Sreda, 18.01.2017.

16:21

Završen sastanak s Mogerinijevom, Vučić o licemerju

Premijer Aleksandar Vučić i šefica diplomatije EU Federika Mogerini završili su hitan satanak u Davosu, a kako javlja izveštač B92, tema je bila Kosovo.

Izvor: B92

Završen sastanak s Mogerinijevom, Vuèiæ o licemerju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

174 Komentari

Sortiraj po:

Kapetan Ahab

pre 7 godina

"Imali smo usmeni sporazum"?!!!

Na usmeni sporazum se poziva čovek koji tvrdi da je diplomirani pravnik, a uz to se još hvali da je bio najbolji student generacije?!!!

Posle se čudimo što nam ovako traljavo i kilavo ide. Dok nas ovakvi vode, bolje neće ni moći!

Buna protiv (kaba) dahija

pre 7 godina

I meni zena dala usmeno da smem da svrljam pa me sacekao pismeni razvod.
(Burda, 18. januar 2017 17:36) # Link komentara

Hvala ti majstore na komentaru. Popravi mi veče.

ivan

pre 7 godina

@ Sava Centar:
'pa se informiši prije nego kucaš komentare!'

Evo, izvor IMF (MMF):

GDP (PPP) 2017 estimate Total $112.888 billion
Per capita $15,828 (excluding Kosovo)

ili

GDP (nominal) 2017 estimate Total $42.139 billion
Per capita $5,908 (excluding Kosovo)

skeptik

pre 7 godina

(Tex, 18. januar 2017 21:38)

Gresis. Savamala, voz, medijski mrak, lazni doktorati Stefanovica i Malog, Mercedes autobusi, Mubadala... ko je kriv za sva ova fijska i obecanja? EU ili nesposobna vlast? Nismo za sve krivi ali mogli smo i mozemo bolje.

nezavistan

pre 7 godina

Sve govori da ste vi g-dine i vasa stranka, pobedu na izborima shvatili da je drzava Srbija postala privatno-partiska svojina? A sta je sa gradjanima? U cijoj su oni svojini?
U svakom slucaju Briselsko klupko se pocelo razmotava.

copa

pre 7 godina

Ti i Toma ste imali sa Vojislavom usmeni dogovor pa ste ga izradili.
Sad ja treba da pomislim da si ti dogovorio bilo šta da njima?
Tako je to kada se svuda trpaš, trebao si napraviti jedan tim koji pregovara sa Kosovom.

Forma

pre 7 godina

On je ekspert da prepozna licemerje i zamagljivanje suštine formom. Primer: Slučajem Savamala se bave organi pravosuđa. A ti isti organi postave svetski rekord u slučaju Nebojša iz Beograda protiv Nin-a.

sasa jokic

pre 7 godina

Naravno da nikada necemo cuti sta je rekla Mogerini, a ona mi je sigurno u cetei oka rekla; Pa dobro bre sta ce vam onaj cirkus od voua, ona pokretna pravislavna crkva? Pa sta ste ocekivali, da vas Albanci docekaju sa pogacom i solju? Naravno posle klasicne diolomatske izjave, mir, stabilnost bla, bla, bla.
Srbija se obrukala po ko zna koji put, ovaj voz je slican postupku rusenja u Savamali, idiotski osmisljena akcija, koja je za cilj imala povecanje rejtinga kod nepismenih i lakovernih gradjana.
Medjutim ne moze se na isti nacin manipulisati medjunarodnom zajednicom.

POBUNA NEVIDLJIVIH

pre 7 godina

Ima li većeg licemerja nego postizati usmene dogovore o kojima niko ništa ne zna. Dokle će ovo trajati i EU dozvoljavati da se gospodari sa Balkana poigravaju politikom. Neka se obelodane svi transkripti razgovora i neka se potpišu validna dokumenta da bi pregovori postali javni. bez toga smo svi mi u ćorsokaku prepušteni jednoj oholoj vlasti, koja zna da u njenim manipulacijama ima podršku EU.

Tex

pre 7 godina

(picasso, 18. januar 2017 17:52)

Bravo, odlican komentar. Sada je kriv Vucic, pre 5 godina je bio kriv Tadic, pa Jeremic (kog trpaju na nivo Seselja jer se trudio kao lud da im oteza), a pre toga Kostunica, pre njega Djindjic a pre njega Sloba i ekipa, a zapad laze li laze i radi kako njima odgovara. I lazu nas jer znaju da Srbe mogu lagati i da ce se Srbi i posle opet pogledati u ogledalo i reci sebi ja sam kriv. Toliko su nas rasturili medijski da je Srbima bitnije sta ce zapad misliti o njima nego kakva je stvarna situacija. Da je obrnuta situacija bila sa ovim vozom, opet bi sve isto bilo, EU bi nama dramila i pola Srbije bi opet pljuvala svoju vlast, a Albanci bi aplaudirali svojima i bezdusno okrivljavali Srbe, nema analiticara koji je okrivio bilo sta sto su Albanci uradili u poslednjih 10 godina. Ne postuju ni jednu tacku koja njima ne odgovara, ne izglasavaju ZSO zbog zida, smatraju nepravdom kada se hapsi Haradinaj a hapse nase ljude zbog jakne, bombardovali nas mimo UN .... Ne kazem da smo imali idealnu vlast ali smo imali sve moguce pozicije, levo, desno, demokratski, narodno i uvek smo imali istu etiketu, zapitajte se zasto. Jedini dobar Srbin je onaj koji je uvek kriv za sve. A pogledas region i vidis da svuda raste ksenofobija, ali je uvek Srbija tu da se pljune i narod koji ce to oberucke da prihvati, naucili valjda, i onda se cudite sto to svi uveliko koriste. Mazohizam klasican.

ivan

pre 7 godina

Dobro, znaci doslo vreme da se potpise!?

I kranje je vreme...

Kako vidim:
Kosovo 1 800 000 (19), Crna Gora 600 000 (10),Hrvatska 4 200 000 (97), BiH 3 500 000 (41), ukupno 10 100 000 stanovnika i 167 milijardi $ BDP

i

Srbija sa 7 000 000 i 113 milijardi $ BDP...

Tu Srbija ne moze nista da diktira, vec treba da zastiti ono sto moze...

Sve ostalo je zabluda...

White bear

pre 7 godina

Ha, forma ugovora. Molim kolege početnike da pažljivo komentarišu, najgora stvar za pravnika je da napiše nešto što posle ne može da odbrani. Pozdrav iz NS (pravnik)

Kum

pre 7 godina

godinama vec komentarisete kako nas je lazljivi zuti DS unistio. Godinama ignorisete da je DS doveo spoljni dug na najnizi ikad i da smo u vreme DS imali najbolji odnos plate-troskovi, godinama ignorisete da su DacicVucic vlade taj dug podigle na istorijski najvecu cifru a da je danas korpa najtanja, struja najskuplja, da Bajatovic trosi sakom i kapom. Godinama ignorisete da je proces osamostaljivanja Kosova poceo za vreme SPS/SRS vlasti, a da se okoncava za vreme SPS/preruseni SRS vlasti. Sad ste poceli da negodujete po forumima? Negodujte tamo gde treba, glasajte za nekog. Za bilo koga, samo ne cekajte ovog da vam kaze da se strpite do leta, do zelene trave.....

Grunf

pre 7 godina

Prašinu koju političari s ovih prostora podižu samo prikrivaju svoju golotinju.Licemrje u politici je uvek individualno i zavisi od uzroka Zavisi samo da li sam licemrena ja ili druga strana.Licemjerje predstavlja lažno prikazivanje svojih vrlina ili prikazivanje sebe kao da posjedujemo vrline koje u stvari uopšte nemamo.Šta u ovom slučaju političari KiM ili Srbije imaju kao vrline?Šta političari uopte imaju od vrlina.Ja pa ja.Ja volim samo sebe.Sve je dobro dok su moji džepovi puni.Sve je u redu ako sam ja na vlasti.Prašinu koju političari s ovih prostora podižu samo prikrivaju svoju golotinju.Ko je video voz,a ko je video duge cevi.Ko je recimo video balon da radnici mogu nesmetano da rade na minusu na trgu Slavija?On je tu ali Vi ne znate.Možda ga je neko dete probušilo za doček nove godine.Minus udario-radovi stoje.Da li je sada to licemerje.Ne to to je laž.Ako neko želi da na bilo koji način omogući bolju komunikaciju gradjana,putovanja,protok robe ima milon načina to da uradi.AKo to zaista želi.Kome je to u interesu da je narodu dobro.Ako nisi zavinik od roge i alkohola moraš d abudeš zavisnik od banke ili nečeg drugog.Kljukaju ti mozak "teškim rečima"koje ništa ne znače.Koliko puta su ove rečenice izgovorene o miru dijalogu i sl.Ima samo jedan problem kome je u interesu da bude mir?

sima

pre 7 godina

"Voz apsloutno nijedan Albanac nije mogao ni da vidi, ni da čuje, ali su zato svi Srbi na severu Kosova mogli da vide 17 oklopnih vozila i duge cevi"

To ste vi obezbedili gospodine Vucicu...

Srbi na Kosovu imaju voz na relaciji K.Mitrovica - Kraljevo, a posle Vaseg izbornog marketinga ko zna da li ce im i on ostati.

Pre Vaseg dolaska na vlast Srbi su imali posla sa KFOR-om na "Severu" a sada sa "dugim cevima kosovske policije"

A kako ste krenuli da "pobedjujete" u Briselu, na vozu koji sada vozi na relaciji Kraljevo - Pozega ce uskoro pisati Kraljevo je Srbija...

Petar

pre 7 godina

Ovu državu ne vode moralni ljudi, već teški prevaranti koji narod neprekidno spinuju i vuku za nos. Bogu hvala, narod nije sklon školi pa to oni i mogu da rade, trošeći naše vreme i naše pare. Vreme ne mogu, ali pare lepo idu u njihove džepove. Neka NIKO ne misli da ovaj ne zna šta radi. Radi on radnju i to jako dobro, ali to nije u interesu naroda i za narod, već u njegovom interesu i interesu njegovih pajtosa iz stranke. Pri tome o bahatosti, teroru i neviđenoj aroganciji ne treba govoriti. Ovaj će kao i Milošević postizati 14 usmenih dogovora i primirja nizašta. Kao nije znao. On nekome drži slovo o licemerju? Pa nemamo baš svi pileći mozak i amneziju. Izabrani su i trpimo ih. Dokle? Dok se narod ne obrazuje dovoljno da vidi dubinu prevara, znači još oko 300 godina, a možda i duže...zar su Srbi zaista tako nisko pali da u ovakvim ljudima vide spas? Vrlo jadno i besperspektivno.

Sava Centar

pre 7 godina

Srbija sa 7 000 000 i 113 milijardi $ BDP...

Tu Srbija ne moze nista da diktira, vec treba da zastiti ono sto moze...

Sve ostalo je zabluda...
(ivan, 18. januar 2017 20:04)

Ne znam otkud si "isčupao" ove podatke, ali Srbija je 2000. imala samo 6.54 milijarde dolara, 2008. imala rekordan BDP od 49.26 milijardi dolara, a 2015. 37.16 milijardi.
S druge strane Hrvatska je 2000. imala 21.77 milijarde dolara, rekord je bio isto 2008. sa 70.48 milijardi, i 2015. 48.73 milijarde dolara.
Imaš Google, sajt Svetske banke, MMF, i još x nezavisnih sajtova gde se mogu proveriti ti podaci, pa se informiši prije nego kucaš komentare!

sin Dragan

pre 7 godina

Šta nije jasno?
Usmeno je obećao i da neće smanjivati plate i penzije, pa je smanjio.
Usmeno je obećao još hiljade stvari jer zna da ga to ne obavezuje.
Sad se on poziva na usmena obećanja tzv "druge strane"?

Dečko, ako si ti pravnik ja ti usmeno obećavam da ću da pojedem ovaj moj lap top :-)

SOVA

pre 7 godina

Usmeni dogovor postoji kao pravna kategorija ali je veoma teško održiv, zato što je teško dokaziv. Slučaj o kome priča premijer i situacija u kojoj je navodni usmeni dogovor nastao je školski primer zbog čega se kaže da nema ugovora ako nije napisan.
Čudno za pravnika sa Beogradskog pravnog fakulteta, čudno za nekog za koga kažu da je najbolji u generaciji.

boris

pre 7 godina

Sa ovim čovekom život u Srbiji postaje sumoran, pun poraza, laganja, maštanja. Toliko je veliki apsurd da siromaštvo ne boli više kao ovo što nam se dešava. Urušila nam se država, mislim da je Srbija bila jača kad se povlačila u prvom svetskom ratu preko Albanije.

baba Vanga

pre 7 godina

Da ste bili advokatski pripravnik bar mesec dana znali bi ste da iza svakog usmenog dogovora mora ostati pismeni trag kojeg ne moze osporiti niti jedna od strana.Ali , Vi ste ceo zivot proveli uz Seselja i njegove DB price i to je vas problem, nazalost svih nas.

Bucko razmisljam

pre 7 godina

Zasto niko u Srbiji ne kaze da Srbija i Kosovo imaju "usmeni sporazum" da na Kosovo nece ulaziti Vozovi na kojima pise "Kosovo je Srbija" a zauzvrat Kosovo nece slati "duge cevi na sever Kosova ?
Srbija je PRVA PREKRSILA taj usmeni sporazum pa je TEK ONDA Kosovo poslalo "duge cevi" na sever Kosova !

DEDA CVETKO

pre 7 godina

Svaki ugovor sa Zapadom koji nije potpisan u prisustvu svedoka, javno parafiran, ratifikovan, certifikovan od strane Saveta Bezbednosti i obezbedjen cvrstim kolateralom, ne vredi ni p---- boba.

Gospodin Karadzic se u to i licno uverio.

Zbog cega, molim lepo, sukcesivne generacije nasih vladara izigravaju budale i sklapaju "ugovore" po sistemu "casna pionirska" sa poznatim svetskim varalicama kojima ni rodjena mama ne bi poverovala?

Pedja

pre 7 godina

Usmeni dogovor !!! ovo je strasno, treba da podneses ostavku.
Ako je usmeni dogovor onda je to lose i sa prijateljem nesto ugovoriti a ne medju zaracenim stranama i treba ostavka zbog neozbiljnosti i laganja nacije da je potpisan dogovor.
A sve i da je tako, sto nisi poslao vojsku da proteraju taj voz do K Mitrovice, onda je i dogovor da nema nase policije dole samo usmeno !
Vise ni sam ne zna sta je sve slagao.... tesko je to sve popamtiti

milan

pre 7 godina

Ja licno mislim da treba u Srbiji jedan REFERENDUM pa da narod odluci dali priznajemo Kosovo ili ne jer mislim da je narodu dosta vise svega i da narod zeli napred u Evropu to je nasa buducnost hteli to pojedini da priznaju ili ne toliko

Aleksandar

pre 7 godina

@(alexa, 18. januar 2017 17:48)

Imaš na sajtu Vlade Kosova, na engleskom, albanskom i srpskom (jer je srpski jedan od zvaničnih jezika na Kosovu - ono što mi nikada nismo ponudili kosovskim Albancima dok su bili u sastavu Srbije i ako ih je procentualno bilo više). Oni ne kriju od svog naroda ono što potpisuju za razliku od ovih 'naših'...

Jovan

pre 7 godina

Sajt Danasa je nepristupacan na google, Politika vec tri sata po objavljenoj vesti ne pusta komentare na ovaj skandalozan cin Vucica u kome pominje usmeni dogovor sa kososvskim pregovaracima u Briselu. Zbog toga sto je uhvacen u lazi i zato sto obmanjuje srpski narod vec tri godine on mora pod hitno podneti ostavku po povratku u Beograd ili biti uhapsen. Molim vas da objavite da ljudi u zemlji vide sta rade njegovi mediji i kako ga pokrivaju. Hvala vam sto ste jedini imali hrabrosti da objavite vest u celini i zato sto ne cenzurisete komentare citalaca !

glupander

pre 7 godina

Nemaš crno na belo!? Čoveče, pa šta imaš? Zar misliš da Karadžić ne govori istinu kada kaže da su mu obećali da ga neće goniti? Misliš li da Miloševiću nije obećano da ga neće isporučiti?
Sve je to zbog onog lako ćemo...

Veljko

pre 7 godina

Ovakav iluzionista se odavno nije rodio, ali najgore je sto ovom nasem narodu sve to prolazi. Kada mu odgovara poziva se iskljucivo na formu, a vec sledece nedelje mu forma ine vazna...

Slovenac 1952

pre 7 godina

(Pravnik, 18. januar 2017 18:16)
Ako si srpski pravnik, sve mi je jasno! Svako zna, da mu je tapija od 250. godina sigurnija od srpske rjeći! Niste vi Albanci, kad se rukuju, to važi, ili ide glava! Kod vas, ne važi ništa, sem, ko je jaći!:(

Bilo ko

pre 7 godina

"Sada kažu da nemamo pismeni sporazum, pa nemamo ga, ali je to deo onoga o čemu smo razgovarali i imamo usmeni sporazum. Znate, u Briselu imate samo dva sporazuma u pisanoj formi, a sve ostalo je postizano kao usmeni sporazum", rekao je Vučić.

Pa onda ne postoji problem. Ni jedan sporazum ne važi jer nije potpisan. Zašto njima verujem a tebi ne, premijeru?

Goran

pre 7 godina

Ispade malo naivan ovaj Vučić, ili misli da smo svi ludi i ništa ne razumemo.. Prvo tvrdi da ima sporazuma pa sad kaže da je samo usmen a kao pravnik odlično zna da usmeni dogovor nije nikakav dogovor. Često i pismeni sporazumi se u međunarodnim odnosima izigravaju, kamo li tek usmeni. Za mene su ove njegove nove tvrdnje neozbiljne i amaterske.

Inženjer, zamalo profesor fizičkog

pre 7 godina

Pre svega, dobro veče...

Zatim, ne bih da branim izvesnog gospodina Vučića, niti ću govoriti protiv njega...ali bih ipak imao nešto da kažem.

Da li se neko od vas 'komentatora' zapitao, zbog čega su naši predstavnici vlasti izbegavali pismene dogovore!

Pretpostavljam da ih je bilo više od jednoga...

Prijatno veče želim...

Samo Kazem

pre 7 godina

Pismena forma ugovora je obavezna samo za promet kupoprodaju nepoktenosti, gde je i sastavni deo ugovora. Svi ostali ugovori mogu se zakljuciti i u usmenoj formi, a kao dokaz na sudu, ako dodje do spora mogu biti npr svedoci. Iz iskustva ti govorim
(Pravnik, 18. januar 2017 18:16)

iskreno se nadam da ne radis u struci, jer ovo sad sto si lupio, veze sa mozgom nema.. Dacu ti par primera.. Da li brak moze da se sklopi usmeno? Ne. Pismena plus svecana forma(maticar bla bla) Usmeni testament? pa ne bi se resila nijedna ostavina na svetu.. a da ne pricam o medjunarodnim ugovorima, sta se smatra zakljucenjem ugovora, da li paraf, potpis, ratifikacija itd.. napisano je x teorija.. Ti si verovatno novokomponovani pravnik sa kupljenom diplomom. Zato smo u Briselu usmeno dobili sve a napismeno šipak, sto se i vidi u praksi.. Objavite komentar, hvala.

Storno

pre 7 godina

Očigledno da su ovde sve velike diplomate pa znaju kako se sve radi a od posla jedino imaju partijsko mesto u javnom preduzeću i puno slobodnog vremena da troluju u toku posla. Medju ljudima i državama i dalje postoji reč naročito kada je neki proces u toku jer se ne može potpisvati ugovor posle svakog sastanka a ovo je jedna od onih stvari koja je u pregovorima tj, o cemu se ni ne pregovara. Uostalom i originalni tekst Dejtona je nestao ali i dalje postoji Dejtonska Bosna.

Apel

pre 7 godina

Apelujem na redakciju B92 da nam ovakve komentare koji vredjaju inteligenciju ne pustate ,

((Vi nemate mandat da menjate Rezoluciju 1244UN!!!!!!!!
(marija, 18. januar 2017 17:49)))

proslo je 18 godina a mnogi ne znaju da rezolucija 1244 ne traje vecno ,
po rezoluciji Srbija je mogla da ima 1000 vojnika samo po dogovoru sa NATO i to u roku tri godine ,
po rezoluciji kosovari su posle tog vremena imali pravo da odrze referendum o samostalnosti, i da ne duzim dalje...
https://hr.wikipedia.org/wiki/UN-ova_rezolucija_br._1244

Na netu ima i kompletna rezolucija.
Hvala .

Nikola

pre 7 godina

Sta je tu cudno, pa meni je saobracajna policija dala usmenu kaznu, otisao kod sudije, ovaj me usmeno osudio, odem da uplatim kaznu i kazem na salteru usmeno cifru, radnik usmeno unese u racunar govoreci u monitor i eto...Ja sam savestan gradjanin!

Pravnik

pre 7 godina

Nije mi poznato da nesto sto se usmeno dogovori ima pravnu snagu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (beba, 18. januar 2017 17:28)

Pismena forma ugovora je obavezna samo za promet kupoprodaju nepoktenosti, gde je i sastavni deo ugovora. Svi ostali ugovori mogu se zakljuciti i u usmenoj formi, a kao dokaz na sudu, ako dodje do spora mogu biti npr svedoci. Iz iskustva ti govorim

naziv je dzentlmenski sporazum

pre 7 godina

Moje razumevanje ove Vuciceve izjave je da je dobio po usima. A i Lavrov vas je ohladio izjvom da je to stvar koju treba da resite u dogovoru sa EU.
Da Vucicu u medjunarodnom pravu usmeni dogovor se zove DZENTLMENSKI SPORAZUM i on se postuje, ali da bi se postovao moras biti kredibilan partener.
A sto se tice dogovora Gorbacova i NATO o nesirenju, sam Gorbacov je u jednom intervju za nemaceke medije, pre 2-3 godine, priznao da to nije bila tema o kojoj se razgovaral u pregovorima o ujedinjenu Nemaceke.
O da, najvaznije je da Dacic ne silazi sa zabavnih programa PINK i gostuje zajedno sa Cecom. I jos nesto Vucicu - sta bi sa onom preletacicom Anom Hrustanovic, koju si poslao u Brisel iz Rima pod izgovorom da dobro poznaje Federiku Mogerini. Pa i na Anine igre si nasep. Sada je VRATI, ODMAH

Phoenix

pre 7 godina

Cuj usmeni dogovor. Pa to ne Postoji ni na nivou mesnih zajednica a ne u Briselu. To sto nije potpisan sporazum ne znaci da ne Postoji zapisnik sa sastanka. Trazi im Vucko. Oni to zovu MoM (minutes of meeting). A I mi da vidimo sta pise.

dejvid

pre 7 godina

Vaze i usmeni sporazumi u biznisu, ali u politici reci nisu odrzive ako pregovaraci unapred su primljeni da ne odrze ,,usmeno dogovoreno,, Ali pitam Vucica, da li zna da onaj sareni VOZ opet Djuric pokrenuo na realaciji BG-Pozega. Pitam cemu to dodatne igre sa tim ,,prokletim,, ruskim vozom!

Washington

pre 7 godina

I ja sam jednom sa dobrim drugom napravio usmeni ugovor, vec 10 godina nismo vise drugovi niti cemo verovatno ikad vise biti. A ti sa albancima jos na usmeno jao majko mila.

I jos nesto za vucica - glup pamti, pametan zapisuje!

Domanovicev citalac

pre 7 godina

LOL, Vodja rekao da je njima rekao...
Pa ako smo mi prokljuvili da si onaj voz poslao zbog izborne kampanje pa ga onda vratio sta mislis da oni u EU nisu? Sa tim vodjom ste zabrljali i na domacoj i na medjunarodnoj sceni.

A ova prica o verbalnom i pismenim sporazumima obesi macku o rep. U to niko ne veruje. Sve se moze pregovarati usmeno i na kraju se dogovoreno stavi na papi i u najmanju ruku parafira. Muljas Vodjo muljas.

Pedja

pre 7 godina

Usmeni dogovor?! Nešto slično je i Karadžić sklopio s Holbrukom...da neće biti uhapšen i procesuiran u Hagu. Toliko o diletantizmu naših političara

Patak Dača

pre 7 godina

Ma 'ajde "pravniče", najbolji na svetu, reci nam...!
Jel' ste i sa MMF sve dogovarali (i potpisali) USMENO???
Ako jeste, što čvrsto sumnjam, mogao bi da nas slažeš da im ništa ne dugujemo.
Onako, na principu: "Puj pike - ne važi!"

stevan

pre 7 godina

Mora da su ga na fakultetu na kojem je bio najbolji student u istoriji istog naučili da kad god može da postigne usmeni sporazum, a da pisane gde god vidi neku mačku iste mački okači o rep. :-)

Zlobni cinik

pre 7 godina

Vučić sa građanima Srbije ima usmeni dogovor da će živeti bolje za 2 do 2 i po godine, da će se do kraja 2016-te voziti brzom prugom do Budimpešte, da će biti gotova kula u BG na vodi, da ...

Trifunovic

pre 7 godina

Da je imao jedan dan radnog straza, samo jedan dan da je radio u nekoj firmi ili banci bio bi svestan kakve su gluposti ovo sto on sada prosipa.
Znao bi da su ugovori, fakture, zajmovi, izmene, dopune validni SAMO kad se stavi potpis na memorandumu i overi pecatom.
Svaki komercijalista ili bankar zna da usmeni sporazum za zakon ne postoji!

A mi smo dopustili da nas vodi covek koji u zivotu ama bas nista nije radio osim sto je isao okolo i usmeno obecavao - recimo radnicima FAP-a, ili o fabrici cipova u Indjiji... Necemo se mi usreciti sa ovakvom "usmenom" politikom.

Ddule

pre 7 godina

Usmeni sporazum je snimljen kasetofonom od strane Djurica, ali on je taj snimak izgubio negde u "ruskom vozu". Mole se svi putnici da pregledaju svoj prtljag, i taj koji ga nadje i vrati snimak, bice nagradjen sa 100 dinara.

Влак у снијегу

pre 7 godina

On je naveo da oklopna vozila, duge cevi ne vode ničemu i da nisu deo rešenja.

Али зато нашарани возић са провокативним натписом на двадесетак језика води право у амбис и нечему што би се могло назвати лудост, и да не беше дугих, кратких и осталих цеви, вожд сада сигурно не би могао палахххххх о некаквим решењима.

novinar

pre 7 godina

Kao ilustracija iscekivanja "specijalnog" voza na stajalistu (ne stanici) Donje Jarinje, prvog dana objavljeno je nekoliko fotografija na kojima se vidi parkirano 5-6 dzipova i dvadesetak najobicnijih kosovskih policajaca. Odjednom, fotografija vise nema, govori se o dugim cevima koje se ne vide na fotografijama, a sada Vucic govori cak i oklopnim vozilima. Sramotno je kako nas prave budalama.

Tači u Americi

pre 7 godina

"Za nas je probem, samo jedna stvar od ključnog značaja, a to je korišćenje i nošenje lakog i teškog oružja", naveo je Vučić.
Da li je problem broj jedan ko kontroliše granice Kosova? A kako i kojim oružjem će da ih kontroliše to je tehnicka stvar. Da li sever Kosova dobio isti pozivni +383 kao i ostatak Kosova? Da li da se ruši betonski zid?
A ovo šta kaže nema pismenog sporazuma? Pa možda je tražio da se odgodi potpisivanje za posle izbora?

Xman

pre 7 godina

Dosta bre foliranja. I ti i "duge cevi". Pa i ja da sam vlast na Kosovu bih poslao specijalce da zaustave ruski ratnohuskacki voz pre nego sto ga neko isprovociran ne raznese granatom. Otkaci nas se vise diktatoru. Vreme udbasko-boljsevicke sns-sps vlasti polako se zavrsava. Posle svi trk kod Mire u Moskvu.

Tex

pre 7 godina

Jedva cekam ovom da vidim ledja, ali se mi kao narod grdno zavaravamo ako mislimo da bih EU i NATO sa bilo kim drugim postupao. Pa oni su i od Tadica i Jeremica pravili ultranacionaliste, jer im tako odgovara. Pamet u glavu narode.

novica

pre 7 godina

Ti mislio važi i usmeni dogovor u državničkim poslovima?!
Pljuni na tu tvoju diplomu, ali odmah!
-Izvini, šta studiraš?
-Ma, ništa, prava.

Dusan

pre 7 godina

@ Alija Babanovic
Stotinu puta ponavljana neistina nikad neće postati istina. Niti NATO, niti bilo ko drugi nije mogao Gorbačovu dati garanciju da se NATO neče širiti na Istok, jednostavno to nije logički moguće. Nemačka se ujedinila u oktobru 1990. , dakle bilo kakvo takvo obećanje je moralo doći pre toga, a Varšavski pakt je bio raspušten tek 1. jula 1991. Kako bi SSSR godinu dana ranije mogao da traži takvu garanciju dok je Varšavski ugovor još na snazi? Sem toga, Gorbačov je u aprilu 1990. tokom posete Americi na eksplicitno Bušovo pitanje da li postoje prepreke da se u budućnosti bivša Istočna Nemačka priključi NATO paktu rekao da SSSR više neće sprečavati suverene zemlje Istočne Evrope da se same opredele da li i kom savezu žele da pripadaju.

picasso

pre 7 godina

Dragi moji Srbi, ne ponizavaju vas zapadne zemlje i NATO zato sto imate lose politicare, nego zato sto vi sami vise nemate samopostovanja ni u tragovima. Svaka gadost koja dolazi sa strane nalazi opravdanje u vasim ocima, i sluzi vam da se jos jednom istresete po vlasti koju ste sami izabrali (a i da niste, kakva je-takva je, vasa je i bolju nemate).
Uopste nemam nameru da branim Vucica i njegovu ekipu, ali zar stvarno od drveta ne vidite sumu? Zar stvarno verujete da je problem u usmenom dogovoru i da su nasi predstavnici toliki diletanti da ne znaju da se ugovori stavljaju na papir?
Eno vam rezolucije 1244, iza nje stoji najvisi organ medjunarodnog prava (Savet Bezbednosti UN-a), i sta tamo pise? Postuju li to vasi zapadni prijatelji, posto to, jelte, nije usmeni dogovor vec pravno obavezujuci dokument? Ne primecujete li da vas ponizavaju uvek i u svakoj prilici, ko god vam bio na vlasti - a vlasti su se menjale u poslednjih 20 godina?

Marko

pre 7 godina

"..usmeni sporazum sa Briselom i NATO."
Boze me sacuvaj i sakloni. Pa usmeni dogovori ne mogu vise ni u okviru porodice da se odrze a kamoli izmedju vlada i naroda koji koriste razlicite jezike. Ovo je kriminalno.

Kinaski

pre 7 godina

Brate, ne mogu da verujem da on prica o usmenom sporazumu, auuu! Samo papir, potpis, pecat je validno druze Aco Vucicu! Mojne da zamajavas vise te naivne ljude po Srbiji molim te.

Svasta

pre 7 godina

Dakle konacno je pocelo da se otkriva koliko laze - cak i vise nego sto smo slutili! O kakvim usmenim dogovorima ovaj prica, pa nisu se dogovarali u kafani! Ni sam ne zna sta je potpisao (a nije ni bitno jer je vec imao spremljenu laz namenjenu biracima), kako cemo tek mi - mozda im je dao zemlju i do Nisa, samo kad ode sa vlasti. Bas me zanima da li su mu i arapi dali one milijarde dolara na usmeni dogovor ili je tu morao da potpise papir (u nase ima naravno, mi vracamo). Ovo za duge cevi se suskalo, ali ne verujem ni njima ni nasima - mnogo bre lazu i jedni i drugi...

baron Minhauzen u sarenom vozu!

pre 7 godina

"Najbolji student pravnog fakulteta" sklapa najvažnije ugovore naše države u usmenoj formi! Neozbiljnost, nestručnost, bezobrazluk ili nešto četvrto?
(IspeciPaReci, 18. januar 2017 16:58)

Ne, nego jednostavno tog ugovora nije bilo ni u usmenoj, ni u pismenoj formi, sta mislis zasto i pored cestog insistiranja od mnogih, nikada nije objavio Briselski sporazum???

Covek je najveci baron na svetu!

sax

pre 7 godina

A zašto taj "usmeni dogovor" nije stavljen na papir, kad je već postignut? Zato što dogovora nikad nije ni bilo! A ti, narode, i dalje veruj ovim diletantima i šalabajzerima!

zmajognjeni

pre 7 godina

Sram te bilo! Ima usmeni dogovor! Ima, moze da se izgugla i odnosi se na KBS odnosno vojsku! To ste tada govorili i to pise svuda, po novinama! Tacka 9 se odnosi na policiju Kosova, i policije Kosova ima na severu svakako! Sram te bilo!

Kursula

pre 7 godina

U civilizovanim zemljama za ovakav promasaj i fijasko koji se sad razotkrio pod imenom "usmeni dogovor" premijer treba da podnese ostavku! Obmanuo je celu naciju

marija

pre 7 godina

Ne verujem ja tebi ništa.

Da li ste ili niste potpisali ili dogovorili da 1000 policajaca i vojnika Srbije na KiM nećete tražiti na šta imate pravo po R1244UN???
Nikolić je govorio o tom dogovoru, a ti ćutiš!
Ukinuli ste sve institucije i ostavili taj narod na milost i nemilost Tačiju!

Vi nemate mandat da menjate Rezoluciju 1244UN!!!!!!!!

kolega

pre 7 godina

Vučko, pojavi se ti negde na utakmici ili na nekom javnom mestu gde ne dovodiš autobuse botova, pa da čuješ sta USMENO narod ima da ti poruci.

A bice i napismeno u aprilu.

Aleksandar

pre 7 godina

E moj Vucicu pa ko sa djavolom tikve sadi tako mu i bude. Pa gde ima usmeni dogovor da vazi? Pa kod njih bre u mnogim slucajevima i pismeni dogovor NE vazi seti se rezolucije 1244 o cemu ti pricas. Ti si covece u velikoj zabludi ali velikoj.

dali

pre 7 godina

Usmeni sporazum? Bravo! I Gorbacov je imao usmeno obecanje da se NATO nece pomeriti "ni pedalj na Istok". A gde su sada? To si morao da znas Vodjo naroda...
(Alija Babanovic, 18. januar 2017 16:53)

Nije to ništa. Ukrajinci su imali i pismeni sporazum sa Rusima da će ovi poštovati njihov teritorijalni integritet ukoliko Ukrajina kao jedna od nasljednica nuklearnog arsenala bivšeg SSSR-a odustane od istog.
Znamo kako su ispoštovali svoj potpis!

ahmmmm....cccc

pre 7 godina

Usmeni dogovori postoje: kad se dogovorimo da idemo na pice ili zurku. A neke vaznije stvari se stavljaju crno na belo i to sa najmanje dva svedoka. Osim... Hm.... medju tajkunima!

Meister Jakob

pre 7 godina

Da je imao jedan dan radnog straza, samo jedan dan da je radio u nekoj firmi ili banci bio bi svestan kakve su gluposti ovo sto on sada prosipa.
Znao bi da su ugovori, fakture, zajmovi, izmene, dopune validni SAMO kad se stavi potpis na memorandumu i overi pecatom.
Svaki komercijalista ili bankar zna da usmeni sporazum za zakon ne postoji!
(Trifunovic, 18. januar 2017 17:03)

Druže kasniš jedno 20 godina, pečati se odavno ne koriste osim npr. notari i slično.
Sve ovo šta si nabrojao se može rukom napisati na bilo kakvom komadu papira, bez ikakvog pečata, i kao takvo vrijedi i može se priložiti kao dokaz na sudu. Imao sam dugo firmu u Beču pa znam o čem pričam.
Isto tako sve potvrde npr. rodni ili vjenčani list, uvjerenje o državljanstvu i prebivalištu svako može kod kuće skinuti s interneta i isprintati i takav iz "kućne radinosti" vrijedi bez ikakvog pečata i potpisa.
A mogao si malo bolje proučiti materiju, usmeni ugovor postoji kao pravna forma samo je teško dokaziv.
Ja sam inače uvijek sve pravne papire koje je trebalo potpisati, ugovore i sporazume, za npr. kredit, novi kupac ili dobavljač, pa čak i ugovor za mobilne telefone obavezno nosio advokatu da to prouči i upozori me na neke eventualne pravne zamke, uh al bi se pomogao s najboljim pravnikom u istoriji Beogradskog univerziteta!

Dragan

pre 7 godina

Gospodine Vucicu nema usmenog dogovora oko ovako vaznih potanja u Briselu gde predstavljas svoju drzavu.Brisel vas vara u svakom pogledu i radi protiv vas, a.ti kada se vratis.pricas.narodu.da ste.se dogovorili oko problema koji su prisutni svaki dan na tom.vrucem.poligonu, ali usmeno.Od toga nema.nista Vucicu.Na papiru postoji tvoj potpis da si pristao na njihovu ucenu, a usmeno.nigdje ne pise, niti ce javnost saznati.pravu istinu.Zato vam se i desavaju tako ruzne stvari, ali.nazalost.samo.ispasta.posten narod koji je osudjen da tamo.zivi, a vi im porucujete fa srbe.nesme niko da ubija.Dok se vi dogovorite, tamo ce.biti svi srbi.proterani za Rasku.

Oliva

pre 7 godina

Slusaj ti "najbolji studente pravnog fakulteta ikad", do juce si govorio da to PISE u Briselskom sporazumu, a sad odjhednom usmeno dogovoreno!

S obzirom da si opet uhvacen u lazi, JA, A VERUJEM I VECINA GRADJANA, ZAHTEVAMO DA JAVNO OBJAVITE U CELINI ONO STO STE POTPISALI!!!!

Cisto da znamo koja iznenadjenja si nam jos spremio!!!

cenzura medija

pre 7 godina

Usmeni sporazum kažeš.....???To kod njih ne važi,važi samo ono što je crno na belo.Ja ne verujem šta čitam.Odma da se vrati re.1244 iz Brisela u UN ako nije već kasno pošto ste već podpisali Briselski sporazum.

Moebius

pre 7 godina

Nema veceg licemerja od tvog.. Prvo potpisujes sve sto ti se stavi na sto da bi te pustili da ovde radis sta hoces, a onda kada dodje vreme da se potpisano ispuni, pokrece se "patriotska" medijska masinerija , graja, EU se nazivaju ucenjivacima, licemerima. Samo ste vi posteni. Takvo sibicarenje u ozbiljnoj politici, u ozbiljnom svetu ne prolazi. Saberi se covece. Ne moze se malo biti za Evropu, pa malo "za jednog Srbina 100 muslimana".. Neshvatljivo je da se neko u 45. godini ponasa kao u 20-oj..

Pasha

pre 7 godina

Haha, najbolji student Pravnog fakulteta se poziva na "usmeni" dogovor u medjunarodnom pravu!!! Boze sta smo ti skrivili da ovakvi vode Srbiju.
Da li jos uvek neko veruje ovom coveku?!

Che

pre 7 godina

""Sada kažu da nemamo pismeni sporazum, pa nemamo ga, ali je to deo onoga o čemu smo razgovarali i imamo usmeni sporazum. Znate, u Briselu imate samo dva sporazuma u pisanoj formi, a sve ostalo je postizano kao usmeni sporazum", rekao je Vučić."


u prevodu, lazes narod sve ove godine.Ne postoje nikakvi usmeni sporazumi, samo ono sto je potpisano i ratifikovano.
Pisani za ceo svet i "usmeni" za pricanje bajki po Srbiji.

Milan

pre 7 godina

Jesam li ja dobro ovo razumeo? Vucic ima usmeni dogovor da kosovski "specijalci" ne mogu na sever kosova bez saglasnosti srba sa severa. Da li je stvarno istina da vucic pravi usmene dogovore u Briselu? Jel ovo moguce da se desava?

Botina

pre 7 godina

Ako je usmeno što i pismeno, zašto i dalje postoji BusPlus kada nam je premijer u kampanji usmeno obećao ukidanje (kao i RTV pretplate i još mnogo toga). I posle treba tamo EU da se pridržava usmenih laži kada ni sam onaj koji je prihvatio taj usmeni dogovor ne poštuje sopstvena usmena obećanja...

bex

pre 7 godina

sta si ti nama sve obecao...mi ti verovali na rec...kad ono...nista...i ono sto je zapisano kao zakon...za tebe je opet nista...radis po svom i kako tebi odgovara...dosta je tvojih supljih prica

popeye

pre 7 godina

Усмени, јел то нека шала!? Усмени важи колико и како су га чули они који су били присутни. Зашто ти онда потписујеш бриселске Споразуме, договори се и ти само усмено?

Alija Babanovic

pre 7 godina

Usmeni sporazum? Bravo! I Gorbacov je imao usmeno obecanje da se NATO nece pomeriti "ni pedalj na Istok". A gde su sada? To si morao da znas Vodjo naroda...

Acimir

pre 7 godina

Ovaj vise ne zna gde bije.Aman covece sta si potpisao u Briselu,kakvi crni usmeni dogovori,pa ne postoji ni jedan ozbiljan politicar sto pravi neke usmene dogovore.Crno na belo sve se potpisuje.Ko zna sta si ti potpisao ali istorija ce suditi o tebi.

MiRa

pre 7 godina

Ne mogu da poverujem. Usmeni? Pa zar se na tim razgovorima/pregovorima ne piše zapisnik i na kraju zaključci šta je dogovoreno ili ništa nije dogovoreno. I taj zapisnik dobije svaka stranka u postupko na engleskom i na maternjem jeziku. Banana država, pardon samo kora od banane.

Mairon

pre 7 godina

Krivica je pregovarača što su se veoma važna pitanja poput ovoga raspravljala usmeno. Dakle, premijer je priznao da nema nikakvog pismenog dogovora. Usmena obećanja/dogovori mogu se dati i na ulici između dva prolaznika, ali svi znamo kakvu težinu imaju.
Good for nothing, kako bi reklo na engleskom.

IspeciPaReci

pre 7 godina

"Najbolji student pravnog fakulteta" sklapa najvažnije ugovore naše države u usmenoj formi! Neozbiljnost, nestručnost, bezobrazluk ili nešto četvrto?

Che

pre 7 godina

""Sada kažu da nemamo pismeni sporazum, pa nemamo ga, ali je to deo onoga o čemu smo razgovarali i imamo usmeni sporazum. Znate, u Briselu imate samo dva sporazuma u pisanoj formi, a sve ostalo je postizano kao usmeni sporazum", rekao je Vučić."


u prevodu, lazes narod sve ove godine.Ne postoje nikakvi usmeni sporazumi, samo ono sto je potpisano i ratifikovano.
Pisani za ceo svet i "usmeni" za pricanje bajki po Srbiji.

popeye

pre 7 godina

Усмени, јел то нека шала!? Усмени важи колико и како су га чули они који су били присутни. Зашто ти онда потписујеш бриселске Споразуме, договори се и ти само усмено?

Acimir

pre 7 godina

Ovaj vise ne zna gde bije.Aman covece sta si potpisao u Briselu,kakvi crni usmeni dogovori,pa ne postoji ni jedan ozbiljan politicar sto pravi neke usmene dogovore.Crno na belo sve se potpisuje.Ko zna sta si ti potpisao ali istorija ce suditi o tebi.

Pasha

pre 7 godina

Haha, najbolji student Pravnog fakulteta se poziva na "usmeni" dogovor u medjunarodnom pravu!!! Boze sta smo ti skrivili da ovakvi vode Srbiju.
Da li jos uvek neko veruje ovom coveku?!

Pravnik

pre 7 godina

Nije mi poznato da nesto sto se usmeno dogovori ima pravnu snagu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (beba, 18. januar 2017 17:28)

Pismena forma ugovora je obavezna samo za promet kupoprodaju nepoktenosti, gde je i sastavni deo ugovora. Svi ostali ugovori mogu se zakljuciti i u usmenoj formi, a kao dokaz na sudu, ako dodje do spora mogu biti npr svedoci. Iz iskustva ti govorim

Milan

pre 7 godina

Jesam li ja dobro ovo razumeo? Vucic ima usmeni dogovor da kosovski "specijalci" ne mogu na sever kosova bez saglasnosti srba sa severa. Da li je stvarno istina da vucic pravi usmene dogovore u Briselu? Jel ovo moguce da se desava?

Meister Jakob

pre 7 godina

Da je imao jedan dan radnog straza, samo jedan dan da je radio u nekoj firmi ili banci bio bi svestan kakve su gluposti ovo sto on sada prosipa.
Znao bi da su ugovori, fakture, zajmovi, izmene, dopune validni SAMO kad se stavi potpis na memorandumu i overi pecatom.
Svaki komercijalista ili bankar zna da usmeni sporazum za zakon ne postoji!
(Trifunovic, 18. januar 2017 17:03)

Druže kasniš jedno 20 godina, pečati se odavno ne koriste osim npr. notari i slično.
Sve ovo šta si nabrojao se može rukom napisati na bilo kakvom komadu papira, bez ikakvog pečata, i kao takvo vrijedi i može se priložiti kao dokaz na sudu. Imao sam dugo firmu u Beču pa znam o čem pričam.
Isto tako sve potvrde npr. rodni ili vjenčani list, uvjerenje o državljanstvu i prebivalištu svako može kod kuće skinuti s interneta i isprintati i takav iz "kućne radinosti" vrijedi bez ikakvog pečata i potpisa.
A mogao si malo bolje proučiti materiju, usmeni ugovor postoji kao pravna forma samo je teško dokaziv.
Ja sam inače uvijek sve pravne papire koje je trebalo potpisati, ugovore i sporazume, za npr. kredit, novi kupac ili dobavljač, pa čak i ugovor za mobilne telefone obavezno nosio advokatu da to prouči i upozori me na neke eventualne pravne zamke, uh al bi se pomogao s najboljim pravnikom u istoriji Beogradskog univerziteta!

picasso

pre 7 godina

Dragi moji Srbi, ne ponizavaju vas zapadne zemlje i NATO zato sto imate lose politicare, nego zato sto vi sami vise nemate samopostovanja ni u tragovima. Svaka gadost koja dolazi sa strane nalazi opravdanje u vasim ocima, i sluzi vam da se jos jednom istresete po vlasti koju ste sami izabrali (a i da niste, kakva je-takva je, vasa je i bolju nemate).
Uopste nemam nameru da branim Vucica i njegovu ekipu, ali zar stvarno od drveta ne vidite sumu? Zar stvarno verujete da je problem u usmenom dogovoru i da su nasi predstavnici toliki diletanti da ne znaju da se ugovori stavljaju na papir?
Eno vam rezolucije 1244, iza nje stoji najvisi organ medjunarodnog prava (Savet Bezbednosti UN-a), i sta tamo pise? Postuju li to vasi zapadni prijatelji, posto to, jelte, nije usmeni dogovor vec pravno obavezujuci dokument? Ne primecujete li da vas ponizavaju uvek i u svakoj prilici, ko god vam bio na vlasti - a vlasti su se menjale u poslednjih 20 godina?

Storno

pre 7 godina

Očigledno da su ovde sve velike diplomate pa znaju kako se sve radi a od posla jedino imaju partijsko mesto u javnom preduzeću i puno slobodnog vremena da troluju u toku posla. Medju ljudima i državama i dalje postoji reč naročito kada je neki proces u toku jer se ne može potpisvati ugovor posle svakog sastanka a ovo je jedna od onih stvari koja je u pregovorima tj, o cemu se ni ne pregovara. Uostalom i originalni tekst Dejtona je nestao ali i dalje postoji Dejtonska Bosna.

Kursula

pre 7 godina

U civilizovanim zemljama za ovakav promasaj i fijasko koji se sad razotkrio pod imenom "usmeni dogovor" premijer treba da podnese ostavku! Obmanuo je celu naciju

Pedja

pre 7 godina

Usmeni dogovor?! Nešto slično je i Karadžić sklopio s Holbrukom...da neće biti uhapšen i procesuiran u Hagu. Toliko o diletantizmu naših političara

MiRa

pre 7 godina

Ne mogu da poverujem. Usmeni? Pa zar se na tim razgovorima/pregovorima ne piše zapisnik i na kraju zaključci šta je dogovoreno ili ništa nije dogovoreno. I taj zapisnik dobije svaka stranka u postupko na engleskom i na maternjem jeziku. Banana država, pardon samo kora od banane.

Oliva

pre 7 godina

Slusaj ti "najbolji studente pravnog fakulteta ikad", do juce si govorio da to PISE u Briselskom sporazumu, a sad odjhednom usmeno dogovoreno!

S obzirom da si opet uhvacen u lazi, JA, A VERUJEM I VECINA GRADJANA, ZAHTEVAMO DA JAVNO OBJAVITE U CELINI ONO STO STE POTPISALI!!!!

Cisto da znamo koja iznenadjenja si nam jos spremio!!!

Ddule

pre 7 godina

Usmeni sporazum je snimljen kasetofonom od strane Djurica, ali on je taj snimak izgubio negde u "ruskom vozu". Mole se svi putnici da pregledaju svoj prtljag, i taj koji ga nadje i vrati snimak, bice nagradjen sa 100 dinara.

Botina

pre 7 godina

Ako je usmeno što i pismeno, zašto i dalje postoji BusPlus kada nam je premijer u kampanji usmeno obećao ukidanje (kao i RTV pretplate i još mnogo toga). I posle treba tamo EU da se pridržava usmenih laži kada ni sam onaj koji je prihvatio taj usmeni dogovor ne poštuje sopstvena usmena obećanja...

Trifunovic

pre 7 godina

Da je imao jedan dan radnog straza, samo jedan dan da je radio u nekoj firmi ili banci bio bi svestan kakve su gluposti ovo sto on sada prosipa.
Znao bi da su ugovori, fakture, zajmovi, izmene, dopune validni SAMO kad se stavi potpis na memorandumu i overi pecatom.
Svaki komercijalista ili bankar zna da usmeni sporazum za zakon ne postoji!

A mi smo dopustili da nas vodi covek koji u zivotu ama bas nista nije radio osim sto je isao okolo i usmeno obecavao - recimo radnicima FAP-a, ili o fabrici cipova u Indjiji... Necemo se mi usreciti sa ovakvom "usmenom" politikom.

baba Vanga

pre 7 godina

Da ste bili advokatski pripravnik bar mesec dana znali bi ste da iza svakog usmenog dogovora mora ostati pismeni trag kojeg ne moze osporiti niti jedna od strana.Ali , Vi ste ceo zivot proveli uz Seselja i njegove DB price i to je vas problem, nazalost svih nas.

bex

pre 7 godina

sta si ti nama sve obecao...mi ti verovali na rec...kad ono...nista...i ono sto je zapisano kao zakon...za tebe je opet nista...radis po svom i kako tebi odgovara...dosta je tvojih supljih prica

Zlobni cinik

pre 7 godina

Vučić sa građanima Srbije ima usmeni dogovor da će živeti bolje za 2 do 2 i po godine, da će se do kraja 2016-te voziti brzom prugom do Budimpešte, da će biti gotova kula u BG na vodi, da ...

Svasta

pre 7 godina

Dakle konacno je pocelo da se otkriva koliko laze - cak i vise nego sto smo slutili! O kakvim usmenim dogovorima ovaj prica, pa nisu se dogovarali u kafani! Ni sam ne zna sta je potpisao (a nije ni bitno jer je vec imao spremljenu laz namenjenu biracima), kako cemo tek mi - mozda im je dao zemlju i do Nisa, samo kad ode sa vlasti. Bas me zanima da li su mu i arapi dali one milijarde dolara na usmeni dogovor ili je tu morao da potpise papir (u nase ima naravno, mi vracamo). Ovo za duge cevi se suskalo, ali ne verujem ni njima ni nasima - mnogo bre lazu i jedni i drugi...

IspeciPaReci

pre 7 godina

"Najbolji student pravnog fakulteta" sklapa najvažnije ugovore naše države u usmenoj formi! Neozbiljnost, nestručnost, bezobrazluk ili nešto četvrto?

Bucko razmisljam

pre 7 godina

Zasto niko u Srbiji ne kaze da Srbija i Kosovo imaju "usmeni sporazum" da na Kosovo nece ulaziti Vozovi na kojima pise "Kosovo je Srbija" a zauzvrat Kosovo nece slati "duge cevi na sever Kosova ?
Srbija je PRVA PREKRSILA taj usmeni sporazum pa je TEK ONDA Kosovo poslalo "duge cevi" na sever Kosova !

boris

pre 7 godina

Sa ovim čovekom život u Srbiji postaje sumoran, pun poraza, laganja, maštanja. Toliko je veliki apsurd da siromaštvo ne boli više kao ovo što nam se dešava. Urušila nam se država, mislim da je Srbija bila jača kad se povlačila u prvom svetskom ratu preko Albanije.

Jovan

pre 7 godina

Sajt Danasa je nepristupacan na google, Politika vec tri sata po objavljenoj vesti ne pusta komentare na ovaj skandalozan cin Vucica u kome pominje usmeni dogovor sa kososvskim pregovaracima u Briselu. Zbog toga sto je uhvacen u lazi i zato sto obmanjuje srpski narod vec tri godine on mora pod hitno podneti ostavku po povratku u Beograd ili biti uhapsen. Molim vas da objavite da ljudi u zemlji vide sta rade njegovi mediji i kako ga pokrivaju. Hvala vam sto ste jedini imali hrabrosti da objavite vest u celini i zato sto ne cenzurisete komentare citalaca !

Aleksandar

pre 7 godina

@(alexa, 18. januar 2017 17:48)

Imaš na sajtu Vlade Kosova, na engleskom, albanskom i srpskom (jer je srpski jedan od zvaničnih jezika na Kosovu - ono što mi nikada nismo ponudili kosovskim Albancima dok su bili u sastavu Srbije i ako ih je procentualno bilo više). Oni ne kriju od svog naroda ono što potpisuju za razliku od ovih 'naših'...

skeptik

pre 7 godina

(Tex, 18. januar 2017 21:38)

Gresis. Savamala, voz, medijski mrak, lazni doktorati Stefanovica i Malog, Mercedes autobusi, Mubadala... ko je kriv za sva ova fijska i obecanja? EU ili nesposobna vlast? Nismo za sve krivi ali mogli smo i mozemo bolje.

Moebius

pre 7 godina

Nema veceg licemerja od tvog.. Prvo potpisujes sve sto ti se stavi na sto da bi te pustili da ovde radis sta hoces, a onda kada dodje vreme da se potpisano ispuni, pokrece se "patriotska" medijska masinerija , graja, EU se nazivaju ucenjivacima, licemerima. Samo ste vi posteni. Takvo sibicarenje u ozbiljnoj politici, u ozbiljnom svetu ne prolazi. Saberi se covece. Ne moze se malo biti za Evropu, pa malo "za jednog Srbina 100 muslimana".. Neshvatljivo je da se neko u 45. godini ponasa kao u 20-oj..

novinar

pre 7 godina

Kao ilustracija iscekivanja "specijalnog" voza na stajalistu (ne stanici) Donje Jarinje, prvog dana objavljeno je nekoliko fotografija na kojima se vidi parkirano 5-6 dzipova i dvadesetak najobicnijih kosovskih policajaca. Odjednom, fotografija vise nema, govori se o dugim cevima koje se ne vide na fotografijama, a sada Vucic govori cak i oklopnim vozilima. Sramotno je kako nas prave budalama.

Alija Babanovic

pre 7 godina

Usmeni sporazum? Bravo! I Gorbacov je imao usmeno obecanje da se NATO nece pomeriti "ni pedalj na Istok". A gde su sada? To si morao da znas Vodjo naroda...

sax

pre 7 godina

A zašto taj "usmeni dogovor" nije stavljen na papir, kad je već postignut? Zato što dogovora nikad nije ni bilo! A ti, narode, i dalje veruj ovim diletantima i šalabajzerima!

Pedja

pre 7 godina

Usmeni dogovor !!! ovo je strasno, treba da podneses ostavku.
Ako je usmeni dogovor onda je to lose i sa prijateljem nesto ugovoriti a ne medju zaracenim stranama i treba ostavka zbog neozbiljnosti i laganja nacije da je potpisan dogovor.
A sve i da je tako, sto nisi poslao vojsku da proteraju taj voz do K Mitrovice, onda je i dogovor da nema nase policije dole samo usmeno !
Vise ni sam ne zna sta je sve slagao.... tesko je to sve popamtiti

nezavistan

pre 7 godina

Sve govori da ste vi g-dine i vasa stranka, pobedu na izborima shvatili da je drzava Srbija postala privatno-partiska svojina? A sta je sa gradjanima? U cijoj su oni svojini?
U svakom slucaju Briselsko klupko se pocelo razmotava.

kolega

pre 7 godina

Vučko, pojavi se ti negde na utakmici ili na nekom javnom mestu gde ne dovodiš autobuse botova, pa da čuješ sta USMENO narod ima da ti poruci.

A bice i napismeno u aprilu.

Samo Kazem

pre 7 godina

Pismena forma ugovora je obavezna samo za promet kupoprodaju nepoktenosti, gde je i sastavni deo ugovora. Svi ostali ugovori mogu se zakljuciti i u usmenoj formi, a kao dokaz na sudu, ako dodje do spora mogu biti npr svedoci. Iz iskustva ti govorim
(Pravnik, 18. januar 2017 18:16)

iskreno se nadam da ne radis u struci, jer ovo sad sto si lupio, veze sa mozgom nema.. Dacu ti par primera.. Da li brak moze da se sklopi usmeno? Ne. Pismena plus svecana forma(maticar bla bla) Usmeni testament? pa ne bi se resila nijedna ostavina na svetu.. a da ne pricam o medjunarodnim ugovorima, sta se smatra zakljucenjem ugovora, da li paraf, potpis, ratifikacija itd.. napisano je x teorija.. Ti si verovatno novokomponovani pravnik sa kupljenom diplomom. Zato smo u Briselu usmeno dobili sve a napismeno šipak, sto se i vidi u praksi.. Objavite komentar, hvala.

Forma

pre 7 godina

On je ekspert da prepozna licemerje i zamagljivanje suštine formom. Primer: Slučajem Savamala se bave organi pravosuđa. A ti isti organi postave svetski rekord u slučaju Nebojša iz Beograda protiv Nin-a.

Kapetan Ahab

pre 7 godina

"Imali smo usmeni sporazum"?!!!

Na usmeni sporazum se poziva čovek koji tvrdi da je diplomirani pravnik, a uz to se još hvali da je bio najbolji student generacije?!!!

Posle se čudimo što nam ovako traljavo i kilavo ide. Dok nas ovakvi vode, bolje neće ni moći!

zmajognjeni

pre 7 godina

Sram te bilo! Ima usmeni dogovor! Ima, moze da se izgugla i odnosi se na KBS odnosno vojsku! To ste tada govorili i to pise svuda, po novinama! Tacka 9 se odnosi na policiju Kosova, i policije Kosova ima na severu svakako! Sram te bilo!

Buna protiv (kaba) dahija

pre 7 godina

I meni zena dala usmeno da smem da svrljam pa me sacekao pismeni razvod.
(Burda, 18. januar 2017 17:36) # Link komentara

Hvala ti majstore na komentaru. Popravi mi veče.

cenzura medija

pre 7 godina

Usmeni sporazum kažeš.....???To kod njih ne važi,važi samo ono što je crno na belo.Ja ne verujem šta čitam.Odma da se vrati re.1244 iz Brisela u UN ako nije već kasno pošto ste već podpisali Briselski sporazum.

Aleksandar

pre 7 godina

E moj Vucicu pa ko sa djavolom tikve sadi tako mu i bude. Pa gde ima usmeni dogovor da vazi? Pa kod njih bre u mnogim slucajevima i pismeni dogovor NE vazi seti se rezolucije 1244 o cemu ti pricas. Ti si covece u velikoj zabludi ali velikoj.

SOVA

pre 7 godina

Usmeni dogovor postoji kao pravna kategorija ali je veoma teško održiv, zato što je teško dokaziv. Slučaj o kome priča premijer i situacija u kojoj je navodni usmeni dogovor nastao je školski primer zbog čega se kaže da nema ugovora ako nije napisan.
Čudno za pravnika sa Beogradskog pravnog fakulteta, čudno za nekog za koga kažu da je najbolji u generaciji.

Veljko

pre 7 godina

Ovakav iluzionista se odavno nije rodio, ali najgore je sto ovom nasem narodu sve to prolazi. Kada mu odgovara poziva se iskljucivo na formu, a vec sledece nedelje mu forma ine vazna...

sin Dragan

pre 7 godina

Šta nije jasno?
Usmeno je obećao i da neće smanjivati plate i penzije, pa je smanjio.
Usmeno je obećao još hiljade stvari jer zna da ga to ne obavezuje.
Sad se on poziva na usmena obećanja tzv "druge strane"?

Dečko, ako si ti pravnik ja ti usmeno obećavam da ću da pojedem ovaj moj lap top :-)

Mairon

pre 7 godina

Krivica je pregovarača što su se veoma važna pitanja poput ovoga raspravljala usmeno. Dakle, premijer je priznao da nema nikakvog pismenog dogovora. Usmena obećanja/dogovori mogu se dati i na ulici između dva prolaznika, ali svi znamo kakvu težinu imaju.
Good for nothing, kako bi reklo na engleskom.

sasa jokic

pre 7 godina

Naravno da nikada necemo cuti sta je rekla Mogerini, a ona mi je sigurno u cetei oka rekla; Pa dobro bre sta ce vam onaj cirkus od voua, ona pokretna pravislavna crkva? Pa sta ste ocekivali, da vas Albanci docekaju sa pogacom i solju? Naravno posle klasicne diolomatske izjave, mir, stabilnost bla, bla, bla.
Srbija se obrukala po ko zna koji put, ovaj voz je slican postupku rusenja u Savamali, idiotski osmisljena akcija, koja je za cilj imala povecanje rejtinga kod nepismenih i lakovernih gradjana.
Medjutim ne moze se na isti nacin manipulisati medjunarodnom zajednicom.

Petar

pre 7 godina

Ovu državu ne vode moralni ljudi, već teški prevaranti koji narod neprekidno spinuju i vuku za nos. Bogu hvala, narod nije sklon školi pa to oni i mogu da rade, trošeći naše vreme i naše pare. Vreme ne mogu, ali pare lepo idu u njihove džepove. Neka NIKO ne misli da ovaj ne zna šta radi. Radi on radnju i to jako dobro, ali to nije u interesu naroda i za narod, već u njegovom interesu i interesu njegovih pajtosa iz stranke. Pri tome o bahatosti, teroru i neviđenoj aroganciji ne treba govoriti. Ovaj će kao i Milošević postizati 14 usmenih dogovora i primirja nizašta. Kao nije znao. On nekome drži slovo o licemerju? Pa nemamo baš svi pileći mozak i amneziju. Izabrani su i trpimo ih. Dokle? Dok se narod ne obrazuje dovoljno da vidi dubinu prevara, znači još oko 300 godina, a možda i duže...zar su Srbi zaista tako nisko pali da u ovakvim ljudima vide spas? Vrlo jadno i besperspektivno.

Tex

pre 7 godina

Jedva cekam ovom da vidim ledja, ali se mi kao narod grdno zavaravamo ako mislimo da bih EU i NATO sa bilo kim drugim postupao. Pa oni su i od Tadica i Jeremica pravili ultranacionaliste, jer im tako odgovara. Pamet u glavu narode.

Bilo ko

pre 7 godina

"Sada kažu da nemamo pismeni sporazum, pa nemamo ga, ali je to deo onoga o čemu smo razgovarali i imamo usmeni sporazum. Znate, u Briselu imate samo dva sporazuma u pisanoj formi, a sve ostalo je postizano kao usmeni sporazum", rekao je Vučić.

Pa onda ne postoji problem. Ni jedan sporazum ne važi jer nije potpisan. Zašto njima verujem a tebi ne, premijeru?

copa

pre 7 godina

Ti i Toma ste imali sa Vojislavom usmeni dogovor pa ste ga izradili.
Sad ja treba da pomislim da si ti dogovorio bilo šta da njima?
Tako je to kada se svuda trpaš, trebao si napraviti jedan tim koji pregovara sa Kosovom.

dali

pre 7 godina

Usmeni sporazum? Bravo! I Gorbacov je imao usmeno obecanje da se NATO nece pomeriti "ni pedalj na Istok". A gde su sada? To si morao da znas Vodjo naroda...
(Alija Babanovic, 18. januar 2017 16:53)

Nije to ništa. Ukrajinci su imali i pismeni sporazum sa Rusima da će ovi poštovati njihov teritorijalni integritet ukoliko Ukrajina kao jedna od nasljednica nuklearnog arsenala bivšeg SSSR-a odustane od istog.
Znamo kako su ispoštovali svoj potpis!

glupander

pre 7 godina

Nemaš crno na belo!? Čoveče, pa šta imaš? Zar misliš da Karadžić ne govori istinu kada kaže da su mu obećali da ga neće goniti? Misliš li da Miloševiću nije obećano da ga neće isporučiti?
Sve je to zbog onog lako ćemo...

Washington

pre 7 godina

I ja sam jednom sa dobrim drugom napravio usmeni ugovor, vec 10 godina nismo vise drugovi niti cemo verovatno ikad vise biti. A ti sa albancima jos na usmeno jao majko mila.

I jos nesto za vucica - glup pamti, pametan zapisuje!

POBUNA NEVIDLJIVIH

pre 7 godina

Ima li većeg licemerja nego postizati usmene dogovore o kojima niko ništa ne zna. Dokle će ovo trajati i EU dozvoljavati da se gospodari sa Balkana poigravaju politikom. Neka se obelodane svi transkripti razgovora i neka se potpišu validna dokumenta da bi pregovori postali javni. bez toga smo svi mi u ćorsokaku prepušteni jednoj oholoj vlasti, koja zna da u njenim manipulacijama ima podršku EU.

sima

pre 7 godina

"Voz apsloutno nijedan Albanac nije mogao ni da vidi, ni da čuje, ali su zato svi Srbi na severu Kosova mogli da vide 17 oklopnih vozila i duge cevi"

To ste vi obezbedili gospodine Vucicu...

Srbi na Kosovu imaju voz na relaciji K.Mitrovica - Kraljevo, a posle Vaseg izbornog marketinga ko zna da li ce im i on ostati.

Pre Vaseg dolaska na vlast Srbi su imali posla sa KFOR-om na "Severu" a sada sa "dugim cevima kosovske policije"

A kako ste krenuli da "pobedjujete" u Briselu, na vozu koji sada vozi na relaciji Kraljevo - Pozega ce uskoro pisati Kraljevo je Srbija...

Xman

pre 7 godina

Dosta bre foliranja. I ti i "duge cevi". Pa i ja da sam vlast na Kosovu bih poslao specijalce da zaustave ruski ratnohuskacki voz pre nego sto ga neko isprovociran ne raznese granatom. Otkaci nas se vise diktatoru. Vreme udbasko-boljsevicke sns-sps vlasti polako se zavrsava. Posle svi trk kod Mire u Moskvu.

Phoenix

pre 7 godina

Cuj usmeni dogovor. Pa to ne Postoji ni na nivou mesnih zajednica a ne u Briselu. To sto nije potpisan sporazum ne znaci da ne Postoji zapisnik sa sastanka. Trazi im Vucko. Oni to zovu MoM (minutes of meeting). A I mi da vidimo sta pise.

milan

pre 7 godina

Ja licno mislim da treba u Srbiji jedan REFERENDUM pa da narod odluci dali priznajemo Kosovo ili ne jer mislim da je narodu dosta vise svega i da narod zeli napred u Evropu to je nasa buducnost hteli to pojedini da priznaju ili ne toliko

Slovenac 1952

pre 7 godina

(Pravnik, 18. januar 2017 18:16)
Ako si srpski pravnik, sve mi je jasno! Svako zna, da mu je tapija od 250. godina sigurnija od srpske rjeći! Niste vi Albanci, kad se rukuju, to važi, ili ide glava! Kod vas, ne važi ništa, sem, ko je jaći!:(

baron Minhauzen u sarenom vozu!

pre 7 godina

"Najbolji student pravnog fakulteta" sklapa najvažnije ugovore naše države u usmenoj formi! Neozbiljnost, nestručnost, bezobrazluk ili nešto četvrto?
(IspeciPaReci, 18. januar 2017 16:58)

Ne, nego jednostavno tog ugovora nije bilo ni u usmenoj, ni u pismenoj formi, sta mislis zasto i pored cestog insistiranja od mnogih, nikada nije objavio Briselski sporazum???

Covek je najveci baron na svetu!

Marko

pre 7 godina

"..usmeni sporazum sa Briselom i NATO."
Boze me sacuvaj i sakloni. Pa usmeni dogovori ne mogu vise ni u okviru porodice da se odrze a kamoli izmedju vlada i naroda koji koriste razlicite jezike. Ovo je kriminalno.

Nikola

pre 7 godina

Sta je tu cudno, pa meni je saobracajna policija dala usmenu kaznu, otisao kod sudije, ovaj me usmeno osudio, odem da uplatim kaznu i kazem na salteru usmeno cifru, radnik usmeno unese u racunar govoreci u monitor i eto...Ja sam savestan gradjanin!

novica

pre 7 godina

Ti mislio važi i usmeni dogovor u državničkim poslovima?!
Pljuni na tu tvoju diplomu, ali odmah!
-Izvini, šta studiraš?
-Ma, ništa, prava.

Kum

pre 7 godina

godinama vec komentarisete kako nas je lazljivi zuti DS unistio. Godinama ignorisete da je DS doveo spoljni dug na najnizi ikad i da smo u vreme DS imali najbolji odnos plate-troskovi, godinama ignorisete da su DacicVucic vlade taj dug podigle na istorijski najvecu cifru a da je danas korpa najtanja, struja najskuplja, da Bajatovic trosi sakom i kapom. Godinama ignorisete da je proces osamostaljivanja Kosova poceo za vreme SPS/SRS vlasti, a da se okoncava za vreme SPS/preruseni SRS vlasti. Sad ste poceli da negodujete po forumima? Negodujte tamo gde treba, glasajte za nekog. Za bilo koga, samo ne cekajte ovog da vam kaze da se strpite do leta, do zelene trave.....

DEDA CVETKO

pre 7 godina

Svaki ugovor sa Zapadom koji nije potpisan u prisustvu svedoka, javno parafiran, ratifikovan, certifikovan od strane Saveta Bezbednosti i obezbedjen cvrstim kolateralom, ne vredi ni p---- boba.

Gospodin Karadzic se u to i licno uverio.

Zbog cega, molim lepo, sukcesivne generacije nasih vladara izigravaju budale i sklapaju "ugovore" po sistemu "casna pionirska" sa poznatim svetskim varalicama kojima ni rodjena mama ne bi poverovala?

Goran

pre 7 godina

Ispade malo naivan ovaj Vučić, ili misli da smo svi ludi i ništa ne razumemo.. Prvo tvrdi da ima sporazuma pa sad kaže da je samo usmen a kao pravnik odlično zna da usmeni dogovor nije nikakav dogovor. Često i pismeni sporazumi se u međunarodnim odnosima izigravaju, kamo li tek usmeni. Za mene su ove njegove nove tvrdnje neozbiljne i amaterske.

Domanovicev citalac

pre 7 godina

LOL, Vodja rekao da je njima rekao...
Pa ako smo mi prokljuvili da si onaj voz poslao zbog izborne kampanje pa ga onda vratio sta mislis da oni u EU nisu? Sa tim vodjom ste zabrljali i na domacoj i na medjunarodnoj sceni.

A ova prica o verbalnom i pismenim sporazumima obesi macku o rep. U to niko ne veruje. Sve se moze pregovarati usmeno i na kraju se dogovoreno stavi na papi i u najmanju ruku parafira. Muljas Vodjo muljas.

Apel

pre 7 godina

Apelujem na redakciju B92 da nam ovakve komentare koji vredjaju inteligenciju ne pustate ,

((Vi nemate mandat da menjate Rezoluciju 1244UN!!!!!!!!
(marija, 18. januar 2017 17:49)))

proslo je 18 godina a mnogi ne znaju da rezolucija 1244 ne traje vecno ,
po rezoluciji Srbija je mogla da ima 1000 vojnika samo po dogovoru sa NATO i to u roku tri godine ,
po rezoluciji kosovari su posle tog vremena imali pravo da odrze referendum o samostalnosti, i da ne duzim dalje...
https://hr.wikipedia.org/wiki/UN-ova_rezolucija_br._1244

Na netu ima i kompletna rezolucija.
Hvala .

dejvid

pre 7 godina

Vaze i usmeni sporazumi u biznisu, ali u politici reci nisu odrzive ako pregovaraci unapred su primljeni da ne odrze ,,usmeno dogovoreno,, Ali pitam Vucica, da li zna da onaj sareni VOZ opet Djuric pokrenuo na realaciji BG-Pozega. Pitam cemu to dodatne igre sa tim ,,prokletim,, ruskim vozom!

naziv je dzentlmenski sporazum

pre 7 godina

Moje razumevanje ove Vuciceve izjave je da je dobio po usima. A i Lavrov vas je ohladio izjvom da je to stvar koju treba da resite u dogovoru sa EU.
Da Vucicu u medjunarodnom pravu usmeni dogovor se zove DZENTLMENSKI SPORAZUM i on se postuje, ali da bi se postovao moras biti kredibilan partener.
A sto se tice dogovora Gorbacova i NATO o nesirenju, sam Gorbacov je u jednom intervju za nemaceke medije, pre 2-3 godine, priznao da to nije bila tema o kojoj se razgovaral u pregovorima o ujedinjenu Nemaceke.
O da, najvaznije je da Dacic ne silazi sa zabavnih programa PINK i gostuje zajedno sa Cecom. I jos nesto Vucicu - sta bi sa onom preletacicom Anom Hrustanovic, koju si poslao u Brisel iz Rima pod izgovorom da dobro poznaje Federiku Mogerini. Pa i na Anine igre si nasep. Sada je VRATI, ODMAH

White bear

pre 7 godina

Ha, forma ugovora. Molim kolege početnike da pažljivo komentarišu, najgora stvar za pravnika je da napiše nešto što posle ne može da odbrani. Pozdrav iz NS (pravnik)

stevan

pre 7 godina

Mora da su ga na fakultetu na kojem je bio najbolji student u istoriji istog naučili da kad god može da postigne usmeni sporazum, a da pisane gde god vidi neku mačku iste mački okači o rep. :-)

Patak Dača

pre 7 godina

Ma 'ajde "pravniče", najbolji na svetu, reci nam...!
Jel' ste i sa MMF sve dogovarali (i potpisali) USMENO???
Ako jeste, što čvrsto sumnjam, mogao bi da nas slažeš da im ništa ne dugujemo.
Onako, na principu: "Puj pike - ne važi!"

Sava Centar

pre 7 godina

Srbija sa 7 000 000 i 113 milijardi $ BDP...

Tu Srbija ne moze nista da diktira, vec treba da zastiti ono sto moze...

Sve ostalo je zabluda...
(ivan, 18. januar 2017 20:04)

Ne znam otkud si "isčupao" ove podatke, ali Srbija je 2000. imala samo 6.54 milijarde dolara, 2008. imala rekordan BDP od 49.26 milijardi dolara, a 2015. 37.16 milijardi.
S druge strane Hrvatska je 2000. imala 21.77 milijarde dolara, rekord je bio isto 2008. sa 70.48 milijardi, i 2015. 48.73 milijarde dolara.
Imaš Google, sajt Svetske banke, MMF, i još x nezavisnih sajtova gde se mogu proveriti ti podaci, pa se informiši prije nego kucaš komentare!

Влак у снијегу

pre 7 godina

On je naveo da oklopna vozila, duge cevi ne vode ničemu i da nisu deo rešenja.

Али зато нашарани возић са провокативним натписом на двадесетак језика води право у амбис и нечему што би се могло назвати лудост, и да не беше дугих, кратких и осталих цеви, вожд сада сигурно не би могао палахххххх о некаквим решењима.

marija

pre 7 godina

Ne verujem ja tebi ništa.

Da li ste ili niste potpisali ili dogovorili da 1000 policajaca i vojnika Srbije na KiM nećete tražiti na šta imate pravo po R1244UN???
Nikolić je govorio o tom dogovoru, a ti ćutiš!
Ukinuli ste sve institucije i ostavili taj narod na milost i nemilost Tačiju!

Vi nemate mandat da menjate Rezoluciju 1244UN!!!!!!!!

ahmmmm....cccc

pre 7 godina

Usmeni dogovori postoje: kad se dogovorimo da idemo na pice ili zurku. A neke vaznije stvari se stavljaju crno na belo i to sa najmanje dva svedoka. Osim... Hm.... medju tajkunima!

Tex

pre 7 godina

(picasso, 18. januar 2017 17:52)

Bravo, odlican komentar. Sada je kriv Vucic, pre 5 godina je bio kriv Tadic, pa Jeremic (kog trpaju na nivo Seselja jer se trudio kao lud da im oteza), a pre toga Kostunica, pre njega Djindjic a pre njega Sloba i ekipa, a zapad laze li laze i radi kako njima odgovara. I lazu nas jer znaju da Srbe mogu lagati i da ce se Srbi i posle opet pogledati u ogledalo i reci sebi ja sam kriv. Toliko su nas rasturili medijski da je Srbima bitnije sta ce zapad misliti o njima nego kakva je stvarna situacija. Da je obrnuta situacija bila sa ovim vozom, opet bi sve isto bilo, EU bi nama dramila i pola Srbije bi opet pljuvala svoju vlast, a Albanci bi aplaudirali svojima i bezdusno okrivljavali Srbe, nema analiticara koji je okrivio bilo sta sto su Albanci uradili u poslednjih 10 godina. Ne postuju ni jednu tacku koja njima ne odgovara, ne izglasavaju ZSO zbog zida, smatraju nepravdom kada se hapsi Haradinaj a hapse nase ljude zbog jakne, bombardovali nas mimo UN .... Ne kazem da smo imali idealnu vlast ali smo imali sve moguce pozicije, levo, desno, demokratski, narodno i uvek smo imali istu etiketu, zapitajte se zasto. Jedini dobar Srbin je onaj koji je uvek kriv za sve. A pogledas region i vidis da svuda raste ksenofobija, ali je uvek Srbija tu da se pljune i narod koji ce to oberucke da prihvati, naucili valjda, i onda se cudite sto to svi uveliko koriste. Mazohizam klasican.

Kinaski

pre 7 godina

Brate, ne mogu da verujem da on prica o usmenom sporazumu, auuu! Samo papir, potpis, pecat je validno druze Aco Vucicu! Mojne da zamajavas vise te naivne ljude po Srbiji molim te.

Inženjer, zamalo profesor fizičkog

pre 7 godina

Pre svega, dobro veče...

Zatim, ne bih da branim izvesnog gospodina Vučića, niti ću govoriti protiv njega...ali bih ipak imao nešto da kažem.

Da li se neko od vas 'komentatora' zapitao, zbog čega su naši predstavnici vlasti izbegavali pismene dogovore!

Pretpostavljam da ih je bilo više od jednoga...

Prijatno veče želim...

Tači u Americi

pre 7 godina

"Za nas je probem, samo jedna stvar od ključnog značaja, a to je korišćenje i nošenje lakog i teškog oružja", naveo je Vučić.
Da li je problem broj jedan ko kontroliše granice Kosova? A kako i kojim oružjem će da ih kontroliše to je tehnicka stvar. Da li sever Kosova dobio isti pozivni +383 kao i ostatak Kosova? Da li da se ruši betonski zid?
A ovo šta kaže nema pismenog sporazuma? Pa možda je tražio da se odgodi potpisivanje za posle izbora?

Dragan

pre 7 godina

Gospodine Vucicu nema usmenog dogovora oko ovako vaznih potanja u Briselu gde predstavljas svoju drzavu.Brisel vas vara u svakom pogledu i radi protiv vas, a.ti kada se vratis.pricas.narodu.da ste.se dogovorili oko problema koji su prisutni svaki dan na tom.vrucem.poligonu, ali usmeno.Od toga nema.nista Vucicu.Na papiru postoji tvoj potpis da si pristao na njihovu ucenu, a usmeno.nigdje ne pise, niti ce javnost saznati.pravu istinu.Zato vam se i desavaju tako ruzne stvari, ali.nazalost.samo.ispasta.posten narod koji je osudjen da tamo.zivi, a vi im porucujete fa srbe.nesme niko da ubija.Dok se vi dogovorite, tamo ce.biti svi srbi.proterani za Rasku.

ivan

pre 7 godina

Dobro, znaci doslo vreme da se potpise!?

I kranje je vreme...

Kako vidim:
Kosovo 1 800 000 (19), Crna Gora 600 000 (10),Hrvatska 4 200 000 (97), BiH 3 500 000 (41), ukupno 10 100 000 stanovnika i 167 milijardi $ BDP

i

Srbija sa 7 000 000 i 113 milijardi $ BDP...

Tu Srbija ne moze nista da diktira, vec treba da zastiti ono sto moze...

Sve ostalo je zabluda...

Dusan

pre 7 godina

@ Alija Babanovic
Stotinu puta ponavljana neistina nikad neće postati istina. Niti NATO, niti bilo ko drugi nije mogao Gorbačovu dati garanciju da se NATO neče širiti na Istok, jednostavno to nije logički moguće. Nemačka se ujedinila u oktobru 1990. , dakle bilo kakvo takvo obećanje je moralo doći pre toga, a Varšavski pakt je bio raspušten tek 1. jula 1991. Kako bi SSSR godinu dana ranije mogao da traži takvu garanciju dok je Varšavski ugovor još na snazi? Sem toga, Gorbačov je u aprilu 1990. tokom posete Americi na eksplicitno Bušovo pitanje da li postoje prepreke da se u budućnosti bivša Istočna Nemačka priključi NATO paktu rekao da SSSR više neće sprečavati suverene zemlje Istočne Evrope da se same opredele da li i kom savezu žele da pripadaju.

Grunf

pre 7 godina

Prašinu koju političari s ovih prostora podižu samo prikrivaju svoju golotinju.Licemrje u politici je uvek individualno i zavisi od uzroka Zavisi samo da li sam licemrena ja ili druga strana.Licemjerje predstavlja lažno prikazivanje svojih vrlina ili prikazivanje sebe kao da posjedujemo vrline koje u stvari uopšte nemamo.Šta u ovom slučaju političari KiM ili Srbije imaju kao vrline?Šta političari uopte imaju od vrlina.Ja pa ja.Ja volim samo sebe.Sve je dobro dok su moji džepovi puni.Sve je u redu ako sam ja na vlasti.Prašinu koju političari s ovih prostora podižu samo prikrivaju svoju golotinju.Ko je video voz,a ko je video duge cevi.Ko je recimo video balon da radnici mogu nesmetano da rade na minusu na trgu Slavija?On je tu ali Vi ne znate.Možda ga je neko dete probušilo za doček nove godine.Minus udario-radovi stoje.Da li je sada to licemerje.Ne to to je laž.Ako neko želi da na bilo koji način omogući bolju komunikaciju gradjana,putovanja,protok robe ima milon načina to da uradi.AKo to zaista želi.Kome je to u interesu da je narodu dobro.Ako nisi zavinik od roge i alkohola moraš d abudeš zavisnik od banke ili nečeg drugog.Kljukaju ti mozak "teškim rečima"koje ništa ne znače.Koliko puta su ove rečenice izgovorene o miru dijalogu i sl.Ima samo jedan problem kome je u interesu da bude mir?

ivan

pre 7 godina

@ Sava Centar:
'pa se informiši prije nego kucaš komentare!'

Evo, izvor IMF (MMF):

GDP (PPP) 2017 estimate Total $112.888 billion
Per capita $15,828 (excluding Kosovo)

ili

GDP (nominal) 2017 estimate Total $42.139 billion
Per capita $5,908 (excluding Kosovo)

Che

pre 7 godina

""Sada kažu da nemamo pismeni sporazum, pa nemamo ga, ali je to deo onoga o čemu smo razgovarali i imamo usmeni sporazum. Znate, u Briselu imate samo dva sporazuma u pisanoj formi, a sve ostalo je postizano kao usmeni sporazum", rekao je Vučić."


u prevodu, lazes narod sve ove godine.Ne postoje nikakvi usmeni sporazumi, samo ono sto je potpisano i ratifikovano.
Pisani za ceo svet i "usmeni" za pricanje bajki po Srbiji.

Acimir

pre 7 godina

Ovaj vise ne zna gde bije.Aman covece sta si potpisao u Briselu,kakvi crni usmeni dogovori,pa ne postoji ni jedan ozbiljan politicar sto pravi neke usmene dogovore.Crno na belo sve se potpisuje.Ko zna sta si ti potpisao ali istorija ce suditi o tebi.

Pasha

pre 7 godina

Haha, najbolji student Pravnog fakulteta se poziva na "usmeni" dogovor u medjunarodnom pravu!!! Boze sta smo ti skrivili da ovakvi vode Srbiju.
Da li jos uvek neko veruje ovom coveku?!

popeye

pre 7 godina

Усмени, јел то нека шала!? Усмени важи колико и како су га чули они који су били присутни. Зашто ти онда потписујеш бриселске Споразуме, договори се и ти само усмено?

Milan

pre 7 godina

Jesam li ja dobro ovo razumeo? Vucic ima usmeni dogovor da kosovski "specijalci" ne mogu na sever kosova bez saglasnosti srba sa severa. Da li je stvarno istina da vucic pravi usmene dogovore u Briselu? Jel ovo moguce da se desava?

MiRa

pre 7 godina

Ne mogu da poverujem. Usmeni? Pa zar se na tim razgovorima/pregovorima ne piše zapisnik i na kraju zaključci šta je dogovoreno ili ništa nije dogovoreno. I taj zapisnik dobije svaka stranka u postupko na engleskom i na maternjem jeziku. Banana država, pardon samo kora od banane.

Oliva

pre 7 godina

Slusaj ti "najbolji studente pravnog fakulteta ikad", do juce si govorio da to PISE u Briselskom sporazumu, a sad odjhednom usmeno dogovoreno!

S obzirom da si opet uhvacen u lazi, JA, A VERUJEM I VECINA GRADJANA, ZAHTEVAMO DA JAVNO OBJAVITE U CELINI ONO STO STE POTPISALI!!!!

Cisto da znamo koja iznenadjenja si nam jos spremio!!!

skeptik

pre 7 godina

(Tex, 18. januar 2017 21:38)

Gresis. Savamala, voz, medijski mrak, lazni doktorati Stefanovica i Malog, Mercedes autobusi, Mubadala... ko je kriv za sva ova fijska i obecanja? EU ili nesposobna vlast? Nismo za sve krivi ali mogli smo i mozemo bolje.

Botina

pre 7 godina

Ako je usmeno što i pismeno, zašto i dalje postoji BusPlus kada nam je premijer u kampanji usmeno obećao ukidanje (kao i RTV pretplate i još mnogo toga). I posle treba tamo EU da se pridržava usmenih laži kada ni sam onaj koji je prihvatio taj usmeni dogovor ne poštuje sopstvena usmena obećanja...

Kursula

pre 7 godina

U civilizovanim zemljama za ovakav promasaj i fijasko koji se sad razotkrio pod imenom "usmeni dogovor" premijer treba da podnese ostavku! Obmanuo je celu naciju

bex

pre 7 godina

sta si ti nama sve obecao...mi ti verovali na rec...kad ono...nista...i ono sto je zapisano kao zakon...za tebe je opet nista...radis po svom i kako tebi odgovara...dosta je tvojih supljih prica

ivan

pre 7 godina

Dobro, znaci doslo vreme da se potpise!?

I kranje je vreme...

Kako vidim:
Kosovo 1 800 000 (19), Crna Gora 600 000 (10),Hrvatska 4 200 000 (97), BiH 3 500 000 (41), ukupno 10 100 000 stanovnika i 167 milijardi $ BDP

i

Srbija sa 7 000 000 i 113 milijardi $ BDP...

Tu Srbija ne moze nista da diktira, vec treba da zastiti ono sto moze...

Sve ostalo je zabluda...

Tex

pre 7 godina

(picasso, 18. januar 2017 17:52)

Bravo, odlican komentar. Sada je kriv Vucic, pre 5 godina je bio kriv Tadic, pa Jeremic (kog trpaju na nivo Seselja jer se trudio kao lud da im oteza), a pre toga Kostunica, pre njega Djindjic a pre njega Sloba i ekipa, a zapad laze li laze i radi kako njima odgovara. I lazu nas jer znaju da Srbe mogu lagati i da ce se Srbi i posle opet pogledati u ogledalo i reci sebi ja sam kriv. Toliko su nas rasturili medijski da je Srbima bitnije sta ce zapad misliti o njima nego kakva je stvarna situacija. Da je obrnuta situacija bila sa ovim vozom, opet bi sve isto bilo, EU bi nama dramila i pola Srbije bi opet pljuvala svoju vlast, a Albanci bi aplaudirali svojima i bezdusno okrivljavali Srbe, nema analiticara koji je okrivio bilo sta sto su Albanci uradili u poslednjih 10 godina. Ne postuju ni jednu tacku koja njima ne odgovara, ne izglasavaju ZSO zbog zida, smatraju nepravdom kada se hapsi Haradinaj a hapse nase ljude zbog jakne, bombardovali nas mimo UN .... Ne kazem da smo imali idealnu vlast ali smo imali sve moguce pozicije, levo, desno, demokratski, narodno i uvek smo imali istu etiketu, zapitajte se zasto. Jedini dobar Srbin je onaj koji je uvek kriv za sve. A pogledas region i vidis da svuda raste ksenofobija, ali je uvek Srbija tu da se pljune i narod koji ce to oberucke da prihvati, naucili valjda, i onda se cudite sto to svi uveliko koriste. Mazohizam klasican.

Trifunovic

pre 7 godina

Da je imao jedan dan radnog straza, samo jedan dan da je radio u nekoj firmi ili banci bio bi svestan kakve su gluposti ovo sto on sada prosipa.
Znao bi da su ugovori, fakture, zajmovi, izmene, dopune validni SAMO kad se stavi potpis na memorandumu i overi pecatom.
Svaki komercijalista ili bankar zna da usmeni sporazum za zakon ne postoji!

A mi smo dopustili da nas vodi covek koji u zivotu ama bas nista nije radio osim sto je isao okolo i usmeno obecavao - recimo radnicima FAP-a, ili o fabrici cipova u Indjiji... Necemo se mi usreciti sa ovakvom "usmenom" politikom.

Forma

pre 7 godina

On je ekspert da prepozna licemerje i zamagljivanje suštine formom. Primer: Slučajem Savamala se bave organi pravosuđa. A ti isti organi postave svetski rekord u slučaju Nebojša iz Beograda protiv Nin-a.

POBUNA NEVIDLJIVIH

pre 7 godina

Ima li većeg licemerja nego postizati usmene dogovore o kojima niko ništa ne zna. Dokle će ovo trajati i EU dozvoljavati da se gospodari sa Balkana poigravaju politikom. Neka se obelodane svi transkripti razgovora i neka se potpišu validna dokumenta da bi pregovori postali javni. bez toga smo svi mi u ćorsokaku prepušteni jednoj oholoj vlasti, koja zna da u njenim manipulacijama ima podršku EU.

nezavistan

pre 7 godina

Sve govori da ste vi g-dine i vasa stranka, pobedu na izborima shvatili da je drzava Srbija postala privatno-partiska svojina? A sta je sa gradjanima? U cijoj su oni svojini?
U svakom slucaju Briselsko klupko se pocelo razmotava.

glupander

pre 7 godina

Nemaš crno na belo!? Čoveče, pa šta imaš? Zar misliš da Karadžić ne govori istinu kada kaže da su mu obećali da ga neće goniti? Misliš li da Miloševiću nije obećano da ga neće isporučiti?
Sve je to zbog onog lako ćemo...

cenzura medija

pre 7 godina

Usmeni sporazum kažeš.....???To kod njih ne važi,važi samo ono što je crno na belo.Ja ne verujem šta čitam.Odma da se vrati re.1244 iz Brisela u UN ako nije već kasno pošto ste već podpisali Briselski sporazum.

Pedja

pre 7 godina

Usmeni dogovor?! Nešto slično je i Karadžić sklopio s Holbrukom...da neće biti uhapšen i procesuiran u Hagu. Toliko o diletantizmu naših političara

Alija Babanovic

pre 7 godina

Usmeni sporazum? Bravo! I Gorbacov je imao usmeno obecanje da se NATO nece pomeriti "ni pedalj na Istok". A gde su sada? To si morao da znas Vodjo naroda...

Pedja

pre 7 godina

Usmeni dogovor !!! ovo je strasno, treba da podneses ostavku.
Ako je usmeni dogovor onda je to lose i sa prijateljem nesto ugovoriti a ne medju zaracenim stranama i treba ostavka zbog neozbiljnosti i laganja nacije da je potpisan dogovor.
A sve i da je tako, sto nisi poslao vojsku da proteraju taj voz do K Mitrovice, onda je i dogovor da nema nase policije dole samo usmeno !
Vise ni sam ne zna sta je sve slagao.... tesko je to sve popamtiti

Ddule

pre 7 godina

Usmeni sporazum je snimljen kasetofonom od strane Djurica, ali on je taj snimak izgubio negde u "ruskom vozu". Mole se svi putnici da pregledaju svoj prtljag, i taj koji ga nadje i vrati snimak, bice nagradjen sa 100 dinara.

baba Vanga

pre 7 godina

Da ste bili advokatski pripravnik bar mesec dana znali bi ste da iza svakog usmenog dogovora mora ostati pismeni trag kojeg ne moze osporiti niti jedna od strana.Ali , Vi ste ceo zivot proveli uz Seselja i njegove DB price i to je vas problem, nazalost svih nas.

IspeciPaReci

pre 7 godina

"Najbolji student pravnog fakulteta" sklapa najvažnije ugovore naše države u usmenoj formi! Neozbiljnost, nestručnost, bezobrazluk ili nešto četvrto?

copa

pre 7 godina

Ti i Toma ste imali sa Vojislavom usmeni dogovor pa ste ga izradili.
Sad ja treba da pomislim da si ti dogovorio bilo šta da njima?
Tako je to kada se svuda trpaš, trebao si napraviti jedan tim koji pregovara sa Kosovom.

Kinaski

pre 7 godina

Brate, ne mogu da verujem da on prica o usmenom sporazumu, auuu! Samo papir, potpis, pecat je validno druze Aco Vucicu! Mojne da zamajavas vise te naivne ljude po Srbiji molim te.

Svasta

pre 7 godina

Dakle konacno je pocelo da se otkriva koliko laze - cak i vise nego sto smo slutili! O kakvim usmenim dogovorima ovaj prica, pa nisu se dogovarali u kafani! Ni sam ne zna sta je potpisao (a nije ni bitno jer je vec imao spremljenu laz namenjenu biracima), kako cemo tek mi - mozda im je dao zemlju i do Nisa, samo kad ode sa vlasti. Bas me zanima da li su mu i arapi dali one milijarde dolara na usmeni dogovor ili je tu morao da potpise papir (u nase ima naravno, mi vracamo). Ovo za duge cevi se suskalo, ali ne verujem ni njima ni nasima - mnogo bre lazu i jedni i drugi...

boris

pre 7 godina

Sa ovim čovekom život u Srbiji postaje sumoran, pun poraza, laganja, maštanja. Toliko je veliki apsurd da siromaštvo ne boli više kao ovo što nam se dešava. Urušila nam se država, mislim da je Srbija bila jača kad se povlačila u prvom svetskom ratu preko Albanije.

Apel

pre 7 godina

Apelujem na redakciju B92 da nam ovakve komentare koji vredjaju inteligenciju ne pustate ,

((Vi nemate mandat da menjate Rezoluciju 1244UN!!!!!!!!
(marija, 18. januar 2017 17:49)))

proslo je 18 godina a mnogi ne znaju da rezolucija 1244 ne traje vecno ,
po rezoluciji Srbija je mogla da ima 1000 vojnika samo po dogovoru sa NATO i to u roku tri godine ,
po rezoluciji kosovari su posle tog vremena imali pravo da odrze referendum o samostalnosti, i da ne duzim dalje...
https://hr.wikipedia.org/wiki/UN-ova_rezolucija_br._1244

Na netu ima i kompletna rezolucija.
Hvala .

SOVA

pre 7 godina

Usmeni dogovor postoji kao pravna kategorija ali je veoma teško održiv, zato što je teško dokaziv. Slučaj o kome priča premijer i situacija u kojoj je navodni usmeni dogovor nastao je školski primer zbog čega se kaže da nema ugovora ako nije napisan.
Čudno za pravnika sa Beogradskog pravnog fakulteta, čudno za nekog za koga kažu da je najbolji u generaciji.

Zlobni cinik

pre 7 godina

Vučić sa građanima Srbije ima usmeni dogovor da će živeti bolje za 2 do 2 i po godine, da će se do kraja 2016-te voziti brzom prugom do Budimpešte, da će biti gotova kula u BG na vodi, da ...

zmajognjeni

pre 7 godina

Sram te bilo! Ima usmeni dogovor! Ima, moze da se izgugla i odnosi se na KBS odnosno vojsku! To ste tada govorili i to pise svuda, po novinama! Tacka 9 se odnosi na policiju Kosova, i policije Kosova ima na severu svakako! Sram te bilo!

Jovan

pre 7 godina

Sajt Danasa je nepristupacan na google, Politika vec tri sata po objavljenoj vesti ne pusta komentare na ovaj skandalozan cin Vucica u kome pominje usmeni dogovor sa kososvskim pregovaracima u Briselu. Zbog toga sto je uhvacen u lazi i zato sto obmanjuje srpski narod vec tri godine on mora pod hitno podneti ostavku po povratku u Beograd ili biti uhapsen. Molim vas da objavite da ljudi u zemlji vide sta rade njegovi mediji i kako ga pokrivaju. Hvala vam sto ste jedini imali hrabrosti da objavite vest u celini i zato sto ne cenzurisete komentare citalaca !

Veljko

pre 7 godina

Ovakav iluzionista se odavno nije rodio, ali najgore je sto ovom nasem narodu sve to prolazi. Kada mu odgovara poziva se iskljucivo na formu, a vec sledece nedelje mu forma ine vazna...

sin Dragan

pre 7 godina

Šta nije jasno?
Usmeno je obećao i da neće smanjivati plate i penzije, pa je smanjio.
Usmeno je obećao još hiljade stvari jer zna da ga to ne obavezuje.
Sad se on poziva na usmena obećanja tzv "druge strane"?

Dečko, ako si ti pravnik ja ti usmeno obećavam da ću da pojedem ovaj moj lap top :-)

Kapetan Ahab

pre 7 godina

"Imali smo usmeni sporazum"?!!!

Na usmeni sporazum se poziva čovek koji tvrdi da je diplomirani pravnik, a uz to se još hvali da je bio najbolji student generacije?!!!

Posle se čudimo što nam ovako traljavo i kilavo ide. Dok nas ovakvi vode, bolje neće ni moći!

Aleksandar

pre 7 godina

@(alexa, 18. januar 2017 17:48)

Imaš na sajtu Vlade Kosova, na engleskom, albanskom i srpskom (jer je srpski jedan od zvaničnih jezika na Kosovu - ono što mi nikada nismo ponudili kosovskim Albancima dok su bili u sastavu Srbije i ako ih je procentualno bilo više). Oni ne kriju od svog naroda ono što potpisuju za razliku od ovih 'naših'...

novinar

pre 7 godina

Kao ilustracija iscekivanja "specijalnog" voza na stajalistu (ne stanici) Donje Jarinje, prvog dana objavljeno je nekoliko fotografija na kojima se vidi parkirano 5-6 dzipova i dvadesetak najobicnijih kosovskih policajaca. Odjednom, fotografija vise nema, govori se o dugim cevima koje se ne vide na fotografijama, a sada Vucic govori cak i oklopnim vozilima. Sramotno je kako nas prave budalama.

Mairon

pre 7 godina

Krivica je pregovarača što su se veoma važna pitanja poput ovoga raspravljala usmeno. Dakle, premijer je priznao da nema nikakvog pismenog dogovora. Usmena obećanja/dogovori mogu se dati i na ulici između dva prolaznika, ali svi znamo kakvu težinu imaju.
Good for nothing, kako bi reklo na engleskom.

DEDA CVETKO

pre 7 godina

Svaki ugovor sa Zapadom koji nije potpisan u prisustvu svedoka, javno parafiran, ratifikovan, certifikovan od strane Saveta Bezbednosti i obezbedjen cvrstim kolateralom, ne vredi ni p---- boba.

Gospodin Karadzic se u to i licno uverio.

Zbog cega, molim lepo, sukcesivne generacije nasih vladara izigravaju budale i sklapaju "ugovore" po sistemu "casna pionirska" sa poznatim svetskim varalicama kojima ni rodjena mama ne bi poverovala?

baron Minhauzen u sarenom vozu!

pre 7 godina

"Najbolji student pravnog fakulteta" sklapa najvažnije ugovore naše države u usmenoj formi! Neozbiljnost, nestručnost, bezobrazluk ili nešto četvrto?
(IspeciPaReci, 18. januar 2017 16:58)

Ne, nego jednostavno tog ugovora nije bilo ni u usmenoj, ni u pismenoj formi, sta mislis zasto i pored cestog insistiranja od mnogih, nikada nije objavio Briselski sporazum???

Covek je najveci baron na svetu!

Moebius

pre 7 godina

Nema veceg licemerja od tvog.. Prvo potpisujes sve sto ti se stavi na sto da bi te pustili da ovde radis sta hoces, a onda kada dodje vreme da se potpisano ispuni, pokrece se "patriotska" medijska masinerija , graja, EU se nazivaju ucenjivacima, licemerima. Samo ste vi posteni. Takvo sibicarenje u ozbiljnoj politici, u ozbiljnom svetu ne prolazi. Saberi se covece. Ne moze se malo biti za Evropu, pa malo "za jednog Srbina 100 muslimana".. Neshvatljivo je da se neko u 45. godini ponasa kao u 20-oj..

Buna protiv (kaba) dahija

pre 7 godina

I meni zena dala usmeno da smem da svrljam pa me sacekao pismeni razvod.
(Burda, 18. januar 2017 17:36) # Link komentara

Hvala ti majstore na komentaru. Popravi mi veče.

ivan

pre 7 godina

@ Sava Centar:
'pa se informiši prije nego kucaš komentare!'

Evo, izvor IMF (MMF):

GDP (PPP) 2017 estimate Total $112.888 billion
Per capita $15,828 (excluding Kosovo)

ili

GDP (nominal) 2017 estimate Total $42.139 billion
Per capita $5,908 (excluding Kosovo)

Bucko razmisljam

pre 7 godina

Zasto niko u Srbiji ne kaze da Srbija i Kosovo imaju "usmeni sporazum" da na Kosovo nece ulaziti Vozovi na kojima pise "Kosovo je Srbija" a zauzvrat Kosovo nece slati "duge cevi na sever Kosova ?
Srbija je PRVA PREKRSILA taj usmeni sporazum pa je TEK ONDA Kosovo poslalo "duge cevi" na sever Kosova !

Samo Kazem

pre 7 godina

Pismena forma ugovora je obavezna samo za promet kupoprodaju nepoktenosti, gde je i sastavni deo ugovora. Svi ostali ugovori mogu se zakljuciti i u usmenoj formi, a kao dokaz na sudu, ako dodje do spora mogu biti npr svedoci. Iz iskustva ti govorim
(Pravnik, 18. januar 2017 18:16)

iskreno se nadam da ne radis u struci, jer ovo sad sto si lupio, veze sa mozgom nema.. Dacu ti par primera.. Da li brak moze da se sklopi usmeno? Ne. Pismena plus svecana forma(maticar bla bla) Usmeni testament? pa ne bi se resila nijedna ostavina na svetu.. a da ne pricam o medjunarodnim ugovorima, sta se smatra zakljucenjem ugovora, da li paraf, potpis, ratifikacija itd.. napisano je x teorija.. Ti si verovatno novokomponovani pravnik sa kupljenom diplomom. Zato smo u Briselu usmeno dobili sve a napismeno šipak, sto se i vidi u praksi.. Objavite komentar, hvala.

Aleksandar

pre 7 godina

E moj Vucicu pa ko sa djavolom tikve sadi tako mu i bude. Pa gde ima usmeni dogovor da vazi? Pa kod njih bre u mnogim slucajevima i pismeni dogovor NE vazi seti se rezolucije 1244 o cemu ti pricas. Ti si covece u velikoj zabludi ali velikoj.

Grunf

pre 7 godina

Prašinu koju političari s ovih prostora podižu samo prikrivaju svoju golotinju.Licemrje u politici je uvek individualno i zavisi od uzroka Zavisi samo da li sam licemrena ja ili druga strana.Licemjerje predstavlja lažno prikazivanje svojih vrlina ili prikazivanje sebe kao da posjedujemo vrline koje u stvari uopšte nemamo.Šta u ovom slučaju političari KiM ili Srbije imaju kao vrline?Šta političari uopte imaju od vrlina.Ja pa ja.Ja volim samo sebe.Sve je dobro dok su moji džepovi puni.Sve je u redu ako sam ja na vlasti.Prašinu koju političari s ovih prostora podižu samo prikrivaju svoju golotinju.Ko je video voz,a ko je video duge cevi.Ko je recimo video balon da radnici mogu nesmetano da rade na minusu na trgu Slavija?On je tu ali Vi ne znate.Možda ga je neko dete probušilo za doček nove godine.Minus udario-radovi stoje.Da li je sada to licemerje.Ne to to je laž.Ako neko želi da na bilo koji način omogući bolju komunikaciju gradjana,putovanja,protok robe ima milon načina to da uradi.AKo to zaista želi.Kome je to u interesu da je narodu dobro.Ako nisi zavinik od roge i alkohola moraš d abudeš zavisnik od banke ili nečeg drugog.Kljukaju ti mozak "teškim rečima"koje ništa ne znače.Koliko puta su ove rečenice izgovorene o miru dijalogu i sl.Ima samo jedan problem kome je u interesu da bude mir?

sima

pre 7 godina

"Voz apsloutno nijedan Albanac nije mogao ni da vidi, ni da čuje, ali su zato svi Srbi na severu Kosova mogli da vide 17 oklopnih vozila i duge cevi"

To ste vi obezbedili gospodine Vucicu...

Srbi na Kosovu imaju voz na relaciji K.Mitrovica - Kraljevo, a posle Vaseg izbornog marketinga ko zna da li ce im i on ostati.

Pre Vaseg dolaska na vlast Srbi su imali posla sa KFOR-om na "Severu" a sada sa "dugim cevima kosovske policije"

A kako ste krenuli da "pobedjujete" u Briselu, na vozu koji sada vozi na relaciji Kraljevo - Pozega ce uskoro pisati Kraljevo je Srbija...

sax

pre 7 godina

A zašto taj "usmeni dogovor" nije stavljen na papir, kad je već postignut? Zato što dogovora nikad nije ni bilo! A ti, narode, i dalje veruj ovim diletantima i šalabajzerima!

Slovenac 1952

pre 7 godina

(Pravnik, 18. januar 2017 18:16)
Ako si srpski pravnik, sve mi je jasno! Svako zna, da mu je tapija od 250. godina sigurnija od srpske rjeći! Niste vi Albanci, kad se rukuju, to važi, ili ide glava! Kod vas, ne važi ništa, sem, ko je jaći!:(

Phoenix

pre 7 godina

Cuj usmeni dogovor. Pa to ne Postoji ni na nivou mesnih zajednica a ne u Briselu. To sto nije potpisan sporazum ne znaci da ne Postoji zapisnik sa sastanka. Trazi im Vucko. Oni to zovu MoM (minutes of meeting). A I mi da vidimo sta pise.

dejvid

pre 7 godina

Vaze i usmeni sporazumi u biznisu, ali u politici reci nisu odrzive ako pregovaraci unapred su primljeni da ne odrze ,,usmeno dogovoreno,, Ali pitam Vucica, da li zna da onaj sareni VOZ opet Djuric pokrenuo na realaciji BG-Pozega. Pitam cemu to dodatne igre sa tim ,,prokletim,, ruskim vozom!

Kum

pre 7 godina

godinama vec komentarisete kako nas je lazljivi zuti DS unistio. Godinama ignorisete da je DS doveo spoljni dug na najnizi ikad i da smo u vreme DS imali najbolji odnos plate-troskovi, godinama ignorisete da su DacicVucic vlade taj dug podigle na istorijski najvecu cifru a da je danas korpa najtanja, struja najskuplja, da Bajatovic trosi sakom i kapom. Godinama ignorisete da je proces osamostaljivanja Kosova poceo za vreme SPS/SRS vlasti, a da se okoncava za vreme SPS/preruseni SRS vlasti. Sad ste poceli da negodujete po forumima? Negodujte tamo gde treba, glasajte za nekog. Za bilo koga, samo ne cekajte ovog da vam kaze da se strpite do leta, do zelene trave.....

stevan

pre 7 godina

Mora da su ga na fakultetu na kojem je bio najbolji student u istoriji istog naučili da kad god može da postigne usmeni sporazum, a da pisane gde god vidi neku mačku iste mački okači o rep. :-)

Washington

pre 7 godina

I ja sam jednom sa dobrim drugom napravio usmeni ugovor, vec 10 godina nismo vise drugovi niti cemo verovatno ikad vise biti. A ti sa albancima jos na usmeno jao majko mila.

I jos nesto za vucica - glup pamti, pametan zapisuje!

Sava Centar

pre 7 godina

Srbija sa 7 000 000 i 113 milijardi $ BDP...

Tu Srbija ne moze nista da diktira, vec treba da zastiti ono sto moze...

Sve ostalo je zabluda...
(ivan, 18. januar 2017 20:04)

Ne znam otkud si "isčupao" ove podatke, ali Srbija je 2000. imala samo 6.54 milijarde dolara, 2008. imala rekordan BDP od 49.26 milijardi dolara, a 2015. 37.16 milijardi.
S druge strane Hrvatska je 2000. imala 21.77 milijarde dolara, rekord je bio isto 2008. sa 70.48 milijardi, i 2015. 48.73 milijarde dolara.
Imaš Google, sajt Svetske banke, MMF, i još x nezavisnih sajtova gde se mogu proveriti ti podaci, pa se informiši prije nego kucaš komentare!

sasa jokic

pre 7 godina

Naravno da nikada necemo cuti sta je rekla Mogerini, a ona mi je sigurno u cetei oka rekla; Pa dobro bre sta ce vam onaj cirkus od voua, ona pokretna pravislavna crkva? Pa sta ste ocekivali, da vas Albanci docekaju sa pogacom i solju? Naravno posle klasicne diolomatske izjave, mir, stabilnost bla, bla, bla.
Srbija se obrukala po ko zna koji put, ovaj voz je slican postupku rusenja u Savamali, idiotski osmisljena akcija, koja je za cilj imala povecanje rejtinga kod nepismenih i lakovernih gradjana.
Medjutim ne moze se na isti nacin manipulisati medjunarodnom zajednicom.

dali

pre 7 godina

Usmeni sporazum? Bravo! I Gorbacov je imao usmeno obecanje da se NATO nece pomeriti "ni pedalj na Istok". A gde su sada? To si morao da znas Vodjo naroda...
(Alija Babanovic, 18. januar 2017 16:53)

Nije to ništa. Ukrajinci su imali i pismeni sporazum sa Rusima da će ovi poštovati njihov teritorijalni integritet ukoliko Ukrajina kao jedna od nasljednica nuklearnog arsenala bivšeg SSSR-a odustane od istog.
Znamo kako su ispoštovali svoj potpis!

White bear

pre 7 godina

Ha, forma ugovora. Molim kolege početnike da pažljivo komentarišu, najgora stvar za pravnika je da napiše nešto što posle ne može da odbrani. Pozdrav iz NS (pravnik)

Tex

pre 7 godina

Jedva cekam ovom da vidim ledja, ali se mi kao narod grdno zavaravamo ako mislimo da bih EU i NATO sa bilo kim drugim postupao. Pa oni su i od Tadica i Jeremica pravili ultranacionaliste, jer im tako odgovara. Pamet u glavu narode.

Nikola

pre 7 godina

Sta je tu cudno, pa meni je saobracajna policija dala usmenu kaznu, otisao kod sudije, ovaj me usmeno osudio, odem da uplatim kaznu i kazem na salteru usmeno cifru, radnik usmeno unese u racunar govoreci u monitor i eto...Ja sam savestan gradjanin!

kolega

pre 7 godina

Vučko, pojavi se ti negde na utakmici ili na nekom javnom mestu gde ne dovodiš autobuse botova, pa da čuješ sta USMENO narod ima da ti poruci.

A bice i napismeno u aprilu.

Petar

pre 7 godina

Ovu državu ne vode moralni ljudi, već teški prevaranti koji narod neprekidno spinuju i vuku za nos. Bogu hvala, narod nije sklon školi pa to oni i mogu da rade, trošeći naše vreme i naše pare. Vreme ne mogu, ali pare lepo idu u njihove džepove. Neka NIKO ne misli da ovaj ne zna šta radi. Radi on radnju i to jako dobro, ali to nije u interesu naroda i za narod, već u njegovom interesu i interesu njegovih pajtosa iz stranke. Pri tome o bahatosti, teroru i neviđenoj aroganciji ne treba govoriti. Ovaj će kao i Milošević postizati 14 usmenih dogovora i primirja nizašta. Kao nije znao. On nekome drži slovo o licemerju? Pa nemamo baš svi pileći mozak i amneziju. Izabrani su i trpimo ih. Dokle? Dok se narod ne obrazuje dovoljno da vidi dubinu prevara, znači još oko 300 godina, a možda i duže...zar su Srbi zaista tako nisko pali da u ovakvim ljudima vide spas? Vrlo jadno i besperspektivno.

Inženjer, zamalo profesor fizičkog

pre 7 godina

Pre svega, dobro veče...

Zatim, ne bih da branim izvesnog gospodina Vučića, niti ću govoriti protiv njega...ali bih ipak imao nešto da kažem.

Da li se neko od vas 'komentatora' zapitao, zbog čega su naši predstavnici vlasti izbegavali pismene dogovore!

Pretpostavljam da ih je bilo više od jednoga...

Prijatno veče želim...

Goran

pre 7 godina

Ispade malo naivan ovaj Vučić, ili misli da smo svi ludi i ništa ne razumemo.. Prvo tvrdi da ima sporazuma pa sad kaže da je samo usmen a kao pravnik odlično zna da usmeni dogovor nije nikakav dogovor. Često i pismeni sporazumi se u međunarodnim odnosima izigravaju, kamo li tek usmeni. Za mene su ove njegove nove tvrdnje neozbiljne i amaterske.

Bilo ko

pre 7 godina

"Sada kažu da nemamo pismeni sporazum, pa nemamo ga, ali je to deo onoga o čemu smo razgovarali i imamo usmeni sporazum. Znate, u Briselu imate samo dva sporazuma u pisanoj formi, a sve ostalo je postizano kao usmeni sporazum", rekao je Vučić.

Pa onda ne postoji problem. Ni jedan sporazum ne važi jer nije potpisan. Zašto njima verujem a tebi ne, premijeru?

Marko

pre 7 godina

"..usmeni sporazum sa Briselom i NATO."
Boze me sacuvaj i sakloni. Pa usmeni dogovori ne mogu vise ni u okviru porodice da se odrze a kamoli izmedju vlada i naroda koji koriste razlicite jezike. Ovo je kriminalno.

milan

pre 7 godina

Ja licno mislim da treba u Srbiji jedan REFERENDUM pa da narod odluci dali priznajemo Kosovo ili ne jer mislim da je narodu dosta vise svega i da narod zeli napred u Evropu to je nasa buducnost hteli to pojedini da priznaju ili ne toliko

Xman

pre 7 godina

Dosta bre foliranja. I ti i "duge cevi". Pa i ja da sam vlast na Kosovu bih poslao specijalce da zaustave ruski ratnohuskacki voz pre nego sto ga neko isprovociran ne raznese granatom. Otkaci nas se vise diktatoru. Vreme udbasko-boljsevicke sns-sps vlasti polako se zavrsava. Posle svi trk kod Mire u Moskvu.

ahmmmm....cccc

pre 7 godina

Usmeni dogovori postoje: kad se dogovorimo da idemo na pice ili zurku. A neke vaznije stvari se stavljaju crno na belo i to sa najmanje dva svedoka. Osim... Hm.... medju tajkunima!

Влак у снијегу

pre 7 godina

On je naveo da oklopna vozila, duge cevi ne vode ničemu i da nisu deo rešenja.

Али зато нашарани возић са провокативним натписом на двадесетак језика води право у амбис и нечему што би се могло назвати лудост, и да не беше дугих, кратких и осталих цеви, вожд сада сигурно не би могао палахххххх о некаквим решењима.

Dragan

pre 7 godina

Gospodine Vucicu nema usmenog dogovora oko ovako vaznih potanja u Briselu gde predstavljas svoju drzavu.Brisel vas vara u svakom pogledu i radi protiv vas, a.ti kada se vratis.pricas.narodu.da ste.se dogovorili oko problema koji su prisutni svaki dan na tom.vrucem.poligonu, ali usmeno.Od toga nema.nista Vucicu.Na papiru postoji tvoj potpis da si pristao na njihovu ucenu, a usmeno.nigdje ne pise, niti ce javnost saznati.pravu istinu.Zato vam se i desavaju tako ruzne stvari, ali.nazalost.samo.ispasta.posten narod koji je osudjen da tamo.zivi, a vi im porucujete fa srbe.nesme niko da ubija.Dok se vi dogovorite, tamo ce.biti svi srbi.proterani za Rasku.

novica

pre 7 godina

Ti mislio važi i usmeni dogovor u državničkim poslovima?!
Pljuni na tu tvoju diplomu, ali odmah!
-Izvini, šta studiraš?
-Ma, ništa, prava.

Domanovicev citalac

pre 7 godina

LOL, Vodja rekao da je njima rekao...
Pa ako smo mi prokljuvili da si onaj voz poslao zbog izborne kampanje pa ga onda vratio sta mislis da oni u EU nisu? Sa tim vodjom ste zabrljali i na domacoj i na medjunarodnoj sceni.

A ova prica o verbalnom i pismenim sporazumima obesi macku o rep. U to niko ne veruje. Sve se moze pregovarati usmeno i na kraju se dogovoreno stavi na papi i u najmanju ruku parafira. Muljas Vodjo muljas.

marija

pre 7 godina

Ne verujem ja tebi ništa.

Da li ste ili niste potpisali ili dogovorili da 1000 policajaca i vojnika Srbije na KiM nećete tražiti na šta imate pravo po R1244UN???
Nikolić je govorio o tom dogovoru, a ti ćutiš!
Ukinuli ste sve institucije i ostavili taj narod na milost i nemilost Tačiju!

Vi nemate mandat da menjate Rezoluciju 1244UN!!!!!!!!

Patak Dača

pre 7 godina

Ma 'ajde "pravniče", najbolji na svetu, reci nam...!
Jel' ste i sa MMF sve dogovarali (i potpisali) USMENO???
Ako jeste, što čvrsto sumnjam, mogao bi da nas slažeš da im ništa ne dugujemo.
Onako, na principu: "Puj pike - ne važi!"

naziv je dzentlmenski sporazum

pre 7 godina

Moje razumevanje ove Vuciceve izjave je da je dobio po usima. A i Lavrov vas je ohladio izjvom da je to stvar koju treba da resite u dogovoru sa EU.
Da Vucicu u medjunarodnom pravu usmeni dogovor se zove DZENTLMENSKI SPORAZUM i on se postuje, ali da bi se postovao moras biti kredibilan partener.
A sto se tice dogovora Gorbacova i NATO o nesirenju, sam Gorbacov je u jednom intervju za nemaceke medije, pre 2-3 godine, priznao da to nije bila tema o kojoj se razgovaral u pregovorima o ujedinjenu Nemaceke.
O da, najvaznije je da Dacic ne silazi sa zabavnih programa PINK i gostuje zajedno sa Cecom. I jos nesto Vucicu - sta bi sa onom preletacicom Anom Hrustanovic, koju si poslao u Brisel iz Rima pod izgovorom da dobro poznaje Federiku Mogerini. Pa i na Anine igre si nasep. Sada je VRATI, ODMAH

Tači u Americi

pre 7 godina

"Za nas je probem, samo jedna stvar od ključnog značaja, a to je korišćenje i nošenje lakog i teškog oružja", naveo je Vučić.
Da li je problem broj jedan ko kontroliše granice Kosova? A kako i kojim oružjem će da ih kontroliše to je tehnicka stvar. Da li sever Kosova dobio isti pozivni +383 kao i ostatak Kosova? Da li da se ruši betonski zid?
A ovo šta kaže nema pismenog sporazuma? Pa možda je tražio da se odgodi potpisivanje za posle izbora?

Dusan

pre 7 godina

@ Alija Babanovic
Stotinu puta ponavljana neistina nikad neće postati istina. Niti NATO, niti bilo ko drugi nije mogao Gorbačovu dati garanciju da se NATO neče širiti na Istok, jednostavno to nije logički moguće. Nemačka se ujedinila u oktobru 1990. , dakle bilo kakvo takvo obećanje je moralo doći pre toga, a Varšavski pakt je bio raspušten tek 1. jula 1991. Kako bi SSSR godinu dana ranije mogao da traži takvu garanciju dok je Varšavski ugovor još na snazi? Sem toga, Gorbačov je u aprilu 1990. tokom posete Americi na eksplicitno Bušovo pitanje da li postoje prepreke da se u budućnosti bivša Istočna Nemačka priključi NATO paktu rekao da SSSR više neće sprečavati suverene zemlje Istočne Evrope da se same opredele da li i kom savezu žele da pripadaju.

Pravnik

pre 7 godina

Nije mi poznato da nesto sto se usmeno dogovori ima pravnu snagu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (beba, 18. januar 2017 17:28)

Pismena forma ugovora je obavezna samo za promet kupoprodaju nepoktenosti, gde je i sastavni deo ugovora. Svi ostali ugovori mogu se zakljuciti i u usmenoj formi, a kao dokaz na sudu, ako dodje do spora mogu biti npr svedoci. Iz iskustva ti govorim

Storno

pre 7 godina

Očigledno da su ovde sve velike diplomate pa znaju kako se sve radi a od posla jedino imaju partijsko mesto u javnom preduzeću i puno slobodnog vremena da troluju u toku posla. Medju ljudima i državama i dalje postoji reč naročito kada je neki proces u toku jer se ne može potpisvati ugovor posle svakog sastanka a ovo je jedna od onih stvari koja je u pregovorima tj, o cemu se ni ne pregovara. Uostalom i originalni tekst Dejtona je nestao ali i dalje postoji Dejtonska Bosna.

picasso

pre 7 godina

Dragi moji Srbi, ne ponizavaju vas zapadne zemlje i NATO zato sto imate lose politicare, nego zato sto vi sami vise nemate samopostovanja ni u tragovima. Svaka gadost koja dolazi sa strane nalazi opravdanje u vasim ocima, i sluzi vam da se jos jednom istresete po vlasti koju ste sami izabrali (a i da niste, kakva je-takva je, vasa je i bolju nemate).
Uopste nemam nameru da branim Vucica i njegovu ekipu, ali zar stvarno od drveta ne vidite sumu? Zar stvarno verujete da je problem u usmenom dogovoru i da su nasi predstavnici toliki diletanti da ne znaju da se ugovori stavljaju na papir?
Eno vam rezolucije 1244, iza nje stoji najvisi organ medjunarodnog prava (Savet Bezbednosti UN-a), i sta tamo pise? Postuju li to vasi zapadni prijatelji, posto to, jelte, nije usmeni dogovor vec pravno obavezujuci dokument? Ne primecujete li da vas ponizavaju uvek i u svakoj prilici, ko god vam bio na vlasti - a vlasti su se menjale u poslednjih 20 godina?

Meister Jakob

pre 7 godina

Da je imao jedan dan radnog straza, samo jedan dan da je radio u nekoj firmi ili banci bio bi svestan kakve su gluposti ovo sto on sada prosipa.
Znao bi da su ugovori, fakture, zajmovi, izmene, dopune validni SAMO kad se stavi potpis na memorandumu i overi pecatom.
Svaki komercijalista ili bankar zna da usmeni sporazum za zakon ne postoji!
(Trifunovic, 18. januar 2017 17:03)

Druže kasniš jedno 20 godina, pečati se odavno ne koriste osim npr. notari i slično.
Sve ovo šta si nabrojao se može rukom napisati na bilo kakvom komadu papira, bez ikakvog pečata, i kao takvo vrijedi i može se priložiti kao dokaz na sudu. Imao sam dugo firmu u Beču pa znam o čem pričam.
Isto tako sve potvrde npr. rodni ili vjenčani list, uvjerenje o državljanstvu i prebivalištu svako može kod kuće skinuti s interneta i isprintati i takav iz "kućne radinosti" vrijedi bez ikakvog pečata i potpisa.
A mogao si malo bolje proučiti materiju, usmeni ugovor postoji kao pravna forma samo je teško dokaziv.
Ja sam inače uvijek sve pravne papire koje je trebalo potpisati, ugovore i sporazume, za npr. kredit, novi kupac ili dobavljač, pa čak i ugovor za mobilne telefone obavezno nosio advokatu da to prouči i upozori me na neke eventualne pravne zamke, uh al bi se pomogao s najboljim pravnikom u istoriji Beogradskog univerziteta!