Nedelja, 03.09.2017.

17:19

"Senzacija, Amerikanci hoće da im prodamo našu imovinu"

SAD očekuju da im bude prodata ruska diplomatska imovina koja se nalazi na ekskluzivnim lokacijama u San Francisku i Vašingtonu.

Izvor: Tanjug

"Senzacija, Amerikanci hoæe da im prodamo našu imovinu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

Insajder

pre 6 godina

@sasa..
Sve zavisi sta si gledao boraveci u Rusiji i SAD..
Hitler je ignorisao diplomatiju, zapalio Rajstag, optuzio komunoste..i znamo kako se sve zavrsilo..sovjetskom zastavom u Berlinu !!!
Amerika je u ocajanju..trebaju im spektakularne gluposti da bi ,, zadivili obozavaoce"...e moj Sasa !

dragan

pre 6 godina

Ekvivalent ovome je kao kad bi mi uzeli Amerima njihovu novu ambasadu i rekli im da ocekujemo da nam je prodaju, za recimo dinar.

Tehnicki, mozemo to i sutra da uradimo.

Naravno, ovo je neki next level bahatosti.

sempervivum

pre 6 godina

Амери поштују међународно право само када им одговара и кад треба другима делити лекције. Онда када им не одговара, просто кажу: "Наш национални интерес". Тим речима оправдавају све.

Istorija

pre 6 godina

Rusi du prodali Aljasku, jer su bili u ratu sa Britanskom imperijom, i jednostavno nisu mogli da kontrolisu celu teritoriju i. Aravno bili su u strahu od blokade koju im je nametnula Kraljevska miornarica najveca sila toga doba..A stbise tice onoga sto Zaharova prica, to nije nista senzacionalno..Ponuda za prodaju, ne znaci da mora da se proda.Samo dizanje tenzije i skretanje sa problema koje ima Rusija.Poznato, zar ne?

Dosadni su

pre 6 godina

Draga Zaharova, pa ako su vasi preci mogli da prodaju Aljasku, zadto Vi ne bi mogli ako dobijete dobru cenu ,da prodate zgrade?Naravno , ako je verovati vasim izjavama, ili funkcionisete na nama Srbima, poznat nacin.Stalno neprijatelji, problemi, pretnje...

Drzavni posao...

pre 6 godina

Skandal nije "ponuda" jer ponuda i nepostoji vec je jasno sluzbenim kanalom Kremlj obavijesten da se od Rusije OCEKUJE da proda te objekte....ne nude im nista vec je neka vrsta ultimatuma.

Saša

pre 6 godina

pa šta ako su ponudili otkup? ako rusi hoće-hoće, ako ne, nikom ništa. čemu senzacija? lično sam bio u americi i rusiji, mislim da još mnogo,mnogo godina ameriku niko neće dostići ni po čemu.

Milos

pre 6 godina

Vise vi imate koristi, nego oni, ameteri. Sada imate osnovu da im zatvorite sve misije i ukinete NVO i potpuno ih se oslobodite u Rusiji za narednih desetak godina.. Al Jazira i RT ne mogu da se bave demokratijom u SAD, samo moze CNN i NYT u Rusiji? Ali ovo mi se ne svidja, smanjuje se americka moc brzo, jedna Reganova amerika ne bi dozvolila sebi ovakvu slabost, evropa se raspada, a kada se izjednace moci SAD, Rusije, Kine, eto svetskog rata.

Posmatrač

pre 6 godina

Sve je ovo zabava za medije i narod. O Siriji se više ne čuje, Asad dobio rat, uz rusku i iransku pomoć. Ovo je samo deo američkog odgovora.

djoka

pre 6 godina

Ja ne znam ko drma kavez ovoj gospođi!? Ljudi lepo ponudili da kupe zgrade, nisu ih oduzeli, samo zele da ih kupe. Nećete da prodate, onda nemojte.
Osim toga ona ne napominje da po istoj toj konvenciji država domaćin ima pravo i da oduzme diplomatski imunitet isto kao i što ga daje. Da su trgovinsku misiju koristili za trgovinu a ne za špijuniranje ništa se ne bi desilo.
Svima je valjda postalo jasno da ime Rusija i pridev velesila odavno više ne idu zajedno. Počeli su da im udaraju šamare ko gde stigne a Rusi ko Rusi, jaki na rečima a u praksi ne smeju da pisnu ni Turskoj a kamo li Americi.

артиљерац

pre 6 godina

Читам:Продали сте им Аљаску,продајте им и зграде.Па није баш исто.
Русија је Аљаску продала зато што није знала шта ће с њом.Нису знали
у првом моменту ни Амери(та куповина се још зове "Сјуардова глупост)
Али кршење бечке конвенције значи само да су правила укинута.А ако
се тако буде играло,оде мас у пропас.Знате,Клаузевиц је рекао да је
рат наставак дипломатије другим средствима.Jа нисам расположен за то
Верујем да се Кисинџер ужасава ових поступака америчке владе.И не
само он.

Bahamut with 50 red eyes

pre 6 godina

Americki gangsterski upad u tri ruske diplomatske misije u Americi je neuporedivo vece zlo od Kimove probe bombe u sopstvenoj zemlji ali anglosaksonski mediji to ignorisu.Otvoreno su pljunuli na sve diplomatske konvencije i najavili neko novo varvarsko vreme.Tzv "vodece svetska demokratija" se i ne razlikuje bas mnogo od Kimove laboratorije.I jednima i drugima je sistematski ispran zdrav razum i rasudjivanje.Razlika je samo u formi,sustina je ista.

Stari

pre 6 godina

Ponuda, ako postoji, je samo ponuda.I to nije skandal,vec ponuda.Znajuci za rusku sklonost za prodajom teritorije(npr Aljaska), ponuda ne treba da cudi.Takodje, znajuci izjave Zaharove, ne bih se cudio da je to samo jos jedna izmisljotina , namenjena pre svega ruskim saveznicima.Mislim na Belorusiju, Kirgistan, Juznu Osetiju(ne priznatu), mozda Srbiju.

Topličanin Milan

pre 6 godina

Pa ajde uradite nešto više, jel ste sila ili niste? Ili ste sila samo kod nas u Srbiji kad kroz Ivicu treba da vam prođe neka zamisao?
(Bankar, 03. septembar 2017 17:36)
--------
A šta očekujete, da im Rusi, kao odgovor,"roknu" neku "bombicu" sa nuklearnim punjenjem? Pa nisu Rusi nerazumni razbojnici gospodine "Bankar"?! Tako se ne ponaša jedna ozbiljna i odgovorna država već se drži medjunarodnog prava a probleme rešava u UN.

milos

pre 6 godina

Treba Rusija da im se suprodstavi pa makar i objavili im rat..jer su preterali odavno ameri...A verujte ne bi bilo bas tako jednostavno ..Jedan Kim dize prasinu a zamislite Rusija sa tilikog vojnog potencijala.. Pa bi se pobunile mnoge evropske i svetske zemlje...

Ali tada vam platiti nece, mozete biti sigurni

pre 6 godina

Moj savet, ne kukajte nego uzmite pare dok jos mozete. Posle toga ce vam ionako uzeti, svidelo se to vama (i vrlim nam rusofilima) ili ne!

Ментор Момо

pre 6 godina

Да не постоје конвенције у међународном праву,онда је ово у реду.Овако,свијет иде у анархију.

Mladen Mladenović

pre 6 godina

Ima nas puno, kako vidim, koji u američkom kršenju prava, Povelje UN, svih običaja i konvencija, vide veličinu ove države? Da li zato što volimo silu ili zato što se nadamo i sanjamo da ćemo jednoga dana dobiti "zeleni karton" i sreći "prestižnu" funkciju "bednog imigranta" u ovoj državi, ili, zbog toga što respektujemo samo silu i batinu, pitanje je sad?

MK

pre 6 godina

I u cemu je problem ako je USA ponudila vam da kupi vase nekretnine, ponudila je da kupi Aljasku i prodali ste je, ponudili ste vi da kupite srpsku naftnu industriju i Srbija vam je prodala.

srce sumadije

pre 6 godina

Pa to je ruska prica i mi sad odmah treba da rusima poverujemo.Medijski rat , a ovde mnogi nasedaju pogotovo ovi sto vole rusiju a ustvari oni i neznaju zasto je vole i zasto im veruju.

kratko pamcenje

pre 6 godina

Tako vam je to kad neki amater u politici postane Predsedbik, uz to jos velike sile.SAD cine nevidjeno, neprimereno krsenje Becke konvencije. Samo, izgleda da brzo zabpravljamo nase ponasanje 1999, 2008 prema nekim Ambasadama u Beogradu, ukljucujuci i americku. Posle smo morali da placamo ucinjenu stetu

Moebius

pre 6 godina

Cuj "reciprocitet".. Ne moze biti reciprociteta izmedju zemlje koja ima BDP po glavi stanovnika od 60.000 dolara i one koja ima 9.000.. Tehnoloski i industrijski najrazvijenije zemmlje na svetu i one koja osim naoruzanja i gasa ne proizvodi nista relevantno na globalnom nivou.. Ta prica o " reciprocitetu" je najobicnija ruska fantazija , bez uporista u realnosti . To SAD demonstrira svaki dan ovakvim samarima. Ta fantazija je Ruse izmedju ostalog i kostala kolapsa i raspada SSSR-a..Umesto da se svedu u racionalne okvire, izgrade funkcionalnu drzavu, iskoriste potencijale, oni energiju gube u besmislenom i unapred izgubljenom takmicenju da SAD..

New Jersey

pre 6 godina

Pa ajde uradite nešto više, jel ste sila ili niste? Ili ste sila samo kod nas u Srbiji kad kroz Ivicu treba da vam prođe neka zamisao?
(Bankar, 03. septembar 2017 17:36)
Pa naravno da nisu sila koja moze da parira Americi,zato Amerika i povlaci takve poteze,kao sto niko nije mogao sa Sovjetima,samo sto je tada Amerika stvarala jake saveznike i na Zapadu (Nemacka,Franckuska,Britanija...itd)i na Istoku (Japan,J.Korea,Izrael..)a Rusija sada od jakih saveznika ima samo Kinu.

ih

pre 6 godina

A vama kao nije jasno ko je amerika ili imate kratko pamcenje?I sami smo osetili njihovu"dobrotu"nego mene cudi zasto ruski narod sebi dozvoljava sudbinu srpskog naroda?

Filip

pre 6 godina

Pala su i slavnija carstva pa ce i Americko, izgleda je blizu dan tog pada, nazalost nece bez rata, a kraj rata ce biti na Americkoj teritoriji i to ce biti kraj patnje malih drzava pod cizmom Amera.Kao sto je nestao SSSR tako ce i USA.

Mladen Mladenović

pre 6 godina

Koliko su se, ovaj narod i država, otrgli svakoj kontroli, koliko nipodaštavaju medjunarodno pravo, najviše govore ovi primeri. Ponašaju se tako, samo im ostaje, da sebe proglase "nadnarodom", kao što je nekada to "pošteno" uradio "čičko Adolf". Doduše, Bil Klinton je, za vreme svog predsednikovanja ovom velikom silom, koja mene podseća na dinosaurusa zalutalog u 21 Vek, uvek apostrofirao da su "Leading nation".

Goran

pre 6 godina

Jel to rusi prodaju americku teritoriju? Koga vi farbate? Zna se trzisna vrednost svakog objekta, pustite te boljsevicke fazone. Ono kao ameri oce dzaba a oni ne daju....

Bole

pre 6 godina

Jeste krsenje Becke konvencije, volili mi Ruse ili ne. Kad bi 190 zemalja sad isto uradile SAD, nastao bi pakao. Ne smemo dozvoliti krsenje medjunarodnog prava, jer je alternativa anarhija. Amerikanci su nepametno postupili.

Branko Potezica

pre 6 godina

Ameroboljsevizam kroz tehniku nacionalizacie ambasada. Ako im ovo prodje mogu komotno da pocnu sa podrzavljenjem i nacionalizaciom privatne imovine i njeno ustupanje bankama i privatnim korporacijama kroz floskulu "Transfer svojine kroz zloupotrebu drzave".

Bole

pre 6 godina

Jeste krsenje Becke konvencije, volili mi Ruse ili ne. Kad bi 190 zemalja sad isto uradile SAD, nastao bi pakao. Ne smemo dozvoliti krsenje medjunarodnog prava, jer je alternativa anarhija. Amerikanci su nepametno postupili.

ih

pre 6 godina

A vama kao nije jasno ko je amerika ili imate kratko pamcenje?I sami smo osetili njihovu"dobrotu"nego mene cudi zasto ruski narod sebi dozvoljava sudbinu srpskog naroda?

Branko Potezica

pre 6 godina

Ameroboljsevizam kroz tehniku nacionalizacie ambasada. Ako im ovo prodje mogu komotno da pocnu sa podrzavljenjem i nacionalizaciom privatne imovine i njeno ustupanje bankama i privatnim korporacijama kroz floskulu "Transfer svojine kroz zloupotrebu drzave".

Topličanin Milan

pre 6 godina

Pa ajde uradite nešto više, jel ste sila ili niste? Ili ste sila samo kod nas u Srbiji kad kroz Ivicu treba da vam prođe neka zamisao?
(Bankar, 03. septembar 2017 17:36)
--------
A šta očekujete, da im Rusi, kao odgovor,"roknu" neku "bombicu" sa nuklearnim punjenjem? Pa nisu Rusi nerazumni razbojnici gospodine "Bankar"?! Tako se ne ponaša jedna ozbiljna i odgovorna država već se drži medjunarodnog prava a probleme rešava u UN.

Mladen Mladenović

pre 6 godina

Ima nas puno, kako vidim, koji u američkom kršenju prava, Povelje UN, svih običaja i konvencija, vide veličinu ove države? Da li zato što volimo silu ili zato što se nadamo i sanjamo da ćemo jednoga dana dobiti "zeleni karton" i sreći "prestižnu" funkciju "bednog imigranta" u ovoj državi, ili, zbog toga što respektujemo samo silu i batinu, pitanje je sad?

Filip

pre 6 godina

Pala su i slavnija carstva pa ce i Americko, izgleda je blizu dan tog pada, nazalost nece bez rata, a kraj rata ce biti na Americkoj teritoriji i to ce biti kraj patnje malih drzava pod cizmom Amera.Kao sto je nestao SSSR tako ce i USA.

Ментор Момо

pre 6 godina

Да не постоје конвенције у међународном праву,онда је ово у реду.Овако,свијет иде у анархију.

Mladen Mladenović

pre 6 godina

Koliko su se, ovaj narod i država, otrgli svakoj kontroli, koliko nipodaštavaju medjunarodno pravo, najviše govore ovi primeri. Ponašaju se tako, samo im ostaje, da sebe proglase "nadnarodom", kao što je nekada to "pošteno" uradio "čičko Adolf". Doduše, Bil Klinton je, za vreme svog predsednikovanja ovom velikom silom, koja mene podseća na dinosaurusa zalutalog u 21 Vek, uvek apostrofirao da su "Leading nation".

артиљерац

pre 6 godina

Читам:Продали сте им Аљаску,продајте им и зграде.Па није баш исто.
Русија је Аљаску продала зато што није знала шта ће с њом.Нису знали
у првом моменту ни Амери(та куповина се још зове "Сјуардова глупост)
Али кршење бечке конвенције значи само да су правила укинута.А ако
се тако буде играло,оде мас у пропас.Знате,Клаузевиц је рекао да је
рат наставак дипломатије другим средствима.Jа нисам расположен за то
Верујем да се Кисинџер ужасава ових поступака америчке владе.И не
само он.

Bahamut with 50 red eyes

pre 6 godina

Americki gangsterski upad u tri ruske diplomatske misije u Americi je neuporedivo vece zlo od Kimove probe bombe u sopstvenoj zemlji ali anglosaksonski mediji to ignorisu.Otvoreno su pljunuli na sve diplomatske konvencije i najavili neko novo varvarsko vreme.Tzv "vodece svetska demokratija" se i ne razlikuje bas mnogo od Kimove laboratorije.I jednima i drugima je sistematski ispran zdrav razum i rasudjivanje.Razlika je samo u formi,sustina je ista.

Posmatrač

pre 6 godina

Sve je ovo zabava za medije i narod. O Siriji se više ne čuje, Asad dobio rat, uz rusku i iransku pomoć. Ovo je samo deo američkog odgovora.

milos

pre 6 godina

Treba Rusija da im se suprodstavi pa makar i objavili im rat..jer su preterali odavno ameri...A verujte ne bi bilo bas tako jednostavno ..Jedan Kim dize prasinu a zamislite Rusija sa tilikog vojnog potencijala.. Pa bi se pobunile mnoge evropske i svetske zemlje...

Milos

pre 6 godina

Vise vi imate koristi, nego oni, ameteri. Sada imate osnovu da im zatvorite sve misije i ukinete NVO i potpuno ih se oslobodite u Rusiji za narednih desetak godina.. Al Jazira i RT ne mogu da se bave demokratijom u SAD, samo moze CNN i NYT u Rusiji? Ali ovo mi se ne svidja, smanjuje se americka moc brzo, jedna Reganova amerika ne bi dozvolila sebi ovakvu slabost, evropa se raspada, a kada se izjednace moci SAD, Rusije, Kine, eto svetskog rata.

Insajder

pre 6 godina

@sasa..
Sve zavisi sta si gledao boraveci u Rusiji i SAD..
Hitler je ignorisao diplomatiju, zapalio Rajstag, optuzio komunoste..i znamo kako se sve zavrsilo..sovjetskom zastavom u Berlinu !!!
Amerika je u ocajanju..trebaju im spektakularne gluposti da bi ,, zadivili obozavaoce"...e moj Sasa !

Drzavni posao...

pre 6 godina

Skandal nije "ponuda" jer ponuda i nepostoji vec je jasno sluzbenim kanalom Kremlj obavijesten da se od Rusije OCEKUJE da proda te objekte....ne nude im nista vec je neka vrsta ultimatuma.

sempervivum

pre 6 godina

Амери поштују међународно право само када им одговара и кад треба другима делити лекције. Онда када им не одговара, просто кажу: "Наш национални интерес". Тим речима оправдавају све.

MK

pre 6 godina

I u cemu je problem ako je USA ponudila vam da kupi vase nekretnine, ponudila je da kupi Aljasku i prodali ste je, ponudili ste vi da kupite srpsku naftnu industriju i Srbija vam je prodala.

Goran

pre 6 godina

Jel to rusi prodaju americku teritoriju? Koga vi farbate? Zna se trzisna vrednost svakog objekta, pustite te boljsevicke fazone. Ono kao ameri oce dzaba a oni ne daju....

dragan

pre 6 godina

Ekvivalent ovome je kao kad bi mi uzeli Amerima njihovu novu ambasadu i rekli im da ocekujemo da nam je prodaju, za recimo dinar.

Tehnicki, mozemo to i sutra da uradimo.

Naravno, ovo je neki next level bahatosti.

Moebius

pre 6 godina

Cuj "reciprocitet".. Ne moze biti reciprociteta izmedju zemlje koja ima BDP po glavi stanovnika od 60.000 dolara i one koja ima 9.000.. Tehnoloski i industrijski najrazvijenije zemmlje na svetu i one koja osim naoruzanja i gasa ne proizvodi nista relevantno na globalnom nivou.. Ta prica o " reciprocitetu" je najobicnija ruska fantazija , bez uporista u realnosti . To SAD demonstrira svaki dan ovakvim samarima. Ta fantazija je Ruse izmedju ostalog i kostala kolapsa i raspada SSSR-a..Umesto da se svedu u racionalne okvire, izgrade funkcionalnu drzavu, iskoriste potencijale, oni energiju gube u besmislenom i unapred izgubljenom takmicenju da SAD..

djoka

pre 6 godina

Ja ne znam ko drma kavez ovoj gospođi!? Ljudi lepo ponudili da kupe zgrade, nisu ih oduzeli, samo zele da ih kupe. Nećete da prodate, onda nemojte.
Osim toga ona ne napominje da po istoj toj konvenciji država domaćin ima pravo i da oduzme diplomatski imunitet isto kao i što ga daje. Da su trgovinsku misiju koristili za trgovinu a ne za špijuniranje ništa se ne bi desilo.
Svima je valjda postalo jasno da ime Rusija i pridev velesila odavno više ne idu zajedno. Počeli su da im udaraju šamare ko gde stigne a Rusi ko Rusi, jaki na rečima a u praksi ne smeju da pisnu ni Turskoj a kamo li Americi.

Ali tada vam platiti nece, mozete biti sigurni

pre 6 godina

Moj savet, ne kukajte nego uzmite pare dok jos mozete. Posle toga ce vam ionako uzeti, svidelo se to vama (i vrlim nam rusofilima) ili ne!

kratko pamcenje

pre 6 godina

Tako vam je to kad neki amater u politici postane Predsedbik, uz to jos velike sile.SAD cine nevidjeno, neprimereno krsenje Becke konvencije. Samo, izgleda da brzo zabpravljamo nase ponasanje 1999, 2008 prema nekim Ambasadama u Beogradu, ukljucujuci i americku. Posle smo morali da placamo ucinjenu stetu

Stari

pre 6 godina

Ponuda, ako postoji, je samo ponuda.I to nije skandal,vec ponuda.Znajuci za rusku sklonost za prodajom teritorije(npr Aljaska), ponuda ne treba da cudi.Takodje, znajuci izjave Zaharove, ne bih se cudio da je to samo jos jedna izmisljotina , namenjena pre svega ruskim saveznicima.Mislim na Belorusiju, Kirgistan, Juznu Osetiju(ne priznatu), mozda Srbiju.

New Jersey

pre 6 godina

Pa ajde uradite nešto više, jel ste sila ili niste? Ili ste sila samo kod nas u Srbiji kad kroz Ivicu treba da vam prođe neka zamisao?
(Bankar, 03. septembar 2017 17:36)
Pa naravno da nisu sila koja moze da parira Americi,zato Amerika i povlaci takve poteze,kao sto niko nije mogao sa Sovjetima,samo sto je tada Amerika stvarala jake saveznike i na Zapadu (Nemacka,Franckuska,Britanija...itd)i na Istoku (Japan,J.Korea,Izrael..)a Rusija sada od jakih saveznika ima samo Kinu.

srce sumadije

pre 6 godina

Pa to je ruska prica i mi sad odmah treba da rusima poverujemo.Medijski rat , a ovde mnogi nasedaju pogotovo ovi sto vole rusiju a ustvari oni i neznaju zasto je vole i zasto im veruju.

Dosadni su

pre 6 godina

Draga Zaharova, pa ako su vasi preci mogli da prodaju Aljasku, zadto Vi ne bi mogli ako dobijete dobru cenu ,da prodate zgrade?Naravno , ako je verovati vasim izjavama, ili funkcionisete na nama Srbima, poznat nacin.Stalno neprijatelji, problemi, pretnje...

Saša

pre 6 godina

pa šta ako su ponudili otkup? ako rusi hoće-hoće, ako ne, nikom ništa. čemu senzacija? lično sam bio u americi i rusiji, mislim da još mnogo,mnogo godina ameriku niko neće dostići ni po čemu.

Istorija

pre 6 godina

Rusi du prodali Aljasku, jer su bili u ratu sa Britanskom imperijom, i jednostavno nisu mogli da kontrolisu celu teritoriju i. Aravno bili su u strahu od blokade koju im je nametnula Kraljevska miornarica najveca sila toga doba..A stbise tice onoga sto Zaharova prica, to nije nista senzacionalno..Ponuda za prodaju, ne znaci da mora da se proda.Samo dizanje tenzije i skretanje sa problema koje ima Rusija.Poznato, zar ne?

Goran

pre 6 godina

Jel to rusi prodaju americku teritoriju? Koga vi farbate? Zna se trzisna vrednost svakog objekta, pustite te boljsevicke fazone. Ono kao ameri oce dzaba a oni ne daju....

Moebius

pre 6 godina

Cuj "reciprocitet".. Ne moze biti reciprociteta izmedju zemlje koja ima BDP po glavi stanovnika od 60.000 dolara i one koja ima 9.000.. Tehnoloski i industrijski najrazvijenije zemmlje na svetu i one koja osim naoruzanja i gasa ne proizvodi nista relevantno na globalnom nivou.. Ta prica o " reciprocitetu" je najobicnija ruska fantazija , bez uporista u realnosti . To SAD demonstrira svaki dan ovakvim samarima. Ta fantazija je Ruse izmedju ostalog i kostala kolapsa i raspada SSSR-a..Umesto da se svedu u racionalne okvire, izgrade funkcionalnu drzavu, iskoriste potencijale, oni energiju gube u besmislenom i unapred izgubljenom takmicenju da SAD..

MK

pre 6 godina

I u cemu je problem ako je USA ponudila vam da kupi vase nekretnine, ponudila je da kupi Aljasku i prodali ste je, ponudili ste vi da kupite srpsku naftnu industriju i Srbija vam je prodala.

Ali tada vam platiti nece, mozete biti sigurni

pre 6 godina

Moj savet, ne kukajte nego uzmite pare dok jos mozete. Posle toga ce vam ionako uzeti, svidelo se to vama (i vrlim nam rusofilima) ili ne!

djoka

pre 6 godina

Ja ne znam ko drma kavez ovoj gospođi!? Ljudi lepo ponudili da kupe zgrade, nisu ih oduzeli, samo zele da ih kupe. Nećete da prodate, onda nemojte.
Osim toga ona ne napominje da po istoj toj konvenciji država domaćin ima pravo i da oduzme diplomatski imunitet isto kao i što ga daje. Da su trgovinsku misiju koristili za trgovinu a ne za špijuniranje ništa se ne bi desilo.
Svima je valjda postalo jasno da ime Rusija i pridev velesila odavno više ne idu zajedno. Počeli su da im udaraju šamare ko gde stigne a Rusi ko Rusi, jaki na rečima a u praksi ne smeju da pisnu ni Turskoj a kamo li Americi.

Stari

pre 6 godina

Ponuda, ako postoji, je samo ponuda.I to nije skandal,vec ponuda.Znajuci za rusku sklonost za prodajom teritorije(npr Aljaska), ponuda ne treba da cudi.Takodje, znajuci izjave Zaharove, ne bih se cudio da je to samo jos jedna izmisljotina , namenjena pre svega ruskim saveznicima.Mislim na Belorusiju, Kirgistan, Juznu Osetiju(ne priznatu), mozda Srbiju.

Dosadni su

pre 6 godina

Draga Zaharova, pa ako su vasi preci mogli da prodaju Aljasku, zadto Vi ne bi mogli ako dobijete dobru cenu ,da prodate zgrade?Naravno , ako je verovati vasim izjavama, ili funkcionisete na nama Srbima, poznat nacin.Stalno neprijatelji, problemi, pretnje...

srce sumadije

pre 6 godina

Pa to je ruska prica i mi sad odmah treba da rusima poverujemo.Medijski rat , a ovde mnogi nasedaju pogotovo ovi sto vole rusiju a ustvari oni i neznaju zasto je vole i zasto im veruju.

New Jersey

pre 6 godina

Pa ajde uradite nešto više, jel ste sila ili niste? Ili ste sila samo kod nas u Srbiji kad kroz Ivicu treba da vam prođe neka zamisao?
(Bankar, 03. septembar 2017 17:36)
Pa naravno da nisu sila koja moze da parira Americi,zato Amerika i povlaci takve poteze,kao sto niko nije mogao sa Sovjetima,samo sto je tada Amerika stvarala jake saveznike i na Zapadu (Nemacka,Franckuska,Britanija...itd)i na Istoku (Japan,J.Korea,Izrael..)a Rusija sada od jakih saveznika ima samo Kinu.

Saša

pre 6 godina

pa šta ako su ponudili otkup? ako rusi hoće-hoće, ako ne, nikom ništa. čemu senzacija? lično sam bio u americi i rusiji, mislim da još mnogo,mnogo godina ameriku niko neće dostići ni po čemu.

Istorija

pre 6 godina

Rusi du prodali Aljasku, jer su bili u ratu sa Britanskom imperijom, i jednostavno nisu mogli da kontrolisu celu teritoriju i. Aravno bili su u strahu od blokade koju im je nametnula Kraljevska miornarica najveca sila toga doba..A stbise tice onoga sto Zaharova prica, to nije nista senzacionalno..Ponuda za prodaju, ne znaci da mora da se proda.Samo dizanje tenzije i skretanje sa problema koje ima Rusija.Poznato, zar ne?

kratko pamcenje

pre 6 godina

Tako vam je to kad neki amater u politici postane Predsedbik, uz to jos velike sile.SAD cine nevidjeno, neprimereno krsenje Becke konvencije. Samo, izgleda da brzo zabpravljamo nase ponasanje 1999, 2008 prema nekim Ambasadama u Beogradu, ukljucujuci i americku. Posle smo morali da placamo ucinjenu stetu

ih

pre 6 godina

A vama kao nije jasno ko je amerika ili imate kratko pamcenje?I sami smo osetili njihovu"dobrotu"nego mene cudi zasto ruski narod sebi dozvoljava sudbinu srpskog naroda?

Topličanin Milan

pre 6 godina

Pa ajde uradite nešto više, jel ste sila ili niste? Ili ste sila samo kod nas u Srbiji kad kroz Ivicu treba da vam prođe neka zamisao?
(Bankar, 03. septembar 2017 17:36)
--------
A šta očekujete, da im Rusi, kao odgovor,"roknu" neku "bombicu" sa nuklearnim punjenjem? Pa nisu Rusi nerazumni razbojnici gospodine "Bankar"?! Tako se ne ponaša jedna ozbiljna i odgovorna država već se drži medjunarodnog prava a probleme rešava u UN.

Bole

pre 6 godina

Jeste krsenje Becke konvencije, volili mi Ruse ili ne. Kad bi 190 zemalja sad isto uradile SAD, nastao bi pakao. Ne smemo dozvoliti krsenje medjunarodnog prava, jer je alternativa anarhija. Amerikanci su nepametno postupili.

Filip

pre 6 godina

Pala su i slavnija carstva pa ce i Americko, izgleda je blizu dan tog pada, nazalost nece bez rata, a kraj rata ce biti na Americkoj teritoriji i to ce biti kraj patnje malih drzava pod cizmom Amera.Kao sto je nestao SSSR tako ce i USA.

milos

pre 6 godina

Treba Rusija da im se suprodstavi pa makar i objavili im rat..jer su preterali odavno ameri...A verujte ne bi bilo bas tako jednostavno ..Jedan Kim dize prasinu a zamislite Rusija sa tilikog vojnog potencijala.. Pa bi se pobunile mnoge evropske i svetske zemlje...

Mladen Mladenović

pre 6 godina

Ima nas puno, kako vidim, koji u američkom kršenju prava, Povelje UN, svih običaja i konvencija, vide veličinu ove države? Da li zato što volimo silu ili zato što se nadamo i sanjamo da ćemo jednoga dana dobiti "zeleni karton" i sreći "prestižnu" funkciju "bednog imigranta" u ovoj državi, ili, zbog toga što respektujemo samo silu i batinu, pitanje je sad?

Branko Potezica

pre 6 godina

Ameroboljsevizam kroz tehniku nacionalizacie ambasada. Ako im ovo prodje mogu komotno da pocnu sa podrzavljenjem i nacionalizaciom privatne imovine i njeno ustupanje bankama i privatnim korporacijama kroz floskulu "Transfer svojine kroz zloupotrebu drzave".

Bahamut with 50 red eyes

pre 6 godina

Americki gangsterski upad u tri ruske diplomatske misije u Americi je neuporedivo vece zlo od Kimove probe bombe u sopstvenoj zemlji ali anglosaksonski mediji to ignorisu.Otvoreno su pljunuli na sve diplomatske konvencije i najavili neko novo varvarsko vreme.Tzv "vodece svetska demokratija" se i ne razlikuje bas mnogo od Kimove laboratorije.I jednima i drugima je sistematski ispran zdrav razum i rasudjivanje.Razlika je samo u formi,sustina je ista.

Milos

pre 6 godina

Vise vi imate koristi, nego oni, ameteri. Sada imate osnovu da im zatvorite sve misije i ukinete NVO i potpuno ih se oslobodite u Rusiji za narednih desetak godina.. Al Jazira i RT ne mogu da se bave demokratijom u SAD, samo moze CNN i NYT u Rusiji? Ali ovo mi se ne svidja, smanjuje se americka moc brzo, jedna Reganova amerika ne bi dozvolila sebi ovakvu slabost, evropa se raspada, a kada se izjednace moci SAD, Rusije, Kine, eto svetskog rata.

Mladen Mladenović

pre 6 godina

Koliko su se, ovaj narod i država, otrgli svakoj kontroli, koliko nipodaštavaju medjunarodno pravo, najviše govore ovi primeri. Ponašaju se tako, samo im ostaje, da sebe proglase "nadnarodom", kao što je nekada to "pošteno" uradio "čičko Adolf". Doduše, Bil Klinton je, za vreme svog predsednikovanja ovom velikom silom, koja mene podseća na dinosaurusa zalutalog u 21 Vek, uvek apostrofirao da su "Leading nation".

Insajder

pre 6 godina

@sasa..
Sve zavisi sta si gledao boraveci u Rusiji i SAD..
Hitler je ignorisao diplomatiju, zapalio Rajstag, optuzio komunoste..i znamo kako se sve zavrsilo..sovjetskom zastavom u Berlinu !!!
Amerika je u ocajanju..trebaju im spektakularne gluposti da bi ,, zadivili obozavaoce"...e moj Sasa !

Drzavni posao...

pre 6 godina

Skandal nije "ponuda" jer ponuda i nepostoji vec je jasno sluzbenim kanalom Kremlj obavijesten da se od Rusije OCEKUJE da proda te objekte....ne nude im nista vec je neka vrsta ultimatuma.

артиљерац

pre 6 godina

Читам:Продали сте им Аљаску,продајте им и зграде.Па није баш исто.
Русија је Аљаску продала зато што није знала шта ће с њом.Нису знали
у првом моменту ни Амери(та куповина се још зове "Сјуардова глупост)
Али кршење бечке конвенције значи само да су правила укинута.А ако
се тако буде играло,оде мас у пропас.Знате,Клаузевиц је рекао да је
рат наставак дипломатије другим средствима.Jа нисам расположен за то
Верујем да се Кисинџер ужасава ових поступака америчке владе.И не
само он.

dragan

pre 6 godina

Ekvivalent ovome je kao kad bi mi uzeli Amerima njihovu novu ambasadu i rekli im da ocekujemo da nam je prodaju, za recimo dinar.

Tehnicki, mozemo to i sutra da uradimo.

Naravno, ovo je neki next level bahatosti.

Ментор Момо

pre 6 godina

Да не постоје конвенције у међународном праву,онда је ово у реду.Овако,свијет иде у анархију.

Posmatrač

pre 6 godina

Sve je ovo zabava za medije i narod. O Siriji se više ne čuje, Asad dobio rat, uz rusku i iransku pomoć. Ovo je samo deo američkog odgovora.

sempervivum

pre 6 godina

Амери поштују међународно право само када им одговара и кад треба другима делити лекције. Онда када им не одговара, просто кажу: "Наш национални интерес". Тим речима оправдавају све.