Četvrtak, 27.04.2017.

13:36

Srbija vraća ambasadora iz Pariza na konsultacije

Premijer Vučić izjavio je da će srpski ambasador u Parizu biti pozvan u Beograd na konsultacije zbog odluke suda da ne izruči Ramuša Haradinaja.

Izvor: B92

Srbija vraæa ambasadora iz Pariza na konsultacije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

Milutin

pre 6 godina

Diletantska odluka vlade Srbije. Umesto da kazemo kako nam se odluka ne dopada ali da ipak postujemo odluku suda mi udaramo proteste, kvalifikujemo, cenimo, povlacimo ambasadora, napustamo sednice evropskih institucija. Samo budale ne vide da to nema veze sa odbranom Srbije vec sa zeljom da se domacoj javnosti pokaze kako Vucic neda na Srbiju. To sto radi vlada trebalo je da cine pravnici, intelektualci, akademici, novinari ali nikako vlada.

Aleksandar

pre 6 godina

1. Francuski sud procenjuje da u Srbiji sudstvo nije nezavisno i da izvršna vlast kao i korupcija utiču na odluke suda pa shodno tome Haradinaj ne bi imao pošteno suđenje u Srbiji.

2. Zbog toga odbijaju da ga izruče.

3. Srbija se ljuti zbog odluke, ulaže protesnu notu izvršnoj vlasti Francuske zato što nije naterala svoje sudstvo da sudi kako odgovara srpskoj izvršnoj vlasti i povlači svog ambasadora na konsultacije.

4. Francuzi, i vlast, i sudstvo se krste u čudu što je Srbija sopstvenim ponašanjem opravdala odluku francuskog pravosuđa.

Pa dobro bre, da li je moguće da ste baš toliko glupi?

Sava

pre 6 godina

Ispravna i jedina moguća reakcija Srbije.Sa svim zemljama koje su puštale ratne zločince po principu reciprociteta.Kada nam zatraže nekoga sa poternice sprvesti ekstradicioni postupak u celosti i na kraju odbiti izručenje.Nismo toliko slabi i nemoćni da ne možemo to da uradimo.Pa kada nam to postane pravilko ponašanja , onda će poštenjačine iz EU drugačike da nas tretiraju.Vučić mora da ovaj potez učini vremenski neograničenim.Ambasador u takvoj državi nam ne treba.Moramo da postanemo i sebični u odbrani svojih interes, kao što rade sve zemlje EU.

Može biti samo je*an

pre 6 godina

Ceo svet nam se smeje zbog nesposobnosti onih koji su na vlasti u Srbiji...
Kad Francuzi budu pročitali " majku svih najoštrijih protestnih nota" , zagrcnuće se od smeha...
Kao na žalost, i onaj zlotvor Haradinaj...

republika

pre 6 godina

Mislim da je Srbija apsolutni rekorder po broju "protestnih noti" stranim ambasadama zadnjih 15 godina. Bruka kako smo jadni i glupi i ko nas vodi.

kraja

pre 6 godina

"Francuska nije odbila zahtev za izručenje zbog nekakve uverenosti da je Haradinaj nevin, nego zato što veruje (sa dosta razloga) da u Srbiji ne bi imao pravično suđenje"

...bar tako "pravicno" kakvo je bilo u hagu...???
...moraces prstom da nam pokazes na razliku u pravnom pristupu...

Mladen Mladenović

pre 6 godina

Ne treba se ljutiti. Nije valjda niko očekivao da će francuski sud doneti drugačiju odluku. Doduše potrudili su se. Nekoliko meseci su fingirali pravnu državu i nezavisno sudstvo. Valjda ih je bilo sramota da ga puste odmah po telefonskoj intervenciji "čimbenika" iz SAD i NATO-a, čiji je najsuroviji "radnik na terenu" bio gospodin Haradinaj. Ne treba povlačiti ambasadore niti zabranjivati dolazak francuskom ambasadoru. Treba sačekati da se pojavi zahtev francuskog INTEPOL-a za izručenje nekog sličnog zločinca a onda postupiti po reciprocitetu. Treba im "izaći u susret" sa istim obrazloženjem kao što su uradili i Francuzi. Vrhunski je cinizam da su nam pre neki dan Francuzi udelili milostinju od nekoliko stotina hiljada evra da rekonstruišemo spomenik "Volimo Francusku, kao što je ona volela nas". Valjda su znali ishod ovog sudjenja pa da nam zamažu oči. Računaju, sirotinja je to. Mislim da poruku sa spomenika, treba shvatiti u bukvalnom smislu te reči i manuti se infantilnosti, kojoj smo podložni. Francuze uvek treba voleti baš onoliko koliko oni vole nas. A ovim potezom su to i pokazali. Francuska je neslobodna zemlja. Dronjak države koja je nekada važila za sinonim slobode i demokratije.

Nenad

pre 6 godina

Evo ja kao Srbin koji vec trecu godinu zivi i radi u FR pouzdano i iz prve ruke znam da u srpskoj ambasadi u Parizu nema osobe koja tecno govori francuski jezik, jer je skoro postavljen kompletno novi kadar iz SNSa stoga me jako interesuje na kom jezike cete poslati protesnu notu francuzima?

Mare

pre 6 godina

@Zvezdarac

Trenutno nista, ali ubuduce svaki francuski drzavljanin kojeg Francuska goni zbog krivicnih dela, kada se zatekne na teritoriji Srbije, nasa drzava da odbije izrucenje Francuskoj i da takvog pusti na slobodu.

Srboljub

pre 6 godina

"Tako je to u državama poput naše - sprdamo se sa pravdom i provlačimo je kroz novine, pravimo od nje politički rijaliti šou, a onda kao vrhunac gluposti, insinuiramo da se normalne države bave pritiscima na svoje pravosuđe kao što naša otvoreno radi.
Francuska nije odbila zahtev za izručenje zbog nekakve uverenosti da je Haradinaj nevin, nego zato što veruje (sa dosta razloga) da u Srbiji ne bi imao pravično suđenje. Ako ne razumete u čemu je razlika i zašto je ovo drugo važnije od onog prvog, onda ste deo razloga za ovakvu odluku."
(Mišković, Kosmajac, Haradinaj, ..., 27. april 2017 14:04)
"U sridu!"

zvezdarac

pre 6 godina

A na tu notu će Francuzi sa odgovore nešto u stilu: kod nas je sud nezavistan od izvršne vlasti i nikakvo mešanje u odluke suda ne dolaze u obzir.
A mi ćemo onda šta?

sve obrnuto

pre 6 godina

To se valjda zahvali ambasadorki Francuske i pozeli srecan put.Kakve veze ima nas ambasador sa odlukom francuskog suda, prestani vise da zamajavas ovaj narod, kako te nije sramota.

Aert

pre 6 godina

Na sta se sve trose pare poreskih obveznika... kuku... kao da mu ne mogu poslati mejl ili poruku preko vibera... jedno dete se moglo spasiti sa parama koje ce se potrositi na konsultacije...

Nislija

pre 6 godina

Da nije zalosno i tuzno bilo bi smesno!!!!!!Ma ne vracajte coveka za dzabe,zvrcnite ga telefenom,jeftinije je,a i tako mu nemate sta pametno da kazete!

VASO VASIC

pre 6 godina

Dakle,

Srbiji se obija o glavu to sto joj pravosudje NIJE NEZAVISNO i verujem da je to bio tas na vagi. E sada treba Vucic da se zapita sta je uradjeno po pitanju SAVAMALE, Borisa Tatona........i mnogih drugih manje i vise vaznih postupaka gde se izvrsna vlast uplice u sudsku. Ne treba biti ljut na Francuze. Krivo je Srpsko pravosudje koje je zavisno od politike, izvrsne vlasti, mafije........Drugo je to sto je ovo Vucicu kec na desetku da malo patriotuje, to ne propusta ni slucajno.

neko iz mase

pre 6 godina

Bez obzira na nepravdu Srbija ne bi trebala nikada povlačiti Interpolove potjernice protiv albanskih terorista i ako ih već ne žele isporučiti Srbiji zbog zna se čijeg pritiska neka im bar malo zagorčava život povremenim hapšenjem čim pomole nos van Kosova. I to je s jedne strane vrlo stresno.
Doček s vatrometom u Prištini za teroristu je nešto najodvratnije što sam pročitao u zadnje vrijeme. Albanci će izgleda morati pojesti još dosta tulumbi dok se ne civilizuju.

Drama bez dramaturgije

pre 6 godina

@Migovi lete

Ako pod "pucnjem u prazno" podrazumevamo ovaj današnji potez - pozivanje našeg ambasadora na konsultacije, onda bi "pucanj u sopstvenu nogu" mogao da bude povlačenje ambasadora, dok bi "pokušaj samoubistva" oslikavao treću diplomatsku gradaciju - prekid diplomatskih odnosa. S tim što bi "pokušaj samoubistva", pri ovakvoj konstelaciji, najverovatnije bio veoma efikasan, odn. efektivan.

PS: Da li "Volimo Francusku kao što je ona nas volela 1914–1918" na Spomeniku zahvalnosti Francuskoj znači da je glagol "volimo" u imperativu, ili znači da je taj glagol u sadašnjem vremenu (1930. godine)?

cobo

pre 6 godina

Drama bez dramaturgije @
U Srbiji je sudstvo puno nezavisnije nego ovo zapadnih zemalja prema Srbiji koje je samo politicki orijentisano kao ono u Hagu .

Judge

pre 6 godina

Francuskoj izvršnoj vlasti biće upućena najoštrija protestna nota zbog odluke njihovog pravosuđa? Daj se ne blamiraj više mali Alek molim te....

Zlatko

pre 6 godina

Sramota je za jednu drzavu da da je tretiraju kao otirac za noge. Dokle god su na vlasti oni koji su bili tu i devedesetih takav tretman nam ne gine. Budite sigurni u to.

Robert

pre 6 godina

Cekajte malo, koliko se palimo i zarimo sto nisu izrucili Haradinaja, a da li neko moze da mi kaze koliko vec traje proces i sudjenje za francuskog drzavljanina Tatona,uprkos snimcima, svedocima, i svega ostaloga, gledamo tudje sudstvo a nase nikako da sabere dva i dva...

Mika

pre 6 godina

Vuciceva demagogija za unutrasnju upotrebu, koja kao i sve druge steti gradjanima Srbije i Srbiji. U pravnom sistemu Republike Francuske, sud nema nikakve veze sa vladom Francuske, pa tako i upucivanje "protestne note" moze samo da steti, a niti ima koristi niti sta menja, osim rusofilima i desnicarima SNS-a, SRS-a a i ostalima za prozivanje i pljuvanje po Evropi.

Drama bez dramaturgije

pre 6 godina

Pozivanje ambasadora Srbije u Francuskoj na konsultacije u Beograd mogao bi da bude odgovor na neki politički, bilateralno važan potez francuske Vlade ili predsednika Francuske. Sud u Francuskoj je nezavisan od vlade ili predsednika, tako da je ovaj potez Vlade Srbije - pucanj u prazno. Srbija ovim naglas komentariše sudsku presudu francuskog suda koja jeste politički nepovoljna po Srbiju, ali to je sudska presuda, a ne vladina uredba, predsednički ukaz ili zakon donet u parlamentu kojim su pogođeni interesi Srbije.

hrvat

pre 6 godina

@srbin

Steta sto te realnost demantuje, oslobadjanje Haradinaja sada i ranije u Hagu je DOKAZ da su POLITIKA, LOBIRANJE I POTPLACIVANJE DEBELO umesani u odluke suda.

Migovi lete

pre 6 godina

@Drama bez dramaturgije
Slažem se s vama da je sud u Francuskoj nezavisan, ali ovo što Vučič radi nije "pucanj uprazno", kako ste napisali, nego pucanj u sopstvenu nogu. Povlačenje našeg ambasadora "na konsultacije" zaista je koješta a ova retorika zaista je vređanje francuske države i njenog pravosuđa.

Vučić iskreno veruje da smo kao narod maloumni

pre 6 godina

To je loša politika, nešto što u svetu nigde ne prolazi. Sudska vlast u Francuskoj je nezavisna i ona je donela odluku a ne političke strukture, pogotovo ne u periodu između dva izborna kruga. Vučić i Dačić ostavke, odmah.

Mišković, Kosmajac, Haradinaj, ...

pre 6 godina

Tako je to u državama poput naše - sprdamo se sa pravdom i provlačimo je kroz novine, pravimo od nje politički rijaliti šou, a onda kao vrhunac gluposti, insinuiramo da se normalne države bave pritiscima na svoje pravosuđe kao što naša otvoreno radi.

Francuska nije odbila zahtev za izručenje zbog nekakve uverenosti da je Haradinaj nevin, nego zato što veruje (sa dosta razloga) da u Srbiji ne bi imao pravično suđenje. Ako ne razumete u čemu je razlika i zašto je ovo drugo važnije od onog prvog, onda ste deo razloga za ovakvu odluku.

toma

pre 6 godina

ha ha ha ha pa mi bre smo vratli posle 20 dana ambasadore crne gore i makedonije kad su priznali kosovo a sa francuskom cemo da se sad svadjamo.pa rece jedan komentator lepo mi nismo banana drzava nego kora od banane ...

Gavrilo

pre 6 godina

@srbin

Ovo je dokaz da nije tako i da je Francuska duboko korumpirana od onih koji vrte svugde u svetu.
Ta ista Francuska, sud njen je tražio od Brisela i dobio osumnjičenog za terorizam i ubistvo njenih gradjan! u Parizu a osumnjičenog za zverstva nad Srbima pustila.
Šta je tu pravedno, nepoliticki i nezavisno?

kraja

pre 6 godina

...ne znam gde ste to videli da je francuska neka sila...???
...godinama funkcionise pod kapom nato-a i amerike...
...obrukali su se sa ruskim nosacima helikoptera, a odluka o pustanju haradinaja je samo potvrda da francuska ispunjava tudje muzicke zelje...
...tok postupka je pokazao da je zahtev shvacen veoma ozbiljno, a ishod upucuje na pritisak od strane neke neimenovane administracije...
...sad vi pogadjajte ko bi to mogao biti...
...ovi ponizavajuci komentari se ne sprdaju sa vucicem i srbijom, vec sa zrtvama haradinajevih zlocina...
...mnogo porodica je ocekivalo pravdu za svoje mrtve, makar zakasnelu, ali je ona izostala, sve uz cinicne komentare i zluradost mnogih komentatora...
...na cast vam...

Stole

pre 6 godina

Baš smo im zapretili.Usput,Tatjana Miščević i Francuski Orden nacionalnog reda...kako sada gledamo na to...mislim jel vraćamo ili ne?
...e "moj" Vučiću !

Stevan

pre 6 godina

Ala ce te da zabrinete Francuze zbog ostrog protesta.Pa zar ne vidite da ste smesni i da vas ponizavaju gde stignu i kad mogu,a vi im se uporno trpajte i ako vas nece.

gagi

pre 6 godina

budalastine vucica . prsi se kao macak na dzigericu.politizije situaciju za koju se unapred zna ishod i dsda je iznenadjen i uvredjen i povlaci ambasadora iako zna da francuska nije srbija da bi politicari uticali na presudu.upotrebljava medjudrzavni odnos da bi sebe opet promovisao.losa poltika

Ivan Pravedan

pre 6 godina

Nije li ovaj protest Francuskoj još jedna bruka, jer se posredno time dokazuje da u Srbiji u vrhovima vlasti vlada uvjerenje temeljeno očigledno na vlastitoj praksi da sudovi ne mogu biti nezavisni u donošenju sudskih odluka ovakve naravi. Za razliku od Francuske, svi se u regionu kunu u trodiobu vlasti, ali očigledno u praksi to ne funkcionira. Osim toga u ovom slučaju pozadini kao teško premostiva zapreka je i odluka Haškog suda u dva navrata.

politikanstvo a ne politika

pre 6 godina

Kao i onog iz Brisela. Srbija umjesto da rešava probleme ona ih proizvodi. Samo nešto protestuje, nešto se preti, nabavlja oružje, optužuje, podržava Dodika, šalje provokativni voz na Kosovo pa stane na granici... Hleba i igara ide prema novoj stvarnosti sve manje hleba sve više igara. A radna mesta, a sredit kriminal, a sredit stanje na sudovima, a ubrzat procese transformacije zakona i priključenja EU, a poštivat granice susednih država jer bez toga nema napretka ni boljeg života u Srbiji (to mnogi odbijaju da shvate, zato Srbija i jest na ledu). Sve to će da obavi neko drugi a Vlada će da se igra politike i da pokazuje mišiće dok redovito gubi mečeve.

rexona

pre 6 godina

Bas ovakav stav Beograda daju prave dokaze da niko ne sme biti izrucen Srbiji...sta ima veze ambasador sa pravosudem u Francuskoj, u zapad politicari ne smiju se mesati u to....nije to Ballkan

Danilo

pre 6 godina

Ovo se u sportu naziva lažiranje, u životu foliranje i prevara, ali u politici se naziva protestna nota, konsultacije sa ambasadorom i slične...
Samo nam prekid diplomatskih odnosa nedostaje da bi farsa bila potpuna?
P.S.
Francuska je sila, mi smo državica ukleštena sa svih strana neprijateljski raspoloženim narodima, zašto ima mnogo i naš krivice.
Tu se priča završava.

gagi

pre 6 godina

budalastine vucica . prsi se kao macak na dzigericu.politizije situaciju za koju se unapred zna ishod i dsda je iznenadjen i uvredjen i povlaci ambasadora iako zna da francuska nije srbija da bi politicari uticali na presudu.upotrebljava medjudrzavni odnos da bi sebe opet promovisao.losa poltika

neko iz mase

pre 6 godina

Bez obzira na nepravdu Srbija ne bi trebala nikada povlačiti Interpolove potjernice protiv albanskih terorista i ako ih već ne žele isporučiti Srbiji zbog zna se čijeg pritiska neka im bar malo zagorčava život povremenim hapšenjem čim pomole nos van Kosova. I to je s jedne strane vrlo stresno.
Doček s vatrometom u Prištini za teroristu je nešto najodvratnije što sam pročitao u zadnje vrijeme. Albanci će izgleda morati pojesti još dosta tulumbi dok se ne civilizuju.

cobo

pre 6 godina

Drama bez dramaturgije @
U Srbiji je sudstvo puno nezavisnije nego ovo zapadnih zemalja prema Srbiji koje je samo politicki orijentisano kao ono u Hagu .

Mladen Mladenović

pre 6 godina

Ne treba se ljutiti. Nije valjda niko očekivao da će francuski sud doneti drugačiju odluku. Doduše potrudili su se. Nekoliko meseci su fingirali pravnu državu i nezavisno sudstvo. Valjda ih je bilo sramota da ga puste odmah po telefonskoj intervenciji "čimbenika" iz SAD i NATO-a, čiji je najsuroviji "radnik na terenu" bio gospodin Haradinaj. Ne treba povlačiti ambasadore niti zabranjivati dolazak francuskom ambasadoru. Treba sačekati da se pojavi zahtev francuskog INTEPOL-a za izručenje nekog sličnog zločinca a onda postupiti po reciprocitetu. Treba im "izaći u susret" sa istim obrazloženjem kao što su uradili i Francuzi. Vrhunski je cinizam da su nam pre neki dan Francuzi udelili milostinju od nekoliko stotina hiljada evra da rekonstruišemo spomenik "Volimo Francusku, kao što je ona volela nas". Valjda su znali ishod ovog sudjenja pa da nam zamažu oči. Računaju, sirotinja je to. Mislim da poruku sa spomenika, treba shvatiti u bukvalnom smislu te reči i manuti se infantilnosti, kojoj smo podložni. Francuze uvek treba voleti baš onoliko koliko oni vole nas. A ovim potezom su to i pokazali. Francuska je neslobodna zemlja. Dronjak države koja je nekada važila za sinonim slobode i demokratije.

kraja

pre 6 godina

"Francuska nije odbila zahtev za izručenje zbog nekakve uverenosti da je Haradinaj nevin, nego zato što veruje (sa dosta razloga) da u Srbiji ne bi imao pravično suđenje"

...bar tako "pravicno" kakvo je bilo u hagu...???
...moraces prstom da nam pokazes na razliku u pravnom pristupu...

Stole

pre 6 godina

Baš smo im zapretili.Usput,Tatjana Miščević i Francuski Orden nacionalnog reda...kako sada gledamo na to...mislim jel vraćamo ili ne?
...e "moj" Vučiću !

Stevan

pre 6 godina

Ala ce te da zabrinete Francuze zbog ostrog protesta.Pa zar ne vidite da ste smesni i da vas ponizavaju gde stignu i kad mogu,a vi im se uporno trpajte i ako vas nece.

Mare

pre 6 godina

@Zvezdarac

Trenutno nista, ali ubuduce svaki francuski drzavljanin kojeg Francuska goni zbog krivicnih dela, kada se zatekne na teritoriji Srbije, nasa drzava da odbije izrucenje Francuskoj i da takvog pusti na slobodu.

Judge

pre 6 godina

Francuskoj izvršnoj vlasti biće upućena najoštrija protestna nota zbog odluke njihovog pravosuđa? Daj se ne blamiraj više mali Alek molim te....

Danilo

pre 6 godina

Ovo se u sportu naziva lažiranje, u životu foliranje i prevara, ali u politici se naziva protestna nota, konsultacije sa ambasadorom i slične...
Samo nam prekid diplomatskih odnosa nedostaje da bi farsa bila potpuna?
P.S.
Francuska je sila, mi smo državica ukleštena sa svih strana neprijateljski raspoloženim narodima, zašto ima mnogo i naš krivice.
Tu se priča završava.

Sava

pre 6 godina

Ispravna i jedina moguća reakcija Srbije.Sa svim zemljama koje su puštale ratne zločince po principu reciprociteta.Kada nam zatraže nekoga sa poternice sprvesti ekstradicioni postupak u celosti i na kraju odbiti izručenje.Nismo toliko slabi i nemoćni da ne možemo to da uradimo.Pa kada nam to postane pravilko ponašanja , onda će poštenjačine iz EU drugačike da nas tretiraju.Vučić mora da ovaj potez učini vremenski neograničenim.Ambasador u takvoj državi nam ne treba.Moramo da postanemo i sebični u odbrani svojih interes, kao što rade sve zemlje EU.

Drama bez dramaturgije

pre 6 godina

Pozivanje ambasadora Srbije u Francuskoj na konsultacije u Beograd mogao bi da bude odgovor na neki politički, bilateralno važan potez francuske Vlade ili predsednika Francuske. Sud u Francuskoj je nezavisan od vlade ili predsednika, tako da je ovaj potez Vlade Srbije - pucanj u prazno. Srbija ovim naglas komentariše sudsku presudu francuskog suda koja jeste politički nepovoljna po Srbiju, ali to je sudska presuda, a ne vladina uredba, predsednički ukaz ili zakon donet u parlamentu kojim su pogođeni interesi Srbije.

zvezdarac

pre 6 godina

A na tu notu će Francuzi sa odgovore nešto u stilu: kod nas je sud nezavistan od izvršne vlasti i nikakvo mešanje u odluke suda ne dolaze u obzir.
A mi ćemo onda šta?

rexona

pre 6 godina

Bas ovakav stav Beograda daju prave dokaze da niko ne sme biti izrucen Srbiji...sta ima veze ambasador sa pravosudem u Francuskoj, u zapad politicari ne smiju se mesati u to....nije to Ballkan

toma

pre 6 godina

ha ha ha ha pa mi bre smo vratli posle 20 dana ambasadore crne gore i makedonije kad su priznali kosovo a sa francuskom cemo da se sad svadjamo.pa rece jedan komentator lepo mi nismo banana drzava nego kora od banane ...

Aert

pre 6 godina

Na sta se sve trose pare poreskih obveznika... kuku... kao da mu ne mogu poslati mejl ili poruku preko vibera... jedno dete se moglo spasiti sa parama koje ce se potrositi na konsultacije...

Robert

pre 6 godina

Cekajte malo, koliko se palimo i zarimo sto nisu izrucili Haradinaja, a da li neko moze da mi kaze koliko vec traje proces i sudjenje za francuskog drzavljanina Tatona,uprkos snimcima, svedocima, i svega ostaloga, gledamo tudje sudstvo a nase nikako da sabere dva i dva...

Mišković, Kosmajac, Haradinaj, ...

pre 6 godina

Tako je to u državama poput naše - sprdamo se sa pravdom i provlačimo je kroz novine, pravimo od nje politički rijaliti šou, a onda kao vrhunac gluposti, insinuiramo da se normalne države bave pritiscima na svoje pravosuđe kao što naša otvoreno radi.

Francuska nije odbila zahtev za izručenje zbog nekakve uverenosti da je Haradinaj nevin, nego zato što veruje (sa dosta razloga) da u Srbiji ne bi imao pravično suđenje. Ako ne razumete u čemu je razlika i zašto je ovo drugo važnije od onog prvog, onda ste deo razloga za ovakvu odluku.

Nenad

pre 6 godina

Evo ja kao Srbin koji vec trecu godinu zivi i radi u FR pouzdano i iz prve ruke znam da u srpskoj ambasadi u Parizu nema osobe koja tecno govori francuski jezik, jer je skoro postavljen kompletno novi kadar iz SNSa stoga me jako interesuje na kom jezike cete poslati protesnu notu francuzima?

Mika

pre 6 godina

Vuciceva demagogija za unutrasnju upotrebu, koja kao i sve druge steti gradjanima Srbije i Srbiji. U pravnom sistemu Republike Francuske, sud nema nikakve veze sa vladom Francuske, pa tako i upucivanje "protestne note" moze samo da steti, a niti ima koristi niti sta menja, osim rusofilima i desnicarima SNS-a, SRS-a a i ostalima za prozivanje i pljuvanje po Evropi.

Migovi lete

pre 6 godina

@Drama bez dramaturgije
Slažem se s vama da je sud u Francuskoj nezavisan, ali ovo što Vučič radi nije "pucanj uprazno", kako ste napisali, nego pucanj u sopstvenu nogu. Povlačenje našeg ambasadora "na konsultacije" zaista je koješta a ova retorika zaista je vređanje francuske države i njenog pravosuđa.

Zlatko

pre 6 godina

Sramota je za jednu drzavu da da je tretiraju kao otirac za noge. Dokle god su na vlasti oni koji su bili tu i devedesetih takav tretman nam ne gine. Budite sigurni u to.

Vučić iskreno veruje da smo kao narod maloumni

pre 6 godina

To je loša politika, nešto što u svetu nigde ne prolazi. Sudska vlast u Francuskoj je nezavisna i ona je donela odluku a ne političke strukture, pogotovo ne u periodu između dva izborna kruga. Vučić i Dačić ostavke, odmah.

politikanstvo a ne politika

pre 6 godina

Kao i onog iz Brisela. Srbija umjesto da rešava probleme ona ih proizvodi. Samo nešto protestuje, nešto se preti, nabavlja oružje, optužuje, podržava Dodika, šalje provokativni voz na Kosovo pa stane na granici... Hleba i igara ide prema novoj stvarnosti sve manje hleba sve više igara. A radna mesta, a sredit kriminal, a sredit stanje na sudovima, a ubrzat procese transformacije zakona i priključenja EU, a poštivat granice susednih država jer bez toga nema napretka ni boljeg života u Srbiji (to mnogi odbijaju da shvate, zato Srbija i jest na ledu). Sve to će da obavi neko drugi a Vlada će da se igra politike i da pokazuje mišiće dok redovito gubi mečeve.

kraja

pre 6 godina

...ne znam gde ste to videli da je francuska neka sila...???
...godinama funkcionise pod kapom nato-a i amerike...
...obrukali su se sa ruskim nosacima helikoptera, a odluka o pustanju haradinaja je samo potvrda da francuska ispunjava tudje muzicke zelje...
...tok postupka je pokazao da je zahtev shvacen veoma ozbiljno, a ishod upucuje na pritisak od strane neke neimenovane administracije...
...sad vi pogadjajte ko bi to mogao biti...
...ovi ponizavajuci komentari se ne sprdaju sa vucicem i srbijom, vec sa zrtvama haradinajevih zlocina...
...mnogo porodica je ocekivalo pravdu za svoje mrtve, makar zakasnelu, ali je ona izostala, sve uz cinicne komentare i zluradost mnogih komentatora...
...na cast vam...

hrvat

pre 6 godina

@srbin

Steta sto te realnost demantuje, oslobadjanje Haradinaja sada i ranije u Hagu je DOKAZ da su POLITIKA, LOBIRANJE I POTPLACIVANJE DEBELO umesani u odluke suda.

Gavrilo

pre 6 godina

@srbin

Ovo je dokaz da nije tako i da je Francuska duboko korumpirana od onih koji vrte svugde u svetu.
Ta ista Francuska, sud njen je tražio od Brisela i dobio osumnjičenog za terorizam i ubistvo njenih gradjan! u Parizu a osumnjičenog za zverstva nad Srbima pustila.
Šta je tu pravedno, nepoliticki i nezavisno?

Ivan Pravedan

pre 6 godina

Nije li ovaj protest Francuskoj još jedna bruka, jer se posredno time dokazuje da u Srbiji u vrhovima vlasti vlada uvjerenje temeljeno očigledno na vlastitoj praksi da sudovi ne mogu biti nezavisni u donošenju sudskih odluka ovakve naravi. Za razliku od Francuske, svi se u regionu kunu u trodiobu vlasti, ali očigledno u praksi to ne funkcionira. Osim toga u ovom slučaju pozadini kao teško premostiva zapreka je i odluka Haškog suda u dva navrata.

VASO VASIC

pre 6 godina

Dakle,

Srbiji se obija o glavu to sto joj pravosudje NIJE NEZAVISNO i verujem da je to bio tas na vagi. E sada treba Vucic da se zapita sta je uradjeno po pitanju SAVAMALE, Borisa Tatona........i mnogih drugih manje i vise vaznih postupaka gde se izvrsna vlast uplice u sudsku. Ne treba biti ljut na Francuze. Krivo je Srpsko pravosudje koje je zavisno od politike, izvrsne vlasti, mafije........Drugo je to sto je ovo Vucicu kec na desetku da malo patriotuje, to ne propusta ni slucajno.

republika

pre 6 godina

Mislim da je Srbija apsolutni rekorder po broju "protestnih noti" stranim ambasadama zadnjih 15 godina. Bruka kako smo jadni i glupi i ko nas vodi.

Srboljub

pre 6 godina

"Tako je to u državama poput naše - sprdamo se sa pravdom i provlačimo je kroz novine, pravimo od nje politički rijaliti šou, a onda kao vrhunac gluposti, insinuiramo da se normalne države bave pritiscima na svoje pravosuđe kao što naša otvoreno radi.
Francuska nije odbila zahtev za izručenje zbog nekakve uverenosti da je Haradinaj nevin, nego zato što veruje (sa dosta razloga) da u Srbiji ne bi imao pravično suđenje. Ako ne razumete u čemu je razlika i zašto je ovo drugo važnije od onog prvog, onda ste deo razloga za ovakvu odluku."
(Mišković, Kosmajac, Haradinaj, ..., 27. april 2017 14:04)
"U sridu!"

sve obrnuto

pre 6 godina

To se valjda zahvali ambasadorki Francuske i pozeli srecan put.Kakve veze ima nas ambasador sa odlukom francuskog suda, prestani vise da zamajavas ovaj narod, kako te nije sramota.

Nislija

pre 6 godina

Da nije zalosno i tuzno bilo bi smesno!!!!!!Ma ne vracajte coveka za dzabe,zvrcnite ga telefenom,jeftinije je,a i tako mu nemate sta pametno da kazete!

Može biti samo je*an

pre 6 godina

Ceo svet nam se smeje zbog nesposobnosti onih koji su na vlasti u Srbiji...
Kad Francuzi budu pročitali " majku svih najoštrijih protestnih nota" , zagrcnuće se od smeha...
Kao na žalost, i onaj zlotvor Haradinaj...

Aleksandar

pre 6 godina

1. Francuski sud procenjuje da u Srbiji sudstvo nije nezavisno i da izvršna vlast kao i korupcija utiču na odluke suda pa shodno tome Haradinaj ne bi imao pošteno suđenje u Srbiji.

2. Zbog toga odbijaju da ga izruče.

3. Srbija se ljuti zbog odluke, ulaže protesnu notu izvršnoj vlasti Francuske zato što nije naterala svoje sudstvo da sudi kako odgovara srpskoj izvršnoj vlasti i povlači svog ambasadora na konsultacije.

4. Francuzi, i vlast, i sudstvo se krste u čudu što je Srbija sopstvenim ponašanjem opravdala odluku francuskog pravosuđa.

Pa dobro bre, da li je moguće da ste baš toliko glupi?

Drama bez dramaturgije

pre 6 godina

@Migovi lete

Ako pod "pucnjem u prazno" podrazumevamo ovaj današnji potez - pozivanje našeg ambasadora na konsultacije, onda bi "pucanj u sopstvenu nogu" mogao da bude povlačenje ambasadora, dok bi "pokušaj samoubistva" oslikavao treću diplomatsku gradaciju - prekid diplomatskih odnosa. S tim što bi "pokušaj samoubistva", pri ovakvoj konstelaciji, najverovatnije bio veoma efikasan, odn. efektivan.

PS: Da li "Volimo Francusku kao što je ona nas volela 1914–1918" na Spomeniku zahvalnosti Francuskoj znači da je glagol "volimo" u imperativu, ili znači da je taj glagol u sadašnjem vremenu (1930. godine)?

Milutin

pre 6 godina

Diletantska odluka vlade Srbije. Umesto da kazemo kako nam se odluka ne dopada ali da ipak postujemo odluku suda mi udaramo proteste, kvalifikujemo, cenimo, povlacimo ambasadora, napustamo sednice evropskih institucija. Samo budale ne vide da to nema veze sa odbranom Srbije vec sa zeljom da se domacoj javnosti pokaze kako Vucic neda na Srbiju. To sto radi vlada trebalo je da cine pravnici, intelektualci, akademici, novinari ali nikako vlada.

gagi

pre 6 godina

budalastine vucica . prsi se kao macak na dzigericu.politizije situaciju za koju se unapred zna ishod i dsda je iznenadjen i uvredjen i povlaci ambasadora iako zna da francuska nije srbija da bi politicari uticali na presudu.upotrebljava medjudrzavni odnos da bi sebe opet promovisao.losa poltika

Stevan

pre 6 godina

Ala ce te da zabrinete Francuze zbog ostrog protesta.Pa zar ne vidite da ste smesni i da vas ponizavaju gde stignu i kad mogu,a vi im se uporno trpajte i ako vas nece.

Stole

pre 6 godina

Baš smo im zapretili.Usput,Tatjana Miščević i Francuski Orden nacionalnog reda...kako sada gledamo na to...mislim jel vraćamo ili ne?
...e "moj" Vučiću !

rexona

pre 6 godina

Bas ovakav stav Beograda daju prave dokaze da niko ne sme biti izrucen Srbiji...sta ima veze ambasador sa pravosudem u Francuskoj, u zapad politicari ne smiju se mesati u to....nije to Ballkan

politikanstvo a ne politika

pre 6 godina

Kao i onog iz Brisela. Srbija umjesto da rešava probleme ona ih proizvodi. Samo nešto protestuje, nešto se preti, nabavlja oružje, optužuje, podržava Dodika, šalje provokativni voz na Kosovo pa stane na granici... Hleba i igara ide prema novoj stvarnosti sve manje hleba sve više igara. A radna mesta, a sredit kriminal, a sredit stanje na sudovima, a ubrzat procese transformacije zakona i priključenja EU, a poštivat granice susednih država jer bez toga nema napretka ni boljeg života u Srbiji (to mnogi odbijaju da shvate, zato Srbija i jest na ledu). Sve to će da obavi neko drugi a Vlada će da se igra politike i da pokazuje mišiće dok redovito gubi mečeve.

Drama bez dramaturgije

pre 6 godina

Pozivanje ambasadora Srbije u Francuskoj na konsultacije u Beograd mogao bi da bude odgovor na neki politički, bilateralno važan potez francuske Vlade ili predsednika Francuske. Sud u Francuskoj je nezavisan od vlade ili predsednika, tako da je ovaj potez Vlade Srbije - pucanj u prazno. Srbija ovim naglas komentariše sudsku presudu francuskog suda koja jeste politički nepovoljna po Srbiju, ali to je sudska presuda, a ne vladina uredba, predsednički ukaz ili zakon donet u parlamentu kojim su pogođeni interesi Srbije.

Danilo

pre 6 godina

Ovo se u sportu naziva lažiranje, u životu foliranje i prevara, ali u politici se naziva protestna nota, konsultacije sa ambasadorom i slične...
Samo nam prekid diplomatskih odnosa nedostaje da bi farsa bila potpuna?
P.S.
Francuska je sila, mi smo državica ukleštena sa svih strana neprijateljski raspoloženim narodima, zašto ima mnogo i naš krivice.
Tu se priča završava.

Judge

pre 6 godina

Francuskoj izvršnoj vlasti biće upućena najoštrija protestna nota zbog odluke njihovog pravosuđa? Daj se ne blamiraj više mali Alek molim te....

Mišković, Kosmajac, Haradinaj, ...

pre 6 godina

Tako je to u državama poput naše - sprdamo se sa pravdom i provlačimo je kroz novine, pravimo od nje politički rijaliti šou, a onda kao vrhunac gluposti, insinuiramo da se normalne države bave pritiscima na svoje pravosuđe kao što naša otvoreno radi.

Francuska nije odbila zahtev za izručenje zbog nekakve uverenosti da je Haradinaj nevin, nego zato što veruje (sa dosta razloga) da u Srbiji ne bi imao pravično suđenje. Ako ne razumete u čemu je razlika i zašto je ovo drugo važnije od onog prvog, onda ste deo razloga za ovakvu odluku.

zvezdarac

pre 6 godina

A na tu notu će Francuzi sa odgovore nešto u stilu: kod nas je sud nezavistan od izvršne vlasti i nikakvo mešanje u odluke suda ne dolaze u obzir.
A mi ćemo onda šta?

toma

pre 6 godina

ha ha ha ha pa mi bre smo vratli posle 20 dana ambasadore crne gore i makedonije kad su priznali kosovo a sa francuskom cemo da se sad svadjamo.pa rece jedan komentator lepo mi nismo banana drzava nego kora od banane ...

kraja

pre 6 godina

...ne znam gde ste to videli da je francuska neka sila...???
...godinama funkcionise pod kapom nato-a i amerike...
...obrukali su se sa ruskim nosacima helikoptera, a odluka o pustanju haradinaja je samo potvrda da francuska ispunjava tudje muzicke zelje...
...tok postupka je pokazao da je zahtev shvacen veoma ozbiljno, a ishod upucuje na pritisak od strane neke neimenovane administracije...
...sad vi pogadjajte ko bi to mogao biti...
...ovi ponizavajuci komentari se ne sprdaju sa vucicem i srbijom, vec sa zrtvama haradinajevih zlocina...
...mnogo porodica je ocekivalo pravdu za svoje mrtve, makar zakasnelu, ali je ona izostala, sve uz cinicne komentare i zluradost mnogih komentatora...
...na cast vam...

Može biti samo je*an

pre 6 godina

Ceo svet nam se smeje zbog nesposobnosti onih koji su na vlasti u Srbiji...
Kad Francuzi budu pročitali " majku svih najoštrijih protestnih nota" , zagrcnuće se od smeha...
Kao na žalost, i onaj zlotvor Haradinaj...

Robert

pre 6 godina

Cekajte malo, koliko se palimo i zarimo sto nisu izrucili Haradinaja, a da li neko moze da mi kaze koliko vec traje proces i sudjenje za francuskog drzavljanina Tatona,uprkos snimcima, svedocima, i svega ostaloga, gledamo tudje sudstvo a nase nikako da sabere dva i dva...

Zlatko

pre 6 godina

Sramota je za jednu drzavu da da je tretiraju kao otirac za noge. Dokle god su na vlasti oni koji su bili tu i devedesetih takav tretman nam ne gine. Budite sigurni u to.

Migovi lete

pre 6 godina

@Drama bez dramaturgije
Slažem se s vama da je sud u Francuskoj nezavisan, ali ovo što Vučič radi nije "pucanj uprazno", kako ste napisali, nego pucanj u sopstvenu nogu. Povlačenje našeg ambasadora "na konsultacije" zaista je koješta a ova retorika zaista je vređanje francuske države i njenog pravosuđa.

Mika

pre 6 godina

Vuciceva demagogija za unutrasnju upotrebu, koja kao i sve druge steti gradjanima Srbije i Srbiji. U pravnom sistemu Republike Francuske, sud nema nikakve veze sa vladom Francuske, pa tako i upucivanje "protestne note" moze samo da steti, a niti ima koristi niti sta menja, osim rusofilima i desnicarima SNS-a, SRS-a a i ostalima za prozivanje i pljuvanje po Evropi.

Gavrilo

pre 6 godina

@srbin

Ovo je dokaz da nije tako i da je Francuska duboko korumpirana od onih koji vrte svugde u svetu.
Ta ista Francuska, sud njen je tražio od Brisela i dobio osumnjičenog za terorizam i ubistvo njenih gradjan! u Parizu a osumnjičenog za zverstva nad Srbima pustila.
Šta je tu pravedno, nepoliticki i nezavisno?

hrvat

pre 6 godina

@srbin

Steta sto te realnost demantuje, oslobadjanje Haradinaja sada i ranije u Hagu je DOKAZ da su POLITIKA, LOBIRANJE I POTPLACIVANJE DEBELO umesani u odluke suda.

Aert

pre 6 godina

Na sta se sve trose pare poreskih obveznika... kuku... kao da mu ne mogu poslati mejl ili poruku preko vibera... jedno dete se moglo spasiti sa parama koje ce se potrositi na konsultacije...

Vučić iskreno veruje da smo kao narod maloumni

pre 6 godina

To je loša politika, nešto što u svetu nigde ne prolazi. Sudska vlast u Francuskoj je nezavisna i ona je donela odluku a ne političke strukture, pogotovo ne u periodu između dva izborna kruga. Vučić i Dačić ostavke, odmah.

Ivan Pravedan

pre 6 godina

Nije li ovaj protest Francuskoj još jedna bruka, jer se posredno time dokazuje da u Srbiji u vrhovima vlasti vlada uvjerenje temeljeno očigledno na vlastitoj praksi da sudovi ne mogu biti nezavisni u donošenju sudskih odluka ovakve naravi. Za razliku od Francuske, svi se u regionu kunu u trodiobu vlasti, ali očigledno u praksi to ne funkcionira. Osim toga u ovom slučaju pozadini kao teško premostiva zapreka je i odluka Haškog suda u dva navrata.

VASO VASIC

pre 6 godina

Dakle,

Srbiji se obija o glavu to sto joj pravosudje NIJE NEZAVISNO i verujem da je to bio tas na vagi. E sada treba Vucic da se zapita sta je uradjeno po pitanju SAVAMALE, Borisa Tatona........i mnogih drugih manje i vise vaznih postupaka gde se izvrsna vlast uplice u sudsku. Ne treba biti ljut na Francuze. Krivo je Srpsko pravosudje koje je zavisno od politike, izvrsne vlasti, mafije........Drugo je to sto je ovo Vucicu kec na desetku da malo patriotuje, to ne propusta ni slucajno.

Nenad

pre 6 godina

Evo ja kao Srbin koji vec trecu godinu zivi i radi u FR pouzdano i iz prve ruke znam da u srpskoj ambasadi u Parizu nema osobe koja tecno govori francuski jezik, jer je skoro postavljen kompletno novi kadar iz SNSa stoga me jako interesuje na kom jezike cete poslati protesnu notu francuzima?

republika

pre 6 godina

Mislim da je Srbija apsolutni rekorder po broju "protestnih noti" stranim ambasadama zadnjih 15 godina. Bruka kako smo jadni i glupi i ko nas vodi.

Srboljub

pre 6 godina

"Tako je to u državama poput naše - sprdamo se sa pravdom i provlačimo je kroz novine, pravimo od nje politički rijaliti šou, a onda kao vrhunac gluposti, insinuiramo da se normalne države bave pritiscima na svoje pravosuđe kao što naša otvoreno radi.
Francuska nije odbila zahtev za izručenje zbog nekakve uverenosti da je Haradinaj nevin, nego zato što veruje (sa dosta razloga) da u Srbiji ne bi imao pravično suđenje. Ako ne razumete u čemu je razlika i zašto je ovo drugo važnije od onog prvog, onda ste deo razloga za ovakvu odluku."
(Mišković, Kosmajac, Haradinaj, ..., 27. april 2017 14:04)
"U sridu!"

Drama bez dramaturgije

pre 6 godina

@Migovi lete

Ako pod "pucnjem u prazno" podrazumevamo ovaj današnji potez - pozivanje našeg ambasadora na konsultacije, onda bi "pucanj u sopstvenu nogu" mogao da bude povlačenje ambasadora, dok bi "pokušaj samoubistva" oslikavao treću diplomatsku gradaciju - prekid diplomatskih odnosa. S tim što bi "pokušaj samoubistva", pri ovakvoj konstelaciji, najverovatnije bio veoma efikasan, odn. efektivan.

PS: Da li "Volimo Francusku kao što je ona nas volela 1914–1918" na Spomeniku zahvalnosti Francuskoj znači da je glagol "volimo" u imperativu, ili znači da je taj glagol u sadašnjem vremenu (1930. godine)?

Nislija

pre 6 godina

Da nije zalosno i tuzno bilo bi smesno!!!!!!Ma ne vracajte coveka za dzabe,zvrcnite ga telefenom,jeftinije je,a i tako mu nemate sta pametno da kazete!

sve obrnuto

pre 6 godina

To se valjda zahvali ambasadorki Francuske i pozeli srecan put.Kakve veze ima nas ambasador sa odlukom francuskog suda, prestani vise da zamajavas ovaj narod, kako te nije sramota.

Aleksandar

pre 6 godina

1. Francuski sud procenjuje da u Srbiji sudstvo nije nezavisno i da izvršna vlast kao i korupcija utiču na odluke suda pa shodno tome Haradinaj ne bi imao pošteno suđenje u Srbiji.

2. Zbog toga odbijaju da ga izruče.

3. Srbija se ljuti zbog odluke, ulaže protesnu notu izvršnoj vlasti Francuske zato što nije naterala svoje sudstvo da sudi kako odgovara srpskoj izvršnoj vlasti i povlači svog ambasadora na konsultacije.

4. Francuzi, i vlast, i sudstvo se krste u čudu što je Srbija sopstvenim ponašanjem opravdala odluku francuskog pravosuđa.

Pa dobro bre, da li je moguće da ste baš toliko glupi?

cobo

pre 6 godina

Drama bez dramaturgije @
U Srbiji je sudstvo puno nezavisnije nego ovo zapadnih zemalja prema Srbiji koje je samo politicki orijentisano kao ono u Hagu .

Mladen Mladenović

pre 6 godina

Ne treba se ljutiti. Nije valjda niko očekivao da će francuski sud doneti drugačiju odluku. Doduše potrudili su se. Nekoliko meseci su fingirali pravnu državu i nezavisno sudstvo. Valjda ih je bilo sramota da ga puste odmah po telefonskoj intervenciji "čimbenika" iz SAD i NATO-a, čiji je najsuroviji "radnik na terenu" bio gospodin Haradinaj. Ne treba povlačiti ambasadore niti zabranjivati dolazak francuskom ambasadoru. Treba sačekati da se pojavi zahtev francuskog INTEPOL-a za izručenje nekog sličnog zločinca a onda postupiti po reciprocitetu. Treba im "izaći u susret" sa istim obrazloženjem kao što su uradili i Francuzi. Vrhunski je cinizam da su nam pre neki dan Francuzi udelili milostinju od nekoliko stotina hiljada evra da rekonstruišemo spomenik "Volimo Francusku, kao što je ona volela nas". Valjda su znali ishod ovog sudjenja pa da nam zamažu oči. Računaju, sirotinja je to. Mislim da poruku sa spomenika, treba shvatiti u bukvalnom smislu te reči i manuti se infantilnosti, kojoj smo podložni. Francuze uvek treba voleti baš onoliko koliko oni vole nas. A ovim potezom su to i pokazali. Francuska je neslobodna zemlja. Dronjak države koja je nekada važila za sinonim slobode i demokratije.

Sava

pre 6 godina

Ispravna i jedina moguća reakcija Srbije.Sa svim zemljama koje su puštale ratne zločince po principu reciprociteta.Kada nam zatraže nekoga sa poternice sprvesti ekstradicioni postupak u celosti i na kraju odbiti izručenje.Nismo toliko slabi i nemoćni da ne možemo to da uradimo.Pa kada nam to postane pravilko ponašanja , onda će poštenjačine iz EU drugačike da nas tretiraju.Vučić mora da ovaj potez učini vremenski neograničenim.Ambasador u takvoj državi nam ne treba.Moramo da postanemo i sebični u odbrani svojih interes, kao što rade sve zemlje EU.

neko iz mase

pre 6 godina

Bez obzira na nepravdu Srbija ne bi trebala nikada povlačiti Interpolove potjernice protiv albanskih terorista i ako ih već ne žele isporučiti Srbiji zbog zna se čijeg pritiska neka im bar malo zagorčava život povremenim hapšenjem čim pomole nos van Kosova. I to je s jedne strane vrlo stresno.
Doček s vatrometom u Prištini za teroristu je nešto najodvratnije što sam pročitao u zadnje vrijeme. Albanci će izgleda morati pojesti još dosta tulumbi dok se ne civilizuju.

Mare

pre 6 godina

@Zvezdarac

Trenutno nista, ali ubuduce svaki francuski drzavljanin kojeg Francuska goni zbog krivicnih dela, kada se zatekne na teritoriji Srbije, nasa drzava da odbije izrucenje Francuskoj i da takvog pusti na slobodu.

kraja

pre 6 godina

"Francuska nije odbila zahtev za izručenje zbog nekakve uverenosti da je Haradinaj nevin, nego zato što veruje (sa dosta razloga) da u Srbiji ne bi imao pravično suđenje"

...bar tako "pravicno" kakvo je bilo u hagu...???
...moraces prstom da nam pokazes na razliku u pravnom pristupu...

Milutin

pre 6 godina

Diletantska odluka vlade Srbije. Umesto da kazemo kako nam se odluka ne dopada ali da ipak postujemo odluku suda mi udaramo proteste, kvalifikujemo, cenimo, povlacimo ambasadora, napustamo sednice evropskih institucija. Samo budale ne vide da to nema veze sa odbranom Srbije vec sa zeljom da se domacoj javnosti pokaze kako Vucic neda na Srbiju. To sto radi vlada trebalo je da cine pravnici, intelektualci, akademici, novinari ali nikako vlada.