Sreda, 11.01.2017.

18:32

"Savamala - paradigma za pritisak i uzimanje novca spolja"

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da Savamala predstavlja političku paradigmu za pritisak i uzimanje ogromnog novca spolja za rušenje Vlade Srbije.

Izvor: Tanjug

"Savamala - paradigma za pritisak i uzimanje novca spolja" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

Kao i obicno

pre 7 godina

Ovaj definitivno misli da smo svi šuplje glave.
(SM, 11. januar 2017 18:41)

Za sad samo misli, a na prolece na izborima ce se videti da je bio u pravu.

svani zoro u srbiji konacno *

pre 7 godina

Uz svo uvazavanje predsednika vlade on je sam kriv za nepotrebnu budalastinu koja se nije smala dogoditi na sava maloj.Ako je odmah upro prst u gradski vrh kao odgovorne onda nesto smrdi u tuzilastvu,onda oni nisu samostalni,ako je neznanje u pitanju onda drzavni tuzilac treba da podnese ostavku inace iz gliba tunjavih boljsevika i kumrovackih biltena koji su zatrovali srbiju duhom laznog slosera srbija nece krenuti putem civilizacije nikada.Sto se odgovornosti tice gradjani se pitaju sta su u momentu rusilackog orgijanje maskiranih majmuna radile policijske sluzbe rasute po gradu,nisu valjda svi u tom momentu glabali vruc burek,a tek obavestajne ale koje broje i golubove kad prolete,ukratko i sef policije i obavestajnih sluzbi da podnesu ostavke,tako barem uredne zemlje rade.

Pera

pre 7 godina

"On je ukazao na to da Srbija postaje sve snažnija, ekonomski rast je nedvosmislen, deficit nikada niži, jača i vojno i moći će sebe da zaštiti za koju godinu za razliku od ranije"
Nekako je premijer zaboravio da kaze i da Srbija postaje sve zaduzenija, sve vlade od kako smo se oslobodili od Turaka, preko Tita, Milosevica, Djindjica, Kostunice, Cvetkovica..., pa do 2012 su nas zaduzile 15.5 milijardi dolara, a od 2012 do 2016 nasa vlada nas je zaduzila za dodatnih 11.5 milijardi. (trenutni dug je oko 27 milijardi)

Vesna

pre 7 godina

pa kada zna da je tako zasto HITNO ne resava tu katastrofalnu zloupotrebu vlasti, kazni one koji su to uv+cinili protivzakonito i preduzme sve za povracaj u predjasnje stanje tj odgovarajucu moralnu i materijalnu satisfakciju ostecenim licima Recimo naturalnom restitucijom, davanjem objekata na istoj lokaciji na koriscenje, odgovarajucih kvadratura Da se razumemo - samo zakonitist pa dakle- To sve dok se pravnosnazno ne zavrse postupci eksproprijacije , ako su i zapoceti. O

Gradjanin Z

pre 7 godina

Ova vlast je ista kao i prethodne, populisticka. Ali na zalost moram da priznam da dobro ravnaju finansije (konsolidacija), da li je za to zaduzen ministar, Vucic ili pritisak spolja ne znam. Pravi se odlicna osnova za zdravu ekonomiju, sto prosle vlasti nisu ni probale ili nisu znale/mogle da ucine. E sada, da spuste sivu ekonomiju na ispod 10%, uvedu u red drzavi aparat, javna preduzeca i lokalne samouprave i za 15-20 god cemo biti na nivou danasnjih zapadnih zemalja.

ko je jamio

pre 7 godina

Savamala jeste udar na drzavu, ali ne udar na Vladu(Aleksandra Vucica-koji sebe personifikuje u pojam drzava-L'état c'est moi), vec direktan, krvolacan i beskrupulozn udar na PRAVNU DRZAVU I VLADAVINU PRAVA.

Milinko

pre 7 godina

On nas toliko voli, a njega svi mrze. Sve zbog tamo nekog nebitnog banditskog rušenja, ignorisanja poziva policiji i pritvaranja građana u centru Beograda. Stvarno smo neki nazahvalan narod.

Samo tako i treba za ovaj narod i nikako drugacije

pre 7 godina

Svaki politicar u drzavama gde imate opciju da izadjete i zaokruzujete imena na glasackim listicima je ogledalo naroda koji ga je glasao i glasace ga opet.

Mogu se posteni buniti koliko hoce-jednostavno ima nas vise olosa i hostaplera od postenih.

RAzlog vise zasto mladi svet u SRbiji ekspresno brzo uci strane jezike i bezi odavde.

cotke

pre 7 godina

Cek pa zar nisam procitao u 2016. toj godini da g. Premijer zna pocinioce i da ce biti izvedeni pred lice pravde .. kao i da ima ime i prezime ubice pevacice ali ce objaviti kada prodju izbori ... e sad , koji izbori ... valjda to nije precizirao ...

mile neimar

pre 7 godina

Još jedna neistina se provlači. Rušeni su i legalni objekti! To ovaj čin čini još gorim od predstavljenog. Ma kako ružni bili ti objekti, vlasnici su imali pravosnažna rešenja o legalizaciji - zbog toga se i išlo u tu "akciju", a ne zbog nelegalnih za koje je postojao osnov da se legalnim putem poruše i uklone. Znači, u Srbiji može da dođe ekipica, da pohapsi prisutne i nekom sruši kuću na ime Boga. Priča ide još dalje... Katastar (RGZ) je brzopotezno obrisao sve upise na katastarskoj parceli br. 450/1 (3.444m2), katastarska opština Savski venac i ono se sada vodi kao "ostalo veštački stvoreno neplodno zemljište", kao da tu nikad ništa nije bilo. Neko je veoma brzo, i verovatno takođe noću, mimo zakonske procedure, "sredio katastar". Sve zabeležbe (čitaj: procesi oštećenih) su zvrćkani u zabeležbu "propisanu zakonom". Ko se razume, neka sam pogleda putem aplikacija GeoSrbija i KnWeb. Znači, može i da se updane u katastar i "ima da te nema", ako to neko hoće.

Ime BG

pre 7 godina

Zastrasujuce je sto svaka naprednjacka afera izaziva smrt gradjana. Helikopter, poplave, savamala, ambasada u egiptu, ledeni dani pre koju godinu kad nije bilo goriva za mehanizaciju...
Odgovornih nikada!
Savamala jeste paradigma jer je dobro dokumentovana i sto je suspendovana pravna drzava. Zato moraju biti sankcionisani pocinioci i nalogodavci. Samo tada ce ova drzava biti zaista jaka.

bucko lazmisljam

pre 7 godina

Apsolutno podrzavam i smatram da tuzilastvo jednostavno ovo MORA da resi. Sve rokovi su istekli. Nije ovo ubistvo pa se traze DNK tragovi.

Drugo sto mene interesuje zasto g-da iz EU insistiraju na relativno banalnoj stvari, koja ce biti resena, ALI NIGDE IH NEMA DA SE OGLASE KADA POJEDINE DRZAVE CLANICE EU ( MADJARSKA, SLOVENIJA ....) pa i druge gde se krecu ratni zlocinci sa KiM ala Haradinaj i njihovi tuzioci i sudovi ih oslobadjaju i pored gomile dokaza, ali problem je Sava mala gde nema zrtava, nema unakazenih, obogaljenih, ubijenih, bez svojih organa. Da li je to uptavo to poglavlje 23 koje nama tutkaju pod nos i vide nas trun u oku, a panj u njihovom nevide?
Da li to kada udjes u EU mozes da propagiras ustastvo kao Hrvatska i vazi li tu poglavlje 23?
Da li to pustas na slobodu ratne zlocince najgore vrste i niko te zato ne pita nista, jer ti si u EU?
Da li to znaci da kada udjemo u EU moze da se rusi sve sto nekom padne na pamet ( kao Sava malu) niko ga nece pitati zasto to radi vec ce dobiti podrsku?
Ljudi moji u koje i kakvo drustvo mi to trcimo? Izgleda da je jedno pravo i pravda u EU, a drugo van EU.

gradjanin X

pre 7 godina

Ako vlast napadaju oni kojima ne odgovara jaka vlada, onda vlada mora da pokaze da je zaista jaka. To znaci da treba da budu smenjeni svi oni koji do sada nisu mogli ili smeli da obelodane pozadinu dogadjaja u Savamali. Ako vodja nije u stanju da ih smeni, onda on treba da ide. Non-stop kuknjava i optuzivanje nekih anonimusa je pogresan put, bez sadrzaja i logike. Ako vodja to ne vidi, onda treba da da ostavku jer nije dorastao problemu. Savamala jeste ruzan dogadjaj, ali moze da koristi oporavku Srbije ako vecina shvati kakva je to mutljevina koja je razotkrila neodgovornost i nesposobnost vlasti.

1€ satnica srpskih radnika

pre 7 godina

Pašćeš uskoro na izborima baš zbog rušenja u Savamali, koliko ste samo bezobrazni to je strašno.
Trebali ste odavno da odete sa vlasti ali je ovo definitivno nešto što će vas oboriti.
I dalje se sećam transparenta: "Ako im ovo prođe ja onda ne znam..."

Hidrocefalus

pre 7 godina

Ocigledno je lakse 9 meseci traziti strane placenike putem konferencija za stampu nego resiti slucaj protivzakonitog rusenja, lisavanja slobode gradjana i neodazivanja policije na pozive istih. I sve to u centru prestonice!
Sjajna klima za strane investitore, koji zele pravnu sigurnost za svoj kapital.

I nije do pravosudja. Evo ekspresno su osudili NIN za povredjen ugled i cast gradjanina dr Nebojse iz Beograda, igrom slucaja ministra policije.

Zare

pre 7 godina

Savamala je paradigma za Beograd na vodi a to je jedna od najvećih afera istoriji ove države od strane neke vlasti. Radi se o poslu koji nekim misterioznim arapima donosi tj. doneće milijarde evra uz obimna ulaganja državnih para. Premijer je lično umešan u celu stvar i zbog toga je ovo pitanje toliko kontroverzno i osetljivo. Sačekaćemo neku drugu vlast da utvrdimo jednom o čemu se tu sve radi. Bojim se da ćemo se načekati.

vec vidjeno do besvesti

pre 7 godina

Klasicna viktimizacija umesto preuzimanja odgovornosti. Infantilno i nedopustivo. Pravne institucije koje rade selektivno su autonegirane bas kao i sve sto je za svrhu svog postojanja imalo odrzavanje na vlasti i akumulaciju novcane dobiti...

SultanOsman

pre 7 godina

Kakva notorna laz i bezobrazluk. A pravo pitanje za premijera je odakle on uzima novac? Odakle njegovoj porodici tolike nekretnine? Odakle im pare da finansiraju kampanje SNS od nastanka do danas, odakle im pare za botove, od koga uzimaju pare pomoc polavljenima i hrani i smestaju za migrante pa to onda predstavljaju kao nekakvu veliku zaslugu premijera i njegove stranke, od koga uzimaju poklone u avionima i kamionima pa to predstavljaju kao svoju zaslugu, za koga usvajaju specijalne zakone koji im dozvoljavaju da porodicnim prijateljima premijera prodaju centar grada na 100 godina bez konkursa. Kako vas nije sramota da ljude koji su ustali da odbrane pravnu drzavu nazivate izdajnicima i placenicima dok i terese Srbije i celog jednog naroda poistovrcujete s interesom jednog pojedinca koji je sisao s uma?

Trifke

pre 7 godina

Pa ti si tu "politicku paradigmu za pritisak" mogao da saseces u korenu a time i "uzimanje ogromnog novca spolja za rusenje Vlade Srbije". Sve sto je trebalo uraditi jeste sprovesti brzu i efikasnu istragu, pohapsiti sve aktere tog teskog krivicnog dela, kada je na nekoliko sati suspendovana pravna drzava i kada su zloupotrebljene drzavne institucije koje su zaduzene da obezbede njeno funkcionisanje, i obezbediti tuzilastvu jake dokaze koji bi im omogucili da svi odgovorni dobiju odgovarajuce kazne propisane zakonom. Za to sto vasi protivnici koriste ovo za vase rusenje vi ste, mislim na vlast, jedini i iskljucivi krivac jer niste imali ni snage ni hrabrosti, ili necega drugog, da uradite ono sto vam je duznost i na sta ste se zakletvom obavezali kada ste dosli na vlast.

sludjen i zbunjen

pre 7 godina

G. Vucic ne spori da se tamo, muka mi vise da pomenem to ime, nesto lose desilo. Kakve veze imaju pritisci i uzimanje para spolja ako se desilo? To tako funkcionise kada se nesto nije desilo, pa se finansira atmosfera pritiska kao da jeste.Postoji i mogucnost da se desilo,kao sto kaze g. Vucic, a treba stvoriti atmosferu da nije,ili, da nije vazno, ali to se pritiska i finansira iznutra.Cemu zamena uloga?

light

pre 7 godina

On prica o podrsci i pritiscima spolja?!?

Pa on je tako dosao na vlast.

Angela Merkel je rekla Tadicu (koji nije smeo da potpisuje i da se dogovara sa Pristinom jer bi ga Toma,AV i njihovi proglasili za izdajnike i strane placenike!!!):"Ako vi necete,ima KO HOCE..." ......okrenula se i otisla...

Pa su strani mediji na dan izbora vec oko 17h cestitali Tomi pobedu...a onda je SNS formirala vladu....Bilo je to u maju 2012.,pa se svi jos dobro secamo....

Ma stvarno

pre 7 godina

Za mene je Savamala paradigma suspenzije pravne države u centru centra Srbije. Neka je sve što Vučić kaže tačno, ali to ni u jednoj sekundi ne opravdava nepostojanje sudskog epiloga, sa sve imenima i radnjama koje je neko preduzeo ili nije preduzeo te noći! Dragi premijeru, postoji, ipak, nešto važnije od Aleksandra Vučića - to je država Srbija!

Kiza

pre 7 godina

Citiram :" Savamala je postala nešto mnogo više, a to je poltiička paradigma, postala je način, metod, ime za rušenje nezavisnosti Republike Srbije. " :-O
Znaci ovako,neki ljudi koji su povezani sa nekim dogadjajima i nekom prostornom lokacijom dodju sa bagerima i sruse neku kucu.Pored toga lise nepropisno slobode par lica.Uznemireni gradjani zovu policiju a ona ne reaguje.Gradjanima otmu mobilne telefone a Premijer izjavi da su to uradili kompletni idioti :-O Posle toga izjavljuje da je u to umesana lokalna samouprava Grada Beograda :-) Nezavisno tuzilastvo radi 24/7h na slucaju al se nije pomerio od pocetka :)Na kraju autogol sa konstatacijom da je sve usmereno protiv Drzave Srbije i njenog suvereniteta i integriteta :)Ovakve govore sam kao klinac slusao na RTS1 od Diktatora Milosevica i mislio da sanjam kad ono medjutim vraca se prica kao bumerang :) Prodje mi zivot a ja se vrtim u krug sa ovim ljudima koji gradjane Srbije vide kao glasace sa koeficijentom inteligencije ravnom zecijem izmetu :)Strasno se kajem sto nisam kao mladji pobegao iz ovog ludila pa bih se sada pod stare dane smejao ovakvim izjavama iz neke uredjene drzave a ne da na svojoj kozi osecam kako propadamao sve dublje u ponor iz koga nema nazad.Srecna vam jos jedna godina sarene laze gospodo draga ...

sdned

pre 7 godina

Ali njega je baš potpuno briga što je neko maskiran rušio noću po Beogradu, otimao ljudima telefone i pretio nasiljem?! I još više ga je briga što izvršna vlast, policija, čiji je on pretpostavljeni nije prstom mrdnula?! A najviše ga je baš briga za odgovornost krivaca!!
Ljudi, ne znam kako vi ostali - ali ja se stidim što živim u ovakvom društvu sa ovakvim premijerom.

PosmatraC

pre 7 godina

Sto mi poznata prica, cim pocnes da diras u kriminal onda je to rusenje Srbije. Ma nema veze , Srbija je te noci umrla. Te barake ste mogli preko dana sa svim potrebnim dozvolama da srusite da bi Arapima ocistili prostor, ali ne , pojave se ljudi sa fantomkama , masinama, milicija ne izlazi i .... to je opelo jedne drzave a ne rusenje premijera i njegove svite. Isto je i sa Dodikom bilo pre pola godine a onda je raspisao referendum. Pricao je da je to unistavanje Republike Srpske. Uvek je ista prica samo sto su glumci drugi.

Vidji

pre 7 godina

Nocu fantomi ruse stambene objekte(koga zanima da li su legalizovani,pa predsednik drzave nam ima nelegalnu vikendicu i nikom nista), gradjani zovu policiju koja se ne odaziva,gradjani na licu mesta maltretirani,oduzimani telefoni,umro cuvar,premijer jasno i glasno rekao da su to uradile BUDALE iz vrha gradske vlasti,policija dan danas nista nije uradila,tuzilastvo ne radi nista osim sto oslobadja Dinkica i Karica a osudjuje za dan svakog ko stane na senku Nebojsi iz Beograda... a on prica o paradigmi??? Ne sluti na dobro,nadam se sa gresim ali mi izgleda da se sve ovo nece na miran nacin zavrsiti.

Brenki

pre 7 godina

Lazovcina i spiner. "Ja sam osudio, ostalo je na drzavnim organima". Pa ako je tako, sto niste smenili odgovorne i to hitno?! Sto nisu javno kritikovani? Uostalom, sto niste nasli sposobne da to hitno istraze i rese? Nisu, jer si zaposlio horde nesposobnih partijasa koje si kupio za glasove. Povredjena su najelementarnija prava garantovana ustavom! Onaj nesretni cuvar je umro dan, dva posle toga! A diploma Stefanovica, Tome, helikopter afera, stanovi onog Malog, "modelsica" u parlamentu - imate putera za izvoz. 25% birackog tela je ovo resilo, mislite o tome kad sledeci put izadjete na izbore.

Kobster

pre 7 godina

Mozda je sve to i tačno, da preko Savamale ruse SNS, ali bi prostim resavanjem tog slučaja i kažnjavanja odgovornih vlast izbila taj kec iz rukava rušiteljima, a građani Srbije bi dobili utisak da žive u koliko toliko pravnoj državi.

On je paradigma "građana" Srbije

pre 7 godina

Sad mu se dopala reč paradigma. Do juče su to bili džidipi i duing biznis. Moja prognoza: zahvaljujući ne ovakvoj opoziciji nego biračima, kakvi građani takva i vlast ali i opozicija, dobijaće sve izbore za sledećžih 30 godina.

Piki

pre 7 godina

Gospodine Aleksandre, mogli ste Savamalu da resite odmah, zar ne? Vi koji tacno znate ko je to uradio ali istina bi bila pogubna za ionaku krhku vlast koja je isla iz afere u aferu. Mogli ste odmah da pohapsite vinovnike i do sada bi sve bilo zaboravljeno. Zakljucak je da su Savamalu odradile ipak krupne zverke kojima nesto dugujete. Mada mislim da Vi inace mnogo dugujete pogresnim ljudima, samo ne svom narodu.

Baka

pre 7 godina

..u tvoje drzavne udare i atentate ni izmisljene vise niko ne veruje. Umesto toga bolje da svatis covece ne mozes da poseljes ljude sa fantomkama, da ruse kuce u sred noci i da se pravis blesav? Pa pravis se odavno, ocigledno!

Miša, Bgd

pre 7 godina

Prvi put da se i ja slažem. Na kraju i oni (SNS) su rušenje romskih naselja koristili u kampanji protiv Đilasa. Naravno, ovo spolja zbog sankcija Rusiji, njima trebaju poslušni psi. Da vas podsetim kako je za vreme Tadića, Srbija među prvima podržala i sama podgla sankcije Gadafijevom "režimu"?

Domaćin

pre 7 godina

Ko je zabranio policiji da izađe na teren? Nebojša kaže da nije on. Ej bre, ili laže ili ne znaš ko komanduje policijom! Šta god da je, više nego dovoljan razlog za ostavku u svakoj normalnoj zemlji. Prestani da spinuješ, upravo ti takvim ponašanjem rušiš državu!

sdned

pre 7 godina

Ali njega je baš potpuno briga što je neko maskiran rušio noću po Beogradu, otimao ljudima telefone i pretio nasiljem?! I još više ga je briga što izvršna vlast, policija, čiji je on pretpostavljeni nije prstom mrdnula?! A najviše ga je baš briga za odgovornost krivaca!!
Ljudi, ne znam kako vi ostali - ali ja se stidim što živim u ovakvom društvu sa ovakvim premijerom.

PosmatraC

pre 7 godina

Sto mi poznata prica, cim pocnes da diras u kriminal onda je to rusenje Srbije. Ma nema veze , Srbija je te noci umrla. Te barake ste mogli preko dana sa svim potrebnim dozvolama da srusite da bi Arapima ocistili prostor, ali ne , pojave se ljudi sa fantomkama , masinama, milicija ne izlazi i .... to je opelo jedne drzave a ne rusenje premijera i njegove svite. Isto je i sa Dodikom bilo pre pola godine a onda je raspisao referendum. Pricao je da je to unistavanje Republike Srpske. Uvek je ista prica samo sto su glumci drugi.

Kobster

pre 7 godina

Mozda je sve to i tačno, da preko Savamale ruse SNS, ali bi prostim resavanjem tog slučaja i kažnjavanja odgovornih vlast izbila taj kec iz rukava rušiteljima, a građani Srbije bi dobili utisak da žive u koliko toliko pravnoj državi.

Ma stvarno

pre 7 godina

Za mene je Savamala paradigma suspenzije pravne države u centru centra Srbije. Neka je sve što Vučić kaže tačno, ali to ni u jednoj sekundi ne opravdava nepostojanje sudskog epiloga, sa sve imenima i radnjama koje je neko preduzeo ili nije preduzeo te noći! Dragi premijeru, postoji, ipak, nešto važnije od Aleksandra Vučića - to je država Srbija!

Kiza

pre 7 godina

Citiram :" Savamala je postala nešto mnogo više, a to je poltiička paradigma, postala je način, metod, ime za rušenje nezavisnosti Republike Srbije. " :-O
Znaci ovako,neki ljudi koji su povezani sa nekim dogadjajima i nekom prostornom lokacijom dodju sa bagerima i sruse neku kucu.Pored toga lise nepropisno slobode par lica.Uznemireni gradjani zovu policiju a ona ne reaguje.Gradjanima otmu mobilne telefone a Premijer izjavi da su to uradili kompletni idioti :-O Posle toga izjavljuje da je u to umesana lokalna samouprava Grada Beograda :-) Nezavisno tuzilastvo radi 24/7h na slucaju al se nije pomerio od pocetka :)Na kraju autogol sa konstatacijom da je sve usmereno protiv Drzave Srbije i njenog suvereniteta i integriteta :)Ovakve govore sam kao klinac slusao na RTS1 od Diktatora Milosevica i mislio da sanjam kad ono medjutim vraca se prica kao bumerang :) Prodje mi zivot a ja se vrtim u krug sa ovim ljudima koji gradjane Srbije vide kao glasace sa koeficijentom inteligencije ravnom zecijem izmetu :)Strasno se kajem sto nisam kao mladji pobegao iz ovog ludila pa bih se sada pod stare dane smejao ovakvim izjavama iz neke uredjene drzave a ne da na svojoj kozi osecam kako propadamao sve dublje u ponor iz koga nema nazad.Srecna vam jos jedna godina sarene laze gospodo draga ...

Hidrocefalus

pre 7 godina

Ocigledno je lakse 9 meseci traziti strane placenike putem konferencija za stampu nego resiti slucaj protivzakonitog rusenja, lisavanja slobode gradjana i neodazivanja policije na pozive istih. I sve to u centru prestonice!
Sjajna klima za strane investitore, koji zele pravnu sigurnost za svoj kapital.

I nije do pravosudja. Evo ekspresno su osudili NIN za povredjen ugled i cast gradjanina dr Nebojse iz Beograda, igrom slucaja ministra policije.

1€ satnica srpskih radnika

pre 7 godina

Pašćeš uskoro na izborima baš zbog rušenja u Savamali, koliko ste samo bezobrazni to je strašno.
Trebali ste odavno da odete sa vlasti ali je ovo definitivno nešto što će vas oboriti.
I dalje se sećam transparenta: "Ako im ovo prođe ja onda ne znam..."

cotke

pre 7 godina

Cek pa zar nisam procitao u 2016. toj godini da g. Premijer zna pocinioce i da ce biti izvedeni pred lice pravde .. kao i da ima ime i prezime ubice pevacice ali ce objaviti kada prodju izbori ... e sad , koji izbori ... valjda to nije precizirao ...

light

pre 7 godina

On prica o podrsci i pritiscima spolja?!?

Pa on je tako dosao na vlast.

Angela Merkel je rekla Tadicu (koji nije smeo da potpisuje i da se dogovara sa Pristinom jer bi ga Toma,AV i njihovi proglasili za izdajnike i strane placenike!!!):"Ako vi necete,ima KO HOCE..." ......okrenula se i otisla...

Pa su strani mediji na dan izbora vec oko 17h cestitali Tomi pobedu...a onda je SNS formirala vladu....Bilo je to u maju 2012.,pa se svi jos dobro secamo....

Piki

pre 7 godina

Gospodine Aleksandre, mogli ste Savamalu da resite odmah, zar ne? Vi koji tacno znate ko je to uradio ali istina bi bila pogubna za ionaku krhku vlast koja je isla iz afere u aferu. Mogli ste odmah da pohapsite vinovnike i do sada bi sve bilo zaboravljeno. Zakljucak je da su Savamalu odradile ipak krupne zverke kojima nesto dugujete. Mada mislim da Vi inace mnogo dugujete pogresnim ljudima, samo ne svom narodu.

Brenki

pre 7 godina

Lazovcina i spiner. "Ja sam osudio, ostalo je na drzavnim organima". Pa ako je tako, sto niste smenili odgovorne i to hitno?! Sto nisu javno kritikovani? Uostalom, sto niste nasli sposobne da to hitno istraze i rese? Nisu, jer si zaposlio horde nesposobnih partijasa koje si kupio za glasove. Povredjena su najelementarnija prava garantovana ustavom! Onaj nesretni cuvar je umro dan, dva posle toga! A diploma Stefanovica, Tome, helikopter afera, stanovi onog Malog, "modelsica" u parlamentu - imate putera za izvoz. 25% birackog tela je ovo resilo, mislite o tome kad sledeci put izadjete na izbore.

Domaćin

pre 7 godina

Ko je zabranio policiji da izađe na teren? Nebojša kaže da nije on. Ej bre, ili laže ili ne znaš ko komanduje policijom! Šta god da je, više nego dovoljan razlog za ostavku u svakoj normalnoj zemlji. Prestani da spinuješ, upravo ti takvim ponašanjem rušiš državu!

Milinko

pre 7 godina

On nas toliko voli, a njega svi mrze. Sve zbog tamo nekog nebitnog banditskog rušenja, ignorisanja poziva policiji i pritvaranja građana u centru Beograda. Stvarno smo neki nazahvalan narod.

SultanOsman

pre 7 godina

Kakva notorna laz i bezobrazluk. A pravo pitanje za premijera je odakle on uzima novac? Odakle njegovoj porodici tolike nekretnine? Odakle im pare da finansiraju kampanje SNS od nastanka do danas, odakle im pare za botove, od koga uzimaju pare pomoc polavljenima i hrani i smestaju za migrante pa to onda predstavljaju kao nekakvu veliku zaslugu premijera i njegove stranke, od koga uzimaju poklone u avionima i kamionima pa to predstavljaju kao svoju zaslugu, za koga usvajaju specijalne zakone koji im dozvoljavaju da porodicnim prijateljima premijera prodaju centar grada na 100 godina bez konkursa. Kako vas nije sramota da ljude koji su ustali da odbrane pravnu drzavu nazivate izdajnicima i placenicima dok i terese Srbije i celog jednog naroda poistovrcujete s interesom jednog pojedinca koji je sisao s uma?

mile neimar

pre 7 godina

Još jedna neistina se provlači. Rušeni su i legalni objekti! To ovaj čin čini još gorim od predstavljenog. Ma kako ružni bili ti objekti, vlasnici su imali pravosnažna rešenja o legalizaciji - zbog toga se i išlo u tu "akciju", a ne zbog nelegalnih za koje je postojao osnov da se legalnim putem poruše i uklone. Znači, u Srbiji može da dođe ekipica, da pohapsi prisutne i nekom sruši kuću na ime Boga. Priča ide još dalje... Katastar (RGZ) je brzopotezno obrisao sve upise na katastarskoj parceli br. 450/1 (3.444m2), katastarska opština Savski venac i ono se sada vodi kao "ostalo veštački stvoreno neplodno zemljište", kao da tu nikad ništa nije bilo. Neko je veoma brzo, i verovatno takođe noću, mimo zakonske procedure, "sredio katastar". Sve zabeležbe (čitaj: procesi oštećenih) su zvrćkani u zabeležbu "propisanu zakonom". Ko se razume, neka sam pogleda putem aplikacija GeoSrbija i KnWeb. Znači, može i da se updane u katastar i "ima da te nema", ako to neko hoće.

Samo tako i treba za ovaj narod i nikako drugacije

pre 7 godina

Svaki politicar u drzavama gde imate opciju da izadjete i zaokruzujete imena na glasackim listicima je ogledalo naroda koji ga je glasao i glasace ga opet.

Mogu se posteni buniti koliko hoce-jednostavno ima nas vise olosa i hostaplera od postenih.

RAzlog vise zasto mladi svet u SRbiji ekspresno brzo uci strane jezike i bezi odavde.

Vidji

pre 7 godina

Nocu fantomi ruse stambene objekte(koga zanima da li su legalizovani,pa predsednik drzave nam ima nelegalnu vikendicu i nikom nista), gradjani zovu policiju koja se ne odaziva,gradjani na licu mesta maltretirani,oduzimani telefoni,umro cuvar,premijer jasno i glasno rekao da su to uradile BUDALE iz vrha gradske vlasti,policija dan danas nista nije uradila,tuzilastvo ne radi nista osim sto oslobadja Dinkica i Karica a osudjuje za dan svakog ko stane na senku Nebojsi iz Beograda... a on prica o paradigmi??? Ne sluti na dobro,nadam se sa gresim ali mi izgleda da se sve ovo nece na miran nacin zavrsiti.

Baka

pre 7 godina

..u tvoje drzavne udare i atentate ni izmisljene vise niko ne veruje. Umesto toga bolje da svatis covece ne mozes da poseljes ljude sa fantomkama, da ruse kuce u sred noci i da se pravis blesav? Pa pravis se odavno, ocigledno!

vec vidjeno do besvesti

pre 7 godina

Klasicna viktimizacija umesto preuzimanja odgovornosti. Infantilno i nedopustivo. Pravne institucije koje rade selektivno su autonegirane bas kao i sve sto je za svrhu svog postojanja imalo odrzavanje na vlasti i akumulaciju novcane dobiti...

Ime BG

pre 7 godina

Zastrasujuce je sto svaka naprednjacka afera izaziva smrt gradjana. Helikopter, poplave, savamala, ambasada u egiptu, ledeni dani pre koju godinu kad nije bilo goriva za mehanizaciju...
Odgovornih nikada!
Savamala jeste paradigma jer je dobro dokumentovana i sto je suspendovana pravna drzava. Zato moraju biti sankcionisani pocinioci i nalogodavci. Samo tada ce ova drzava biti zaista jaka.

Zare

pre 7 godina

Savamala je paradigma za Beograd na vodi a to je jedna od najvećih afera istoriji ove države od strane neke vlasti. Radi se o poslu koji nekim misterioznim arapima donosi tj. doneće milijarde evra uz obimna ulaganja državnih para. Premijer je lično umešan u celu stvar i zbog toga je ovo pitanje toliko kontroverzno i osetljivo. Sačekaćemo neku drugu vlast da utvrdimo jednom o čemu se tu sve radi. Bojim se da ćemo se načekati.

gradjanin X

pre 7 godina

Ako vlast napadaju oni kojima ne odgovara jaka vlada, onda vlada mora da pokaze da je zaista jaka. To znaci da treba da budu smenjeni svi oni koji do sada nisu mogli ili smeli da obelodane pozadinu dogadjaja u Savamali. Ako vodja nije u stanju da ih smeni, onda on treba da ide. Non-stop kuknjava i optuzivanje nekih anonimusa je pogresan put, bez sadrzaja i logike. Ako vodja to ne vidi, onda treba da da ostavku jer nije dorastao problemu. Savamala jeste ruzan dogadjaj, ali moze da koristi oporavku Srbije ako vecina shvati kakva je to mutljevina koja je razotkrila neodgovornost i nesposobnost vlasti.

On je paradigma "građana" Srbije

pre 7 godina

Sad mu se dopala reč paradigma. Do juče su to bili džidipi i duing biznis. Moja prognoza: zahvaljujući ne ovakvoj opoziciji nego biračima, kakvi građani takva i vlast ali i opozicija, dobijaće sve izbore za sledećžih 30 godina.

Trifke

pre 7 godina

Pa ti si tu "politicku paradigmu za pritisak" mogao da saseces u korenu a time i "uzimanje ogromnog novca spolja za rusenje Vlade Srbije". Sve sto je trebalo uraditi jeste sprovesti brzu i efikasnu istragu, pohapsiti sve aktere tog teskog krivicnog dela, kada je na nekoliko sati suspendovana pravna drzava i kada su zloupotrebljene drzavne institucije koje su zaduzene da obezbede njeno funkcionisanje, i obezbediti tuzilastvu jake dokaze koji bi im omogucili da svi odgovorni dobiju odgovarajuce kazne propisane zakonom. Za to sto vasi protivnici koriste ovo za vase rusenje vi ste, mislim na vlast, jedini i iskljucivi krivac jer niste imali ni snage ni hrabrosti, ili necega drugog, da uradite ono sto vam je duznost i na sta ste se zakletvom obavezali kada ste dosli na vlast.

sludjen i zbunjen

pre 7 godina

G. Vucic ne spori da se tamo, muka mi vise da pomenem to ime, nesto lose desilo. Kakve veze imaju pritisci i uzimanje para spolja ako se desilo? To tako funkcionise kada se nesto nije desilo, pa se finansira atmosfera pritiska kao da jeste.Postoji i mogucnost da se desilo,kao sto kaze g. Vucic, a treba stvoriti atmosferu da nije,ili, da nije vazno, ali to se pritiska i finansira iznutra.Cemu zamena uloga?

ko je jamio

pre 7 godina

Savamala jeste udar na drzavu, ali ne udar na Vladu(Aleksandra Vucica-koji sebe personifikuje u pojam drzava-L'état c'est moi), vec direktan, krvolacan i beskrupulozn udar na PRAVNU DRZAVU I VLADAVINU PRAVA.

bucko lazmisljam

pre 7 godina

Apsolutno podrzavam i smatram da tuzilastvo jednostavno ovo MORA da resi. Sve rokovi su istekli. Nije ovo ubistvo pa se traze DNK tragovi.

Drugo sto mene interesuje zasto g-da iz EU insistiraju na relativno banalnoj stvari, koja ce biti resena, ALI NIGDE IH NEMA DA SE OGLASE KADA POJEDINE DRZAVE CLANICE EU ( MADJARSKA, SLOVENIJA ....) pa i druge gde se krecu ratni zlocinci sa KiM ala Haradinaj i njihovi tuzioci i sudovi ih oslobadjaju i pored gomile dokaza, ali problem je Sava mala gde nema zrtava, nema unakazenih, obogaljenih, ubijenih, bez svojih organa. Da li je to uptavo to poglavlje 23 koje nama tutkaju pod nos i vide nas trun u oku, a panj u njihovom nevide?
Da li to kada udjes u EU mozes da propagiras ustastvo kao Hrvatska i vazi li tu poglavlje 23?
Da li to pustas na slobodu ratne zlocince najgore vrste i niko te zato ne pita nista, jer ti si u EU?
Da li to znaci da kada udjemo u EU moze da se rusi sve sto nekom padne na pamet ( kao Sava malu) niko ga nece pitati zasto to radi vec ce dobiti podrsku?
Ljudi moji u koje i kakvo drustvo mi to trcimo? Izgleda da je jedno pravo i pravda u EU, a drugo van EU.

Miša, Bgd

pre 7 godina

Prvi put da se i ja slažem. Na kraju i oni (SNS) su rušenje romskih naselja koristili u kampanji protiv Đilasa. Naravno, ovo spolja zbog sankcija Rusiji, njima trebaju poslušni psi. Da vas podsetim kako je za vreme Tadića, Srbija među prvima podržala i sama podgla sankcije Gadafijevom "režimu"?

svani zoro u srbiji konacno *

pre 7 godina

Uz svo uvazavanje predsednika vlade on je sam kriv za nepotrebnu budalastinu koja se nije smala dogoditi na sava maloj.Ako je odmah upro prst u gradski vrh kao odgovorne onda nesto smrdi u tuzilastvu,onda oni nisu samostalni,ako je neznanje u pitanju onda drzavni tuzilac treba da podnese ostavku inace iz gliba tunjavih boljsevika i kumrovackih biltena koji su zatrovali srbiju duhom laznog slosera srbija nece krenuti putem civilizacije nikada.Sto se odgovornosti tice gradjani se pitaju sta su u momentu rusilackog orgijanje maskiranih majmuna radile policijske sluzbe rasute po gradu,nisu valjda svi u tom momentu glabali vruc burek,a tek obavestajne ale koje broje i golubove kad prolete,ukratko i sef policije i obavestajnih sluzbi da podnesu ostavke,tako barem uredne zemlje rade.

Pera

pre 7 godina

"On je ukazao na to da Srbija postaje sve snažnija, ekonomski rast je nedvosmislen, deficit nikada niži, jača i vojno i moći će sebe da zaštiti za koju godinu za razliku od ranije"
Nekako je premijer zaboravio da kaze i da Srbija postaje sve zaduzenija, sve vlade od kako smo se oslobodili od Turaka, preko Tita, Milosevica, Djindjica, Kostunice, Cvetkovica..., pa do 2012 su nas zaduzile 15.5 milijardi dolara, a od 2012 do 2016 nasa vlada nas je zaduzila za dodatnih 11.5 milijardi. (trenutni dug je oko 27 milijardi)

Kao i obicno

pre 7 godina

Ovaj definitivno misli da smo svi šuplje glave.
(SM, 11. januar 2017 18:41)

Za sad samo misli, a na prolece na izborima ce se videti da je bio u pravu.

Vesna

pre 7 godina

pa kada zna da je tako zasto HITNO ne resava tu katastrofalnu zloupotrebu vlasti, kazni one koji su to uv+cinili protivzakonito i preduzme sve za povracaj u predjasnje stanje tj odgovarajucu moralnu i materijalnu satisfakciju ostecenim licima Recimo naturalnom restitucijom, davanjem objekata na istoj lokaciji na koriscenje, odgovarajucih kvadratura Da se razumemo - samo zakonitist pa dakle- To sve dok se pravnosnazno ne zavrse postupci eksproprijacije , ako su i zapoceti. O

Gradjanin Z

pre 7 godina

Ova vlast je ista kao i prethodne, populisticka. Ali na zalost moram da priznam da dobro ravnaju finansije (konsolidacija), da li je za to zaduzen ministar, Vucic ili pritisak spolja ne znam. Pravi se odlicna osnova za zdravu ekonomiju, sto prosle vlasti nisu ni probale ili nisu znale/mogle da ucine. E sada, da spuste sivu ekonomiju na ispod 10%, uvedu u red drzavi aparat, javna preduzeca i lokalne samouprave i za 15-20 god cemo biti na nivou danasnjih zapadnih zemalja.

sdned

pre 7 godina

Ali njega je baš potpuno briga što je neko maskiran rušio noću po Beogradu, otimao ljudima telefone i pretio nasiljem?! I još više ga je briga što izvršna vlast, policija, čiji je on pretpostavljeni nije prstom mrdnula?! A najviše ga je baš briga za odgovornost krivaca!!
Ljudi, ne znam kako vi ostali - ali ja se stidim što živim u ovakvom društvu sa ovakvim premijerom.

PosmatraC

pre 7 godina

Sto mi poznata prica, cim pocnes da diras u kriminal onda je to rusenje Srbije. Ma nema veze , Srbija je te noci umrla. Te barake ste mogli preko dana sa svim potrebnim dozvolama da srusite da bi Arapima ocistili prostor, ali ne , pojave se ljudi sa fantomkama , masinama, milicija ne izlazi i .... to je opelo jedne drzave a ne rusenje premijera i njegove svite. Isto je i sa Dodikom bilo pre pola godine a onda je raspisao referendum. Pricao je da je to unistavanje Republike Srpske. Uvek je ista prica samo sto su glumci drugi.

Kobster

pre 7 godina

Mozda je sve to i tačno, da preko Savamale ruse SNS, ali bi prostim resavanjem tog slučaja i kažnjavanja odgovornih vlast izbila taj kec iz rukava rušiteljima, a građani Srbije bi dobili utisak da žive u koliko toliko pravnoj državi.

cotke

pre 7 godina

Cek pa zar nisam procitao u 2016. toj godini da g. Premijer zna pocinioce i da ce biti izvedeni pred lice pravde .. kao i da ima ime i prezime ubice pevacice ali ce objaviti kada prodju izbori ... e sad , koji izbori ... valjda to nije precizirao ...

Ma stvarno

pre 7 godina

Za mene je Savamala paradigma suspenzije pravne države u centru centra Srbije. Neka je sve što Vučić kaže tačno, ali to ni u jednoj sekundi ne opravdava nepostojanje sudskog epiloga, sa sve imenima i radnjama koje je neko preduzeo ili nije preduzeo te noći! Dragi premijeru, postoji, ipak, nešto važnije od Aleksandra Vučića - to je država Srbija!

light

pre 7 godina

On prica o podrsci i pritiscima spolja?!?

Pa on je tako dosao na vlast.

Angela Merkel je rekla Tadicu (koji nije smeo da potpisuje i da se dogovara sa Pristinom jer bi ga Toma,AV i njihovi proglasili za izdajnike i strane placenike!!!):"Ako vi necete,ima KO HOCE..." ......okrenula se i otisla...

Pa su strani mediji na dan izbora vec oko 17h cestitali Tomi pobedu...a onda je SNS formirala vladu....Bilo je to u maju 2012.,pa se svi jos dobro secamo....

Samo tako i treba za ovaj narod i nikako drugacije

pre 7 godina

Svaki politicar u drzavama gde imate opciju da izadjete i zaokruzujete imena na glasackim listicima je ogledalo naroda koji ga je glasao i glasace ga opet.

Mogu se posteni buniti koliko hoce-jednostavno ima nas vise olosa i hostaplera od postenih.

RAzlog vise zasto mladi svet u SRbiji ekspresno brzo uci strane jezike i bezi odavde.

Piki

pre 7 godina

Gospodine Aleksandre, mogli ste Savamalu da resite odmah, zar ne? Vi koji tacno znate ko je to uradio ali istina bi bila pogubna za ionaku krhku vlast koja je isla iz afere u aferu. Mogli ste odmah da pohapsite vinovnike i do sada bi sve bilo zaboravljeno. Zakljucak je da su Savamalu odradile ipak krupne zverke kojima nesto dugujete. Mada mislim da Vi inace mnogo dugujete pogresnim ljudima, samo ne svom narodu.

Miša, Bgd

pre 7 godina

Prvi put da se i ja slažem. Na kraju i oni (SNS) su rušenje romskih naselja koristili u kampanji protiv Đilasa. Naravno, ovo spolja zbog sankcija Rusiji, njima trebaju poslušni psi. Da vas podsetim kako je za vreme Tadića, Srbija među prvima podržala i sama podgla sankcije Gadafijevom "režimu"?

1€ satnica srpskih radnika

pre 7 godina

Pašćeš uskoro na izborima baš zbog rušenja u Savamali, koliko ste samo bezobrazni to je strašno.
Trebali ste odavno da odete sa vlasti ali je ovo definitivno nešto što će vas oboriti.
I dalje se sećam transparenta: "Ako im ovo prođe ja onda ne znam..."

Milinko

pre 7 godina

On nas toliko voli, a njega svi mrze. Sve zbog tamo nekog nebitnog banditskog rušenja, ignorisanja poziva policiji i pritvaranja građana u centru Beograda. Stvarno smo neki nazahvalan narod.

On je paradigma "građana" Srbije

pre 7 godina

Sad mu se dopala reč paradigma. Do juče su to bili džidipi i duing biznis. Moja prognoza: zahvaljujući ne ovakvoj opoziciji nego biračima, kakvi građani takva i vlast ali i opozicija, dobijaće sve izbore za sledećžih 30 godina.

sludjen i zbunjen

pre 7 godina

G. Vucic ne spori da se tamo, muka mi vise da pomenem to ime, nesto lose desilo. Kakve veze imaju pritisci i uzimanje para spolja ako se desilo? To tako funkcionise kada se nesto nije desilo, pa se finansira atmosfera pritiska kao da jeste.Postoji i mogucnost da se desilo,kao sto kaze g. Vucic, a treba stvoriti atmosferu da nije,ili, da nije vazno, ali to se pritiska i finansira iznutra.Cemu zamena uloga?

Brenki

pre 7 godina

Lazovcina i spiner. "Ja sam osudio, ostalo je na drzavnim organima". Pa ako je tako, sto niste smenili odgovorne i to hitno?! Sto nisu javno kritikovani? Uostalom, sto niste nasli sposobne da to hitno istraze i rese? Nisu, jer si zaposlio horde nesposobnih partijasa koje si kupio za glasove. Povredjena su najelementarnija prava garantovana ustavom! Onaj nesretni cuvar je umro dan, dva posle toga! A diploma Stefanovica, Tome, helikopter afera, stanovi onog Malog, "modelsica" u parlamentu - imate putera za izvoz. 25% birackog tela je ovo resilo, mislite o tome kad sledeci put izadjete na izbore.

Domaćin

pre 7 godina

Ko je zabranio policiji da izađe na teren? Nebojša kaže da nije on. Ej bre, ili laže ili ne znaš ko komanduje policijom! Šta god da je, više nego dovoljan razlog za ostavku u svakoj normalnoj zemlji. Prestani da spinuješ, upravo ti takvim ponašanjem rušiš državu!

Kiza

pre 7 godina

Citiram :" Savamala je postala nešto mnogo više, a to je poltiička paradigma, postala je način, metod, ime za rušenje nezavisnosti Republike Srbije. " :-O
Znaci ovako,neki ljudi koji su povezani sa nekim dogadjajima i nekom prostornom lokacijom dodju sa bagerima i sruse neku kucu.Pored toga lise nepropisno slobode par lica.Uznemireni gradjani zovu policiju a ona ne reaguje.Gradjanima otmu mobilne telefone a Premijer izjavi da su to uradili kompletni idioti :-O Posle toga izjavljuje da je u to umesana lokalna samouprava Grada Beograda :-) Nezavisno tuzilastvo radi 24/7h na slucaju al se nije pomerio od pocetka :)Na kraju autogol sa konstatacijom da je sve usmereno protiv Drzave Srbije i njenog suvereniteta i integriteta :)Ovakve govore sam kao klinac slusao na RTS1 od Diktatora Milosevica i mislio da sanjam kad ono medjutim vraca se prica kao bumerang :) Prodje mi zivot a ja se vrtim u krug sa ovim ljudima koji gradjane Srbije vide kao glasace sa koeficijentom inteligencije ravnom zecijem izmetu :)Strasno se kajem sto nisam kao mladji pobegao iz ovog ludila pa bih se sada pod stare dane smejao ovakvim izjavama iz neke uredjene drzave a ne da na svojoj kozi osecam kako propadamao sve dublje u ponor iz koga nema nazad.Srecna vam jos jedna godina sarene laze gospodo draga ...

Vidji

pre 7 godina

Nocu fantomi ruse stambene objekte(koga zanima da li su legalizovani,pa predsednik drzave nam ima nelegalnu vikendicu i nikom nista), gradjani zovu policiju koja se ne odaziva,gradjani na licu mesta maltretirani,oduzimani telefoni,umro cuvar,premijer jasno i glasno rekao da su to uradile BUDALE iz vrha gradske vlasti,policija dan danas nista nije uradila,tuzilastvo ne radi nista osim sto oslobadja Dinkica i Karica a osudjuje za dan svakog ko stane na senku Nebojsi iz Beograda... a on prica o paradigmi??? Ne sluti na dobro,nadam se sa gresim ali mi izgleda da se sve ovo nece na miran nacin zavrsiti.

Baka

pre 7 godina

..u tvoje drzavne udare i atentate ni izmisljene vise niko ne veruje. Umesto toga bolje da svatis covece ne mozes da poseljes ljude sa fantomkama, da ruse kuce u sred noci i da se pravis blesav? Pa pravis se odavno, ocigledno!

Hidrocefalus

pre 7 godina

Ocigledno je lakse 9 meseci traziti strane placenike putem konferencija za stampu nego resiti slucaj protivzakonitog rusenja, lisavanja slobode gradjana i neodazivanja policije na pozive istih. I sve to u centru prestonice!
Sjajna klima za strane investitore, koji zele pravnu sigurnost za svoj kapital.

I nije do pravosudja. Evo ekspresno su osudili NIN za povredjen ugled i cast gradjanina dr Nebojse iz Beograda, igrom slucaja ministra policije.

Trifke

pre 7 godina

Pa ti si tu "politicku paradigmu za pritisak" mogao da saseces u korenu a time i "uzimanje ogromnog novca spolja za rusenje Vlade Srbije". Sve sto je trebalo uraditi jeste sprovesti brzu i efikasnu istragu, pohapsiti sve aktere tog teskog krivicnog dela, kada je na nekoliko sati suspendovana pravna drzava i kada su zloupotrebljene drzavne institucije koje su zaduzene da obezbede njeno funkcionisanje, i obezbediti tuzilastvu jake dokaze koji bi im omogucili da svi odgovorni dobiju odgovarajuce kazne propisane zakonom. Za to sto vasi protivnici koriste ovo za vase rusenje vi ste, mislim na vlast, jedini i iskljucivi krivac jer niste imali ni snage ni hrabrosti, ili necega drugog, da uradite ono sto vam je duznost i na sta ste se zakletvom obavezali kada ste dosli na vlast.

bucko lazmisljam

pre 7 godina

Apsolutno podrzavam i smatram da tuzilastvo jednostavno ovo MORA da resi. Sve rokovi su istekli. Nije ovo ubistvo pa se traze DNK tragovi.

Drugo sto mene interesuje zasto g-da iz EU insistiraju na relativno banalnoj stvari, koja ce biti resena, ALI NIGDE IH NEMA DA SE OGLASE KADA POJEDINE DRZAVE CLANICE EU ( MADJARSKA, SLOVENIJA ....) pa i druge gde se krecu ratni zlocinci sa KiM ala Haradinaj i njihovi tuzioci i sudovi ih oslobadjaju i pored gomile dokaza, ali problem je Sava mala gde nema zrtava, nema unakazenih, obogaljenih, ubijenih, bez svojih organa. Da li je to uptavo to poglavlje 23 koje nama tutkaju pod nos i vide nas trun u oku, a panj u njihovom nevide?
Da li to kada udjes u EU mozes da propagiras ustastvo kao Hrvatska i vazi li tu poglavlje 23?
Da li to pustas na slobodu ratne zlocince najgore vrste i niko te zato ne pita nista, jer ti si u EU?
Da li to znaci da kada udjemo u EU moze da se rusi sve sto nekom padne na pamet ( kao Sava malu) niko ga nece pitati zasto to radi vec ce dobiti podrsku?
Ljudi moji u koje i kakvo drustvo mi to trcimo? Izgleda da je jedno pravo i pravda u EU, a drugo van EU.

Ime BG

pre 7 godina

Zastrasujuce je sto svaka naprednjacka afera izaziva smrt gradjana. Helikopter, poplave, savamala, ambasada u egiptu, ledeni dani pre koju godinu kad nije bilo goriva za mehanizaciju...
Odgovornih nikada!
Savamala jeste paradigma jer je dobro dokumentovana i sto je suspendovana pravna drzava. Zato moraju biti sankcionisani pocinioci i nalogodavci. Samo tada ce ova drzava biti zaista jaka.

mile neimar

pre 7 godina

Još jedna neistina se provlači. Rušeni su i legalni objekti! To ovaj čin čini još gorim od predstavljenog. Ma kako ružni bili ti objekti, vlasnici su imali pravosnažna rešenja o legalizaciji - zbog toga se i išlo u tu "akciju", a ne zbog nelegalnih za koje je postojao osnov da se legalnim putem poruše i uklone. Znači, u Srbiji može da dođe ekipica, da pohapsi prisutne i nekom sruši kuću na ime Boga. Priča ide još dalje... Katastar (RGZ) je brzopotezno obrisao sve upise na katastarskoj parceli br. 450/1 (3.444m2), katastarska opština Savski venac i ono se sada vodi kao "ostalo veštački stvoreno neplodno zemljište", kao da tu nikad ništa nije bilo. Neko je veoma brzo, i verovatno takođe noću, mimo zakonske procedure, "sredio katastar". Sve zabeležbe (čitaj: procesi oštećenih) su zvrćkani u zabeležbu "propisanu zakonom". Ko se razume, neka sam pogleda putem aplikacija GeoSrbija i KnWeb. Znači, može i da se updane u katastar i "ima da te nema", ako to neko hoće.

Zare

pre 7 godina

Savamala je paradigma za Beograd na vodi a to je jedna od najvećih afera istoriji ove države od strane neke vlasti. Radi se o poslu koji nekim misterioznim arapima donosi tj. doneće milijarde evra uz obimna ulaganja državnih para. Premijer je lično umešan u celu stvar i zbog toga je ovo pitanje toliko kontroverzno i osetljivo. Sačekaćemo neku drugu vlast da utvrdimo jednom o čemu se tu sve radi. Bojim se da ćemo se načekati.

gradjanin X

pre 7 godina

Ako vlast napadaju oni kojima ne odgovara jaka vlada, onda vlada mora da pokaze da je zaista jaka. To znaci da treba da budu smenjeni svi oni koji do sada nisu mogli ili smeli da obelodane pozadinu dogadjaja u Savamali. Ako vodja nije u stanju da ih smeni, onda on treba da ide. Non-stop kuknjava i optuzivanje nekih anonimusa je pogresan put, bez sadrzaja i logike. Ako vodja to ne vidi, onda treba da da ostavku jer nije dorastao problemu. Savamala jeste ruzan dogadjaj, ali moze da koristi oporavku Srbije ako vecina shvati kakva je to mutljevina koja je razotkrila neodgovornost i nesposobnost vlasti.

SultanOsman

pre 7 godina

Kakva notorna laz i bezobrazluk. A pravo pitanje za premijera je odakle on uzima novac? Odakle njegovoj porodici tolike nekretnine? Odakle im pare da finansiraju kampanje SNS od nastanka do danas, odakle im pare za botove, od koga uzimaju pare pomoc polavljenima i hrani i smestaju za migrante pa to onda predstavljaju kao nekakvu veliku zaslugu premijera i njegove stranke, od koga uzimaju poklone u avionima i kamionima pa to predstavljaju kao svoju zaslugu, za koga usvajaju specijalne zakone koji im dozvoljavaju da porodicnim prijateljima premijera prodaju centar grada na 100 godina bez konkursa. Kako vas nije sramota da ljude koji su ustali da odbrane pravnu drzavu nazivate izdajnicima i placenicima dok i terese Srbije i celog jednog naroda poistovrcujete s interesom jednog pojedinca koji je sisao s uma?

vec vidjeno do besvesti

pre 7 godina

Klasicna viktimizacija umesto preuzimanja odgovornosti. Infantilno i nedopustivo. Pravne institucije koje rade selektivno su autonegirane bas kao i sve sto je za svrhu svog postojanja imalo odrzavanje na vlasti i akumulaciju novcane dobiti...

ko je jamio

pre 7 godina

Savamala jeste udar na drzavu, ali ne udar na Vladu(Aleksandra Vucica-koji sebe personifikuje u pojam drzava-L'état c'est moi), vec direktan, krvolacan i beskrupulozn udar na PRAVNU DRZAVU I VLADAVINU PRAVA.

Gradjanin Z

pre 7 godina

Ova vlast je ista kao i prethodne, populisticka. Ali na zalost moram da priznam da dobro ravnaju finansije (konsolidacija), da li je za to zaduzen ministar, Vucic ili pritisak spolja ne znam. Pravi se odlicna osnova za zdravu ekonomiju, sto prosle vlasti nisu ni probale ili nisu znale/mogle da ucine. E sada, da spuste sivu ekonomiju na ispod 10%, uvedu u red drzavi aparat, javna preduzeca i lokalne samouprave i za 15-20 god cemo biti na nivou danasnjih zapadnih zemalja.

Pera

pre 7 godina

"On je ukazao na to da Srbija postaje sve snažnija, ekonomski rast je nedvosmislen, deficit nikada niži, jača i vojno i moći će sebe da zaštiti za koju godinu za razliku od ranije"
Nekako je premijer zaboravio da kaze i da Srbija postaje sve zaduzenija, sve vlade od kako smo se oslobodili od Turaka, preko Tita, Milosevica, Djindjica, Kostunice, Cvetkovica..., pa do 2012 su nas zaduzile 15.5 milijardi dolara, a od 2012 do 2016 nasa vlada nas je zaduzila za dodatnih 11.5 milijardi. (trenutni dug je oko 27 milijardi)

Vesna

pre 7 godina

pa kada zna da je tako zasto HITNO ne resava tu katastrofalnu zloupotrebu vlasti, kazni one koji su to uv+cinili protivzakonito i preduzme sve za povracaj u predjasnje stanje tj odgovarajucu moralnu i materijalnu satisfakciju ostecenim licima Recimo naturalnom restitucijom, davanjem objekata na istoj lokaciji na koriscenje, odgovarajucih kvadratura Da se razumemo - samo zakonitist pa dakle- To sve dok se pravnosnazno ne zavrse postupci eksproprijacije , ako su i zapoceti. O

svani zoro u srbiji konacno *

pre 7 godina

Uz svo uvazavanje predsednika vlade on je sam kriv za nepotrebnu budalastinu koja se nije smala dogoditi na sava maloj.Ako je odmah upro prst u gradski vrh kao odgovorne onda nesto smrdi u tuzilastvu,onda oni nisu samostalni,ako je neznanje u pitanju onda drzavni tuzilac treba da podnese ostavku inace iz gliba tunjavih boljsevika i kumrovackih biltena koji su zatrovali srbiju duhom laznog slosera srbija nece krenuti putem civilizacije nikada.Sto se odgovornosti tice gradjani se pitaju sta su u momentu rusilackog orgijanje maskiranih majmuna radile policijske sluzbe rasute po gradu,nisu valjda svi u tom momentu glabali vruc burek,a tek obavestajne ale koje broje i golubove kad prolete,ukratko i sef policije i obavestajnih sluzbi da podnesu ostavke,tako barem uredne zemlje rade.

Kao i obicno

pre 7 godina

Ovaj definitivno misli da smo svi šuplje glave.
(SM, 11. januar 2017 18:41)

Za sad samo misli, a na prolece na izborima ce se videti da je bio u pravu.