Ponedeljak, 20.03.2017.

21:00

Šestorica maloletnika terorišu meštane, jedan "pao"

Novosadska policija uhapsila je maloletnog Begečanina M.C., uhvaćenog u teškoj krađi. On je pripadnik šestočlane grupe koja godinama teroriše meštane Begeča.

Izvor: 021.rs

Šestorica maloletnika terorišu meštane, jedan "pao" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

odgovornost

pre 7 godina

Kao komsija ovog malog prigradskog mesta mogu da potvrdim ovo. Tacnije cuo sam price o ovim desavanjima.
Samo se pitam, gde su roditelji te "dece". Ako ih nemaju, ko stara o njima ili zasto nisu uveliko u popravnim domovima ili gde bi vec trebali da budu...?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (msngr, 20. mart 2017 21:29)

I da dodam: Trebali bi mestani da pitaju sta radi Centar za socijalni rad... sta radi ministar zaduzen za socijalnu politiku... sta radi pravosudje kada protiv roditelja nema prijave za zapustanje maloletne dece... itd. ceo lanac ministara a odgovornosti nigde.

Glasac na izborima

pre 7 godina

Pod hitno potriti kazne maloletnicima i spustiti granicu odgovornosti sa 14 na cak 10 godina straosti , a ne da citamo da neka deca od 10,11 goidna starosti imaju desetine prekrsajnih a neki i krivicne prijave i da su neki sugradjani stradali od njihovog nasilnistva (primer 2 decaka koji su maltetirali i pljackali starije gradjane i teko posle napada na Rasu Popova se saznalo o njima u medijama i tada su mediji preneli da je jedan starac preminuo od posledica njihovog napada).

dobro je ali bogu hvala nece dugo

pre 7 godina

ja sam stanovnik begeča i mogu samo da kažem hvala puno novinarima da ne nabrajam kojih sve medijskih kuća da se jedni na druge ne naljute. po ko zna koji put su odradili posao tužilaštva jer je baš ovaj dečko uhvaćen na delu i pušten je sutradan. ne sviđa mi se ponekad šta sve stavljaju u medije ali ovaj put su nam pomogli da su zaslužili orden.posao nije gorov ali su zadali pravi udarac tim kokošarima.

zena-zmaj

pre 7 godina

za Tite bi ih prvo nalupali vlasnici imvine, zatim nasa narodna milicija, pa starci kod kuce, pa bi tek onda isli u popravni dom. danas oni imaju pravo da terorisu narod, a niko nema pravo da se brani. vrli novi svijet!

Mrki

pre 7 godina

Kada se setim onih starih metoda nekadašnje policije.

Moj brat od tetke, koji je tih 80-tih bio, u mestu u kojem živi, poznata "baraba" od celih 18 godina tj tek postao punoletan, a neki klinci obijali trafike i dođe policija i njega uhapsi.

On se pobuni i pita zašto, a oni mu kažu, da neko obija trafike, a pošto on živi u tom kraju, mora da je on.

Naravno on kaže da nije on, a njihov odgovor je bio:

Pa kada nisi ti, što puštaš da ti po kraju neko nešto tako radi....

Pustili su ga i našao je klince koji su to radili istog dana, nalupao ih i odveo tako nalupane u stanicu da se oni dalje bave njima....

Lepa stara vremena... Posle je završio fakultet, otišao u inostranstvo...

Branko

pre 7 godina

Pazi godinama maltretiraju meštane a policija kaže žrtvi da bude strpljiva. Nešto ovde debelo smrdi na nesposobnost i korupciju.

Zlopamtilo

pre 7 godina

Polako , ovi dripci , u narodu poznatiji kao kokošari koji pelješe piljare , šupe , stanove , vikendice i sl , će u ovoj zemlji sasvim sigurno uznapredovati na kriminalnoj evolutivnoj lestvici u recimo monstrume slične onoj dvojici koji su nedavno demolirali u NS onog žandarma i ženu zajedno . Tu će od svega biti najverovatnije pojeo vuk magarca , jer će se istraga protegnuti na par godina , pa će uputiti žandarma na privatnu parnicu a ovi će se zbog dobrog vladanja braniti sa slobode i uterivati opušteno nesrećniku strah u kosti po oprobanom receptu ,....Elem , poenta je da ovaj sistem , sa ovakvim "pravosuđem " i "policijom" u stvari gaji i hrani ovakve umesto da se bori protiv njih , ima razumevanje za njihove godine ,"kajanje" , porodice ...., umesto da ima nultu toleranciju na to što rade .

Uzas

pre 7 godina

"Nema kuće niti lokala u Begeču koji nisu opljačkani. Dok smo imali prvi sastanak sa policijom u vezi sa krađama, opljačkana je jedna radnja. Građani su ogorčeni jer se iz toga vidi koliko te maloletnike baš briga šta se o njima priča", kazao je Tojagić..

Sta tek reci o policiji, izgleda i njih bas briga sto tri godine maloletnici harace selo, a zna se ko su poimenicno!

dvorska luda

pre 7 godina

"Policija je od nje tražila da bude strpljiva."
Da li ovome treba neki komentar? Sreca Begecana sto su predsednicki izbori u toku pa je ovo izaslo van teritorije Begeca inace bi trpeli zulum u nedogled dok bi se policija setila da ga obuzda.

James

pre 7 godina

Zamislite sad ovo.. sagradi se recimo popravni dom/zatvor za maloletnike od 12-17 godina.. Tamo rade ozbiljni radnici i cuvari i uslovi ni malo nisu dobri... Kazne za maloletnicku delikvenciju su veoma ozbiljne .. pa smanjio bi se maloletnicki kriminal za 90 % sigurno ! Ali ovde drzava ne postoji, ne postoji ni d od drzave, jer nema nikakvog interesa .. Postoji samo tezak kriminal na najvisim nivoima, korupcija, blato...

Nik

pre 7 godina

Još jedan primer da se policija apsolutno ne meša u svoj posao. Ali da su slučajno mladi krimosi, recimo cepali preizborne plakate cenjenog nam "Vođe", momentalno bi svi bili ćorkirani i u roku od odmah poslati na višegodišnje zatvorske kazne. Ali pošto samo pljačkaju obične građane, onda to uopšte nije bitno. Ma pustite "decu" da se igraju, jer kada porastu biće cenjeni kriminalci koje će ove ili neke nove političke elite moće da koriste da im odrađuju prljave poslove.

C i n i k

pre 7 godina

Bilo bi ok da su "pali" svi i da danas gule dugu robiju, a ne da narod mora da se okuplja jer ne moze vise da izdrzi teror. Glasam protiv Sns sa velikim zadovoljstvom kao vid protesta za to sto je kriminalaca,pevaljki i starleta toliko da je to vise neizdrzivo.

sns je metastaza politike

pre 7 godina

Gde je ministar Stefanović da nam objasni kako niko u ovoj državi nije nedodirljiv i kako se policija bori protiv organizovanog kriminala?
Ovo je slika i prilika te borbe protiv kriminala. 6 klinaca maltretira celo mesto, policija nema nalog da deluje a ministar od silnog uvlačenja premijeru ne stiže da izda isti. Sutra kad ti klinci poodrastu i kad shvate da tako mogu da maltertiraju i ceo jedan grad ponoviće se Šilerova.

ivojima

pre 7 godina

@zoran
Ne znam tacno bas kako to ide ali mislim da bi je procenili kao vrlo rizicnu za osiguranje, zbog svih predhodnih desavanja. Mislim da bi je ili odbili ili bi placala veliku cifru za osiguranje

Pera

pre 7 godina

Ama ljudi pa nije ovo Sirija. 6 klinaca 3 godine maltretira decu i pljacka sve zivo i to u jednom malenom mestu. Policija se SETILA da reaguje???

Ljuba

pre 7 godina

Ne razumem smisao i obavezu placanja bilo kakvih doprinosa i i bilo kakvih poreza u ovakvoj drzavi sa ovakvim vestima i ovakvim naslovima clanaka kada nijedna sluzba pocev od policije a a vrhu te piramide bih stavio pravosudje,tuzioce i sudije za novac poreskih obveznika ne radi ni 1% posla za koji je placena da radi 100%.Zasto placati porez i doprinose narocito ako ste vlasnik bilo kakvog lokala u takvim sredinama.

Sta dobijate za taj novac od drzave?17-godisnjaka koji krade 5 godina sa preko 50 krivicnih prijava i dolazi po 51-i put a kada dodje 01-i u mesecu drzava trazi svoje-doprinose za socijalno osiguranje,doprinose za penziono osiguranje,doprinose za zdravsteno osiguranje,porez na promet,porez na dobit i ko zna sta sve jos.

AnOnImUs 25

pre 7 godina

jbg sad ce ga dobro izgrditi i pustiti kuci..takav zakon jbg..a sve se otkriva i hapsi i pleni 2 nedelje pred izbore..eee..ala ste providni al vi to izgleda ne kontate..

A.

pre 7 godina

Hoce,treba da osigura svoje rizike u nekoj osiguravajucoj kuci.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zoran, 20. mart 2017 21:21)

'Odličan' savet. Svaki građanin treba sam sebe da zaštiti od kriminala.
A, policija i pravosuđe neka rade kao i do sada. Pa, ni medved nije u zimskom snu tri godine. A ovi se posle toliko vremena probudiše i to zbog predstojećih izbora.

Saka Jada

pre 7 godina

maloletnici? godinama? poceli u predskolskom? Savakom povratniku suditi kao odraslom. Tacka. Ode lepo u zatvor i nastavi da se usavrsava dok ne ostari dovoljno, jer da se ne lazemo, taj neku buducnost i nema.

Neko iz mase

pre 7 godina

Nisam upućen, ali zar više ne postoji takozvani Popravni dom? Do punoletstva tamo, a posle ih samo prebacite u zatvor. To nisu isključivo kaznene, već i popravne institucije. Neka se malo dovedu u red.

msngr

pre 7 godina

Kao komsija ovog malog prigradskog mesta mogu da potvrdim ovo. Tacnije cuo sam price o ovim desavanjima.
Samo se pitam, gde su roditelji te "dece". Ako ih nemaju, ko stara o njima ili zasto nisu uveliko u popravnim domovima ili gde bi vec trebali da budu...?

Silver Surfer

pre 7 godina

Uzimajuci u obzir da je Begeč po povrsini skoro identican Nju Jorku jasno je da policija ima jako tezak zadatak i zato treba imati i strpljenja i razumevanja.

zoran

pre 7 godina

Naveo je primer lokalne prodavnice koja je među "stalnim metama". Prema njegovim rečima, vlasnica prodavnice je očajna, jer ne zna kako da izađe na kraj sa lopovima, a pazar i robu koju joj ukradu niko joj neće nadoknaditi...

Hoce,treba da osigura svoje rizike u nekoj osiguravajucoj kuci.

Crni

pre 7 godina

Па, мештанима не остаје онда превише опција и избора, сем да се за то побрину сами? Остаје и питање зашто онда плаћају порез, да неко други ради тај (свој) посао?

Veseli

pre 7 godina

Napravite neki "zatvor" za maloletnike od 12-17 godina,i eto rešenja,a u onaj pravi zatvor pošaljite paralelno i roditelje na istu kaznu!

rudis

pre 7 godina

Ja sam čuo od ministra Nebojše iz Beograda da je u Srbiji kriminal na nivou statističke greške a tako nas izveštavaju i pojedini mediji, otkud favela u Vojvodini?

Silver Surfer

pre 7 godina

Uzimajuci u obzir da je Begeč po povrsini skoro identican Nju Jorku jasno je da policija ima jako tezak zadatak i zato treba imati i strpljenja i razumevanja.

rudis

pre 7 godina

Ja sam čuo od ministra Nebojše iz Beograda da je u Srbiji kriminal na nivou statističke greške a tako nas izveštavaju i pojedini mediji, otkud favela u Vojvodini?

Crni

pre 7 godina

Па, мештанима не остаје онда превише опција и избора, сем да се за то побрину сами? Остаје и питање зашто онда плаћају порез, да неко други ради тај (свој) посао?

msngr

pre 7 godina

Kao komsija ovog malog prigradskog mesta mogu da potvrdim ovo. Tacnije cuo sam price o ovim desavanjima.
Samo se pitam, gde su roditelji te "dece". Ako ih nemaju, ko stara o njima ili zasto nisu uveliko u popravnim domovima ili gde bi vec trebali da budu...?

Veseli

pre 7 godina

Napravite neki "zatvor" za maloletnike od 12-17 godina,i eto rešenja,a u onaj pravi zatvor pošaljite paralelno i roditelje na istu kaznu!

Pera

pre 7 godina

Ama ljudi pa nije ovo Sirija. 6 klinaca 3 godine maltretira decu i pljacka sve zivo i to u jednom malenom mestu. Policija se SETILA da reaguje???

Nik

pre 7 godina

Još jedan primer da se policija apsolutno ne meša u svoj posao. Ali da su slučajno mladi krimosi, recimo cepali preizborne plakate cenjenog nam "Vođe", momentalno bi svi bili ćorkirani i u roku od odmah poslati na višegodišnje zatvorske kazne. Ali pošto samo pljačkaju obične građane, onda to uopšte nije bitno. Ma pustite "decu" da se igraju, jer kada porastu biće cenjeni kriminalci koje će ove ili neke nove političke elite moće da koriste da im odrađuju prljave poslove.

Saka Jada

pre 7 godina

maloletnici? godinama? poceli u predskolskom? Savakom povratniku suditi kao odraslom. Tacka. Ode lepo u zatvor i nastavi da se usavrsava dok ne ostari dovoljno, jer da se ne lazemo, taj neku buducnost i nema.

C i n i k

pre 7 godina

Bilo bi ok da su "pali" svi i da danas gule dugu robiju, a ne da narod mora da se okuplja jer ne moze vise da izdrzi teror. Glasam protiv Sns sa velikim zadovoljstvom kao vid protesta za to sto je kriminalaca,pevaljki i starleta toliko da je to vise neizdrzivo.

Neko iz mase

pre 7 godina

Nisam upućen, ali zar više ne postoji takozvani Popravni dom? Do punoletstva tamo, a posle ih samo prebacite u zatvor. To nisu isključivo kaznene, već i popravne institucije. Neka se malo dovedu u red.

sns je metastaza politike

pre 7 godina

Gde je ministar Stefanović da nam objasni kako niko u ovoj državi nije nedodirljiv i kako se policija bori protiv organizovanog kriminala?
Ovo je slika i prilika te borbe protiv kriminala. 6 klinaca maltretira celo mesto, policija nema nalog da deluje a ministar od silnog uvlačenja premijeru ne stiže da izda isti. Sutra kad ti klinci poodrastu i kad shvate da tako mogu da maltertiraju i ceo jedan grad ponoviće se Šilerova.

ivojima

pre 7 godina

@zoran
Ne znam tacno bas kako to ide ali mislim da bi je procenili kao vrlo rizicnu za osiguranje, zbog svih predhodnih desavanja. Mislim da bi je ili odbili ili bi placala veliku cifru za osiguranje

A.

pre 7 godina

Hoce,treba da osigura svoje rizike u nekoj osiguravajucoj kuci.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zoran, 20. mart 2017 21:21)

'Odličan' savet. Svaki građanin treba sam sebe da zaštiti od kriminala.
A, policija i pravosuđe neka rade kao i do sada. Pa, ni medved nije u zimskom snu tri godine. A ovi se posle toliko vremena probudiše i to zbog predstojećih izbora.

Ljuba

pre 7 godina

Ne razumem smisao i obavezu placanja bilo kakvih doprinosa i i bilo kakvih poreza u ovakvoj drzavi sa ovakvim vestima i ovakvim naslovima clanaka kada nijedna sluzba pocev od policije a a vrhu te piramide bih stavio pravosudje,tuzioce i sudije za novac poreskih obveznika ne radi ni 1% posla za koji je placena da radi 100%.Zasto placati porez i doprinose narocito ako ste vlasnik bilo kakvog lokala u takvim sredinama.

Sta dobijate za taj novac od drzave?17-godisnjaka koji krade 5 godina sa preko 50 krivicnih prijava i dolazi po 51-i put a kada dodje 01-i u mesecu drzava trazi svoje-doprinose za socijalno osiguranje,doprinose za penziono osiguranje,doprinose za zdravsteno osiguranje,porez na promet,porez na dobit i ko zna sta sve jos.

AnOnImUs 25

pre 7 godina

jbg sad ce ga dobro izgrditi i pustiti kuci..takav zakon jbg..a sve se otkriva i hapsi i pleni 2 nedelje pred izbore..eee..ala ste providni al vi to izgleda ne kontate..

zoran

pre 7 godina

Naveo je primer lokalne prodavnice koja je među "stalnim metama". Prema njegovim rečima, vlasnica prodavnice je očajna, jer ne zna kako da izađe na kraj sa lopovima, a pazar i robu koju joj ukradu niko joj neće nadoknaditi...

Hoce,treba da osigura svoje rizike u nekoj osiguravajucoj kuci.

zena-zmaj

pre 7 godina

za Tite bi ih prvo nalupali vlasnici imvine, zatim nasa narodna milicija, pa starci kod kuce, pa bi tek onda isli u popravni dom. danas oni imaju pravo da terorisu narod, a niko nema pravo da se brani. vrli novi svijet!

Mrki

pre 7 godina

Kada se setim onih starih metoda nekadašnje policije.

Moj brat od tetke, koji je tih 80-tih bio, u mestu u kojem živi, poznata "baraba" od celih 18 godina tj tek postao punoletan, a neki klinci obijali trafike i dođe policija i njega uhapsi.

On se pobuni i pita zašto, a oni mu kažu, da neko obija trafike, a pošto on živi u tom kraju, mora da je on.

Naravno on kaže da nije on, a njihov odgovor je bio:

Pa kada nisi ti, što puštaš da ti po kraju neko nešto tako radi....

Pustili su ga i našao je klince koji su to radili istog dana, nalupao ih i odveo tako nalupane u stanicu da se oni dalje bave njima....

Lepa stara vremena... Posle je završio fakultet, otišao u inostranstvo...

Uzas

pre 7 godina

"Nema kuće niti lokala u Begeču koji nisu opljačkani. Dok smo imali prvi sastanak sa policijom u vezi sa krađama, opljačkana je jedna radnja. Građani su ogorčeni jer se iz toga vidi koliko te maloletnike baš briga šta se o njima priča", kazao je Tojagić..

Sta tek reci o policiji, izgleda i njih bas briga sto tri godine maloletnici harace selo, a zna se ko su poimenicno!

Branko

pre 7 godina

Pazi godinama maltretiraju meštane a policija kaže žrtvi da bude strpljiva. Nešto ovde debelo smrdi na nesposobnost i korupciju.

dvorska luda

pre 7 godina

"Policija je od nje tražila da bude strpljiva."
Da li ovome treba neki komentar? Sreca Begecana sto su predsednicki izbori u toku pa je ovo izaslo van teritorije Begeca inace bi trpeli zulum u nedogled dok bi se policija setila da ga obuzda.

Zlopamtilo

pre 7 godina

Polako , ovi dripci , u narodu poznatiji kao kokošari koji pelješe piljare , šupe , stanove , vikendice i sl , će u ovoj zemlji sasvim sigurno uznapredovati na kriminalnoj evolutivnoj lestvici u recimo monstrume slične onoj dvojici koji su nedavno demolirali u NS onog žandarma i ženu zajedno . Tu će od svega biti najverovatnije pojeo vuk magarca , jer će se istraga protegnuti na par godina , pa će uputiti žandarma na privatnu parnicu a ovi će se zbog dobrog vladanja braniti sa slobode i uterivati opušteno nesrećniku strah u kosti po oprobanom receptu ,....Elem , poenta je da ovaj sistem , sa ovakvim "pravosuđem " i "policijom" u stvari gaji i hrani ovakve umesto da se bori protiv njih , ima razumevanje za njihove godine ,"kajanje" , porodice ...., umesto da ima nultu toleranciju na to što rade .

James

pre 7 godina

Zamislite sad ovo.. sagradi se recimo popravni dom/zatvor za maloletnike od 12-17 godina.. Tamo rade ozbiljni radnici i cuvari i uslovi ni malo nisu dobri... Kazne za maloletnicku delikvenciju su veoma ozbiljne .. pa smanjio bi se maloletnicki kriminal za 90 % sigurno ! Ali ovde drzava ne postoji, ne postoji ni d od drzave, jer nema nikakvog interesa .. Postoji samo tezak kriminal na najvisim nivoima, korupcija, blato...

dobro je ali bogu hvala nece dugo

pre 7 godina

ja sam stanovnik begeča i mogu samo da kažem hvala puno novinarima da ne nabrajam kojih sve medijskih kuća da se jedni na druge ne naljute. po ko zna koji put su odradili posao tužilaštva jer je baš ovaj dečko uhvaćen na delu i pušten je sutradan. ne sviđa mi se ponekad šta sve stavljaju u medije ali ovaj put su nam pomogli da su zaslužili orden.posao nije gorov ali su zadali pravi udarac tim kokošarima.

Glasac na izborima

pre 7 godina

Pod hitno potriti kazne maloletnicima i spustiti granicu odgovornosti sa 14 na cak 10 godina straosti , a ne da citamo da neka deca od 10,11 goidna starosti imaju desetine prekrsajnih a neki i krivicne prijave i da su neki sugradjani stradali od njihovog nasilnistva (primer 2 decaka koji su maltetirali i pljackali starije gradjane i teko posle napada na Rasu Popova se saznalo o njima u medijama i tada su mediji preneli da je jedan starac preminuo od posledica njihovog napada).

odgovornost

pre 7 godina

Kao komsija ovog malog prigradskog mesta mogu da potvrdim ovo. Tacnije cuo sam price o ovim desavanjima.
Samo se pitam, gde su roditelji te "dece". Ako ih nemaju, ko stara o njima ili zasto nisu uveliko u popravnim domovima ili gde bi vec trebali da budu...?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (msngr, 20. mart 2017 21:29)

I da dodam: Trebali bi mestani da pitaju sta radi Centar za socijalni rad... sta radi ministar zaduzen za socijalnu politiku... sta radi pravosudje kada protiv roditelja nema prijave za zapustanje maloletne dece... itd. ceo lanac ministara a odgovornosti nigde.

zoran

pre 7 godina

Naveo je primer lokalne prodavnice koja je među "stalnim metama". Prema njegovim rečima, vlasnica prodavnice je očajna, jer ne zna kako da izađe na kraj sa lopovima, a pazar i robu koju joj ukradu niko joj neće nadoknaditi...

Hoce,treba da osigura svoje rizike u nekoj osiguravajucoj kuci.

Silver Surfer

pre 7 godina

Uzimajuci u obzir da je Begeč po povrsini skoro identican Nju Jorku jasno je da policija ima jako tezak zadatak i zato treba imati i strpljenja i razumevanja.

C i n i k

pre 7 godina

Bilo bi ok da su "pali" svi i da danas gule dugu robiju, a ne da narod mora da se okuplja jer ne moze vise da izdrzi teror. Glasam protiv Sns sa velikim zadovoljstvom kao vid protesta za to sto je kriminalaca,pevaljki i starleta toliko da je to vise neizdrzivo.

rudis

pre 7 godina

Ja sam čuo od ministra Nebojše iz Beograda da je u Srbiji kriminal na nivou statističke greške a tako nas izveštavaju i pojedini mediji, otkud favela u Vojvodini?

Nik

pre 7 godina

Još jedan primer da se policija apsolutno ne meša u svoj posao. Ali da su slučajno mladi krimosi, recimo cepali preizborne plakate cenjenog nam "Vođe", momentalno bi svi bili ćorkirani i u roku od odmah poslati na višegodišnje zatvorske kazne. Ali pošto samo pljačkaju obične građane, onda to uopšte nije bitno. Ma pustite "decu" da se igraju, jer kada porastu biće cenjeni kriminalci koje će ove ili neke nove političke elite moće da koriste da im odrađuju prljave poslove.

msngr

pre 7 godina

Kao komsija ovog malog prigradskog mesta mogu da potvrdim ovo. Tacnije cuo sam price o ovim desavanjima.
Samo se pitam, gde su roditelji te "dece". Ako ih nemaju, ko stara o njima ili zasto nisu uveliko u popravnim domovima ili gde bi vec trebali da budu...?

Veseli

pre 7 godina

Napravite neki "zatvor" za maloletnike od 12-17 godina,i eto rešenja,a u onaj pravi zatvor pošaljite paralelno i roditelje na istu kaznu!

Crni

pre 7 godina

Па, мештанима не остаје онда превише опција и избора, сем да се за то побрину сами? Остаје и питање зашто онда плаћају порез, да неко други ради тај (свој) посао?

Saka Jada

pre 7 godina

maloletnici? godinama? poceli u predskolskom? Savakom povratniku suditi kao odraslom. Tacka. Ode lepo u zatvor i nastavi da se usavrsava dok ne ostari dovoljno, jer da se ne lazemo, taj neku buducnost i nema.

Pera

pre 7 godina

Ama ljudi pa nije ovo Sirija. 6 klinaca 3 godine maltretira decu i pljacka sve zivo i to u jednom malenom mestu. Policija se SETILA da reaguje???

AnOnImUs 25

pre 7 godina

jbg sad ce ga dobro izgrditi i pustiti kuci..takav zakon jbg..a sve se otkriva i hapsi i pleni 2 nedelje pred izbore..eee..ala ste providni al vi to izgleda ne kontate..

Neko iz mase

pre 7 godina

Nisam upućen, ali zar više ne postoji takozvani Popravni dom? Do punoletstva tamo, a posle ih samo prebacite u zatvor. To nisu isključivo kaznene, već i popravne institucije. Neka se malo dovedu u red.

ivojima

pre 7 godina

@zoran
Ne znam tacno bas kako to ide ali mislim da bi je procenili kao vrlo rizicnu za osiguranje, zbog svih predhodnih desavanja. Mislim da bi je ili odbili ili bi placala veliku cifru za osiguranje

sns je metastaza politike

pre 7 godina

Gde je ministar Stefanović da nam objasni kako niko u ovoj državi nije nedodirljiv i kako se policija bori protiv organizovanog kriminala?
Ovo je slika i prilika te borbe protiv kriminala. 6 klinaca maltretira celo mesto, policija nema nalog da deluje a ministar od silnog uvlačenja premijeru ne stiže da izda isti. Sutra kad ti klinci poodrastu i kad shvate da tako mogu da maltertiraju i ceo jedan grad ponoviće se Šilerova.

zena-zmaj

pre 7 godina

za Tite bi ih prvo nalupali vlasnici imvine, zatim nasa narodna milicija, pa starci kod kuce, pa bi tek onda isli u popravni dom. danas oni imaju pravo da terorisu narod, a niko nema pravo da se brani. vrli novi svijet!

Ljuba

pre 7 godina

Ne razumem smisao i obavezu placanja bilo kakvih doprinosa i i bilo kakvih poreza u ovakvoj drzavi sa ovakvim vestima i ovakvim naslovima clanaka kada nijedna sluzba pocev od policije a a vrhu te piramide bih stavio pravosudje,tuzioce i sudije za novac poreskih obveznika ne radi ni 1% posla za koji je placena da radi 100%.Zasto placati porez i doprinose narocito ako ste vlasnik bilo kakvog lokala u takvim sredinama.

Sta dobijate za taj novac od drzave?17-godisnjaka koji krade 5 godina sa preko 50 krivicnih prijava i dolazi po 51-i put a kada dodje 01-i u mesecu drzava trazi svoje-doprinose za socijalno osiguranje,doprinose za penziono osiguranje,doprinose za zdravsteno osiguranje,porez na promet,porez na dobit i ko zna sta sve jos.

A.

pre 7 godina

Hoce,treba da osigura svoje rizike u nekoj osiguravajucoj kuci.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zoran, 20. mart 2017 21:21)

'Odličan' savet. Svaki građanin treba sam sebe da zaštiti od kriminala.
A, policija i pravosuđe neka rade kao i do sada. Pa, ni medved nije u zimskom snu tri godine. A ovi se posle toliko vremena probudiše i to zbog predstojećih izbora.

James

pre 7 godina

Zamislite sad ovo.. sagradi se recimo popravni dom/zatvor za maloletnike od 12-17 godina.. Tamo rade ozbiljni radnici i cuvari i uslovi ni malo nisu dobri... Kazne za maloletnicku delikvenciju su veoma ozbiljne .. pa smanjio bi se maloletnicki kriminal za 90 % sigurno ! Ali ovde drzava ne postoji, ne postoji ni d od drzave, jer nema nikakvog interesa .. Postoji samo tezak kriminal na najvisim nivoima, korupcija, blato...

Mrki

pre 7 godina

Kada se setim onih starih metoda nekadašnje policije.

Moj brat od tetke, koji je tih 80-tih bio, u mestu u kojem živi, poznata "baraba" od celih 18 godina tj tek postao punoletan, a neki klinci obijali trafike i dođe policija i njega uhapsi.

On se pobuni i pita zašto, a oni mu kažu, da neko obija trafike, a pošto on živi u tom kraju, mora da je on.

Naravno on kaže da nije on, a njihov odgovor je bio:

Pa kada nisi ti, što puštaš da ti po kraju neko nešto tako radi....

Pustili su ga i našao je klince koji su to radili istog dana, nalupao ih i odveo tako nalupane u stanicu da se oni dalje bave njima....

Lepa stara vremena... Posle je završio fakultet, otišao u inostranstvo...

Uzas

pre 7 godina

"Nema kuće niti lokala u Begeču koji nisu opljačkani. Dok smo imali prvi sastanak sa policijom u vezi sa krađama, opljačkana je jedna radnja. Građani su ogorčeni jer se iz toga vidi koliko te maloletnike baš briga šta se o njima priča", kazao je Tojagić..

Sta tek reci o policiji, izgleda i njih bas briga sto tri godine maloletnici harace selo, a zna se ko su poimenicno!

dvorska luda

pre 7 godina

"Policija je od nje tražila da bude strpljiva."
Da li ovome treba neki komentar? Sreca Begecana sto su predsednicki izbori u toku pa je ovo izaslo van teritorije Begeca inace bi trpeli zulum u nedogled dok bi se policija setila da ga obuzda.

Branko

pre 7 godina

Pazi godinama maltretiraju meštane a policija kaže žrtvi da bude strpljiva. Nešto ovde debelo smrdi na nesposobnost i korupciju.

Zlopamtilo

pre 7 godina

Polako , ovi dripci , u narodu poznatiji kao kokošari koji pelješe piljare , šupe , stanove , vikendice i sl , će u ovoj zemlji sasvim sigurno uznapredovati na kriminalnoj evolutivnoj lestvici u recimo monstrume slične onoj dvojici koji su nedavno demolirali u NS onog žandarma i ženu zajedno . Tu će od svega biti najverovatnije pojeo vuk magarca , jer će se istraga protegnuti na par godina , pa će uputiti žandarma na privatnu parnicu a ovi će se zbog dobrog vladanja braniti sa slobode i uterivati opušteno nesrećniku strah u kosti po oprobanom receptu ,....Elem , poenta je da ovaj sistem , sa ovakvim "pravosuđem " i "policijom" u stvari gaji i hrani ovakve umesto da se bori protiv njih , ima razumevanje za njihove godine ,"kajanje" , porodice ...., umesto da ima nultu toleranciju na to što rade .

dobro je ali bogu hvala nece dugo

pre 7 godina

ja sam stanovnik begeča i mogu samo da kažem hvala puno novinarima da ne nabrajam kojih sve medijskih kuća da se jedni na druge ne naljute. po ko zna koji put su odradili posao tužilaštva jer je baš ovaj dečko uhvaćen na delu i pušten je sutradan. ne sviđa mi se ponekad šta sve stavljaju u medije ali ovaj put su nam pomogli da su zaslužili orden.posao nije gorov ali su zadali pravi udarac tim kokošarima.

Glasac na izborima

pre 7 godina

Pod hitno potriti kazne maloletnicima i spustiti granicu odgovornosti sa 14 na cak 10 godina straosti , a ne da citamo da neka deca od 10,11 goidna starosti imaju desetine prekrsajnih a neki i krivicne prijave i da su neki sugradjani stradali od njihovog nasilnistva (primer 2 decaka koji su maltetirali i pljackali starije gradjane i teko posle napada na Rasu Popova se saznalo o njima u medijama i tada su mediji preneli da je jedan starac preminuo od posledica njihovog napada).

odgovornost

pre 7 godina

Kao komsija ovog malog prigradskog mesta mogu da potvrdim ovo. Tacnije cuo sam price o ovim desavanjima.
Samo se pitam, gde su roditelji te "dece". Ako ih nemaju, ko stara o njima ili zasto nisu uveliko u popravnim domovima ili gde bi vec trebali da budu...?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (msngr, 20. mart 2017 21:29)

I da dodam: Trebali bi mestani da pitaju sta radi Centar za socijalni rad... sta radi ministar zaduzen za socijalnu politiku... sta radi pravosudje kada protiv roditelja nema prijave za zapustanje maloletne dece... itd. ceo lanac ministara a odgovornosti nigde.