Nedelja, 30.07.2017.

19:29

Putin naredio: 755 američkih diplomata da napusti Rusiju

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je da 755 američkih diplomata napusti Rusiju, prenosi AFP.

Izvor: B92

Putin naredio: 755 amerièkih diplomata da napusti Rusiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

KGBeee

pre 6 godina

Ostace Putinu na kraju samo Belorusija, Srbija, Iran i deo Sirije.

Sa svima ostalima se posvadjao ili je na dobrom putu da to uradi, a cena barela nafte vec trecu godinu ispod 50 dolara, pa vise kod kuce ne moze da glumi onoga koji Rusiju dize na noge i razvija, nego ce kao u sovjetska vremena narod koji zivi u bedi da se zamajava vojnim paradama.

Malkom

pre 6 godina

Wauu,od saveznika ima Kinu i Iran i Srbiju.
Bravo Putine macko borbena
(New Jersey, 30. jul 2017 20:56)

Kao prvo, to nije tačno. Evropa je Rusiji najveći ekonomski saveznik. Kao drugo, Iran i Kina, misliš da je to malo? Kina je ekonomski gigant u svetu, Iran je div na Bliskom istoku, najbogatijem području na svetu. I? Da te podsetim, upravo taj Iran i ta Rusija baciše Amerikance na kolena po pitanju Sirije. Asad je još tu, uprkos volji tvojih Amerikanaca.

Da ne zaboravim,
to što Srbiju spominješ u ovom kontekstu pored ovih ozbiljnih država (ako se ne šališ) pokazuje koliko ti je geopolitička analiza u svetu slabija strana.

ruska bajka

pre 6 godina

nije mi jasno cemu sve to?
pa vec godinama nas Rusi uveravaju kako ih americke sankcije nisu ni okrznule, jos ispada i da su procvetali u medjuvremenu, i sada odjednom izlivi besa zbog tih sankcija.
o cemu se radi?

Noje

pre 6 godina

Sada će Rusi da se lepo okrenu sami sebi pa da rade na sopstvenom standardu i da po tome dostignu i prestignu Nemce, Amerikance, Šveđane, Švajcarce...Ko veruje u ovo? Niko? Baš niko?

Pustinjska lisica

pre 6 godina

(tuzna prica, 30. jul 2017 20:55)
Ovo se zovu recipročne mere kojih svaka država, ako nije banana, se pridržava..
Ostalo je još pitanje konfiskovane ruske imovine u USA..

Macho Men

pre 6 godina

Wauu,od saveznika ima Kinu i Iran i Srbiju.
Bravo Putine macko borbena
(New Jersey, 30. jul 2017 20:56)

Šta će Rusiji saveznici ? Slabima trebaju saveznici, jakima ne trebaju.

EU Citizen

pre 6 godina

Ja sam oduševljen potezom Volođe, dao je Americi odličan izgvor da tek sad počne da ozbiljno davi Rusiju sankcijama i pređe na ono što najviše boli, energente. Tu rupu na zapadnom tržištu će popuniti američki proizvođači, a Rusija će da spadne još jedan nivo igrice dole i da zategne još jednu rupicu na kaišu. Jer dok se ta boljševička tvorevina ne uništi potpuno, i temeljito dezinfikuje, tj. deboljševizuje/denacifikuje, mira i prosperiteta u tom delu sveta neće biti. Ili mudri Srbi misle da su Krim, Donjeck, Lugansk, Abhazija, Južna Osetija, Transdnjeprovlje i sve ostale provokacije i agresivni akti Rusa oprošteni i zaboravljeni, i da vuci za bahaćenje i krvološtvo ne plaćaju kožom? :)

Pa kako ne

pre 6 godina

@klm
Nikakve sankcije ne moze Rusija, tj Putin da uvedu amerima. Ni oni ni bilo ko drugi. Ne zato sto je Amerika sila, vec jednostavno dzabe uvodis jer Amerika svakako ima ogromnu proizvodnju svega sto je potrebno u samoj Americi. Tako da on uvede sankcije i samo bez potrebe jos vise pogorsa odnose, jer amerima nece skoditi nikakva sankcija Rusa. I ostali iz Evrope da se udruze opet dzabe, jer ameri imaju industriju, proizvodnju. Rus sada uvede neku sankciju, ameri bez toga mogu. Dok Rusiju u dalje koce sankcije, oporavili se ali u pocetku je bilo klimavo, jer rusi nemaju neku industriju, da ne racunamo proizvodnju alkohola i vojne opreme :) Imaju, nije da nemaju ali je daleko od dovoljnog za 150 miliona ljudi. Ne pricam ovo ni kao eurofil, amerofil, rusofil, totalno sam neutralan samo sagledavamo stvari realno. Kina je jaka, ali nikad se ne bi suprotstavili amerima jer ameri ko zna koliko miliona zaposljavalju u Kini, ko zna koliko para ostaje tamo. Mozemo da pricamo mi za amere svasta, ali koliko najjacih svetskih firmi je bas njihovo i koliko zaposljavaju po Kini. A, svi rade u interesu Amerike. Mnogi i spijunaza. Sutra da im se naredi moraju da menjaju zemlju. Evropa uz njih, zato su oni nedodirljivi, iako bih voleo da budu. Svetski policajac treba, ali oni preteruju. Poz

Slobodan

pre 6 godina

Autogol putina,trebao je da ih izbaci sve,dalju komunikaciju iskljucivo preko nemacke ili neke druge evropske ambasade,ionako se centar svetskih zbivanja vrti oko bliskog istoka i ukrajine daleko od amerike tako da sa njima ne treba o tome ni razgovarati bliski istok resavati sa turskom,sirijom i iranom i ostati otvoren za ostale zemlje regije a ukrajinu sa nemackom francuskom i ukrajinom ..

samo da primetim

pre 6 godina

Ovde se ne radi o 755 diplomata, radi se o 755 zaposlenih a tu spada i tehnicko osoblje. Tu ima i zaposlenih Rusa. Broj ce biti isti kao i broj zaposlenih u Ruskoj ambasadi u USA.

Dragi

pre 6 godina

Ameri mislili da će se Rusi zadovoljiti time da na 35 odgovore sa 35 proteranih američkih diplomata i sve po starom. A Rusi im odgovorili sa 22, ali 22 puta više proteranih američkih. Tako to rade ozbiljne države. Sačekali su da se glave ohlade i odgovorili sa više nego adekvatnim odgovorom, a jenki neka razmisle kako sledeći put da postupe.

Rajkan

pre 6 godina

Ovo je odgovor na Obamin dekret iz 2016, tik pred izbore, kada je proterao gomilu ruskih diplomata i zaplenio neke objekte u vlasnistvu RF. Bilo je ocigledno da pokusava time da pokvari odnose i ubaci Trampu vruc krompir. Tada je Lavrov izjavio da ce Rusija odgovoriti istim merama, ali je Putin to odbio da uradi. Tramp je cak pisao na Twitteru da zbog toga postuje Pyrina, da je to pametan potez. Da je hteo, mogao je jednim potezom pera da ukine taj dekret, kad je postao predsednik. Imao je dovoljno vremena. Cak su i pregovarali o tom problemu, pri cemu su SAD trazile nove uslove, da vrate otetu imovinu. I sada koncano odgovor.

Dr Who

pre 6 godina

Okej, za ovog što mi je rekao "mogao je da ne potpiše". Ne, druže, nije mogao, jer kao što rekoh, ne odlučuje on o svemu, kao što ni ne treba. Napomena KGB botovima: Kada Senat i Kongres izglasaju nešto, Predsednik može da uloži veto. Onda oni glasaju opet, i ako izglasaju, Zakon važi bez Predsednikovog potpisa. Da se ne bi blamirao, Tramp je potpisao.

Huligan

pre 6 godina

Ostro, Amere najvise boli kad ih udaris po dzepu - sad je 755 porodica ostalo bez glavnog prihoda, a to ce sve morati Tramp da uhlebljuje izmisljenim radnim mestima.
A svi znamo koliko americki poreski obveznik cezne da placa izmisljena radna mesta...
(Antidervis, 30. jul 2017 19:59)

Šta ti misliš da je to Srbija pa da će im Trump "izmišljati" radna mjesta, tamo firma bez pardona izjuri na ulicu par hiljada ljudi i nema kome da se žališ!

Smesni su u svojoj nemoci,a to je sve cesce i cesce i cesce....

pre 6 godina

Ovo je samo odgovor na davno donesenu i primenjenu odluku da se Rusima oduzmu pojedini objekti,koje su njihovi diplomati koristili u SAD,izmedju ostalog i za odmor.
Broj 755 onih koji napustaju Rusiju nije nikako slucajno odabran.
Time se izjednacava broj Rusa na sluzbi u SAD i broj Amerikanaca u Rusiji.
Iskreno,cudi me da Putin odavno nije doneo slicnu odluku,kojom se uspostavlja reciprocitet,jer je ocigledno da antiruska histerija ne da prestaje,nego se nastavlja jos zesce nego ranije.
Nezavisni americki IT eksperti su dokazali da je do curenja podataka Demokratske stranke doslo ne hakovanjem,nego je neko od insajdera(zaposlenih) legalno pristupio serveru i sve iskopirao na eksterni uredjaj.
Posle toga je amaterski ubacio neke kodove,koje koriste ruski hakeri da bi zavaravao trag i prikrio svoj identitet.
Utvrdili su tacno vreme kad se to desilo i geografsku lokaciju(istocna obala SAD).
O ovome se cuti,a predstavlja jedan od glavnih `razloga` za uvodjenje novih sankcija i trpanja Rusa u isti kos sa Iranom i S.Korejom!
Energetski lobi pokusava na sve nacine prodati Evropljanima,visestruko skuplji gas iz SAD i ocito je da se ne biraju sredstva.
Srecom,vec su davno procitani i EU nece nasesti na ovaj bedni pokusaj, Putin ce sa zadrskom odgovoriti i na najnoviju provokaciju sankcijama!

dok

pre 6 godina

ovde se mnogi ne secaju da je obama jesenas proterao ruske diplomate putin nije odma uzvratio verovao je dolaskom trampa da ce biti bolje a ono sve gore i gore pa dosta je i cekao. Treba samo jednog da ostavi a i njega dobro da motre.

Boris

pre 6 godina

Ne radi se o proterivanju vec o reciprocitetu, u USA radi ukupno 455 ruskih diplomata, "a usled slabe trgovinske razmene, i losih ekonomskih odnosa (sankcija), nema razloga da njihov dip. personal ima vise ljudi".
Oduzimaju im se i vila za odmor nadomak Moskve, i skladiste u gradu, koji su im ustupljeni na korišćenje.
Tako kaze Putin

kraja

pre 6 godina

"Pa nije SAD Rusija, pa da jedan čovek (Tramp, u ovom slučaju) može da odredi kurs cele zemlje."

...mogao je da ne potpise nove sankcije...
...to je u deklokrugu njegovih ovlascenja...
...mogao je da vrati ruskoj ambasadi zgrade koje su im oduzete...
...mogao je da stopira mnoge stvari...
...ali, on je samo jedan prosecni priglupi americki predsednik...

Dr Who

pre 6 godina

Putine, za nekoga tvoje pameti, stvarno si me razočarao. Pa nije SAD Rusija, pa da jedan čovek (Tramp, u ovom slučaju) može da odredi kurs cele zemlje. A zemlja i njen narod žele sankcije. Možemo da mislimo da je to dobro, ili loše, ali tako demokratija funkcioniše. Ne može jedan čovek da preglasa sve ostale.

Antidervis

pre 6 godina

Putin je samo izbacio visak...Sada Amerika ima u Rusiji tacno onoliko diplomata koliko je Rusiji dozvoljeno u Americi - ni manje, ni vise.

Ostro, Amere najvise boli kad ih udaris po dzepu - sad je 755 porodica ostalo bez glavnog prihoda, a to ce sve morati Tramp da uhlebljuje izmisljenim radnim mestima.
A svi znamo koliko americki poreski obveznik cezne da placa izmisljena radna mesta...

Antidervis

pre 6 godina

Putin je samo izbacio visak...Sada Amerika ima u Rusiji tacno onoliko diplomata koliko je Rusiji dozvoljeno u Americi - ni manje, ni vise.

Ostro, Amere najvise boli kad ih udaris po dzepu - sad je 755 porodica ostalo bez glavnog prihoda, a to ce sve morati Tramp da uhlebljuje izmisljenim radnim mestima.
A svi znamo koliko americki poreski obveznik cezne da placa izmisljena radna mesta...

kraja

pre 6 godina

"Pa nije SAD Rusija, pa da jedan čovek (Tramp, u ovom slučaju) može da odredi kurs cele zemlje."

...mogao je da ne potpise nove sankcije...
...to je u deklokrugu njegovih ovlascenja...
...mogao je da vrati ruskoj ambasadi zgrade koje su im oduzete...
...mogao je da stopira mnoge stvari...
...ali, on je samo jedan prosecni priglupi americki predsednik...

Dragi

pre 6 godina

Ameri mislili da će se Rusi zadovoljiti time da na 35 odgovore sa 35 proteranih američkih diplomata i sve po starom. A Rusi im odgovorili sa 22, ali 22 puta više proteranih američkih. Tako to rade ozbiljne države. Sačekali su da se glave ohlade i odgovorili sa više nego adekvatnim odgovorom, a jenki neka razmisle kako sledeći put da postupe.

Smesni su u svojoj nemoci,a to je sve cesce i cesce i cesce....

pre 6 godina

Ovo je samo odgovor na davno donesenu i primenjenu odluku da se Rusima oduzmu pojedini objekti,koje su njihovi diplomati koristili u SAD,izmedju ostalog i za odmor.
Broj 755 onih koji napustaju Rusiju nije nikako slucajno odabran.
Time se izjednacava broj Rusa na sluzbi u SAD i broj Amerikanaca u Rusiji.
Iskreno,cudi me da Putin odavno nije doneo slicnu odluku,kojom se uspostavlja reciprocitet,jer je ocigledno da antiruska histerija ne da prestaje,nego se nastavlja jos zesce nego ranije.
Nezavisni americki IT eksperti su dokazali da je do curenja podataka Demokratske stranke doslo ne hakovanjem,nego je neko od insajdera(zaposlenih) legalno pristupio serveru i sve iskopirao na eksterni uredjaj.
Posle toga je amaterski ubacio neke kodove,koje koriste ruski hakeri da bi zavaravao trag i prikrio svoj identitet.
Utvrdili su tacno vreme kad se to desilo i geografsku lokaciju(istocna obala SAD).
O ovome se cuti,a predstavlja jedan od glavnih `razloga` za uvodjenje novih sankcija i trpanja Rusa u isti kos sa Iranom i S.Korejom!
Energetski lobi pokusava na sve nacine prodati Evropljanima,visestruko skuplji gas iz SAD i ocito je da se ne biraju sredstva.
Srecom,vec su davno procitani i EU nece nasesti na ovaj bedni pokusaj, Putin ce sa zadrskom odgovoriti i na najnoviju provokaciju sankcijama!

dok

pre 6 godina

ovde se mnogi ne secaju da je obama jesenas proterao ruske diplomate putin nije odma uzvratio verovao je dolaskom trampa da ce biti bolje a ono sve gore i gore pa dosta je i cekao. Treba samo jednog da ostavi a i njega dobro da motre.

Huligan

pre 6 godina

Ostro, Amere najvise boli kad ih udaris po dzepu - sad je 755 porodica ostalo bez glavnog prihoda, a to ce sve morati Tramp da uhlebljuje izmisljenim radnim mestima.
A svi znamo koliko americki poreski obveznik cezne da placa izmisljena radna mesta...
(Antidervis, 30. jul 2017 19:59)

Šta ti misliš da je to Srbija pa da će im Trump "izmišljati" radna mjesta, tamo firma bez pardona izjuri na ulicu par hiljada ljudi i nema kome da se žališ!

Rajkan

pre 6 godina

Ovo je odgovor na Obamin dekret iz 2016, tik pred izbore, kada je proterao gomilu ruskih diplomata i zaplenio neke objekte u vlasnistvu RF. Bilo je ocigledno da pokusava time da pokvari odnose i ubaci Trampu vruc krompir. Tada je Lavrov izjavio da ce Rusija odgovoriti istim merama, ali je Putin to odbio da uradi. Tramp je cak pisao na Twitteru da zbog toga postuje Pyrina, da je to pametan potez. Da je hteo, mogao je jednim potezom pera da ukine taj dekret, kad je postao predsednik. Imao je dovoljno vremena. Cak su i pregovarali o tom problemu, pri cemu su SAD trazile nove uslove, da vrate otetu imovinu. I sada koncano odgovor.

Boris

pre 6 godina

Ne radi se o proterivanju vec o reciprocitetu, u USA radi ukupno 455 ruskih diplomata, "a usled slabe trgovinske razmene, i losih ekonomskih odnosa (sankcija), nema razloga da njihov dip. personal ima vise ljudi".
Oduzimaju im se i vila za odmor nadomak Moskve, i skladiste u gradu, koji su im ustupljeni na korišćenje.
Tako kaze Putin

Malkom

pre 6 godina

Wauu,od saveznika ima Kinu i Iran i Srbiju.
Bravo Putine macko borbena
(New Jersey, 30. jul 2017 20:56)

Kao prvo, to nije tačno. Evropa je Rusiji najveći ekonomski saveznik. Kao drugo, Iran i Kina, misliš da je to malo? Kina je ekonomski gigant u svetu, Iran je div na Bliskom istoku, najbogatijem području na svetu. I? Da te podsetim, upravo taj Iran i ta Rusija baciše Amerikance na kolena po pitanju Sirije. Asad je još tu, uprkos volji tvojih Amerikanaca.

Da ne zaboravim,
to što Srbiju spominješ u ovom kontekstu pored ovih ozbiljnih država (ako se ne šališ) pokazuje koliko ti je geopolitička analiza u svetu slabija strana.

Dr Who

pre 6 godina

Okej, za ovog što mi je rekao "mogao je da ne potpiše". Ne, druže, nije mogao, jer kao što rekoh, ne odlučuje on o svemu, kao što ni ne treba. Napomena KGB botovima: Kada Senat i Kongres izglasaju nešto, Predsednik može da uloži veto. Onda oni glasaju opet, i ako izglasaju, Zakon važi bez Predsednikovog potpisa. Da se ne bi blamirao, Tramp je potpisao.

Macho Men

pre 6 godina

Wauu,od saveznika ima Kinu i Iran i Srbiju.
Bravo Putine macko borbena
(New Jersey, 30. jul 2017 20:56)

Šta će Rusiji saveznici ? Slabima trebaju saveznici, jakima ne trebaju.

Pustinjska lisica

pre 6 godina

(tuzna prica, 30. jul 2017 20:55)
Ovo se zovu recipročne mere kojih svaka država, ako nije banana, se pridržava..
Ostalo je još pitanje konfiskovane ruske imovine u USA..

EU Citizen

pre 6 godina

Ja sam oduševljen potezom Volođe, dao je Americi odličan izgvor da tek sad počne da ozbiljno davi Rusiju sankcijama i pređe na ono što najviše boli, energente. Tu rupu na zapadnom tržištu će popuniti američki proizvođači, a Rusija će da spadne još jedan nivo igrice dole i da zategne još jednu rupicu na kaišu. Jer dok se ta boljševička tvorevina ne uništi potpuno, i temeljito dezinfikuje, tj. deboljševizuje/denacifikuje, mira i prosperiteta u tom delu sveta neće biti. Ili mudri Srbi misle da su Krim, Donjeck, Lugansk, Abhazija, Južna Osetija, Transdnjeprovlje i sve ostale provokacije i agresivni akti Rusa oprošteni i zaboravljeni, i da vuci za bahaćenje i krvološtvo ne plaćaju kožom? :)

Dr Who

pre 6 godina

Putine, za nekoga tvoje pameti, stvarno si me razočarao. Pa nije SAD Rusija, pa da jedan čovek (Tramp, u ovom slučaju) može da odredi kurs cele zemlje. A zemlja i njen narod žele sankcije. Možemo da mislimo da je to dobro, ili loše, ali tako demokratija funkcioniše. Ne može jedan čovek da preglasa sve ostale.

ruska bajka

pre 6 godina

nije mi jasno cemu sve to?
pa vec godinama nas Rusi uveravaju kako ih americke sankcije nisu ni okrznule, jos ispada i da su procvetali u medjuvremenu, i sada odjednom izlivi besa zbog tih sankcija.
o cemu se radi?

Slobodan

pre 6 godina

Autogol putina,trebao je da ih izbaci sve,dalju komunikaciju iskljucivo preko nemacke ili neke druge evropske ambasade,ionako se centar svetskih zbivanja vrti oko bliskog istoka i ukrajine daleko od amerike tako da sa njima ne treba o tome ni razgovarati bliski istok resavati sa turskom,sirijom i iranom i ostati otvoren za ostale zemlje regije a ukrajinu sa nemackom francuskom i ukrajinom ..

Noje

pre 6 godina

Sada će Rusi da se lepo okrenu sami sebi pa da rade na sopstvenom standardu i da po tome dostignu i prestignu Nemce, Amerikance, Šveđane, Švajcarce...Ko veruje u ovo? Niko? Baš niko?

samo da primetim

pre 6 godina

Ovde se ne radi o 755 diplomata, radi se o 755 zaposlenih a tu spada i tehnicko osoblje. Tu ima i zaposlenih Rusa. Broj ce biti isti kao i broj zaposlenih u Ruskoj ambasadi u USA.

Pa kako ne

pre 6 godina

@klm
Nikakve sankcije ne moze Rusija, tj Putin da uvedu amerima. Ni oni ni bilo ko drugi. Ne zato sto je Amerika sila, vec jednostavno dzabe uvodis jer Amerika svakako ima ogromnu proizvodnju svega sto je potrebno u samoj Americi. Tako da on uvede sankcije i samo bez potrebe jos vise pogorsa odnose, jer amerima nece skoditi nikakva sankcija Rusa. I ostali iz Evrope da se udruze opet dzabe, jer ameri imaju industriju, proizvodnju. Rus sada uvede neku sankciju, ameri bez toga mogu. Dok Rusiju u dalje koce sankcije, oporavili se ali u pocetku je bilo klimavo, jer rusi nemaju neku industriju, da ne racunamo proizvodnju alkohola i vojne opreme :) Imaju, nije da nemaju ali je daleko od dovoljnog za 150 miliona ljudi. Ne pricam ovo ni kao eurofil, amerofil, rusofil, totalno sam neutralan samo sagledavamo stvari realno. Kina je jaka, ali nikad se ne bi suprotstavili amerima jer ameri ko zna koliko miliona zaposljavalju u Kini, ko zna koliko para ostaje tamo. Mozemo da pricamo mi za amere svasta, ali koliko najjacih svetskih firmi je bas njihovo i koliko zaposljavaju po Kini. A, svi rade u interesu Amerike. Mnogi i spijunaza. Sutra da im se naredi moraju da menjaju zemlju. Evropa uz njih, zato su oni nedodirljivi, iako bih voleo da budu. Svetski policajac treba, ali oni preteruju. Poz

KGBeee

pre 6 godina

Ostace Putinu na kraju samo Belorusija, Srbija, Iran i deo Sirije.

Sa svima ostalima se posvadjao ili je na dobrom putu da to uradi, a cena barela nafte vec trecu godinu ispod 50 dolara, pa vise kod kuce ne moze da glumi onoga koji Rusiju dize na noge i razvija, nego ce kao u sovjetska vremena narod koji zivi u bedi da se zamajava vojnim paradama.

EU Citizen

pre 6 godina

Ja sam oduševljen potezom Volođe, dao je Americi odličan izgvor da tek sad počne da ozbiljno davi Rusiju sankcijama i pređe na ono što najviše boli, energente. Tu rupu na zapadnom tržištu će popuniti američki proizvođači, a Rusija će da spadne još jedan nivo igrice dole i da zategne još jednu rupicu na kaišu. Jer dok se ta boljševička tvorevina ne uništi potpuno, i temeljito dezinfikuje, tj. deboljševizuje/denacifikuje, mira i prosperiteta u tom delu sveta neće biti. Ili mudri Srbi misle da su Krim, Donjeck, Lugansk, Abhazija, Južna Osetija, Transdnjeprovlje i sve ostale provokacije i agresivni akti Rusa oprošteni i zaboravljeni, i da vuci za bahaćenje i krvološtvo ne plaćaju kožom? :)

Dr Who

pre 6 godina

Putine, za nekoga tvoje pameti, stvarno si me razočarao. Pa nije SAD Rusija, pa da jedan čovek (Tramp, u ovom slučaju) može da odredi kurs cele zemlje. A zemlja i njen narod žele sankcije. Možemo da mislimo da je to dobro, ili loše, ali tako demokratija funkcioniše. Ne može jedan čovek da preglasa sve ostale.

ruska bajka

pre 6 godina

nije mi jasno cemu sve to?
pa vec godinama nas Rusi uveravaju kako ih americke sankcije nisu ni okrznule, jos ispada i da su procvetali u medjuvremenu, i sada odjednom izlivi besa zbog tih sankcija.
o cemu se radi?

KGBeee

pre 6 godina

Ostace Putinu na kraju samo Belorusija, Srbija, Iran i deo Sirije.

Sa svima ostalima se posvadjao ili je na dobrom putu da to uradi, a cena barela nafte vec trecu godinu ispod 50 dolara, pa vise kod kuce ne moze da glumi onoga koji Rusiju dize na noge i razvija, nego ce kao u sovjetska vremena narod koji zivi u bedi da se zamajava vojnim paradama.

Noje

pre 6 godina

Sada će Rusi da se lepo okrenu sami sebi pa da rade na sopstvenom standardu i da po tome dostignu i prestignu Nemce, Amerikance, Šveđane, Švajcarce...Ko veruje u ovo? Niko? Baš niko?

Pa kako ne

pre 6 godina

@klm
Nikakve sankcije ne moze Rusija, tj Putin da uvedu amerima. Ni oni ni bilo ko drugi. Ne zato sto je Amerika sila, vec jednostavno dzabe uvodis jer Amerika svakako ima ogromnu proizvodnju svega sto je potrebno u samoj Americi. Tako da on uvede sankcije i samo bez potrebe jos vise pogorsa odnose, jer amerima nece skoditi nikakva sankcija Rusa. I ostali iz Evrope da se udruze opet dzabe, jer ameri imaju industriju, proizvodnju. Rus sada uvede neku sankciju, ameri bez toga mogu. Dok Rusiju u dalje koce sankcije, oporavili se ali u pocetku je bilo klimavo, jer rusi nemaju neku industriju, da ne racunamo proizvodnju alkohola i vojne opreme :) Imaju, nije da nemaju ali je daleko od dovoljnog za 150 miliona ljudi. Ne pricam ovo ni kao eurofil, amerofil, rusofil, totalno sam neutralan samo sagledavamo stvari realno. Kina je jaka, ali nikad se ne bi suprotstavili amerima jer ameri ko zna koliko miliona zaposljavalju u Kini, ko zna koliko para ostaje tamo. Mozemo da pricamo mi za amere svasta, ali koliko najjacih svetskih firmi je bas njihovo i koliko zaposljavaju po Kini. A, svi rade u interesu Amerike. Mnogi i spijunaza. Sutra da im se naredi moraju da menjaju zemlju. Evropa uz njih, zato su oni nedodirljivi, iako bih voleo da budu. Svetski policajac treba, ali oni preteruju. Poz

Antidervis

pre 6 godina

Putin je samo izbacio visak...Sada Amerika ima u Rusiji tacno onoliko diplomata koliko je Rusiji dozvoljeno u Americi - ni manje, ni vise.

Ostro, Amere najvise boli kad ih udaris po dzepu - sad je 755 porodica ostalo bez glavnog prihoda, a to ce sve morati Tramp da uhlebljuje izmisljenim radnim mestima.
A svi znamo koliko americki poreski obveznik cezne da placa izmisljena radna mesta...

Slobodan

pre 6 godina

Autogol putina,trebao je da ih izbaci sve,dalju komunikaciju iskljucivo preko nemacke ili neke druge evropske ambasade,ionako se centar svetskih zbivanja vrti oko bliskog istoka i ukrajine daleko od amerike tako da sa njima ne treba o tome ni razgovarati bliski istok resavati sa turskom,sirijom i iranom i ostati otvoren za ostale zemlje regije a ukrajinu sa nemackom francuskom i ukrajinom ..

Dragi

pre 6 godina

Ameri mislili da će se Rusi zadovoljiti time da na 35 odgovore sa 35 proteranih američkih diplomata i sve po starom. A Rusi im odgovorili sa 22, ali 22 puta više proteranih američkih. Tako to rade ozbiljne države. Sačekali su da se glave ohlade i odgovorili sa više nego adekvatnim odgovorom, a jenki neka razmisle kako sledeći put da postupe.

kraja

pre 6 godina

"Pa nije SAD Rusija, pa da jedan čovek (Tramp, u ovom slučaju) može da odredi kurs cele zemlje."

...mogao je da ne potpise nove sankcije...
...to je u deklokrugu njegovih ovlascenja...
...mogao je da vrati ruskoj ambasadi zgrade koje su im oduzete...
...mogao je da stopira mnoge stvari...
...ali, on je samo jedan prosecni priglupi americki predsednik...

Huligan

pre 6 godina

Ostro, Amere najvise boli kad ih udaris po dzepu - sad je 755 porodica ostalo bez glavnog prihoda, a to ce sve morati Tramp da uhlebljuje izmisljenim radnim mestima.
A svi znamo koliko americki poreski obveznik cezne da placa izmisljena radna mesta...
(Antidervis, 30. jul 2017 19:59)

Šta ti misliš da je to Srbija pa da će im Trump "izmišljati" radna mjesta, tamo firma bez pardona izjuri na ulicu par hiljada ljudi i nema kome da se žališ!

Dr Who

pre 6 godina

Okej, za ovog što mi je rekao "mogao je da ne potpiše". Ne, druže, nije mogao, jer kao što rekoh, ne odlučuje on o svemu, kao što ni ne treba. Napomena KGB botovima: Kada Senat i Kongres izglasaju nešto, Predsednik može da uloži veto. Onda oni glasaju opet, i ako izglasaju, Zakon važi bez Predsednikovog potpisa. Da se ne bi blamirao, Tramp je potpisao.

Macho Men

pre 6 godina

Wauu,od saveznika ima Kinu i Iran i Srbiju.
Bravo Putine macko borbena
(New Jersey, 30. jul 2017 20:56)

Šta će Rusiji saveznici ? Slabima trebaju saveznici, jakima ne trebaju.

Smesni su u svojoj nemoci,a to je sve cesce i cesce i cesce....

pre 6 godina

Ovo je samo odgovor na davno donesenu i primenjenu odluku da se Rusima oduzmu pojedini objekti,koje su njihovi diplomati koristili u SAD,izmedju ostalog i za odmor.
Broj 755 onih koji napustaju Rusiju nije nikako slucajno odabran.
Time se izjednacava broj Rusa na sluzbi u SAD i broj Amerikanaca u Rusiji.
Iskreno,cudi me da Putin odavno nije doneo slicnu odluku,kojom se uspostavlja reciprocitet,jer je ocigledno da antiruska histerija ne da prestaje,nego se nastavlja jos zesce nego ranije.
Nezavisni americki IT eksperti su dokazali da je do curenja podataka Demokratske stranke doslo ne hakovanjem,nego je neko od insajdera(zaposlenih) legalno pristupio serveru i sve iskopirao na eksterni uredjaj.
Posle toga je amaterski ubacio neke kodove,koje koriste ruski hakeri da bi zavaravao trag i prikrio svoj identitet.
Utvrdili su tacno vreme kad se to desilo i geografsku lokaciju(istocna obala SAD).
O ovome se cuti,a predstavlja jedan od glavnih `razloga` za uvodjenje novih sankcija i trpanja Rusa u isti kos sa Iranom i S.Korejom!
Energetski lobi pokusava na sve nacine prodati Evropljanima,visestruko skuplji gas iz SAD i ocito je da se ne biraju sredstva.
Srecom,vec su davno procitani i EU nece nasesti na ovaj bedni pokusaj, Putin ce sa zadrskom odgovoriti i na najnoviju provokaciju sankcijama!

Malkom

pre 6 godina

Wauu,od saveznika ima Kinu i Iran i Srbiju.
Bravo Putine macko borbena
(New Jersey, 30. jul 2017 20:56)

Kao prvo, to nije tačno. Evropa je Rusiji najveći ekonomski saveznik. Kao drugo, Iran i Kina, misliš da je to malo? Kina je ekonomski gigant u svetu, Iran je div na Bliskom istoku, najbogatijem području na svetu. I? Da te podsetim, upravo taj Iran i ta Rusija baciše Amerikance na kolena po pitanju Sirije. Asad je još tu, uprkos volji tvojih Amerikanaca.

Da ne zaboravim,
to što Srbiju spominješ u ovom kontekstu pored ovih ozbiljnih država (ako se ne šališ) pokazuje koliko ti je geopolitička analiza u svetu slabija strana.

dok

pre 6 godina

ovde se mnogi ne secaju da je obama jesenas proterao ruske diplomate putin nije odma uzvratio verovao je dolaskom trampa da ce biti bolje a ono sve gore i gore pa dosta je i cekao. Treba samo jednog da ostavi a i njega dobro da motre.

samo da primetim

pre 6 godina

Ovde se ne radi o 755 diplomata, radi se o 755 zaposlenih a tu spada i tehnicko osoblje. Tu ima i zaposlenih Rusa. Broj ce biti isti kao i broj zaposlenih u Ruskoj ambasadi u USA.

Rajkan

pre 6 godina

Ovo je odgovor na Obamin dekret iz 2016, tik pred izbore, kada je proterao gomilu ruskih diplomata i zaplenio neke objekte u vlasnistvu RF. Bilo je ocigledno da pokusava time da pokvari odnose i ubaci Trampu vruc krompir. Tada je Lavrov izjavio da ce Rusija odgovoriti istim merama, ali je Putin to odbio da uradi. Tramp je cak pisao na Twitteru da zbog toga postuje Pyrina, da je to pametan potez. Da je hteo, mogao je jednim potezom pera da ukine taj dekret, kad je postao predsednik. Imao je dovoljno vremena. Cak su i pregovarali o tom problemu, pri cemu su SAD trazile nove uslove, da vrate otetu imovinu. I sada koncano odgovor.

Pustinjska lisica

pre 6 godina

(tuzna prica, 30. jul 2017 20:55)
Ovo se zovu recipročne mere kojih svaka država, ako nije banana, se pridržava..
Ostalo je još pitanje konfiskovane ruske imovine u USA..

Boris

pre 6 godina

Ne radi se o proterivanju vec o reciprocitetu, u USA radi ukupno 455 ruskih diplomata, "a usled slabe trgovinske razmene, i losih ekonomskih odnosa (sankcija), nema razloga da njihov dip. personal ima vise ljudi".
Oduzimaju im se i vila za odmor nadomak Moskve, i skladiste u gradu, koji su im ustupljeni na korišćenje.
Tako kaze Putin