Subota, 10.12.2016.

18:31

Učenik ošamario nastavnicu, ministar upozorava

Ministar prosvete Mladen Šarčević pružio je podršku nastavnici Vesni Radić iz Tehničke škole u Mladenovcu, koju je za katedrom ošamario šesnaestogodišnji učenik

Izvor: Tanjug

Uèenik ošamario nastavnicu, ministar upozorava IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

Bobi

pre 7 godina

Ja bih to olako rešio.
Ošamario si učiteljicu? Odlično. 6 meseci čistiš hodnike po školama i toalete.
Ako nećeš, ispis, pa neka druga škola vidi da li će te primiti.
Društveno koristan rad je majka. Celu srbiju bih očistio i izgradio, jer ima puno besposlenh i besnih.

Binasr

pre 7 godina

Bolesno. Treba uzeti za primer novije verzije ZOBS-a i njegove drakonske kazne sa minimalnim iznosom od 5000 din. Krsenje propisa i primena kaznenih mera je dala odlicne rezultate u ovoj oblasti, verujem da bi nesto slicno a u najmanju ruku slicno dalo odlicne rezultate i u ovakvim slucajevima. Mi smo definitivno nacija kojoj treba debelo prevspitavanje. Neverovatno da nismo u stanju da ispostujemo ni minimum etickih standarda. Ako je taj ucenik vec necim uvredjen, postoje mehanizmi za utvrdjivanje pojrdinacne krivice i sankcionisanja krivaca, a ako se ovome ne stane na put primer ovakvog ponasanja ce postati podrazumevan.

Чигирибаубау

pre 7 godina

16-о годишњи ученик?Погрешно.Тај који се усуди на овакав поступак ниј ништа друго него најобичнија битанга и вуцибатина!Само затвор.!

aaa

pre 7 godina

@ " (drekavac, 10. decembar 2016 22:00)"
Ako je i bilo nekih gresaka u radu osamdesetih a verovatno i jeste , nije ih bilo u meri u kojoj ih ima danas.Tacnije danas ih ima toliko da je veliko pitanje ima li sta dobro..Uporedi samo kvalitet "proizvoda" tadasnjeg prosvetnog sistema u odnosu na ovo danas.

roditelj

pre 7 godina

Sve to krece od roditelja i iz osnovne skole. Skoro na roditeljskom u 5. osnovne, dve mame se zalile sto im deca nemaju 5 iz istorije, svaka nasla neki "razlog", a razredna odmah rekla kako ce da razgovara sa istoricarkom, umesto da poruci kako djaci treba da uce.

Diego

pre 7 godina

Школа није смела да му дозволи исписивање из школе до окончања дисциплонског поступка. То би требало законски регулисати или бар статутом школе...

rade

pre 7 godina

dok smo mi isli u skolu, ovako nesto se nikad nije desilo, prosto jer bi roditelji tog ucenika ua njegovo ucinjeno delo odgovarali. Kada bi se to vratilo danas, da roditelji imaju odgovornost za ucinjena dela svoje maloletne dece, da vidis kako bi vodili racuna o svojoj deci da se ovakve stvari ne desavaju. Drugo skola je previse meka prema deci, deci su data velika prava, tako da su profesorima vezane ruke Profesor vrlo lako moze da bude optuzen za sve sto deci padne napamet, a da je to izmisljeno, deci se mnogo veruje. Konkretno u ovom slucaju ovaj profesor nije mogao da reaguje da se fizicki brani od fizickog napada, jer bi on ustvari bio za to optuzen, nesto se mora u prosveti menjati

vuk

pre 7 godina

To se lako resava.Roditelju kazna od 200 000 koja ide osamarenom profesoru a huligana u posebno odeljenje u vojnu gimnaziju jedno godinu dana.Pa kad iskopa kilometar rovova,oljusti tonu krompira,strazari celu noc po kisi ima da bude ko mala maca.

jurist

pre 7 godina

Ako postoji ozbiljna politička volja nema problema u društvu koji ne može da se reši.Nedisciplina učenika je opšte poznata stvar.Moja supruga je bila prosvetni radnik i odlično znam od nje i njenih kolega kakvo je stanje u obrazovanju.Do sada Ministarstvo obrazovanja je bilo na strani učenika te je učenicima tolerisano nasilničko ponašanje prema svojim profesorima.Ovo je poraz tzv.pepsi službi po školama i ministarstvu(pedagozi,psiholozi).Treba roditelji da snose teže sankcije za ponašanje svoje dece.Deca su slika i prilika svojih roditelja.Deca se ponašaju po matrici svojih roditelja.

Fruit of the loom

pre 7 godina

Privatna tužba sa zahtevom za odštetu.
Apsolutno podržavam nastavnika u ovom slučaju. Da potrebna je revizija obrazovanja -potrebna. Učenici ne bi trebalo da se plaše nastavnika -trebalo bi da ih poštuju. Ne to nema veze sa primanjima-primanja su druga tema koja je takodje opravdana. Nikada nisam razumeo potrebu za verbalim ispitivanjem -smatram da je ovo stresan proces , a ako je ideja da osoba stvori samopouzdanje i da izrazi svoje misljenje - ne slažem se da je ovo najbolja metoda...

SveNekiSlepci

pre 7 godina

Direktor je trebao da dođe i utvrdi da li je stvarno učenik udario nastavnicu. Zatim da pozove policiju, ovi da pošalju interventnu jedinicu u školu i da ga uhapse kao najgoreg kriminalca (bacanje na pod sa čizmom na vratu, vezivanje lisicama i ubacivanje u maricu). Tako se šalje poruka ostalima da nema zezanja. Posle neka ga pokupe roditelji iz bajboka.

cpt

pre 7 godina

Za ovakve slucajeve su krivi svi, drzava, roditelji, meki profesori.. Nazalost, ljudska rasa se ne moze kontrolisati bez sile i strogoce, a mi smo umislili da je demokratija sloboda da te neko gazi..

Ivan78bg

pre 7 godina

@nastavnik
Ovaj retard od 16 god koji je osamario nastavnicu i vi koji ste za fizicko kaznjavanje dece u skolama ste isti.A tek roditelji koji bi navodno nekada dali jos jednu "porciju" batina svoj deci su bili posebna prica.Uostalom lepu ste nam zemlju ostavili,hvala vam.

Mare

pre 7 godina

Pa ako se ispisao, nije se preselio u drugu državu?!
Vrlo loš zakon koji dozvoljava da se jednim običnim ispisivanjem iz škole izbegnu sve sankcije.

Jordan

pre 7 godina

U glavnom nikada deca nisu kriva nego odrasli. Kako ga vaspitas tako ce biti. Znaci roditelji su ti koji su najvise odgovorni. Predpostavljam da je vecina dece normalno vaspitano. U svakom slucaju trepa pravosudje i policija da reaguju i da sprovedu zakon kada je upitanju nasilje na bilo koju osobu.

Dag Kristi

pre 7 godina

Ne tako davno,uciteljica nam je cupala zulufe,slabo i osamarila,zveknula knjigom po glavi...Nakon toga,ako kuci spomenemo to roditeljima,dobijemo jos zesce batine,jer je uciteljica uvek u pravu...Drago mi je sto sam odrastao u tom vremenu,i zelim da se vrati to vreme...

Milan

pre 7 godina

Kolko ja shvatam kod nas je lakse silovati,pljackati,ubiti nekog nego biti normalan.Citam kako radnici ogule svoju banku za milion eura i dobiju samo par godina zatvora max 10,pa stvarno gde mi zivimo.

Nindza

pre 7 godina

Kao i uvek, pogresno tumacimo zakone sa zapada. Naime, tamo maloletnik dobije deset godina, dok ne bude punoletan bude u domu, posle ide u zatvor ostatak! Ne mozes da povredis nekog ili ubijes a da ne budes kaznjen! I sta i da uhapse roditelje, skot ce i dalje da bije i ubija. Nigde nema da ako si maloletan zakon ne vazi, samo u Srbiji.
Postojali su nasilnici u mojoj skoli, posle postali i kriminalci, ali nisu ni razmisljali o udaranju nastavnika! Oni su jednostavno birali svoj "los" put, i skola i ocena im i nisu bili bitni, ali nisu sprecavali druge da zive svoj zivot.
Ovo danas je cista bolest i poremecenost. Pa ovaj nece biti ni kriminalac jer je glup. Zamisli da ga posalju sad u Mitrovicu, i da kaze da je u zatvoru jer je nokautirao profesorku zbog ocene. Pa otkinuli bi ga.

ZZMZ

pre 7 godina

Pre nekih 10tak godina u Somboru su pretukli nastavnika istorije. Otac čiji sin je dobio jedinicu (ako se dobro sećam), zajedno sa svojim kolegom, nasred škole odlučio da popravljaju ocenu svome bilmezu.
Pričalo se o tome, pisalo, a kada se slegla prašina ceo slučaj je gurnut pod tepih...
Samo se nadam da se i ovaj slučaj neće procesuirati u stilu "Znaš li ti čiji je to sin". Čim se klinac u startu sam ispisao da bi se izbeglo izbacivanje iz škole, već je jasno da su veze povučene i advokati zasukali rukave...

Ljiljana

pre 7 godina

Kad se setim kako smo se tresli pred domarom i tetkicom! A nastavnici i profesori autoritet, ni u snu nam ne bi palo na pamet da se zalimo roditeljima.

bole

pre 7 godina

Neka se uvede padanje razreda zbog ocene iz vladanja. Granični slučajevi će se potruditi i dobiti prelaznu ocenu. Za one koji ne mogu da poprave vladanje mora socijalna služba da preuzme odgovornost pošto roditelji nisu u stanju. Svi smo se mi rodili nevaspitani, roditelji su ti koji nas vaspitaju, ako oni zakažu, država preuzima, tj. kada bi imali normalnu državu.

drekavac

pre 7 godina

Cini se da idemo iz krajnosti u krajnost. Tokom 80-ih su nastavnici bili bozanstva. Taman posla da se neko prituzi na njihov rad roditeljima-palo bi ribanje i kazne. Njihova besprekornost bila je neoboriva pretpostavka. Sada kada vratim film vidim kakve su katastrofalne greske pravili u svom radu, pre svega pedagoske. Sa druge strane, danas imamo sasvim drugu krajnost - profesori su ponizeni i obezvredjeni, ucenici nemaju postovanja prema njima. Svakako da je prebijanje profesora nedopustivo, ali secam se mojih profesora koji su inspirisali takve misli, iako je fizicki napad na profesora u moje vreme bio nepojmljiv, cak i za one koji su vazili za "zestoke momke". Vec neko vreme smatram da je najbolje resenje uvesti konstantan video nadzor i audio snimanje svakog casa, kako bi disciplina ucenika, ali i nacin rada nastavnika bili uvek vidljivi i dokumentovani

nastavnik

pre 7 godina

Radim sa studentim i na jednoj pauzi par studenata zeli da porazgovara o mojim iskustvima sa srednjom skolom. Naravno, posto sam predstavnik starije generacije, postojali su nastavnici koji su batine koristili kao vaspitni metod. To je njima bilo veoma cudno i pitali su sta na to kazu roditelji. Odgovor za sve Vas.... niko nije ni smeo da kaze da je dobio batine jer bi ga cekala jos jedna porcija batina ali od roditelja.

Revoltiran

pre 7 godina

Nemojte vise da menjate Zakone jer svaki put samo gore napravite... Dosta bre vise. Primenjujte ove koje vec imamo i koji su 100x menjani kako bi se radnici obespravili i red bi bio da stanete vise poslusnici i izdajnici jedni!
(Nikola, 10. decembar 2016 20:37)

Pokondireni narode nemoj vise da lupas samare uciteljicama i da se vadis na politicare...

pipi

pre 7 godina

Koju "poruku" salje drzava ako je ovo za preksajnu prijavu ? Preksajna je za nekoga ko ukrade kesicu bombona a ovo je za krivicnu. Da je nastavnica osamarila ucenika bila bi krivicna I odmah bi otkaz dobila.

Student

pre 7 godina

Da se napise ime i prezime ucenika a ne samo te jadne nastavnice! Ovako ce svi da znaju ko je ona, jos vise ce zena da ispasta zbog toga. Da se zna ko je to uradio a ne samo da se stite i prezasticuju deca koja su nevaspitana i nasilna!

HAN SOLO

pre 7 godina

Služenje vojnog roka kao nekada,godinu dana van svog mesta stanovanja. Samo u uniformi,civilno odelo može kada sve prođe i krene kući posle odsluženja vojske. Ustajanje u 5h i ostalo zezanje. U grad može kada zasluži i to jednom nedeljno. Da svaki put pozdravi svakog oficira. Kada se nauče poštovanju,biće i nekog čoveka od njih. Ovako su pusti i besni.

Marko

pre 7 godina

Pre neki da bi presuda za devojku koja je suzavcem napala policajca ,dobila neku uslovnu kaznu, sta ocekivati od ovog slucaja pa udario je samo nastavnicu. Jadna zemlja.

Radapciger

pre 7 godina

Ok, ovo je napad. Ispisao se? Super. Ostaje jos da se resi problem krivicne odgovornosti. Neka se dogovori sa roditeljima ko ce zbog ovoga na robiju.

lool

pre 7 godina

Nisam smeo da prodjem pored starijeg coveka,a da ne kazem dobar dan.Ovo nisam mogao ni da zamislim u svojoj glavi.Pricajte vi sta god hocete ali batina je iz raja izasla!

Profesor

pre 7 godina

Kao profesor u jednoj srednjoj skoli mogu samo da kazem da je ovo neoprostivo. A neoprostivo je i to sto cinjenica da se "djak" ispisao iz skole sprecava svako dalje zakonsko delanje. O roditeljima koji svoje dete "spasavaju" ispisivanjem iz skole mogu da kazem da i njih cekaju batine tog istog "deteta". Podrska koleginici!

Konj svetog Marka

pre 7 godina

pa nije otisao iz Srbije da ga ne privede policija za nasilje, i posaljesudiji za maloletnike. postojje popravni domovi za takve siledzije.

nada22

pre 7 godina

Pa šta ako se ispisao iz škole? Ime i adresa su poznati. Ne mogu da verujem da je ZA NASILJE (bez obzira prema kome) potreban novi zakon (na kome se radi?)!!!
Naravno da treba da se kazni i ON I NJEGOVI RODITELJI.

ray

pre 7 godina

Kazne za ucenike nasilnike su suvise blage. Profesori ne mogu da imaju autoritet ako nisu zasticeni u toku casa. Za takve slucajeve treba isterivati oz skole,i zatim u drugoj krenuti ponovo od 1. razreda,a ne samo nastaviti odakle je stao. Ako je prekrsaj u 1. razredu,onda ih vratiti u 7. razred. U slucaju ponovljenog nasilnickog ponasanja,dom ili zabrana daljeg skolovanja.

munze

pre 7 godina

ovo je krivično delo, pa valjda postoje neki zakoni za fizičko maltretiranje i zlostavljanje. momka u pritvor, pa onda sudski proces, obavezan društveno korisni rad, a roditelje po džepu...

Nikola

pre 7 godina

Nemojte vise da menjate Zakone jer svaki put samo gore napravite... Dosta bre vise. Primenjujte ove koje vec imamo i koji su 100x menjani kako bi se radnici obespravili i red bi bio da stanete vise poslusnici i izdajnici jedni!

Marko

pre 7 godina

Nije htela zena da mu pokloni dvojku pa je osamario. Ovo je slika i prilika danasnje omladine.Prosveta je dotakla dno. Gore nam je nego 90-ih. Danasnja omladina nema postovanje prema starijima. Postajemo iskompleksirana nacija , puna mrznje i bez buducnosti. Najveca tragedija jedne zemlje je kad joj oduzmes kvalitetno obrazovanje i zdravstvo.

Car

pre 7 godina

Onemogućiti upis u bilo koju drugu školu, naravno posle zabraniti upis na bilo koji fakultet ili višu školu. Da ostane samo sa osnovnom školom i da radi najgore poslove, tipa da uđe u neku stranku i posle postane poslanik. Za to nisu potrebne nikakve kvalifikacije.

Meister Jakob

pre 7 godina

Dok sam ja prije puno godina išao u školu bio sam jako problematičan klinac, huligan i maloljetni delinkvent, zajedno sa sinom jedne vaše političarke, danas smo obojica fina gospoda u godinama.
Ali kad bi nas nastavnica izbacila sa sata i/ili poslala direktoru škole na raport mi smo to bez pogovora poslušali, nije nam bilo ni na kraj pameti da joj proturiječimo, a kamo li da je udarimo, pa to je bilo apsolutno nezamislivo!

Gaga

pre 7 godina

Ispisao se iz škole i nikom ništa?! Pa nije škola ulica, pa se preparkiraš. Da je lekar u pitanju sad bi se pisalo o napadu, ugrožavanju bezbednosti... Ministre, zašta ti primaš platu?

Minja

pre 7 godina

I umesto da ga spakuju u popravni dom on ce tako da menja skole i na kraju ce da se zaposli u drzavnoj sluzbi gde nece nista da radi, a u slobodno vreme ce da tuce neku jadnicu koju odabere za suprugu.

Ada

pre 7 godina

Nažalost, sve više gajimo bahate, razmažene, raspuštene, vaspitno zapuštene generacije, sve pod plaštom neoliberalizma, kod nas shvaćenog: imam prava - nemam obaveze. Prosvetni radnici treba da dobiju ststus službenog lica, te bi se i napad na njih morao tako tretirati. Srednjoškolsko obrazovanje nije obavezno i ko se ne pridržava pravila, mora bi snositi sankcije, kako učenik, tako i roditelj/staratelj. Prestupništvo se mora kažnjavati, ali...
Naša deca imaju primere u odraslima i po tom šablonu se i ponašaju. Zbog naše nebrige, imamo drugu krajnost gde drugačiji izuzetci prolaze nezapaženo http://www.021.rs/story/Info/Srbija/151052/Ucenici-iz-Srbije-doneli-sest-medalja-sa-naucne-olimpijade.html

Minja

pre 7 godina

I umesto da ga spakuju u popravni dom on ce tako da menja skole i na kraju ce da se zaposli u drzavnoj sluzbi gde nece nista da radi, a u slobodno vreme ce da tuce neku jadnicu koju odabere za suprugu.

Profesor

pre 7 godina

Kao profesor u jednoj srednjoj skoli mogu samo da kazem da je ovo neoprostivo. A neoprostivo je i to sto cinjenica da se "djak" ispisao iz skole sprecava svako dalje zakonsko delanje. O roditeljima koji svoje dete "spasavaju" ispisivanjem iz skole mogu da kazem da i njih cekaju batine tog istog "deteta". Podrska koleginici!

nada22

pre 7 godina

Pa šta ako se ispisao iz škole? Ime i adresa su poznati. Ne mogu da verujem da je ZA NASILJE (bez obzira prema kome) potreban novi zakon (na kome se radi?)!!!
Naravno da treba da se kazni i ON I NJEGOVI RODITELJI.

Marko

pre 7 godina

Nije htela zena da mu pokloni dvojku pa je osamario. Ovo je slika i prilika danasnje omladine.Prosveta je dotakla dno. Gore nam je nego 90-ih. Danasnja omladina nema postovanje prema starijima. Postajemo iskompleksirana nacija , puna mrznje i bez buducnosti. Najveca tragedija jedne zemlje je kad joj oduzmes kvalitetno obrazovanje i zdravstvo.

Student

pre 7 godina

Da se napise ime i prezime ucenika a ne samo te jadne nastavnice! Ovako ce svi da znaju ko je ona, jos vise ce zena da ispasta zbog toga. Da se zna ko je to uradio a ne samo da se stite i prezasticuju deca koja su nevaspitana i nasilna!

Gaga

pre 7 godina

Ispisao se iz škole i nikom ništa?! Pa nije škola ulica, pa se preparkiraš. Da je lekar u pitanju sad bi se pisalo o napadu, ugrožavanju bezbednosti... Ministre, zašta ti primaš platu?

Car

pre 7 godina

Onemogućiti upis u bilo koju drugu školu, naravno posle zabraniti upis na bilo koji fakultet ili višu školu. Da ostane samo sa osnovnom školom i da radi najgore poslove, tipa da uđe u neku stranku i posle postane poslanik. Za to nisu potrebne nikakve kvalifikacije.

lool

pre 7 godina

Nisam smeo da prodjem pored starijeg coveka,a da ne kazem dobar dan.Ovo nisam mogao ni da zamislim u svojoj glavi.Pricajte vi sta god hocete ali batina je iz raja izasla!

nastavnik

pre 7 godina

Radim sa studentim i na jednoj pauzi par studenata zeli da porazgovara o mojim iskustvima sa srednjom skolom. Naravno, posto sam predstavnik starije generacije, postojali su nastavnici koji su batine koristili kao vaspitni metod. To je njima bilo veoma cudno i pitali su sta na to kazu roditelji. Odgovor za sve Vas.... niko nije ni smeo da kaze da je dobio batine jer bi ga cekala jos jedna porcija batina ali od roditelja.

Ljiljana

pre 7 godina

Kad se setim kako smo se tresli pred domarom i tetkicom! A nastavnici i profesori autoritet, ni u snu nam ne bi palo na pamet da se zalimo roditeljima.

Konj svetog Marka

pre 7 godina

pa nije otisao iz Srbije da ga ne privede policija za nasilje, i posaljesudiji za maloletnike. postojje popravni domovi za takve siledzije.

Radapciger

pre 7 godina

Ok, ovo je napad. Ispisao se? Super. Ostaje jos da se resi problem krivicne odgovornosti. Neka se dogovori sa roditeljima ko ce zbog ovoga na robiju.

Meister Jakob

pre 7 godina

Dok sam ja prije puno godina išao u školu bio sam jako problematičan klinac, huligan i maloljetni delinkvent, zajedno sa sinom jedne vaše političarke, danas smo obojica fina gospoda u godinama.
Ali kad bi nas nastavnica izbacila sa sata i/ili poslala direktoru škole na raport mi smo to bez pogovora poslušali, nije nam bilo ni na kraj pameti da joj proturiječimo, a kamo li da je udarimo, pa to je bilo apsolutno nezamislivo!

bole

pre 7 godina

Neka se uvede padanje razreda zbog ocene iz vladanja. Granični slučajevi će se potruditi i dobiti prelaznu ocenu. Za one koji ne mogu da poprave vladanje mora socijalna služba da preuzme odgovornost pošto roditelji nisu u stanju. Svi smo se mi rodili nevaspitani, roditelji su ti koji nas vaspitaju, ako oni zakažu, država preuzima, tj. kada bi imali normalnu državu.

munze

pre 7 godina

ovo je krivično delo, pa valjda postoje neki zakoni za fizičko maltretiranje i zlostavljanje. momka u pritvor, pa onda sudski proces, obavezan društveno korisni rad, a roditelje po džepu...

Ada

pre 7 godina

Nažalost, sve više gajimo bahate, razmažene, raspuštene, vaspitno zapuštene generacije, sve pod plaštom neoliberalizma, kod nas shvaćenog: imam prava - nemam obaveze. Prosvetni radnici treba da dobiju ststus službenog lica, te bi se i napad na njih morao tako tretirati. Srednjoškolsko obrazovanje nije obavezno i ko se ne pridržava pravila, mora bi snositi sankcije, kako učenik, tako i roditelj/staratelj. Prestupništvo se mora kažnjavati, ali...
Naša deca imaju primere u odraslima i po tom šablonu se i ponašaju. Zbog naše nebrige, imamo drugu krajnost gde drugačiji izuzetci prolaze nezapaženo http://www.021.rs/story/Info/Srbija/151052/Ucenici-iz-Srbije-doneli-sest-medalja-sa-naucne-olimpijade.html

ray

pre 7 godina

Kazne za ucenike nasilnike su suvise blage. Profesori ne mogu da imaju autoritet ako nisu zasticeni u toku casa. Za takve slucajeve treba isterivati oz skole,i zatim u drugoj krenuti ponovo od 1. razreda,a ne samo nastaviti odakle je stao. Ako je prekrsaj u 1. razredu,onda ih vratiti u 7. razred. U slucaju ponovljenog nasilnickog ponasanja,dom ili zabrana daljeg skolovanja.

Nikola

pre 7 godina

Nemojte vise da menjate Zakone jer svaki put samo gore napravite... Dosta bre vise. Primenjujte ove koje vec imamo i koji su 100x menjani kako bi se radnici obespravili i red bi bio da stanete vise poslusnici i izdajnici jedni!

pipi

pre 7 godina

Koju "poruku" salje drzava ako je ovo za preksajnu prijavu ? Preksajna je za nekoga ko ukrade kesicu bombona a ovo je za krivicnu. Da je nastavnica osamarila ucenika bila bi krivicna I odmah bi otkaz dobila.

Revoltiran

pre 7 godina

Nemojte vise da menjate Zakone jer svaki put samo gore napravite... Dosta bre vise. Primenjujte ove koje vec imamo i koji su 100x menjani kako bi se radnici obespravili i red bi bio da stanete vise poslusnici i izdajnici jedni!
(Nikola, 10. decembar 2016 20:37)

Pokondireni narode nemoj vise da lupas samare uciteljicama i da se vadis na politicare...

drekavac

pre 7 godina

Cini se da idemo iz krajnosti u krajnost. Tokom 80-ih su nastavnici bili bozanstva. Taman posla da se neko prituzi na njihov rad roditeljima-palo bi ribanje i kazne. Njihova besprekornost bila je neoboriva pretpostavka. Sada kada vratim film vidim kakve su katastrofalne greske pravili u svom radu, pre svega pedagoske. Sa druge strane, danas imamo sasvim drugu krajnost - profesori su ponizeni i obezvredjeni, ucenici nemaju postovanja prema njima. Svakako da je prebijanje profesora nedopustivo, ali secam se mojih profesora koji su inspirisali takve misli, iako je fizicki napad na profesora u moje vreme bio nepojmljiv, cak i za one koji su vazili za "zestoke momke". Vec neko vreme smatram da je najbolje resenje uvesti konstantan video nadzor i audio snimanje svakog casa, kako bi disciplina ucenika, ali i nacin rada nastavnika bili uvek vidljivi i dokumentovani

HAN SOLO

pre 7 godina

Služenje vojnog roka kao nekada,godinu dana van svog mesta stanovanja. Samo u uniformi,civilno odelo može kada sve prođe i krene kući posle odsluženja vojske. Ustajanje u 5h i ostalo zezanje. U grad može kada zasluži i to jednom nedeljno. Da svaki put pozdravi svakog oficira. Kada se nauče poštovanju,biće i nekog čoveka od njih. Ovako su pusti i besni.

Marko

pre 7 godina

Pre neki da bi presuda za devojku koja je suzavcem napala policajca ,dobila neku uslovnu kaznu, sta ocekivati od ovog slucaja pa udario je samo nastavnicu. Jadna zemlja.

Bobi

pre 7 godina

Ja bih to olako rešio.
Ošamario si učiteljicu? Odlično. 6 meseci čistiš hodnike po školama i toalete.
Ako nećeš, ispis, pa neka druga škola vidi da li će te primiti.
Društveno koristan rad je majka. Celu srbiju bih očistio i izgradio, jer ima puno besposlenh i besnih.

roditelj

pre 7 godina

Sve to krece od roditelja i iz osnovne skole. Skoro na roditeljskom u 5. osnovne, dve mame se zalile sto im deca nemaju 5 iz istorije, svaka nasla neki "razlog", a razredna odmah rekla kako ce da razgovara sa istoricarkom, umesto da poruci kako djaci treba da uce.

Чигирибаубау

pre 7 godina

16-о годишњи ученик?Погрешно.Тај који се усуди на овакав поступак ниј ништа друго него најобичнија битанга и вуцибатина!Само затвор.!

Diego

pre 7 godina

Школа није смела да му дозволи исписивање из школе до окончања дисциплонског поступка. То би требало законски регулисати или бар статутом школе...

rade

pre 7 godina

dok smo mi isli u skolu, ovako nesto se nikad nije desilo, prosto jer bi roditelji tog ucenika ua njegovo ucinjeno delo odgovarali. Kada bi se to vratilo danas, da roditelji imaju odgovornost za ucinjena dela svoje maloletne dece, da vidis kako bi vodili racuna o svojoj deci da se ovakve stvari ne desavaju. Drugo skola je previse meka prema deci, deci su data velika prava, tako da su profesorima vezane ruke Profesor vrlo lako moze da bude optuzen za sve sto deci padne napamet, a da je to izmisljeno, deci se mnogo veruje. Konkretno u ovom slucaju ovaj profesor nije mogao da reaguje da se fizicki brani od fizickog napada, jer bi on ustvari bio za to optuzen, nesto se mora u prosveti menjati

vuk

pre 7 godina

To se lako resava.Roditelju kazna od 200 000 koja ide osamarenom profesoru a huligana u posebno odeljenje u vojnu gimnaziju jedno godinu dana.Pa kad iskopa kilometar rovova,oljusti tonu krompira,strazari celu noc po kisi ima da bude ko mala maca.

SveNekiSlepci

pre 7 godina

Direktor je trebao da dođe i utvrdi da li je stvarno učenik udario nastavnicu. Zatim da pozove policiju, ovi da pošalju interventnu jedinicu u školu i da ga uhapse kao najgoreg kriminalca (bacanje na pod sa čizmom na vratu, vezivanje lisicama i ubacivanje u maricu). Tako se šalje poruka ostalima da nema zezanja. Posle neka ga pokupe roditelji iz bajboka.

ZZMZ

pre 7 godina

Pre nekih 10tak godina u Somboru su pretukli nastavnika istorije. Otac čiji sin je dobio jedinicu (ako se dobro sećam), zajedno sa svojim kolegom, nasred škole odlučio da popravljaju ocenu svome bilmezu.
Pričalo se o tome, pisalo, a kada se slegla prašina ceo slučaj je gurnut pod tepih...
Samo se nadam da se i ovaj slučaj neće procesuirati u stilu "Znaš li ti čiji je to sin". Čim se klinac u startu sam ispisao da bi se izbeglo izbacivanje iz škole, već je jasno da su veze povučene i advokati zasukali rukave...

Nindza

pre 7 godina

Kao i uvek, pogresno tumacimo zakone sa zapada. Naime, tamo maloletnik dobije deset godina, dok ne bude punoletan bude u domu, posle ide u zatvor ostatak! Ne mozes da povredis nekog ili ubijes a da ne budes kaznjen! I sta i da uhapse roditelje, skot ce i dalje da bije i ubija. Nigde nema da ako si maloletan zakon ne vazi, samo u Srbiji.
Postojali su nasilnici u mojoj skoli, posle postali i kriminalci, ali nisu ni razmisljali o udaranju nastavnika! Oni su jednostavno birali svoj "los" put, i skola i ocena im i nisu bili bitni, ali nisu sprecavali druge da zive svoj zivot.
Ovo danas je cista bolest i poremecenost. Pa ovaj nece biti ni kriminalac jer je glup. Zamisli da ga posalju sad u Mitrovicu, i da kaze da je u zatvoru jer je nokautirao profesorku zbog ocene. Pa otkinuli bi ga.

Mare

pre 7 godina

Pa ako se ispisao, nije se preselio u drugu državu?!
Vrlo loš zakon koji dozvoljava da se jednim običnim ispisivanjem iz škole izbegnu sve sankcije.

jurist

pre 7 godina

Ako postoji ozbiljna politička volja nema problema u društvu koji ne može da se reši.Nedisciplina učenika je opšte poznata stvar.Moja supruga je bila prosvetni radnik i odlično znam od nje i njenih kolega kakvo je stanje u obrazovanju.Do sada Ministarstvo obrazovanja je bilo na strani učenika te je učenicima tolerisano nasilničko ponašanje prema svojim profesorima.Ovo je poraz tzv.pepsi službi po školama i ministarstvu(pedagozi,psiholozi).Treba roditelji da snose teže sankcije za ponašanje svoje dece.Deca su slika i prilika svojih roditelja.Deca se ponašaju po matrici svojih roditelja.

cpt

pre 7 godina

Za ovakve slucajeve su krivi svi, drzava, roditelji, meki profesori.. Nazalost, ljudska rasa se ne moze kontrolisati bez sile i strogoce, a mi smo umislili da je demokratija sloboda da te neko gazi..

aaa

pre 7 godina

@ " (drekavac, 10. decembar 2016 22:00)"
Ako je i bilo nekih gresaka u radu osamdesetih a verovatno i jeste , nije ih bilo u meri u kojoj ih ima danas.Tacnije danas ih ima toliko da je veliko pitanje ima li sta dobro..Uporedi samo kvalitet "proizvoda" tadasnjeg prosvetnog sistema u odnosu na ovo danas.

Dag Kristi

pre 7 godina

Ne tako davno,uciteljica nam je cupala zulufe,slabo i osamarila,zveknula knjigom po glavi...Nakon toga,ako kuci spomenemo to roditeljima,dobijemo jos zesce batine,jer je uciteljica uvek u pravu...Drago mi je sto sam odrastao u tom vremenu,i zelim da se vrati to vreme...

Binasr

pre 7 godina

Bolesno. Treba uzeti za primer novije verzije ZOBS-a i njegove drakonske kazne sa minimalnim iznosom od 5000 din. Krsenje propisa i primena kaznenih mera je dala odlicne rezultate u ovoj oblasti, verujem da bi nesto slicno a u najmanju ruku slicno dalo odlicne rezultate i u ovakvim slucajevima. Mi smo definitivno nacija kojoj treba debelo prevspitavanje. Neverovatno da nismo u stanju da ispostujemo ni minimum etickih standarda. Ako je taj ucenik vec necim uvredjen, postoje mehanizmi za utvrdjivanje pojrdinacne krivice i sankcionisanja krivaca, a ako se ovome ne stane na put primer ovakvog ponasanja ce postati podrazumevan.

Fruit of the loom

pre 7 godina

Privatna tužba sa zahtevom za odštetu.
Apsolutno podržavam nastavnika u ovom slučaju. Da potrebna je revizija obrazovanja -potrebna. Učenici ne bi trebalo da se plaše nastavnika -trebalo bi da ih poštuju. Ne to nema veze sa primanjima-primanja su druga tema koja je takodje opravdana. Nikada nisam razumeo potrebu za verbalim ispitivanjem -smatram da je ovo stresan proces , a ako je ideja da osoba stvori samopouzdanje i da izrazi svoje misljenje - ne slažem se da je ovo najbolja metoda...

Milan

pre 7 godina

Kolko ja shvatam kod nas je lakse silovati,pljackati,ubiti nekog nego biti normalan.Citam kako radnici ogule svoju banku za milion eura i dobiju samo par godina zatvora max 10,pa stvarno gde mi zivimo.

Ivan78bg

pre 7 godina

@nastavnik
Ovaj retard od 16 god koji je osamario nastavnicu i vi koji ste za fizicko kaznjavanje dece u skolama ste isti.A tek roditelji koji bi navodno nekada dali jos jednu "porciju" batina svoj deci su bili posebna prica.Uostalom lepu ste nam zemlju ostavili,hvala vam.

Jordan

pre 7 godina

U glavnom nikada deca nisu kriva nego odrasli. Kako ga vaspitas tako ce biti. Znaci roditelji su ti koji su najvise odgovorni. Predpostavljam da je vecina dece normalno vaspitano. U svakom slucaju trepa pravosudje i policija da reaguju i da sprovedu zakon kada je upitanju nasilje na bilo koju osobu.

drekavac

pre 7 godina

Cini se da idemo iz krajnosti u krajnost. Tokom 80-ih su nastavnici bili bozanstva. Taman posla da se neko prituzi na njihov rad roditeljima-palo bi ribanje i kazne. Njihova besprekornost bila je neoboriva pretpostavka. Sada kada vratim film vidim kakve su katastrofalne greske pravili u svom radu, pre svega pedagoske. Sa druge strane, danas imamo sasvim drugu krajnost - profesori su ponizeni i obezvredjeni, ucenici nemaju postovanja prema njima. Svakako da je prebijanje profesora nedopustivo, ali secam se mojih profesora koji su inspirisali takve misli, iako je fizicki napad na profesora u moje vreme bio nepojmljiv, cak i za one koji su vazili za "zestoke momke". Vec neko vreme smatram da je najbolje resenje uvesti konstantan video nadzor i audio snimanje svakog casa, kako bi disciplina ucenika, ali i nacin rada nastavnika bili uvek vidljivi i dokumentovani

HAN SOLO

pre 7 godina

Služenje vojnog roka kao nekada,godinu dana van svog mesta stanovanja. Samo u uniformi,civilno odelo može kada sve prođe i krene kući posle odsluženja vojske. Ustajanje u 5h i ostalo zezanje. U grad može kada zasluži i to jednom nedeljno. Da svaki put pozdravi svakog oficira. Kada se nauče poštovanju,biće i nekog čoveka od njih. Ovako su pusti i besni.

lool

pre 7 godina

Nisam smeo da prodjem pored starijeg coveka,a da ne kazem dobar dan.Ovo nisam mogao ni da zamislim u svojoj glavi.Pricajte vi sta god hocete ali batina je iz raja izasla!

Minja

pre 7 godina

I umesto da ga spakuju u popravni dom on ce tako da menja skole i na kraju ce da se zaposli u drzavnoj sluzbi gde nece nista da radi, a u slobodno vreme ce da tuce neku jadnicu koju odabere za suprugu.

nastavnik

pre 7 godina

Radim sa studentim i na jednoj pauzi par studenata zeli da porazgovara o mojim iskustvima sa srednjom skolom. Naravno, posto sam predstavnik starije generacije, postojali su nastavnici koji su batine koristili kao vaspitni metod. To je njima bilo veoma cudno i pitali su sta na to kazu roditelji. Odgovor za sve Vas.... niko nije ni smeo da kaze da je dobio batine jer bi ga cekala jos jedna porcija batina ali od roditelja.

Ivan78bg

pre 7 godina

@nastavnik
Ovaj retard od 16 god koji je osamario nastavnicu i vi koji ste za fizicko kaznjavanje dece u skolama ste isti.A tek roditelji koji bi navodno nekada dali jos jednu "porciju" batina svoj deci su bili posebna prica.Uostalom lepu ste nam zemlju ostavili,hvala vam.

Meister Jakob

pre 7 godina

Dok sam ja prije puno godina išao u školu bio sam jako problematičan klinac, huligan i maloljetni delinkvent, zajedno sa sinom jedne vaše političarke, danas smo obojica fina gospoda u godinama.
Ali kad bi nas nastavnica izbacila sa sata i/ili poslala direktoru škole na raport mi smo to bez pogovora poslušali, nije nam bilo ni na kraj pameti da joj proturiječimo, a kamo li da je udarimo, pa to je bilo apsolutno nezamislivo!

Profesor

pre 7 godina

Kao profesor u jednoj srednjoj skoli mogu samo da kazem da je ovo neoprostivo. A neoprostivo je i to sto cinjenica da se "djak" ispisao iz skole sprecava svako dalje zakonsko delanje. O roditeljima koji svoje dete "spasavaju" ispisivanjem iz skole mogu da kazem da i njih cekaju batine tog istog "deteta". Podrska koleginici!

Revoltiran

pre 7 godina

Nemojte vise da menjate Zakone jer svaki put samo gore napravite... Dosta bre vise. Primenjujte ove koje vec imamo i koji su 100x menjani kako bi se radnici obespravili i red bi bio da stanete vise poslusnici i izdajnici jedni!
(Nikola, 10. decembar 2016 20:37)

Pokondireni narode nemoj vise da lupas samare uciteljicama i da se vadis na politicare...

Car

pre 7 godina

Onemogućiti upis u bilo koju drugu školu, naravno posle zabraniti upis na bilo koji fakultet ili višu školu. Da ostane samo sa osnovnom školom i da radi najgore poslove, tipa da uđe u neku stranku i posle postane poslanik. Za to nisu potrebne nikakve kvalifikacije.

Gaga

pre 7 godina

Ispisao se iz škole i nikom ništa?! Pa nije škola ulica, pa se preparkiraš. Da je lekar u pitanju sad bi se pisalo o napadu, ugrožavanju bezbednosti... Ministre, zašta ti primaš platu?

bole

pre 7 godina

Neka se uvede padanje razreda zbog ocene iz vladanja. Granični slučajevi će se potruditi i dobiti prelaznu ocenu. Za one koji ne mogu da poprave vladanje mora socijalna služba da preuzme odgovornost pošto roditelji nisu u stanju. Svi smo se mi rodili nevaspitani, roditelji su ti koji nas vaspitaju, ako oni zakažu, država preuzima, tj. kada bi imali normalnu državu.

Marko

pre 7 godina

Nije htela zena da mu pokloni dvojku pa je osamario. Ovo je slika i prilika danasnje omladine.Prosveta je dotakla dno. Gore nam je nego 90-ih. Danasnja omladina nema postovanje prema starijima. Postajemo iskompleksirana nacija , puna mrznje i bez buducnosti. Najveca tragedija jedne zemlje je kad joj oduzmes kvalitetno obrazovanje i zdravstvo.

Ada

pre 7 godina

Nažalost, sve više gajimo bahate, razmažene, raspuštene, vaspitno zapuštene generacije, sve pod plaštom neoliberalizma, kod nas shvaćenog: imam prava - nemam obaveze. Prosvetni radnici treba da dobiju ststus službenog lica, te bi se i napad na njih morao tako tretirati. Srednjoškolsko obrazovanje nije obavezno i ko se ne pridržava pravila, mora bi snositi sankcije, kako učenik, tako i roditelj/staratelj. Prestupništvo se mora kažnjavati, ali...
Naša deca imaju primere u odraslima i po tom šablonu se i ponašaju. Zbog naše nebrige, imamo drugu krajnost gde drugačiji izuzetci prolaze nezapaženo http://www.021.rs/story/Info/Srbija/151052/Ucenici-iz-Srbije-doneli-sest-medalja-sa-naucne-olimpijade.html

nada22

pre 7 godina

Pa šta ako se ispisao iz škole? Ime i adresa su poznati. Ne mogu da verujem da je ZA NASILJE (bez obzira prema kome) potreban novi zakon (na kome se radi?)!!!
Naravno da treba da se kazni i ON I NJEGOVI RODITELJI.

Radapciger

pre 7 godina

Ok, ovo je napad. Ispisao se? Super. Ostaje jos da se resi problem krivicne odgovornosti. Neka se dogovori sa roditeljima ko ce zbog ovoga na robiju.

munze

pre 7 godina

ovo je krivično delo, pa valjda postoje neki zakoni za fizičko maltretiranje i zlostavljanje. momka u pritvor, pa onda sudski proces, obavezan društveno korisni rad, a roditelje po džepu...

Ljiljana

pre 7 godina

Kad se setim kako smo se tresli pred domarom i tetkicom! A nastavnici i profesori autoritet, ni u snu nam ne bi palo na pamet da se zalimo roditeljima.

Dag Kristi

pre 7 godina

Ne tako davno,uciteljica nam je cupala zulufe,slabo i osamarila,zveknula knjigom po glavi...Nakon toga,ako kuci spomenemo to roditeljima,dobijemo jos zesce batine,jer je uciteljica uvek u pravu...Drago mi je sto sam odrastao u tom vremenu,i zelim da se vrati to vreme...

Nikola

pre 7 godina

Nemojte vise da menjate Zakone jer svaki put samo gore napravite... Dosta bre vise. Primenjujte ove koje vec imamo i koji su 100x menjani kako bi se radnici obespravili i red bi bio da stanete vise poslusnici i izdajnici jedni!

Student

pre 7 godina

Da se napise ime i prezime ucenika a ne samo te jadne nastavnice! Ovako ce svi da znaju ko je ona, jos vise ce zena da ispasta zbog toga. Da se zna ko je to uradio a ne samo da se stite i prezasticuju deca koja su nevaspitana i nasilna!

Konj svetog Marka

pre 7 godina

pa nije otisao iz Srbije da ga ne privede policija za nasilje, i posaljesudiji za maloletnike. postojje popravni domovi za takve siledzije.

Чигирибаубау

pre 7 godina

16-о годишњи ученик?Погрешно.Тај који се усуди на овакав поступак ниј ништа друго него најобичнија битанга и вуцибатина!Само затвор.!

ray

pre 7 godina

Kazne za ucenike nasilnike su suvise blage. Profesori ne mogu da imaju autoritet ako nisu zasticeni u toku casa. Za takve slucajeve treba isterivati oz skole,i zatim u drugoj krenuti ponovo od 1. razreda,a ne samo nastaviti odakle je stao. Ako je prekrsaj u 1. razredu,onda ih vratiti u 7. razred. U slucaju ponovljenog nasilnickog ponasanja,dom ili zabrana daljeg skolovanja.

Marko

pre 7 godina

Pre neki da bi presuda za devojku koja je suzavcem napala policajca ,dobila neku uslovnu kaznu, sta ocekivati od ovog slucaja pa udario je samo nastavnicu. Jadna zemlja.

SveNekiSlepci

pre 7 godina

Direktor je trebao da dođe i utvrdi da li je stvarno učenik udario nastavnicu. Zatim da pozove policiju, ovi da pošalju interventnu jedinicu u školu i da ga uhapse kao najgoreg kriminalca (bacanje na pod sa čizmom na vratu, vezivanje lisicama i ubacivanje u maricu). Tako se šalje poruka ostalima da nema zezanja. Posle neka ga pokupe roditelji iz bajboka.

Bobi

pre 7 godina

Ja bih to olako rešio.
Ošamario si učiteljicu? Odlično. 6 meseci čistiš hodnike po školama i toalete.
Ako nećeš, ispis, pa neka druga škola vidi da li će te primiti.
Društveno koristan rad je majka. Celu srbiju bih očistio i izgradio, jer ima puno besposlenh i besnih.

pipi

pre 7 godina

Koju "poruku" salje drzava ako je ovo za preksajnu prijavu ? Preksajna je za nekoga ko ukrade kesicu bombona a ovo je za krivicnu. Da je nastavnica osamarila ucenika bila bi krivicna I odmah bi otkaz dobila.

Jordan

pre 7 godina

U glavnom nikada deca nisu kriva nego odrasli. Kako ga vaspitas tako ce biti. Znaci roditelji su ti koji su najvise odgovorni. Predpostavljam da je vecina dece normalno vaspitano. U svakom slucaju trepa pravosudje i policija da reaguju i da sprovedu zakon kada je upitanju nasilje na bilo koju osobu.

vuk

pre 7 godina

To se lako resava.Roditelju kazna od 200 000 koja ide osamarenom profesoru a huligana u posebno odeljenje u vojnu gimnaziju jedno godinu dana.Pa kad iskopa kilometar rovova,oljusti tonu krompira,strazari celu noc po kisi ima da bude ko mala maca.

Milan

pre 7 godina

Kolko ja shvatam kod nas je lakse silovati,pljackati,ubiti nekog nego biti normalan.Citam kako radnici ogule svoju banku za milion eura i dobiju samo par godina zatvora max 10,pa stvarno gde mi zivimo.

Nindza

pre 7 godina

Kao i uvek, pogresno tumacimo zakone sa zapada. Naime, tamo maloletnik dobije deset godina, dok ne bude punoletan bude u domu, posle ide u zatvor ostatak! Ne mozes da povredis nekog ili ubijes a da ne budes kaznjen! I sta i da uhapse roditelje, skot ce i dalje da bije i ubija. Nigde nema da ako si maloletan zakon ne vazi, samo u Srbiji.
Postojali su nasilnici u mojoj skoli, posle postali i kriminalci, ali nisu ni razmisljali o udaranju nastavnika! Oni su jednostavno birali svoj "los" put, i skola i ocena im i nisu bili bitni, ali nisu sprecavali druge da zive svoj zivot.
Ovo danas je cista bolest i poremecenost. Pa ovaj nece biti ni kriminalac jer je glup. Zamisli da ga posalju sad u Mitrovicu, i da kaze da je u zatvoru jer je nokautirao profesorku zbog ocene. Pa otkinuli bi ga.

Binasr

pre 7 godina

Bolesno. Treba uzeti za primer novije verzije ZOBS-a i njegove drakonske kazne sa minimalnim iznosom od 5000 din. Krsenje propisa i primena kaznenih mera je dala odlicne rezultate u ovoj oblasti, verujem da bi nesto slicno a u najmanju ruku slicno dalo odlicne rezultate i u ovakvim slucajevima. Mi smo definitivno nacija kojoj treba debelo prevspitavanje. Neverovatno da nismo u stanju da ispostujemo ni minimum etickih standarda. Ako je taj ucenik vec necim uvredjen, postoje mehanizmi za utvrdjivanje pojrdinacne krivice i sankcionisanja krivaca, a ako se ovome ne stane na put primer ovakvog ponasanja ce postati podrazumevan.

ZZMZ

pre 7 godina

Pre nekih 10tak godina u Somboru su pretukli nastavnika istorije. Otac čiji sin je dobio jedinicu (ako se dobro sećam), zajedno sa svojim kolegom, nasred škole odlučio da popravljaju ocenu svome bilmezu.
Pričalo se o tome, pisalo, a kada se slegla prašina ceo slučaj je gurnut pod tepih...
Samo se nadam da se i ovaj slučaj neće procesuirati u stilu "Znaš li ti čiji je to sin". Čim se klinac u startu sam ispisao da bi se izbeglo izbacivanje iz škole, već je jasno da su veze povučene i advokati zasukali rukave...

Mare

pre 7 godina

Pa ako se ispisao, nije se preselio u drugu državu?!
Vrlo loš zakon koji dozvoljava da se jednim običnim ispisivanjem iz škole izbegnu sve sankcije.

Fruit of the loom

pre 7 godina

Privatna tužba sa zahtevom za odštetu.
Apsolutno podržavam nastavnika u ovom slučaju. Da potrebna je revizija obrazovanja -potrebna. Učenici ne bi trebalo da se plaše nastavnika -trebalo bi da ih poštuju. Ne to nema veze sa primanjima-primanja su druga tema koja je takodje opravdana. Nikada nisam razumeo potrebu za verbalim ispitivanjem -smatram da je ovo stresan proces , a ako je ideja da osoba stvori samopouzdanje i da izrazi svoje misljenje - ne slažem se da je ovo najbolja metoda...

Diego

pre 7 godina

Школа није смела да му дозволи исписивање из школе до окончања дисциплонског поступка. То би требало законски регулисати или бар статутом школе...

jurist

pre 7 godina

Ako postoji ozbiljna politička volja nema problema u društvu koji ne može da se reši.Nedisciplina učenika je opšte poznata stvar.Moja supruga je bila prosvetni radnik i odlično znam od nje i njenih kolega kakvo je stanje u obrazovanju.Do sada Ministarstvo obrazovanja je bilo na strani učenika te je učenicima tolerisano nasilničko ponašanje prema svojim profesorima.Ovo je poraz tzv.pepsi službi po školama i ministarstvu(pedagozi,psiholozi).Treba roditelji da snose teže sankcije za ponašanje svoje dece.Deca su slika i prilika svojih roditelja.Deca se ponašaju po matrici svojih roditelja.

rade

pre 7 godina

dok smo mi isli u skolu, ovako nesto se nikad nije desilo, prosto jer bi roditelji tog ucenika ua njegovo ucinjeno delo odgovarali. Kada bi se to vratilo danas, da roditelji imaju odgovornost za ucinjena dela svoje maloletne dece, da vidis kako bi vodili racuna o svojoj deci da se ovakve stvari ne desavaju. Drugo skola je previse meka prema deci, deci su data velika prava, tako da su profesorima vezane ruke Profesor vrlo lako moze da bude optuzen za sve sto deci padne napamet, a da je to izmisljeno, deci se mnogo veruje. Konkretno u ovom slucaju ovaj profesor nije mogao da reaguje da se fizicki brani od fizickog napada, jer bi on ustvari bio za to optuzen, nesto se mora u prosveti menjati

roditelj

pre 7 godina

Sve to krece od roditelja i iz osnovne skole. Skoro na roditeljskom u 5. osnovne, dve mame se zalile sto im deca nemaju 5 iz istorije, svaka nasla neki "razlog", a razredna odmah rekla kako ce da razgovara sa istoricarkom, umesto da poruci kako djaci treba da uce.

aaa

pre 7 godina

@ " (drekavac, 10. decembar 2016 22:00)"
Ako je i bilo nekih gresaka u radu osamdesetih a verovatno i jeste , nije ih bilo u meri u kojoj ih ima danas.Tacnije danas ih ima toliko da je veliko pitanje ima li sta dobro..Uporedi samo kvalitet "proizvoda" tadasnjeg prosvetnog sistema u odnosu na ovo danas.

cpt

pre 7 godina

Za ovakve slucajeve su krivi svi, drzava, roditelji, meki profesori.. Nazalost, ljudska rasa se ne moze kontrolisati bez sile i strogoce, a mi smo umislili da je demokratija sloboda da te neko gazi..