Ponedeljak, 16.01.2017.

07:00

Tramp ima jedan uslov za Putina

Donald Tramp je izjavio da će ponuditi ukidanje sankcija protiv Rusije u zamenu za sporazum o smanjenju nuklearnog oružja sa Vladimirom Putinom.

Izvor: Tanjug

Tramp ima jedan uslov za Putina IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

b_j

pre 7 godina

CEO Exxon-a ugovarao je poslove sa Putinom kada je nafta bila 125 dolara za barel. Sad kada se vrti oko 50 dolara i to uz smanjenje proizvodnje niko razuman neće ulagati u eksploataciju nafte u Artiku koja sa cenom od 50 dolara nije isplativa. Nema tu nikakvog prijateljstva, to su bili samo goli interesi, kad interesi nestanu, tzv prijateljstva tope se kao sneg u proleće.

Aca

pre 7 godina

Ne budite naivni, CEO Exxona koji je postavljen od strane Trampa gubi pare svaki dan zajedno sa Putinom dok je Rusija pod sankcijama jer imaju zajednicku investiciju sa Putinom u Ruskom naftnom projektu. Sankcije Rusiji ce se ukinuti u roku od odmah.

Kuki

pre 7 godina

Tramp ce biti veliko negativno Iznanedjejnje za Njegove Ljubimce , pas Koji mnogo laje ne ujeda. Za Rusiju je Mnogo bolje da se Okrene Evropi , nikad bolje sanse Za Evropu i Rusiju da se zblize i Budu jaki ima dovljno Kapaciteta za Ekonmsku , Vojno i Svakako Dobru Saradnju , Dokle Vise da se Lize Amerima D..e, ameri bi trebali EU i Rusiju da Mole i Kume. A ne igraju se sa Svima Kao Sa Decom.

kaj veli ovaj bedak?

pre 7 godina

Eto, i po tome se vidi da je to obicna budala. Zato sto ima nameru da se bavi merenjem ćuna sa nekim istim takvim budalama, umesto da nastavi lepo reforme sveta koje su započete, da se bavi saradnjom sa Kinom koja je postala pouzdani partner koji ima želju da postane civilizovani svet, i daljim razvojem globalizovane ekonomije planete. Ne, on bi da vraca istoriju nazad. Ali dobro, valjda neće dugo, valjda ga smene pre kraja mandata.

scout

pre 7 godina

Kada god su u nekoj krizi medjusobnih odnosa SAD i Rusija prave dogovor o smanjivanju nuklearnog arsenala i nakon toga ce evo SAD ukinuti sankcije Rusiji a u stvari niko nece smanjiti nista ali ce pred Svetom napraviti predstavu kako se toboz postuju i kako su njihovi medjusobni odnosi nikada bolji! Ako se secate sankcije su uvedene zbog Ukraine tj. Krima ali to je sada nebitno jer imaju neke druge buduce zajednicke planove... ovo samo budala ne vidi.

americka pita

pre 7 godina

Ja pitam dal je ovaj Trump onaj koga smo culi i videli na predsednicku predizbornu kampanji, ili ovaj je sasvim drugi Trump, Trump iz senke, mozda je onaj koga su jucer(kako sam citao ovdje u B92)promovisali u SAD?
SAD menja predsednike, ali ona ne menja bitno strategiju prema EU i svijetu? Bar tako su rekli.
(Mujo11, 16. januar 2017 10:56)

To je Trump koji u ovom istom intervju rekao kao prije tokom kampanje da je NATO zastario, znaci treba ga ukinuti ili promjeniti, a da je EU instrument Njemacke i da ostale zemlje trebaju slijediti Britaniju. Tako da se nista nije oromjenilo samo je sad jos spakovao i EU zajedno sa NATO.

Sto se tice nuklearnog naoruzanja i nekih uslova oko njegogovog smanjenja trebate shvatiti da Trump sve radi na principu maksimalistickih ideja i zahtjeva, pa ce reci kako ce pregovarati sa Rusijom oko smanjenja nuklearnog arsenala u zamjenu za ukidanje sankcija ali prije toga izjavljuje kako je Amerika bez problema spremna za novu trku u naoruzanju i kako ce svakoga nadzivjeti. Istina je u negdje u sredini.

ks

pre 7 godina

Trump je 22. decembra tvitovao:

“The United States must greatly strengthen and expand its nuclear capability until such time as the world comes to its senses regarding nukes.” ("Sjedinjene Države moraju znatno ojačati i proširiti svoj nuklearni kapacitet do onog trenutka kada se svet ne urazumi o nuklearkama.")

A posle toga je u intervjuu rekao:

“Let it be an arms race. We will outmatch them at every pass and outlast them all.” ("Neka to bude trka u naoružanju. Mi ćemo ih nadmašiti i nadživeti ih sve")."

I sad, da li mu verujete bilo sta?

mare

pre 7 godina

@Nepristrasan

Ajde malo guglaj. Pogleda koliko je smanjen broj Jevreja sa Bliskog istoka i Severne Afrike, zadnjih 100 godina oni su proterivani više od svakog drugog naroda.
Ta država ima najneprijateljskije okruženje na svetu, da im nije Amerike Izrael ne bi postojao.
Ti Palestinci su teroristi, narod godinama glasa za Hamas koji je teroristička organizacija.
Pogledaj koliko lojalnih muslimana živi u Izraelu, preko milion.

ProkopijeElGrande

pre 7 godina

(b_j, 16. januar 2017 09:13)

On trazi da ostale zemlje povecaju, ali samo zato da bi SAD smanjile svoj procenat koji ulazu a ne da bi se sveukupni procenat povecao. Fakticki ostaje na istom samo sto ce u "kasicu prasicu" da ubacuju neki vise a neki manje nego do sada.

EU

pre 7 godina

... Ako je vec humanitarna katastrofa, zasto tom narodu niko sa zapada ne salje pomoc ? ...
(tralala, 16. januar 2017 10:02)

Ma sta pricas covece? Nego im valda salje pomoc Rusija???? Nije ni cudo da ljudi posudjuju tako lose i glupo kad su totalno neinformisani!

sasho

pre 7 godina

Nije nam bio dobar Buš,Klinton,Obama,e sad počinjemo da kritikujemo i Trampa.Dajmo Trampu šansu!Tramp je u pravu šta će im po 8000nuklearnih glava,dosta im je po 6000 recimo da imaju.

bublabubl

pre 7 godina

Da hoće, šizorazum sporazum će da stupi na snagu 2121-ve prvog dana punog meseca posle 711 rotacije jupiterove crvene mrlje odbrojano čim po novom kalendaru dopunska nedelja bude upotrebljena prvi put. SAD postaju sposobne da prežive nuklearni udar 2019, uz gubitak populacije u većim gradovima, posle toga je sve pitanje povećanja konfora i pravedne osvete uništenjem svih stvarnih i potencijalnih protivnika. Prenos do Marsa samo uz pretplatu.

Radan

pre 7 godina

Da...da se smanji nuklearno naoruzanje,da nemogu više ni Ameri ni Rusi da unište ovu planetu 5-6 puta...nego svako po jednom...
Smesno...to je samo neki dogovor da se svetskoj javnosti zamazu oči..
Ali ako...bilo bi lepo da Tramp i Putin dogovore razne stvari sa kojim bi ovaj svet napravili mirnijim i bezbednijm..

Stojkovic

pre 7 godina

Postoji nekoliko sporazuma o ogranicavanju i nesirenju nuklearnog oruzja, od kojih su najpoznatiji START i START 2. I gle cuda, iz oba su jednostrano istupile SAD, kao i iz jos nekoliko slicnih, npr. sporazum o ABM, nesirenju NATO... Drugo, povezivati nuklearno naoruzanje sa sankcijama na ovaj nacin moze samo kompletan idiot ili zlotvor. Bice ovo interesantna godina

kisa

pre 7 godina

Providno. Gomilaju snage na granici sa Rusijom i predlazu smanjenje nuklearnog arsenala, onog koje direktno ugrozava Ameriku i pravi kakav takav strateski balans. Cini mi se da je ovo samo nastavak nove vojne strategije Amerike prema Rusiji: mnogo malih ratova na granicama Rusije, gde gine Poljska , Ukrajinska i ostala boranija za interese SAD, i naravno Rusi. Sankcije nisu uvedene zbog nuklearnog arsenala Rusije vec Krima koliko se ja secam.
No naj verovatnije je da ce mudri Rus prihvatiti, te ce dogovori o smanjenju simbolicnih 3% nuklearnog naoruzanja trajati godinama.
Cuj, kritikovao rusku intervenciju kao humanitarnu katastrofu. Prica za domacu publiku. Oce li Tramp biti razlicit od prethodnog? Naravno da hoce u jednom. Kao sto se u Rimu kaze : debelog papu menja mrsavi papa, i tako u krug.

Mujo11

pre 7 godina

"Rusija je pod sankcijama. Hajde da vidimo da li možemo da napravimo neke dobre sporazume s Rusijom. Prvo, mislim da nuklearno oružje treba značajno da se smanji", rekao je Tramp.
Ovde ne radi se samo na jedan, jedini uslov, nego Trump kaze "Prvo, mislim da nuklearno oruzje..."?
Ja pitam dal je ovaj Trump onaj koga smo culi i videli na predsednicku predizbornu kampanji, ili ovaj je sasvim drugi Trump, Trump iz senke, mozda je onaj koga su jucer(kako sam citao ovdje u B92)promovisali u SAD?
SAD menja predsednike, ali ona ne menja bitno strategiju prema EU i svijetu? Bar tako su rekli.

qq

pre 7 godina

Jos samo ove godine imaju sansu da osvoje Rusiju jer vec od sledece sanse za tako nesto padaju na nulu na jedan poduzi period jer od 2018. godine RS-28 postaje operativan u trocifrenom broju. Tako da ce svaki vojni napad na Rusiju zavrsiti dezintegracijom 99% stanovnista drzava agresora i jedno 98% planete. Ne umire se ni njima tek tako pa zato i pokusavaju da oslabe velikog medveda na svaki moguci nacin a najvise ekonomski. Kad bi svi hteli da uniste svoja nuklearna oruzja to bi bilo super ali tako nesto se nikad nece dogoditi jer jedino ono garantuje da te milosrdni andjeo nece napasti ukoliko vec nisi u njegovim kandzama.

Dragor

pre 7 godina

Nije Rusija Srbija pa da prihvati bilo kakvu ucenu od bilo koga. Jednom pod ucenom,zauvek ponižen i uslovljavan. Divna stvar da se svi razoružaju i puste ljude da žive na miru i bez straha.

miro

pre 7 godina

Drastičnim smanjenjem arsenala u datom momentu Rusija bi bila ozbiljno oslabljena jer u sva tri segmenta (silosi, podmornice, mobilne kopnene rakete) uglavnom krpi rupe koje su nastale za vreme Jeljcina. S druge strane, i amerika je u problemu jer imaju relativno modernu podmorničku komponentu dok su im rakete u silosima zastarele a para za zamenu nema jer su ih isisali falš projekti poput F-35, no opet, u malčice boljoj su situaciji od Rusa. Ovim takođe pokušava da se uspori razvoj nove generacije ruskih raketa koje obesmišljavaju takođe preskupi USA sistem protivraketne odbrane. Nikada USA ne bi ponudila taj program razoružavanja da sama nije u debelom problemu. Blagi primat koji su eventualno imali proteklih 15ak godina se ozbiljno istopio a kako stvari stoje jezičak vage se na tom polju polako premešta ka istoku (ako već nije). Kakva takva ravnoteža je uvek postojala no sada po USA polako postaje kritično loše. Vojni džin je rastao i rastao, sada je dogurao do granica implozije.

tralala

pre 7 godina

Rusi nece dozvoliti nikakve ucene, pa ni ovu, koja ih pre svega optuzuje da su izazvali humanitarnu katastrofu u Siriji. Ako je vec humanitarna katastrofa, zasto tom narodu niko sa zapada ne salje pomoc ? Koji perfidan potez, a jos nije ni stupio na duznost. Nista se nece promeniti, samo je davao atraktivne izjave da bi se dograbio vlasti i uvecao svoj kapital.

Čvarkov

pre 7 godina

... čim se NATO, raseli daleko, daleko sa granica Rusije, može se pričati o daljim dogovorima... do tada, svaka priča o bilo kakvom razoružavanju, bila bi ubitačna za Ruse...

Pera Detlic

pre 7 godina

Rusi ako prihvate ovo bice glupaci i samoubice. Posle toga ce ih pregaziti ostale armije sa konvencionalnim naoruzanjem jer su u tome ,kad se udruzen brojnije. Pretice im opasnost od Nato pakta, Kine, Turske i proturskih drzava u regionu. Svi hoce njihove prirodne resurse.

b_j

pre 7 godina

U slučaju konvencionalnog rata između SAD-a i NATO i Rusije sa druge strane Rusija nema nikakve šanse bez nuklearnog naoružanja tj nuklearno naoružanje je ono zbog čega se zapad nikad neće usuditi napasti Rusiju, a sad Tramp traži da se Rusija nuklearno razoruža dok s druge strane traži od članica NATO da povećaju izdatke za naoružanje na 2% BDP-a tj da se još više ojača NATO. Dragi moji rusofili jel vam još uvek drag Donald Tramp ili počinjete polako da shvatate da će te Klintonovu od blata praviti uskoro.

моравац

pre 7 godina

зашто би то урадили. колико чудно звучи ове санкције су добре за русију. терају русе да се окрену себи и остатку света.

Vlada

pre 7 godina

Amerikanci su poznati po tome sto ne postuju dogovore. Ocigledan primer je istupanje Amerike iz ABM dogovora i razmestanje protiv-raketnih sistema u Poljskoj, Ceskoj i Rumuniji. Rusi nece pristati ni na kakve dogovore u vezi sa nuklearnim naoruzajem dok se ovaj sistem ne izmesti.

СЕНОВИЋ

pre 7 godina

Санкције су одавно пале. Нико их не поштује осим Русије. Као у време Милошевића. Могао сам из Грчке да увезем све , под условом да ме пусти наша царина. Једина царина која је поштовала санкције према Србији јесте Србска царина. Тако је и у Русији.

opal

pre 7 godina

Isto to je i Obama obećao,a dobili smo suprotno od toga.Neozbiljno je očekivati da Moskva pristane na to ni pod cenu uvođenja potpunih sankcija.Naravno da će Vašington i Moskva morati da sarađuju na mnogim temama,ali teško se može povratiti poverenje,koje je trajalo od završetka Hladnog rata pa do 2014-e godine.U Moskvi više ne smatraju Vašington partnerom,kao i obratno.

Deda Rale

pre 7 godina

Ovakav, onakav, nenormalan, lud, prevarant i lopov, ovaj čovek je predložio nešto najsmislenije što se u poslednje vreme moglo čuti.

Nepristrasan

pre 7 godina

Uz svo duzno postovanje za Jevreje, nije Izrael bogom dan da se ne osudi svaka kriticka primedba na državu. Ljudi su jedno, država drugo - Izrael vrsi genocid nad Palestincima decenijama i to se mora osuditi!! Koliko god je svet bio nepravedan prema Jevrejima vekovima, to državu Izrael ne moze da abolira protiv nepravde koje radi prema Palestincima!!

aleksandar grozni

pre 7 godina

Zapad se ponasa po cuvenoj politici koju Britanija odavno upotrebljava,jedno obecava,drugo prica,a trece radi,tako da Rusija ne sme njima nista verovati i mora ostati vojno dominantna prema zapadnim zemljama,koje prekrajaju istoriju,i na mala vrata tolerisu sve vece sirenja pro fasistickih ideja.Dali bi Rusija mogla da zadrzi svoj Krim da nije vojno domonantna? naravno nebi.Dali bi mogla da zastiti svoje gradjane u istocnoj Ukrajini? nebi.Rusija treba da saradjuje sa zapadom samo u domenu trgovine i nemesanja u unutrasnje stvari zemalja,a vojno mora ostati dominantna da bi pravoslavlje opstalo,zeleli to zapadnjaci ili ne.

ATOMSKA SPARTA

pre 7 godina

A da vi Ameri prvo smanjite svoj vojni budzet za jedno 10-ak puta, pa da onda bude dobro i vama i drugima, a resenje za nuklearke ce se naci vec nekako samo od sebe.

Deda Rale

pre 7 godina

Ovakav, onakav, nenormalan, lud, prevarant i lopov, ovaj čovek je predložio nešto najsmislenije što se u poslednje vreme moglo čuti.

Vlada

pre 7 godina

Amerikanci su poznati po tome sto ne postuju dogovore. Ocigledan primer je istupanje Amerike iz ABM dogovora i razmestanje protiv-raketnih sistema u Poljskoj, Ceskoj i Rumuniji. Rusi nece pristati ni na kakve dogovore u vezi sa nuklearnim naoruzajem dok se ovaj sistem ne izmesti.

моравац

pre 7 godina

зашто би то урадили. колико чудно звучи ове санкције су добре за русију. терају русе да се окрену себи и остатку света.

aleksandar grozni

pre 7 godina

Zapad se ponasa po cuvenoj politici koju Britanija odavno upotrebljava,jedno obecava,drugo prica,a trece radi,tako da Rusija ne sme njima nista verovati i mora ostati vojno dominantna prema zapadnim zemljama,koje prekrajaju istoriju,i na mala vrata tolerisu sve vece sirenja pro fasistickih ideja.Dali bi Rusija mogla da zadrzi svoj Krim da nije vojno domonantna? naravno nebi.Dali bi mogla da zastiti svoje gradjane u istocnoj Ukrajini? nebi.Rusija treba da saradjuje sa zapadom samo u domenu trgovine i nemesanja u unutrasnje stvari zemalja,a vojno mora ostati dominantna da bi pravoslavlje opstalo,zeleli to zapadnjaci ili ne.

Nepristrasan

pre 7 godina

Uz svo duzno postovanje za Jevreje, nije Izrael bogom dan da se ne osudi svaka kriticka primedba na državu. Ljudi su jedno, država drugo - Izrael vrsi genocid nad Palestincima decenijama i to se mora osuditi!! Koliko god je svet bio nepravedan prema Jevrejima vekovima, to državu Izrael ne moze da abolira protiv nepravde koje radi prema Palestincima!!

СЕНОВИЋ

pre 7 godina

Санкције су одавно пале. Нико их не поштује осим Русије. Као у време Милошевића. Могао сам из Грчке да увезем све , под условом да ме пусти наша царина. Једина царина која је поштовала санкције према Србији јесте Србска царина. Тако је и у Русији.

ATOMSKA SPARTA

pre 7 godina

A da vi Ameri prvo smanjite svoj vojni budzet za jedno 10-ak puta, pa da onda bude dobro i vama i drugima, a resenje za nuklearke ce se naci vec nekako samo od sebe.

Pera Detlic

pre 7 godina

Rusi ako prihvate ovo bice glupaci i samoubice. Posle toga ce ih pregaziti ostale armije sa konvencionalnim naoruzanjem jer su u tome ,kad se udruzen brojnije. Pretice im opasnost od Nato pakta, Kine, Turske i proturskih drzava u regionu. Svi hoce njihove prirodne resurse.

opal

pre 7 godina

Isto to je i Obama obećao,a dobili smo suprotno od toga.Neozbiljno je očekivati da Moskva pristane na to ni pod cenu uvođenja potpunih sankcija.Naravno da će Vašington i Moskva morati da sarađuju na mnogim temama,ali teško se može povratiti poverenje,koje je trajalo od završetka Hladnog rata pa do 2014-e godine.U Moskvi više ne smatraju Vašington partnerom,kao i obratno.

Čvarkov

pre 7 godina

... čim se NATO, raseli daleko, daleko sa granica Rusije, može se pričati o daljim dogovorima... do tada, svaka priča o bilo kakvom razoružavanju, bila bi ubitačna za Ruse...

qq

pre 7 godina

Jos samo ove godine imaju sansu da osvoje Rusiju jer vec od sledece sanse za tako nesto padaju na nulu na jedan poduzi period jer od 2018. godine RS-28 postaje operativan u trocifrenom broju. Tako da ce svaki vojni napad na Rusiju zavrsiti dezintegracijom 99% stanovnista drzava agresora i jedno 98% planete. Ne umire se ni njima tek tako pa zato i pokusavaju da oslabe velikog medveda na svaki moguci nacin a najvise ekonomski. Kad bi svi hteli da uniste svoja nuklearna oruzja to bi bilo super ali tako nesto se nikad nece dogoditi jer jedino ono garantuje da te milosrdni andjeo nece napasti ukoliko vec nisi u njegovim kandzama.

kisa

pre 7 godina

Providno. Gomilaju snage na granici sa Rusijom i predlazu smanjenje nuklearnog arsenala, onog koje direktno ugrozava Ameriku i pravi kakav takav strateski balans. Cini mi se da je ovo samo nastavak nove vojne strategije Amerike prema Rusiji: mnogo malih ratova na granicama Rusije, gde gine Poljska , Ukrajinska i ostala boranija za interese SAD, i naravno Rusi. Sankcije nisu uvedene zbog nuklearnog arsenala Rusije vec Krima koliko se ja secam.
No naj verovatnije je da ce mudri Rus prihvatiti, te ce dogovori o smanjenju simbolicnih 3% nuklearnog naoruzanja trajati godinama.
Cuj, kritikovao rusku intervenciju kao humanitarnu katastrofu. Prica za domacu publiku. Oce li Tramp biti razlicit od prethodnog? Naravno da hoce u jednom. Kao sto se u Rimu kaze : debelog papu menja mrsavi papa, i tako u krug.

miro

pre 7 godina

Drastičnim smanjenjem arsenala u datom momentu Rusija bi bila ozbiljno oslabljena jer u sva tri segmenta (silosi, podmornice, mobilne kopnene rakete) uglavnom krpi rupe koje su nastale za vreme Jeljcina. S druge strane, i amerika je u problemu jer imaju relativno modernu podmorničku komponentu dok su im rakete u silosima zastarele a para za zamenu nema jer su ih isisali falš projekti poput F-35, no opet, u malčice boljoj su situaciji od Rusa. Ovim takođe pokušava da se uspori razvoj nove generacije ruskih raketa koje obesmišljavaju takođe preskupi USA sistem protivraketne odbrane. Nikada USA ne bi ponudila taj program razoružavanja da sama nije u debelom problemu. Blagi primat koji su eventualno imali proteklih 15ak godina se ozbiljno istopio a kako stvari stoje jezičak vage se na tom polju polako premešta ka istoku (ako već nije). Kakva takva ravnoteža je uvek postojala no sada po USA polako postaje kritično loše. Vojni džin je rastao i rastao, sada je dogurao do granica implozije.

b_j

pre 7 godina

U slučaju konvencionalnog rata između SAD-a i NATO i Rusije sa druge strane Rusija nema nikakve šanse bez nuklearnog naoružanja tj nuklearno naoružanje je ono zbog čega se zapad nikad neće usuditi napasti Rusiju, a sad Tramp traži da se Rusija nuklearno razoruža dok s druge strane traži od članica NATO da povećaju izdatke za naoružanje na 2% BDP-a tj da se još više ojača NATO. Dragi moji rusofili jel vam još uvek drag Donald Tramp ili počinjete polako da shvatate da će te Klintonovu od blata praviti uskoro.

ks

pre 7 godina

Trump je 22. decembra tvitovao:

“The United States must greatly strengthen and expand its nuclear capability until such time as the world comes to its senses regarding nukes.” ("Sjedinjene Države moraju znatno ojačati i proširiti svoj nuklearni kapacitet do onog trenutka kada se svet ne urazumi o nuklearkama.")

A posle toga je u intervjuu rekao:

“Let it be an arms race. We will outmatch them at every pass and outlast them all.” ("Neka to bude trka u naoružanju. Mi ćemo ih nadmašiti i nadživeti ih sve")."

I sad, da li mu verujete bilo sta?

tralala

pre 7 godina

Rusi nece dozvoliti nikakve ucene, pa ni ovu, koja ih pre svega optuzuje da su izazvali humanitarnu katastrofu u Siriji. Ako je vec humanitarna katastrofa, zasto tom narodu niko sa zapada ne salje pomoc ? Koji perfidan potez, a jos nije ni stupio na duznost. Nista se nece promeniti, samo je davao atraktivne izjave da bi se dograbio vlasti i uvecao svoj kapital.

Stojkovic

pre 7 godina

Postoji nekoliko sporazuma o ogranicavanju i nesirenju nuklearnog oruzja, od kojih su najpoznatiji START i START 2. I gle cuda, iz oba su jednostrano istupile SAD, kao i iz jos nekoliko slicnih, npr. sporazum o ABM, nesirenju NATO... Drugo, povezivati nuklearno naoruzanje sa sankcijama na ovaj nacin moze samo kompletan idiot ili zlotvor. Bice ovo interesantna godina

Mujo11

pre 7 godina

"Rusija je pod sankcijama. Hajde da vidimo da li možemo da napravimo neke dobre sporazume s Rusijom. Prvo, mislim da nuklearno oružje treba značajno da se smanji", rekao je Tramp.
Ovde ne radi se samo na jedan, jedini uslov, nego Trump kaze "Prvo, mislim da nuklearno oruzje..."?
Ja pitam dal je ovaj Trump onaj koga smo culi i videli na predsednicku predizbornu kampanji, ili ovaj je sasvim drugi Trump, Trump iz senke, mozda je onaj koga su jucer(kako sam citao ovdje u B92)promovisali u SAD?
SAD menja predsednike, ali ona ne menja bitno strategiju prema EU i svijetu? Bar tako su rekli.

Dragor

pre 7 godina

Nije Rusija Srbija pa da prihvati bilo kakvu ucenu od bilo koga. Jednom pod ucenom,zauvek ponižen i uslovljavan. Divna stvar da se svi razoružaju i puste ljude da žive na miru i bez straha.

sasho

pre 7 godina

Nije nam bio dobar Buš,Klinton,Obama,e sad počinjemo da kritikujemo i Trampa.Dajmo Trampu šansu!Tramp je u pravu šta će im po 8000nuklearnih glava,dosta im je po 6000 recimo da imaju.

Radan

pre 7 godina

Da...da se smanji nuklearno naoruzanje,da nemogu više ni Ameri ni Rusi da unište ovu planetu 5-6 puta...nego svako po jednom...
Smesno...to je samo neki dogovor da se svetskoj javnosti zamazu oči..
Ali ako...bilo bi lepo da Tramp i Putin dogovore razne stvari sa kojim bi ovaj svet napravili mirnijim i bezbednijm..

EU

pre 7 godina

... Ako je vec humanitarna katastrofa, zasto tom narodu niko sa zapada ne salje pomoc ? ...
(tralala, 16. januar 2017 10:02)

Ma sta pricas covece? Nego im valda salje pomoc Rusija???? Nije ni cudo da ljudi posudjuju tako lose i glupo kad su totalno neinformisani!

americka pita

pre 7 godina

Ja pitam dal je ovaj Trump onaj koga smo culi i videli na predsednicku predizbornu kampanji, ili ovaj je sasvim drugi Trump, Trump iz senke, mozda je onaj koga su jucer(kako sam citao ovdje u B92)promovisali u SAD?
SAD menja predsednike, ali ona ne menja bitno strategiju prema EU i svijetu? Bar tako su rekli.
(Mujo11, 16. januar 2017 10:56)

To je Trump koji u ovom istom intervju rekao kao prije tokom kampanje da je NATO zastario, znaci treba ga ukinuti ili promjeniti, a da je EU instrument Njemacke i da ostale zemlje trebaju slijediti Britaniju. Tako da se nista nije oromjenilo samo je sad jos spakovao i EU zajedno sa NATO.

Sto se tice nuklearnog naoruzanja i nekih uslova oko njegogovog smanjenja trebate shvatiti da Trump sve radi na principu maksimalistickih ideja i zahtjeva, pa ce reci kako ce pregovarati sa Rusijom oko smanjenja nuklearnog arsenala u zamjenu za ukidanje sankcija ali prije toga izjavljuje kako je Amerika bez problema spremna za novu trku u naoruzanju i kako ce svakoga nadzivjeti. Istina je u negdje u sredini.

mare

pre 7 godina

@Nepristrasan

Ajde malo guglaj. Pogleda koliko je smanjen broj Jevreja sa Bliskog istoka i Severne Afrike, zadnjih 100 godina oni su proterivani više od svakog drugog naroda.
Ta država ima najneprijateljskije okruženje na svetu, da im nije Amerike Izrael ne bi postojao.
Ti Palestinci su teroristi, narod godinama glasa za Hamas koji je teroristička organizacija.
Pogledaj koliko lojalnih muslimana živi u Izraelu, preko milion.

bublabubl

pre 7 godina

Da hoće, šizorazum sporazum će da stupi na snagu 2121-ve prvog dana punog meseca posle 711 rotacije jupiterove crvene mrlje odbrojano čim po novom kalendaru dopunska nedelja bude upotrebljena prvi put. SAD postaju sposobne da prežive nuklearni udar 2019, uz gubitak populacije u većim gradovima, posle toga je sve pitanje povećanja konfora i pravedne osvete uništenjem svih stvarnih i potencijalnih protivnika. Prenos do Marsa samo uz pretplatu.

ProkopijeElGrande

pre 7 godina

(b_j, 16. januar 2017 09:13)

On trazi da ostale zemlje povecaju, ali samo zato da bi SAD smanjile svoj procenat koji ulazu a ne da bi se sveukupni procenat povecao. Fakticki ostaje na istom samo sto ce u "kasicu prasicu" da ubacuju neki vise a neki manje nego do sada.

scout

pre 7 godina

Kada god su u nekoj krizi medjusobnih odnosa SAD i Rusija prave dogovor o smanjivanju nuklearnog arsenala i nakon toga ce evo SAD ukinuti sankcije Rusiji a u stvari niko nece smanjiti nista ali ce pred Svetom napraviti predstavu kako se toboz postuju i kako su njihovi medjusobni odnosi nikada bolji! Ako se secate sankcije su uvedene zbog Ukraine tj. Krima ali to je sada nebitno jer imaju neke druge buduce zajednicke planove... ovo samo budala ne vidi.

Aca

pre 7 godina

Ne budite naivni, CEO Exxona koji je postavljen od strane Trampa gubi pare svaki dan zajedno sa Putinom dok je Rusija pod sankcijama jer imaju zajednicku investiciju sa Putinom u Ruskom naftnom projektu. Sankcije Rusiji ce se ukinuti u roku od odmah.

Kuki

pre 7 godina

Tramp ce biti veliko negativno Iznanedjejnje za Njegove Ljubimce , pas Koji mnogo laje ne ujeda. Za Rusiju je Mnogo bolje da se Okrene Evropi , nikad bolje sanse Za Evropu i Rusiju da se zblize i Budu jaki ima dovljno Kapaciteta za Ekonmsku , Vojno i Svakako Dobru Saradnju , Dokle Vise da se Lize Amerima D..e, ameri bi trebali EU i Rusiju da Mole i Kume. A ne igraju se sa Svima Kao Sa Decom.

kaj veli ovaj bedak?

pre 7 godina

Eto, i po tome se vidi da je to obicna budala. Zato sto ima nameru da se bavi merenjem ćuna sa nekim istim takvim budalama, umesto da nastavi lepo reforme sveta koje su započete, da se bavi saradnjom sa Kinom koja je postala pouzdani partner koji ima želju da postane civilizovani svet, i daljim razvojem globalizovane ekonomije planete. Ne, on bi da vraca istoriju nazad. Ali dobro, valjda neće dugo, valjda ga smene pre kraja mandata.

b_j

pre 7 godina

CEO Exxon-a ugovarao je poslove sa Putinom kada je nafta bila 125 dolara za barel. Sad kada se vrti oko 50 dolara i to uz smanjenje proizvodnje niko razuman neće ulagati u eksploataciju nafte u Artiku koja sa cenom od 50 dolara nije isplativa. Nema tu nikakvog prijateljstva, to su bili samo goli interesi, kad interesi nestanu, tzv prijateljstva tope se kao sneg u proleće.

b_j

pre 7 godina

U slučaju konvencionalnog rata između SAD-a i NATO i Rusije sa druge strane Rusija nema nikakve šanse bez nuklearnog naoružanja tj nuklearno naoružanje je ono zbog čega se zapad nikad neće usuditi napasti Rusiju, a sad Tramp traži da se Rusija nuklearno razoruža dok s druge strane traži od članica NATO da povećaju izdatke za naoružanje na 2% BDP-a tj da se još više ojača NATO. Dragi moji rusofili jel vam još uvek drag Donald Tramp ili počinjete polako da shvatate da će te Klintonovu od blata praviti uskoro.

EU

pre 7 godina

... Ako je vec humanitarna katastrofa, zasto tom narodu niko sa zapada ne salje pomoc ? ...
(tralala, 16. januar 2017 10:02)

Ma sta pricas covece? Nego im valda salje pomoc Rusija???? Nije ni cudo da ljudi posudjuju tako lose i glupo kad su totalno neinformisani!

Deda Rale

pre 7 godina

Ovakav, onakav, nenormalan, lud, prevarant i lopov, ovaj čovek je predložio nešto najsmislenije što se u poslednje vreme moglo čuti.

Vlada

pre 7 godina

Amerikanci su poznati po tome sto ne postuju dogovore. Ocigledan primer je istupanje Amerike iz ABM dogovora i razmestanje protiv-raketnih sistema u Poljskoj, Ceskoj i Rumuniji. Rusi nece pristati ni na kakve dogovore u vezi sa nuklearnim naoruzajem dok se ovaj sistem ne izmesti.

aleksandar grozni

pre 7 godina

Zapad se ponasa po cuvenoj politici koju Britanija odavno upotrebljava,jedno obecava,drugo prica,a trece radi,tako da Rusija ne sme njima nista verovati i mora ostati vojno dominantna prema zapadnim zemljama,koje prekrajaju istoriju,i na mala vrata tolerisu sve vece sirenja pro fasistickih ideja.Dali bi Rusija mogla da zadrzi svoj Krim da nije vojno domonantna? naravno nebi.Dali bi mogla da zastiti svoje gradjane u istocnoj Ukrajini? nebi.Rusija treba da saradjuje sa zapadom samo u domenu trgovine i nemesanja u unutrasnje stvari zemalja,a vojno mora ostati dominantna da bi pravoslavlje opstalo,zeleli to zapadnjaci ili ne.

Pera Detlic

pre 7 godina

Rusi ako prihvate ovo bice glupaci i samoubice. Posle toga ce ih pregaziti ostale armije sa konvencionalnim naoruzanjem jer su u tome ,kad se udruzen brojnije. Pretice im opasnost od Nato pakta, Kine, Turske i proturskih drzava u regionu. Svi hoce njihove prirodne resurse.

моравац

pre 7 godina

зашто би то урадили. колико чудно звучи ове санкције су добре за русију. терају русе да се окрену себи и остатку света.

СЕНОВИЋ

pre 7 godina

Санкције су одавно пале. Нико их не поштује осим Русије. Као у време Милошевића. Могао сам из Грчке да увезем све , под условом да ме пусти наша царина. Једина царина која је поштовала санкције према Србији јесте Србска царина. Тако је и у Русији.

kaj veli ovaj bedak?

pre 7 godina

Eto, i po tome se vidi da je to obicna budala. Zato sto ima nameru da se bavi merenjem ćuna sa nekim istim takvim budalama, umesto da nastavi lepo reforme sveta koje su započete, da se bavi saradnjom sa Kinom koja je postala pouzdani partner koji ima želju da postane civilizovani svet, i daljim razvojem globalizovane ekonomije planete. Ne, on bi da vraca istoriju nazad. Ali dobro, valjda neće dugo, valjda ga smene pre kraja mandata.

mare

pre 7 godina

@Nepristrasan

Ajde malo guglaj. Pogleda koliko je smanjen broj Jevreja sa Bliskog istoka i Severne Afrike, zadnjih 100 godina oni su proterivani više od svakog drugog naroda.
Ta država ima najneprijateljskije okruženje na svetu, da im nije Amerike Izrael ne bi postojao.
Ti Palestinci su teroristi, narod godinama glasa za Hamas koji je teroristička organizacija.
Pogledaj koliko lojalnih muslimana živi u Izraelu, preko milion.

Nepristrasan

pre 7 godina

Uz svo duzno postovanje za Jevreje, nije Izrael bogom dan da se ne osudi svaka kriticka primedba na državu. Ljudi su jedno, država drugo - Izrael vrsi genocid nad Palestincima decenijama i to se mora osuditi!! Koliko god je svet bio nepravedan prema Jevrejima vekovima, to državu Izrael ne moze da abolira protiv nepravde koje radi prema Palestincima!!

miro

pre 7 godina

Drastičnim smanjenjem arsenala u datom momentu Rusija bi bila ozbiljno oslabljena jer u sva tri segmenta (silosi, podmornice, mobilne kopnene rakete) uglavnom krpi rupe koje su nastale za vreme Jeljcina. S druge strane, i amerika je u problemu jer imaju relativno modernu podmorničku komponentu dok su im rakete u silosima zastarele a para za zamenu nema jer su ih isisali falš projekti poput F-35, no opet, u malčice boljoj su situaciji od Rusa. Ovim takođe pokušava da se uspori razvoj nove generacije ruskih raketa koje obesmišljavaju takođe preskupi USA sistem protivraketne odbrane. Nikada USA ne bi ponudila taj program razoružavanja da sama nije u debelom problemu. Blagi primat koji su eventualno imali proteklih 15ak godina se ozbiljno istopio a kako stvari stoje jezičak vage se na tom polju polako premešta ka istoku (ako već nije). Kakva takva ravnoteža je uvek postojala no sada po USA polako postaje kritično loše. Vojni džin je rastao i rastao, sada je dogurao do granica implozije.

tralala

pre 7 godina

Rusi nece dozvoliti nikakve ucene, pa ni ovu, koja ih pre svega optuzuje da su izazvali humanitarnu katastrofu u Siriji. Ako je vec humanitarna katastrofa, zasto tom narodu niko sa zapada ne salje pomoc ? Koji perfidan potez, a jos nije ni stupio na duznost. Nista se nece promeniti, samo je davao atraktivne izjave da bi se dograbio vlasti i uvecao svoj kapital.

Dragor

pre 7 godina

Nije Rusija Srbija pa da prihvati bilo kakvu ucenu od bilo koga. Jednom pod ucenom,zauvek ponižen i uslovljavan. Divna stvar da se svi razoružaju i puste ljude da žive na miru i bez straha.

ATOMSKA SPARTA

pre 7 godina

A da vi Ameri prvo smanjite svoj vojni budzet za jedno 10-ak puta, pa da onda bude dobro i vama i drugima, a resenje za nuklearke ce se naci vec nekako samo od sebe.

Čvarkov

pre 7 godina

... čim se NATO, raseli daleko, daleko sa granica Rusije, može se pričati o daljim dogovorima... do tada, svaka priča o bilo kakvom razoružavanju, bila bi ubitačna za Ruse...

bublabubl

pre 7 godina

Da hoće, šizorazum sporazum će da stupi na snagu 2121-ve prvog dana punog meseca posle 711 rotacije jupiterove crvene mrlje odbrojano čim po novom kalendaru dopunska nedelja bude upotrebljena prvi put. SAD postaju sposobne da prežive nuklearni udar 2019, uz gubitak populacije u većim gradovima, posle toga je sve pitanje povećanja konfora i pravedne osvete uništenjem svih stvarnih i potencijalnih protivnika. Prenos do Marsa samo uz pretplatu.

qq

pre 7 godina

Jos samo ove godine imaju sansu da osvoje Rusiju jer vec od sledece sanse za tako nesto padaju na nulu na jedan poduzi period jer od 2018. godine RS-28 postaje operativan u trocifrenom broju. Tako da ce svaki vojni napad na Rusiju zavrsiti dezintegracijom 99% stanovnista drzava agresora i jedno 98% planete. Ne umire se ni njima tek tako pa zato i pokusavaju da oslabe velikog medveda na svaki moguci nacin a najvise ekonomski. Kad bi svi hteli da uniste svoja nuklearna oruzja to bi bilo super ali tako nesto se nikad nece dogoditi jer jedino ono garantuje da te milosrdni andjeo nece napasti ukoliko vec nisi u njegovim kandzama.

kisa

pre 7 godina

Providno. Gomilaju snage na granici sa Rusijom i predlazu smanjenje nuklearnog arsenala, onog koje direktno ugrozava Ameriku i pravi kakav takav strateski balans. Cini mi se da je ovo samo nastavak nove vojne strategije Amerike prema Rusiji: mnogo malih ratova na granicama Rusije, gde gine Poljska , Ukrajinska i ostala boranija za interese SAD, i naravno Rusi. Sankcije nisu uvedene zbog nuklearnog arsenala Rusije vec Krima koliko se ja secam.
No naj verovatnije je da ce mudri Rus prihvatiti, te ce dogovori o smanjenju simbolicnih 3% nuklearnog naoruzanja trajati godinama.
Cuj, kritikovao rusku intervenciju kao humanitarnu katastrofu. Prica za domacu publiku. Oce li Tramp biti razlicit od prethodnog? Naravno da hoce u jednom. Kao sto se u Rimu kaze : debelog papu menja mrsavi papa, i tako u krug.

opal

pre 7 godina

Isto to je i Obama obećao,a dobili smo suprotno od toga.Neozbiljno je očekivati da Moskva pristane na to ni pod cenu uvođenja potpunih sankcija.Naravno da će Vašington i Moskva morati da sarađuju na mnogim temama,ali teško se može povratiti poverenje,koje je trajalo od završetka Hladnog rata pa do 2014-e godine.U Moskvi više ne smatraju Vašington partnerom,kao i obratno.

sasho

pre 7 godina

Nije nam bio dobar Buš,Klinton,Obama,e sad počinjemo da kritikujemo i Trampa.Dajmo Trampu šansu!Tramp je u pravu šta će im po 8000nuklearnih glava,dosta im je po 6000 recimo da imaju.

Stojkovic

pre 7 godina

Postoji nekoliko sporazuma o ogranicavanju i nesirenju nuklearnog oruzja, od kojih su najpoznatiji START i START 2. I gle cuda, iz oba su jednostrano istupile SAD, kao i iz jos nekoliko slicnih, npr. sporazum o ABM, nesirenju NATO... Drugo, povezivati nuklearno naoruzanje sa sankcijama na ovaj nacin moze samo kompletan idiot ili zlotvor. Bice ovo interesantna godina

Radan

pre 7 godina

Da...da se smanji nuklearno naoruzanje,da nemogu više ni Ameri ni Rusi da unište ovu planetu 5-6 puta...nego svako po jednom...
Smesno...to je samo neki dogovor da se svetskoj javnosti zamazu oči..
Ali ako...bilo bi lepo da Tramp i Putin dogovore razne stvari sa kojim bi ovaj svet napravili mirnijim i bezbednijm..

Kuki

pre 7 godina

Tramp ce biti veliko negativno Iznanedjejnje za Njegove Ljubimce , pas Koji mnogo laje ne ujeda. Za Rusiju je Mnogo bolje da se Okrene Evropi , nikad bolje sanse Za Evropu i Rusiju da se zblize i Budu jaki ima dovljno Kapaciteta za Ekonmsku , Vojno i Svakako Dobru Saradnju , Dokle Vise da se Lize Amerima D..e, ameri bi trebali EU i Rusiju da Mole i Kume. A ne igraju se sa Svima Kao Sa Decom.

Mujo11

pre 7 godina

"Rusija je pod sankcijama. Hajde da vidimo da li možemo da napravimo neke dobre sporazume s Rusijom. Prvo, mislim da nuklearno oružje treba značajno da se smanji", rekao je Tramp.
Ovde ne radi se samo na jedan, jedini uslov, nego Trump kaze "Prvo, mislim da nuklearno oruzje..."?
Ja pitam dal je ovaj Trump onaj koga smo culi i videli na predsednicku predizbornu kampanji, ili ovaj je sasvim drugi Trump, Trump iz senke, mozda je onaj koga su jucer(kako sam citao ovdje u B92)promovisali u SAD?
SAD menja predsednike, ali ona ne menja bitno strategiju prema EU i svijetu? Bar tako su rekli.

b_j

pre 7 godina

CEO Exxon-a ugovarao je poslove sa Putinom kada je nafta bila 125 dolara za barel. Sad kada se vrti oko 50 dolara i to uz smanjenje proizvodnje niko razuman neće ulagati u eksploataciju nafte u Artiku koja sa cenom od 50 dolara nije isplativa. Nema tu nikakvog prijateljstva, to su bili samo goli interesi, kad interesi nestanu, tzv prijateljstva tope se kao sneg u proleće.

ks

pre 7 godina

Trump je 22. decembra tvitovao:

“The United States must greatly strengthen and expand its nuclear capability until such time as the world comes to its senses regarding nukes.” ("Sjedinjene Države moraju znatno ojačati i proširiti svoj nuklearni kapacitet do onog trenutka kada se svet ne urazumi o nuklearkama.")

A posle toga je u intervjuu rekao:

“Let it be an arms race. We will outmatch them at every pass and outlast them all.” ("Neka to bude trka u naoružanju. Mi ćemo ih nadmašiti i nadživeti ih sve")."

I sad, da li mu verujete bilo sta?

americka pita

pre 7 godina

Ja pitam dal je ovaj Trump onaj koga smo culi i videli na predsednicku predizbornu kampanji, ili ovaj je sasvim drugi Trump, Trump iz senke, mozda je onaj koga su jucer(kako sam citao ovdje u B92)promovisali u SAD?
SAD menja predsednike, ali ona ne menja bitno strategiju prema EU i svijetu? Bar tako su rekli.
(Mujo11, 16. januar 2017 10:56)

To je Trump koji u ovom istom intervju rekao kao prije tokom kampanje da je NATO zastario, znaci treba ga ukinuti ili promjeniti, a da je EU instrument Njemacke i da ostale zemlje trebaju slijediti Britaniju. Tako da se nista nije oromjenilo samo je sad jos spakovao i EU zajedno sa NATO.

Sto se tice nuklearnog naoruzanja i nekih uslova oko njegogovog smanjenja trebate shvatiti da Trump sve radi na principu maksimalistickih ideja i zahtjeva, pa ce reci kako ce pregovarati sa Rusijom oko smanjenja nuklearnog arsenala u zamjenu za ukidanje sankcija ali prije toga izjavljuje kako je Amerika bez problema spremna za novu trku u naoruzanju i kako ce svakoga nadzivjeti. Istina je u negdje u sredini.

Aca

pre 7 godina

Ne budite naivni, CEO Exxona koji je postavljen od strane Trampa gubi pare svaki dan zajedno sa Putinom dok je Rusija pod sankcijama jer imaju zajednicku investiciju sa Putinom u Ruskom naftnom projektu. Sankcije Rusiji ce se ukinuti u roku od odmah.

scout

pre 7 godina

Kada god su u nekoj krizi medjusobnih odnosa SAD i Rusija prave dogovor o smanjivanju nuklearnog arsenala i nakon toga ce evo SAD ukinuti sankcije Rusiji a u stvari niko nece smanjiti nista ali ce pred Svetom napraviti predstavu kako se toboz postuju i kako su njihovi medjusobni odnosi nikada bolji! Ako se secate sankcije su uvedene zbog Ukraine tj. Krima ali to je sada nebitno jer imaju neke druge buduce zajednicke planove... ovo samo budala ne vidi.

ProkopijeElGrande

pre 7 godina

(b_j, 16. januar 2017 09:13)

On trazi da ostale zemlje povecaju, ali samo zato da bi SAD smanjile svoj procenat koji ulazu a ne da bi se sveukupni procenat povecao. Fakticki ostaje na istom samo sto ce u "kasicu prasicu" da ubacuju neki vise a neki manje nego do sada.