Četvrtak, 14.09.2017.

09:11

Dačić: Ko zna kad ćemo mi u EU

Ivica Dačić kaže da je proces proširenja lekovit za EU, jer, kako je naveo, ili će se nastaviti proces proširenja ili će doći do procesa laganog umiranja EU.

Izvor: Beta

Daèiæ: Ko zna kad æemo mi u EU IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

Mi nismo Norveska

pre 6 godina

Da li znate cemu sluze pristupni pregovori i sta su poglavlja koja se otvaraju i zatvaranu?
To je proces prilagodjavanja novog clana Pravilima EU
I to je to
Cak je i Islandu trebalo dve godine

Samo mi mislimo da se Evropa mora prilagoditi nama
A sami vidimo kako nam dobro ide

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

Ja znam a i mnogi gradjani Srbije znaju: NIKAD, eto tad cemo uci u EU. A i kad bolje razmislim ne javi mi se nijedan dobar razlog da udjemo tamo, samo ce nam valuta biti evro a ne dinar.

Mr. Konjić

pre 6 godina

Dačić u ti dobro znaš koji su uslovi za EU jer si ih dobio napismeno. Isto tako znaš koliko brzo otvarate i zatvarate poglavlja. Zašto onda sam ne izračunaš kada ćete završiti taj posao? Možda zato što ni jedan tunel ne znate da završite u roku?

rambo amadeus2

pre 6 godina

Pa naravno kad se upropastilo sve sto valja. Kao da smo mi toliko dobri a oni nas eto nece. A nikome ne pada na pamet da se mi malo sredimo pa da nas i potraze mozda.

mlekadzija

pre 6 godina

Nikad. Oni koji malo duze pamtre secaju se optimistickih izjava ondasnje pol. gaarniture i Eu celnika o ulasku Srbijeu |Eu. Uslov svih uslova Karadzic i Mladic... jedni uslovi zamenjuju druge. Mozda je i bolje tako...

marko

pre 6 godina

Како нас свакодневно и годинама праве будалама. Ма ко те пита за ЕУ неспособни човече, ни Швајцарска није у ЕУ, ни неке друге земље, а гункционишу ко сат. Направили сте и одржавате систем којем је главна особина пљачка сопствених грађана, прављење робова од њих, а они који се не слажу пожељно да оду пошто јел одговарају ЕУ а вама су вишак. Шта ће вам паметни, још треба нешто да питају ил не дај Боже да мењају.

Neko iz mase

pre 6 godina

Meni neka logika kaže da mi moramo da se odlučimo da li želimo u EU i sve ono što ona od nas traži ili ne. Kakav je to rezon da treba da sačekamo da se reši sukob između EU i Rusije? Šta ako se ne reši ni za 50 godina? Šta ako se reši za 10 pa izbije novi sukob za 5 godina a mi smo npr u EU? Nisu oni koji sede u EU i Rusiji glupi...kao i do sad sve je zatupljivanje narodne mase u Srbiji.

Drug

pre 6 godina

Znamo mi Druze Dacicu da vi ne gledate interes gradjana nego da vi gledate interes KGB-a,vi ste njihov verni vojnik,i pokusavate da od nas napravite Ruskoga trajanskog konja...Ali zna to i EU,pa nesto sunjam da ce ti ostaviti manevarski prostor da sedis na dve stolice...A uz put i Putinova oligarhija ce uskoroo na smetiliste istorije,koliko mi se cini,ali to je Ruska stavr,nasa stavr je da gledamo interese nase zemlje a nasi interesi puno pravno i iskreno clanstvo u EU,u kojoj nece biti mesta za politicare tvoga kova a to je ono sto tebe najvie brine cini mi se...A Junker je juce bio jasan kao i uvek:Prosirenja na Balaknu nece biti jer zemlje kandidati,medju kojima smo i mi,nisu ispunile uslove za clanstvo,znaci nije do njih do nas je...Druze Dacicu...jedno sto znam da u Nemackoj politici postoji volja da mi postanemo Deo EU je 2020...pa pamet u glavu ili prioni na posao ili ce te progutati vreme...

bluemoon....

pre 6 godina

Mi smo ovde u velikom problemu:
Na vlasti su oni koji nas kao vode u EU,a gaje iskrene,bratske odnose sa Rusijom, i u medjuvremenu nam prodaju price o vojnoj neutralnosti....(sve vreme se trudeci da sto duze ostanu na vlasti....)

Cak i da uspemo da ih smenimo na nekim izborima (jer oni znaju kako da se to ne desi....), cak i da na vlast dodju neki sposobni, odvazni, posteni i pametni,.....ko nam garantuje da AV tad nece pustiti svoje pitbull terijere koje sad drzi na kratkom lancu?(Mislim na razne "patriote", Obraz,SRS,Nasi 1389,Zavetnici,Treca Srbija,Dveri,....itd)

Imali smo jedno kratko vreme Djindjica,videli smo kako je ovde prolazio,cak i pre atentata...

(Ne zaboravimo,Mihajlo Obrenovic i Aleksandar Obrenovic, takodje se bili za to da se Srbija okrene Evropi,ne Rusiji,obojica su ubijeni u Beogradu....)

provincijalac

pre 6 godina

Mnogo je vaznije provesti reformu sistema i postici Evropske standarde. Nakon toga Evopa moze a i ne mora. Kad izgradis sebe i svoju poziciju onda je lako pregovarati, tad svi znaju da vrijedis i zele te. Ovo sto se sirotim gradjanima mase Evropom radi zatupljivanja i manipulacije je samo opravdanje za neuspjehe politicara i uopste nase nespremnosti za tu istu Evropu. Siguran sam da licno ivici, a bogami i mnogim drugim Srpskim politicarima, ne treba Evropa i evropske vrijednosti. Znaju oni da to nosi odgovornost samih politicara a oni za to nisu spremni.

penicilin

pre 6 godina

Znaci mi smo lek za EU. Da li kao faktor stabilnosti ili na ekonomskom planu nije rekao ali je vizionarski predvideo da ce EU propasti ako mi ne udjemo - i to po nasim uslovima. Skromno od Dacica.

paspalj chandler

pre 6 godina

Gospodine Dacicu, vi i vase kolege na vlasti svakako gledate svoje interese i zbog toga cemo u uniju ko zna kad, da gledate interese drzave uradili bi nesto po pitanju korupcije, pravosudja, ljudskih prava i jos nekih stvari, ne zbog EU vec zbog sopstvenih gradjana ali vas gradjani ne zanimaju jer kao sto rekoh gledate svoje interese.
Druga stvar je da lazete svaki put kad u usta uzmete Kosovo, svaki put kad zaskripi vi krenete sa tom pricom da vam traze da priznate Kosovo a vi to necete i zato smo mi jadni i nemocni i ne mozemo nista. Tacno je da smo jadni i nemocni, toliko jadni da nam niko ne trazi da priznamo KOSOVO JEr ce oni sa kosovom uraditi sta zele hteli mi to ili ne tako da prestanite da skupljate jeftine poene i da koristite Kosovo kao alibi za vasu nesposobnost.

GlasBrisela

pre 6 godina

Napokon su ljudi u Srbiji shvatili : Sa Vucicem, Dacicem, Vulinom i njima slicnima Srbija nikada nece uci u EU, jer istima to niti ne zele!

Pa kako ne

pre 6 godina

Normalno da je Srbija daleko s obzirom da traze da se iskoreni korupcija, da se uredi drzava i sve ostalo. Tek kada se to sve ispravi, prihvatice Srbiju. To tada ne. Znaci ko zna kada ako uopste bude. Rumuni i Bugari su pusteni iz drugih razloga, 'taktickih'. Mi nismo u taktici tako da treba da se uredi drzava. Ovi sto pominju engleze sto izlaze, sta ce Srbija onda, poredite se sa Engleskom? Alo? Englezi izlaze da ne bi finansirali svaku novu pridoslicu EU sto im je duznost kad su EU. Ne samo nove nego da finansiraju sve projekte EU nevezano da li su u Bugarskoj, Srbiji ili bilo gde. Nece vise da upumpavaju svoje pare u raspale drzave. Srbiji bi EU samo dobro dosla iz razloga sto bi bila finansirana iz stedstava clanica EU. Srbiji bi EU samo dobro dosla ponavljam, ali u stanju u kakvom je Srbija, ona nece videti EU jos dugo bas zbog ovih ovakvih kao sto je ovaj sto je dao ovaj intervju. Pozz

Stevan

pre 6 godina

Ne razumem sto se zalite narodu.Pa zar nije to opcija koju ste vi podrzali sa vasim koalicionim partnerom i zato dobili mesto u Vladi da radite na tome.Ne moze malo hocemo malo necemo Ivice.Ako se ne slazete izadjite iz vlasti ali prestanite da zamagljujete oci narodu.

Aleksandar

pre 6 godina

Srbija je bila, jeste i bice i posle EU. Sta mislite zasto su englezi izasli cim je brod poceo da tone. Samo ne dajmo otimacima nase i sacekajmo da prodje ludilo. Zivela Srbija

Kale = sramota!

pre 6 godina

Ivica Dačić ocenio da je proces proširenja lekovit za EU, jer, kako je naveo, ili će se nastaviti proces proširenja ili doći do procesa laganog umiranja EU.

Kad ovo izjavi "Ministar spoljnih poslova" zemlje pretendenta na clanstvo u EU, onda ti odmah bude jasno zasto ne napredujemo u pridruzivanju, naprotiv, nazadujemo velikom brzinom!

and justice for all

pre 6 godina

Ne. Vi gledate sopstvene interese, a iz istih razloga, nikada Srbija neće u EU, niti u bilo koji drugi savez na kugli zemaljskoj. Čoveče, preko 20 godina se vrtite u foteljama. Svet kažnjava glupi narod. Tačka.

Nostradamus

pre 6 godina

Zanimljivo je kako svi oko nas imaju probleme, a jedino mi sa nasim neverovatno pametnim politiciarima, nemamo nikakvih problemea i ceka nas svetla buducnost. Cekamo skoru propast EU - ha, ha, ha.

Dufa

pre 6 godina

U suštini, manje više, svi znamo da tebi ministre ino poslova nije u interesu da postanemo uređena država... niti ti je u interesu da postanemo eu.


Ti lepo gledaš svoj interes, da ostanemo tamni vilajet u sred Evrope zarobljen u nekoj ruskoj mitomaniji, gde ćeš ti sa ekipom političara procesionalaca da nas vodiš u bolju budućnost...

Kifla

pre 6 godina

Ja znam - NIKAD!
Kome to nije bilo jasno jos pre 10 godina, taj opasno ima problem sa realnoscu. Lepo je neko rekao jos pre ko-zna-kad... EU nece postojati u ovom obliku kad mi dodjemo do nje, a tada... ma koga briga.
Sarena laza za izborne kampanje i "biranje pravog puta", a od toga nista!
Ali cekaj... prvo ce nas izmrcvariti koliko mogu, traziti da se odreknemo Kosova (a mozda i jos ponecega), a onda ce biti "sorry, no more EU, so you can do whatever you want".
Do prosle godine su se jos i nagadjali neki datumi, a sada vise niko i ne prica o tome u Briselu. Mislim da bolje objasnjenje nije potrebno.

Bojan

pre 6 godina

Odavno znamo da nikada nećemo uči u EU i da ste nam sve vreme mahali šarenim lažima. Na našu žalost ta vaša obećanja su kod prostog i nepismenog našeg naroda dobila na značaju, pa ste na taj način i došli do glasova i vladajućih struktura.

Dex

pre 6 godina

Zahvaljujuci tebi, tvom sefu (bivsem i sadasnjem), tvojim "partnerima" i sistemu vrednosti koji propagirate 30 godina unazad. Da ne govorimo o nacinu na koji ga sprovodite, te kako menjate stavove kako dune vetar. Takodje, oni snimci koji (sasvim spontano) svako malo izlaze u javnost ne pomazu, razgovori s bananama, nosenje (niotkud stvorenih) kofera... I danas, u 2017. godini, dozivljavam da mi Ivica Dacic objasnjava sta je EU.

Vojvodina Republika

pre 6 godina

Potpuno se slazem s Dacicem u delu da treba da gledamo svoje interese. Njegov interes je da nikad ne udjemo u EU, jer bi u bilo kojoj normalnoj drzavi i njemu i Vucicu i celoj srpskoj eliti mesto bilo na dugogodisnjoj robiji. Stotine hiljada gradjana Srbije i Vojvodine je vec otislo u EU, SAD i druge zapadne zemlje. Koliko njih zivi u Dacicu miloj Rusiji?
Vojvodina je bila, jeste i bice evropski region. Vojvodjani ne zaboravljaju sramnu Dacicevu ulogu pri donosenju Statuta AP Vojvodine, kad je ucenio DS da izmeni neke kljucne odredbe i nacice nacina da izbore svoju samostalnost, kako god i kad god bilo.

cypress

pre 6 godina

а можда да поставимо новог министра спољних послова који ће имати конкретније одговоре, јасну политику, и знање неког језик, како матерњег тако и страног

saca

pre 6 godina

Sto kaze deda u filmu Ko to tamo peva, kanda bi se obradovao da ne udjemo, po tebi je bolje da sedimo u selendri u kukamo jos 100 godina za Kosovom. Nema te vi blage veze da vodite drzavu, samo gledate sebe a narod neka place.

Debeli Sava

pre 6 godina

Za dve do dve i po godine nikad brže u novijoj srpskoj istoriji.Pa vama odgovara da nikada ne uđemo jer bi onda morali da poštujete pravila i zakone na šta jelte,niste navikli.

chombe

pre 6 godina

Ma, to je odlicno. Niti Srbija zeli zaista u EU, niti EU zeli Srbiju. Sve se vrti oko igre sa Kosovom, Rusije i para koje nam EU daje. To je mozda i jedina stvar koju ova nakaradna vlast solidno obavlja. Malo izdaje Srbiju, malo joj kaplju pare, ne kvare odnose sa Rusijom itd.

GlasBrisela

pre 6 godina

Napokon su ljudi u Srbiji shvatili : Sa Vucicem, Dacicem, Vulinom i njima slicnima Srbija nikada nece uci u EU, jer istima to niti ne zele!

Kale = sramota!

pre 6 godina

Ivica Dačić ocenio da je proces proširenja lekovit za EU, jer, kako je naveo, ili će se nastaviti proces proširenja ili doći do procesa laganog umiranja EU.

Kad ovo izjavi "Ministar spoljnih poslova" zemlje pretendenta na clanstvo u EU, onda ti odmah bude jasno zasto ne napredujemo u pridruzivanju, naprotiv, nazadujemo velikom brzinom!

Debeli Sava

pre 6 godina

Za dve do dve i po godine nikad brže u novijoj srpskoj istoriji.Pa vama odgovara da nikada ne uđemo jer bi onda morali da poštujete pravila i zakone na šta jelte,niste navikli.

and justice for all

pre 6 godina

Ne. Vi gledate sopstvene interese, a iz istih razloga, nikada Srbija neće u EU, niti u bilo koji drugi savez na kugli zemaljskoj. Čoveče, preko 20 godina se vrtite u foteljama. Svet kažnjava glupi narod. Tačka.

Dex

pre 6 godina

Zahvaljujuci tebi, tvom sefu (bivsem i sadasnjem), tvojim "partnerima" i sistemu vrednosti koji propagirate 30 godina unazad. Da ne govorimo o nacinu na koji ga sprovodite, te kako menjate stavove kako dune vetar. Takodje, oni snimci koji (sasvim spontano) svako malo izlaze u javnost ne pomazu, razgovori s bananama, nosenje (niotkud stvorenih) kofera... I danas, u 2017. godini, dozivljavam da mi Ivica Dacic objasnjava sta je EU.

provincijalac

pre 6 godina

Mnogo je vaznije provesti reformu sistema i postici Evropske standarde. Nakon toga Evopa moze a i ne mora. Kad izgradis sebe i svoju poziciju onda je lako pregovarati, tad svi znaju da vrijedis i zele te. Ovo sto se sirotim gradjanima mase Evropom radi zatupljivanja i manipulacije je samo opravdanje za neuspjehe politicara i uopste nase nespremnosti za tu istu Evropu. Siguran sam da licno ivici, a bogami i mnogim drugim Srpskim politicarima, ne treba Evropa i evropske vrijednosti. Znaju oni da to nosi odgovornost samih politicara a oni za to nisu spremni.

marko

pre 6 godina

Како нас свакодневно и годинама праве будалама. Ма ко те пита за ЕУ неспособни човече, ни Швајцарска није у ЕУ, ни неке друге земље, а гункционишу ко сат. Направили сте и одржавате систем којем је главна особина пљачка сопствених грађана, прављење робова од њих, а они који се не слажу пожељно да оду пошто јел одговарају ЕУ а вама су вишак. Шта ће вам паметни, још треба нешто да питају ил не дај Боже да мењају.

saca

pre 6 godina

Sto kaze deda u filmu Ko to tamo peva, kanda bi se obradovao da ne udjemo, po tebi je bolje da sedimo u selendri u kukamo jos 100 godina za Kosovom. Nema te vi blage veze da vodite drzavu, samo gledate sebe a narod neka place.

Pa kako ne

pre 6 godina

Normalno da je Srbija daleko s obzirom da traze da se iskoreni korupcija, da se uredi drzava i sve ostalo. Tek kada se to sve ispravi, prihvatice Srbiju. To tada ne. Znaci ko zna kada ako uopste bude. Rumuni i Bugari su pusteni iz drugih razloga, 'taktickih'. Mi nismo u taktici tako da treba da se uredi drzava. Ovi sto pominju engleze sto izlaze, sta ce Srbija onda, poredite se sa Engleskom? Alo? Englezi izlaze da ne bi finansirali svaku novu pridoslicu EU sto im je duznost kad su EU. Ne samo nove nego da finansiraju sve projekte EU nevezano da li su u Bugarskoj, Srbiji ili bilo gde. Nece vise da upumpavaju svoje pare u raspale drzave. Srbiji bi EU samo dobro dosla iz razloga sto bi bila finansirana iz stedstava clanica EU. Srbiji bi EU samo dobro dosla ponavljam, ali u stanju u kakvom je Srbija, ona nece videti EU jos dugo bas zbog ovih ovakvih kao sto je ovaj sto je dao ovaj intervju. Pozz

Vojvodina Republika

pre 6 godina

Potpuno se slazem s Dacicem u delu da treba da gledamo svoje interese. Njegov interes je da nikad ne udjemo u EU, jer bi u bilo kojoj normalnoj drzavi i njemu i Vucicu i celoj srpskoj eliti mesto bilo na dugogodisnjoj robiji. Stotine hiljada gradjana Srbije i Vojvodine je vec otislo u EU, SAD i druge zapadne zemlje. Koliko njih zivi u Dacicu miloj Rusiji?
Vojvodina je bila, jeste i bice evropski region. Vojvodjani ne zaboravljaju sramnu Dacicevu ulogu pri donosenju Statuta AP Vojvodine, kad je ucenio DS da izmeni neke kljucne odredbe i nacice nacina da izbore svoju samostalnost, kako god i kad god bilo.

paspalj chandler

pre 6 godina

Gospodine Dacicu, vi i vase kolege na vlasti svakako gledate svoje interese i zbog toga cemo u uniju ko zna kad, da gledate interese drzave uradili bi nesto po pitanju korupcije, pravosudja, ljudskih prava i jos nekih stvari, ne zbog EU vec zbog sopstvenih gradjana ali vas gradjani ne zanimaju jer kao sto rekoh gledate svoje interese.
Druga stvar je da lazete svaki put kad u usta uzmete Kosovo, svaki put kad zaskripi vi krenete sa tom pricom da vam traze da priznate Kosovo a vi to necete i zato smo mi jadni i nemocni i ne mozemo nista. Tacno je da smo jadni i nemocni, toliko jadni da nam niko ne trazi da priznamo KOSOVO JEr ce oni sa kosovom uraditi sta zele hteli mi to ili ne tako da prestanite da skupljate jeftine poene i da koristite Kosovo kao alibi za vasu nesposobnost.

Nostradamus

pre 6 godina

Zanimljivo je kako svi oko nas imaju probleme, a jedino mi sa nasim neverovatno pametnim politiciarima, nemamo nikakvih problemea i ceka nas svetla buducnost. Cekamo skoru propast EU - ha, ha, ha.

penicilin

pre 6 godina

Znaci mi smo lek za EU. Da li kao faktor stabilnosti ili na ekonomskom planu nije rekao ali je vizionarski predvideo da ce EU propasti ako mi ne udjemo - i to po nasim uslovima. Skromno od Dacica.

Drug

pre 6 godina

Znamo mi Druze Dacicu da vi ne gledate interes gradjana nego da vi gledate interes KGB-a,vi ste njihov verni vojnik,i pokusavate da od nas napravite Ruskoga trajanskog konja...Ali zna to i EU,pa nesto sunjam da ce ti ostaviti manevarski prostor da sedis na dve stolice...A uz put i Putinova oligarhija ce uskoroo na smetiliste istorije,koliko mi se cini,ali to je Ruska stavr,nasa stavr je da gledamo interese nase zemlje a nasi interesi puno pravno i iskreno clanstvo u EU,u kojoj nece biti mesta za politicare tvoga kova a to je ono sto tebe najvie brine cini mi se...A Junker je juce bio jasan kao i uvek:Prosirenja na Balaknu nece biti jer zemlje kandidati,medju kojima smo i mi,nisu ispunile uslove za clanstvo,znaci nije do njih do nas je...Druze Dacicu...jedno sto znam da u Nemackoj politici postoji volja da mi postanemo Deo EU je 2020...pa pamet u glavu ili prioni na posao ili ce te progutati vreme...

bluemoon....

pre 6 godina

Mi smo ovde u velikom problemu:
Na vlasti su oni koji nas kao vode u EU,a gaje iskrene,bratske odnose sa Rusijom, i u medjuvremenu nam prodaju price o vojnoj neutralnosti....(sve vreme se trudeci da sto duze ostanu na vlasti....)

Cak i da uspemo da ih smenimo na nekim izborima (jer oni znaju kako da se to ne desi....), cak i da na vlast dodju neki sposobni, odvazni, posteni i pametni,.....ko nam garantuje da AV tad nece pustiti svoje pitbull terijere koje sad drzi na kratkom lancu?(Mislim na razne "patriote", Obraz,SRS,Nasi 1389,Zavetnici,Treca Srbija,Dveri,....itd)

Imali smo jedno kratko vreme Djindjica,videli smo kako je ovde prolazio,cak i pre atentata...

(Ne zaboravimo,Mihajlo Obrenovic i Aleksandar Obrenovic, takodje se bili za to da se Srbija okrene Evropi,ne Rusiji,obojica su ubijeni u Beogradu....)

cypress

pre 6 godina

а можда да поставимо новог министра спољних послова који ће имати конкретније одговоре, јасну политику, и знање неког језик, како матерњег тако и страног

Dufa

pre 6 godina

U suštini, manje više, svi znamo da tebi ministre ino poslova nije u interesu da postanemo uređena država... niti ti je u interesu da postanemo eu.


Ti lepo gledaš svoj interes, da ostanemo tamni vilajet u sred Evrope zarobljen u nekoj ruskoj mitomaniji, gde ćeš ti sa ekipom političara procesionalaca da nas vodiš u bolju budućnost...

Aleksandar

pre 6 godina

Srbija je bila, jeste i bice i posle EU. Sta mislite zasto su englezi izasli cim je brod poceo da tone. Samo ne dajmo otimacima nase i sacekajmo da prodje ludilo. Zivela Srbija

chombe

pre 6 godina

Ma, to je odlicno. Niti Srbija zeli zaista u EU, niti EU zeli Srbiju. Sve se vrti oko igre sa Kosovom, Rusije i para koje nam EU daje. To je mozda i jedina stvar koju ova nakaradna vlast solidno obavlja. Malo izdaje Srbiju, malo joj kaplju pare, ne kvare odnose sa Rusijom itd.

Stevan

pre 6 godina

Ne razumem sto se zalite narodu.Pa zar nije to opcija koju ste vi podrzali sa vasim koalicionim partnerom i zato dobili mesto u Vladi da radite na tome.Ne moze malo hocemo malo necemo Ivice.Ako se ne slazete izadjite iz vlasti ali prestanite da zamagljujete oci narodu.

Bojan

pre 6 godina

Odavno znamo da nikada nećemo uči u EU i da ste nam sve vreme mahali šarenim lažima. Na našu žalost ta vaša obećanja su kod prostog i nepismenog našeg naroda dobila na značaju, pa ste na taj način i došli do glasova i vladajućih struktura.

Kifla

pre 6 godina

Ja znam - NIKAD!
Kome to nije bilo jasno jos pre 10 godina, taj opasno ima problem sa realnoscu. Lepo je neko rekao jos pre ko-zna-kad... EU nece postojati u ovom obliku kad mi dodjemo do nje, a tada... ma koga briga.
Sarena laza za izborne kampanje i "biranje pravog puta", a od toga nista!
Ali cekaj... prvo ce nas izmrcvariti koliko mogu, traziti da se odreknemo Kosova (a mozda i jos ponecega), a onda ce biti "sorry, no more EU, so you can do whatever you want".
Do prosle godine su se jos i nagadjali neki datumi, a sada vise niko i ne prica o tome u Briselu. Mislim da bolje objasnjenje nije potrebno.

Mi nismo Norveska

pre 6 godina

Da li znate cemu sluze pristupni pregovori i sta su poglavlja koja se otvaraju i zatvaranu?
To je proces prilagodjavanja novog clana Pravilima EU
I to je to
Cak je i Islandu trebalo dve godine

Samo mi mislimo da se Evropa mora prilagoditi nama
A sami vidimo kako nam dobro ide

mlekadzija

pre 6 godina

Nikad. Oni koji malo duze pamtre secaju se optimistickih izjava ondasnje pol. gaarniture i Eu celnika o ulasku Srbijeu |Eu. Uslov svih uslova Karadzic i Mladic... jedni uslovi zamenjuju druge. Mozda je i bolje tako...

Mr. Konjić

pre 6 godina

Dačić u ti dobro znaš koji su uslovi za EU jer si ih dobio napismeno. Isto tako znaš koliko brzo otvarate i zatvarate poglavlja. Zašto onda sam ne izračunaš kada ćete završiti taj posao? Možda zato što ni jedan tunel ne znate da završite u roku?

rambo amadeus2

pre 6 godina

Pa naravno kad se upropastilo sve sto valja. Kao da smo mi toliko dobri a oni nas eto nece. A nikome ne pada na pamet da se mi malo sredimo pa da nas i potraze mozda.

Neko iz mase

pre 6 godina

Meni neka logika kaže da mi moramo da se odlučimo da li želimo u EU i sve ono što ona od nas traži ili ne. Kakav je to rezon da treba da sačekamo da se reši sukob između EU i Rusije? Šta ako se ne reši ni za 50 godina? Šta ako se reši za 10 pa izbije novi sukob za 5 godina a mi smo npr u EU? Nisu oni koji sede u EU i Rusiji glupi...kao i do sad sve je zatupljivanje narodne mase u Srbiji.

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

Ja znam a i mnogi gradjani Srbije znaju: NIKAD, eto tad cemo uci u EU. A i kad bolje razmislim ne javi mi se nijedan dobar razlog da udjemo tamo, samo ce nam valuta biti evro a ne dinar.

Aleksandar

pre 6 godina

Srbija je bila, jeste i bice i posle EU. Sta mislite zasto su englezi izasli cim je brod poceo da tone. Samo ne dajmo otimacima nase i sacekajmo da prodje ludilo. Zivela Srbija

Kifla

pre 6 godina

Ja znam - NIKAD!
Kome to nije bilo jasno jos pre 10 godina, taj opasno ima problem sa realnoscu. Lepo je neko rekao jos pre ko-zna-kad... EU nece postojati u ovom obliku kad mi dodjemo do nje, a tada... ma koga briga.
Sarena laza za izborne kampanje i "biranje pravog puta", a od toga nista!
Ali cekaj... prvo ce nas izmrcvariti koliko mogu, traziti da se odreknemo Kosova (a mozda i jos ponecega), a onda ce biti "sorry, no more EU, so you can do whatever you want".
Do prosle godine su se jos i nagadjali neki datumi, a sada vise niko i ne prica o tome u Briselu. Mislim da bolje objasnjenje nije potrebno.

Vojvodina Republika

pre 6 godina

Potpuno se slazem s Dacicem u delu da treba da gledamo svoje interese. Njegov interes je da nikad ne udjemo u EU, jer bi u bilo kojoj normalnoj drzavi i njemu i Vucicu i celoj srpskoj eliti mesto bilo na dugogodisnjoj robiji. Stotine hiljada gradjana Srbije i Vojvodine je vec otislo u EU, SAD i druge zapadne zemlje. Koliko njih zivi u Dacicu miloj Rusiji?
Vojvodina je bila, jeste i bice evropski region. Vojvodjani ne zaboravljaju sramnu Dacicevu ulogu pri donosenju Statuta AP Vojvodine, kad je ucenio DS da izmeni neke kljucne odredbe i nacice nacina da izbore svoju samostalnost, kako god i kad god bilo.

GlasBrisela

pre 6 godina

Napokon su ljudi u Srbiji shvatili : Sa Vucicem, Dacicem, Vulinom i njima slicnima Srbija nikada nece uci u EU, jer istima to niti ne zele!

mlekadzija

pre 6 godina

Nikad. Oni koji malo duze pamtre secaju se optimistickih izjava ondasnje pol. gaarniture i Eu celnika o ulasku Srbijeu |Eu. Uslov svih uslova Karadzic i Mladic... jedni uslovi zamenjuju druge. Mozda je i bolje tako...

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

Ja znam a i mnogi gradjani Srbije znaju: NIKAD, eto tad cemo uci u EU. A i kad bolje razmislim ne javi mi se nijedan dobar razlog da udjemo tamo, samo ce nam valuta biti evro a ne dinar.

Drug

pre 6 godina

Znamo mi Druze Dacicu da vi ne gledate interes gradjana nego da vi gledate interes KGB-a,vi ste njihov verni vojnik,i pokusavate da od nas napravite Ruskoga trajanskog konja...Ali zna to i EU,pa nesto sunjam da ce ti ostaviti manevarski prostor da sedis na dve stolice...A uz put i Putinova oligarhija ce uskoroo na smetiliste istorije,koliko mi se cini,ali to je Ruska stavr,nasa stavr je da gledamo interese nase zemlje a nasi interesi puno pravno i iskreno clanstvo u EU,u kojoj nece biti mesta za politicare tvoga kova a to je ono sto tebe najvie brine cini mi se...A Junker je juce bio jasan kao i uvek:Prosirenja na Balaknu nece biti jer zemlje kandidati,medju kojima smo i mi,nisu ispunile uslove za clanstvo,znaci nije do njih do nas je...Druze Dacicu...jedno sto znam da u Nemackoj politici postoji volja da mi postanemo Deo EU je 2020...pa pamet u glavu ili prioni na posao ili ce te progutati vreme...

chombe

pre 6 godina

Ma, to je odlicno. Niti Srbija zeli zaista u EU, niti EU zeli Srbiju. Sve se vrti oko igre sa Kosovom, Rusije i para koje nam EU daje. To je mozda i jedina stvar koju ova nakaradna vlast solidno obavlja. Malo izdaje Srbiju, malo joj kaplju pare, ne kvare odnose sa Rusijom itd.

saca

pre 6 godina

Sto kaze deda u filmu Ko to tamo peva, kanda bi se obradovao da ne udjemo, po tebi je bolje da sedimo u selendri u kukamo jos 100 godina za Kosovom. Nema te vi blage veze da vodite drzavu, samo gledate sebe a narod neka place.

provincijalac

pre 6 godina

Mnogo je vaznije provesti reformu sistema i postici Evropske standarde. Nakon toga Evopa moze a i ne mora. Kad izgradis sebe i svoju poziciju onda je lako pregovarati, tad svi znaju da vrijedis i zele te. Ovo sto se sirotim gradjanima mase Evropom radi zatupljivanja i manipulacije je samo opravdanje za neuspjehe politicara i uopste nase nespremnosti za tu istu Evropu. Siguran sam da licno ivici, a bogami i mnogim drugim Srpskim politicarima, ne treba Evropa i evropske vrijednosti. Znaju oni da to nosi odgovornost samih politicara a oni za to nisu spremni.

penicilin

pre 6 godina

Znaci mi smo lek za EU. Da li kao faktor stabilnosti ili na ekonomskom planu nije rekao ali je vizionarski predvideo da ce EU propasti ako mi ne udjemo - i to po nasim uslovima. Skromno od Dacica.

Bojan

pre 6 godina

Odavno znamo da nikada nećemo uči u EU i da ste nam sve vreme mahali šarenim lažima. Na našu žalost ta vaša obećanja su kod prostog i nepismenog našeg naroda dobila na značaju, pa ste na taj način i došli do glasova i vladajućih struktura.

Dex

pre 6 godina

Zahvaljujuci tebi, tvom sefu (bivsem i sadasnjem), tvojim "partnerima" i sistemu vrednosti koji propagirate 30 godina unazad. Da ne govorimo o nacinu na koji ga sprovodite, te kako menjate stavove kako dune vetar. Takodje, oni snimci koji (sasvim spontano) svako malo izlaze u javnost ne pomazu, razgovori s bananama, nosenje (niotkud stvorenih) kofera... I danas, u 2017. godini, dozivljavam da mi Ivica Dacic objasnjava sta je EU.

Debeli Sava

pre 6 godina

Za dve do dve i po godine nikad brže u novijoj srpskoj istoriji.Pa vama odgovara da nikada ne uđemo jer bi onda morali da poštujete pravila i zakone na šta jelte,niste navikli.

Kale = sramota!

pre 6 godina

Ivica Dačić ocenio da je proces proširenja lekovit za EU, jer, kako je naveo, ili će se nastaviti proces proširenja ili doći do procesa laganog umiranja EU.

Kad ovo izjavi "Ministar spoljnih poslova" zemlje pretendenta na clanstvo u EU, onda ti odmah bude jasno zasto ne napredujemo u pridruzivanju, naprotiv, nazadujemo velikom brzinom!

Nostradamus

pre 6 godina

Zanimljivo je kako svi oko nas imaju probleme, a jedino mi sa nasim neverovatno pametnim politiciarima, nemamo nikakvih problemea i ceka nas svetla buducnost. Cekamo skoru propast EU - ha, ha, ha.

and justice for all

pre 6 godina

Ne. Vi gledate sopstvene interese, a iz istih razloga, nikada Srbija neće u EU, niti u bilo koji drugi savez na kugli zemaljskoj. Čoveče, preko 20 godina se vrtite u foteljama. Svet kažnjava glupi narod. Tačka.

cypress

pre 6 godina

а можда да поставимо новог министра спољних послова који ће имати конкретније одговоре, јасну политику, и знање неког језик, како матерњег тако и страног

Pa kako ne

pre 6 godina

Normalno da je Srbija daleko s obzirom da traze da se iskoreni korupcija, da se uredi drzava i sve ostalo. Tek kada se to sve ispravi, prihvatice Srbiju. To tada ne. Znaci ko zna kada ako uopste bude. Rumuni i Bugari su pusteni iz drugih razloga, 'taktickih'. Mi nismo u taktici tako da treba da se uredi drzava. Ovi sto pominju engleze sto izlaze, sta ce Srbija onda, poredite se sa Engleskom? Alo? Englezi izlaze da ne bi finansirali svaku novu pridoslicu EU sto im je duznost kad su EU. Ne samo nove nego da finansiraju sve projekte EU nevezano da li su u Bugarskoj, Srbiji ili bilo gde. Nece vise da upumpavaju svoje pare u raspale drzave. Srbiji bi EU samo dobro dosla iz razloga sto bi bila finansirana iz stedstava clanica EU. Srbiji bi EU samo dobro dosla ponavljam, ali u stanju u kakvom je Srbija, ona nece videti EU jos dugo bas zbog ovih ovakvih kao sto je ovaj sto je dao ovaj intervju. Pozz

bluemoon....

pre 6 godina

Mi smo ovde u velikom problemu:
Na vlasti su oni koji nas kao vode u EU,a gaje iskrene,bratske odnose sa Rusijom, i u medjuvremenu nam prodaju price o vojnoj neutralnosti....(sve vreme se trudeci da sto duze ostanu na vlasti....)

Cak i da uspemo da ih smenimo na nekim izborima (jer oni znaju kako da se to ne desi....), cak i da na vlast dodju neki sposobni, odvazni, posteni i pametni,.....ko nam garantuje da AV tad nece pustiti svoje pitbull terijere koje sad drzi na kratkom lancu?(Mislim na razne "patriote", Obraz,SRS,Nasi 1389,Zavetnici,Treca Srbija,Dveri,....itd)

Imali smo jedno kratko vreme Djindjica,videli smo kako je ovde prolazio,cak i pre atentata...

(Ne zaboravimo,Mihajlo Obrenovic i Aleksandar Obrenovic, takodje se bili za to da se Srbija okrene Evropi,ne Rusiji,obojica su ubijeni u Beogradu....)

Dufa

pre 6 godina

U suštini, manje više, svi znamo da tebi ministre ino poslova nije u interesu da postanemo uređena država... niti ti je u interesu da postanemo eu.


Ti lepo gledaš svoj interes, da ostanemo tamni vilajet u sred Evrope zarobljen u nekoj ruskoj mitomaniji, gde ćeš ti sa ekipom političara procesionalaca da nas vodiš u bolju budućnost...

marko

pre 6 godina

Како нас свакодневно и годинама праве будалама. Ма ко те пита за ЕУ неспособни човече, ни Швајцарска није у ЕУ, ни неке друге земље, а гункционишу ко сат. Направили сте и одржавате систем којем је главна особина пљачка сопствених грађана, прављење робова од њих, а они који се не слажу пожељно да оду пошто јел одговарају ЕУ а вама су вишак. Шта ће вам паметни, још треба нешто да питају ил не дај Боже да мењају.

paspalj chandler

pre 6 godina

Gospodine Dacicu, vi i vase kolege na vlasti svakako gledate svoje interese i zbog toga cemo u uniju ko zna kad, da gledate interese drzave uradili bi nesto po pitanju korupcije, pravosudja, ljudskih prava i jos nekih stvari, ne zbog EU vec zbog sopstvenih gradjana ali vas gradjani ne zanimaju jer kao sto rekoh gledate svoje interese.
Druga stvar je da lazete svaki put kad u usta uzmete Kosovo, svaki put kad zaskripi vi krenete sa tom pricom da vam traze da priznate Kosovo a vi to necete i zato smo mi jadni i nemocni i ne mozemo nista. Tacno je da smo jadni i nemocni, toliko jadni da nam niko ne trazi da priznamo KOSOVO JEr ce oni sa kosovom uraditi sta zele hteli mi to ili ne tako da prestanite da skupljate jeftine poene i da koristite Kosovo kao alibi za vasu nesposobnost.

Stevan

pre 6 godina

Ne razumem sto se zalite narodu.Pa zar nije to opcija koju ste vi podrzali sa vasim koalicionim partnerom i zato dobili mesto u Vladi da radite na tome.Ne moze malo hocemo malo necemo Ivice.Ako se ne slazete izadjite iz vlasti ali prestanite da zamagljujete oci narodu.

Mi nismo Norveska

pre 6 godina

Da li znate cemu sluze pristupni pregovori i sta su poglavlja koja se otvaraju i zatvaranu?
To je proces prilagodjavanja novog clana Pravilima EU
I to je to
Cak je i Islandu trebalo dve godine

Samo mi mislimo da se Evropa mora prilagoditi nama
A sami vidimo kako nam dobro ide

rambo amadeus2

pre 6 godina

Pa naravno kad se upropastilo sve sto valja. Kao da smo mi toliko dobri a oni nas eto nece. A nikome ne pada na pamet da se mi malo sredimo pa da nas i potraze mozda.

Neko iz mase

pre 6 godina

Meni neka logika kaže da mi moramo da se odlučimo da li želimo u EU i sve ono što ona od nas traži ili ne. Kakav je to rezon da treba da sačekamo da se reši sukob između EU i Rusije? Šta ako se ne reši ni za 50 godina? Šta ako se reši za 10 pa izbije novi sukob za 5 godina a mi smo npr u EU? Nisu oni koji sede u EU i Rusiji glupi...kao i do sad sve je zatupljivanje narodne mase u Srbiji.

Mr. Konjić

pre 6 godina

Dačić u ti dobro znaš koji su uslovi za EU jer si ih dobio napismeno. Isto tako znaš koliko brzo otvarate i zatvarate poglavlja. Zašto onda sam ne izračunaš kada ćete završiti taj posao? Možda zato što ni jedan tunel ne znate da završite u roku?