Sreda, 11.01.2017.

21:04

Sudar vozova kod Novog Sada, 22 osobe povređene FOTO

Na železničkoj pruzi Beograd-Novi Sad dogodila se nesreća kada je putnički voz udario u poslednji vagon teretnog ispred sebe. 22 osobe su povređene.

Izvor: Tanjug

Sudar vozova kod Novog Sada, 22 osobe povreðene FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

rus

pre 7 godina

Zamolio bih laike da ne komentarišu bez veze. Ne poznaju saobraćaj. I ne znaju da su svi vozovi ma koliko da ih je bilo kretali se u istom smeru! Ovaj Putinov je bio poslednji u nizu i udario u kraj voza predhodnog. Zato što je i taj koji je udaren (od nazad) čekao voz ispred da ''oslobodi odsek'' tu nema greške uredjaja. Putinov je prošao crveno i nije bio dovoljno oprezan...da li je smeo? Izgleda glupo ali je smeo samo je morao da gleda i ne više od 30km/h. Prostim jezikom sustizanje na pruzi.

lgozgouvozb

pre 7 godina

Propisana brzina je DO 30 km/h u ovoj situaciji, znaci moze da bude 1 ili 30km/h ali ne i veca od toga . Masinovodja nije prekoracio brzinu i nema sa te stane odgovornost . E, sada , radi se novom dizel vozu 711 koji ima uzasno LOS REFLEKTOR , a u kabini na pultu m-vodje se nalaze 2 velika monitora koji istovremeno pravre refleksiju na ceonom staklu sa unutrasnje strane i time smanjuju vidljivost ,plus magla, padavine... u ovakvim vremenskim uslovima ovaj voz i veoma lako prokliza . Ovaj voz nema radio uredjaj , bruka i sramota , ali je bio takav jeftiniji a mobilni tel. nije legitiman . I sada posto neko mora da snosi odgovornost trazice od m-vodje da li je popunio obrasce i idiotsku papirologiju koja nema veze sa pamecu iako nije prekrsio propise , a sto su tehnicke karakteristike voza uzas ...

Paul Kersey

pre 7 godina

Odjednom TRAS!!! Bacilo me na sediste preko puta mene, A IMAM 125 Kg !
(Boris, 11. januar 2017 21:37)

Zato te je i bacilo. Što ti je veća masa, to je jača sila koja želi da zadrži tvoje dotadašnje kretanje, inercija.

Nietzsche

pre 7 godina

Ovakve stvari se, nazalost, desavaju i u jednoj Njemackoj, Francuskoj, Italiji... tako da ne vidim sta je tu cudno. Srecom niko nije izgubio zivot. Da se ovo desilo u gore navedenim zemljama gdje vozovi idu preko 200km... to bi bila prava katastrofa.

Z

pre 7 godina

Znaci slupali smo Stedlera? Taman sam mislio da idem njime iz Bg za Ns kako bih (je li) izbegao sudare na autoputu... Propast nas uvek nadje gde god se sakrijemo.

milan

pre 7 godina

E sad nek se ministarka slika pored voza i maše papirom o reformi železnice.Ništa reformisano nije.Nijedan šef nije smenjen.Inžinjeri sa mega sega diplomama dobili kancelarije sa fejsbukom wi fi na kompu.I svi se hvale da ne moraju ništa da rade.Rezultat je ovaj na žalost.

tralala

pre 7 godina

@boris

Pre tri dana sam isao ovim vozom od NS do Vrbasa. Masinovodja jeste poprilicno zverao dal u telefon,tablet ili kakvu kontrolnu tablu ispred sebe. U jednom trenutku smo prosli kroz crveno, e sad dal je ''crveno'' crveno i za vozove, pojma nemam. Ali da smo prosli kroz njega, prosli smo 100%. Bas sam pomislio, sad kad lupimo nekog.(nazalost i tome sam prisustvovao kod stepanoviceva pre koju godinu)

@Boris

pre 7 godina

Došao sam večeras sa smene i čitam komentare, relativno ste svi na mestu, ali me je ovaj Boris stvarno potresao. Tebe je sine neko ili debelo potplatio da ovako govoriš, ili si prirodno poremećena ličnost koja voli da izaziva senzacionalizam. Železničar sam više od 20 godina i sada ću tvoj plaćeni pro američki/ruski, žuti/DJB komentar urušiti kao kulu od karata.Pre svega, 125 kg se ni u kolima ne podiže pri brzini manjoj od 80/h, što predstavlja prvu laž u priči, obzirom da ste bili na rasputnici gde je RVO max 30km/h i nije bilo šanse da mašina nabije više od predvišenih 30km/h. Vozio vas je "putinov magarac",to su novi vozovi iz Rusije, koji se sastoji iz 4 dela, od kojih dva čine ojačane gvozdene šasije, a dva čine krila oko velikog amortizera (harmonike), a kako si sedeo kod vozača, sedeo si u ojačanom delu,i zato nema teorije da se pridigne bilo šta ispred vozačeve kabine (Živi bili pa videli, videćemo fotke vrlo brzo iz oštećene mašine) Rasputnica Sajlovo se nalazi PRE mosta na kanalu DTD kod Neoplante i nije mi jasno zbog čega si forsirao most, ukoliko je do sudara došlo u rasputnici Sajlovo?Svi koji imalo poznaju plan NS znaju da je Sajlovo pre Kanala DTD i da posle kanala idu njive i firme sve do Rumenke. Mogao si preseći livadu od cca 50 metara i doći do taxi stajališta na groblju u Rumenačkoj. Ovo je bilo plaćenički komentar ili od Autobuske mafije ili od nekog drugog, ali cela ova tvoja priča je čista laž!

acafaca

pre 7 godina

*nsns* zato sto kad je masinovodja ugledao voz ispred sebe pri nekoj brzini npr 60km/h.. pa je aktivirao kocnice potrebno je 5-10 sekundi da ga sustigne jer voz ne moze tako brzo da se zaustavi... tolko vremena mu je dovoljno da se pripremi na udar, dok za sve putnike je bilo neocekivano

Franceska

pre 7 godina

Za Borisa

Ako si se nadlaktio i dremao sa sve slusalicama u usima da li ti se cini da nije ni malo nemoguce da nisi cuo nista pre TRAS a i da tvoja procena brzine kretanja od 30-40 km/h nije relevantna?

Sport

pre 7 godina

Sva sreća pa su svi preživeli, nadam se da nema teže povređenih.

Dobro je da nije onaj voz Beograd-Budimpešta, što ide 180 na sat. A da, on ne postoji.

nsns

pre 7 godina

Ne razumem kako je to masinovodja nepovredjen,a toliko povredjenih ima?Nekako se tu nesto slaze.Putujem cesto tim vozom i skoro svaki put staje kako bi drugi voz prosao,malo mi je neverovatan ovakav propust.

LZN

pre 7 godina

Ne razumem zašto ima povredjenih ??? Ako se voz kretao svojom maximalnom brzinom od 15km/h zašto jednostavno nisu izašli iz voza imali su vremena a i to nije baš neka brzina da se nije moglo skočiti iz voza ? malo šale nadam se da nema ozbiljno povredjenih

Boris

pre 7 godina

Ja sam bio u tom vozu! Nije izmedju Sajlova i Kisaca vec PRE SAJLOVA, kad se prodje preko zeleznickog mosta, posle "Neoplante". Sedeo sam skroz napred do kabine masinovodje! Slusalice na usima, nadlaktio se na porozor i dremao. VOZ NIJE ISAO 15 km/h , vec nekih 30-40km/h na tom delu, uvek ide tom brzinom... Voz ima 3 jaka Fara, MORAO JE VIDETI TERETNI VOZ ! Odjednom TRAS!!! Bacilo me na sediste preko puta mene, A IMAM 125 Kg ! Prozor je bio rasut skroz! Ustao sam unezveren, gledam da li krvarim, nista, samo bol u kolenu, podigao sam nogavicu i video ogrebotinu na desnom kolenu, nista strasno, malo se ugruvao. Zao mi sto nisam bio dovoljno priseban da snimim telefonom sve. Bilo je povredjenih jace nego ja iako su sedeli u drugom delu voza. Ispred mene, pred samim vratima masinovodje, podigao se patos. Nas par, oko 8-9 smo izasli iz voza i krenuli nazad za NS, bila je sa nama jedna zabrinuta majka sa malom devojcicom cija su usta bila krvava , nije htela da ceka, spustili smo se pre mosta jer niko nije smeo da predje most, do Neoplante, gde je obezbedjenje zvalo Hitnu, a verovatno su i iz voza zvali. Hitna pomoc je stigla VEOMA BRZO, 2 vozila, kao i policija. Ja ijedan momak smo taksijem dosli do NS. E sad, evo stanja situacije: Pre nas, krece Stadler za Suboticu u 18:50h, mi krecemo u 19:07h odprilike. U Sajlovu je "RASPUTNICA" sa mogucnoscu "parkinga". Da li smo mi trebali sacekati Teretni voz da udje u stanicu u NS ili on nas da propusti u Sajlovu. PRONADJITE KRIVCA.

sava

pre 7 godina

Novak Ristić, 11. januar 2017 21:19)

A gde bi po Vama trebao da prođe? Sajlovo-rasputnica i Kisač su na glavoj pruzi Beograd-Budipešta.

bozić

pre 7 godina

"A gde bi po Vama trebao da prođe? Sajlovo-rasputnica i Kisač su na glavoj pruzi Beograd-Budipešta."


Glavna? a koja je sporedna?Mislim da je to glavna pruga Salcburg-Niš,
zavisi kako gledaš

zeleznicar

pre 7 godina

zao mi.je sto se desilo..i svim putnicima iz tog voza zelim brzi oporavak ali.bih ujedno zamolio sve ,,pametne,,putnike i ostale skolovane citaoce da unapred ne gobore sta se desilo ko.je kriv zasto.je tako bilo kako je bilo jer signalizacija zeleznicka se razlikuje od drumske i jos stotlsta toga nije kao sto deluje po vasem uverenju i ubedjenju

igor

pre 7 godina

kako mogu dva voza biti na istom koloseku a da nije ljudska greska brzina 15 km a slaba vidljivost sto nije tacno u ns veceras nema magle vedro je i vidljivost je odlicna

reno

pre 7 godina

u novom sadu trenutno vedro da se zvezde mogu prebrojati, truncice magle nema, znaci ostaj jedino nemar i javasluk onih koji rade i primaju debele pare tamo. pljustace ovde tuzbe samo tako, i treba.

B91 iz NS

pre 7 godina

Mora da je neka greska jer Sajlovo i Kisac nisu stanice na putu ka Beogradu. Ka Beogradu ide Petrovaradin, Karlovci, Cortanovci... A Sajlovo je u drugom pravcu...

Vatra

pre 7 godina

Sreca pa idu 10 na sat. Samo ne znam kako nisu stigli da zakoce.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (markooooOoOoOOOOOOOoOOoOOo, 11. januar 2017 21:35)

Nemaju kocnice.

Boris

pre 7 godina

Ja sam bio u tom vozu! Nije izmedju Sajlova i Kisaca vec PRE SAJLOVA, kad se prodje preko zeleznickog mosta, posle "Neoplante". Sedeo sam skroz napred do kabine masinovodje! Slusalice na usima, nadlaktio se na porozor i dremao. VOZ NIJE ISAO 15 km/h , vec nekih 30-40km/h na tom delu, uvek ide tom brzinom... Voz ima 3 jaka Fara, MORAO JE VIDETI TERETNI VOZ ! Odjednom TRAS!!! Bacilo me na sediste preko puta mene, A IMAM 125 Kg ! Prozor je bio rasut skroz! Ustao sam unezveren, gledam da li krvarim, nista, samo bol u kolenu, podigao sam nogavicu i video ogrebotinu na desnom kolenu, nista strasno, malo se ugruvao. Zao mi sto nisam bio dovoljno priseban da snimim telefonom sve. Bilo je povredjenih jace nego ja iako su sedeli u drugom delu voza. Ispred mene, pred samim vratima masinovodje, podigao se patos. Nas par, oko 8-9 smo izasli iz voza i krenuli nazad za NS, bila je sa nama jedna zabrinuta majka sa malom devojcicom cija su usta bila krvava , nije htela da ceka, spustili smo se pre mosta jer niko nije smeo da predje most, do Neoplante, gde je obezbedjenje zvalo Hitnu, a verovatno su i iz voza zvali. Hitna pomoc je stigla VEOMA BRZO, 2 vozila, kao i policija. Ja ijedan momak smo taksijem dosli do NS. E sad, evo stanja situacije: Pre nas, krece Stadler za Suboticu u 18:50h, mi krecemo u 19:07h odprilike. U Sajlovu je "RASPUTNICA" sa mogucnoscu "parkinga". Da li smo mi trebali sacekati Teretni voz da udje u stanicu u NS ili on nas da propusti u Sajlovu. PRONADJITE KRIVCA.

igor

pre 7 godina

kako mogu dva voza biti na istom koloseku a da nije ljudska greska brzina 15 km a slaba vidljivost sto nije tacno u ns veceras nema magle vedro je i vidljivost je odlicna

reno

pre 7 godina

u novom sadu trenutno vedro da se zvezde mogu prebrojati, truncice magle nema, znaci ostaj jedino nemar i javasluk onih koji rade i primaju debele pare tamo. pljustace ovde tuzbe samo tako, i treba.

Vatra

pre 7 godina

Sreca pa idu 10 na sat. Samo ne znam kako nisu stigli da zakoce.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (markooooOoOoOOOOOOOoOOoOOo, 11. januar 2017 21:35)

Nemaju kocnice.

B91 iz NS

pre 7 godina

Mora da je neka greska jer Sajlovo i Kisac nisu stanice na putu ka Beogradu. Ka Beogradu ide Petrovaradin, Karlovci, Cortanovci... A Sajlovo je u drugom pravcu...

zeleznicar

pre 7 godina

zao mi.je sto se desilo..i svim putnicima iz tog voza zelim brzi oporavak ali.bih ujedno zamolio sve ,,pametne,,putnike i ostale skolovane citaoce da unapred ne gobore sta se desilo ko.je kriv zasto.je tako bilo kako je bilo jer signalizacija zeleznicka se razlikuje od drumske i jos stotlsta toga nije kao sto deluje po vasem uverenju i ubedjenju

bozić

pre 7 godina

"A gde bi po Vama trebao da prođe? Sajlovo-rasputnica i Kisač su na glavoj pruzi Beograd-Budipešta."


Glavna? a koja je sporedna?Mislim da je to glavna pruga Salcburg-Niš,
zavisi kako gledaš

LZN

pre 7 godina

Ne razumem zašto ima povredjenih ??? Ako se voz kretao svojom maximalnom brzinom od 15km/h zašto jednostavno nisu izašli iz voza imali su vremena a i to nije baš neka brzina da se nije moglo skočiti iz voza ? malo šale nadam se da nema ozbiljno povredjenih

nsns

pre 7 godina

Ne razumem kako je to masinovodja nepovredjen,a toliko povredjenih ima?Nekako se tu nesto slaze.Putujem cesto tim vozom i skoro svaki put staje kako bi drugi voz prosao,malo mi je neverovatan ovakav propust.

sava

pre 7 godina

Novak Ristić, 11. januar 2017 21:19)

A gde bi po Vama trebao da prođe? Sajlovo-rasputnica i Kisač su na glavoj pruzi Beograd-Budipešta.

Paul Kersey

pre 7 godina

Odjednom TRAS!!! Bacilo me na sediste preko puta mene, A IMAM 125 Kg !
(Boris, 11. januar 2017 21:37)

Zato te je i bacilo. Što ti je veća masa, to je jača sila koja želi da zadrži tvoje dotadašnje kretanje, inercija.

milan

pre 7 godina

E sad nek se ministarka slika pored voza i maše papirom o reformi železnice.Ništa reformisano nije.Nijedan šef nije smenjen.Inžinjeri sa mega sega diplomama dobili kancelarije sa fejsbukom wi fi na kompu.I svi se hvale da ne moraju ništa da rade.Rezultat je ovaj na žalost.

@Boris

pre 7 godina

Došao sam večeras sa smene i čitam komentare, relativno ste svi na mestu, ali me je ovaj Boris stvarno potresao. Tebe je sine neko ili debelo potplatio da ovako govoriš, ili si prirodno poremećena ličnost koja voli da izaziva senzacionalizam. Železničar sam više od 20 godina i sada ću tvoj plaćeni pro američki/ruski, žuti/DJB komentar urušiti kao kulu od karata.Pre svega, 125 kg se ni u kolima ne podiže pri brzini manjoj od 80/h, što predstavlja prvu laž u priči, obzirom da ste bili na rasputnici gde je RVO max 30km/h i nije bilo šanse da mašina nabije više od predvišenih 30km/h. Vozio vas je "putinov magarac",to su novi vozovi iz Rusije, koji se sastoji iz 4 dela, od kojih dva čine ojačane gvozdene šasije, a dva čine krila oko velikog amortizera (harmonike), a kako si sedeo kod vozača, sedeo si u ojačanom delu,i zato nema teorije da se pridigne bilo šta ispred vozačeve kabine (Živi bili pa videli, videćemo fotke vrlo brzo iz oštećene mašine) Rasputnica Sajlovo se nalazi PRE mosta na kanalu DTD kod Neoplante i nije mi jasno zbog čega si forsirao most, ukoliko je do sudara došlo u rasputnici Sajlovo?Svi koji imalo poznaju plan NS znaju da je Sajlovo pre Kanala DTD i da posle kanala idu njive i firme sve do Rumenke. Mogao si preseći livadu od cca 50 metara i doći do taxi stajališta na groblju u Rumenačkoj. Ovo je bilo plaćenički komentar ili od Autobuske mafije ili od nekog drugog, ali cela ova tvoja priča je čista laž!

Sport

pre 7 godina

Sva sreća pa su svi preživeli, nadam se da nema teže povređenih.

Dobro je da nije onaj voz Beograd-Budimpešta, što ide 180 na sat. A da, on ne postoji.

Nietzsche

pre 7 godina

Ovakve stvari se, nazalost, desavaju i u jednoj Njemackoj, Francuskoj, Italiji... tako da ne vidim sta je tu cudno. Srecom niko nije izgubio zivot. Da se ovo desilo u gore navedenim zemljama gdje vozovi idu preko 200km... to bi bila prava katastrofa.

tralala

pre 7 godina

@boris

Pre tri dana sam isao ovim vozom od NS do Vrbasa. Masinovodja jeste poprilicno zverao dal u telefon,tablet ili kakvu kontrolnu tablu ispred sebe. U jednom trenutku smo prosli kroz crveno, e sad dal je ''crveno'' crveno i za vozove, pojma nemam. Ali da smo prosli kroz njega, prosli smo 100%. Bas sam pomislio, sad kad lupimo nekog.(nazalost i tome sam prisustvovao kod stepanoviceva pre koju godinu)

lgozgouvozb

pre 7 godina

Propisana brzina je DO 30 km/h u ovoj situaciji, znaci moze da bude 1 ili 30km/h ali ne i veca od toga . Masinovodja nije prekoracio brzinu i nema sa te stane odgovornost . E, sada , radi se novom dizel vozu 711 koji ima uzasno LOS REFLEKTOR , a u kabini na pultu m-vodje se nalaze 2 velika monitora koji istovremeno pravre refleksiju na ceonom staklu sa unutrasnje strane i time smanjuju vidljivost ,plus magla, padavine... u ovakvim vremenskim uslovima ovaj voz i veoma lako prokliza . Ovaj voz nema radio uredjaj , bruka i sramota , ali je bio takav jeftiniji a mobilni tel. nije legitiman . I sada posto neko mora da snosi odgovornost trazice od m-vodje da li je popunio obrasce i idiotsku papirologiju koja nema veze sa pamecu iako nije prekrsio propise , a sto su tehnicke karakteristike voza uzas ...

Z

pre 7 godina

Znaci slupali smo Stedlera? Taman sam mislio da idem njime iz Bg za Ns kako bih (je li) izbegao sudare na autoputu... Propast nas uvek nadje gde god se sakrijemo.

Franceska

pre 7 godina

Za Borisa

Ako si se nadlaktio i dremao sa sve slusalicama u usima da li ti se cini da nije ni malo nemoguce da nisi cuo nista pre TRAS a i da tvoja procena brzine kretanja od 30-40 km/h nije relevantna?

acafaca

pre 7 godina

*nsns* zato sto kad je masinovodja ugledao voz ispred sebe pri nekoj brzini npr 60km/h.. pa je aktivirao kocnice potrebno je 5-10 sekundi da ga sustigne jer voz ne moze tako brzo da se zaustavi... tolko vremena mu je dovoljno da se pripremi na udar, dok za sve putnike je bilo neocekivano

rus

pre 7 godina

Zamolio bih laike da ne komentarišu bez veze. Ne poznaju saobraćaj. I ne znaju da su svi vozovi ma koliko da ih je bilo kretali se u istom smeru! Ovaj Putinov je bio poslednji u nizu i udario u kraj voza predhodnog. Zato što je i taj koji je udaren (od nazad) čekao voz ispred da ''oslobodi odsek'' tu nema greške uredjaja. Putinov je prošao crveno i nije bio dovoljno oprezan...da li je smeo? Izgleda glupo ali je smeo samo je morao da gleda i ne više od 30km/h. Prostim jezikom sustizanje na pruzi.

LZN

pre 7 godina

Ne razumem zašto ima povredjenih ??? Ako se voz kretao svojom maximalnom brzinom od 15km/h zašto jednostavno nisu izašli iz voza imali su vremena a i to nije baš neka brzina da se nije moglo skočiti iz voza ? malo šale nadam se da nema ozbiljno povredjenih

zeleznicar

pre 7 godina

zao mi.je sto se desilo..i svim putnicima iz tog voza zelim brzi oporavak ali.bih ujedno zamolio sve ,,pametne,,putnike i ostale skolovane citaoce da unapred ne gobore sta se desilo ko.je kriv zasto.je tako bilo kako je bilo jer signalizacija zeleznicka se razlikuje od drumske i jos stotlsta toga nije kao sto deluje po vasem uverenju i ubedjenju

sava

pre 7 godina

Novak Ristić, 11. januar 2017 21:19)

A gde bi po Vama trebao da prođe? Sajlovo-rasputnica i Kisač su na glavoj pruzi Beograd-Budipešta.

Boris

pre 7 godina

Ja sam bio u tom vozu! Nije izmedju Sajlova i Kisaca vec PRE SAJLOVA, kad se prodje preko zeleznickog mosta, posle "Neoplante". Sedeo sam skroz napred do kabine masinovodje! Slusalice na usima, nadlaktio se na porozor i dremao. VOZ NIJE ISAO 15 km/h , vec nekih 30-40km/h na tom delu, uvek ide tom brzinom... Voz ima 3 jaka Fara, MORAO JE VIDETI TERETNI VOZ ! Odjednom TRAS!!! Bacilo me na sediste preko puta mene, A IMAM 125 Kg ! Prozor je bio rasut skroz! Ustao sam unezveren, gledam da li krvarim, nista, samo bol u kolenu, podigao sam nogavicu i video ogrebotinu na desnom kolenu, nista strasno, malo se ugruvao. Zao mi sto nisam bio dovoljno priseban da snimim telefonom sve. Bilo je povredjenih jace nego ja iako su sedeli u drugom delu voza. Ispred mene, pred samim vratima masinovodje, podigao se patos. Nas par, oko 8-9 smo izasli iz voza i krenuli nazad za NS, bila je sa nama jedna zabrinuta majka sa malom devojcicom cija su usta bila krvava , nije htela da ceka, spustili smo se pre mosta jer niko nije smeo da predje most, do Neoplante, gde je obezbedjenje zvalo Hitnu, a verovatno su i iz voza zvali. Hitna pomoc je stigla VEOMA BRZO, 2 vozila, kao i policija. Ja ijedan momak smo taksijem dosli do NS. E sad, evo stanja situacije: Pre nas, krece Stadler za Suboticu u 18:50h, mi krecemo u 19:07h odprilike. U Sajlovu je "RASPUTNICA" sa mogucnoscu "parkinga". Da li smo mi trebali sacekati Teretni voz da udje u stanicu u NS ili on nas da propusti u Sajlovu. PRONADJITE KRIVCA.

nsns

pre 7 godina

Ne razumem kako je to masinovodja nepovredjen,a toliko povredjenih ima?Nekako se tu nesto slaze.Putujem cesto tim vozom i skoro svaki put staje kako bi drugi voz prosao,malo mi je neverovatan ovakav propust.

Vatra

pre 7 godina

Sreca pa idu 10 na sat. Samo ne znam kako nisu stigli da zakoce.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (markooooOoOoOOOOOOOoOOoOOo, 11. januar 2017 21:35)

Nemaju kocnice.

reno

pre 7 godina

u novom sadu trenutno vedro da se zvezde mogu prebrojati, truncice magle nema, znaci ostaj jedino nemar i javasluk onih koji rade i primaju debele pare tamo. pljustace ovde tuzbe samo tako, i treba.

bozić

pre 7 godina

"A gde bi po Vama trebao da prođe? Sajlovo-rasputnica i Kisač su na glavoj pruzi Beograd-Budipešta."


Glavna? a koja je sporedna?Mislim da je to glavna pruga Salcburg-Niš,
zavisi kako gledaš

igor

pre 7 godina

kako mogu dva voza biti na istom koloseku a da nije ljudska greska brzina 15 km a slaba vidljivost sto nije tacno u ns veceras nema magle vedro je i vidljivost je odlicna

@Boris

pre 7 godina

Došao sam večeras sa smene i čitam komentare, relativno ste svi na mestu, ali me je ovaj Boris stvarno potresao. Tebe je sine neko ili debelo potplatio da ovako govoriš, ili si prirodno poremećena ličnost koja voli da izaziva senzacionalizam. Železničar sam više od 20 godina i sada ću tvoj plaćeni pro američki/ruski, žuti/DJB komentar urušiti kao kulu od karata.Pre svega, 125 kg se ni u kolima ne podiže pri brzini manjoj od 80/h, što predstavlja prvu laž u priči, obzirom da ste bili na rasputnici gde je RVO max 30km/h i nije bilo šanse da mašina nabije više od predvišenih 30km/h. Vozio vas je "putinov magarac",to su novi vozovi iz Rusije, koji se sastoji iz 4 dela, od kojih dva čine ojačane gvozdene šasije, a dva čine krila oko velikog amortizera (harmonike), a kako si sedeo kod vozača, sedeo si u ojačanom delu,i zato nema teorije da se pridigne bilo šta ispred vozačeve kabine (Živi bili pa videli, videćemo fotke vrlo brzo iz oštećene mašine) Rasputnica Sajlovo se nalazi PRE mosta na kanalu DTD kod Neoplante i nije mi jasno zbog čega si forsirao most, ukoliko je do sudara došlo u rasputnici Sajlovo?Svi koji imalo poznaju plan NS znaju da je Sajlovo pre Kanala DTD i da posle kanala idu njive i firme sve do Rumenke. Mogao si preseći livadu od cca 50 metara i doći do taxi stajališta na groblju u Rumenačkoj. Ovo je bilo plaćenički komentar ili od Autobuske mafije ili od nekog drugog, ali cela ova tvoja priča je čista laž!

Z

pre 7 godina

Znaci slupali smo Stedlera? Taman sam mislio da idem njime iz Bg za Ns kako bih (je li) izbegao sudare na autoputu... Propast nas uvek nadje gde god se sakrijemo.

B91 iz NS

pre 7 godina

Mora da je neka greska jer Sajlovo i Kisac nisu stanice na putu ka Beogradu. Ka Beogradu ide Petrovaradin, Karlovci, Cortanovci... A Sajlovo je u drugom pravcu...

Franceska

pre 7 godina

Za Borisa

Ako si se nadlaktio i dremao sa sve slusalicama u usima da li ti se cini da nije ni malo nemoguce da nisi cuo nista pre TRAS a i da tvoja procena brzine kretanja od 30-40 km/h nije relevantna?

Nietzsche

pre 7 godina

Ovakve stvari se, nazalost, desavaju i u jednoj Njemackoj, Francuskoj, Italiji... tako da ne vidim sta je tu cudno. Srecom niko nije izgubio zivot. Da se ovo desilo u gore navedenim zemljama gdje vozovi idu preko 200km... to bi bila prava katastrofa.

lgozgouvozb

pre 7 godina

Propisana brzina je DO 30 km/h u ovoj situaciji, znaci moze da bude 1 ili 30km/h ali ne i veca od toga . Masinovodja nije prekoracio brzinu i nema sa te stane odgovornost . E, sada , radi se novom dizel vozu 711 koji ima uzasno LOS REFLEKTOR , a u kabini na pultu m-vodje se nalaze 2 velika monitora koji istovremeno pravre refleksiju na ceonom staklu sa unutrasnje strane i time smanjuju vidljivost ,plus magla, padavine... u ovakvim vremenskim uslovima ovaj voz i veoma lako prokliza . Ovaj voz nema radio uredjaj , bruka i sramota , ali je bio takav jeftiniji a mobilni tel. nije legitiman . I sada posto neko mora da snosi odgovornost trazice od m-vodje da li je popunio obrasce i idiotsku papirologiju koja nema veze sa pamecu iako nije prekrsio propise , a sto su tehnicke karakteristike voza uzas ...

tralala

pre 7 godina

@boris

Pre tri dana sam isao ovim vozom od NS do Vrbasa. Masinovodja jeste poprilicno zverao dal u telefon,tablet ili kakvu kontrolnu tablu ispred sebe. U jednom trenutku smo prosli kroz crveno, e sad dal je ''crveno'' crveno i za vozove, pojma nemam. Ali da smo prosli kroz njega, prosli smo 100%. Bas sam pomislio, sad kad lupimo nekog.(nazalost i tome sam prisustvovao kod stepanoviceva pre koju godinu)

milan

pre 7 godina

E sad nek se ministarka slika pored voza i maše papirom o reformi železnice.Ništa reformisano nije.Nijedan šef nije smenjen.Inžinjeri sa mega sega diplomama dobili kancelarije sa fejsbukom wi fi na kompu.I svi se hvale da ne moraju ništa da rade.Rezultat je ovaj na žalost.

acafaca

pre 7 godina

*nsns* zato sto kad je masinovodja ugledao voz ispred sebe pri nekoj brzini npr 60km/h.. pa je aktivirao kocnice potrebno je 5-10 sekundi da ga sustigne jer voz ne moze tako brzo da se zaustavi... tolko vremena mu je dovoljno da se pripremi na udar, dok za sve putnike je bilo neocekivano

Paul Kersey

pre 7 godina

Odjednom TRAS!!! Bacilo me na sediste preko puta mene, A IMAM 125 Kg !
(Boris, 11. januar 2017 21:37)

Zato te je i bacilo. Što ti je veća masa, to je jača sila koja želi da zadrži tvoje dotadašnje kretanje, inercija.

rus

pre 7 godina

Zamolio bih laike da ne komentarišu bez veze. Ne poznaju saobraćaj. I ne znaju da su svi vozovi ma koliko da ih je bilo kretali se u istom smeru! Ovaj Putinov je bio poslednji u nizu i udario u kraj voza predhodnog. Zato što je i taj koji je udaren (od nazad) čekao voz ispred da ''oslobodi odsek'' tu nema greške uredjaja. Putinov je prošao crveno i nije bio dovoljno oprezan...da li je smeo? Izgleda glupo ali je smeo samo je morao da gleda i ne više od 30km/h. Prostim jezikom sustizanje na pruzi.

Sport

pre 7 godina

Sva sreća pa su svi preživeli, nadam se da nema teže povređenih.

Dobro je da nije onaj voz Beograd-Budimpešta, što ide 180 na sat. A da, on ne postoji.