Četvrtak, 23.02.2017.

10:41

Bugarski general: Rusi naoružavaju Srbe, a nama NATO ništa

Nekadašnji šef bugarske obaveštajne službe, general Kirčo Kirov, rekao je da Srbija postaje regionalni vojni faktor.

Izvor: Beta

Bugarski general: Rusi naoružavaju Srbe, a nama NATO ništa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

gradinar

pre 7 godina

Да смо добили (или купили са неким попустом) системе S-300, па ајд' и да кажемо да смо сила, али овако...
Сутра да нас нападну неки домороци са копљима и стрелама, сви би се Срби разбежали. Толико о нашој борбеној спремности.

Dragan

pre 7 godina

Nije mi jasno ko to daje minuse ljudima kao Sava, koji trezveno gledaju na situaciju.
Ruski migovi i da su u najboljem stanju ne mogu da Srbiju zastite od napada NATO. To smo svi osetili. Znaci oni su potrebni za mirnodopsko patroliranje nebom a ne za rat. Za to su verovatno vise nego dobri i ima ih dovoljno. Srbija ne moze da udje u rat i da pobedi. To je realnost. Vojska je naravno potrebana da ne bi mogao neko mali samo da se useta pa da to proglasi svrsenim cinom i treba da bude mala i moderna vojska, ali nemojmo se zanositi nekom moci. Srbija ne moze da bude regionalna vojna sila.
Sad, ovaj bugarski penzioner komentarise iz nekog svog ugla, i prizeljkuje malo besplatnih igracaka za njegovu zemlju. Nece da se zamera Rusiji, koju bi mogao da navede kao realno opravdanje pa je nasao Srbiju jer drugih i nema.

XXL

pre 7 godina

Mene više oružje NE zanima pa ni ovo rusko za Dž osim ako neće da nam budu vojska pa ni tada. Režimu sam predao (22.02.`17.g.) legalno registrovano trofejno oružje porodične drage uspomene u skladu sa novim Zakonom o oružju i municiji tako da ne mogu biti veseo i oduševljen kao ovaj - bugarin. Sad uzgajam cveće kao onaj mladi bik Ferdinand iz čuvenog crtanog filma i mogu samo vojskama da mašem ...

Dečko

pre 7 godina

A zašto bi Bugarska trebala da bude nervozna zbog "procesa koji se dešavaju u njenoj blizini" kada je Bugarska član NATO koji će da je brani ako zatreba?

Mare

pre 7 godina

Koliko se ja sećam istorije, Rusija je bezgranično podržavala Bugarsku, a ne Srbiju. Samo se Srbi tripuju kako smo Rusima najvažniji narod (kao oni nama, kako neki od nas misle), dok nas Rusi vide kao jednu zemljicu negde na Balkanu, koja im se sama namešta bez da je i traže

сава

pre 7 godina

Знају Бугари добро како стварно изгледа то наше "бесплатно" наоружавање. Него смишљено дижу фрку како би сутра могли да пред народом оправдају трошење новца за набавку новог оружја, а можда успут искукају понешто од Американаца у стилу "ето видите шта Срби раде, а ми?" То је уобичајена тактика коју све војске и државе користе откако је света и века. Уосталом сетимо се хистерије коју су наши политичари прошле године дигли у медијима због америчке донације борбених хеликоптера и фамозних балистичких ракета Хрватској. Није прошло дуго и ето нама Мигова из Русије, хеликоптера из Немачке итд.

iica

pre 7 godina

i kalasnjikov je oruzije staro preko pola veka pa je ne zamenjivo , migovi su ok i izuzetno ubojiti bez obzira sto velika vecina vas koji se podsmejavaju nije drzala pusku u ruke i nema veze sa zivotom.
Sta bi vi da nabavimo suhoje i f-35 koji su preskupi .

Лајави

pre 7 godina

Бугарска политика, кукају, а имају неупоредиво јаче ваздухопловство и ПВО од нас, свиђало се то нама или не. Шта више наша ПВО иде на полигоне у Бугарску да вежба, јер ми ПВО полигон немамо. Како стоје ствари код Бугара имају још од краја 80-их С-300 и то два дивизона и они комплетно покривају небо Бугарске имају и "Неве" и "Куб"(које имамо и ми), a имају и С-200 који је савременији од наших "Нева". Имају 8 МИГ-29, од којих су 6 по НАТО стандарду (ми имамо 4 и то скроз застарели), имају 17 хеликоптера Ми-17 (ми имамо 2) и 12 јуришних хеликоптера Ми-24 (летеће топовњаче, ми немамо ниједан), при томе имају и 14 јуришних авиона Су-25 , а купили су 3 Ц-27Ј Спартана (један од најсавременијих транспортних авиона).

Grrrrunf

pre 7 godina

Ne brini generale, mozda smo dobili migove al nasa vojska nema para ni za gace i carape a bez toga se ne moz' ratovati. Bez migova moze. Unistise nas stednja i fiskalni rezultati.

analiticar_amater

pre 7 godina

Ne znam kako nadolazece stare ruske kante mogu da ugroze bilo koga, pre mislim da to ovaj general zeli da iskoristi ili za sopstvenu promociju ili da opravda pred narodom povecanje para za obranu zemlje.
(Dragan BL, 23. februar 2017 12:02)

Nisu to nikakve kante, nego vrlo ubojita, upotrebljiva i korisna borbena sredstva, naravno sve zavisno odugradjene opreme i kvaliteta uradjenog remonta. Kad vec ne znas, ili se malo informisi ili se ipak uzdrzi od komentarisanja necega u sta se uopste ne razume. Voleo bih samo da znam gde ste pokupili to "kante"? Videli ste na jednom snimku "zmajeve" aviona, u koje se dalje ugradjuje oprema koja ce i odrediti koliko ti avioni mogu da postignu, i od jednom ste svi postali vojni eksperti.

analiticar_amater

pre 7 godina

Nekadašnji šef bugarske obaveštajne službe, general Kirčo Kirov rekao je da Srbija postaje regionalni vojni faktor.

Haha, sa onim zardjalim kantama koje su nam Rusi uvalili za debelu lovu i koje bi inace bacili u staro gvozdje?
(makar sta!, 23. februar 2017 10:48)

Realno je da Srbija nije nikakav faktor ali to nisu zardjale kante, nego vrlo upotrebljivi avioni. I takva sredstva se ne bacaju u gvozdje nigde, pa cak ni na zapadu. Pogledajte samo koliko stara sredstva su i dalje u upotrebi u NATO armijama, zato sto i dalje imaju upotrebnu vrednost. Da mi je samo znati da li vi ljudi uopste razmislite pre nego sto nesto iskomentarisete.

wlado

pre 7 godina

Za mene uopste nije uspeh da se poredimo sa bugarima ili bilo kime ko ima ubojitije oruzje...Zasto da se naoruzavamo? Da bi bili najjaci u regionu? Za sta? Zato sto imamo pretenzije ka njihovoj teritoriji?

Mi smo kao narod davno skrenuli sa svih normalnih tokova razvoja civilizacije.

Džoni

pre 7 godina

Ne mogu više da slušam o zarđalim kantama. Te kante što su nam dali Rusi su na isteku resursa ali kvalitetnim remontom ti resursi se produžavaju za 14 godina. Pozvao bih svakoga od tih sručnjaka da dođe na Batajnicu na aeromiting kada avioni budu remontovani i videće da izgledaju kao da su iz fabrike. Prilikom remonta svaki i najmanji deo se pregleda i po potrebi zameni ili reparira, zmaj aviona se takođe pretrese, ugrađuje se nova elektronika, novi ili remontovani motori i novi moderni radari tako da nije toliko bitno koliko je star avion ako se sve uradi kako valja. Biće sposobni da nose savremene rakete vazduh vazduh i vazduh zemlja i da prate i gađaju istovremeno veliki broj ciljeva zahvaljujući novim i modernim radarima. Ako se sve odradi kako je najavljeno biće to i više nego dobro za zemlju i vojsku naše veličine! Sve armije Sveta imaju problem sa istekom resursa avijacije i ogromna sredstva se ulažu u remonte i u produžavanje tih resursa. Jedna Amerika od svojih 14000 aviona u operativnom stanju ima negde oko polovine!

Bane

pre 7 godina

Kad smo imali neku vojsku i sluzenje vojnog roka, nije valjalo. Nece niko na vezbu, na mobilizaciju, ne treba nam vojska,kome je jos do ratovanja. Kad nam upropastise i raspustise vojsku opet ne valja. Nama nikako ugoditi. Sad kad pokusavamo da nesto kupimo i opremimo posle 30 godina ono sto je zapusteno, opet ne valja. Niti smo mi neka sila, niti se naoruzavamo da bi se neko plasio od nas.

Veteran 13.12.'72

pre 7 godina

General obaveštajne službe ovo kaže. . Bivši šef, ali nesumnjivo stručan. E, a Zoran Milanović, "vojni ekspert " koji nije sposoban skočiti ni sa transportera a da se pri tome ne razbije i ne izblamira tvrdi sasvim drugačije

Slobodan Kostić

pre 7 godina

Stvarno glupost. Stvarno smo tvrdoglavi,jer umesto da platimo Hrvatskom zrakoplovstvu da nam štiti nebo za nekih 40 miliona eura godišnje, sa svojim proverenim supermodernim Migovima 21,mi hoćemo da imamo svoje vazduhoplovstvo da bi zaradili 200 miliona eura od preleta nad Srbijom. Osim toga načuo sam da je Amerika spremna da nam u vidu donacije isporuči dvadesetak komada f-22 Raptor,jedino što još nisu pokrenuli liniju proizvodnje,mada je to zbog važnosti Srbije za SAD pitanje dana.Za kontrolu našeg vazdušnog prostora su osim ovde navedenih Bugara zainteresovani,Mađari (samo su skupi) a Albanci kažu da bi radili i džabe,i to ne samo sa dronovima,već bi recimo kao sekundarnu uslugu nudili i rušenje kako bespravnih tako i pravnih objekata po Srbiji. Zato nam ove Ruske kante sa dometom raketa od 120 km.ne trebaju, jerbo ih nisu novi i ispod čekića,čuvaj se Rusa i kad poklon donose,naši vekovni dušmani.

istina

pre 7 godina

Kirov je rekao da je očigledno da se Rusija oslanja na Srbiju i da je tako oduvek bilo...

Nece biti, Rusija se oslanjala i na Bugarsku. Setimo se samo Sanstefanske Bugarske. Ruski car je bio i ostao slavljen u Bugarskoj jer ih je oslobodio od Turaka. Glavna ulica u Sofiji se zove Cara oslobodioca. Odnosi se na ruskog cara. Tu je i spomenik doticnom ruskom caru, a najveci hram nosi ime ruskog svetitelja Aleksandra Nevskog(poput naseg Hrama Svetog Save). Dakle Kirov svesno i namerno govori neistine...

Chu_Chu

pre 7 godina

Ko je jos od Rusa ili bilo koje velike sile nekada nesto dobio besplatno...
Sve cemo mi to na ovaj ili onaj nacin platiti...
Plasim se da ce ovaj "poklon" vrlo brzo biti naplacen i preplacen...samo nam ostaje da sacekamo i vidimo na koji nacin.......
Ko sa đavolom tikve sadi o glavu mu se lupaju.....
Steta sto je u Srbiji narod slep i gluv i nije u stanju da promisli dva ooraka unapred....

Dragan BL

pre 7 godina

Ne znam kako nadolazece stare ruske kante mogu da ugroze bilo koga, pre mislim da to ovaj general zeli da iskoristi ili za sopstvenu promociju ili da opravda pred narodom povecanje para za obranu zemlje.

drug

pre 7 godina

Pa komsije drage...ja verujem da bi vama nato RADO dao avione kao sto su nama rusi...ima nato mnogo vise tih krseva na rashodu..i ako platite remont kao da ste kupili nove eto i vama...:)))

gojko12

pre 7 godina

Mig 29K nov klot bez raketa i opreme kosta 41 milion $. 
6 x 41 = 246 mil $. 

Mi smo dobili polovne sa ful opremom za 180 mil $, tj. sa nasa 4 koja ce biti remontovana izaci cemo cifra na 180 mil $. 
Ispada da ce nas svaki avion izaci 18 mil $, stim sto 6 aviona koje dobijamo su naprednije verzije, dok 4 koja trenutno imamo treba da remontujemo i modernizujemo, ako ce se to uopste i raditi. 

Realno, niko od nas ne zna niti moze da zna da li je ovo dobar posao, jer ne znamo kako se krecu cene ovakvog naoruzanja u svetu. 
Mozemo samo da nagadjamo.
(Goran, 23. februar 2017 11:58)

Gde ima taj Mig "nov klot" i gde nadje tu cenu 41 milion?
Vidi molim te da nema negde i Golf 2-ka nov da se kupi, jer Mig 29 je prestao da se proizvodi u vreme negde kad i Golf 2.

Јабучило

pre 7 godina

Msm mozete da zamislite koliko je Balkan jadan kad mi posle Grcke imamo najjacu vojsku. (Ne racunam Rumuniju posto geografski ne pripada Balkanu)
(., 23. februar 2017 11:20)

Румунија и Турска се сматрају балканским земљама, иако малим делом захватају Балканско полуострво. А ако терамо мак на конац, чак су и неки минимални делови Италије на Балкану.

Trta

pre 7 godina

Kolko mu je Vučić platio da ovo izjavi u svrhu predsedničke kampanje u Srbiji? 200 do 400e? :)

Mi ćemo remont za te "besplatne" krševe platiti više nego da smo kupili nove avione.

komentator

pre 7 godina

Nema ovo veze sa Srbijom, zna on u kakvom je stanju naša vojska, sa sve "besplatnim" ruskim naoružanjem. Nego koristi priliku, ne bi li nešto iskamčio i za Bugarsku.

zoran

pre 7 godina

Ako bi merili po obecanjima koja dobijasmo u poslednjih desetak godina, mi smo odavno vojna sila. Redovno ih dobijamo pre izbora, a za to vreme jedva da puske imamo.
Ne postaje se sila sa vojskom kakvom Srbija raspolaze. Mi smo vise na nivou rekreativne lovacke druzine.
Takodje treba shvatiti da Rusi nas nikada nece propisno naoruzati, jer ne bi da se zamere zapadu.
Banana drzavama ni Rusi, a ni Ameri ne isporucuju nista znacajno, sem obecanja i poneki dzip koji , prvo, mora na remont.

Kad smo kod miroljubivosti

pre 7 godina

Bugari su brze bolje pristupili u NATO pakt jer im je to bio najbrzi nacid da budu primljeni u EU, posto ni jedan potreban uslov za ro nisu ispunjavali a neke ni danas ne ispunjavaju. Ali svaka brzopletost na kraju košta. Zbog toga su npr ostali bez lreko potrebnog gasovoda Juzni tok jer su morali.da slusaju one koji su im na bzaka I protivno propisima omogucili da postanu deo EU. Mislili su da su potrebni NATO-U i EU zato sto.su jaki i bitni. Ali nisu shvatili da neko tamo pravi panove 10-50 godina unapred i da su Buari, Rumuni, Hrvati, BiH, Srbija, ,Crna Gora samo pioni na velikoj sahovskoj tabli Amerike i Rusije.

Goran

pre 7 godina

Mig 29K nov klot bez raketa i opreme kosta 41 milion $.
6 x 41 = 246 mil $.

Mi smo dobili polovne sa ful opremom za 180 mil $, tj. sa nasa 4 koja ce biti remontovana izaci cemo cifra na 180 mil $.
Ispada da ce nas svaki avion izaci 18 mil $, stim sto 6 aviona koje dobijamo su naprednije verzije, dok 4 koja trenutno imamo treba da remontujemo i modernizujemo, ako ce se to uopste i raditi.

Realno, niko od nas ne zna niti moze da zna da li je ovo dobar posao, jer ne znamo kako se krecu cene ovakvog naoruzanja u svetu.
Mozemo samo da nagadjamo.

Pitam se pitam

pre 7 godina

Na koje to moderno oruzije ovaj covek misli da mi je samo znati, nikad jos nisam cuo da rusi nesto poklanjaju, ako ti nesto poklone onda je to krs koji ne mogu nikom prodati i jos za taj krs dobiju 180 milijona za remont. Ali poklonu se zubi ne gledaju !

bucko

pre 7 godina

Sto se covek buni, ne razumem? Kako nista, instalirace im NATO sistem PRO i istog momenta ce da postanu globalni faktor. Istina, u vidu mete za ruske sisteme, ali da ce biti faktor, bice, itekakav.

DPolitika

pre 7 godina

"Srbija prima modenu borbenu opremu besplatno, kao i moderne avione i projektile. Srbija postaje regionalni faktor u vojnom smislu", rekao je Kirov. "

Koristi Srbiju kao razlog za objasnjanvanje odredjenih potreba Bugarske i njegov licni politicki nastup i senzacionalizam.

Na zalost Srbija ne dobija moderno naoruzanje. Poklonjeni Migovi imaju svoju vrednost kao polovni avioni ali oni nisu moderni. Najavljena modernizacija tih aviona kod nas ce se tek obaviti 2020 godine ako je bude i tada.

Cak i kada budu modernizovani to nece biti najmodernije varijante jer poostoje dve bolje varijante modernizacije SMT i UPG koja se nudi i daje Indiji, opet sve suprotno najavama.

Raketni sisitem Buk koji jos nije ni dobijen na poklon a 3 generacije je star, sa modernizacijom nece prevazici jaz izmedju 2 i prve generacije koje su ispred njega.

Dalje nasa vojska oruzije dobija na kasicicu tako da nema govora o nekoj regionalnoj snazi. Bez par desetina Nora B-52, modernizacije svih tenkova i BVP-a, modernizacije celokupnog PVO a ne samo jednog malog segmenta, zatim desetnina novih lansera raketa Morava tj. oganj i plamen ili grad, desetak lansera raketa tipa Orkan i desetak lansera raketa tipa najavljene od 280km ne mozemo nikada biti ne regionalna sila vec jedna mala moderna armija koja moze da ima koliko toliko jak deterent.

Zapravo imamo srece sto se nije pojavio neki novi ISIL kod nas.

Ove cinjenice danas mogu znati i vrapci na grani a ne generali,...

joca

pre 7 godina

e pa gospodo mozda ste o tome trebali da razmisljate pre nego sto ste unistili juzni tok, sada bi samo od dividendi prolaska gasa imali da kupite koje god oćete naoruzanje bilo ono ruske, americke ili neke druge proizvodnje

makar sta!

pre 7 godina

Nekadašnji šef bugarske obaveštajne službe, general Kirčo Kirov rekao je da Srbija postaje regionalni vojni faktor.

Haha, sa onim zardjalim kantama koje su nam Rusi uvalili za debelu lovu i koje bi inace bacili u staro gvozdje?

joca

pre 7 godina

e pa gospodo mozda ste o tome trebali da razmisljate pre nego sto ste unistili juzni tok, sada bi samo od dividendi prolaska gasa imali da kupite koje god oćete naoruzanje bilo ono ruske, americke ili neke druge proizvodnje

komentator

pre 7 godina

Nema ovo veze sa Srbijom, zna on u kakvom je stanju naša vojska, sa sve "besplatnim" ruskim naoružanjem. Nego koristi priliku, ne bi li nešto iskamčio i za Bugarsku.

Bane

pre 7 godina

Kad smo imali neku vojsku i sluzenje vojnog roka, nije valjalo. Nece niko na vezbu, na mobilizaciju, ne treba nam vojska,kome je jos do ratovanja. Kad nam upropastise i raspustise vojsku opet ne valja. Nama nikako ugoditi. Sad kad pokusavamo da nesto kupimo i opremimo posle 30 godina ono sto je zapusteno, opet ne valja. Niti smo mi neka sila, niti se naoruzavamo da bi se neko plasio od nas.

makar sta!

pre 7 godina

Nekadašnji šef bugarske obaveštajne službe, general Kirčo Kirov rekao je da Srbija postaje regionalni vojni faktor.

Haha, sa onim zardjalim kantama koje su nam Rusi uvalili za debelu lovu i koje bi inace bacili u staro gvozdje?

iica

pre 7 godina

i kalasnjikov je oruzije staro preko pola veka pa je ne zamenjivo , migovi su ok i izuzetno ubojiti bez obzira sto velika vecina vas koji se podsmejavaju nije drzala pusku u ruke i nema veze sa zivotom.
Sta bi vi da nabavimo suhoje i f-35 koji su preskupi .

Džoni

pre 7 godina

Ne mogu više da slušam o zarđalim kantama. Te kante što su nam dali Rusi su na isteku resursa ali kvalitetnim remontom ti resursi se produžavaju za 14 godina. Pozvao bih svakoga od tih sručnjaka da dođe na Batajnicu na aeromiting kada avioni budu remontovani i videće da izgledaju kao da su iz fabrike. Prilikom remonta svaki i najmanji deo se pregleda i po potrebi zameni ili reparira, zmaj aviona se takođe pretrese, ugrađuje se nova elektronika, novi ili remontovani motori i novi moderni radari tako da nije toliko bitno koliko je star avion ako se sve uradi kako valja. Biće sposobni da nose savremene rakete vazduh vazduh i vazduh zemlja i da prate i gađaju istovremeno veliki broj ciljeva zahvaljujući novim i modernim radarima. Ako se sve odradi kako je najavljeno biće to i više nego dobro za zemlju i vojsku naše veličine! Sve armije Sveta imaju problem sa istekom resursa avijacije i ogromna sredstva se ulažu u remonte i u produžavanje tih resursa. Jedna Amerika od svojih 14000 aviona u operativnom stanju ima negde oko polovine!

istina

pre 7 godina

Kirov je rekao da je očigledno da se Rusija oslanja na Srbiju i da je tako oduvek bilo...

Nece biti, Rusija se oslanjala i na Bugarsku. Setimo se samo Sanstefanske Bugarske. Ruski car je bio i ostao slavljen u Bugarskoj jer ih je oslobodio od Turaka. Glavna ulica u Sofiji se zove Cara oslobodioca. Odnosi se na ruskog cara. Tu je i spomenik doticnom ruskom caru, a najveci hram nosi ime ruskog svetitelja Aleksandra Nevskog(poput naseg Hrama Svetog Save). Dakle Kirov svesno i namerno govori neistine...

Dečko

pre 7 godina

A zašto bi Bugarska trebala da bude nervozna zbog "procesa koji se dešavaju u njenoj blizini" kada je Bugarska član NATO koji će da je brani ako zatreba?

analiticar_amater

pre 7 godina

Nekadašnji šef bugarske obaveštajne službe, general Kirčo Kirov rekao je da Srbija postaje regionalni vojni faktor.

Haha, sa onim zardjalim kantama koje su nam Rusi uvalili za debelu lovu i koje bi inace bacili u staro gvozdje?
(makar sta!, 23. februar 2017 10:48)

Realno je da Srbija nije nikakav faktor ali to nisu zardjale kante, nego vrlo upotrebljivi avioni. I takva sredstva se ne bacaju u gvozdje nigde, pa cak ni na zapadu. Pogledajte samo koliko stara sredstva su i dalje u upotrebi u NATO armijama, zato sto i dalje imaju upotrebnu vrednost. Da mi je samo znati da li vi ljudi uopste razmislite pre nego sto nesto iskomentarisete.

Veteran 13.12.'72

pre 7 godina

General obaveštajne službe ovo kaže. . Bivši šef, ali nesumnjivo stručan. E, a Zoran Milanović, "vojni ekspert " koji nije sposoban skočiti ni sa transportera a da se pri tome ne razbije i ne izblamira tvrdi sasvim drugačije

bucko

pre 7 godina

Sto se covek buni, ne razumem? Kako nista, instalirace im NATO sistem PRO i istog momenta ce da postanu globalni faktor. Istina, u vidu mete za ruske sisteme, ali da ce biti faktor, bice, itekakav.

analiticar_amater

pre 7 godina

Ne znam kako nadolazece stare ruske kante mogu da ugroze bilo koga, pre mislim da to ovaj general zeli da iskoristi ili za sopstvenu promociju ili da opravda pred narodom povecanje para za obranu zemlje.
(Dragan BL, 23. februar 2017 12:02)

Nisu to nikakve kante, nego vrlo ubojita, upotrebljiva i korisna borbena sredstva, naravno sve zavisno odugradjene opreme i kvaliteta uradjenog remonta. Kad vec ne znas, ili se malo informisi ili se ipak uzdrzi od komentarisanja necega u sta se uopste ne razume. Voleo bih samo da znam gde ste pokupili to "kante"? Videli ste na jednom snimku "zmajeve" aviona, u koje se dalje ugradjuje oprema koja ce i odrediti koliko ti avioni mogu da postignu, i od jednom ste svi postali vojni eksperti.

Kad smo kod miroljubivosti

pre 7 godina

Bugari su brze bolje pristupili u NATO pakt jer im je to bio najbrzi nacid da budu primljeni u EU, posto ni jedan potreban uslov za ro nisu ispunjavali a neke ni danas ne ispunjavaju. Ali svaka brzopletost na kraju košta. Zbog toga su npr ostali bez lreko potrebnog gasovoda Juzni tok jer su morali.da slusaju one koji su im na bzaka I protivno propisima omogucili da postanu deo EU. Mislili su da su potrebni NATO-U i EU zato sto.su jaki i bitni. Ali nisu shvatili da neko tamo pravi panove 10-50 godina unapred i da su Buari, Rumuni, Hrvati, BiH, Srbija, ,Crna Gora samo pioni na velikoj sahovskoj tabli Amerike i Rusije.

gojko12

pre 7 godina

Mig 29K nov klot bez raketa i opreme kosta 41 milion $. 
6 x 41 = 246 mil $. 

Mi smo dobili polovne sa ful opremom za 180 mil $, tj. sa nasa 4 koja ce biti remontovana izaci cemo cifra na 180 mil $. 
Ispada da ce nas svaki avion izaci 18 mil $, stim sto 6 aviona koje dobijamo su naprednije verzije, dok 4 koja trenutno imamo treba da remontujemo i modernizujemo, ako ce se to uopste i raditi. 

Realno, niko od nas ne zna niti moze da zna da li je ovo dobar posao, jer ne znamo kako se krecu cene ovakvog naoruzanja u svetu. 
Mozemo samo da nagadjamo.
(Goran, 23. februar 2017 11:58)

Gde ima taj Mig "nov klot" i gde nadje tu cenu 41 milion?
Vidi molim te da nema negde i Golf 2-ka nov da se kupi, jer Mig 29 je prestao da se proizvodi u vreme negde kad i Golf 2.

Slobodan Kostić

pre 7 godina

Stvarno glupost. Stvarno smo tvrdoglavi,jer umesto da platimo Hrvatskom zrakoplovstvu da nam štiti nebo za nekih 40 miliona eura godišnje, sa svojim proverenim supermodernim Migovima 21,mi hoćemo da imamo svoje vazduhoplovstvo da bi zaradili 200 miliona eura od preleta nad Srbijom. Osim toga načuo sam da je Amerika spremna da nam u vidu donacije isporuči dvadesetak komada f-22 Raptor,jedino što još nisu pokrenuli liniju proizvodnje,mada je to zbog važnosti Srbije za SAD pitanje dana.Za kontrolu našeg vazdušnog prostora su osim ovde navedenih Bugara zainteresovani,Mađari (samo su skupi) a Albanci kažu da bi radili i džabe,i to ne samo sa dronovima,već bi recimo kao sekundarnu uslugu nudili i rušenje kako bespravnih tako i pravnih objekata po Srbiji. Zato nam ove Ruske kante sa dometom raketa od 120 km.ne trebaju, jerbo ih nisu novi i ispod čekića,čuvaj se Rusa i kad poklon donose,naši vekovni dušmani.

Јабучило

pre 7 godina

Msm mozete da zamislite koliko je Balkan jadan kad mi posle Grcke imamo najjacu vojsku. (Ne racunam Rumuniju posto geografski ne pripada Balkanu)
(., 23. februar 2017 11:20)

Румунија и Турска се сматрају балканским земљама, иако малим делом захватају Балканско полуострво. А ако терамо мак на конац, чак су и неки минимални делови Италије на Балкану.

Pitam se pitam

pre 7 godina

Na koje to moderno oruzije ovaj covek misli da mi je samo znati, nikad jos nisam cuo da rusi nesto poklanjaju, ako ti nesto poklone onda je to krs koji ne mogu nikom prodati i jos za taj krs dobiju 180 milijona za remont. Ali poklonu se zubi ne gledaju !

Goran

pre 7 godina

Mig 29K nov klot bez raketa i opreme kosta 41 milion $.
6 x 41 = 246 mil $.

Mi smo dobili polovne sa ful opremom za 180 mil $, tj. sa nasa 4 koja ce biti remontovana izaci cemo cifra na 180 mil $.
Ispada da ce nas svaki avion izaci 18 mil $, stim sto 6 aviona koje dobijamo su naprednije verzije, dok 4 koja trenutno imamo treba da remontujemo i modernizujemo, ako ce se to uopste i raditi.

Realno, niko od nas ne zna niti moze da zna da li je ovo dobar posao, jer ne znamo kako se krecu cene ovakvog naoruzanja u svetu.
Mozemo samo da nagadjamo.

Mare

pre 7 godina

Koliko se ja sećam istorije, Rusija je bezgranično podržavala Bugarsku, a ne Srbiju. Samo se Srbi tripuju kako smo Rusima najvažniji narod (kao oni nama, kako neki od nas misle), dok nas Rusi vide kao jednu zemljicu negde na Balkanu, koja im se sama namešta bez da je i traže

DPolitika

pre 7 godina

"Srbija prima modenu borbenu opremu besplatno, kao i moderne avione i projektile. Srbija postaje regionalni faktor u vojnom smislu", rekao je Kirov. "

Koristi Srbiju kao razlog za objasnjanvanje odredjenih potreba Bugarske i njegov licni politicki nastup i senzacionalizam.

Na zalost Srbija ne dobija moderno naoruzanje. Poklonjeni Migovi imaju svoju vrednost kao polovni avioni ali oni nisu moderni. Najavljena modernizacija tih aviona kod nas ce se tek obaviti 2020 godine ako je bude i tada.

Cak i kada budu modernizovani to nece biti najmodernije varijante jer poostoje dve bolje varijante modernizacije SMT i UPG koja se nudi i daje Indiji, opet sve suprotno najavama.

Raketni sisitem Buk koji jos nije ni dobijen na poklon a 3 generacije je star, sa modernizacijom nece prevazici jaz izmedju 2 i prve generacije koje su ispred njega.

Dalje nasa vojska oruzije dobija na kasicicu tako da nema govora o nekoj regionalnoj snazi. Bez par desetina Nora B-52, modernizacije svih tenkova i BVP-a, modernizacije celokupnog PVO a ne samo jednog malog segmenta, zatim desetnina novih lansera raketa Morava tj. oganj i plamen ili grad, desetak lansera raketa tipa Orkan i desetak lansera raketa tipa najavljene od 280km ne mozemo nikada biti ne regionalna sila vec jedna mala moderna armija koja moze da ima koliko toliko jak deterent.

Zapravo imamo srece sto se nije pojavio neki novi ISIL kod nas.

Ove cinjenice danas mogu znati i vrapci na grani a ne generali,...

Grrrrunf

pre 7 godina

Ne brini generale, mozda smo dobili migove al nasa vojska nema para ni za gace i carape a bez toga se ne moz' ratovati. Bez migova moze. Unistise nas stednja i fiskalni rezultati.

Dragan BL

pre 7 godina

Ne znam kako nadolazece stare ruske kante mogu da ugroze bilo koga, pre mislim da to ovaj general zeli da iskoristi ili za sopstvenu promociju ili da opravda pred narodom povecanje para za obranu zemlje.

zoran

pre 7 godina

Ako bi merili po obecanjima koja dobijasmo u poslednjih desetak godina, mi smo odavno vojna sila. Redovno ih dobijamo pre izbora, a za to vreme jedva da puske imamo.
Ne postaje se sila sa vojskom kakvom Srbija raspolaze. Mi smo vise na nivou rekreativne lovacke druzine.
Takodje treba shvatiti da Rusi nas nikada nece propisno naoruzati, jer ne bi da se zamere zapadu.
Banana drzavama ni Rusi, a ni Ameri ne isporucuju nista znacajno, sem obecanja i poneki dzip koji , prvo, mora na remont.

сава

pre 7 godina

Знају Бугари добро како стварно изгледа то наше "бесплатно" наоружавање. Него смишљено дижу фрку како би сутра могли да пред народом оправдају трошење новца за набавку новог оружја, а можда успут искукају понешто од Американаца у стилу "ето видите шта Срби раде, а ми?" То је уобичајена тактика коју све војске и државе користе откако је света и века. Уосталом сетимо се хистерије коју су наши политичари прошле године дигли у медијима због америчке донације борбених хеликоптера и фамозних балистичких ракета Хрватској. Није прошло дуго и ето нама Мигова из Русије, хеликоптера из Немачке итд.

Chu_Chu

pre 7 godina

Ko je jos od Rusa ili bilo koje velike sile nekada nesto dobio besplatno...
Sve cemo mi to na ovaj ili onaj nacin platiti...
Plasim se da ce ovaj "poklon" vrlo brzo biti naplacen i preplacen...samo nam ostaje da sacekamo i vidimo na koji nacin.......
Ko sa đavolom tikve sadi o glavu mu se lupaju.....
Steta sto je u Srbiji narod slep i gluv i nije u stanju da promisli dva ooraka unapred....

wlado

pre 7 godina

Za mene uopste nije uspeh da se poredimo sa bugarima ili bilo kime ko ima ubojitije oruzje...Zasto da se naoruzavamo? Da bi bili najjaci u regionu? Za sta? Zato sto imamo pretenzije ka njihovoj teritoriji?

Mi smo kao narod davno skrenuli sa svih normalnih tokova razvoja civilizacije.

Лајави

pre 7 godina

Бугарска политика, кукају, а имају неупоредиво јаче ваздухопловство и ПВО од нас, свиђало се то нама или не. Шта више наша ПВО иде на полигоне у Бугарску да вежба, јер ми ПВО полигон немамо. Како стоје ствари код Бугара имају још од краја 80-их С-300 и то два дивизона и они комплетно покривају небо Бугарске имају и "Неве" и "Куб"(које имамо и ми), a имају и С-200 који је савременији од наших "Нева". Имају 8 МИГ-29, од којих су 6 по НАТО стандарду (ми имамо 4 и то скроз застарели), имају 17 хеликоптера Ми-17 (ми имамо 2) и 12 јуришних хеликоптера Ми-24 (летеће топовњаче, ми немамо ниједан), при томе имају и 14 јуришних авиона Су-25 , а купили су 3 Ц-27Ј Спартана (један од најсавременијих транспортних авиона).

drug

pre 7 godina

Pa komsije drage...ja verujem da bi vama nato RADO dao avione kao sto su nama rusi...ima nato mnogo vise tih krseva na rashodu..i ako platite remont kao da ste kupili nove eto i vama...:)))

Trta

pre 7 godina

Kolko mu je Vučić platio da ovo izjavi u svrhu predsedničke kampanje u Srbiji? 200 do 400e? :)

Mi ćemo remont za te "besplatne" krševe platiti više nego da smo kupili nove avione.

XXL

pre 7 godina

Mene više oružje NE zanima pa ni ovo rusko za Dž osim ako neće da nam budu vojska pa ni tada. Režimu sam predao (22.02.`17.g.) legalno registrovano trofejno oružje porodične drage uspomene u skladu sa novim Zakonom o oružju i municiji tako da ne mogu biti veseo i oduševljen kao ovaj - bugarin. Sad uzgajam cveće kao onaj mladi bik Ferdinand iz čuvenog crtanog filma i mogu samo vojskama da mašem ...

Dragan

pre 7 godina

Nije mi jasno ko to daje minuse ljudima kao Sava, koji trezveno gledaju na situaciju.
Ruski migovi i da su u najboljem stanju ne mogu da Srbiju zastite od napada NATO. To smo svi osetili. Znaci oni su potrebni za mirnodopsko patroliranje nebom a ne za rat. Za to su verovatno vise nego dobri i ima ih dovoljno. Srbija ne moze da udje u rat i da pobedi. To je realnost. Vojska je naravno potrebana da ne bi mogao neko mali samo da se useta pa da to proglasi svrsenim cinom i treba da bude mala i moderna vojska, ali nemojmo se zanositi nekom moci. Srbija ne moze da bude regionalna vojna sila.
Sad, ovaj bugarski penzioner komentarise iz nekog svog ugla, i prizeljkuje malo besplatnih igracaka za njegovu zemlju. Nece da se zamera Rusiji, koju bi mogao da navede kao realno opravdanje pa je nasao Srbiju jer drugih i nema.

gradinar

pre 7 godina

Да смо добили (или купили са неким попустом) системе S-300, па ајд' и да кажемо да смо сила, али овако...
Сутра да нас нападну неки домороци са копљима и стрелама, сви би се Срби разбежали. Толико о нашој борбеној спремности.

makar sta!

pre 7 godina

Nekadašnji šef bugarske obaveštajne službe, general Kirčo Kirov rekao je da Srbija postaje regionalni vojni faktor.

Haha, sa onim zardjalim kantama koje su nam Rusi uvalili za debelu lovu i koje bi inace bacili u staro gvozdje?

joca

pre 7 godina

e pa gospodo mozda ste o tome trebali da razmisljate pre nego sto ste unistili juzni tok, sada bi samo od dividendi prolaska gasa imali da kupite koje god oćete naoruzanje bilo ono ruske, americke ili neke druge proizvodnje

Slobodan Kostić

pre 7 godina

Stvarno glupost. Stvarno smo tvrdoglavi,jer umesto da platimo Hrvatskom zrakoplovstvu da nam štiti nebo za nekih 40 miliona eura godišnje, sa svojim proverenim supermodernim Migovima 21,mi hoćemo da imamo svoje vazduhoplovstvo da bi zaradili 200 miliona eura od preleta nad Srbijom. Osim toga načuo sam da je Amerika spremna da nam u vidu donacije isporuči dvadesetak komada f-22 Raptor,jedino što još nisu pokrenuli liniju proizvodnje,mada je to zbog važnosti Srbije za SAD pitanje dana.Za kontrolu našeg vazdušnog prostora su osim ovde navedenih Bugara zainteresovani,Mađari (samo su skupi) a Albanci kažu da bi radili i džabe,i to ne samo sa dronovima,već bi recimo kao sekundarnu uslugu nudili i rušenje kako bespravnih tako i pravnih objekata po Srbiji. Zato nam ove Ruske kante sa dometom raketa od 120 km.ne trebaju, jerbo ih nisu novi i ispod čekića,čuvaj se Rusa i kad poklon donose,naši vekovni dušmani.

komentator

pre 7 godina

Nema ovo veze sa Srbijom, zna on u kakvom je stanju naša vojska, sa sve "besplatnim" ruskim naoružanjem. Nego koristi priliku, ne bi li nešto iskamčio i za Bugarsku.

Goran

pre 7 godina

Mig 29K nov klot bez raketa i opreme kosta 41 milion $.
6 x 41 = 246 mil $.

Mi smo dobili polovne sa ful opremom za 180 mil $, tj. sa nasa 4 koja ce biti remontovana izaci cemo cifra na 180 mil $.
Ispada da ce nas svaki avion izaci 18 mil $, stim sto 6 aviona koje dobijamo su naprednije verzije, dok 4 koja trenutno imamo treba da remontujemo i modernizujemo, ako ce se to uopste i raditi.

Realno, niko od nas ne zna niti moze da zna da li je ovo dobar posao, jer ne znamo kako se krecu cene ovakvog naoruzanja u svetu.
Mozemo samo da nagadjamo.

bucko

pre 7 godina

Sto se covek buni, ne razumem? Kako nista, instalirace im NATO sistem PRO i istog momenta ce da postanu globalni faktor. Istina, u vidu mete za ruske sisteme, ali da ce biti faktor, bice, itekakav.

Kad smo kod miroljubivosti

pre 7 godina

Bugari su brze bolje pristupili u NATO pakt jer im je to bio najbrzi nacid da budu primljeni u EU, posto ni jedan potreban uslov za ro nisu ispunjavali a neke ni danas ne ispunjavaju. Ali svaka brzopletost na kraju košta. Zbog toga su npr ostali bez lreko potrebnog gasovoda Juzni tok jer su morali.da slusaju one koji su im na bzaka I protivno propisima omogucili da postanu deo EU. Mislili su da su potrebni NATO-U i EU zato sto.su jaki i bitni. Ali nisu shvatili da neko tamo pravi panove 10-50 godina unapred i da su Buari, Rumuni, Hrvati, BiH, Srbija, ,Crna Gora samo pioni na velikoj sahovskoj tabli Amerike i Rusije.

Јабучило

pre 7 godina

Msm mozete da zamislite koliko je Balkan jadan kad mi posle Grcke imamo najjacu vojsku. (Ne racunam Rumuniju posto geografski ne pripada Balkanu)
(., 23. februar 2017 11:20)

Румунија и Турска се сматрају балканским земљама, иако малим делом захватају Балканско полуострво. А ако терамо мак на конац, чак су и неки минимални делови Италије на Балкану.

Grrrrunf

pre 7 godina

Ne brini generale, mozda smo dobili migove al nasa vojska nema para ni za gace i carape a bez toga se ne moz' ratovati. Bez migova moze. Unistise nas stednja i fiskalni rezultati.

Pitam se pitam

pre 7 godina

Na koje to moderno oruzije ovaj covek misli da mi je samo znati, nikad jos nisam cuo da rusi nesto poklanjaju, ako ti nesto poklone onda je to krs koji ne mogu nikom prodati i jos za taj krs dobiju 180 milijona za remont. Ali poklonu se zubi ne gledaju !

DPolitika

pre 7 godina

"Srbija prima modenu borbenu opremu besplatno, kao i moderne avione i projektile. Srbija postaje regionalni faktor u vojnom smislu", rekao je Kirov. "

Koristi Srbiju kao razlog za objasnjanvanje odredjenih potreba Bugarske i njegov licni politicki nastup i senzacionalizam.

Na zalost Srbija ne dobija moderno naoruzanje. Poklonjeni Migovi imaju svoju vrednost kao polovni avioni ali oni nisu moderni. Najavljena modernizacija tih aviona kod nas ce se tek obaviti 2020 godine ako je bude i tada.

Cak i kada budu modernizovani to nece biti najmodernije varijante jer poostoje dve bolje varijante modernizacije SMT i UPG koja se nudi i daje Indiji, opet sve suprotno najavama.

Raketni sisitem Buk koji jos nije ni dobijen na poklon a 3 generacije je star, sa modernizacijom nece prevazici jaz izmedju 2 i prve generacije koje su ispred njega.

Dalje nasa vojska oruzije dobija na kasicicu tako da nema govora o nekoj regionalnoj snazi. Bez par desetina Nora B-52, modernizacije svih tenkova i BVP-a, modernizacije celokupnog PVO a ne samo jednog malog segmenta, zatim desetnina novih lansera raketa Morava tj. oganj i plamen ili grad, desetak lansera raketa tipa Orkan i desetak lansera raketa tipa najavljene od 280km ne mozemo nikada biti ne regionalna sila vec jedna mala moderna armija koja moze da ima koliko toliko jak deterent.

Zapravo imamo srece sto se nije pojavio neki novi ISIL kod nas.

Ove cinjenice danas mogu znati i vrapci na grani a ne generali,...

сава

pre 7 godina

Знају Бугари добро како стварно изгледа то наше "бесплатно" наоружавање. Него смишљено дижу фрку како би сутра могли да пред народом оправдају трошење новца за набавку новог оружја, а можда успут искукају понешто од Американаца у стилу "ето видите шта Срби раде, а ми?" То је уобичајена тактика коју све војске и државе користе откако је света и века. Уосталом сетимо се хистерије коју су наши политичари прошле године дигли у медијима због америчке донације борбених хеликоптера и фамозних балистичких ракета Хрватској. Није прошло дуго и ето нама Мигова из Русије, хеликоптера из Немачке итд.

Dragan

pre 7 godina

Nije mi jasno ko to daje minuse ljudima kao Sava, koji trezveno gledaju na situaciju.
Ruski migovi i da su u najboljem stanju ne mogu da Srbiju zastite od napada NATO. To smo svi osetili. Znaci oni su potrebni za mirnodopsko patroliranje nebom a ne za rat. Za to su verovatno vise nego dobri i ima ih dovoljno. Srbija ne moze da udje u rat i da pobedi. To je realnost. Vojska je naravno potrebana da ne bi mogao neko mali samo da se useta pa da to proglasi svrsenim cinom i treba da bude mala i moderna vojska, ali nemojmo se zanositi nekom moci. Srbija ne moze da bude regionalna vojna sila.
Sad, ovaj bugarski penzioner komentarise iz nekog svog ugla, i prizeljkuje malo besplatnih igracaka za njegovu zemlju. Nece da se zamera Rusiji, koju bi mogao da navede kao realno opravdanje pa je nasao Srbiju jer drugih i nema.

Mare

pre 7 godina

Koliko se ja sećam istorije, Rusija je bezgranično podržavala Bugarsku, a ne Srbiju. Samo se Srbi tripuju kako smo Rusima najvažniji narod (kao oni nama, kako neki od nas misle), dok nas Rusi vide kao jednu zemljicu negde na Balkanu, koja im se sama namešta bez da je i traže

Dragan BL

pre 7 godina

Ne znam kako nadolazece stare ruske kante mogu da ugroze bilo koga, pre mislim da to ovaj general zeli da iskoristi ili za sopstvenu promociju ili da opravda pred narodom povecanje para za obranu zemlje.

wlado

pre 7 godina

Za mene uopste nije uspeh da se poredimo sa bugarima ili bilo kime ko ima ubojitije oruzje...Zasto da se naoruzavamo? Da bi bili najjaci u regionu? Za sta? Zato sto imamo pretenzije ka njihovoj teritoriji?

Mi smo kao narod davno skrenuli sa svih normalnih tokova razvoja civilizacije.

Chu_Chu

pre 7 godina

Ko je jos od Rusa ili bilo koje velike sile nekada nesto dobio besplatno...
Sve cemo mi to na ovaj ili onaj nacin platiti...
Plasim se da ce ovaj "poklon" vrlo brzo biti naplacen i preplacen...samo nam ostaje da sacekamo i vidimo na koji nacin.......
Ko sa đavolom tikve sadi o glavu mu se lupaju.....
Steta sto je u Srbiji narod slep i gluv i nije u stanju da promisli dva ooraka unapred....

Trta

pre 7 godina

Kolko mu je Vučić platio da ovo izjavi u svrhu predsedničke kampanje u Srbiji? 200 do 400e? :)

Mi ćemo remont za te "besplatne" krševe platiti više nego da smo kupili nove avione.

XXL

pre 7 godina

Mene više oružje NE zanima pa ni ovo rusko za Dž osim ako neće da nam budu vojska pa ni tada. Režimu sam predao (22.02.`17.g.) legalno registrovano trofejno oružje porodične drage uspomene u skladu sa novim Zakonom o oružju i municiji tako da ne mogu biti veseo i oduševljen kao ovaj - bugarin. Sad uzgajam cveće kao onaj mladi bik Ferdinand iz čuvenog crtanog filma i mogu samo vojskama da mašem ...

zoran

pre 7 godina

Ako bi merili po obecanjima koja dobijasmo u poslednjih desetak godina, mi smo odavno vojna sila. Redovno ih dobijamo pre izbora, a za to vreme jedva da puske imamo.
Ne postaje se sila sa vojskom kakvom Srbija raspolaze. Mi smo vise na nivou rekreativne lovacke druzine.
Takodje treba shvatiti da Rusi nas nikada nece propisno naoruzati, jer ne bi da se zamere zapadu.
Banana drzavama ni Rusi, a ni Ameri ne isporucuju nista znacajno, sem obecanja i poneki dzip koji , prvo, mora na remont.

drug

pre 7 godina

Pa komsije drage...ja verujem da bi vama nato RADO dao avione kao sto su nama rusi...ima nato mnogo vise tih krseva na rashodu..i ako platite remont kao da ste kupili nove eto i vama...:)))

Лајави

pre 7 godina

Бугарска политика, кукају, а имају неупоредиво јаче ваздухопловство и ПВО од нас, свиђало се то нама или не. Шта више наша ПВО иде на полигоне у Бугарску да вежба, јер ми ПВО полигон немамо. Како стоје ствари код Бугара имају још од краја 80-их С-300 и то два дивизона и они комплетно покривају небо Бугарске имају и "Неве" и "Куб"(које имамо и ми), a имају и С-200 који је савременији од наших "Нева". Имају 8 МИГ-29, од којих су 6 по НАТО стандарду (ми имамо 4 и то скроз застарели), имају 17 хеликоптера Ми-17 (ми имамо 2) и 12 јуришних хеликоптера Ми-24 (летеће топовњаче, ми немамо ниједан), при томе имају и 14 јуришних авиона Су-25 , а купили су 3 Ц-27Ј Спартана (један од најсавременијих транспортних авиона).

gojko12

pre 7 godina

Mig 29K nov klot bez raketa i opreme kosta 41 milion $. 
6 x 41 = 246 mil $. 

Mi smo dobili polovne sa ful opremom za 180 mil $, tj. sa nasa 4 koja ce biti remontovana izaci cemo cifra na 180 mil $. 
Ispada da ce nas svaki avion izaci 18 mil $, stim sto 6 aviona koje dobijamo su naprednije verzije, dok 4 koja trenutno imamo treba da remontujemo i modernizujemo, ako ce se to uopste i raditi. 

Realno, niko od nas ne zna niti moze da zna da li je ovo dobar posao, jer ne znamo kako se krecu cene ovakvog naoruzanja u svetu. 
Mozemo samo da nagadjamo.
(Goran, 23. februar 2017 11:58)

Gde ima taj Mig "nov klot" i gde nadje tu cenu 41 milion?
Vidi molim te da nema negde i Golf 2-ka nov da se kupi, jer Mig 29 je prestao da se proizvodi u vreme negde kad i Golf 2.

analiticar_amater

pre 7 godina

Ne znam kako nadolazece stare ruske kante mogu da ugroze bilo koga, pre mislim da to ovaj general zeli da iskoristi ili za sopstvenu promociju ili da opravda pred narodom povecanje para za obranu zemlje.
(Dragan BL, 23. februar 2017 12:02)

Nisu to nikakve kante, nego vrlo ubojita, upotrebljiva i korisna borbena sredstva, naravno sve zavisno odugradjene opreme i kvaliteta uradjenog remonta. Kad vec ne znas, ili se malo informisi ili se ipak uzdrzi od komentarisanja necega u sta se uopste ne razume. Voleo bih samo da znam gde ste pokupili to "kante"? Videli ste na jednom snimku "zmajeve" aviona, u koje se dalje ugradjuje oprema koja ce i odrediti koliko ti avioni mogu da postignu, i od jednom ste svi postali vojni eksperti.

Džoni

pre 7 godina

Ne mogu više da slušam o zarđalim kantama. Te kante što su nam dali Rusi su na isteku resursa ali kvalitetnim remontom ti resursi se produžavaju za 14 godina. Pozvao bih svakoga od tih sručnjaka da dođe na Batajnicu na aeromiting kada avioni budu remontovani i videće da izgledaju kao da su iz fabrike. Prilikom remonta svaki i najmanji deo se pregleda i po potrebi zameni ili reparira, zmaj aviona se takođe pretrese, ugrađuje se nova elektronika, novi ili remontovani motori i novi moderni radari tako da nije toliko bitno koliko je star avion ako se sve uradi kako valja. Biće sposobni da nose savremene rakete vazduh vazduh i vazduh zemlja i da prate i gađaju istovremeno veliki broj ciljeva zahvaljujući novim i modernim radarima. Ako se sve odradi kako je najavljeno biće to i više nego dobro za zemlju i vojsku naše veličine! Sve armije Sveta imaju problem sa istekom resursa avijacije i ogromna sredstva se ulažu u remonte i u produžavanje tih resursa. Jedna Amerika od svojih 14000 aviona u operativnom stanju ima negde oko polovine!

iica

pre 7 godina

i kalasnjikov je oruzije staro preko pola veka pa je ne zamenjivo , migovi su ok i izuzetno ubojiti bez obzira sto velika vecina vas koji se podsmejavaju nije drzala pusku u ruke i nema veze sa zivotom.
Sta bi vi da nabavimo suhoje i f-35 koji su preskupi .

Bane

pre 7 godina

Kad smo imali neku vojsku i sluzenje vojnog roka, nije valjalo. Nece niko na vezbu, na mobilizaciju, ne treba nam vojska,kome je jos do ratovanja. Kad nam upropastise i raspustise vojsku opet ne valja. Nama nikako ugoditi. Sad kad pokusavamo da nesto kupimo i opremimo posle 30 godina ono sto je zapusteno, opet ne valja. Niti smo mi neka sila, niti se naoruzavamo da bi se neko plasio od nas.

analiticar_amater

pre 7 godina

Nekadašnji šef bugarske obaveštajne službe, general Kirčo Kirov rekao je da Srbija postaje regionalni vojni faktor.

Haha, sa onim zardjalim kantama koje su nam Rusi uvalili za debelu lovu i koje bi inace bacili u staro gvozdje?
(makar sta!, 23. februar 2017 10:48)

Realno je da Srbija nije nikakav faktor ali to nisu zardjale kante, nego vrlo upotrebljivi avioni. I takva sredstva se ne bacaju u gvozdje nigde, pa cak ni na zapadu. Pogledajte samo koliko stara sredstva su i dalje u upotrebi u NATO armijama, zato sto i dalje imaju upotrebnu vrednost. Da mi je samo znati da li vi ljudi uopste razmislite pre nego sto nesto iskomentarisete.

istina

pre 7 godina

Kirov je rekao da je očigledno da se Rusija oslanja na Srbiju i da je tako oduvek bilo...

Nece biti, Rusija se oslanjala i na Bugarsku. Setimo se samo Sanstefanske Bugarske. Ruski car je bio i ostao slavljen u Bugarskoj jer ih je oslobodio od Turaka. Glavna ulica u Sofiji se zove Cara oslobodioca. Odnosi se na ruskog cara. Tu je i spomenik doticnom ruskom caru, a najveci hram nosi ime ruskog svetitelja Aleksandra Nevskog(poput naseg Hrama Svetog Save). Dakle Kirov svesno i namerno govori neistine...

Veteran 13.12.'72

pre 7 godina

General obaveštajne službe ovo kaže. . Bivši šef, ali nesumnjivo stručan. E, a Zoran Milanović, "vojni ekspert " koji nije sposoban skočiti ni sa transportera a da se pri tome ne razbije i ne izblamira tvrdi sasvim drugačije

Dečko

pre 7 godina

A zašto bi Bugarska trebala da bude nervozna zbog "procesa koji se dešavaju u njenoj blizini" kada je Bugarska član NATO koji će da je brani ako zatreba?

gradinar

pre 7 godina

Да смо добили (или купили са неким попустом) системе S-300, па ајд' и да кажемо да смо сила, али овако...
Сутра да нас нападну неки домороци са копљима и стрелама, сви би се Срби разбежали. Толико о нашој борбеној спремности.