Nedelja, 28.05.2017.

19:08

"Upozorenje": SAD poslale treću "udarnu pomorsku grupu"

SAD su poslale treću udarnu pomorsku grupu predvođenu nosačem aviona kao znak upozorenja Severnoj Koreji, javio je Glas Amerike.

Izvor: Tanjug

"Upozorenje": SAD poslale treæu "udarnu pomorsku grupu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

neutralni felsh

pre 6 godina

Moze samo Kim Jong njih da udari, znaju oni to dobro...Nikad oni ne ulaze u sukob sa nekim ko je solidno jak, a severna koreja svakako to jeste.
(haha, 28. maj 2017 20:56)


ako ti sadamov irak nije bio "solidno jak" onda ne znam ko jeste. ekomomski i vojno, njegov rezim je bio visestruko jaci od severne koreje, pa mu nije pomoglo.

čamac plovi...

pre 6 godina

SAD će čekati i razvijati svoje oružje dok ne postigne nivo da deluje praktično parališuće, toliko brzo se ralizuju detektuje aktivnost i ralizuje akcija da je protivniku sve uzalud. Do tada, ovo je samo još igrarija oko Kineskih inicijativa u regionu, izbor je Kineske torte i kolači ili američko oružje.

.

pre 6 godina

Kakvo bre upozorenje. Ova 3 nosaca aviona imaju na sebi jacu vazdusnu silu od 99% drzava sveta. Uz to toliki brodovi. To je priprema za napad, ne upozorenje.

neutralni felsh

pre 6 godina

Ja bi ceo svet dao americi da cela planeta postane ta odvratna tvorevina... pa da vidim sa kime bi onda ratovali!?
(Miki, 28. maj 2017 21:20)


ne brini, uvek se nadje neka budala.

voodoo

pre 6 godina

Realno gledano sve nuklearne sile su imale pravo da isto naoruzanje i proizvedu i pritom i testiraju, planeta zemlja je zabelezila preko hiljadu nuklearnih proba. Tako da je naravno da nije normalno da sada neko sprecava nekog drugog da to isto uradi. Medjutim ipak Severna Koreja sa druge strane ne ulive poverenje da takva zemlja koja i pre nego je razvila nuklearke sa vecim dometom preti svima, iste i stekne, kao sto iako znamo da se Sad, i Rusija isto, mesaju i prave haos sirom sveta ipak nekako svi imamo neko poverenje da nece poceti da bacaju nuklearke tek tako, a npr nebi imali ni priblizno slican osecaj da znamo da Iran ili slicne problematicne zemlje koje mogu preko noci da odu u ekstremizam imaju istu mogucnost.

Nikola

pre 6 godina

@banacanin
Od 50+ Sjevernokorejskih podmornica samo je jedna opasna, ta koja moze da ispaljuje tu balisticku raketu. Samo je pitanje da li se moze izvuci u pacifik neprimjecena, pa da pridje recimo Havajima ili eventualno zapadnoj Americkoj obali, ali koliko sam citao na netu male su sanse da udje u pacifik neprimjecena. A ostale su stare i male podmornice koje imaju par torpeda za brodove, ali uglavnom tesko da su prijetnja jer ih napredna tehnologija moze lako pronaci i potopiti.

johnzie

pre 6 godina

'99. kada su se spremali nas da lupe ja sam ubeđivao moje odeljenje da će do toga doći iako je 90% njih vikalo 'ma nema šanse'. Pa nikad se tolika sila ne sakuplja za badava. To previše košta da bi bilo igra.

banacanin

pre 6 godina

malo sam pratio naoruzanje sev koreje nije neko sto bi se reklo zastarelo jedino je patka sto su uspeli da naoruzaju podmornice balistickim raketama jos ako su uspeli i nuklearnu glavu da prilagode tim raketama onda i amerika nije sigurna pacifik je velik dovoljno je da se jedna podmornica provuce do zapadne obale amerike

Bojan

pre 6 godina

U slucaju vojnog konflikta sa Severnom Korejom prvo ce stradati gradsko jezgro Seula i americke vojne instalacije u okolini, koje su fakticki unapred zrtvovane. Nisam vojni ekspert i voleo bih da gresim, s obzirom na ogroman broj civilnih zrtava u tom slucaju, ali koliko sam shvatio sve dosadasnje vojne analize ukazuju na to da je o s obzirom na kolicinu vojne tehnike sa severnorejske strane granice i blizine Seula istoj taj prostor u kratkom roku jednostavno neodbranjiv, vojni kapaciteti sa obe strane u okrugu od tridesetak kilometara su fakticki glineni golubovi jedni drugima. Govorim o prvih par sati sukoba. Dugorocno Severna Koreja ce biti zbrisana sa lica Zemlje. Ali ne bih bio u kozi ni jednima ni drugima u slucaju sukoba.

Diktat

pre 6 godina

U modernom ratovanju skoro sve se zna.Tehnika kojom neko raspolaže , ubojna snaga i količina iste jedino se ne znaju posledice.To ne može da otkrije ni najnaprednija analitika.Samo iz tog razloga mnogi sukobi se odlažu ili se neće nikada desiti.Da su ameri znali da će iznad Srbije da izgube F-117 i B-2 kao i milijarde budućih ugovora za kupovinu te napredne stelt mašinerije ne bi ni u ludilu napali a dobro su znali čime mi raspolažemo.

majvuk

pre 6 godina

Moze vrlo lako da se desi da pukne nesto u Japanu...da nameste...kako bi imali rezona i razlog da opletu po SK...vec vidjen scenario 10 puta...izazovi problem pa ga resi

ИБАРСКА ЗУМЗАРА

pre 6 godina

Саосећам се са јужном корејом..........подршка братској јужној кореји

Pedja

pre 6 godina

Ako sam dobro razumeo da će Pjongjang imati gotove rakete 2020 da li to znači da će američki nosači i flota tamo da čekaju još 3 godine ?!
(Milan Pančevo, 28. maj 2017 20:26)

Neće toliko čekati. Cenim da će ih napasti u roku od 6-8 meseci.

Perjanik

pre 6 godina

Ovo sto se desava je haos jednog lupezaTrampa koji ce i rat poceti i milione zivota unistiti da bi skrenuo paznju sa cinjenice da je lazov, varalica koja je u Putinovom dzepu, te izdajnik Amerike.

Trampu se kuci sprema istraga i sudjenje za veleizdaju i once i krv drugih pustiti da bi spasio sebe i svoju korumpiranu blizu okolinu, ukljucujuci i svog zeta Kusnera.

Tramp je najveca prevara u istoriji Amerike.

Toza

pre 6 godina

Dosta nezgodna pozicija za sve. SK nastavlja da razvija svoje oruzje, dok Ameri, Japanci i JK zele u tome da ih sprece kako ne bi bili pod eventualnim udarom. Nazalost nemaju mogucnost za tako nesto bilo kojim sredstvima. Vreme radi samo za SK, koji ce vremenom potencijalno usavrsiti balisticke rakete u bojeve glave. Tada ce vec biti kasno za bilo kakvu vojnu akciju i nece im moci nista, jer ce odmazda j gubici na drugoj strani biti potencijalno samo veci. Iskreno nisam nikakav fan americke spoljne politike, ali realno nuklearno oruzje u rukama osihopate bez kontrole je jos gora opcija. Bolje je da ih roknu pre nego kasnije. Nazalost, nagrabusice jedino JK i eventualno Japan u zavisnosti od realne sposobnosti SK. Jedino resenje bio bi neki istovremeni udar na sve moguce vojne mete i naravno Kima. Ako bi njega nekako smakli, narodu tamo bi sigurno laknulo...

Hop cup

pre 6 godina

Ne daj Boze da dodje do nekog sukoba izmedju severa i juga! Mnogo ce civila stradati na obe strane! Seul je izuzetno blizu... varnica je dovoljna za katastrofu u pravom smislu te reci! Amerikanci su najjaci ali S. Koreja nije Srbija i Sirija nego nesto mnogo, mnogo opasnije!

Stari Taja

pre 6 godina

U dlucaju sukoba sa S Korejom, mislim da ce SAD kao i uvek keoz istoriju pruziti zastitu svojim saveznicima i prijateljima, i da S Koreja nece stici da nanese udare vece od onih koje je Sadam stigao da nanese Izraelu.

momo dobri

pre 6 godina

Ako udare Ameri,SAD verovatno nece da osete te sevrnokorejske rakete.Kazem verovatno,jer znamo koliko su Ameri jaki,a jacinu korejskih rakete interkontinentalnih ipak ne znamo i verovatno da ne bi dosle do SAD.Ali bi zato Japan i Juzna Koreja naj.....I eto opet haosa a Ameri su tu.I Kina je blizu a i Rusi...Mozda je sve ovo fora i nadmudrivanje

Aaron

pre 6 godina

Tri zemlje na svetu u kojima Rokefelerova i Rotsildova Svetska Banka nema nikakav uticaj: Sirija, Severna Koreja i Iran.
[Komentar poslat iz B92 Androidâ„¢ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (toronto, 28. maj 2017 19:47)

Pozivam sve srbske patriote, a narocito one iz Toronta, Cikaga i slicnih mesta, da se presele u ove tri zemlje i tamo nauzivaju slobode, demokratije i prosperiteta.

Enola Gej

pre 6 godina

Konačno divna vest iz Amerike. Ceo svet je zadivljen. Nadam se da će im uterati demokratiju na velika vrata. Neće oni da prete svom bliskom susjedu tek tako.
Ideeemo Amerikaaanci!

hm?

pre 6 godina

Eh kada se setim koliko sam minusa dobio kada sam pre izbora u SAD napisao da je Tramp najveća pretnja za mir u svetu u poslednjih 50 godina. Kao u nekom vestern filmu, jedan naspram drugog stoje Kim Dzong Un i Tramp, ni jedan ni trunke iskustva diplomatskog resavanja sporova, obojica laki na obaracu sa psihopatskom licnosti....

holivudski frizer

pre 6 godina

Bogami Evo ga Tramp oce ponovo da bije po Koreji. Znate jos onu deciju igricu Neka bije Neka puca....O Samsunge Brate moj !!!

Aron

pre 6 godina

Samo foliranje nema od toga ništa. A stvari besmisleno otežavaju Japanci koji dodatno huškaju na rat i satanizuju Severnu Koreju. Japanci kao da se nesećaju svoje imperijalne prošlosti. da se ne zaboravi da su japanci priunali nezavisnost kosovaiako nisu morali. Kao što to nisu uradili Filipini i Izrael.

Zagi

pre 6 godina

Tramp je, koliko ga se god američka elita gadila, upravo oličenje onoga što Amerika danas predstavlja! Nadam se da će ostatak sveta sprečiti katastrofu koju Amerikanci pripremaju ...

Amerofil

pre 6 godina

A kako je to Rusija pod kontrolom Rotsilda, mislim da li je to realno? Zasto niko ne spreci pa zato sto je Amerika ipak jos najjaca vojna sila.I upustajuci se s njom , Kina bi mnogo vise izgubila nego dobila.Eto zato, i jer Kina i Amerika brutalno mnogo zavise jedna od druge ekonomski.

Milan Pančevo

pre 6 godina

Ako sam dobro razumeo da će Pjongjang imati gotove rakete 2020 da li to znači da će američki nosači i flota tamo da čekaju još 3 godine ?!

nema nista od toga

pre 6 godina

Nema nista od tih pretnji, tako ih samo ohrabruju. Prete a ne ispune pretnju. Onda onaj drugi misli daje ovaj koji preti slab, pa postane jos gori. Morace na kraju to da bude bombardovano.

vau

pre 6 godina

ok,hajde da maltretiramo ceo svet a ko se drzne da pokuša da napravi nešto da nas odvrati od toga- pa,sravnićemo ga zarad mira i slobode u svetu

Aaron

pre 6 godina

Tri zemlje na svetu u kojima Rokefelerova i Rotsildova Svetska Banka nema nikakav uticaj: Sirija, Severna Koreja i Iran.
[Komentar poslat iz B92 Androidâ„¢ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (toronto, 28. maj 2017 19:47)

Pozivam sve srbske patriote, a narocito one iz Toronta, Cikaga i slicnih mesta, da se presele u ove tri zemlje i tamo nauzivaju slobode, demokratije i prosperiteta.

vau

pre 6 godina

ok,hajde da maltretiramo ceo svet a ko se drzne da pokuša da napravi nešto da nas odvrati od toga- pa,sravnićemo ga zarad mira i slobode u svetu

hm?

pre 6 godina

Eh kada se setim koliko sam minusa dobio kada sam pre izbora u SAD napisao da je Tramp najveća pretnja za mir u svetu u poslednjih 50 godina. Kao u nekom vestern filmu, jedan naspram drugog stoje Kim Dzong Un i Tramp, ni jedan ni trunke iskustva diplomatskog resavanja sporova, obojica laki na obaracu sa psihopatskom licnosti....

Zagi

pre 6 godina

Tramp je, koliko ga se god američka elita gadila, upravo oličenje onoga što Amerika danas predstavlja! Nadam se da će ostatak sveta sprečiti katastrofu koju Amerikanci pripremaju ...

Milan Pančevo

pre 6 godina

Ako sam dobro razumeo da će Pjongjang imati gotove rakete 2020 da li to znači da će američki nosači i flota tamo da čekaju još 3 godine ?!

nema nista od toga

pre 6 godina

Nema nista od tih pretnji, tako ih samo ohrabruju. Prete a ne ispune pretnju. Onda onaj drugi misli daje ovaj koji preti slab, pa postane jos gori. Morace na kraju to da bude bombardovano.

Aron

pre 6 godina

Samo foliranje nema od toga ništa. A stvari besmisleno otežavaju Japanci koji dodatno huškaju na rat i satanizuju Severnu Koreju. Japanci kao da se nesećaju svoje imperijalne prošlosti. da se ne zaboravi da su japanci priunali nezavisnost kosovaiako nisu morali. Kao što to nisu uradili Filipini i Izrael.

johnzie

pre 6 godina

'99. kada su se spremali nas da lupe ja sam ubeđivao moje odeljenje da će do toga doći iako je 90% njih vikalo 'ma nema šanse'. Pa nikad se tolika sila ne sakuplja za badava. To previše košta da bi bilo igra.

Bojan

pre 6 godina

U slucaju vojnog konflikta sa Severnom Korejom prvo ce stradati gradsko jezgro Seula i americke vojne instalacije u okolini, koje su fakticki unapred zrtvovane. Nisam vojni ekspert i voleo bih da gresim, s obzirom na ogroman broj civilnih zrtava u tom slucaju, ali koliko sam shvatio sve dosadasnje vojne analize ukazuju na to da je o s obzirom na kolicinu vojne tehnike sa severnorejske strane granice i blizine Seula istoj taj prostor u kratkom roku jednostavno neodbranjiv, vojni kapaciteti sa obe strane u okrugu od tridesetak kilometara su fakticki glineni golubovi jedni drugima. Govorim o prvih par sati sukoba. Dugorocno Severna Koreja ce biti zbrisana sa lica Zemlje. Ali ne bih bio u kozi ni jednima ni drugima u slucaju sukoba.

momo dobri

pre 6 godina

Ako udare Ameri,SAD verovatno nece da osete te sevrnokorejske rakete.Kazem verovatno,jer znamo koliko su Ameri jaki,a jacinu korejskih rakete interkontinentalnih ipak ne znamo i verovatno da ne bi dosle do SAD.Ali bi zato Japan i Juzna Koreja naj.....I eto opet haosa a Ameri su tu.I Kina je blizu a i Rusi...Mozda je sve ovo fora i nadmudrivanje

Enola Gej

pre 6 godina

Konačno divna vest iz Amerike. Ceo svet je zadivljen. Nadam se da će im uterati demokratiju na velika vrata. Neće oni da prete svom bliskom susjedu tek tako.
Ideeemo Amerikaaanci!

Amerofil

pre 6 godina

A kako je to Rusija pod kontrolom Rotsilda, mislim da li je to realno? Zasto niko ne spreci pa zato sto je Amerika ipak jos najjaca vojna sila.I upustajuci se s njom , Kina bi mnogo vise izgubila nego dobila.Eto zato, i jer Kina i Amerika brutalno mnogo zavise jedna od druge ekonomski.

Hop cup

pre 6 godina

Ne daj Boze da dodje do nekog sukoba izmedju severa i juga! Mnogo ce civila stradati na obe strane! Seul je izuzetno blizu... varnica je dovoljna za katastrofu u pravom smislu te reci! Amerikanci su najjaci ali S. Koreja nije Srbija i Sirija nego nesto mnogo, mnogo opasnije!

holivudski frizer

pre 6 godina

Bogami Evo ga Tramp oce ponovo da bije po Koreji. Znate jos onu deciju igricu Neka bije Neka puca....O Samsunge Brate moj !!!

.

pre 6 godina

Kakvo bre upozorenje. Ova 3 nosaca aviona imaju na sebi jacu vazdusnu silu od 99% drzava sveta. Uz to toliki brodovi. To je priprema za napad, ne upozorenje.

neutralni felsh

pre 6 godina

Moze samo Kim Jong njih da udari, znaju oni to dobro...Nikad oni ne ulaze u sukob sa nekim ko je solidno jak, a severna koreja svakako to jeste.
(haha, 28. maj 2017 20:56)


ako ti sadamov irak nije bio "solidno jak" onda ne znam ko jeste. ekomomski i vojno, njegov rezim je bio visestruko jaci od severne koreje, pa mu nije pomoglo.

Diktat

pre 6 godina

U modernom ratovanju skoro sve se zna.Tehnika kojom neko raspolaže , ubojna snaga i količina iste jedino se ne znaju posledice.To ne može da otkrije ni najnaprednija analitika.Samo iz tog razloga mnogi sukobi se odlažu ili se neće nikada desiti.Da su ameri znali da će iznad Srbije da izgube F-117 i B-2 kao i milijarde budućih ugovora za kupovinu te napredne stelt mašinerije ne bi ni u ludilu napali a dobro su znali čime mi raspolažemo.

Stari Taja

pre 6 godina

U dlucaju sukoba sa S Korejom, mislim da ce SAD kao i uvek keoz istoriju pruziti zastitu svojim saveznicima i prijateljima, i da S Koreja nece stici da nanese udare vece od onih koje je Sadam stigao da nanese Izraelu.

Pedja

pre 6 godina

Ako sam dobro razumeo da će Pjongjang imati gotove rakete 2020 da li to znači da će američki nosači i flota tamo da čekaju još 3 godine ?!
(Milan Pančevo, 28. maj 2017 20:26)

Neće toliko čekati. Cenim da će ih napasti u roku od 6-8 meseci.

Toza

pre 6 godina

Dosta nezgodna pozicija za sve. SK nastavlja da razvija svoje oruzje, dok Ameri, Japanci i JK zele u tome da ih sprece kako ne bi bili pod eventualnim udarom. Nazalost nemaju mogucnost za tako nesto bilo kojim sredstvima. Vreme radi samo za SK, koji ce vremenom potencijalno usavrsiti balisticke rakete u bojeve glave. Tada ce vec biti kasno za bilo kakvu vojnu akciju i nece im moci nista, jer ce odmazda j gubici na drugoj strani biti potencijalno samo veci. Iskreno nisam nikakav fan americke spoljne politike, ali realno nuklearno oruzje u rukama osihopate bez kontrole je jos gora opcija. Bolje je da ih roknu pre nego kasnije. Nazalost, nagrabusice jedino JK i eventualno Japan u zavisnosti od realne sposobnosti SK. Jedino resenje bio bi neki istovremeni udar na sve moguce vojne mete i naravno Kima. Ako bi njega nekako smakli, narodu tamo bi sigurno laknulo...

neutralni felsh

pre 6 godina

Ja bi ceo svet dao americi da cela planeta postane ta odvratna tvorevina... pa da vidim sa kime bi onda ratovali!?
(Miki, 28. maj 2017 21:20)


ne brini, uvek se nadje neka budala.

ИБАРСКА ЗУМЗАРА

pre 6 godina

Саосећам се са јужном корејом..........подршка братској јужној кореји

Perjanik

pre 6 godina

Ovo sto se desava je haos jednog lupezaTrampa koji ce i rat poceti i milione zivota unistiti da bi skrenuo paznju sa cinjenice da je lazov, varalica koja je u Putinovom dzepu, te izdajnik Amerike.

Trampu se kuci sprema istraga i sudjenje za veleizdaju i once i krv drugih pustiti da bi spasio sebe i svoju korumpiranu blizu okolinu, ukljucujuci i svog zeta Kusnera.

Tramp je najveca prevara u istoriji Amerike.

Nikola

pre 6 godina

@banacanin
Od 50+ Sjevernokorejskih podmornica samo je jedna opasna, ta koja moze da ispaljuje tu balisticku raketu. Samo je pitanje da li se moze izvuci u pacifik neprimjecena, pa da pridje recimo Havajima ili eventualno zapadnoj Americkoj obali, ali koliko sam citao na netu male su sanse da udje u pacifik neprimjecena. A ostale su stare i male podmornice koje imaju par torpeda za brodove, ali uglavnom tesko da su prijetnja jer ih napredna tehnologija moze lako pronaci i potopiti.

majvuk

pre 6 godina

Moze vrlo lako da se desi da pukne nesto u Japanu...da nameste...kako bi imali rezona i razlog da opletu po SK...vec vidjen scenario 10 puta...izazovi problem pa ga resi

voodoo

pre 6 godina

Realno gledano sve nuklearne sile su imale pravo da isto naoruzanje i proizvedu i pritom i testiraju, planeta zemlja je zabelezila preko hiljadu nuklearnih proba. Tako da je naravno da nije normalno da sada neko sprecava nekog drugog da to isto uradi. Medjutim ipak Severna Koreja sa druge strane ne ulive poverenje da takva zemlja koja i pre nego je razvila nuklearke sa vecim dometom preti svima, iste i stekne, kao sto iako znamo da se Sad, i Rusija isto, mesaju i prave haos sirom sveta ipak nekako svi imamo neko poverenje da nece poceti da bacaju nuklearke tek tako, a npr nebi imali ni priblizno slican osecaj da znamo da Iran ili slicne problematicne zemlje koje mogu preko noci da odu u ekstremizam imaju istu mogucnost.

banacanin

pre 6 godina

malo sam pratio naoruzanje sev koreje nije neko sto bi se reklo zastarelo jedino je patka sto su uspeli da naoruzaju podmornice balistickim raketama jos ako su uspeli i nuklearnu glavu da prilagode tim raketama onda i amerika nije sigurna pacifik je velik dovoljno je da se jedna podmornica provuce do zapadne obale amerike

čamac plovi...

pre 6 godina

SAD će čekati i razvijati svoje oružje dok ne postigne nivo da deluje praktično parališuće, toliko brzo se ralizuju detektuje aktivnost i ralizuje akcija da je protivniku sve uzalud. Do tada, ovo je samo još igrarija oko Kineskih inicijativa u regionu, izbor je Kineske torte i kolači ili američko oružje.

Enola Gej

pre 6 godina

Konačno divna vest iz Amerike. Ceo svet je zadivljen. Nadam se da će im uterati demokratiju na velika vrata. Neće oni da prete svom bliskom susjedu tek tako.
Ideeemo Amerikaaanci!

Aaron

pre 6 godina

Tri zemlje na svetu u kojima Rokefelerova i Rotsildova Svetska Banka nema nikakav uticaj: Sirija, Severna Koreja i Iran.
[Komentar poslat iz B92 Androidâ„¢ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (toronto, 28. maj 2017 19:47)

Pozivam sve srbske patriote, a narocito one iz Toronta, Cikaga i slicnih mesta, da se presele u ove tri zemlje i tamo nauzivaju slobode, demokratije i prosperiteta.

Aron

pre 6 godina

Samo foliranje nema od toga ništa. A stvari besmisleno otežavaju Japanci koji dodatno huškaju na rat i satanizuju Severnu Koreju. Japanci kao da se nesećaju svoje imperijalne prošlosti. da se ne zaboravi da su japanci priunali nezavisnost kosovaiako nisu morali. Kao što to nisu uradili Filipini i Izrael.

vau

pre 6 godina

ok,hajde da maltretiramo ceo svet a ko se drzne da pokuša da napravi nešto da nas odvrati od toga- pa,sravnićemo ga zarad mira i slobode u svetu

nema nista od toga

pre 6 godina

Nema nista od tih pretnji, tako ih samo ohrabruju. Prete a ne ispune pretnju. Onda onaj drugi misli daje ovaj koji preti slab, pa postane jos gori. Morace na kraju to da bude bombardovano.

Perjanik

pre 6 godina

Ovo sto se desava je haos jednog lupezaTrampa koji ce i rat poceti i milione zivota unistiti da bi skrenuo paznju sa cinjenice da je lazov, varalica koja je u Putinovom dzepu, te izdajnik Amerike.

Trampu se kuci sprema istraga i sudjenje za veleizdaju i once i krv drugih pustiti da bi spasio sebe i svoju korumpiranu blizu okolinu, ukljucujuci i svog zeta Kusnera.

Tramp je najveca prevara u istoriji Amerike.

Diktat

pre 6 godina

U modernom ratovanju skoro sve se zna.Tehnika kojom neko raspolaže , ubojna snaga i količina iste jedino se ne znaju posledice.To ne može da otkrije ni najnaprednija analitika.Samo iz tog razloga mnogi sukobi se odlažu ili se neće nikada desiti.Da su ameri znali da će iznad Srbije da izgube F-117 i B-2 kao i milijarde budućih ugovora za kupovinu te napredne stelt mašinerije ne bi ni u ludilu napali a dobro su znali čime mi raspolažemo.

Zagi

pre 6 godina

Tramp je, koliko ga se god američka elita gadila, upravo oličenje onoga što Amerika danas predstavlja! Nadam se da će ostatak sveta sprečiti katastrofu koju Amerikanci pripremaju ...

Toza

pre 6 godina

Dosta nezgodna pozicija za sve. SK nastavlja da razvija svoje oruzje, dok Ameri, Japanci i JK zele u tome da ih sprece kako ne bi bili pod eventualnim udarom. Nazalost nemaju mogucnost za tako nesto bilo kojim sredstvima. Vreme radi samo za SK, koji ce vremenom potencijalno usavrsiti balisticke rakete u bojeve glave. Tada ce vec biti kasno za bilo kakvu vojnu akciju i nece im moci nista, jer ce odmazda j gubici na drugoj strani biti potencijalno samo veci. Iskreno nisam nikakav fan americke spoljne politike, ali realno nuklearno oruzje u rukama osihopate bez kontrole je jos gora opcija. Bolje je da ih roknu pre nego kasnije. Nazalost, nagrabusice jedino JK i eventualno Japan u zavisnosti od realne sposobnosti SK. Jedino resenje bio bi neki istovremeni udar na sve moguce vojne mete i naravno Kima. Ako bi njega nekako smakli, narodu tamo bi sigurno laknulo...

neutralni felsh

pre 6 godina

Moze samo Kim Jong njih da udari, znaju oni to dobro...Nikad oni ne ulaze u sukob sa nekim ko je solidno jak, a severna koreja svakako to jeste.
(haha, 28. maj 2017 20:56)


ako ti sadamov irak nije bio "solidno jak" onda ne znam ko jeste. ekomomski i vojno, njegov rezim je bio visestruko jaci od severne koreje, pa mu nije pomoglo.

Stari Taja

pre 6 godina

U dlucaju sukoba sa S Korejom, mislim da ce SAD kao i uvek keoz istoriju pruziti zastitu svojim saveznicima i prijateljima, i da S Koreja nece stici da nanese udare vece od onih koje je Sadam stigao da nanese Izraelu.

hm?

pre 6 godina

Eh kada se setim koliko sam minusa dobio kada sam pre izbora u SAD napisao da je Tramp najveća pretnja za mir u svetu u poslednjih 50 godina. Kao u nekom vestern filmu, jedan naspram drugog stoje Kim Dzong Un i Tramp, ni jedan ni trunke iskustva diplomatskog resavanja sporova, obojica laki na obaracu sa psihopatskom licnosti....

ИБАРСКА ЗУМЗАРА

pre 6 godina

Саосећам се са јужном корејом..........подршка братској јужној кореји

Amerofil

pre 6 godina

A kako je to Rusija pod kontrolom Rotsilda, mislim da li je to realno? Zasto niko ne spreci pa zato sto je Amerika ipak jos najjaca vojna sila.I upustajuci se s njom , Kina bi mnogo vise izgubila nego dobila.Eto zato, i jer Kina i Amerika brutalno mnogo zavise jedna od druge ekonomski.

majvuk

pre 6 godina

Moze vrlo lako da se desi da pukne nesto u Japanu...da nameste...kako bi imali rezona i razlog da opletu po SK...vec vidjen scenario 10 puta...izazovi problem pa ga resi

banacanin

pre 6 godina

malo sam pratio naoruzanje sev koreje nije neko sto bi se reklo zastarelo jedino je patka sto su uspeli da naoruzaju podmornice balistickim raketama jos ako su uspeli i nuklearnu glavu da prilagode tim raketama onda i amerika nije sigurna pacifik je velik dovoljno je da se jedna podmornica provuce do zapadne obale amerike

holivudski frizer

pre 6 godina

Bogami Evo ga Tramp oce ponovo da bije po Koreji. Znate jos onu deciju igricu Neka bije Neka puca....O Samsunge Brate moj !!!

Milan Pančevo

pre 6 godina

Ako sam dobro razumeo da će Pjongjang imati gotove rakete 2020 da li to znači da će američki nosači i flota tamo da čekaju još 3 godine ?!

Bojan

pre 6 godina

U slucaju vojnog konflikta sa Severnom Korejom prvo ce stradati gradsko jezgro Seula i americke vojne instalacije u okolini, koje su fakticki unapred zrtvovane. Nisam vojni ekspert i voleo bih da gresim, s obzirom na ogroman broj civilnih zrtava u tom slucaju, ali koliko sam shvatio sve dosadasnje vojne analize ukazuju na to da je o s obzirom na kolicinu vojne tehnike sa severnorejske strane granice i blizine Seula istoj taj prostor u kratkom roku jednostavno neodbranjiv, vojni kapaciteti sa obe strane u okrugu od tridesetak kilometara su fakticki glineni golubovi jedni drugima. Govorim o prvih par sati sukoba. Dugorocno Severna Koreja ce biti zbrisana sa lica Zemlje. Ali ne bih bio u kozi ni jednima ni drugima u slucaju sukoba.

neutralni felsh

pre 6 godina

Ja bi ceo svet dao americi da cela planeta postane ta odvratna tvorevina... pa da vidim sa kime bi onda ratovali!?
(Miki, 28. maj 2017 21:20)


ne brini, uvek se nadje neka budala.

momo dobri

pre 6 godina

Ako udare Ameri,SAD verovatno nece da osete te sevrnokorejske rakete.Kazem verovatno,jer znamo koliko su Ameri jaki,a jacinu korejskih rakete interkontinentalnih ipak ne znamo i verovatno da ne bi dosle do SAD.Ali bi zato Japan i Juzna Koreja naj.....I eto opet haosa a Ameri su tu.I Kina je blizu a i Rusi...Mozda je sve ovo fora i nadmudrivanje

voodoo

pre 6 godina

Realno gledano sve nuklearne sile su imale pravo da isto naoruzanje i proizvedu i pritom i testiraju, planeta zemlja je zabelezila preko hiljadu nuklearnih proba. Tako da je naravno da nije normalno da sada neko sprecava nekog drugog da to isto uradi. Medjutim ipak Severna Koreja sa druge strane ne ulive poverenje da takva zemlja koja i pre nego je razvila nuklearke sa vecim dometom preti svima, iste i stekne, kao sto iako znamo da se Sad, i Rusija isto, mesaju i prave haos sirom sveta ipak nekako svi imamo neko poverenje da nece poceti da bacaju nuklearke tek tako, a npr nebi imali ni priblizno slican osecaj da znamo da Iran ili slicne problematicne zemlje koje mogu preko noci da odu u ekstremizam imaju istu mogucnost.

Hop cup

pre 6 godina

Ne daj Boze da dodje do nekog sukoba izmedju severa i juga! Mnogo ce civila stradati na obe strane! Seul je izuzetno blizu... varnica je dovoljna za katastrofu u pravom smislu te reci! Amerikanci su najjaci ali S. Koreja nije Srbija i Sirija nego nesto mnogo, mnogo opasnije!

.

pre 6 godina

Kakvo bre upozorenje. Ova 3 nosaca aviona imaju na sebi jacu vazdusnu silu od 99% drzava sveta. Uz to toliki brodovi. To je priprema za napad, ne upozorenje.

čamac plovi...

pre 6 godina

SAD će čekati i razvijati svoje oružje dok ne postigne nivo da deluje praktično parališuće, toliko brzo se ralizuju detektuje aktivnost i ralizuje akcija da je protivniku sve uzalud. Do tada, ovo je samo još igrarija oko Kineskih inicijativa u regionu, izbor je Kineske torte i kolači ili američko oružje.

Nikola

pre 6 godina

@banacanin
Od 50+ Sjevernokorejskih podmornica samo je jedna opasna, ta koja moze da ispaljuje tu balisticku raketu. Samo je pitanje da li se moze izvuci u pacifik neprimjecena, pa da pridje recimo Havajima ili eventualno zapadnoj Americkoj obali, ali koliko sam citao na netu male su sanse da udje u pacifik neprimjecena. A ostale su stare i male podmornice koje imaju par torpeda za brodove, ali uglavnom tesko da su prijetnja jer ih napredna tehnologija moze lako pronaci i potopiti.

johnzie

pre 6 godina

'99. kada su se spremali nas da lupe ja sam ubeđivao moje odeljenje da će do toga doći iako je 90% njih vikalo 'ma nema šanse'. Pa nikad se tolika sila ne sakuplja za badava. To previše košta da bi bilo igra.

Pedja

pre 6 godina

Ako sam dobro razumeo da će Pjongjang imati gotove rakete 2020 da li to znači da će američki nosači i flota tamo da čekaju još 3 godine ?!
(Milan Pančevo, 28. maj 2017 20:26)

Neće toliko čekati. Cenim da će ih napasti u roku od 6-8 meseci.