Četvrtak, 27.04.2017.

07:41

Oslobođen Ramuš Haradinaj

Apelacioni sud u Kolmaru odbio je zahtev Srbije za izručenje bivšeg vođe OVK Ramuša Haradinaja.

Izvor: B92

Osloboðen Ramuš Haradinaj IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

111 Komentari

Sortiraj po:

banana

pre 6 godina

Glavni razlog zasto je Haradinaj oslobodjen smo mi kao drzava. Srbija je u rangu banana drzava koje niko ozbiljno ne shvata. Ako se pitate ko je kriv za to, pogledajte se u ogledalo. Mi smo ti koji su vecinski glasali i podrzavali politicare koji su se inatili i zaratili sa citavim svetom, jos od kraja 80-tih godina proslog veka. Puno ce jos vode da protekne dok se ne isperu sve te godine ludila.

srbin

pre 6 godina

Pa ocekivano, kad su Haradinajevi saveznici Amerika, Evropska unija i ostale najrazvijenije zemlje sveta, a nasa vlast suruje sa diktatorom Putinom.


Па ми већ 17 година покушавамо са њима да будемо савезници и пријатељи а они нам 17 година ударају шамаре.

Радоје Домановић

pre 6 godina

Ovo je još jedan šamar i poruka, hoćete li sa nama ili sa Rusijom? (MiRa, 27. april 2017 11:20) Ако је то суштина поруке онда са њима не треба сарађивати осим ако нисмо тешке будале. Они који подржавају такве крвнике какав је Харадинај су моралне наказе и не требају нам. Ето им га Хајрадинај. Кад им пукне по носу немој да нам се жале. Е да и треба уклонити онај натпис на Калемегдану јер не одговара стварности а нас уче да се морамо суочити са њом. Ови што правдају Запад радо би и својим крвницима љубили стопе.

Tarabicka

pre 6 godina

И ? Шта сад? Ја бих све Интрполове црвене потернице сторнирао, отворио врата европским криминалцима и ето благостања, пара... Већ вечерас у 19.30 у обраћање !!!
(Омега, 27. april 2017 12:59)

Bas to smo vec uradili, ne izrucivsi onu dvojicu Crnoj Gori!

GZ

pre 6 godina

Vidim da neki tvrde da su ga oslobodili bez ikakvog objasnjenja. To je laz. Zasto nasi mediji ne prenose trecu tacku obrazlozenja koja kaze: "Odbacuje se podnesak od 1. marta 2017. države podnosioca, tražen inače da bi se proverilo da li Srbija ima nove činjenice i iskaze, a ne samo one koje su već uzete u razmatranje prilikom presuđivanja Haškog ad hok tribunala." Drugim recima, nista novo nije poslato u Francusku od onoga sto je vec razmatrano u Hagu. Tako da ako vam se pljuje, pljujte po nasem pravosudju a ne po zapadu i EU.

Milosav

pre 6 godina

Da li je neko stvarno mislio da ce on da bude izrucen Srbiji? Ko u svetu Srbiju uzima za ozbiljno? Pa ovi nece (ne da ne mugu) da pohapse rusioce Savamale a kamoli da sude Haradinaju cije sudjenje bi zahtevalo ozbiljno tuzilastvo i sudstvo koje mi jednostavno nemamo.
Svakojaki kriminalci nam se setaju ulicama, "kontroverzni" biznismeni su okosnica nase ekonomije, zemlju nam vode neobrazovani politicari, keramicari, soferi i ko zna kakvi jos sede u ministarskim foteljama, pa ko bi nas uzeo za ozbiljno? Mislite da zapad ne vidi sta se radi ovde?
Zato bolje sto su ga pustili da ne pravimo farsu i jos vece budale od sebe nego sto jesmo.

Nema prijatelja, samo interes..

pre 6 godina

Ne razumem ovoliku uzrujanost. Pa dobro da nije u Rusiji zavrsio.. Tamo bi jos i azil dobio kao gospodja Markovic-Milosevic.

mihajlo

pre 6 godina

@Gradjanin
Ja bi ti i sudstvu na zapadu u ovakvim slucajevima skoro pa poverovo ali nekako te demantuje nacin odluke tog suda. Zamisli oslobodili bez ne nekog ali bukvakno bez uporista i obrazlozenja zasto oslobadjajuca presuda. Ako se vec radi o politici, onda je ovo bila definitivno politicka odluka zapada. Nije vise ni francuska sta je nekad bila.

jaki neki gradjani

pre 6 godina

@Gradjanin

Za razliku od tebe, za zivim u jednoj zapadno-evropskoj drzavi, clanici EU i tu su sudovi sve samo ne nezavisni. Bajke o tome da se na zapadu sudi iskljucivo na osnovu dokaza, nepristrasno, bez uticaja politike ili bez naredjenja sa vrha pricaj nekome ko je upravo sleteo na ovu planetu. Nista manje nije stetno ni pravljenje mitova u vezi zapada. Haradinaj je oslobodjen zato sto to ne odgovara gazdama iz Vasingtona.

Џејмс 007Bond

pre 6 godina

Пу ,,мозгови,, једни Српски!... Значи, ућутите више са тим Косовом, и прихватите размену територија: Прешевска долина Албанцима - за север Косова нама, на коме су све Срби, и РУДНИК! ...И онда даље ћутите, и радите исто што Албанци раде...Тако да ако Косово прогласи припајање са Албанијом - одмах 24 сата после тога то исто да уради и Република Српска (мислим, да прогласи присједињење са Србијом)!

П.С.Будимо паметни - иако смо Срби!

Gradjanin

pre 6 godina

Nas narod ne moze da shvati da su sudovi i institucije u Zapadnoj Evopri nezavisne, cak i kada naizgled rade "protiv nas". Sve slabosti naseg pravnog sistema i nasg mentaliteta projektuju se na sistem u Zapadnoj Evropi. Pa tamo bi jedan sudija pre dao ostavku, nego da mu jedan telefonski poziv odredjuje sadrzaj presude, za koju se deset godina skolovao. U Hagu je jedna osoba dala ostavku na radno mesto u zatvoru u Hagu zato sto su uslovi zivota koje imaju haski osudjenici, osudjeni za najstrasnije zlocine protiv covecnosti, bili kao u hotelu. O tome niste citali u nasim novinama. I sami nasi mediji pumpaju nas plemenski pogled na EU i zapadnu Evropu kako tamo postoji jedinstvo institucija sa agendom protiv Srbije. Tu ukljucujem i fudbalske sudije.. Nas narod zivi u velikoj zabludi. Haradinaj je oslobodjen zato sto dokazi nisu bili ili dovoljno jaki, ili su bili prenaduvani i nerealni, ili je neka procedura bila zanemarena. Nista vise ni manje od toga. Budite realni, ostavite se mitova koji nas guraju dublje u blato.

Омега

pre 6 godina

И ? Шта сад? Ја бих све Интрполове црвене потернице сторнирао, отворио врата европским криминалцима и ето благостања, пара... Већ вечерас у 19.30 у обраћање !!!

nebitni_srbenda

pre 6 godina

Bitno je da naši zapadni evropski prijatelji drže nas na kursu (štapu i kanapu) pridruživanja EU, da Evropa nema alternativu i slično. E kakav jad i beda!

Stari Taja

pre 6 godina

Silno reklamirani i promovisani ,, dokazi", na francuskom jeziku, ocigledno nisu valjani.Realno ne ulazeci u to ima li dokaza,posle oslobadjajjuce presude iz Haga, nista drugo nije ni bilo ocekivano.I to nema veze sa Eu i zapadom.

T

pre 6 godina

Ovo je još jedan šamar i poruka, hoćete li sa nama ili sa Rusijom?
(MiRa, 27. april 2017 11:20)

Sa njima nećemo sigurno. Neka vlast sprovede referendum ako sme.

Citizen

pre 6 godina

Odluka je bez obrazlozenja? Sramota. Pa zar odluka, resenje, pravni akt mogu biti bez obrazlozenja? Takvu odluku treba pobijati kao nistavu, jer ne sadrzi bitne elemente. Ali u ovakvoj drzavi je sve moguce. Na ovaj nacin nam samo porucuju koliko smo nemocni i bezvredni.

Stari Taja

pre 6 godina

Koliko samo zamena teza, zapadni sudstvo je ne zavisno, ne sudi se po babu i stricevima, a ni po otvaranju poglavlja.Dokazi, dokazi, ne rekla kazala po novinama.

Правдољуб

pre 6 godina

То ме није изнеадило . Толико о Француским пријатељима и поштовања Србије у свету.

JovanK

pre 6 godina

Sada je sigurno "pao kamen sa srca" AV I kamarili, inace da je Haradinaj izrucen Srbiji ne bi znali sta da rade sa njim. Sada ce krenuti sa "hitnim sednicama" "saopstenjima" "pretnjama"...Cisto da iskoriste trenutak I od cistog poraza pokusaju da uberu korisza sebe.
Inace, ko uopste veruje Srpskom pravosudju I Srpskim vlastima?

Miodrag

pre 6 godina

Ovo još jednom pokazuje koliko je naše tužilaštvo nesposobno. Nije nam izručen do sada niko za kim su raspisali međunardu poternicu.
Ovo pokazije i ugled naše zemlje i njeno mesto banana republike, mi moramo da posrupamo po poternicama drugih a oni ne po našim.
Da mi uradimo Francuzima ovako nešto uveli bi nam sankcije i blokirali put u EU.
Kad nas ne poštuju izađimo iz organizacije pa ni mi njima nećemo morati nikoga da isporučujemo

Formula

pre 6 godina

Još jedan šamar srpskim vastima. Za 17 i više godina nisu uspele da nađu dokaze za gosvoje tvrdnje. Možda su mislili da će uplašiti francuske sudije svojom praznom galamom, kao što plaše naše "nezavisno" sudstvo?

Samir

pre 6 godina

"Rambo" je ocigledno koperativno nastupao i u Hagu i Francuskoj i demantovao sve optuznice iz Beograda u pravnom postupku. Da je bilo relevantnih dokaza on bi i po zakonu Kosova morao da bude priveden pravdi. Dakla Beograd i ministarstvo pravosudja se blamira po ko zna koji put konstruisanjem provokativnih politickih optuznica koje su namjenjene iskljucivo za unutrasnju upotrebu u predizbornom politickom marketingu. Opstruisanje Briselskih pregovora ovom optuznicom je samo pogorsalo poziciju srpske manjine na Kosovu i direktno oslabilo srpsku zajednicu koja tamo zivi. Ovaj epilog je dokumentovan dokaz da drzavu Srbiju vode nesposobni ljudi u svim ministarstvima i da je pravna drzava "Misaoni pojam" za gradjane Srbije. U svrhu boljeg razumjevanja ovog slucaja i odnosa medju Srbima,Albancima i EU je potrebno zurnalisticki sto pre objaviti koje su to dokaze iz Beograda poslali i kako ih je Haradinajeva odbrana demantovla? Neko u Beogradu treba da odgovara za ovo kompromitovanje-Selakovic kao scenarista ovog blama? Fabriciranje optuznice sa diskreditovanim svjedocima nisu nikakav plus za Srbiju, vec velika afirmacija za Kosovsku drzavu i njenu relativno objektivnu administraciju. Kosovo ocigledno uskoro otvara prvu ambasadu u Beogradu veoma skoro.

Milos

pre 6 godina

A mozda, samo mozda, ovo ima veze sa kvalitetom slucaja i dokaza koje je nase tuzilastvo pripremilo. Ovakve stvari sjajni pravnici spremaju godinama - a znamo da kod nas posao ne dobijaju sjajni, nego podobni. Setite se i da su sami rekli da su pocelinda pripremaju "nove dokaze" tek kada je uhapsen.

Nemanja

pre 6 godina

Još jedan šamar od strane "naših prijatelja koji nemaju alternative" ovoj napaćenoj i poniženoj Srbiji!

Da imamo vlast i državu, smesta bi se izvestilo EU da prekidamo pregovore!

C i n i k

pre 6 godina

Politika je ovo ovde a ne u Francuskoj. Da Francuzi nisu ozbiljno pristupili tom slucaju ne bi ga drzali 3 meseca tamo nego bi ga pustili posle 2 dana.

Mikiveliki

pre 6 godina

Баш ме је изненадила ова одлука. Ако знамо колико смо цењени као држава, и колики су Албанци миљеници запада.

bataja

pre 6 godina

Ovo nema dalje.sramota me sto sam pripadnik ovog naroda.svi cute biramo nesposobne ljude da nam vode drzavu.nikad i nismo imali saveznike samo sibice da potpale vatru.sloba je ipak nesto radio ovi bre ne smeju da povise ton.sram da ih bude a albancima čestitam na uspehu

kakva sramota

pre 6 godina

Pustili su čoveka u čijem procesu 16 svedoka nije među živim. Ejjj ŠESNAEST!?
Ovim udaljavaju Srbiju od zapadnih integracija, definitivno.

Xp

pre 6 godina

U ovoj zemlji ja ne mogu dobijem pravicno sudjenje, svi znamo koliko koja presude kosta, I svi vidimo u kom stanju nam je pravosudje i sta se pravimo ludi. Sta ste ocekivali? Da ce da nam ga daju? Sami smo krivi sto smo im dali izgovor da ga puste. Svi vi koji citate ovo, zapamtite, vi sami ne mozete dobiti pravicno sudjenje u ovoj zemlji, nebitno da li je krivicno ili nesto drugo, svedoci smo svakoga dana da sudovi i tuzilastvo ne rade svoj posao, kriminalci se setaju slobodno, kazne su smesne i sta onda?

Nebojša iz Beograda

pre 6 godina

mr anderson, 27. april 2017 09:27)
nije svet u rasulu, nego su sudije u Francuskoj donele zaključak da Haradinaj u Srbiji neće imati pravično sudjenje i 100% su u pravu. Samo pogledati naše pravosudje i sve ti bude jasno.
E sad što mi ne želimo da otklonimo uzrok problema neizručenja Haradinaja i ostalih, nego bi da kukamo o svetskoj zaveri, kako nas mrze... to je naš i samo naš problem.

Profesor BG

pre 6 godina

Toliko o "prijateljskoj" EU. Takođe, pokazatelj koliko smo "najbolji u regionu" i koliko nas "uvazavaju i cene". Jos treba danas izdrzati i vec uobicajenu patetiku na konferenciji za medije naseg Premijera-Predsednika, koji ce i pored svega toga ponoviti "kako je ovo 1.put u istoriji....i kako put u EU nema alternativu..." i eto nama punog folklora.

kosta

pre 6 godina

Laknulo je i nasoj vlasti. Izrucenje bi dovelo do velikih tenzija i ko zna kakvih desavanja. Ko zna, verovatno su mnogi na samom Kosovu razocarani oslobadjanjem. Neki zbog politickog rivalstva, neku zbog izbegavanja ili barem odlaganja haosa.

mlekadzija

pre 6 godina

U pravnoj drzavi u kojoj se politika ne mesa u rad pravosudja, nikakva drugacija odluka de nije mogla ni doneti. Nasi evropski prijatelji...

bucko lazmisljam

pre 6 godina

Da li je to poglavlje 23 na delu? Molim premijera da se zahvali g-di iz EU na tapsanju po ledjima (citaj proveravanju da li su dovoljno duboko nabili noz u ledja lakovernima) i da nas vise ne hvale. Sami cemo urediti nasu drzavu, a clanstvo u tu zakonitu EU ne hvala.

Iza brda

pre 6 godina

Zašto je oslobodjen R.H.?
Zato što država u kojoj živimo nema sistem.
Zato što naša država nema pravosudje.
Zato što u našuj državi ne funkcionišu ni dve ostale poluge vlasti.
Zato što živimo u burazersko-kumovskoj ekonomiji.
Zato što je sve podložno trgovini (od mesta u vrtiću do hektara gradskog - gradjevinskog zemljišta)
Zato što imamo krajnje čudne privatne univerzitete
Zato što iz tih univerziteta "izlaze" krajnje čudni kadrovi
Zato što se organizuju konferencije za štampu kada se osvoji 99,99% glasova na izborima u Donjim Pripi.....ma
Zato što se uz pompe i kamere otvaraju semafori i autobuska stajlišta na lokalnim putevima
Zato što nemamo slobodne novinare
Zato što nemamo slobodnu štampu
Zato što smo izgubili sve moralne norme
Zato jer na izbore nije izašlo 43% birača
Zato što se ne bunimo
Zato, jer nam je dobro
Zato jer patimo od taština
Zato jer patimo od kompleksa lažne veličine...

klisura

pre 6 godina

@E videćemo hoće li se smejati kad bude izručen Srbiji.
(zola, 12. januar 2017 18:54) Bash gledam u televiziju sad auuu kako se smeje ......

цврц милојка

pre 6 godina

Још један шамар смо добили док нам се цео свет смеје!!! Живела бржа јача боља Србија!!!

Keserovic

pre 6 godina

"EU nema alternativu"...buahahaahahhaha... "EU vrednosti"... buahahahahahaha... "Moramo u EU kako bi uredili zakone i profunkcionisala pravna drzava..." Heheheheehehe

I uporno...glavom o zid... Ocekujem izjave tipa "Iznenadjeni smo i uvredjeni, ali to nas nece omesti na nasem EU putu..."

Srbijo, nema ti spasa... Steta, mogla si da budes raj na zemlji...postaces zemlja jeftine radne snage i obespravljenih ljudi bez ikakve perspektive.

republika

pre 6 godina

Cekaj jel vi srbende stvarno imate pamcenje kao zlatna ribica ili, pa ovo se stalno desava, bio je vec slucaj Ganic, pa Divjak, pa Agim Ceku par puta, i sad Haradinaj, scenario je uvek isti, samar nama, ali neka se gladna srbadija necim zabavlja.

Aleksandar Veliki

pre 6 godina

(Haradinaju je suđeno u Haškom tribunalu za ratne zločine na KIM, ali je 2012. pravosnaÅžno oslobođen svih optuÅžbi.)
i šta mi tražimo tu???

цврц милојка

pre 6 godina

Још један шамар смо добили док нам се цео свет смеје!!! Живела бржа јача боља Србија!!!

Aleksandar Veliki

pre 6 godina

(Haradinaju je suđeno u Haškom tribunalu za ratne zločine na KIM, ali je 2012. pravosnaÅžno oslobođen svih optuÅžbi.)
i šta mi tražimo tu???

kakva sramota

pre 6 godina

Pustili su čoveka u čijem procesu 16 svedoka nije među živim. Ejjj ŠESNAEST!?
Ovim udaljavaju Srbiju od zapadnih integracija, definitivno.

klisura

pre 6 godina

@E videćemo hoće li se smejati kad bude izručen Srbiji.
(zola, 12. januar 2017 18:54) Bash gledam u televiziju sad auuu kako se smeje ......

JovanK

pre 6 godina

Sada je sigurno "pao kamen sa srca" AV I kamarili, inace da je Haradinaj izrucen Srbiji ne bi znali sta da rade sa njim. Sada ce krenuti sa "hitnim sednicama" "saopstenjima" "pretnjama"...Cisto da iskoriste trenutak I od cistog poraza pokusaju da uberu korisza sebe.
Inace, ko uopste veruje Srpskom pravosudju I Srpskim vlastima?

Iza brda

pre 6 godina

Zašto je oslobodjen R.H.?
Zato što država u kojoj živimo nema sistem.
Zato što naša država nema pravosudje.
Zato što u našuj državi ne funkcionišu ni dve ostale poluge vlasti.
Zato što živimo u burazersko-kumovskoj ekonomiji.
Zato što je sve podložno trgovini (od mesta u vrtiću do hektara gradskog - gradjevinskog zemljišta)
Zato što imamo krajnje čudne privatne univerzitete
Zato što iz tih univerziteta "izlaze" krajnje čudni kadrovi
Zato što se organizuju konferencije za štampu kada se osvoji 99,99% glasova na izborima u Donjim Pripi.....ma
Zato što se uz pompe i kamere otvaraju semafori i autobuska stajlišta na lokalnim putevima
Zato što nemamo slobodne novinare
Zato što nemamo slobodnu štampu
Zato što smo izgubili sve moralne norme
Zato jer na izbore nije izašlo 43% birača
Zato što se ne bunimo
Zato, jer nam je dobro
Zato jer patimo od taština
Zato jer patimo od kompleksa lažne veličine...

Citizen

pre 6 godina

Odluka je bez obrazlozenja? Sramota. Pa zar odluka, resenje, pravni akt mogu biti bez obrazlozenja? Takvu odluku treba pobijati kao nistavu, jer ne sadrzi bitne elemente. Ali u ovakvoj drzavi je sve moguce. Na ovaj nacin nam samo porucuju koliko smo nemocni i bezvredni.

Nemanja

pre 6 godina

Još jedan šamar od strane "naših prijatelja koji nemaju alternative" ovoj napaćenoj i poniženoj Srbiji!

Da imamo vlast i državu, smesta bi se izvestilo EU da prekidamo pregovore!

jaki neki gradjani

pre 6 godina

@Gradjanin

Za razliku od tebe, za zivim u jednoj zapadno-evropskoj drzavi, clanici EU i tu su sudovi sve samo ne nezavisni. Bajke o tome da se na zapadu sudi iskljucivo na osnovu dokaza, nepristrasno, bez uticaja politike ili bez naredjenja sa vrha pricaj nekome ko je upravo sleteo na ovu planetu. Nista manje nije stetno ni pravljenje mitova u vezi zapada. Haradinaj je oslobodjen zato sto to ne odgovara gazdama iz Vasingtona.

Mikiveliki

pre 6 godina

Баш ме је изненадила ова одлука. Ако знамо колико смо цењени као држава, и колики су Албанци миљеници запада.

T

pre 6 godina

Ovo je još jedan šamar i poruka, hoćete li sa nama ili sa Rusijom?
(MiRa, 27. april 2017 11:20)

Sa njima nećemo sigurno. Neka vlast sprovede referendum ako sme.

nebitni_srbenda

pre 6 godina

Bitno je da naši zapadni evropski prijatelji drže nas na kursu (štapu i kanapu) pridruživanja EU, da Evropa nema alternativu i slično. E kakav jad i beda!

mihajlo

pre 6 godina

@Gradjanin
Ja bi ti i sudstvu na zapadu u ovakvim slucajevima skoro pa poverovo ali nekako te demantuje nacin odluke tog suda. Zamisli oslobodili bez ne nekog ali bukvakno bez uporista i obrazlozenja zasto oslobadjajuca presuda. Ako se vec radi o politici, onda je ovo bila definitivno politicka odluka zapada. Nije vise ni francuska sta je nekad bila.

Xp

pre 6 godina

U ovoj zemlji ja ne mogu dobijem pravicno sudjenje, svi znamo koliko koja presude kosta, I svi vidimo u kom stanju nam je pravosudje i sta se pravimo ludi. Sta ste ocekivali? Da ce da nam ga daju? Sami smo krivi sto smo im dali izgovor da ga puste. Svi vi koji citate ovo, zapamtite, vi sami ne mozete dobiti pravicno sudjenje u ovoj zemlji, nebitno da li je krivicno ili nesto drugo, svedoci smo svakoga dana da sudovi i tuzilastvo ne rade svoj posao, kriminalci se setaju slobodno, kazne su smesne i sta onda?

Правдољуб

pre 6 godina

То ме није изнеадило . Толико о Француским пријатељима и поштовања Србије у свету.

Profesor BG

pre 6 godina

Toliko o "prijateljskoj" EU. Takođe, pokazatelj koliko smo "najbolji u regionu" i koliko nas "uvazavaju i cene". Jos treba danas izdrzati i vec uobicajenu patetiku na konferenciji za medije naseg Premijera-Predsednika, koji ce i pored svega toga ponoviti "kako je ovo 1.put u istoriji....i kako put u EU nema alternativu..." i eto nama punog folklora.

Gradjanin

pre 6 godina

Nas narod ne moze da shvati da su sudovi i institucije u Zapadnoj Evopri nezavisne, cak i kada naizgled rade "protiv nas". Sve slabosti naseg pravnog sistema i nasg mentaliteta projektuju se na sistem u Zapadnoj Evropi. Pa tamo bi jedan sudija pre dao ostavku, nego da mu jedan telefonski poziv odredjuje sadrzaj presude, za koju se deset godina skolovao. U Hagu je jedna osoba dala ostavku na radno mesto u zatvoru u Hagu zato sto su uslovi zivota koje imaju haski osudjenici, osudjeni za najstrasnije zlocine protiv covecnosti, bili kao u hotelu. O tome niste citali u nasim novinama. I sami nasi mediji pumpaju nas plemenski pogled na EU i zapadnu Evropu kako tamo postoji jedinstvo institucija sa agendom protiv Srbije. Tu ukljucujem i fudbalske sudije.. Nas narod zivi u velikoj zabludi. Haradinaj je oslobodjen zato sto dokazi nisu bili ili dovoljno jaki, ili su bili prenaduvani i nerealni, ili je neka procedura bila zanemarena. Nista vise ni manje od toga. Budite realni, ostavite se mitova koji nas guraju dublje u blato.

Stari Taja

pre 6 godina

Koliko samo zamena teza, zapadni sudstvo je ne zavisno, ne sudi se po babu i stricevima, a ni po otvaranju poglavlja.Dokazi, dokazi, ne rekla kazala po novinama.

Samir

pre 6 godina

"Rambo" je ocigledno koperativno nastupao i u Hagu i Francuskoj i demantovao sve optuznice iz Beograda u pravnom postupku. Da je bilo relevantnih dokaza on bi i po zakonu Kosova morao da bude priveden pravdi. Dakla Beograd i ministarstvo pravosudja se blamira po ko zna koji put konstruisanjem provokativnih politickih optuznica koje su namjenjene iskljucivo za unutrasnju upotrebu u predizbornom politickom marketingu. Opstruisanje Briselskih pregovora ovom optuznicom je samo pogorsalo poziciju srpske manjine na Kosovu i direktno oslabilo srpsku zajednicu koja tamo zivi. Ovaj epilog je dokumentovan dokaz da drzavu Srbiju vode nesposobni ljudi u svim ministarstvima i da je pravna drzava "Misaoni pojam" za gradjane Srbije. U svrhu boljeg razumjevanja ovog slucaja i odnosa medju Srbima,Albancima i EU je potrebno zurnalisticki sto pre objaviti koje su to dokaze iz Beograda poslali i kako ih je Haradinajeva odbrana demantovla? Neko u Beogradu treba da odgovara za ovo kompromitovanje-Selakovic kao scenarista ovog blama? Fabriciranje optuznice sa diskreditovanim svjedocima nisu nikakav plus za Srbiju, vec velika afirmacija za Kosovsku drzavu i njenu relativno objektivnu administraciju. Kosovo ocigledno uskoro otvara prvu ambasadu u Beogradu veoma skoro.

C i n i k

pre 6 godina

Politika je ovo ovde a ne u Francuskoj. Da Francuzi nisu ozbiljno pristupili tom slucaju ne bi ga drzali 3 meseca tamo nego bi ga pustili posle 2 dana.

Miodrag

pre 6 godina

Ovo još jednom pokazuje koliko je naše tužilaštvo nesposobno. Nije nam izručen do sada niko za kim su raspisali međunardu poternicu.
Ovo pokazije i ugled naše zemlje i njeno mesto banana republike, mi moramo da posrupamo po poternicama drugih a oni ne po našim.
Da mi uradimo Francuzima ovako nešto uveli bi nam sankcije i blokirali put u EU.
Kad nas ne poštuju izađimo iz organizacije pa ni mi njima nećemo morati nikoga da isporučujemo

Keserovic

pre 6 godina

"EU nema alternativu"...buahahaahahhaha... "EU vrednosti"... buahahahahahaha... "Moramo u EU kako bi uredili zakone i profunkcionisala pravna drzava..." Heheheheehehe

I uporno...glavom o zid... Ocekujem izjave tipa "Iznenadjeni smo i uvredjeni, ali to nas nece omesti na nasem EU putu..."

Srbijo, nema ti spasa... Steta, mogla si da budes raj na zemlji...postaces zemlja jeftine radne snage i obespravljenih ljudi bez ikakve perspektive.

Formula

pre 6 godina

Još jedan šamar srpskim vastima. Za 17 i više godina nisu uspele da nađu dokaze za gosvoje tvrdnje. Možda su mislili da će uplašiti francuske sudije svojom praznom galamom, kao što plaše naše "nezavisno" sudstvo?

republika

pre 6 godina

Cekaj jel vi srbende stvarno imate pamcenje kao zlatna ribica ili, pa ovo se stalno desava, bio je vec slucaj Ganic, pa Divjak, pa Agim Ceku par puta, i sad Haradinaj, scenario je uvek isti, samar nama, ali neka se gladna srbadija necim zabavlja.

Stari Taja

pre 6 godina

Silno reklamirani i promovisani ,, dokazi", na francuskom jeziku, ocigledno nisu valjani.Realno ne ulazeci u to ima li dokaza,posle oslobadjajjuce presude iz Haga, nista drugo nije ni bilo ocekivano.I to nema veze sa Eu i zapadom.

Milos

pre 6 godina

A mozda, samo mozda, ovo ima veze sa kvalitetom slucaja i dokaza koje je nase tuzilastvo pripremilo. Ovakve stvari sjajni pravnici spremaju godinama - a znamo da kod nas posao ne dobijaju sjajni, nego podobni. Setite se i da su sami rekli da su pocelinda pripremaju "nove dokaze" tek kada je uhapsen.

Џејмс 007Bond

pre 6 godina

Пу ,,мозгови,, једни Српски!... Значи, ућутите више са тим Косовом, и прихватите размену територија: Прешевска долина Албанцима - за север Косова нама, на коме су све Срби, и РУДНИК! ...И онда даље ћутите, и радите исто што Албанци раде...Тако да ако Косово прогласи припајање са Албанијом - одмах 24 сата после тога то исто да уради и Република Српска (мислим, да прогласи присједињење са Србијом)!

П.С.Будимо паметни - иако смо Срби!

Nebojša iz Beograda

pre 6 godina

mr anderson, 27. april 2017 09:27)
nije svet u rasulu, nego su sudije u Francuskoj donele zaključak da Haradinaj u Srbiji neće imati pravično sudjenje i 100% su u pravu. Samo pogledati naše pravosudje i sve ti bude jasno.
E sad što mi ne želimo da otklonimo uzrok problema neizručenja Haradinaja i ostalih, nego bi da kukamo o svetskoj zaveri, kako nas mrze... to je naš i samo naš problem.

bucko lazmisljam

pre 6 godina

Da li je to poglavlje 23 na delu? Molim premijera da se zahvali g-di iz EU na tapsanju po ledjima (citaj proveravanju da li su dovoljno duboko nabili noz u ledja lakovernima) i da nas vise ne hvale. Sami cemo urediti nasu drzavu, a clanstvo u tu zakonitu EU ne hvala.

bataja

pre 6 godina

Ovo nema dalje.sramota me sto sam pripadnik ovog naroda.svi cute biramo nesposobne ljude da nam vode drzavu.nikad i nismo imali saveznike samo sibice da potpale vatru.sloba je ipak nesto radio ovi bre ne smeju da povise ton.sram da ih bude a albancima čestitam na uspehu

Nema prijatelja, samo interes..

pre 6 godina

Ne razumem ovoliku uzrujanost. Pa dobro da nije u Rusiji zavrsio.. Tamo bi jos i azil dobio kao gospodja Markovic-Milosevic.

kosta

pre 6 godina

Laknulo je i nasoj vlasti. Izrucenje bi dovelo do velikih tenzija i ko zna kakvih desavanja. Ko zna, verovatno su mnogi na samom Kosovu razocarani oslobadjanjem. Neki zbog politickog rivalstva, neku zbog izbegavanja ili barem odlaganja haosa.

GZ

pre 6 godina

Vidim da neki tvrde da su ga oslobodili bez ikakvog objasnjenja. To je laz. Zasto nasi mediji ne prenose trecu tacku obrazlozenja koja kaze: "Odbacuje se podnesak od 1. marta 2017. države podnosioca, tražen inače da bi se proverilo da li Srbija ima nove činjenice i iskaze, a ne samo one koje su već uzete u razmatranje prilikom presuđivanja Haškog ad hok tribunala." Drugim recima, nista novo nije poslato u Francusku od onoga sto je vec razmatrano u Hagu. Tako da ako vam se pljuje, pljujte po nasem pravosudju a ne po zapadu i EU.

Milosav

pre 6 godina

Da li je neko stvarno mislio da ce on da bude izrucen Srbiji? Ko u svetu Srbiju uzima za ozbiljno? Pa ovi nece (ne da ne mugu) da pohapse rusioce Savamale a kamoli da sude Haradinaju cije sudjenje bi zahtevalo ozbiljno tuzilastvo i sudstvo koje mi jednostavno nemamo.
Svakojaki kriminalci nam se setaju ulicama, "kontroverzni" biznismeni su okosnica nase ekonomije, zemlju nam vode neobrazovani politicari, keramicari, soferi i ko zna kakvi jos sede u ministarskim foteljama, pa ko bi nas uzeo za ozbiljno? Mislite da zapad ne vidi sta se radi ovde?
Zato bolje sto su ga pustili da ne pravimo farsu i jos vece budale od sebe nego sto jesmo.

banana

pre 6 godina

Glavni razlog zasto je Haradinaj oslobodjen smo mi kao drzava. Srbija je u rangu banana drzava koje niko ozbiljno ne shvata. Ako se pitate ko je kriv za to, pogledajte se u ogledalo. Mi smo ti koji su vecinski glasali i podrzavali politicare koji su se inatili i zaratili sa citavim svetom, jos od kraja 80-tih godina proslog veka. Puno ce jos vode da protekne dok se ne isperu sve te godine ludila.

mlekadzija

pre 6 godina

U pravnoj drzavi u kojoj se politika ne mesa u rad pravosudja, nikakva drugacija odluka de nije mogla ni doneti. Nasi evropski prijatelji...

srbin

pre 6 godina

Pa ocekivano, kad su Haradinajevi saveznici Amerika, Evropska unija i ostale najrazvijenije zemlje sveta, a nasa vlast suruje sa diktatorom Putinom.


Па ми већ 17 година покушавамо са њима да будемо савезници и пријатељи а они нам 17 година ударају шамаре.

Радоје Домановић

pre 6 godina

Ovo je još jedan šamar i poruka, hoćete li sa nama ili sa Rusijom? (MiRa, 27. april 2017 11:20) Ако је то суштина поруке онда са њима не треба сарађивати осим ако нисмо тешке будале. Они који подржавају такве крвнике какав је Харадинај су моралне наказе и не требају нам. Ето им га Хајрадинај. Кад им пукне по носу немој да нам се жале. Е да и треба уклонити онај натпис на Калемегдану јер не одговара стварности а нас уче да се морамо суочити са њом. Ови што правдају Запад радо би и својим крвницима љубили стопе.

Омега

pre 6 godina

И ? Шта сад? Ја бих све Интрполове црвене потернице сторнирао, отворио врата европским криминалцима и ето благостања, пара... Већ вечерас у 19.30 у обраћање !!!

Tarabicka

pre 6 godina

И ? Шта сад? Ја бих све Интрполове црвене потернице сторнирао, отворио врата европским криминалцима и ето благостања, пара... Већ вечерас у 19.30 у обраћање !!!
(Омега, 27. april 2017 12:59)

Bas to smo vec uradili, ne izrucivsi onu dvojicu Crnoj Gori!

Aleksandar Veliki

pre 6 godina

(Haradinaju je suđeno u Haškom tribunalu za ratne zločine na KIM, ali je 2012. pravosnaÅžno oslobođen svih optuÅžbi.)
i šta mi tražimo tu???

цврц милојка

pre 6 godina

Још један шамар смо добили док нам се цео свет смеје!!! Живела бржа јача боља Србија!!!

klisura

pre 6 godina

@E videćemo hoće li se smejati kad bude izručen Srbiji.
(zola, 12. januar 2017 18:54) Bash gledam u televiziju sad auuu kako se smeje ......

Iza brda

pre 6 godina

Zašto je oslobodjen R.H.?
Zato što država u kojoj živimo nema sistem.
Zato što naša država nema pravosudje.
Zato što u našuj državi ne funkcionišu ni dve ostale poluge vlasti.
Zato što živimo u burazersko-kumovskoj ekonomiji.
Zato što je sve podložno trgovini (od mesta u vrtiću do hektara gradskog - gradjevinskog zemljišta)
Zato što imamo krajnje čudne privatne univerzitete
Zato što iz tih univerziteta "izlaze" krajnje čudni kadrovi
Zato što se organizuju konferencije za štampu kada se osvoji 99,99% glasova na izborima u Donjim Pripi.....ma
Zato što se uz pompe i kamere otvaraju semafori i autobuska stajlišta na lokalnim putevima
Zato što nemamo slobodne novinare
Zato što nemamo slobodnu štampu
Zato što smo izgubili sve moralne norme
Zato jer na izbore nije izašlo 43% birača
Zato što se ne bunimo
Zato, jer nam je dobro
Zato jer patimo od taština
Zato jer patimo od kompleksa lažne veličine...

Nemanja

pre 6 godina

Još jedan šamar od strane "naših prijatelja koji nemaju alternative" ovoj napaćenoj i poniženoj Srbiji!

Da imamo vlast i državu, smesta bi se izvestilo EU da prekidamo pregovore!

Xp

pre 6 godina

U ovoj zemlji ja ne mogu dobijem pravicno sudjenje, svi znamo koliko koja presude kosta, I svi vidimo u kom stanju nam je pravosudje i sta se pravimo ludi. Sta ste ocekivali? Da ce da nam ga daju? Sami smo krivi sto smo im dali izgovor da ga puste. Svi vi koji citate ovo, zapamtite, vi sami ne mozete dobiti pravicno sudjenje u ovoj zemlji, nebitno da li je krivicno ili nesto drugo, svedoci smo svakoga dana da sudovi i tuzilastvo ne rade svoj posao, kriminalci se setaju slobodno, kazne su smesne i sta onda?

JovanK

pre 6 godina

Sada je sigurno "pao kamen sa srca" AV I kamarili, inace da je Haradinaj izrucen Srbiji ne bi znali sta da rade sa njim. Sada ce krenuti sa "hitnim sednicama" "saopstenjima" "pretnjama"...Cisto da iskoriste trenutak I od cistog poraza pokusaju da uberu korisza sebe.
Inace, ko uopste veruje Srpskom pravosudju I Srpskim vlastima?

Gradjanin

pre 6 godina

Nas narod ne moze da shvati da su sudovi i institucije u Zapadnoj Evopri nezavisne, cak i kada naizgled rade "protiv nas". Sve slabosti naseg pravnog sistema i nasg mentaliteta projektuju se na sistem u Zapadnoj Evropi. Pa tamo bi jedan sudija pre dao ostavku, nego da mu jedan telefonski poziv odredjuje sadrzaj presude, za koju se deset godina skolovao. U Hagu je jedna osoba dala ostavku na radno mesto u zatvoru u Hagu zato sto su uslovi zivota koje imaju haski osudjenici, osudjeni za najstrasnije zlocine protiv covecnosti, bili kao u hotelu. O tome niste citali u nasim novinama. I sami nasi mediji pumpaju nas plemenski pogled na EU i zapadnu Evropu kako tamo postoji jedinstvo institucija sa agendom protiv Srbije. Tu ukljucujem i fudbalske sudije.. Nas narod zivi u velikoj zabludi. Haradinaj je oslobodjen zato sto dokazi nisu bili ili dovoljno jaki, ili su bili prenaduvani i nerealni, ili je neka procedura bila zanemarena. Nista vise ni manje od toga. Budite realni, ostavite se mitova koji nas guraju dublje u blato.

Profesor BG

pre 6 godina

Toliko o "prijateljskoj" EU. Takođe, pokazatelj koliko smo "najbolji u regionu" i koliko nas "uvazavaju i cene". Jos treba danas izdrzati i vec uobicajenu patetiku na konferenciji za medije naseg Premijera-Predsednika, koji ce i pored svega toga ponoviti "kako je ovo 1.put u istoriji....i kako put u EU nema alternativu..." i eto nama punog folklora.

T

pre 6 godina

Ovo je još jedan šamar i poruka, hoćete li sa nama ili sa Rusijom?
(MiRa, 27. april 2017 11:20)

Sa njima nećemo sigurno. Neka vlast sprovede referendum ako sme.

Stari Taja

pre 6 godina

Koliko samo zamena teza, zapadni sudstvo je ne zavisno, ne sudi se po babu i stricevima, a ni po otvaranju poglavlja.Dokazi, dokazi, ne rekla kazala po novinama.

C i n i k

pre 6 godina

Politika je ovo ovde a ne u Francuskoj. Da Francuzi nisu ozbiljno pristupili tom slucaju ne bi ga drzali 3 meseca tamo nego bi ga pustili posle 2 dana.

nebitni_srbenda

pre 6 godina

Bitno je da naši zapadni evropski prijatelji drže nas na kursu (štapu i kanapu) pridruživanja EU, da Evropa nema alternativu i slično. E kakav jad i beda!

Samir

pre 6 godina

"Rambo" je ocigledno koperativno nastupao i u Hagu i Francuskoj i demantovao sve optuznice iz Beograda u pravnom postupku. Da je bilo relevantnih dokaza on bi i po zakonu Kosova morao da bude priveden pravdi. Dakla Beograd i ministarstvo pravosudja se blamira po ko zna koji put konstruisanjem provokativnih politickih optuznica koje su namjenjene iskljucivo za unutrasnju upotrebu u predizbornom politickom marketingu. Opstruisanje Briselskih pregovora ovom optuznicom je samo pogorsalo poziciju srpske manjine na Kosovu i direktno oslabilo srpsku zajednicu koja tamo zivi. Ovaj epilog je dokumentovan dokaz da drzavu Srbiju vode nesposobni ljudi u svim ministarstvima i da je pravna drzava "Misaoni pojam" za gradjane Srbije. U svrhu boljeg razumjevanja ovog slucaja i odnosa medju Srbima,Albancima i EU je potrebno zurnalisticki sto pre objaviti koje su to dokaze iz Beograda poslali i kako ih je Haradinajeva odbrana demantovla? Neko u Beogradu treba da odgovara za ovo kompromitovanje-Selakovic kao scenarista ovog blama? Fabriciranje optuznice sa diskreditovanim svjedocima nisu nikakav plus za Srbiju, vec velika afirmacija za Kosovsku drzavu i njenu relativno objektivnu administraciju. Kosovo ocigledno uskoro otvara prvu ambasadu u Beogradu veoma skoro.

Правдољуб

pre 6 godina

То ме није изнеадило . Толико о Француским пријатељима и поштовања Србије у свету.

Keserovic

pre 6 godina

"EU nema alternativu"...buahahaahahhaha... "EU vrednosti"... buahahahahahaha... "Moramo u EU kako bi uredili zakone i profunkcionisala pravna drzava..." Heheheheehehe

I uporno...glavom o zid... Ocekujem izjave tipa "Iznenadjeni smo i uvredjeni, ali to nas nece omesti na nasem EU putu..."

Srbijo, nema ti spasa... Steta, mogla si da budes raj na zemlji...postaces zemlja jeftine radne snage i obespravljenih ljudi bez ikakve perspektive.

Stari Taja

pre 6 godina

Silno reklamirani i promovisani ,, dokazi", na francuskom jeziku, ocigledno nisu valjani.Realno ne ulazeci u to ima li dokaza,posle oslobadjajjuce presude iz Haga, nista drugo nije ni bilo ocekivano.I to nema veze sa Eu i zapadom.

Џејмс 007Bond

pre 6 godina

Пу ,,мозгови,, једни Српски!... Значи, ућутите више са тим Косовом, и прихватите размену територија: Прешевска долина Албанцима - за север Косова нама, на коме су све Срби, и РУДНИК! ...И онда даље ћутите, и радите исто што Албанци раде...Тако да ако Косово прогласи припајање са Албанијом - одмах 24 сата после тога то исто да уради и Република Српска (мислим, да прогласи присједињење са Србијом)!

П.С.Будимо паметни - иако смо Срби!

Miodrag

pre 6 godina

Ovo još jednom pokazuje koliko je naše tužilaštvo nesposobno. Nije nam izručen do sada niko za kim su raspisali međunardu poternicu.
Ovo pokazije i ugled naše zemlje i njeno mesto banana republike, mi moramo da posrupamo po poternicama drugih a oni ne po našim.
Da mi uradimo Francuzima ovako nešto uveli bi nam sankcije i blokirali put u EU.
Kad nas ne poštuju izađimo iz organizacije pa ni mi njima nećemo morati nikoga da isporučujemo

Formula

pre 6 godina

Još jedan šamar srpskim vastima. Za 17 i više godina nisu uspele da nađu dokaze za gosvoje tvrdnje. Možda su mislili da će uplašiti francuske sudije svojom praznom galamom, kao što plaše naše "nezavisno" sudstvo?

Milos

pre 6 godina

A mozda, samo mozda, ovo ima veze sa kvalitetom slucaja i dokaza koje je nase tuzilastvo pripremilo. Ovakve stvari sjajni pravnici spremaju godinama - a znamo da kod nas posao ne dobijaju sjajni, nego podobni. Setite se i da su sami rekli da su pocelinda pripremaju "nove dokaze" tek kada je uhapsen.

bucko lazmisljam

pre 6 godina

Da li je to poglavlje 23 na delu? Molim premijera da se zahvali g-di iz EU na tapsanju po ledjima (citaj proveravanju da li su dovoljno duboko nabili noz u ledja lakovernima) i da nas vise ne hvale. Sami cemo urediti nasu drzavu, a clanstvo u tu zakonitu EU ne hvala.

republika

pre 6 godina

Cekaj jel vi srbende stvarno imate pamcenje kao zlatna ribica ili, pa ovo se stalno desava, bio je vec slucaj Ganic, pa Divjak, pa Agim Ceku par puta, i sad Haradinaj, scenario je uvek isti, samar nama, ali neka se gladna srbadija necim zabavlja.

Nebojša iz Beograda

pre 6 godina

mr anderson, 27. april 2017 09:27)
nije svet u rasulu, nego su sudije u Francuskoj donele zaključak da Haradinaj u Srbiji neće imati pravično sudjenje i 100% su u pravu. Samo pogledati naše pravosudje i sve ti bude jasno.
E sad što mi ne želimo da otklonimo uzrok problema neizručenja Haradinaja i ostalih, nego bi da kukamo o svetskoj zaveri, kako nas mrze... to je naš i samo naš problem.

srbin

pre 6 godina

Pa ocekivano, kad su Haradinajevi saveznici Amerika, Evropska unija i ostale najrazvijenije zemlje sveta, a nasa vlast suruje sa diktatorom Putinom.


Па ми већ 17 година покушавамо са њима да будемо савезници и пријатељи а они нам 17 година ударају шамаре.

Nema prijatelja, samo interes..

pre 6 godina

Ne razumem ovoliku uzrujanost. Pa dobro da nije u Rusiji zavrsio.. Tamo bi jos i azil dobio kao gospodja Markovic-Milosevic.

Milosav

pre 6 godina

Da li je neko stvarno mislio da ce on da bude izrucen Srbiji? Ko u svetu Srbiju uzima za ozbiljno? Pa ovi nece (ne da ne mugu) da pohapse rusioce Savamale a kamoli da sude Haradinaju cije sudjenje bi zahtevalo ozbiljno tuzilastvo i sudstvo koje mi jednostavno nemamo.
Svakojaki kriminalci nam se setaju ulicama, "kontroverzni" biznismeni su okosnica nase ekonomije, zemlju nam vode neobrazovani politicari, keramicari, soferi i ko zna kakvi jos sede u ministarskim foteljama, pa ko bi nas uzeo za ozbiljno? Mislite da zapad ne vidi sta se radi ovde?
Zato bolje sto su ga pustili da ne pravimo farsu i jos vece budale od sebe nego sto jesmo.

bataja

pre 6 godina

Ovo nema dalje.sramota me sto sam pripadnik ovog naroda.svi cute biramo nesposobne ljude da nam vode drzavu.nikad i nismo imali saveznike samo sibice da potpale vatru.sloba je ipak nesto radio ovi bre ne smeju da povise ton.sram da ih bude a albancima čestitam na uspehu

Tarabicka

pre 6 godina

И ? Шта сад? Ја бих све Интрполове црвене потернице сторнирао, отворио врата европским криминалцима и ето благостања, пара... Већ вечерас у 19.30 у обраћање !!!
(Омега, 27. april 2017 12:59)

Bas to smo vec uradili, ne izrucivsi onu dvojicu Crnoj Gori!

mlekadzija

pre 6 godina

U pravnoj drzavi u kojoj se politika ne mesa u rad pravosudja, nikakva drugacija odluka de nije mogla ni doneti. Nasi evropski prijatelji...

Омега

pre 6 godina

И ? Шта сад? Ја бих све Интрполове црвене потернице сторнирао, отворио врата европским криминалцима и ето благостања, пара... Већ вечерас у 19.30 у обраћање !!!

kakva sramota

pre 6 godina

Pustili su čoveka u čijem procesu 16 svedoka nije među živim. Ejjj ŠESNAEST!?
Ovim udaljavaju Srbiju od zapadnih integracija, definitivno.

GZ

pre 6 godina

Vidim da neki tvrde da su ga oslobodili bez ikakvog objasnjenja. To je laz. Zasto nasi mediji ne prenose trecu tacku obrazlozenja koja kaze: "Odbacuje se podnesak od 1. marta 2017. države podnosioca, tražen inače da bi se proverilo da li Srbija ima nove činjenice i iskaze, a ne samo one koje su već uzete u razmatranje prilikom presuđivanja Haškog ad hok tribunala." Drugim recima, nista novo nije poslato u Francusku od onoga sto je vec razmatrano u Hagu. Tako da ako vam se pljuje, pljujte po nasem pravosudju a ne po zapadu i EU.

banana

pre 6 godina

Glavni razlog zasto je Haradinaj oslobodjen smo mi kao drzava. Srbija je u rangu banana drzava koje niko ozbiljno ne shvata. Ako se pitate ko je kriv za to, pogledajte se u ogledalo. Mi smo ti koji su vecinski glasali i podrzavali politicare koji su se inatili i zaratili sa citavim svetom, jos od kraja 80-tih godina proslog veka. Puno ce jos vode da protekne dok se ne isperu sve te godine ludila.

Радоје Домановић

pre 6 godina

Ovo je još jedan šamar i poruka, hoćete li sa nama ili sa Rusijom? (MiRa, 27. april 2017 11:20) Ако је то суштина поруке онда са њима не треба сарађивати осим ако нисмо тешке будале. Они који подржавају такве крвнике какав је Харадинај су моралне наказе и не требају нам. Ето им га Хајрадинај. Кад им пукне по носу немој да нам се жале. Е да и треба уклонити онај натпис на Калемегдану јер не одговара стварности а нас уче да се морамо суочити са њом. Ови што правдају Запад радо би и својим крвницима љубили стопе.

kosta

pre 6 godina

Laknulo je i nasoj vlasti. Izrucenje bi dovelo do velikih tenzija i ko zna kakvih desavanja. Ko zna, verovatno su mnogi na samom Kosovu razocarani oslobadjanjem. Neki zbog politickog rivalstva, neku zbog izbegavanja ili barem odlaganja haosa.

Citizen

pre 6 godina

Odluka je bez obrazlozenja? Sramota. Pa zar odluka, resenje, pravni akt mogu biti bez obrazlozenja? Takvu odluku treba pobijati kao nistavu, jer ne sadrzi bitne elemente. Ali u ovakvoj drzavi je sve moguce. Na ovaj nacin nam samo porucuju koliko smo nemocni i bezvredni.

jaki neki gradjani

pre 6 godina

@Gradjanin

Za razliku od tebe, za zivim u jednoj zapadno-evropskoj drzavi, clanici EU i tu su sudovi sve samo ne nezavisni. Bajke o tome da se na zapadu sudi iskljucivo na osnovu dokaza, nepristrasno, bez uticaja politike ili bez naredjenja sa vrha pricaj nekome ko je upravo sleteo na ovu planetu. Nista manje nije stetno ni pravljenje mitova u vezi zapada. Haradinaj je oslobodjen zato sto to ne odgovara gazdama iz Vasingtona.

mihajlo

pre 6 godina

@Gradjanin
Ja bi ti i sudstvu na zapadu u ovakvim slucajevima skoro pa poverovo ali nekako te demantuje nacin odluke tog suda. Zamisli oslobodili bez ne nekog ali bukvakno bez uporista i obrazlozenja zasto oslobadjajuca presuda. Ako se vec radi o politici, onda je ovo bila definitivno politicka odluka zapada. Nije vise ni francuska sta je nekad bila.

Mikiveliki

pre 6 godina

Баш ме је изненадила ова одлука. Ако знамо колико смо цењени као држава, и колики су Албанци миљеници запада.