Utorak, 24.01.2017.

12:02

Kinezi prete Trampu balističkom raketom sa granice Rusije

Ruski mediji su preneli da je zvanični Peking naredio slanje nosača balističkih raketa u provinciju koja se graniči sa Rusijom.

Izvor: B92

Kinezi prete Trampu balistièkom raketom sa granice Rusije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

januvija

pre 7 godina

Pravu pretnju cak ne predstavljaju nuklearne rakete koje se lansiraju sa kopna. Najvecu pretnju cine one koje se ispaljuju sa podmornica. Njih niko ne moze zaustaviti i one skoro sigurno stizu do cilja jer jednostavno ne mozes nikada znati gde su sve neprijateljske podmornice tj. gde se nalaze u datom trenutku. Gledao sam jednu emisiju na Nacionalnoj geografiiji u kojoj je jedan govornik, Amerikanac, govoreci o Kubanskoj krizi rekao da je citav spor oko Kube vise bio pitanje casti i da je Kenedi govorio da se od nuklearnih raketa ne mozes odbraniti zato sto se ne ispaljuju samo sa kopna vec se to moze uciniti i sa podmornica. Dzaba tebi ako, na primer, porusis sve ruske balisticke rakete koje se lansiraju sa kopna a ovamo ti se obali privuku, dovoljno je pet podmornica, i raspale nuklearnim raketama po Njujorku i ostalim gradovima na americkoj istocnoj obali.

.

pre 7 godina

@Sajo
Znaci genije, citav nuklearni arsenal Rusije i SAD-a je po tebi neupotrebljiv? Ajde probaj da ih presretnes odma po poletanju, samo reci kako bi to uradio? Te rakete je gotovo nemoguce presresti, moze teoretski u svemiru, kad krenu ka meti, ali i to je skoro nemoguce zbog brzine koju razvijaju, mamaca koje koriste i zbog toga sto se bojeva glava "razdvoji" na 10 razlicitih, pa da vidim kako ces njih da oboris.
Idi objasni Amerika i Rusima kako da ih neutralisu, oni ne uspevaju decenijama, postaves milijarder preko joci.

dejo

pre 7 godina

@ moskri

Tacno, jedan vlada Rusijom, drugi Amerikom, treci Turskom, samo jos u Kini da dodje jedan takav i eto nam cetiri jahaca apokalipse.

Walter White

pre 7 godina

Kinezi su vrlo prosto pobedili citav svet,prvo su zapadne firme godinama svoje proizvodnje selili u kinu zbog niske cene rada a onda su kinezi shvatili da umesto sto rade za zapadnjake mogu da naprave svoje firme i da niskom cenom pobiju svu konkurenciju na trzistu.

Šinda

pre 7 godina

@Neko iz mase
Površina SAD 9 834 000 m2, površina Kine 9 597 000 m2. Neće biti da je Kina veća! O ostalim stvarima je bespredmetno diskutovati, još nisam čuo da se neki Amer preselio u Kinu, za suprotni smer, svi znamo! Prvo se informiši, pa komentariši!

Bobo

pre 7 godina

Visokim carinama na jeftinu kinesku robu Amerika kažnjava najsiromašnije kupce u vlastitoj zemlji. Bogati ne kupuju kineske proizvode. Najsiromašniji si mogu prouštiti jedino kineske. Da sve bude još komplikovanije Tramp nidi smanjenje poreza Amerikancima koji vrate proizvodnju u Ameriku, a to znači da će njihovi proizvodi uprkos tom smanjenju poreza ak da poskupe zbog skuplje radne snage. To znači manju prodaju i manju zaradu. Svet se globalizovao i teško je sad išta popraviti i kasno je za povlačenje klasičnih poteza koji su prije funkcionisali ali više ne funkcionišu.

Neće da bude oružanog rata a trgovački rat će da dobije Kina.

Ce Gevara

pre 7 godina

@sajo
Procitaj malo. Informiši se, nije to danas teško pored interneta i svega drugog. Balističke rakete tog dometa je danas nemoguće zaustaviti bilo da su ruske, americke ili kineske, a pogotovu ne sa "bilo kakvim odbrambenim sistemom". Obaranja u početnoj putanji su moguća samo iz velike blizine i ako nema drugih mamaca tj ako se ispali samo jedna raketa, sto je prakticno nemoguće. Bar još uvek.
(zoran, 24. januar 2017 13:49)

Mislim da si malo preambiciozno napisao ovo pa sa dozom navijackog .... postoji sistem u sklopu SAD i NATO koji obara balisticke rakete!Zato i Rusi kukaju ... jer im anti-rakteni stit umanjuje dejstvo balistickih raketa i sa instalacijom tog sistema na ruskim granicama Rusija gubi mogucnost nuklearnog odvracanja.Rakete koje ruse balisticke rakete ih najbolje ruse u uzlaznim putanjama ... i na gornjim tackama a ako se obruse na cilj ... posto balsticke raketw nose vise komada nuklearnih glava onda niko to nezaustavi ..... najbolji primer je SR-18 ... nazvana popularno SATANA ... koja moze preko 10 nukearnih glava da ponese i teska je preko 200t ...

Realno ... rat je mnogo blizi nego sto mislimo i to sa katastrofalnim posledicama ... Nuklearke u vreme hladnog rata su sluzile da odvrate druge stranu da napadnu onu prvu i tako obratno.Sada je vec dokazano da je bilo preko 2700 nukleranih ekspolzija od projekta Metheten pa nadalje ... i mislim da su ovo pripreme za Veliki i uzasan rat!

Jedino veliki ...a to su SAD, RUSIJA, KINA .... moraju naci balans inace mi , mali narodi a jos jadne drzave, postajemo poligon za prvu varnicu!

Goran

pre 7 godina

kinesi nisu dobili ni jedan rat u istoriji. zero, ziro, njente, null... za nekoliko hiljada godina, ni jedan.
(dzokej, 24. januar 2017 12:14)
Isto tako su jedina drzava koja u kontinuitetu postoji 4000 godina...

Egipat ih šije za bar hiljadarku!!!

Neko iz mase

pre 7 godina

@Goran
Khm, Kina je zapravo veca od SAD, ne mnogo ali je veca. A o tome koliko su ih Mao i Komunizan unistili najbolje govori pismenost, zivotni standard, dostupnost zdravstva i skolstva, jacina privrede pa i vojske. Sve redom na istorijskom maksimumu. O besmilenosti sukoba ove dve zemlje je nebitno i govoriti, niti bi kinezima ikada pala na pamet beskorisna ideja totalnog napada na kontinentalne SAD. Kapiram da ne volis Kineze, ali su super sila koja ima mogucnosti da utice na svet i parira americi u mnogo cemu. Poenta je sto svoju spoljnu politiku baziraju na win win situacijama, osim u svom dvoristu, pa manjak agresije i ultimatuma nekima stvara privid nemoci.

Bobo

pre 7 godina

Kina će trgovački da pokori ceo svet. Mnogi će da ugase motore zbog Kine. I Fiatova zastava će da se preda zbog Kineza i Indijaca. Sve je to zbog niske cene rada i nikakvih uslova za kineske radnike. Kinez ne odbija posao jer zna da za isto mesto konkuriše njih 1000 ili 10 000, dok u državama u kojima je socijala tek malo niža od plate narod nema motiva da radi. Ali i to će uskoro da se promeni.

malo statistike

pre 7 godina

Dobro, pisu ljudi a ne citaju. Interesantni podaci, Kina, 9,6 miliona m2, gustina naseljenosti 145 po km2, USA, 9,8 miliona m2, gustina naseljenosti 31 po km2, Sibir, 9,6 miliona m2, gustina naseljenosti 2,7 po km2, Rusija sa Sibirom, 17,2 milina m2, gustina naseljenosti 8,4 po km2. Sta mislite analitari, ko ima najvece sanse da ga promase balisticke rakete?

Gong

pre 7 godina

@antibiotik, ove kineske su u sklopu zajedničkih vežbi i dogovora, a NATO je pogazio svoje obaveze pri raspadu Varšavskog pakta, da se neće približavati granicama Rusije, što implicira da su NATO postupci agresivni. @dzokej, Kina nikada u svojoj istoriji nije pravila vojsku za napad nego za odbranu! Malo je zabrinjavajuće za mnoge što u poslednjoj deceniji-dve promenili ploču, pa imaju vojsku i za napad.

antiprotivan

pre 7 godina

Pa ništa braćo, ajde da se polako pozdravljamo, sledeći put ako sretnemo verovatno se nećemo prepoznati. Ode svet dođavola.

zoran

pre 7 godina

@sajo
Procitaj malo. Informiši se, nije to danas teško pored interneta i svega drugog. Balističke rakete tog dometa je danas nemoguće zaustaviti bilo da su ruske, americke ili kineske, a pogotovu ne sa "bilo kakvim odbrambenim sistemom". Obaranja u početnoj putanji su moguća samo iz velike blizine i ako nema drugih mamaca tj ako se ispali samo jedna raketa, sto je prakticno nemoguće. Bar još uvek.

Idemo na Mars

pre 7 godina

Za ovog "oko planete": izvini prijatelju ako ti je 15.000 Km malo. Obim Zemlje je oko 40.000. Sa dometom od 40.000, jesi mislio da obiđu krug malo i onda sami sebe gađaju?

Sa 15.000 Km pokrivaju iz Kine sve osim eventualno Antarktika. Tako da - šestar i lenjir u ruke sledeći put pre nego što počneš da pljuješ po drugim komentarima.

sibke

pre 7 godina

kinesi nisu dobili ni jedan rat u istoriji. zero, ziro, njente, null... za nekoliko hiljada godina, ni jedan. 
(dzokej, 24. januar 2017 12

boga mi, gresis, dobili su rat sa indijom,istina bioje mali,sa vijetnamom su vodili rat kojeg su tehnicki dobili,u severnoj koreji su spasili rezim od kapitulacije,tolikajepanika,vladala kod amera,da je merkartur trazio nuklearne udare ,a dobili su i tibetanski

Sajo

pre 7 godina

Te balisticke rakete velike moci su gotovo neupotrebljive...njih svaki odbranbeni sistem presrece u vazduho neposredno po poletanju...plasim se da ce mo uskoro i videti...koliko je to neupotrebljivo...te stare kante...

Vatra

pre 7 godina

Pa pitanje je dal bi stigla do Amerike, imaju oni gomilu presretača tih balističkih raketa. To jedino ruski Topolj M ne mogu da presretnu jer menja pravce kretanja i niko ne zna kako će da leti jedino se zna gde će da udari, taman da stignu da se pomole. A malo ih imaju, samo 10 000.

I Kina postaje opasna

pre 7 godina

Na nekom američkom sajtu piše procena da Kina ima između 125 i 250(nisu Amerikanci sigurni koliko) nuklearnih glava.Svaka može da dobaci do Amerike.Takođe,procenjuje se da bi 50-70 sigurno uspelo da probije američku protivraketnu odbranu.Amerikanci mogu da unište celu Kinu projektilima Trajdent i za to su im dovoljne samo 2 podmornice Ohio.Međutim,gubici koje bi pretrpeli od ovih nekoliko desetina kineskih raketa bi bili ogromni,tako da nema govora o bilo kakvom nuklearnom ratu između ove dve zemlje.

Još preterivanja

pre 7 godina

Nuklearno oružje ne izlazi iz mode. Ima samo jednu gadnu manu, kada te neko napadne (a nisu terorističke bande) možeš da se kladiš da radi to kako bi te obrisao sa lica zemlje, jer ne može da dozvoli da mu uzvratiš.

Gospodar Zarin

pre 7 godina

Vest je potpuno tačna, ali to je iznuđeni odbrambeni potez Kineza kao deo zajedničkog rusko-kineskog raketnog štita.
Usput, pozicija je važna zbog zaštite projektila, a ne zbog udaljenosti - svaka podmornica kod Kurila "pokriva" polovinu SAD.

Milos

pre 7 godina

Pf, nece kinezi ispaliti to, zelenas nikad ne ubija svog duznika...Samo ce krenuti da ga mrcvari, muci i maltretira dok ga ne dovede do ludila :D

Sreten Zujkic

pre 7 godina

kinesi nisu dobili ni jedan rat u istoriji. zero, ziro, njente, null... za nekoliko hiljada godina, ni jedan.
(dzokej, 24. januar 2017 12:14)
Isto tako su jedina drzava koja u kontinuitetu postoji 4000 godina...

zagor

pre 7 godina

@сретен
то апсолутно нема везе са истином. у битисању кине нема ништа више континуитета него у битисању било које друге древне цивилизације. бивали су окупурани, разбијани, уједињавани, мењани... таман колико иран, египат, грчка итд.

Lala

pre 7 godina

Nikad nece ratovati Kinezi sa nekim tj nece nikad moci da mobilisu sve svoje vojnike i opremu jer imaju goriva da ratuju maksimalno nedelju dana, sve je ovo samo zveckanje i nista vise...

Goran

pre 7 godina

Kinezi su pobili najviše Kineza. Komunizam i Mao ih uništili.
Što se tiče kineske pretnje Amerikancima, mislim da pretnja nije realna i da nikad neće da budecrealizovana. Zato je je Amerika prostorno mnogo veća nego Kina i mnogo je teže ugroziti raspršene Amerikance nego zbijene Kineze, zato što Amerika ima mnogo nuklearnog oružja, zato što se Amerika može braniti i sa kopna i sa mora. Zato što se ne isplati rizikovati pravi rat zbog trgovinskog rata a posebno onaj rat koji ćeš izgubiti. Kinezi su ranjiviji i neće da napadnu. To znaju i Amerikanci. Kinezi mogu samo da pobede u trgovinskom i ekonomskom ratu pa će se toga i držati. Nikakvog drugog rata neće da bude između Kine i Amerike. Iz istih razloga Kina ne napada Rusiju a ostali joj nisu mnogo interesantni.

Sreten Zujkic

pre 7 godina

kinesi nisu dobili ni jedan rat u istoriji. zero, ziro, njente, null... za nekoliko hiljada godina, ni jedan.
(dzokej, 24. januar 2017 12:14)
Isto tako su jedina drzava koja u kontinuitetu postoji 4000 godina...

I Kina postaje opasna

pre 7 godina

Na nekom američkom sajtu piše procena da Kina ima između 125 i 250(nisu Amerikanci sigurni koliko) nuklearnih glava.Svaka može da dobaci do Amerike.Takođe,procenjuje se da bi 50-70 sigurno uspelo da probije američku protivraketnu odbranu.Amerikanci mogu da unište celu Kinu projektilima Trajdent i za to su im dovoljne samo 2 podmornice Ohio.Međutim,gubici koje bi pretrpeli od ovih nekoliko desetina kineskih raketa bi bili ogromni,tako da nema govora o bilo kakvom nuklearnom ratu između ove dve zemlje.

Još preterivanja

pre 7 godina

Nuklearno oružje ne izlazi iz mode. Ima samo jednu gadnu manu, kada te neko napadne (a nisu terorističke bande) možeš da se kladiš da radi to kako bi te obrisao sa lica zemlje, jer ne može da dozvoli da mu uzvratiš.

Idemo na Mars

pre 7 godina

Za ovog "oko planete": izvini prijatelju ako ti je 15.000 Km malo. Obim Zemlje je oko 40.000. Sa dometom od 40.000, jesi mislio da obiđu krug malo i onda sami sebe gađaju?

Sa 15.000 Km pokrivaju iz Kine sve osim eventualno Antarktika. Tako da - šestar i lenjir u ruke sledeći put pre nego što počneš da pljuješ po drugim komentarima.

Milos

pre 7 godina

Pf, nece kinezi ispaliti to, zelenas nikad ne ubija svog duznika...Samo ce krenuti da ga mrcvari, muci i maltretira dok ga ne dovede do ludila :D

Gospodar Zarin

pre 7 godina

Vest je potpuno tačna, ali to je iznuđeni odbrambeni potez Kineza kao deo zajedničkog rusko-kineskog raketnog štita.
Usput, pozicija je važna zbog zaštite projektila, a ne zbog udaljenosti - svaka podmornica kod Kurila "pokriva" polovinu SAD.

sibke

pre 7 godina

kinesi nisu dobili ni jedan rat u istoriji. zero, ziro, njente, null... za nekoliko hiljada godina, ni jedan. 
(dzokej, 24. januar 2017 12

boga mi, gresis, dobili su rat sa indijom,istina bioje mali,sa vijetnamom su vodili rat kojeg su tehnicki dobili,u severnoj koreji su spasili rezim od kapitulacije,tolikajepanika,vladala kod amera,da je merkartur trazio nuklearne udare ,a dobili su i tibetanski

Goran

pre 7 godina

Kinezi su pobili najviše Kineza. Komunizam i Mao ih uništili.
Što se tiče kineske pretnje Amerikancima, mislim da pretnja nije realna i da nikad neće da budecrealizovana. Zato je je Amerika prostorno mnogo veća nego Kina i mnogo je teže ugroziti raspršene Amerikance nego zbijene Kineze, zato što Amerika ima mnogo nuklearnog oružja, zato što se Amerika može braniti i sa kopna i sa mora. Zato što se ne isplati rizikovati pravi rat zbog trgovinskog rata a posebno onaj rat koji ćeš izgubiti. Kinezi su ranjiviji i neće da napadnu. To znaju i Amerikanci. Kinezi mogu samo da pobede u trgovinskom i ekonomskom ratu pa će se toga i držati. Nikakvog drugog rata neće da bude između Kine i Amerike. Iz istih razloga Kina ne napada Rusiju a ostali joj nisu mnogo interesantni.

Vatra

pre 7 godina

Pa pitanje je dal bi stigla do Amerike, imaju oni gomilu presretača tih balističkih raketa. To jedino ruski Topolj M ne mogu da presretnu jer menja pravce kretanja i niko ne zna kako će da leti jedino se zna gde će da udari, taman da stignu da se pomole. A malo ih imaju, samo 10 000.

Gong

pre 7 godina

@antibiotik, ove kineske su u sklopu zajedničkih vežbi i dogovora, a NATO je pogazio svoje obaveze pri raspadu Varšavskog pakta, da se neće približavati granicama Rusije, što implicira da su NATO postupci agresivni. @dzokej, Kina nikada u svojoj istoriji nije pravila vojsku za napad nego za odbranu! Malo je zabrinjavajuće za mnoge što u poslednjoj deceniji-dve promenili ploču, pa imaju vojsku i za napad.

antiprotivan

pre 7 godina

Pa ništa braćo, ajde da se polako pozdravljamo, sledeći put ako sretnemo verovatno se nećemo prepoznati. Ode svet dođavola.

Neko iz mase

pre 7 godina

@Goran
Khm, Kina je zapravo veca od SAD, ne mnogo ali je veca. A o tome koliko su ih Mao i Komunizan unistili najbolje govori pismenost, zivotni standard, dostupnost zdravstva i skolstva, jacina privrede pa i vojske. Sve redom na istorijskom maksimumu. O besmilenosti sukoba ove dve zemlje je nebitno i govoriti, niti bi kinezima ikada pala na pamet beskorisna ideja totalnog napada na kontinentalne SAD. Kapiram da ne volis Kineze, ali su super sila koja ima mogucnosti da utice na svet i parira americi u mnogo cemu. Poenta je sto svoju spoljnu politiku baziraju na win win situacijama, osim u svom dvoristu, pa manjak agresije i ultimatuma nekima stvara privid nemoci.

zagor

pre 7 godina

@сретен
то апсолутно нема везе са истином. у битисању кине нема ништа више континуитета него у битисању било које друге древне цивилизације. бивали су окупурани, разбијани, уједињавани, мењани... таман колико иран, египат, грчка итд.

Lala

pre 7 godina

Nikad nece ratovati Kinezi sa nekim tj nece nikad moci da mobilisu sve svoje vojnike i opremu jer imaju goriva da ratuju maksimalno nedelju dana, sve je ovo samo zveckanje i nista vise...

Goran

pre 7 godina

kinesi nisu dobili ni jedan rat u istoriji. zero, ziro, njente, null... za nekoliko hiljada godina, ni jedan.
(dzokej, 24. januar 2017 12:14)
Isto tako su jedina drzava koja u kontinuitetu postoji 4000 godina...

Egipat ih šije za bar hiljadarku!!!

zoran

pre 7 godina

@sajo
Procitaj malo. Informiši se, nije to danas teško pored interneta i svega drugog. Balističke rakete tog dometa je danas nemoguće zaustaviti bilo da su ruske, americke ili kineske, a pogotovu ne sa "bilo kakvim odbrambenim sistemom". Obaranja u početnoj putanji su moguća samo iz velike blizine i ako nema drugih mamaca tj ako se ispali samo jedna raketa, sto je prakticno nemoguće. Bar još uvek.

Bobo

pre 7 godina

Kina će trgovački da pokori ceo svet. Mnogi će da ugase motore zbog Kine. I Fiatova zastava će da se preda zbog Kineza i Indijaca. Sve je to zbog niske cene rada i nikakvih uslova za kineske radnike. Kinez ne odbija posao jer zna da za isto mesto konkuriše njih 1000 ili 10 000, dok u državama u kojima je socijala tek malo niža od plate narod nema motiva da radi. Ali i to će uskoro da se promeni.

Walter White

pre 7 godina

Kinezi su vrlo prosto pobedili citav svet,prvo su zapadne firme godinama svoje proizvodnje selili u kinu zbog niske cene rada a onda su kinezi shvatili da umesto sto rade za zapadnjake mogu da naprave svoje firme i da niskom cenom pobiju svu konkurenciju na trzistu.

Šinda

pre 7 godina

@Neko iz mase
Površina SAD 9 834 000 m2, površina Kine 9 597 000 m2. Neće biti da je Kina veća! O ostalim stvarima je bespredmetno diskutovati, još nisam čuo da se neki Amer preselio u Kinu, za suprotni smer, svi znamo! Prvo se informiši, pa komentariši!

dejo

pre 7 godina

@ moskri

Tacno, jedan vlada Rusijom, drugi Amerikom, treci Turskom, samo jos u Kini da dodje jedan takav i eto nam cetiri jahaca apokalipse.

Bobo

pre 7 godina

Visokim carinama na jeftinu kinesku robu Amerika kažnjava najsiromašnije kupce u vlastitoj zemlji. Bogati ne kupuju kineske proizvode. Najsiromašniji si mogu prouštiti jedino kineske. Da sve bude još komplikovanije Tramp nidi smanjenje poreza Amerikancima koji vrate proizvodnju u Ameriku, a to znači da će njihovi proizvodi uprkos tom smanjenju poreza ak da poskupe zbog skuplje radne snage. To znači manju prodaju i manju zaradu. Svet se globalizovao i teško je sad išta popraviti i kasno je za povlačenje klasičnih poteza koji su prije funkcionisali ali više ne funkcionišu.

Neće da bude oružanog rata a trgovački rat će da dobije Kina.

Sajo

pre 7 godina

Te balisticke rakete velike moci su gotovo neupotrebljive...njih svaki odbranbeni sistem presrece u vazduho neposredno po poletanju...plasim se da ce mo uskoro i videti...koliko je to neupotrebljivo...te stare kante...

malo statistike

pre 7 godina

Dobro, pisu ljudi a ne citaju. Interesantni podaci, Kina, 9,6 miliona m2, gustina naseljenosti 145 po km2, USA, 9,8 miliona m2, gustina naseljenosti 31 po km2, Sibir, 9,6 miliona m2, gustina naseljenosti 2,7 po km2, Rusija sa Sibirom, 17,2 milina m2, gustina naseljenosti 8,4 po km2. Sta mislite analitari, ko ima najvece sanse da ga promase balisticke rakete?

Ce Gevara

pre 7 godina

@sajo
Procitaj malo. Informiši se, nije to danas teško pored interneta i svega drugog. Balističke rakete tog dometa je danas nemoguće zaustaviti bilo da su ruske, americke ili kineske, a pogotovu ne sa "bilo kakvim odbrambenim sistemom". Obaranja u početnoj putanji su moguća samo iz velike blizine i ako nema drugih mamaca tj ako se ispali samo jedna raketa, sto je prakticno nemoguće. Bar još uvek.
(zoran, 24. januar 2017 13:49)

Mislim da si malo preambiciozno napisao ovo pa sa dozom navijackog .... postoji sistem u sklopu SAD i NATO koji obara balisticke rakete!Zato i Rusi kukaju ... jer im anti-rakteni stit umanjuje dejstvo balistickih raketa i sa instalacijom tog sistema na ruskim granicama Rusija gubi mogucnost nuklearnog odvracanja.Rakete koje ruse balisticke rakete ih najbolje ruse u uzlaznim putanjama ... i na gornjim tackama a ako se obruse na cilj ... posto balsticke raketw nose vise komada nuklearnih glava onda niko to nezaustavi ..... najbolji primer je SR-18 ... nazvana popularno SATANA ... koja moze preko 10 nukearnih glava da ponese i teska je preko 200t ...

Realno ... rat je mnogo blizi nego sto mislimo i to sa katastrofalnim posledicama ... Nuklearke u vreme hladnog rata su sluzile da odvrate druge stranu da napadnu onu prvu i tako obratno.Sada je vec dokazano da je bilo preko 2700 nukleranih ekspolzija od projekta Metheten pa nadalje ... i mislim da su ovo pripreme za Veliki i uzasan rat!

Jedino veliki ...a to su SAD, RUSIJA, KINA .... moraju naci balans inace mi , mali narodi a jos jadne drzave, postajemo poligon za prvu varnicu!

.

pre 7 godina

@Sajo
Znaci genije, citav nuklearni arsenal Rusije i SAD-a je po tebi neupotrebljiv? Ajde probaj da ih presretnes odma po poletanju, samo reci kako bi to uradio? Te rakete je gotovo nemoguce presresti, moze teoretski u svemiru, kad krenu ka meti, ali i to je skoro nemoguce zbog brzine koju razvijaju, mamaca koje koriste i zbog toga sto se bojeva glava "razdvoji" na 10 razlicitih, pa da vidim kako ces njih da oboris.
Idi objasni Amerika i Rusima kako da ih neutralisu, oni ne uspevaju decenijama, postaves milijarder preko joci.

januvija

pre 7 godina

Pravu pretnju cak ne predstavljaju nuklearne rakete koje se lansiraju sa kopna. Najvecu pretnju cine one koje se ispaljuju sa podmornica. Njih niko ne moze zaustaviti i one skoro sigurno stizu do cilja jer jednostavno ne mozes nikada znati gde su sve neprijateljske podmornice tj. gde se nalaze u datom trenutku. Gledao sam jednu emisiju na Nacionalnoj geografiiji u kojoj je jedan govornik, Amerikanac, govoreci o Kubanskoj krizi rekao da je citav spor oko Kube vise bio pitanje casti i da je Kenedi govorio da se od nuklearnih raketa ne mozes odbraniti zato sto se ne ispaljuju samo sa kopna vec se to moze uciniti i sa podmornica. Dzaba tebi ako, na primer, porusis sve ruske balisticke rakete koje se lansiraju sa kopna a ovamo ti se obali privuku, dovoljno je pet podmornica, i raspale nuklearnim raketama po Njujorku i ostalim gradovima na americkoj istocnoj obali.

Sajo

pre 7 godina

Te balisticke rakete velike moci su gotovo neupotrebljive...njih svaki odbranbeni sistem presrece u vazduho neposredno po poletanju...plasim se da ce mo uskoro i videti...koliko je to neupotrebljivo...te stare kante...

Lala

pre 7 godina

Nikad nece ratovati Kinezi sa nekim tj nece nikad moci da mobilisu sve svoje vojnike i opremu jer imaju goriva da ratuju maksimalno nedelju dana, sve je ovo samo zveckanje i nista vise...

Goran

pre 7 godina

Kinezi su pobili najviše Kineza. Komunizam i Mao ih uništili.
Što se tiče kineske pretnje Amerikancima, mislim da pretnja nije realna i da nikad neće da budecrealizovana. Zato je je Amerika prostorno mnogo veća nego Kina i mnogo je teže ugroziti raspršene Amerikance nego zbijene Kineze, zato što Amerika ima mnogo nuklearnog oružja, zato što se Amerika može braniti i sa kopna i sa mora. Zato što se ne isplati rizikovati pravi rat zbog trgovinskog rata a posebno onaj rat koji ćeš izgubiti. Kinezi su ranjiviji i neće da napadnu. To znaju i Amerikanci. Kinezi mogu samo da pobede u trgovinskom i ekonomskom ratu pa će se toga i držati. Nikakvog drugog rata neće da bude između Kine i Amerike. Iz istih razloga Kina ne napada Rusiju a ostali joj nisu mnogo interesantni.

Vatra

pre 7 godina

Pa pitanje je dal bi stigla do Amerike, imaju oni gomilu presretača tih balističkih raketa. To jedino ruski Topolj M ne mogu da presretnu jer menja pravce kretanja i niko ne zna kako će da leti jedino se zna gde će da udari, taman da stignu da se pomole. A malo ih imaju, samo 10 000.

Sreten Zujkic

pre 7 godina

kinesi nisu dobili ni jedan rat u istoriji. zero, ziro, njente, null... za nekoliko hiljada godina, ni jedan.
(dzokej, 24. januar 2017 12:14)
Isto tako su jedina drzava koja u kontinuitetu postoji 4000 godina...

Šinda

pre 7 godina

@Neko iz mase
Površina SAD 9 834 000 m2, površina Kine 9 597 000 m2. Neće biti da je Kina veća! O ostalim stvarima je bespredmetno diskutovati, još nisam čuo da se neki Amer preselio u Kinu, za suprotni smer, svi znamo! Prvo se informiši, pa komentariši!

zagor

pre 7 godina

@сретен
то апсолутно нема везе са истином. у битисању кине нема ништа више континуитета него у битисању било које друге древне цивилизације. бивали су окупурани, разбијани, уједињавани, мењани... таман колико иран, египат, грчка итд.

Bobo

pre 7 godina

Visokim carinama na jeftinu kinesku robu Amerika kažnjava najsiromašnije kupce u vlastitoj zemlji. Bogati ne kupuju kineske proizvode. Najsiromašniji si mogu prouštiti jedino kineske. Da sve bude još komplikovanije Tramp nidi smanjenje poreza Amerikancima koji vrate proizvodnju u Ameriku, a to znači da će njihovi proizvodi uprkos tom smanjenju poreza ak da poskupe zbog skuplje radne snage. To znači manju prodaju i manju zaradu. Svet se globalizovao i teško je sad išta popraviti i kasno je za povlačenje klasičnih poteza koji su prije funkcionisali ali više ne funkcionišu.

Neće da bude oružanog rata a trgovački rat će da dobije Kina.

sibke

pre 7 godina

kinesi nisu dobili ni jedan rat u istoriji. zero, ziro, njente, null... za nekoliko hiljada godina, ni jedan. 
(dzokej, 24. januar 2017 12

boga mi, gresis, dobili su rat sa indijom,istina bioje mali,sa vijetnamom su vodili rat kojeg su tehnicki dobili,u severnoj koreji su spasili rezim od kapitulacije,tolikajepanika,vladala kod amera,da je merkartur trazio nuklearne udare ,a dobili su i tibetanski

Neko iz mase

pre 7 godina

@Goran
Khm, Kina je zapravo veca od SAD, ne mnogo ali je veca. A o tome koliko su ih Mao i Komunizan unistili najbolje govori pismenost, zivotni standard, dostupnost zdravstva i skolstva, jacina privrede pa i vojske. Sve redom na istorijskom maksimumu. O besmilenosti sukoba ove dve zemlje je nebitno i govoriti, niti bi kinezima ikada pala na pamet beskorisna ideja totalnog napada na kontinentalne SAD. Kapiram da ne volis Kineze, ali su super sila koja ima mogucnosti da utice na svet i parira americi u mnogo cemu. Poenta je sto svoju spoljnu politiku baziraju na win win situacijama, osim u svom dvoristu, pa manjak agresije i ultimatuma nekima stvara privid nemoci.

Goran

pre 7 godina

kinesi nisu dobili ni jedan rat u istoriji. zero, ziro, njente, null... za nekoliko hiljada godina, ni jedan.
(dzokej, 24. januar 2017 12:14)
Isto tako su jedina drzava koja u kontinuitetu postoji 4000 godina...

Egipat ih šije za bar hiljadarku!!!

I Kina postaje opasna

pre 7 godina

Na nekom američkom sajtu piše procena da Kina ima između 125 i 250(nisu Amerikanci sigurni koliko) nuklearnih glava.Svaka može da dobaci do Amerike.Takođe,procenjuje se da bi 50-70 sigurno uspelo da probije američku protivraketnu odbranu.Amerikanci mogu da unište celu Kinu projektilima Trajdent i za to su im dovoljne samo 2 podmornice Ohio.Međutim,gubici koje bi pretrpeli od ovih nekoliko desetina kineskih raketa bi bili ogromni,tako da nema govora o bilo kakvom nuklearnom ratu između ove dve zemlje.

Milos

pre 7 godina

Pf, nece kinezi ispaliti to, zelenas nikad ne ubija svog duznika...Samo ce krenuti da ga mrcvari, muci i maltretira dok ga ne dovede do ludila :D

Gospodar Zarin

pre 7 godina

Vest je potpuno tačna, ali to je iznuđeni odbrambeni potez Kineza kao deo zajedničkog rusko-kineskog raketnog štita.
Usput, pozicija je važna zbog zaštite projektila, a ne zbog udaljenosti - svaka podmornica kod Kurila "pokriva" polovinu SAD.

Bobo

pre 7 godina

Kina će trgovački da pokori ceo svet. Mnogi će da ugase motore zbog Kine. I Fiatova zastava će da se preda zbog Kineza i Indijaca. Sve je to zbog niske cene rada i nikakvih uslova za kineske radnike. Kinez ne odbija posao jer zna da za isto mesto konkuriše njih 1000 ili 10 000, dok u državama u kojima je socijala tek malo niža od plate narod nema motiva da radi. Ali i to će uskoro da se promeni.

Gong

pre 7 godina

@antibiotik, ove kineske su u sklopu zajedničkih vežbi i dogovora, a NATO je pogazio svoje obaveze pri raspadu Varšavskog pakta, da se neće približavati granicama Rusije, što implicira da su NATO postupci agresivni. @dzokej, Kina nikada u svojoj istoriji nije pravila vojsku za napad nego za odbranu! Malo je zabrinjavajuće za mnoge što u poslednjoj deceniji-dve promenili ploču, pa imaju vojsku i za napad.

Walter White

pre 7 godina

Kinezi su vrlo prosto pobedili citav svet,prvo su zapadne firme godinama svoje proizvodnje selili u kinu zbog niske cene rada a onda su kinezi shvatili da umesto sto rade za zapadnjake mogu da naprave svoje firme i da niskom cenom pobiju svu konkurenciju na trzistu.

dejo

pre 7 godina

@ moskri

Tacno, jedan vlada Rusijom, drugi Amerikom, treci Turskom, samo jos u Kini da dodje jedan takav i eto nam cetiri jahaca apokalipse.

Još preterivanja

pre 7 godina

Nuklearno oružje ne izlazi iz mode. Ima samo jednu gadnu manu, kada te neko napadne (a nisu terorističke bande) možeš da se kladiš da radi to kako bi te obrisao sa lica zemlje, jer ne može da dozvoli da mu uzvratiš.

Idemo na Mars

pre 7 godina

Za ovog "oko planete": izvini prijatelju ako ti je 15.000 Km malo. Obim Zemlje je oko 40.000. Sa dometom od 40.000, jesi mislio da obiđu krug malo i onda sami sebe gađaju?

Sa 15.000 Km pokrivaju iz Kine sve osim eventualno Antarktika. Tako da - šestar i lenjir u ruke sledeći put pre nego što počneš da pljuješ po drugim komentarima.

malo statistike

pre 7 godina

Dobro, pisu ljudi a ne citaju. Interesantni podaci, Kina, 9,6 miliona m2, gustina naseljenosti 145 po km2, USA, 9,8 miliona m2, gustina naseljenosti 31 po km2, Sibir, 9,6 miliona m2, gustina naseljenosti 2,7 po km2, Rusija sa Sibirom, 17,2 milina m2, gustina naseljenosti 8,4 po km2. Sta mislite analitari, ko ima najvece sanse da ga promase balisticke rakete?

zoran

pre 7 godina

@sajo
Procitaj malo. Informiši se, nije to danas teško pored interneta i svega drugog. Balističke rakete tog dometa je danas nemoguće zaustaviti bilo da su ruske, americke ili kineske, a pogotovu ne sa "bilo kakvim odbrambenim sistemom". Obaranja u početnoj putanji su moguća samo iz velike blizine i ako nema drugih mamaca tj ako se ispali samo jedna raketa, sto je prakticno nemoguće. Bar još uvek.

Ce Gevara

pre 7 godina

@sajo
Procitaj malo. Informiši se, nije to danas teško pored interneta i svega drugog. Balističke rakete tog dometa je danas nemoguće zaustaviti bilo da su ruske, americke ili kineske, a pogotovu ne sa "bilo kakvim odbrambenim sistemom". Obaranja u početnoj putanji su moguća samo iz velike blizine i ako nema drugih mamaca tj ako se ispali samo jedna raketa, sto je prakticno nemoguće. Bar još uvek.
(zoran, 24. januar 2017 13:49)

Mislim da si malo preambiciozno napisao ovo pa sa dozom navijackog .... postoji sistem u sklopu SAD i NATO koji obara balisticke rakete!Zato i Rusi kukaju ... jer im anti-rakteni stit umanjuje dejstvo balistickih raketa i sa instalacijom tog sistema na ruskim granicama Rusija gubi mogucnost nuklearnog odvracanja.Rakete koje ruse balisticke rakete ih najbolje ruse u uzlaznim putanjama ... i na gornjim tackama a ako se obruse na cilj ... posto balsticke raketw nose vise komada nuklearnih glava onda niko to nezaustavi ..... najbolji primer je SR-18 ... nazvana popularno SATANA ... koja moze preko 10 nukearnih glava da ponese i teska je preko 200t ...

Realno ... rat je mnogo blizi nego sto mislimo i to sa katastrofalnim posledicama ... Nuklearke u vreme hladnog rata su sluzile da odvrate druge stranu da napadnu onu prvu i tako obratno.Sada je vec dokazano da je bilo preko 2700 nukleranih ekspolzija od projekta Metheten pa nadalje ... i mislim da su ovo pripreme za Veliki i uzasan rat!

Jedino veliki ...a to su SAD, RUSIJA, KINA .... moraju naci balans inace mi , mali narodi a jos jadne drzave, postajemo poligon za prvu varnicu!

antiprotivan

pre 7 godina

Pa ništa braćo, ajde da se polako pozdravljamo, sledeći put ako sretnemo verovatno se nećemo prepoznati. Ode svet dođavola.

januvija

pre 7 godina

Pravu pretnju cak ne predstavljaju nuklearne rakete koje se lansiraju sa kopna. Najvecu pretnju cine one koje se ispaljuju sa podmornica. Njih niko ne moze zaustaviti i one skoro sigurno stizu do cilja jer jednostavno ne mozes nikada znati gde su sve neprijateljske podmornice tj. gde se nalaze u datom trenutku. Gledao sam jednu emisiju na Nacionalnoj geografiiji u kojoj je jedan govornik, Amerikanac, govoreci o Kubanskoj krizi rekao da je citav spor oko Kube vise bio pitanje casti i da je Kenedi govorio da se od nuklearnih raketa ne mozes odbraniti zato sto se ne ispaljuju samo sa kopna vec se to moze uciniti i sa podmornica. Dzaba tebi ako, na primer, porusis sve ruske balisticke rakete koje se lansiraju sa kopna a ovamo ti se obali privuku, dovoljno je pet podmornica, i raspale nuklearnim raketama po Njujorku i ostalim gradovima na americkoj istocnoj obali.

.

pre 7 godina

@Sajo
Znaci genije, citav nuklearni arsenal Rusije i SAD-a je po tebi neupotrebljiv? Ajde probaj da ih presretnes odma po poletanju, samo reci kako bi to uradio? Te rakete je gotovo nemoguce presresti, moze teoretski u svemiru, kad krenu ka meti, ali i to je skoro nemoguce zbog brzine koju razvijaju, mamaca koje koriste i zbog toga sto se bojeva glava "razdvoji" na 10 razlicitih, pa da vidim kako ces njih da oboris.
Idi objasni Amerika i Rusima kako da ih neutralisu, oni ne uspevaju decenijama, postaves milijarder preko joci.