Petak, 13.01.2017.

12:08

"Francuska bila dužna da izruči Haradinaja, ne odustajemo"

Francuska je bila dužna da i bez poternice Interpola postupi po zahtevu Srbije za izručenje bivšeg komandanta OVK Ramuša Haradinaja, rekla je ministarka pravde.

Izvor: B92

"Francuska bila dužna da izruèi Haradinaja, ne odustajemo" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

Z

pre 7 godina

Mozete da lazete koliko hocete , ali ne mozete dokle ( a da vam se veruje) hocete. Ovo je samo magla za domacu upotrebu, verovatno nezvanicno mole Francuze da im slucajno ne padne na pamet da nam ga daju. Sta bi posle sa njim ova vlast?? Muljaju nesto ispod zita, svima je jasno. Svi ovi komentari I oni koji nisu objavljeni govore koliko ste udaljeni I od Srbije I od njenih interesa. Narod sa jedne I nenarodna vlast sa druge strane. Narod prepusten sebi, ( narocito ako ne udje u biblioteku) , I vlast koja samo radi za svoje privatne interese. Ove minuse, nazalost narod placa ( botove) , ali svemu dodje kraj. Naravno, svi znamo da Haradsinaj nije nevin, ali realno sta ste vi uradili dok je bio u Hagu, koje materijalne I neoborive dokaze ste dali?? Secam se Nele dok se kao pravi partijski vojnik zdusno borila za notarski zakon ( iza koga znamo ko je stajao) a koji je za cilj imao priliv para pljackanjem naroda a za finansiranje njene partije. Nela, koja zemlja ima notare samo iz jedne partije?

Budala

pre 7 godina

Dajte, ljudi, da se ne brukamo više!

Ne mislim da Haradinaj nije kriv, kriv je i te kako, ali ovi naši bezveznjaci na vlasti niti znaju što ga traže niti šta bi s njim i da nam ga daju.

Poseban specijalitet je ovo držanje slova Francuskoj o pravu i pravdi! Ko ima obraz da im priča?

Gde su Mira i Marko?
Ko oslobodi Karića?
Zašto Mitrovicev sin ne robija za ubistvo devojke kolima?
Ko su kompletni idioti koji su srušili Savamalu?
Zašto je NIN kažnjen sa 300.000 za povredu časti građanina Nebojše iz Beograda?

Loša šala, kaže Forbs za Beograd na vodi. Greše. Ovo je loša karma, svemir nas opominje.
A vi nemojte opet na izbore.

Z

pre 7 godina

Srbija nikad nije bila u bednijem stanju, ni za vreme ratova ! Nestalo je nade, svi misleci I koji MOGU beze odavde. Posle Milosevica dosli su drugi lazovi I lopovi, a posle ovih I crnji I gori. Nema vise ovaj narod strpljenja I vremena da gubi zivot ovde. Eto to je delo politicara Srbije. NIKO u Srbiji ne veruje u pravosudni sistem Srbije. Zasto bi verovali stranci ? Ovo je samo puko zamajavanje jer nesto drugo valjaju u pozadini.

Toliko

pre 7 godina

Na zalost vi nikada ne odustajete dok god mozete da izmuzete JOS PARA od ovog bednog naroda. To vam je jedina preokupacija, sve ostalo je mlacenje prazne slame.

Binasr

pre 7 godina

U al smo opasni, ko o cemu baba o ustipcima. Ministarko, svesna li si da nas ceo komsiluk mrzi vec zadnjih 1000 godina, a verovatno si i svesna da svojim postupcima prolongiras mrznju za jos narednih 2000. E sad zamisli kada jednog dana krenu komsije da oru po nama, a drzava ekonomski jaka i privredno stabilna, natalitet neverovatno visok, narodna vojska u fulu, prijatelja po svetu kolko hoces, tehnicki najrazvijenija zemlja u regionu i samo udri.

Alex

pre 7 godina

Pravo i pravda su na žalost dva različita pojma.
(loki, 13. januar 2017 16:57)

Zato su, za razliku od Starih Rimljana koji su imali samo boginju Pravde (Justicija), Stari Grci imali boginju Pravde (Temida) ali i boginju Pravednosti (Dika).
Prepoznali ljudi i pre više hiljada godina kako funkcioniše država...

Montoya

pre 7 godina

prvo sredite svoje dvoriste pa onda mozete da razmisljate o tudjem...24 privatizacije, miskovic, banana, kosmajac, savamala,karici..itd itd..broj osudjenih 0 !!! I koja ce drzava da nas shvati ozbiljno, jos da izruci nekoga tako trulom sistemu !!!

Aleksandar

pre 7 godina

@(aleksandar, 13. januar 2017 12:29)

Pa ni mi ne izručujemo Crnoj Gori onog ruskog agenta niti Rusija nama izručuje Miru i Marka (a nije ni Bogoljuba pre nego što je optužnica zastarela) i ako su na interpolovim poternicama. Što bi se pa Francuzi odnosili prema Interpolu bolje nego što se mi sami odnosimo prema istom?

Maslačak

pre 7 godina

Srbija je dužna da po zahtevu Haškog tribunala izruči troje radikala.Šta na to kaže ministarka pravde?
(Vodeni zeka, 13. januar 2017 12:32)

Verovatno nešto u stilu "Ma, ko vas, bre j**e!" ili "Ne dam radikale!"

a koje su boje te kantice i lopatice?

pre 7 godina

Ne odustajete, a Boga molite da ga Francuzi ne izruce .. Kako posle da objasnite glasackom telu da ste morali da odbacite sve optuzbe protiv Haradinaja na zahtev Amera?

Pedja

pre 7 godina

Zasto bi Francuska izrucila Srbiji Haradinaja kada je Srbija takva papazjanija od drzave da neko u centru glavnog grada moze da srusi nekoliko objekata sa fantomkama i da zato ne bude kaznjen niti gonjen? Zasto trazimo Haradinaja a ne trazimo od Rusa Miru? Ko uopste vise moze da veruje da bi on imao pravedno sudjenje posle onakve presude NINu? Smeje nam se cela Evropa kako glasamo.

Zemljoradnik

pre 7 godina

Pretpostavljam da Ministarstvo Pravde radi na hapšenju svih koji su na poternicama. U vezi toga imam samo jedno pitanje: Da li recipročne mere primenjujete i sa Rusijom?

leptirica

pre 7 godina

Iako iskreno vjerujem da je počinio zločine i da mu je mjesto u zatvoru,ovdje se radi o onome što se može dokazati i kakvu intonaciju imaju opetovane optužnice i tjeralice iz Srbije.
Ne razumijem kako jedna ministrica pravde/pravosuđa nezna da je svaka potjernica,optužnica podložna provjeri i svaki optuženi ima mogućnost pobijati potjernicu,odnosno odbiti izručenje. Kod odbijanja izručenja okrivljenik se može pozvati na to da bi mu izručenjem bila ugrožena prava,da se radi o političkom progonu itd... U ovom slučaju se lako može pozvati na oslobađajuću presudu međunarodnog suda pravde. Po meni je Srbija podbacila,trebala je pripremiti kvalitetne dokaze i zaštiti svjedoke za ono najvažnije suđenje u Hagu.

Komunista

pre 7 godina

Kada već prićate o tome da li je neko dužan, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Vaše Ministarstvo je bilo dužno da reši slučaj Savamale, i kompletne idiote privede Pravdi. Francuska zna ,da smo mi neozbiljna Država i zato se tako i ponaša.

smile

pre 7 godina

Srećom je Haradinaj uhapšen u Francuskoj pa nije toliki balm što nas je neka druga zamlja napravila smešnim. Bio bi mega blam da je uhapšen u Srbiji i da smo morali da ga pustimo.

zoran

pre 7 godina

Naša najveća slabost je to što u vladi sede nedorasli ovim pol.situacijama.A kao narod smo extremno naivni, zaboravni. Prosto smo nezreli.Može da nas ponižava ko hoće bez ikakvih posledica.

Petar

pre 7 godina

Možda bi nešto i moglo da se kaže u vezi sa ovim slučajem, ali kako? Kako kad, od ubistva Premijera do desetine slučajeva, qako ne u tužilaštvu, ono pred sudstvom, sve se završi "nerešeno". Verujem da se oni koji su pošteno radili na tim slučajevima osećaju bedno... A posle nekoliko godina, pišu se memoari i izjavljuje: ja se sećam, ali neću da kažem... Sa takvim sudstvom, kao sastavnim delom države,niko nas ne može shvatati ozbiljno.

Bgd

pre 7 godina

Nema od izručenja ništa, samo se bez potrebe blamiramo i pravimo od sebe budale. Zašto? Zato što naše pravosuđe niko u svetu ne shvata ozbiljno. Uostalom, ko može imati poverenje u jednu do srži korumpiranu i neefikasnu instituciju, podložnu svim vrstama političkih i drugih pritisaka. Najgori segment vlasti u ovom momentu, bez dileme.

Samosvesna gradjanka

pre 7 godina

Sećate li se maga galame zvanične Srbije da je Austrija dužna Srbiji isporučiti Jovana Divjaka (generala Armije BiH) i tvrdnje da je crvena poternica upućena Interpolu podkrepljena pravno neoborivim dokazima? Sećate li se iste takve galame povodom crvene poternice Srbije za izručenje Ejupa Ganića i istih tvrdnji o dokazima da je počinio ratne zločine nad bosanskim Srbima? U oba slučaja je dokazano da je raspisivanje poternice bilo isključivo politički motivisano a da su pravno neoborivi dokazi bili dokazi koji su u Srbiji iskonstruisani. Iliji Jurišiću jeste suđeno u Specijalnom sudu (poznatom i kao ,,sud za ratne zločine''), održano je nekoliko ročišta i Jurišić je svakom dobrovoljno prisustvovao a onda je suđenje obustavljeno - zbog nedostatka dokaza.
Sada je na redu mega galama i mega blamiranje zvanične Srbije zbog Haradinaja...

kiki

pre 7 godina

Kome mi da delimo lekcije iz sudstva??? Ratni zlocin nad bracom Bitici koji su ubijeni kao civili nikad ni zapoceto rešavanje, onih 6 ratnih zlocinaca sa Ovcare nikada osudjeno, mirno šetaju po Srbiji, ponavlja se sudjenje Tatonovim ubicama sa ciljem da im se smanje kazne, kao Taton sam skocio, ova 2 lika što ih traži Crna Gora po poternici interpola za terorizam dali su uhapšeni i izruceni..... o kriminalcima, ubicama, dilerima i ostalim navijacima koji sa po 30-40 krivicnih prijava slobodno šetaju Srbijom i mirno obavljaju svoju delatnost nevredi ni pisati. Stvarno smo kredibilni da delimo lekcije iz prava....

Uroš

pre 7 godina

Za nas je bolje da ga ne izruče.

Prvo, niti znamo da vodimo postupak, niti da donesemo presudu. Samo se blamiramo.

Drugo, Albanci će stalno vršiti odmazdu za slobodu svog heroja. Nije vam to Kapetan Dragan, pa da se niko ne seća ko to beše, zaboravljen od svih.

Miki Avala

pre 7 godina

I bolje za vas sto ga nisu isporucili.Da su ga kojim slucajem isporucili, morali bi vi da ga oslobodite, tako da su vam samo ucinili uslugu.

Herzeg Travunija

pre 7 godina

Nisu. Ili duzni jer po svim ovim tackama optuznice je oslobodjen u Haagu, da ste ga trazili po nekoj novoj optuznici vjerovatno bi bila druga prica. Sem toga Francuzi pamte slucaj sa navijacem u beogradu i sve oko njega....

Srrrrrrrrdjan

pre 7 godina

Nije ovde pitanje da li je Haradinaj kriv ili nije...vec kome se isporucuje i zbog cega. Ako Haradinaja zatraei Austrija ili Norveska, bice isporucen koliko sutra. Jer sudstvo u Srbiji je jako lose, ispolitizovano, pristrasno, korumpirano, politicko, neazurno, .... to je ono sto svet zna o nama. I zato ga ne isporucuju. Prodji uostalom i napravi jednu nepristrasnu anketu o tome sta gradjani Srbije misle o sudstvu u svojoj zemlji. Odgovori ce, videces, biti razocaravajuci i porazavajuci. Karic, Cane Subotic, Kosmajac, Savamala, Miskovic, Dinkic, Nesa protiv Nin-a, Mitrovicev sin, teski kriminalci koji se sepure po televiziji, vodje navijaca, ... Cirkus!

Бг

pre 7 godina

Za ove sto pominju izrucenje Radikala: Srbija se zakonom i u dogovoru sa Tribunalom obavezala da ce isporuciti sve osumnjicene za ratne zlocine, a ne za nepostovanje suda, tako da pravno gledano mi ne radimo nista sporno.
A drugo, porediti ratne zlocine sa optuzbama za nepostovanje suda, zaista smesno.

the

pre 7 godina

Srbija je banana drzava, bez ikakvog statusa. Neozbiljna i sluzi za podsmeh. Sa nikakvim medjunarodnim statusom i da ne pisem sa koliko niskom finansijskom moci njenih stanovnika. Vlast moze preko medija da zaludjuju svoje gradjane koliko hoce, ali realnost je drugacija.

Pravnik iz EU

pre 7 godina

Ministarka pravde u drzavi gde nijedna normalna presuda koja zadovoljava minimum zakonskih standarda civilizovanog sveta nije donete od 1945 godine izjavljuje sta je Francuska (jedna od drzava koja ima najbolje Pravo na planeti) mora da ucini ili ne.

Homo politicus

pre 7 godina

Srbija je pravosnazno osudila sve Srbe koji su cinili zlocine u ime svog naroda, tako da ne postoje politicki razlozi da se okrivljeni Haradinaj ne ekstradira nasoj zemlji.

Veroljub

pre 7 godina

@Srbija je dužna da po zahtevu Haškog tribunala izruči troje radikala.Šta na to kaže ministarka pravde?
(Vodeni zeka, 13. januar 2017 12:32)

Zamena teza. Srbija ima zakon na osnovu koga isporucuje optuzene za ratne zlocine, a ne za "nepostovanje suda". Kada donesemo zakon da mozemo da isporucimo Hagu i one koji su kritikovali ili lose govorili o Hagu, onda mozemo da isporucimo i to troje i pola komentatora. A, ovo sa Haradinajom je vezano za funkcionisanje Interopola, gde i Francuska i Srbija treba da se pridrzavaju istih pravila i na koja su se obavezale.

Meister Jakob

pre 7 godina

Po čemu je Francuska DUŽNA izručiti Hardinaja?!
Uostalom o tome odlučuje francuski sud koji je nezavisan od države, dakle Francuska kao država, premijer i predsjednik tu nemaju nikakav uticaj.
Možete biti sigurni da će francuski sud nepristrano i objektivno odlučiti o opravdanosti i utemeljenosti potjernice i ako su za to ispunjeni pravni uslovi bez oklijevanja će vam ga isporučiti.
A njega sud nije oslobodio nego nakon položene kaucije pustio da se brani sa slobode, pasoš mu je oduzet i mora se redovito javljati policiji.

Homo politicus

pre 7 godina

Francuska je potpisnica konvencije o medjunarodnoj pomoci u krivicnim stvarima, tako da nepostupanje po istoj izazvalo bi skandal i poremetilo medjunarodnje odnose iz razloga sto se okrivljeni tereti za tzv. medjunarodna krivicna dela kao sto je ratni zlocin, ubijanje civila itd. koji se narocito stite pred svim drzavama.

Tamara

pre 7 godina

Vucicu, ako Haradinaj ne bude isporucen u Srbiju, hitna ostavka i tebe i Djurica i ministarke pravde. Ne znam sta vise moze da se izdesava od Savamale pa nadalje i evo do ovog slucaja i da se svi cvrsto drze fotelje. U Hrvatskoj i u ostalim zemljama za najmanju sitnicu gradjani traze ostavke. U Hrvatskoj su uhvatili ministra za obrazovanje da je plagirao diplomu i ostavka.

Mufljuz

pre 7 godina

"Francuska je bila dužna da i bez poternice Interpola postupi po zahtevu Srbije za izručenje bivšeg komandanta OVK Ramuša Haradinaja, rekla je ministarka pravde"
E, ako je to rekla ministarka pravde ....

Kucamo na vrata zaboravljenih asova...

pre 7 godina

A onaj Tači (šef policije neke nije Hašim) što smo ga hapsili mi letos, proletos u Nišu gde već... šta bi sa njim, koja jEvropa je njega pustila kući? Sigurno došao Francuski sudija i odveo ga za rukicu...

UltraBG

pre 7 godina

Mi zelimo u evropu! Haradinaja su vec oslobodili jednom u Hagu, ne zele da ga izruce, bukvalno ga brane! Da jedna drzava trazi izrucenje, a druga nonsalantno to iskulira... Kakvo ponizenje! Ma, nikad u EU! MA NIKAD!

Dusan

pre 7 godina

Prvo, Haradinaj nije oslobodjen vec mu je uzet pasos i samo sa slobode uz kauciju ceka odluku Francuske. Drugo, taj isti je putovao po celoj evropi, samo su ga Francuzi uhapsili jer je kod njih vanredni stanje. Trece, ako je isti osnov zbog kog ga je hag oslobodio, oslobodice ga i Francuska. I na kraju, ovo je medijska farsa

Jazavičar u Leviskama

pre 7 godina

Hoće li ova država početi da se ponaša kao država? Da mi je da se to desi za moga života...

Ako ga ne izruče - spuštanje diplomatskih odnosa na niži nivo. EU integracije? Pa dokle ćemo da dopuštamo da nas šamaraju?

Zemun

pre 7 godina

Bilo bi ispravno da ga Francuska izruci..nema dalje...

Ali ko je pratio uzivo konf.za stampu sigurno je primetio kako je spin doktor objasnio mladom Djuricu da nekoliko puta spomene bebu od dve nedelje
cime bi uticao na stranu javnost (ako uopste to dodje do njih), i to je OK.

Ali siguran sam da je spin doktor naglasio Djuricu da nekoliko puta spomene "neke barake"koje su "nevazne" kako bi u ocima svojih glasaca dobio plus ...

Ko te ne zna mozda bi i glasao za tebe.
P.S. Licno mislim da ga EU polako pusta niz vodu...

JovanK

pre 7 godina

Bilo bi jako dobro kada bi se ministarka sa istim argumentima obratila ministarstvu pravde Rusije, I trazila izrucenje svih lica sa crvenom poternicom Interpola koje Srbija trazi.
Mozda bi se onda I drugi ponasali u skladu sa sporazumima.

... jedan Nenad

pre 7 godina

"izvinite samo da vas pitam
sta ce te ako ga stvarno izruce?
(tamo neko, 13. januar 2017 12:25)"

Trampiće ga za Olivera ako su pametni...

pravnik

pre 7 godina

Ko kaze da ga nece isporuciti? To sto su odlucili da rokove koje Srbija ima i nije jos iskoristila, on ne mora da ceka u zatvoru, ne znaci da ga nece izruciti. Ko je od Francuza rekao da ga nece isporuciti? Niko. Zar je moguce da cemo se i sa Francuzima zavaditi bez razloga?

aleksandar

pre 7 godina

Valjda se to zove pravna država Francuska. Demokratska, pravna, vladavina prava, a ne postupa se po Interpolovim poternicama. Naravno, samo kada smo mi i Rusi u pitanju.

Druzi se sa najjacim da te niko ne dira

pre 7 godina

Dokle god je amer kosovski brat, a nas burazer putin, tako ce i biti. Pamet u glavu buducim politicarima. Jos samo budala veruje da se francuska nesto pita.
Samo vi putujte u indiju, kinu, rusiju... a taci u ameriku i citacete ovako nesto svaki dan.

Boban

pre 7 godina

Taci je jutros izjavio da se nada da ce Haradinaj biti oslobodjen,sto znaci da ga je on vec prezalio a to mu i odgovara,zivi bili pa videli.E sad sta ce ovi nasi sa njim to ni bog nezna.

Tamara

pre 7 godina

Vucicu, ako Haradinaj ne bude isporucen u Srbiju, hitna ostavka i tebe i Djurica i ministarke pravde. Ne znam sta vise moze da se izdesava od Savamale pa nadalje i evo do ovog slucaja i da se svi cvrsto drze fotelje. U Hrvatskoj i u ostalim zemljama za najmanju sitnicu gradjani traze ostavke. U Hrvatskoj su uhvatili ministra za obrazovanje da je plagirao diplomu i ostavka.

Druzi se sa najjacim da te niko ne dira

pre 7 godina

Dokle god je amer kosovski brat, a nas burazer putin, tako ce i biti. Pamet u glavu buducim politicarima. Jos samo budala veruje da se francuska nesto pita.
Samo vi putujte u indiju, kinu, rusiju... a taci u ameriku i citacete ovako nesto svaki dan.

pravnik

pre 7 godina

Ko kaze da ga nece isporuciti? To sto su odlucili da rokove koje Srbija ima i nije jos iskoristila, on ne mora da ceka u zatvoru, ne znaci da ga nece izruciti. Ko je od Francuza rekao da ga nece isporuciti? Niko. Zar je moguce da cemo se i sa Francuzima zavaditi bez razloga?

Veroljub

pre 7 godina

@Srbija je dužna da po zahtevu Haškog tribunala izruči troje radikala.Šta na to kaže ministarka pravde?
(Vodeni zeka, 13. januar 2017 12:32)

Zamena teza. Srbija ima zakon na osnovu koga isporucuje optuzene za ratne zlocine, a ne za "nepostovanje suda". Kada donesemo zakon da mozemo da isporucimo Hagu i one koji su kritikovali ili lose govorili o Hagu, onda mozemo da isporucimo i to troje i pola komentatora. A, ovo sa Haradinajom je vezano za funkcionisanje Interopola, gde i Francuska i Srbija treba da se pridrzavaju istih pravila i na koja su se obavezale.

Homo politicus

pre 7 godina

Srbija je pravosnazno osudila sve Srbe koji su cinili zlocine u ime svog naroda, tako da ne postoje politicki razlozi da se okrivljeni Haradinaj ne ekstradira nasoj zemlji.

Бг

pre 7 godina

Za ove sto pominju izrucenje Radikala: Srbija se zakonom i u dogovoru sa Tribunalom obavezala da ce isporuciti sve osumnjicene za ratne zlocine, a ne za nepostovanje suda, tako da pravno gledano mi ne radimo nista sporno.
A drugo, porediti ratne zlocine sa optuzbama za nepostovanje suda, zaista smesno.

UltraBG

pre 7 godina

Mi zelimo u evropu! Haradinaja su vec oslobodili jednom u Hagu, ne zele da ga izruce, bukvalno ga brane! Da jedna drzava trazi izrucenje, a druga nonsalantno to iskulira... Kakvo ponizenje! Ma, nikad u EU! MA NIKAD!

Pravnik iz EU

pre 7 godina

Ministarka pravde u drzavi gde nijedna normalna presuda koja zadovoljava minimum zakonskih standarda civilizovanog sveta nije donete od 1945 godine izjavljuje sta je Francuska (jedna od drzava koja ima najbolje Pravo na planeti) mora da ucini ili ne.

Srrrrrrrrdjan

pre 7 godina

Nije ovde pitanje da li je Haradinaj kriv ili nije...vec kome se isporucuje i zbog cega. Ako Haradinaja zatraei Austrija ili Norveska, bice isporucen koliko sutra. Jer sudstvo u Srbiji je jako lose, ispolitizovano, pristrasno, korumpirano, politicko, neazurno, .... to je ono sto svet zna o nama. I zato ga ne isporucuju. Prodji uostalom i napravi jednu nepristrasnu anketu o tome sta gradjani Srbije misle o sudstvu u svojoj zemlji. Odgovori ce, videces, biti razocaravajuci i porazavajuci. Karic, Cane Subotic, Kosmajac, Savamala, Miskovic, Dinkic, Nesa protiv Nin-a, Mitrovicev sin, teski kriminalci koji se sepure po televiziji, vodje navijaca, ... Cirkus!

Uroš

pre 7 godina

Za nas je bolje da ga ne izruče.

Prvo, niti znamo da vodimo postupak, niti da donesemo presudu. Samo se blamiramo.

Drugo, Albanci će stalno vršiti odmazdu za slobodu svog heroja. Nije vam to Kapetan Dragan, pa da se niko ne seća ko to beše, zaboravljen od svih.

Dusan

pre 7 godina

Prvo, Haradinaj nije oslobodjen vec mu je uzet pasos i samo sa slobode uz kauciju ceka odluku Francuske. Drugo, taj isti je putovao po celoj evropi, samo su ga Francuzi uhapsili jer je kod njih vanredni stanje. Trece, ako je isti osnov zbog kog ga je hag oslobodio, oslobodice ga i Francuska. I na kraju, ovo je medijska farsa

JovanK

pre 7 godina

Bilo bi jako dobro kada bi se ministarka sa istim argumentima obratila ministarstvu pravde Rusije, I trazila izrucenje svih lica sa crvenom poternicom Interpola koje Srbija trazi.
Mozda bi se onda I drugi ponasali u skladu sa sporazumima.

Kucamo na vrata zaboravljenih asova...

pre 7 godina

A onaj Tači (šef policije neke nije Hašim) što smo ga hapsili mi letos, proletos u Nišu gde već... šta bi sa njim, koja jEvropa je njega pustila kući? Sigurno došao Francuski sudija i odveo ga za rukicu...

Meister Jakob

pre 7 godina

Po čemu je Francuska DUŽNA izručiti Hardinaja?!
Uostalom o tome odlučuje francuski sud koji je nezavisan od države, dakle Francuska kao država, premijer i predsjednik tu nemaju nikakav uticaj.
Možete biti sigurni da će francuski sud nepristrano i objektivno odlučiti o opravdanosti i utemeljenosti potjernice i ako su za to ispunjeni pravni uslovi bez oklijevanja će vam ga isporučiti.
A njega sud nije oslobodio nego nakon položene kaucije pustio da se brani sa slobode, pasoš mu je oduzet i mora se redovito javljati policiji.

Komunista

pre 7 godina

Kada već prićate o tome da li je neko dužan, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Vaše Ministarstvo je bilo dužno da reši slučaj Savamale, i kompletne idiote privede Pravdi. Francuska zna ,da smo mi neozbiljna Država i zato se tako i ponaša.

Mufljuz

pre 7 godina

"Francuska je bila dužna da i bez poternice Interpola postupi po zahtevu Srbije za izručenje bivšeg komandanta OVK Ramuša Haradinaja, rekla je ministarka pravde"
E, ako je to rekla ministarka pravde ....

the

pre 7 godina

Srbija je banana drzava, bez ikakvog statusa. Neozbiljna i sluzi za podsmeh. Sa nikakvim medjunarodnim statusom i da ne pisem sa koliko niskom finansijskom moci njenih stanovnika. Vlast moze preko medija da zaludjuju svoje gradjane koliko hoce, ali realnost je drugacija.

Bgd

pre 7 godina

Nema od izručenja ništa, samo se bez potrebe blamiramo i pravimo od sebe budale. Zašto? Zato što naše pravosuđe niko u svetu ne shvata ozbiljno. Uostalom, ko može imati poverenje u jednu do srži korumpiranu i neefikasnu instituciju, podložnu svim vrstama političkih i drugih pritisaka. Najgori segment vlasti u ovom momentu, bez dileme.

Miki Avala

pre 7 godina

I bolje za vas sto ga nisu isporucili.Da su ga kojim slucajem isporucili, morali bi vi da ga oslobodite, tako da su vam samo ucinili uslugu.

kiki

pre 7 godina

Kome mi da delimo lekcije iz sudstva??? Ratni zlocin nad bracom Bitici koji su ubijeni kao civili nikad ni zapoceto rešavanje, onih 6 ratnih zlocinaca sa Ovcare nikada osudjeno, mirno šetaju po Srbiji, ponavlja se sudjenje Tatonovim ubicama sa ciljem da im se smanje kazne, kao Taton sam skocio, ova 2 lika što ih traži Crna Gora po poternici interpola za terorizam dali su uhapšeni i izruceni..... o kriminalcima, ubicama, dilerima i ostalim navijacima koji sa po 30-40 krivicnih prijava slobodno šetaju Srbijom i mirno obavljaju svoju delatnost nevredi ni pisati. Stvarno smo kredibilni da delimo lekcije iz prava....

smile

pre 7 godina

Srećom je Haradinaj uhapšen u Francuskoj pa nije toliki balm što nas je neka druga zamlja napravila smešnim. Bio bi mega blam da je uhapšen u Srbiji i da smo morali da ga pustimo.

Pedja

pre 7 godina

Zasto bi Francuska izrucila Srbiji Haradinaja kada je Srbija takva papazjanija od drzave da neko u centru glavnog grada moze da srusi nekoliko objekata sa fantomkama i da zato ne bude kaznjen niti gonjen? Zasto trazimo Haradinaja a ne trazimo od Rusa Miru? Ko uopste vise moze da veruje da bi on imao pravedno sudjenje posle onakve presude NINu? Smeje nam se cela Evropa kako glasamo.

aleksandar

pre 7 godina

Valjda se to zove pravna država Francuska. Demokratska, pravna, vladavina prava, a ne postupa se po Interpolovim poternicama. Naravno, samo kada smo mi i Rusi u pitanju.

Herzeg Travunija

pre 7 godina

Nisu. Ili duzni jer po svim ovim tackama optuznice je oslobodjen u Haagu, da ste ga trazili po nekoj novoj optuznici vjerovatno bi bila druga prica. Sem toga Francuzi pamte slucaj sa navijacem u beogradu i sve oko njega....

zoran

pre 7 godina

Naša najveća slabost je to što u vladi sede nedorasli ovim pol.situacijama.A kao narod smo extremno naivni, zaboravni. Prosto smo nezreli.Može da nas ponižava ko hoće bez ikakvih posledica.

Zemun

pre 7 godina

Bilo bi ispravno da ga Francuska izruci..nema dalje...

Ali ko je pratio uzivo konf.za stampu sigurno je primetio kako je spin doktor objasnio mladom Djuricu da nekoliko puta spomene bebu od dve nedelje
cime bi uticao na stranu javnost (ako uopste to dodje do njih), i to je OK.

Ali siguran sam da je spin doktor naglasio Djuricu da nekoliko puta spomene "neke barake"koje su "nevazne" kako bi u ocima svojih glasaca dobio plus ...

Ko te ne zna mozda bi i glasao za tebe.
P.S. Licno mislim da ga EU polako pusta niz vodu...

... jedan Nenad

pre 7 godina

"izvinite samo da vas pitam
sta ce te ako ga stvarno izruce?
(tamo neko, 13. januar 2017 12:25)"

Trampiće ga za Olivera ako su pametni...

Zemljoradnik

pre 7 godina

Pretpostavljam da Ministarstvo Pravde radi na hapšenju svih koji su na poternicama. U vezi toga imam samo jedno pitanje: Da li recipročne mere primenjujete i sa Rusijom?

Petar

pre 7 godina

Možda bi nešto i moglo da se kaže u vezi sa ovim slučajem, ali kako? Kako kad, od ubistva Premijera do desetine slučajeva, qako ne u tužilaštvu, ono pred sudstvom, sve se završi "nerešeno". Verujem da se oni koji su pošteno radili na tim slučajevima osećaju bedno... A posle nekoliko godina, pišu se memoari i izjavljuje: ja se sećam, ali neću da kažem... Sa takvim sudstvom, kao sastavnim delom države,niko nas ne može shvatati ozbiljno.

leptirica

pre 7 godina

Iako iskreno vjerujem da je počinio zločine i da mu je mjesto u zatvoru,ovdje se radi o onome što se može dokazati i kakvu intonaciju imaju opetovane optužnice i tjeralice iz Srbije.
Ne razumijem kako jedna ministrica pravde/pravosuđa nezna da je svaka potjernica,optužnica podložna provjeri i svaki optuženi ima mogućnost pobijati potjernicu,odnosno odbiti izručenje. Kod odbijanja izručenja okrivljenik se može pozvati na to da bi mu izručenjem bila ugrožena prava,da se radi o političkom progonu itd... U ovom slučaju se lako može pozvati na oslobađajuću presudu međunarodnog suda pravde. Po meni je Srbija podbacila,trebala je pripremiti kvalitetne dokaze i zaštiti svjedoke za ono najvažnije suđenje u Hagu.

Samosvesna gradjanka

pre 7 godina

Sećate li se maga galame zvanične Srbije da je Austrija dužna Srbiji isporučiti Jovana Divjaka (generala Armije BiH) i tvrdnje da je crvena poternica upućena Interpolu podkrepljena pravno neoborivim dokazima? Sećate li se iste takve galame povodom crvene poternice Srbije za izručenje Ejupa Ganića i istih tvrdnji o dokazima da je počinio ratne zločine nad bosanskim Srbima? U oba slučaja je dokazano da je raspisivanje poternice bilo isključivo politički motivisano a da su pravno neoborivi dokazi bili dokazi koji su u Srbiji iskonstruisani. Iliji Jurišiću jeste suđeno u Specijalnom sudu (poznatom i kao ,,sud za ratne zločine''), održano je nekoliko ročišta i Jurišić je svakom dobrovoljno prisustvovao a onda je suđenje obustavljeno - zbog nedostatka dokaza.
Sada je na redu mega galama i mega blamiranje zvanične Srbije zbog Haradinaja...

Montoya

pre 7 godina

prvo sredite svoje dvoriste pa onda mozete da razmisljate o tudjem...24 privatizacije, miskovic, banana, kosmajac, savamala,karici..itd itd..broj osudjenih 0 !!! I koja ce drzava da nas shvati ozbiljno, jos da izruci nekoga tako trulom sistemu !!!

Jazavičar u Leviskama

pre 7 godina

Hoće li ova država početi da se ponaša kao država? Da mi je da se to desi za moga života...

Ako ga ne izruče - spuštanje diplomatskih odnosa na niži nivo. EU integracije? Pa dokle ćemo da dopuštamo da nas šamaraju?

Z

pre 7 godina

Srbija nikad nije bila u bednijem stanju, ni za vreme ratova ! Nestalo je nade, svi misleci I koji MOGU beze odavde. Posle Milosevica dosli su drugi lazovi I lopovi, a posle ovih I crnji I gori. Nema vise ovaj narod strpljenja I vremena da gubi zivot ovde. Eto to je delo politicara Srbije. NIKO u Srbiji ne veruje u pravosudni sistem Srbije. Zasto bi verovali stranci ? Ovo je samo puko zamajavanje jer nesto drugo valjaju u pozadini.

Toliko

pre 7 godina

Na zalost vi nikada ne odustajete dok god mozete da izmuzete JOS PARA od ovog bednog naroda. To vam je jedina preokupacija, sve ostalo je mlacenje prazne slame.

Budala

pre 7 godina

Dajte, ljudi, da se ne brukamo više!

Ne mislim da Haradinaj nije kriv, kriv je i te kako, ali ovi naši bezveznjaci na vlasti niti znaju što ga traže niti šta bi s njim i da nam ga daju.

Poseban specijalitet je ovo držanje slova Francuskoj o pravu i pravdi! Ko ima obraz da im priča?

Gde su Mira i Marko?
Ko oslobodi Karića?
Zašto Mitrovicev sin ne robija za ubistvo devojke kolima?
Ko su kompletni idioti koji su srušili Savamalu?
Zašto je NIN kažnjen sa 300.000 za povredu časti građanina Nebojše iz Beograda?

Loša šala, kaže Forbs za Beograd na vodi. Greše. Ovo je loša karma, svemir nas opominje.
A vi nemojte opet na izbore.

Aleksandar

pre 7 godina

@(aleksandar, 13. januar 2017 12:29)

Pa ni mi ne izručujemo Crnoj Gori onog ruskog agenta niti Rusija nama izručuje Miru i Marka (a nije ni Bogoljuba pre nego što je optužnica zastarela) i ako su na interpolovim poternicama. Što bi se pa Francuzi odnosili prema Interpolu bolje nego što se mi sami odnosimo prema istom?

Z

pre 7 godina

Mozete da lazete koliko hocete , ali ne mozete dokle ( a da vam se veruje) hocete. Ovo je samo magla za domacu upotrebu, verovatno nezvanicno mole Francuze da im slucajno ne padne na pamet da nam ga daju. Sta bi posle sa njim ova vlast?? Muljaju nesto ispod zita, svima je jasno. Svi ovi komentari I oni koji nisu objavljeni govore koliko ste udaljeni I od Srbije I od njenih interesa. Narod sa jedne I nenarodna vlast sa druge strane. Narod prepusten sebi, ( narocito ako ne udje u biblioteku) , I vlast koja samo radi za svoje privatne interese. Ove minuse, nazalost narod placa ( botove) , ali svemu dodje kraj. Naravno, svi znamo da Haradsinaj nije nevin, ali realno sta ste vi uradili dok je bio u Hagu, koje materijalne I neoborive dokaze ste dali?? Secam se Nele dok se kao pravi partijski vojnik zdusno borila za notarski zakon ( iza koga znamo ko je stajao) a koji je za cilj imao priliv para pljackanjem naroda a za finansiranje njene partije. Nela, koja zemlja ima notare samo iz jedne partije?

Homo politicus

pre 7 godina

Francuska je potpisnica konvencije o medjunarodnoj pomoci u krivicnim stvarima, tako da nepostupanje po istoj izazvalo bi skandal i poremetilo medjunarodnje odnose iz razloga sto se okrivljeni tereti za tzv. medjunarodna krivicna dela kao sto je ratni zlocin, ubijanje civila itd. koji se narocito stite pred svim drzavama.

Maslačak

pre 7 godina

Srbija je dužna da po zahtevu Haškog tribunala izruči troje radikala.Šta na to kaže ministarka pravde?
(Vodeni zeka, 13. januar 2017 12:32)

Verovatno nešto u stilu "Ma, ko vas, bre j**e!" ili "Ne dam radikale!"

a koje su boje te kantice i lopatice?

pre 7 godina

Ne odustajete, a Boga molite da ga Francuzi ne izruce .. Kako posle da objasnite glasackom telu da ste morali da odbacite sve optuzbe protiv Haradinaja na zahtev Amera?

Binasr

pre 7 godina

U al smo opasni, ko o cemu baba o ustipcima. Ministarko, svesna li si da nas ceo komsiluk mrzi vec zadnjih 1000 godina, a verovatno si i svesna da svojim postupcima prolongiras mrznju za jos narednih 2000. E sad zamisli kada jednog dana krenu komsije da oru po nama, a drzava ekonomski jaka i privredno stabilna, natalitet neverovatno visok, narodna vojska u fulu, prijatelja po svetu kolko hoces, tehnicki najrazvijenija zemlja u regionu i samo udri.

Boban

pre 7 godina

Taci je jutros izjavio da se nada da ce Haradinaj biti oslobodjen,sto znaci da ga je on vec prezalio a to mu i odgovara,zivi bili pa videli.E sad sta ce ovi nasi sa njim to ni bog nezna.

Alex

pre 7 godina

Pravo i pravda su na žalost dva različita pojma.
(loki, 13. januar 2017 16:57)

Zato su, za razliku od Starih Rimljana koji su imali samo boginju Pravde (Justicija), Stari Grci imali boginju Pravde (Temida) ali i boginju Pravednosti (Dika).
Prepoznali ljudi i pre više hiljada godina kako funkcioniše država...

Tamara

pre 7 godina

Vucicu, ako Haradinaj ne bude isporucen u Srbiju, hitna ostavka i tebe i Djurica i ministarke pravde. Ne znam sta vise moze da se izdesava od Savamale pa nadalje i evo do ovog slucaja i da se svi cvrsto drze fotelje. U Hrvatskoj i u ostalim zemljama za najmanju sitnicu gradjani traze ostavke. U Hrvatskoj su uhvatili ministra za obrazovanje da je plagirao diplomu i ostavka.

UltraBG

pre 7 godina

Mi zelimo u evropu! Haradinaja su vec oslobodili jednom u Hagu, ne zele da ga izruce, bukvalno ga brane! Da jedna drzava trazi izrucenje, a druga nonsalantno to iskulira... Kakvo ponizenje! Ma, nikad u EU! MA NIKAD!

aleksandar

pre 7 godina

Valjda se to zove pravna država Francuska. Demokratska, pravna, vladavina prava, a ne postupa se po Interpolovim poternicama. Naravno, samo kada smo mi i Rusi u pitanju.

Srrrrrrrrdjan

pre 7 godina

Nije ovde pitanje da li je Haradinaj kriv ili nije...vec kome se isporucuje i zbog cega. Ako Haradinaja zatraei Austrija ili Norveska, bice isporucen koliko sutra. Jer sudstvo u Srbiji je jako lose, ispolitizovano, pristrasno, korumpirano, politicko, neazurno, .... to je ono sto svet zna o nama. I zato ga ne isporucuju. Prodji uostalom i napravi jednu nepristrasnu anketu o tome sta gradjani Srbije misle o sudstvu u svojoj zemlji. Odgovori ce, videces, biti razocaravajuci i porazavajuci. Karic, Cane Subotic, Kosmajac, Savamala, Miskovic, Dinkic, Nesa protiv Nin-a, Mitrovicev sin, teski kriminalci koji se sepure po televiziji, vodje navijaca, ... Cirkus!

Uroš

pre 7 godina

Za nas je bolje da ga ne izruče.

Prvo, niti znamo da vodimo postupak, niti da donesemo presudu. Samo se blamiramo.

Drugo, Albanci će stalno vršiti odmazdu za slobodu svog heroja. Nije vam to Kapetan Dragan, pa da se niko ne seća ko to beše, zaboravljen od svih.

Pravnik iz EU

pre 7 godina

Ministarka pravde u drzavi gde nijedna normalna presuda koja zadovoljava minimum zakonskih standarda civilizovanog sveta nije donete od 1945 godine izjavljuje sta je Francuska (jedna od drzava koja ima najbolje Pravo na planeti) mora da ucini ili ne.

Herzeg Travunija

pre 7 godina

Nisu. Ili duzni jer po svim ovim tackama optuznice je oslobodjen u Haagu, da ste ga trazili po nekoj novoj optuznici vjerovatno bi bila druga prica. Sem toga Francuzi pamte slucaj sa navijacem u beogradu i sve oko njega....

smile

pre 7 godina

Srećom je Haradinaj uhapšen u Francuskoj pa nije toliki balm što nas je neka druga zamlja napravila smešnim. Bio bi mega blam da je uhapšen u Srbiji i da smo morali da ga pustimo.

Zemljoradnik

pre 7 godina

Pretpostavljam da Ministarstvo Pravde radi na hapšenju svih koji su na poternicama. U vezi toga imam samo jedno pitanje: Da li recipročne mere primenjujete i sa Rusijom?

JovanK

pre 7 godina

Bilo bi jako dobro kada bi se ministarka sa istim argumentima obratila ministarstvu pravde Rusije, I trazila izrucenje svih lica sa crvenom poternicom Interpola koje Srbija trazi.
Mozda bi se onda I drugi ponasali u skladu sa sporazumima.

Bgd

pre 7 godina

Nema od izručenja ništa, samo se bez potrebe blamiramo i pravimo od sebe budale. Zašto? Zato što naše pravosuđe niko u svetu ne shvata ozbiljno. Uostalom, ko može imati poverenje u jednu do srži korumpiranu i neefikasnu instituciju, podložnu svim vrstama političkih i drugih pritisaka. Najgori segment vlasti u ovom momentu, bez dileme.

Komunista

pre 7 godina

Kada već prićate o tome da li je neko dužan, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Vaše Ministarstvo je bilo dužno da reši slučaj Savamale, i kompletne idiote privede Pravdi. Francuska zna ,da smo mi neozbiljna Država i zato se tako i ponaša.

Jazavičar u Leviskama

pre 7 godina

Hoće li ova država početi da se ponaša kao država? Da mi je da se to desi za moga života...

Ako ga ne izruče - spuštanje diplomatskih odnosa na niži nivo. EU integracije? Pa dokle ćemo da dopuštamo da nas šamaraju?

Pedja

pre 7 godina

Zasto bi Francuska izrucila Srbiji Haradinaja kada je Srbija takva papazjanija od drzave da neko u centru glavnog grada moze da srusi nekoliko objekata sa fantomkama i da zato ne bude kaznjen niti gonjen? Zasto trazimo Haradinaja a ne trazimo od Rusa Miru? Ko uopste vise moze da veruje da bi on imao pravedno sudjenje posle onakve presude NINu? Smeje nam se cela Evropa kako glasamo.

Mufljuz

pre 7 godina

"Francuska je bila dužna da i bez poternice Interpola postupi po zahtevu Srbije za izručenje bivšeg komandanta OVK Ramuša Haradinaja, rekla je ministarka pravde"
E, ako je to rekla ministarka pravde ....

Meister Jakob

pre 7 godina

Po čemu je Francuska DUŽNA izručiti Hardinaja?!
Uostalom o tome odlučuje francuski sud koji je nezavisan od države, dakle Francuska kao država, premijer i predsjednik tu nemaju nikakav uticaj.
Možete biti sigurni da će francuski sud nepristrano i objektivno odlučiti o opravdanosti i utemeljenosti potjernice i ako su za to ispunjeni pravni uslovi bez oklijevanja će vam ga isporučiti.
A njega sud nije oslobodio nego nakon položene kaucije pustio da se brani sa slobode, pasoš mu je oduzet i mora se redovito javljati policiji.

Dusan

pre 7 godina

Prvo, Haradinaj nije oslobodjen vec mu je uzet pasos i samo sa slobode uz kauciju ceka odluku Francuske. Drugo, taj isti je putovao po celoj evropi, samo su ga Francuzi uhapsili jer je kod njih vanredni stanje. Trece, ako je isti osnov zbog kog ga je hag oslobodio, oslobodice ga i Francuska. I na kraju, ovo je medijska farsa

leptirica

pre 7 godina

Iako iskreno vjerujem da je počinio zločine i da mu je mjesto u zatvoru,ovdje se radi o onome što se može dokazati i kakvu intonaciju imaju opetovane optužnice i tjeralice iz Srbije.
Ne razumijem kako jedna ministrica pravde/pravosuđa nezna da je svaka potjernica,optužnica podložna provjeri i svaki optuženi ima mogućnost pobijati potjernicu,odnosno odbiti izručenje. Kod odbijanja izručenja okrivljenik se može pozvati na to da bi mu izručenjem bila ugrožena prava,da se radi o političkom progonu itd... U ovom slučaju se lako može pozvati na oslobađajuću presudu međunarodnog suda pravde. Po meni je Srbija podbacila,trebala je pripremiti kvalitetne dokaze i zaštiti svjedoke za ono najvažnije suđenje u Hagu.

Kucamo na vrata zaboravljenih asova...

pre 7 godina

A onaj Tači (šef policije neke nije Hašim) što smo ga hapsili mi letos, proletos u Nišu gde već... šta bi sa njim, koja jEvropa je njega pustila kući? Sigurno došao Francuski sudija i odveo ga za rukicu...

Miki Avala

pre 7 godina

I bolje za vas sto ga nisu isporucili.Da su ga kojim slucajem isporucili, morali bi vi da ga oslobodite, tako da su vam samo ucinili uslugu.

zoran

pre 7 godina

Naša najveća slabost je to što u vladi sede nedorasli ovim pol.situacijama.A kao narod smo extremno naivni, zaboravni. Prosto smo nezreli.Može da nas ponižava ko hoće bez ikakvih posledica.

the

pre 7 godina

Srbija je banana drzava, bez ikakvog statusa. Neozbiljna i sluzi za podsmeh. Sa nikakvim medjunarodnim statusom i da ne pisem sa koliko niskom finansijskom moci njenih stanovnika. Vlast moze preko medija da zaludjuju svoje gradjane koliko hoce, ali realnost je drugacija.

Petar

pre 7 godina

Možda bi nešto i moglo da se kaže u vezi sa ovim slučajem, ali kako? Kako kad, od ubistva Premijera do desetine slučajeva, qako ne u tužilaštvu, ono pred sudstvom, sve se završi "nerešeno". Verujem da se oni koji su pošteno radili na tim slučajevima osećaju bedno... A posle nekoliko godina, pišu se memoari i izjavljuje: ja se sećam, ali neću da kažem... Sa takvim sudstvom, kao sastavnim delom države,niko nas ne može shvatati ozbiljno.

kiki

pre 7 godina

Kome mi da delimo lekcije iz sudstva??? Ratni zlocin nad bracom Bitici koji su ubijeni kao civili nikad ni zapoceto rešavanje, onih 6 ratnih zlocinaca sa Ovcare nikada osudjeno, mirno šetaju po Srbiji, ponavlja se sudjenje Tatonovim ubicama sa ciljem da im se smanje kazne, kao Taton sam skocio, ova 2 lika što ih traži Crna Gora po poternici interpola za terorizam dali su uhapšeni i izruceni..... o kriminalcima, ubicama, dilerima i ostalim navijacima koji sa po 30-40 krivicnih prijava slobodno šetaju Srbijom i mirno obavljaju svoju delatnost nevredi ni pisati. Stvarno smo kredibilni da delimo lekcije iz prava....

Boban

pre 7 godina

Taci je jutros izjavio da se nada da ce Haradinaj biti oslobodjen,sto znaci da ga je on vec prezalio a to mu i odgovara,zivi bili pa videli.E sad sta ce ovi nasi sa njim to ni bog nezna.

Samosvesna gradjanka

pre 7 godina

Sećate li se maga galame zvanične Srbije da je Austrija dužna Srbiji isporučiti Jovana Divjaka (generala Armije BiH) i tvrdnje da je crvena poternica upućena Interpolu podkrepljena pravno neoborivim dokazima? Sećate li se iste takve galame povodom crvene poternice Srbije za izručenje Ejupa Ganića i istih tvrdnji o dokazima da je počinio ratne zločine nad bosanskim Srbima? U oba slučaja je dokazano da je raspisivanje poternice bilo isključivo politički motivisano a da su pravno neoborivi dokazi bili dokazi koji su u Srbiji iskonstruisani. Iliji Jurišiću jeste suđeno u Specijalnom sudu (poznatom i kao ,,sud za ratne zločine''), održano je nekoliko ročišta i Jurišić je svakom dobrovoljno prisustvovao a onda je suđenje obustavljeno - zbog nedostatka dokaza.
Sada je na redu mega galama i mega blamiranje zvanične Srbije zbog Haradinaja...

Zemun

pre 7 godina

Bilo bi ispravno da ga Francuska izruci..nema dalje...

Ali ko je pratio uzivo konf.za stampu sigurno je primetio kako je spin doktor objasnio mladom Djuricu da nekoliko puta spomene bebu od dve nedelje
cime bi uticao na stranu javnost (ako uopste to dodje do njih), i to je OK.

Ali siguran sam da je spin doktor naglasio Djuricu da nekoliko puta spomene "neke barake"koje su "nevazne" kako bi u ocima svojih glasaca dobio plus ...

Ko te ne zna mozda bi i glasao za tebe.
P.S. Licno mislim da ga EU polako pusta niz vodu...

Z

pre 7 godina

Mozete da lazete koliko hocete , ali ne mozete dokle ( a da vam se veruje) hocete. Ovo je samo magla za domacu upotrebu, verovatno nezvanicno mole Francuze da im slucajno ne padne na pamet da nam ga daju. Sta bi posle sa njim ova vlast?? Muljaju nesto ispod zita, svima je jasno. Svi ovi komentari I oni koji nisu objavljeni govore koliko ste udaljeni I od Srbije I od njenih interesa. Narod sa jedne I nenarodna vlast sa druge strane. Narod prepusten sebi, ( narocito ako ne udje u biblioteku) , I vlast koja samo radi za svoje privatne interese. Ove minuse, nazalost narod placa ( botove) , ali svemu dodje kraj. Naravno, svi znamo da Haradsinaj nije nevin, ali realno sta ste vi uradili dok je bio u Hagu, koje materijalne I neoborive dokaze ste dali?? Secam se Nele dok se kao pravi partijski vojnik zdusno borila za notarski zakon ( iza koga znamo ko je stajao) a koji je za cilj imao priliv para pljackanjem naroda a za finansiranje njene partije. Nela, koja zemlja ima notare samo iz jedne partije?

Budala

pre 7 godina

Dajte, ljudi, da se ne brukamo više!

Ne mislim da Haradinaj nije kriv, kriv je i te kako, ali ovi naši bezveznjaci na vlasti niti znaju što ga traže niti šta bi s njim i da nam ga daju.

Poseban specijalitet je ovo držanje slova Francuskoj o pravu i pravdi! Ko ima obraz da im priča?

Gde su Mira i Marko?
Ko oslobodi Karića?
Zašto Mitrovicev sin ne robija za ubistvo devojke kolima?
Ko su kompletni idioti koji su srušili Savamalu?
Zašto je NIN kažnjen sa 300.000 za povredu časti građanina Nebojše iz Beograda?

Loša šala, kaže Forbs za Beograd na vodi. Greše. Ovo je loša karma, svemir nas opominje.
A vi nemojte opet na izbore.

Toliko

pre 7 godina

Na zalost vi nikada ne odustajete dok god mozete da izmuzete JOS PARA od ovog bednog naroda. To vam je jedina preokupacija, sve ostalo je mlacenje prazne slame.

Binasr

pre 7 godina

U al smo opasni, ko o cemu baba o ustipcima. Ministarko, svesna li si da nas ceo komsiluk mrzi vec zadnjih 1000 godina, a verovatno si i svesna da svojim postupcima prolongiras mrznju za jos narednih 2000. E sad zamisli kada jednog dana krenu komsije da oru po nama, a drzava ekonomski jaka i privredno stabilna, natalitet neverovatno visok, narodna vojska u fulu, prijatelja po svetu kolko hoces, tehnicki najrazvijenija zemlja u regionu i samo udri.

Montoya

pre 7 godina

prvo sredite svoje dvoriste pa onda mozete da razmisljate o tudjem...24 privatizacije, miskovic, banana, kosmajac, savamala,karici..itd itd..broj osudjenih 0 !!! I koja ce drzava da nas shvati ozbiljno, jos da izruci nekoga tako trulom sistemu !!!

Z

pre 7 godina

Srbija nikad nije bila u bednijem stanju, ni za vreme ratova ! Nestalo je nade, svi misleci I koji MOGU beze odavde. Posle Milosevica dosli su drugi lazovi I lopovi, a posle ovih I crnji I gori. Nema vise ovaj narod strpljenja I vremena da gubi zivot ovde. Eto to je delo politicara Srbije. NIKO u Srbiji ne veruje u pravosudni sistem Srbije. Zasto bi verovali stranci ? Ovo je samo puko zamajavanje jer nesto drugo valjaju u pozadini.

a koje su boje te kantice i lopatice?

pre 7 godina

Ne odustajete, a Boga molite da ga Francuzi ne izruce .. Kako posle da objasnite glasackom telu da ste morali da odbacite sve optuzbe protiv Haradinaja na zahtev Amera?

Maslačak

pre 7 godina

Srbija je dužna da po zahtevu Haškog tribunala izruči troje radikala.Šta na to kaže ministarka pravde?
(Vodeni zeka, 13. januar 2017 12:32)

Verovatno nešto u stilu "Ma, ko vas, bre j**e!" ili "Ne dam radikale!"

Aleksandar

pre 7 godina

@(aleksandar, 13. januar 2017 12:29)

Pa ni mi ne izručujemo Crnoj Gori onog ruskog agenta niti Rusija nama izručuje Miru i Marka (a nije ni Bogoljuba pre nego što je optužnica zastarela) i ako su na interpolovim poternicama. Što bi se pa Francuzi odnosili prema Interpolu bolje nego što se mi sami odnosimo prema istom?

Veroljub

pre 7 godina

@Srbija je dužna da po zahtevu Haškog tribunala izruči troje radikala.Šta na to kaže ministarka pravde?
(Vodeni zeka, 13. januar 2017 12:32)

Zamena teza. Srbija ima zakon na osnovu koga isporucuje optuzene za ratne zlocine, a ne za "nepostovanje suda". Kada donesemo zakon da mozemo da isporucimo Hagu i one koji su kritikovali ili lose govorili o Hagu, onda mozemo da isporucimo i to troje i pola komentatora. A, ovo sa Haradinajom je vezano za funkcionisanje Interopola, gde i Francuska i Srbija treba da se pridrzavaju istih pravila i na koja su se obavezale.

Homo politicus

pre 7 godina

Srbija je pravosnazno osudila sve Srbe koji su cinili zlocine u ime svog naroda, tako da ne postoje politicki razlozi da se okrivljeni Haradinaj ne ekstradira nasoj zemlji.

Druzi se sa najjacim da te niko ne dira

pre 7 godina

Dokle god je amer kosovski brat, a nas burazer putin, tako ce i biti. Pamet u glavu buducim politicarima. Jos samo budala veruje da se francuska nesto pita.
Samo vi putujte u indiju, kinu, rusiju... a taci u ameriku i citacete ovako nesto svaki dan.

pravnik

pre 7 godina

Ko kaze da ga nece isporuciti? To sto su odlucili da rokove koje Srbija ima i nije jos iskoristila, on ne mora da ceka u zatvoru, ne znaci da ga nece izruciti. Ko je od Francuza rekao da ga nece isporuciti? Niko. Zar je moguce da cemo se i sa Francuzima zavaditi bez razloga?

Бг

pre 7 godina

Za ove sto pominju izrucenje Radikala: Srbija se zakonom i u dogovoru sa Tribunalom obavezala da ce isporuciti sve osumnjicene za ratne zlocine, a ne za nepostovanje suda, tako da pravno gledano mi ne radimo nista sporno.
A drugo, porediti ratne zlocine sa optuzbama za nepostovanje suda, zaista smesno.

Homo politicus

pre 7 godina

Francuska je potpisnica konvencije o medjunarodnoj pomoci u krivicnim stvarima, tako da nepostupanje po istoj izazvalo bi skandal i poremetilo medjunarodnje odnose iz razloga sto se okrivljeni tereti za tzv. medjunarodna krivicna dela kao sto je ratni zlocin, ubijanje civila itd. koji se narocito stite pred svim drzavama.

... jedan Nenad

pre 7 godina

"izvinite samo da vas pitam
sta ce te ako ga stvarno izruce?
(tamo neko, 13. januar 2017 12:25)"

Trampiće ga za Olivera ako su pametni...

Alex

pre 7 godina

Pravo i pravda su na žalost dva različita pojma.
(loki, 13. januar 2017 16:57)

Zato su, za razliku od Starih Rimljana koji su imali samo boginju Pravde (Justicija), Stari Grci imali boginju Pravde (Temida) ali i boginju Pravednosti (Dika).
Prepoznali ljudi i pre više hiljada godina kako funkcioniše država...