Nedelja, 05.03.2017.

09:03

"I MMF kaže da su plate u Srbiji 'bedno niske', a oni..."

Portparol tima Vuka Jeremića Nikola Jovanović reagovao je saopštenjem na saopštenje koje je prethodno izdao funkcioner SNS Milenko Jovanov.

Izvor: B92

"I MMF kaže da su plate u Srbiji 'bedno niske', a oni..." IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

16 Komentari

Sortiraj po:

sveznalica

pre 7 godina

Nije tacno da su plate u Srbiji male,tako kaze vlast,jedino sto zaposleni ne mogu da plate mi dazbime,ali ko im kriv sto imaju male plate i zive u Srbiji.I sve takve neke izjave i tako dalje.

Dikan

pre 7 godina

1.04 eura na sat!
Današnja vest, država izdvaja 400 000 dinara mesečno za Kolarac, šta se ovi bune....
To je 3200 eura mesečno.
To je 106 eura dnevno.
Kako kolarac radi u dve smene to je 6.6 eura na sat, ili Kolarac plati 6 zaposlenih a za ostalo NEMA.

HAJDE SADA OVAKO: 120 MILIONA GODIŠNJE KOŠTA SLUŽBA ZA NEZAPOŠLJAVANJE
RECIMO DA IMA 12000 ZAPOSLENIH TO JE 10000 EURA GODIŠNJE PO RADNOM MESTU

Kada sada izračunamo jedan zaposleni koji treba da nas zapošljava nas košta mesečno 833 eura.

Dakle ako ukinu samo 4 od 12000 radnih mesta u službi za NEzapošljavanje Kolarac će dobiti dva puta više para mesečno.

Ili još bolje, ako ukinemo celu službu NSZ-a odmah mogu da vrate penzije na iznose pre Vučića.

Eto vam kako, nije teško.
Ali veliki MMF(čitaj majstori iz banaka) neće da se mešaju, zato ovi mešetare a banke godišnje iznose po 10 milijardi profita
(to vam dođe 10 000 godina razlike u penzijama).
Ili sldećih 5 000 godina da se vrate plate ljudima koji uče druge, operišu, grade, jure kriminalce, po neki sudija sudi,... )

RRajko

pre 7 godina

Ne razumem šta nam g.Nikola Jovanović priča? Nisam član SNS, penzioner sam, penzioner iz grupe žestoko oštećenih, aktivno sam pratio saopštenja MMF-a, upravo iz razloga smanjenja penzija i ocene koliko je to opravdano. Koliko sam čuo MMF je bio protiv bilo kakvog povećanja plata i penzija u ovom trenutku, a tražio je povećanje cene struje i mnoge druge stvari koje su u koliziji sa pukim održavanjem standarda ljudi. Činjenica je da su plate i penzije u Srbiji bedne. Ali se pitam ko će nam davati i ovako bedna primanja ako su one u funkciji novih i iznova novih zaduživanja zemlje? Govorim o javnom sektoru. Zato molim g.Jovanovića da nas prosvetli i objasni nam kada i gde je MMF kazao da nam ta primanja mogu biti veća u ovom trenutku? Jedno je reći da su primanja bedna a sasvim drugo da li ista mogu već sada biti realno veća. Ova nesrećna zemlja već dugo vremena strada uglavnom od boraca za vlast. Nisu ovi na vlasti bogom dani, ima Srbija i sposobnijih od njih, ali ti i takvi se u ovom trenutku ne čuju. Takvi verovatno dobro razumeju trenutak u koji je zemlja uvučena upravo aktivnošću raznih politikanata. Kuku nama s nama!

Kad su cvetale tikve

pre 7 godina

"...bahatost, bezobzirnost i pohlepa čelnika SNS."

Sve rečeno. Država bi trebalo da bude podrška razvoju društva, servis koji iz pozadine, tiho i nenametljivo, omogućava maksimalan razvoj svakog pojedinca.

Država bi trebalo da se finansira novcem svih nas i da služi svakome od nas. Da omogući sprovođenje reda, mira i bezbednosti. Da unapređenje obrazovanje, zdravlje i duhovni razvoj svojih članova.

Tome služi država. Niti je bič kojim nas vlastodršci šibaju, niti bilo čija povlastica. A naročito nije ničije nasledstvo da ga bahato uništava i rasipa.

Back to basics, moramo se podsetiti ko je stariji u ovoj našoj Srbiji i ko kome služi. Jer, mnogi su se zaboravili i prešli granice dogovorenog.

Srećni izbori, Srbijo, i misli svojom glavom.

МилеНС

pre 7 godina

За Белог! Доста је било (не везано за странку тог назива) рециклираних дос-ОВАЦА и радикала, 20 и кусур година се врте све иста лица, да не употребим бољи израз на слово њ, само се ротирају на функцијама, пуне своје џепове и својих ботова, намештају и рођаке по чукун бабине линије на места за које извисе млади са поштено зарађеном дипломом а не викенд мегаденс "стручњаци"! Људи раде за бедних 200-250 евра уз кршење и најосновнијих људских права, то није резултат само српске назадне странке него и свих демоКРАДСКИХ пре ових! Зато за Белог, макар из спрдње да се актуелнима стане више за врат јер све што дотакну то униште (сем наменске, ту им се поштено мора одати признање)

voodoo

pre 7 godina

Ono sto meni smeta kod Jeremiceve kampanje su opet ista obecanja. Sve za sta kritikuju ovu vlast su u pravu, medjutim onda uvek ide ona recenica, kada Jeremic pobedi bice ovo i ono, a to uglavnom pomunji ekonomski razvoj, nesto na sta funkcija predsednika nema nikakav uticaj, kao da ne znaju koja su ovlascenja predsednika, a kandiduje se za jednog. To po meni pokazuje da je on samo jos jedan od grupe politicari koji izlaze na izbore samo radi novca za kampanju i obecavaju standardne stvari koje nemaju pojma kako se ispunjavaju. Sa druge strane npr Jankovic mi je mnogo bolji izbor, covek je odmah rekao ja ne mogu da stojim ovde i da vam obecam vece plate nakon ovih izbora jer to nije nesto sto predsednik odredjuje, ali moze pa je naveo ono sto kao predsednik moze da ucini, da se bori za postovanje zakona, institucija, kontrolu izvrsne vlasti sto i jesu ovlascenja predsednika. Cim neko pocne da prica o kulama i gradovima sasvim je jasno koliko je sati, zato je meni Jankovic mnogo bolji izbor. O Vucicu i da ne pricamo, same dve najnovije stvari kako njegova obecanja u kampanji izgledaju, na prolece 2016 pred parlamentarne izbore rekao je da ce odmah na leto posle izbora uvesti platu za trece dete u Srbiji, a na letu su zapravo ukinuli i povracaj za pdv za bebi opremu, izbori pre toga obecavali su besplatne udzbenike za osnovce, a oni su nikada skuplji, jesenas rekao bice nikad vece povecanje plata i povecao ih, tj vratio, 3-5%. Niz moze da se nastavi u nedogled, naravno opet i sada ista ta pitanja pominje, plate, podsticaj za porodice da prave decu i slicno, ali iskustvo nam pokazuje da ne samo da ne ispunjavaju obecanja, vec zbog sve siromasnijeg budzeta sve vise smanjuju pomoc, iako je zvanicna prica kako imamo pun budzet i suficit, praksa pokazuje drugo, svako godine se sve vise reze.

Nenad

pre 7 godina

I Jeremic je populista zeljan da se dokopa fuinkcije (po svaku cenu) kao i Vucic i svi ostali. Populisti pricaju pricu koju gradjani zele da cuju, obecavajuci im nesto sto nije u njihovoj moci. Nema te Vlade i nema te vlasti koja moze da povecava plate i standard, moras sam. Vecina ljudi u Srbiji ne zeli da shvati tu ociglednu istinu, verujuci da oni mogu da rade kao sto su i do sada radili a da je neko drugi duzan da im obezbedi vece zarade. Dokle god je tako na vlast ce dolaziti populisti koji ce obecavati vece plate i vise posla i nikada se nista nece promeniti.Niko u Srbiji nema hrabrosti da narodu saopsti surovu istinu.

biće ovo toliko grozna kampanja da ti se izbori smuče

pre 7 godina

Predsednik je strateška funkcija, ne bavi se apsolutnom odnosno unutrašnjom slikom zemlje, ne formira zakone samo ih ptvrdjuje svojim potpisom, ne bavi se njihovim sprovodjenjem, on je strateška figura. Do sada nije nešto bila u fokusu (što ne zanči da nije korišćena, računa se kao plus Nikoliću smirivanje odnosa sa Crno Gorom, posebno tuču uzmedju crkvi i situaciju u vojvodini, okončanje banditizacije Novog Sada i sprečenu moguću eskalaciju sa Rumunskim nacionalizmom, ali nije uspelo kod prvih zapadnih suseda odakle problemi i dalje iskaču). A MMF je rekao da je privredna aktivnost niska i da mora da nastavi da raste. Možda bi trebalo usloviti kandidaturu predsednika ne samo potpisima već i time da ima i dovoljan staž, ali u Srbiji i svakako ne sa partijskim papagajstvom o platama i teškom životu. Ja bih još tražio i poznavanje računskih, nuklearnih i biotehnologija, jer to su strategije koje oblikuju svet. Hladni rat se završio i svako dalje kašnjenje vraćanja strategija njihovoj upotrebi u miru iz nestabilnosti počeće da prelazi u sukobe.

despot

pre 7 godina

U Srbiji je sve moguce.Mislio sam da smo devedestih dodirnuli dno ali sam se prevario kao i vecina naivchina u ovoj zemlji...Dno dna ce tek uslediti i jao si ga nama...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (baba Vanga, 5. mart 2017 09:12)
Nemoj da se brines Srbi kad kod dotaknu dno nastave dalje da kopaju. Tako ce biti i ovaj put. Mi smo neizlecivi mazohisti i sve vise volimo onoga ko nas ponizava i gura u jad i bedu.

Već vidjeno

pre 7 godina

Budimo realni, ovo je potpuna istina! I za plate, i za mlade,... sve je tačno!
Verovao sam da sadašnja vlast ima stvarno dobre namere za ovu zemlju ali sam shvatio da je sve farsa i pusta obećanja! Sit sam praznih obećanja, biće nam bolje za godinu, pa za dve, pa ove godine, pa one godine,... ! Bitna je samo fotelja, narod je bitan samo u danu za glasanje, posle toga je nebitan!
(Slučajni prolaznik, 5. mart 2017 09:29)

Ja sam mislio da ću nešto promeniti na izborima 2000 => 2004 => 2008 => 2012 a ispostavilo se da medju onima koji dodju na vlast nema razlike za običan narod (osim za bukače po forumima i društvenim mrežama koji su u uskom krugu oko pobednika).Pretpostavljam da ću imati najviše minusa jer istina ne odgovara ni jednima ni drugima.

"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"

Slučajni prolaznik

pre 7 godina

Budimo realni, ovo je potpuna istina! I za plate, i za mlade,... sve je tačno!
Verovao sam da sadašnja vlast ima stvarno dobre namere za ovu zemlju ali sam shvatio da je sve farsa i pusta obećanja! Sit sam praznih obećanja, biće nam bolje za godinu, pa za dve, pa ove godine, pa one godine,... ! Bitna je samo fotelja, narod je bitan samo u danu za glasanje, posle toga je nebitan!

baba Vanga

pre 7 godina

U Srbiji je sve moguce.Mislio sam da smo devedestih dodirnuli dno ali sam se prevario kao i vecina naivchina u ovoj zemlji...Dno dna ce tek uslediti i jao si ga nama...

strasno!

pre 7 godina

"Dok se klika na vlasti bahati i bogati. Sam MMF potvrđuje da su plate u Srbiji "bedno niske".

Ako je neko procitao celu izjavu coveka iz MMF-a, video je da nije akcenat na ovoj stvari, bednim platama, vec nesto mnogo gore: potvrdjuje da su ovi sve potpisali, ali da se nicega od potpisanog ne pridrzavaju, osim bednih plata i otimanja penzija!

Rekao je da je zaduzivanje preveliko, da se nista ne radi u rezanju zaposlenih u javnim sluzbama, da je nedopustivo sto drzava finansira velike gubitase...!

Sve u svemu, da je sve potpisano, a nista sprovedeno u delo!

Naravno, njegovu izjavu nisu prenele nacionalne televizije, vec par novina, koje prosecan Srbin ionako ne cita!

Oni posle u Informeru procitaju da nas MMF hvali na sva usta!

strasno!

pre 7 godina

"Dok se klika na vlasti bahati i bogati. Sam MMF potvrđuje da su plate u Srbiji "bedno niske".

Ako je neko procitao celu izjavu coveka iz MMF-a, video je da nije akcenat na ovoj stvari, bednim platama, vec nesto mnogo gore: potvrdjuje da su ovi sve potpisali, ali da se nicega od potpisanog ne pridrzavaju, osim bednih plata i otimanja penzija!

Rekao je da je zaduzivanje preveliko, da se nista ne radi u rezanju zaposlenih u javnim sluzbama, da je nedopustivo sto drzava finansira velike gubitase...!

Sve u svemu, da je sve potpisano, a nista sprovedeno u delo!

Naravno, njegovu izjavu nisu prenele nacionalne televizije, vec par novina, koje prosecan Srbin ionako ne cita!

Oni posle u Informeru procitaju da nas MMF hvali na sva usta!

Slučajni prolaznik

pre 7 godina

Budimo realni, ovo je potpuna istina! I za plate, i za mlade,... sve je tačno!
Verovao sam da sadašnja vlast ima stvarno dobre namere za ovu zemlju ali sam shvatio da je sve farsa i pusta obećanja! Sit sam praznih obećanja, biće nam bolje za godinu, pa za dve, pa ove godine, pa one godine,... ! Bitna je samo fotelja, narod je bitan samo u danu za glasanje, posle toga je nebitan!

Već vidjeno

pre 7 godina

Budimo realni, ovo je potpuna istina! I za plate, i za mlade,... sve je tačno!
Verovao sam da sadašnja vlast ima stvarno dobre namere za ovu zemlju ali sam shvatio da je sve farsa i pusta obećanja! Sit sam praznih obećanja, biće nam bolje za godinu, pa za dve, pa ove godine, pa one godine,... ! Bitna je samo fotelja, narod je bitan samo u danu za glasanje, posle toga je nebitan!
(Slučajni prolaznik, 5. mart 2017 09:29)

Ja sam mislio da ću nešto promeniti na izborima 2000 => 2004 => 2008 => 2012 a ispostavilo se da medju onima koji dodju na vlast nema razlike za običan narod (osim za bukače po forumima i društvenim mrežama koji su u uskom krugu oko pobednika).Pretpostavljam da ću imati najviše minusa jer istina ne odgovara ni jednima ni drugima.

"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"

baba Vanga

pre 7 godina

U Srbiji je sve moguce.Mislio sam da smo devedestih dodirnuli dno ali sam se prevario kao i vecina naivchina u ovoj zemlji...Dno dna ce tek uslediti i jao si ga nama...

despot

pre 7 godina

U Srbiji je sve moguce.Mislio sam da smo devedestih dodirnuli dno ali sam se prevario kao i vecina naivchina u ovoj zemlji...Dno dna ce tek uslediti i jao si ga nama...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (baba Vanga, 5. mart 2017 09:12)
Nemoj da se brines Srbi kad kod dotaknu dno nastave dalje da kopaju. Tako ce biti i ovaj put. Mi smo neizlecivi mazohisti i sve vise volimo onoga ko nas ponizava i gura u jad i bedu.

voodoo

pre 7 godina

Ono sto meni smeta kod Jeremiceve kampanje su opet ista obecanja. Sve za sta kritikuju ovu vlast su u pravu, medjutim onda uvek ide ona recenica, kada Jeremic pobedi bice ovo i ono, a to uglavnom pomunji ekonomski razvoj, nesto na sta funkcija predsednika nema nikakav uticaj, kao da ne znaju koja su ovlascenja predsednika, a kandiduje se za jednog. To po meni pokazuje da je on samo jos jedan od grupe politicari koji izlaze na izbore samo radi novca za kampanju i obecavaju standardne stvari koje nemaju pojma kako se ispunjavaju. Sa druge strane npr Jankovic mi je mnogo bolji izbor, covek je odmah rekao ja ne mogu da stojim ovde i da vam obecam vece plate nakon ovih izbora jer to nije nesto sto predsednik odredjuje, ali moze pa je naveo ono sto kao predsednik moze da ucini, da se bori za postovanje zakona, institucija, kontrolu izvrsne vlasti sto i jesu ovlascenja predsednika. Cim neko pocne da prica o kulama i gradovima sasvim je jasno koliko je sati, zato je meni Jankovic mnogo bolji izbor. O Vucicu i da ne pricamo, same dve najnovije stvari kako njegova obecanja u kampanji izgledaju, na prolece 2016 pred parlamentarne izbore rekao je da ce odmah na leto posle izbora uvesti platu za trece dete u Srbiji, a na letu su zapravo ukinuli i povracaj za pdv za bebi opremu, izbori pre toga obecavali su besplatne udzbenike za osnovce, a oni su nikada skuplji, jesenas rekao bice nikad vece povecanje plata i povecao ih, tj vratio, 3-5%. Niz moze da se nastavi u nedogled, naravno opet i sada ista ta pitanja pominje, plate, podsticaj za porodice da prave decu i slicno, ali iskustvo nam pokazuje da ne samo da ne ispunjavaju obecanja, vec zbog sve siromasnijeg budzeta sve vise smanjuju pomoc, iako je zvanicna prica kako imamo pun budzet i suficit, praksa pokazuje drugo, svako godine se sve vise reze.

Kad su cvetale tikve

pre 7 godina

"...bahatost, bezobzirnost i pohlepa čelnika SNS."

Sve rečeno. Država bi trebalo da bude podrška razvoju društva, servis koji iz pozadine, tiho i nenametljivo, omogućava maksimalan razvoj svakog pojedinca.

Država bi trebalo da se finansira novcem svih nas i da služi svakome od nas. Da omogući sprovođenje reda, mira i bezbednosti. Da unapređenje obrazovanje, zdravlje i duhovni razvoj svojih članova.

Tome služi država. Niti je bič kojim nas vlastodršci šibaju, niti bilo čija povlastica. A naročito nije ničije nasledstvo da ga bahato uništava i rasipa.

Back to basics, moramo se podsetiti ko je stariji u ovoj našoj Srbiji i ko kome služi. Jer, mnogi su se zaboravili i prešli granice dogovorenog.

Srećni izbori, Srbijo, i misli svojom glavom.

Nenad

pre 7 godina

I Jeremic je populista zeljan da se dokopa fuinkcije (po svaku cenu) kao i Vucic i svi ostali. Populisti pricaju pricu koju gradjani zele da cuju, obecavajuci im nesto sto nije u njihovoj moci. Nema te Vlade i nema te vlasti koja moze da povecava plate i standard, moras sam. Vecina ljudi u Srbiji ne zeli da shvati tu ociglednu istinu, verujuci da oni mogu da rade kao sto su i do sada radili a da je neko drugi duzan da im obezbedi vece zarade. Dokle god je tako na vlast ce dolaziti populisti koji ce obecavati vece plate i vise posla i nikada se nista nece promeniti.Niko u Srbiji nema hrabrosti da narodu saopsti surovu istinu.

МилеНС

pre 7 godina

За Белог! Доста је било (не везано за странку тог назива) рециклираних дос-ОВАЦА и радикала, 20 и кусур година се врте све иста лица, да не употребим бољи израз на слово њ, само се ротирају на функцијама, пуне своје џепове и својих ботова, намештају и рођаке по чукун бабине линије на места за које извисе млади са поштено зарађеном дипломом а не викенд мегаденс "стручњаци"! Људи раде за бедних 200-250 евра уз кршење и најосновнијих људских права, то није резултат само српске назадне странке него и свих демоКРАДСКИХ пре ових! Зато за Белог, макар из спрдње да се актуелнима стане више за врат јер све што дотакну то униште (сем наменске, ту им се поштено мора одати признање)

biće ovo toliko grozna kampanja da ti se izbori smuče

pre 7 godina

Predsednik je strateška funkcija, ne bavi se apsolutnom odnosno unutrašnjom slikom zemlje, ne formira zakone samo ih ptvrdjuje svojim potpisom, ne bavi se njihovim sprovodjenjem, on je strateška figura. Do sada nije nešto bila u fokusu (što ne zanči da nije korišćena, računa se kao plus Nikoliću smirivanje odnosa sa Crno Gorom, posebno tuču uzmedju crkvi i situaciju u vojvodini, okončanje banditizacije Novog Sada i sprečenu moguću eskalaciju sa Rumunskim nacionalizmom, ali nije uspelo kod prvih zapadnih suseda odakle problemi i dalje iskaču). A MMF je rekao da je privredna aktivnost niska i da mora da nastavi da raste. Možda bi trebalo usloviti kandidaturu predsednika ne samo potpisima već i time da ima i dovoljan staž, ali u Srbiji i svakako ne sa partijskim papagajstvom o platama i teškom životu. Ja bih još tražio i poznavanje računskih, nuklearnih i biotehnologija, jer to su strategije koje oblikuju svet. Hladni rat se završio i svako dalje kašnjenje vraćanja strategija njihovoj upotrebi u miru iz nestabilnosti počeće da prelazi u sukobe.

Dikan

pre 7 godina

1.04 eura na sat!
Današnja vest, država izdvaja 400 000 dinara mesečno za Kolarac, šta se ovi bune....
To je 3200 eura mesečno.
To je 106 eura dnevno.
Kako kolarac radi u dve smene to je 6.6 eura na sat, ili Kolarac plati 6 zaposlenih a za ostalo NEMA.

HAJDE SADA OVAKO: 120 MILIONA GODIŠNJE KOŠTA SLUŽBA ZA NEZAPOŠLJAVANJE
RECIMO DA IMA 12000 ZAPOSLENIH TO JE 10000 EURA GODIŠNJE PO RADNOM MESTU

Kada sada izračunamo jedan zaposleni koji treba da nas zapošljava nas košta mesečno 833 eura.

Dakle ako ukinu samo 4 od 12000 radnih mesta u službi za NEzapošljavanje Kolarac će dobiti dva puta više para mesečno.

Ili još bolje, ako ukinemo celu službu NSZ-a odmah mogu da vrate penzije na iznose pre Vučića.

Eto vam kako, nije teško.
Ali veliki MMF(čitaj majstori iz banaka) neće da se mešaju, zato ovi mešetare a banke godišnje iznose po 10 milijardi profita
(to vam dođe 10 000 godina razlike u penzijama).
Ili sldećih 5 000 godina da se vrate plate ljudima koji uče druge, operišu, grade, jure kriminalce, po neki sudija sudi,... )

RRajko

pre 7 godina

Ne razumem šta nam g.Nikola Jovanović priča? Nisam član SNS, penzioner sam, penzioner iz grupe žestoko oštećenih, aktivno sam pratio saopštenja MMF-a, upravo iz razloga smanjenja penzija i ocene koliko je to opravdano. Koliko sam čuo MMF je bio protiv bilo kakvog povećanja plata i penzija u ovom trenutku, a tražio je povećanje cene struje i mnoge druge stvari koje su u koliziji sa pukim održavanjem standarda ljudi. Činjenica je da su plate i penzije u Srbiji bedne. Ali se pitam ko će nam davati i ovako bedna primanja ako su one u funkciji novih i iznova novih zaduživanja zemlje? Govorim o javnom sektoru. Zato molim g.Jovanovića da nas prosvetli i objasni nam kada i gde je MMF kazao da nam ta primanja mogu biti veća u ovom trenutku? Jedno je reći da su primanja bedna a sasvim drugo da li ista mogu već sada biti realno veća. Ova nesrećna zemlja već dugo vremena strada uglavnom od boraca za vlast. Nisu ovi na vlasti bogom dani, ima Srbija i sposobnijih od njih, ali ti i takvi se u ovom trenutku ne čuju. Takvi verovatno dobro razumeju trenutak u koji je zemlja uvučena upravo aktivnošću raznih politikanata. Kuku nama s nama!

sveznalica

pre 7 godina

Nije tacno da su plate u Srbiji male,tako kaze vlast,jedino sto zaposleni ne mogu da plate mi dazbime,ali ko im kriv sto imaju male plate i zive u Srbiji.I sve takve neke izjave i tako dalje.

RRajko

pre 7 godina

Ne razumem šta nam g.Nikola Jovanović priča? Nisam član SNS, penzioner sam, penzioner iz grupe žestoko oštećenih, aktivno sam pratio saopštenja MMF-a, upravo iz razloga smanjenja penzija i ocene koliko je to opravdano. Koliko sam čuo MMF je bio protiv bilo kakvog povećanja plata i penzija u ovom trenutku, a tražio je povećanje cene struje i mnoge druge stvari koje su u koliziji sa pukim održavanjem standarda ljudi. Činjenica je da su plate i penzije u Srbiji bedne. Ali se pitam ko će nam davati i ovako bedna primanja ako su one u funkciji novih i iznova novih zaduživanja zemlje? Govorim o javnom sektoru. Zato molim g.Jovanovića da nas prosvetli i objasni nam kada i gde je MMF kazao da nam ta primanja mogu biti veća u ovom trenutku? Jedno je reći da su primanja bedna a sasvim drugo da li ista mogu već sada biti realno veća. Ova nesrećna zemlja već dugo vremena strada uglavnom od boraca za vlast. Nisu ovi na vlasti bogom dani, ima Srbija i sposobnijih od njih, ali ti i takvi se u ovom trenutku ne čuju. Takvi verovatno dobro razumeju trenutak u koji je zemlja uvučena upravo aktivnošću raznih politikanata. Kuku nama s nama!

Nenad

pre 7 godina

I Jeremic je populista zeljan da se dokopa fuinkcije (po svaku cenu) kao i Vucic i svi ostali. Populisti pricaju pricu koju gradjani zele da cuju, obecavajuci im nesto sto nije u njihovoj moci. Nema te Vlade i nema te vlasti koja moze da povecava plate i standard, moras sam. Vecina ljudi u Srbiji ne zeli da shvati tu ociglednu istinu, verujuci da oni mogu da rade kao sto su i do sada radili a da je neko drugi duzan da im obezbedi vece zarade. Dokle god je tako na vlast ce dolaziti populisti koji ce obecavati vece plate i vise posla i nikada se nista nece promeniti.Niko u Srbiji nema hrabrosti da narodu saopsti surovu istinu.

МилеНС

pre 7 godina

За Белог! Доста је било (не везано за странку тог назива) рециклираних дос-ОВАЦА и радикала, 20 и кусур година се врте све иста лица, да не употребим бољи израз на слово њ, само се ротирају на функцијама, пуне своје џепове и својих ботова, намештају и рођаке по чукун бабине линије на места за које извисе млади са поштено зарађеном дипломом а не викенд мегаденс "стручњаци"! Људи раде за бедних 200-250 евра уз кршење и најосновнијих људских права, то није резултат само српске назадне странке него и свих демоКРАДСКИХ пре ових! Зато за Белог, макар из спрдње да се актуелнима стане више за врат јер све што дотакну то униште (сем наменске, ту им се поштено мора одати признање)

Već vidjeno

pre 7 godina

Budimo realni, ovo je potpuna istina! I za plate, i za mlade,... sve je tačno!
Verovao sam da sadašnja vlast ima stvarno dobre namere za ovu zemlju ali sam shvatio da je sve farsa i pusta obećanja! Sit sam praznih obećanja, biće nam bolje za godinu, pa za dve, pa ove godine, pa one godine,... ! Bitna je samo fotelja, narod je bitan samo u danu za glasanje, posle toga je nebitan!
(Slučajni prolaznik, 5. mart 2017 09:29)

Ja sam mislio da ću nešto promeniti na izborima 2000 => 2004 => 2008 => 2012 a ispostavilo se da medju onima koji dodju na vlast nema razlike za običan narod (osim za bukače po forumima i društvenim mrežama koji su u uskom krugu oko pobednika).Pretpostavljam da ću imati najviše minusa jer istina ne odgovara ni jednima ni drugima.

"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"

strasno!

pre 7 godina

"Dok se klika na vlasti bahati i bogati. Sam MMF potvrđuje da su plate u Srbiji "bedno niske".

Ako je neko procitao celu izjavu coveka iz MMF-a, video je da nije akcenat na ovoj stvari, bednim platama, vec nesto mnogo gore: potvrdjuje da su ovi sve potpisali, ali da se nicega od potpisanog ne pridrzavaju, osim bednih plata i otimanja penzija!

Rekao je da je zaduzivanje preveliko, da se nista ne radi u rezanju zaposlenih u javnim sluzbama, da je nedopustivo sto drzava finansira velike gubitase...!

Sve u svemu, da je sve potpisano, a nista sprovedeno u delo!

Naravno, njegovu izjavu nisu prenele nacionalne televizije, vec par novina, koje prosecan Srbin ionako ne cita!

Oni posle u Informeru procitaju da nas MMF hvali na sva usta!

baba Vanga

pre 7 godina

U Srbiji je sve moguce.Mislio sam da smo devedestih dodirnuli dno ali sam se prevario kao i vecina naivchina u ovoj zemlji...Dno dna ce tek uslediti i jao si ga nama...

Slučajni prolaznik

pre 7 godina

Budimo realni, ovo je potpuna istina! I za plate, i za mlade,... sve je tačno!
Verovao sam da sadašnja vlast ima stvarno dobre namere za ovu zemlju ali sam shvatio da je sve farsa i pusta obećanja! Sit sam praznih obećanja, biće nam bolje za godinu, pa za dve, pa ove godine, pa one godine,... ! Bitna je samo fotelja, narod je bitan samo u danu za glasanje, posle toga je nebitan!

despot

pre 7 godina

U Srbiji je sve moguce.Mislio sam da smo devedestih dodirnuli dno ali sam se prevario kao i vecina naivchina u ovoj zemlji...Dno dna ce tek uslediti i jao si ga nama...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (baba Vanga, 5. mart 2017 09:12)
Nemoj da se brines Srbi kad kod dotaknu dno nastave dalje da kopaju. Tako ce biti i ovaj put. Mi smo neizlecivi mazohisti i sve vise volimo onoga ko nas ponizava i gura u jad i bedu.

voodoo

pre 7 godina

Ono sto meni smeta kod Jeremiceve kampanje su opet ista obecanja. Sve za sta kritikuju ovu vlast su u pravu, medjutim onda uvek ide ona recenica, kada Jeremic pobedi bice ovo i ono, a to uglavnom pomunji ekonomski razvoj, nesto na sta funkcija predsednika nema nikakav uticaj, kao da ne znaju koja su ovlascenja predsednika, a kandiduje se za jednog. To po meni pokazuje da je on samo jos jedan od grupe politicari koji izlaze na izbore samo radi novca za kampanju i obecavaju standardne stvari koje nemaju pojma kako se ispunjavaju. Sa druge strane npr Jankovic mi je mnogo bolji izbor, covek je odmah rekao ja ne mogu da stojim ovde i da vam obecam vece plate nakon ovih izbora jer to nije nesto sto predsednik odredjuje, ali moze pa je naveo ono sto kao predsednik moze da ucini, da se bori za postovanje zakona, institucija, kontrolu izvrsne vlasti sto i jesu ovlascenja predsednika. Cim neko pocne da prica o kulama i gradovima sasvim je jasno koliko je sati, zato je meni Jankovic mnogo bolji izbor. O Vucicu i da ne pricamo, same dve najnovije stvari kako njegova obecanja u kampanji izgledaju, na prolece 2016 pred parlamentarne izbore rekao je da ce odmah na leto posle izbora uvesti platu za trece dete u Srbiji, a na letu su zapravo ukinuli i povracaj za pdv za bebi opremu, izbori pre toga obecavali su besplatne udzbenike za osnovce, a oni su nikada skuplji, jesenas rekao bice nikad vece povecanje plata i povecao ih, tj vratio, 3-5%. Niz moze da se nastavi u nedogled, naravno opet i sada ista ta pitanja pominje, plate, podsticaj za porodice da prave decu i slicno, ali iskustvo nam pokazuje da ne samo da ne ispunjavaju obecanja, vec zbog sve siromasnijeg budzeta sve vise smanjuju pomoc, iako je zvanicna prica kako imamo pun budzet i suficit, praksa pokazuje drugo, svako godine se sve vise reze.

biće ovo toliko grozna kampanja da ti se izbori smuče

pre 7 godina

Predsednik je strateška funkcija, ne bavi se apsolutnom odnosno unutrašnjom slikom zemlje, ne formira zakone samo ih ptvrdjuje svojim potpisom, ne bavi se njihovim sprovodjenjem, on je strateška figura. Do sada nije nešto bila u fokusu (što ne zanči da nije korišćena, računa se kao plus Nikoliću smirivanje odnosa sa Crno Gorom, posebno tuču uzmedju crkvi i situaciju u vojvodini, okončanje banditizacije Novog Sada i sprečenu moguću eskalaciju sa Rumunskim nacionalizmom, ali nije uspelo kod prvih zapadnih suseda odakle problemi i dalje iskaču). A MMF je rekao da je privredna aktivnost niska i da mora da nastavi da raste. Možda bi trebalo usloviti kandidaturu predsednika ne samo potpisima već i time da ima i dovoljan staž, ali u Srbiji i svakako ne sa partijskim papagajstvom o platama i teškom životu. Ja bih još tražio i poznavanje računskih, nuklearnih i biotehnologija, jer to su strategije koje oblikuju svet. Hladni rat se završio i svako dalje kašnjenje vraćanja strategija njihovoj upotrebi u miru iz nestabilnosti počeće da prelazi u sukobe.

Kad su cvetale tikve

pre 7 godina

"...bahatost, bezobzirnost i pohlepa čelnika SNS."

Sve rečeno. Država bi trebalo da bude podrška razvoju društva, servis koji iz pozadine, tiho i nenametljivo, omogućava maksimalan razvoj svakog pojedinca.

Država bi trebalo da se finansira novcem svih nas i da služi svakome od nas. Da omogući sprovođenje reda, mira i bezbednosti. Da unapređenje obrazovanje, zdravlje i duhovni razvoj svojih članova.

Tome služi država. Niti je bič kojim nas vlastodršci šibaju, niti bilo čija povlastica. A naročito nije ničije nasledstvo da ga bahato uništava i rasipa.

Back to basics, moramo se podsetiti ko je stariji u ovoj našoj Srbiji i ko kome služi. Jer, mnogi su se zaboravili i prešli granice dogovorenog.

Srećni izbori, Srbijo, i misli svojom glavom.

Dikan

pre 7 godina

1.04 eura na sat!
Današnja vest, država izdvaja 400 000 dinara mesečno za Kolarac, šta se ovi bune....
To je 3200 eura mesečno.
To je 106 eura dnevno.
Kako kolarac radi u dve smene to je 6.6 eura na sat, ili Kolarac plati 6 zaposlenih a za ostalo NEMA.

HAJDE SADA OVAKO: 120 MILIONA GODIŠNJE KOŠTA SLUŽBA ZA NEZAPOŠLJAVANJE
RECIMO DA IMA 12000 ZAPOSLENIH TO JE 10000 EURA GODIŠNJE PO RADNOM MESTU

Kada sada izračunamo jedan zaposleni koji treba da nas zapošljava nas košta mesečno 833 eura.

Dakle ako ukinu samo 4 od 12000 radnih mesta u službi za NEzapošljavanje Kolarac će dobiti dva puta više para mesečno.

Ili još bolje, ako ukinemo celu službu NSZ-a odmah mogu da vrate penzije na iznose pre Vučića.

Eto vam kako, nije teško.
Ali veliki MMF(čitaj majstori iz banaka) neće da se mešaju, zato ovi mešetare a banke godišnje iznose po 10 milijardi profita
(to vam dođe 10 000 godina razlike u penzijama).
Ili sldećih 5 000 godina da se vrate plate ljudima koji uče druge, operišu, grade, jure kriminalce, po neki sudija sudi,... )

sveznalica

pre 7 godina

Nije tacno da su plate u Srbiji male,tako kaze vlast,jedino sto zaposleni ne mogu da plate mi dazbime,ali ko im kriv sto imaju male plate i zive u Srbiji.I sve takve neke izjave i tako dalje.