Ponedeljak, 29.05.2017.

08:50

Zašto su Rusi "zarobili" Miodraga Vukovića na aerodromu?

Poslanik crnogorske DPS Miodrag Vuković zadržan je na moskovskom aerodromu Domodedovo, potvrđeno je podgoričkim "Vijestima" iz izvora bliskih Vukoviću.

Izvor: Tanjug

Zašto su Rusi "zarobili" Miodraga Vukoviæa na aerodromu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Djenka

pre 6 godina

Neko zadrzava diplomate na aerodromima, a neko tri meseca bombarduje sve sto moze ukljucujuci i bolnice, skole i vozove pune civila. Da je mozga pa da smo neutralni. Ali je mozak na Balkanu kvarljiva roba, pa se teski zlocini zaboravljaju brzo, ulazi se u saveze sa dojucerasnjim ubicama bez imalo pardona. To gospodo nije politika, to je nedostatak pameti i srca. Pa i neka su ga zardzali, nase sportiste su spakovali kuci bez presedana da bi Danci uzeli titulu. E sport su umesali oni koju demokratiju izvoze na sva zvona, a vi se bunite sto je neki politicar morao par sati da sedi u izolaciji. Rusi nam nisu prijatelji, oni su prijatelji samo sebi. Ali nam je zapad uvek bio neprijatelj. Zaboravili ste sve invazije, pokolje, pogrome, etnicka ciscenja, ratove... Rusija nas nikada nije napala iako se nesto nije ni trudila da nam pomogne. A "zapad" je svako malo gazio preko nas. Kratka je pamet na Balkanu, zato nam je i tako kako nam je.

iPodGorica

pre 6 godina

Bahato i neprofesionalno ponašanje tipično za trećerazredne diktature kakva je današnja Rusija. Oni ubijaju sopstvene novinare i stranačke prvake ako pisnu protiv KGB-ovog kadra u Kremlju, a kamo li neće maltretirati poslanika jedne zemlje članice NATO i uskoro EU. Najsmješniji su mi ovi koj misle da su nam braća, jer su pravoslavci. Prvo, KGB vjere nema niti ju je ikada imao, a ako misle da Rusi to uzimaju u obzir, neka vide šta se dogodilo susjednim pravoslavnim zemljama poput Moldavije (Pridnjestrovlje), Gruzije (Abhazija i Osetija), o Ukrajini da ne govorim. Pa to su sve pravoslavne zemlje! Zaglibili su u Siriji, u Ukrajini su ih pukli po prstima i rekli "ne-ne, dalje nećeš", na Estoniju su bacili oko ali ne smiju da pređu ni metar zbog NATO-a, ekonomija im je u raspadnom stanju, zbog sankcija nema hrane u rafovima, islamisti im pobiše stanovništvo zbog avantura na Bliskom istoku... Jedino mogu da prave parade za naivčine zbunjene po pitanju svoje seksualne orijentacije koji se pale na slike tenkova i mišiće gardista i da šalju onaj jedan nosač aviona koji imaju da dimi kao parobrod iz 19. vijeka, kako bi se cio svijet rugao "čudu" ruske tehnike. U međuvremenu, GDP per capita male Crne Gore je blizu 1000 USD veći od ruskog, a sve što može uteći od Moskovskog režima i njegovih iluzija o moći i veličini, uteče na Zapad, od Londona do Crne Gore. Da ste mi zdravo.

light

pre 6 godina

Nije cudno....
Osvetnici na delu: izmakla im malena CG,i sad im ostala samo Srbija kao neki saveznik na celom evropskom kontinentu.....

(Ostavili coveka u prostoriji bez vode i toaleta satima? Dobro da ga nisu zatvorili,poslali u Sibir, sudili mu pa streljali.....A da,ovo je 21. vek, a i Staljin nije vise ziv...)

Marko

pre 6 godina

Izreziras puc da bi dobio na izborima i za to okrivis Rusiju.
Onda kad putujes kroz Rusiju ocekujes da te docekaju sa otvorenim rukama.
Sta tu nije jasno?

vex

pre 6 godina

Sram da ih bude. Čovek im ništa nije uradio i tako ga zlostavljaju ali zato kao malo vode na dlanu drže ženu i sina svog agenta Slobodana Miloševića.
(Peki, 29. maj 2017 09:13)

može im se, kao što se može i ostalim silama. A mi mali smo tu da trpimo i vazda ce tako biti. Tiranija jačeg nad slabijim.

Demos

pre 6 godina

Ovo je prvorazredni diplomatski incident. Bez obzira ko je Vuković, sigurno ima diplomatski pasoš, a i da nema, bio je u tranzitnoj zoni, što je pravno, internacionalna teritorija. Drugim rečima, nije bio u Rusiji. Rusija, ovim naci metodama, samo pokazuje svoju nemoć. Ponaša se kao razmaženo dete koje se duri jer su mu uzeli igračku.

Lacerta

pre 6 godina

Obično iživljavanje nad čovekom. Tipična kafansko-provincijska "osveta" i šiljenje one stvari na zeca.

Kao, nismo mogli da vas sprečimo da uđete u NATO, ali ovakve stvari ćemo vam odsad uvek raditi kad god nam dođete na rupu i ceo vaš NATO nam ništa ne može! Wow, koja sila!

Stvarno je jadno i bedno ako je jedna Rusija spala na ovakve fore. Ali se barem srBski rusofili oduševljavaju...

Vazda Pobro

pre 6 godina

Nisam nesto `odusevljen sto smo usli u Nato, ali svakako je to bolje i uc u Evropsku uniju nego sa Rusima ista radit.... Koliko god mi mala drzava bili ocigledno im je itekako zasmetalo sto nismo u savezu sa njima i sto im se ne klanjamo ... Nadam se da cete i vi u Srbiju isto uradit...

A.B.

pre 6 godina

Izgleda da ljudi ne citaju vesti pazljivo.
Prvo, njegovog kolegu su pustili, tako da ne mora da ima veze sa politikom i sankcijama.
Drugo, lik nije bio u tranzitu, vec je zeleo da udje u Rusiju.
Trece, carinik ima pravo da ne pusti u zemlju bilo koga. To je njegovo pravo.
Cetvrto, taj skup, na koji je isao, nije u Rusiji, nego u Belorusiji. Za one malo manje pismene, to je jedna druga zemlja. Samo u imenu ima "Rusija".

msm stvarno

pre 6 godina

Besni Rusi, ostala im samo Srbija na tlu Evrope!
(Branko, 29. maj 2017 09:41)

Da li ti Branko veruješ da i dalje Srbija Rusima nije broj jedan? Možda kao 7 ili 8. Bugarska koja je odavno u Nato i EU, koja je odbila južni tok na zahtev Brisela, je i dalje Rusima broj jedan na Balkanu. Da ti kaže drug tvoj...po svim istraživanjima u Rusiji još uvek ogroman broj rusa smatra ukrajince braćom. U tom istraživanju srbi nisu ni u prvih 10.

Руси

pre 6 godina

Тако то раде озбиљне земље ! Тамо постоји неко ко прати изјаве званичника неке земље.
А неко је умислио да је неко , и да може да говори непријатељски према Русији. Ево епилога !

Dragan Đurić

pre 6 godina

Nije ni zarobljen niti uhapšen. Već zadržan. A to rade sve normalne države ako imaju razloga. Pa Ukrajina nije dozvolila Ruskoj prestavnici da učestvuje na Evroviziji iz samo njima poznatim razlozima (donešen njima prihvatljiv razlog). A što Rusi ne mogu da donesu ovakvu odluku u ovome slučaju. Pa niko ne voli Preletačeviće. U starom rečniku - Kvislinge. A ovaj je očigledno Milov pulen. Vidi se da je lokalni đak. A uostalom što nije preleteo preko Vašingtona?

fer

pre 6 godina

To je ta 'bratska' Rusija. Neka i Srbija udje u NATO pa ce se vidjeti koliki su i vama prijatelji (mada nikad nisu ni bili, nego uvek mislili prvo na sebe). Sto ne zatvorise nekog Nemca, Francuza ili Britanca, pa i oni im uveli sankcije! Uostalom, to sto je uradila politicka garnitura u CG nije i narod iz CG.

Igy

pre 6 godina

A zasto je to cudno, ako se secate Obaminom polubratu nije dozvoljeno da mu doje na prvu inauguraciju, posto je morao da putuje preko Londona, a englezi nisu hteli to da dozvole, posto je imao neku osudu za posedovanje narkotika.
Imaju Rusi razlog, u to sam siguran, a mozda mu je i saopsten razlog pre puta sa preporukom da ne ide, ali je on predstavnik zemlje clanice NATOa, verovatn je mislio da mu niko nista nemoze, pa sad videsmo...

kolee

pre 6 godina

Ne vjerujemnda su ga zadrzali tek onako, nije Rusija Mililina prcija pa da se tako neko ponasa, znaju vrlo dobro i Vukovic a i ambasador CG koji je razlog zadrzavanja, i sigurno im je to i receneo, a sada dizu prasinu po medijima nebi li ispali zrtve!
Svaka zemlja ika pravo da te zadrzi i provjeri, pogotovo akk im je nesto sumnjivo!

hehe

pre 6 godina

Ruska posla, selektivna primena principa persona non grata bez objasnjenja, u prevodu ne smes ni da sanjas nista nepovoljno po tu zemlju. Otuda oprez svih politicara sa zapadnog Balkana kada govore o Rusiji izbegavajuci kritiku. Mora se lakirati da bi bio dobrodosao.

Nis Jug

pre 6 godina

E jadna li je ta Rusija . Prvo zakaze skup a onda vrati ljude nazad. Na koliko mizerne metode su spali da je to strasno a ovamo se predstavljaju nekom vele slilom.
Tuga i Cemer od nekada mocnog SSSR a.

VASO VASIC

pre 6 godina

Djetici cackaju mecku, pa joj dodju na rupu.........malo je to onako kao ma mozete mi pljunete pod prozor, mi smo NATO. PA sad nek ih tuzi u Briselu, ili vec gde to treba. A Rusi odradili malu pokaznu vezbu. Dakle, gde ces u Moravi kad numes da plivas. Neko moze da izvuce poueke, a neki drugi ne moraju.

Леонов

pre 6 godina

Зато што је ЦГ завела санкције Русији.Зато што су у циљу изборне крађе креирали државни удар у ЦГ и Русију оптужили за финансијера и налогодавца.То су урадили да би намакли већину у парламенту и избјегли референдум о приступању НАТО пакту.И то је то.

Benny Hill

pre 6 godina

Ovo je smesno.On znaci bio u tranzitu preko Moskve do Minska...a Rusi ga zadrze onda hoce da ga deportuju do Minska?Pa on i tako bi sam sebe deportovao!

Peki

pre 6 godina

Sram da ih bude. Čovek im ništa nije uradio i tako ga zlostavljaju ali zato kao malo vode na dlanu drže ženu i sina svog agenta Slobodana Miloševića.

Bgd

pre 6 godina

Ne postoji ni jedan razlog sem klasičnog iživljavanja. Neki će reći: CG im je uvela sankcije. Jeste, ali im je uvela i Nemačka pa nešto ne videh da tako maltretiraju nemačke državljane.

Persona non inteligenta

pre 6 godina

Dakle, gde ces u Moravi kad numes da plivas. Neko moze da izvuce poueke, a neki drugi ne moraju.
(VASO VASIC, 29. maj 2017 09:42)
--
Crnogorskim politicarima Morava je u centru Moskve.Zaboravili da nisu u Srbiji vec u jednoj ozbiljnoj drzavi sto mi odavde gledajuci nikada necemo shvatiti sta je Rusija i ko su Rusi.

Леонов

pre 6 godina

Зато што је ЦГ завела санкције Русији.Зато што су у циљу изборне крађе креирали државни удар у ЦГ и Русију оптужили за финансијера и налогодавца.То су урадили да би намакли већину у парламенту и избјегли референдум о приступању НАТО пакту.И то је то.

Marko

pre 6 godina

Izreziras puc da bi dobio na izborima i za to okrivis Rusiju.
Onda kad putujes kroz Rusiju ocekujes da te docekaju sa otvorenim rukama.
Sta tu nije jasno?

VASO VASIC

pre 6 godina

Djetici cackaju mecku, pa joj dodju na rupu.........malo je to onako kao ma mozete mi pljunete pod prozor, mi smo NATO. PA sad nek ih tuzi u Briselu, ili vec gde to treba. A Rusi odradili malu pokaznu vezbu. Dakle, gde ces u Moravi kad numes da plivas. Neko moze da izvuce poueke, a neki drugi ne moraju.

Dragan Đurić

pre 6 godina

Nije ni zarobljen niti uhapšen. Već zadržan. A to rade sve normalne države ako imaju razloga. Pa Ukrajina nije dozvolila Ruskoj prestavnici da učestvuje na Evroviziji iz samo njima poznatim razlozima (donešen njima prihvatljiv razlog). A što Rusi ne mogu da donesu ovakvu odluku u ovome slučaju. Pa niko ne voli Preletačeviće. U starom rečniku - Kvislinge. A ovaj je očigledno Milov pulen. Vidi se da je lokalni đak. A uostalom što nije preleteo preko Vašingtona?

Bgd

pre 6 godina

Ne postoji ni jedan razlog sem klasičnog iživljavanja. Neki će reći: CG im je uvela sankcije. Jeste, ali im je uvela i Nemačka pa nešto ne videh da tako maltretiraju nemačke državljane.

Руси

pre 6 godina

Тако то раде озбиљне земље ! Тамо постоји неко ко прати изјаве званичника неке земље.
А неко је умислио да је неко , и да може да говори непријатељски према Русији. Ево епилога !

msm stvarno

pre 6 godina

Besni Rusi, ostala im samo Srbija na tlu Evrope!
(Branko, 29. maj 2017 09:41)

Da li ti Branko veruješ da i dalje Srbija Rusima nije broj jedan? Možda kao 7 ili 8. Bugarska koja je odavno u Nato i EU, koja je odbila južni tok na zahtev Brisela, je i dalje Rusima broj jedan na Balkanu. Da ti kaže drug tvoj...po svim istraživanjima u Rusiji još uvek ogroman broj rusa smatra ukrajince braćom. U tom istraživanju srbi nisu ni u prvih 10.

Peki

pre 6 godina

Sram da ih bude. Čovek im ništa nije uradio i tako ga zlostavljaju ali zato kao malo vode na dlanu drže ženu i sina svog agenta Slobodana Miloševića.

kolee

pre 6 godina

Ne vjerujemnda su ga zadrzali tek onako, nije Rusija Mililina prcija pa da se tako neko ponasa, znaju vrlo dobro i Vukovic a i ambasador CG koji je razlog zadrzavanja, i sigurno im je to i receneo, a sada dizu prasinu po medijima nebi li ispali zrtve!
Svaka zemlja ika pravo da te zadrzi i provjeri, pogotovo akk im je nesto sumnjivo!

Persona non inteligenta

pre 6 godina

Dakle, gde ces u Moravi kad numes da plivas. Neko moze da izvuce poueke, a neki drugi ne moraju.
(VASO VASIC, 29. maj 2017 09:42)
--
Crnogorskim politicarima Morava je u centru Moskve.Zaboravili da nisu u Srbiji vec u jednoj ozbiljnoj drzavi sto mi odavde gledajuci nikada necemo shvatiti sta je Rusija i ko su Rusi.

A.B.

pre 6 godina

Izgleda da ljudi ne citaju vesti pazljivo.
Prvo, njegovog kolegu su pustili, tako da ne mora da ima veze sa politikom i sankcijama.
Drugo, lik nije bio u tranzitu, vec je zeleo da udje u Rusiju.
Trece, carinik ima pravo da ne pusti u zemlju bilo koga. To je njegovo pravo.
Cetvrto, taj skup, na koji je isao, nije u Rusiji, nego u Belorusiji. Za one malo manje pismene, to je jedna druga zemlja. Samo u imenu ima "Rusija".

Igy

pre 6 godina

A zasto je to cudno, ako se secate Obaminom polubratu nije dozvoljeno da mu doje na prvu inauguraciju, posto je morao da putuje preko Londona, a englezi nisu hteli to da dozvole, posto je imao neku osudu za posedovanje narkotika.
Imaju Rusi razlog, u to sam siguran, a mozda mu je i saopsten razlog pre puta sa preporukom da ne ide, ali je on predstavnik zemlje clanice NATOa, verovatn je mislio da mu niko nista nemoze, pa sad videsmo...

Benny Hill

pre 6 godina

Ovo je smesno.On znaci bio u tranzitu preko Moskve do Minska...a Rusi ga zadrze onda hoce da ga deportuju do Minska?Pa on i tako bi sam sebe deportovao!

Vazda Pobro

pre 6 godina

Nisam nesto `odusevljen sto smo usli u Nato, ali svakako je to bolje i uc u Evropsku uniju nego sa Rusima ista radit.... Koliko god mi mala drzava bili ocigledno im je itekako zasmetalo sto nismo u savezu sa njima i sto im se ne klanjamo ... Nadam se da cete i vi u Srbiju isto uradit...

light

pre 6 godina

Nije cudno....
Osvetnici na delu: izmakla im malena CG,i sad im ostala samo Srbija kao neki saveznik na celom evropskom kontinentu.....

(Ostavili coveka u prostoriji bez vode i toaleta satima? Dobro da ga nisu zatvorili,poslali u Sibir, sudili mu pa streljali.....A da,ovo je 21. vek, a i Staljin nije vise ziv...)

Nis Jug

pre 6 godina

E jadna li je ta Rusija . Prvo zakaze skup a onda vrati ljude nazad. Na koliko mizerne metode su spali da je to strasno a ovamo se predstavljaju nekom vele slilom.
Tuga i Cemer od nekada mocnog SSSR a.

vex

pre 6 godina

Sram da ih bude. Čovek im ništa nije uradio i tako ga zlostavljaju ali zato kao malo vode na dlanu drže ženu i sina svog agenta Slobodana Miloševića.
(Peki, 29. maj 2017 09:13)

može im se, kao što se može i ostalim silama. A mi mali smo tu da trpimo i vazda ce tako biti. Tiranija jačeg nad slabijim.

Demos

pre 6 godina

Ovo je prvorazredni diplomatski incident. Bez obzira ko je Vuković, sigurno ima diplomatski pasoš, a i da nema, bio je u tranzitnoj zoni, što je pravno, internacionalna teritorija. Drugim rečima, nije bio u Rusiji. Rusija, ovim naci metodama, samo pokazuje svoju nemoć. Ponaša se kao razmaženo dete koje se duri jer su mu uzeli igračku.

Lacerta

pre 6 godina

Obično iživljavanje nad čovekom. Tipična kafansko-provincijska "osveta" i šiljenje one stvari na zeca.

Kao, nismo mogli da vas sprečimo da uđete u NATO, ali ovakve stvari ćemo vam odsad uvek raditi kad god nam dođete na rupu i ceo vaš NATO nam ništa ne može! Wow, koja sila!

Stvarno je jadno i bedno ako je jedna Rusija spala na ovakve fore. Ali se barem srBski rusofili oduševljavaju...

hehe

pre 6 godina

Ruska posla, selektivna primena principa persona non grata bez objasnjenja, u prevodu ne smes ni da sanjas nista nepovoljno po tu zemlju. Otuda oprez svih politicara sa zapadnog Balkana kada govore o Rusiji izbegavajuci kritiku. Mora se lakirati da bi bio dobrodosao.

fer

pre 6 godina

To je ta 'bratska' Rusija. Neka i Srbija udje u NATO pa ce se vidjeti koliki su i vama prijatelji (mada nikad nisu ni bili, nego uvek mislili prvo na sebe). Sto ne zatvorise nekog Nemca, Francuza ili Britanca, pa i oni im uveli sankcije! Uostalom, to sto je uradila politicka garnitura u CG nije i narod iz CG.

Djenka

pre 6 godina

Neko zadrzava diplomate na aerodromima, a neko tri meseca bombarduje sve sto moze ukljucujuci i bolnice, skole i vozove pune civila. Da je mozga pa da smo neutralni. Ali je mozak na Balkanu kvarljiva roba, pa se teski zlocini zaboravljaju brzo, ulazi se u saveze sa dojucerasnjim ubicama bez imalo pardona. To gospodo nije politika, to je nedostatak pameti i srca. Pa i neka su ga zardzali, nase sportiste su spakovali kuci bez presedana da bi Danci uzeli titulu. E sport su umesali oni koju demokratiju izvoze na sva zvona, a vi se bunite sto je neki politicar morao par sati da sedi u izolaciji. Rusi nam nisu prijatelji, oni su prijatelji samo sebi. Ali nam je zapad uvek bio neprijatelj. Zaboravili ste sve invazije, pokolje, pogrome, etnicka ciscenja, ratove... Rusija nas nikada nije napala iako se nesto nije ni trudila da nam pomogne. A "zapad" je svako malo gazio preko nas. Kratka je pamet na Balkanu, zato nam je i tako kako nam je.

iPodGorica

pre 6 godina

Bahato i neprofesionalno ponašanje tipično za trećerazredne diktature kakva je današnja Rusija. Oni ubijaju sopstvene novinare i stranačke prvake ako pisnu protiv KGB-ovog kadra u Kremlju, a kamo li neće maltretirati poslanika jedne zemlje članice NATO i uskoro EU. Najsmješniji su mi ovi koj misle da su nam braća, jer su pravoslavci. Prvo, KGB vjere nema niti ju je ikada imao, a ako misle da Rusi to uzimaju u obzir, neka vide šta se dogodilo susjednim pravoslavnim zemljama poput Moldavije (Pridnjestrovlje), Gruzije (Abhazija i Osetija), o Ukrajini da ne govorim. Pa to su sve pravoslavne zemlje! Zaglibili su u Siriji, u Ukrajini su ih pukli po prstima i rekli "ne-ne, dalje nećeš", na Estoniju su bacili oko ali ne smiju da pređu ni metar zbog NATO-a, ekonomija im je u raspadnom stanju, zbog sankcija nema hrane u rafovima, islamisti im pobiše stanovništvo zbog avantura na Bliskom istoku... Jedino mogu da prave parade za naivčine zbunjene po pitanju svoje seksualne orijentacije koji se pale na slike tenkova i mišiće gardista i da šalju onaj jedan nosač aviona koji imaju da dimi kao parobrod iz 19. vijeka, kako bi se cio svijet rugao "čudu" ruske tehnike. U međuvremenu, GDP per capita male Crne Gore je blizu 1000 USD veći od ruskog, a sve što može uteći od Moskovskog režima i njegovih iluzija o moći i veličini, uteče na Zapad, od Londona do Crne Gore. Da ste mi zdravo.

Nis Jug

pre 6 godina

E jadna li je ta Rusija . Prvo zakaze skup a onda vrati ljude nazad. Na koliko mizerne metode su spali da je to strasno a ovamo se predstavljaju nekom vele slilom.
Tuga i Cemer od nekada mocnog SSSR a.

Peki

pre 6 godina

Sram da ih bude. Čovek im ništa nije uradio i tako ga zlostavljaju ali zato kao malo vode na dlanu drže ženu i sina svog agenta Slobodana Miloševića.

Bgd

pre 6 godina

Ne postoji ni jedan razlog sem klasičnog iživljavanja. Neki će reći: CG im je uvela sankcije. Jeste, ali im je uvela i Nemačka pa nešto ne videh da tako maltretiraju nemačke državljane.

Demos

pre 6 godina

Ovo je prvorazredni diplomatski incident. Bez obzira ko je Vuković, sigurno ima diplomatski pasoš, a i da nema, bio je u tranzitnoj zoni, što je pravno, internacionalna teritorija. Drugim rečima, nije bio u Rusiji. Rusija, ovim naci metodama, samo pokazuje svoju nemoć. Ponaša se kao razmaženo dete koje se duri jer su mu uzeli igračku.

Vazda Pobro

pre 6 godina

Nisam nesto `odusevljen sto smo usli u Nato, ali svakako je to bolje i uc u Evropsku uniju nego sa Rusima ista radit.... Koliko god mi mala drzava bili ocigledno im je itekako zasmetalo sto nismo u savezu sa njima i sto im se ne klanjamo ... Nadam se da cete i vi u Srbiju isto uradit...

light

pre 6 godina

Nije cudno....
Osvetnici na delu: izmakla im malena CG,i sad im ostala samo Srbija kao neki saveznik na celom evropskom kontinentu.....

(Ostavili coveka u prostoriji bez vode i toaleta satima? Dobro da ga nisu zatvorili,poslali u Sibir, sudili mu pa streljali.....A da,ovo je 21. vek, a i Staljin nije vise ziv...)

hehe

pre 6 godina

Ruska posla, selektivna primena principa persona non grata bez objasnjenja, u prevodu ne smes ni da sanjas nista nepovoljno po tu zemlju. Otuda oprez svih politicara sa zapadnog Balkana kada govore o Rusiji izbegavajuci kritiku. Mora se lakirati da bi bio dobrodosao.

Lacerta

pre 6 godina

Obično iživljavanje nad čovekom. Tipična kafansko-provincijska "osveta" i šiljenje one stvari na zeca.

Kao, nismo mogli da vas sprečimo da uđete u NATO, ali ovakve stvari ćemo vam odsad uvek raditi kad god nam dođete na rupu i ceo vaš NATO nam ništa ne može! Wow, koja sila!

Stvarno je jadno i bedno ako je jedna Rusija spala na ovakve fore. Ali se barem srBski rusofili oduševljavaju...

VASO VASIC

pre 6 godina

Djetici cackaju mecku, pa joj dodju na rupu.........malo je to onako kao ma mozete mi pljunete pod prozor, mi smo NATO. PA sad nek ih tuzi u Briselu, ili vec gde to treba. A Rusi odradili malu pokaznu vezbu. Dakle, gde ces u Moravi kad numes da plivas. Neko moze da izvuce poueke, a neki drugi ne moraju.

Леонов

pre 6 godina

Зато што је ЦГ завела санкције Русији.Зато што су у циљу изборне крађе креирали државни удар у ЦГ и Русију оптужили за финансијера и налогодавца.То су урадили да би намакли већину у парламенту и избјегли референдум о приступању НАТО пакту.И то је то.

Marko

pre 6 godina

Izreziras puc da bi dobio na izborima i za to okrivis Rusiju.
Onda kad putujes kroz Rusiju ocekujes da te docekaju sa otvorenim rukama.
Sta tu nije jasno?

fer

pre 6 godina

To je ta 'bratska' Rusija. Neka i Srbija udje u NATO pa ce se vidjeti koliki su i vama prijatelji (mada nikad nisu ni bili, nego uvek mislili prvo na sebe). Sto ne zatvorise nekog Nemca, Francuza ili Britanca, pa i oni im uveli sankcije! Uostalom, to sto je uradila politicka garnitura u CG nije i narod iz CG.

Dragan Đurić

pre 6 godina

Nije ni zarobljen niti uhapšen. Već zadržan. A to rade sve normalne države ako imaju razloga. Pa Ukrajina nije dozvolila Ruskoj prestavnici da učestvuje na Evroviziji iz samo njima poznatim razlozima (donešen njima prihvatljiv razlog). A što Rusi ne mogu da donesu ovakvu odluku u ovome slučaju. Pa niko ne voli Preletačeviće. U starom rečniku - Kvislinge. A ovaj je očigledno Milov pulen. Vidi se da je lokalni đak. A uostalom što nije preleteo preko Vašingtona?

Benny Hill

pre 6 godina

Ovo je smesno.On znaci bio u tranzitu preko Moskve do Minska...a Rusi ga zadrze onda hoce da ga deportuju do Minska?Pa on i tako bi sam sebe deportovao!

kolee

pre 6 godina

Ne vjerujemnda su ga zadrzali tek onako, nije Rusija Mililina prcija pa da se tako neko ponasa, znaju vrlo dobro i Vukovic a i ambasador CG koji je razlog zadrzavanja, i sigurno im je to i receneo, a sada dizu prasinu po medijima nebi li ispali zrtve!
Svaka zemlja ika pravo da te zadrzi i provjeri, pogotovo akk im je nesto sumnjivo!

Руси

pre 6 godina

Тако то раде озбиљне земље ! Тамо постоји неко ко прати изјаве званичника неке земље.
А неко је умислио да је неко , и да може да говори непријатељски према Русији. Ево епилога !

iPodGorica

pre 6 godina

Bahato i neprofesionalno ponašanje tipično za trećerazredne diktature kakva je današnja Rusija. Oni ubijaju sopstvene novinare i stranačke prvake ako pisnu protiv KGB-ovog kadra u Kremlju, a kamo li neće maltretirati poslanika jedne zemlje članice NATO i uskoro EU. Najsmješniji su mi ovi koj misle da su nam braća, jer su pravoslavci. Prvo, KGB vjere nema niti ju je ikada imao, a ako misle da Rusi to uzimaju u obzir, neka vide šta se dogodilo susjednim pravoslavnim zemljama poput Moldavije (Pridnjestrovlje), Gruzije (Abhazija i Osetija), o Ukrajini da ne govorim. Pa to su sve pravoslavne zemlje! Zaglibili su u Siriji, u Ukrajini su ih pukli po prstima i rekli "ne-ne, dalje nećeš", na Estoniju su bacili oko ali ne smiju da pređu ni metar zbog NATO-a, ekonomija im je u raspadnom stanju, zbog sankcija nema hrane u rafovima, islamisti im pobiše stanovništvo zbog avantura na Bliskom istoku... Jedino mogu da prave parade za naivčine zbunjene po pitanju svoje seksualne orijentacije koji se pale na slike tenkova i mišiće gardista i da šalju onaj jedan nosač aviona koji imaju da dimi kao parobrod iz 19. vijeka, kako bi se cio svijet rugao "čudu" ruske tehnike. U međuvremenu, GDP per capita male Crne Gore je blizu 1000 USD veći od ruskog, a sve što može uteći od Moskovskog režima i njegovih iluzija o moći i veličini, uteče na Zapad, od Londona do Crne Gore. Da ste mi zdravo.

Persona non inteligenta

pre 6 godina

Dakle, gde ces u Moravi kad numes da plivas. Neko moze da izvuce poueke, a neki drugi ne moraju.
(VASO VASIC, 29. maj 2017 09:42)
--
Crnogorskim politicarima Morava je u centru Moskve.Zaboravili da nisu u Srbiji vec u jednoj ozbiljnoj drzavi sto mi odavde gledajuci nikada necemo shvatiti sta je Rusija i ko su Rusi.

A.B.

pre 6 godina

Izgleda da ljudi ne citaju vesti pazljivo.
Prvo, njegovog kolegu su pustili, tako da ne mora da ima veze sa politikom i sankcijama.
Drugo, lik nije bio u tranzitu, vec je zeleo da udje u Rusiju.
Trece, carinik ima pravo da ne pusti u zemlju bilo koga. To je njegovo pravo.
Cetvrto, taj skup, na koji je isao, nije u Rusiji, nego u Belorusiji. Za one malo manje pismene, to je jedna druga zemlja. Samo u imenu ima "Rusija".

Igy

pre 6 godina

A zasto je to cudno, ako se secate Obaminom polubratu nije dozvoljeno da mu doje na prvu inauguraciju, posto je morao da putuje preko Londona, a englezi nisu hteli to da dozvole, posto je imao neku osudu za posedovanje narkotika.
Imaju Rusi razlog, u to sam siguran, a mozda mu je i saopsten razlog pre puta sa preporukom da ne ide, ali je on predstavnik zemlje clanice NATOa, verovatn je mislio da mu niko nista nemoze, pa sad videsmo...

msm stvarno

pre 6 godina

Besni Rusi, ostala im samo Srbija na tlu Evrope!
(Branko, 29. maj 2017 09:41)

Da li ti Branko veruješ da i dalje Srbija Rusima nije broj jedan? Možda kao 7 ili 8. Bugarska koja je odavno u Nato i EU, koja je odbila južni tok na zahtev Brisela, je i dalje Rusima broj jedan na Balkanu. Da ti kaže drug tvoj...po svim istraživanjima u Rusiji još uvek ogroman broj rusa smatra ukrajince braćom. U tom istraživanju srbi nisu ni u prvih 10.

vex

pre 6 godina

Sram da ih bude. Čovek im ništa nije uradio i tako ga zlostavljaju ali zato kao malo vode na dlanu drže ženu i sina svog agenta Slobodana Miloševića.
(Peki, 29. maj 2017 09:13)

može im se, kao što se može i ostalim silama. A mi mali smo tu da trpimo i vazda ce tako biti. Tiranija jačeg nad slabijim.

Djenka

pre 6 godina

Neko zadrzava diplomate na aerodromima, a neko tri meseca bombarduje sve sto moze ukljucujuci i bolnice, skole i vozove pune civila. Da je mozga pa da smo neutralni. Ali je mozak na Balkanu kvarljiva roba, pa se teski zlocini zaboravljaju brzo, ulazi se u saveze sa dojucerasnjim ubicama bez imalo pardona. To gospodo nije politika, to je nedostatak pameti i srca. Pa i neka su ga zardzali, nase sportiste su spakovali kuci bez presedana da bi Danci uzeli titulu. E sport su umesali oni koju demokratiju izvoze na sva zvona, a vi se bunite sto je neki politicar morao par sati da sedi u izolaciji. Rusi nam nisu prijatelji, oni su prijatelji samo sebi. Ali nam je zapad uvek bio neprijatelj. Zaboravili ste sve invazije, pokolje, pogrome, etnicka ciscenja, ratove... Rusija nas nikada nije napala iako se nesto nije ni trudila da nam pomogne. A "zapad" je svako malo gazio preko nas. Kratka je pamet na Balkanu, zato nam je i tako kako nam je.