isto smatram da je bila greška što nisu pustili Hrvastku da bude samostalna u njenim pravim granicama. Bila bi mali sused Slovenije i verovatno ne bi bilo tolikih zločina nad Srbima. Da se razumemo to što bi im Srbi dali nezavisnost je samo njihova dobra volja, isto kao što je i bilo prihvatanje tih naroda pod svoje skute. Ne zaboravimo da su to bili delovi Austrougraske, zemlje koja je počela rat, čiji su vojnici ubijali srpsku decu... Mislim da mnogi nisu razumeli u potpunosti moj prethodni komentar kao što možda neće ni ovaj, ali nije važno, ovo su ti istorijske činjenice. Kralj nas je sve jahao,tome i služe. Ne mislim da bi trebali da se sukobljavamo ni najmanje, svi smo mi braća ali ono što jeste jeste. Moramo znati istinu da bi mirno nastavili dalje. Pozdrav.

Kondor

pre 6 godina

SAD su izvrsile vojnu agresiju na Srbiju tj SRJ sa ciljem da separatistima obezbede nezavisnost. To je hitlerovski model koje au izvele SAD u Evropi, Rusija je posle pokazala da batina ima dva kraja. SAD su prve prekrsile pa se od njih i ocekuje prvi potez.

Man'te se corava posla!

pre 6 godina

Nemojte molim vas da nam ga vracate!
Jos cemo i mi morati da tip top ocistimo Srbiju, da sve okrecimo i ofarbamo i uklonimo grafite, da se ne bismo razlikovali od "srca Srbije"!
Zato, bolje ne

Pravnik

pre 6 godina

Ante@
izgleda da se pohadjao skolu negde na Kornatima kad se toliko "razumijes" u
tadasnji Ustav Jugoslavije.
Naime, po ustavu, referendum za otcepljenje bilo koje Republike bilo je potrebno
raspisati REFERENDUM za celu Jugoslaviju, a ne samo samostalno u pojedinim
republikama. Na Kosovu, niti je bilo referenduma niti glasanja, nego su se uz pomoc
i pritisak kauboja jednostavno odvojili
Ista stvar je sada sa Katalonijom, koja po Ustavu Spanije nema pravo da raspise
i sprovede glasanje za otcepljenje.

jokejunior

pre 6 godina

Postovani Adame, te stvari koje Vas ocito uce u skoli su pogresne. Srbija nije u prvom ratu oslobodila Hrvatsku od Austrougarske jer se Ausyrougarska raspala tako da nas niste imali od cega oslobadjati.
Padom Austrougarske, a dolaskom Srbije, mi smo jednog okupatora zamijenili drugim, koji je btw bio puno nasilniji prema nama.
To sto smo "oslobodioce" smatrali okupatorima, za to postoje jako dobri razlozi. Proguglaj malo pojmove kao sto su prosinacke zrtve u zg, mitraljiranje prosvjednika u Sinju, Sibinju i drugim mjestima, pa onda sestojanuarska diktatura, ubojstvo poslanika u skupstini, itd, itd, lista je poduza.
I sumnjam da o tome ucite u skolama, a upravo zato se smatrate oslobodiocima, braniteljima Jugoslavije, narodom koji nikad nije ratovao izvan svojih granica itd - dok vas drugi na dozivljavaju bas tako

KG

pre 6 godina

i da nam ga vrate ... sta cemo sa njim? ...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (goran NS, 20. s
Po takvom razmisljanju sta cemo i sa Jugom Srbije..i tamo su vecinski Albanci..sta ce nam Sandzak tj Raska tamo su vecinski muslimani koji navijaju za Tursku a ne za Srbiju.
Ja se ne secam da su Hrvati rekli ..sta ce nam Srpska Krajina (a tako se zove jos od 17 veka) ..ocigledno da samo Srbi nemaju nacionalnu svest..bar ovi iz "21 veka"

Pablo

pre 6 godina

Sa povratkom Kosova valjda ide i oko milion i nesto albanskih glasaca koji bi preko svojih stranaka dovela do toga, da ovi sto imaju modrice po prsima od silnog busanja u srpskorusofilske grudi nikada vise ne bi bili na vlasti. A oni to nikada nece pristati samo im trenutno materijalno i politicki odgovara da teraju tu pricu.
@(DAVOR, 20. septembar 2017 17:23)


Sa povratkom Kosova Srbija dobija natrag oko 1000 milijardi dolara u rudnim bogatstvima i ostalim resursima, osim toga broj Albanaca je tamo upola manji, a i da ih je toliko, šta ti smetaju?

Against modern football

pre 6 godina

A u odnosu na druge zemlje Jugoslavije, tamo je itekako bilo referenduma i pričat o "rasturivanju Jugoslavije" je negiranje volje građana tih zemalja za svojom državom. A ta volja i poštovanje iste je jedna od tekovina moderne civilizacije!
(Ante, Zadar, 20. septembar 2017 16:20)

I Srbi su zeleli da se odvoje od Hrvatske i prikljuce SR Jugoslaviji i to kao narod sa konstitutivnim statusom u Hrvatskoj. Zasto niste ispostovali to njihovo moderno i civilizacijsko pravo?

Schomi

pre 6 godina

Ako nam vrate Kosovo, najbolje je da ga mi odmah poklonimo Rusiji. Tako necemo morati da lupamo glavu sta da radimo sa dva miliona neprijateljski raspolozenih Albanaca, a i patriJote ce valjda biti zadovoljne takvim resenjem jer sveta srpska zemlja ce biti najsigurnija u rukama velikog Vladimira Vladimirovica.

Jasdf

pre 6 godina

@Srđan
Vojnici SAD su na kosovu od 1999. godine prema sporazumu koji je SR Jugoslavija potpisala u Kumanovu. Koliko ja poznajem hronologiju to je citavih 7 godina nakon 1992. godine.
Sled dogadjaja u vasoj analizi nije bas ispravan, pa se stice utisak da je Gruzija napala mirovne snage u Osetiji. Do sukoba nije doslo kada je Sakasvili resio da napadne posmatrace iz drugih drzava, vec kada su vlasti Osetije resile da napadnu posmatrace iz Gruzije. Prve ztve tog rata su napadnuti Gruzijski posmtraci, a Sakasvili kao svaki solidan predsednik reaguje kako bi zastitio svoje gradjane.
Njegova greska svakak jeste u tome sto nije primetio da ruska dejstva nagovestavaju novi konflikt, obaranje dronova ne teritoriji Gruzije, dovodjenje i rasporedjivanje novih vojnih snaga, drzanje gruzijskih snaga u blokadi.... Rusija je zelela taj rat da bi demonstrirala svoju silu, Sakasvili nije zagrizao mamac pa su vlasti Osetije zapocele rat. Inace, sve se to desilo mnogo posle 1991. kada Osetija, podpomognuta Rusijom proglasava nezaisnost od Gruzije i zapocinje etnicko ciscenje. Zvuci poznato? Treba li napomenuti da je Rusija u aprilu 1991. priznala Gruziju u njenim granacima?

Adam

pre 6 godina

(Ante, Zadar, 20. septembar 2017 16:20)

Postoje neke stvari koje vas na žalost ne uče u školi, jedna susedna zemlja je oslobodila Hrvatsku u I sv. ratu, posle su ti oslobodioci tamo doživljavani kao okupatori... U vama dobro znanim institucijama i na sve druge moguće načine narod je zadojen mržnjom prema braći, u II sv. ratu događa se NDH, neopisiva zverstva. Te ljude koje su pokušali da istrebe se zajedno sa svojom braćom( priključuju im se od 43. u većem broju) bore protiv NDH koljača i na kraju pobeđuju. Oni kao nosioci te borbe postaju konstitutivni narod u toj republici. Doduše tražili su autonomiju... Konstitutivni narod se ne može nadglasati na referendumu. E sad ako bi išao dalje u istoriju još gore po tvoje iluzije.

Stef

pre 6 godina

Dragi g. Kalašnjikov(VRH prezime) ne može to tako preko noći. Moraš dignuti ekonomiju prvo, napraviti zakon da proganjaš svo življe kosmeta koje se doselilo posle popisa 1991 godine. A onda vratiš određen broj dijaspore, što više to bolje i naseliš ih na prostor KiM(naravno sa što većim brojem Srba povratnika i ovim koji bi prešli svojevoljno. Uostalom pratiš sistem Izraela. Posle toga šalješ pozamašne svote novca u Moskvu, Vašington, Vatikan, Meku kako bi to sve prošlo u UN A onda zavaljaš Trepču "amerima" i ostaviš im vojnu bazu kao vid pomirenja. Za uzvrat tražiš malo oružija a onda plivaš u burnom moru. Ali pre toga političar vizionar i da nije lopov. Što znači nikad!

DAVOR

pre 6 godina

Sa povratkom Kosova valjda ide i oko milion i nesto albanskih glasaca koji bi preko svojih stranaka dovela do toga, da ovi sto imaju modrice po prsima od silnog busanja u srpskorusofilske grudi nikada vise ne bi bili na vlasti. A oni to nikada nece pristati samo im trenutno materijalno i politicki odgovara da teraju tu pricu.

Srđan

pre 6 godina

@jasdf
Prisustvo ruske vojske u Osetiji je dogovoreno 1992. godine, sporazumom između predstavnika Osetije i Gruzije, a uz posredstvo Rusije, čime je uspostavljena svojevrsna mirovna misija sastavljena od vojski sve tri strane. OEBS je nadzirao ovu misiju. Tako da je tamo sve bilo manje više u redu, dok se nije pojavio Sakašvili sa pretpostavkom da će NATO da ratuje sa Rusijom zbog njega, i povukao nerazumne poteze - među kojima i ubijanje dela vojnika iz ove misije prilikom napada na Osetiju od strane Gruzije. Pogađate, među ubijenima nije bilo gruzijskih vojnika. Mogu da razumem njegovu želju da prekine trenutno stanje na toj teritoriji, ali nisam video da se pretrgao od diplomatije u tu svrhu. Ne... Umesto toga je odlučio da izazove drugu najjaču vojsku na svetu. Dosta glup potez. Po gluposti je odmah iza Miloševića, koji nas je postavio pod bombe najjačeg vojnog saveza na svetu.

Vladimir

pre 6 godina

Za gospodina Anta iz Zadra> koliko se secam Srbi u Hrvatskoj su bili konstitutivan narod i oni su odrzali referendum, da zele da ostanu u Jugoslaviji!, ako cemo pominjati referendume i prava naroda!!

Against modern football

pre 6 godina

i da nam ga vrate ... sta cemo sa njim? ...
(goran NS, 20. septembar 2017 15:30)

Pravo pitanje. Da se to pitanje postavilo pre stotinu godina drugacije bi se postupilo. A dok su se Srbi razmisljali sta i kako oko Kosova otisli su redom i Krajina i Bosna i Makedonija i, meni licno najtuznije, Crna Gora. Sta sad? Sad nista, sacuvajmo ovo sto nam je ostalo.

magarac sa velikim.... repom

pre 6 godina

"...poluostrvo ušlo u sastav Rusije na osnovu volje naroda na referendumu i bez ijedne žrtve i građanskog rata..."

Moglo bi se reći da je ovo cinično licemerje jednog pripitog Rusa, ali je reč o mnogo većem licemerju jedne svetske sile, koja već decenijama PRISVAJA delove sebi susednih država, pod smešnim izgovorima, znajući da će sve to da prođe bez ikakvih posledica...

prirodno ko inercija

pre 6 godina

Šta ima da ga vraćaju, njima taj sukob više ništa ne znači, SAD su okrenute budućnosti i na svoj jelovnik sada stavljaju mnogo značajnije geografije. Nemačka na primer, to jest EU, je ono što odgovara američkom rastu. Obaranje tri do četiri države u dekadi više ne ide, potrebna joj je masa, jer lavovi kada porastu ne hvataju pilići. Šalu na stranu, SAD se reginalni sukobi tipa jedan na jedan ne tiču ni po uzroku ni po ishodu, tu se prčka NATO (bar dokle SAD budu htele da ga finansiraju kao takvog, a zašto bi ako ih se ne tiče). Sve će to da se vrati na prirodno, jer priroda je takva.

Ante, Zadar

pre 6 godina

Haha - glavni argument Rusa za Kosovo je činjenica da tamo nije bilo referenduma... Hahah! Ono, da je bilo, Albanci bi sigurno rekli da žele živjeti u Srbiji!

A u odnosu na druge zemlje Jugoslavije, tamo je itekako bilo referenduma i pričat o "rasturivanju Jugoslavije" je negiranje volje građana tih zemalja za svojom državom. A ta volja i poštovanje iste je jedna od tekovina moderne civilizacije!

Okram "Sejn" Idul

pre 6 godina

Nemoguce je da nam bilo ko (osim nas samih, u nekoj buducnosti) vrati Kosovo. Moralo bi njih (kosovara) milion i nesto (nemam pojma koliko ih je ostalo, al sumnjam da je 1.9 miliona koliko pise na wiki strani, da se razumemo, nije ni pola miliona dusa mali broj) da bude za tako nesto, ili da "oslobodimo" kosovo sto su kao Hrvati "oslobodili" Krajinu. Njima bi pomagali Albanci, pa bi morali da "oslobodimo" i dobar deo Albanije, verovatno i Makedonije posto ih i tamo ima mnogo (usput izadjemo na more, sto da ne). Anyway, ni jedno ni drugo nije realno u nekoj blizoj buducnosti, posmatrajuci geopoliticku situaciju. Za takav neki scenario je potreban globalni rat (do koga bolje da ne dodje), i mi na pobednickoj strani. A iskreno se nadam da do tog globalnog rata nece ni doci, iako se zvecka (nuklernim) oruzijem i levo i desno. Mada bi bilo lepo da vojni mozgovi imaju planove za raznorazne scenarije (kao sto to ozbiljne drzave imaju), s'obzirom da je zveckanje oruzijem sve glasnije.

jasdf

pre 6 godina

Kada su SAD pripojile Kosovo pa da mogu da ga vrate? No, da budemo iskreni, proglasenje nezavisnosti Kosova je propraceno jednom zrtvom (onaj nesrecni mladic sto ga zapalise pajtasi u ambasadi SAD) dok je referendum na Krimu pracen sa vise destina, bar tako tvrdi izvestaj na stranici predsednistva Rusije (zvanicni izvestaj koji je savetnik za ta pitanja poslao predsedniku).
No, ako cemo svaku secesiju smatrati za okupaciju, Rusija je "prva pocela", ili je neko zaboravio Abhaziju, Juznu Osetiju i Pridnjestrovje.

Bezdno

pre 6 godina

Ko je raskomadao Jugu pita Kalas. Pa izmedju ostalog i Rusija. Rusima je to islo na ruku kako Juga ne bi u ono vreme zavrsila u Eu i Nato. A ruski izvrsioci radova kao Mira Markovic ili gen. Kadijevic su pobegli gde ? Na Sejsele mozda ?

....

pre 6 godina

Svima je jasno da bi i Rusija priznala Kosovo ako SAD priznaju Krim kao ruski.
"Braco i prijatelji" pustite nas vise da zivimo , izabrali smo put , a to je zapad.

Bezdno

pre 6 godina

Ko je raskomadao Jugu pita Kalas. Pa izmedju ostalog i Rusija. Rusima je to islo na ruku kako Juga ne bi u ono vreme zavrsila u Eu i Nato. A ruski izvrsioci radova kao Mira Markovic ili gen. Kadijevic su pobegli gde ? Na Sejsele mozda ?

....

pre 6 godina

Svima je jasno da bi i Rusija priznala Kosovo ako SAD priznaju Krim kao ruski.
"Braco i prijatelji" pustite nas vise da zivimo , izabrali smo put , a to je zapad.

Vladimir

pre 6 godina

Za gospodina Anta iz Zadra> koliko se secam Srbi u Hrvatskoj su bili konstitutivan narod i oni su odrzali referendum, da zele da ostanu u Jugoslaviji!, ako cemo pominjati referendume i prava naroda!!

Stef

pre 6 godina

Dragi g. Kalašnjikov(VRH prezime) ne može to tako preko noći. Moraš dignuti ekonomiju prvo, napraviti zakon da proganjaš svo življe kosmeta koje se doselilo posle popisa 1991 godine. A onda vratiš određen broj dijaspore, što više to bolje i naseliš ih na prostor KiM(naravno sa što većim brojem Srba povratnika i ovim koji bi prešli svojevoljno. Uostalom pratiš sistem Izraela. Posle toga šalješ pozamašne svote novca u Moskvu, Vašington, Vatikan, Meku kako bi to sve prošlo u UN A onda zavaljaš Trepču "amerima" i ostaviš im vojnu bazu kao vid pomirenja. Za uzvrat tražiš malo oružija a onda plivaš u burnom moru. Ali pre toga političar vizionar i da nije lopov. Što znači nikad!

Adam

pre 6 godina

(Ante, Zadar, 20. septembar 2017 16:20)

Postoje neke stvari koje vas na žalost ne uče u školi, jedna susedna zemlja je oslobodila Hrvatsku u I sv. ratu, posle su ti oslobodioci tamo doživljavani kao okupatori... U vama dobro znanim institucijama i na sve druge moguće načine narod je zadojen mržnjom prema braći, u II sv. ratu događa se NDH, neopisiva zverstva. Te ljude koje su pokušali da istrebe se zajedno sa svojom braćom( priključuju im se od 43. u većem broju) bore protiv NDH koljača i na kraju pobeđuju. Oni kao nosioci te borbe postaju konstitutivni narod u toj republici. Doduše tražili su autonomiju... Konstitutivni narod se ne može nadglasati na referendumu. E sad ako bi išao dalje u istoriju još gore po tvoje iluzije.

Against modern football

pre 6 godina

i da nam ga vrate ... sta cemo sa njim? ...
(goran NS, 20. septembar 2017 15:30)

Pravo pitanje. Da se to pitanje postavilo pre stotinu godina drugacije bi se postupilo. A dok su se Srbi razmisljali sta i kako oko Kosova otisli su redom i Krajina i Bosna i Makedonija i, meni licno najtuznije, Crna Gora. Sta sad? Sad nista, sacuvajmo ovo sto nam je ostalo.

Ante, Zadar

pre 6 godina

Haha - glavni argument Rusa za Kosovo je činjenica da tamo nije bilo referenduma... Hahah! Ono, da je bilo, Albanci bi sigurno rekli da žele živjeti u Srbiji!

A u odnosu na druge zemlje Jugoslavije, tamo je itekako bilo referenduma i pričat o "rasturivanju Jugoslavije" je negiranje volje građana tih zemalja za svojom državom. A ta volja i poštovanje iste je jedna od tekovina moderne civilizacije!

magarac sa velikim.... repom

pre 6 godina

"...poluostrvo ušlo u sastav Rusije na osnovu volje naroda na referendumu i bez ijedne žrtve i građanskog rata..."

Moglo bi se reći da je ovo cinično licemerje jednog pripitog Rusa, ali je reč o mnogo većem licemerju jedne svetske sile, koja već decenijama PRISVAJA delove sebi susednih država, pod smešnim izgovorima, znajući da će sve to da prođe bez ikakvih posledica...

DAVOR

pre 6 godina

Sa povratkom Kosova valjda ide i oko milion i nesto albanskih glasaca koji bi preko svojih stranaka dovela do toga, da ovi sto imaju modrice po prsima od silnog busanja u srpskorusofilske grudi nikada vise ne bi bili na vlasti. A oni to nikada nece pristati samo im trenutno materijalno i politicki odgovara da teraju tu pricu.

jasdf

pre 6 godina

Kada su SAD pripojile Kosovo pa da mogu da ga vrate? No, da budemo iskreni, proglasenje nezavisnosti Kosova je propraceno jednom zrtvom (onaj nesrecni mladic sto ga zapalise pajtasi u ambasadi SAD) dok je referendum na Krimu pracen sa vise destina, bar tako tvrdi izvestaj na stranici predsednistva Rusije (zvanicni izvestaj koji je savetnik za ta pitanja poslao predsedniku).
No, ako cemo svaku secesiju smatrati za okupaciju, Rusija je "prva pocela", ili je neko zaboravio Abhaziju, Juznu Osetiju i Pridnjestrovje.

Okram "Sejn" Idul

pre 6 godina

Nemoguce je da nam bilo ko (osim nas samih, u nekoj buducnosti) vrati Kosovo. Moralo bi njih (kosovara) milion i nesto (nemam pojma koliko ih je ostalo, al sumnjam da je 1.9 miliona koliko pise na wiki strani, da se razumemo, nije ni pola miliona dusa mali broj) da bude za tako nesto, ili da "oslobodimo" kosovo sto su kao Hrvati "oslobodili" Krajinu. Njima bi pomagali Albanci, pa bi morali da "oslobodimo" i dobar deo Albanije, verovatno i Makedonije posto ih i tamo ima mnogo (usput izadjemo na more, sto da ne). Anyway, ni jedno ni drugo nije realno u nekoj blizoj buducnosti, posmatrajuci geopoliticku situaciju. Za takav neki scenario je potreban globalni rat (do koga bolje da ne dodje), i mi na pobednickoj strani. A iskreno se nadam da do tog globalnog rata nece ni doci, iako se zvecka (nuklernim) oruzijem i levo i desno. Mada bi bilo lepo da vojni mozgovi imaju planove za raznorazne scenarije (kao sto to ozbiljne drzave imaju), s'obzirom da je zveckanje oruzijem sve glasnije.

KG

pre 6 godina

i da nam ga vrate ... sta cemo sa njim? ...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (goran NS, 20. s
Po takvom razmisljanju sta cemo i sa Jugom Srbije..i tamo su vecinski Albanci..sta ce nam Sandzak tj Raska tamo su vecinski muslimani koji navijaju za Tursku a ne za Srbiju.
Ja se ne secam da su Hrvati rekli ..sta ce nam Srpska Krajina (a tako se zove jos od 17 veka) ..ocigledno da samo Srbi nemaju nacionalnu svest..bar ovi iz "21 veka"

Pablo

pre 6 godina

Sa povratkom Kosova valjda ide i oko milion i nesto albanskih glasaca koji bi preko svojih stranaka dovela do toga, da ovi sto imaju modrice po prsima od silnog busanja u srpskorusofilske grudi nikada vise ne bi bili na vlasti. A oni to nikada nece pristati samo im trenutno materijalno i politicki odgovara da teraju tu pricu.
@(DAVOR, 20. septembar 2017 17:23)


Sa povratkom Kosova Srbija dobija natrag oko 1000 milijardi dolara u rudnim bogatstvima i ostalim resursima, osim toga broj Albanaca je tamo upola manji, a i da ih je toliko, šta ti smetaju?

Against modern football

pre 6 godina

A u odnosu na druge zemlje Jugoslavije, tamo je itekako bilo referenduma i pričat o "rasturivanju Jugoslavije" je negiranje volje građana tih zemalja za svojom državom. A ta volja i poštovanje iste je jedna od tekovina moderne civilizacije!
(Ante, Zadar, 20. septembar 2017 16:20)

I Srbi su zeleli da se odvoje od Hrvatske i prikljuce SR Jugoslaviji i to kao narod sa konstitutivnim statusom u Hrvatskoj. Zasto niste ispostovali to njihovo moderno i civilizacijsko pravo?

Srđan

pre 6 godina

@jasdf
Prisustvo ruske vojske u Osetiji je dogovoreno 1992. godine, sporazumom između predstavnika Osetije i Gruzije, a uz posredstvo Rusije, čime je uspostavljena svojevrsna mirovna misija sastavljena od vojski sve tri strane. OEBS je nadzirao ovu misiju. Tako da je tamo sve bilo manje više u redu, dok se nije pojavio Sakašvili sa pretpostavkom da će NATO da ratuje sa Rusijom zbog njega, i povukao nerazumne poteze - među kojima i ubijanje dela vojnika iz ove misije prilikom napada na Osetiju od strane Gruzije. Pogađate, među ubijenima nije bilo gruzijskih vojnika. Mogu da razumem njegovu želju da prekine trenutno stanje na toj teritoriji, ali nisam video da se pretrgao od diplomatije u tu svrhu. Ne... Umesto toga je odlučio da izazove drugu najjaču vojsku na svetu. Dosta glup potez. Po gluposti je odmah iza Miloševića, koji nas je postavio pod bombe najjačeg vojnog saveza na svetu.

Kondor

pre 6 godina

SAD su izvrsile vojnu agresiju na Srbiju tj SRJ sa ciljem da separatistima obezbede nezavisnost. To je hitlerovski model koje au izvele SAD u Evropi, Rusija je posle pokazala da batina ima dva kraja. SAD su prve prekrsile pa se od njih i ocekuje prvi potez.

Baba

pre 6 godina

Pitajte si Putina i Krim

I Srbi su zeleli da se odvoje od Hrvatske i prikljuce SR Jugoslaviji i to kao narod sa konstitutivnim statusom u Hrvatskoj. Zasto niste ispostovali to njihovo moderno i civilizacijsko pravo?

Adam

pre 6 godina

(jokejunior, 20. septembar 2017 19:08)
Austrougarska se raspala, haha interesantno. A zašto se je raspala i kada?
Čini mi se da je udarila na Srbijicu, a u tome su joj pomagali i njeni državljani Hrvati koji su činili užasne zločine nad civilima, proguglaj malo to. Pogledaj malo šta su pisale "Pučke novine" o Srbima oslobodiocima i kako su dočekani u Rijeci i Splitu. Dobro i Hitler je lepo dočekan u Zagrebu, kao oslobodioc, možda je njima svaka vojna čizma bila oslobodilačaka. Ja isto smatram da je bila greška što nisu pustili Hrvastku da bude samostalna u njenim pravim granicama. Bila bi mali sused Slovenije i verovatno ne bi bilo tolikih zločina nad Srbima. Da se razumemo to što bi im Srbi dali nezavisnost je samo njihova dobra volja, isto kao što je i bilo prihvatanje tih naroda pod svoje skute. Ne zaboravimo da su to bili delovi Austrougraske, zemlje koja je počela rat, čiji su vojnici ubijali srpsku decu... Mislim da mnogi nisu razumeli u potpunosti moj prethodni komentar kao što možda neće ni ovaj, ali nije važno, ovo su ti istorijske činjenice. Kralj nas je sve jahao,tome i služe. Ne mislim da bi trebali da se sukobljavamo ni najmanje, svi smo mi braća ali ono što jeste jeste. Moramo znati istinu da bi mirno nastavili dalje. Pozdrav.

Man'te se corava posla!

pre 6 godina

Nemojte molim vas da nam ga vracate!
Jos cemo i mi morati da tip top ocistimo Srbiju, da sve okrecimo i ofarbamo i uklonimo grafite, da se ne bismo razlikovali od "srca Srbije"!
Zato, bolje ne

miki

pre 6 godina

Zamislite vrate nam ga sutra. Da podsetim, to nije samo teritorija, tamo živi 2 miliona Albanaca. To je preko milion i po novih glasača. Za koga bi glasali Albanci? Sa kim bi posle pravili koalicije? Možda sa Vučićem ili Šešeljem?

jokejunior

pre 6 godina

Postovani Adame, te stvari koje Vas ocito uce u skoli su pogresne. Srbija nije u prvom ratu oslobodila Hrvatsku od Austrougarske jer se Ausyrougarska raspala tako da nas niste imali od cega oslobadjati.
Padom Austrougarske, a dolaskom Srbije, mi smo jednog okupatora zamijenili drugim, koji je btw bio puno nasilniji prema nama.
To sto smo "oslobodioce" smatrali okupatorima, za to postoje jako dobri razlozi. Proguglaj malo pojmove kao sto su prosinacke zrtve u zg, mitraljiranje prosvjednika u Sinju, Sibinju i drugim mjestima, pa onda sestojanuarska diktatura, ubojstvo poslanika u skupstini, itd, itd, lista je poduza.
I sumnjam da o tome ucite u skolama, a upravo zato se smatrate oslobodiocima, braniteljima Jugoslavije, narodom koji nikad nije ratovao izvan svojih granica itd - dok vas drugi na dozivljavaju bas tako

Pravnik

pre 6 godina

Ante@
izgleda da se pohadjao skolu negde na Kornatima kad se toliko "razumijes" u
tadasnji Ustav Jugoslavije.
Naime, po ustavu, referendum za otcepljenje bilo koje Republike bilo je potrebno
raspisati REFERENDUM za celu Jugoslaviju, a ne samo samostalno u pojedinim
republikama. Na Kosovu, niti je bilo referenduma niti glasanja, nego su se uz pomoc
i pritisak kauboja jednostavno odvojili
Ista stvar je sada sa Katalonijom, koja po Ustavu Spanije nema pravo da raspise
i sprovede glasanje za otcepljenje.

Schomi

pre 6 godina

Ako nam vrate Kosovo, najbolje je da ga mi odmah poklonimo Rusiji. Tako necemo morati da lupamo glavu sta da radimo sa dva miliona neprijateljski raspolozenih Albanaca, a i patriJote ce valjda biti zadovoljne takvim resenjem jer sveta srpska zemlja ce biti najsigurnija u rukama velikog Vladimira Vladimirovica.

da nam svane

pre 6 godina

Proguglaj malo pojmove kao sto su prosinacke zrtve u zg, mitraljiranje prosvjednika u Sinju, Sibinju i drugim mjestima, pa onda sestojanuarska diktatura, ubojstvo poslanika u skupstini, itd, itd, lista je poduza.

@jokejunior

Čovek odgovoran za prosinačke žrtve je Hrvat, šestojanuarska diktatura nam je svima bila, na Radića je pucao Crnogorac.

Ništa od ovog što si naveo vas ne opravdava, dobili ste na kraju Banovinu Hrvatsku veću i od NDH a počinili ste najgore moguće zločine iz čiste mržnje, treba oproštaj da nam izmolite

Helios

pre 6 godina

@jokejunior
AustroUgarska je poražena u ratu ali ne i raspadnuta. Masonski je ukinuta i razdeljena tek posle a na osnovu tada datog stanja. Tu NIKAKAV relevantan element nije bilo postojanje ikakvih Hrvata. (Osim kao deo AustroUgraske vojske, najpoznatiji po teškim zločinima po Mačvi i drugde) Da nije bilo Srbije, njenog postojanja i istorije, njene pobede u Balkanskom ratu i otpora u I svetskom ratu, da nije bilo prodora u slobodu preživelih Solunaca - ne bi raspada AustrUgarske ni bilo, ili ne takvog. Da nije bilo volje Srba i volje jako velikog broja Hrvata da budu u istoj državi vi bi sada postojali otprilike kao Lužički Srbi. Postojali bi, kao neko sećanje i neka etno činjenica. Ali bi bili dovršili tendenciju koju je vaša elita već usvojila - ukoliko si nešto pročitao od Krleže - da govorite svoj - nemački jezik. Ono kao što su se severni Slovenci izjasnili da su Austrijanci i sad u Koruškoj ni slovenački ne znaju.
Bez Srbije dakle bila bi veća Bugarska, sa Makedonijom, veća Albanija i pre svega veća južna Germanija. Nemci bi vam objasnili šta vam je istorija i kao što ste prešli na katolicizam radi boljeg, tj. manje lošeg života tada bi isto prešli na germanizam. I Germanuše bi među vama tamanile te zlikovce koji ostaju pri tome da su Hrvati!
Toga nije bilo jer su naši - patetično ali istinito - junački preci doneli slobodu i to svima. Ali odmah tu vama se nije dopala ta istorijska i posledična nacionalna evaluacija.
O ovo "zamena okupatora"? Kakva bestidnost!

Jasdf

pre 6 godina

@Srđan
Vojnici SAD su na kosovu od 1999. godine prema sporazumu koji je SR Jugoslavija potpisala u Kumanovu. Koliko ja poznajem hronologiju to je citavih 7 godina nakon 1992. godine.
Sled dogadjaja u vasoj analizi nije bas ispravan, pa se stice utisak da je Gruzija napala mirovne snage u Osetiji. Do sukoba nije doslo kada je Sakasvili resio da napadne posmatrace iz drugih drzava, vec kada su vlasti Osetije resile da napadnu posmatrace iz Gruzije. Prve ztve tog rata su napadnuti Gruzijski posmtraci, a Sakasvili kao svaki solidan predsednik reaguje kako bi zastitio svoje gradjane.
Njegova greska svakak jeste u tome sto nije primetio da ruska dejstva nagovestavaju novi konflikt, obaranje dronova ne teritoriji Gruzije, dovodjenje i rasporedjivanje novih vojnih snaga, drzanje gruzijskih snaga u blokadi.... Rusija je zelela taj rat da bi demonstrirala svoju silu, Sakasvili nije zagrizao mamac pa su vlasti Osetije zapocele rat. Inace, sve se to desilo mnogo posle 1991. kada Osetija, podpomognuta Rusijom proglasava nezaisnost od Gruzije i zapocinje etnicko ciscenje. Zvuci poznato? Treba li napomenuti da je Rusija u aprilu 1991. priznala Gruziju u njenim granacima?

prirodno ko inercija

pre 6 godina

Šta ima da ga vraćaju, njima taj sukob više ništa ne znači, SAD su okrenute budućnosti i na svoj jelovnik sada stavljaju mnogo značajnije geografije. Nemačka na primer, to jest EU, je ono što odgovara američkom rastu. Obaranje tri do četiri države u dekadi više ne ide, potrebna joj je masa, jer lavovi kada porastu ne hvataju pilići. Šalu na stranu, SAD se reginalni sukobi tipa jedan na jedan ne tiču ni po uzroku ni po ishodu, tu se prčka NATO (bar dokle SAD budu htele da ga finansiraju kao takvog, a zašto bi ako ih se ne tiče). Sve će to da se vrati na prirodno, jer priroda je takva.

....

pre 6 godina

Svima je jasno da bi i Rusija priznala Kosovo ako SAD priznaju Krim kao ruski.
"Braco i prijatelji" pustite nas vise da zivimo , izabrali smo put , a to je zapad.

Bezdno

pre 6 godina

Ko je raskomadao Jugu pita Kalas. Pa izmedju ostalog i Rusija. Rusima je to islo na ruku kako Juga ne bi u ono vreme zavrsila u Eu i Nato. A ruski izvrsioci radova kao Mira Markovic ili gen. Kadijevic su pobegli gde ? Na Sejsele mozda ?

Ante, Zadar

pre 6 godina

Haha - glavni argument Rusa za Kosovo je činjenica da tamo nije bilo referenduma... Hahah! Ono, da je bilo, Albanci bi sigurno rekli da žele živjeti u Srbiji!

A u odnosu na druge zemlje Jugoslavije, tamo je itekako bilo referenduma i pričat o "rasturivanju Jugoslavije" je negiranje volje građana tih zemalja za svojom državom. A ta volja i poštovanje iste je jedna od tekovina moderne civilizacije!

jasdf

pre 6 godina

Kada su SAD pripojile Kosovo pa da mogu da ga vrate? No, da budemo iskreni, proglasenje nezavisnosti Kosova je propraceno jednom zrtvom (onaj nesrecni mladic sto ga zapalise pajtasi u ambasadi SAD) dok je referendum na Krimu pracen sa vise destina, bar tako tvrdi izvestaj na stranici predsednistva Rusije (zvanicni izvestaj koji je savetnik za ta pitanja poslao predsedniku).
No, ako cemo svaku secesiju smatrati za okupaciju, Rusija je "prva pocela", ili je neko zaboravio Abhaziju, Juznu Osetiju i Pridnjestrovje.

magarac sa velikim.... repom

pre 6 godina

"...poluostrvo ušlo u sastav Rusije na osnovu volje naroda na referendumu i bez ijedne žrtve i građanskog rata..."

Moglo bi se reći da je ovo cinično licemerje jednog pripitog Rusa, ali je reč o mnogo većem licemerju jedne svetske sile, koja već decenijama PRISVAJA delove sebi susednih država, pod smešnim izgovorima, znajući da će sve to da prođe bez ikakvih posledica...

Pablo

pre 6 godina

Sa povratkom Kosova valjda ide i oko milion i nesto albanskih glasaca koji bi preko svojih stranaka dovela do toga, da ovi sto imaju modrice po prsima od silnog busanja u srpskorusofilske grudi nikada vise ne bi bili na vlasti. A oni to nikada nece pristati samo im trenutno materijalno i politicki odgovara da teraju tu pricu.
@(DAVOR, 20. septembar 2017 17:23)


Sa povratkom Kosova Srbija dobija natrag oko 1000 milijardi dolara u rudnim bogatstvima i ostalim resursima, osim toga broj Albanaca je tamo upola manji, a i da ih je toliko, šta ti smetaju?

jokejunior

pre 6 godina

Postovani Adame, te stvari koje Vas ocito uce u skoli su pogresne. Srbija nije u prvom ratu oslobodila Hrvatsku od Austrougarske jer se Ausyrougarska raspala tako da nas niste imali od cega oslobadjati.
Padom Austrougarske, a dolaskom Srbije, mi smo jednog okupatora zamijenili drugim, koji je btw bio puno nasilniji prema nama.
To sto smo "oslobodioce" smatrali okupatorima, za to postoje jako dobri razlozi. Proguglaj malo pojmove kao sto su prosinacke zrtve u zg, mitraljiranje prosvjednika u Sinju, Sibinju i drugim mjestima, pa onda sestojanuarska diktatura, ubojstvo poslanika u skupstini, itd, itd, lista je poduza.
I sumnjam da o tome ucite u skolama, a upravo zato se smatrate oslobodiocima, braniteljima Jugoslavije, narodom koji nikad nije ratovao izvan svojih granica itd - dok vas drugi na dozivljavaju bas tako

DAVOR

pre 6 godina

Sa povratkom Kosova valjda ide i oko milion i nesto albanskih glasaca koji bi preko svojih stranaka dovela do toga, da ovi sto imaju modrice po prsima od silnog busanja u srpskorusofilske grudi nikada vise ne bi bili na vlasti. A oni to nikada nece pristati samo im trenutno materijalno i politicki odgovara da teraju tu pricu.

Against modern football

pre 6 godina

i da nam ga vrate ... sta cemo sa njim? ...
(goran NS, 20. septembar 2017 15:30)

Pravo pitanje. Da se to pitanje postavilo pre stotinu godina drugacije bi se postupilo. A dok su se Srbi razmisljali sta i kako oko Kosova otisli su redom i Krajina i Bosna i Makedonija i, meni licno najtuznije, Crna Gora. Sta sad? Sad nista, sacuvajmo ovo sto nam je ostalo.

Vladimir

pre 6 godina

Za gospodina Anta iz Zadra> koliko se secam Srbi u Hrvatskoj su bili konstitutivan narod i oni su odrzali referendum, da zele da ostanu u Jugoslaviji!, ako cemo pominjati referendume i prava naroda!!

Adam

pre 6 godina

(Ante, Zadar, 20. septembar 2017 16:20)

Postoje neke stvari koje vas na žalost ne uče u školi, jedna susedna zemlja je oslobodila Hrvatsku u I sv. ratu, posle su ti oslobodioci tamo doživljavani kao okupatori... U vama dobro znanim institucijama i na sve druge moguće načine narod je zadojen mržnjom prema braći, u II sv. ratu događa se NDH, neopisiva zverstva. Te ljude koje su pokušali da istrebe se zajedno sa svojom braćom( priključuju im se od 43. u većem broju) bore protiv NDH koljača i na kraju pobeđuju. Oni kao nosioci te borbe postaju konstitutivni narod u toj republici. Doduše tražili su autonomiju... Konstitutivni narod se ne može nadglasati na referendumu. E sad ako bi išao dalje u istoriju još gore po tvoje iluzije.

Schomi

pre 6 godina

Ako nam vrate Kosovo, najbolje je da ga mi odmah poklonimo Rusiji. Tako necemo morati da lupamo glavu sta da radimo sa dva miliona neprijateljski raspolozenih Albanaca, a i patriJote ce valjda biti zadovoljne takvim resenjem jer sveta srpska zemlja ce biti najsigurnija u rukama velikog Vladimira Vladimirovica.

KG

pre 6 godina

i da nam ga vrate ... sta cemo sa njim? ...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (goran NS, 20. s
Po takvom razmisljanju sta cemo i sa Jugom Srbije..i tamo su vecinski Albanci..sta ce nam Sandzak tj Raska tamo su vecinski muslimani koji navijaju za Tursku a ne za Srbiju.
Ja se ne secam da su Hrvati rekli ..sta ce nam Srpska Krajina (a tako se zove jos od 17 veka) ..ocigledno da samo Srbi nemaju nacionalnu svest..bar ovi iz "21 veka"

Okram "Sejn" Idul

pre 6 godina

Nemoguce je da nam bilo ko (osim nas samih, u nekoj buducnosti) vrati Kosovo. Moralo bi njih (kosovara) milion i nesto (nemam pojma koliko ih je ostalo, al sumnjam da je 1.9 miliona koliko pise na wiki strani, da se razumemo, nije ni pola miliona dusa mali broj) da bude za tako nesto, ili da "oslobodimo" kosovo sto su kao Hrvati "oslobodili" Krajinu. Njima bi pomagali Albanci, pa bi morali da "oslobodimo" i dobar deo Albanije, verovatno i Makedonije posto ih i tamo ima mnogo (usput izadjemo na more, sto da ne). Anyway, ni jedno ni drugo nije realno u nekoj blizoj buducnosti, posmatrajuci geopoliticku situaciju. Za takav neki scenario je potreban globalni rat (do koga bolje da ne dodje), i mi na pobednickoj strani. A iskreno se nadam da do tog globalnog rata nece ni doci, iako se zvecka (nuklernim) oruzijem i levo i desno. Mada bi bilo lepo da vojni mozgovi imaju planove za raznorazne scenarije (kao sto to ozbiljne drzave imaju), s'obzirom da je zveckanje oruzijem sve glasnije.

Kondor

pre 6 godina

SAD su izvrsile vojnu agresiju na Srbiju tj SRJ sa ciljem da separatistima obezbede nezavisnost. To je hitlerovski model koje au izvele SAD u Evropi, Rusija je posle pokazala da batina ima dva kraja. SAD su prve prekrsile pa se od njih i ocekuje prvi potez.

Man'te se corava posla!

pre 6 godina

Nemojte molim vas da nam ga vracate!
Jos cemo i mi morati da tip top ocistimo Srbiju, da sve okrecimo i ofarbamo i uklonimo grafite, da se ne bismo razlikovali od "srca Srbije"!
Zato, bolje ne

prirodno ko inercija

pre 6 godina

Šta ima da ga vraćaju, njima taj sukob više ništa ne znači, SAD su okrenute budućnosti i na svoj jelovnik sada stavljaju mnogo značajnije geografije. Nemačka na primer, to jest EU, je ono što odgovara američkom rastu. Obaranje tri do četiri države u dekadi više ne ide, potrebna joj je masa, jer lavovi kada porastu ne hvataju pilići. Šalu na stranu, SAD se reginalni sukobi tipa jedan na jedan ne tiču ni po uzroku ni po ishodu, tu se prčka NATO (bar dokle SAD budu htele da ga finansiraju kao takvog, a zašto bi ako ih se ne tiče). Sve će to da se vrati na prirodno, jer priroda je takva.

Jasdf

pre 6 godina

@Srđan
Vojnici SAD su na kosovu od 1999. godine prema sporazumu koji je SR Jugoslavija potpisala u Kumanovu. Koliko ja poznajem hronologiju to je citavih 7 godina nakon 1992. godine.
Sled dogadjaja u vasoj analizi nije bas ispravan, pa se stice utisak da je Gruzija napala mirovne snage u Osetiji. Do sukoba nije doslo kada je Sakasvili resio da napadne posmatrace iz drugih drzava, vec kada su vlasti Osetije resile da napadnu posmatrace iz Gruzije. Prve ztve tog rata su napadnuti Gruzijski posmtraci, a Sakasvili kao svaki solidan predsednik reaguje kako bi zastitio svoje gradjane.
Njegova greska svakak jeste u tome sto nije primetio da ruska dejstva nagovestavaju novi konflikt, obaranje dronova ne teritoriji Gruzije, dovodjenje i rasporedjivanje novih vojnih snaga, drzanje gruzijskih snaga u blokadi.... Rusija je zelela taj rat da bi demonstrirala svoju silu, Sakasvili nije zagrizao mamac pa su vlasti Osetije zapocele rat. Inace, sve se to desilo mnogo posle 1991. kada Osetija, podpomognuta Rusijom proglasava nezaisnost od Gruzije i zapocinje etnicko ciscenje. Zvuci poznato? Treba li napomenuti da je Rusija u aprilu 1991. priznala Gruziju u njenim granacima?

Pravnik

pre 6 godina

Ante@
izgleda da se pohadjao skolu negde na Kornatima kad se toliko "razumijes" u
tadasnji Ustav Jugoslavije.
Naime, po ustavu, referendum za otcepljenje bilo koje Republike bilo je potrebno
raspisati REFERENDUM za celu Jugoslaviju, a ne samo samostalno u pojedinim
republikama. Na Kosovu, niti je bilo referenduma niti glasanja, nego su se uz pomoc
i pritisak kauboja jednostavno odvojili
Ista stvar je sada sa Katalonijom, koja po Ustavu Spanije nema pravo da raspise
i sprovede glasanje za otcepljenje.

Srđan

pre 6 godina

@jasdf
Prisustvo ruske vojske u Osetiji je dogovoreno 1992. godine, sporazumom između predstavnika Osetije i Gruzije, a uz posredstvo Rusije, čime je uspostavljena svojevrsna mirovna misija sastavljena od vojski sve tri strane. OEBS je nadzirao ovu misiju. Tako da je tamo sve bilo manje više u redu, dok se nije pojavio Sakašvili sa pretpostavkom da će NATO da ratuje sa Rusijom zbog njega, i povukao nerazumne poteze - među kojima i ubijanje dela vojnika iz ove misije prilikom napada na Osetiju od strane Gruzije. Pogađate, među ubijenima nije bilo gruzijskih vojnika. Mogu da razumem njegovu želju da prekine trenutno stanje na toj teritoriji, ali nisam video da se pretrgao od diplomatije u tu svrhu. Ne... Umesto toga je odlučio da izazove drugu najjaču vojsku na svetu. Dosta glup potez. Po gluposti je odmah iza Miloševića, koji nas je postavio pod bombe najjačeg vojnog saveza na svetu.

Against modern football

pre 6 godina

A u odnosu na druge zemlje Jugoslavije, tamo je itekako bilo referenduma i pričat o "rasturivanju Jugoslavije" je negiranje volje građana tih zemalja za svojom državom. A ta volja i poštovanje iste je jedna od tekovina moderne civilizacije!
(Ante, Zadar, 20. septembar 2017 16:20)

I Srbi su zeleli da se odvoje od Hrvatske i prikljuce SR Jugoslaviji i to kao narod sa konstitutivnim statusom u Hrvatskoj. Zasto niste ispostovali to njihovo moderno i civilizacijsko pravo?

Stef

pre 6 godina

Dragi g. Kalašnjikov(VRH prezime) ne može to tako preko noći. Moraš dignuti ekonomiju prvo, napraviti zakon da proganjaš svo življe kosmeta koje se doselilo posle popisa 1991 godine. A onda vratiš određen broj dijaspore, što više to bolje i naseliš ih na prostor KiM(naravno sa što većim brojem Srba povratnika i ovim koji bi prešli svojevoljno. Uostalom pratiš sistem Izraela. Posle toga šalješ pozamašne svote novca u Moskvu, Vašington, Vatikan, Meku kako bi to sve prošlo u UN A onda zavaljaš Trepču "amerima" i ostaviš im vojnu bazu kao vid pomirenja. Za uzvrat tražiš malo oružija a onda plivaš u burnom moru. Ali pre toga političar vizionar i da nije lopov. Što znači nikad!

miki

pre 6 godina

Zamislite vrate nam ga sutra. Da podsetim, to nije samo teritorija, tamo živi 2 miliona Albanaca. To je preko milion i po novih glasača. Za koga bi glasali Albanci? Sa kim bi posle pravili koalicije? Možda sa Vučićem ili Šešeljem?

Baba

pre 6 godina

Pitajte si Putina i Krim

I Srbi su zeleli da se odvoje od Hrvatske i prikljuce SR Jugoslaviji i to kao narod sa konstitutivnim statusom u Hrvatskoj. Zasto niste ispostovali to njihovo moderno i civilizacijsko pravo?

Adam

pre 6 godina

(jokejunior, 20. septembar 2017 19:08)
Austrougarska se raspala, haha interesantno. A zašto se je raspala i kada?
Čini mi se da je udarila na Srbijicu, a u tome su joj pomagali i njeni državljani Hrvati koji su činili užasne zločine nad civilima, proguglaj malo to. Pogledaj malo šta su pisale "Pučke novine" o Srbima oslobodiocima i kako su dočekani u Rijeci i Splitu. Dobro i Hitler je lepo dočekan u Zagrebu, kao oslobodioc, možda je njima svaka vojna čizma bila oslobodilačaka. Ja isto smatram da je bila greška što nisu pustili Hrvastku da bude samostalna u njenim pravim granicama. Bila bi mali sused Slovenije i verovatno ne bi bilo tolikih zločina nad Srbima. Da se razumemo to što bi im Srbi dali nezavisnost je samo njihova dobra volja, isto kao što je i bilo prihvatanje tih naroda pod svoje skute. Ne zaboravimo da su to bili delovi Austrougraske, zemlje koja je počela rat, čiji su vojnici ubijali srpsku decu... Mislim da mnogi nisu razumeli u potpunosti moj prethodni komentar kao što možda neće ni ovaj, ali nije važno, ovo su ti istorijske činjenice. Kralj nas je sve jahao,tome i služe. Ne mislim da bi trebali da se sukobljavamo ni najmanje, svi smo mi braća ali ono što jeste jeste. Moramo znati istinu da bi mirno nastavili dalje. Pozdrav.

Helios

pre 6 godina

@jokejunior
AustroUgarska je poražena u ratu ali ne i raspadnuta. Masonski je ukinuta i razdeljena tek posle a na osnovu tada datog stanja. Tu NIKAKAV relevantan element nije bilo postojanje ikakvih Hrvata. (Osim kao deo AustroUgraske vojske, najpoznatiji po teškim zločinima po Mačvi i drugde) Da nije bilo Srbije, njenog postojanja i istorije, njene pobede u Balkanskom ratu i otpora u I svetskom ratu, da nije bilo prodora u slobodu preživelih Solunaca - ne bi raspada AustrUgarske ni bilo, ili ne takvog. Da nije bilo volje Srba i volje jako velikog broja Hrvata da budu u istoj državi vi bi sada postojali otprilike kao Lužički Srbi. Postojali bi, kao neko sećanje i neka etno činjenica. Ali bi bili dovršili tendenciju koju je vaša elita već usvojila - ukoliko si nešto pročitao od Krleže - da govorite svoj - nemački jezik. Ono kao što su se severni Slovenci izjasnili da su Austrijanci i sad u Koruškoj ni slovenački ne znaju.
Bez Srbije dakle bila bi veća Bugarska, sa Makedonijom, veća Albanija i pre svega veća južna Germanija. Nemci bi vam objasnili šta vam je istorija i kao što ste prešli na katolicizam radi boljeg, tj. manje lošeg života tada bi isto prešli na germanizam. I Germanuše bi među vama tamanile te zlikovce koji ostaju pri tome da su Hrvati!
Toga nije bilo jer su naši - patetično ali istinito - junački preci doneli slobodu i to svima. Ali odmah tu vama se nije dopala ta istorijska i posledična nacionalna evaluacija.
O ovo "zamena okupatora"? Kakva bestidnost!

da nam svane

pre 6 godina

Proguglaj malo pojmove kao sto su prosinacke zrtve u zg, mitraljiranje prosvjednika u Sinju, Sibinju i drugim mjestima, pa onda sestojanuarska diktatura, ubojstvo poslanika u skupstini, itd, itd, lista je poduza.

@jokejunior

Čovek odgovoran za prosinačke žrtve je Hrvat, šestojanuarska diktatura nam je svima bila, na Radića je pucao Crnogorac.

Ništa od ovog što si naveo vas ne opravdava, dobili ste na kraju Banovinu Hrvatsku veću i od NDH a počinili ste najgore moguće zločine iz čiste mržnje, treba oproštaj da nam izmolite