Subota, 14.01.2017.

18:57

"Ratne igre Prištine - napad na voz, sukobi širih razmera"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Priština pripremala ratne igre i da je bio plan da se voz iz Beograda zaustavi i započnu sukobi širih razmera.

Izvor: B92

"Ratne igre Prištine - napad na voz, sukobi širih razmera" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

373 Komentari

Sortiraj po:

Provokator

pre 7 godina

Najžešće sam isprovocirao rat a onda sam pozvao na mir i ispao veliki mirotvorac.
Pa ako želiš suživot sa Albancima i mir, zašto to nisi i napisao na vozu.
Otvoreno novo poglavlje u pregovorima sa EU - ratno poglavlje '92.
Jao, majko, što me sramota što sam Srbin.

b

pre 7 godina

Ja mesecima pricam da je nenormalno i sumnjivo da se botovi posebno trude da udare sto vise minusa na antiratne komentare.
Znaci iz nekog razloga neupuceni citalac treba da pomisli da se vecini naroda ratuje.

Kinez koji je kopao tunel golim rukama

pre 7 godina

(Ne)postovani premijeru, posto nijeste odgovarali na pitanja novinara: Na sta ste mislili kad ste rekli da su pokusali da miniraju prugu? Eksplozivna naprava je eksplodirala, ali nije ostetila prugu dovoljno ili nijesu imali eksploziv? Ako su minirali, to znaci da redovna linija Kraljevo - Kosovska Mitrovica ne moze da saobraca, dok ne se pregleda pruga ili ce se ugrozavati bezbijednost putnika? Vidjecemo da li saobraca voz naredne nedelje.

qwak

pre 7 godina

Po mom misljenju, postoje samo dve opcije I one su podjednako zastrasujuce.
1 - neko pametan je smislio da posalje 'okicen' voz i mislio da ce to da prodje uz od pocetka upitno uspostavljanje dir. linije. Ovo moze samo da pokaze inteligenciju I dalekovidost onih koji nas 'vode'.
2 - ovo je uradjeno namerno, po necijem diktatu (imam omiljenog kandidata, ali ne bih ga pominjao :-).
Zakljucak: vode nas ili nesposobni, ili strani placenici (ma kakav oblik placanja bio); ili, sto je najzalosnije - oni su oba.

Tarabicka

pre 7 godina

Još jedan spektakularan gaf premijera. Ako nije želeo eskalaciju, zašto je onda napisao na vozu "Kosovo je Srbija"? Ovako je poniženje koje je doživeo još veće - Kosovo je Srbija, ali ne dalje od Raške ...
(valensa, 15. januar 2017 03:04)

Tj. "Kosovo je Srbija" samo u tom sarenom kicerajskom vozu i u ustima "velikih patriJota"!

Kosovski Srbi, sedite i razmislite koliko su vas puta iskoristili za svoje prljave igre ovi mesetari, kad dodjete do rezultata i sami cete se zgroziti!

Grunf

pre 7 godina

Nikakve ratne igre nisu u pitanju.Taj voz je običan pokretni bilbord,znak za početak političke kampanje.To što ga je neko oslikao onako kako ga je oslikao,mogao je da stavi logo SNS-a.Cilj ovoga je samo skretanje sa mnogo drugih stvari koje ovo društvo muči.Piše se o Haradinaju, vozu, čokoladicama, ali nema ni jedne reči o nezaposlenosti,niskom kupovnom moći,Savamali...Sad su svi zaboravili atentat koji se spremao na Premijera.Napad na predsedničku kolonu i po nekoliko puta,Šta je neko očekivao da će tkz.vlasti KiM pustiti taj voz da prodje.Tu bledu kopiju već odavno usavršenih političkih igara da prvo sve zakuvaš posvadjaš dva oka u glavi pa se pojaviš kao čuveni očni lekar i svi progledaju je ispala po meni smešna.Deco moja omladinci SNS-a ovo je sve već vidjeno toliko puta i svaki put smo dobili po nosu.I danas dobijamo i Vi sa svojim rodteljima ispaštate nepromišljenost političara.SHvatite samo ovo kao predizbornu kampanju i ništa više.Šta danas ili bilo koja stranka može da Vam ponudi kada su bili u svim mogućim kombinacijama.Ovi se setili voza koji je oslikan kulturnim nasledjem zaštićenim od Unesca.Pa mi nemamo voz od Beograda do Pančeva.Pa koliko bi inače taj bilbord voz putovao BG-KM.Dan i noć.Sa svim mogućim bezbednosnim rizicima.Potpuni politički promašaj.Dqakle trese se stolica.Imam dilemu Premijer ili Predsdnik.Ostaje još jedna stvar-napraviš haos proglasiš ratno stanje i nema izbora do daljnjeg.Ostaje sve isto.

N3k0 tam01

pre 7 godina

Za šta ja plaćam porez i dažbine... Rata neće biti, ne potpaljuj narod a i ako bude ja sigurno neću ratovati, neću da i meni ukradete mladost kao mojim roditeljima. Neko je spomenuo kosovske autobuse što prolaze Srbijom, na tim autobusima ne piše kosova republik. Bolje bi bilo da gledate prave probleme u Srbiji nego da se zamajaveta glupostima veliki vođa je uspeo u tome... hleba i igara još jednom... a ove sendvicbotove kako nije sramota ja ne razumem kako vas nije blam?

perica

pre 7 godina

ja ovde vidim samo da se blize izbori pa se krece kao i uvek sa pronalazenjem izgovora tj da se skrene paznja za ekonomsku situaciju u zemlji i totalnim fijaskom svega sto ovi na vlasti rade! Ista je prica kao i sa drzavnim neprijateljima, automobilima punih oruzja, kao i hrvati sto koriste Seselja u svojim kampanjama.. Ovo je Balkan

Dragan

pre 7 godina

Aleksandar Vucic, olicenje apsolutizma, spina i ratnog huskanja.
Zar je bio dobar momenat za ove stvari.Voz je nesmetano saobracao od Kraljeva do Mitrovice, a sada je gospoda htela da se malo pokaze .
Naravno da su albanci ovo shvatili kao najgoru provokaciju u najgore vreme.
Bravo za Vladu, nadam se da ce njeni clanovi ispastati, kao sto ce sada ispastati srpska zajednica na Kosovu.
Sramota!!!

sindrom

pre 7 godina

Ja ne znam cemu tolika frka oko natpisa "Kosovo je Srbija". Imamo pravo da pisemo sta god hocemo i ne znam sta toliko kritikujete. Zanima me sta ste pricali kad su oni postavili dron sa zastavom Velike Albanije u sred Beograda, sto su gadjali sve srpske familije ko je su hteli da proslave Bozic u svom rodnom mestu i jos puno stvari koje se ne mogu uporediti sa nekim natpisom. Oni pisu i tri puta gore stvari pa nista. Bas u ovom trenutku treba da budemo slozni i da pokazemo zube a ne ovako da nas gazi ko god stigne.

Mikia

pre 7 godina

Najpre smo poslali tu crkvu na tockovima da se malo junacimo, pa kada smo dobili samarcinu povukli smo se kao ... da ne kazem sta. A onda je veliki tata nacije rekao kako smo ispali heroji i kako je ovo ustvari moralna pobeda, bas kao sto smo pobedili i NATO 1999. Ne vredi, ista skola, iste price, iste metode ... sve podseca ma onaj vic iz devedesetih; nije hrabrost popeti se na spomenik Bana Jelacica i podici 3 prsta, hrabrost je posle toga sici sa spomenika ... pametnom dosta!

rastko

pre 7 godina

AV u politici = slon u staklarskoj radnji. Od nemoci i straha od gubitka vlasti poceo je da ovako eksplicitno zabada prst u oko svima nama, a pre svega Srbima na KiM.

Gradjanin

pre 7 godina

Ja se bojim da je ovaj voz trebao biti zrtvovan(u pravom smislu te reci)kako bi bilo razloga za reakciju!
Jer sve ostalo vredja inteligenciju...
Ako se dokaze da je ova konstatacija tacna,vreme je za velike promene jer ponovo neki rat ne zelimo!
U Srbiji vlada totalna anestezija,ljudi budite se...

Milioner

pre 7 godina

Albanci rekli da voz nece uci na Kosovo i voz nije usao na Kosovo. 
Mislim da je i amebama jasno da ova vlast nema nikakvu moc ni snagu da bilo sta uradi sem da provocira medijski prostor na ovaj nacin.Pretili obicnim corkom i na kraju taj corak nije ni opalio pa su ispali smesni.
(Che, 14. januar 2017 19:10)

A kad smo imali snagu za bilo sta? Ovog kao I svakog do sad sami smo birali. A to kako pobedjuju znam I sam. Dodjes u moj gradic obecas svima posao I seljaci se prime. Nikad u zivotu necu da glasam I mislim da je bolje da se da ljudima do 25godine da glasaju dok im nije ubijena svaka nada za zivot. Ovi stariji padaju I za kinder jajce.

valensa

pre 7 godina

Još jedan spektakularan gaf premijera. Ako nije želeo eskalaciju, zašto je onda napisao na vozu "Kosovo je Srbija"? Ovako je poniženje koje je doživeo još veće - Kosovo je Srbija, ali ne dalje od Raške ...

Aleksandar

pre 7 godina

Nesto mute debelo. Ne dogadja se ovo slucajno bas kad se presednici menjaju kad je Nato konfuzovan I kad obavestajci daju ostavke. Ovde je neko namigno nekome da nadje razlog da se vojska posalje na sever Kosova pa da se govori o podeli Kosova kao realnosti novoj. Tachi u Americi izvuko dupe zbog Haradinaja I ovoga cirkusa. Ovo je sve planirato sa obe strane kako bi narodu se lakse serviralo podela kao jedini moguci izlaz iz svega ovoga.Vidite da se radi za vreme vikenda kako bi se I Nato I Eu nasle u nebranom grozdju kobajagi

Puf

pre 7 godina

Izazivaće on još mnogo ovakvih incidenata pred izbore, pa će Srbi da se nalože a onda će vođa da potpiše i što treba i što ne treba. Narode ako imaš mozga ovom prilikom izađi na izbore inače ti deca pobegoše. 400 000 mladih bez posla a on šalje išarani voz da glumi patriotu. Sramota bre!

Rade

pre 7 godina

Imam samo jedno pitanje za AV, u kakvoj su korelaciji njegova stalna navodna zalaganja za smirivanje tenzija sa farbanjem voza svim ultra-srpskim simbolima?

kolega

pre 7 godina

sad listam komentare i uvidjam da su svi protiv rata i vecina protiv vucica i da takvi komentari imaju i po 3500+ i 1300 -
medjutim nisam uspeo da nadjem ni jedan komentar sa obrnutom statistikaom odnosno sa podrskom ratu i vucicevim potezima pa se pitam ko onda lupa ove minuse.

Bata

pre 7 godina

Pa stvarno, pa kako su oni zli, ti sa Kosova, a mi bi u Beograd ili bilo kom srpskom gradu sa cvećem dočekali voz iz npr Prištine iste unutrašnjosti, samo spolja sa velikom albanskom zastavom i natpisima na 21. jeziku "velika albanija" i "kosovo republika"... koga lažemo? Nije problem u vozu ili ikonama (iako lično smatram da je reč o zloupotrebi istih, kojima nije mesto tu, bar ne u tom obliku i toj količini), problem je u provokativnom pokretnom bilbordu koji prosto poziva na neki problem... Pa mi smo bili besni zbog malog drona sa malom zastavom sa još manjom mapom neke tamo velike albanije, a šaljemo veliki voz sa velikom zastavom Srbije sa porukom na 21om jeziku, pa i albanskom...
A uskoro će izbori, ovi kao da svesno pozivaju onih 49% apstinenata da izađu i glasaju za bilo koga osim njih... SRBIJA ŽELI MIR, POSAO I OPSTANAK, A NE ŠARENE VOZOVE, INAĆENJA, POZIVE KOJI MIRIŠU NA RAT I SVE BROJNIJA ISELJAVANJA MLADIH U INOSTRANSTVO!
ps. dragi botovi, razmislite pre nego lupite minus da li vaša deca, muževi, braća, očevi i ostali članovi porodice i prijatelja zaslužuju još jedan rat...

Nikola

pre 7 godina

Da ste poslali normalan voz, možda bi i prošao.
Ovako me sramota kao Srbina, na šta smo spali i na koji način pokušavamo da nešto dokažemo.
Zaista dno.

Miro

pre 7 godina

Hajde bre ljudi,Srbi,Albanci, Bosnjaci Hrvati i svi ostali, skidajte te delinkvente sa vlasti,dosta je bilo krvoprolica,gladi,bijede,raseljavanja,pljacke narodne imovine i bezanja po svetu da bi nasli komad hleba.
Ne morate da zivite zajedno ali bar kao komsije mozete da zivite u harmoniji jedni sa drugima. Ratovanje i mrznja samo pune dzepove onima koji vas guraju na to a vama samo pune groblja dok vam domovi i dzepovi ostaju prazni. Pamet u glavu narode moj.

Prishtina

pre 7 godina

Dragi prijatelji. Ja sam albanac iz pristine imam dosta prijatelja srba iz srbije bosne kosova. Medju najnoljim drugovima su mi dva srba.Nikad se ne provociramo i odlicno se razumem i puno vremena provedemo zajedno svi... ovaj voz ne treba bas nikome Jeste provokacija i to nepotrebna,skroz bezveze a pogotovo za ozbiljnu drzavu! Ali znam da alo se pita narod srbski onda se ne bi izsarao taj voz tako. Pozdrav i bez lutnje

Vlada

pre 7 godina

Nista mi nije jasno ovde pise da je Vucic licno zaustavio voz a na drugom naslovu da je Taci ucinio sve da zausavi voz? Jel to Taciju vise nije znao kako pa zamolio Vucica da obavi taj nezahvalan posao. Inace Mateji Misicu je ovih dana potrebna pomoc, pa bih zamolio ekspediciju iz voza kad im refundiraju karte da urade nesto zaista korisno sa tim parama i poslaju sms 27 na 3030.

igor

pre 7 godina

Smesno i jadno sve ovo. Blize se predsednicki izobri. Sutra svoju kandidaturu objavljuje Vuk Jeremic, a vec je objavio Sasa Jankovic. Panika je velika i treba to napasti nekim nacionalizmom, i slanjem voza, ni manje, ni vise nego iscrtanim Kosove es Serbie...tj Kosovo je Srbija, na albanskom, a i srpskom jeziku..pa ko je normalan mislio da ce to da stigne u Mitrovicu. Pa Marko Djuric sef Kancelarije za KIM sisao posle dve stanice...a patrijota i desnicar Vacic bio u vozu..sve je ovo radjeno zbog izbora, da se pokaze ko su patriJote. Blizi se kraj..jos par meseci i menja se vlast..bilo Jankovic..bilo Jeremic...

Tanja

pre 7 godina

Na Kosovu i Metohiji zive pravi, pravcati nasi ljudi skoro pa nezasticeni! Ne daj Boze da se dignu Albanci pa da se ponovi 17.mart. Da li oni uopste o tome misle? Ove Vuciceve sitne predizborne provokacije apsolutno nikakvo dobro ne mogu doneti.

Rob

pre 7 godina

Radio sam tamo 2 god kao stranac, osim Srpskog imam i Kanadski pasoš. Nemate pojma šta se tu dešava, i dok neki mafijaški klanovi tamo vladaju nema šanse za mir. Da se pošalje voz nema nilakvih problema, al stavite prst u glavu i zamislite kako bi bilo da Priština pošalje voz za Preševo na kom piše da je Preševo Albansko, i da većina putnika su albanski nacionalisti...

David

pre 7 godina

Bas me zanima, koliko ljudi od ovih 317 je spremno da uradi nesto po pitanju onoga o cemu pisu? Sedimo kuci i ne borimo se za svoja misljenja i ideje. Zato nam je buducnost siva :)

Hell

pre 7 godina

Ne znam zbog cega moderator ne pusta moj komentar u kome nema niceg loseg?
Kako vama koji ovde komentarisete smeta sve sto ke srpsko,cak i voz,to vam je provokacija,a nije vam provokacija sto u sred Srbije u Presevu i Bujanovcu na zgradama opstine vijore samo Albanske zastave,srpskih nema u sred Srbije,alo to vam je demokratija a voz je provokacija,sram vas bilo,zato cemo i nestati kao narod jer ne postujemo svoje i tudje je uvek bolje i lepse,ej Albanci vam dobri,bruka!!!

Aleksandar Lambić

pre 7 godina

Ovo je bio još jedan ''pametan'' potez AV. 90 godina mi smo bili glineni golubovi. Da li sada to treba da budu naša deca? Hvala čelnicima EU što su zaustavili voz.

nevski

pre 7 godina

Mene samo jedna stvar zaista fascinira,koliko je On kreativno destruktivan,a,iz toga proizilazi tuzna cinjenica,narod je kompletno idiotizovan!

Mada,s obzirom na moralnu eroziju od devedesetih na ovamo,jedini idiot sam ja sto se uopste cudim tome...

Millennium

pre 7 godina

Ovaj voz je poslat samo sa jednim ciljem. A to je da izazove krizu. Od državnog udara, nalaženja oružja, Hrvata, Makedonaca i Kosova. Ljudi, shvatite, nama koji komentarišemo ovde stvar je jasna. Ali, postoji veliki, zabrinjavajući broj ljudi koji veruje, zaista veruje svemu što čuje na TV-u. Oni kao omađijani sada slušaju šta On govori i veruju mu. Možda je nama smešno, ali ovakve stvari se kreiraju za ljude koji će im sutra omogućiti da opet ubedljivo pobede na izborima.

Dečko

pre 7 godina

Hm! Šta god ko zvanično govorio i koliko god ja silno želeo da taj voz, baš takav kakav je, dođe ne samo u KM već i u Prištinu, meni ovde neke stvari nisu jasne:
- zar je iko na ovoj planeti pomislio da taj voz ima šansu da uđe na Kosovo?
- čemu pretnja Albancima da ne napadaju Srbe - kad voz nije ni prošao i napada nije bilo. Prolazak voza su Albanci shvatili kao provokaciju i zato mu nisu dali da prođe i to je to.
I tu je kraj ove nejasne avanture (bolje reći blamaže). Ako je plan bio da se uključe Rusi i dalje ne postoji povod za to.

Pol Pot

pre 7 godina

Sledeci put posaljite za Mitrovicu onaj BG voz, on je toliko isaran da svako na njemu moze da nadje tekst koji mu najvise odgovara i nema problema....

Mihailo

pre 7 godina

Ala Saletovi botovi peglaju po tastaturama.
Mi smo jedina nacija ba svetu koja se tek tako odrekla svoga..
Gospodo...nije samo Beograd Srbija, Bogu hvala i ako sam i ja iz Beograda.
Alo bre..Jevreji su čekali 1000 godina da se vrate u Jerusalim..vratićemo se i mi na Kosovo...ima još Srba.
Naravno...vi nećete da objavite ovaj komentar, kao ni jedan drugi koji nije u skladu sa vašom predivnom istinom.

Bijeljina

pre 7 godina

Bolje biste prošli da ste napisali "Kosovo je i srpsko", a uz srpsku trobojku zalijepili i pokoju zastavu Kosova. Ako voz već povezuje Kosovo i Srbiju, treba da ima obilježja i jednog i drugog. Pozdrav iz Bosne i Hercegovine.

Dzordz

pre 7 godina

Kralju, svaka cast, alal vera. Ko god da ti je ovo predlozio , ili ti dao ideju, zahvali mu se, daj mubda bude ambasador u najudaljenijoj zemlji od ove nase, bez mogucnosti povratka!!! Neverovatan idiotizam, gluplje odavno strategije nisam video. Svaka cast!!!
P.S. POSLUSAJ ME

neutra

pre 7 godina

Hajde realno da sagledamo i iskreno da progovorimo. Obe strane su jednako krive za događaj...
Krivica Srbije: Natpis na svim jezicima "Kosovo je Srbija" sto se moze gledati kao pretnja odma, unutrasnjica voza je kao crkva, prosto da mi bude neprijatno ako sam musliman ili jevrej.
Krivica Albanaca: Sto su ludaci pa odma reaguju na provokacije i to bas zestoko, nije to bas ok.

zoran

pre 7 godina

Prvo smo imali da su se Tramp i Putin dogovorili kako ce od sada Rusi da preuzmu nase drzave.
Zatim se hapsi Hari iz Prishtine koji je do tog momenta bio slobodan kao ptica.
Evo ga stize voz koji samo nije imao krst na krovu..

O cemu se ovde radi..? Od koga je ovaj dobio uputstvo da salje voz-uskrsnje jaje..? A, ko je Francuzima sapnuo na uvo - Hapsite Harija..? Nisu ovo odvojeni dogadjaji, a kuda vode..? Miru ili ratu ?? Sta vi mislite..?
Nekako mi lici da ce se posle 20.1.2017 ove stvari ubrzati nevidjeno, a Bondstil iseliti "nenadano". Ne zaboravimo da bivsa administracija ima svoj novac na Kosovu, ne Tramp koji ih ocima ne moze videti. Da li ce ovo biti poslednji ekser u mrtvacki kovceg demokrata, Klinotovih pljackasa..? Da li je Tramp Kosovare vec pustio niz vodu..? Meni tako lici, no sacekajmo jos malo, ali cini se da se ovde nesto opasno valja iza brda.

Ostavka

pre 7 godina

Dosta, bre, Vučiću!

Dosta više histerije, izazivanja, srljanja, rušenja, glupiranja...
Dosta više Vacica, Djurica, Vulina, Gasica i ostalih neandertalaca.
Dosta više prijateljskih zemalja i onih koje to nisu.
Dooosta! Dosta!

Ili radi šta treba i kako treba da digneš ovu zemlju iz pepela ili se tornjaj u vrazju mater iz koje smo te izvukli!

Ko si bio pre 2012? Šta si bio? A sad si gospodar naših života.

Prestani.Dosta je bilo.

Bojan Todorović

pre 7 godina

@ J

U pravu si, komentari ni izbliza ne pokazuju šta STVARNO normalan svet misli o ovakvim radikalskim ujdurmama i provokacijama.

Eto ja sam napisao tri komentara i ni jedan nije objavljen.

Za dva znam zašto nisu. U njima direktno i bez dlake na jeziku govorim šta STVARNO mislim o našoj vlasti i njihovom vladanju.

Ali u trećem sam bio više nego uzdržan i pravim diplomatskim rečnikom sročio stavove i primedbe.
Ni njega nema.

Dakle - u pravu si. Objavljeni komentari nisu pravi odraz stanja u javnom mnjenju.

MilanVG

pre 7 godina

Ja da sam bio na mestu Albanaca, pustio bih voz da prodje. Posle bih na svim tim jezicima dopisao "bilo". Ispalo bi Kosovo je bilo srpsko. I tako bi ga vratio Vucku. Cista manipulacija AV-a.

ej bre

pre 7 godina

Ovako je pičeo građanski rat u SFRJ.Prvo je Milošević slao Šolevića i com da šire "istinu" o Srbima na Kosovu na mitinge u Zagreb,Ljubljanu,Novi Sad,Podgoricu.Zato su Hrvati i Slovenci da bi se zaštitili izabrali krajnje desničare .Tuđman,Drnovšek,Janša su deca Miloševića.
(milan, 14. januar 2017 22:37)

Ajde raspitaj se u kakvim su uslovima ziveli Srbi dole u to vreme. Ta istina je bila ISTINA! Bas su teli da se zastite. Muka mi je od takvih kao sto si ti.

Lolo

pre 7 godina

Voz ne predstavlja nikakvo rodoljublje nego tera inat i niko me ne moze ubediti da je suprotno. Zasto na pruzi BG-NS nema Vojvodina je Srbija i galerija recimo istorije Matice srpske. Los potez ko ga je god osmislio. Cisto teranje inata i nista vise a taj nam je inat doneo dosta toga "dobrog" u istoriji.

cvele

pre 7 godina

Svaka cast A.V. Ova zemlja nema ledonomce severno od Gradista, gorivo je poskupelo navodno zbog leda, putevi neocisceni, koridor 10 ne zavrsen, prosecna plata u privredi 210€ i vi posle glasajte za SNS

J

pre 7 godina

Gde su bili ovi komentatori, tako osetljivi na provokacije pre koji dan kada je premijer "republjik kosova" svojatao tzv. "presevsku dolinu" i nazivao je "istocnim Kosovom"? Tada ne da nije bilo osuda te albanske provokacije, nego su komentatori bili puni razumevanja za Mustafinu retoriku. A vidi ti njih sada? Zanimljivi su ti dupli standardi ovih "spontanih" komentatora kao i uredjivacka politika sto se tice toga koji i kakvi komentari se pustaju. Ne znam samo koliko neko treba da je ekonomican sa upotrebom mozga da pomisli da ovi komentari tacno oslikavaju stavove gradjana Srbije.

podsecanje

pre 7 godina

Gospodine Vučiću, lepo ste se dogovorili s vladom Kosova oko primene sporazuma za telekom i sada Telekom Srbija radi bez ikakvih problmea ali, kao što ste se dogovorili, po kosovskim zakonima.

Postavlja se pitanje: ako Telekom Srbija radi po kosovskim zakonima onda zašto voz ne treba da krene po istim zakonima? Ako ste se dogovorili da ZSO treba da radi po kosovskim zakonima onda zašto taj voz ne treba isto da krene po tim zakonima.

Dakle ako stvari mogu lepo da funkcionišu kada se dogovarate šta vas je sprečilo da se dogovorite i oko toga famoznog voza a idete još i dalje i provocirate večinu na Kosovo.

I na kraju, zar na Kosovo Srbi žive samo na severu ili ima ih mnogo više južno do Ibra? Pa ako Telekom Srbija funkcioniše i na severu u južno od Ibra može i voz, ali kao i ostalo - dogovorom i bez provokacijama.

Tek tada imaš pravo da se žališ, da kukaš i da optužuješ.

ty6

pre 7 godina

Ocito da ovdasnja vrhuska, a vrlo cesto u sprezi sa ostalim iz regiona, rezira na svakih sedam dana neke gluposti kojima se obican covek, radnik, ucitelj itd. nikada ne bi bavio jer pre svega ima egzistencijalnih problema. Sad je voz, tri dana ce da trube o njemu pa ce za sedam dana biti neki "problem" sa Hrvatima. Normalnim ljudima, a takvi su vecina i u Albaniji i u Srbiji, Hrvatskoj nikada nije ni bilo do rata.

Dragan

pre 7 godina

E moj Vučiću, pucao si sebi u koleno! Pa da sam i ja na mestu Tačija, taj voz, ne bi pustio ni u ludilu da udje na Kosovo? I kakav si samo problem napravio Srbima južno od Ibra, da žive sad u strahu od ekstremista, bez Božje potrebe! Namestio si Albancima jeftinu i laku pobedu, a nama, bespotrebnu blamažu, samo zato da bi se Djurić malo igrao srbstva!

dragan

pre 7 godina

Premijera Vučić treba razumeti. Problemi na sve strane iako se mnogo trudi Uvek se dese neke nepredviđene situacije koje zakomplikuju stvar. Te Grci, te Britanci, te izbeglice, te Ameri i Tamp, te komšije, te pritisci iz EU, ekonomska kriza, pa prijatelji Rusi i oni u problemima sa Amerima, sa Erdoganom (ono kad im sruši avion), te Sirija, te odgađanje planiranog datuma na 2027, te međunarodni broj za Kosmet, te Dodik... Mora nešto da se smisli da se ne izgube izbori, jer šta da dođe neko lošiji od AV? Neki spinovi su opravdani, a u nekima je preterao.

Georgije

pre 7 godina

Ovde imamo dve opcije nema trece:
1. Doslo je do nove preraspodele uloga i igraca na Balkanu od strane velikih sila, pa sada ovi lokalni "lideri" po zadatku sprovode "uvod i razradu" dok bi veliki kao i uvek pravili "zakljucak".
2. Na scenu je ponovo stupio "kompletan idiot"

sdned

pre 7 godina

Pročitao sam sve komentare.
I nisam mislio sa kucam svoj, ali prosto osećam potrebu da napišem koliko se iz dana u dan sve više stidim zemlje u kojoj živim, i to zbog našeg velikog vođe i nesposobnih poltrona koji ga okružuju.
Dragi sugrađani, ako želimo da bar 10% dece ove zemlje ostane u Srbiji, manite se apstinenicije (manuću se i sam), izađite na glasanje i skidajte ovu kliku. U suprotnom ćemo iz izbegličkih logora ili inostranstva gledati kako ekipa iz 90-tih ponovo organizuje nacionalnu katastrofu. A onda će 'kud koji mili moji' krenuti i Vojvodina, Sandžak, itd... Znate kuda to vodi.

glup ili bot?

pre 7 godina

Dokle vise sa prosipanjem mrznje prema nama! Sta god da uradimo vama ne valja!
(Mira, 14. januar 2017 22:36)

Pametan covek bi se zapitao da li mozda negde gresi ako ispadne da nista sto uradi ne valja. Mozda bas i nije u rpavu ili su bas svi ostali u krivu?!
Ovo je toliko providna manipulacija da dozivljavam transfer blama. I sto je najgore to je sve organizovano u saradnji sa Tacijem.

Komunista

pre 7 godina

Kažeš da nisi krenuo tenkom na Kosovo, ali ovo što si napisao na vozu ti je isto kaao da si pošao sa tenkom. I šta si očekivao, da dočekaju voz sa muzikom, hlebom i solju. U to može da veruje samo onaj kome je IQ 85.

SrBski PatriJota

pre 7 godina

Pitam se samo kad se vijorila zastave velike Albanije na utakmici u po Beograda da li je bilo ovakvih komentara na sajtovima sa Kosova i Albanije, mislim da se tamo slavilo tri dana i na kraju opet mi krivi pa nam Evropa uzela sve bodove. Kosovo i Metohija su sastavni dio Srbije i jednom zasvagda utuvite to u glavu, zato farbamo i ukrasavamo svoje vozove koji saobracaju na teritoriji Srbije kako mi zelimo. Ako to nekome smeta pa neka zaustavi, kao sto nama smeta da samoproglaseno Kosovo postane clan UNa i UNUSCOa i zato nece nikad biti. Drvlje i kamenje na premijera jer je pustio ljude da se slobodno krecu sto po nekima ugrozava njihovu sigurnost jer nekoga nesto provocira na otetoj zemlji. Pa jel premijer naradio da se zaustavi voz i sprecio sukob, ne shvatam cemu napadi. Srecom i pored vecine ovakvih komentara ogromnojbvecini na izborima ne smeta sto na srpskom vozu pise Kosovo je Srbija.

avav

pre 7 godina

Auuuu. Pamet u glavu na sledecim izborima. Nasarao voz kao dete zid i poslao ga tamo gde zna da nije dobrodosao tako nafrakan, a onda ga opozvao, jer boze moj, njemu su ljudski zivoti najvazniji. 90ih je imao druge vrednosti, ili mozda ipak iste?! Cirkus, zlo i naopako. Ovoj saradi se mora stati na put na sledecim izborima i izabrati bilo koji drugi bandit, koji ce biti makar malo diskretniji i makar malo manje iritantan i makar malo manje poguban. Kada bih imao gde, sklonio bih svoje dete, samo da ne odrasta uz ovakve hohstaplere. Ahhh

Kvante

pre 7 godina

Pisanje teksta "Kosovo je Srbija" na vozu je apsolutno nepotrebno, voz iz Kraljeva bez svog tog sarenila je bez problema saobracao na liniji sa Severnom Kosovskom Mitrovicom.

genius

pre 7 godina

Ja vidim 3 varijante:
varijanta 1. Treba rasterati sve Srbe sa Kosova i Vučko je dobio domaći da se napravi sranje i da počne neki šatro sukob koji će rezultirati novim pogromom.
varijanta 2. Neko odozgo je rešio da se Kosovo deli (prečesto strani analitičari pominju podelu u poslednje vreme iako se ništa specijalno nije desilo da to bude tema) ili da se ponovo puca i rekao Vučku da diže tenziju.
varijanta 3. Vučko i Hašim imaju dil - prvi da dobije ove predsedničke izbore, a Zmija da se reši Haradinaja i da se nametne kao tvrd i opasan lider.

brate

pre 7 godina

Vlada je dobro postupila kada je zaustavila voz.Nije potrbno da stradaju ljudi zbog usijanih glava Albanaca.
(Goran, 14. januar 2017 20:53)

A zašto je inače vlada poslala voz? Da bi se reklamirala jer izbori idu, da prikupe malo poena kod vas sto ne razmišljate svojom glavom. Da nas prepodobni ispadne jos jednom supermen koji spasava ljude, ljude koji je sam poslao u vatru. A usijanu glavu ovde ima samo i jedino vodja koji se uprpio da mu se ljulja tron pa režira ovakve predstave, glupe predstave. Ali ovim je ispao glup u društvu (citaj u svetu) i izazvao je podsmeh.

Glas razuma

pre 7 godina

Jedno pitanje za Vladu Srbije i premijera : Da li biste vi dopustili da u Srbiju udje voz u bojama albanske zastave sa natpisom Republika Kosova?

Alba

pre 7 godina

Ja sam albanac, imam respekt za Srbski narod i kulturu ali nikako ne mogu da razumem da jedan civilizovan narod veq 30 godina dozvoli da se prevari od svog "lidershipa" koji ima jedan cilj: personalni. Sta je donela Milosheviceva era za Srbiju? Puno para za svoj xhep, puno neprijatelja u ceo svet? Sta je denela post-Milosheviceva era "lidershipa" za Srbiju i Srbski narod? Nista novo! Dragi Srbski narod, vreme je za promene. Kosovo nije Srbija, Srbija je ljepa zemla, Srbska kultura i narod je jedan od najelepsih u evropi. Gradite jednu Srbiju bez neprijatlja, gradite iskren lidership sa Srbima koji zaiste vole Srbiju, Evropski voz ide napred - pravac zapad a ne pravac istok!

milan

pre 7 godina

Ovako je pičeo građanski rat u SFRJ.Prvo je Milošević slao Šolevića i com da šire "istinu" o Srbima na Kosovu na mitinge u Zagreb,Ljubljanu,Novi Sad,Podgoricu.Zato su Hrvati i Slovenci da bi se zaštitili izabrali krajnje desničare .Tuđman,Drnovšek,Janša su deca Miloševića.

zak

pre 7 godina

"Moja odluka je bila, i njom se ponosim, da zaustavim voz u Raški da bih sačuvao slobodu naših ljudi, da bih sačuvao mir i izbegao sukobe", istakao je on. A njegova je odluka i bila da na Kosovo pošalje voz našaran ko uskršnje jaje sa parolama Kosovo je Srbija na svim jezicima sveta. Ali pametan ka i uvek sprečio je incidente velikih razmera koje je na neki način sam hteo da izazove. Kontroverzna ličnost.

istina

pre 7 godina

"Albanci su poslali, mimo odobranje NATO ili bilo čijeg odobrenja, 17 oklopnih vozila sa specijalnim jedinicama ROSU sa ciljem da isprovociraju sukob većih razmera"

Kao prvo, Vučiću, nisu to Albanci već INSTITUCIJE koje ti treba da POSTUJES. Drugo, kada smo kod ODOBRENJA, KO je tebi dao ODOPBRENJE da šalješ na Kosovo POLITICKI voz sa PROVOKACIJAMA za Albance?

Zašto i kada ideš SAM, TRAZIS ODOBRENJE za ulazak na Kosovo i očekuješ da vlasti Kosova mogu da dozvole voz bez odborenja, sa ekstremnim provokacijama?

Ako ste se DOGOVORILI u Brisel da stvari mogu da se rade DOGOVOROM onda hajde i DOGOVORITE se oko tog voza, ali BEZ porovokacija nego u SLUZBI gradjana Kosova, bez obzira ne nacionalnost.

boban

pre 7 godina

@Miris baruta
Draga,
pratite neke pametnije od domacih vesti.
Isti naslovi su i meni u fokusu.
Ovo je jedna od vaznijih predizbornih kampanja u Srbiji.
Tesko ce mi objaviti post jer je protiv interesa onoga koji plasira.
Nece biti rata zbog ovih banalnosti, opipava se puls.
Na srecu ili nesrecu, kod Srba pulsa nema.
Ima samo Vucic, Vulin i ekipa

Ljubisa livac

pre 7 godina

"Ratne igre Pristine" a on im poslao ofarban voz sa sve freskama i "Kosovo je Srbija". Pa ko je ovde lud? Ko zapocinje? Mi. I posle se cudimo kako nas svet vidi.

Dule Pacov

pre 7 godina

Ко је од вас прво стварно помислио да би руски воз, обојен у заставу Србије, пун верских православних мотива, са исписаним "КОСОВО ЈЕ СРБИЈА" на двадесетак језика (међу којима је и албански) преко целог воза...дакле ко је од вас стварно помислио да би такав воз стварно могао да дође до Косовске Митровице, без последица? И ако је неко стварно то помислио, на чему је заснивао свој оптимизам, баш ме занима?

Да се разумемо, још пре неки дан је било кристално јасно да тај воз неће доћи до Косовске Митровице. Бар не овакав какав је послат из Београда. Ово је била класична игра, а само најбоље упућени знају због чега је то овако испланирано. Делује као класична провокација са наше стране, само је питање који су мотиви и мислим да је то главно питање. Да ли је на Балкану дошло до нове поделе карата између великих сила, да ли је ово у циљу неке боље преговарачке позиције на међународном нивоу, да ли смо добили неки "миг" од стране неког јачег и већег да ово урадимо-не знам, али је чињеница да је ово унапред испланирана игра.

Sloba

pre 7 godina

Masinovodjo, nenamo ledolomac da razbije led na Dunavu a imamo para da iscrtavamo vozove koji takvi nigde stici nece ili bar ne gde su krenuli. Tu idu pare od smanjenja penzija, velika bruka i sramota. Niko se nece potresti i uzbudoti od najavljenih tuzakanja. Uozbiljite se ili se sklanjajte vise...

zoki

pre 7 godina

Ja teško mogu da poverujem u broj ljudi koji se upecao na ovaj voz, majke mi evo.

Ove je politička manipulacija 101, jedan kroz jedan, za manje upućene.

Pa šta je premijer očekivao? Da ofarba voz kao Gračanicu, Manasiju i Ljubostinju zajedno, i da ga pusti međ' Albance, a oni da mu se dive?

Kad se govori o provokaciji, jako je jasno sa čije strane je ta provokacija došla.

Sa druge, strane, idu izbori, a zna se da među našim polupismenim stanovništvom patriotizam najbolje prolazi. Predizborna kampanja se odrađuje sama od sebe.

I sad se svi bave time, kako nas divlji Albanci provociraju, jer voz sa našim obeležjima prolazi kroz njihovu teritoriju, a zapravo su ovi naši go*nari ti koji trljaju ruke nadajući se da će da ispadne neko epohalno sranje, pa da tu uberu neki novi, preko potrebni, politički poen.

Ali, kažem opet, meni je najteže kad vidim koliko ljudi se prima na to, koliko zapravo ne vidi širu sliku, ne vidi se šuma od drveta.

I posle nas čudi što se stvari odvijaju ovako kako se odvijaju. Inteligentni neće da se spuštaju na ovaj nivo manipulacije, a možda bi trebalo, jer je očigledno da radi, i to za sve pare.

Konaultanti diletanti

pre 7 godina

Vučiću,
Promeni deliveri junitse i istraživačke agencije, jer te baš loše savetuju. Ovo sa vozom ti je čist auto-gol. Kad bolje razmislim, nemoj da ih menjaš i sigurno si, i to vrlo uskoro, politička prošlost, što će me jako, jako radovati.

Vladeta Janković

pre 7 godina

Duboko sam uveren da, uprkos svim nepovoljnim okolnostima, dokle god se Srbi budu okupljali u Visokim Dečanima, Gračanici i svim drugim manastirima i crkvama, onako kako su to oduvek činili, dokle god bude učitelja i đaka na Kosovu i Metohiji, vernih čuvara prosvetiteljske tradicije Pećke patrijaršije, dokle naši ljudi budu vadili i obrađivali rudu, sledeći zanat svojih predaka još od vremena kralja Milutina, ženili se, udavali i rađali, Srbija će sa svojim narodom opstati na Kosovu i Metohiji, uprkos bilo čijim htenjima, željama, interesima, prekrajanju međunarodnog prava i pokušajima falsifikovanja istorije.

SPIN DOKTOR

pre 7 godina

Hleba i igara
Kakva patetika
Narod zivi sve gore, ko god moze bezi odavde a ovaj se igra
Haradinaja je vec zaboravio, sad je voz glavna vest
smejurija

Igor

pre 7 godina

Tešku štetu je naneo državi na spoljno političkom planu ovim potezom, ali njega to ne interesuje. Svi smo znali šta će se desiti sa vozom na kome piše Kosovo srBsko. Komšija što ispija pivo ispred prodavnice danas rekao da on ostavlja pivo ako voz pređe na Kosovo, čovek ima jedva 8 razreda škole. Vučić ovakvim suludim i očajničkim potezima želi da sebi navuče glasove desničara pred izbore, jer ne može više da računa na EU priču. Pre 5 godina država je imala kakvu-takvu perspektivu i podršku EU - ovi su sve to pogazili, smeju nam se na Zapadu, i sada traži saveznike ponovo na istoku. Vladao je 5 godina na priču Zapada i EU, sada narodu ispira mozak sa suprotnom pričom, opet spoljni neprijatelj (SAD) i opet se klizi ka Rusima spasiocima. Poznata priča, zar ne? Kaže da smo faktor stabilnosti? Samo pratite izjave Dačića - kakva bre stabilnost, čovek zapenio protiv EU? Pokvarili su odnose sa apsolutno svim državama u regionu za 5 godina - to je ono što najbolje znaju, pored dranja u mikrofone na mitinzima i kraduckanja sopstvenog narodu. Očekuju da Francuska izruči Haradinaja - a što Rusija nije izručila Karića, Miru i Marka Miloševića, je li patriote? Uveli su standarde devedesetih u društvo (strah, poniznost, mržnja prema onima koji drugačije misle i rade), i ko to ne vidi stvarno nije normalan. Ovaj čovek je nešto najpogubnije što nas je snašlo posle Mire Marković i prokletih devedesetih.

VladimirR

pre 7 godina

Zanima me jedna stvar, cisto onako. Recimo da je voz usao na Kosovo i da se nasla jedna budala, razvalila ga zoljom i smugnula u sumu. Da li bi neko ikada odgovarao zbog pogresne bezbednosne procene ili bi se situacija iskoristila za propagandu, kao onomad '99, kada je bombardovana zgrada televizije?

Ovaj ce nas uvuci u rat ako dobije izbore, potpisujem, i to uz podrsku svoga ucitelja. Ljudi, vrag je odavno odneo salu, ne apstinirajte ako boga znate. Sad cemo da vidimo da li smo se ipak malo opametili ili ne, za ovih 30 godina od Gazimestana.

zlopamtilo

pre 7 godina

Cisto tehnokratsko-birokratska pitanja. Ko je unakaredio voz? Ko je dao potpis da se napravi bilbord na sinama? Moze li ovaj voz npr. u Zagreb ili Sarajevo? Ko ce da plati vracanje voza u normalno stanje? Ko da tacne odgovore na ova pitanja resio je slucaj Savamala.

PP

pre 7 godina

Kao Albanac nemam nista protiv ikona i "Crkvoza" ali provocirati sa sloganima je nesto drugo. Vec sutra "Crkvoz" moze za Mitrovicu nije da nema vozova za Mitrovicu ali praviti cirkus od toga je najblaze receno glupo. Da je isao voz bez politicke i medijske superpredstave o sloganima i specijalnom dizajnu danas bi bio sasvim obican dan.

Žika

pre 7 godina

Ćuti bre, skupljaš jeftine političke poene pre izbora. Čuj, zabrinut za narod pa naredio da se okrene voz nazad za Beograd.

Nisi trebao da šalješ taj voz dole na prvom mestu. Ispadaš smešan, slab ti je taj politički marketing koji sprovodiš.

Narod nije blesav.

Lolo

pre 7 godina

Odgovor SrB
Ja sam jedan od onih koji nije hteo da učestvuje u cirkusu devedesetih i došao sam iz Bosne u Srbiju.Potpisujem sve što si napisao.Hajde da malo živimo k'o ljudi.

amer zabrinut

pre 7 godina

Bg - Raška 250 km. Krenuli iz Beograda u 8:30, došli u Rašku i nazad u 21:30. Potrošili 14 časova u jednom smeru i vratili se neobavljena posla. Loš politički potez. Šta kaže Čepurin?

Srba

pre 7 godina

Dragi gradjani Kosova i drage komsije, Vucic ne predstavlja sve Srbe a pogotovu ne one pismene sa elementarnom logikom. Voz jeste provokacija kao sto je bila i zastava na dronu. Nije bitno ko je koje nacionalnosti ili vere vec da li na dobre i lose stvari gledamo isto. Takodje zelim da vam se zahvalim sto ova provokacija nije uspela i sto su sacuvani ljudski zivoti sa obe strane. Pozdrav

Метеоролог

pre 7 godina

“Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Priština pripremala ratne igre i da je bio plan da se voz iz Beograda zaustavi i započnu sukobi širih razmera.“

Хм.
А ко је послао воз?

običan svet

pre 7 godina

Nije problem ako su to samo predizborni spinovi (dobro, problem je ali ne tako strašan). Ali problem može da postane velik ako se umešaju neki opasniji momci, Radikali, Dveri, Naši, navijačke grupe i sl. Dovoljno da padne jedna mrtva glava i da onda krene žestoko sa obe strane. Ne treba se igrati vatrom. Ipak moram da podsetim kako je Milanović zatvorio granicu, pa kako je poslao voz sa izbeglicama u Mađarsku, pa razne izjave o Bosni i Srbiji, Sloveniji, Italiji. Isto skoro zaritili sa svim komšijama. U Americi za kampanje isto nije bilo mnogo bolje, uvrede na sve strane. Da se može prespavati kampanje bilo bi najbolje.

srb

pre 7 godina

kakav glup potez ovaj voz! pa kao da sami sebe guramo u poraz. cija je ovo odluka da ovakav voz salje na kosovo?! albanci izasli sa 50 specijalaca i zaustavili ga. ako ste svesno isli da nas brukate time sto je 50 albanca uspelo da zaustavi nasu vladu,uspeli ste! okreni voz i vracaj se da nam ne lupaju samare tamo ako nas zaustave! nesposobni i nezreli politicari u zemlji Srbiji!

Ljubica

pre 7 godina

Zašto me ovo podseća na 90-te, u kojima su bili isti akteri.
Šta znači poslati voz za koji se zna da će biti zaustavljen...
Narode, vreme je da dobro razmislimo.

Vlada

pre 7 godina

Neshvatljivo glupa predizborna manipulacija koja može da prođe samo kod najtupavijeg sloja ovog društva. Ovo zdrav razum ne može da smisli...samo bolestan

Novinarska pitanja

pre 7 godina

Da li njegova 'poslednja molba' znaci da, ukoliko Albanci na Kosovu pokusaju u narednom periodu da izvedu neki vid nasilja nad Srbima, ce Srbija u tom slucaju odgovoriti vojnim intervencijama - rat u najavi? Ja samo pokusavam da shvatim premijerovo obracanje, jer nije dozvolio novinarima da ga pitaju kako bi se daj deo govora, gde on kaze 'nadam se da su me Albanci razumeli', razjasnio...

Isto tako, da li je Njegova (ako ne cija je?) odluka bila da ceo voz bude ispisan 'Kosovo je Srbija' na 20ak jezika i da li je i na to ponosan? Steta sto nije dozvolio novinarima da pitaju, i steta sto nema novinara koji bi ga to pitao...

Blacanin

pre 7 godina

U redu je sto je voz ofarban u bojama nase zastave ali nije moralo samo ovo 'kosovo je srbija'da se napise. Vidjam stalno 100 autobusa nedeljko sa kosovskim tablicama koji prolaze kroz moje mesto al nigde ne pise 'kosovo republika ili velika albanija i nacrtana zastava'
Mislim da smo mi tu pogresili i ako je zbog toga sprecen voz da udje na kosovo onda mislim da su pravo postupili. Kako bi nasi politicari i vi gradjani pa i ja reagovao sa je neki voz ili bus usao u srbiju sa natpisom 'kosovo republik ili nacrtana zastava kosova ili velike albanije??? Realno mi bi to smatrali provokaijom jer jeste, e isto tako je i ovo provokacija ali na zalost nasa.

zameo ih vetar

pre 7 godina

Izbori tek za tri meseca, a već "skoro" atentat na Vođu, "skoro" rat sa Albancima, kupili migove. Što će još da se desi pre izbora? Možda će Vođa da uspešno odbrani "odcepljenje" Vojvodine? Tu bi mu popravilo rejting. Možda se uspešno Srbija "odbrani" od Hrvatske?

NBGD

pre 7 godina

Hoce li narodu ikada dosaditi ratovanje zbog nekih gluposti. Sto bi rekao moj brat koji je bio na ratistu:u prosli rat smo usli punih stomaka svi,a sada ako zaratujemo ima da se grizemo :-(

nisam bot, al hoću senvič

pre 7 godina

Kakav diletant. Inače, meni je vest da nemamo ledolomac već zajmimo od mađara, a imamo agenciju za istraživanje pomorskih nesreća, mislim...

Prishtina

pre 7 godina

Ne be me cudilo da je ovaj scenario veq diskutiran i dogovoren izmedju Vucica i Thacija.

Dok Vucic dobija preizborkse poene, Hasim Thaci vec je izjavio da je on zaustavio taj voz. On ko predsendik nema ni vlast na nad policijom jer je to pod vlastima premijera.

Sta sve nece da izmisle ovi politicari dok mi "sirotni narod" patimo.

Ogi

pre 7 godina

Po Briselskom sporazumu uslov za firmiranje Zajednice Srpskih Opstina(u okviru Vlade Kosova),znaci na svim institucijama :Skole,bolnice pa i Zeleznice na Severu Kosova...pisace Zeleznice Republike Kosova,uslov je rasformirati paralelne institucije.Znaci nema niceg vezanog sa Beogradom.Ako smo potpisali cemu cudjenje!Mole Boga da se ne sprovede dogovor,da ne bi saznali sta je dogovoreno.

metall

pre 7 godina

Krug se zatvara. Od 'Niko ne sme da vas bije' tacno trideset godina kasnije stigli smo do 'Niko ne sme da zaustavlja nase vozove'. Prva recenica je za jednog coveka oznacila pocetak uspona, dok za jednog drugog nagovestava pocetak kraja.

sima

pre 7 godina

Ova predstava je rezirana ko zna koliko ranije, samo je pitanje koliko se publika primila na novog Marvelovog junaka Gospodara Vucica i koliko ce glasova dobiti. Iskreno se nadam da ce jos vise izgubiti. Posto je video da Toma nema sanse na izborima, iako je govorio da se nece kandidovati za predsednika jer on nije taj tip, sve je jasnije da smatra da jedino on moze da pobedi opoziciju na izborima. Zorana naravno to najavljuje vec nedeljama, jer se nada da ce ukoliko ovaj postane predsednik ona zajasiti u njegovu fotelju. Vrlo bedno skupljanje politickih poena, kao Sloba, Tudjam i Alija pocetkom 90-tih, narod gurate u rat i nadate se tome jer samo tako mozete jos da vladate ti i ostala bolumenta na celu sa Dacicem.

Enklava

pre 7 godina

Par minuta pre nego što je voz stigao u Rašku sam prošao Jarinje i nastavio put ka Prištini. Tačno je da je odbor za doček sastavljen od Kosovske Policije i KFOR-a bio spreman Jarinju. Dalje ka Prištini sam se mimoišao sa velikim brojem policijskih vozila koja su išla ka Jarinju. Pitanje je samo kome je sve ovo bilo potrebno i zašto, jer vozovi bez medijske pompe saobraćaju na liniji Kosovska Mitrovica-Kraljevo još od 2000 kada su obnovljeni porušeni mostovi. Juče kada sam video izgled voza bio sam siguran da takav neće ući na Kosovo, a večeras se samo potvrdilo da sam bio u pravu. Pitanje je ko je šta dobio a ko izgubio? Političari verovatno jeftine poene, jer oni kao nešto rade da sačuvaju Srpstvo na Kosovu. Stanovnici severa su verovatno izgubili voz koji je godinama saobračao do Kraljeva. A mi iz enklava verovatno neki problem od ekstremnih komšija. Dragi političari molim vas da nas više ne branite na ovakav način.

Miris baruta

pre 7 godina

Lupila sam sebi takvu šamarčinu da bih mogla da trezveno povežem neke stvari jer ovo "obaveštavanje" me je skroziralo.
Vidim:
-Rusija poklonila migove i municiju;
-Hrvati nabavljaju helihoptere;
-Srbi kupuju helihoptere;
-Vrši se propaganda uvođenja redovnog služenja vojske;
-Vojni analitičari "iskaču" iz medija;
-Na TVu se emituju ratni filmovi;
-Idu emisije o patriotizmu;
-Haradinaj "slučajno" sad uhapšen iako se godinama opušteno šeta po svetu;
- Voz "slučajno" baš sad poslat na Kosmet;
-Premijer obaveštava sile o događaju...
Šta ovde još nedostaje, šta nije jasno ali mi je teško da poverujem u to da Francuzska i Srpska vlade imaju isti cilj!

Војин С.

pre 7 godina

Воз(ило)

Обичан путнички воз Железница Србије не изгледа као овај који је јутрос из Београда кренуо за Косовску Митровицу. То знају сви грађани Србије који су икада видели воз на нашим пругама. Можда су га зато помешали са тенком или оклопним возилом. Реакција оправдана, али претерана.

стручњак

pre 7 godina

Па човјече онакав воз би и ја као Србин вратио. Не волим Албанце али тебе сада уопште више не цијеним ни као политичара ни као човјека. Шта си мислио да ће се десити? Молим те да нам појасниш јер мени апсолутно није јасно шта си покушао да направиш данас. Да почнеш још један рат? Доста нам је ратова а теби ако није удружи се са овим "мојим" са друге стране Дрине и идите да ратујете негдје другдје.

stevan

pre 7 godina

Sta to sad smeta Taciju i kompaniji, pa zar se nisu kleli i zaklinjali da ce cuvati sve crkve i bogomolje na KiM kada su hteli pristup u Unesco, i to sve ovo sto je oslikano na i u ovom vozu.
Usput, kada ste bili iskreni onda ili sada.

arsuz

pre 7 godina

Ovo me podseća na ,, ničim izazvan narod ''. Već znate na koga mislim. Pa zar nismo na tu foru već jednom izgubili,zar nisi nešto naučio Vučiću.

kale

pre 7 godina

Ovi ljudi su najobičniji cirkusanti.Organizuju predstavu za predstavom samo da bi odrzavali tenziju i lažirali sukobe sa svima.Sasvim su bili svesni da onakav voz nece uci na Kosovo ali sukobi im trebaju jer stado koje je gladno treba stalno drzati pod tenzijom i u strahu.Radikali znaju da vrse vlast samo u uslovima raspirivanja straha, mržnje i traženja spoljnih neprijatelja i domaćih izdajnika.U normalnim uslovima mnogo lakše se primecuju lopovluk nesposobnost i korumpiranost segamega doktora.

Čovek je zreo za odlazak iz politike

pre 7 godina

Oživeo je radikalsko podmuklo oružje - nedostojanstveni nacionalizam, a ovi levaci koji mu u medijima daju vetar u pocepana jedra nisu ni svesni da srbovanje pripada vremenu oslobađanja od osmanske vlasti.

NisamBasLjubitelj!

pre 7 godina

Sad Vucic imitira Milanovica. Malo nacionalne tenzije, malo podgrejanih neprijatelja za novi pocetak neprestane politicke kampanje. Jedva cekam da vidim kako ce ovo da iskoriste ovo kroz neki mesec (prosto divim se koliki je covek manipulant).

pseudo_slucajno

pre 7 godina

Nadam se da ima nekog od svetskih sila, minimum dve, koji podrzavaju ovaj potez. u suprotnom ova predstava je pucanj u prazno.
Trebalo bi da ako ima ozbiljan plan neko sazove sednicu SB UN

sram te bilo

pre 7 godina

Napisete na vozu Kosovo je SRBSKO,okitite ga svetinjama iz nase pravoslavne vere, svi vi sedite u Beogradu a neduzan narod i novinare saljete istim primitivcima kakvi ste i sami.
Dobro nisi izjavio da je bio spreman daljinski atentat na tebe.

Dragan_BL

pre 7 godina

Zašto Srbija izaziva sukobe? Pokušaj prevrata u Crnoj Gori, tajno pomaže Dodika a kao glasno se protivi da davi BiH, nameće nepostojeću "fašizacija" Hrvatske, prepire se sa Makedonijom, alo ljudi jeste li vi svesni da namerno kvarite odnose u regionu? Ko vam daje izvana zspovesti da zsoštravate situaciju? Onda ćemo da se ljutimo kad govore da smo faktor nestabilnosti na Balkanu! E pameti ti više ne živiš u zemlji!

Kosovo je Srbija

pre 7 godina

Ma ljudi aman, sta je vama, dokle cemo se povlaciti pred tiraninom?!! Pa sta ako pise Kosovo je Srbija?!! A jel se neko buni i minira puteve kad autobusi sa crnim orlovma putuju po Srbiji? Jel neko preti automobilima sa Kosovskim tablicama? Jel im pravi neko problem? Dokle vise...?! A i vi sa komentarima, patriote moje, koji Kosova ni videli niste i koji ste dole u Beogradu, molim vas ne brukajte majku SRBIJU ovakvim komentarima.
Nisam bot

deki

pre 7 godina

Premijer Srbije poslao je provokativni kicasti voz na Kosovo a zatim je naredio da se isti vrati i ponosan je sto je na taj nacin sprecio sukobe i zrtve! Ajaooooooo.........

Aleksandar

pre 7 godina

Majko moja, koje vikanje, koje pretnje, koja drama, ocigledno idu izbori i Veliki Vodja hoce da se pokaze kao veliki branitelj Srpstva. Prvo, ono nije bas sasvim obican putnicki voz jer je imao vise nego snazne politicke poruke ("Kosovo je srbsko") i naravno da Albanci, koji su na Kosovu vecina, takav voz ne zele na Kosovu. Kako bi mi reagovali da Sarajlije posalju voz u Sandzak sa porukom "Sandzak je Bosna"? Sigurno ne bismo mirno sedeli. Poruka svim jadnim politicarima na Balkanu: prestanite vise da izazivate vestacke sukobe i pustite ove napacene narode da zive. Ovamo Hrvati prave haos oko cokolada i koketiraju sa ustastvom, onamo Dodik daje neke nerealne izjave koje bi bilo bolje da je zadrzao za sebe, sad mi saljemo voz sa politickom porukom na Kosovo... Opet neko ludilo svuda. Dokle vise? Ali, Veliki Vodja je prevazisao samog sebe ma ovoj konferenciji, po drami, tonu i teatralnosti. Strasno sta nam rade, u zdrav mozak.

sasha

pre 7 godina

Da budemo iskreni ovo je klasicna provikacija sa nase strane. Nije trebalo biti neki ekspert da se predpostavi kako ce Albanci reagovati na takav voz. Mi smo to lepo spremili uz pomoc Rusa da isprovociramo. Pitanje je zasto to u ovom trenutku. Ovde mi sve mirise da to ima veze sa smenom vlasti u Americi i da su Srbi dobili zeleno svetlo od Trampa i Putina da odvoje severni deo Kosova. Ovaj voz je samo pocetak neceg veceg. Izgleda da je voda krenula na nasu vodenicu kad su medjunarodni odnosi u pitanju i da je vreme da mi izvucemo makar neku korist od novonastale situacije.

Vlad

pre 7 godina

I ta slika Svetaca i manastira je bastina ovog naroda i to je tako..Ovaj narod nije nastao na ateizmu vec na religiji, nas narod je mnoge stvari prezivio zahvaljujuci tome, a vi ateisti slobodno u slobodu ako cete da mrzite, a ako cete da postujete tu ste da budemo svi jednaki !

dejvid

pre 7 godina

Kad je pobedio na izborima prvi put, Vucic kkao mlad covek, mislio sam da ce uspeti da pobedi provincisku politicku retoriku. Ali izgleda da ne moze nikako da se udali od toga. Voz je u nizu gresaka prema politici o Kosovu, koju sprovodi njegov ,,spin dr,, Djuric. Potpuno sa iznenadjen rtnom retorikom Vucica, koji npr kaze: ,, niko ne sme da ubija srbe na Kosovo,, Na Kosovo nit iko misli da uradi to, jer srbi su susedi albanaca vekovima i zajedno su ziveli. Izgleda da Vlada Srbije nema sta da nudi srbima na Kosovu se ratnih pretnji.! Ostavimo tu retoriku, krenimo napred u dobrosusedstvo sa prvim komsijama,

i

pre 7 godina

Objasnite mi nesto. Briselskim sporazumom je uspostavljena granica sa Kosovom. A vi saljete voz bez odobrenja kosovskih vlasti koje kontrolisu tu granicu? Kako?

Bucko razmisljam

pre 7 godina

Vučic: "Moja odluka je bila, i njom se ponosim, da zaustavim voz u Raški da bih sačuvao slobodu naših ljudi, da bih sačuvao mir i izbegao sukobe", istakao je on.

I Srbija se "ponosi sa tobom" zbog te tvoje odluke !
A kako je tek Srbija "ponosna na tebe" sto si poslao Voz iz BG. za koji je svako znao da nece bez "ratnih igara iz Pristine" stici na "odrediste" o tome da i ne govorim !
A kako je tek Srbija "ponosna na tebe" posle tvog saopstenja da ces "obavestiti Rusiju i Kinu" o tome "sta je Pristina nameravala" to Ja nisam u stanju recima da opisem !

Ja

pre 7 godina

Ne razumem ove komentare koje podrzavaju ovaj potez koji je provokativan i primitivan. Jel vi shvatate da dolaze vremena 90-ih godina u kojem samo Milosevic fali. Pa ceo svet se smeje ljudi!

ff

pre 7 godina

Vučiću treba neko da objasni da on nije faraon već državni činovnik koga plaćamo mi poreski obveznici i da mu je dužnost da odgovara na pitanja novinara!

Milan

pre 7 godina

Hoće neko samo da mi objasni zašto nisu poslali voz koji izgleda kao vozovi što saobraćaju po Srbiji.
Svi smo znali da će ovakav voz da im bode oci.
Nije mi jasno sta je trebalo da se postigne sa ovim i koja je poruka i kome je trebala da bude poslata.

miki_ns

pre 7 godina

Unakaradili su voz (ili pokretni manastir na šinama), oblepili ga svim što im je na um palo, a sa ciljem da iznerviraju drugu stranu i samo sa tim ciljem, namerno rastrubili na sve strane i sad se kao čude. Nama je cela politika svedena na reality show. Ko če koga više da isprovocira i ko se više iznervira, pa sutra opet ponovo. Daleko od toga da su i Albanci bolji, ali ovo smo im servirali na tanjiru.

Veroljub

pre 7 godina

@Au kakva smejurija od predstave. Ne kapiram poentu slanja za Pristinu voza na kome pise Kosovo je Srbija? Koja je svrha?
(targus, 14. januar 2017 19:51)

Pa svrha je da das super izgovor Albanskim specijalcima da dodju i ostanu u tom delu, sto pre 6-7 godina je bilo nezamislivo, pre nego sto smo pobedili odricanjem i od ono malo suvereniteta sto smo imali na severu Kosmeta. On je igrac za njih, a ne za nas. Kada cete to shvatiti?

odlazi vise

pre 7 godina

Zaduzio drzavu i decu za 10 milijardi dolara od kada si na vlasti, nemas jedan ledolomac nego kamcis od Madjara, nemas masine za ciscenje snega a pravis fontane i kule na vodi.Prestani vise da sludjujes ovaj glupi narod i odlazi da spasimo ovo malo ponosa i zemlje sto nam je ostalo.
PS:Ono nije voz ono je putujuci kiceraj i cirkus.

Коки

pre 7 godina

Човек који део система који је иницирао сукобе '90 не може без "сукоба", не зна за друго ...

eh

pre 7 godina

Na stranu opasnost, huškanje i te sitne političke igre... Ali, oslikali su voz, potrošili pare na nešto što su i sami bili sigurni da Kosova viditi neće...

Mislim baciti pare da bi održao još jednu konferenciju za štampu je vrhunac ludila..

vučkov bot

pre 7 godina

zaustaviti svaki autobus sa kosova po 8 sati zbog provera svakog šrafa i matice, pritiska u gumama, opranog stakla, FT1P obrazca, a onda im omogućiti slobodan prolaz :-) pa nek albanci idu u nemačku preko makedonije bugarske rumunije......

SrBin

pre 7 godina

Kako da bilo koje prevozno sredstvo (u ovom slucaju) voz moze da bez bilo kakve najave i bez ikakvog sporazuma o zeleznickom saobracaju udje u neku nezavisnu drzavu. Pa zamislite kada bi sada neki voz iz Madjarske hteo da prodje kroz Srbiju tek onako...

Fruit of the loom

pre 7 godina

Gospodo na stranu voz i ono sto je napisano : Srbija ne priznaje Kosovo kao nezavisnu drzavu i tako je bilo i u prethodnim vladama . Stav je uvek bio da je Kosovo deo Srbije . Zasto bi se sada stav promenio . Kosovo se moze smatrati kolevkom kulture istorije Srbije i srpskog naroda . Citam mnogo komentara sta ste ocekivali , necete uci itd . Nema ovo veze sa patriotizmom ima veze sa necim drugim - neko vam udje u stan useli se u gostinjsku sobu i posle odredjenog vremena kaze ej pa to je oduvek bila moja soba i ja sada pravim od nje svoj stan ?!? Bas bi voleo da vidim koliko vas reklo - ma naravno prijatelju , hej hoces i dnevnu sobu . Ima puno primera takvog stava (Kipar , Baskija , Katalonija ) pa na kraju balade mogli bi to i Srbi da uradenu australiji ili SAD kada vec zive u vecini u nekom gradu ili ili predgradju - rese da proglase svojom teritorijom i naprave drzavu u drzavi ...Ni jedna normalna zemlja to nece dozvoliti sebi

Viktor

pre 7 godina

Istorija se ponavlja. I Milosevic je pokretao ratove kada je osecao da mu s kraj blizi. Tako i Vucic. Svaki dan ova vlast izaziva sukobe sa Hrvatima, Bosnjacima, Albancima, priziva ratove, deli lekcija i preti i sve nas vise uvodi u nove ratne sukobe.

Ovaj voz je za Albance isto sto i zastava Velike Albanije u Beogradu za Srbe, a mi se pravimo da je sve u redu i da smo mi, kao i uvek, zrtve a drugi su zlotvori. Albanci salju specijalne jedinice za razminiravanje, a AV tvrdi kako su oni tu da miniraju i slicno. Ova kolicina neistina, prizivanja rata i sukoba je strasna i nadam se da smo mi kao narod bar malo sazreli i da necemo nasesti na ovo.

Nijedan diktator na svetu ne odlazi mirno i treba da se pripremimo za velike sukobe i ratove jer je ova vlast spremna na sve da bi nastavila svoju sramnu vladavinu.

Darko

pre 7 godina

Kakav je Vucic strucnjak da zabije Srbiji noz u leda svaka cast.Ovo je pre naivno i za decu od tri do pet godina.Dati Albancima ovakav povod da nas ponize ne mogu da verujem.Patriotski voz za ponizenje Srbije.Kazite mi kako da pobegnem sa porodicom iz ove zemlje.

lule

pre 7 godina

"Veliki brat" bi da oživi lik Cara Lazara, ali mu niko nije rekao da je isti taj Lazar bio na čelu vojske, i da nije sedeo u svom "kabinetu" u Krševcu. Grej se tu pored toplih radijatora, kad ti je već "Bog" dao da uživaš, i pusti nas obične smrtnike da prezimimo ovu zimu. A kad ugreje, mi ćemo već da izađemo napolje i da ne gledamo i ne slušamo vesti.

Hidrocefalus

pre 7 godina

Tako je! Siri mrznju i paniku. Faktor stabilnosti u regionu. Ide okolo i izaziva incidente. A posle donosi velike odluke!

Narod nek prezivljava na minimalcu. Bolje nije ni zasluzio kad ovakve trpi na vlasti.

napuderisani dendi

pre 7 godina

Ovo je opasnije nego što izgleda.
Ovo nije slučajno.
Ovo je planirano ali ne id Albanaca već od Vučića.
To je dokaz da je došlo do definitivne odluke okretanja prema Rusiji (mene ne čudi jer EU je pred raspadom).
Nije problem u zaokretu prema Rusiji već u mogućem novom ratu (u kojem bi Srbija sad realno bila u prednosti i verovatno pobedila uz pomoć Rusije). Zato migovi. Zato baza u Nišu. Ipak bolje bi bilo da se reši bez rata.

Bojan

pre 7 godina

Konacno Srbi igraju pametno. Albanaci su se upecali na bucku. Pa voz mamac je i poslat sa obelezijima Unesco da bi ga oni zaustavili i doziveli kao provokaciju. Zasto vam smeta moj komnetar? Cega se plasite??

doktor

pre 7 godina

Debakl despota u utakmici koja nije ni trebalo da se odigra! Voz da nije isaran usao bi bez problema! Ali tako ti je to kad politiku vode ....Zao mi je naivnog naroda iz voza,ali mozda i nije ja u isti nikad nebi usao jer sam znao sta ce biti... Djuric izasao u Topcideru-toliko o junaku

Zvezdan

pre 7 godina

Ja sam za podelu Kosova zato sto ne mislim da ovako moze dalje ici. Ni jedni ni drugi nisu pametni u ovoj situaciji. A sta se ovog voza tice: koja fenomenalna glupost. Da li bi mi dozvolili Kosovski ili Albanski voz na kojem stoji ispisano "Kosovo je nezavisna Republika" da udje na teritoriju koju mi kontrolisemo? Kakve jadne decije igre! To ce nam upropastiti onaj dobar imedj koji smo postigli zadnjih godina...

Sava Centar

pre 7 godina

Poslao si Albancima provokatorski voz i sad kao oni izazivaju sukobe!
I zbog čega si se povodom ovog novonastalog cirkusa iz tvoje marketinške kuhinje morao konzultovati s ruskim ambasadorom?!

nessa

pre 7 godina

ne kontam budalu koja je oslikala voz tacnije kretena koji dao naredjenje za to..svako normalan bi znao kako ce da reaguju albanci..ovako smo se opet izblamirali oni ce reci da smo mi krivi zbog natpisa a da nije bilo tih natpisa mi bi bili na konju sad smo na magarcu..ko je budala koja je ovo izrezirala?

Shirobon

pre 7 godina

Kazem ja da njima ne treba opozicija nikakva. Ovakav debakl, ovakvu sramotu. Opozicija niti moze da smisli a ni da plati nekom da odradi. Sami sebe ukopavaju smeju im se u lice SVI!!! Covek nije sposoban bio ni da bazen na pinkiju puni vodom. Smesan i tuzan i najvise prost kao noc covek.

Mik

pre 7 godina

Nije mi jasno sta se hoce sa tim vozom? Prevoz i veza Srba sa KiM sa glavnim gradom - u redu! Ali onda natovaris par funkcionera na voz, a voz okitis parolama i nacionalnim obelezjima i pravis svecani docek u Mitrovici!? Da li time hoces da kazes da je Kosovo funkcionalno kao deo Srbije. E pa nije... svi znamo da nije. I na kraju trepces okicama i pricas price da je to najobicniji jadni mali voz. I opet se naki busaju u prsa junacka, dizu temperaturu, a kad dodje vojni poziv na vrata svi spavaju kod tetke na Kosmaju!

mm89

pre 7 godina

Sta sve rade ovi politicari.. To treba proterati iz zemlje! Provokacija sa vozom,pa sad neka nastradaju nasi ljudi po Kosovu zato sto su provocirali glupim vozom. A to je da se zamazu oci narodu po Srbiji,da ne vidi narod kako bedno zivi,nego da se usmeri paznja na Albance,kao oni sad hoce da nas uniste... Kakva sramota,zao me je sto se moj narod ovako muci,gledam i ne verujem...

razuman

pre 7 godina

Ovde nismo problem mi što šaljemo putnički voz,nisu krivi Albanci koji rade to što rade već godinama,od paljenja crkava itd nego EU koja na sve to ćuti i ne osuđuje ni na koji način Albance pa čak ni rečima!
NE U EU!!!!!!
(Idi begaj, 14. januar 2017 19:40)

Ovde nije u pitanju "obični" putnički voz nego "politički" putnički voz! Zašto nam je trebala ova maskarada? Da sebi zabijemo autogol? Jel EU poslala taj voz sa namerom da provocira? Zašto nikada u EU? Imamo najveću robnu razmenu, koristimo njihove fondove, okruženi smo zemljama EU i NATO. Vozimo nemačka kola, tražimo posao u EU, letujemo u EU, decu šaljemo na školovanje u EU i Ameriku! Ostavite emocije, okrenite se interesima i opstanku za buduće generacije!

draginja

pre 7 godina

U cijoj se bolesnoj glavi rodilla ideja za"cirkus voz"?
Od kojih para je to placeno? Koliko to kosta?
A sto mislis da ce neko krenuti u novi rat,racunaj da ti budes na celu kolone,tvoja familija i clanovi sns-a (nisam ni za njih sigurna)

ghugu fmfz

pre 7 godina

Taj voz je možda i potreban, ali trebalo je običan voz i u dogovoru sa drugom stranom. Običnim ljudima treba da se olakša život. E, sad, da li je Srbima iz K.Mitrovice važnija veza sa Beogradom ili sa Nišem, to treba da ljudi koji tamo žive da odaberu. Ako im treba lečenje, ako im dete ide na fakultet, verovatno svi biraju Niš jer je sve jeftinije. Da su Albanci pustili voz bez dogovora verovatno bi voz vozio samo neko kraće vreme jer ne vidim ko bi se vozio. Možda su Albanci pogrešili što su zaustavili voz.

zoran

pre 7 godina

Ovoga ili neko gura da se napravi novi rat, ili nije svestan koliko je smeshan..??? Ovakvog demagoga majka ne radja dva puta.
Da li ce Rusi i ovde probati svoje oruzje sa daljine...recimo ispaljivanje raketa iz Sredozemlja - pravac sveta srpska zemlja - ?? Da li je pao dogovor izmedju njih i Trampa, pa taman do 20. 1. 2017 da zakuvaju a onda udri. Ne znam, ali ovo sto ovaj radi nekako ide ka sukobu. Malo nas treskao NATO, a sada malo Rusi...sta fali..."veselje"...
Jadan narod sa obe strane.

Idi ti VUČIĆU dole pa budi junak

pre 7 godina

Da li iko u ovoj vlasti misli o bezbednosti onih jadnih Srba na Kosovu?

Vučiću, pa dobro, da li je normalno slati onakav voz u ovakvom trenutku na teritoriju gde ne sme da kroči ni jedan naš političar a kamoli vojnik?

Da ima ikog normalnog u toj Vašoj kancelariji za Kosovo i Metohiju?

Da li je ovo sve normalno, a Vi tvrdite da Albanci igraju ratne igre?

Otpustite onog nesrećnog Đurića i presaberite se dok je vreme. Jel treba nekog da ubiju dole pa da se osvestite?

Jadan naš narod sa takvim premijerom!

Vladimir

pre 7 godina

Boris Tadic bi se i danas izvinjavao sto je voz krenuo. Srbija ima vlast koja uvek stoji iza svojih dela i koja svima u oci kaze ono sto treba braneci srpske interese. Srpski narod to dobro zna i nikada nece potpasti pod raznorazne price kojekakvih politikanata.

Trx

pre 7 godina

Kod nas veliki vodja Vucko zaustavio voz. Kod njih veliki vodja Zmija zaustavio voz. Ocigledno ni jedan ni drugi nemaju bas velike izglede na predstojecim izbora...

duh sa sekirom

pre 7 godina

železnička linija kraljevo-kos. mitrovica funkcioniše već 10 god. i ova nova linija bi sigurno značila puno, i nije mi jasno žašto su morali da išaraju onako voz i isprovociraju reakciju...a ovo govorim kao neko ko ide u crkvu.

+SAVO

pre 7 godina

A, kao mislio si da će proći ovaj cirkus na šinama!? Pa tebe treba privesti za ovo izazivanje opšte opasnosti po živote ljudi!!! Narode, imaš li mozga, bar još u tragovima?

Idi begaj

pre 7 godina

Ovde nismo problem mi što šaljemo putnički voz,nisu krivi Albanci koji rade to što rade već godinama,od paljenja crkava itd nego EU koja na sve to ćuti i ne osuđuje ni na koji način Albance pa čak ni rečima!
NE U EU!!!!!!

Jovan K

pre 7 godina

Predizborna kampanja u punom jeku! Na znajuci kako da opravda svoju nesposobnost AV radi ono sto najbolje zna, izaziva sukobe, huska narod na pobunu, preti praznom puskom, igra se vatrom...Opet ce izazvati sukob, izvuci se od svega a narod ce da skupo plati ceh.
AV I njegova klika su "idealan partner" predstavnicima Kosovskih Albanaca, ekstremnim Muslimanima iz Bosne, Hrvatskim ekstremistima, US government, EU administration, "braci Arapima"....

alo

pre 7 godina

Predstava za narod zbog predsednickih izbora, kako jadno i jeftino a usput i opasno kako za putnike, tako i za sve nas zbog moguce "ratne igre". Zbog vlasti vodja nas gura u rat. Jeftino gospodo nazadnjaci, jeftino.

puk.Bjelajac

pre 7 godina

Kosovo je srBsko!
Spin doktor ponovo u akciji!
Ovo je i planirao.
Sad ce krenuti sastanci kojekakvih 'Saveta za nacionalnu bezbednost' i eto nama zanimacije do proleca.
Smeju nam se u lice!

Spaky

pre 7 godina

@Che, 14. januar 2017 19:10
"Albanci rekli da voz nece uci na Kosovo i voz nije usao na Kosovo.
Mislim da je i amebama jasno da ova vlast nema nikakvu moc ni snagu da bilo sta uradi sem da provocira medijski prostor na ovaj nacin.Pretili obicnim corkom i na kraju taj corak nije ni opalio pa su ispali smesni."

O cemu ti pricas covece ? Voz su zaustavili tako sto su minirali prugu , a u tom vozu su bili civili obican Narod a ne Vojska, mnogo hrabro i junacki nema sta. Ovo nije nikakava njihova "diplomatska" pobeda vec jedan cin varvarstva i terorizma.

Komunista

pre 7 godina

Ovaj Vučić mi liči na vatrogasca koji je izazvao požar, pa umesto vodom, gasi ga benzinom. Tako mi liči ovo njegovo obraćanje Narodu. A zapravo je jednostavn javljeno iz Prištine, da voz išaran provocirajućim parolama, ne može ući na Kosovo. Ili skidaj natpise ili premazuj, ili vraćaj nazad. A putnici mogu da nastave put autobuima.

Odgovor Vladici!!!

pre 7 godina

Koji prostakluk! Toliko investiranje na saranje voza nacionalistickim i sovinistickim porukama! Otvoren pokusaj izazivanja nemira i narusavanje i tako osetljivih medjunacionalnih odnosa! Ovim je Vucic dao do znanja da je onaj isti koji je izjavljivao streljati 100 bosnjaka za 1 srbina!

sram vas bilo

pre 7 godina

Jel beše u tom "ruskom vozu" je i onaj veliki diplomata zadužen za KiM, Vacic? Baš danas je bila vest o tome ovde na b92. I onda Vi, političari hoćete da mi kažete da je ovo sve bilo slučajno sa naše strane? Sram vas bilo. Sve bih Vas spakovao u taj isti voz, i poslao tamo, pa rešite ovo kako znate i umete.

Srdjan

pre 7 godina

Nisu ovo ratne igre Pristine ,vec politicke igre Vucica. Kao i svaka akcija vezana za odnose sa Pristinom- pokusava se kukavicluk i nepromisljenost (pa u krajnjem i neozbiljnost) po principu obrnute psihologije iskoristiti kao pobjeda. Ali dobro,Srbija prica a Kosovo radi.

Bogoljub 1936

pre 7 godina

Svaki politicar ima neki svoj Vaterlo.Sloba ga je doziveo na Gazimestanu a mislim da ce b"Ja pa Ja " doziveti svoj sa "manastirom" na tockovima. Ovakav autogol je samo on mogao da smisli.

Dejan

pre 7 godina

Ovi ljudi ce uraditi sve za jeftin i primitivan marketing, cak i ugroziti bezbednost ljudi! Voz iz centralne Srbije stize na Kosovo vec deset godina bez ikakvih problema. Da su zeleli "slobodan protok ljudi, roba..." mogao je otici obican voz, i sigurno ne bi bilo nikakvih problema. Umesto toga, poslali su "pokretni bilbord", najavljujuci ga pompezno vec dva dana, a sa zeljom da isprovociraju reakciju Albanaca. Srecom se ovako zavrsilo, mogao je zbog ove gluposti neko i da nastrada. Ko zna cega cemo se jos nagledati do izbora. Zalosno je samo sto je ceo narod talac svega ovoga.

Predrag Popović

pre 7 godina

@Podnesi ostavku i idi iz politike, uvodiš nas u novi rat!

Ne bojte se. To su samo njegove igre. Njegovi (naravno uz njegov blagoslov) zakuvaju situaciju a onda on stupa na scenu i u dramaticnoj atmosferi junacki i mudro resava situaciju. Te fore su mu provaljene. On ne sme da udje u TV duel sa Radulovicem a kamoli sa nekim u rat. Smucio se vise svima i na sledecim izborima gubi.

Benny Hill

pre 7 godina

A ko je sve poceo?Voz sa velikim Natpisom Kosovo je Srbija?Kako bi bilo da sutra oni posalju voz ili autobusom sa Natpisima Bujanovac i Presevo su Kosovo?kako bi reagovali kod nas?Sami provokujete a hocete da krivite Albance...sramota...Mogli ste da saljete voz bez provokacije i nista bi od ovoga ne bi se desilo!!!!!

kojeovdelud

pre 7 godina

Pa ko se pametan dosetio da šalje uopšte taj voz na Kosovo?! Ništa manja provokacija od one kad je Franc Ferdinand došao na Vidovdan među Srbe da se voza u otvorenom autu, i posle đavo kriv..

Biljana

pre 7 godina

Bolje da ste poslali miniran voz, nego ovako ispisan. Treba da odgovara svako ko je ucestvovao u osmisljavanju i realizaciji akcije slanja ovakvog voza.

Beojadjen

pre 7 godina

Televisa presenta... počinje predizborni cirkus, kreću afere, neprijatelji, ratovi, spoljna opasnost, terorizam, pokušaji atentata, svesrBski patriJotizam... i šta god još da dodate u ovom nizu, bili bi upravu.

Kako samo sebi više nisu smešni sa ovom dečjom retorikom i ispiranjem i mrcvarenjem ovog gladnog i jadnog naroda?

Mi smo stvarno jedna tužna, zatucana masa.

cekajuci rat

pre 7 godina

Daj makni se vise,voz da bi stigao u k.m. mora da ima sve dozvole,ajd isti taj voz posalji u bukurest isto bi bio zaustavljen kad nema dokumentaciju.Ko jos veruje ovom demagogu ,koji nas uvodi u nove sukobe,a on da to gleda iz daljine kao 90tih.

Ljubisa livac

pre 7 godina

Lupajte mi minuse ali za ovo smo sami krivi. Provociramo nepotrebno. Zasto mora voz da bude pun ikona i sa natpisom "Kosovo je Srbija" ? Koji jos voz to ima naslikano? Da im je cilj prevoz ljudi, voz bi bio isti kao i svi ostali, bez "ukrasa" i ne bi bilo problema. Ali hocemo mi da se "junacimo" i provociramo.

novak iz ljiga

pre 7 godina

Kako bi izgledalo da rusi pošalju voz u ukrajinu na kojem piše "krim je rusija"?..ovde mi lepo izazivamo sukob, a ono malo naših sunarodnjaka ostaše da ispaštaju zbog populističke politike AV I SNS.

dejan

pre 7 godina

Strasno je da ovakvim provociranjem ciji je jedini cilj predizborna gluma u stvari ugrozavate zivote Srba na Kosovu. Tu se vidi koliko vam je stalo do naroda, a koliko do vlasti.

Kosovo nije Srbija

pre 7 godina

Vucicu ne glumi vise neku zrtvu. Sta si ocekivao da posaljes na Kosovo elektronsku crkvu i da provociras iz cista mira, lepo su te Rusi naucili da uvaljivas svoj narod. Sramota. Ostavka je jedini castan potez posle ovog brukanja.

Милош

pre 7 godina

Сремота да буде све вас који овако блатите један покушај да се повеже наш народ који живи на КиМ. Какве ово везе има са Вучићем није ми јасно сви сте ви преопетерећени Вучићем и само се њиме бавите.
Косовски аутобуси масовно иду кроз Србију за Немачку, Швајцарску и друге земље и нико их не блокира нити дира.
Нисам очекивао овакву реакцију од Срба који у свему виде проблем.....јадан смо ми народ који овако мисли и ради.

komsija

pre 7 godina

Drage komsije nemojte da padate na ovakve ratovne politicne izjave vasih Politicara jer nije da smo mi poslali voz na Srbiju.

oni su vrlo dobro znali da takav voz nece da proci "granicu".

No name

pre 7 godina

Oooo kako se stidim svega ovog!
Pa može li ova "ekipa" megamozgova makar nešto da uradi bez pravljenja gluposti pa naknadnog sazivanja sednica i konferencija?

Zbog čega od starta za ovu relaciju nije planiran OBIČAN voz koji bi obavljao funkciju kojoj i služi?!
A ne, cirkus je ipak bolje rešenje?

Tužno...

nexho

pre 7 godina

veliki mirotvorac A.Vucic, srbija na svaki i na vise nacina pokusava da utice na srbe van svojih granica, preko hrvatske banja luke do k.mitrovice, nisu nevine ni suprotne strane ali ipak ekipa koja je na vlasti u srbiji Toma, Vucic, Dacic imaju na svojim ledjima sva desavnja od 1991do danas, nose tesko i breme neispravne politike

Radovan IV

pre 7 godina

Neshvatljivo da čovek koji je imao jasan plan za Srbe kao Radikal sada prodaje neke Evropske priče kao da je transplantirao glavu. Znamo da nije i znamo da sada sve radi da ga Hag ne potražuje kao Šešelja, sve radi isključivo radi sebe uz ogromno foliranje i po bilo koju cenu koju mi ostali moramo da platimo. Da je u njemu bilo neke stvarne miroljubive kreativnosti to bi se već davno pokazalo. Kao i Dačić i gomila drugih, i Vučić ume da pliva samo u mutnoj vodi kriza i ratova, gde se ne vidi šta se radi ispod, a iznad ko fol sve čisto. Srbi hoćete li ikada naučiti da birate ispravne ljude, vredna ljudska bića s karakterom, osvedočene znalce, vaspitane i obrazovane,da vas takvi vode - pazite, sve ih je manje. Samo takvi vas mogu i dovesti negde..ovi ostali, samo iz slepe u slepu ulicu, bez izlaza, u krug jure sopstveni rep, a vreme prolazi. Nikada oni neće pokrenuti vas, a samo svi vi zajedno možete dalje...oni to jednostavno ne znaju. Dodik će napraviti novi rat, a radikali to jedva čekaju da se desi, ponovo vanredna stanja, opasnosti, još jača besparica, kriminal ko devedesetih...

Aleksandar

pre 7 godina

Koliki je slabić ispao sada. Smisle ovakvu glupost, iscrtani voz i onda kad ovi zabrane preti u prazno da bi navukao još nekog penzionera. Tuga...

Ranko

pre 7 godina

Jeste ovo cirkus,ali i dvedesetih je ličilo na cirkus,a posle na klanicu.Prvo se krene verbalno i uz medijske ulizice,pa onda beda,a već previše ljudi u Srbiji živi bedno,a onda se podele puške da pobijemo one zbog kojih nema hleba ili ih mrzimo jer nisu naše vere ili koriste drugi kalendar ili...Kada se tome doda da su danas na vlasti isti izvođači radova,osim vođe ispod lipe u Požarevcu,onda baš i nije tako smešno kao što izgleda.EU gleda svoja posla kao i devedesetih kada se zamajavala oko Berlinskog zida,a mi ovde bez staratelja iz EU uz pomoć brata barabe,časom napravimo pokolj.Službe ovde nisu razmontirane,a centrala je tamo gde je srce Srbije a nije Kosovo.

Ćufte

pre 7 godina

Pa da dok se narod leči SMS porukama on provocira bez potrebe. Bolje bi bilo da učini nešto za svoj narod i ispuni obećanje o izvozu Mercedesovih autobusa. Ili je i tu samo reklamirao sebe i partiju A lagao narod.

Agron

pre 7 godina

Bas sada slusam Tacija kaok se hvali da je on naredio da se zaustavi voz. Pre njega se hvalio i predsednik kosvske vlade Mustafa. U Pristini vlada uverenje da je ovaj voz zajednicka rezija Aleksandra Vucica i Hasim tacija sa ciljem da se ojaca politicka pozicija potonjeg da ne bi, kojim slucajem, opozicija pobedila na izborima.

Dejan

pre 7 godina

Tek je januar, izbori su za tri i po meseca, a cirkus uveliko traje... Pred predsednicke izbore 2000. glavna vest je bila kako u Srbiju upadaju agenti francuske obavestajne sluzbe sa namerom da izvrse atentat na tadasnjeg vrhovnog vodju, i "izazovu nemire", a to nam je sve tada "otkrio" Goran JUL-ovac, praveci predstavu u medijima. Bojim se da ce ga ovi prevazici...

SrB

pre 7 godina

Pošto je Kosovo SrBsko,pozivam sve pobegulje sa istog da se vrate na rodnu grudu,a sa sobom povedu i patrijote iz Bosne i Hrvatske koji su kao miševi pobegli kad su trebali da brane svoje kuće,a onda su ljude prisilno mobilisali po Srbiji i Vojvodini da ginu za njih,njih koji sada šire gu.... po Veterniku,Futogu,Novom Sadu...Takođe kao pojačanje neka idu i junaci iz Dveri,Naših,i sličnih rodoljubivih organizacija,i svojom hrabrom borbom i polaganjem života na braniku domovine pokažu na delu svoj patriotizam,naravno predvođeni ovim što ih je i devedesetih a i sada huškao na rat,a nas neka puste da najzad živimo ko ljudi.

realno

pre 7 godina

Da li je iko mislio da ce biti sve ok i da ce voz stici gde treba.Da nije danas sutra ili za sedam dana bi bilo nesto.Kada je ofarban znali su nikada na Kosovo nece preci ili da ce biti vrlo brzo zaustavljen preprekama, kamenjem ili nesto gore.Nacionalisti sa jedne strane hrane nacionaliste sa druge strane.

ali baba

pre 7 godina

meni ovo vise lici da srbi (vucic) provociraju albance, a vlasti kosova zele da voz zaustave da ne bi doslo do incidenata ili eventualnog kamenovanja istog od strane albanaca i izazivanja haosa zbog natpisa na istom. kako srbi nisu uspeli u tome, odnosno albanci su sprecili verovatne nerede i postupili 100% ispravno, nas vucko im preti ratom i to ponavlja nekoliko puta u toku izlaganja svog (izopacenog) vidjenja. prosto ne mogu da verujem sta ljudi rade i iz jednog stabilnog mira hoce da izazovu nive ratne sukobe i jos vecu mrznju medju narodom. pocinjem sve vise da se pitam, da li su srbi toliko glup, primitivan i zaostao narod kad dozvoljavaju ovom radikalu, koji je sa njemu slicnima unistio ovu zemlju, da i dalje manipulise njima i unistava zivote njima i njihovoj deci...

Лајави

pre 7 godina

Пошто је овај Вучић, сазвао конференцију, припретио Албанцима (мало да попали своје гласаче) и на крају није дозволио ниједно питање, већ је побегао са конференције за штампу, интересује ме:
1. Да ли из Косовске Митровице до Краљева постоји редовна железничка линија, већ 10 година, која све време саобраћа без икаквих проблема?
2. Колико је коштало спољње и унутрашње брендирање воза и да ли је расписан тендер за тај посао?
3. Која фирма (појединац) је обавила тај посао и да ли је то плаћено из буџета новцем грађана?

maske su pale

pre 7 godina

Večeras me je Aleksandar Vučić uverio da nema kandidata za predsedničke izbore, a na žalost ne može istovremeno biti i Premijer i Predsednik. Konačno je proradilo ono radikalsko u njemu. Nema više glume. Ćao Evropo, maske su pale. Postajemo u pravom smislu crna tačka Evrope. Čak će nam i vize uvesti

Skywalker

pre 7 godina

Siguran sam da nema govora o tome da je bilo ko, a narocito neki Albanac, minirao prugu i to na nekoliko stotina metara od prelaza i u okruzenju gde u poluprecniku od 50 km Albanaca nema. Vest o miniranju je naravno proturena iz Bg kako bi bilo lakse opravdati to sto voz nece uci na Kosovo. Ako i ima kao neki snimak onda su to clanovi SNS-a snimili sebe, naravno, daleko od toga da su postavili eksploziv, jos bi nam samo to falilo. A uveren sam da je samo pustena prica i da nikakvog snimka ni nema.

vilson smit

pre 7 godina

...samo me zivo zanima sta mutite, cemu ovaj voz sada i cija je briljantna ideja ovo bila..najbolje da malo razmisljamo o ratu, posto nam sve drugo ide kao nikad od velikog praska naovamo..nema nama pomoci, jadni, jadni mi..

Majstore

pre 7 godina

Majstore, ti šalješ posle 18 godina voz pun novinara, stranačkih kolega i mali broj blesavih ljudi. Pri tome svemu voz u kome su ljudi liči na sve samo ne na voz. Liči na one stare cirkusne vozove pune marketinga, a u tome u prilog ide činjenica da na nekoliko jezika piše "Kosovo je Srbija". Pa ako hoćeš već da se džekiraš onda lepo spakuj celu vladu pa izađite ispred granice i odmah se uputite u najbližu crkvu da popalite po sveću za zdravlje i molite se Bogu da prežive preostali.
Ovo je sve samo ne turistički voz ili kako ti kažeš čokoladica. Pitam se kakav ukus ima čokoladica stara 18 godina?

blic

pre 7 godina

Sve su to lazi jel niko nije ni video voz sa kosovske strane niti je neko pokusao da ubije nekoga.

sada naravno treba da opravde svoju glupost pa kao i uvek Albanci i sukobi sirih razmera.

Skoro mesec dana samo provociraju susede sa svojim izjavama pa se posle cude zasto su svi drugi protiv.

penny

pre 7 godina

a mi, kao i uvek, smo naivni i ničim nismo izazvali rekaciju albanaca. ne mogu ni da zamislim kako bi se proveo u srbiji voz koji bi išao iz prištine, recimo, za sofiju preko niša i na kome bi pisalo *kosovo nije srbsko*...
umesto da se olakša život srba na severu kosova i da im se omogućuje da brže i što bezbednije putuju za beograd, od voza i putnika se pravi pokretna meta. a razlog ovom idiotluku je skupljanje političkih poena, apsolutno druga svrha ne postoji...

Prota Mateja

pre 7 godina

Kakav kukavička odlika "hrabrog" premijera Srbije!? Onaj zločinac Tači je državnik dok je ovaj naš samo za rialiti šou. Zaista je dosta više ovog glumatanja. Ako misli da će mu ovo podići ugled u narodu grdno se vara. Taj voz ili nije trebao ni da ide u KM ili je trebao da ode po svaku cenu. Ovako je Vučić pokazao još jednom da je samo jak na rečima i to pred novinarima. Rusi i Kinezi ima da mu se smeju a Amerikanci već uveliko prave budalu od njega. On da je imao hrabrosti nikad ne bi nastavio stopama DSa i potpisao briselski sporazum već bi poništio sve ranije štetne odluke. Ovako dobili smo šmoklju na čelu države koji samo Srbima sme da drži lekcije.

Mare

pre 7 godina

Ok znamo da je spin i skandal majstor i da od miša pravi slona gotovo uvek. Ali ovo što kaze da su Albanci hteli da izazovu sukob, spreman sam da potpisem da je istina. Mislim ljudi pricamo Albancima, kao da ne znamo sta su sve radili, kakve su zlocine do sad činili i šta rade da bi proterali Srbe sa Kosova.

Jedino sto zameram je sto je voz uopste ovako nakindjuren politickim porukama krenuo na Kosovo. Znali su da ce Albanci reagovati nasiljem kako uvek rade. Bolje bi bilo da su u Beogradu svecano ispratili obican voz i onda kad stigne u Kosovsku Mitrovicu objavili "Prvi voz nakon 18 godina iz Beograda je stigao u Kosovsku Mitrovicu". Prvo izbegli bi ove incidente, drugo uspeli bi sa dokazemo Pristini da ne mogu da uticu na nase odluke. Ovako se sve suprotno desilo. Nesposobna vlast.

petar

pre 7 godina

Pitanja za AV

Dali ti je poznato da voz Kraljevo - Lesak (na Kosovu za neupućene i nadrilovane) već godinama postoji.?
Dali je Miša Vacic običan građanin?
Da li izgrafitiran voz uobičajena stvar.?

brate

pre 7 godina

A da li je neko normalan i pomislio da će albanci da ih puste da uđu? Verovatno mislili da će lično Taci da im organizuje odbor za doček sa sve srpsku pogaču i so. Znao je vodja da će ovako da se završi, ali bolja propaganda i predizborni putujući bilbord mu ide na ruku. A voz je zaustavljen na GRANIČNOM prelazu. Zar ima granice na ulaz u srBsku pokrajinu?

Dilan

pre 7 godina

Vrlo nezgodno sto je na vozu ispisano jos na Albanskom , "Kosovo je Srbija". Ako i jeste tako ,zna se reakcija "Kosovara",a sramota je ljude u vozu staviti u takvu poziciju!
A sta radi onaj "politicar " iz 1389 ,to izgleda nikom nije jasno ?

triplem

pre 7 godina

kako se sprdaju sa nama i jedni i drugi. bukvalno uniste svega cega se dohvate. Sada ljudi nemaju i na taj obicni "svetovni" voz koji je bio jeftinija alternativa skupom autobuskom prevozu koji kontrolisu lokalni patriotski biznisi.

Che

pre 7 godina

Albanci rekli da voz nece uci na Kosovo i voz nije usao na Kosovo.
Mislim da je i amebama jasno da ova vlast nema nikakvu moc ni snagu da bilo sta uradi sem da provocira medijski prostor na ovaj nacin.Pretili obicnim corkom i na kraju taj corak nije ni opalio pa su ispali smesni.

zikaprof

pre 7 godina

"Moja odluka je bila, i njom se ponosim, da zaustavim voz u Raški da bi sačuvao slobodu naših ljudi, da bi sačuvao mir i izbegao sukobe",

Hahahahaha...kakav manipulator.Pa ta odluka je bila doneta i pre nego što je voz krenuo iz beograda.

Dejan

pre 7 godina

Pravo pitanje je kad ce Nemacka shvatiti da je ovaj "konj" isluzen, da se polako okrece odvratnom nacionalizmu koji je zastupao devedesetih, i da je vreme za promenu. Potpisali su ono sto beskicmenjak Tadic nije smeo, posluzili zapadu, proces je poceo, i sad je vreme za normalne ljude koji ce nastaviti/pokusati da od ovog nesrecnog Balkana naprave iole pristojno mesto za zivot. Za ovih pet godina smo unistili ionako krhke odnose sa Hrvatskom i BiH, sa Crnom Gorom oko njenih izbora, predsednik je stigao da uvredi i makedonski narod... Umesto da gradimo bolnice kupujemo borbene avione i tenkove, retorika pocinje da lici na onu od pre 25 godina, Pink je postao ono sto je RTS bio devedesetih... Uzas!

alex

pre 7 godina

šta se uzbudjujete, Srbija je samo testirala komunikaciju i akcije policije kosova ovom prvokacijom. Trebalo je sagledati komandni lanac albanaca i vreme potrebno da se mobilise i prebaci policija iz jednog kraja kosova na drugi, angažovana tehnika, putevi kojima se kreće, itd.. Naravno da je prvokacija kad se akcija najavljuje nekoliko dana unapred...

Dejan

pre 7 godina

Pitanje za Vučića zašto ja plaćam 50 din.skuplju kartu u vozu?Prvo omogući da je kupim na stanici a onda mi naplati uvećanu cenu jer nisam iskoristio mogućnost blagajne i samim tim dodatno uposlio konduktera.

igo

pre 7 godina

Kako Srbi imaju pamćenje do juče u podne evo jednog podsećanja kako radikali vide patriotizam. Gospodin Šešelj, tzv. vojvoda je sa svojom partijskom svitom početkom devedestih godina sa po dva autobusa punim folklornih "četnika" obilazio gradove na Kosovu i Metohiji gde je širio danas osećamo koje ideje. Skupovi su se održavali uglavnom u domovima culture gde su na tu "promociju" uglavnom dolazile lokalne bitange. Tako je čovek koji NIKADA nije ništa dobro uradio za građane Srbije iza sebe sejao seme mržnje. Nemojte se čuditi kada današnji učenici po istom scenariju, još sa dodatim savetima jedne moralne nakaze u obliku bivšeg engleskog premijera, čine ovakve gluposti I po pravilu na štetu običnog čoveka.

Đole

pre 7 godina

Vi ste krivi. Znate na sta su albanci sve spremni A vi voz koji je najlakša meta za teroriste naslikate freskama i napišete Kosovo je Srbija.
(Dule Pacov, 14. januar 2017 19:31)

Krivi smo mi. Otkud svi ti paraziti što su nam zagustili?
Nemoj stari moj, krivi smo mi što smo ih pustili!

zoran

pre 7 godina

Ajde bre ne pricaj u prazno...nema s ti onu stvar medju nogama, a sada izigravas pametnjakovica. Koji demagog majko mila....sutra kada oduzmu Sandzak, a ti ces opet upucivati ostru notu....ti ber ko da si muzicar a ne premijer jedne suverene drzave.
Trebas da shvatish da se , nekada, na silu moze samo silom odgovoriti. Tada te postuju. Ako si poltron, onaj koji kicmu stalno savija, ima da te gaze dok ne ugines. Zar mislis da bi Hitler bio savladan nekim Gandijevim ne nasiljem..? Pa i sam Gandi je posumnjao u to akda su ga pitali da li bi uspeo njegov metod u Evropi sa ovim ludakom. Jasno da ne bi, jer je taj bez milosti uklanjao sve. No, ti ne shvatas bazicne stvari iz psihologije i obrukao i ponizio si Srbiju gde god si to mogao da uradis.

NAjbolje od svega da si se odmah pozalio Rusima, Kini i Amerima...mora da umiru od smeha...jako ih interesuje voz na relaciji Beograd - Mitrovica...

Spearman

pre 7 godina

Sad kad navale investitori kad budu videli ovu politicku stabilnost na Balkanu. Ko je ovo prouzrokovao? Je li moralo bas da pise "Kosovo je Srbija" na 100 jezika? Licemerno sa nase strane u najmanju ruku.

vise nije bitno

pre 7 godina

Jos jedan poraz. Kad covek pomisli da ne moze gore, oni dokazu da ipak moze. Ako si vec poslao takav voz, sto nisi i obezbedio da dodje do KM. I to jos ide jednom nedeljno. Nego sta nego je provokacija, i zavrsila se nasom blamazom. Opet! I da, a najvecu stetu ce opet da pretrpe kosmetski Srbi kojima je kao fol voz trebao da sluzi.

Bucko razmisljam

pre 7 godina

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Priština pripremala ratne igre i da je bio plan da se voz iz Beograda zaustavi i započnu sukobi širih razmera.

Mozes ti to sebi objasnjavati kako te volja !
Ono sto je za svakoga vidljivo je to da si i ovaj put "udario u TVRDO" !
Sto si zaustavio voz u Raskoj koji si poslao iz BG da izazove "ratne igre" Pristine ?
Poslednji trzaji "OGRANKA SRS" da opstane na vlasti u Srbiji !

miki

pre 7 godina

Ovo nije voz nego je pututujuca crkva. A natpis na vozu "Kosovo je Srbsko' napisan na latinici umesto na cirilici.
Jos su samo kondukteri trebali prodavati svece i u vozu stavti posude sa p[eskom u koji ce se zabosti prisluzena sveca,
Sve u svemo podseca me na epizodu sa dronom na fudbalskoj utakmici

Mirko

pre 7 godina

Ne mogu da verujem da nas ovaj čovek tera u novi rat! Braćo Srbi dosta smo ginuli i dosta krvi prolivali, ne dozvolimo da nas političari opet zavade sa komšijama, pa da se posle opet oni slikaju sa ostalim "mirotvorcima" dok će srpske i albanske majke da kukaju za svojom decom! Dosta je bilo ratovanja!

repriza

pre 7 godina

Kaže Vučić: "Srbe pozivam da ostanu mirni, a moje poslednje upozorenje i molba Albancima na Kosovu i Metohiji je da ne pokušavaju da napadnu Srbe Oružjem jer Srbija to neće dozvoliti".

Ovo me neodoljivo asocira na Miloševićevu rečenicu: "Niko ne sme da vas bije".

Nedugo nakon te rečenice "branilac" je potpisao Kumanovski sporazum i to je bila poslednja epizoda sapunice Kosovo je Srbija.

Milan_etf

pre 7 godina

Narod gladan, bez para i buducnosti, depresivan ali takvom narodu nedostaje ovakvih igara. Zgrozen sam sta se radi, zgrozen! Gospodine Vucicu, prekinite da igrate igre i zabavljate narod, uradite nesto konkretno za njega. Sa 14.5 povecali ste javni dug na 27 milijardu eura i to za samo 4godine!!!! Zemlja je nikad zaduzenija i u nikada gorem stanju a vi idalje narodu pustate filmove i pozorisne predstave

Banana država

pre 7 godina

Kosovo je Srbija jedino još u Šešeljevim brošurama za edukaciju napredne omladine SRS-a. Vučić je taj uzrast odavno prerastao ali, što bi se reklo, prva ljubav zaborava nema.

MilosSrbija

pre 7 godina

Nazalost, veoma neinteligentna provokacija sa nase strane. Voz kao voz je dobra stvar i to je i redu. Medjutim, s obzirom da zvanicnici nase zemlje ne mogu da kroce na teritoriju Kosova bez dozvole Pristine (neki ne mogu nikako) slati voz sa srpskim simbolima i natpisima "Kosovo je Srbija" jeste potez koji je od samog pocetka osudjen na propast. Srbiju beskrajno volim, mislim da medju nama ima divnih i nadasve pametnih ljudi, zato mi je zao jer ovom zemljom vec decenijama upravljaju mahom nesposobni, nestrucni i pre svega nacionalno neosvesceni politicari. Kosova nikada ne smemo da se odreknemo ali ga ovakvim potezima ubrzano gubimo. Politicari, budite pre svega Srbi, potom muskarci a na posletku dovitljive diplomate koje ce sitnim pravovremenim provokacijama naterati vodu na nasu vodenicu i izazvati pogresan potez druge strane. Sve ovo mi je smesno, i navodi na zakljucak se vasi interesi i ideali nekako ne poklapaju sa interesima i idealima nas, obicnog naroda koji voli ovu zemlju, i cuva otadzbinu jer drugu nema i ne zeli!

Risto

pre 7 godina

Kako me ovo navodno preventivno delovanje podseća na devedesete. A da pokušamo sledeći put poslati voz neutralne vanjštine? Ovaj je baš provokativan...

Dule Pacov

pre 7 godina

Vi ste krivi. Znate na sta su albanci sve spremni A vi voz koji je najlakša meta za teroriste naslikate freskama i napišete Kosovo je Srbija. Prvo što svakako ne priliči da voz onako izgleda A drugo što može da izazove baš ovo sto se danas desilo jer znate kakva je trenutna politička situacija i kakve su tenzije. I sad neko nevin treba da strada.
Svakog dana dva puta ide voz najnormalnije za Kraljevo što je i poenta. Stići od mesta do mesta. Isto ovako je moglo da bude i do Beograda ali da voz izgleda kako treba. Ne smetaju meni freske ali ponavljam slati ovakav voz na Kosovo je najveća glupost jer izlažete srpske putnike riziku. Gde vam je pamet? Isprovocirali ste i šta sad? Još gore je ispalo.

Binasr

pre 7 godina

On poslao, on zaustavio, pozorisni komad kao i svaki da bi se razumeo podeljen je na cinove, a cinovi na scene. Pa dobro dobri moj narode, valjda ti je sad jasno kako smo pozicionirani i koliko cenjeni preko nasih granica i sto nam je ovo uopste potrebno, odnosno zbog koga i kome je sve ovo bitno.

Kosta

pre 7 godina

Da ne ispadnem neki izdajica srpskoga roda... Ali realno, šta očekujete kada na vozu napišete "Kosovo je Srbija" na 21. jeziku, uključujući i albanski?

zlopamtilo

pre 7 godina

" jutros krenuo "putnički voz, ne tenk ili oklopno vozilo, koji je trebalo da spaja ljude i gradove u skladu sa zakonima svih zemalja sveta i vrednostima EU"
Što se pravite tako nevešti? U skladu sa kojim vrednostima I kojom praksom je voz okićen reprodukcijama fresaka iz manastira I crkava, oblepljen folijom u boji državne zastave, ? Zašto to radite?Koji "kompletan idiot" je ovaj put odgovoran ?

Buzdovan

pre 7 godina

Imam više logičnih pitanja. Prvo, da li su sve kompozicije Železnica Srbije urađene u bojama srpske zastave sa natpisima:"Kosovo je srpsko"? Nisu. Samo ova je urađena tako jer saobraća na relaciji Beograd-Kosovska Mitrovica. Da li je moguće da mislimo da ovako možemo da obojimo voz i da očekujemo da Albanci neće reagovati? Po meni, mi smo se ovde poneli neodgovorno. Na kraju, kako bi mi reagovali da iz Prištine krene voz ka Nišu, a da ta kompozicija bude obojena u bojama kosovske zastave ili zastave velike Albanije? Da li je moguće da pravimo ovakve gluposti.

Punisher

pre 7 godina

Naslov ne odgovara trenutnoj situaciji, trebalo bi"Ratne igre velikog vođe..."
Koje zamajavanje osiromašenog naroda, pa sve ovo može opasno da nas košta, da ne misli dotični da nas brani onim neletećim šklompocijama od Migova ,samo da im predhodno oslika po koji ikonostas i spremni su za paradu!

ulpijana

pre 7 godina

e vucicu,dok ti nisi dosao na vlast, specijalne jedinice rosa nisu smele na sever KiM, a sad se setaju kao po svojoj babovini.Pitam se zasto,a da briselski sporazum.

Ljubisa livac

pre 7 godina

@Spaky
Prugu ne bi dirali niti ni branili da je u pitanju obican voz, ali mi smo morali da ga obojimo, ubacimo freske, narodne nosnje. Nasa provokacija, nista drugo. Sta bi ti rekao da ide voz Pristina - Bujanovac, u bojama Albanske zastave sa natpisom "Kosovo je Albanija" ? Sami dovodimo civile u opasnost.

Pera

pre 7 godina

Evo sada komentara kako nas radikali uvode u novi rat jer smatraju Kosovo i Metohijom srpskom zemljom. Gospodo, ja sam uvek bio protiv radikala, ne mrzim nijednu naciju, moji su prijatelji razlicitih nacija i vere ali ... Kosovo i Metohija jeste srpska zemlja !!!

mr.wolf

pre 7 godina

Ufff, sreca pa moze da obmanjuje samo svoje krezube, nepismene, ogranicene glasace, a bilo ko, ko malo razmislja svojom glavom shvata o cemu se ovde radi. Mi provociramo, mi se busamo u grudi a sada kao oni (Albanci) su krivi. Uz sve to On (veliki vodja) je licno zaustavio voz I sacuvao mir na Balkanu. Ovo prevazilazi vec zdrav razum. Sada idu izbori, pucali su sebi u nogu I to kada se najmanje nadali, a ja sam srecan jer realno ima sanse da ih maknemo sada. Dovoljno je da izadju 50% onih koji nisu glasali prosle izbore, a izaci ce dosta tih glasaca , I to je to, cao, zdravo. Jedva cekam da mu vidim facu kad izgubi izbore. Jedva cekam. Kakvo ce to plakanje da bude, lele....A ako se to ipak ne desi, selidba, Tetka Dusice, stizemo u Kanadu....

Sima

pre 7 godina

@Nećemo rat

Priznali smo Kosovo?

Ako jesmo, onda voz sa pravoslavnim ikonama nema smisla jer moze biti protumaceno kao provokacija.

Ako nismo, onda su ikone legitimne, ali zar neko sme da na srpskoj teritoriji zaustavi srpski voz?

Ako je Kosovo Srbija - kakvi crni pregovori sa EU? Kakvi Briseli i slicno: sav Zapad napolje iz Srbije dok nam ne vrate Kosovo.

Ako je Kosovo nezavisno - priznaj Kosovo i trazi za Srbe ista prava kao sto ih imaju Albanci u Presevu itd. ili razmijenite teritorije.

Mnogo sam glup, ali ovo sta nasa vlada radi - ne kapiram.

Vlad

pre 7 godina

A cekajte, sve ja vas razumijem koji kazete da je normalno da ce reagovati na voz ali sta imaju koji djavo ALBANCI da reaguju na to ? Pitam tebe drzavljanine Srbije. Otkud njima to pravo. Jos uvijek je Kosovo nedefinisana stvar ako se ne varam a ne Albanska svojina, ali ti si daleko od Kosova i Metohije pa ti je lako da pises sve protiv sebe i svog naroda
Izgleda da je nas najveci problem i zauvijek ce ostati to sto mi sami sebe najvise mrzimo ! Bas mi je nekad tesko i sramota me nasih predaka koji se sad okrecu zbog vas koji mrzite sami sebe :-(

Che

pre 7 godina

Albanci rekli da voz nece uci na Kosovo i voz nije usao na Kosovo.
Mislim da je i amebama jasno da ova vlast nema nikakvu moc ni snagu da bilo sta uradi sem da provocira medijski prostor na ovaj nacin.Pretili obicnim corkom i na kraju taj corak nije ni opalio pa su ispali smesni.

Kosta

pre 7 godina

Da ne ispadnem neki izdajica srpskoga roda... Ali realno, šta očekujete kada na vozu napišete "Kosovo je Srbija" na 21. jeziku, uključujući i albanski?

Spearman

pre 7 godina

Sad kad navale investitori kad budu videli ovu politicku stabilnost na Balkanu. Ko je ovo prouzrokovao? Je li moralo bas da pise "Kosovo je Srbija" na 100 jezika? Licemerno sa nase strane u najmanju ruku.

Benny Hill

pre 7 godina

A ko je sve poceo?Voz sa velikim Natpisom Kosovo je Srbija?Kako bi bilo da sutra oni posalju voz ili autobusom sa Natpisima Bujanovac i Presevo su Kosovo?kako bi reagovali kod nas?Sami provokujete a hocete da krivite Albance...sramota...Mogli ste da saljete voz bez provokacije i nista bi od ovoga ne bi se desilo!!!!!

Лајави

pre 7 godina

Пошто је овај Вучић, сазвао конференцију, припретио Албанцима (мало да попали своје гласаче) и на крају није дозволио ниједно питање, већ је побегао са конференције за штампу, интересује ме:
1. Да ли из Косовске Митровице до Краљева постоји редовна железничка линија, већ 10 година, која све време саобраћа без икаквих проблема?
2. Колико је коштало спољње и унутрашње брендирање воза и да ли је расписан тендер за тај посао?
3. Која фирма (појединац) је обавила тај посао и да ли је то плаћено из буџета новцем грађана?

Beojadjen

pre 7 godina

Televisa presenta... počinje predizborni cirkus, kreću afere, neprijatelji, ratovi, spoljna opasnost, terorizam, pokušaji atentata, svesrBski patriJotizam... i šta god još da dodate u ovom nizu, bili bi upravu.

Kako samo sebi više nisu smešni sa ovom dečjom retorikom i ispiranjem i mrcvarenjem ovog gladnog i jadnog naroda?

Mi smo stvarno jedna tužna, zatucana masa.

PP

pre 7 godina

Kao Albanac nemam nista protiv ikona i "Crkvoza" ali provocirati sa sloganima je nesto drugo. Vec sutra "Crkvoz" moze za Mitrovicu nije da nema vozova za Mitrovicu ali praviti cirkus od toga je najblaze receno glupo. Da je isao voz bez politicke i medijske superpredstave o sloganima i specijalnom dizajnu danas bi bio sasvim obican dan.

zikaprof

pre 7 godina

"Moja odluka je bila, i njom se ponosim, da zaustavim voz u Raški da bi sačuvao slobodu naših ljudi, da bi sačuvao mir i izbegao sukobe",

Hahahahaha...kakav manipulator.Pa ta odluka je bila doneta i pre nego što je voz krenuo iz beograda.

Метеоролог

pre 7 godina

“Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Priština pripremala ratne igre i da je bio plan da se voz iz Beograda zaustavi i započnu sukobi širih razmera.“

Хм.
А ко је послао воз?

vise nije bitno

pre 7 godina

Jos jedan poraz. Kad covek pomisli da ne moze gore, oni dokazu da ipak moze. Ako si vec poslao takav voz, sto nisi i obezbedio da dodje do KM. I to jos ide jednom nedeljno. Nego sta nego je provokacija, i zavrsila se nasom blamazom. Opet! I da, a najvecu stetu ce opet da pretrpe kosmetski Srbi kojima je kao fol voz trebao da sluzi.

avav

pre 7 godina

Auuuu. Pamet u glavu na sledecim izborima. Nasarao voz kao dete zid i poslao ga tamo gde zna da nije dobrodosao tako nafrakan, a onda ga opozvao, jer boze moj, njemu su ljudski zivoti najvazniji. 90ih je imao druge vrednosti, ili mozda ipak iste?! Cirkus, zlo i naopako. Ovoj saradi se mora stati na put na sledecim izborima i izabrati bilo koji drugi bandit, koji ce biti makar malo diskretniji i makar malo manje iritantan i makar malo manje poguban. Kada bih imao gde, sklonio bih svoje dete, samo da ne odrasta uz ovakve hohstaplere. Ahhh

SrBski PatriJota

pre 7 godina

Pitam se samo kad se vijorila zastave velike Albanije na utakmici u po Beograda da li je bilo ovakvih komentara na sajtovima sa Kosova i Albanije, mislim da se tamo slavilo tri dana i na kraju opet mi krivi pa nam Evropa uzela sve bodove. Kosovo i Metohija su sastavni dio Srbije i jednom zasvagda utuvite to u glavu, zato farbamo i ukrasavamo svoje vozove koji saobracaju na teritoriji Srbije kako mi zelimo. Ako to nekome smeta pa neka zaustavi, kao sto nama smeta da samoproglaseno Kosovo postane clan UNa i UNUSCOa i zato nece nikad biti. Drvlje i kamenje na premijera jer je pustio ljude da se slobodno krecu sto po nekima ugrozava njihovu sigurnost jer nekoga nesto provocira na otetoj zemlji. Pa jel premijer naradio da se zaustavi voz i sprecio sukob, ne shvatam cemu napadi. Srecom i pored vecine ovakvih komentara ogromnojbvecini na izborima ne smeta sto na srpskom vozu pise Kosovo je Srbija.

Vladeta Janković

pre 7 godina

Duboko sam uveren da, uprkos svim nepovoljnim okolnostima, dokle god se Srbi budu okupljali u Visokim Dečanima, Gračanici i svim drugim manastirima i crkvama, onako kako su to oduvek činili, dokle god bude učitelja i đaka na Kosovu i Metohiji, vernih čuvara prosvetiteljske tradicije Pećke patrijaršije, dokle naši ljudi budu vadili i obrađivali rudu, sledeći zanat svojih predaka još od vremena kralja Milutina, ženili se, udavali i rađali, Srbija će sa svojim narodom opstati na Kosovu i Metohiji, uprkos bilo čijim htenjima, željama, interesima, prekrajanju međunarodnog prava i pokušajima falsifikovanja istorije.

ej bre

pre 7 godina

Ovako je pičeo građanski rat u SFRJ.Prvo je Milošević slao Šolevića i com da šire "istinu" o Srbima na Kosovu na mitinge u Zagreb,Ljubljanu,Novi Sad,Podgoricu.Zato su Hrvati i Slovenci da bi se zaštitili izabrali krajnje desničare .Tuđman,Drnovšek,Janša su deca Miloševića.
(milan, 14. januar 2017 22:37)

Ajde raspitaj se u kakvim su uslovima ziveli Srbi dole u to vreme. Ta istina je bila ISTINA! Bas su teli da se zastite. Muka mi je od takvih kao sto si ti.

Spaky

pre 7 godina

@Che, 14. januar 2017 19:10
"Albanci rekli da voz nece uci na Kosovo i voz nije usao na Kosovo.
Mislim da je i amebama jasno da ova vlast nema nikakvu moc ni snagu da bilo sta uradi sem da provocira medijski prostor na ovaj nacin.Pretili obicnim corkom i na kraju taj corak nije ni opalio pa su ispali smesni."

O cemu ti pricas covece ? Voz su zaustavili tako sto su minirali prugu , a u tom vozu su bili civili obican Narod a ne Vojska, mnogo hrabro i junacki nema sta. Ovo nije nikakava njihova "diplomatska" pobeda vec jedan cin varvarstva i terorizma.

Милош

pre 7 godina

Сремота да буде све вас који овако блатите један покушај да се повеже наш народ који живи на КиМ. Какве ово везе има са Вучићем није ми јасно сви сте ви преопетерећени Вучићем и само се њиме бавите.
Косовски аутобуси масовно иду кроз Србију за Немачку, Швајцарску и друге земље и нико их не блокира нити дира.
Нисам очекивао овакву реакцију од Срба који у свему виде проблем.....јадан смо ми народ који овако мисли и ради.

Dule Pacov

pre 7 godina

Vi ste krivi. Znate na sta su albanci sve spremni A vi voz koji je najlakša meta za teroriste naslikate freskama i napišete Kosovo je Srbija. Prvo što svakako ne priliči da voz onako izgleda A drugo što može da izazove baš ovo sto se danas desilo jer znate kakva je trenutna politička situacija i kakve su tenzije. I sad neko nevin treba da strada.
Svakog dana dva puta ide voz najnormalnije za Kraljevo što je i poenta. Stići od mesta do mesta. Isto ovako je moglo da bude i do Beograda ali da voz izgleda kako treba. Ne smetaju meni freske ali ponavljam slati ovakav voz na Kosovo je najveća glupost jer izlažete srpske putnike riziku. Gde vam je pamet? Isprovocirali ste i šta sad? Još gore je ispalo.

stevan

pre 7 godina

Sta to sad smeta Taciju i kompaniji, pa zar se nisu kleli i zaklinjali da ce cuvati sve crkve i bogomolje na KiM kada su hteli pristup u Unesco, i to sve ovo sto je oslikano na i u ovom vozu.
Usput, kada ste bili iskreni onda ili sada.

Dejan

pre 7 godina

Pravo pitanje je kad ce Nemacka shvatiti da je ovaj "konj" isluzen, da se polako okrece odvratnom nacionalizmu koji je zastupao devedesetih, i da je vreme za promenu. Potpisali su ono sto beskicmenjak Tadic nije smeo, posluzili zapadu, proces je poceo, i sad je vreme za normalne ljude koji ce nastaviti/pokusati da od ovog nesrecnog Balkana naprave iole pristojno mesto za zivot. Za ovih pet godina smo unistili ionako krhke odnose sa Hrvatskom i BiH, sa Crnom Gorom oko njenih izbora, predsednik je stigao da uvredi i makedonski narod... Umesto da gradimo bolnice kupujemo borbene avione i tenkove, retorika pocinje da lici na onu od pre 25 godina, Pink je postao ono sto je RTS bio devedesetih... Uzas!

penny

pre 7 godina

a mi, kao i uvek, smo naivni i ničim nismo izazvali rekaciju albanaca. ne mogu ni da zamislim kako bi se proveo u srbiji voz koji bi išao iz prištine, recimo, za sofiju preko niša i na kome bi pisalo *kosovo nije srbsko*...
umesto da se olakša život srba na severu kosova i da im se omogućuje da brže i što bezbednije putuju za beograd, od voza i putnika se pravi pokretna meta. a razlog ovom idiotluku je skupljanje političkih poena, apsolutno druga svrha ne postoji...

Ljubica

pre 7 godina

Zašto me ovo podseća na 90-te, u kojima su bili isti akteri.
Šta znači poslati voz za koji se zna da će biti zaustavljen...
Narode, vreme je da dobro razmislimo.

Žika

pre 7 godina

Ćuti bre, skupljaš jeftine političke poene pre izbora. Čuj, zabrinut za narod pa naredio da se okrene voz nazad za Beograd.

Nisi trebao da šalješ taj voz dole na prvom mestu. Ispadaš smešan, slab ti je taj politički marketing koji sprovodiš.

Narod nije blesav.

zameo ih vetar

pre 7 godina

Izbori tek za tri meseca, a već "skoro" atentat na Vođu, "skoro" rat sa Albancima, kupili migove. Što će još da se desi pre izbora? Možda će Vođa da uspešno odbrani "odcepljenje" Vojvodine? Tu bi mu popravilo rejting. Možda se uspešno Srbija "odbrani" od Hrvatske?

repriza

pre 7 godina

Kaže Vučić: "Srbe pozivam da ostanu mirni, a moje poslednje upozorenje i molba Albancima na Kosovu i Metohiji je da ne pokušavaju da napadnu Srbe Oružjem jer Srbija to neće dozvoliti".

Ovo me neodoljivo asocira na Miloševićevu rečenicu: "Niko ne sme da vas bije".

Nedugo nakon te rečenice "branilac" je potpisao Kumanovski sporazum i to je bila poslednja epizoda sapunice Kosovo je Srbija.

Georgije

pre 7 godina

Ovde imamo dve opcije nema trece:
1. Doslo je do nove preraspodele uloga i igraca na Balkanu od strane velikih sila, pa sada ovi lokalni "lideri" po zadatku sprovode "uvod i razradu" dok bi veliki kao i uvek pravili "zakljucak".
2. Na scenu je ponovo stupio "kompletan idiot"

vilson smit

pre 7 godina

...samo me zivo zanima sta mutite, cemu ovaj voz sada i cija je briljantna ideja ovo bila..najbolje da malo razmisljamo o ratu, posto nam sve drugo ide kao nikad od velikog praska naovamo..nema nama pomoci, jadni, jadni mi..

sdned

pre 7 godina

Pročitao sam sve komentare.
I nisam mislio sa kucam svoj, ali prosto osećam potrebu da napišem koliko se iz dana u dan sve više stidim zemlje u kojoj živim, i to zbog našeg velikog vođe i nesposobnih poltrona koji ga okružuju.
Dragi sugrađani, ako želimo da bar 10% dece ove zemlje ostane u Srbiji, manite se apstinenicije (manuću se i sam), izađite na glasanje i skidajte ovu kliku. U suprotnom ćemo iz izbegličkih logora ili inostranstva gledati kako ekipa iz 90-tih ponovo organizuje nacionalnu katastrofu. A onda će 'kud koji mili moji' krenuti i Vojvodina, Sandžak, itd... Znate kuda to vodi.

Dejan

pre 7 godina

Ovi ljudi ce uraditi sve za jeftin i primitivan marketing, cak i ugroziti bezbednost ljudi! Voz iz centralne Srbije stize na Kosovo vec deset godina bez ikakvih problema. Da su zeleli "slobodan protok ljudi, roba..." mogao je otici obican voz, i sigurno ne bi bilo nikakvih problema. Umesto toga, poslali su "pokretni bilbord", najavljujuci ga pompezno vec dva dana, a sa zeljom da isprovociraju reakciju Albanaca. Srecom se ovako zavrsilo, mogao je zbog ove gluposti neko i da nastrada. Ko zna cega cemo se jos nagledati do izbora. Zalosno je samo sto je ceo narod talac svega ovoga.

Vlad

pre 7 godina

I ta slika Svetaca i manastira je bastina ovog naroda i to je tako..Ovaj narod nije nastao na ateizmu vec na religiji, nas narod je mnoge stvari prezivio zahvaljujuci tome, a vi ateisti slobodno u slobodu ako cete da mrzite, a ako cete da postujete tu ste da budemo svi jednaki !

sindrom

pre 7 godina

Ja ne znam cemu tolika frka oko natpisa "Kosovo je Srbija". Imamo pravo da pisemo sta god hocemo i ne znam sta toliko kritikujete. Zanima me sta ste pricali kad su oni postavili dron sa zastavom Velike Albanije u sred Beograda, sto su gadjali sve srpske familije ko je su hteli da proslave Bozic u svom rodnom mestu i jos puno stvari koje se ne mogu uporediti sa nekim natpisom. Oni pisu i tri puta gore stvari pa nista. Bas u ovom trenutku treba da budemo slozni i da pokazemo zube a ne ovako da nas gazi ko god stigne.

brate

pre 7 godina

A da li je neko normalan i pomislio da će albanci da ih puste da uđu? Verovatno mislili da će lično Taci da im organizuje odbor za doček sa sve srpsku pogaču i so. Znao je vodja da će ovako da se završi, ali bolja propaganda i predizborni putujući bilbord mu ide na ruku. A voz je zaustavljen na GRANIČNOM prelazu. Zar ima granice na ulaz u srBsku pokrajinu?

Dragan

pre 7 godina

E moj Vučiću, pucao si sebi u koleno! Pa da sam i ja na mestu Tačija, taj voz, ne bi pustio ni u ludilu da udje na Kosovo? I kakav si samo problem napravio Srbima južno od Ibra, da žive sad u strahu od ekstremista, bez Božje potrebe! Namestio si Albancima jeftinu i laku pobedu, a nama, bespotrebnu blamažu, samo zato da bi se Djurić malo igrao srbstva!

Buzdovan

pre 7 godina

Imam više logičnih pitanja. Prvo, da li su sve kompozicije Železnica Srbije urađene u bojama srpske zastave sa natpisima:"Kosovo je srpsko"? Nisu. Samo ova je urađena tako jer saobraća na relaciji Beograd-Kosovska Mitrovica. Da li je moguće da mislimo da ovako možemo da obojimo voz i da očekujemo da Albanci neće reagovati? Po meni, mi smo se ovde poneli neodgovorno. Na kraju, kako bi mi reagovali da iz Prištine krene voz ka Nišu, a da ta kompozicija bude obojena u bojama kosovske zastave ili zastave velike Albanije? Da li je moguće da pravimo ovakve gluposti.

Igor

pre 7 godina

Tešku štetu je naneo državi na spoljno političkom planu ovim potezom, ali njega to ne interesuje. Svi smo znali šta će se desiti sa vozom na kome piše Kosovo srBsko. Komšija što ispija pivo ispred prodavnice danas rekao da on ostavlja pivo ako voz pređe na Kosovo, čovek ima jedva 8 razreda škole. Vučić ovakvim suludim i očajničkim potezima želi da sebi navuče glasove desničara pred izbore, jer ne može više da računa na EU priču. Pre 5 godina država je imala kakvu-takvu perspektivu i podršku EU - ovi su sve to pogazili, smeju nam se na Zapadu, i sada traži saveznike ponovo na istoku. Vladao je 5 godina na priču Zapada i EU, sada narodu ispira mozak sa suprotnom pričom, opet spoljni neprijatelj (SAD) i opet se klizi ka Rusima spasiocima. Poznata priča, zar ne? Kaže da smo faktor stabilnosti? Samo pratite izjave Dačića - kakva bre stabilnost, čovek zapenio protiv EU? Pokvarili su odnose sa apsolutno svim državama u regionu za 5 godina - to je ono što najbolje znaju, pored dranja u mikrofone na mitinzima i kraduckanja sopstvenog narodu. Očekuju da Francuska izruči Haradinaja - a što Rusija nije izručila Karića, Miru i Marka Miloševića, je li patriote? Uveli su standarde devedesetih u društvo (strah, poniznost, mržnja prema onima koji drugačije misle i rade), i ko to ne vidi stvarno nije normalan. Ovaj čovek je nešto najpogubnije što nas je snašlo posle Mire Marković i prokletih devedesetih.

amer zabrinut

pre 7 godina

Bg - Raška 250 km. Krenuli iz Beograda u 8:30, došli u Rašku i nazad u 21:30. Potrošili 14 časova u jednom smeru i vratili se neobavljena posla. Loš politički potez. Šta kaže Čepurin?

Pera

pre 7 godina

Evo sada komentara kako nas radikali uvode u novi rat jer smatraju Kosovo i Metohijom srpskom zemljom. Gospodo, ja sam uvek bio protiv radikala, ne mrzim nijednu naciju, moji su prijatelji razlicitih nacija i vere ali ... Kosovo i Metohija jeste srpska zemlja !!!

zak

pre 7 godina

"Moja odluka je bila, i njom se ponosim, da zaustavim voz u Raški da bih sačuvao slobodu naših ljudi, da bih sačuvao mir i izbegao sukobe", istakao je on. A njegova je odluka i bila da na Kosovo pošalje voz našaran ko uskršnje jaje sa parolama Kosovo je Srbija na svim jezicima sveta. Ali pametan ka i uvek sprečio je incidente velikih razmera koje je na neki način sam hteo da izazove. Kontroverzna ličnost.

Komunista

pre 7 godina

Kažeš da nisi krenuo tenkom na Kosovo, ali ovo što si napisao na vozu ti je isto kaao da si pošao sa tenkom. I šta si očekivao, da dočekaju voz sa muzikom, hlebom i solju. U to može da veruje samo onaj kome je IQ 85.

Vladimir

pre 7 godina

Boris Tadic bi se i danas izvinjavao sto je voz krenuo. Srbija ima vlast koja uvek stoji iza svojih dela i koja svima u oci kaze ono sto treba braneci srpske interese. Srpski narod to dobro zna i nikada nece potpasti pod raznorazne price kojekakvih politikanata.

Glas razuma

pre 7 godina

Jedno pitanje za Vladu Srbije i premijera : Da li biste vi dopustili da u Srbiju udje voz u bojama albanske zastave sa natpisom Republika Kosova?

srb

pre 7 godina

kakav glup potez ovaj voz! pa kao da sami sebe guramo u poraz. cija je ovo odluka da ovakav voz salje na kosovo?! albanci izasli sa 50 specijalaca i zaustavili ga. ako ste svesno isli da nas brukate time sto je 50 albanca uspelo da zaustavi nasu vladu,uspeli ste! okreni voz i vracaj se da nam ne lupaju samare tamo ako nas zaustave! nesposobni i nezreli politicari u zemlji Srbiji!

cvele

pre 7 godina

Svaka cast A.V. Ova zemlja nema ledonomce severno od Gradista, gorivo je poskupelo navodno zbog leda, putevi neocisceni, koridor 10 ne zavrsen, prosecna plata u privredi 210€ i vi posle glasajte za SNS

J

pre 7 godina

Gde su bili ovi komentatori, tako osetljivi na provokacije pre koji dan kada je premijer "republjik kosova" svojatao tzv. "presevsku dolinu" i nazivao je "istocnim Kosovom"? Tada ne da nije bilo osuda te albanske provokacije, nego su komentatori bili puni razumevanja za Mustafinu retoriku. A vidi ti njih sada? Zanimljivi su ti dupli standardi ovih "spontanih" komentatora kao i uredjivacka politika sto se tice toga koji i kakvi komentari se pustaju. Ne znam samo koliko neko treba da je ekonomican sa upotrebom mozga da pomisli da ovi komentari tacno oslikavaju stavove gradjana Srbije.

Srba

pre 7 godina

Dragi gradjani Kosova i drage komsije, Vucic ne predstavlja sve Srbe a pogotovu ne one pismene sa elementarnom logikom. Voz jeste provokacija kao sto je bila i zastava na dronu. Nije bitno ko je koje nacionalnosti ili vere vec da li na dobre i lose stvari gledamo isto. Takodje zelim da vam se zahvalim sto ova provokacija nije uspela i sto su sacuvani ljudski zivoti sa obe strane. Pozdrav

Alba

pre 7 godina

Ja sam albanac, imam respekt za Srbski narod i kulturu ali nikako ne mogu da razumem da jedan civilizovan narod veq 30 godina dozvoli da se prevari od svog "lidershipa" koji ima jedan cilj: personalni. Sta je donela Milosheviceva era za Srbiju? Puno para za svoj xhep, puno neprijatelja u ceo svet? Sta je denela post-Milosheviceva era "lidershipa" za Srbiju i Srbski narod? Nista novo! Dragi Srbski narod, vreme je za promene. Kosovo nije Srbija, Srbija je ljepa zemla, Srbska kultura i narod je jedan od najelepsih u evropi. Gradite jednu Srbiju bez neprijatlja, gradite iskren lidership sa Srbima koji zaiste vole Srbiju, Evropski voz ide napred - pravac zapad a ne pravac istok!

glup ili bot?

pre 7 godina

Dokle vise sa prosipanjem mrznje prema nama! Sta god da uradimo vama ne valja!
(Mira, 14. januar 2017 22:36)

Pametan covek bi se zapitao da li mozda negde gresi ako ispadne da nista sto uradi ne valja. Mozda bas i nije u rpavu ili su bas svi ostali u krivu?!
Ovo je toliko providna manipulacija da dozivljavam transfer blama. I sto je najgore to je sve organizovano u saradnji sa Tacijem.

стручњак

pre 7 godina

Па човјече онакав воз би и ја као Србин вратио. Не волим Албанце али тебе сада уопште више не цијеним ни као политичара ни као човјека. Шта си мислио да ће се десити? Молим те да нам појасниш јер мени апсолутно није јасно шта си покушао да направиш данас. Да почнеш још један рат? Доста нам је ратова а теби ако није удружи се са овим "мојим" са друге стране Дрине и идите да ратујете негдје другдје.

Hell

pre 7 godina

Ne znam zbog cega moderator ne pusta moj komentar u kome nema niceg loseg?
Kako vama koji ovde komentarisete smeta sve sto ke srpsko,cak i voz,to vam je provokacija,a nije vam provokacija sto u sred Srbije u Presevu i Bujanovcu na zgradama opstine vijore samo Albanske zastave,srpskih nema u sred Srbije,alo to vam je demokratija a voz je provokacija,sram vas bilo,zato cemo i nestati kao narod jer ne postujemo svoje i tudje je uvek bolje i lepse,ej Albanci vam dobri,bruka!!!

VladimirR

pre 7 godina

Zanima me jedna stvar, cisto onako. Recimo da je voz usao na Kosovo i da se nasla jedna budala, razvalila ga zoljom i smugnula u sumu. Da li bi neko ikada odgovarao zbog pogresne bezbednosne procene ili bi se situacija iskoristila za propagandu, kao onomad '99, kada je bombardovana zgrada televizije?

Ovaj ce nas uvuci u rat ako dobije izbore, potpisujem, i to uz podrsku svoga ucitelja. Ljudi, vrag je odavno odneo salu, ne apstinirajte ako boga znate. Sad cemo da vidimo da li smo se ipak malo opametili ili ne, za ovih 30 godina od Gazimestana.

+SAVO

pre 7 godina

A, kao mislio si da će proći ovaj cirkus na šinama!? Pa tebe treba privesti za ovo izazivanje opšte opasnosti po živote ljudi!!! Narode, imaš li mozga, bar još u tragovima?

Ljubisa livac

pre 7 godina

"Ratne igre Pristine" a on im poslao ofarban voz sa sve freskama i "Kosovo je Srbija". Pa ko je ovde lud? Ko zapocinje? Mi. I posle se cudimo kako nas svet vidi.

sima

pre 7 godina

Ova predstava je rezirana ko zna koliko ranije, samo je pitanje koliko se publika primila na novog Marvelovog junaka Gospodara Vucica i koliko ce glasova dobiti. Iskreno se nadam da ce jos vise izgubiti. Posto je video da Toma nema sanse na izborima, iako je govorio da se nece kandidovati za predsednika jer on nije taj tip, sve je jasnije da smatra da jedino on moze da pobedi opoziciju na izborima. Zorana naravno to najavljuje vec nedeljama, jer se nada da ce ukoliko ovaj postane predsednik ona zajasiti u njegovu fotelju. Vrlo bedno skupljanje politickih poena, kao Sloba, Tudjam i Alija pocetkom 90-tih, narod gurate u rat i nadate se tome jer samo tako mozete jos da vladate ti i ostala bolumenta na celu sa Dacicem.

Predrag Popović

pre 7 godina

@Podnesi ostavku i idi iz politike, uvodiš nas u novi rat!

Ne bojte se. To su samo njegove igre. Njegovi (naravno uz njegov blagoslov) zakuvaju situaciju a onda on stupa na scenu i u dramaticnoj atmosferi junacki i mudro resava situaciju. Te fore su mu provaljene. On ne sme da udje u TV duel sa Radulovicem a kamoli sa nekim u rat. Smucio se vise svima i na sledecim izborima gubi.

istina

pre 7 godina

"Albanci su poslali, mimo odobranje NATO ili bilo čijeg odobrenja, 17 oklopnih vozila sa specijalnim jedinicama ROSU sa ciljem da isprovociraju sukob većih razmera"

Kao prvo, Vučiću, nisu to Albanci već INSTITUCIJE koje ti treba da POSTUJES. Drugo, kada smo kod ODOBRENJA, KO je tebi dao ODOPBRENJE da šalješ na Kosovo POLITICKI voz sa PROVOKACIJAMA za Albance?

Zašto i kada ideš SAM, TRAZIS ODOBRENJE za ulazak na Kosovo i očekuješ da vlasti Kosova mogu da dozvole voz bez odborenja, sa ekstremnim provokacijama?

Ako ste se DOGOVORILI u Brisel da stvari mogu da se rade DOGOVOROM onda hajde i DOGOVORITE se oko tog voza, ali BEZ porovokacija nego u SLUZBI gradjana Kosova, bez obzira ne nacionalnost.

Enklava

pre 7 godina

Par minuta pre nego što je voz stigao u Rašku sam prošao Jarinje i nastavio put ka Prištini. Tačno je da je odbor za doček sastavljen od Kosovske Policije i KFOR-a bio spreman Jarinju. Dalje ka Prištini sam se mimoišao sa velikim brojem policijskih vozila koja su išla ka Jarinju. Pitanje je samo kome je sve ovo bilo potrebno i zašto, jer vozovi bez medijske pompe saobraćaju na liniji Kosovska Mitrovica-Kraljevo još od 2000 kada su obnovljeni porušeni mostovi. Juče kada sam video izgled voza bio sam siguran da takav neće ući na Kosovo, a večeras se samo potvrdilo da sam bio u pravu. Pitanje je ko je šta dobio a ko izgubio? Političari verovatno jeftine poene, jer oni kao nešto rade da sačuvaju Srpstvo na Kosovu. Stanovnici severa su verovatno izgubili voz koji je godinama saobračao do Kraljeva. A mi iz enklava verovatno neki problem od ekstremnih komšija. Dragi političari molim vas da nas više ne branite na ovakav način.

brate

pre 7 godina

Vlada je dobro postupila kada je zaustavila voz.Nije potrbno da stradaju ljudi zbog usijanih glava Albanaca.
(Goran, 14. januar 2017 20:53)

A zašto je inače vlada poslala voz? Da bi se reklamirala jer izbori idu, da prikupe malo poena kod vas sto ne razmišljate svojom glavom. Da nas prepodobni ispadne jos jednom supermen koji spasava ljude, ljude koji je sam poslao u vatru. A usijanu glavu ovde ima samo i jedino vodja koji se uprpio da mu se ljulja tron pa režira ovakve predstave, glupe predstave. Ali ovim je ispao glup u društvu (citaj u svetu) i izazvao je podsmeh.

podsecanje

pre 7 godina

Gospodine Vučiću, lepo ste se dogovorili s vladom Kosova oko primene sporazuma za telekom i sada Telekom Srbija radi bez ikakvih problmea ali, kao što ste se dogovorili, po kosovskim zakonima.

Postavlja se pitanje: ako Telekom Srbija radi po kosovskim zakonima onda zašto voz ne treba da krene po istim zakonima? Ako ste se dogovorili da ZSO treba da radi po kosovskim zakonima onda zašto taj voz ne treba isto da krene po tim zakonima.

Dakle ako stvari mogu lepo da funkcionišu kada se dogovarate šta vas je sprečilo da se dogovorite i oko toga famoznog voza a idete još i dalje i provocirate večinu na Kosovo.

I na kraju, zar na Kosovo Srbi žive samo na severu ili ima ih mnogo više južno do Ibra? Pa ako Telekom Srbija funkcioniše i na severu u južno od Ibra može i voz, ali kao i ostalo - dogovorom i bez provokacijama.

Tek tada imaš pravo da se žališ, da kukaš i da optužuješ.

Kvante

pre 7 godina

Pisanje teksta "Kosovo je Srbija" na vozu je apsolutno nepotrebno, voz iz Kraljeva bez svog tog sarenila je bez problema saobracao na liniji sa Severnom Kosovskom Mitrovicom.

Ćufte

pre 7 godina

Pa da dok se narod leči SMS porukama on provocira bez potrebe. Bolje bi bilo da učini nešto za svoj narod i ispuni obećanje o izvozu Mercedesovih autobusa. Ili je i tu samo reklamirao sebe i partiju A lagao narod.

Kosovo je Srbija

pre 7 godina

Ma ljudi aman, sta je vama, dokle cemo se povlaciti pred tiraninom?!! Pa sta ako pise Kosovo je Srbija?!! A jel se neko buni i minira puteve kad autobusi sa crnim orlovma putuju po Srbiji? Jel neko preti automobilima sa Kosovskim tablicama? Jel im pravi neko problem? Dokle vise...?! A i vi sa komentarima, patriote moje, koji Kosova ni videli niste i koji ste dole u Beogradu, molim vas ne brukajte majku SRBIJU ovakvim komentarima.
Nisam bot

nisam bot, al hoću senvič

pre 7 godina

Kakav diletant. Inače, meni je vest da nemamo ledolomac već zajmimo od mađara, a imamo agenciju za istraživanje pomorskih nesreća, mislim...

Konaultanti diletanti

pre 7 godina

Vučiću,
Promeni deliveri junitse i istraživačke agencije, jer te baš loše savetuju. Ovo sa vozom ti je čist auto-gol. Kad bolje razmislim, nemoj da ih menjaš i sigurno si, i to vrlo uskoro, politička prošlost, što će me jako, jako radovati.

Mihailo

pre 7 godina

Ala Saletovi botovi peglaju po tastaturama.
Mi smo jedina nacija ba svetu koja se tek tako odrekla svoga..
Gospodo...nije samo Beograd Srbija, Bogu hvala i ako sam i ja iz Beograda.
Alo bre..Jevreji su čekali 1000 godina da se vrate u Jerusalim..vratićemo se i mi na Kosovo...ima još Srba.
Naravno...vi nećete da objavite ovaj komentar, kao ni jedan drugi koji nije u skladu sa vašom predivnom istinom.

maske su pale

pre 7 godina

Večeras me je Aleksandar Vučić uverio da nema kandidata za predsedničke izbore, a na žalost ne može istovremeno biti i Premijer i Predsednik. Konačno je proradilo ono radikalsko u njemu. Nema više glume. Ćao Evropo, maske su pale. Postajemo u pravom smislu crna tačka Evrope. Čak će nam i vize uvesti

Fruit of the loom

pre 7 godina

Gospodo na stranu voz i ono sto je napisano : Srbija ne priznaje Kosovo kao nezavisnu drzavu i tako je bilo i u prethodnim vladama . Stav je uvek bio da je Kosovo deo Srbije . Zasto bi se sada stav promenio . Kosovo se moze smatrati kolevkom kulture istorije Srbije i srpskog naroda . Citam mnogo komentara sta ste ocekivali , necete uci itd . Nema ovo veze sa patriotizmom ima veze sa necim drugim - neko vam udje u stan useli se u gostinjsku sobu i posle odredjenog vremena kaze ej pa to je oduvek bila moja soba i ja sada pravim od nje svoj stan ?!? Bas bi voleo da vidim koliko vas reklo - ma naravno prijatelju , hej hoces i dnevnu sobu . Ima puno primera takvog stava (Kipar , Baskija , Katalonija ) pa na kraju balade mogli bi to i Srbi da uradenu australiji ili SAD kada vec zive u vecini u nekom gradu ili ili predgradju - rese da proglase svojom teritorijom i naprave drzavu u drzavi ...Ni jedna normalna zemlja to nece dozvoliti sebi

SPIN DOKTOR

pre 7 godina

Hleba i igara
Kakva patetika
Narod zivi sve gore, ko god moze bezi odavde a ovaj se igra
Haradinaja je vec zaboravio, sad je voz glavna vest
smejurija

ty6

pre 7 godina

Ocito da ovdasnja vrhuska, a vrlo cesto u sprezi sa ostalim iz regiona, rezira na svakih sedam dana neke gluposti kojima se obican covek, radnik, ucitelj itd. nikada ne bi bavio jer pre svega ima egzistencijalnih problema. Sad je voz, tri dana ce da trube o njemu pa ce za sedam dana biti neki "problem" sa Hrvatima. Normalnim ljudima, a takvi su vecina i u Albaniji i u Srbiji, Hrvatskoj nikada nije ni bilo do rata.

Banana država

pre 7 godina

Kosovo je Srbija jedino još u Šešeljevim brošurama za edukaciju napredne omladine SRS-a. Vučić je taj uzrast odavno prerastao ali, što bi se reklo, prva ljubav zaborava nema.

metall

pre 7 godina

Krug se zatvara. Od 'Niko ne sme da vas bije' tacno trideset godina kasnije stigli smo do 'Niko ne sme da zaustavlja nase vozove'. Prva recenica je za jednog coveka oznacila pocetak uspona, dok za jednog drugog nagovestava pocetak kraja.

Lolo

pre 7 godina

Voz ne predstavlja nikakvo rodoljublje nego tera inat i niko me ne moze ubediti da je suprotno. Zasto na pruzi BG-NS nema Vojvodina je Srbija i galerija recimo istorije Matice srpske. Los potez ko ga je god osmislio. Cisto teranje inata i nista vise a taj nam je inat doneo dosta toga "dobrog" u istoriji.

Vlada

pre 7 godina

Neshvatljivo glupa predizborna manipulacija koja može da prođe samo kod najtupavijeg sloja ovog društva. Ovo zdrav razum ne može da smisli...samo bolestan

Dilan

pre 7 godina

Vrlo nezgodno sto je na vozu ispisano jos na Albanskom , "Kosovo je Srbija". Ako i jeste tako ,zna se reakcija "Kosovara",a sramota je ljude u vozu staviti u takvu poziciju!
A sta radi onaj "politicar " iz 1389 ,to izgleda nikom nije jasno ?

Bucko razmisljam

pre 7 godina

Vučic: "Moja odluka je bila, i njom se ponosim, da zaustavim voz u Raški da bih sačuvao slobodu naših ljudi, da bih sačuvao mir i izbegao sukobe", istakao je on.

I Srbija se "ponosi sa tobom" zbog te tvoje odluke !
A kako je tek Srbija "ponosna na tebe" sto si poslao Voz iz BG. za koji je svako znao da nece bez "ratnih igara iz Pristine" stici na "odrediste" o tome da i ne govorim !
A kako je tek Srbija "ponosna na tebe" posle tvog saopstenja da ces "obavestiti Rusiju i Kinu" o tome "sta je Pristina nameravala" to Ja nisam u stanju recima da opisem !

Blacanin

pre 7 godina

U redu je sto je voz ofarban u bojama nase zastave ali nije moralo samo ovo 'kosovo je srbija'da se napise. Vidjam stalno 100 autobusa nedeljko sa kosovskim tablicama koji prolaze kroz moje mesto al nigde ne pise 'kosovo republika ili velika albanija i nacrtana zastava'
Mislim da smo mi tu pogresili i ako je zbog toga sprecen voz da udje na kosovo onda mislim da su pravo postupili. Kako bi nasi politicari i vi gradjani pa i ja reagovao sa je neki voz ili bus usao u srbiju sa natpisom 'kosovo republik ili nacrtana zastava kosova ili velike albanije??? Realno mi bi to smatrali provokaijom jer jeste, e isto tako je i ovo provokacija ali na zalost nasa.

ali baba

pre 7 godina

meni ovo vise lici da srbi (vucic) provociraju albance, a vlasti kosova zele da voz zaustave da ne bi doslo do incidenata ili eventualnog kamenovanja istog od strane albanaca i izazivanja haosa zbog natpisa na istom. kako srbi nisu uspeli u tome, odnosno albanci su sprecili verovatne nerede i postupili 100% ispravno, nas vucko im preti ratom i to ponavlja nekoliko puta u toku izlaganja svog (izopacenog) vidjenja. prosto ne mogu da verujem sta ljudi rade i iz jednog stabilnog mira hoce da izazovu nive ratne sukobe i jos vecu mrznju medju narodom. pocinjem sve vise da se pitam, da li su srbi toliko glup, primitivan i zaostao narod kad dozvoljavaju ovom radikalu, koji je sa njemu slicnima unistio ovu zemlju, da i dalje manipulise njima i unistava zivote njima i njihovoj deci...

Odgovor Vladici!!!

pre 7 godina

Koji prostakluk! Toliko investiranje na saranje voza nacionalistickim i sovinistickim porukama! Otvoren pokusaj izazivanja nemira i narusavanje i tako osetljivih medjunacionalnih odnosa! Ovim je Vucic dao do znanja da je onaj isti koji je izjavljivao streljati 100 bosnjaka za 1 srbina!

novak iz ljiga

pre 7 godina

Kako bi izgledalo da rusi pošalju voz u ukrajinu na kojem piše "krim je rusija"?..ovde mi lepo izazivamo sukob, a ono malo naših sunarodnjaka ostaše da ispaštaju zbog populističke politike AV I SNS.

odlazi vise

pre 7 godina

Zaduzio drzavu i decu za 10 milijardi dolara od kada si na vlasti, nemas jedan ledolomac nego kamcis od Madjara, nemas masine za ciscenje snega a pravis fontane i kule na vodi.Prestani vise da sludjujes ovaj glupi narod i odlazi da spasimo ovo malo ponosa i zemlje sto nam je ostalo.
PS:Ono nije voz ono je putujuci kiceraj i cirkus.

Aleksandar

pre 7 godina

Koliki je slabić ispao sada. Smisle ovakvu glupost, iscrtani voz i onda kad ovi zabrane preti u prazno da bi navukao još nekog penzionera. Tuga...

puk.Bjelajac

pre 7 godina

Kosovo je srBsko!
Spin doktor ponovo u akciji!
Ovo je i planirao.
Sad ce krenuti sastanci kojekakvih 'Saveta za nacionalnu bezbednost' i eto nama zanimacije do proleca.
Smeju nam se u lice!

Milan_etf

pre 7 godina

Narod gladan, bez para i buducnosti, depresivan ali takvom narodu nedostaje ovakvih igara. Zgrozen sam sta se radi, zgrozen! Gospodine Vucicu, prekinite da igrate igre i zabavljate narod, uradite nesto konkretno za njega. Sa 14.5 povecali ste javni dug na 27 milijardu eura i to za samo 4godine!!!! Zemlja je nikad zaduzenija i u nikada gorem stanju a vi idalje narodu pustate filmove i pozorisne predstave

zoki

pre 7 godina

Ja teško mogu da poverujem u broj ljudi koji se upecao na ovaj voz, majke mi evo.

Ove je politička manipulacija 101, jedan kroz jedan, za manje upućene.

Pa šta je premijer očekivao? Da ofarba voz kao Gračanicu, Manasiju i Ljubostinju zajedno, i da ga pusti međ' Albance, a oni da mu se dive?

Kad se govori o provokaciji, jako je jasno sa čije strane je ta provokacija došla.

Sa druge, strane, idu izbori, a zna se da među našim polupismenim stanovništvom patriotizam najbolje prolazi. Predizborna kampanja se odrađuje sama od sebe.

I sad se svi bave time, kako nas divlji Albanci provociraju, jer voz sa našim obeležjima prolazi kroz njihovu teritoriju, a zapravo su ovi naši go*nari ti koji trljaju ruke nadajući se da će da ispadne neko epohalno sranje, pa da tu uberu neki novi, preko potrebni, politički poen.

Ali, kažem opet, meni je najteže kad vidim koliko ljudi se prima na to, koliko zapravo ne vidi širu sliku, ne vidi se šuma od drveta.

I posle nas čudi što se stvari odvijaju ovako kako se odvijaju. Inteligentni neće da se spuštaju na ovaj nivo manipulacije, a možda bi trebalo, jer je očigledno da radi, i to za sve pare.

Sloba

pre 7 godina

Masinovodjo, nenamo ledolomac da razbije led na Dunavu a imamo para da iscrtavamo vozove koji takvi nigde stici nece ili bar ne gde su krenuli. Tu idu pare od smanjenja penzija, velika bruka i sramota. Niko se nece potresti i uzbudoti od najavljenih tuzakanja. Uozbiljite se ili se sklanjajte vise...

SrB

pre 7 godina

Pošto je Kosovo SrBsko,pozivam sve pobegulje sa istog da se vrate na rodnu grudu,a sa sobom povedu i patrijote iz Bosne i Hrvatske koji su kao miševi pobegli kad su trebali da brane svoje kuće,a onda su ljude prisilno mobilisali po Srbiji i Vojvodini da ginu za njih,njih koji sada šire gu.... po Veterniku,Futogu,Novom Sadu...Takođe kao pojačanje neka idu i junaci iz Dveri,Naših,i sličnih rodoljubivih organizacija,i svojom hrabrom borbom i polaganjem života na braniku domovine pokažu na delu svoj patriotizam,naravno predvođeni ovim što ih je i devedesetih a i sada huškao na rat,a nas neka puste da najzad živimo ko ljudi.

genius

pre 7 godina

Ja vidim 3 varijante:
varijanta 1. Treba rasterati sve Srbe sa Kosova i Vučko je dobio domaći da se napravi sranje i da počne neki šatro sukob koji će rezultirati novim pogromom.
varijanta 2. Neko odozgo je rešio da se Kosovo deli (prečesto strani analitičari pominju podelu u poslednje vreme iako se ništa specijalno nije desilo da to bude tema) ili da se ponovo puca i rekao Vučku da diže tenziju.
varijanta 3. Vučko i Hašim imaju dil - prvi da dobije ove predsedničke izbore, a Zmija da se reši Haradinaja i da se nametne kao tvrd i opasan lider.

Sava Centar

pre 7 godina

Poslao si Albancima provokatorski voz i sad kao oni izazivaju sukobe!
I zbog čega si se povodom ovog novonastalog cirkusa iz tvoje marketinške kuhinje morao konzultovati s ruskim ambasadorom?!

sram vas bilo

pre 7 godina

Jel beše u tom "ruskom vozu" je i onaj veliki diplomata zadužen za KiM, Vacic? Baš danas je bila vest o tome ovde na b92. I onda Vi, političari hoćete da mi kažete da je ovo sve bilo slučajno sa naše strane? Sram vas bilo. Sve bih Vas spakovao u taj isti voz, i poslao tamo, pa rešite ovo kako znate i umete.

Novinarska pitanja

pre 7 godina

Da li njegova 'poslednja molba' znaci da, ukoliko Albanci na Kosovu pokusaju u narednom periodu da izvedu neki vid nasilja nad Srbima, ce Srbija u tom slucaju odgovoriti vojnim intervencijama - rat u najavi? Ja samo pokusavam da shvatim premijerovo obracanje, jer nije dozvolio novinarima da ga pitaju kako bi se daj deo govora, gde on kaze 'nadam se da su me Albanci razumeli', razjasnio...

Isto tako, da li je Njegova (ako ne cija je?) odluka bila da ceo voz bude ispisan 'Kosovo je Srbija' na 20ak jezika i da li je i na to ponosan? Steta sto nije dozvolio novinarima da pitaju, i steta sto nema novinara koji bi ga to pitao...

realno

pre 7 godina

Da li je iko mislio da ce biti sve ok i da ce voz stici gde treba.Da nije danas sutra ili za sedam dana bi bilo nesto.Kada je ofarban znali su nikada na Kosovo nece preci ili da ce biti vrlo brzo zaustavljen preprekama, kamenjem ili nesto gore.Nacionalisti sa jedne strane hrane nacionaliste sa druge strane.

Ljubisa livac

pre 7 godina

Lupajte mi minuse ali za ovo smo sami krivi. Provociramo nepotrebno. Zasto mora voz da bude pun ikona i sa natpisom "Kosovo je Srbija" ? Koji jos voz to ima naslikano? Da im je cilj prevoz ljudi, voz bi bio isti kao i svi ostali, bez "ukrasa" i ne bi bilo problema. Ali hocemo mi da se "junacimo" i provociramo.

zoran

pre 7 godina

Ajde bre ne pricaj u prazno...nema s ti onu stvar medju nogama, a sada izigravas pametnjakovica. Koji demagog majko mila....sutra kada oduzmu Sandzak, a ti ces opet upucivati ostru notu....ti ber ko da si muzicar a ne premijer jedne suverene drzave.
Trebas da shvatish da se , nekada, na silu moze samo silom odgovoriti. Tada te postuju. Ako si poltron, onaj koji kicmu stalno savija, ima da te gaze dok ne ugines. Zar mislis da bi Hitler bio savladan nekim Gandijevim ne nasiljem..? Pa i sam Gandi je posumnjao u to akda su ga pitali da li bi uspeo njegov metod u Evropi sa ovim ludakom. Jasno da ne bi, jer je taj bez milosti uklanjao sve. No, ti ne shvatas bazicne stvari iz psihologije i obrukao i ponizio si Srbiju gde god si to mogao da uradis.

NAjbolje od svega da si se odmah pozalio Rusima, Kini i Amerima...mora da umiru od smeha...jako ih interesuje voz na relaciji Beograd - Mitrovica...

Miris baruta

pre 7 godina

Lupila sam sebi takvu šamarčinu da bih mogla da trezveno povežem neke stvari jer ovo "obaveštavanje" me je skroziralo.
Vidim:
-Rusija poklonila migove i municiju;
-Hrvati nabavljaju helihoptere;
-Srbi kupuju helihoptere;
-Vrši se propaganda uvođenja redovnog služenja vojske;
-Vojni analitičari "iskaču" iz medija;
-Na TVu se emituju ratni filmovi;
-Idu emisije o patriotizmu;
-Haradinaj "slučajno" sad uhapšen iako se godinama opušteno šeta po svetu;
- Voz "slučajno" baš sad poslat na Kosmet;
-Premijer obaveštava sile o događaju...
Šta ovde još nedostaje, šta nije jasno ali mi je teško da poverujem u to da Francuzska i Srpska vlade imaju isti cilj!

mr.wolf

pre 7 godina

Ufff, sreca pa moze da obmanjuje samo svoje krezube, nepismene, ogranicene glasace, a bilo ko, ko malo razmislja svojom glavom shvata o cemu se ovde radi. Mi provociramo, mi se busamo u grudi a sada kao oni (Albanci) su krivi. Uz sve to On (veliki vodja) je licno zaustavio voz I sacuvao mir na Balkanu. Ovo prevazilazi vec zdrav razum. Sada idu izbori, pucali su sebi u nogu I to kada se najmanje nadali, a ja sam srecan jer realno ima sanse da ih maknemo sada. Dovoljno je da izadju 50% onih koji nisu glasali prosle izbore, a izaci ce dosta tih glasaca , I to je to, cao, zdravo. Jedva cekam da mu vidim facu kad izgubi izbore. Jedva cekam. Kakvo ce to plakanje da bude, lele....A ako se to ipak ne desi, selidba, Tetka Dusice, stizemo u Kanadu....

Dule Pacov

pre 7 godina

Ко је од вас прво стварно помислио да би руски воз, обојен у заставу Србије, пун верских православних мотива, са исписаним "КОСОВО ЈЕ СРБИЈА" на двадесетак језика (међу којима је и албански) преко целог воза...дакле ко је од вас стварно помислио да би такав воз стварно могао да дође до Косовске Митровице, без последица? И ако је неко стварно то помислио, на чему је заснивао свој оптимизам, баш ме занима?

Да се разумемо, још пре неки дан је било кристално јасно да тај воз неће доћи до Косовске Митровице. Бар не овакав какав је послат из Београда. Ово је била класична игра, а само најбоље упућени знају због чега је то овако испланирано. Делује као класична провокација са наше стране, само је питање који су мотиви и мислим да је то главно питање. Да ли је на Балкану дошло до нове поделе карата између великих сила, да ли је ово у циљу неке боље преговарачке позиције на међународном нивоу, да ли смо добили неки "миг" од стране неког јачег и већег да ово урадимо-не знам, али је чињеница да је ово унапред испланирана игра.

Mikia

pre 7 godina

Najpre smo poslali tu crkvu na tockovima da se malo junacimo, pa kada smo dobili samarcinu povukli smo se kao ... da ne kazem sta. A onda je veliki tata nacije rekao kako smo ispali heroji i kako je ovo ustvari moralna pobeda, bas kao sto smo pobedili i NATO 1999. Ne vredi, ista skola, iste price, iste metode ... sve podseca ma onaj vic iz devedesetih; nije hrabrost popeti se na spomenik Bana Jelacica i podici 3 prsta, hrabrost je posle toga sici sa spomenika ... pametnom dosta!

zlopamtilo

pre 7 godina

" jutros krenuo "putnički voz, ne tenk ili oklopno vozilo, koji je trebalo da spaja ljude i gradove u skladu sa zakonima svih zemalja sveta i vrednostima EU"
Što se pravite tako nevešti? U skladu sa kojim vrednostima I kojom praksom je voz okićen reprodukcijama fresaka iz manastira I crkava, oblepljen folijom u boji državne zastave, ? Zašto to radite?Koji "kompletan idiot" je ovaj put odgovoran ?

Darko

pre 7 godina

Kakav je Vucic strucnjak da zabije Srbiji noz u leda svaka cast.Ovo je pre naivno i za decu od tri do pet godina.Dati Albancima ovakav povod da nas ponize ne mogu da verujem.Patriotski voz za ponizenje Srbije.Kazite mi kako da pobegnem sa porodicom iz ove zemlje.

Bucko razmisljam

pre 7 godina

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Priština pripremala ratne igre i da je bio plan da se voz iz Beograda zaustavi i započnu sukobi širih razmera.

Mozes ti to sebi objasnjavati kako te volja !
Ono sto je za svakoga vidljivo je to da si i ovaj put "udario u TVRDO" !
Sto si zaustavio voz u Raskoj koji si poslao iz BG da izazove "ratne igre" Pristine ?
Poslednji trzaji "OGRANKA SRS" da opstane na vlasti u Srbiji !

Prishtina

pre 7 godina

Ne be me cudilo da je ovaj scenario veq diskutiran i dogovoren izmedju Vucica i Thacija.

Dok Vucic dobija preizborkse poene, Hasim Thaci vec je izjavio da je on zaustavio taj voz. On ko predsendik nema ni vlast na nad policijom jer je to pod vlastima premijera.

Sta sve nece da izmisle ovi politicari dok mi "sirotni narod" patimo.

Коки

pre 7 godina

Човек који део система који је иницирао сукобе '90 не може без "сукоба", не зна за друго ...

deki

pre 7 godina

Premijer Srbije poslao je provokativni kicasti voz na Kosovo a zatim je naredio da se isti vrati i ponosan je sto je na taj nacin sprecio sukobe i zrtve! Ajaooooooo.........

zlopamtilo

pre 7 godina

Cisto tehnokratsko-birokratska pitanja. Ko je unakaredio voz? Ko je dao potpis da se napravi bilbord na sinama? Moze li ovaj voz npr. u Zagreb ili Sarajevo? Ko ce da plati vracanje voza u normalno stanje? Ko da tacne odgovore na ova pitanja resio je slucaj Savamala.

Viktor

pre 7 godina

Istorija se ponavlja. I Milosevic je pokretao ratove kada je osecao da mu s kraj blizi. Tako i Vucic. Svaki dan ova vlast izaziva sukobe sa Hrvatima, Bosnjacima, Albancima, priziva ratove, deli lekcija i preti i sve nas vise uvodi u nove ratne sukobe.

Ovaj voz je za Albance isto sto i zastava Velike Albanije u Beogradu za Srbe, a mi se pravimo da je sve u redu i da smo mi, kao i uvek, zrtve a drugi su zlotvori. Albanci salju specijalne jedinice za razminiravanje, a AV tvrdi kako su oni tu da miniraju i slicno. Ova kolicina neistina, prizivanja rata i sukoba je strasna i nadam se da smo mi kao narod bar malo sazreli i da necemo nasesti na ovo.

Nijedan diktator na svetu ne odlazi mirno i treba da se pripremimo za velike sukobe i ratove jer je ova vlast spremna na sve da bi nastavila svoju sramnu vladavinu.

miki_ns

pre 7 godina

Unakaradili su voz (ili pokretni manastir na šinama), oblepili ga svim što im je na um palo, a sa ciljem da iznerviraju drugu stranu i samo sa tim ciljem, namerno rastrubili na sve strane i sad se kao čude. Nama je cela politika svedena na reality show. Ko če koga više da isprovocira i ko se više iznervira, pa sutra opet ponovo. Daleko od toga da su i Albanci bolji, ali ovo smo im servirali na tanjiru.

Majstore

pre 7 godina

Majstore, ti šalješ posle 18 godina voz pun novinara, stranačkih kolega i mali broj blesavih ljudi. Pri tome svemu voz u kome su ljudi liči na sve samo ne na voz. Liči na one stare cirkusne vozove pune marketinga, a u tome u prilog ide činjenica da na nekoliko jezika piše "Kosovo je Srbija". Pa ako hoćeš već da se džekiraš onda lepo spakuj celu vladu pa izađite ispred granice i odmah se uputite u najbližu crkvu da popalite po sveću za zdravlje i molite se Bogu da prežive preostali.
Ovo je sve samo ne turistički voz ili kako ti kažeš čokoladica. Pitam se kakav ukus ima čokoladica stara 18 godina?

Bogoljub 1936

pre 7 godina

Svaki politicar ima neki svoj Vaterlo.Sloba ga je doziveo na Gazimestanu a mislim da ce b"Ja pa Ja " doziveti svoj sa "manastirom" na tockovima. Ovakav autogol je samo on mogao da smisli.

Srdjan

pre 7 godina

Nisu ovo ratne igre Pristine ,vec politicke igre Vucica. Kao i svaka akcija vezana za odnose sa Pristinom- pokusava se kukavicluk i nepromisljenost (pa u krajnjem i neozbiljnost) po principu obrnute psihologije iskoristiti kao pobjeda. Ali dobro,Srbija prica a Kosovo radi.

ff

pre 7 godina

Vučiću treba neko da objasni da on nije faraon već državni činovnik koga plaćamo mi poreski obveznici i da mu je dužnost da odgovara na pitanja novinara!

rastko

pre 7 godina

AV u politici = slon u staklarskoj radnji. Od nemoci i straha od gubitka vlasti poceo je da ovako eksplicitno zabada prst u oko svima nama, a pre svega Srbima na KiM.

cekajuci rat

pre 7 godina

Daj makni se vise,voz da bi stigao u k.m. mora da ima sve dozvole,ajd isti taj voz posalji u bukurest isto bi bio zaustavljen kad nema dokumentaciju.Ko jos veruje ovom demagogu ,koji nas uvodi u nove sukobe,a on da to gleda iz daljine kao 90tih.

Gradjanin

pre 7 godina

Ja se bojim da je ovaj voz trebao biti zrtvovan(u pravom smislu te reci)kako bi bilo razloga za reakciju!
Jer sve ostalo vredja inteligenciju...
Ako se dokaze da je ova konstatacija tacna,vreme je za velike promene jer ponovo neki rat ne zelimo!
U Srbiji vlada totalna anestezija,ljudi budite se...

No name

pre 7 godina

Oooo kako se stidim svega ovog!
Pa može li ova "ekipa" megamozgova makar nešto da uradi bez pravljenja gluposti pa naknadnog sazivanja sednica i konferencija?

Zbog čega od starta za ovu relaciju nije planiran OBIČAN voz koji bi obavljao funkciju kojoj i služi?!
A ne, cirkus je ipak bolje rešenje?

Tužno...

Ranko

pre 7 godina

Jeste ovo cirkus,ali i dvedesetih je ličilo na cirkus,a posle na klanicu.Prvo se krene verbalno i uz medijske ulizice,pa onda beda,a već previše ljudi u Srbiji živi bedno,a onda se podele puške da pobijemo one zbog kojih nema hleba ili ih mrzimo jer nisu naše vere ili koriste drugi kalendar ili...Kada se tome doda da su danas na vlasti isti izvođači radova,osim vođe ispod lipe u Požarevcu,onda baš i nije tako smešno kao što izgleda.EU gleda svoja posla kao i devedesetih kada se zamajavala oko Berlinskog zida,a mi ovde bez staratelja iz EU uz pomoć brata barabe,časom napravimo pokolj.Službe ovde nisu razmontirane,a centrala je tamo gde je srce Srbije a nije Kosovo.

petar

pre 7 godina

Pitanja za AV

Dali ti je poznato da voz Kraljevo - Lesak (na Kosovu za neupućene i nadrilovane) već godinama postoji.?
Dali je Miša Vacic običan građanin?
Da li izgrafitiran voz uobičajena stvar.?

ulpijana

pre 7 godina

e vucicu,dok ti nisi dosao na vlast, specijalne jedinice rosa nisu smele na sever KiM, a sad se setaju kao po svojoj babovini.Pitam se zasto,a da briselski sporazum.

Idi ti VUČIĆU dole pa budi junak

pre 7 godina

Da li iko u ovoj vlasti misli o bezbednosti onih jadnih Srba na Kosovu?

Vučiću, pa dobro, da li je normalno slati onakav voz u ovakvom trenutku na teritoriju gde ne sme da kroči ni jedan naš političar a kamoli vojnik?

Da ima ikog normalnog u toj Vašoj kancelariji za Kosovo i Metohiju?

Da li je ovo sve normalno, a Vi tvrdite da Albanci igraju ratne igre?

Otpustite onog nesrećnog Đurića i presaberite se dok je vreme. Jel treba nekog da ubiju dole pa da se osvestite?

Jadan naš narod sa takvim premijerom!

Mik

pre 7 godina

Nije mi jasno sta se hoce sa tim vozom? Prevoz i veza Srba sa KiM sa glavnim gradom - u redu! Ali onda natovaris par funkcionera na voz, a voz okitis parolama i nacionalnim obelezjima i pravis svecani docek u Mitrovici!? Da li time hoces da kazes da je Kosovo funkcionalno kao deo Srbije. E pa nije... svi znamo da nije. I na kraju trepces okicama i pricas price da je to najobicniji jadni mali voz. I opet se naki busaju u prsa junacka, dizu temperaturu, a kad dodje vojni poziv na vrata svi spavaju kod tetke na Kosmaju!

Ja

pre 7 godina

Ne razumem ove komentare koje podrzavaju ovaj potez koji je provokativan i primitivan. Jel vi shvatate da dolaze vremena 90-ih godina u kojem samo Milosevic fali. Pa ceo svet se smeje ljudi!

Dragan_BL

pre 7 godina

Zašto Srbija izaziva sukobe? Pokušaj prevrata u Crnoj Gori, tajno pomaže Dodika a kao glasno se protivi da davi BiH, nameće nepostojeću "fašizacija" Hrvatske, prepire se sa Makedonijom, alo ljudi jeste li vi svesni da namerno kvarite odnose u regionu? Ko vam daje izvana zspovesti da zsoštravate situaciju? Onda ćemo da se ljutimo kad govore da smo faktor nestabilnosti na Balkanu! E pameti ti više ne živiš u zemlji!

Ljubisa livac

pre 7 godina

@Spaky
Prugu ne bi dirali niti ni branili da je u pitanju obican voz, ali mi smo morali da ga obojimo, ubacimo freske, narodne nosnje. Nasa provokacija, nista drugo. Sta bi ti rekao da ide voz Pristina - Bujanovac, u bojama Albanske zastave sa natpisom "Kosovo je Albanija" ? Sami dovodimo civile u opasnost.

eh

pre 7 godina

Na stranu opasnost, huškanje i te sitne političke igre... Ali, oslikali su voz, potrošili pare na nešto što su i sami bili sigurni da Kosova viditi neće...

Mislim baciti pare da bi održao još jednu konferenciju za štampu je vrhunac ludila..

kojeovdelud

pre 7 godina

Pa ko se pametan dosetio da šalje uopšte taj voz na Kosovo?! Ništa manja provokacija od one kad je Franc Ferdinand došao na Vidovdan među Srbe da se voza u otvorenom autu, i posle đavo kriv..

Lolo

pre 7 godina

Odgovor SrB
Ja sam jedan od onih koji nije hteo da učestvuje u cirkusu devedesetih i došao sam iz Bosne u Srbiju.Potpisujem sve što si napisao.Hajde da malo živimo k'o ljudi.

komsija

pre 7 godina

Drage komsije nemojte da padate na ovakve ratovne politicne izjave vasih Politicara jer nije da smo mi poslali voz na Srbiju.

oni su vrlo dobro znali da takav voz nece da proci "granicu".

alo

pre 7 godina

Predstava za narod zbog predsednickih izbora, kako jadno i jeftino a usput i opasno kako za putnike, tako i za sve nas zbog moguce "ratne igre". Zbog vlasti vodja nas gura u rat. Jeftino gospodo nazadnjaci, jeftino.

dejan

pre 7 godina

Strasno je da ovakvim provociranjem ciji je jedini cilj predizborna gluma u stvari ugrozavate zivote Srba na Kosovu. Tu se vidi koliko vam je stalo do naroda, a koliko do vlasti.

boban

pre 7 godina

@Miris baruta
Draga,
pratite neke pametnije od domacih vesti.
Isti naslovi su i meni u fokusu.
Ovo je jedna od vaznijih predizbornih kampanja u Srbiji.
Tesko ce mi objaviti post jer je protiv interesa onoga koji plasira.
Nece biti rata zbog ovih banalnosti, opipava se puls.
Na srecu ili nesrecu, kod Srba pulsa nema.
Ima samo Vucic, Vulin i ekipa

Komunista

pre 7 godina

Ovaj Vučić mi liči na vatrogasca koji je izazvao požar, pa umesto vodom, gasi ga benzinom. Tako mi liči ovo njegovo obraćanje Narodu. A zapravo je jednostavn javljeno iz Prištine, da voz išaran provocirajućim parolama, ne može ući na Kosovo. Ili skidaj natpise ili premazuj, ili vraćaj nazad. A putnici mogu da nastave put autobuima.

Binasr

pre 7 godina

On poslao, on zaustavio, pozorisni komad kao i svaki da bi se razumeo podeljen je na cinove, a cinovi na scene. Pa dobro dobri moj narode, valjda ti je sad jasno kako smo pozicionirani i koliko cenjeni preko nasih granica i sto nam je ovo uopste potrebno, odnosno zbog koga i kome je sve ovo bitno.

Dejan

pre 7 godina

Pitanje za Vučića zašto ja plaćam 50 din.skuplju kartu u vozu?Prvo omogući da je kupim na stanici a onda mi naplati uvećanu cenu jer nisam iskoristio mogućnost blagajne i samim tim dodatno uposlio konduktera.

Milan

pre 7 godina

Hoće neko samo da mi objasni zašto nisu poslali voz koji izgleda kao vozovi što saobraćaju po Srbiji.
Svi smo znali da će ovakav voz da im bode oci.
Nije mi jasno sta je trebalo da se postigne sa ovim i koja je poruka i kome je trebala da bude poslata.

Sima

pre 7 godina

@Nećemo rat

Priznali smo Kosovo?

Ako jesmo, onda voz sa pravoslavnim ikonama nema smisla jer moze biti protumaceno kao provokacija.

Ako nismo, onda su ikone legitimne, ali zar neko sme da na srpskoj teritoriji zaustavi srpski voz?

Ako je Kosovo Srbija - kakvi crni pregovori sa EU? Kakvi Briseli i slicno: sav Zapad napolje iz Srbije dok nam ne vrate Kosovo.

Ako je Kosovo nezavisno - priznaj Kosovo i trazi za Srbe ista prava kao sto ih imaju Albanci u Presevu itd. ili razmijenite teritorije.

Mnogo sam glup, ali ovo sta nasa vlada radi - ne kapiram.

Aleksandar

pre 7 godina

Majko moja, koje vikanje, koje pretnje, koja drama, ocigledno idu izbori i Veliki Vodja hoce da se pokaze kao veliki branitelj Srpstva. Prvo, ono nije bas sasvim obican putnicki voz jer je imao vise nego snazne politicke poruke ("Kosovo je srbsko") i naravno da Albanci, koji su na Kosovu vecina, takav voz ne zele na Kosovu. Kako bi mi reagovali da Sarajlije posalju voz u Sandzak sa porukom "Sandzak je Bosna"? Sigurno ne bismo mirno sedeli. Poruka svim jadnim politicarima na Balkanu: prestanite vise da izazivate vestacke sukobe i pustite ove napacene narode da zive. Ovamo Hrvati prave haos oko cokolada i koketiraju sa ustastvom, onamo Dodik daje neke nerealne izjave koje bi bilo bolje da je zadrzao za sebe, sad mi saljemo voz sa politickom porukom na Kosovo... Opet neko ludilo svuda. Dokle vise? Ali, Veliki Vodja je prevazisao samog sebe ma ovoj konferenciji, po drami, tonu i teatralnosti. Strasno sta nam rade, u zdrav mozak.

valensa

pre 7 godina

Još jedan spektakularan gaf premijera. Ako nije želeo eskalaciju, zašto je onda napisao na vozu "Kosovo je Srbija"? Ovako je poniženje koje je doživeo još veće - Kosovo je Srbija, ali ne dalje od Raške ...

milan

pre 7 godina

Ovako je pičeo građanski rat u SFRJ.Prvo je Milošević slao Šolevića i com da šire "istinu" o Srbima na Kosovu na mitinge u Zagreb,Ljubljanu,Novi Sad,Podgoricu.Zato su Hrvati i Slovenci da bi se zaštitili izabrali krajnje desničare .Tuđman,Drnovšek,Janša su deca Miloševića.

MilosSrbija

pre 7 godina

Nazalost, veoma neinteligentna provokacija sa nase strane. Voz kao voz je dobra stvar i to je i redu. Medjutim, s obzirom da zvanicnici nase zemlje ne mogu da kroce na teritoriju Kosova bez dozvole Pristine (neki ne mogu nikako) slati voz sa srpskim simbolima i natpisima "Kosovo je Srbija" jeste potez koji je od samog pocetka osudjen na propast. Srbiju beskrajno volim, mislim da medju nama ima divnih i nadasve pametnih ljudi, zato mi je zao jer ovom zemljom vec decenijama upravljaju mahom nesposobni, nestrucni i pre svega nacionalno neosvesceni politicari. Kosova nikada ne smemo da se odreknemo ali ga ovakvim potezima ubrzano gubimo. Politicari, budite pre svega Srbi, potom muskarci a na posletku dovitljive diplomate koje ce sitnim pravovremenim provokacijama naterati vodu na nasu vodenicu i izazvati pogresan potez druge strane. Sve ovo mi je smesno, i navodi na zakljucak se vasi interesi i ideali nekako ne poklapaju sa interesima i idealima nas, obicnog naroda koji voli ovu zemlju, i cuva otadzbinu jer drugu nema i ne zeli!

sram te bilo

pre 7 godina

Napisete na vozu Kosovo je SRBSKO,okitite ga svetinjama iz nase pravoslavne vere, svi vi sedite u Beogradu a neduzan narod i novinare saljete istim primitivcima kakvi ste i sami.
Dobro nisi izjavio da je bio spreman daljinski atentat na tebe.

perica

pre 7 godina

ja ovde vidim samo da se blize izbori pa se krece kao i uvek sa pronalazenjem izgovora tj da se skrene paznja za ekonomsku situaciju u zemlji i totalnim fijaskom svega sto ovi na vlasti rade! Ista je prica kao i sa drzavnim neprijateljima, automobilima punih oruzja, kao i hrvati sto koriste Seselja u svojim kampanjama.. Ovo je Balkan

Nikola

pre 7 godina

Da ste poslali normalan voz, možda bi i prošao.
Ovako me sramota kao Srbina, na šta smo spali i na koji način pokušavamo da nešto dokažemo.
Zaista dno.

Војин С.

pre 7 godina

Воз(ило)

Обичан путнички воз Железница Србије не изгледа као овај који је јутрос из Београда кренуо за Косовску Митровицу. То знају сви грађани Србије који су икада видели воз на нашим пругама. Можда су га зато помешали са тенком или оклопним возилом. Реакција оправдана, али претерана.

duh sa sekirom

pre 7 godina

železnička linija kraljevo-kos. mitrovica funkcioniše već 10 god. i ova nova linija bi sigurno značila puno, i nije mi jasno žašto su morali da išaraju onako voz i isprovociraju reakciju...a ovo govorim kao neko ko ide u crkvu.

draginja

pre 7 godina

U cijoj se bolesnoj glavi rodilla ideja za"cirkus voz"?
Od kojih para je to placeno? Koliko to kosta?
A sto mislis da ce neko krenuti u novi rat,racunaj da ti budes na celu kolone,tvoja familija i clanovi sns-a (nisam ni za njih sigurna)

Hidrocefalus

pre 7 godina

Tako je! Siri mrznju i paniku. Faktor stabilnosti u regionu. Ide okolo i izaziva incidente. A posle donosi velike odluke!

Narod nek prezivljava na minimalcu. Bolje nije ni zasluzio kad ovakve trpi na vlasti.

Kosovo nije Srbija

pre 7 godina

Vucicu ne glumi vise neku zrtvu. Sta si ocekivao da posaljes na Kosovo elektronsku crkvu i da provociras iz cista mira, lepo su te Rusi naucili da uvaljivas svoj narod. Sramota. Ostavka je jedini castan potez posle ovog brukanja.

nessa

pre 7 godina

ne kontam budalu koja je oslikala voz tacnije kretena koji dao naredjenje za to..svako normalan bi znao kako ce da reaguju albanci..ovako smo se opet izblamirali oni ce reci da smo mi krivi zbog natpisa a da nije bilo tih natpisa mi bi bili na konju sad smo na magarcu..ko je budala koja je ovo izrezirala?

Shirobon

pre 7 godina

Kazem ja da njima ne treba opozicija nikakva. Ovakav debakl, ovakvu sramotu. Opozicija niti moze da smisli a ni da plati nekom da odradi. Sami sebe ukopavaju smeju im se u lice SVI!!! Covek nije sposoban bio ni da bazen na pinkiju puni vodom. Smesan i tuzan i najvise prost kao noc covek.

miki

pre 7 godina

Ovo nije voz nego je pututujuca crkva. A natpis na vozu "Kosovo je Srbsko' napisan na latinici umesto na cirilici.
Jos su samo kondukteri trebali prodavati svece i u vozu stavti posude sa p[eskom u koji ce se zabosti prisluzena sveca,
Sve u svemo podseca me na epizodu sa dronom na fudbalskoj utakmici

razuman

pre 7 godina

Ovde nismo problem mi što šaljemo putnički voz,nisu krivi Albanci koji rade to što rade već godinama,od paljenja crkava itd nego EU koja na sve to ćuti i ne osuđuje ni na koji način Albance pa čak ni rečima!
NE U EU!!!!!!
(Idi begaj, 14. januar 2017 19:40)

Ovde nije u pitanju "obični" putnički voz nego "politički" putnički voz! Zašto nam je trebala ova maskarada? Da sebi zabijemo autogol? Jel EU poslala taj voz sa namerom da provocira? Zašto nikada u EU? Imamo najveću robnu razmenu, koristimo njihove fondove, okruženi smo zemljama EU i NATO. Vozimo nemačka kola, tražimo posao u EU, letujemo u EU, decu šaljemo na školovanje u EU i Ameriku! Ostavite emocije, okrenite se interesima i opstanku za buduće generacije!

Risto

pre 7 godina

Kako me ovo navodno preventivno delovanje podseća na devedesete. A da pokušamo sledeći put poslati voz neutralne vanjštine? Ovaj je baš provokativan...

Skywalker

pre 7 godina

Siguran sam da nema govora o tome da je bilo ko, a narocito neki Albanac, minirao prugu i to na nekoliko stotina metara od prelaza i u okruzenju gde u poluprecniku od 50 km Albanaca nema. Vest o miniranju je naravno proturena iz Bg kako bi bilo lakse opravdati to sto voz nece uci na Kosovo. Ako i ima kao neki snimak onda su to clanovi SNS-a snimili sebe, naravno, daleko od toga da su postavili eksploziv, jos bi nam samo to falilo. A uveren sam da je samo pustena prica i da nikakvog snimka ni nema.

Veroljub

pre 7 godina

@Au kakva smejurija od predstave. Ne kapiram poentu slanja za Pristinu voza na kome pise Kosovo je Srbija? Koja je svrha?
(targus, 14. januar 2017 19:51)

Pa svrha je da das super izgovor Albanskim specijalcima da dodju i ostanu u tom delu, sto pre 6-7 godina je bilo nezamislivo, pre nego sto smo pobedili odricanjem i od ono malo suvereniteta sto smo imali na severu Kosmeta. On je igrac za njih, a ne za nas. Kada cete to shvatiti?

Ogi

pre 7 godina

Po Briselskom sporazumu uslov za firmiranje Zajednice Srpskih Opstina(u okviru Vlade Kosova),znaci na svim institucijama :Skole,bolnice pa i Zeleznice na Severu Kosova...pisace Zeleznice Republike Kosova,uslov je rasformirati paralelne institucije.Znaci nema niceg vezanog sa Beogradom.Ako smo potpisali cemu cudjenje!Mole Boga da se ne sprovede dogovor,da ne bi saznali sta je dogovoreno.

Dejan

pre 7 godina

Tek je januar, izbori su za tri i po meseca, a cirkus uveliko traje... Pred predsednicke izbore 2000. glavna vest je bila kako u Srbiju upadaju agenti francuske obavestajne sluzbe sa namerom da izvrse atentat na tadasnjeg vrhovnog vodju, i "izazovu nemire", a to nam je sve tada "otkrio" Goran JUL-ovac, praveci predstavu u medijima. Bojim se da ce ga ovi prevazici...

Ostavka

pre 7 godina

Dosta, bre, Vučiću!

Dosta više histerije, izazivanja, srljanja, rušenja, glupiranja...
Dosta više Vacica, Djurica, Vulina, Gasica i ostalih neandertalaca.
Dosta više prijateljskih zemalja i onih koje to nisu.
Dooosta! Dosta!

Ili radi šta treba i kako treba da digneš ovu zemlju iz pepela ili se tornjaj u vrazju mater iz koje smo te izvukli!

Ko si bio pre 2012? Šta si bio? A sad si gospodar naših života.

Prestani.Dosta je bilo.

Radovan IV

pre 7 godina

Neshvatljivo da čovek koji je imao jasan plan za Srbe kao Radikal sada prodaje neke Evropske priče kao da je transplantirao glavu. Znamo da nije i znamo da sada sve radi da ga Hag ne potražuje kao Šešelja, sve radi isključivo radi sebe uz ogromno foliranje i po bilo koju cenu koju mi ostali moramo da platimo. Da je u njemu bilo neke stvarne miroljubive kreativnosti to bi se već davno pokazalo. Kao i Dačić i gomila drugih, i Vučić ume da pliva samo u mutnoj vodi kriza i ratova, gde se ne vidi šta se radi ispod, a iznad ko fol sve čisto. Srbi hoćete li ikada naučiti da birate ispravne ljude, vredna ljudska bića s karakterom, osvedočene znalce, vaspitane i obrazovane,da vas takvi vode - pazite, sve ih je manje. Samo takvi vas mogu i dovesti negde..ovi ostali, samo iz slepe u slepu ulicu, bez izlaza, u krug jure sopstveni rep, a vreme prolazi. Nikada oni neće pokrenuti vas, a samo svi vi zajedno možete dalje...oni to jednostavno ne znaju. Dodik će napraviti novi rat, a radikali to jedva čekaju da se desi, ponovo vanredna stanja, opasnosti, još jača besparica, kriminal ko devedesetih...

Đole

pre 7 godina

Vi ste krivi. Znate na sta su albanci sve spremni A vi voz koji je najlakša meta za teroriste naslikate freskama i napišete Kosovo je Srbija.
(Dule Pacov, 14. januar 2017 19:31)

Krivi smo mi. Otkud svi ti paraziti što su nam zagustili?
Nemoj stari moj, krivi smo mi što smo ih pustili!

N3k0 tam01

pre 7 godina

Za šta ja plaćam porez i dažbine... Rata neće biti, ne potpaljuj narod a i ako bude ja sigurno neću ratovati, neću da i meni ukradete mladost kao mojim roditeljima. Neko je spomenuo kosovske autobuse što prolaze Srbijom, na tim autobusima ne piše kosova republik. Bolje bi bilo da gledate prave probleme u Srbiji nego da se zamajaveta glupostima veliki vođa je uspeo u tome... hleba i igara još jednom... a ove sendvicbotove kako nije sramota ja ne razumem kako vas nije blam?

NBGD

pre 7 godina

Hoce li narodu ikada dosaditi ratovanje zbog nekih gluposti. Sto bi rekao moj brat koji je bio na ratistu:u prosli rat smo usli punih stomaka svi,a sada ako zaratujemo ima da se grizemo :-(

Vlad

pre 7 godina

A cekajte, sve ja vas razumijem koji kazete da je normalno da ce reagovati na voz ali sta imaju koji djavo ALBANCI da reaguju na to ? Pitam tebe drzavljanine Srbije. Otkud njima to pravo. Jos uvijek je Kosovo nedefinisana stvar ako se ne varam a ne Albanska svojina, ali ti si daleko od Kosova i Metohije pa ti je lako da pises sve protiv sebe i svog naroda
Izgleda da je nas najveci problem i zauvijek ce ostati to sto mi sami sebe najvise mrzimo ! Bas mi je nekad tesko i sramota me nasih predaka koji se sad okrecu zbog vas koji mrzite sami sebe :-(

kale

pre 7 godina

Ovi ljudi su najobičniji cirkusanti.Organizuju predstavu za predstavom samo da bi odrzavali tenziju i lažirali sukobe sa svima.Sasvim su bili svesni da onakav voz nece uci na Kosovo ali sukobi im trebaju jer stado koje je gladno treba stalno drzati pod tenzijom i u strahu.Radikali znaju da vrse vlast samo u uslovima raspirivanja straha, mržnje i traženja spoljnih neprijatelja i domaćih izdajnika.U normalnim uslovima mnogo lakše se primecuju lopovluk nesposobnost i korumpiranost segamega doktora.

Punisher

pre 7 godina

Naslov ne odgovara trenutnoj situaciji, trebalo bi"Ratne igre velikog vođe..."
Koje zamajavanje osiromašenog naroda, pa sve ovo može opasno da nas košta, da ne misli dotični da nas brani onim neletećim šklompocijama od Migova ,samo da im predhodno oslika po koji ikonostas i spremni su za paradu!

Biljana

pre 7 godina

Bolje da ste poslali miniran voz, nego ovako ispisan. Treba da odgovara svako ko je ucestvovao u osmisljavanju i realizaciji akcije slanja ovakvog voza.

arsuz

pre 7 godina

Ovo me podseća na ,, ničim izazvan narod ''. Već znate na koga mislim. Pa zar nismo na tu foru već jednom izgubili,zar nisi nešto naučio Vučiću.

blic

pre 7 godina

Sve su to lazi jel niko nije ni video voz sa kosovske strane niti je neko pokusao da ubije nekoga.

sada naravno treba da opravde svoju glupost pa kao i uvek Albanci i sukobi sirih razmera.

Skoro mesec dana samo provociraju susede sa svojim izjavama pa se posle cude zasto su svi drugi protiv.

Bata

pre 7 godina

Pa stvarno, pa kako su oni zli, ti sa Kosova, a mi bi u Beograd ili bilo kom srpskom gradu sa cvećem dočekali voz iz npr Prištine iste unutrašnjosti, samo spolja sa velikom albanskom zastavom i natpisima na 21. jeziku "velika albanija" i "kosovo republika"... koga lažemo? Nije problem u vozu ili ikonama (iako lično smatram da je reč o zloupotrebi istih, kojima nije mesto tu, bar ne u tom obliku i toj količini), problem je u provokativnom pokretnom bilbordu koji prosto poziva na neki problem... Pa mi smo bili besni zbog malog drona sa malom zastavom sa još manjom mapom neke tamo velike albanije, a šaljemo veliki voz sa velikom zastavom Srbije sa porukom na 21om jeziku, pa i albanskom...
A uskoro će izbori, ovi kao da svesno pozivaju onih 49% apstinenata da izađu i glasaju za bilo koga osim njih... SRBIJA ŽELI MIR, POSAO I OPSTANAK, A NE ŠARENE VOZOVE, INAĆENJA, POZIVE KOJI MIRIŠU NA RAT I SVE BROJNIJA ISELJAVANJA MLADIH U INOSTRANSTVO!
ps. dragi botovi, razmislite pre nego lupite minus da li vaša deca, muževi, braća, očevi i ostali članovi porodice i prijatelja zaslužuju još jedan rat...

kolega

pre 7 godina

sad listam komentare i uvidjam da su svi protiv rata i vecina protiv vucica i da takvi komentari imaju i po 3500+ i 1300 -
medjutim nisam uspeo da nadjem ni jedan komentar sa obrnutom statistikaom odnosno sa podrskom ratu i vucicevim potezima pa se pitam ko onda lupa ove minuse.

i

pre 7 godina

Objasnite mi nesto. Briselskim sporazumom je uspostavljena granica sa Kosovom. A vi saljete voz bez odobrenja kosovskih vlasti koje kontrolisu tu granicu? Kako?

Čovek je zreo za odlazak iz politike

pre 7 godina

Oživeo je radikalsko podmuklo oružje - nedostojanstveni nacionalizam, a ovi levaci koji mu u medijima daju vetar u pocepana jedra nisu ni svesni da srbovanje pripada vremenu oslobađanja od osmanske vlasti.

Prota Mateja

pre 7 godina

Kakav kukavička odlika "hrabrog" premijera Srbije!? Onaj zločinac Tači je državnik dok je ovaj naš samo za rialiti šou. Zaista je dosta više ovog glumatanja. Ako misli da će mu ovo podići ugled u narodu grdno se vara. Taj voz ili nije trebao ni da ide u KM ili je trebao da ode po svaku cenu. Ovako je Vučić pokazao još jednom da je samo jak na rečima i to pred novinarima. Rusi i Kinezi ima da mu se smeju a Amerikanci već uveliko prave budalu od njega. On da je imao hrabrosti nikad ne bi nastavio stopama DSa i potpisao briselski sporazum već bi poništio sve ranije štetne odluke. Ovako dobili smo šmoklju na čelu države koji samo Srbima sme da drži lekcije.

Prishtina

pre 7 godina

Dragi prijatelji. Ja sam albanac iz pristine imam dosta prijatelja srba iz srbije bosne kosova. Medju najnoljim drugovima su mi dva srba.Nikad se ne provociramo i odlicno se razumem i puno vremena provedemo zajedno svi... ovaj voz ne treba bas nikome Jeste provokacija i to nepotrebna,skroz bezveze a pogotovo za ozbiljnu drzavu! Ali znam da alo se pita narod srbski onda se ne bi izsarao taj voz tako. Pozdrav i bez lutnje

Jovan K

pre 7 godina

Predizborna kampanja u punom jeku! Na znajuci kako da opravda svoju nesposobnost AV radi ono sto najbolje zna, izaziva sukobe, huska narod na pobunu, preti praznom puskom, igra se vatrom...Opet ce izazvati sukob, izvuci se od svega a narod ce da skupo plati ceh.
AV I njegova klika su "idealan partner" predstavnicima Kosovskih Albanaca, ekstremnim Muslimanima iz Bosne, Hrvatskim ekstremistima, US government, EU administration, "braci Arapima"....

Miro

pre 7 godina

Hajde bre ljudi,Srbi,Albanci, Bosnjaci Hrvati i svi ostali, skidajte te delinkvente sa vlasti,dosta je bilo krvoprolica,gladi,bijede,raseljavanja,pljacke narodne imovine i bezanja po svetu da bi nasli komad hleba.
Ne morate da zivite zajedno ali bar kao komsije mozete da zivite u harmoniji jedni sa drugima. Ratovanje i mrznja samo pune dzepove onima koji vas guraju na to a vama samo pune groblja dok vam domovi i dzepovi ostaju prazni. Pamet u glavu narode moj.

doktor

pre 7 godina

Debakl despota u utakmici koja nije ni trebalo da se odigra! Voz da nije isaran usao bi bez problema! Ali tako ti je to kad politiku vode ....Zao mi je naivnog naroda iz voza,ali mozda i nije ja u isti nikad nebi usao jer sam znao sta ce biti... Djuric izasao u Topcideru-toliko o junaku

Dragan

pre 7 godina

Aleksandar Vucic, olicenje apsolutizma, spina i ratnog huskanja.
Zar je bio dobar momenat za ove stvari.Voz je nesmetano saobracao od Kraljeva do Mitrovice, a sada je gospoda htela da se malo pokaze .
Naravno da su albanci ovo shvatili kao najgoru provokaciju u najgore vreme.
Bravo za Vladu, nadam se da ce njeni clanovi ispastati, kao sto ce sada ispastati srpska zajednica na Kosovu.
Sramota!!!

nexho

pre 7 godina

veliki mirotvorac A.Vucic, srbija na svaki i na vise nacina pokusava da utice na srbe van svojih granica, preko hrvatske banja luke do k.mitrovice, nisu nevine ni suprotne strane ali ipak ekipa koja je na vlasti u srbiji Toma, Vucic, Dacic imaju na svojim ledjima sva desavnja od 1991do danas, nose tesko i breme neispravne politike

igo

pre 7 godina

Kako Srbi imaju pamćenje do juče u podne evo jednog podsećanja kako radikali vide patriotizam. Gospodin Šešelj, tzv. vojvoda je sa svojom partijskom svitom početkom devedestih godina sa po dva autobusa punim folklornih "četnika" obilazio gradove na Kosovu i Metohiji gde je širio danas osećamo koje ideje. Skupovi su se održavali uglavnom u domovima culture gde su na tu "promociju" uglavnom dolazile lokalne bitange. Tako je čovek koji NIKADA nije ništa dobro uradio za građane Srbije iza sebe sejao seme mržnje. Nemojte se čuditi kada današnji učenici po istom scenariju, još sa dodatim savetima jedne moralne nakaze u obliku bivšeg engleskog premijera, čine ovakve gluposti I po pravilu na štetu običnog čoveka.

Milioner

pre 7 godina

Albanci rekli da voz nece uci na Kosovo i voz nije usao na Kosovo. 
Mislim da je i amebama jasno da ova vlast nema nikakvu moc ni snagu da bilo sta uradi sem da provocira medijski prostor na ovaj nacin.Pretili obicnim corkom i na kraju taj corak nije ni opalio pa su ispali smesni.
(Che, 14. januar 2017 19:10)

A kad smo imali snagu za bilo sta? Ovog kao I svakog do sad sami smo birali. A to kako pobedjuju znam I sam. Dodjes u moj gradic obecas svima posao I seljaci se prime. Nikad u zivotu necu da glasam I mislim da je bolje da se da ljudima do 25godine da glasaju dok im nije ubijena svaka nada za zivot. Ovi stariji padaju I za kinder jajce.

mm89

pre 7 godina

Sta sve rade ovi politicari.. To treba proterati iz zemlje! Provokacija sa vozom,pa sad neka nastradaju nasi ljudi po Kosovu zato sto su provocirali glupim vozom. A to je da se zamazu oci narodu po Srbiji,da ne vidi narod kako bedno zivi,nego da se usmeri paznja na Albance,kao oni sad hoce da nas uniste... Kakva sramota,zao me je sto se moj narod ovako muci,gledam i ne verujem...

Puf

pre 7 godina

Izazivaće on još mnogo ovakvih incidenata pred izbore, pa će Srbi da se nalože a onda će vođa da potpiše i što treba i što ne treba. Narode ako imaš mozga ovom prilikom izađi na izbore inače ti deca pobegoše. 400 000 mladih bez posla a on šalje išarani voz da glumi patriotu. Sramota bre!

Grunf

pre 7 godina

Nikakve ratne igre nisu u pitanju.Taj voz je običan pokretni bilbord,znak za početak političke kampanje.To što ga je neko oslikao onako kako ga je oslikao,mogao je da stavi logo SNS-a.Cilj ovoga je samo skretanje sa mnogo drugih stvari koje ovo društvo muči.Piše se o Haradinaju, vozu, čokoladicama, ali nema ni jedne reči o nezaposlenosti,niskom kupovnom moći,Savamali...Sad su svi zaboravili atentat koji se spremao na Premijera.Napad na predsedničku kolonu i po nekoliko puta,Šta je neko očekivao da će tkz.vlasti KiM pustiti taj voz da prodje.Tu bledu kopiju već odavno usavršenih političkih igara da prvo sve zakuvaš posvadjaš dva oka u glavi pa se pojaviš kao čuveni očni lekar i svi progledaju je ispala po meni smešna.Deco moja omladinci SNS-a ovo je sve već vidjeno toliko puta i svaki put smo dobili po nosu.I danas dobijamo i Vi sa svojim rodteljima ispaštate nepromišljenost političara.SHvatite samo ovo kao predizbornu kampanju i ništa više.Šta danas ili bilo koja stranka može da Vam ponudi kada su bili u svim mogućim kombinacijama.Ovi se setili voza koji je oslikan kulturnim nasledjem zaštićenim od Unesca.Pa mi nemamo voz od Beograda do Pančeva.Pa koliko bi inače taj bilbord voz putovao BG-KM.Dan i noć.Sa svim mogućim bezbednosnim rizicima.Potpuni politički promašaj.Dqakle trese se stolica.Imam dilemu Premijer ili Predsdnik.Ostaje još jedna stvar-napraviš haos proglasiš ratno stanje i nema izbora do daljnjeg.Ostaje sve isto.

qwak

pre 7 godina

Po mom misljenju, postoje samo dve opcije I one su podjednako zastrasujuce.
1 - neko pametan je smislio da posalje 'okicen' voz i mislio da ce to da prodje uz od pocetka upitno uspostavljanje dir. linije. Ovo moze samo da pokaze inteligenciju I dalekovidost onih koji nas 'vode'.
2 - ovo je uradjeno namerno, po necijem diktatu (imam omiljenog kandidata, ali ne bih ga pominjao :-).
Zakljucak: vode nas ili nesposobni, ili strani placenici (ma kakav oblik placanja bio); ili, sto je najzalosnije - oni su oba.

zoran

pre 7 godina

Ovoga ili neko gura da se napravi novi rat, ili nije svestan koliko je smeshan..??? Ovakvog demagoga majka ne radja dva puta.
Da li ce Rusi i ovde probati svoje oruzje sa daljine...recimo ispaljivanje raketa iz Sredozemlja - pravac sveta srpska zemlja - ?? Da li je pao dogovor izmedju njih i Trampa, pa taman do 20. 1. 2017 da zakuvaju a onda udri. Ne znam, ali ovo sto ovaj radi nekako ide ka sukobu. Malo nas treskao NATO, a sada malo Rusi...sta fali..."veselje"...
Jadan narod sa obe strane.

NisamBasLjubitelj!

pre 7 godina

Sad Vucic imitira Milanovica. Malo nacionalne tenzije, malo podgrejanih neprijatelja za novi pocetak neprestane politicke kampanje. Jedva cekam da vidim kako ce ovo da iskoriste ovo kroz neki mesec (prosto divim se koliki je covek manipulant).

Mare

pre 7 godina

Ok znamo da je spin i skandal majstor i da od miša pravi slona gotovo uvek. Ali ovo što kaze da su Albanci hteli da izazovu sukob, spreman sam da potpisem da je istina. Mislim ljudi pricamo Albancima, kao da ne znamo sta su sve radili, kakve su zlocine do sad činili i šta rade da bi proterali Srbe sa Kosova.

Jedino sto zameram je sto je voz uopste ovako nakindjuren politickim porukama krenuo na Kosovo. Znali su da ce Albanci reagovati nasiljem kako uvek rade. Bolje bi bilo da su u Beogradu svecano ispratili obican voz i onda kad stigne u Kosovsku Mitrovicu objavili "Prvi voz nakon 18 godina iz Beograda je stigao u Kosovsku Mitrovicu". Prvo izbegli bi ove incidente, drugo uspeli bi sa dokazemo Pristini da ne mogu da uticu na nase odluke. Ovako se sve suprotno desilo. Nesposobna vlast.

Trx

pre 7 godina

Kod nas veliki vodja Vucko zaustavio voz. Kod njih veliki vodja Zmija zaustavio voz. Ocigledno ni jedan ni drugi nemaju bas velike izglede na predstojecim izbora...

Agron

pre 7 godina

Bas sada slusam Tacija kaok se hvali da je on naredio da se zaustavi voz. Pre njega se hvalio i predsednik kosvske vlade Mustafa. U Pristini vlada uverenje da je ovaj voz zajednicka rezija Aleksandra Vucica i Hasim tacija sa ciljem da se ojaca politicka pozicija potonjeg da ne bi, kojim slucajem, opozicija pobedila na izborima.

triplem

pre 7 godina

kako se sprdaju sa nama i jedni i drugi. bukvalno uniste svega cega se dohvate. Sada ljudi nemaju i na taj obicni "svetovni" voz koji je bio jeftinija alternativa skupom autobuskom prevozu koji kontrolisu lokalni patriotski biznisi.

lule

pre 7 godina

"Veliki brat" bi da oživi lik Cara Lazara, ali mu niko nije rekao da je isti taj Lazar bio na čelu vojske, i da nije sedeo u svom "kabinetu" u Krševcu. Grej se tu pored toplih radijatora, kad ti je već "Bog" dao da uživaš, i pusti nas obične smrtnike da prezimimo ovu zimu. A kad ugreje, mi ćemo već da izađemo napolje i da ne gledamo i ne slušamo vesti.

Rade

pre 7 godina

Imam samo jedno pitanje za AV, u kakvoj su korelaciji njegova stalna navodna zalaganja za smirivanje tenzija sa farbanjem voza svim ultra-srpskim simbolima?

dejvid

pre 7 godina

Kad je pobedio na izborima prvi put, Vucic kkao mlad covek, mislio sam da ce uspeti da pobedi provincisku politicku retoriku. Ali izgleda da ne moze nikako da se udali od toga. Voz je u nizu gresaka prema politici o Kosovu, koju sprovodi njegov ,,spin dr,, Djuric. Potpuno sa iznenadjen rtnom retorikom Vucica, koji npr kaze: ,, niko ne sme da ubija srbe na Kosovo,, Na Kosovo nit iko misli da uradi to, jer srbi su susedi albanaca vekovima i zajedno su ziveli. Izgleda da Vlada Srbije nema sta da nudi srbima na Kosovu se ratnih pretnji.! Ostavimo tu retoriku, krenimo napred u dobrosusedstvo sa prvim komsijama,

nevski

pre 7 godina

Mene samo jedna stvar zaista fascinira,koliko je On kreativno destruktivan,a,iz toga proizilazi tuzna cinjenica,narod je kompletno idiotizovan!

Mada,s obzirom na moralnu eroziju od devedesetih na ovamo,jedini idiot sam ja sto se uopste cudim tome...

SrBin

pre 7 godina

Kako da bilo koje prevozno sredstvo (u ovom slucaju) voz moze da bez bilo kakve najave i bez ikakvog sporazuma o zeleznickom saobracaju udje u neku nezavisnu drzavu. Pa zamislite kada bi sada neki voz iz Madjarske hteo da prodje kroz Srbiju tek onako...

Mirko

pre 7 godina

Ne mogu da verujem da nas ovaj čovek tera u novi rat! Braćo Srbi dosta smo ginuli i dosta krvi prolivali, ne dozvolimo da nas političari opet zavade sa komšijama, pa da se posle opet oni slikaju sa ostalim "mirotvorcima" dok će srpske i albanske majke da kukaju za svojom decom! Dosta je bilo ratovanja!

Pol Pot

pre 7 godina

Sledeci put posaljite za Mitrovicu onaj BG voz, on je toliko isaran da svako na njemu moze da nadje tekst koji mu najvise odgovara i nema problema....

napuderisani dendi

pre 7 godina

Ovo je opasnije nego što izgleda.
Ovo nije slučajno.
Ovo je planirano ali ne id Albanaca već od Vučića.
To je dokaz da je došlo do definitivne odluke okretanja prema Rusiji (mene ne čudi jer EU je pred raspadom).
Nije problem u zaokretu prema Rusiji već u mogućem novom ratu (u kojem bi Srbija sad realno bila u prednosti i verovatno pobedila uz pomoć Rusije). Zato migovi. Zato baza u Nišu. Ipak bolje bi bilo da se reši bez rata.

alex

pre 7 godina

šta se uzbudjujete, Srbija je samo testirala komunikaciju i akcije policije kosova ovom prvokacijom. Trebalo je sagledati komandni lanac albanaca i vreme potrebno da se mobilise i prebaci policija iz jednog kraja kosova na drugi, angažovana tehnika, putevi kojima se kreće, itd.. Naravno da je prvokacija kad se akcija najavljuje nekoliko dana unapred...

Zvezdan

pre 7 godina

Ja sam za podelu Kosova zato sto ne mislim da ovako moze dalje ici. Ni jedni ni drugi nisu pametni u ovoj situaciji. A sta se ovog voza tice: koja fenomenalna glupost. Da li bi mi dozvolili Kosovski ili Albanski voz na kojem stoji ispisano "Kosovo je nezavisna Republika" da udje na teritoriju koju mi kontrolisemo? Kakve jadne decije igre! To ce nam upropastiti onaj dobar imedj koji smo postigli zadnjih godina...

b

pre 7 godina

Ja mesecima pricam da je nenormalno i sumnjivo da se botovi posebno trude da udare sto vise minusa na antiratne komentare.
Znaci iz nekog razloga neupuceni citalac treba da pomisli da se vecini naroda ratuje.

igor

pre 7 godina

Smesno i jadno sve ovo. Blize se predsednicki izobri. Sutra svoju kandidaturu objavljuje Vuk Jeremic, a vec je objavio Sasa Jankovic. Panika je velika i treba to napasti nekim nacionalizmom, i slanjem voza, ni manje, ni vise nego iscrtanim Kosove es Serbie...tj Kosovo je Srbija, na albanskom, a i srpskom jeziku..pa ko je normalan mislio da ce to da stigne u Mitrovicu. Pa Marko Djuric sef Kancelarije za KIM sisao posle dve stanice...a patrijota i desnicar Vacic bio u vozu..sve je ovo radjeno zbog izbora, da se pokaze ko su patriJote. Blizi se kraj..jos par meseci i menja se vlast..bilo Jankovic..bilo Jeremic...

običan svet

pre 7 godina

Nije problem ako su to samo predizborni spinovi (dobro, problem je ali ne tako strašan). Ali problem može da postane velik ako se umešaju neki opasniji momci, Radikali, Dveri, Naši, navijačke grupe i sl. Dovoljno da padne jedna mrtva glava i da onda krene žestoko sa obe strane. Ne treba se igrati vatrom. Ipak moram da podsetim kako je Milanović zatvorio granicu, pa kako je poslao voz sa izbeglicama u Mađarsku, pa razne izjave o Bosni i Srbiji, Sloveniji, Italiji. Isto skoro zaritili sa svim komšijama. U Americi za kampanje isto nije bilo mnogo bolje, uvrede na sve strane. Da se može prespavati kampanje bilo bi najbolje.

dragan

pre 7 godina

Premijera Vučić treba razumeti. Problemi na sve strane iako se mnogo trudi Uvek se dese neke nepredviđene situacije koje zakomplikuju stvar. Te Grci, te Britanci, te izbeglice, te Ameri i Tamp, te komšije, te pritisci iz EU, ekonomska kriza, pa prijatelji Rusi i oni u problemima sa Amerima, sa Erdoganom (ono kad im sruši avion), te Sirija, te odgađanje planiranog datuma na 2027, te međunarodni broj za Kosmet, te Dodik... Mora nešto da se smisli da se ne izgube izbori, jer šta da dođe neko lošiji od AV? Neki spinovi su opravdani, a u nekima je preterao.

Tanja

pre 7 godina

Na Kosovu i Metohiji zive pravi, pravcati nasi ljudi skoro pa nezasticeni! Ne daj Boze da se dignu Albanci pa da se ponovi 17.mart. Da li oni uopste o tome misle? Ove Vuciceve sitne predizborne provokacije apsolutno nikakvo dobro ne mogu doneti.

Rob

pre 7 godina

Radio sam tamo 2 god kao stranac, osim Srpskog imam i Kanadski pasoš. Nemate pojma šta se tu dešava, i dok neki mafijaški klanovi tamo vladaju nema šanse za mir. Da se pošalje voz nema nilakvih problema, al stavite prst u glavu i zamislite kako bi bilo da Priština pošalje voz za Preševo na kom piše da je Preševo Albansko, i da većina putnika su albanski nacionalisti...

Aleksandar Lambić

pre 7 godina

Ovo je bio još jedan ''pametan'' potez AV. 90 godina mi smo bili glineni golubovi. Da li sada to treba da budu naša deca? Hvala čelnicima EU što su zaustavili voz.

Tarabicka

pre 7 godina

Još jedan spektakularan gaf premijera. Ako nije želeo eskalaciju, zašto je onda napisao na vozu "Kosovo je Srbija"? Ovako je poniženje koje je doživeo još veće - Kosovo je Srbija, ali ne dalje od Raške ...
(valensa, 15. januar 2017 03:04)

Tj. "Kosovo je Srbija" samo u tom sarenom kicerajskom vozu i u ustima "velikih patriJota"!

Kosovski Srbi, sedite i razmislite koliko su vas puta iskoristili za svoje prljave igre ovi mesetari, kad dodjete do rezultata i sami cete se zgroziti!

sasha

pre 7 godina

Da budemo iskreni ovo je klasicna provikacija sa nase strane. Nije trebalo biti neki ekspert da se predpostavi kako ce Albanci reagovati na takav voz. Mi smo to lepo spremili uz pomoc Rusa da isprovociramo. Pitanje je zasto to u ovom trenutku. Ovde mi sve mirise da to ima veze sa smenom vlasti u Americi i da su Srbi dobili zeleno svetlo od Trampa i Putina da odvoje severni deo Kosova. Ovaj voz je samo pocetak neceg veceg. Izgleda da je voda krenula na nasu vodenicu kad su medjunarodni odnosi u pitanju i da je vreme da mi izvucemo makar neku korist od novonastale situacije.

Dzordz

pre 7 godina

Kralju, svaka cast, alal vera. Ko god da ti je ovo predlozio , ili ti dao ideju, zahvali mu se, daj mubda bude ambasador u najudaljenijoj zemlji od ove nase, bez mogucnosti povratka!!! Neverovatan idiotizam, gluplje odavno strategije nisam video. Svaka cast!!!
P.S. POSLUSAJ ME

Millennium

pre 7 godina

Ovaj voz je poslat samo sa jednim ciljem. A to je da izazove krizu. Od državnog udara, nalaženja oružja, Hrvata, Makedonaca i Kosova. Ljudi, shvatite, nama koji komentarišemo ovde stvar je jasna. Ali, postoji veliki, zabrinjavajući broj ljudi koji veruje, zaista veruje svemu što čuje na TV-u. Oni kao omađijani sada slušaju šta On govori i veruju mu. Možda je nama smešno, ali ovakve stvari se kreiraju za ljude koji će im sutra omogućiti da opet ubedljivo pobede na izborima.

MilanVG

pre 7 godina

Ja da sam bio na mestu Albanaca, pustio bih voz da prodje. Posle bih na svim tim jezicima dopisao "bilo". Ispalo bi Kosovo je bilo srpsko. I tako bi ga vratio Vucku. Cista manipulacija AV-a.

Idi begaj

pre 7 godina

Ovde nismo problem mi što šaljemo putnički voz,nisu krivi Albanci koji rade to što rade već godinama,od paljenja crkava itd nego EU koja na sve to ćuti i ne osuđuje ni na koji način Albance pa čak ni rečima!
NE U EU!!!!!!

Vlada

pre 7 godina

Nista mi nije jasno ovde pise da je Vucic licno zaustavio voz a na drugom naslovu da je Taci ucinio sve da zausavi voz? Jel to Taciju vise nije znao kako pa zamolio Vucica da obavi taj nezahvalan posao. Inace Mateji Misicu je ovih dana potrebna pomoc, pa bih zamolio ekspediciju iz voza kad im refundiraju karte da urade nesto zaista korisno sa tim parama i poslaju sms 27 na 3030.

Aleksandar

pre 7 godina

Nesto mute debelo. Ne dogadja se ovo slucajno bas kad se presednici menjaju kad je Nato konfuzovan I kad obavestajci daju ostavke. Ovde je neko namigno nekome da nadje razlog da se vojska posalje na sever Kosova pa da se govori o podeli Kosova kao realnosti novoj. Tachi u Americi izvuko dupe zbog Haradinaja I ovoga cirkusa. Ovo je sve planirato sa obe strane kako bi narodu se lakse serviralo podela kao jedini moguci izlaz iz svega ovoga.Vidite da se radi za vreme vikenda kako bi se I Nato I Eu nasle u nebranom grozdju kobajagi

pseudo_slucajno

pre 7 godina

Nadam se da ima nekog od svetskih sila, minimum dve, koji podrzavaju ovaj potez. u suprotnom ova predstava je pucanj u prazno.
Trebalo bi da ako ima ozbiljan plan neko sazove sednicu SB UN

Dečko

pre 7 godina

Hm! Šta god ko zvanično govorio i koliko god ja silno želeo da taj voz, baš takav kakav je, dođe ne samo u KM već i u Prištinu, meni ovde neke stvari nisu jasne:
- zar je iko na ovoj planeti pomislio da taj voz ima šansu da uđe na Kosovo?
- čemu pretnja Albancima da ne napadaju Srbe - kad voz nije ni prošao i napada nije bilo. Prolazak voza su Albanci shvatili kao provokaciju i zato mu nisu dali da prođe i to je to.
I tu je kraj ove nejasne avanture (bolje reći blamaže). Ako je plan bio da se uključe Rusi i dalje ne postoji povod za to.

vučkov bot

pre 7 godina

zaustaviti svaki autobus sa kosova po 8 sati zbog provera svakog šrafa i matice, pritiska u gumama, opranog stakla, FT1P obrazca, a onda im omogućiti slobodan prolaz :-) pa nek albanci idu u nemačku preko makedonije bugarske rumunije......

neutra

pre 7 godina

Hajde realno da sagledamo i iskreno da progovorimo. Obe strane su jednako krive za događaj...
Krivica Srbije: Natpis na svim jezicima "Kosovo je Srbija" sto se moze gledati kao pretnja odma, unutrasnjica voza je kao crkva, prosto da mi bude neprijatno ako sam musliman ili jevrej.
Krivica Albanaca: Sto su ludaci pa odma reaguju na provokacije i to bas zestoko, nije to bas ok.

ghugu fmfz

pre 7 godina

Taj voz je možda i potreban, ali trebalo je običan voz i u dogovoru sa drugom stranom. Običnim ljudima treba da se olakša život. E, sad, da li je Srbima iz K.Mitrovice važnija veza sa Beogradom ili sa Nišem, to treba da ljudi koji tamo žive da odaberu. Ako im treba lečenje, ako im dete ide na fakultet, verovatno svi biraju Niš jer je sve jeftinije. Da su Albanci pustili voz bez dogovora verovatno bi voz vozio samo neko kraće vreme jer ne vidim ko bi se vozio. Možda su Albanci pogrešili što su zaustavili voz.

Kinez koji je kopao tunel golim rukama

pre 7 godina

(Ne)postovani premijeru, posto nijeste odgovarali na pitanja novinara: Na sta ste mislili kad ste rekli da su pokusali da miniraju prugu? Eksplozivna naprava je eksplodirala, ali nije ostetila prugu dovoljno ili nijesu imali eksploziv? Ako su minirali, to znaci da redovna linija Kraljevo - Kosovska Mitrovica ne moze da saobraca, dok ne se pregleda pruga ili ce se ugrozavati bezbijednost putnika? Vidjecemo da li saobraca voz naredne nedelje.

Bojan Todorović

pre 7 godina

@ J

U pravu si, komentari ni izbliza ne pokazuju šta STVARNO normalan svet misli o ovakvim radikalskim ujdurmama i provokacijama.

Eto ja sam napisao tri komentara i ni jedan nije objavljen.

Za dva znam zašto nisu. U njima direktno i bez dlake na jeziku govorim šta STVARNO mislim o našoj vlasti i njihovom vladanju.

Ali u trećem sam bio više nego uzdržan i pravim diplomatskim rečnikom sročio stavove i primedbe.
Ni njega nema.

Dakle - u pravu si. Objavljeni komentari nisu pravi odraz stanja u javnom mnjenju.

Bijeljina

pre 7 godina

Bolje biste prošli da ste napisali "Kosovo je i srpsko", a uz srpsku trobojku zalijepili i pokoju zastavu Kosova. Ako voz već povezuje Kosovo i Srbiju, treba da ima obilježja i jednog i drugog. Pozdrav iz Bosne i Hercegovine.

zoran

pre 7 godina

Prvo smo imali da su se Tramp i Putin dogovorili kako ce od sada Rusi da preuzmu nase drzave.
Zatim se hapsi Hari iz Prishtine koji je do tog momenta bio slobodan kao ptica.
Evo ga stize voz koji samo nije imao krst na krovu..

O cemu se ovde radi..? Od koga je ovaj dobio uputstvo da salje voz-uskrsnje jaje..? A, ko je Francuzima sapnuo na uvo - Hapsite Harija..? Nisu ovo odvojeni dogadjaji, a kuda vode..? Miru ili ratu ?? Sta vi mislite..?
Nekako mi lici da ce se posle 20.1.2017 ove stvari ubrzati nevidjeno, a Bondstil iseliti "nenadano". Ne zaboravimo da bivsa administracija ima svoj novac na Kosovu, ne Tramp koji ih ocima ne moze videti. Da li ce ovo biti poslednji ekser u mrtvacki kovceg demokrata, Klinotovih pljackasa..? Da li je Tramp Kosovare vec pustio niz vodu..? Meni tako lici, no sacekajmo jos malo, ali cini se da se ovde nesto opasno valja iza brda.

David

pre 7 godina

Bas me zanima, koliko ljudi od ovih 317 je spremno da uradi nesto po pitanju onoga o cemu pisu? Sedimo kuci i ne borimo se za svoja misljenja i ideje. Zato nam je buducnost siva :)

Bojan

pre 7 godina

Konacno Srbi igraju pametno. Albanaci su se upecali na bucku. Pa voz mamac je i poslat sa obelezijima Unesco da bi ga oni zaustavili i doziveli kao provokaciju. Zasto vam smeta moj komnetar? Cega se plasite??

Provokator

pre 7 godina

Najžešće sam isprovocirao rat a onda sam pozvao na mir i ispao veliki mirotvorac.
Pa ako želiš suživot sa Albancima i mir, zašto to nisi i napisao na vozu.
Otvoreno novo poglavlje u pregovorima sa EU - ratno poglavlje '92.
Jao, majko, što me sramota što sam Srbin.

Kosta

pre 7 godina

Da ne ispadnem neki izdajica srpskoga roda... Ali realno, šta očekujete kada na vozu napišete "Kosovo je Srbija" na 21. jeziku, uključujući i albanski?

Che

pre 7 godina

Albanci rekli da voz nece uci na Kosovo i voz nije usao na Kosovo.
Mislim da je i amebama jasno da ova vlast nema nikakvu moc ni snagu da bilo sta uradi sem da provocira medijski prostor na ovaj nacin.Pretili obicnim corkom i na kraju taj corak nije ni opalio pa su ispali smesni.

Benny Hill

pre 7 godina

A ko je sve poceo?Voz sa velikim Natpisom Kosovo je Srbija?Kako bi bilo da sutra oni posalju voz ili autobusom sa Natpisima Bujanovac i Presevo su Kosovo?kako bi reagovali kod nas?Sami provokujete a hocete da krivite Albance...sramota...Mogli ste da saljete voz bez provokacije i nista bi od ovoga ne bi se desilo!!!!!

penny

pre 7 godina

a mi, kao i uvek, smo naivni i ničim nismo izazvali rekaciju albanaca. ne mogu ni da zamislim kako bi se proveo u srbiji voz koji bi išao iz prištine, recimo, za sofiju preko niša i na kome bi pisalo *kosovo nije srbsko*...
umesto da se olakša život srba na severu kosova i da im se omogućuje da brže i što bezbednije putuju za beograd, od voza i putnika se pravi pokretna meta. a razlog ovom idiotluku je skupljanje političkih poena, apsolutno druga svrha ne postoji...

Spearman

pre 7 godina

Sad kad navale investitori kad budu videli ovu politicku stabilnost na Balkanu. Ko je ovo prouzrokovao? Je li moralo bas da pise "Kosovo je Srbija" na 100 jezika? Licemerno sa nase strane u najmanju ruku.

Метеоролог

pre 7 godina

“Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Priština pripremala ratne igre i da je bio plan da se voz iz Beograda zaustavi i započnu sukobi širih razmera.“

Хм.
А ко је послао воз?

Beojadjen

pre 7 godina

Televisa presenta... počinje predizborni cirkus, kreću afere, neprijatelji, ratovi, spoljna opasnost, terorizam, pokušaji atentata, svesrBski patriJotizam... i šta god još da dodate u ovom nizu, bili bi upravu.

Kako samo sebi više nisu smešni sa ovom dečjom retorikom i ispiranjem i mrcvarenjem ovog gladnog i jadnog naroda?

Mi smo stvarno jedna tužna, zatucana masa.

Dejan

pre 7 godina

Pravo pitanje je kad ce Nemacka shvatiti da je ovaj "konj" isluzen, da se polako okrece odvratnom nacionalizmu koji je zastupao devedesetih, i da je vreme za promenu. Potpisali su ono sto beskicmenjak Tadic nije smeo, posluzili zapadu, proces je poceo, i sad je vreme za normalne ljude koji ce nastaviti/pokusati da od ovog nesrecnog Balkana naprave iole pristojno mesto za zivot. Za ovih pet godina smo unistili ionako krhke odnose sa Hrvatskom i BiH, sa Crnom Gorom oko njenih izbora, predsednik je stigao da uvredi i makedonski narod... Umesto da gradimo bolnice kupujemo borbene avione i tenkove, retorika pocinje da lici na onu od pre 25 godina, Pink je postao ono sto je RTS bio devedesetih... Uzas!

Georgije

pre 7 godina

Ovde imamo dve opcije nema trece:
1. Doslo je do nove preraspodele uloga i igraca na Balkanu od strane velikih sila, pa sada ovi lokalni "lideri" po zadatku sprovode "uvod i razradu" dok bi veliki kao i uvek pravili "zakljucak".
2. Na scenu je ponovo stupio "kompletan idiot"

vise nije bitno

pre 7 godina

Jos jedan poraz. Kad covek pomisli da ne moze gore, oni dokazu da ipak moze. Ako si vec poslao takav voz, sto nisi i obezbedio da dodje do KM. I to jos ide jednom nedeljno. Nego sta nego je provokacija, i zavrsila se nasom blamazom. Opet! I da, a najvecu stetu ce opet da pretrpe kosmetski Srbi kojima je kao fol voz trebao da sluzi.

glup ili bot?

pre 7 godina

Dokle vise sa prosipanjem mrznje prema nama! Sta god da uradimo vama ne valja!
(Mira, 14. januar 2017 22:36)

Pametan covek bi se zapitao da li mozda negde gresi ako ispadne da nista sto uradi ne valja. Mozda bas i nije u rpavu ili su bas svi ostali u krivu?!
Ovo je toliko providna manipulacija da dozivljavam transfer blama. I sto je najgore to je sve organizovano u saradnji sa Tacijem.

PP

pre 7 godina

Kao Albanac nemam nista protiv ikona i "Crkvoza" ali provocirati sa sloganima je nesto drugo. Vec sutra "Crkvoz" moze za Mitrovicu nije da nema vozova za Mitrovicu ali praviti cirkus od toga je najblaze receno glupo. Da je isao voz bez politicke i medijske superpredstave o sloganima i specijalnom dizajnu danas bi bio sasvim obican dan.

zameo ih vetar

pre 7 godina

Izbori tek za tri meseca, a već "skoro" atentat na Vođu, "skoro" rat sa Albancima, kupili migove. Što će još da se desi pre izbora? Možda će Vođa da uspešno odbrani "odcepljenje" Vojvodine? Tu bi mu popravilo rejting. Možda se uspešno Srbija "odbrani" od Hrvatske?

genius

pre 7 godina

Ja vidim 3 varijante:
varijanta 1. Treba rasterati sve Srbe sa Kosova i Vučko je dobio domaći da se napravi sranje i da počne neki šatro sukob koji će rezultirati novim pogromom.
varijanta 2. Neko odozgo je rešio da se Kosovo deli (prečesto strani analitičari pominju podelu u poslednje vreme iako se ništa specijalno nije desilo da to bude tema) ili da se ponovo puca i rekao Vučku da diže tenziju.
varijanta 3. Vučko i Hašim imaju dil - prvi da dobije ove predsedničke izbore, a Zmija da se reši Haradinaja i da se nametne kao tvrd i opasan lider.

Predrag Popović

pre 7 godina

@Podnesi ostavku i idi iz politike, uvodiš nas u novi rat!

Ne bojte se. To su samo njegove igre. Njegovi (naravno uz njegov blagoslov) zakuvaju situaciju a onda on stupa na scenu i u dramaticnoj atmosferi junacki i mudro resava situaciju. Te fore su mu provaljene. On ne sme da udje u TV duel sa Radulovicem a kamoli sa nekim u rat. Smucio se vise svima i na sledecim izborima gubi.

ali baba

pre 7 godina

meni ovo vise lici da srbi (vucic) provociraju albance, a vlasti kosova zele da voz zaustave da ne bi doslo do incidenata ili eventualnog kamenovanja istog od strane albanaca i izazivanja haosa zbog natpisa na istom. kako srbi nisu uspeli u tome, odnosno albanci su sprecili verovatne nerede i postupili 100% ispravno, nas vucko im preti ratom i to ponavlja nekoliko puta u toku izlaganja svog (izopacenog) vidjenja. prosto ne mogu da verujem sta ljudi rade i iz jednog stabilnog mira hoce da izazovu nive ratne sukobe i jos vecu mrznju medju narodom. pocinjem sve vise da se pitam, da li su srbi toliko glup, primitivan i zaostao narod kad dozvoljavaju ovom radikalu, koji je sa njemu slicnima unistio ovu zemlju, da i dalje manipulise njima i unistava zivote njima i njihovoj deci...

vilson smit

pre 7 godina

...samo me zivo zanima sta mutite, cemu ovaj voz sada i cija je briljantna ideja ovo bila..najbolje da malo razmisljamo o ratu, posto nam sve drugo ide kao nikad od velikog praska naovamo..nema nama pomoci, jadni, jadni mi..

brate

pre 7 godina

A da li je neko normalan i pomislio da će albanci da ih puste da uđu? Verovatno mislili da će lično Taci da im organizuje odbor za doček sa sve srpsku pogaču i so. Znao je vodja da će ovako da se završi, ali bolja propaganda i predizborni putujući bilbord mu ide na ruku. A voz je zaustavljen na GRANIČNOM prelazu. Zar ima granice na ulaz u srBsku pokrajinu?

podsecanje

pre 7 godina

Gospodine Vučiću, lepo ste se dogovorili s vladom Kosova oko primene sporazuma za telekom i sada Telekom Srbija radi bez ikakvih problmea ali, kao što ste se dogovorili, po kosovskim zakonima.

Postavlja se pitanje: ako Telekom Srbija radi po kosovskim zakonima onda zašto voz ne treba da krene po istim zakonima? Ako ste se dogovorili da ZSO treba da radi po kosovskim zakonima onda zašto taj voz ne treba isto da krene po tim zakonima.

Dakle ako stvari mogu lepo da funkcionišu kada se dogovarate šta vas je sprečilo da se dogovorite i oko toga famoznog voza a idete još i dalje i provocirate večinu na Kosovo.

I na kraju, zar na Kosovo Srbi žive samo na severu ili ima ih mnogo više južno do Ibra? Pa ako Telekom Srbija funkcioniše i na severu u južno od Ibra može i voz, ali kao i ostalo - dogovorom i bez provokacijama.

Tek tada imaš pravo da se žališ, da kukaš i da optužuješ.

Ljubica

pre 7 godina

Zašto me ovo podseća na 90-te, u kojima su bili isti akteri.
Šta znači poslati voz za koji se zna da će biti zaustavljen...
Narode, vreme je da dobro razmislimo.

Žika

pre 7 godina

Ćuti bre, skupljaš jeftine političke poene pre izbora. Čuj, zabrinut za narod pa naredio da se okrene voz nazad za Beograd.

Nisi trebao da šalješ taj voz dole na prvom mestu. Ispadaš smešan, slab ti je taj politički marketing koji sprovodiš.

Narod nije blesav.

Kvante

pre 7 godina

Pisanje teksta "Kosovo je Srbija" na vozu je apsolutno nepotrebno, voz iz Kraljeva bez svog tog sarenila je bez problema saobracao na liniji sa Severnom Kosovskom Mitrovicom.

avav

pre 7 godina

Auuuu. Pamet u glavu na sledecim izborima. Nasarao voz kao dete zid i poslao ga tamo gde zna da nije dobrodosao tako nafrakan, a onda ga opozvao, jer boze moj, njemu su ljudski zivoti najvazniji. 90ih je imao druge vrednosti, ili mozda ipak iste?! Cirkus, zlo i naopako. Ovoj saradi se mora stati na put na sledecim izborima i izabrati bilo koji drugi bandit, koji ce biti makar malo diskretniji i makar malo manje iritantan i makar malo manje poguban. Kada bih imao gde, sklonio bih svoje dete, samo da ne odrasta uz ovakve hohstaplere. Ahhh

Лајави

pre 7 godina

Пошто је овај Вучић, сазвао конференцију, припретио Албанцима (мало да попали своје гласаче) и на крају није дозволио ниједно питање, већ је побегао са конференције за штампу, интересује ме:
1. Да ли из Косовске Митровице до Краљева постоји редовна железничка линија, већ 10 година, која све време саобраћа без икаквих проблема?
2. Колико је коштало спољње и унутрашње брендирање воза и да ли је расписан тендер за тај посао?
3. Која фирма (појединац) је обавила тај посао и да ли је то плаћено из буџета новцем грађана?

srb

pre 7 godina

kakav glup potez ovaj voz! pa kao da sami sebe guramo u poraz. cija je ovo odluka da ovakav voz salje na kosovo?! albanci izasli sa 50 specijalaca i zaustavili ga. ako ste svesno isli da nas brukate time sto je 50 albanca uspelo da zaustavi nasu vladu,uspeli ste! okreni voz i vracaj se da nam ne lupaju samare tamo ako nas zaustave! nesposobni i nezreli politicari u zemlji Srbiji!

repriza

pre 7 godina

Kaže Vučić: "Srbe pozivam da ostanu mirni, a moje poslednje upozorenje i molba Albancima na Kosovu i Metohiji je da ne pokušavaju da napadnu Srbe Oružjem jer Srbija to neće dozvoliti".

Ovo me neodoljivo asocira na Miloševićevu rečenicu: "Niko ne sme da vas bije".

Nedugo nakon te rečenice "branilac" je potpisao Kumanovski sporazum i to je bila poslednja epizoda sapunice Kosovo je Srbija.

zikaprof

pre 7 godina

"Moja odluka je bila, i njom se ponosim, da zaustavim voz u Raški da bi sačuvao slobodu naših ljudi, da bi sačuvao mir i izbegao sukobe",

Hahahahaha...kakav manipulator.Pa ta odluka je bila doneta i pre nego što je voz krenuo iz beograda.

Glas razuma

pre 7 godina

Jedno pitanje za Vladu Srbije i premijera : Da li biste vi dopustili da u Srbiju udje voz u bojama albanske zastave sa natpisom Republika Kosova?

стручњак

pre 7 godina

Па човјече онакав воз би и ја као Србин вратио. Не волим Албанце али тебе сада уопште више не цијеним ни као политичара ни као човјека. Шта си мислио да ће се десити? Молим те да нам појасниш јер мени апсолутно није јасно шта си покушао да направиш данас. Да почнеш још један рат? Доста нам је ратова а теби ако није удружи се са овим "мојим" са друге стране Дрине и идите да ратујете негдје другдје.

ty6

pre 7 godina

Ocito da ovdasnja vrhuska, a vrlo cesto u sprezi sa ostalim iz regiona, rezira na svakih sedam dana neke gluposti kojima se obican covek, radnik, ucitelj itd. nikada ne bi bavio jer pre svega ima egzistencijalnih problema. Sad je voz, tri dana ce da trube o njemu pa ce za sedam dana biti neki "problem" sa Hrvatima. Normalnim ljudima, a takvi su vecina i u Albaniji i u Srbiji, Hrvatskoj nikada nije ni bilo do rata.

SrB

pre 7 godina

Pošto je Kosovo SrBsko,pozivam sve pobegulje sa istog da se vrate na rodnu grudu,a sa sobom povedu i patrijote iz Bosne i Hrvatske koji su kao miševi pobegli kad su trebali da brane svoje kuće,a onda su ljude prisilno mobilisali po Srbiji i Vojvodini da ginu za njih,njih koji sada šire gu.... po Veterniku,Futogu,Novom Sadu...Takođe kao pojačanje neka idu i junaci iz Dveri,Naših,i sličnih rodoljubivih organizacija,i svojom hrabrom borbom i polaganjem života na braniku domovine pokažu na delu svoj patriotizam,naravno predvođeni ovim što ih je i devedesetih a i sada huškao na rat,a nas neka puste da najzad živimo ko ljudi.

Ćufte

pre 7 godina

Pa da dok se narod leči SMS porukama on provocira bez potrebe. Bolje bi bilo da učini nešto za svoj narod i ispuni obećanje o izvozu Mercedesovih autobusa. Ili je i tu samo reklamirao sebe i partiju A lagao narod.

Dilan

pre 7 godina

Vrlo nezgodno sto je na vozu ispisano jos na Albanskom , "Kosovo je Srbija". Ako i jeste tako ,zna se reakcija "Kosovara",a sramota je ljude u vozu staviti u takvu poziciju!
A sta radi onaj "politicar " iz 1389 ,to izgleda nikom nije jasno ?

sdned

pre 7 godina

Pročitao sam sve komentare.
I nisam mislio sa kucam svoj, ali prosto osećam potrebu da napišem koliko se iz dana u dan sve više stidim zemlje u kojoj živim, i to zbog našeg velikog vođe i nesposobnih poltrona koji ga okružuju.
Dragi sugrađani, ako želimo da bar 10% dece ove zemlje ostane u Srbiji, manite se apstinenicije (manuću se i sam), izađite na glasanje i skidajte ovu kliku. U suprotnom ćemo iz izbegličkih logora ili inostranstva gledati kako ekipa iz 90-tih ponovo organizuje nacionalnu katastrofu. A onda će 'kud koji mili moji' krenuti i Vojvodina, Sandžak, itd... Znate kuda to vodi.

sima

pre 7 godina

Ova predstava je rezirana ko zna koliko ranije, samo je pitanje koliko se publika primila na novog Marvelovog junaka Gospodara Vucica i koliko ce glasova dobiti. Iskreno se nadam da ce jos vise izgubiti. Posto je video da Toma nema sanse na izborima, iako je govorio da se nece kandidovati za predsednika jer on nije taj tip, sve je jasnije da smatra da jedino on moze da pobedi opoziciju na izborima. Zorana naravno to najavljuje vec nedeljama, jer se nada da ce ukoliko ovaj postane predsednik ona zajasiti u njegovu fotelju. Vrlo bedno skupljanje politickih poena, kao Sloba, Tudjam i Alija pocetkom 90-tih, narod gurate u rat i nadate se tome jer samo tako mozete jos da vladate ti i ostala bolumenta na celu sa Dacicem.

Shirobon

pre 7 godina

Kazem ja da njima ne treba opozicija nikakva. Ovakav debakl, ovakvu sramotu. Opozicija niti moze da smisli a ni da plati nekom da odradi. Sami sebe ukopavaju smeju im se u lice SVI!!! Covek nije sposoban bio ni da bazen na pinkiju puni vodom. Smesan i tuzan i najvise prost kao noc covek.

Buzdovan

pre 7 godina

Imam više logičnih pitanja. Prvo, da li su sve kompozicije Železnica Srbije urađene u bojama srpske zastave sa natpisima:"Kosovo je srpsko"? Nisu. Samo ova je urađena tako jer saobraća na relaciji Beograd-Kosovska Mitrovica. Da li je moguće da mislimo da ovako možemo da obojimo voz i da očekujemo da Albanci neće reagovati? Po meni, mi smo se ovde poneli neodgovorno. Na kraju, kako bi mi reagovali da iz Prištine krene voz ka Nišu, a da ta kompozicija bude obojena u bojama kosovske zastave ili zastave velike Albanije? Da li je moguće da pravimo ovakve gluposti.

Dragan

pre 7 godina

E moj Vučiću, pucao si sebi u koleno! Pa da sam i ja na mestu Tačija, taj voz, ne bi pustio ni u ludilu da udje na Kosovo? I kakav si samo problem napravio Srbima južno od Ibra, da žive sad u strahu od ekstremista, bez Božje potrebe! Namestio si Albancima jeftinu i laku pobedu, a nama, bespotrebnu blamažu, samo zato da bi se Djurić malo igrao srbstva!

Dragan_BL

pre 7 godina

Zašto Srbija izaziva sukobe? Pokušaj prevrata u Crnoj Gori, tajno pomaže Dodika a kao glasno se protivi da davi BiH, nameće nepostojeću "fašizacija" Hrvatske, prepire se sa Makedonijom, alo ljudi jeste li vi svesni da namerno kvarite odnose u regionu? Ko vam daje izvana zspovesti da zsoštravate situaciju? Onda ćemo da se ljutimo kad govore da smo faktor nestabilnosti na Balkanu! E pameti ti više ne živiš u zemlji!

Komunista

pre 7 godina

Kažeš da nisi krenuo tenkom na Kosovo, ali ovo što si napisao na vozu ti je isto kaao da si pošao sa tenkom. I šta si očekivao, da dočekaju voz sa muzikom, hlebom i solju. U to može da veruje samo onaj kome je IQ 85.

amer zabrinut

pre 7 godina

Bg - Raška 250 km. Krenuli iz Beograda u 8:30, došli u Rašku i nazad u 21:30. Potrošili 14 časova u jednom smeru i vratili se neobavljena posla. Loš politički potez. Šta kaže Čepurin?

Enklava

pre 7 godina

Par minuta pre nego što je voz stigao u Rašku sam prošao Jarinje i nastavio put ka Prištini. Tačno je da je odbor za doček sastavljen od Kosovske Policije i KFOR-a bio spreman Jarinju. Dalje ka Prištini sam se mimoišao sa velikim brojem policijskih vozila koja su išla ka Jarinju. Pitanje je samo kome je sve ovo bilo potrebno i zašto, jer vozovi bez medijske pompe saobraćaju na liniji Kosovska Mitrovica-Kraljevo još od 2000 kada su obnovljeni porušeni mostovi. Juče kada sam video izgled voza bio sam siguran da takav neće ući na Kosovo, a večeras se samo potvrdilo da sam bio u pravu. Pitanje je ko je šta dobio a ko izgubio? Političari verovatno jeftine poene, jer oni kao nešto rade da sačuvaju Srpstvo na Kosovu. Stanovnici severa su verovatno izgubili voz koji je godinama saobračao do Kraljeva. A mi iz enklava verovatno neki problem od ekstremnih komšija. Dragi političari molim vas da nas više ne branite na ovakav način.

realno

pre 7 godina

Da li je iko mislio da ce biti sve ok i da ce voz stici gde treba.Da nije danas sutra ili za sedam dana bi bilo nesto.Kada je ofarban znali su nikada na Kosovo nece preci ili da ce biti vrlo brzo zaustavljen preprekama, kamenjem ili nesto gore.Nacionalisti sa jedne strane hrane nacionaliste sa druge strane.

Banana država

pre 7 godina

Kosovo je Srbija jedino još u Šešeljevim brošurama za edukaciju napredne omladine SRS-a. Vučić je taj uzrast odavno prerastao ali, što bi se reklo, prva ljubav zaborava nema.

draginja

pre 7 godina

U cijoj se bolesnoj glavi rodilla ideja za"cirkus voz"?
Od kojih para je to placeno? Koliko to kosta?
A sto mislis da ce neko krenuti u novi rat,racunaj da ti budes na celu kolone,tvoja familija i clanovi sns-a (nisam ni za njih sigurna)

Zvezdan

pre 7 godina

Ja sam za podelu Kosova zato sto ne mislim da ovako moze dalje ici. Ni jedni ni drugi nisu pametni u ovoj situaciji. A sta se ovog voza tice: koja fenomenalna glupost. Da li bi mi dozvolili Kosovski ili Albanski voz na kojem stoji ispisano "Kosovo je nezavisna Republika" da udje na teritoriju koju mi kontrolisemo? Kakve jadne decije igre! To ce nam upropastiti onaj dobar imedj koji smo postigli zadnjih godina...

SPIN DOKTOR

pre 7 godina

Hleba i igara
Kakva patetika
Narod zivi sve gore, ko god moze bezi odavde a ovaj se igra
Haradinaja je vec zaboravio, sad je voz glavna vest
smejurija

Ja

pre 7 godina

Ne razumem ove komentare koje podrzavaju ovaj potez koji je provokativan i primitivan. Jel vi shvatate da dolaze vremena 90-ih godina u kojem samo Milosevic fali. Pa ceo svet se smeje ljudi!

metall

pre 7 godina

Krug se zatvara. Od 'Niko ne sme da vas bije' tacno trideset godina kasnije stigli smo do 'Niko ne sme da zaustavlja nase vozove'. Prva recenica je za jednog coveka oznacila pocetak uspona, dok za jednog drugog nagovestava pocetak kraja.

zak

pre 7 godina

"Moja odluka je bila, i njom se ponosim, da zaustavim voz u Raški da bih sačuvao slobodu naših ljudi, da bih sačuvao mir i izbegao sukobe", istakao je on. A njegova je odluka i bila da na Kosovo pošalje voz našaran ko uskršnje jaje sa parolama Kosovo je Srbija na svim jezicima sveta. Ali pametan ka i uvek sprečio je incidente velikih razmera koje je na neki način sam hteo da izazove. Kontroverzna ličnost.

cvele

pre 7 godina

Svaka cast A.V. Ova zemlja nema ledonomce severno od Gradista, gorivo je poskupelo navodno zbog leda, putevi neocisceni, koridor 10 ne zavrsen, prosecna plata u privredi 210€ i vi posle glasajte za SNS

Војин С.

pre 7 godina

Воз(ило)

Обичан путнички воз Железница Србије не изгледа као овај који је јутрос из Београда кренуо за Косовску Митровицу. То знају сви грађани Србије који су икада видели воз на нашим пругама. Можда су га зато помешали са тенком или оклопним возилом. Реакција оправдана, али претерана.

Miris baruta

pre 7 godina

Lupila sam sebi takvu šamarčinu da bih mogla da trezveno povežem neke stvari jer ovo "obaveštavanje" me je skroziralo.
Vidim:
-Rusija poklonila migove i municiju;
-Hrvati nabavljaju helihoptere;
-Srbi kupuju helihoptere;
-Vrši se propaganda uvođenja redovnog služenja vojske;
-Vojni analitičari "iskaču" iz medija;
-Na TVu se emituju ratni filmovi;
-Idu emisije o patriotizmu;
-Haradinaj "slučajno" sad uhapšen iako se godinama opušteno šeta po svetu;
- Voz "slučajno" baš sad poslat na Kosmet;
-Premijer obaveštava sile o događaju...
Šta ovde još nedostaje, šta nije jasno ali mi je teško da poverujem u to da Francuzska i Srpska vlade imaju isti cilj!

Lolo

pre 7 godina

Odgovor SrB
Ja sam jedan od onih koji nije hteo da učestvuje u cirkusu devedesetih i došao sam iz Bosne u Srbiju.Potpisujem sve što si napisao.Hajde da malo živimo k'o ljudi.

Hidrocefalus

pre 7 godina

Tako je! Siri mrznju i paniku. Faktor stabilnosti u regionu. Ide okolo i izaziva incidente. A posle donosi velike odluke!

Narod nek prezivljava na minimalcu. Bolje nije ni zasluzio kad ovakve trpi na vlasti.

Vlada

pre 7 godina

Neshvatljivo glupa predizborna manipulacija koja može da prođe samo kod najtupavijeg sloja ovog društva. Ovo zdrav razum ne može da smisli...samo bolestan

Radovan IV

pre 7 godina

Neshvatljivo da čovek koji je imao jasan plan za Srbe kao Radikal sada prodaje neke Evropske priče kao da je transplantirao glavu. Znamo da nije i znamo da sada sve radi da ga Hag ne potražuje kao Šešelja, sve radi isključivo radi sebe uz ogromno foliranje i po bilo koju cenu koju mi ostali moramo da platimo. Da je u njemu bilo neke stvarne miroljubive kreativnosti to bi se već davno pokazalo. Kao i Dačić i gomila drugih, i Vučić ume da pliva samo u mutnoj vodi kriza i ratova, gde se ne vidi šta se radi ispod, a iznad ko fol sve čisto. Srbi hoćete li ikada naučiti da birate ispravne ljude, vredna ljudska bića s karakterom, osvedočene znalce, vaspitane i obrazovane,da vas takvi vode - pazite, sve ih je manje. Samo takvi vas mogu i dovesti negde..ovi ostali, samo iz slepe u slepu ulicu, bez izlaza, u krug jure sopstveni rep, a vreme prolazi. Nikada oni neće pokrenuti vas, a samo svi vi zajedno možete dalje...oni to jednostavno ne znaju. Dodik će napraviti novi rat, a radikali to jedva čekaju da se desi, ponovo vanredna stanja, opasnosti, još jača besparica, kriminal ko devedesetih...

mm89

pre 7 godina

Sta sve rade ovi politicari.. To treba proterati iz zemlje! Provokacija sa vozom,pa sad neka nastradaju nasi ljudi po Kosovu zato sto su provocirali glupim vozom. A to je da se zamazu oci narodu po Srbiji,da ne vidi narod kako bedno zivi,nego da se usmeri paznja na Albance,kao oni sad hoce da nas uniste... Kakva sramota,zao me je sto se moj narod ovako muci,gledam i ne verujem...

Lolo

pre 7 godina

Voz ne predstavlja nikakvo rodoljublje nego tera inat i niko me ne moze ubediti da je suprotno. Zasto na pruzi BG-NS nema Vojvodina je Srbija i galerija recimo istorije Matice srpske. Los potez ko ga je god osmislio. Cisto teranje inata i nista vise a taj nam je inat doneo dosta toga "dobrog" u istoriji.

razuman

pre 7 godina

Ovde nismo problem mi što šaljemo putnički voz,nisu krivi Albanci koji rade to što rade već godinama,od paljenja crkava itd nego EU koja na sve to ćuti i ne osuđuje ni na koji način Albance pa čak ni rečima!
NE U EU!!!!!!
(Idi begaj, 14. januar 2017 19:40)

Ovde nije u pitanju "obični" putnički voz nego "politički" putnički voz! Zašto nam je trebala ova maskarada? Da sebi zabijemo autogol? Jel EU poslala taj voz sa namerom da provocira? Zašto nikada u EU? Imamo najveću robnu razmenu, koristimo njihove fondove, okruženi smo zemljama EU i NATO. Vozimo nemačka kola, tražimo posao u EU, letujemo u EU, decu šaljemo na školovanje u EU i Ameriku! Ostavite emocije, okrenite se interesima i opstanku za buduće generacije!

Konaultanti diletanti

pre 7 godina

Vučiću,
Promeni deliveri junitse i istraživačke agencije, jer te baš loše savetuju. Ovo sa vozom ti je čist auto-gol. Kad bolje razmislim, nemoj da ih menjaš i sigurno si, i to vrlo uskoro, politička prošlost, što će me jako, jako radovati.

nessa

pre 7 godina

ne kontam budalu koja je oslikala voz tacnije kretena koji dao naredjenje za to..svako normalan bi znao kako ce da reaguju albanci..ovako smo se opet izblamirali oni ce reci da smo mi krivi zbog natpisa a da nije bilo tih natpisa mi bi bili na konju sad smo na magarcu..ko je budala koja je ovo izrezirala?

Dejan

pre 7 godina

Ovi ljudi ce uraditi sve za jeftin i primitivan marketing, cak i ugroziti bezbednost ljudi! Voz iz centralne Srbije stize na Kosovo vec deset godina bez ikakvih problema. Da su zeleli "slobodan protok ljudi, roba..." mogao je otici obican voz, i sigurno ne bi bilo nikakvih problema. Umesto toga, poslali su "pokretni bilbord", najavljujuci ga pompezno vec dva dana, a sa zeljom da isprovociraju reakciju Albanaca. Srecom se ovako zavrsilo, mogao je zbog ove gluposti neko i da nastrada. Ko zna cega cemo se jos nagledati do izbora. Zalosno je samo sto je ceo narod talac svega ovoga.

Ljubisa livac

pre 7 godina

"Ratne igre Pristine" a on im poslao ofarban voz sa sve freskama i "Kosovo je Srbija". Pa ko je ovde lud? Ko zapocinje? Mi. I posle se cudimo kako nas svet vidi.

Dule Pacov

pre 7 godina

Vi ste krivi. Znate na sta su albanci sve spremni A vi voz koji je najlakša meta za teroriste naslikate freskama i napišete Kosovo je Srbija. Prvo što svakako ne priliči da voz onako izgleda A drugo što može da izazove baš ovo sto se danas desilo jer znate kakva je trenutna politička situacija i kakve su tenzije. I sad neko nevin treba da strada.
Svakog dana dva puta ide voz najnormalnije za Kraljevo što je i poenta. Stići od mesta do mesta. Isto ovako je moglo da bude i do Beograda ali da voz izgleda kako treba. Ne smetaju meni freske ali ponavljam slati ovakav voz na Kosovo je najveća glupost jer izlažete srpske putnike riziku. Gde vam je pamet? Isprovocirali ste i šta sad? Još gore je ispalo.

Veroljub

pre 7 godina

@Au kakva smejurija od predstave. Ne kapiram poentu slanja za Pristinu voza na kome pise Kosovo je Srbija? Koja je svrha?
(targus, 14. januar 2017 19:51)

Pa svrha je da das super izgovor Albanskim specijalcima da dodju i ostanu u tom delu, sto pre 6-7 godina je bilo nezamislivo, pre nego sto smo pobedili odricanjem i od ono malo suvereniteta sto smo imali na severu Kosmeta. On je igrac za njih, a ne za nas. Kada cete to shvatiti?

ghugu fmfz

pre 7 godina

Taj voz je možda i potreban, ali trebalo je običan voz i u dogovoru sa drugom stranom. Običnim ljudima treba da se olakša život. E, sad, da li je Srbima iz K.Mitrovice važnija veza sa Beogradom ili sa Nišem, to treba da ljudi koji tamo žive da odaberu. Ako im treba lečenje, ako im dete ide na fakultet, verovatno svi biraju Niš jer je sve jeftinije. Da su Albanci pustili voz bez dogovora verovatno bi voz vozio samo neko kraće vreme jer ne vidim ko bi se vozio. Možda su Albanci pogrešili što su zaustavili voz.

nisam bot, al hoću senvič

pre 7 godina

Kakav diletant. Inače, meni je vest da nemamo ledolomac već zajmimo od mađara, a imamo agenciju za istraživanje pomorskih nesreća, mislim...

Idi begaj

pre 7 godina

Ovde nismo problem mi što šaljemo putnički voz,nisu krivi Albanci koji rade to što rade već godinama,od paljenja crkava itd nego EU koja na sve to ćuti i ne osuđuje ni na koji način Albance pa čak ni rečima!
NE U EU!!!!!!

zlopamtilo

pre 7 godina

Cisto tehnokratsko-birokratska pitanja. Ko je unakaredio voz? Ko je dao potpis da se napravi bilbord na sinama? Moze li ovaj voz npr. u Zagreb ili Sarajevo? Ko ce da plati vracanje voza u normalno stanje? Ko da tacne odgovore na ova pitanja resio je slucaj Savamala.

boban

pre 7 godina

@Miris baruta
Draga,
pratite neke pametnije od domacih vesti.
Isti naslovi su i meni u fokusu.
Ovo je jedna od vaznijih predizbornih kampanja u Srbiji.
Tesko ce mi objaviti post jer je protiv interesa onoga koji plasira.
Nece biti rata zbog ovih banalnosti, opipava se puls.
Na srecu ili nesrecu, kod Srba pulsa nema.
Ima samo Vucic, Vulin i ekipa

Sloba

pre 7 godina

Masinovodjo, nenamo ledolomac da razbije led na Dunavu a imamo para da iscrtavamo vozove koji takvi nigde stici nece ili bar ne gde su krenuli. Tu idu pare od smanjenja penzija, velika bruka i sramota. Niko se nece potresti i uzbudoti od najavljenih tuzakanja. Uozbiljite se ili se sklanjajte vise...

Dejan

pre 7 godina

Pitanje za Vučića zašto ja plaćam 50 din.skuplju kartu u vozu?Prvo omogući da je kupim na stanici a onda mi naplati uvećanu cenu jer nisam iskoristio mogućnost blagajne i samim tim dodatno uposlio konduktera.

Odgovor Vladici!!!

pre 7 godina

Koji prostakluk! Toliko investiranje na saranje voza nacionalistickim i sovinistickim porukama! Otvoren pokusaj izazivanja nemira i narusavanje i tako osetljivih medjunacionalnih odnosa! Ovim je Vucic dao do znanja da je onaj isti koji je izjavljivao streljati 100 bosnjaka za 1 srbina!

novak iz ljiga

pre 7 godina

Kako bi izgledalo da rusi pošalju voz u ukrajinu na kojem piše "krim je rusija"?..ovde mi lepo izazivamo sukob, a ono malo naših sunarodnjaka ostaše da ispaštaju zbog populističke politike AV I SNS.

Blacanin

pre 7 godina

U redu je sto je voz ofarban u bojama nase zastave ali nije moralo samo ovo 'kosovo je srbija'da se napise. Vidjam stalno 100 autobusa nedeljko sa kosovskim tablicama koji prolaze kroz moje mesto al nigde ne pise 'kosovo republika ili velika albanija i nacrtana zastava'
Mislim da smo mi tu pogresili i ako je zbog toga sprecen voz da udje na kosovo onda mislim da su pravo postupili. Kako bi nasi politicari i vi gradjani pa i ja reagovao sa je neki voz ili bus usao u srbiju sa natpisom 'kosovo republik ili nacrtana zastava kosova ili velike albanije??? Realno mi bi to smatrali provokaijom jer jeste, e isto tako je i ovo provokacija ali na zalost nasa.

qwak

pre 7 godina

Po mom misljenju, postoje samo dve opcije I one su podjednako zastrasujuce.
1 - neko pametan je smislio da posalje 'okicen' voz i mislio da ce to da prodje uz od pocetka upitno uspostavljanje dir. linije. Ovo moze samo da pokaze inteligenciju I dalekovidost onih koji nas 'vode'.
2 - ovo je uradjeno namerno, po necijem diktatu (imam omiljenog kandidata, ali ne bih ga pominjao :-).
Zakljucak: vode nas ili nesposobni, ili strani placenici (ma kakav oblik placanja bio); ili, sto je najzalosnije - oni su oba.

maske su pale

pre 7 godina

Večeras me je Aleksandar Vučić uverio da nema kandidata za predsedničke izbore, a na žalost ne može istovremeno biti i Premijer i Predsednik. Konačno je proradilo ono radikalsko u njemu. Nema više glume. Ćao Evropo, maske su pale. Postajemo u pravom smislu crna tačka Evrope. Čak će nam i vize uvesti

Mare

pre 7 godina

Ok znamo da je spin i skandal majstor i da od miša pravi slona gotovo uvek. Ali ovo što kaze da su Albanci hteli da izazovu sukob, spreman sam da potpisem da je istina. Mislim ljudi pricamo Albancima, kao da ne znamo sta su sve radili, kakve su zlocine do sad činili i šta rade da bi proterali Srbe sa Kosova.

Jedino sto zameram je sto je voz uopste ovako nakindjuren politickim porukama krenuo na Kosovo. Znali su da ce Albanci reagovati nasiljem kako uvek rade. Bolje bi bilo da su u Beogradu svecano ispratili obican voz i onda kad stigne u Kosovsku Mitrovicu objavili "Prvi voz nakon 18 godina iz Beograda je stigao u Kosovsku Mitrovicu". Prvo izbegli bi ove incidente, drugo uspeli bi sa dokazemo Pristini da ne mogu da uticu na nase odluke. Ovako se sve suprotno desilo. Nesposobna vlast.

VladimirR

pre 7 godina

Zanima me jedna stvar, cisto onako. Recimo da je voz usao na Kosovo i da se nasla jedna budala, razvalila ga zoljom i smugnula u sumu. Da li bi neko ikada odgovarao zbog pogresne bezbednosne procene ili bi se situacija iskoristila za propagandu, kao onomad '99, kada je bombardovana zgrada televizije?

Ovaj ce nas uvuci u rat ako dobije izbore, potpisujem, i to uz podrsku svoga ucitelja. Ljudi, vrag je odavno odneo salu, ne apstinirajte ako boga znate. Sad cemo da vidimo da li smo se ipak malo opametili ili ne, za ovih 30 godina od Gazimestana.

Aleksandar

pre 7 godina

Koliki je slabić ispao sada. Smisle ovakvu glupost, iscrtani voz i onda kad ovi zabrane preti u prazno da bi navukao još nekog penzionera. Tuga...

Trx

pre 7 godina

Kod nas veliki vodja Vucko zaustavio voz. Kod njih veliki vodja Zmija zaustavio voz. Ocigledno ni jedan ni drugi nemaju bas velike izglede na predstojecim izbora...

milan

pre 7 godina

Ovako je pičeo građanski rat u SFRJ.Prvo je Milošević slao Šolevića i com da šire "istinu" o Srbima na Kosovu na mitinge u Zagreb,Ljubljanu,Novi Sad,Podgoricu.Zato su Hrvati i Slovenci da bi se zaštitili izabrali krajnje desničare .Tuđman,Drnovšek,Janša su deca Miloševića.

istina

pre 7 godina

"Albanci su poslali, mimo odobranje NATO ili bilo čijeg odobrenja, 17 oklopnih vozila sa specijalnim jedinicama ROSU sa ciljem da isprovociraju sukob većih razmera"

Kao prvo, Vučiću, nisu to Albanci već INSTITUCIJE koje ti treba da POSTUJES. Drugo, kada smo kod ODOBRENJA, KO je tebi dao ODOPBRENJE da šalješ na Kosovo POLITICKI voz sa PROVOKACIJAMA za Albance?

Zašto i kada ideš SAM, TRAZIS ODOBRENJE za ulazak na Kosovo i očekuješ da vlasti Kosova mogu da dozvole voz bez odborenja, sa ekstremnim provokacijama?

Ako ste se DOGOVORILI u Brisel da stvari mogu da se rade DOGOVOROM onda hajde i DOGOVORITE se oko tog voza, ali BEZ porovokacija nego u SLUZBI gradjana Kosova, bez obzira ne nacionalnost.

dejvid

pre 7 godina

Kad je pobedio na izborima prvi put, Vucic kkao mlad covek, mislio sam da ce uspeti da pobedi provincisku politicku retoriku. Ali izgleda da ne moze nikako da se udali od toga. Voz je u nizu gresaka prema politici o Kosovu, koju sprovodi njegov ,,spin dr,, Djuric. Potpuno sa iznenadjen rtnom retorikom Vucica, koji npr kaze: ,, niko ne sme da ubija srbe na Kosovo,, Na Kosovo nit iko misli da uradi to, jer srbi su susedi albanaca vekovima i zajedno su ziveli. Izgleda da Vlada Srbije nema sta da nudi srbima na Kosovu se ratnih pretnji.! Ostavimo tu retoriku, krenimo napred u dobrosusedstvo sa prvim komsijama,

Milan_etf

pre 7 godina

Narod gladan, bez para i buducnosti, depresivan ali takvom narodu nedostaje ovakvih igara. Zgrozen sam sta se radi, zgrozen! Gospodine Vucicu, prekinite da igrate igre i zabavljate narod, uradite nesto konkretno za njega. Sa 14.5 povecali ste javni dug na 27 milijardu eura i to za samo 4godine!!!! Zemlja je nikad zaduzenija i u nikada gorem stanju a vi idalje narodu pustate filmove i pozorisne predstave

zoran

pre 7 godina

Ajde bre ne pricaj u prazno...nema s ti onu stvar medju nogama, a sada izigravas pametnjakovica. Koji demagog majko mila....sutra kada oduzmu Sandzak, a ti ces opet upucivati ostru notu....ti ber ko da si muzicar a ne premijer jedne suverene drzave.
Trebas da shvatish da se , nekada, na silu moze samo silom odgovoriti. Tada te postuju. Ako si poltron, onaj koji kicmu stalno savija, ima da te gaze dok ne ugines. Zar mislis da bi Hitler bio savladan nekim Gandijevim ne nasiljem..? Pa i sam Gandi je posumnjao u to akda su ga pitali da li bi uspeo njegov metod u Evropi sa ovim ludakom. Jasno da ne bi, jer je taj bez milosti uklanjao sve. No, ti ne shvatas bazicne stvari iz psihologije i obrukao i ponizio si Srbiju gde god si to mogao da uradis.

NAjbolje od svega da si se odmah pozalio Rusima, Kini i Amerima...mora da umiru od smeha...jako ih interesuje voz na relaciji Beograd - Mitrovica...

Ranko

pre 7 godina

Jeste ovo cirkus,ali i dvedesetih je ličilo na cirkus,a posle na klanicu.Prvo se krene verbalno i uz medijske ulizice,pa onda beda,a već previše ljudi u Srbiji živi bedno,a onda se podele puške da pobijemo one zbog kojih nema hleba ili ih mrzimo jer nisu naše vere ili koriste drugi kalendar ili...Kada se tome doda da su danas na vlasti isti izvođači radova,osim vođe ispod lipe u Požarevcu,onda baš i nije tako smešno kao što izgleda.EU gleda svoja posla kao i devedesetih kada se zamajavala oko Berlinskog zida,a mi ovde bez staratelja iz EU uz pomoć brata barabe,časom napravimo pokolj.Službe ovde nisu razmontirane,a centrala je tamo gde je srce Srbije a nije Kosovo.

+SAVO

pre 7 godina

A, kao mislio si da će proći ovaj cirkus na šinama!? Pa tebe treba privesti za ovo izazivanje opšte opasnosti po živote ljudi!!! Narode, imaš li mozga, bar još u tragovima?

Novinarska pitanja

pre 7 godina

Da li njegova 'poslednja molba' znaci da, ukoliko Albanci na Kosovu pokusaju u narednom periodu da izvedu neki vid nasilja nad Srbima, ce Srbija u tom slucaju odgovoriti vojnim intervencijama - rat u najavi? Ja samo pokusavam da shvatim premijerovo obracanje, jer nije dozvolio novinarima da ga pitaju kako bi se daj deo govora, gde on kaze 'nadam se da su me Albanci razumeli', razjasnio...

Isto tako, da li je Njegova (ako ne cija je?) odluka bila da ceo voz bude ispisan 'Kosovo je Srbija' na 20ak jezika i da li je i na to ponosan? Steta sto nije dozvolio novinarima da pitaju, i steta sto nema novinara koji bi ga to pitao...

Alba

pre 7 godina

Ja sam albanac, imam respekt za Srbski narod i kulturu ali nikako ne mogu da razumem da jedan civilizovan narod veq 30 godina dozvoli da se prevari od svog "lidershipa" koji ima jedan cilj: personalni. Sta je donela Milosheviceva era za Srbiju? Puno para za svoj xhep, puno neprijatelja u ceo svet? Sta je denela post-Milosheviceva era "lidershipa" za Srbiju i Srbski narod? Nista novo! Dragi Srbski narod, vreme je za promene. Kosovo nije Srbija, Srbija je ljepa zemla, Srbska kultura i narod je jedan od najelepsih u evropi. Gradite jednu Srbiju bez neprijatlja, gradite iskren lidership sa Srbima koji zaiste vole Srbiju, Evropski voz ide napred - pravac zapad a ne pravac istok!

brate

pre 7 godina

Vlada je dobro postupila kada je zaustavila voz.Nije potrbno da stradaju ljudi zbog usijanih glava Albanaca.
(Goran, 14. januar 2017 20:53)

A zašto je inače vlada poslala voz? Da bi se reklamirala jer izbori idu, da prikupe malo poena kod vas sto ne razmišljate svojom glavom. Da nas prepodobni ispadne jos jednom supermen koji spasava ljude, ljude koji je sam poslao u vatru. A usijanu glavu ovde ima samo i jedino vodja koji se uprpio da mu se ljulja tron pa režira ovakve predstave, glupe predstave. Ali ovim je ispao glup u društvu (citaj u svetu) i izazvao je podsmeh.

Bucko razmisljam

pre 7 godina

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Priština pripremala ratne igre i da je bio plan da se voz iz Beograda zaustavi i započnu sukobi širih razmera.

Mozes ti to sebi objasnjavati kako te volja !
Ono sto je za svakoga vidljivo je to da si i ovaj put "udario u TVRDO" !
Sto si zaustavio voz u Raskoj koji si poslao iz BG da izazove "ratne igre" Pristine ?
Poslednji trzaji "OGRANKA SRS" da opstane na vlasti u Srbiji !

puk.Bjelajac

pre 7 godina

Kosovo je srBsko!
Spin doktor ponovo u akciji!
Ovo je i planirao.
Sad ce krenuti sastanci kojekakvih 'Saveta za nacionalnu bezbednost' i eto nama zanimacije do proleca.
Smeju nam se u lice!

Ogi

pre 7 godina

Po Briselskom sporazumu uslov za firmiranje Zajednice Srpskih Opstina(u okviru Vlade Kosova),znaci na svim institucijama :Skole,bolnice pa i Zeleznice na Severu Kosova...pisace Zeleznice Republike Kosova,uslov je rasformirati paralelne institucije.Znaci nema niceg vezanog sa Beogradom.Ako smo potpisali cemu cudjenje!Mole Boga da se ne sprovede dogovor,da ne bi saznali sta je dogovoreno.

Srba

pre 7 godina

Dragi gradjani Kosova i drage komsije, Vucic ne predstavlja sve Srbe a pogotovu ne one pismene sa elementarnom logikom. Voz jeste provokacija kao sto je bila i zastava na dronu. Nije bitno ko je koje nacionalnosti ili vere vec da li na dobre i lose stvari gledamo isto. Takodje zelim da vam se zahvalim sto ova provokacija nije uspela i sto su sacuvani ljudski zivoti sa obe strane. Pozdrav

dragan

pre 7 godina

Premijera Vučić treba razumeti. Problemi na sve strane iako se mnogo trudi Uvek se dese neke nepredviđene situacije koje zakomplikuju stvar. Te Grci, te Britanci, te izbeglice, te Ameri i Tamp, te komšije, te pritisci iz EU, ekonomska kriza, pa prijatelji Rusi i oni u problemima sa Amerima, sa Erdoganom (ono kad im sruši avion), te Sirija, te odgađanje planiranog datuma na 2027, te međunarodni broj za Kosmet, te Dodik... Mora nešto da se smisli da se ne izgube izbori, jer šta da dođe neko lošiji od AV? Neki spinovi su opravdani, a u nekima je preterao.

NBGD

pre 7 godina

Hoce li narodu ikada dosaditi ratovanje zbog nekih gluposti. Sto bi rekao moj brat koji je bio na ratistu:u prosli rat smo usli punih stomaka svi,a sada ako zaratujemo ima da se grizemo :-(

Mikia

pre 7 godina

Najpre smo poslali tu crkvu na tockovima da se malo junacimo, pa kada smo dobili samarcinu povukli smo se kao ... da ne kazem sta. A onda je veliki tata nacije rekao kako smo ispali heroji i kako je ovo ustvari moralna pobeda, bas kao sto smo pobedili i NATO 1999. Ne vredi, ista skola, iste price, iste metode ... sve podseca ma onaj vic iz devedesetih; nije hrabrost popeti se na spomenik Bana Jelacica i podici 3 prsta, hrabrost je posle toga sici sa spomenika ... pametnom dosta!

mr.wolf

pre 7 godina

Ufff, sreca pa moze da obmanjuje samo svoje krezube, nepismene, ogranicene glasace, a bilo ko, ko malo razmislja svojom glavom shvata o cemu se ovde radi. Mi provociramo, mi se busamo u grudi a sada kao oni (Albanci) su krivi. Uz sve to On (veliki vodja) je licno zaustavio voz I sacuvao mir na Balkanu. Ovo prevazilazi vec zdrav razum. Sada idu izbori, pucali su sebi u nogu I to kada se najmanje nadali, a ja sam srecan jer realno ima sanse da ih maknemo sada. Dovoljno je da izadju 50% onih koji nisu glasali prosle izbore, a izaci ce dosta tih glasaca , I to je to, cao, zdravo. Jedva cekam da mu vidim facu kad izgubi izbore. Jedva cekam. Kakvo ce to plakanje da bude, lele....A ako se to ipak ne desi, selidba, Tetka Dusice, stizemo u Kanadu....

Prishtina

pre 7 godina

Ne be me cudilo da je ovaj scenario veq diskutiran i dogovoren izmedju Vucica i Thacija.

Dok Vucic dobija preizborkse poene, Hasim Thaci vec je izjavio da je on zaustavio taj voz. On ko predsendik nema ni vlast na nad policijom jer je to pod vlastima premijera.

Sta sve nece da izmisle ovi politicari dok mi "sirotni narod" patimo.

b

pre 7 godina

Ja mesecima pricam da je nenormalno i sumnjivo da se botovi posebno trude da udare sto vise minusa na antiratne komentare.
Znaci iz nekog razloga neupuceni citalac treba da pomisli da se vecini naroda ratuje.

Bogoljub 1936

pre 7 godina

Svaki politicar ima neki svoj Vaterlo.Sloba ga je doziveo na Gazimestanu a mislim da ce b"Ja pa Ja " doziveti svoj sa "manastirom" na tockovima. Ovakav autogol je samo on mogao da smisli.

Majstore

pre 7 godina

Majstore, ti šalješ posle 18 godina voz pun novinara, stranačkih kolega i mali broj blesavih ljudi. Pri tome svemu voz u kome su ljudi liči na sve samo ne na voz. Liči na one stare cirkusne vozove pune marketinga, a u tome u prilog ide činjenica da na nekoliko jezika piše "Kosovo je Srbija". Pa ako hoćeš već da se džekiraš onda lepo spakuj celu vladu pa izađite ispred granice i odmah se uputite u najbližu crkvu da popalite po sveću za zdravlje i molite se Bogu da prežive preostali.
Ovo je sve samo ne turistički voz ili kako ti kažeš čokoladica. Pitam se kakav ukus ima čokoladica stara 18 godina?

zoki

pre 7 godina

Ja teško mogu da poverujem u broj ljudi koji se upecao na ovaj voz, majke mi evo.

Ove je politička manipulacija 101, jedan kroz jedan, za manje upućene.

Pa šta je premijer očekivao? Da ofarba voz kao Gračanicu, Manasiju i Ljubostinju zajedno, i da ga pusti međ' Albance, a oni da mu se dive?

Kad se govori o provokaciji, jako je jasno sa čije strane je ta provokacija došla.

Sa druge, strane, idu izbori, a zna se da među našim polupismenim stanovništvom patriotizam najbolje prolazi. Predizborna kampanja se odrađuje sama od sebe.

I sad se svi bave time, kako nas divlji Albanci provociraju, jer voz sa našim obeležjima prolazi kroz njihovu teritoriju, a zapravo su ovi naši go*nari ti koji trljaju ruke nadajući se da će da ispadne neko epohalno sranje, pa da tu uberu neki novi, preko potrebni, politički poen.

Ali, kažem opet, meni je najteže kad vidim koliko ljudi se prima na to, koliko zapravo ne vidi širu sliku, ne vidi se šuma od drveta.

I posle nas čudi što se stvari odvijaju ovako kako se odvijaju. Inteligentni neće da se spuštaju na ovaj nivo manipulacije, a možda bi trebalo, jer je očigledno da radi, i to za sve pare.

Igor

pre 7 godina

Tešku štetu je naneo državi na spoljno političkom planu ovim potezom, ali njega to ne interesuje. Svi smo znali šta će se desiti sa vozom na kome piše Kosovo srBsko. Komšija što ispija pivo ispred prodavnice danas rekao da on ostavlja pivo ako voz pređe na Kosovo, čovek ima jedva 8 razreda škole. Vučić ovakvim suludim i očajničkim potezima želi da sebi navuče glasove desničara pred izbore, jer ne može više da računa na EU priču. Pre 5 godina država je imala kakvu-takvu perspektivu i podršku EU - ovi su sve to pogazili, smeju nam se na Zapadu, i sada traži saveznike ponovo na istoku. Vladao je 5 godina na priču Zapada i EU, sada narodu ispira mozak sa suprotnom pričom, opet spoljni neprijatelj (SAD) i opet se klizi ka Rusima spasiocima. Poznata priča, zar ne? Kaže da smo faktor stabilnosti? Samo pratite izjave Dačića - kakva bre stabilnost, čovek zapenio protiv EU? Pokvarili su odnose sa apsolutno svim državama u regionu za 5 godina - to je ono što najbolje znaju, pored dranja u mikrofone na mitinzima i kraduckanja sopstvenog narodu. Očekuju da Francuska izruči Haradinaja - a što Rusija nije izručila Karića, Miru i Marka Miloševića, je li patriote? Uveli su standarde devedesetih u društvo (strah, poniznost, mržnja prema onima koji drugačije misle i rade), i ko to ne vidi stvarno nije normalan. Ovaj čovek je nešto najpogubnije što nas je snašlo posle Mire Marković i prokletih devedesetih.

Sima

pre 7 godina

@Nećemo rat

Priznali smo Kosovo?

Ako jesmo, onda voz sa pravoslavnim ikonama nema smisla jer moze biti protumaceno kao provokacija.

Ako nismo, onda su ikone legitimne, ali zar neko sme da na srpskoj teritoriji zaustavi srpski voz?

Ako je Kosovo Srbija - kakvi crni pregovori sa EU? Kakvi Briseli i slicno: sav Zapad napolje iz Srbije dok nam ne vrate Kosovo.

Ako je Kosovo nezavisno - priznaj Kosovo i trazi za Srbe ista prava kao sto ih imaju Albanci u Presevu itd. ili razmijenite teritorije.

Mnogo sam glup, ali ovo sta nasa vlada radi - ne kapiram.

nexho

pre 7 godina

veliki mirotvorac A.Vucic, srbija na svaki i na vise nacina pokusava da utice na srbe van svojih granica, preko hrvatske banja luke do k.mitrovice, nisu nevine ni suprotne strane ali ipak ekipa koja je na vlasti u srbiji Toma, Vucic, Dacic imaju na svojim ledjima sva desavnja od 1991do danas, nose tesko i breme neispravne politike

Gradjanin

pre 7 godina

Ja se bojim da je ovaj voz trebao biti zrtvovan(u pravom smislu te reci)kako bi bilo razloga za reakciju!
Jer sve ostalo vredja inteligenciju...
Ako se dokaze da je ova konstatacija tacna,vreme je za velike promene jer ponovo neki rat ne zelimo!
U Srbiji vlada totalna anestezija,ljudi budite se...

Dule Pacov

pre 7 godina

Ко је од вас прво стварно помислио да би руски воз, обојен у заставу Србије, пун верских православних мотива, са исписаним "КОСОВО ЈЕ СРБИЈА" на двадесетак језика (међу којима је и албански) преко целог воза...дакле ко је од вас стварно помислио да би такав воз стварно могао да дође до Косовске Митровице, без последица? И ако је неко стварно то помислио, на чему је заснивао свој оптимизам, баш ме занима?

Да се разумемо, још пре неки дан је било кристално јасно да тај воз неће доћи до Косовске Митровице. Бар не овакав какав је послат из Београда. Ово је била класична игра, а само најбоље упућени знају због чега је то овако испланирано. Делује као класична провокација са наше стране, само је питање који су мотиви и мислим да је то главно питање. Да ли је на Балкану дошло до нове поделе карата између великих сила, да ли је ово у циљу неке боље преговарачке позиције на међународном нивоу, да ли смо добили неки "миг" од стране неког јачег и већег да ово урадимо-не знам, али је чињеница да је ово унапред испланирана игра.

rastko

pre 7 godina

AV u politici = slon u staklarskoj radnji. Od nemoci i straha od gubitka vlasti poceo je da ovako eksplicitno zabada prst u oko svima nama, a pre svega Srbima na KiM.

No name

pre 7 godina

Oooo kako se stidim svega ovog!
Pa može li ova "ekipa" megamozgova makar nešto da uradi bez pravljenja gluposti pa naknadnog sazivanja sednica i konferencija?

Zbog čega od starta za ovu relaciju nije planiran OBIČAN voz koji bi obavljao funkciju kojoj i služi?!
A ne, cirkus je ipak bolje rešenje?

Tužno...

MilosSrbija

pre 7 godina

Nazalost, veoma neinteligentna provokacija sa nase strane. Voz kao voz je dobra stvar i to je i redu. Medjutim, s obzirom da zvanicnici nase zemlje ne mogu da kroce na teritoriju Kosova bez dozvole Pristine (neki ne mogu nikako) slati voz sa srpskim simbolima i natpisima "Kosovo je Srbija" jeste potez koji je od samog pocetka osudjen na propast. Srbiju beskrajno volim, mislim da medju nama ima divnih i nadasve pametnih ljudi, zato mi je zao jer ovom zemljom vec decenijama upravljaju mahom nesposobni, nestrucni i pre svega nacionalno neosvesceni politicari. Kosova nikada ne smemo da se odreknemo ali ga ovakvim potezima ubrzano gubimo. Politicari, budite pre svega Srbi, potom muskarci a na posletku dovitljive diplomate koje ce sitnim pravovremenim provokacijama naterati vodu na nasu vodenicu i izazvati pogresan potez druge strane. Sve ovo mi je smesno, i navodi na zakljucak se vasi interesi i ideali nekako ne poklapaju sa interesima i idealima nas, obicnog naroda koji voli ovu zemlju, i cuva otadzbinu jer drugu nema i ne zeli!

Komunista

pre 7 godina

Ovaj Vučić mi liči na vatrogasca koji je izazvao požar, pa umesto vodom, gasi ga benzinom. Tako mi liči ovo njegovo obraćanje Narodu. A zapravo je jednostavn javljeno iz Prištine, da voz išaran provocirajućim parolama, ne može ući na Kosovo. Ili skidaj natpise ili premazuj, ili vraćaj nazad. A putnici mogu da nastave put autobuima.

Vlad

pre 7 godina

A cekajte, sve ja vas razumijem koji kazete da je normalno da ce reagovati na voz ali sta imaju koji djavo ALBANCI da reaguju na to ? Pitam tebe drzavljanine Srbije. Otkud njima to pravo. Jos uvijek je Kosovo nedefinisana stvar ako se ne varam a ne Albanska svojina, ali ti si daleko od Kosova i Metohije pa ti je lako da pises sve protiv sebe i svog naroda
Izgleda da je nas najveci problem i zauvijek ce ostati to sto mi sami sebe najvise mrzimo ! Bas mi je nekad tesko i sramota me nasih predaka koji se sad okrecu zbog vas koji mrzite sami sebe :-(

Mik

pre 7 godina

Nije mi jasno sta se hoce sa tim vozom? Prevoz i veza Srba sa KiM sa glavnim gradom - u redu! Ali onda natovaris par funkcionera na voz, a voz okitis parolama i nacionalnim obelezjima i pravis svecani docek u Mitrovici!? Da li time hoces da kazes da je Kosovo funkcionalno kao deo Srbije. E pa nije... svi znamo da nije. I na kraju trepces okicama i pricas price da je to najobicniji jadni mali voz. I opet se naki busaju u prsa junacka, dizu temperaturu, a kad dodje vojni poziv na vrata svi spavaju kod tetke na Kosmaju!

sram vas bilo

pre 7 godina

Jel beše u tom "ruskom vozu" je i onaj veliki diplomata zadužen za KiM, Vacic? Baš danas je bila vest o tome ovde na b92. I onda Vi, političari hoćete da mi kažete da je ovo sve bilo slučajno sa naše strane? Sram vas bilo. Sve bih Vas spakovao u taj isti voz, i poslao tamo, pa rešite ovo kako znate i umete.

i

pre 7 godina

Objasnite mi nesto. Briselskim sporazumom je uspostavljena granica sa Kosovom. A vi saljete voz bez odobrenja kosovskih vlasti koje kontrolisu tu granicu? Kako?

običan svet

pre 7 godina

Nije problem ako su to samo predizborni spinovi (dobro, problem je ali ne tako strašan). Ali problem može da postane velik ako se umešaju neki opasniji momci, Radikali, Dveri, Naši, navijačke grupe i sl. Dovoljno da padne jedna mrtva glava i da onda krene žestoko sa obe strane. Ne treba se igrati vatrom. Ipak moram da podsetim kako je Milanović zatvorio granicu, pa kako je poslao voz sa izbeglicama u Mađarsku, pa razne izjave o Bosni i Srbiji, Sloveniji, Italiji. Isto skoro zaritili sa svim komšijama. U Americi za kampanje isto nije bilo mnogo bolje, uvrede na sve strane. Da se može prespavati kampanje bilo bi najbolje.

zlopamtilo

pre 7 godina

" jutros krenuo "putnički voz, ne tenk ili oklopno vozilo, koji je trebalo da spaja ljude i gradove u skladu sa zakonima svih zemalja sveta i vrednostima EU"
Što se pravite tako nevešti? U skladu sa kojim vrednostima I kojom praksom je voz okićen reprodukcijama fresaka iz manastira I crkava, oblepljen folijom u boji državne zastave, ? Zašto to radite?Koji "kompletan idiot" je ovaj put odgovoran ?

petar

pre 7 godina

Pitanja za AV

Dali ti je poznato da voz Kraljevo - Lesak (na Kosovu za neupućene i nadrilovane) već godinama postoji.?
Dali je Miša Vacic običan građanin?
Da li izgrafitiran voz uobičajena stvar.?

Srdjan

pre 7 godina

Nisu ovo ratne igre Pristine ,vec politicke igre Vucica. Kao i svaka akcija vezana za odnose sa Pristinom- pokusava se kukavicluk i nepromisljenost (pa u krajnjem i neozbiljnost) po principu obrnute psihologije iskoristiti kao pobjeda. Ali dobro,Srbija prica a Kosovo radi.

komsija

pre 7 godina

Drage komsije nemojte da padate na ovakve ratovne politicne izjave vasih Politicara jer nije da smo mi poslali voz na Srbiju.

oni su vrlo dobro znali da takav voz nece da proci "granicu".

Ljubisa livac

pre 7 godina

@Spaky
Prugu ne bi dirali niti ni branili da je u pitanju obican voz, ali mi smo morali da ga obojimo, ubacimo freske, narodne nosnje. Nasa provokacija, nista drugo. Sta bi ti rekao da ide voz Pristina - Bujanovac, u bojama Albanske zastave sa natpisom "Kosovo je Albanija" ? Sami dovodimo civile u opasnost.

kojeovdelud

pre 7 godina

Pa ko se pametan dosetio da šalje uopšte taj voz na Kosovo?! Ništa manja provokacija od one kad je Franc Ferdinand došao na Vidovdan među Srbe da se voza u otvorenom autu, i posle đavo kriv..

Punisher

pre 7 godina

Naslov ne odgovara trenutnoj situaciji, trebalo bi"Ratne igre velikog vođe..."
Koje zamajavanje osiromašenog naroda, pa sve ovo može opasno da nas košta, da ne misli dotični da nas brani onim neletećim šklompocijama od Migova ,samo da im predhodno oslika po koji ikonostas i spremni su za paradu!

sram te bilo

pre 7 godina

Napisete na vozu Kosovo je SRBSKO,okitite ga svetinjama iz nase pravoslavne vere, svi vi sedite u Beogradu a neduzan narod i novinare saljete istim primitivcima kakvi ste i sami.
Dobro nisi izjavio da je bio spreman daljinski atentat na tebe.

perica

pre 7 godina

ja ovde vidim samo da se blize izbori pa se krece kao i uvek sa pronalazenjem izgovora tj da se skrene paznja za ekonomsku situaciju u zemlji i totalnim fijaskom svega sto ovi na vlasti rade! Ista je prica kao i sa drzavnim neprijateljima, automobilima punih oruzja, kao i hrvati sto koriste Seselja u svojim kampanjama.. Ovo je Balkan

NisamBasLjubitelj!

pre 7 godina

Sad Vucic imitira Milanovica. Malo nacionalne tenzije, malo podgrejanih neprijatelja za novi pocetak neprestane politicke kampanje. Jedva cekam da vidim kako ce ovo da iskoriste ovo kroz neki mesec (prosto divim se koliki je covek manipulant).

Binasr

pre 7 godina

On poslao, on zaustavio, pozorisni komad kao i svaki da bi se razumeo podeljen je na cinove, a cinovi na scene. Pa dobro dobri moj narode, valjda ti je sad jasno kako smo pozicionirani i koliko cenjeni preko nasih granica i sto nam je ovo uopste potrebno, odnosno zbog koga i kome je sve ovo bitno.

Skywalker

pre 7 godina

Siguran sam da nema govora o tome da je bilo ko, a narocito neki Albanac, minirao prugu i to na nekoliko stotina metara od prelaza i u okruzenju gde u poluprecniku od 50 km Albanaca nema. Vest o miniranju je naravno proturena iz Bg kako bi bilo lakse opravdati to sto voz nece uci na Kosovo. Ako i ima kao neki snimak onda su to clanovi SNS-a snimili sebe, naravno, daleko od toga da su postavili eksploziv, jos bi nam samo to falilo. A uveren sam da je samo pustena prica i da nikakvog snimka ni nema.

Ostavka

pre 7 godina

Dosta, bre, Vučiću!

Dosta više histerije, izazivanja, srljanja, rušenja, glupiranja...
Dosta više Vacica, Djurica, Vulina, Gasica i ostalih neandertalaca.
Dosta više prijateljskih zemalja i onih koje to nisu.
Dooosta! Dosta!

Ili radi šta treba i kako treba da digneš ovu zemlju iz pepela ili se tornjaj u vrazju mater iz koje smo te izvukli!

Ko si bio pre 2012? Šta si bio? A sad si gospodar naših života.

Prestani.Dosta je bilo.

Kosovo nije Srbija

pre 7 godina

Vucicu ne glumi vise neku zrtvu. Sta si ocekivao da posaljes na Kosovo elektronsku crkvu i da provociras iz cista mira, lepo su te Rusi naucili da uvaljivas svoj narod. Sramota. Ostavka je jedini castan potez posle ovog brukanja.

Agron

pre 7 godina

Bas sada slusam Tacija kaok se hvali da je on naredio da se zaustavi voz. Pre njega se hvalio i predsednik kosvske vlade Mustafa. U Pristini vlada uverenje da je ovaj voz zajednicka rezija Aleksandra Vucica i Hasim tacija sa ciljem da se ojaca politicka pozicija potonjeg da ne bi, kojim slucajem, opozicija pobedila na izborima.

ff

pre 7 godina

Vučiću treba neko da objasni da on nije faraon već državni činovnik koga plaćamo mi poreski obveznici i da mu je dužnost da odgovara na pitanja novinara!

triplem

pre 7 godina

kako se sprdaju sa nama i jedni i drugi. bukvalno uniste svega cega se dohvate. Sada ljudi nemaju i na taj obicni "svetovni" voz koji je bio jeftinija alternativa skupom autobuskom prevozu koji kontrolisu lokalni patriotski biznisi.

Dejan

pre 7 godina

Tek je januar, izbori su za tri i po meseca, a cirkus uveliko traje... Pred predsednicke izbore 2000. glavna vest je bila kako u Srbiju upadaju agenti francuske obavestajne sluzbe sa namerom da izvrse atentat na tadasnjeg vrhovnog vodju, i "izazovu nemire", a to nam je sve tada "otkrio" Goran JUL-ovac, praveci predstavu u medijima. Bojim se da ce ga ovi prevazici...

Коки

pre 7 godina

Човек који део система који је иницирао сукобе '90 не може без "сукоба", не зна за друго ...

cekajuci rat

pre 7 godina

Daj makni se vise,voz da bi stigao u k.m. mora da ima sve dozvole,ajd isti taj voz posalji u bukurest isto bi bio zaustavljen kad nema dokumentaciju.Ko jos veruje ovom demagogu ,koji nas uvodi u nove sukobe,a on da to gleda iz daljine kao 90tih.

miki

pre 7 godina

Ovo nije voz nego je pututujuca crkva. A natpis na vozu "Kosovo je Srbsko' napisan na latinici umesto na cirilici.
Jos su samo kondukteri trebali prodavati svece i u vozu stavti posude sa p[eskom u koji ce se zabosti prisluzena sveca,
Sve u svemo podseca me na epizodu sa dronom na fudbalskoj utakmici

Pol Pot

pre 7 godina

Sledeci put posaljite za Mitrovicu onaj BG voz, on je toliko isaran da svako na njemu moze da nadje tekst koji mu najvise odgovara i nema problema....

dejan

pre 7 godina

Strasno je da ovakvim provociranjem ciji je jedini cilj predizborna gluma u stvari ugrozavate zivote Srba na Kosovu. Tu se vidi koliko vam je stalo do naroda, a koliko do vlasti.

Jovan K

pre 7 godina

Predizborna kampanja u punom jeku! Na znajuci kako da opravda svoju nesposobnost AV radi ono sto najbolje zna, izaziva sukobe, huska narod na pobunu, preti praznom puskom, igra se vatrom...Opet ce izazvati sukob, izvuci se od svega a narod ce da skupo plati ceh.
AV I njegova klika su "idealan partner" predstavnicima Kosovskih Albanaca, ekstremnim Muslimanima iz Bosne, Hrvatskim ekstremistima, US government, EU administration, "braci Arapima"....

Ljubisa livac

pre 7 godina

Lupajte mi minuse ali za ovo smo sami krivi. Provociramo nepotrebno. Zasto mora voz da bude pun ikona i sa natpisom "Kosovo je Srbija" ? Koji jos voz to ima naslikano? Da im je cilj prevoz ljudi, voz bi bio isti kao i svi ostali, bez "ukrasa" i ne bi bilo problema. Ali hocemo mi da se "junacimo" i provociramo.

alo

pre 7 godina

Predstava za narod zbog predsednickih izbora, kako jadno i jeftino a usput i opasno kako za putnike, tako i za sve nas zbog moguce "ratne igre". Zbog vlasti vodja nas gura u rat. Jeftino gospodo nazadnjaci, jeftino.

Tarabicka

pre 7 godina

Još jedan spektakularan gaf premijera. Ako nije želeo eskalaciju, zašto je onda napisao na vozu "Kosovo je Srbija"? Ovako je poniženje koje je doživeo još veće - Kosovo je Srbija, ali ne dalje od Raške ...
(valensa, 15. januar 2017 03:04)

Tj. "Kosovo je Srbija" samo u tom sarenom kicerajskom vozu i u ustima "velikih patriJota"!

Kosovski Srbi, sedite i razmislite koliko su vas puta iskoristili za svoje prljave igre ovi mesetari, kad dodjete do rezultata i sami cete se zgroziti!

Grunf

pre 7 godina

Nikakve ratne igre nisu u pitanju.Taj voz je običan pokretni bilbord,znak za početak političke kampanje.To što ga je neko oslikao onako kako ga je oslikao,mogao je da stavi logo SNS-a.Cilj ovoga je samo skretanje sa mnogo drugih stvari koje ovo društvo muči.Piše se o Haradinaju, vozu, čokoladicama, ali nema ni jedne reči o nezaposlenosti,niskom kupovnom moći,Savamali...Sad su svi zaboravili atentat koji se spremao na Premijera.Napad na predsedničku kolonu i po nekoliko puta,Šta je neko očekivao da će tkz.vlasti KiM pustiti taj voz da prodje.Tu bledu kopiju već odavno usavršenih političkih igara da prvo sve zakuvaš posvadjaš dva oka u glavi pa se pojaviš kao čuveni očni lekar i svi progledaju je ispala po meni smešna.Deco moja omladinci SNS-a ovo je sve već vidjeno toliko puta i svaki put smo dobili po nosu.I danas dobijamo i Vi sa svojim rodteljima ispaštate nepromišljenost političara.SHvatite samo ovo kao predizbornu kampanju i ništa više.Šta danas ili bilo koja stranka može da Vam ponudi kada su bili u svim mogućim kombinacijama.Ovi se setili voza koji je oslikan kulturnim nasledjem zaštićenim od Unesca.Pa mi nemamo voz od Beograda do Pančeva.Pa koliko bi inače taj bilbord voz putovao BG-KM.Dan i noć.Sa svim mogućim bezbednosnim rizicima.Potpuni politički promašaj.Dqakle trese se stolica.Imam dilemu Premijer ili Predsdnik.Ostaje još jedna stvar-napraviš haos proglasiš ratno stanje i nema izbora do daljnjeg.Ostaje sve isto.

neutra

pre 7 godina

Hajde realno da sagledamo i iskreno da progovorimo. Obe strane su jednako krive za događaj...
Krivica Srbije: Natpis na svim jezicima "Kosovo je Srbija" sto se moze gledati kao pretnja odma, unutrasnjica voza je kao crkva, prosto da mi bude neprijatno ako sam musliman ili jevrej.
Krivica Albanaca: Sto su ludaci pa odma reaguju na provokacije i to bas zestoko, nije to bas ok.

blic

pre 7 godina

Sve su to lazi jel niko nije ni video voz sa kosovske strane niti je neko pokusao da ubije nekoga.

sada naravno treba da opravde svoju glupost pa kao i uvek Albanci i sukobi sirih razmera.

Skoro mesec dana samo provociraju susede sa svojim izjavama pa se posle cude zasto su svi drugi protiv.

Dragan

pre 7 godina

Aleksandar Vucic, olicenje apsolutizma, spina i ratnog huskanja.
Zar je bio dobar momenat za ove stvari.Voz je nesmetano saobracao od Kraljeva do Mitrovice, a sada je gospoda htela da se malo pokaze .
Naravno da su albanci ovo shvatili kao najgoru provokaciju u najgore vreme.
Bravo za Vladu, nadam se da ce njeni clanovi ispastati, kao sto ce sada ispastati srpska zajednica na Kosovu.
Sramota!!!

Biljana

pre 7 godina

Bolje da ste poslali miniran voz, nego ovako ispisan. Treba da odgovara svako ko je ucestvovao u osmisljavanju i realizaciji akcije slanja ovakvog voza.

Prota Mateja

pre 7 godina

Kakav kukavička odlika "hrabrog" premijera Srbije!? Onaj zločinac Tači je državnik dok je ovaj naš samo za rialiti šou. Zaista je dosta više ovog glumatanja. Ako misli da će mu ovo podići ugled u narodu grdno se vara. Taj voz ili nije trebao ni da ide u KM ili je trebao da ode po svaku cenu. Ovako je Vučić pokazao još jednom da je samo jak na rečima i to pred novinarima. Rusi i Kinezi ima da mu se smeju a Amerikanci već uveliko prave budalu od njega. On da je imao hrabrosti nikad ne bi nastavio stopama DSa i potpisao briselski sporazum već bi poništio sve ranije štetne odluke. Ovako dobili smo šmoklju na čelu države koji samo Srbima sme da drži lekcije.

Nikola

pre 7 godina

Da ste poslali normalan voz, možda bi i prošao.
Ovako me sramota kao Srbina, na šta smo spali i na koji način pokušavamo da nešto dokažemo.
Zaista dno.

igo

pre 7 godina

Kako Srbi imaju pamćenje do juče u podne evo jednog podsećanja kako radikali vide patriotizam. Gospodin Šešelj, tzv. vojvoda je sa svojom partijskom svitom početkom devedestih godina sa po dva autobusa punim folklornih "četnika" obilazio gradove na Kosovu i Metohiji gde je širio danas osećamo koje ideje. Skupovi su se održavali uglavnom u domovima culture gde su na tu "promociju" uglavnom dolazile lokalne bitange. Tako je čovek koji NIKADA nije ništa dobro uradio za građane Srbije iza sebe sejao seme mržnje. Nemojte se čuditi kada današnji učenici po istom scenariju, još sa dodatim savetima jedne moralne nakaze u obliku bivšeg engleskog premijera, čine ovakve gluposti I po pravilu na štetu običnog čoveka.

zoran

pre 7 godina

Prvo smo imali da su se Tramp i Putin dogovorili kako ce od sada Rusi da preuzmu nase drzave.
Zatim se hapsi Hari iz Prishtine koji je do tog momenta bio slobodan kao ptica.
Evo ga stize voz koji samo nije imao krst na krovu..

O cemu se ovde radi..? Od koga je ovaj dobio uputstvo da salje voz-uskrsnje jaje..? A, ko je Francuzima sapnuo na uvo - Hapsite Harija..? Nisu ovo odvojeni dogadjaji, a kuda vode..? Miru ili ratu ?? Sta vi mislite..?
Nekako mi lici da ce se posle 20.1.2017 ove stvari ubrzati nevidjeno, a Bondstil iseliti "nenadano". Ne zaboravimo da bivsa administracija ima svoj novac na Kosovu, ne Tramp koji ih ocima ne moze videti. Da li ce ovo biti poslednji ekser u mrtvacki kovceg demokrata, Klinotovih pljackasa..? Da li je Tramp Kosovare vec pustio niz vodu..? Meni tako lici, no sacekajmo jos malo, ali cini se da se ovde nesto opasno valja iza brda.

Miro

pre 7 godina

Hajde bre ljudi,Srbi,Albanci, Bosnjaci Hrvati i svi ostali, skidajte te delinkvente sa vlasti,dosta je bilo krvoprolica,gladi,bijede,raseljavanja,pljacke narodne imovine i bezanja po svetu da bi nasli komad hleba.
Ne morate da zivite zajedno ali bar kao komsije mozete da zivite u harmoniji jedni sa drugima. Ratovanje i mrznja samo pune dzepove onima koji vas guraju na to a vama samo pune groblja dok vam domovi i dzepovi ostaju prazni. Pamet u glavu narode moj.

napuderisani dendi

pre 7 godina

Ovo je opasnije nego što izgleda.
Ovo nije slučajno.
Ovo je planirano ali ne id Albanaca već od Vučića.
To je dokaz da je došlo do definitivne odluke okretanja prema Rusiji (mene ne čudi jer EU je pred raspadom).
Nije problem u zaokretu prema Rusiji već u mogućem novom ratu (u kojem bi Srbija sad realno bila u prednosti i verovatno pobedila uz pomoć Rusije). Zato migovi. Zato baza u Nišu. Ipak bolje bi bilo da se reši bez rata.

nevski

pre 7 godina

Mene samo jedna stvar zaista fascinira,koliko je On kreativno destruktivan,a,iz toga proizilazi tuzna cinjenica,narod je kompletno idiotizovan!

Mada,s obzirom na moralnu eroziju od devedesetih na ovamo,jedini idiot sam ja sto se uopste cudim tome...

Puf

pre 7 godina

Izazivaće on još mnogo ovakvih incidenata pred izbore, pa će Srbi da se nalože a onda će vođa da potpiše i što treba i što ne treba. Narode ako imaš mozga ovom prilikom izađi na izbore inače ti deca pobegoše. 400 000 mladih bez posla a on šalje išarani voz da glumi patriotu. Sramota bre!

N3k0 tam01

pre 7 godina

Za šta ja plaćam porez i dažbine... Rata neće biti, ne potpaljuj narod a i ako bude ja sigurno neću ratovati, neću da i meni ukradete mladost kao mojim roditeljima. Neko je spomenuo kosovske autobuse što prolaze Srbijom, na tim autobusima ne piše kosova republik. Bolje bi bilo da gledate prave probleme u Srbiji nego da se zamajaveta glupostima veliki vođa je uspeo u tome... hleba i igara još jednom... a ove sendvicbotove kako nije sramota ja ne razumem kako vas nije blam?

Kinez koji je kopao tunel golim rukama

pre 7 godina

(Ne)postovani premijeru, posto nijeste odgovarali na pitanja novinara: Na sta ste mislili kad ste rekli da su pokusali da miniraju prugu? Eksplozivna naprava je eksplodirala, ali nije ostetila prugu dovoljno ili nijesu imali eksploziv? Ako su minirali, to znaci da redovna linija Kraljevo - Kosovska Mitrovica ne moze da saobraca, dok ne se pregleda pruga ili ce se ugrozavati bezbijednost putnika? Vidjecemo da li saobraca voz naredne nedelje.

Sava Centar

pre 7 godina

Poslao si Albancima provokatorski voz i sad kao oni izazivaju sukobe!
I zbog čega si se povodom ovog novonastalog cirkusa iz tvoje marketinške kuhinje morao konzultovati s ruskim ambasadorom?!

Prishtina

pre 7 godina

Dragi prijatelji. Ja sam albanac iz pristine imam dosta prijatelja srba iz srbije bosne kosova. Medju najnoljim drugovima su mi dva srba.Nikad se ne provociramo i odlicno se razumem i puno vremena provedemo zajedno svi... ovaj voz ne treba bas nikome Jeste provokacija i to nepotrebna,skroz bezveze a pogotovo za ozbiljnu drzavu! Ali znam da alo se pita narod srbski onda se ne bi izsarao taj voz tako. Pozdrav i bez lutnje

Bata

pre 7 godina

Pa stvarno, pa kako su oni zli, ti sa Kosova, a mi bi u Beograd ili bilo kom srpskom gradu sa cvećem dočekali voz iz npr Prištine iste unutrašnjosti, samo spolja sa velikom albanskom zastavom i natpisima na 21. jeziku "velika albanija" i "kosovo republika"... koga lažemo? Nije problem u vozu ili ikonama (iako lično smatram da je reč o zloupotrebi istih, kojima nije mesto tu, bar ne u tom obliku i toj količini), problem je u provokativnom pokretnom bilbordu koji prosto poziva na neki problem... Pa mi smo bili besni zbog malog drona sa malom zastavom sa još manjom mapom neke tamo velike albanije, a šaljemo veliki voz sa velikom zastavom Srbije sa porukom na 21om jeziku, pa i albanskom...
A uskoro će izbori, ovi kao da svesno pozivaju onih 49% apstinenata da izađu i glasaju za bilo koga osim njih... SRBIJA ŽELI MIR, POSAO I OPSTANAK, A NE ŠARENE VOZOVE, INAĆENJA, POZIVE KOJI MIRIŠU NA RAT I SVE BROJNIJA ISELJAVANJA MLADIH U INOSTRANSTVO!
ps. dragi botovi, razmislite pre nego lupite minus da li vaša deca, muževi, braća, očevi i ostali članovi porodice i prijatelja zaslužuju još jedan rat...

Dzordz

pre 7 godina

Kralju, svaka cast, alal vera. Ko god da ti je ovo predlozio , ili ti dao ideju, zahvali mu se, daj mubda bude ambasador u najudaljenijoj zemlji od ove nase, bez mogucnosti povratka!!! Neverovatan idiotizam, gluplje odavno strategije nisam video. Svaka cast!!!
P.S. POSLUSAJ ME

alex

pre 7 godina

šta se uzbudjujete, Srbija je samo testirala komunikaciju i akcije policije kosova ovom prvokacijom. Trebalo je sagledati komandni lanac albanaca i vreme potrebno da se mobilise i prebaci policija iz jednog kraja kosova na drugi, angažovana tehnika, putevi kojima se kreće, itd.. Naravno da je prvokacija kad se akcija najavljuje nekoliko dana unapred...

Milan

pre 7 godina

Hoće neko samo da mi objasni zašto nisu poslali voz koji izgleda kao vozovi što saobraćaju po Srbiji.
Svi smo znali da će ovakav voz da im bode oci.
Nije mi jasno sta je trebalo da se postigne sa ovim i koja je poruka i kome je trebala da bude poslata.

valensa

pre 7 godina

Još jedan spektakularan gaf premijera. Ako nije želeo eskalaciju, zašto je onda napisao na vozu "Kosovo je Srbija"? Ovako je poniženje koje je doživeo još veće - Kosovo je Srbija, ali ne dalje od Raške ...

Rade

pre 7 godina

Imam samo jedno pitanje za AV, u kakvoj su korelaciji njegova stalna navodna zalaganja za smirivanje tenzija sa farbanjem voza svim ultra-srpskim simbolima?

SrBin

pre 7 godina

Kako da bilo koje prevozno sredstvo (u ovom slucaju) voz moze da bez bilo kakve najave i bez ikakvog sporazuma o zeleznickom saobracaju udje u neku nezavisnu drzavu. Pa zamislite kada bi sada neki voz iz Madjarske hteo da prodje kroz Srbiju tek onako...

lule

pre 7 godina

"Veliki brat" bi da oživi lik Cara Lazara, ali mu niko nije rekao da je isti taj Lazar bio na čelu vojske, i da nije sedeo u svom "kabinetu" u Krševcu. Grej se tu pored toplih radijatora, kad ti je već "Bog" dao da uživaš, i pusti nas obične smrtnike da prezimimo ovu zimu. A kad ugreje, mi ćemo već da izađemo napolje i da ne gledamo i ne slušamo vesti.

SrBski PatriJota

pre 7 godina

Pitam se samo kad se vijorila zastave velike Albanije na utakmici u po Beograda da li je bilo ovakvih komentara na sajtovima sa Kosova i Albanije, mislim da se tamo slavilo tri dana i na kraju opet mi krivi pa nam Evropa uzela sve bodove. Kosovo i Metohija su sastavni dio Srbije i jednom zasvagda utuvite to u glavu, zato farbamo i ukrasavamo svoje vozove koji saobracaju na teritoriji Srbije kako mi zelimo. Ako to nekome smeta pa neka zaustavi, kao sto nama smeta da samoproglaseno Kosovo postane clan UNa i UNUSCOa i zato nece nikad biti. Drvlje i kamenje na premijera jer je pustio ljude da se slobodno krecu sto po nekima ugrozava njihovu sigurnost jer nekoga nesto provocira na otetoj zemlji. Pa jel premijer naradio da se zaustavi voz i sprecio sukob, ne shvatam cemu napadi. Srecom i pored vecine ovakvih komentara ogromnojbvecini na izborima ne smeta sto na srpskom vozu pise Kosovo je Srbija.

Risto

pre 7 godina

Kako me ovo navodno preventivno delovanje podseća na devedesete. A da pokušamo sledeći put poslati voz neutralne vanjštine? Ovaj je baš provokativan...

Milioner

pre 7 godina

Albanci rekli da voz nece uci na Kosovo i voz nije usao na Kosovo. 
Mislim da je i amebama jasno da ova vlast nema nikakvu moc ni snagu da bilo sta uradi sem da provocira medijski prostor na ovaj nacin.Pretili obicnim corkom i na kraju taj corak nije ni opalio pa su ispali smesni.
(Che, 14. januar 2017 19:10)

A kad smo imali snagu za bilo sta? Ovog kao I svakog do sad sami smo birali. A to kako pobedjuju znam I sam. Dodjes u moj gradic obecas svima posao I seljaci se prime. Nikad u zivotu necu da glasam I mislim da je bolje da se da ljudima do 25godine da glasaju dok im nije ubijena svaka nada za zivot. Ovi stariji padaju I za kinder jajce.

pseudo_slucajno

pre 7 godina

Nadam se da ima nekog od svetskih sila, minimum dve, koji podrzavaju ovaj potez. u suprotnom ova predstava je pucanj u prazno.
Trebalo bi da ako ima ozbiljan plan neko sazove sednicu SB UN

Đole

pre 7 godina

Vi ste krivi. Znate na sta su albanci sve spremni A vi voz koji je najlakša meta za teroriste naslikate freskama i napišete Kosovo je Srbija.
(Dule Pacov, 14. januar 2017 19:31)

Krivi smo mi. Otkud svi ti paraziti što su nam zagustili?
Nemoj stari moj, krivi smo mi što smo ih pustili!

ulpijana

pre 7 godina

e vucicu,dok ti nisi dosao na vlast, specijalne jedinice rosa nisu smele na sever KiM, a sad se setaju kao po svojoj babovini.Pitam se zasto,a da briselski sporazum.

vučkov bot

pre 7 godina

zaustaviti svaki autobus sa kosova po 8 sati zbog provera svakog šrafa i matice, pritiska u gumama, opranog stakla, FT1P obrazca, a onda im omogućiti slobodan prolaz :-) pa nek albanci idu u nemačku preko makedonije bugarske rumunije......

Aleksandar

pre 7 godina

Nesto mute debelo. Ne dogadja se ovo slucajno bas kad se presednici menjaju kad je Nato konfuzovan I kad obavestajci daju ostavke. Ovde je neko namigno nekome da nadje razlog da se vojska posalje na sever Kosova pa da se govori o podeli Kosova kao realnosti novoj. Tachi u Americi izvuko dupe zbog Haradinaja I ovoga cirkusa. Ovo je sve planirato sa obe strane kako bi narodu se lakse serviralo podela kao jedini moguci izlaz iz svega ovoga.Vidite da se radi za vreme vikenda kako bi se I Nato I Eu nasle u nebranom grozdju kobajagi

sasha

pre 7 godina

Da budemo iskreni ovo je klasicna provikacija sa nase strane. Nije trebalo biti neki ekspert da se predpostavi kako ce Albanci reagovati na takav voz. Mi smo to lepo spremili uz pomoc Rusa da isprovociramo. Pitanje je zasto to u ovom trenutku. Ovde mi sve mirise da to ima veze sa smenom vlasti u Americi i da su Srbi dobili zeleno svetlo od Trampa i Putina da odvoje severni deo Kosova. Ovaj voz je samo pocetak neceg veceg. Izgleda da je voda krenula na nasu vodenicu kad su medjunarodni odnosi u pitanju i da je vreme da mi izvucemo makar neku korist od novonastale situacije.

miki_ns

pre 7 godina

Unakaradili su voz (ili pokretni manastir na šinama), oblepili ga svim što im je na um palo, a sa ciljem da iznerviraju drugu stranu i samo sa tim ciljem, namerno rastrubili na sve strane i sad se kao čude. Nama je cela politika svedena na reality show. Ko če koga više da isprovocira i ko se više iznervira, pa sutra opet ponovo. Daleko od toga da su i Albanci bolji, ali ovo smo im servirali na tanjiru.

Bucko razmisljam

pre 7 godina

Vučic: "Moja odluka je bila, i njom se ponosim, da zaustavim voz u Raški da bih sačuvao slobodu naših ljudi, da bih sačuvao mir i izbegao sukobe", istakao je on.

I Srbija se "ponosi sa tobom" zbog te tvoje odluke !
A kako je tek Srbija "ponosna na tebe" sto si poslao Voz iz BG. za koji je svako znao da nece bez "ratnih igara iz Pristine" stici na "odrediste" o tome da i ne govorim !
A kako je tek Srbija "ponosna na tebe" posle tvog saopstenja da ces "obavestiti Rusiju i Kinu" o tome "sta je Pristina nameravala" to Ja nisam u stanju recima da opisem !

zoran

pre 7 godina

Ovoga ili neko gura da se napravi novi rat, ili nije svestan koliko je smeshan..??? Ovakvog demagoga majka ne radja dva puta.
Da li ce Rusi i ovde probati svoje oruzje sa daljine...recimo ispaljivanje raketa iz Sredozemlja - pravac sveta srpska zemlja - ?? Da li je pao dogovor izmedju njih i Trampa, pa taman do 20. 1. 2017 da zakuvaju a onda udri. Ne znam, ali ovo sto ovaj radi nekako ide ka sukobu. Malo nas treskao NATO, a sada malo Rusi...sta fali..."veselje"...
Jadan narod sa obe strane.

deki

pre 7 godina

Premijer Srbije poslao je provokativni kicasti voz na Kosovo a zatim je naredio da se isti vrati i ponosan je sto je na taj nacin sprecio sukobe i zrtve! Ajaooooooo.........

Aleksandar

pre 7 godina

Majko moja, koje vikanje, koje pretnje, koja drama, ocigledno idu izbori i Veliki Vodja hoce da se pokaze kao veliki branitelj Srpstva. Prvo, ono nije bas sasvim obican putnicki voz jer je imao vise nego snazne politicke poruke ("Kosovo je srbsko") i naravno da Albanci, koji su na Kosovu vecina, takav voz ne zele na Kosovu. Kako bi mi reagovali da Sarajlije posalju voz u Sandzak sa porukom "Sandzak je Bosna"? Sigurno ne bismo mirno sedeli. Poruka svim jadnim politicarima na Balkanu: prestanite vise da izazivate vestacke sukobe i pustite ove napacene narode da zive. Ovamo Hrvati prave haos oko cokolada i koketiraju sa ustastvom, onamo Dodik daje neke nerealne izjave koje bi bilo bolje da je zadrzao za sebe, sad mi saljemo voz sa politickom porukom na Kosovo... Opet neko ludilo svuda. Dokle vise? Ali, Veliki Vodja je prevazisao samog sebe ma ovoj konferenciji, po drami, tonu i teatralnosti. Strasno sta nam rade, u zdrav mozak.

Viktor

pre 7 godina

Istorija se ponavlja. I Milosevic je pokretao ratove kada je osecao da mu s kraj blizi. Tako i Vucic. Svaki dan ova vlast izaziva sukobe sa Hrvatima, Bosnjacima, Albancima, priziva ratove, deli lekcija i preti i sve nas vise uvodi u nove ratne sukobe.

Ovaj voz je za Albance isto sto i zastava Velike Albanije u Beogradu za Srbe, a mi se pravimo da je sve u redu i da smo mi, kao i uvek, zrtve a drugi su zlotvori. Albanci salju specijalne jedinice za razminiravanje, a AV tvrdi kako su oni tu da miniraju i slicno. Ova kolicina neistina, prizivanja rata i sukoba je strasna i nadam se da smo mi kao narod bar malo sazreli i da necemo nasesti na ovo.

Nijedan diktator na svetu ne odlazi mirno i treba da se pripremimo za velike sukobe i ratove jer je ova vlast spremna na sve da bi nastavila svoju sramnu vladavinu.

odlazi vise

pre 7 godina

Zaduzio drzavu i decu za 10 milijardi dolara od kada si na vlasti, nemas jedan ledolomac nego kamcis od Madjara, nemas masine za ciscenje snega a pravis fontane i kule na vodi.Prestani vise da sludjujes ovaj glupi narod i odlazi da spasimo ovo malo ponosa i zemlje sto nam je ostalo.
PS:Ono nije voz ono je putujuci kiceraj i cirkus.

Bojan

pre 7 godina

Konacno Srbi igraju pametno. Albanaci su se upecali na bucku. Pa voz mamac je i poslat sa obelezijima Unesco da bi ga oni zaustavili i doziveli kao provokaciju. Zasto vam smeta moj komnetar? Cega se plasite??

Darko

pre 7 godina

Kakav je Vucic strucnjak da zabije Srbiji noz u leda svaka cast.Ovo je pre naivno i za decu od tri do pet godina.Dati Albancima ovakav povod da nas ponize ne mogu da verujem.Patriotski voz za ponizenje Srbije.Kazite mi kako da pobegnem sa porodicom iz ove zemlje.

doktor

pre 7 godina

Debakl despota u utakmici koja nije ni trebalo da se odigra! Voz da nije isaran usao bi bez problema! Ali tako ti je to kad politiku vode ....Zao mi je naivnog naroda iz voza,ali mozda i nije ja u isti nikad nebi usao jer sam znao sta ce biti... Djuric izasao u Topcideru-toliko o junaku

kolega

pre 7 godina

sad listam komentare i uvidjam da su svi protiv rata i vecina protiv vucica i da takvi komentari imaju i po 3500+ i 1300 -
medjutim nisam uspeo da nadjem ni jedan komentar sa obrnutom statistikaom odnosno sa podrskom ratu i vucicevim potezima pa se pitam ko onda lupa ove minuse.

Rob

pre 7 godina

Radio sam tamo 2 god kao stranac, osim Srpskog imam i Kanadski pasoš. Nemate pojma šta se tu dešava, i dok neki mafijaški klanovi tamo vladaju nema šanse za mir. Da se pošalje voz nema nilakvih problema, al stavite prst u glavu i zamislite kako bi bilo da Priština pošalje voz za Preševo na kom piše da je Preševo Albansko, i da većina putnika su albanski nacionalisti...

Spaky

pre 7 godina

@Che, 14. januar 2017 19:10
"Albanci rekli da voz nece uci na Kosovo i voz nije usao na Kosovo.
Mislim da je i amebama jasno da ova vlast nema nikakvu moc ni snagu da bilo sta uradi sem da provocira medijski prostor na ovaj nacin.Pretili obicnim corkom i na kraju taj corak nije ni opalio pa su ispali smesni."

O cemu ti pricas covece ? Voz su zaustavili tako sto su minirali prugu , a u tom vozu su bili civili obican Narod a ne Vojska, mnogo hrabro i junacki nema sta. Ovo nije nikakava njihova "diplomatska" pobeda vec jedan cin varvarstva i terorizma.

Mirko

pre 7 godina

Ne mogu da verujem da nas ovaj čovek tera u novi rat! Braćo Srbi dosta smo ginuli i dosta krvi prolivali, ne dozvolimo da nas političari opet zavade sa komšijama, pa da se posle opet oni slikaju sa ostalim "mirotvorcima" dok će srpske i albanske majke da kukaju za svojom decom! Dosta je bilo ratovanja!

kale

pre 7 godina

Ovi ljudi su najobičniji cirkusanti.Organizuju predstavu za predstavom samo da bi odrzavali tenziju i lažirali sukobe sa svima.Sasvim su bili svesni da onakav voz nece uci na Kosovo ali sukobi im trebaju jer stado koje je gladno treba stalno drzati pod tenzijom i u strahu.Radikali znaju da vrse vlast samo u uslovima raspirivanja straha, mržnje i traženja spoljnih neprijatelja i domaćih izdajnika.U normalnim uslovima mnogo lakše se primecuju lopovluk nesposobnost i korumpiranost segamega doktora.

Idi ti VUČIĆU dole pa budi junak

pre 7 godina

Da li iko u ovoj vlasti misli o bezbednosti onih jadnih Srba na Kosovu?

Vučiću, pa dobro, da li je normalno slati onakav voz u ovakvom trenutku na teritoriju gde ne sme da kroči ni jedan naš političar a kamoli vojnik?

Da ima ikog normalnog u toj Vašoj kancelariji za Kosovo i Metohiju?

Da li je ovo sve normalno, a Vi tvrdite da Albanci igraju ratne igre?

Otpustite onog nesrećnog Đurića i presaberite se dok je vreme. Jel treba nekog da ubiju dole pa da se osvestite?

Jadan naš narod sa takvim premijerom!

Vladimir

pre 7 godina

Boris Tadic bi se i danas izvinjavao sto je voz krenuo. Srbija ima vlast koja uvek stoji iza svojih dela i koja svima u oci kaze ono sto treba braneci srpske interese. Srpski narod to dobro zna i nikada nece potpasti pod raznorazne price kojekakvih politikanata.

eh

pre 7 godina

Na stranu opasnost, huškanje i te sitne političke igre... Ali, oslikali su voz, potrošili pare na nešto što su i sami bili sigurni da Kosova viditi neće...

Mislim baciti pare da bi održao još jednu konferenciju za štampu je vrhunac ludila..

Čovek je zreo za odlazak iz politike

pre 7 godina

Oživeo je radikalsko podmuklo oružje - nedostojanstveni nacionalizam, a ovi levaci koji mu u medijima daju vetar u pocepana jedra nisu ni svesni da srbovanje pripada vremenu oslobađanja od osmanske vlasti.

MilanVG

pre 7 godina

Ja da sam bio na mestu Albanaca, pustio bih voz da prodje. Posle bih na svim tim jezicima dopisao "bilo". Ispalo bi Kosovo je bilo srpsko. I tako bi ga vratio Vucku. Cista manipulacija AV-a.

duh sa sekirom

pre 7 godina

železnička linija kraljevo-kos. mitrovica funkcioniše već 10 god. i ova nova linija bi sigurno značila puno, i nije mi jasno žašto su morali da išaraju onako voz i isprovociraju reakciju...a ovo govorim kao neko ko ide u crkvu.

Millennium

pre 7 godina

Ovaj voz je poslat samo sa jednim ciljem. A to je da izazove krizu. Od državnog udara, nalaženja oružja, Hrvata, Makedonaca i Kosova. Ljudi, shvatite, nama koji komentarišemo ovde stvar je jasna. Ali, postoji veliki, zabrinjavajući broj ljudi koji veruje, zaista veruje svemu što čuje na TV-u. Oni kao omađijani sada slušaju šta On govori i veruju mu. Možda je nama smešno, ali ovakve stvari se kreiraju za ljude koji će im sutra omogućiti da opet ubedljivo pobede na izborima.

Dečko

pre 7 godina

Hm! Šta god ko zvanično govorio i koliko god ja silno želeo da taj voz, baš takav kakav je, dođe ne samo u KM već i u Prištinu, meni ovde neke stvari nisu jasne:
- zar je iko na ovoj planeti pomislio da taj voz ima šansu da uđe na Kosovo?
- čemu pretnja Albancima da ne napadaju Srbe - kad voz nije ni prošao i napada nije bilo. Prolazak voza su Albanci shvatili kao provokaciju i zato mu nisu dali da prođe i to je to.
I tu je kraj ove nejasne avanture (bolje reći blamaže). Ako je plan bio da se uključe Rusi i dalje ne postoji povod za to.

Bojan Todorović

pre 7 godina

@ J

U pravu si, komentari ni izbliza ne pokazuju šta STVARNO normalan svet misli o ovakvim radikalskim ujdurmama i provokacijama.

Eto ja sam napisao tri komentara i ni jedan nije objavljen.

Za dva znam zašto nisu. U njima direktno i bez dlake na jeziku govorim šta STVARNO mislim o našoj vlasti i njihovom vladanju.

Ali u trećem sam bio više nego uzdržan i pravim diplomatskim rečnikom sročio stavove i primedbe.
Ni njega nema.

Dakle - u pravu si. Objavljeni komentari nisu pravi odraz stanja u javnom mnjenju.

David

pre 7 godina

Bas me zanima, koliko ljudi od ovih 317 je spremno da uradi nesto po pitanju onoga o cemu pisu? Sedimo kuci i ne borimo se za svoja misljenja i ideje. Zato nam je buducnost siva :)

arsuz

pre 7 godina

Ovo me podseća na ,, ničim izazvan narod ''. Već znate na koga mislim. Pa zar nismo na tu foru već jednom izgubili,zar nisi nešto naučio Vučiću.

Bijeljina

pre 7 godina

Bolje biste prošli da ste napisali "Kosovo je i srpsko", a uz srpsku trobojku zalijepili i pokoju zastavu Kosova. Ako voz već povezuje Kosovo i Srbiju, treba da ima obilježja i jednog i drugog. Pozdrav iz Bosne i Hercegovine.

Милош

pre 7 godina

Сремота да буде све вас који овако блатите један покушај да се повеже наш народ који живи на КиМ. Какве ово везе има са Вучићем није ми јасно сви сте ви преопетерећени Вучићем и само се њиме бавите.
Косовски аутобуси масовно иду кроз Србију за Немачку, Швајцарску и друге земље и нико их не блокира нити дира.
Нисам очекивао овакву реакцију од Срба који у свему виде проблем.....јадан смо ми народ који овако мисли и ради.

igor

pre 7 godina

Smesno i jadno sve ovo. Blize se predsednicki izobri. Sutra svoju kandidaturu objavljuje Vuk Jeremic, a vec je objavio Sasa Jankovic. Panika je velika i treba to napasti nekim nacionalizmom, i slanjem voza, ni manje, ni vise nego iscrtanim Kosove es Serbie...tj Kosovo je Srbija, na albanskom, a i srpskom jeziku..pa ko je normalan mislio da ce to da stigne u Mitrovicu. Pa Marko Djuric sef Kancelarije za KIM sisao posle dve stanice...a patrijota i desnicar Vacic bio u vozu..sve je ovo radjeno zbog izbora, da se pokaze ko su patriJote. Blizi se kraj..jos par meseci i menja se vlast..bilo Jankovic..bilo Jeremic...

Aleksandar Lambić

pre 7 godina

Ovo je bio još jedan ''pametan'' potez AV. 90 godina mi smo bili glineni golubovi. Da li sada to treba da budu naša deca? Hvala čelnicima EU što su zaustavili voz.

Vlada

pre 7 godina

Nista mi nije jasno ovde pise da je Vucic licno zaustavio voz a na drugom naslovu da je Taci ucinio sve da zausavi voz? Jel to Taciju vise nije znao kako pa zamolio Vucica da obavi taj nezahvalan posao. Inace Mateji Misicu je ovih dana potrebna pomoc, pa bih zamolio ekspediciju iz voza kad im refundiraju karte da urade nesto zaista korisno sa tim parama i poslaju sms 27 na 3030.

Tanja

pre 7 godina

Na Kosovu i Metohiji zive pravi, pravcati nasi ljudi skoro pa nezasticeni! Ne daj Boze da se dignu Albanci pa da se ponovi 17.mart. Da li oni uopste o tome misle? Ove Vuciceve sitne predizborne provokacije apsolutno nikakvo dobro ne mogu doneti.

Kosovo je Srbija

pre 7 godina

Ma ljudi aman, sta je vama, dokle cemo se povlaciti pred tiraninom?!! Pa sta ako pise Kosovo je Srbija?!! A jel se neko buni i minira puteve kad autobusi sa crnim orlovma putuju po Srbiji? Jel neko preti automobilima sa Kosovskim tablicama? Jel im pravi neko problem? Dokle vise...?! A i vi sa komentarima, patriote moje, koji Kosova ni videli niste i koji ste dole u Beogradu, molim vas ne brukajte majku SRBIJU ovakvim komentarima.
Nisam bot

J

pre 7 godina

Gde su bili ovi komentatori, tako osetljivi na provokacije pre koji dan kada je premijer "republjik kosova" svojatao tzv. "presevsku dolinu" i nazivao je "istocnim Kosovom"? Tada ne da nije bilo osuda te albanske provokacije, nego su komentatori bili puni razumevanja za Mustafinu retoriku. A vidi ti njih sada? Zanimljivi su ti dupli standardi ovih "spontanih" komentatora kao i uredjivacka politika sto se tice toga koji i kakvi komentari se pustaju. Ne znam samo koliko neko treba da je ekonomican sa upotrebom mozga da pomisli da ovi komentari tacno oslikavaju stavove gradjana Srbije.

ej bre

pre 7 godina

Ovako je pičeo građanski rat u SFRJ.Prvo je Milošević slao Šolevića i com da šire "istinu" o Srbima na Kosovu na mitinge u Zagreb,Ljubljanu,Novi Sad,Podgoricu.Zato su Hrvati i Slovenci da bi se zaštitili izabrali krajnje desničare .Tuđman,Drnovšek,Janša su deca Miloševića.
(milan, 14. januar 2017 22:37)

Ajde raspitaj se u kakvim su uslovima ziveli Srbi dole u to vreme. Ta istina je bila ISTINA! Bas su teli da se zastite. Muka mi je od takvih kao sto si ti.

sindrom

pre 7 godina

Ja ne znam cemu tolika frka oko natpisa "Kosovo je Srbija". Imamo pravo da pisemo sta god hocemo i ne znam sta toliko kritikujete. Zanima me sta ste pricali kad su oni postavili dron sa zastavom Velike Albanije u sred Beograda, sto su gadjali sve srpske familije ko je su hteli da proslave Bozic u svom rodnom mestu i jos puno stvari koje se ne mogu uporediti sa nekim natpisom. Oni pisu i tri puta gore stvari pa nista. Bas u ovom trenutku treba da budemo slozni i da pokazemo zube a ne ovako da nas gazi ko god stigne.

Mihailo

pre 7 godina

Ala Saletovi botovi peglaju po tastaturama.
Mi smo jedina nacija ba svetu koja se tek tako odrekla svoga..
Gospodo...nije samo Beograd Srbija, Bogu hvala i ako sam i ja iz Beograda.
Alo bre..Jevreji su čekali 1000 godina da se vrate u Jerusalim..vratićemo se i mi na Kosovo...ima još Srba.
Naravno...vi nećete da objavite ovaj komentar, kao ni jedan drugi koji nije u skladu sa vašom predivnom istinom.

stevan

pre 7 godina

Sta to sad smeta Taciju i kompaniji, pa zar se nisu kleli i zaklinjali da ce cuvati sve crkve i bogomolje na KiM kada su hteli pristup u Unesco, i to sve ovo sto je oslikano na i u ovom vozu.
Usput, kada ste bili iskreni onda ili sada.

Vlad

pre 7 godina

I ta slika Svetaca i manastira je bastina ovog naroda i to je tako..Ovaj narod nije nastao na ateizmu vec na religiji, nas narod je mnoge stvari prezivio zahvaljujuci tome, a vi ateisti slobodno u slobodu ako cete da mrzite, a ako cete da postujete tu ste da budemo svi jednaki !

Fruit of the loom

pre 7 godina

Gospodo na stranu voz i ono sto je napisano : Srbija ne priznaje Kosovo kao nezavisnu drzavu i tako je bilo i u prethodnim vladama . Stav je uvek bio da je Kosovo deo Srbije . Zasto bi se sada stav promenio . Kosovo se moze smatrati kolevkom kulture istorije Srbije i srpskog naroda . Citam mnogo komentara sta ste ocekivali , necete uci itd . Nema ovo veze sa patriotizmom ima veze sa necim drugim - neko vam udje u stan useli se u gostinjsku sobu i posle odredjenog vremena kaze ej pa to je oduvek bila moja soba i ja sada pravim od nje svoj stan ?!? Bas bi voleo da vidim koliko vas reklo - ma naravno prijatelju , hej hoces i dnevnu sobu . Ima puno primera takvog stava (Kipar , Baskija , Katalonija ) pa na kraju balade mogli bi to i Srbi da uradenu australiji ili SAD kada vec zive u vecini u nekom gradu ili ili predgradju - rese da proglase svojom teritorijom i naprave drzavu u drzavi ...Ni jedna normalna zemlja to nece dozvoliti sebi

Pera

pre 7 godina

Evo sada komentara kako nas radikali uvode u novi rat jer smatraju Kosovo i Metohijom srpskom zemljom. Gospodo, ja sam uvek bio protiv radikala, ne mrzim nijednu naciju, moji su prijatelji razlicitih nacija i vere ali ... Kosovo i Metohija jeste srpska zemlja !!!

Hell

pre 7 godina

Ne znam zbog cega moderator ne pusta moj komentar u kome nema niceg loseg?
Kako vama koji ovde komentarisete smeta sve sto ke srpsko,cak i voz,to vam je provokacija,a nije vam provokacija sto u sred Srbije u Presevu i Bujanovcu na zgradama opstine vijore samo Albanske zastave,srpskih nema u sred Srbije,alo to vam je demokratija a voz je provokacija,sram vas bilo,zato cemo i nestati kao narod jer ne postujemo svoje i tudje je uvek bolje i lepse,ej Albanci vam dobri,bruka!!!

Vladeta Janković

pre 7 godina

Duboko sam uveren da, uprkos svim nepovoljnim okolnostima, dokle god se Srbi budu okupljali u Visokim Dečanima, Gračanici i svim drugim manastirima i crkvama, onako kako su to oduvek činili, dokle god bude učitelja i đaka na Kosovu i Metohiji, vernih čuvara prosvetiteljske tradicije Pećke patrijaršije, dokle naši ljudi budu vadili i obrađivali rudu, sledeći zanat svojih predaka još od vremena kralja Milutina, ženili se, udavali i rađali, Srbija će sa svojim narodom opstati na Kosovu i Metohiji, uprkos bilo čijim htenjima, željama, interesima, prekrajanju međunarodnog prava i pokušajima falsifikovanja istorije.

Provokator

pre 7 godina

Najžešće sam isprovocirao rat a onda sam pozvao na mir i ispao veliki mirotvorac.
Pa ako želiš suživot sa Albancima i mir, zašto to nisi i napisao na vozu.
Otvoreno novo poglavlje u pregovorima sa EU - ratno poglavlje '92.
Jao, majko, što me sramota što sam Srbin.