Četvrtak, 24.08.2017.

08:00

"Po MKD vršlja američki ambasador, cilj CIA pad Srbije"

Makedonski portal Mina report tvrdi da je u aferu prisluškivanja srpskih diplomata i zvaničnika "direktno uključen američki ambasador u Skoplju Džes Bejli".

Izvor: Tanjug

"Po MKD vršlja amerièki ambasador, cilj CIA pad Srbije" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

chombe

pre 6 godina

@Beogradjanka: A sta je to "Politika" nekad bila? Uvek je bila rezimski list, samo nije imala toliko bombasticne naslove kao konkurencija i uvek je imala "klozetski" dizajn koji je bajagi asocirao na skromnost i racionalnost. Tacno je da su kulturne i jos neke druge rubrike bile na visokom nivou i da je zaposljavala vrsne novinare, ali sustina je ipak bila politika, a ona je uvek bila rezimska i udvoricka.

istorija se ne ponavlja samo je to jedna te ista nazovi pamet

pre 6 godina

Jel to traži novo radno mesto u privatnom sektoru pa mu trebaju reference o obaranju vlada, ili su ga prozvali da je nesposoban pa bi da se dokaže na Srbiji? Motivi su retko nesebični, a u današnje vreme... možda i ne radi za CIA, možda je odmetnik, hajdučija u ovim krajevima nikada nije bila retkost. I u doba turaka sami Turci su ovde dolazili u hajdučiju pljačkajući i gospodara i vraćali se nazad kao lojalni, možda to rade i ameri.

CATAPA

pre 6 godina

Ko o čemu, ruska gubernija o "ugroženoj suverenosti". Ovde samo podanički status može da bude ugrožen, pa i to samo teoretski. U stvarnosti je rusofilija endemska.
Srbi su i komunizam prihvatili sa oduševljenjem i to isključivo zato što im je došao iz Rusije. Onda su ga se jednako oduševljeno odrekli nakon što su i Rusi.
Tito je ovde vladao do smrti samo zahvaljujući precizno lansiranoj glasini da je stvarno Rus, a ne Zagorac.

To je to

pre 6 godina

Ovakvu gomilu gluposti nisam skoro pročitao. I još kao novinarka iz Makedonije zna šta u CIA jedu za ručak, ko se s kim i gde viđa, sve... Stvarno je Politika nisko pala

Aki

pre 6 godina

Vest koja nema veze sa istinom. Jedino ako USA ambasador u Skoplju zeli da srusi prvog coveka Srbije, USA ambasadora u Beogradu.

Odavno nije bio neki drzavni udar, nema ni Parova ni Farmi da se narod zanima, pa daj ovakve vesti.

kuku

pre 6 godina

"Vredi dodati da se tekst koji je prenela Politika oslanja i na tvrdnje beogradskog "Informera" iz proteklih dana".
Treba li bilo šta komentarisati, ko veruje Informeru taj treba pod hitno na lečenje.

moris drion

pre 6 godina

Iz mnogih komentara zaključuje se da se u stvari radi o paranoji vladajuće srpske elite,- dali je zaista paranoja?
Kada bi živeo u dubokom svemiru ne znajuci ništa o planeti Zemlji i procenjujući oba mišljenja o upetljanoti SAD u aktualnim događajima došao bi do zaključka da nema jasnih dokaza o istom - Presuda: nisu krivi.
Isto tako, znajući čime se aktivno bave specijalne službe SAD i njihovih zapadnih saveznika od pedesetih godina na ovamo (doba tvz. naftne krize na Bliskom istoku - obaranje postojećih vlada i postavljanje odgovarajućih)ne bih bio baš tako uveren da se upravo radi o paranoji.

propaganda bre!

pre 6 godina

Već oproban način skretanja pažnje javnosti sa nekih bitnih pitanja... prosečna plata, štrajk prosvetara, Goša, Vojska koja ništa nije dobila a opasno se ućutala.... Taj postupak se u obaveštajnom radu zove ubacivanje belih slonova....

Toma

pre 6 godina

Čekaj bre, kako da ruše svog kandidata, intimnog prijatelja, crkveni direk, vunderkinda, poslednju nadu,...!? Opredelite se, jesmo li prijatelji ili neprijatelji!

mrmlj

pre 6 godina

@(Stevan, 24. avgust 2017 08:58) imajuci u vidu da je na celu te sluzbe gasic, da ameri veceras zaista odluce da nas sruse, do sutra ujutro ne bismo znali ni gde smo ni sta nam se desilo.

Niskoleteći Aligator

pre 6 godina

Po nalogu iz KGB, napisano u Moskvi, predato na objavljivanje najznačajnijim širiteljima "istine" na ovim prostorima, a narodne mase Glupsona sve "gutaju" kao gotovu stvar...
Vučko trlja ruke - u toku je treća epizoda serijala "Državni Udar", sada se u glavnoj ulozi pojavljuje CIA i njeni vazali, a naš mali Debeljko već danima lelemudi o tome kako "mi sve znamo"!
Očekuju se izjave naših "spasitelja", u cilju smirivanja tenzija i stavljanja ove "opasne" situacije pod kontrolu.

srrrrrrrrrdjan

pre 6 godina

Sloba, kakav god da je bio, bio je nezgodan i cvrst, znalo se ko ga voli a ko ga ne voli. Nije se mnogo zalio na opoziciju i nije bio patetican.
Vucic u jednoj recenici bar 5 puta samog sebe demantuje i stalno nesto place. Gledam ga pre neki dan na tv bastilji...prvo se zali na Makedonce, revolucija u toku, rusenje ne znam cega...a onda, u istoj recenici, isprica pateticnu pricu o vekovnom prijateljstvu i ljubavi sa Makedoncima, povecanju ekonomske saradnje, uzajamnoj pomoci, itd. Usput nije mogao a da se ne osvrne na to da opozicija ide na more, da se sunca i kupa. To je ona opozicija sa kojom nikad direktno nije razgovarao i kojoj nudi neke unutrasnje dijaloge. A opljuje je bar 10 puta u svakom intervjuu. Stalno prica kako ga u svetu cene i vole, Amerikanci ga obozavaju, imao je prijem u Beloj kuci kakav se ne pamti...a onda, isti ti Amerikanci spremaju neki puc protiv njega, ruse ga. Vole te ili te ne vole???! Sa Nemcima i Englezima je u najboljim odnosima na svetu, Rusi su mu braca? Pa ko te rusi???!!! Kim Dzong Un ?!
Lepo je i sto se na RTS-u zalio jedno 10 minuta da ga RTS konstantno ignorise, da ga ne pozivaju u goste...a dnevnici RTs-a nisu nista drugo nego polusatne tirade o uspesima velikog vodje i njegovih bliskih saradnika...

pro_ser

pre 6 godina

jao jao, jel su sad ameri krivi što kod nas baš i nije tako kako nas svako jutro umiva vodjica, jel su oni krivi što nam pojedini službenici ambasada, državnici, ministri, policajci više vole tamo neke rublje, nego li srpski dinar, njima je bolja i draža komšijina majka i to šta ona kuva, jer ta pasuljčina bez mesa, mnogo lepše miriše od kačamka koji je na majčinom stolu!!!

Elektron

pre 6 godina

A zašto nam ne biste za početak objasnili kakav je to "portal" sa koga je preuzet tekst; ko ga uređuje, čime se bavi? Koliko je pouzdan? Ko je autor teksta, odakle mu informacije? Zašto bi SAD "rušile" Srbiju, i šta uopšte znači da Srbija treba da "padne"? Zašto pisanje na tom "portalu" treba da uzmemo zdravo za gotovo, i zašto je vredno prenošenja? Pun je internet svakakvog đubre sadržaja, gde bi bio kraj srpskim medijima kada bi sve to prenosili.

nesss

pre 6 godina

...još da b92 krene da objavljuje tekstove o ravnoj zemlji, vanzemaljcima i proplakalim ikonama pa da se onda nazove Treće oko..postali ste nepodnošljivi i na ivici ste brisanja..da ovo prenese Informer pa ajde ali b92!?

Stevan

pre 6 godina

Pa cak i da je to istina, sto bi se mi brinuli? Nasa vlast valjda zna da postoje sluzbe koje treba na takve akcije da odgovore.Inace puno nelogicnosti i povrsnih vesti kao nesto se radi iz MK ali ne iz BG, a jos su urnebesnije izjave i povlacenje i potezi sa vracanjem ambasadora itd. Nego mene kao gradjanina vise interesuju Gosa, prosvetari, masovan odlazak mladih, smanjene penzije, zdravstvena zastita i overene knjizice itd.

Zoran Milosavljević

pre 6 godina

E, dokle smo došli. Preko Makedonije ruši se Vučič. I koga će Ameri da dovedu na čelo Srbije.
Radikale? Sramota za Politiku.

sremac

pre 6 godina

JBG treba razumeti Amere Srbija ojacala stigli Migovi S 300 dolazi najbolji ministar odbrane u istoriji Vulin da ih nepotisnemo sa scene moraju reagovati

Noje

pre 6 godina

Pad Srbije? Gde? Pod zemlju, jer je već na zemlji, ne može dalje da pada. Da li su ovakve insinuacije o "padu" zapravo prebacivanje odgovornosti katastrofalne i nesposobne vlasti na nekog drugog, jer je "pad" zaista blizu, ali ne zbog Makedonaca, pogotovo ne zbog Amerikanaca, Nemaca, Rusa i sl. Vučić je jedini koji nije omiriso Hag za svoj minuli rad i sada je počeo ponovo da radi na svom novom spasavanju nakon sloma. Nije on problem, pametan je on za sebe. Ali, sa ovakvim obrazovanjem i ovakvom svešću ovaj narod kao celina ne može da napreduje možda čak ni da opstane, pa vi mislite šta god hoćete.

Rigoleto

pre 6 godina

Kakvi ambasadori i CIA niko nije glup da trosi resurse na zemlju u kojoj ce svaki politicar i debeobac sam da kaze sve sto ih zanima za sitan car.Mi smo kao drzava busni kao sito vec 20-30 godina.Sve ostalo je predstava.E sad sto smo glasali da nam drzavu vodi drama kvin to je nas problem.

Baba Vanga

pre 6 godina

Mi smo pali na dno.... nema vise gde da padnemo.... sada nam sledi izumiranje .... Dal ste vi novinari normalni??? Opet teorija zavere... zelite da jednog malog AV pretvorite u nesto znacajno i veliko pa sad kao ameri i Cia pokusavaju da sruse vec srusenu Srbiju....Sve je ovo predstava da se skrene paznja sa sve goreg zivotnog standarda gradjana i lopovluka nevidjenih razmera i da se zamazu oci gradjani sa ovim diletantima iz sns... mi smo zeleli da povecamo plate al cia nas sprecila.....

samojako

pre 6 godina

Haha, ovo vesti iz Makedonije su bile smešne još na početku, a sad ga već preteraste. Ali neka, voli prosečan Srbin da rešava zavere svetskih sila dok rešava kako da preživi od prvog do prvog.

Nenad-EU

pre 6 godina

Opet ruše Vučića? Pa zar je moguće? Sad ćemo opet da slušamo analize vrhunskih, objektivnih novinara Milomira Marića i Dragana J Vučićevića.

Naruči me...

pre 6 godina

Haha ali ove fore...Čas mrze Vučića pa mu nameštaju i Ameri i Nemci...a kad treba Veber, Merkel i Vučko sveta nemačka trojica...

Koga vi...

Noje

pre 6 godina

Pad Srbije? Gde? Pod zemlju, jer je već na zemlji, ne može dalje da pada. Da li su ovakve insinuacije o "padu" zapravo prebacivanje odgovornosti katastrofalne i nesposobne vlasti na nekog drugog, jer je "pad" zaista blizu, ali ne zbog Makedonaca, pogotovo ne zbog Amerikanaca, Nemaca, Rusa i sl. Vučić je jedini koji nije omiriso Hag za svoj minuli rad i sada je počeo ponovo da radi na svom novom spasavanju nakon sloma. Nije on problem, pametan je on za sebe. Ali, sa ovakvim obrazovanjem i ovakvom svešću ovaj narod kao celina ne može da napreduje možda čak ni da opstane, pa vi mislite šta god hoćete.

nesss

pre 6 godina

...još da b92 krene da objavljuje tekstove o ravnoj zemlji, vanzemaljcima i proplakalim ikonama pa da se onda nazove Treće oko..postali ste nepodnošljivi i na ivici ste brisanja..da ovo prenese Informer pa ajde ali b92!?

Baba Vanga

pre 6 godina

Mi smo pali na dno.... nema vise gde da padnemo.... sada nam sledi izumiranje .... Dal ste vi novinari normalni??? Opet teorija zavere... zelite da jednog malog AV pretvorite u nesto znacajno i veliko pa sad kao ameri i Cia pokusavaju da sruse vec srusenu Srbiju....Sve je ovo predstava da se skrene paznja sa sve goreg zivotnog standarda gradjana i lopovluka nevidjenih razmera i da se zamazu oci gradjani sa ovim diletantima iz sns... mi smo zeleli da povecamo plate al cia nas sprecila.....

srrrrrrrrrdjan

pre 6 godina

Sloba, kakav god da je bio, bio je nezgodan i cvrst, znalo se ko ga voli a ko ga ne voli. Nije se mnogo zalio na opoziciju i nije bio patetican.
Vucic u jednoj recenici bar 5 puta samog sebe demantuje i stalno nesto place. Gledam ga pre neki dan na tv bastilji...prvo se zali na Makedonce, revolucija u toku, rusenje ne znam cega...a onda, u istoj recenici, isprica pateticnu pricu o vekovnom prijateljstvu i ljubavi sa Makedoncima, povecanju ekonomske saradnje, uzajamnoj pomoci, itd. Usput nije mogao a da se ne osvrne na to da opozicija ide na more, da se sunca i kupa. To je ona opozicija sa kojom nikad direktno nije razgovarao i kojoj nudi neke unutrasnje dijaloge. A opljuje je bar 10 puta u svakom intervjuu. Stalno prica kako ga u svetu cene i vole, Amerikanci ga obozavaju, imao je prijem u Beloj kuci kakav se ne pamti...a onda, isti ti Amerikanci spremaju neki puc protiv njega, ruse ga. Vole te ili te ne vole???! Sa Nemcima i Englezima je u najboljim odnosima na svetu, Rusi su mu braca? Pa ko te rusi???!!! Kim Dzong Un ?!
Lepo je i sto se na RTS-u zalio jedno 10 minuta da ga RTS konstantno ignorise, da ga ne pozivaju u goste...a dnevnici RTs-a nisu nista drugo nego polusatne tirade o uspesima velikog vodje i njegovih bliskih saradnika...

Zoran Milosavljević

pre 6 godina

E, dokle smo došli. Preko Makedonije ruši se Vučič. I koga će Ameri da dovedu na čelo Srbije.
Radikale? Sramota za Politiku.

Stevan

pre 6 godina

Pa cak i da je to istina, sto bi se mi brinuli? Nasa vlast valjda zna da postoje sluzbe koje treba na takve akcije da odgovore.Inace puno nelogicnosti i povrsnih vesti kao nesto se radi iz MK ali ne iz BG, a jos su urnebesnije izjave i povlacenje i potezi sa vracanjem ambasadora itd. Nego mene kao gradjanina vise interesuju Gosa, prosvetari, masovan odlazak mladih, smanjene penzije, zdravstvena zastita i overene knjizice itd.

Naruči me...

pre 6 godina

Haha ali ove fore...Čas mrze Vučića pa mu nameštaju i Ameri i Nemci...a kad treba Veber, Merkel i Vučko sveta nemačka trojica...

Koga vi...

sremac

pre 6 godina

JBG treba razumeti Amere Srbija ojacala stigli Migovi S 300 dolazi najbolji ministar odbrane u istoriji Vulin da ih nepotisnemo sa scene moraju reagovati

Nenad-EU

pre 6 godina

Opet ruše Vučića? Pa zar je moguće? Sad ćemo opet da slušamo analize vrhunskih, objektivnih novinara Milomira Marića i Dragana J Vučićevića.

Rigoleto

pre 6 godina

Kakvi ambasadori i CIA niko nije glup da trosi resurse na zemlju u kojoj ce svaki politicar i debeobac sam da kaze sve sto ih zanima za sitan car.Mi smo kao drzava busni kao sito vec 20-30 godina.Sve ostalo je predstava.E sad sto smo glasali da nam drzavu vodi drama kvin to je nas problem.

Niskoleteći Aligator

pre 6 godina

Po nalogu iz KGB, napisano u Moskvi, predato na objavljivanje najznačajnijim širiteljima "istine" na ovim prostorima, a narodne mase Glupsona sve "gutaju" kao gotovu stvar...
Vučko trlja ruke - u toku je treća epizoda serijala "Državni Udar", sada se u glavnoj ulozi pojavljuje CIA i njeni vazali, a naš mali Debeljko već danima lelemudi o tome kako "mi sve znamo"!
Očekuju se izjave naših "spasitelja", u cilju smirivanja tenzija i stavljanja ove "opasne" situacije pod kontrolu.

kuku

pre 6 godina

"Vredi dodati da se tekst koji je prenela Politika oslanja i na tvrdnje beogradskog "Informera" iz proteklih dana".
Treba li bilo šta komentarisati, ko veruje Informeru taj treba pod hitno na lečenje.

Elektron

pre 6 godina

A zašto nam ne biste za početak objasnili kakav je to "portal" sa koga je preuzet tekst; ko ga uređuje, čime se bavi? Koliko je pouzdan? Ko je autor teksta, odakle mu informacije? Zašto bi SAD "rušile" Srbiju, i šta uopšte znači da Srbija treba da "padne"? Zašto pisanje na tom "portalu" treba da uzmemo zdravo za gotovo, i zašto je vredno prenošenja? Pun je internet svakakvog đubre sadržaja, gde bi bio kraj srpskim medijima kada bi sve to prenosili.

mrmlj

pre 6 godina

@(Stevan, 24. avgust 2017 08:58) imajuci u vidu da je na celu te sluzbe gasic, da ameri veceras zaista odluce da nas sruse, do sutra ujutro ne bismo znali ni gde smo ni sta nam se desilo.

samojako

pre 6 godina

Haha, ovo vesti iz Makedonije su bile smešne još na početku, a sad ga već preteraste. Ali neka, voli prosečan Srbin da rešava zavere svetskih sila dok rešava kako da preživi od prvog do prvog.

propaganda bre!

pre 6 godina

Već oproban način skretanja pažnje javnosti sa nekih bitnih pitanja... prosečna plata, štrajk prosvetara, Goša, Vojska koja ništa nije dobila a opasno se ućutala.... Taj postupak se u obaveštajnom radu zove ubacivanje belih slonova....

moris drion

pre 6 godina

Iz mnogih komentara zaključuje se da se u stvari radi o paranoji vladajuće srpske elite,- dali je zaista paranoja?
Kada bi živeo u dubokom svemiru ne znajuci ništa o planeti Zemlji i procenjujući oba mišljenja o upetljanoti SAD u aktualnim događajima došao bi do zaključka da nema jasnih dokaza o istom - Presuda: nisu krivi.
Isto tako, znajući čime se aktivno bave specijalne službe SAD i njihovih zapadnih saveznika od pedesetih godina na ovamo (doba tvz. naftne krize na Bliskom istoku - obaranje postojećih vlada i postavljanje odgovarajućih)ne bih bio baš tako uveren da se upravo radi o paranoji.

Toma

pre 6 godina

Čekaj bre, kako da ruše svog kandidata, intimnog prijatelja, crkveni direk, vunderkinda, poslednju nadu,...!? Opredelite se, jesmo li prijatelji ili neprijatelji!

pro_ser

pre 6 godina

jao jao, jel su sad ameri krivi što kod nas baš i nije tako kako nas svako jutro umiva vodjica, jel su oni krivi što nam pojedini službenici ambasada, državnici, ministri, policajci više vole tamo neke rublje, nego li srpski dinar, njima je bolja i draža komšijina majka i to šta ona kuva, jer ta pasuljčina bez mesa, mnogo lepše miriše od kačamka koji je na majčinom stolu!!!

istorija se ne ponavlja samo je to jedna te ista nazovi pamet

pre 6 godina

Jel to traži novo radno mesto u privatnom sektoru pa mu trebaju reference o obaranju vlada, ili su ga prozvali da je nesposoban pa bi da se dokaže na Srbiji? Motivi su retko nesebični, a u današnje vreme... možda i ne radi za CIA, možda je odmetnik, hajdučija u ovim krajevima nikada nije bila retkost. I u doba turaka sami Turci su ovde dolazili u hajdučiju pljačkajući i gospodara i vraćali se nazad kao lojalni, možda to rade i ameri.

To je to

pre 6 godina

Ovakvu gomilu gluposti nisam skoro pročitao. I još kao novinarka iz Makedonije zna šta u CIA jedu za ručak, ko se s kim i gde viđa, sve... Stvarno je Politika nisko pala

Aki

pre 6 godina

Vest koja nema veze sa istinom. Jedino ako USA ambasador u Skoplju zeli da srusi prvog coveka Srbije, USA ambasadora u Beogradu.

Odavno nije bio neki drzavni udar, nema ni Parova ni Farmi da se narod zanima, pa daj ovakve vesti.

chombe

pre 6 godina

@Beogradjanka: A sta je to "Politika" nekad bila? Uvek je bila rezimski list, samo nije imala toliko bombasticne naslove kao konkurencija i uvek je imala "klozetski" dizajn koji je bajagi asocirao na skromnost i racionalnost. Tacno je da su kulturne i jos neke druge rubrike bile na visokom nivou i da je zaposljavala vrsne novinare, ali sustina je ipak bila politika, a ona je uvek bila rezimska i udvoricka.

CATAPA

pre 6 godina

Ko o čemu, ruska gubernija o "ugroženoj suverenosti". Ovde samo podanički status može da bude ugrožen, pa i to samo teoretski. U stvarnosti je rusofilija endemska.
Srbi su i komunizam prihvatili sa oduševljenjem i to isključivo zato što im je došao iz Rusije. Onda su ga se jednako oduševljeno odrekli nakon što su i Rusi.
Tito je ovde vladao do smrti samo zahvaljujući precizno lansiranoj glasini da je stvarno Rus, a ne Zagorac.

Noje

pre 6 godina

Pad Srbije? Gde? Pod zemlju, jer je već na zemlji, ne može dalje da pada. Da li su ovakve insinuacije o "padu" zapravo prebacivanje odgovornosti katastrofalne i nesposobne vlasti na nekog drugog, jer je "pad" zaista blizu, ali ne zbog Makedonaca, pogotovo ne zbog Amerikanaca, Nemaca, Rusa i sl. Vučić je jedini koji nije omiriso Hag za svoj minuli rad i sada je počeo ponovo da radi na svom novom spasavanju nakon sloma. Nije on problem, pametan je on za sebe. Ali, sa ovakvim obrazovanjem i ovakvom svešću ovaj narod kao celina ne može da napreduje možda čak ni da opstane, pa vi mislite šta god hoćete.

nesss

pre 6 godina

...još da b92 krene da objavljuje tekstove o ravnoj zemlji, vanzemaljcima i proplakalim ikonama pa da se onda nazove Treće oko..postali ste nepodnošljivi i na ivici ste brisanja..da ovo prenese Informer pa ajde ali b92!?

Nenad-EU

pre 6 godina

Opet ruše Vučića? Pa zar je moguće? Sad ćemo opet da slušamo analize vrhunskih, objektivnih novinara Milomira Marića i Dragana J Vučićevića.

sremac

pre 6 godina

JBG treba razumeti Amere Srbija ojacala stigli Migovi S 300 dolazi najbolji ministar odbrane u istoriji Vulin da ih nepotisnemo sa scene moraju reagovati

Zoran Milosavljević

pre 6 godina

E, dokle smo došli. Preko Makedonije ruši se Vučič. I koga će Ameri da dovedu na čelo Srbije.
Radikale? Sramota za Politiku.

Stevan

pre 6 godina

Pa cak i da je to istina, sto bi se mi brinuli? Nasa vlast valjda zna da postoje sluzbe koje treba na takve akcije da odgovore.Inace puno nelogicnosti i povrsnih vesti kao nesto se radi iz MK ali ne iz BG, a jos su urnebesnije izjave i povlacenje i potezi sa vracanjem ambasadora itd. Nego mene kao gradjanina vise interesuju Gosa, prosvetari, masovan odlazak mladih, smanjene penzije, zdravstvena zastita i overene knjizice itd.

Niskoleteći Aligator

pre 6 godina

Po nalogu iz KGB, napisano u Moskvi, predato na objavljivanje najznačajnijim širiteljima "istine" na ovim prostorima, a narodne mase Glupsona sve "gutaju" kao gotovu stvar...
Vučko trlja ruke - u toku je treća epizoda serijala "Državni Udar", sada se u glavnoj ulozi pojavljuje CIA i njeni vazali, a naš mali Debeljko već danima lelemudi o tome kako "mi sve znamo"!
Očekuju se izjave naših "spasitelja", u cilju smirivanja tenzija i stavljanja ove "opasne" situacije pod kontrolu.

Baba Vanga

pre 6 godina

Mi smo pali na dno.... nema vise gde da padnemo.... sada nam sledi izumiranje .... Dal ste vi novinari normalni??? Opet teorija zavere... zelite da jednog malog AV pretvorite u nesto znacajno i veliko pa sad kao ameri i Cia pokusavaju da sruse vec srusenu Srbiju....Sve je ovo predstava da se skrene paznja sa sve goreg zivotnog standarda gradjana i lopovluka nevidjenih razmera i da se zamazu oci gradjani sa ovim diletantima iz sns... mi smo zeleli da povecamo plate al cia nas sprecila.....

Rigoleto

pre 6 godina

Kakvi ambasadori i CIA niko nije glup da trosi resurse na zemlju u kojoj ce svaki politicar i debeobac sam da kaze sve sto ih zanima za sitan car.Mi smo kao drzava busni kao sito vec 20-30 godina.Sve ostalo je predstava.E sad sto smo glasali da nam drzavu vodi drama kvin to je nas problem.

srrrrrrrrrdjan

pre 6 godina

Sloba, kakav god da je bio, bio je nezgodan i cvrst, znalo se ko ga voli a ko ga ne voli. Nije se mnogo zalio na opoziciju i nije bio patetican.
Vucic u jednoj recenici bar 5 puta samog sebe demantuje i stalno nesto place. Gledam ga pre neki dan na tv bastilji...prvo se zali na Makedonce, revolucija u toku, rusenje ne znam cega...a onda, u istoj recenici, isprica pateticnu pricu o vekovnom prijateljstvu i ljubavi sa Makedoncima, povecanju ekonomske saradnje, uzajamnoj pomoci, itd. Usput nije mogao a da se ne osvrne na to da opozicija ide na more, da se sunca i kupa. To je ona opozicija sa kojom nikad direktno nije razgovarao i kojoj nudi neke unutrasnje dijaloge. A opljuje je bar 10 puta u svakom intervjuu. Stalno prica kako ga u svetu cene i vole, Amerikanci ga obozavaju, imao je prijem u Beloj kuci kakav se ne pamti...a onda, isti ti Amerikanci spremaju neki puc protiv njega, ruse ga. Vole te ili te ne vole???! Sa Nemcima i Englezima je u najboljim odnosima na svetu, Rusi su mu braca? Pa ko te rusi???!!! Kim Dzong Un ?!
Lepo je i sto se na RTS-u zalio jedno 10 minuta da ga RTS konstantno ignorise, da ga ne pozivaju u goste...a dnevnici RTs-a nisu nista drugo nego polusatne tirade o uspesima velikog vodje i njegovih bliskih saradnika...

samojako

pre 6 godina

Haha, ovo vesti iz Makedonije su bile smešne još na početku, a sad ga već preteraste. Ali neka, voli prosečan Srbin da rešava zavere svetskih sila dok rešava kako da preživi od prvog do prvog.

Elektron

pre 6 godina

A zašto nam ne biste za početak objasnili kakav je to "portal" sa koga je preuzet tekst; ko ga uređuje, čime se bavi? Koliko je pouzdan? Ko je autor teksta, odakle mu informacije? Zašto bi SAD "rušile" Srbiju, i šta uopšte znači da Srbija treba da "padne"? Zašto pisanje na tom "portalu" treba da uzmemo zdravo za gotovo, i zašto je vredno prenošenja? Pun je internet svakakvog đubre sadržaja, gde bi bio kraj srpskim medijima kada bi sve to prenosili.

propaganda bre!

pre 6 godina

Već oproban način skretanja pažnje javnosti sa nekih bitnih pitanja... prosečna plata, štrajk prosvetara, Goša, Vojska koja ništa nije dobila a opasno se ućutala.... Taj postupak se u obaveštajnom radu zove ubacivanje belih slonova....

Toma

pre 6 godina

Čekaj bre, kako da ruše svog kandidata, intimnog prijatelja, crkveni direk, vunderkinda, poslednju nadu,...!? Opredelite se, jesmo li prijatelji ili neprijatelji!

Naruči me...

pre 6 godina

Haha ali ove fore...Čas mrze Vučića pa mu nameštaju i Ameri i Nemci...a kad treba Veber, Merkel i Vučko sveta nemačka trojica...

Koga vi...

kuku

pre 6 godina

"Vredi dodati da se tekst koji je prenela Politika oslanja i na tvrdnje beogradskog "Informera" iz proteklih dana".
Treba li bilo šta komentarisati, ko veruje Informeru taj treba pod hitno na lečenje.

pro_ser

pre 6 godina

jao jao, jel su sad ameri krivi što kod nas baš i nije tako kako nas svako jutro umiva vodjica, jel su oni krivi što nam pojedini službenici ambasada, državnici, ministri, policajci više vole tamo neke rublje, nego li srpski dinar, njima je bolja i draža komšijina majka i to šta ona kuva, jer ta pasuljčina bez mesa, mnogo lepše miriše od kačamka koji je na majčinom stolu!!!

mrmlj

pre 6 godina

@(Stevan, 24. avgust 2017 08:58) imajuci u vidu da je na celu te sluzbe gasic, da ameri veceras zaista odluce da nas sruse, do sutra ujutro ne bismo znali ni gde smo ni sta nam se desilo.

Aki

pre 6 godina

Vest koja nema veze sa istinom. Jedino ako USA ambasador u Skoplju zeli da srusi prvog coveka Srbije, USA ambasadora u Beogradu.

Odavno nije bio neki drzavni udar, nema ni Parova ni Farmi da se narod zanima, pa daj ovakve vesti.

To je to

pre 6 godina

Ovakvu gomilu gluposti nisam skoro pročitao. I još kao novinarka iz Makedonije zna šta u CIA jedu za ručak, ko se s kim i gde viđa, sve... Stvarno je Politika nisko pala

CATAPA

pre 6 godina

Ko o čemu, ruska gubernija o "ugroženoj suverenosti". Ovde samo podanički status može da bude ugrožen, pa i to samo teoretski. U stvarnosti je rusofilija endemska.
Srbi su i komunizam prihvatili sa oduševljenjem i to isključivo zato što im je došao iz Rusije. Onda su ga se jednako oduševljeno odrekli nakon što su i Rusi.
Tito je ovde vladao do smrti samo zahvaljujući precizno lansiranoj glasini da je stvarno Rus, a ne Zagorac.

chombe

pre 6 godina

@Beogradjanka: A sta je to "Politika" nekad bila? Uvek je bila rezimski list, samo nije imala toliko bombasticne naslove kao konkurencija i uvek je imala "klozetski" dizajn koji je bajagi asocirao na skromnost i racionalnost. Tacno je da su kulturne i jos neke druge rubrike bile na visokom nivou i da je zaposljavala vrsne novinare, ali sustina je ipak bila politika, a ona je uvek bila rezimska i udvoricka.

moris drion

pre 6 godina

Iz mnogih komentara zaključuje se da se u stvari radi o paranoji vladajuće srpske elite,- dali je zaista paranoja?
Kada bi živeo u dubokom svemiru ne znajuci ništa o planeti Zemlji i procenjujući oba mišljenja o upetljanoti SAD u aktualnim događajima došao bi do zaključka da nema jasnih dokaza o istom - Presuda: nisu krivi.
Isto tako, znajući čime se aktivno bave specijalne službe SAD i njihovih zapadnih saveznika od pedesetih godina na ovamo (doba tvz. naftne krize na Bliskom istoku - obaranje postojećih vlada i postavljanje odgovarajućih)ne bih bio baš tako uveren da se upravo radi o paranoji.

istorija se ne ponavlja samo je to jedna te ista nazovi pamet

pre 6 godina

Jel to traži novo radno mesto u privatnom sektoru pa mu trebaju reference o obaranju vlada, ili su ga prozvali da je nesposoban pa bi da se dokaže na Srbiji? Motivi su retko nesebični, a u današnje vreme... možda i ne radi za CIA, možda je odmetnik, hajdučija u ovim krajevima nikada nije bila retkost. I u doba turaka sami Turci su ovde dolazili u hajdučiju pljačkajući i gospodara i vraćali se nazad kao lojalni, možda to rade i ameri.