Utorak, 27.06.2017.

00:25

VN: SAD neće Vulina za ministra; Blic: Vulin, iznenađenje

Večernje novosti su prenele da je Aleksandar Vučić izložen ogromnom pritisku SAD da za ministra odbrane ne bude imenovan Aleksandar Vulin.

Izvor: B92

VN: SAD neæe Vulina za ministra; Blic: Vulin, iznenaðenje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

Nebojsa

pre 6 godina

Ne zna se sta je gore: to sto Amerikanci ne daju da Vulin bude ministar ili sto AV hoce da ga postavi za ministra.To se zove dvostruki negativni konflikt po srpski narod.

deki

pre 6 godina

Kako Vučić postavlja ministre. On kako postade predsjednik tako i Srbija pređe u predsjednički sistem vladavine. Šta je sljedeće, Vučić postaje monarh, a Srbija preko noći monarhija?
P.S. Za EU je Srbija odavno spremna samo ova izvršna vlast još nije najjasnija ko kakvu ulogu ima. Inaće ostalo je sve uređeno..

magarac sa velikim... repom

pre 6 godina

Vučić je ZVANIČNO izabrani Predsednik Republike Srbije.
Obavljena je "inauguracija", pa je ZVANIČNO stupio na dužnost.
Za Predsednika Republike Srbije, Ustavom su TAČNO utvrđene sve nadležnosti i prava, među kojima NEMA ništa u vezi postavljanja ministara u Vladi...
Predsednik Republike je u skladu sa svojim ovlašćenjima, predložio mandatara Skupštini Republike Srbije, za sastav nove Vlade.
Tu se završava priča, i nema ON više NIŠTA da se meša u taj postupak!
Vučić da se povuče u svoje Predsedničke odaje, ograniči svoje aktivnosti na Ustavom određeni okvir, i prestane da izigrava medijsku zvezdu...

Jugonostalgičar

pre 6 godina

Za 6 meseci će biti nova rekonstrukcija vlade. Novi ministar vojske: Lazanjski.

Pa kad prođe još 6 meseci sledeća rekonstrukcija. Ali sad su ispucani svi eksperti. Koga sada staviti na tu funkciju?

jan

pre 6 godina

...predsednik Srbije i lider SNS je odlučan da mu poveri tu dužnost.Samo u jednoj rečenici je dva puta prekršen USTAV Srbije.
1,Predsednik je nestranačka ličnost.
2,Predsednik ne postavlja ministre nego mandatar.

Pedja

pre 6 godina

U celom ovom naganjanju Vulin - ne Vulin, uopste se ne pominje mandatarka, kao da ga ona nije ni predlozila. Zaista, da li je ona ikoga od ministara predlozila?
(seljak, 27. jun 2017 01:45)

Mandatarka se pita koliko i ti i ja.

Drasko

pre 6 godina

Predsednik nas dragi i voljeni AV da se spremi sa Vulinom i ostalom svitom pa da nam odrzi govor na Gazimestanu 28 juna.da nas mine zelja na heroja Slobu a AV na ministra informisanje.

Gaga B

pre 6 godina

Visokopostovani gospodin Vulin je pravi čovek za odbranu Srbije. Još u JUL-u je gospodin Vulin pokazao svoje kvalitete. A danas kao spoj kvaliteta i životnog iskustva nameće sa kao odličan kandidat za svaku funkciju pa tako i za jednu od najodgovornijih. Čestitam narodu na izboru.

Novica

pre 6 godina

SAD i dalje izigrava svetskog policajca...samo dokle...Srbija je suverena i nezavisna država i nesmemo podleći pritiscima da nam drugi postavljaju i smenjuju ljude, to je naša unutrašnja stvar.

.

pre 6 godina

Nakon ratova 90 ih i bombardovanja Srbije došli smo od toga da jedan milosevicevac vodi spoljnu politiku naše zemlje. Tužno zaista, narodu kao da je kolektivno izbrisano sećanje kad se pogleda ko je danas na vlasti, a ovo je samo kulminacija toga.

filatelista

pre 6 godina

koje spinovanje. Naručen tekst o "pritisku" na njegovo veličanstvo, a realnost, može Vulin da laprda, na tome sve i ostaje, pa ih baš briga ko će gde da sedi.

Mićun

pre 6 godina

Sve same sveznalice i stručnjaci, u sve se razumeju, mogu uspešno da vode svako ministarstvo...pa ovaj u Slobino vreme ne bi bio ni gradskoj skupštini, a sad kod vodje obrnuo 3 ministarstva već. Strašno

Realno

pre 6 godina

Od kada to predsednik sastavlja Vladu? Treba mu neko reći da on više nije premijer. Vulin ministar Vojni, o Bože gde ide ova Srbija. Nikada nisam mislio da ću ovo izgovoriti, braćo Amerikanci pomagajte...

Ivan ZG

pre 6 godina

Ono na inauguraciji Vučića su bile riječi, a ovo su djela. U staroj tradiciji razlikuju se kao nebo i zemlja. Prvo pomirljivi tonovi na inauguraci (tko nas bre zavadi?), a onda postavljanje na mjesto ministra obrane čovjeka koji je uvjek bio zadužen za huškanje i podizanje tenzija među susjedima. I kada situacija dođe do usijanja onda se pojavljuje spasioc u liku i djelu AV (kao da ga je sam Bog poslao) i stišava situaciju. I tako ON ostaje vječiti spasioc bez koga bi sigurno bilo rata opet. I ON bi opet iz 28-og reda vojnika na ratištu (udaljen cca. 40-50 km od ratišta) sa megafonom vikao: Napred! Za otađbinu!
Ovo je ipak predstava za domaću upotrebu.
Toliko o spremnosti za rješavanje otvorenih pitanja između Srbije i Hrvatske (granica, nestale osobe iz rata, pitanje preklapanja nadležnosti pravosuđa...). A dok se to ne riješi nema ni zatvaranja poglavlja za pristup EU, pa se za ne ulazak optuže susjedi. Ovo je dvostruka dobit. Em su susjedi krivi za zastoj em se ne ulazi u EU gdje ipak treba poštivati zakone. Ovako rođo sve sam riješi. Kakvi zakoni, policija i sudovi. ON to sam riješi jednim telefonskim razgovorom. Jer poslao ga je ON sa neba među grešnike.
Aleluja...

PSL

pre 6 godina

Ko se iznenadio? Pa o tome se pričalo još kada je Gašić smenjen. Možda se Ana iznenadila. Sve mi se čini da će ona brzo dati ostavku, ako nije sve ono što su novine pisale o njoj tj. fikus i Vučićeva marioneta. možda je premijerka zaista mislila da će ona sastavljati vladu, ali eto dokaza da od toga nema ništa. Sprdačina se nastavlja. Evo nama dokaza da od goreg može biti još gore. Na žalost već trideset godina niko da nam dokaže da može biti bolje nama građanima a svima njima koji su na vlasti je sve bolje i bolje.

Dejan

pre 6 godina

Alo bre narode kako predsednik Vučić može da postavi Vulina za ministra odbrane, zar nije posao premijerke Brnabić da bira ministre u svojoj vladi.Ako je ovo tačno onda Vučić krši Ustav a mi polako klizamo u diktaturu.

psiho

pre 6 godina

znaci za postavljanje Vulina na mesto ministra odbrane nemam komentar . smesno i zalosno u isto vreme... al sta zeli Vasington ? njihova zemlja ? drzava ? sta se svuda petljaju ..

Google

pre 6 godina

Ali zašto pritisak na Vučića? Pa on je predsednik a ne premijer. A premijer odlučuje ko će bigi ministar. Zar ne?! Ili SAD zna nešto više?! Ili ja izigravam glupavog... :-)

MIka

pre 6 godina

"...predsednik Srbije i lider SNS je odlučan da mu poveri tu dužnost..."
Ček ček. Zar ne treba PREMIJER da odabere ministre???

:):):):)

ikebana

Bojan

pre 6 godina

Ma laz, Trump je licno trazio da Vulin postane clan njegovog kabineta. Jel ovo neka zahebancija? Javno se prica da nam ameri odlucuju o ministrima. Pa kad moze o ministrima onda moze i o premijerima i predsednicima. Dve reci, banana republika.

Бата Стојковић

pre 6 godina

Добро ко је председник Владе Србије, Вучић или Брнабић? Судећи по ВН Брнабић ће само да стави потпис на одлуку коју ће да добије са Андрићевог венца.

NN

pre 6 godina

Vucic treba da nam kaze gradjaniam da je Srbija odabrala rusku stranu i da od EU clanstva nema nista. Samo sto se to uvijedno porucuje preko navodno proevropski nastrojene premijerke Ana, koja je postavila i predozila da ministar odbrane bude Vulin koji je uz Dacica i Nikolica mozda najveci rusofil u vrhu vlasti.

seljak

pre 6 godina

U celom ovom naganjanju Vulin - ne Vulin, uopste se ne pominje mandatarka, kao da ga ona nije ni predlozila. Zaista, da li je ona ikoga od ministara predlozila?

Srdjan

pre 6 godina

Kakv spin... Sad mi treba da mislimo da je VUlin rusofil, veliki patriota itd A u stvari su svi oni Vuciceve marionete u ovoj lutkarskoj predstavi, gde je glavni lutak Vucic a konce vuce ujka Sem, tako da je nebitno ko ce da bude na poziciji ministra odbrane !

IS

pre 6 godina

Predsednik države "neće da popusti pod zahtevima preko Atlantika", nego će imenovati Vulina za ministra vojnog?

Predsednik države postavlja ministre? Ovo neka nova praksa za koju još nismo čuli? Prvi put u novijoj istoriji Srbije? Može nam neko objasniti čime se onda bavi predsednik Vlade pošto očigledno nešto nismo dobro shvatili.

Hvala unapred.

NikolaKG80

pre 6 godina

Ne dopada mi se ovo. Sloba je bio američki čovek, pa kad je prestao da izvršava njihove naloge, znamo kako je prošao. Posle je došao Đinđić, čovek zapada, pa kada je on počeo da zateže oko Kosova, znamo kako je i on prošao.

Nadam se da će Vučić izbeći takvu sudbinu. Ne zato što volim Vučića i Vulina, već zato što je ovo suverena država (doduše sa nejasnim granicama) i dosta mi je više diktata sveznajućih zapadnih sila.

djole

pre 6 godina

Kad su čuli da će Vulin biti popečitelj vojni gaće su im ožutile momentalno i borbena gotovost NATO alijanse je podignuta na najviši nivo. Razbij ih Vuline :D

horusfilip

pre 6 godina

Jao jao jao,opet sarada.Pa da oni stvarno ne zele njega to bi bio ozbiljan pritisak a ovako...opet zamajavanje.Amerikanci kao pritisli a veliki i silni Alek se sagnuti nece pred najvecom silom sveta,jer samo on odlucuje za dobrobit Srbije.A da cekaj zar ministra ne bira Ana Brnabic,ipak je ona mandatar ili nije...auu...hahahah.Jao napaceni narode,za sta si glasao...Narod Srbije zivi u pozorisnoj predstavi,samo je pitanje koja je poslednja scena,a sa Vulinom ovde ni rat nije iskljucen....

Dzoni

pre 6 godina

Naravno da SAD bas briga ko je ministar odbrane kad predsednik sve slusa i igra kako oni sviraju. U ovakvom sistemu nebitno je ko je ministar. Ovo je samo politicka igra AV kako bi mogao da kaze da on ne podleze pritiscima. Smejurija od drzave!!!

Novica

pre 6 godina

SAD i dalje izigrava svetskog policajca...samo dokle...Srbija je suverena i nezavisna država i nesmemo podleći pritiscima da nam drugi postavljaju i smenjuju ljude, to je naša unutrašnja stvar.

IS

pre 6 godina

Predsednik države "neće da popusti pod zahtevima preko Atlantika", nego će imenovati Vulina za ministra vojnog?

Predsednik države postavlja ministre? Ovo neka nova praksa za koju još nismo čuli? Prvi put u novijoj istoriji Srbije? Može nam neko objasniti čime se onda bavi predsednik Vlade pošto očigledno nešto nismo dobro shvatili.

Hvala unapred.

seljak

pre 6 godina

U celom ovom naganjanju Vulin - ne Vulin, uopste se ne pominje mandatarka, kao da ga ona nije ni predlozila. Zaista, da li je ona ikoga od ministara predlozila?

Drasko

pre 6 godina

Predsednik nas dragi i voljeni AV da se spremi sa Vulinom i ostalom svitom pa da nam odrzi govor na Gazimestanu 28 juna.da nas mine zelja na heroja Slobu a AV na ministra informisanje.

NikolaKG80

pre 6 godina

Ne dopada mi se ovo. Sloba je bio američki čovek, pa kad je prestao da izvršava njihove naloge, znamo kako je prošao. Posle je došao Đinđić, čovek zapada, pa kada je on počeo da zateže oko Kosova, znamo kako je i on prošao.

Nadam se da će Vučić izbeći takvu sudbinu. Ne zato što volim Vučića i Vulina, već zato što je ovo suverena država (doduše sa nejasnim granicama) i dosta mi je više diktata sveznajućih zapadnih sila.

horusfilip

pre 6 godina

Jao jao jao,opet sarada.Pa da oni stvarno ne zele njega to bi bio ozbiljan pritisak a ovako...opet zamajavanje.Amerikanci kao pritisli a veliki i silni Alek se sagnuti nece pred najvecom silom sveta,jer samo on odlucuje za dobrobit Srbije.A da cekaj zar ministra ne bira Ana Brnabic,ipak je ona mandatar ili nije...auu...hahahah.Jao napaceni narode,za sta si glasao...Narod Srbije zivi u pozorisnoj predstavi,samo je pitanje koja je poslednja scena,a sa Vulinom ovde ni rat nije iskljucen....

Ivan ZG

pre 6 godina

Ono na inauguraciji Vučića su bile riječi, a ovo su djela. U staroj tradiciji razlikuju se kao nebo i zemlja. Prvo pomirljivi tonovi na inauguraci (tko nas bre zavadi?), a onda postavljanje na mjesto ministra obrane čovjeka koji je uvjek bio zadužen za huškanje i podizanje tenzija među susjedima. I kada situacija dođe do usijanja onda se pojavljuje spasioc u liku i djelu AV (kao da ga je sam Bog poslao) i stišava situaciju. I tako ON ostaje vječiti spasioc bez koga bi sigurno bilo rata opet. I ON bi opet iz 28-og reda vojnika na ratištu (udaljen cca. 40-50 km od ratišta) sa megafonom vikao: Napred! Za otađbinu!
Ovo je ipak predstava za domaću upotrebu.
Toliko o spremnosti za rješavanje otvorenih pitanja između Srbije i Hrvatske (granica, nestale osobe iz rata, pitanje preklapanja nadležnosti pravosuđa...). A dok se to ne riješi nema ni zatvaranja poglavlja za pristup EU, pa se za ne ulazak optuže susjedi. Ovo je dvostruka dobit. Em su susjedi krivi za zastoj em se ne ulazi u EU gdje ipak treba poštivati zakone. Ovako rođo sve sam riješi. Kakvi zakoni, policija i sudovi. ON to sam riješi jednim telefonskim razgovorom. Jer poslao ga je ON sa neba među grešnike.
Aleluja...

.

pre 6 godina

Nakon ratova 90 ih i bombardovanja Srbije došli smo od toga da jedan milosevicevac vodi spoljnu politiku naše zemlje. Tužno zaista, narodu kao da je kolektivno izbrisano sećanje kad se pogleda ko je danas na vlasti, a ovo je samo kulminacija toga.

Realno

pre 6 godina

Od kada to predsednik sastavlja Vladu? Treba mu neko reći da on više nije premijer. Vulin ministar Vojni, o Bože gde ide ova Srbija. Nikada nisam mislio da ću ovo izgovoriti, braćo Amerikanci pomagajte...

Mićun

pre 6 godina

Sve same sveznalice i stručnjaci, u sve se razumeju, mogu uspešno da vode svako ministarstvo...pa ovaj u Slobino vreme ne bi bio ni gradskoj skupštini, a sad kod vodje obrnuo 3 ministarstva već. Strašno

Dzoni

pre 6 godina

Naravno da SAD bas briga ko je ministar odbrane kad predsednik sve slusa i igra kako oni sviraju. U ovakvom sistemu nebitno je ko je ministar. Ovo je samo politicka igra AV kako bi mogao da kaze da on ne podleze pritiscima. Smejurija od drzave!!!

Dejan

pre 6 godina

Alo bre narode kako predsednik Vučić može da postavi Vulina za ministra odbrane, zar nije posao premijerke Brnabić da bira ministre u svojoj vladi.Ako je ovo tačno onda Vučić krši Ustav a mi polako klizamo u diktaturu.

filatelista

pre 6 godina

koje spinovanje. Naručen tekst o "pritisku" na njegovo veličanstvo, a realnost, može Vulin da laprda, na tome sve i ostaje, pa ih baš briga ko će gde da sedi.

Gaga B

pre 6 godina

Visokopostovani gospodin Vulin je pravi čovek za odbranu Srbije. Još u JUL-u je gospodin Vulin pokazao svoje kvalitete. A danas kao spoj kvaliteta i životnog iskustva nameće sa kao odličan kandidat za svaku funkciju pa tako i za jednu od najodgovornijih. Čestitam narodu na izboru.

MIka

pre 6 godina

"...predsednik Srbije i lider SNS je odlučan da mu poveri tu dužnost..."
Ček ček. Zar ne treba PREMIJER da odabere ministre???

:):):):)

ikebana

Srdjan

pre 6 godina

Kakv spin... Sad mi treba da mislimo da je VUlin rusofil, veliki patriota itd A u stvari su svi oni Vuciceve marionete u ovoj lutkarskoj predstavi, gde je glavni lutak Vucic a konce vuce ujka Sem, tako da je nebitno ko ce da bude na poziciji ministra odbrane !

djole

pre 6 godina

Kad su čuli da će Vulin biti popečitelj vojni gaće su im ožutile momentalno i borbena gotovost NATO alijanse je podignuta na najviši nivo. Razbij ih Vuline :D

Google

pre 6 godina

Ali zašto pritisak na Vučića? Pa on je predsednik a ne premijer. A premijer odlučuje ko će bigi ministar. Zar ne?! Ili SAD zna nešto više?! Ili ja izigravam glupavog... :-)

magarac sa velikim... repom

pre 6 godina

Vučić je ZVANIČNO izabrani Predsednik Republike Srbije.
Obavljena je "inauguracija", pa je ZVANIČNO stupio na dužnost.
Za Predsednika Republike Srbije, Ustavom su TAČNO utvrđene sve nadležnosti i prava, među kojima NEMA ništa u vezi postavljanja ministara u Vladi...
Predsednik Republike je u skladu sa svojim ovlašćenjima, predložio mandatara Skupštini Republike Srbije, za sastav nove Vlade.
Tu se završava priča, i nema ON više NIŠTA da se meša u taj postupak!
Vučić da se povuče u svoje Predsedničke odaje, ograniči svoje aktivnosti na Ustavom određeni okvir, i prestane da izigrava medijsku zvezdu...

PSL

pre 6 godina

Ko se iznenadio? Pa o tome se pričalo još kada je Gašić smenjen. Možda se Ana iznenadila. Sve mi se čini da će ona brzo dati ostavku, ako nije sve ono što su novine pisale o njoj tj. fikus i Vučićeva marioneta. možda je premijerka zaista mislila da će ona sastavljati vladu, ali eto dokaza da od toga nema ništa. Sprdačina se nastavlja. Evo nama dokaza da od goreg može biti još gore. Na žalost već trideset godina niko da nam dokaže da može biti bolje nama građanima a svima njima koji su na vlasti je sve bolje i bolje.

Бата Стојковић

pre 6 godina

Добро ко је председник Владе Србије, Вучић или Брнабић? Судећи по ВН Брнабић ће само да стави потпис на одлуку коју ће да добије са Андрићевог венца.

Nebojsa

pre 6 godina

Ne zna se sta je gore: to sto Amerikanci ne daju da Vulin bude ministar ili sto AV hoce da ga postavi za ministra.To se zove dvostruki negativni konflikt po srpski narod.

NN

pre 6 godina

Vucic treba da nam kaze gradjaniam da je Srbija odabrala rusku stranu i da od EU clanstva nema nista. Samo sto se to uvijedno porucuje preko navodno proevropski nastrojene premijerke Ana, koja je postavila i predozila da ministar odbrane bude Vulin koji je uz Dacica i Nikolica mozda najveci rusofil u vrhu vlasti.

Pedja

pre 6 godina

U celom ovom naganjanju Vulin - ne Vulin, uopste se ne pominje mandatarka, kao da ga ona nije ni predlozila. Zaista, da li je ona ikoga od ministara predlozila?
(seljak, 27. jun 2017 01:45)

Mandatarka se pita koliko i ti i ja.

Bojan

pre 6 godina

Ma laz, Trump je licno trazio da Vulin postane clan njegovog kabineta. Jel ovo neka zahebancija? Javno se prica da nam ameri odlucuju o ministrima. Pa kad moze o ministrima onda moze i o premijerima i predsednicima. Dve reci, banana republika.

Jugonostalgičar

pre 6 godina

Za 6 meseci će biti nova rekonstrukcija vlade. Novi ministar vojske: Lazanjski.

Pa kad prođe još 6 meseci sledeća rekonstrukcija. Ali sad su ispucani svi eksperti. Koga sada staviti na tu funkciju?

jan

pre 6 godina

...predsednik Srbije i lider SNS je odlučan da mu poveri tu dužnost.Samo u jednoj rečenici je dva puta prekršen USTAV Srbije.
1,Predsednik je nestranačka ličnost.
2,Predsednik ne postavlja ministre nego mandatar.

deki

pre 6 godina

Kako Vučić postavlja ministre. On kako postade predsjednik tako i Srbija pređe u predsjednički sistem vladavine. Šta je sljedeće, Vučić postaje monarh, a Srbija preko noći monarhija?
P.S. Za EU je Srbija odavno spremna samo ova izvršna vlast još nije najjasnija ko kakvu ulogu ima. Inaće ostalo je sve uređeno..

psiho

pre 6 godina

znaci za postavljanje Vulina na mesto ministra odbrane nemam komentar . smesno i zalosno u isto vreme... al sta zeli Vasington ? njihova zemlja ? drzava ? sta se svuda petljaju ..

Drasko

pre 6 godina

Predsednik nas dragi i voljeni AV da se spremi sa Vulinom i ostalom svitom pa da nam odrzi govor na Gazimestanu 28 juna.da nas mine zelja na heroja Slobu a AV na ministra informisanje.

IS

pre 6 godina

Predsednik države "neće da popusti pod zahtevima preko Atlantika", nego će imenovati Vulina za ministra vojnog?

Predsednik države postavlja ministre? Ovo neka nova praksa za koju još nismo čuli? Prvi put u novijoj istoriji Srbije? Može nam neko objasniti čime se onda bavi predsednik Vlade pošto očigledno nešto nismo dobro shvatili.

Hvala unapred.

seljak

pre 6 godina

U celom ovom naganjanju Vulin - ne Vulin, uopste se ne pominje mandatarka, kao da ga ona nije ni predlozila. Zaista, da li je ona ikoga od ministara predlozila?

horusfilip

pre 6 godina

Jao jao jao,opet sarada.Pa da oni stvarno ne zele njega to bi bio ozbiljan pritisak a ovako...opet zamajavanje.Amerikanci kao pritisli a veliki i silni Alek se sagnuti nece pred najvecom silom sveta,jer samo on odlucuje za dobrobit Srbije.A da cekaj zar ministra ne bira Ana Brnabic,ipak je ona mandatar ili nije...auu...hahahah.Jao napaceni narode,za sta si glasao...Narod Srbije zivi u pozorisnoj predstavi,samo je pitanje koja je poslednja scena,a sa Vulinom ovde ni rat nije iskljucen....

Ivan ZG

pre 6 godina

Ono na inauguraciji Vučića su bile riječi, a ovo su djela. U staroj tradiciji razlikuju se kao nebo i zemlja. Prvo pomirljivi tonovi na inauguraci (tko nas bre zavadi?), a onda postavljanje na mjesto ministra obrane čovjeka koji je uvjek bio zadužen za huškanje i podizanje tenzija među susjedima. I kada situacija dođe do usijanja onda se pojavljuje spasioc u liku i djelu AV (kao da ga je sam Bog poslao) i stišava situaciju. I tako ON ostaje vječiti spasioc bez koga bi sigurno bilo rata opet. I ON bi opet iz 28-og reda vojnika na ratištu (udaljen cca. 40-50 km od ratišta) sa megafonom vikao: Napred! Za otađbinu!
Ovo je ipak predstava za domaću upotrebu.
Toliko o spremnosti za rješavanje otvorenih pitanja između Srbije i Hrvatske (granica, nestale osobe iz rata, pitanje preklapanja nadležnosti pravosuđa...). A dok se to ne riješi nema ni zatvaranja poglavlja za pristup EU, pa se za ne ulazak optuže susjedi. Ovo je dvostruka dobit. Em su susjedi krivi za zastoj em se ne ulazi u EU gdje ipak treba poštivati zakone. Ovako rođo sve sam riješi. Kakvi zakoni, policija i sudovi. ON to sam riješi jednim telefonskim razgovorom. Jer poslao ga je ON sa neba među grešnike.
Aleluja...

Gaga B

pre 6 godina

Visokopostovani gospodin Vulin je pravi čovek za odbranu Srbije. Još u JUL-u je gospodin Vulin pokazao svoje kvalitete. A danas kao spoj kvaliteta i životnog iskustva nameće sa kao odličan kandidat za svaku funkciju pa tako i za jednu od najodgovornijih. Čestitam narodu na izboru.

Dejan

pre 6 godina

Alo bre narode kako predsednik Vučić može da postavi Vulina za ministra odbrane, zar nije posao premijerke Brnabić da bira ministre u svojoj vladi.Ako je ovo tačno onda Vučić krši Ustav a mi polako klizamo u diktaturu.

djole

pre 6 godina

Kad su čuli da će Vulin biti popečitelj vojni gaće su im ožutile momentalno i borbena gotovost NATO alijanse je podignuta na najviši nivo. Razbij ih Vuline :D

filatelista

pre 6 godina

koje spinovanje. Naručen tekst o "pritisku" na njegovo veličanstvo, a realnost, može Vulin da laprda, na tome sve i ostaje, pa ih baš briga ko će gde da sedi.

Mićun

pre 6 godina

Sve same sveznalice i stručnjaci, u sve se razumeju, mogu uspešno da vode svako ministarstvo...pa ovaj u Slobino vreme ne bi bio ni gradskoj skupštini, a sad kod vodje obrnuo 3 ministarstva već. Strašno

Realno

pre 6 godina

Od kada to predsednik sastavlja Vladu? Treba mu neko reći da on više nije premijer. Vulin ministar Vojni, o Bože gde ide ova Srbija. Nikada nisam mislio da ću ovo izgovoriti, braćo Amerikanci pomagajte...

PSL

pre 6 godina

Ko se iznenadio? Pa o tome se pričalo još kada je Gašić smenjen. Možda se Ana iznenadila. Sve mi se čini da će ona brzo dati ostavku, ako nije sve ono što su novine pisale o njoj tj. fikus i Vučićeva marioneta. možda je premijerka zaista mislila da će ona sastavljati vladu, ali eto dokaza da od toga nema ništa. Sprdačina se nastavlja. Evo nama dokaza da od goreg može biti još gore. Na žalost već trideset godina niko da nam dokaže da može biti bolje nama građanima a svima njima koji su na vlasti je sve bolje i bolje.

Srdjan

pre 6 godina

Kakv spin... Sad mi treba da mislimo da je VUlin rusofil, veliki patriota itd A u stvari su svi oni Vuciceve marionete u ovoj lutkarskoj predstavi, gde je glavni lutak Vucic a konce vuce ujka Sem, tako da je nebitno ko ce da bude na poziciji ministra odbrane !

magarac sa velikim... repom

pre 6 godina

Vučić je ZVANIČNO izabrani Predsednik Republike Srbije.
Obavljena je "inauguracija", pa je ZVANIČNO stupio na dužnost.
Za Predsednika Republike Srbije, Ustavom su TAČNO utvrđene sve nadležnosti i prava, među kojima NEMA ništa u vezi postavljanja ministara u Vladi...
Predsednik Republike je u skladu sa svojim ovlašćenjima, predložio mandatara Skupštini Republike Srbije, za sastav nove Vlade.
Tu se završava priča, i nema ON više NIŠTA da se meša u taj postupak!
Vučić da se povuče u svoje Predsedničke odaje, ograniči svoje aktivnosti na Ustavom određeni okvir, i prestane da izigrava medijsku zvezdu...

Dzoni

pre 6 godina

Naravno da SAD bas briga ko je ministar odbrane kad predsednik sve slusa i igra kako oni sviraju. U ovakvom sistemu nebitno je ko je ministar. Ovo je samo politicka igra AV kako bi mogao da kaze da on ne podleze pritiscima. Smejurija od drzave!!!

psiho

pre 6 godina

znaci za postavljanje Vulina na mesto ministra odbrane nemam komentar . smesno i zalosno u isto vreme... al sta zeli Vasington ? njihova zemlja ? drzava ? sta se svuda petljaju ..

.

pre 6 godina

Nakon ratova 90 ih i bombardovanja Srbije došli smo od toga da jedan milosevicevac vodi spoljnu politiku naše zemlje. Tužno zaista, narodu kao da je kolektivno izbrisano sećanje kad se pogleda ko je danas na vlasti, a ovo je samo kulminacija toga.

Бата Стојковић

pre 6 godina

Добро ко је председник Владе Србије, Вучић или Брнабић? Судећи по ВН Брнабић ће само да стави потпис на одлуку коју ће да добије са Андрићевог венца.

NN

pre 6 godina

Vucic treba da nam kaze gradjaniam da je Srbija odabrala rusku stranu i da od EU clanstva nema nista. Samo sto se to uvijedno porucuje preko navodno proevropski nastrojene premijerke Ana, koja je postavila i predozila da ministar odbrane bude Vulin koji je uz Dacica i Nikolica mozda najveci rusofil u vrhu vlasti.

Jugonostalgičar

pre 6 godina

Za 6 meseci će biti nova rekonstrukcija vlade. Novi ministar vojske: Lazanjski.

Pa kad prođe još 6 meseci sledeća rekonstrukcija. Ali sad su ispucani svi eksperti. Koga sada staviti na tu funkciju?

Bojan

pre 6 godina

Ma laz, Trump je licno trazio da Vulin postane clan njegovog kabineta. Jel ovo neka zahebancija? Javno se prica da nam ameri odlucuju o ministrima. Pa kad moze o ministrima onda moze i o premijerima i predsednicima. Dve reci, banana republika.

Google

pre 6 godina

Ali zašto pritisak na Vučića? Pa on je predsednik a ne premijer. A premijer odlučuje ko će bigi ministar. Zar ne?! Ili SAD zna nešto više?! Ili ja izigravam glupavog... :-)

MIka

pre 6 godina

"...predsednik Srbije i lider SNS je odlučan da mu poveri tu dužnost..."
Ček ček. Zar ne treba PREMIJER da odabere ministre???

:):):):)

ikebana

Nebojsa

pre 6 godina

Ne zna se sta je gore: to sto Amerikanci ne daju da Vulin bude ministar ili sto AV hoce da ga postavi za ministra.To se zove dvostruki negativni konflikt po srpski narod.

Novica

pre 6 godina

SAD i dalje izigrava svetskog policajca...samo dokle...Srbija je suverena i nezavisna država i nesmemo podleći pritiscima da nam drugi postavljaju i smenjuju ljude, to je naša unutrašnja stvar.

deki

pre 6 godina

Kako Vučić postavlja ministre. On kako postade predsjednik tako i Srbija pređe u predsjednički sistem vladavine. Šta je sljedeće, Vučić postaje monarh, a Srbija preko noći monarhija?
P.S. Za EU je Srbija odavno spremna samo ova izvršna vlast još nije najjasnija ko kakvu ulogu ima. Inaće ostalo je sve uređeno..

Pedja

pre 6 godina

U celom ovom naganjanju Vulin - ne Vulin, uopste se ne pominje mandatarka, kao da ga ona nije ni predlozila. Zaista, da li je ona ikoga od ministara predlozila?
(seljak, 27. jun 2017 01:45)

Mandatarka se pita koliko i ti i ja.

jan

pre 6 godina

...predsednik Srbije i lider SNS je odlučan da mu poveri tu dužnost.Samo u jednoj rečenici je dva puta prekršen USTAV Srbije.
1,Predsednik je nestranačka ličnost.
2,Predsednik ne postavlja ministre nego mandatar.

NikolaKG80

pre 6 godina

Ne dopada mi se ovo. Sloba je bio američki čovek, pa kad je prestao da izvršava njihove naloge, znamo kako je prošao. Posle je došao Đinđić, čovek zapada, pa kada je on počeo da zateže oko Kosova, znamo kako je i on prošao.

Nadam se da će Vučić izbeći takvu sudbinu. Ne zato što volim Vučića i Vulina, već zato što je ovo suverena država (doduše sa nejasnim granicama) i dosta mi je više diktata sveznajućih zapadnih sila.