Četvrtak, 12.01.2017.

23:51

"EU uticala na puštanje Haradinaja, odbaciće optužnicu"

Predsednik Tomislav Nikolić rekao je da je odluka francuskog suda da Ramuša Haradinaja uslovno pusti na slobodu nagoveštaj odbacivanja optužnice Srbije.

Izvor: Beta

"EU uticala na puštanje Haradinaja, odbaciæe optužnicu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

91 Komentari

Sortiraj po:

Bucko razmisljam

pre 7 godina

Nikolic: "EU uticala na puštanje Haradinaja, odbaciće optužnicu"

Ne Boga mi nego RUSIJA !
EU je bila saglasna da Francuska isporuci Srbiji Ramusa Haradinaja ali se onda "uplela" Rusija i rekla Francuzima "njet njet njet" NIKAKO Srbiji ne isporucivati one za kojima Srbija izdaje poternice, ni mi to NIKADA nismo radili !

eu vs rus

pre 7 godina

Da li je predsednik ikada upozorio rusku stranu da isporuci begunce za kojima je nasa drzava isto raspisala poternice a za koje se sumnjalo da se skrivaju u Rusiji (Bogoljub Karic, Marko Milosevic, Mirjana Mrakovic, ...). Cak su neki novinari isli i pravili intervjue sa tim ljudima...
Ovi iz EU su bar ispostovali formu, u smislu ima poternica uhapsimo i sud po proceduri odluci kako ce se dalje procesuirati. Rusi nas nisu udostojili ni da razmotre dokument koja je nasa drzava izdala. Toliko o postovanju i prijateljstvu.

eu vs rus

pre 7 godina

Da li je predsednik ikada upozorio rusku stranu da isporuci begunce za kojima je nasa drzava isto raspisala poternice a za koje se sumnjalo da se skrivaju u Rusiji (Bogoljub Karic, Marko Milosevic, Mirjana Mrakovic, ...). Cak su neki novinari isli i pravili intervjue sa tim ljudima...
Ovi iz EU su bar ispostovali formu, u smislu ima poternica uhapsimo i sud po proceduri odluci kako ce se dalje procesuirati. Rusi nas nisu udostojili ni da razmotre dokument koja je nasa drzava izdala. Toliko o postovanju i prijateljstvu.

Rade

pre 7 godina

Moguce da je EU uticala na Odluku, ali nije u tom Poenta. Mi se moramo pitat zasto EU vise Albance podrzavaju nego nas Srbe ili kako je moguce da Albanci imaju vece Lobiste u EU nego mi? Gde su onda ti pametni Srbi sirom Sveta sto se prica?

Safet

pre 7 godina

Samo ti idi kod Dodika i docekuj Ratnog zlocinca Kraijsnika i nema da brines Tomo grobaru svi ce onda iz EU da glasaju da Haradinaj bude izrucen Srbiji
Kako radis tako ti se vraca

Krle

pre 7 godina

Osnovna skola diplomatije kaze:EU ne moze da izdaje nikakve naloge, to mogu samo pojedine drzave clanice. U ovom slucaju Francuska. I stavise, oni su ovog puta postupili profesionalno. Za razliku od nase vlade koja godinama govori o zlocinima (koji JESU pocinjeni) ali su joj svi dokumenti o tome u stilu: to ceo svet zna, bog i Sveti Sava su nam svefoci, "narod" je video svojim ocima, "narod" je optizio, "u ime nebeskog naroda" mi podnodimo optuznicu ... a onda kada pitaju za imena svedoka bude ono: ah, pa pobio ih je zlikovac, ali dok su bili zivi svedoci su ispricali Tarabicima koji su protekli da ... ljudi, nema svedoka nema optuznice, bez validne optuznice nema sudjenja, bez sudjenja nema presude, bez presude nema krivice, a do presude je svako nevin. To su vam osnove prava! Zato, dragi ministri, doktori sega-mega nauka, ili radite svoj posao ili bolje cutite i pokrijte se usima! Smesni ste i rugate se zrtvama!

Giga

pre 7 godina

Ima li ovaj nas predsednik nekog diplomatskog savetnika koji moze da mu kaze da se ne ocenjuju sudske odluke sudova drugih zemalja ( kad vec kod nas taj princip ne vazi), a posebno ne kad takve odluke nisu definitivne. Treba sacekati kraj pistupka pa videti. Inace ko zna koliko puta do sada je Haradinaj putovao u Francusku pa ga nusu hapsili. Dakle ovo je neki pomak i treba sacekati ishod.

negde goree

pre 7 godina

Strasno smo mi Srbi,i za pustanje ratnog zlocinca smo sami sebi krivi!Slazem se da nam predsednik nije dorastao toj funkciji,ali nemojte govoriti samo da je zbog toga pusten,jer to vam onda dovoljno govori o vrednostima danasnje evrope!Meni je iskreno muka vise od njih.

Petar

pre 7 godina

Građani Srbije ponovo izgubili, nesposobna i kriminalna vlast ponovo dobila materijal za daljnje zaoštravanje i za nastavak svog opstanka i bogaćenje na talasima mržnje. Ovo postaje kao IT tehnologije - što je više ima, više ljudi treba. Naravno, predsednik ove izgubljene zemlje je daleko od nekog IT inžinjera po bilo kojem parametru...Srbi jednostavno ne mogu da nauče, sve je uzalud. Biraju loše ljude, ispravni i pametni se povukli, ne učestvuju više...nerešiva situacija koja vodi u totalni slom...valjda ćemo onda progledati.

restart

pre 7 godina

Uvek zure...zure u izjavama. Nista od diplomatije, vasariste kojim se sve odaje na prvu loptu. I zato nas ne tretiraju kao ozbiljne. Danas i sednica Vlade zbog uhapsenog pa pustenog.

Tamara

pre 7 godina

Ovo je test, koliki ugled u svetu ima Srbija. Da Toma i Vucic imaju ugled u svetu, odmah bi ga isporucili Srbiji, bez obzira na pretnje koje Albanci salju i neke teroristicke napade s' obzirom na to da je Stefanovic rekao da se Srbija moze odbraniti od svega sto ugrozava njen suverenitet. Prema tome, zeljno iscekujem povoljan ishod i da se Haradinaj isporuci Srbiji, da se uverimo koliki ugled imamo u svetu i koliko uglednog premijera. Nedavno je 8 hrvatskih branitelja uhapseno u BiH za zlocine nad Bosnjacima. Kolinda i Plenkovic su ih oslobodili za dve nedelje iako postoje svi dokazi da su izvrsili zlocine zbog kojih ih optuzuju. Za Dragana kapetana Vucic i nase pravosudje ne pitaju kako je. Hrvat Purda je uhapsen na granici Srbije i smesten u zatvor u BG. Kosorova ga je odmah oslobodila.

hehe

pre 7 godina

Tomislave, svako od nas moze da konstatuje nesto i to smatra svojim stavom.
Ako je EU nalozila svim clanicama to sto kazes daj nam odgovor zasto je to ucinila.Zasto bi neki sud u Francuskoj slusao neciji nalog ? Tamo je sud nezavisan od politicara toliko da cak i bivsi predsednici (Francuske) budu nakon mandata saslusavani za svoje prekrasaje i brljotine. Bilo je dosta takvih slucajeva (Sirak,Sarkozi +++, podsetimo se samo)

Bonoban

pre 7 godina

"Smatram da je Evropska unija takvu direktivu dala svim državama članicama"
Cuj on "smatra"! Kako to predsednik "smatra"? Prikazalo mu se na bozicnoj plecci onomad u Bajcetini? To valjda ili znas da je EU uradila ili ne znas, a posto ocigledno ne zna onda mu ostaje da "smatra".
Nemam nimalo dobro misljenje o kapacitetima ovog naroda, ali cak i ovakvi nikakvi ne zasluzujemo ovakvu sramotu od predsednika.

Milan Nis

pre 7 godina

ali zato ćemo mi nastaviti punu saradnju sa našim partnerima...
(munze, 13. januar 2017 00:15)
A sta drugo?Da zatvorimo i to malo kanala koje imamo za izvoz nase robe i crknemo od gladi.Oce braca Rusi da preuzmu na sebe sve gubitke koji bi takvim potezom nastali?Naravno da nece i ne mogu sve i da hoce.Propustili smo mi nas voz da budemo neki faktor u Evropi devedesetih i dok su se drugi bogatili i trazili svoje pozicije mi smo podrzavali Milosevica,Nikolica,Seselja i vodili besmislene ratove.Ovo sve sto nam se desava,je samo logican sled dogadjaja.

Vladan

pre 7 godina

Zašto je ovde problem da se i ja jednom složim sa Nikolićem pa mi se ne objavljuje komentar? Dakle, Nikolić je potpuno u pravu i isto sam pomislio pre nego što sam video njegovu izjavu. Da li je moj komentar nedozvoljen?

Zemun grad

pre 7 godina

Kada ce nam biti jasno da samo clanstvom u EU i NATO mozemo imati jednak tretman kao sve njihove clanice. Sve dok ne sednemo za stolom sa njima kao ravnopravni clan, bicemo na njihovom meniju. Tome nas je valjda istorija naucila.
Izgubili smo rat na KiM, a sve te drzave su bile saveznici Albanaca, zbog sulude politike S.Milosevica. Mnoge od njih uvidjaju da su obmanute ,,borbom Albanaca za slobodu", ali ih antievropski signali koje pustaju Nikolic, Dacic, Vulin i Dodik i dalje drze na strani Pristine.Srbija clanstvom u EU moze preokrenuti situaciju i povratiti svoja stara saveznistva. Na zalost, kasno je i nema uslova za vracanje KiM u nas sastav, ali ima prostora da se utice za spokojan zivot tamosnjih Srba. Evropska Srbija najaci je garant i Republike Srpske. Oni koji Srbiju udaljavaju od EU, ugrozavaju sve sto nismo izgubili katastrofalnom politikom devedesetih i ne samo to. vec nam unistavaju i buducnost.Ratni zlocini ne zastarevaju. Kad se na Balkanu ucvrsti stabilnost i Srbija ojaca, sesce i Harjadinaj na optuzenicku klupu. Mozda se to dogodi i ranije, sa optuznicom novoformiranog suda za zlocine OVK. Ova hapsenja i pustanja su po tom pitanju tuzioce tog suda dovela u nezgodnu situaciju.

Sava Centar

pre 7 godina

Srbija treba da promptno reaguje zbog neshvatljive odluke suda u Francuskoj da se upravlja i djeluje po zakonu a ne po političkim razlozima i utjecajima. Odluka o puštanju na slobodu Haradinaja je guranje prsta u oko Srbiji i ismijavanje sa svim politikantskim naporima koje zvaničnici te zemlje ulažu u ovakvim i sličnim sluačajevima. Ukoliko francusko pravosuđe i dalje bude imalo namjeru da radi isključivo po pravu i zakonima, grubo kršeći sve političke želje Republike Srbije, Srbija treba najozbiljnije razmisliti o zahlađenju pa i prekidu diplomatskih odnosa s Francuskom.
(samo lakapo, 13. januar 2017 07:23)

Alo majstore, nije ti Francuska Srbija, šta taj sud odluči to je to, nema nikakvih mehanizama za "reagovanje", a uostalom po čemu si ti kvalifikovan da ocenjuješ rad suda u Francuskoj, oni postopaju u skladu s tim šta im je Srbija dostavila, a to je ništa, poternica je u potpunosti pravno neutemeljena, setili se slagati optužnicu kad je ovaj već bio uhapšen!

Aster Blistok

pre 7 godina

Meni je vise lose koliko se narod lozi na ovakve stvari i kako to da ruski prijatelji (naprimer, ili neki drugi recimo) ne pomognu ili barem kazu da ako vec ima dokaza onda treba da se PODNESU. Ovako jedini smesan ispadosmo mi koji vrtimo jednu te istu pricu a Haradinaj seta i bas ga briga. Dakle, da je optuznica istinita - svi bi ga hapsili i zadrzali u zatvoru. Nije moguce da je nase pravosudje jedino istinito i nepotkupljivo a sva ostala, pogotovo EU pojma nemaju i vole Haradinaja, jel' tako? Ili je to sto nasi politicari zele da mi mislimo, pa da i u sledecem krugu glasamo za iste, verno, gladno i praznog stomaka.

zbunjen

pre 7 godina

Rodjen sam u komunizmu gde je sudstvo radilo pod politickim uticajem,a nastavilo je tako i danas u ovoj nasoj demokratiji,ali da isto rade oni iz EU koji svima sole pamet?Ko bi reko? cccc.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Administrator je Car, 13. januar 2017 01:03)

otkud ti to da u EU sudovi rade pod "politickim uticajem"? jel zato sto je to rekao toma nikolic ili imas druge informacije? nisi mozda pomislio da su nasi "dokazi" protiv haradinaja smesni, nikakvi i nedovoljni za pokretanje sudskog postupka? s obzirom da znam kako stvari funkcionisu u ovom zemlji verovatnije je da je ta optuznica na nivou optuznica koje je srbija izdala protiv klintona, solane i madlen olbrajt

zoran

pre 7 godina

evo ga Rusofil, da malo politicki profitira...EU nam daje besplatno veliki novac, za bolnice, skole, za zaposljavanje i sve drugo, a Rusi nam uvale migove stare 30 godina i traze 200 mil.evra da ih poprave da bi mogli da sluze jos jedno 10_ godina, i nama su sada bolji Rusi...po cemu, koju su fabriku napravili ovde, naspram nekoliko hiljada iz EU...Rusi su nam uzeli za dzabe NIS za juzni tok...gde je juzni tok?...sigurno na marsu?

Dragan Rakic

pre 7 godina

Nije tacno gospodine Nikolicu. To sto pricate lici na nacin na koji jenpricao,price vas ucitelj Broz.
Francuski sud u Colmar-u je jasno naglasio da ne moze da sudi Haradinaju na osnovu optuzbi koje
Su odbacene u Hagu zbog nedostatka dokaza, i da trazi nove elemente po kojima bi migao da ga osudi. Sud je dao nedelju dana srpskom praviosudju da podnese nove ili drugacije dokaze, ali ih jos ni dan danas nije dobio. Po vama se opet radi o ucenjivanju, mrznji itd, a nenkazete da je sudstvo nesposobno da radi kako treba.

Vladan

pre 7 godina

Nikolić je u ovoj stvari potpuno u pravu. Moje mišljenje je da se EU realno plaši procesuiranja Haradinaja i nemira koje bi se moguće desili u tom slučaju. Nema veze ni sa pravom ni sa pravdom, ponovo. Lider regiona je prema svemu tome niko drugi nego - Ramuš Haradinaj. Crni mrak...

El CId

pre 7 godina

Čovek koji na mestu predsednika države dopušta da mu sinovi krše zakon (izgradnja vikendica u zabranjenoj zoni priobalja), govori o kršenju zakona od strane EU! Smešno! Neka razmisli malo kakvoj je politici pripadao devedeetih pa smo zbog te politike još uvek obeleženi kao zločinci! Zašto se čudi sada!? Niko ne veruje u kredibilitet optužnica onih koji su velikim delom doprineli ratu i zločinima. Ko je danas na vlasti u Srbiji!? Ista ekipa iz devedesetih. Da li neko veruje u istinsku nezavisnost našeg sudstva kada vidimo kakve presude donosi Ustavni sud u iteresu vladajuće klike!? Nikolići sada žanješ ono što si sejao i dugo će tako biti. Dok vam Vacići budu dobijali privilegije po Minstarstvima i ne zaslužujemo bolje!

oscar

pre 7 godina

Ovaj se razume u medjunarodne odnose kao magarac u kalendar. Kao što se i cela SNS ekipa razume u poslove za koje primaju platu, i sa kojih nas ojadiše na čelu sa onim što nikad ništa nije radio al je stručnjak za makroekonomiju, i njegov brat koji je stručnjak za restorane, kompijutere i poljoprivredu.

DejanS

pre 7 godina

Treba razmisljati i o ljudima koji su na severu kosova, sigurno bi bilo posledica po njih. A posledice bi se osetili i u Srbiji. Haradinaj jeste zasluizio najgoru robiju, al' ovako je ipak bolje za sve. Mnogo jak lobi stoji iza njega i velike pare iz sveta kriminala.

Binasr

pre 7 godina

Albanci imaju respekt u svetu i guraju svoje interese bez ikakvog otpora. Ovakav odnos prema Srbiji nije prvi put a nije ni poslednji i ovde se i dan danas niko ne pita gde smo pogresili. Izgubljene bitkie kroz istoriju se ne mogu prebrojati a one koje smo dobili vise slavimo nego sto zalimo zbog broja zrtava. Drugim narodima istorija sluzi da bi izvukli cinjenice i ispravili greske pocinjene nad samim sobom i prema svojim komsijama i da sebi i svojim narastajima ucine zivot lepsim. Nazalost mi iz istorije uzimamo samo predrasude koristeci ih kao cinjenice za koje postoji izreka cime se budala ponosi toga se pametan stidi. Nemoguce da ceo svet gresi prema nama vec zadnjih 26 godina, nemoguce da gajimo prijateljske odnose prema onima koji samo gledaju svoje interese i neverovatno je da mi nemamo danas bas nijednu, a nismo imali ni pre, politicku figuru i licnost koja bi progovorila ili uradila nesto smisleno i pametno ili jednostavno ne znamo i ne zelimo bolje.

miljan

pre 7 godina

Strasno je I uzasno sto ovde neki ljudi misle da neduzne zrtve, medju kojima ima I dece, ne zasluzuju pravdu samo zbog toga sto je Dodik rekao ovo ili ono.

Mladen Mladenović

pre 7 godina

Kad ce nasi politicari shvatiti da smo taj rat uzgubili
(Djordje, 13. januar 2017 00:32)
-------
Ne znam o kakvom ratu govorite? I kakve veze to ima sa ratnim zločinima i zločincima? Možda bi pitanje trebalo da glasi: "Kada će pojedinci u Srbiji shvatiti da se i ratni zločini protiv sopstvenog naroda moraju procesuirati". Barem onako kako su procesuirani zločini koje su počinili pojedinci iz našeg naroda. Ne razumem takav, rekao bih, umobolan, odnos prema žrtvama srpske nacionalnsoti? Inače, sasvim je bilo očekivano da će francuski sud osloboditi Haradinaja. Trebao bi čovek da bude poslednji naivac ili, da budem precizniji, infantilac pa da očekuje neko drugo rešenje. Kao prvo Haradinaj je bio najsuroviji izvršilac na terenu, koji se nemilosrdno obračunavao sa svima koji su mu stajali na putu. On je radio uz logistiku takozvane medjunarodne zajednice i bilo bi glupo da ga, ta "medjunarodna zajednica", sada hapsi i sudi. Na kraju krajeva, Haradinaj bi mogao i da progovori a to njegovi mentori ne žele ni po koju cenu. Uprkos svemu Srbija nikada ali, NIKADA ne treba i ne sme da prestane sa pokušajima da se domogne osumnjičenih za ratne zločine. Kada to učinimo aminovaćemo i opravdati zločine nad svim onim nesrećnicima, koji su stradali od kame ovakvih zlikovaca.

Oliva

pre 7 godina

Nikolicu, sta ocekujes, vi ste trebali da izrucite tri radikala vec nekoliko puta Hagu, a odbili ste, treba da uhapsite Ristica po Interpolovoj poternici, a on vam se 'ladno slika na banketu sa Lavrovim!

Da li stvarno mislis da su i u svetu svi blesavi kao ovaj narod koji je vas, svoje dzelate izglasao?

Drugo, kako sve radite, mogu da zamislim kakvu "jaku dokumentaciju" ste poslali Francuskoj, nekoliko dana posle hapsenja, ko vas moze ozbiljno da shvati?

Sve lepo, sve fino

pre 7 godina

Koje licemerje. Kada nam trebaju novci tu je EU, koju inače naša Vlada mrzi od ,,detinjstva". Kada treba odbrana od komšija tu je majčica Rusija. Sve komšije mrzimo i Hrvate, Bosance, Crnogorce, Bugare, Mađare, posebno Albance a bogami u zadnje vreme i Makedonce. Mi smo nebeski narod, Dodig nam je ideolog, Vučić otac nacije a Toma baba Vanga i Dačić dvorska l...
Omladina bez posla beži u Evropu, mi stariji rintamo kao konji da bi preživeli itd ..,

СЕНОВИЋ

pre 7 godina

Ма дајте људи ко Бога ве молим. Које изручење који бакрачи. Не млатимо празну сламу. Ко још изручује амер-савезника. Жалосна је наша политика.

samo lakapo

pre 7 godina

Srbija treba da promptno reaguje zbog neshvatljive odluke suda u Francuskoj da se upravlja i djeluje po zakonu a ne po političkim razlozima i utjecajima. Odluka o puštanju na slobodu Haradinaja je guranje prsta u oko Srbiji i ismijavanje sa svim politikantskim naporima koje zvaničnici te zemlje ulažu u ovakvim i sličnim sluačajevima. Ukoliko francusko pravosuđe i dalje bude imalo namjeru da radi isključivo po pravu i zakonima, grubo kršeći sve političke želje Republike Srbije, Srbija treba najozbiljnije razmisliti o zahlađenju pa i prekidu diplomatskih odnosa s Francuskom.

xyc

pre 7 godina

Samo ova izjava dovoljno govori o njegovom nivou poimanja odnosa medju državama EU.Ovo je sramota za Srbiju.Ovo je samo prilika da se zbog ruske ljubavi , udari po EU.

pipi

pre 7 godina

Neka bude tako kao sto kaze Nikolic ali zasto nikada nije kritikovao "bracu" Ruse I njihovo ne izrucivanje Mire I Marka , za njima je isto raspisana medjunarodna poternica ??? Sastao se sa Karicem u Moskvi a iza njim je bila raspisana medjunarodna poternica??? Kakvo licemerje .

Bosanac

pre 7 godina

Hoćete dvoji politiku,eto vam ga sad...Vi bi zapadnjačke pare ali da budete ruska gubernija...Halo,jedan je Tito bio...Vi ste male mace za njega...

Monsi

pre 7 godina

Mislim da smo u svakom smislu mi "donji", i da ostaje još samo da traže od nas javno priznavanje Kosova. Sve ovo što Toma govori znaju i vrapci na grani. Da se ne lažemo.

Mikiveliki

pre 7 godina

Безмало свакога дана Србији се на неки начин, јасно поручи за шта нас ЕУ сматра. Али шта То вреди, правац у ти исту ЕУ. Најжалосније је то што један наш човек мисли да има начина како да пређе друге. Николићева изјава је отуда право ругање грађанима Србије. Покушавајући да се прикаже као човек са својим мишљењем и ауторитетом, а коордишиђу све са партијским колегом, са којим јавно нема ама баш никакве везе, само још једном свима показује колико је Србија "брод без кормилара "!

bole

pre 7 godina

provereno da nemamo dovoljno dokaza za njega i da znamo to i sad čekamo da ga puste a onda će nam EU biti kriv. objavite na sajtu šta se poslali

Zoran

pre 7 godina

VAE VICTIS!

Nikoliću, ovo znači: Teško pobeđenima!

Ratove ste započeli vi (Milošević, Dačić, Šešelj, Vučić, ti i ostali vaši satrapi) . Sve do poslednjeg ste IZGUBILI!!!!! Srpstvo niste spasili. I? Šta sad? Opet biste malo da šenlučite? Ne ide vam na ekonomskom planu(gde može segamega nadobudnim stručnjacima) pa onda deder malo da zamajavamo punoglavce u ovoj nesrećnoj Stradiji. Samo pazi se Nikoliću! Puška često ume i da se okrene na drugu stranu!

Srrrrrrrrrdjan

pre 7 godina

Mislis da to nije delom i zbog toga sto se nase pravosudje nalazi u katastrofalnom stanju?! Pogledaj samo presude, pogledaj tuzbe. Sve je ispolitizivano od vrha do dna. Pogledaj kako nam zastarevaju slucajevi po sudovima zbog "brzine" pravosudja. Savamalu, koja vam je ispred nosa, ne mozete da pocnete da resavate ni posle 9 meseci. Pompa oko Karica pa zastarelo, robijaska kosulja za Dinkica pa oslobodjen, najveci narko diler na Balkanu Kosmajac pa potpuno nevin, najveci tajkun Miskovic a nigde presude, najtezi kriminalci sa sudskim presudama a slobodno setaju po gradu, ... Da smo iole ozbiljnija zemlja niko se sa ovim stvarima ne bi igrao. Razmisli malo ako imas cime?!

Ivan

pre 7 godina

Jednostavno je, parama su kupili Kosovo, parama i njihovim jedinstvom ce nas uvek pobediti. Naravno, ako i to ne pomogne, magijom ce svedoci nestajati. Za sve imaju resenje, dokle god to znaci da mogu da svercuju drogu i ostalu "egzoticnu" robu.

Misel

pre 7 godina

Francuski sud je uzeo kauciju, to ide u njihov drzavni budzet. Haradinaj je pusten unutar Francuske. Ako se nejavi policiji samo jednom, ide u zatvor ponovo. Dozvolite da Francuski sud pregleda nalog izdat of Srbije, bice on isporucen za par dana.

Miro

pre 7 godina

Ja stvarno pomislio da je to neki ozbiljan sud podigao optuznicu,kad ono sud iz Srbije koji tek sad priprema dokaze, posle 15 godina i ocekivaju da ih neko ozbiljno shvati.

Džudžu

pre 7 godina

Dobra je prilika da se malo pljucne po EU, a kao hoćemo u društvo naroda. E moj master peCedniče, dobro nam dođe to kao podsetnik sada pred izbore.

Doktor

pre 7 godina

E pa gospodine predsednice , sve ima svoje zasto , sve ima svoju cenu ... Nikako da shvatite ni vi ni politicka vrhuska Srbije da je najveci krivac za sve sto se desavalo na Kosovu i Metohiji politika koju je olicavao Slobodan Milosevic uz ogromnu podrsku gradjana Srbije .
Hoces Slobinu politiku na KiM - e pa onda ces ostati bez KiM , trece nema rajetini Slobini !!!

Ketty lepotica

pre 7 godina

Pa ko je normalan očekivao ista drugo !?? Pa znaju oni iz EU ko je u Srbiji na vlasti i kako je ovde narod naivan i zaboravan i onda im je lako da nas prave majmunima ! Mi smo vec 25 god teška banana od države u pokušaju .....

AMG

pre 7 godina

Ne nego je Rusija uticala i moj pokojni deda. Pa vec je on hapsen nekoliko puta u raznim drzavama pa se mogao naslutiti ovakav scenario. E Srbijo tuzna li si...

kole

pre 7 godina

zasto bi ga francuzi poslali nama kad ga ni nasi nece.oni i tachija traze pa odu zajedno na party,prica viceve sa zokom,icko im sudi na utakmici...pa sve drzave znaju kakvi su ovi na vlasti,dobri su im jer su takvi da cerupaju drzavu,ali ih niko ne smatra za ozbiljno...

Administrator je Car

pre 7 godina

Pustaju Haradinaja zbog Rusa,a istovremeno imaju sloboodno i nezavisno sudstvo.Neka mi neko to objasni.Molim Vas.Ja sam dosta neuk kada je u pitanju zapadna demokratija.Rodjen sam u komunizmu gde je sudstvo radilo pod politickim uticajem,a nastavilo je tako i danas u ovoj nasoj demokratiji,ali da isto rade oni iz EU koji svima sole pamet?Ko bi reko? cccc.

Dragan

pre 7 godina

Nije ovo prvi put da bude oslobodjen.Neznam sta samo ocekujete od svega ovoga.Bolje vam je da povedete racuna o onim srbima koji su ostali da zive na Kosovu, jer im se nepise dobro draga gospodo.Srbija se nepita nista u vezi ovoga slucaja.

Piromani na sve strane

pre 7 godina

Evo ga jos jedan potpaljivac koji unapred zna sta EU radi, i kakve direktive (kakav komunisticki izraz!) stizu clanicama EU, predstaljvajuci svoje misljenje kao apsolutnu istinu.

1€ satnica srpskih radnika

pre 7 godina

Šta se ovaj istripovao pred kraj mandata? Da će putin da ga podrži? :-)
Četiri godine ćuti i prede kao mačor a kad se bliži kraj daj da se malo bavimo poštenjem.

Daj ne zezaj

pre 7 godina

Srpska politika kontrira EU, flertuje sa Rusijom, Nikolic pije kafu sa haskim osudjenikom, Dodik lupa verbalne samare americkoj ambasadi, visokom predstavniku kao da je u nekoj kafani itd itd... a onda kada zatreba odbrana nekog srpskog interese ocekujete od jedne zapadne clanice da vam reaguje, onako brzo i energicno? Pa vi ko da ste sa Marsa pali. Sve se gleda, sve se placa, na ovaj ili onaj nacin. Haradinaj bi se komotno mogao zahvaliti Dodiku i mozda Ruskim migovima.

Miki

pre 7 godina

Nije isto sada, kao prosli put. Drugacije su medjunarodne okolnosti i sledeci put kada ga budu hapsili bice opet drugacije. Treba ga goniti za zlocine dok je ziv i doci ce dan kada ce da odgovara. Ovako ili onako ...

Duci0167

pre 7 godina

EU uticala? Kako znas? Cucao ispod stola? Virio kroz kljucaonicu? Sta Tomislave Nikolicu? Sve znaju ovi nasi a pre svega mi muka kad god nesto ne ide tu su EU i USA da se raspali po njima i da se ljudi naloze ko rusofili. Previse god.slusam ISTU pricu. Jos malo srece i odvede porodicu daleko odavde,zauvek!

Miloš

pre 7 godina

"Smatram da je Evropska unija takvu direktivu dala svim državama članicama"

Genijalno. Ko je to tačno u EU dao takvu direktivu? Hajde da zanemarimo to što EU nema nikakve nadležnosti po ovom pitanju nad zemljama članicama, ali ko je to dao direktivu? Žan Klod Junker? Pa njega ni u Luksemburgu ne slušaju. Martin Šulc? Donald Tusk?

Ja bih se više brinuo zbog naslova da naše Tužilaštvo sada "češlja 400 predmeta"... Ako smo ozbiljni, taj slučaj mora da bude savršeno spremljen, sa puno materijalnih dokaza (ne ono naše "znamo da je on zločinac", nego snimci, DNK, svedoci sa lica mesta, ozbiljne stvari), pa da ne češljamo sledeći put, nego da bude spremno.

pusti bar neki

pre 7 godina

Pa to je normalno. Kada bi zapad(EU) dozvolio da mu se sudi (kako treba),
on bi bio osudjen na dozivotnu zbog terorizma (ubijanje civila,policajaca).

Ali, onda bi zapad potvrdio ono sto su srbi pricali za OVK (da je teroristicka celija) i samim tim pucao sebi u nogu i potvrdio da su pomagali teroriste i dali im "drzavu".

Srbi su ocigledno u svim susednim drzavama izvrsavali masovna samoubistva,
nije njih niko ubio. Niko nije kriv. Niko ne lezi robiju. SRAMOTA

Duci0167

pre 7 godina

EU uticala? Kako znas? Cucao ispod stola? Virio kroz kljucaonicu? Sta Tomislave Nikolicu? Sve znaju ovi nasi a pre svega mi muka kad god nesto ne ide tu su EU i USA da se raspali po njima i da se ljudi naloze ko rusofili. Previse god.slusam ISTU pricu. Jos malo srece i odvede porodicu daleko odavde,zauvek!

Daj ne zezaj

pre 7 godina

Srpska politika kontrira EU, flertuje sa Rusijom, Nikolic pije kafu sa haskim osudjenikom, Dodik lupa verbalne samare americkoj ambasadi, visokom predstavniku kao da je u nekoj kafani itd itd... a onda kada zatreba odbrana nekog srpskog interese ocekujete od jedne zapadne clanice da vam reaguje, onako brzo i energicno? Pa vi ko da ste sa Marsa pali. Sve se gleda, sve se placa, na ovaj ili onaj nacin. Haradinaj bi se komotno mogao zahvaliti Dodiku i mozda Ruskim migovima.

Miloš

pre 7 godina

"Smatram da je Evropska unija takvu direktivu dala svim državama članicama"

Genijalno. Ko je to tačno u EU dao takvu direktivu? Hajde da zanemarimo to što EU nema nikakve nadležnosti po ovom pitanju nad zemljama članicama, ali ko je to dao direktivu? Žan Klod Junker? Pa njega ni u Luksemburgu ne slušaju. Martin Šulc? Donald Tusk?

Ja bih se više brinuo zbog naslova da naše Tužilaštvo sada "češlja 400 predmeta"... Ako smo ozbiljni, taj slučaj mora da bude savršeno spremljen, sa puno materijalnih dokaza (ne ono naše "znamo da je on zločinac", nego snimci, DNK, svedoci sa lica mesta, ozbiljne stvari), pa da ne češljamo sledeći put, nego da bude spremno.

Piromani na sve strane

pre 7 godina

Evo ga jos jedan potpaljivac koji unapred zna sta EU radi, i kakve direktive (kakav komunisticki izraz!) stizu clanicama EU, predstaljvajuci svoje misljenje kao apsolutnu istinu.

Miki

pre 7 godina

Nije isto sada, kao prosli put. Drugacije su medjunarodne okolnosti i sledeci put kada ga budu hapsili bice opet drugacije. Treba ga goniti za zlocine dok je ziv i doci ce dan kada ce da odgovara. Ovako ili onako ...

Vladan

pre 7 godina

Zašto je ovde problem da se i ja jednom složim sa Nikolićem pa mi se ne objavljuje komentar? Dakle, Nikolić je potpuno u pravu i isto sam pomislio pre nego što sam video njegovu izjavu. Da li je moj komentar nedozvoljen?

pusti bar neki

pre 7 godina

Pa to je normalno. Kada bi zapad(EU) dozvolio da mu se sudi (kako treba),
on bi bio osudjen na dozivotnu zbog terorizma (ubijanje civila,policajaca).

Ali, onda bi zapad potvrdio ono sto su srbi pricali za OVK (da je teroristicka celija) i samim tim pucao sebi u nogu i potvrdio da su pomagali teroriste i dali im "drzavu".

Srbi su ocigledno u svim susednim drzavama izvrsavali masovna samoubistva,
nije njih niko ubio. Niko nije kriv. Niko ne lezi robiju. SRAMOTA

samo lakapo

pre 7 godina

Srbija treba da promptno reaguje zbog neshvatljive odluke suda u Francuskoj da se upravlja i djeluje po zakonu a ne po političkim razlozima i utjecajima. Odluka o puštanju na slobodu Haradinaja je guranje prsta u oko Srbiji i ismijavanje sa svim politikantskim naporima koje zvaničnici te zemlje ulažu u ovakvim i sličnim sluačajevima. Ukoliko francusko pravosuđe i dalje bude imalo namjeru da radi isključivo po pravu i zakonima, grubo kršeći sve političke želje Republike Srbije, Srbija treba najozbiljnije razmisliti o zahlađenju pa i prekidu diplomatskih odnosa s Francuskom.

Misel

pre 7 godina

Francuski sud je uzeo kauciju, to ide u njihov drzavni budzet. Haradinaj je pusten unutar Francuske. Ako se nejavi policiji samo jednom, ide u zatvor ponovo. Dozvolite da Francuski sud pregleda nalog izdat of Srbije, bice on isporucen za par dana.

Mladen Mladenović

pre 7 godina

Kad ce nasi politicari shvatiti da smo taj rat uzgubili
(Djordje, 13. januar 2017 00:32)
-------
Ne znam o kakvom ratu govorite? I kakve veze to ima sa ratnim zločinima i zločincima? Možda bi pitanje trebalo da glasi: "Kada će pojedinci u Srbiji shvatiti da se i ratni zločini protiv sopstvenog naroda moraju procesuirati". Barem onako kako su procesuirani zločini koje su počinili pojedinci iz našeg naroda. Ne razumem takav, rekao bih, umobolan, odnos prema žrtvama srpske nacionalnsoti? Inače, sasvim je bilo očekivano da će francuski sud osloboditi Haradinaja. Trebao bi čovek da bude poslednji naivac ili, da budem precizniji, infantilac pa da očekuje neko drugo rešenje. Kao prvo Haradinaj je bio najsuroviji izvršilac na terenu, koji se nemilosrdno obračunavao sa svima koji su mu stajali na putu. On je radio uz logistiku takozvane medjunarodne zajednice i bilo bi glupo da ga, ta "medjunarodna zajednica", sada hapsi i sudi. Na kraju krajeva, Haradinaj bi mogao i da progovori a to njegovi mentori ne žele ni po koju cenu. Uprkos svemu Srbija nikada ali, NIKADA ne treba i ne sme da prestane sa pokušajima da se domogne osumnjičenih za ratne zločine. Kada to učinimo aminovaćemo i opravdati zločine nad svim onim nesrećnicima, koji su stradali od kame ovakvih zlikovaca.

Vladan

pre 7 godina

Nikolić je u ovoj stvari potpuno u pravu. Moje mišljenje je da se EU realno plaši procesuiranja Haradinaja i nemira koje bi se moguće desili u tom slučaju. Nema veze ni sa pravom ni sa pravdom, ponovo. Lider regiona je prema svemu tome niko drugi nego - Ramuš Haradinaj. Crni mrak...

Milan Nis

pre 7 godina

ali zato ćemo mi nastaviti punu saradnju sa našim partnerima...
(munze, 13. januar 2017 00:15)
A sta drugo?Da zatvorimo i to malo kanala koje imamo za izvoz nase robe i crknemo od gladi.Oce braca Rusi da preuzmu na sebe sve gubitke koji bi takvim potezom nastali?Naravno da nece i ne mogu sve i da hoce.Propustili smo mi nas voz da budemo neki faktor u Evropi devedesetih i dok su se drugi bogatili i trazili svoje pozicije mi smo podrzavali Milosevica,Nikolica,Seselja i vodili besmislene ratove.Ovo sve sto nam se desava,je samo logican sled dogadjaja.

DejanS

pre 7 godina

Treba razmisljati i o ljudima koji su na severu kosova, sigurno bi bilo posledica po njih. A posledice bi se osetili i u Srbiji. Haradinaj jeste zasluizio najgoru robiju, al' ovako je ipak bolje za sve. Mnogo jak lobi stoji iza njega i velike pare iz sveta kriminala.

Safet

pre 7 godina

Samo ti idi kod Dodika i docekuj Ratnog zlocinca Kraijsnika i nema da brines Tomo grobaru svi ce onda iz EU da glasaju da Haradinaj bude izrucen Srbiji
Kako radis tako ti se vraca

Sava Centar

pre 7 godina

Srbija treba da promptno reaguje zbog neshvatljive odluke suda u Francuskoj da se upravlja i djeluje po zakonu a ne po političkim razlozima i utjecajima. Odluka o puštanju na slobodu Haradinaja je guranje prsta u oko Srbiji i ismijavanje sa svim politikantskim naporima koje zvaničnici te zemlje ulažu u ovakvim i sličnim sluačajevima. Ukoliko francusko pravosuđe i dalje bude imalo namjeru da radi isključivo po pravu i zakonima, grubo kršeći sve političke želje Republike Srbije, Srbija treba najozbiljnije razmisliti o zahlađenju pa i prekidu diplomatskih odnosa s Francuskom.
(samo lakapo, 13. januar 2017 07:23)

Alo majstore, nije ti Francuska Srbija, šta taj sud odluči to je to, nema nikakvih mehanizama za "reagovanje", a uostalom po čemu si ti kvalifikovan da ocenjuješ rad suda u Francuskoj, oni postopaju u skladu s tim šta im je Srbija dostavila, a to je ništa, poternica je u potpunosti pravno neutemeljena, setili se slagati optužnicu kad je ovaj već bio uhapšen!

zoran

pre 7 godina

evo ga Rusofil, da malo politicki profitira...EU nam daje besplatno veliki novac, za bolnice, skole, za zaposljavanje i sve drugo, a Rusi nam uvale migove stare 30 godina i traze 200 mil.evra da ih poprave da bi mogli da sluze jos jedno 10_ godina, i nama su sada bolji Rusi...po cemu, koju su fabriku napravili ovde, naspram nekoliko hiljada iz EU...Rusi su nam uzeli za dzabe NIS za juzni tok...gde je juzni tok?...sigurno na marsu?

Bonoban

pre 7 godina

"Smatram da je Evropska unija takvu direktivu dala svim državama članicama"
Cuj on "smatra"! Kako to predsednik "smatra"? Prikazalo mu se na bozicnoj plecci onomad u Bajcetini? To valjda ili znas da je EU uradila ili ne znas, a posto ocigledno ne zna onda mu ostaje da "smatra".
Nemam nimalo dobro misljenje o kapacitetima ovog naroda, ali cak i ovakvi nikakvi ne zasluzujemo ovakvu sramotu od predsednika.

Sve lepo, sve fino

pre 7 godina

Koje licemerje. Kada nam trebaju novci tu je EU, koju inače naša Vlada mrzi od ,,detinjstva". Kada treba odbrana od komšija tu je majčica Rusija. Sve komšije mrzimo i Hrvate, Bosance, Crnogorce, Bugare, Mađare, posebno Albance a bogami u zadnje vreme i Makedonce. Mi smo nebeski narod, Dodig nam je ideolog, Vučić otac nacije a Toma baba Vanga i Dačić dvorska l...
Omladina bez posla beži u Evropu, mi stariji rintamo kao konji da bi preživeli itd ..,

pipi

pre 7 godina

Neka bude tako kao sto kaze Nikolic ali zasto nikada nije kritikovao "bracu" Ruse I njihovo ne izrucivanje Mire I Marka , za njima je isto raspisana medjunarodna poternica ??? Sastao se sa Karicem u Moskvi a iza njim je bila raspisana medjunarodna poternica??? Kakvo licemerje .

zbunjen

pre 7 godina

Rodjen sam u komunizmu gde je sudstvo radilo pod politickim uticajem,a nastavilo je tako i danas u ovoj nasoj demokratiji,ali da isto rade oni iz EU koji svima sole pamet?Ko bi reko? cccc.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Administrator je Car, 13. januar 2017 01:03)

otkud ti to da u EU sudovi rade pod "politickim uticajem"? jel zato sto je to rekao toma nikolic ili imas druge informacije? nisi mozda pomislio da su nasi "dokazi" protiv haradinaja smesni, nikakvi i nedovoljni za pokretanje sudskog postupka? s obzirom da znam kako stvari funkcionisu u ovom zemlji verovatnije je da je ta optuznica na nivou optuznica koje je srbija izdala protiv klintona, solane i madlen olbrajt

oscar

pre 7 godina

Ovaj se razume u medjunarodne odnose kao magarac u kalendar. Kao što se i cela SNS ekipa razume u poslove za koje primaju platu, i sa kojih nas ojadiše na čelu sa onim što nikad ništa nije radio al je stručnjak za makroekonomiju, i njegov brat koji je stručnjak za restorane, kompijutere i poljoprivredu.

Bosanac

pre 7 godina

Hoćete dvoji politiku,eto vam ga sad...Vi bi zapadnjačke pare ali da budete ruska gubernija...Halo,jedan je Tito bio...Vi ste male mace za njega...

hehe

pre 7 godina

Tomislave, svako od nas moze da konstatuje nesto i to smatra svojim stavom.
Ako je EU nalozila svim clanicama to sto kazes daj nam odgovor zasto je to ucinila.Zasto bi neki sud u Francuskoj slusao neciji nalog ? Tamo je sud nezavisan od politicara toliko da cak i bivsi predsednici (Francuske) budu nakon mandata saslusavani za svoje prekrasaje i brljotine. Bilo je dosta takvih slucajeva (Sirak,Sarkozi +++, podsetimo se samo)

El CId

pre 7 godina

Čovek koji na mestu predsednika države dopušta da mu sinovi krše zakon (izgradnja vikendica u zabranjenoj zoni priobalja), govori o kršenju zakona od strane EU! Smešno! Neka razmisli malo kakvoj je politici pripadao devedeetih pa smo zbog te politike još uvek obeleženi kao zločinci! Zašto se čudi sada!? Niko ne veruje u kredibilitet optužnica onih koji su velikim delom doprineli ratu i zločinima. Ko je danas na vlasti u Srbiji!? Ista ekipa iz devedesetih. Da li neko veruje u istinsku nezavisnost našeg sudstva kada vidimo kakve presude donosi Ustavni sud u iteresu vladajuće klike!? Nikolići sada žanješ ono što si sejao i dugo će tako biti. Dok vam Vacići budu dobijali privilegije po Minstarstvima i ne zaslužujemo bolje!

Dragan Rakic

pre 7 godina

Nije tacno gospodine Nikolicu. To sto pricate lici na nacin na koji jenpricao,price vas ucitelj Broz.
Francuski sud u Colmar-u je jasno naglasio da ne moze da sudi Haradinaju na osnovu optuzbi koje
Su odbacene u Hagu zbog nedostatka dokaza, i da trazi nove elemente po kojima bi migao da ga osudi. Sud je dao nedelju dana srpskom praviosudju da podnese nove ili drugacije dokaze, ali ih jos ni dan danas nije dobio. Po vama se opet radi o ucenjivanju, mrznji itd, a nenkazete da je sudstvo nesposobno da radi kako treba.

Aster Blistok

pre 7 godina

Meni je vise lose koliko se narod lozi na ovakve stvari i kako to da ruski prijatelji (naprimer, ili neki drugi recimo) ne pomognu ili barem kazu da ako vec ima dokaza onda treba da se PODNESU. Ovako jedini smesan ispadosmo mi koji vrtimo jednu te istu pricu a Haradinaj seta i bas ga briga. Dakle, da je optuznica istinita - svi bi ga hapsili i zadrzali u zatvoru. Nije moguce da je nase pravosudje jedino istinito i nepotkupljivo a sva ostala, pogotovo EU pojma nemaju i vole Haradinaja, jel' tako? Ili je to sto nasi politicari zele da mi mislimo, pa da i u sledecem krugu glasamo za iste, verno, gladno i praznog stomaka.

Zoran

pre 7 godina

VAE VICTIS!

Nikoliću, ovo znači: Teško pobeđenima!

Ratove ste započeli vi (Milošević, Dačić, Šešelj, Vučić, ti i ostali vaši satrapi) . Sve do poslednjeg ste IZGUBILI!!!!! Srpstvo niste spasili. I? Šta sad? Opet biste malo da šenlučite? Ne ide vam na ekonomskom planu(gde može segamega nadobudnim stručnjacima) pa onda deder malo da zamajavamo punoglavce u ovoj nesrećnoj Stradiji. Samo pazi se Nikoliću! Puška često ume i da se okrene na drugu stranu!

Zemun grad

pre 7 godina

Kada ce nam biti jasno da samo clanstvom u EU i NATO mozemo imati jednak tretman kao sve njihove clanice. Sve dok ne sednemo za stolom sa njima kao ravnopravni clan, bicemo na njihovom meniju. Tome nas je valjda istorija naucila.
Izgubili smo rat na KiM, a sve te drzave su bile saveznici Albanaca, zbog sulude politike S.Milosevica. Mnoge od njih uvidjaju da su obmanute ,,borbom Albanaca za slobodu", ali ih antievropski signali koje pustaju Nikolic, Dacic, Vulin i Dodik i dalje drze na strani Pristine.Srbija clanstvom u EU moze preokrenuti situaciju i povratiti svoja stara saveznistva. Na zalost, kasno je i nema uslova za vracanje KiM u nas sastav, ali ima prostora da se utice za spokojan zivot tamosnjih Srba. Evropska Srbija najaci je garant i Republike Srpske. Oni koji Srbiju udaljavaju od EU, ugrozavaju sve sto nismo izgubili katastrofalnom politikom devedesetih i ne samo to. vec nam unistavaju i buducnost.Ratni zlocini ne zastarevaju. Kad se na Balkanu ucvrsti stabilnost i Srbija ojaca, sesce i Harjadinaj na optuzenicku klupu. Mozda se to dogodi i ranije, sa optuznicom novoformiranog suda za zlocine OVK. Ova hapsenja i pustanja su po tom pitanju tuzioce tog suda dovela u nezgodnu situaciju.

Binasr

pre 7 godina

Albanci imaju respekt u svetu i guraju svoje interese bez ikakvog otpora. Ovakav odnos prema Srbiji nije prvi put a nije ni poslednji i ovde se i dan danas niko ne pita gde smo pogresili. Izgubljene bitkie kroz istoriju se ne mogu prebrojati a one koje smo dobili vise slavimo nego sto zalimo zbog broja zrtava. Drugim narodima istorija sluzi da bi izvukli cinjenice i ispravili greske pocinjene nad samim sobom i prema svojim komsijama i da sebi i svojim narastajima ucine zivot lepsim. Nazalost mi iz istorije uzimamo samo predrasude koristeci ih kao cinjenice za koje postoji izreka cime se budala ponosi toga se pametan stidi. Nemoguce da ceo svet gresi prema nama vec zadnjih 26 godina, nemoguce da gajimo prijateljske odnose prema onima koji samo gledaju svoje interese i neverovatno je da mi nemamo danas bas nijednu, a nismo imali ni pre, politicku figuru i licnost koja bi progovorila ili uradila nesto smisleno i pametno ili jednostavno ne znamo i ne zelimo bolje.

Oliva

pre 7 godina

Nikolicu, sta ocekujes, vi ste trebali da izrucite tri radikala vec nekoliko puta Hagu, a odbili ste, treba da uhapsite Ristica po Interpolovoj poternici, a on vam se 'ladno slika na banketu sa Lavrovim!

Da li stvarno mislis da su i u svetu svi blesavi kao ovaj narod koji je vas, svoje dzelate izglasao?

Drugo, kako sve radite, mogu da zamislim kakvu "jaku dokumentaciju" ste poslali Francuskoj, nekoliko dana posle hapsenja, ko vas moze ozbiljno da shvati?

Krle

pre 7 godina

Osnovna skola diplomatije kaze:EU ne moze da izdaje nikakve naloge, to mogu samo pojedine drzave clanice. U ovom slucaju Francuska. I stavise, oni su ovog puta postupili profesionalno. Za razliku od nase vlade koja godinama govori o zlocinima (koji JESU pocinjeni) ali su joj svi dokumenti o tome u stilu: to ceo svet zna, bog i Sveti Sava su nam svefoci, "narod" je video svojim ocima, "narod" je optizio, "u ime nebeskog naroda" mi podnodimo optuznicu ... a onda kada pitaju za imena svedoka bude ono: ah, pa pobio ih je zlikovac, ali dok su bili zivi svedoci su ispricali Tarabicima koji su protekli da ... ljudi, nema svedoka nema optuznice, bez validne optuznice nema sudjenja, bez sudjenja nema presude, bez presude nema krivice, a do presude je svako nevin. To su vam osnove prava! Zato, dragi ministri, doktori sega-mega nauka, ili radite svoj posao ili bolje cutite i pokrijte se usima! Smesni ste i rugate se zrtvama!

Srrrrrrrrrdjan

pre 7 godina

Mislis da to nije delom i zbog toga sto se nase pravosudje nalazi u katastrofalnom stanju?! Pogledaj samo presude, pogledaj tuzbe. Sve je ispolitizivano od vrha do dna. Pogledaj kako nam zastarevaju slucajevi po sudovima zbog "brzine" pravosudja. Savamalu, koja vam je ispred nosa, ne mozete da pocnete da resavate ni posle 9 meseci. Pompa oko Karica pa zastarelo, robijaska kosulja za Dinkica pa oslobodjen, najveci narko diler na Balkanu Kosmajac pa potpuno nevin, najveci tajkun Miskovic a nigde presude, najtezi kriminalci sa sudskim presudama a slobodno setaju po gradu, ... Da smo iole ozbiljnija zemlja niko se sa ovim stvarima ne bi igrao. Razmisli malo ako imas cime?!

Doktor

pre 7 godina

E pa gospodine predsednice , sve ima svoje zasto , sve ima svoju cenu ... Nikako da shvatite ni vi ni politicka vrhuska Srbije da je najveci krivac za sve sto se desavalo na Kosovu i Metohiji politika koju je olicavao Slobodan Milosevic uz ogromnu podrsku gradjana Srbije .
Hoces Slobinu politiku na KiM - e pa onda ces ostati bez KiM , trece nema rajetini Slobini !!!

Ketty lepotica

pre 7 godina

Pa ko je normalan očekivao ista drugo !?? Pa znaju oni iz EU ko je u Srbiji na vlasti i kako je ovde narod naivan i zaboravan i onda im je lako da nas prave majmunima ! Mi smo vec 25 god teška banana od države u pokušaju .....

1€ satnica srpskih radnika

pre 7 godina

Šta se ovaj istripovao pred kraj mandata? Da će putin da ga podrži? :-)
Četiri godine ćuti i prede kao mačor a kad se bliži kraj daj da se malo bavimo poštenjem.

xyc

pre 7 godina

Samo ova izjava dovoljno govori o njegovom nivou poimanja odnosa medju državama EU.Ovo je sramota za Srbiju.Ovo je samo prilika da se zbog ruske ljubavi , udari po EU.

bole

pre 7 godina

provereno da nemamo dovoljno dokaza za njega i da znamo to i sad čekamo da ga puste a onda će nam EU biti kriv. objavite na sajtu šta se poslali

Miro

pre 7 godina

Ja stvarno pomislio da je to neki ozbiljan sud podigao optuznicu,kad ono sud iz Srbije koji tek sad priprema dokaze, posle 15 godina i ocekivaju da ih neko ozbiljno shvati.

Džudžu

pre 7 godina

Dobra je prilika da se malo pljucne po EU, a kao hoćemo u društvo naroda. E moj master peCedniče, dobro nam dođe to kao podsetnik sada pred izbore.

СЕНОВИЋ

pre 7 godina

Ма дајте људи ко Бога ве молим. Које изручење који бакрачи. Не млатимо празну сламу. Ко још изручује амер-савезника. Жалосна је наша политика.

eu vs rus

pre 7 godina

Da li je predsednik ikada upozorio rusku stranu da isporuci begunce za kojima je nasa drzava isto raspisala poternice a za koje se sumnjalo da se skrivaju u Rusiji (Bogoljub Karic, Marko Milosevic, Mirjana Mrakovic, ...). Cak su neki novinari isli i pravili intervjue sa tim ljudima...
Ovi iz EU su bar ispostovali formu, u smislu ima poternica uhapsimo i sud po proceduri odluci kako ce se dalje procesuirati. Rusi nas nisu udostojili ni da razmotre dokument koja je nasa drzava izdala. Toliko o postovanju i prijateljstvu.

Petar

pre 7 godina

Građani Srbije ponovo izgubili, nesposobna i kriminalna vlast ponovo dobila materijal za daljnje zaoštravanje i za nastavak svog opstanka i bogaćenje na talasima mržnje. Ovo postaje kao IT tehnologije - što je više ima, više ljudi treba. Naravno, predsednik ove izgubljene zemlje je daleko od nekog IT inžinjera po bilo kojem parametru...Srbi jednostavno ne mogu da nauče, sve je uzalud. Biraju loše ljude, ispravni i pametni se povukli, ne učestvuju više...nerešiva situacija koja vodi u totalni slom...valjda ćemo onda progledati.

Rade

pre 7 godina

Moguce da je EU uticala na Odluku, ali nije u tom Poenta. Mi se moramo pitat zasto EU vise Albance podrzavaju nego nas Srbe ili kako je moguce da Albanci imaju vece Lobiste u EU nego mi? Gde su onda ti pametni Srbi sirom Sveta sto se prica?

restart

pre 7 godina

Uvek zure...zure u izjavama. Nista od diplomatije, vasariste kojim se sve odaje na prvu loptu. I zato nas ne tretiraju kao ozbiljne. Danas i sednica Vlade zbog uhapsenog pa pustenog.

Tamara

pre 7 godina

Ovo je test, koliki ugled u svetu ima Srbija. Da Toma i Vucic imaju ugled u svetu, odmah bi ga isporucili Srbiji, bez obzira na pretnje koje Albanci salju i neke teroristicke napade s' obzirom na to da je Stefanovic rekao da se Srbija moze odbraniti od svega sto ugrozava njen suverenitet. Prema tome, zeljno iscekujem povoljan ishod i da se Haradinaj isporuci Srbiji, da se uverimo koliki ugled imamo u svetu i koliko uglednog premijera. Nedavno je 8 hrvatskih branitelja uhapseno u BiH za zlocine nad Bosnjacima. Kolinda i Plenkovic su ih oslobodili za dve nedelje iako postoje svi dokazi da su izvrsili zlocine zbog kojih ih optuzuju. Za Dragana kapetana Vucic i nase pravosudje ne pitaju kako je. Hrvat Purda je uhapsen na granici Srbije i smesten u zatvor u BG. Kosorova ga je odmah oslobodila.

kole

pre 7 godina

zasto bi ga francuzi poslali nama kad ga ni nasi nece.oni i tachija traze pa odu zajedno na party,prica viceve sa zokom,icko im sudi na utakmici...pa sve drzave znaju kakvi su ovi na vlasti,dobri su im jer su takvi da cerupaju drzavu,ali ih niko ne smatra za ozbiljno...

eu vs rus

pre 7 godina

Da li je predsednik ikada upozorio rusku stranu da isporuci begunce za kojima je nasa drzava isto raspisala poternice a za koje se sumnjalo da se skrivaju u Rusiji (Bogoljub Karic, Marko Milosevic, Mirjana Mrakovic, ...). Cak su neki novinari isli i pravili intervjue sa tim ljudima...
Ovi iz EU su bar ispostovali formu, u smislu ima poternica uhapsimo i sud po proceduri odluci kako ce se dalje procesuirati. Rusi nas nisu udostojili ni da razmotre dokument koja je nasa drzava izdala. Toliko o postovanju i prijateljstvu.

Giga

pre 7 godina

Ima li ovaj nas predsednik nekog diplomatskog savetnika koji moze da mu kaze da se ne ocenjuju sudske odluke sudova drugih zemalja ( kad vec kod nas taj princip ne vazi), a posebno ne kad takve odluke nisu definitivne. Treba sacekati kraj pistupka pa videti. Inace ko zna koliko puta do sada je Haradinaj putovao u Francusku pa ga nusu hapsili. Dakle ovo je neki pomak i treba sacekati ishod.

AMG

pre 7 godina

Ne nego je Rusija uticala i moj pokojni deda. Pa vec je on hapsen nekoliko puta u raznim drzavama pa se mogao naslutiti ovakav scenario. E Srbijo tuzna li si...

miljan

pre 7 godina

Strasno je I uzasno sto ovde neki ljudi misle da neduzne zrtve, medju kojima ima I dece, ne zasluzuju pravdu samo zbog toga sto je Dodik rekao ovo ili ono.

Bucko razmisljam

pre 7 godina

Nikolic: "EU uticala na puštanje Haradinaja, odbaciće optužnicu"

Ne Boga mi nego RUSIJA !
EU je bila saglasna da Francuska isporuci Srbiji Ramusa Haradinaja ali se onda "uplela" Rusija i rekla Francuzima "njet njet njet" NIKAKO Srbiji ne isporucivati one za kojima Srbija izdaje poternice, ni mi to NIKADA nismo radili !

Mikiveliki

pre 7 godina

Безмало свакога дана Србији се на неки начин, јасно поручи за шта нас ЕУ сматра. Али шта То вреди, правац у ти исту ЕУ. Најжалосније је то што један наш човек мисли да има начина како да пређе друге. Николићева изјава је отуда право ругање грађанима Србије. Покушавајући да се прикаже као човек са својим мишљењем и ауторитетом, а коордишиђу све са партијским колегом, са којим јавно нема ама баш никакве везе, само још једном свима показује колико је Србија "брод без кормилара "!

negde goree

pre 7 godina

Strasno smo mi Srbi,i za pustanje ratnog zlocinca smo sami sebi krivi!Slazem se da nam predsednik nije dorastao toj funkciji,ali nemojte govoriti samo da je zbog toga pusten,jer to vam onda dovoljno govori o vrednostima danasnje evrope!Meni je iskreno muka vise od njih.

Dragan

pre 7 godina

Nije ovo prvi put da bude oslobodjen.Neznam sta samo ocekujete od svega ovoga.Bolje vam je da povedete racuna o onim srbima koji su ostali da zive na Kosovu, jer im se nepise dobro draga gospodo.Srbija se nepita nista u vezi ovoga slucaja.

Monsi

pre 7 godina

Mislim da smo u svakom smislu mi "donji", i da ostaje još samo da traže od nas javno priznavanje Kosova. Sve ovo što Toma govori znaju i vrapci na grani. Da se ne lažemo.

Ivan

pre 7 godina

Jednostavno je, parama su kupili Kosovo, parama i njihovim jedinstvom ce nas uvek pobediti. Naravno, ako i to ne pomogne, magijom ce svedoci nestajati. Za sve imaju resenje, dokle god to znaci da mogu da svercuju drogu i ostalu "egzoticnu" robu.

Administrator je Car

pre 7 godina

Pustaju Haradinaja zbog Rusa,a istovremeno imaju sloboodno i nezavisno sudstvo.Neka mi neko to objasni.Molim Vas.Ja sam dosta neuk kada je u pitanju zapadna demokratija.Rodjen sam u komunizmu gde je sudstvo radilo pod politickim uticajem,a nastavilo je tako i danas u ovoj nasoj demokratiji,ali da isto rade oni iz EU koji svima sole pamet?Ko bi reko? cccc.

Piromani na sve strane

pre 7 godina

Evo ga jos jedan potpaljivac koji unapred zna sta EU radi, i kakve direktive (kakav komunisticki izraz!) stizu clanicama EU, predstaljvajuci svoje misljenje kao apsolutnu istinu.

Duci0167

pre 7 godina

EU uticala? Kako znas? Cucao ispod stola? Virio kroz kljucaonicu? Sta Tomislave Nikolicu? Sve znaju ovi nasi a pre svega mi muka kad god nesto ne ide tu su EU i USA da se raspali po njima i da se ljudi naloze ko rusofili. Previse god.slusam ISTU pricu. Jos malo srece i odvede porodicu daleko odavde,zauvek!

Daj ne zezaj

pre 7 godina

Srpska politika kontrira EU, flertuje sa Rusijom, Nikolic pije kafu sa haskim osudjenikom, Dodik lupa verbalne samare americkoj ambasadi, visokom predstavniku kao da je u nekoj kafani itd itd... a onda kada zatreba odbrana nekog srpskog interese ocekujete od jedne zapadne clanice da vam reaguje, onako brzo i energicno? Pa vi ko da ste sa Marsa pali. Sve se gleda, sve se placa, na ovaj ili onaj nacin. Haradinaj bi se komotno mogao zahvaliti Dodiku i mozda Ruskim migovima.

Miloš

pre 7 godina

"Smatram da je Evropska unija takvu direktivu dala svim državama članicama"

Genijalno. Ko je to tačno u EU dao takvu direktivu? Hajde da zanemarimo to što EU nema nikakve nadležnosti po ovom pitanju nad zemljama članicama, ali ko je to dao direktivu? Žan Klod Junker? Pa njega ni u Luksemburgu ne slušaju. Martin Šulc? Donald Tusk?

Ja bih se više brinuo zbog naslova da naše Tužilaštvo sada "češlja 400 predmeta"... Ako smo ozbiljni, taj slučaj mora da bude savršeno spremljen, sa puno materijalnih dokaza (ne ono naše "znamo da je on zločinac", nego snimci, DNK, svedoci sa lica mesta, ozbiljne stvari), pa da ne češljamo sledeći put, nego da bude spremno.

Ketty lepotica

pre 7 godina

Pa ko je normalan očekivao ista drugo !?? Pa znaju oni iz EU ko je u Srbiji na vlasti i kako je ovde narod naivan i zaboravan i onda im je lako da nas prave majmunima ! Mi smo vec 25 god teška banana od države u pokušaju .....

Milan Nis

pre 7 godina

ali zato ćemo mi nastaviti punu saradnju sa našim partnerima...
(munze, 13. januar 2017 00:15)
A sta drugo?Da zatvorimo i to malo kanala koje imamo za izvoz nase robe i crknemo od gladi.Oce braca Rusi da preuzmu na sebe sve gubitke koji bi takvim potezom nastali?Naravno da nece i ne mogu sve i da hoce.Propustili smo mi nas voz da budemo neki faktor u Evropi devedesetih i dok su se drugi bogatili i trazili svoje pozicije mi smo podrzavali Milosevica,Nikolica,Seselja i vodili besmislene ratove.Ovo sve sto nam se desava,je samo logican sled dogadjaja.

Safet

pre 7 godina

Samo ti idi kod Dodika i docekuj Ratnog zlocinca Kraijsnika i nema da brines Tomo grobaru svi ce onda iz EU da glasaju da Haradinaj bude izrucen Srbiji
Kako radis tako ti se vraca

Sava Centar

pre 7 godina

Srbija treba da promptno reaguje zbog neshvatljive odluke suda u Francuskoj da se upravlja i djeluje po zakonu a ne po političkim razlozima i utjecajima. Odluka o puštanju na slobodu Haradinaja je guranje prsta u oko Srbiji i ismijavanje sa svim politikantskim naporima koje zvaničnici te zemlje ulažu u ovakvim i sličnim sluačajevima. Ukoliko francusko pravosuđe i dalje bude imalo namjeru da radi isključivo po pravu i zakonima, grubo kršeći sve političke želje Republike Srbije, Srbija treba najozbiljnije razmisliti o zahlađenju pa i prekidu diplomatskih odnosa s Francuskom.
(samo lakapo, 13. januar 2017 07:23)

Alo majstore, nije ti Francuska Srbija, šta taj sud odluči to je to, nema nikakvih mehanizama za "reagovanje", a uostalom po čemu si ti kvalifikovan da ocenjuješ rad suda u Francuskoj, oni postopaju u skladu s tim šta im je Srbija dostavila, a to je ništa, poternica je u potpunosti pravno neutemeljena, setili se slagati optužnicu kad je ovaj već bio uhapšen!

kole

pre 7 godina

zasto bi ga francuzi poslali nama kad ga ni nasi nece.oni i tachija traze pa odu zajedno na party,prica viceve sa zokom,icko im sudi na utakmici...pa sve drzave znaju kakvi su ovi na vlasti,dobri su im jer su takvi da cerupaju drzavu,ali ih niko ne smatra za ozbiljno...

eu vs rus

pre 7 godina

Da li je predsednik ikada upozorio rusku stranu da isporuci begunce za kojima je nasa drzava isto raspisala poternice a za koje se sumnjalo da se skrivaju u Rusiji (Bogoljub Karic, Marko Milosevic, Mirjana Mrakovic, ...). Cak su neki novinari isli i pravili intervjue sa tim ljudima...
Ovi iz EU su bar ispostovali formu, u smislu ima poternica uhapsimo i sud po proceduri odluci kako ce se dalje procesuirati. Rusi nas nisu udostojili ni da razmotre dokument koja je nasa drzava izdala. Toliko o postovanju i prijateljstvu.

Bonoban

pre 7 godina

"Smatram da je Evropska unija takvu direktivu dala svim državama članicama"
Cuj on "smatra"! Kako to predsednik "smatra"? Prikazalo mu se na bozicnoj plecci onomad u Bajcetini? To valjda ili znas da je EU uradila ili ne znas, a posto ocigledno ne zna onda mu ostaje da "smatra".
Nemam nimalo dobro misljenje o kapacitetima ovog naroda, ali cak i ovakvi nikakvi ne zasluzujemo ovakvu sramotu od predsednika.

eu vs rus

pre 7 godina

Da li je predsednik ikada upozorio rusku stranu da isporuci begunce za kojima je nasa drzava isto raspisala poternice a za koje se sumnjalo da se skrivaju u Rusiji (Bogoljub Karic, Marko Milosevic, Mirjana Mrakovic, ...). Cak su neki novinari isli i pravili intervjue sa tim ljudima...
Ovi iz EU su bar ispostovali formu, u smislu ima poternica uhapsimo i sud po proceduri odluci kako ce se dalje procesuirati. Rusi nas nisu udostojili ni da razmotre dokument koja je nasa drzava izdala. Toliko o postovanju i prijateljstvu.

Monsi

pre 7 godina

Mislim da smo u svakom smislu mi "donji", i da ostaje još samo da traže od nas javno priznavanje Kosova. Sve ovo što Toma govori znaju i vrapci na grani. Da se ne lažemo.

pipi

pre 7 godina

Neka bude tako kao sto kaze Nikolic ali zasto nikada nije kritikovao "bracu" Ruse I njihovo ne izrucivanje Mire I Marka , za njima je isto raspisana medjunarodna poternica ??? Sastao se sa Karicem u Moskvi a iza njim je bila raspisana medjunarodna poternica??? Kakvo licemerje .

СЕНОВИЋ

pre 7 godina

Ма дајте људи ко Бога ве молим. Које изручење који бакрачи. Не млатимо празну сламу. Ко још изручује амер-савезника. Жалосна је наша политика.

1€ satnica srpskih radnika

pre 7 godina

Šta se ovaj istripovao pred kraj mandata? Da će putin da ga podrži? :-)
Četiri godine ćuti i prede kao mačor a kad se bliži kraj daj da se malo bavimo poštenjem.

AMG

pre 7 godina

Ne nego je Rusija uticala i moj pokojni deda. Pa vec je on hapsen nekoliko puta u raznim drzavama pa se mogao naslutiti ovakav scenario. E Srbijo tuzna li si...

Zemun grad

pre 7 godina

Kada ce nam biti jasno da samo clanstvom u EU i NATO mozemo imati jednak tretman kao sve njihove clanice. Sve dok ne sednemo za stolom sa njima kao ravnopravni clan, bicemo na njihovom meniju. Tome nas je valjda istorija naucila.
Izgubili smo rat na KiM, a sve te drzave su bile saveznici Albanaca, zbog sulude politike S.Milosevica. Mnoge od njih uvidjaju da su obmanute ,,borbom Albanaca za slobodu", ali ih antievropski signali koje pustaju Nikolic, Dacic, Vulin i Dodik i dalje drze na strani Pristine.Srbija clanstvom u EU moze preokrenuti situaciju i povratiti svoja stara saveznistva. Na zalost, kasno je i nema uslova za vracanje KiM u nas sastav, ali ima prostora da se utice za spokojan zivot tamosnjih Srba. Evropska Srbija najaci je garant i Republike Srpske. Oni koji Srbiju udaljavaju od EU, ugrozavaju sve sto nismo izgubili katastrofalnom politikom devedesetih i ne samo to. vec nam unistavaju i buducnost.Ratni zlocini ne zastarevaju. Kad se na Balkanu ucvrsti stabilnost i Srbija ojaca, sesce i Harjadinaj na optuzenicku klupu. Mozda se to dogodi i ranije, sa optuznicom novoformiranog suda za zlocine OVK. Ova hapsenja i pustanja su po tom pitanju tuzioce tog suda dovela u nezgodnu situaciju.

Dragan

pre 7 godina

Nije ovo prvi put da bude oslobodjen.Neznam sta samo ocekujete od svega ovoga.Bolje vam je da povedete racuna o onim srbima koji su ostali da zive na Kosovu, jer im se nepise dobro draga gospodo.Srbija se nepita nista u vezi ovoga slucaja.

Bosanac

pre 7 godina

Hoćete dvoji politiku,eto vam ga sad...Vi bi zapadnjačke pare ali da budete ruska gubernija...Halo,jedan je Tito bio...Vi ste male mace za njega...

hehe

pre 7 godina

Tomislave, svako od nas moze da konstatuje nesto i to smatra svojim stavom.
Ako je EU nalozila svim clanicama to sto kazes daj nam odgovor zasto je to ucinila.Zasto bi neki sud u Francuskoj slusao neciji nalog ? Tamo je sud nezavisan od politicara toliko da cak i bivsi predsednici (Francuske) budu nakon mandata saslusavani za svoje prekrasaje i brljotine. Bilo je dosta takvih slucajeva (Sirak,Sarkozi +++, podsetimo se samo)

Bucko razmisljam

pre 7 godina

Nikolic: "EU uticala na puštanje Haradinaja, odbaciće optužnicu"

Ne Boga mi nego RUSIJA !
EU je bila saglasna da Francuska isporuci Srbiji Ramusa Haradinaja ali se onda "uplela" Rusija i rekla Francuzima "njet njet njet" NIKAKO Srbiji ne isporucivati one za kojima Srbija izdaje poternice, ni mi to NIKADA nismo radili !

Sve lepo, sve fino

pre 7 godina

Koje licemerje. Kada nam trebaju novci tu je EU, koju inače naša Vlada mrzi od ,,detinjstva". Kada treba odbrana od komšija tu je majčica Rusija. Sve komšije mrzimo i Hrvate, Bosance, Crnogorce, Bugare, Mađare, posebno Albance a bogami u zadnje vreme i Makedonce. Mi smo nebeski narod, Dodig nam je ideolog, Vučić otac nacije a Toma baba Vanga i Dačić dvorska l...
Omladina bez posla beži u Evropu, mi stariji rintamo kao konji da bi preživeli itd ..,

restart

pre 7 godina

Uvek zure...zure u izjavama. Nista od diplomatije, vasariste kojim se sve odaje na prvu loptu. I zato nas ne tretiraju kao ozbiljne. Danas i sednica Vlade zbog uhapsenog pa pustenog.

xyc

pre 7 godina

Samo ova izjava dovoljno govori o njegovom nivou poimanja odnosa medju državama EU.Ovo je sramota za Srbiju.Ovo je samo prilika da se zbog ruske ljubavi , udari po EU.

Giga

pre 7 godina

Ima li ovaj nas predsednik nekog diplomatskog savetnika koji moze da mu kaze da se ne ocenjuju sudske odluke sudova drugih zemalja ( kad vec kod nas taj princip ne vazi), a posebno ne kad takve odluke nisu definitivne. Treba sacekati kraj pistupka pa videti. Inace ko zna koliko puta do sada je Haradinaj putovao u Francusku pa ga nusu hapsili. Dakle ovo je neki pomak i treba sacekati ishod.

zbunjen

pre 7 godina

Rodjen sam u komunizmu gde je sudstvo radilo pod politickim uticajem,a nastavilo je tako i danas u ovoj nasoj demokratiji,ali da isto rade oni iz EU koji svima sole pamet?Ko bi reko? cccc.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Administrator je Car, 13. januar 2017 01:03)

otkud ti to da u EU sudovi rade pod "politickim uticajem"? jel zato sto je to rekao toma nikolic ili imas druge informacije? nisi mozda pomislio da su nasi "dokazi" protiv haradinaja smesni, nikakvi i nedovoljni za pokretanje sudskog postupka? s obzirom da znam kako stvari funkcionisu u ovom zemlji verovatnije je da je ta optuznica na nivou optuznica koje je srbija izdala protiv klintona, solane i madlen olbrajt

Dragan Rakic

pre 7 godina

Nije tacno gospodine Nikolicu. To sto pricate lici na nacin na koji jenpricao,price vas ucitelj Broz.
Francuski sud u Colmar-u je jasno naglasio da ne moze da sudi Haradinaju na osnovu optuzbi koje
Su odbacene u Hagu zbog nedostatka dokaza, i da trazi nove elemente po kojima bi migao da ga osudi. Sud je dao nedelju dana srpskom praviosudju da podnese nove ili drugacije dokaze, ali ih jos ni dan danas nije dobio. Po vama se opet radi o ucenjivanju, mrznji itd, a nenkazete da je sudstvo nesposobno da radi kako treba.

Oliva

pre 7 godina

Nikolicu, sta ocekujes, vi ste trebali da izrucite tri radikala vec nekoliko puta Hagu, a odbili ste, treba da uhapsite Ristica po Interpolovoj poternici, a on vam se 'ladno slika na banketu sa Lavrovim!

Da li stvarno mislis da su i u svetu svi blesavi kao ovaj narod koji je vas, svoje dzelate izglasao?

Drugo, kako sve radite, mogu da zamislim kakvu "jaku dokumentaciju" ste poslali Francuskoj, nekoliko dana posle hapsenja, ko vas moze ozbiljno da shvati?

zoran

pre 7 godina

evo ga Rusofil, da malo politicki profitira...EU nam daje besplatno veliki novac, za bolnice, skole, za zaposljavanje i sve drugo, a Rusi nam uvale migove stare 30 godina i traze 200 mil.evra da ih poprave da bi mogli da sluze jos jedno 10_ godina, i nama su sada bolji Rusi...po cemu, koju su fabriku napravili ovde, naspram nekoliko hiljada iz EU...Rusi su nam uzeli za dzabe NIS za juzni tok...gde je juzni tok?...sigurno na marsu?

oscar

pre 7 godina

Ovaj se razume u medjunarodne odnose kao magarac u kalendar. Kao što se i cela SNS ekipa razume u poslove za koje primaju platu, i sa kojih nas ojadiše na čelu sa onim što nikad ništa nije radio al je stručnjak za makroekonomiju, i njegov brat koji je stručnjak za restorane, kompijutere i poljoprivredu.

Petar

pre 7 godina

Građani Srbije ponovo izgubili, nesposobna i kriminalna vlast ponovo dobila materijal za daljnje zaoštravanje i za nastavak svog opstanka i bogaćenje na talasima mržnje. Ovo postaje kao IT tehnologije - što je više ima, više ljudi treba. Naravno, predsednik ove izgubljene zemlje je daleko od nekog IT inžinjera po bilo kojem parametru...Srbi jednostavno ne mogu da nauče, sve je uzalud. Biraju loše ljude, ispravni i pametni se povukli, ne učestvuju više...nerešiva situacija koja vodi u totalni slom...valjda ćemo onda progledati.

Zoran

pre 7 godina

VAE VICTIS!

Nikoliću, ovo znači: Teško pobeđenima!

Ratove ste započeli vi (Milošević, Dačić, Šešelj, Vučić, ti i ostali vaši satrapi) . Sve do poslednjeg ste IZGUBILI!!!!! Srpstvo niste spasili. I? Šta sad? Opet biste malo da šenlučite? Ne ide vam na ekonomskom planu(gde može segamega nadobudnim stručnjacima) pa onda deder malo da zamajavamo punoglavce u ovoj nesrećnoj Stradiji. Samo pazi se Nikoliću! Puška često ume i da se okrene na drugu stranu!

El CId

pre 7 godina

Čovek koji na mestu predsednika države dopušta da mu sinovi krše zakon (izgradnja vikendica u zabranjenoj zoni priobalja), govori o kršenju zakona od strane EU! Smešno! Neka razmisli malo kakvoj je politici pripadao devedeetih pa smo zbog te politike još uvek obeleženi kao zločinci! Zašto se čudi sada!? Niko ne veruje u kredibilitet optužnica onih koji su velikim delom doprineli ratu i zločinima. Ko je danas na vlasti u Srbiji!? Ista ekipa iz devedesetih. Da li neko veruje u istinsku nezavisnost našeg sudstva kada vidimo kakve presude donosi Ustavni sud u iteresu vladajuće klike!? Nikolići sada žanješ ono što si sejao i dugo će tako biti. Dok vam Vacići budu dobijali privilegije po Minstarstvima i ne zaslužujemo bolje!

Aster Blistok

pre 7 godina

Meni je vise lose koliko se narod lozi na ovakve stvari i kako to da ruski prijatelji (naprimer, ili neki drugi recimo) ne pomognu ili barem kazu da ako vec ima dokaza onda treba da se PODNESU. Ovako jedini smesan ispadosmo mi koji vrtimo jednu te istu pricu a Haradinaj seta i bas ga briga. Dakle, da je optuznica istinita - svi bi ga hapsili i zadrzali u zatvoru. Nije moguce da je nase pravosudje jedino istinito i nepotkupljivo a sva ostala, pogotovo EU pojma nemaju i vole Haradinaja, jel' tako? Ili je to sto nasi politicari zele da mi mislimo, pa da i u sledecem krugu glasamo za iste, verno, gladno i praznog stomaka.

Rade

pre 7 godina

Moguce da je EU uticala na Odluku, ali nije u tom Poenta. Mi se moramo pitat zasto EU vise Albance podrzavaju nego nas Srbe ili kako je moguce da Albanci imaju vece Lobiste u EU nego mi? Gde su onda ti pametni Srbi sirom Sveta sto se prica?

Mikiveliki

pre 7 godina

Безмало свакога дана Србији се на неки начин, јасно поручи за шта нас ЕУ сматра. Али шта То вреди, правац у ти исту ЕУ. Најжалосније је то што један наш човек мисли да има начина како да пређе друге. Николићева изјава је отуда право ругање грађанима Србије. Покушавајући да се прикаже као човек са својим мишљењем и ауторитетом, а коордишиђу све са партијским колегом, са којим јавно нема ама баш никакве везе, само још једном свима показује колико је Србија "брод без кормилара "!

bole

pre 7 godina

provereno da nemamo dovoljno dokaza za njega i da znamo to i sad čekamo da ga puste a onda će nam EU biti kriv. objavite na sajtu šta se poslali

Džudžu

pre 7 godina

Dobra je prilika da se malo pljucne po EU, a kao hoćemo u društvo naroda. E moj master peCedniče, dobro nam dođe to kao podsetnik sada pred izbore.

Doktor

pre 7 godina

E pa gospodine predsednice , sve ima svoje zasto , sve ima svoju cenu ... Nikako da shvatite ni vi ni politicka vrhuska Srbije da je najveci krivac za sve sto se desavalo na Kosovu i Metohiji politika koju je olicavao Slobodan Milosevic uz ogromnu podrsku gradjana Srbije .
Hoces Slobinu politiku na KiM - e pa onda ces ostati bez KiM , trece nema rajetini Slobini !!!

miljan

pre 7 godina

Strasno je I uzasno sto ovde neki ljudi misle da neduzne zrtve, medju kojima ima I dece, ne zasluzuju pravdu samo zbog toga sto je Dodik rekao ovo ili ono.

Miro

pre 7 godina

Ja stvarno pomislio da je to neki ozbiljan sud podigao optuznicu,kad ono sud iz Srbije koji tek sad priprema dokaze, posle 15 godina i ocekivaju da ih neko ozbiljno shvati.

Administrator je Car

pre 7 godina

Pustaju Haradinaja zbog Rusa,a istovremeno imaju sloboodno i nezavisno sudstvo.Neka mi neko to objasni.Molim Vas.Ja sam dosta neuk kada je u pitanju zapadna demokratija.Rodjen sam u komunizmu gde je sudstvo radilo pod politickim uticajem,a nastavilo je tako i danas u ovoj nasoj demokratiji,ali da isto rade oni iz EU koji svima sole pamet?Ko bi reko? cccc.

Srrrrrrrrrdjan

pre 7 godina

Mislis da to nije delom i zbog toga sto se nase pravosudje nalazi u katastrofalnom stanju?! Pogledaj samo presude, pogledaj tuzbe. Sve je ispolitizivano od vrha do dna. Pogledaj kako nam zastarevaju slucajevi po sudovima zbog "brzine" pravosudja. Savamalu, koja vam je ispred nosa, ne mozete da pocnete da resavate ni posle 9 meseci. Pompa oko Karica pa zastarelo, robijaska kosulja za Dinkica pa oslobodjen, najveci narko diler na Balkanu Kosmajac pa potpuno nevin, najveci tajkun Miskovic a nigde presude, najtezi kriminalci sa sudskim presudama a slobodno setaju po gradu, ... Da smo iole ozbiljnija zemlja niko se sa ovim stvarima ne bi igrao. Razmisli malo ako imas cime?!

Tamara

pre 7 godina

Ovo je test, koliki ugled u svetu ima Srbija. Da Toma i Vucic imaju ugled u svetu, odmah bi ga isporucili Srbiji, bez obzira na pretnje koje Albanci salju i neke teroristicke napade s' obzirom na to da je Stefanovic rekao da se Srbija moze odbraniti od svega sto ugrozava njen suverenitet. Prema tome, zeljno iscekujem povoljan ishod i da se Haradinaj isporuci Srbiji, da se uverimo koliki ugled imamo u svetu i koliko uglednog premijera. Nedavno je 8 hrvatskih branitelja uhapseno u BiH za zlocine nad Bosnjacima. Kolinda i Plenkovic su ih oslobodili za dve nedelje iako postoje svi dokazi da su izvrsili zlocine zbog kojih ih optuzuju. Za Dragana kapetana Vucic i nase pravosudje ne pitaju kako je. Hrvat Purda je uhapsen na granici Srbije i smesten u zatvor u BG. Kosorova ga je odmah oslobodila.

Binasr

pre 7 godina

Albanci imaju respekt u svetu i guraju svoje interese bez ikakvog otpora. Ovakav odnos prema Srbiji nije prvi put a nije ni poslednji i ovde se i dan danas niko ne pita gde smo pogresili. Izgubljene bitkie kroz istoriju se ne mogu prebrojati a one koje smo dobili vise slavimo nego sto zalimo zbog broja zrtava. Drugim narodima istorija sluzi da bi izvukli cinjenice i ispravili greske pocinjene nad samim sobom i prema svojim komsijama i da sebi i svojim narastajima ucine zivot lepsim. Nazalost mi iz istorije uzimamo samo predrasude koristeci ih kao cinjenice za koje postoji izreka cime se budala ponosi toga se pametan stidi. Nemoguce da ceo svet gresi prema nama vec zadnjih 26 godina, nemoguce da gajimo prijateljske odnose prema onima koji samo gledaju svoje interese i neverovatno je da mi nemamo danas bas nijednu, a nismo imali ni pre, politicku figuru i licnost koja bi progovorila ili uradila nesto smisleno i pametno ili jednostavno ne znamo i ne zelimo bolje.

negde goree

pre 7 godina

Strasno smo mi Srbi,i za pustanje ratnog zlocinca smo sami sebi krivi!Slazem se da nam predsednik nije dorastao toj funkciji,ali nemojte govoriti samo da je zbog toga pusten,jer to vam onda dovoljno govori o vrednostima danasnje evrope!Meni je iskreno muka vise od njih.

Krle

pre 7 godina

Osnovna skola diplomatije kaze:EU ne moze da izdaje nikakve naloge, to mogu samo pojedine drzave clanice. U ovom slucaju Francuska. I stavise, oni su ovog puta postupili profesionalno. Za razliku od nase vlade koja godinama govori o zlocinima (koji JESU pocinjeni) ali su joj svi dokumenti o tome u stilu: to ceo svet zna, bog i Sveti Sava su nam svefoci, "narod" je video svojim ocima, "narod" je optizio, "u ime nebeskog naroda" mi podnodimo optuznicu ... a onda kada pitaju za imena svedoka bude ono: ah, pa pobio ih je zlikovac, ali dok su bili zivi svedoci su ispricali Tarabicima koji su protekli da ... ljudi, nema svedoka nema optuznice, bez validne optuznice nema sudjenja, bez sudjenja nema presude, bez presude nema krivice, a do presude je svako nevin. To su vam osnove prava! Zato, dragi ministri, doktori sega-mega nauka, ili radite svoj posao ili bolje cutite i pokrijte se usima! Smesni ste i rugate se zrtvama!

Vladan

pre 7 godina

Zašto je ovde problem da se i ja jednom složim sa Nikolićem pa mi se ne objavljuje komentar? Dakle, Nikolić je potpuno u pravu i isto sam pomislio pre nego što sam video njegovu izjavu. Da li je moj komentar nedozvoljen?

Vladan

pre 7 godina

Nikolić je u ovoj stvari potpuno u pravu. Moje mišljenje je da se EU realno plaši procesuiranja Haradinaja i nemira koje bi se moguće desili u tom slučaju. Nema veze ni sa pravom ni sa pravdom, ponovo. Lider regiona je prema svemu tome niko drugi nego - Ramuš Haradinaj. Crni mrak...

Mladen Mladenović

pre 7 godina

Kad ce nasi politicari shvatiti da smo taj rat uzgubili
(Djordje, 13. januar 2017 00:32)
-------
Ne znam o kakvom ratu govorite? I kakve veze to ima sa ratnim zločinima i zločincima? Možda bi pitanje trebalo da glasi: "Kada će pojedinci u Srbiji shvatiti da se i ratni zločini protiv sopstvenog naroda moraju procesuirati". Barem onako kako su procesuirani zločini koje su počinili pojedinci iz našeg naroda. Ne razumem takav, rekao bih, umobolan, odnos prema žrtvama srpske nacionalnsoti? Inače, sasvim je bilo očekivano da će francuski sud osloboditi Haradinaja. Trebao bi čovek da bude poslednji naivac ili, da budem precizniji, infantilac pa da očekuje neko drugo rešenje. Kao prvo Haradinaj je bio najsuroviji izvršilac na terenu, koji se nemilosrdno obračunavao sa svima koji su mu stajali na putu. On je radio uz logistiku takozvane medjunarodne zajednice i bilo bi glupo da ga, ta "medjunarodna zajednica", sada hapsi i sudi. Na kraju krajeva, Haradinaj bi mogao i da progovori a to njegovi mentori ne žele ni po koju cenu. Uprkos svemu Srbija nikada ali, NIKADA ne treba i ne sme da prestane sa pokušajima da se domogne osumnjičenih za ratne zločine. Kada to učinimo aminovaćemo i opravdati zločine nad svim onim nesrećnicima, koji su stradali od kame ovakvih zlikovaca.

samo lakapo

pre 7 godina

Srbija treba da promptno reaguje zbog neshvatljive odluke suda u Francuskoj da se upravlja i djeluje po zakonu a ne po političkim razlozima i utjecajima. Odluka o puštanju na slobodu Haradinaja je guranje prsta u oko Srbiji i ismijavanje sa svim politikantskim naporima koje zvaničnici te zemlje ulažu u ovakvim i sličnim sluačajevima. Ukoliko francusko pravosuđe i dalje bude imalo namjeru da radi isključivo po pravu i zakonima, grubo kršeći sve političke želje Republike Srbije, Srbija treba najozbiljnije razmisliti o zahlađenju pa i prekidu diplomatskih odnosa s Francuskom.

Misel

pre 7 godina

Francuski sud je uzeo kauciju, to ide u njihov drzavni budzet. Haradinaj je pusten unutar Francuske. Ako se nejavi policiji samo jednom, ide u zatvor ponovo. Dozvolite da Francuski sud pregleda nalog izdat of Srbije, bice on isporucen za par dana.

pusti bar neki

pre 7 godina

Pa to je normalno. Kada bi zapad(EU) dozvolio da mu se sudi (kako treba),
on bi bio osudjen na dozivotnu zbog terorizma (ubijanje civila,policajaca).

Ali, onda bi zapad potvrdio ono sto su srbi pricali za OVK (da je teroristicka celija) i samim tim pucao sebi u nogu i potvrdio da su pomagali teroriste i dali im "drzavu".

Srbi su ocigledno u svim susednim drzavama izvrsavali masovna samoubistva,
nije njih niko ubio. Niko nije kriv. Niko ne lezi robiju. SRAMOTA

Ivan

pre 7 godina

Jednostavno je, parama su kupili Kosovo, parama i njihovim jedinstvom ce nas uvek pobediti. Naravno, ako i to ne pomogne, magijom ce svedoci nestajati. Za sve imaju resenje, dokle god to znaci da mogu da svercuju drogu i ostalu "egzoticnu" robu.

DejanS

pre 7 godina

Treba razmisljati i o ljudima koji su na severu kosova, sigurno bi bilo posledica po njih. A posledice bi se osetili i u Srbiji. Haradinaj jeste zasluizio najgoru robiju, al' ovako je ipak bolje za sve. Mnogo jak lobi stoji iza njega i velike pare iz sveta kriminala.

Miki

pre 7 godina

Nije isto sada, kao prosli put. Drugacije su medjunarodne okolnosti i sledeci put kada ga budu hapsili bice opet drugacije. Treba ga goniti za zlocine dok je ziv i doci ce dan kada ce da odgovara. Ovako ili onako ...