Četvrtak, 19.01.2017.

21:03

Dodik: Amerikanci tražili da srušim crkvu u Potočarima

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je za Prvu TV da su Amerikanci odgovorni i za donošenje i za rušenje Dejtonskog sporazuma.

Izvor: B92

Dodik: Amerikanci tražili da srušim crkvu u Potoèarima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

jovan

pre 7 godina

@(Zemun grad, 20. januar 2017 11:05)

Upravo tako . Mnogi zaboravljaju da su Rusija i Kina priznale nezavisnost otcepljenih republika pre nego sto su to uradile SAD.

Zemun grad

pre 7 godina

To je ista Amerika koja je napisala plan Z4, kao i Dejtonski sporazum kojim je priznata konstitutivnost Republike Srpske. Ista drzava, ciji je pregovarac Holbruk, uz pretnje Izedbegovicu, zaustavio ofanzivu na Banja Luku. Ta Amerika je do poslednjeg trenutka podrzavala integritet SFRJ u ciji je razvoj za nekoliko decenija ulozila blizu dvesta milijardi dolara. Nije se Amerika bunila ni kada je Milosevic ukinuo nadleznosti autonomnih pokrajina...
Politika devedesetih, poput danasnje Dodikove,a tada i brutalno ratna, okrenula je tu Ameriku protiv Srba i Srbije, i ne samo SAD vec i skoro citavu planetu.

Sve me rane moga roda bole

pre 7 godina

Srpska stratista nemaju ni putokaz. Da ne pricam o putokazima i visejezicnim tablama! Zasto to prvo ne napravimo, pa nase memorijalne centre pa tek onda crkvu?
E kad tako budemo radili znacice da smo poceli da cenimo sebe, da brojimo svoje zrtve i da smo poceli da pamtimo.
Do tad - gubitnistvo i pasivizam, i puko reagovanje na ono sto rade drugi.

delfi

pre 7 godina

Tragično je da se religija koristi u nacionalističke svrhe (bilo koja strana). Na žalost to se događa i nije pojava od jučer. Da nisu Turci okupirali Bosnu i ostali 500 godina islama ne bi ni bilo, Bosna bi bila pretežito katolička jer ne bi bilo ni premještanja pravoslavnog stanovništva prema zapadu, ne bi bilo bar nekih od ratova. Ali bilo je kako je bilo i ovo što imamo posljedica je onog što je bilo. Naš zadatak je kako sa što manje tragedija i nepravde usmjerit društvo u bolju budućnost. To se ne postiže provokacijama, vrijeđanjem, prkosom, trijumfalizmom... ali ni predimenzioniranjem tragedije. Jedini put je istina, prave dimenzije stvarnih događaja, ne zloupotrebljavat ni tragediju ni pobjedu, biti fer i pošten.

Ilija Jugovic 1941

pre 7 godina

Ne valja ti Mile rabota. Udaras na najacu silu na svetu, a predstavljas Republiku Srpsku. Ti ces se, kao u vecini takvih slucajeva u istoriji bezbedno povuci, a narod ce da ispasta.
Kakva je to pamet gradila crkvu, iznad grobova zrtava masakra, muslimanske veroispovesti. Tek kad se oslobodimo takve antipameti, zakoracicemo u srecniju buducnost. Crkva je sad tu u treba da ostane. Za razumne ona ce biti spomenik gluposti onoga ko je odlucio da je na tom mestu zida. Upravo je taj protivnik pravoslavlja i to iznutra, a ova negodovanja su samo posledica.

Moze

pre 7 godina

Nije to ta crkva koja se nalazi u dvorištu Fate Orlovic on prica o crkvi koja izgrađena u potocarima kod osnovne škole sa desne strane magistralnog puta bratunac Srebrenica izgrađena je bespravno na bošnjačkom imanju kao i ona u konjevic polju u dvorištu i ispred kuće Fate Orlovic još da dodam da u konjevic polju i u potocarima gdje se spominje ta crkva nikada nisu živjeli srbi to su etnički čisto bošnjačka mjesta i još uvijek su tako da se zna pa ko god želi da komentarise nek ima tačne podatke. P.S. ja sam iz tih krajeva.pozz.

Miha

pre 7 godina

Napraviti crkvu ispred 8000 grobova samo radi provokacije je bolesno za sav um.
I odbio si da je makneš? Vidi de koliko si dosledan pozicije koju držiš već deceniju.

sale

pre 7 godina

Dok god postoji mržnja Dodik i Bakir održavaju kontrolu. Mržnja postoji dok su god oba na vlasti. Dok god su oba na vlasti nema ekonomskog napretka. Bez ekonomskog napretka nema alternative mržnji. Dakle cilj je održavanje mržnje na visokom nivou da bi OBA ostali na vlasti jer bože moj jedin oni znaju šta je najbolje za njihov narod.

Pax

pre 7 godina

Americka administracija ponasa se poput nezrelog deteta koje svesno da cini pogresne stvari ipak ne odustaje samo iz inata i pakosti. Podela na dobre i lose momke i politika dvostrukih standarda u kojima se kaznjava jedna i podrzava samo druga strana nikome nije donela dobro. Iako nisam Dodikov simpatizer, ovo su pogresni potezi odlazece administracije koji samo produbljuju podele.

pp

pre 7 godina

ovo kroz sta prolazi republika srpska, je direktno krivo politicko rukovodstvo...oni su dovedeni od strane amera i sluge su amerima i nato ciljevima, sve ostalo losa predstava za narod...

Firka

pre 7 godina

"Ne govori Dodik o crkvi na imovini Fate Orllovic, nego o crkvi koju je srbin izgradio na svojoj zemlji i koja se nalazi na brezuljku 2-3 kilometra od memorijalnog kompleksa u Potocarima. E sada crkva smeta muslimanima jer misle da je ovo 15. vijek i da age i begovi daju dozvole za gradnju crkve. Inace, covjeku koji sagradio crkvicu na svojoj zemlji pola porodice su pobili ti isti koji zele rusiti crkvu.
(Istina, 20. januar 2017 08:36)"

Bolje stavi sebi naziv "laž 100%"
Crkva je izgrađena daleko od bilo kakve srpske kuće, nalazi se tik iznad memorijalnog kompleksa Potočari, udaljena možda 200 m, samo mjesto izgradnje crkve je bolesno, slično nešto nema na svijetu, pogled iz crkvenog dvorišta ide na more bijelih spomenika, učasan prizor.

Vuk

pre 7 godina

Nije mu smetalo kada je na američkim tenkovima došao na vlast , kada je legalnog predsjednika RS istjerao iz njegovih prostorija i uz američku pomoć zabranio mu da se vrati u njih , nije mu smetalo kada je u mjestu Smrtić kod Dervente poslao srpsku policiju da puca u srpsku policiju , nije mu smetalo kada je izglasao formiranje suda i tužilaštva BiH, nije mu smetalo kada je prinudio Biljanau Plavšić da ide u Hag , nije mu smetalo kada je svom maloljetnom sinu u to vrijeme iz sredstava IRB-a dao 3 miliona KM (cca 1,5 miliona Evra) kredita a sad našao da priča o moralu.On je najveće zlo srpskog naroda , čovjek koji je RS dovukao na prosjački štap i dužničko ropstvo , a sebi i svojim pajtosima kriminalcima obezbjedio enormno bogatstvo.Znam da ovo nećete objaviti ali su to činjenice.

Kralj megacar

pre 7 godina

Dodik sasvim razumno i po svim zakonim branin svoju drzavu i svoj narod.
Dostojanstveno i hrabro za razliku od svih drugih placenika.
Narod srpski bi trebao da ga slavi vise nego celu vladu Srbije.

neutralni felsh

pre 7 godina

Jedini naš političar koji zna da se suprotstavi strancima i njihovoj prepotentnoj politici!Cijenim ga, pošto nije bezkičmenjak kada su u pitanju odnosi sa međunarodnom zajednicom.
(zeitgeist, 20. januar 2017 05:41)


lako je biti hrabar preko tudje grbace. ako nesto bude, nece dodik ginuti nego takvi kao ti.

voodoo

pre 7 godina

Jos samo da ti neko veruje, meni je dovoljno ovo sto se hvali nekim odnosima sa Nikolicem i Vucicem, jer se radi o coveku koji podseticu nije saradjivao nego dolazio na mitinge u kampanja i Kostunici kada je bio najpopularniji ovde i Tadicu i Vucicu, znaci ne saradnja predsednika Rep. Srpske sa vlastima Srbije nego ucestvovanje na mitinzima, podrska u kampanji i to redom sve tri partije koje su vladala u Srbiji poslednjih 12 godina. Sta dalje reci, ja mislim da to dovoljno govori o karakteru.

Istina

pre 7 godina

Ne govori Dodik o crkvi na imovini Fate Orllovic, nego o crkvi koju je srbin izgradio na svojoj zemlji i koja se nalazi na brezuljku 2-3 kilometra od memorijalnog kompleksa u Potocarima. E sada crkva smeta muslimanima jer misle da je ovo 15. vijek i da age i begovi daju dozvole za gradnju crkve. Inace, covjeku koji sagradio crkvicu na svojoj zemlji pola porodice su pobili ti isti koji zele rusiti crkvu.

samo to?

pre 7 godina

U Bijeljini su posle rata isforsirali zidanje džamije, iako su, kopajući temelje, naišli na ostatke crkve iz 13 il 14 veka. Samo su nastavili zidanje.

starac Foca

pre 7 godina

Naravno da su velike sile garant mirovnih sporazuma.

Zato treba uvek imati u vidu da uz svoje postujes i njihove interese.

Ignorisanje njihovih interesa ili nepoznavanje istih, losa komunikacija

i sukob sa istima, obicno dovede do katastrofe.

zeitgeist

pre 7 godina

Jedini naš političar koji zna da se suprotstavi strancima i njihovoj prepotentnoj politici!Cijenim ga, pošto nije bezkičmenjak kada su u pitanju odnosi sa međunarodnom zajednicom.

Trebinje Grigorije

pre 7 godina

Crkva je napravljena na tuđoj zemlji, bez saglasnosti vlasnika, i stoga je, po zakonima RS, nelegalan objekat, i treba je srušiti. A SPC-u je na obraz što su je napravili.

giga

pre 7 godina

Dodik je legalno izabrani predsednik RS,hiljadu puta sam ga cuo da je dogovor u Dejtonu garancija opstanka BiH,a sada mu uveli sankcije zbog podrivanja dejtonskog sporazuma,da nije tuzno bilo bi smesno!
A ovi sto likuju zbog toga,neka malo olade,bice im bolje i lakse progutati ono sto ce se desiti.
Zbog kratkovidosti sarajevske politike,i zelje da se upravlja Srbima direktivama SDA,BiH sve manje ima sansu da opstane,na zalost ali je tako,oni koji se predstavljaju kao branioci BiH u stvari ruse istu,tako da smo mi svi taoci islamskog fundamentalizma.
Gospodim Dodik je zaustavio urusavanje RS pa i nije po volji mnogima,zato se nadamo realnijem pristupu nove Americke administracije koja bi donela stabilnos u BiH i potreban ekonomski napredak svima,a to znaci ravnopravan status Srpske u BiH!

Montoya

pre 7 godina

zao mi ovog Mileta napacenog, ako ti I drugi uvedu sankcije, dacu ti ja dnevnu sobu da spavas. .nema mnogo hrane u frizideru, ali snacemo se..hranicemo se egom I patriotizmom!

Mateja

pre 7 godina

Citam komentare i cudim se nasem narodu... pa sve i da nije u pravu (a jeste) stanite jednom na stranu srba ma s koje strane Drine, nemojte glumiti neke Evropejce kad jedva za internet para imate... pa sta ako je covek bogat, sposobniji je od svih vas sto bacate hejt ovuda, ko ce ako on nece... ako draze ti je strano idi i ostani tamo!

Mitar

pre 7 godina

@Banjalučanin
Demokratski je izabran da vrši funkciju predsjednika RS onako kako je to Ustavom RS, odnosno Dejtonskim sporazumom definisano. Zna se šta su nadležnosti predsjednika entiteta u BiH. Pa čak i da je RS država, Dodik se bavi izvršnim poslovima, on postavlja, imenuje ljude na funkcije, dogovara poslove u nadležnosti ministarstava, brine o poreskoj, zdravstvenoj, prosvetnoj politici (usput rečeno katastrofalno), on nameće svoje stavove parlamentu RS koji potom mora da se dovija kako da zakonodavno 'provuče' stvari koje on zamisli (npr. referendum čiji rezultati uopšte nisu objavljeni u službenom glasniku) itd. Za to nije biran.
Na kraju krajeva, ovo je 2017, nije 1996. Morao je da smisli neku drugu političku platformu, osim ponavljanja dvije stvari (međusobno dijametralno suprotne), 1) Dejtonski sporazum se mora poštovati i 2) BiH ne funkcioniše kao država. Izlizano, promašeno i katastrofalno prije svega po srpski narod.
Silni milioni su potrošeni na lobiranje. Rezultat? Završio je na crnoj listi USA. Katastrofa.

Pero S

pre 7 godina

Dodik je mislio na crkvu na Budaku, koja se nalazi u blizini Srebrenice. Cjelokupna bošnjačka politička bolumenta i "nezavisna" međunarodna zajednica upregla se da dokaže da "crkva vrijeđa osjećaje Bošnjska i da se ne smije graditi". To je bio neviđeni pritisak i linč nad srpskim političarima. Zamislite crkva vrijeđa osjećaje Bošnjaka! Da je to tada prošlo vjerovatno svaka srpska porodica više ne bi mogla davati djeci srpska imena, jer bi to vrijeđalo osjećaje Bošnjaka. Ja vas razumijem u Srbiji da ne razumijete odnose u BiH, ali zato vas molim da se ni ne mješate. Volim Srbiju, ali Republiku Srpsku volim mnogo više! Pozdrav iz Republike Srpske.

Dragan

pre 7 godina

Van svake pameti.Narod nezna koji se pritisak vrsi na Dodika.Dok je Dodika RS ce postojati, jer se on jedini zalaze za srbe da RS opstane i bude jaca.Podrzavam Dodika 100%.

mama mila

pre 7 godina

ono kad objavis vest da si pozvan na inauguraciju predsednika, pa sledeća vest da ti ta država uvodi sankcije i blokira imovinu na njenoj teritoriji. kombinacija te dve vesti podize definiciju blama na viši nivo.

KO VOLI MORA DA NAVIKNE I NA BOLI

pre 7 godina

Samo tako Dodo kuco i palikuco jednog smo ispratili i evo tebe ko od spasioca dobrog i da nas vratis opet u 15 vek,,,ako bre tako treba mi te volimo iako nam ni korenje nece pomoci ali mi te ne damo po cenu sargarepe.

Rajvosa

pre 7 godina

Mogu li napraviti dzamiju u tvom dvoristu u Laktasima ? Pa kad Ameri kazu rusi Bakir kaze e ne mogu dzamiju srusiti nisam ni crkvu ... sve na stranu, al' ova crkva u privatnom dvoristu je bruka i sramota, i kada se ti hvatas za tu slamku da pokrenes "narod".. e onda si nisko pao... ti i terorista Bilal Bosnic ste raja sa crne liste... zapitaj se malo majstore. Ublehe ne vise ne pale ni kod radikala u RS.

Zapadna Srbija

pre 7 godina

ta crkva je ne samo srpska, nego i civilizacijska sramota! sagraditi 'inat crkvu' u neposrednoj blizini groblja zrtava srebrenicke sramote perverzno je, bolesno i neshvatljivo na nacin svojstven samo prekodrinskim srbima. da vas ne pitam gde ce vam dusa, znate vi to dobro.

Tuzlak

pre 7 godina

U dosta stvari se i slazem sa Miletom, ali na zalost ponasa se kao slon u ducanu sa porculanom. Niko se nije ovajdio ko je jenkijima gurao prst u oko...ili neku drugu supljinu.

Alan Ford

pre 7 godina

Lopov, kriminalac, prevarant i ratni profiter. Ukinuo Vojsku RS, pasoš i ličnu kartu RS, platni promet sa Srbijom, registarske tablice Republike Srpske, himnu i grb Republike Srpske. Slavu Republike Srpske. Potpisao Brčko distrikt i teritorijalno presjekao Srpsku na dva dela... Hoćete li da bastavim???

da

pre 7 godina

samo pratite trag novca i ko na zapadu ukljucujuci i jevreje ima koristi od toga da dodik tako lako opstaje na vlasti i pored svega ovoga. sta vi mislite neko dosta mocan ga tu drzi ko ja jos uvek nemogu da saznam. sta vi mislite

Ma ja

pre 7 godina

Nema veze sto je crkva napravljena u dvoristu Fate Orlovic. Protjeras nekog, pobijes mu pola familije, u dvoristu mu napravis crkvu i kad se nena vrati kuci kazes pa ne mogu rustiti crkve, nije u redu. I sad kao Ameri su krivi jer traze da se crkva rusi.

Sani

pre 7 godina

Ko o cemu Dodik o poštenju i Dejtonu. Kao prvo da si dobio poziv za USA to bi sve islo preko Americke ambasade.Budi siguran da nisi toliki igrac kao sto volis sebe da predstaviš.

Banjalučanin

pre 7 godina

@Budi siguran da nisi toliki igrac kao sto volis sebe da predstaviš.
(Sani, 19. januar 2017 21:18)

Nije taki veliki, ali nije ni tako mali kako mnogi vole da ga vide. Mnogi odavde ga nešto i ne vole. Ipak, ponašamo se kao Amerikanci u smislu da poštujemo i podržavamo izabranog nam predsjednika čak i ako nije naša politička opcija. To se moglo i čuti i vidjeti i sada, tako je u srpskom narodu u RS, a tako će i ostati.

Sani

pre 7 godina

Ko o cemu Dodik o poštenju i Dejtonu. Kao prvo da si dobio poziv za USA to bi sve islo preko Americke ambasade.Budi siguran da nisi toliki igrac kao sto volis sebe da predstaviš.

Banjalučanin

pre 7 godina

@Budi siguran da nisi toliki igrac kao sto volis sebe da predstaviš.
(Sani, 19. januar 2017 21:18)

Nije taki veliki, ali nije ni tako mali kako mnogi vole da ga vide. Mnogi odavde ga nešto i ne vole. Ipak, ponašamo se kao Amerikanci u smislu da poštujemo i podržavamo izabranog nam predsjednika čak i ako nije naša politička opcija. To se moglo i čuti i vidjeti i sada, tako je u srpskom narodu u RS, a tako će i ostati.

Ma ja

pre 7 godina

Nema veze sto je crkva napravljena u dvoristu Fate Orlovic. Protjeras nekog, pobijes mu pola familije, u dvoristu mu napravis crkvu i kad se nena vrati kuci kazes pa ne mogu rustiti crkve, nije u redu. I sad kao Ameri su krivi jer traze da se crkva rusi.

Vuk

pre 7 godina

Nije mu smetalo kada je na američkim tenkovima došao na vlast , kada je legalnog predsjednika RS istjerao iz njegovih prostorija i uz američku pomoć zabranio mu da se vrati u njih , nije mu smetalo kada je u mjestu Smrtić kod Dervente poslao srpsku policiju da puca u srpsku policiju , nije mu smetalo kada je izglasao formiranje suda i tužilaštva BiH, nije mu smetalo kada je prinudio Biljanau Plavšić da ide u Hag , nije mu smetalo kada je svom maloljetnom sinu u to vrijeme iz sredstava IRB-a dao 3 miliona KM (cca 1,5 miliona Evra) kredita a sad našao da priča o moralu.On je najveće zlo srpskog naroda , čovjek koji je RS dovukao na prosjački štap i dužničko ropstvo , a sebi i svojim pajtosima kriminalcima obezbjedio enormno bogatstvo.Znam da ovo nećete objaviti ali su to činjenice.

da

pre 7 godina

samo pratite trag novca i ko na zapadu ukljucujuci i jevreje ima koristi od toga da dodik tako lako opstaje na vlasti i pored svega ovoga. sta vi mislite neko dosta mocan ga tu drzi ko ja jos uvek nemogu da saznam. sta vi mislite

neutralni felsh

pre 7 godina

Jedini naš političar koji zna da se suprotstavi strancima i njihovoj prepotentnoj politici!Cijenim ga, pošto nije bezkičmenjak kada su u pitanju odnosi sa međunarodnom zajednicom.
(zeitgeist, 20. januar 2017 05:41)


lako je biti hrabar preko tudje grbace. ako nesto bude, nece dodik ginuti nego takvi kao ti.

Istina

pre 7 godina

Ne govori Dodik o crkvi na imovini Fate Orllovic, nego o crkvi koju je srbin izgradio na svojoj zemlji i koja se nalazi na brezuljku 2-3 kilometra od memorijalnog kompleksa u Potocarima. E sada crkva smeta muslimanima jer misle da je ovo 15. vijek i da age i begovi daju dozvole za gradnju crkve. Inace, covjeku koji sagradio crkvicu na svojoj zemlji pola porodice su pobili ti isti koji zele rusiti crkvu.

Firka

pre 7 godina

"Ne govori Dodik o crkvi na imovini Fate Orllovic, nego o crkvi koju je srbin izgradio na svojoj zemlji i koja se nalazi na brezuljku 2-3 kilometra od memorijalnog kompleksa u Potocarima. E sada crkva smeta muslimanima jer misle da je ovo 15. vijek i da age i begovi daju dozvole za gradnju crkve. Inace, covjeku koji sagradio crkvicu na svojoj zemlji pola porodice su pobili ti isti koji zele rusiti crkvu.
(Istina, 20. januar 2017 08:36)"

Bolje stavi sebi naziv "laž 100%"
Crkva je izgrađena daleko od bilo kakve srpske kuće, nalazi se tik iznad memorijalnog kompleksa Potočari, udaljena možda 200 m, samo mjesto izgradnje crkve je bolesno, slično nešto nema na svijetu, pogled iz crkvenog dvorišta ide na more bijelih spomenika, učasan prizor.

Zapadna Srbija

pre 7 godina

ta crkva je ne samo srpska, nego i civilizacijska sramota! sagraditi 'inat crkvu' u neposrednoj blizini groblja zrtava srebrenicke sramote perverzno je, bolesno i neshvatljivo na nacin svojstven samo prekodrinskim srbima. da vas ne pitam gde ce vam dusa, znate vi to dobro.

Trebinje Grigorije

pre 7 godina

Crkva je napravljena na tuđoj zemlji, bez saglasnosti vlasnika, i stoga je, po zakonima RS, nelegalan objekat, i treba je srušiti. A SPC-u je na obraz što su je napravili.

Pero S

pre 7 godina

Dodik je mislio na crkvu na Budaku, koja se nalazi u blizini Srebrenice. Cjelokupna bošnjačka politička bolumenta i "nezavisna" međunarodna zajednica upregla se da dokaže da "crkva vrijeđa osjećaje Bošnjska i da se ne smije graditi". To je bio neviđeni pritisak i linč nad srpskim političarima. Zamislite crkva vrijeđa osjećaje Bošnjaka! Da je to tada prošlo vjerovatno svaka srpska porodica više ne bi mogla davati djeci srpska imena, jer bi to vrijeđalo osjećaje Bošnjaka. Ja vas razumijem u Srbiji da ne razumijete odnose u BiH, ali zato vas molim da se ni ne mješate. Volim Srbiju, ali Republiku Srpsku volim mnogo više! Pozdrav iz Republike Srpske.

samo to?

pre 7 godina

U Bijeljini su posle rata isforsirali zidanje džamije, iako su, kopajući temelje, naišli na ostatke crkve iz 13 il 14 veka. Samo su nastavili zidanje.

Rajvosa

pre 7 godina

Mogu li napraviti dzamiju u tvom dvoristu u Laktasima ? Pa kad Ameri kazu rusi Bakir kaze e ne mogu dzamiju srusiti nisam ni crkvu ... sve na stranu, al' ova crkva u privatnom dvoristu je bruka i sramota, i kada se ti hvatas za tu slamku da pokrenes "narod".. e onda si nisko pao... ti i terorista Bilal Bosnic ste raja sa crne liste... zapitaj se malo majstore. Ublehe ne vise ne pale ni kod radikala u RS.

Miha

pre 7 godina

Napraviti crkvu ispred 8000 grobova samo radi provokacije je bolesno za sav um.
I odbio si da je makneš? Vidi de koliko si dosledan pozicije koju držiš već deceniju.

Montoya

pre 7 godina

zao mi ovog Mileta napacenog, ako ti I drugi uvedu sankcije, dacu ti ja dnevnu sobu da spavas. .nema mnogo hrane u frizideru, ali snacemo se..hranicemo se egom I patriotizmom!

Kralj megacar

pre 7 godina

Dodik sasvim razumno i po svim zakonim branin svoju drzavu i svoj narod.
Dostojanstveno i hrabro za razliku od svih drugih placenika.
Narod srpski bi trebao da ga slavi vise nego celu vladu Srbije.

Moze

pre 7 godina

Nije to ta crkva koja se nalazi u dvorištu Fate Orlovic on prica o crkvi koja izgrađena u potocarima kod osnovne škole sa desne strane magistralnog puta bratunac Srebrenica izgrađena je bespravno na bošnjačkom imanju kao i ona u konjevic polju u dvorištu i ispred kuće Fate Orlovic još da dodam da u konjevic polju i u potocarima gdje se spominje ta crkva nikada nisu živjeli srbi to su etnički čisto bošnjačka mjesta i još uvijek su tako da se zna pa ko god želi da komentarise nek ima tačne podatke. P.S. ja sam iz tih krajeva.pozz.

mama mila

pre 7 godina

ono kad objavis vest da si pozvan na inauguraciju predsednika, pa sledeća vest da ti ta država uvodi sankcije i blokira imovinu na njenoj teritoriji. kombinacija te dve vesti podize definiciju blama na viši nivo.

voodoo

pre 7 godina

Jos samo da ti neko veruje, meni je dovoljno ovo sto se hvali nekim odnosima sa Nikolicem i Vucicem, jer se radi o coveku koji podseticu nije saradjivao nego dolazio na mitinge u kampanja i Kostunici kada je bio najpopularniji ovde i Tadicu i Vucicu, znaci ne saradnja predsednika Rep. Srpske sa vlastima Srbije nego ucestvovanje na mitinzima, podrska u kampanji i to redom sve tri partije koje su vladala u Srbiji poslednjih 12 godina. Sta dalje reci, ja mislim da to dovoljno govori o karakteru.

KO VOLI MORA DA NAVIKNE I NA BOLI

pre 7 godina

Samo tako Dodo kuco i palikuco jednog smo ispratili i evo tebe ko od spasioca dobrog i da nas vratis opet u 15 vek,,,ako bre tako treba mi te volimo iako nam ni korenje nece pomoci ali mi te ne damo po cenu sargarepe.

starac Foca

pre 7 godina

Naravno da su velike sile garant mirovnih sporazuma.

Zato treba uvek imati u vidu da uz svoje postujes i njihove interese.

Ignorisanje njihovih interesa ili nepoznavanje istih, losa komunikacija

i sukob sa istima, obicno dovede do katastrofe.

Mitar

pre 7 godina

@Banjalučanin
Demokratski je izabran da vrši funkciju predsjednika RS onako kako je to Ustavom RS, odnosno Dejtonskim sporazumom definisano. Zna se šta su nadležnosti predsjednika entiteta u BiH. Pa čak i da je RS država, Dodik se bavi izvršnim poslovima, on postavlja, imenuje ljude na funkcije, dogovara poslove u nadležnosti ministarstava, brine o poreskoj, zdravstvenoj, prosvetnoj politici (usput rečeno katastrofalno), on nameće svoje stavove parlamentu RS koji potom mora da se dovija kako da zakonodavno 'provuče' stvari koje on zamisli (npr. referendum čiji rezultati uopšte nisu objavljeni u službenom glasniku) itd. Za to nije biran.
Na kraju krajeva, ovo je 2017, nije 1996. Morao je da smisli neku drugu političku platformu, osim ponavljanja dvije stvari (međusobno dijametralno suprotne), 1) Dejtonski sporazum se mora poštovati i 2) BiH ne funkcioniše kao država. Izlizano, promašeno i katastrofalno prije svega po srpski narod.
Silni milioni su potrošeni na lobiranje. Rezultat? Završio je na crnoj listi USA. Katastrofa.

Ilija Jugovic 1941

pre 7 godina

Ne valja ti Mile rabota. Udaras na najacu silu na svetu, a predstavljas Republiku Srpsku. Ti ces se, kao u vecini takvih slucajeva u istoriji bezbedno povuci, a narod ce da ispasta.
Kakva je to pamet gradila crkvu, iznad grobova zrtava masakra, muslimanske veroispovesti. Tek kad se oslobodimo takve antipameti, zakoracicemo u srecniju buducnost. Crkva je sad tu u treba da ostane. Za razumne ona ce biti spomenik gluposti onoga ko je odlucio da je na tom mestu zida. Upravo je taj protivnik pravoslavlja i to iznutra, a ova negodovanja su samo posledica.

Mateja

pre 7 godina

Citam komentare i cudim se nasem narodu... pa sve i da nije u pravu (a jeste) stanite jednom na stranu srba ma s koje strane Drine, nemojte glumiti neke Evropejce kad jedva za internet para imate... pa sta ako je covek bogat, sposobniji je od svih vas sto bacate hejt ovuda, ko ce ako on nece... ako draze ti je strano idi i ostani tamo!

Zemun grad

pre 7 godina

To je ista Amerika koja je napisala plan Z4, kao i Dejtonski sporazum kojim je priznata konstitutivnost Republike Srpske. Ista drzava, ciji je pregovarac Holbruk, uz pretnje Izedbegovicu, zaustavio ofanzivu na Banja Luku. Ta Amerika je do poslednjeg trenutka podrzavala integritet SFRJ u ciji je razvoj za nekoliko decenija ulozila blizu dvesta milijardi dolara. Nije se Amerika bunila ni kada je Milosevic ukinuo nadleznosti autonomnih pokrajina...
Politika devedesetih, poput danasnje Dodikove,a tada i brutalno ratna, okrenula je tu Ameriku protiv Srba i Srbije, i ne samo SAD vec i skoro citavu planetu.

Alan Ford

pre 7 godina

Lopov, kriminalac, prevarant i ratni profiter. Ukinuo Vojsku RS, pasoš i ličnu kartu RS, platni promet sa Srbijom, registarske tablice Republike Srpske, himnu i grb Republike Srpske. Slavu Republike Srpske. Potpisao Brčko distrikt i teritorijalno presjekao Srpsku na dva dela... Hoćete li da bastavim???

giga

pre 7 godina

Dodik je legalno izabrani predsednik RS,hiljadu puta sam ga cuo da je dogovor u Dejtonu garancija opstanka BiH,a sada mu uveli sankcije zbog podrivanja dejtonskog sporazuma,da nije tuzno bilo bi smesno!
A ovi sto likuju zbog toga,neka malo olade,bice im bolje i lakse progutati ono sto ce se desiti.
Zbog kratkovidosti sarajevske politike,i zelje da se upravlja Srbima direktivama SDA,BiH sve manje ima sansu da opstane,na zalost ali je tako,oni koji se predstavljaju kao branioci BiH u stvari ruse istu,tako da smo mi svi taoci islamskog fundamentalizma.
Gospodim Dodik je zaustavio urusavanje RS pa i nije po volji mnogima,zato se nadamo realnijem pristupu nove Americke administracije koja bi donela stabilnos u BiH i potreban ekonomski napredak svima,a to znaci ravnopravan status Srpske u BiH!

sale

pre 7 godina

Dok god postoji mržnja Dodik i Bakir održavaju kontrolu. Mržnja postoji dok su god oba na vlasti. Dok god su oba na vlasti nema ekonomskog napretka. Bez ekonomskog napretka nema alternative mržnji. Dakle cilj je održavanje mržnje na visokom nivou da bi OBA ostali na vlasti jer bože moj jedin oni znaju šta je najbolje za njihov narod.

delfi

pre 7 godina

Tragično je da se religija koristi u nacionalističke svrhe (bilo koja strana). Na žalost to se događa i nije pojava od jučer. Da nisu Turci okupirali Bosnu i ostali 500 godina islama ne bi ni bilo, Bosna bi bila pretežito katolička jer ne bi bilo ni premještanja pravoslavnog stanovništva prema zapadu, ne bi bilo bar nekih od ratova. Ali bilo je kako je bilo i ovo što imamo posljedica je onog što je bilo. Naš zadatak je kako sa što manje tragedija i nepravde usmjerit društvo u bolju budućnost. To se ne postiže provokacijama, vrijeđanjem, prkosom, trijumfalizmom... ali ni predimenzioniranjem tragedije. Jedini put je istina, prave dimenzije stvarnih događaja, ne zloupotrebljavat ni tragediju ni pobjedu, biti fer i pošten.

zeitgeist

pre 7 godina

Jedini naš političar koji zna da se suprotstavi strancima i njihovoj prepotentnoj politici!Cijenim ga, pošto nije bezkičmenjak kada su u pitanju odnosi sa međunarodnom zajednicom.

Tuzlak

pre 7 godina

U dosta stvari se i slazem sa Miletom, ali na zalost ponasa se kao slon u ducanu sa porculanom. Niko se nije ovajdio ko je jenkijima gurao prst u oko...ili neku drugu supljinu.

Dragan

pre 7 godina

Van svake pameti.Narod nezna koji se pritisak vrsi na Dodika.Dok je Dodika RS ce postojati, jer se on jedini zalaze za srbe da RS opstane i bude jaca.Podrzavam Dodika 100%.

pp

pre 7 godina

ovo kroz sta prolazi republika srpska, je direktno krivo politicko rukovodstvo...oni su dovedeni od strane amera i sluge su amerima i nato ciljevima, sve ostalo losa predstava za narod...

Sve me rane moga roda bole

pre 7 godina

Srpska stratista nemaju ni putokaz. Da ne pricam o putokazima i visejezicnim tablama! Zasto to prvo ne napravimo, pa nase memorijalne centre pa tek onda crkvu?
E kad tako budemo radili znacice da smo poceli da cenimo sebe, da brojimo svoje zrtve i da smo poceli da pamtimo.
Do tad - gubitnistvo i pasivizam, i puko reagovanje na ono sto rade drugi.

Pax

pre 7 godina

Americka administracija ponasa se poput nezrelog deteta koje svesno da cini pogresne stvari ipak ne odustaje samo iz inata i pakosti. Podela na dobre i lose momke i politika dvostrukih standarda u kojima se kaznjava jedna i podrzava samo druga strana nikome nije donela dobro. Iako nisam Dodikov simpatizer, ovo su pogresni potezi odlazece administracije koji samo produbljuju podele.

jovan

pre 7 godina

@(Zemun grad, 20. januar 2017 11:05)

Upravo tako . Mnogi zaboravljaju da su Rusija i Kina priznale nezavisnost otcepljenih republika pre nego sto su to uradile SAD.

Sani

pre 7 godina

Ko o cemu Dodik o poštenju i Dejtonu. Kao prvo da si dobio poziv za USA to bi sve islo preko Americke ambasade.Budi siguran da nisi toliki igrac kao sto volis sebe da predstaviš.

Ma ja

pre 7 godina

Nema veze sto je crkva napravljena u dvoristu Fate Orlovic. Protjeras nekog, pobijes mu pola familije, u dvoristu mu napravis crkvu i kad se nena vrati kuci kazes pa ne mogu rustiti crkve, nije u redu. I sad kao Ameri su krivi jer traze da se crkva rusi.

Banjalučanin

pre 7 godina

@Budi siguran da nisi toliki igrac kao sto volis sebe da predstaviš.
(Sani, 19. januar 2017 21:18)

Nije taki veliki, ali nije ni tako mali kako mnogi vole da ga vide. Mnogi odavde ga nešto i ne vole. Ipak, ponašamo se kao Amerikanci u smislu da poštujemo i podržavamo izabranog nam predsjednika čak i ako nije naša politička opcija. To se moglo i čuti i vidjeti i sada, tako je u srpskom narodu u RS, a tako će i ostati.

da

pre 7 godina

samo pratite trag novca i ko na zapadu ukljucujuci i jevreje ima koristi od toga da dodik tako lako opstaje na vlasti i pored svega ovoga. sta vi mislite neko dosta mocan ga tu drzi ko ja jos uvek nemogu da saznam. sta vi mislite

Kralj megacar

pre 7 godina

Dodik sasvim razumno i po svim zakonim branin svoju drzavu i svoj narod.
Dostojanstveno i hrabro za razliku od svih drugih placenika.
Narod srpski bi trebao da ga slavi vise nego celu vladu Srbije.

zeitgeist

pre 7 godina

Jedini naš političar koji zna da se suprotstavi strancima i njihovoj prepotentnoj politici!Cijenim ga, pošto nije bezkičmenjak kada su u pitanju odnosi sa međunarodnom zajednicom.

Mateja

pre 7 godina

Citam komentare i cudim se nasem narodu... pa sve i da nije u pravu (a jeste) stanite jednom na stranu srba ma s koje strane Drine, nemojte glumiti neke Evropejce kad jedva za internet para imate... pa sta ako je covek bogat, sposobniji je od svih vas sto bacate hejt ovuda, ko ce ako on nece... ako draze ti je strano idi i ostani tamo!

Istina

pre 7 godina

Ne govori Dodik o crkvi na imovini Fate Orllovic, nego o crkvi koju je srbin izgradio na svojoj zemlji i koja se nalazi na brezuljku 2-3 kilometra od memorijalnog kompleksa u Potocarima. E sada crkva smeta muslimanima jer misle da je ovo 15. vijek i da age i begovi daju dozvole za gradnju crkve. Inace, covjeku koji sagradio crkvicu na svojoj zemlji pola porodice su pobili ti isti koji zele rusiti crkvu.

Dragan

pre 7 godina

Van svake pameti.Narod nezna koji se pritisak vrsi na Dodika.Dok je Dodika RS ce postojati, jer se on jedini zalaze za srbe da RS opstane i bude jaca.Podrzavam Dodika 100%.

Pero S

pre 7 godina

Dodik je mislio na crkvu na Budaku, koja se nalazi u blizini Srebrenice. Cjelokupna bošnjačka politička bolumenta i "nezavisna" međunarodna zajednica upregla se da dokaže da "crkva vrijeđa osjećaje Bošnjska i da se ne smije graditi". To je bio neviđeni pritisak i linč nad srpskim političarima. Zamislite crkva vrijeđa osjećaje Bošnjaka! Da je to tada prošlo vjerovatno svaka srpska porodica više ne bi mogla davati djeci srpska imena, jer bi to vrijeđalo osjećaje Bošnjaka. Ja vas razumijem u Srbiji da ne razumijete odnose u BiH, ali zato vas molim da se ni ne mješate. Volim Srbiju, ali Republiku Srpsku volim mnogo više! Pozdrav iz Republike Srpske.

giga

pre 7 godina

Dodik je legalno izabrani predsednik RS,hiljadu puta sam ga cuo da je dogovor u Dejtonu garancija opstanka BiH,a sada mu uveli sankcije zbog podrivanja dejtonskog sporazuma,da nije tuzno bilo bi smesno!
A ovi sto likuju zbog toga,neka malo olade,bice im bolje i lakse progutati ono sto ce se desiti.
Zbog kratkovidosti sarajevske politike,i zelje da se upravlja Srbima direktivama SDA,BiH sve manje ima sansu da opstane,na zalost ali je tako,oni koji se predstavljaju kao branioci BiH u stvari ruse istu,tako da smo mi svi taoci islamskog fundamentalizma.
Gospodim Dodik je zaustavio urusavanje RS pa i nije po volji mnogima,zato se nadamo realnijem pristupu nove Americke administracije koja bi donela stabilnos u BiH i potreban ekonomski napredak svima,a to znaci ravnopravan status Srpske u BiH!

samo to?

pre 7 godina

U Bijeljini su posle rata isforsirali zidanje džamije, iako su, kopajući temelje, naišli na ostatke crkve iz 13 il 14 veka. Samo su nastavili zidanje.

Trebinje Grigorije

pre 7 godina

Crkva je napravljena na tuđoj zemlji, bez saglasnosti vlasnika, i stoga je, po zakonima RS, nelegalan objekat, i treba je srušiti. A SPC-u je na obraz što su je napravili.

neutralni felsh

pre 7 godina

Jedini naš političar koji zna da se suprotstavi strancima i njihovoj prepotentnoj politici!Cijenim ga, pošto nije bezkičmenjak kada su u pitanju odnosi sa međunarodnom zajednicom.
(zeitgeist, 20. januar 2017 05:41)


lako je biti hrabar preko tudje grbace. ako nesto bude, nece dodik ginuti nego takvi kao ti.

Zapadna Srbija

pre 7 godina

ta crkva je ne samo srpska, nego i civilizacijska sramota! sagraditi 'inat crkvu' u neposrednoj blizini groblja zrtava srebrenicke sramote perverzno je, bolesno i neshvatljivo na nacin svojstven samo prekodrinskim srbima. da vas ne pitam gde ce vam dusa, znate vi to dobro.

Firka

pre 7 godina

"Ne govori Dodik o crkvi na imovini Fate Orllovic, nego o crkvi koju je srbin izgradio na svojoj zemlji i koja se nalazi na brezuljku 2-3 kilometra od memorijalnog kompleksa u Potocarima. E sada crkva smeta muslimanima jer misle da je ovo 15. vijek i da age i begovi daju dozvole za gradnju crkve. Inace, covjeku koji sagradio crkvicu na svojoj zemlji pola porodice su pobili ti isti koji zele rusiti crkvu.
(Istina, 20. januar 2017 08:36)"

Bolje stavi sebi naziv "laž 100%"
Crkva je izgrađena daleko od bilo kakve srpske kuće, nalazi se tik iznad memorijalnog kompleksa Potočari, udaljena možda 200 m, samo mjesto izgradnje crkve je bolesno, slično nešto nema na svijetu, pogled iz crkvenog dvorišta ide na more bijelih spomenika, učasan prizor.

Vuk

pre 7 godina

Nije mu smetalo kada je na američkim tenkovima došao na vlast , kada je legalnog predsjednika RS istjerao iz njegovih prostorija i uz američku pomoć zabranio mu da se vrati u njih , nije mu smetalo kada je u mjestu Smrtić kod Dervente poslao srpsku policiju da puca u srpsku policiju , nije mu smetalo kada je izglasao formiranje suda i tužilaštva BiH, nije mu smetalo kada je prinudio Biljanau Plavšić da ide u Hag , nije mu smetalo kada je svom maloljetnom sinu u to vrijeme iz sredstava IRB-a dao 3 miliona KM (cca 1,5 miliona Evra) kredita a sad našao da priča o moralu.On je najveće zlo srpskog naroda , čovjek koji je RS dovukao na prosjački štap i dužničko ropstvo , a sebi i svojim pajtosima kriminalcima obezbjedio enormno bogatstvo.Znam da ovo nećete objaviti ali su to činjenice.

Rajvosa

pre 7 godina

Mogu li napraviti dzamiju u tvom dvoristu u Laktasima ? Pa kad Ameri kazu rusi Bakir kaze e ne mogu dzamiju srusiti nisam ni crkvu ... sve na stranu, al' ova crkva u privatnom dvoristu je bruka i sramota, i kada se ti hvatas za tu slamku da pokrenes "narod".. e onda si nisko pao... ti i terorista Bilal Bosnic ste raja sa crne liste... zapitaj se malo majstore. Ublehe ne vise ne pale ni kod radikala u RS.

voodoo

pre 7 godina

Jos samo da ti neko veruje, meni je dovoljno ovo sto se hvali nekim odnosima sa Nikolicem i Vucicem, jer se radi o coveku koji podseticu nije saradjivao nego dolazio na mitinge u kampanja i Kostunici kada je bio najpopularniji ovde i Tadicu i Vucicu, znaci ne saradnja predsednika Rep. Srpske sa vlastima Srbije nego ucestvovanje na mitinzima, podrska u kampanji i to redom sve tri partije koje su vladala u Srbiji poslednjih 12 godina. Sta dalje reci, ja mislim da to dovoljno govori o karakteru.

Pax

pre 7 godina

Americka administracija ponasa se poput nezrelog deteta koje svesno da cini pogresne stvari ipak ne odustaje samo iz inata i pakosti. Podela na dobre i lose momke i politika dvostrukih standarda u kojima se kaznjava jedna i podrzava samo druga strana nikome nije donela dobro. Iako nisam Dodikov simpatizer, ovo su pogresni potezi odlazece administracije koji samo produbljuju podele.

Miha

pre 7 godina

Napraviti crkvu ispred 8000 grobova samo radi provokacije je bolesno za sav um.
I odbio si da je makneš? Vidi de koliko si dosledan pozicije koju držiš već deceniju.

KO VOLI MORA DA NAVIKNE I NA BOLI

pre 7 godina

Samo tako Dodo kuco i palikuco jednog smo ispratili i evo tebe ko od spasioca dobrog i da nas vratis opet u 15 vek,,,ako bre tako treba mi te volimo iako nam ni korenje nece pomoci ali mi te ne damo po cenu sargarepe.

Mitar

pre 7 godina

@Banjalučanin
Demokratski je izabran da vrši funkciju predsjednika RS onako kako je to Ustavom RS, odnosno Dejtonskim sporazumom definisano. Zna se šta su nadležnosti predsjednika entiteta u BiH. Pa čak i da je RS država, Dodik se bavi izvršnim poslovima, on postavlja, imenuje ljude na funkcije, dogovara poslove u nadležnosti ministarstava, brine o poreskoj, zdravstvenoj, prosvetnoj politici (usput rečeno katastrofalno), on nameće svoje stavove parlamentu RS koji potom mora da se dovija kako da zakonodavno 'provuče' stvari koje on zamisli (npr. referendum čiji rezultati uopšte nisu objavljeni u službenom glasniku) itd. Za to nije biran.
Na kraju krajeva, ovo je 2017, nije 1996. Morao je da smisli neku drugu političku platformu, osim ponavljanja dvije stvari (međusobno dijametralno suprotne), 1) Dejtonski sporazum se mora poštovati i 2) BiH ne funkcioniše kao država. Izlizano, promašeno i katastrofalno prije svega po srpski narod.
Silni milioni su potrošeni na lobiranje. Rezultat? Završio je na crnoj listi USA. Katastrofa.

Montoya

pre 7 godina

zao mi ovog Mileta napacenog, ako ti I drugi uvedu sankcije, dacu ti ja dnevnu sobu da spavas. .nema mnogo hrane u frizideru, ali snacemo se..hranicemo se egom I patriotizmom!

Alan Ford

pre 7 godina

Lopov, kriminalac, prevarant i ratni profiter. Ukinuo Vojsku RS, pasoš i ličnu kartu RS, platni promet sa Srbijom, registarske tablice Republike Srpske, himnu i grb Republike Srpske. Slavu Republike Srpske. Potpisao Brčko distrikt i teritorijalno presjekao Srpsku na dva dela... Hoćete li da bastavim???

Zemun grad

pre 7 godina

To je ista Amerika koja je napisala plan Z4, kao i Dejtonski sporazum kojim je priznata konstitutivnost Republike Srpske. Ista drzava, ciji je pregovarac Holbruk, uz pretnje Izedbegovicu, zaustavio ofanzivu na Banja Luku. Ta Amerika je do poslednjeg trenutka podrzavala integritet SFRJ u ciji je razvoj za nekoliko decenija ulozila blizu dvesta milijardi dolara. Nije se Amerika bunila ni kada je Milosevic ukinuo nadleznosti autonomnih pokrajina...
Politika devedesetih, poput danasnje Dodikove,a tada i brutalno ratna, okrenula je tu Ameriku protiv Srba i Srbije, i ne samo SAD vec i skoro citavu planetu.

pp

pre 7 godina

ovo kroz sta prolazi republika srpska, je direktno krivo politicko rukovodstvo...oni su dovedeni od strane amera i sluge su amerima i nato ciljevima, sve ostalo losa predstava za narod...

Moze

pre 7 godina

Nije to ta crkva koja se nalazi u dvorištu Fate Orlovic on prica o crkvi koja izgrađena u potocarima kod osnovne škole sa desne strane magistralnog puta bratunac Srebrenica izgrađena je bespravno na bošnjačkom imanju kao i ona u konjevic polju u dvorištu i ispred kuće Fate Orlovic još da dodam da u konjevic polju i u potocarima gdje se spominje ta crkva nikada nisu živjeli srbi to su etnički čisto bošnjačka mjesta i još uvijek su tako da se zna pa ko god želi da komentarise nek ima tačne podatke. P.S. ja sam iz tih krajeva.pozz.

mama mila

pre 7 godina

ono kad objavis vest da si pozvan na inauguraciju predsednika, pa sledeća vest da ti ta država uvodi sankcije i blokira imovinu na njenoj teritoriji. kombinacija te dve vesti podize definiciju blama na viši nivo.

delfi

pre 7 godina

Tragično je da se religija koristi u nacionalističke svrhe (bilo koja strana). Na žalost to se događa i nije pojava od jučer. Da nisu Turci okupirali Bosnu i ostali 500 godina islama ne bi ni bilo, Bosna bi bila pretežito katolička jer ne bi bilo ni premještanja pravoslavnog stanovništva prema zapadu, ne bi bilo bar nekih od ratova. Ali bilo je kako je bilo i ovo što imamo posljedica je onog što je bilo. Naš zadatak je kako sa što manje tragedija i nepravde usmjerit društvo u bolju budućnost. To se ne postiže provokacijama, vrijeđanjem, prkosom, trijumfalizmom... ali ni predimenzioniranjem tragedije. Jedini put je istina, prave dimenzije stvarnih događaja, ne zloupotrebljavat ni tragediju ni pobjedu, biti fer i pošten.

Ilija Jugovic 1941

pre 7 godina

Ne valja ti Mile rabota. Udaras na najacu silu na svetu, a predstavljas Republiku Srpsku. Ti ces se, kao u vecini takvih slucajeva u istoriji bezbedno povuci, a narod ce da ispasta.
Kakva je to pamet gradila crkvu, iznad grobova zrtava masakra, muslimanske veroispovesti. Tek kad se oslobodimo takve antipameti, zakoracicemo u srecniju buducnost. Crkva je sad tu u treba da ostane. Za razumne ona ce biti spomenik gluposti onoga ko je odlucio da je na tom mestu zida. Upravo je taj protivnik pravoslavlja i to iznutra, a ova negodovanja su samo posledica.

Tuzlak

pre 7 godina

U dosta stvari se i slazem sa Miletom, ali na zalost ponasa se kao slon u ducanu sa porculanom. Niko se nije ovajdio ko je jenkijima gurao prst u oko...ili neku drugu supljinu.

starac Foca

pre 7 godina

Naravno da su velike sile garant mirovnih sporazuma.

Zato treba uvek imati u vidu da uz svoje postujes i njihove interese.

Ignorisanje njihovih interesa ili nepoznavanje istih, losa komunikacija

i sukob sa istima, obicno dovede do katastrofe.

sale

pre 7 godina

Dok god postoji mržnja Dodik i Bakir održavaju kontrolu. Mržnja postoji dok su god oba na vlasti. Dok god su oba na vlasti nema ekonomskog napretka. Bez ekonomskog napretka nema alternative mržnji. Dakle cilj je održavanje mržnje na visokom nivou da bi OBA ostali na vlasti jer bože moj jedin oni znaju šta je najbolje za njihov narod.

jovan

pre 7 godina

@(Zemun grad, 20. januar 2017 11:05)

Upravo tako . Mnogi zaboravljaju da su Rusija i Kina priznale nezavisnost otcepljenih republika pre nego sto su to uradile SAD.

Sve me rane moga roda bole

pre 7 godina

Srpska stratista nemaju ni putokaz. Da ne pricam o putokazima i visejezicnim tablama! Zasto to prvo ne napravimo, pa nase memorijalne centre pa tek onda crkvu?
E kad tako budemo radili znacice da smo poceli da cenimo sebe, da brojimo svoje zrtve i da smo poceli da pamtimo.
Do tad - gubitnistvo i pasivizam, i puko reagovanje na ono sto rade drugi.