Petak, 11.11.2016.

19:02

Gardijan: Rusi tiho deportovani iz BG, Patrušev se izvinio

Srbija je deportovala grupu Rusa osumnjičenih da su umešani u pokušaj puča u susednoj Crnoj Gori, piše “Gardijan“ pozivajući se na izvor blizak srpskoj vladi.

Izvor: B92

Gardijan: Rusi tiho deportovani iz BG, Patrušev se izvinio IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

Miki

pre 7 godina

Demanti Zaharove je samo još jedna potvrda vesti. U vreme Sovjetskog saveza se govorilo kako je najbolji izvor informisanja kad agencija TASS nešto demantuje.

interes drzave

pre 7 godina

Geopoliticki Srbija bi najvise koristi imala kada bi ostvarila vojno-tehnicku saradnju sa Turskom!
Neutralni na papiru a kroz prizmu tih odnosa imali bi kisobran Nato saveza, istinski trziste za robu i politicki konsolidaciju sa narodima nad kojima Turska ima kljucan uticaj ( Albanci, Bosnjaci ). Mislim da bi efekte te saradnje brzo osetili gradjani Srbije.

sasa jokic

pre 7 godina

Ma bio sef svih ruskih sluzbi da ponudi memorandum o saradnji.....Dosao bre da zapreti da se ne prica o pokusaju drzvanog udara, kakve crne molbe. Sto dalje od Rusa....mada ne bi bio Vucicu u kozi.

Emigrant

pre 7 godina

Normalno da nije dosao da razgleda Kalemegdan nego da sanira stetu poslije diletantske akcije FSB ,Gosp.Milo pod sapom CIA vec 20 god a Ameri ne dozvoljavaju zezanje na njihovom terenu

sanja

pre 7 godina

Saberite 2 i 2....Jedina luka na Jadranu koja bi mogla da bude i ruska, je luka Bar...(sve ostale pripadaju NATO paktu....)

Citali ste :Putin izjavio da Rusija RACUNA da ce CG voditi IZBALANSIRANU politiku...

.Na sta vama to lici? Meni na upozorenje...

?

pre 7 godina

@sanja
Bar ne moze da postane ruska luka jer je to vec NATO luka. CG je prakticno NATO drzava, Rusi su pokusali da sprece to i nisu uspeli, izblamirali se. Putin moze da kmeci, besni, cmizdri, ali da preti moze samo svojim Rusima...

Milana

pre 7 godina

Jedini izlaz i to pravi je stvarna vojna neutralnost ali sa vojnotehničkim osloncem na NATO. Rusi definitivno odbijaju da nam prodaju bilo šta projektovano posle 2000 godine. Braćo Rusi ne hvala, nama polovnjaci i otpad ne treba. Treba se obratiti zapadu i vojno- tehnički sarađivati sa njima.

Miki

pre 7 godina

(roadrunner, 11. novembar 2016 21:28)

Dok RT i Sputnjik objavljuju iskljucivo 100% istinite stvari, jel tako?

Bas bih voleo da saznam kako to rusofili ZNAJU da ruske informativne agencije iskljucivo istinu objavljuju a zapadni uvek i samo lazi.

Kako su dosli do tog dragocenog podatka?

артиљерац

pre 7 godina

@ milana Да ти испричам нешто.Појавио се авион F-22 Raptor.Румунија
дигне КОМЕРЦИЈАЛНИ кредит да купи те авионе.Кад,док они тамо а оно
међутим.Конгрес САД забранио продају истих страним државама,и Румуни
добише ремонтоване F-16 уместо нових Raptora.Уплатиш Мерцедес,
добијеш Опел,урађена генерална.Супер,живео НАТО,нису нас ни з.....ли
ко младе мајмуне.Не знам што сам ти ово написао,али је истина,и може
да ти послужи нечему.

roadrunner

pre 7 godina

Gardijan posle sramnog propagadnog "novinarstva" za vreme bregzita i sad za vreme izbora u USA ima kredibilitet kao Kurir kod nas. A ništa bolji nisu ni NYT i WP sad

mia

pre 7 godina

@realan,@MA,@Nikola@g,@Milos@ ostrvljancici@pavluca...i svi koji isto ili slicno misle:

Ne morate da citate sta pise Gardijan,citajte srpske novine, slicno pise i tu,a moze se cuti na vestima.....

Ili vi verujete iskljucivo ruskim glasilima?!?!?

Dragan_BL

pre 7 godina

Zaharova nam laže u lice! Sve takve mutikase i lopove preko granice pa neka tamo ubijaju i prave haos a nas neka puste u miru. Sta mi bolji s njima a oni nama rade o glavi. Braća? Ne budimo naivni! Svaka čast Brozu za 1948, izgleda da ih to jos uvek boli kad traže da platimo skupu cenu zbog toga. E neće moći.

sasha

pre 7 godina

@ulysess 11.novembar 2016.20:37

Dobro je da znas za Poljake (i njihovu Katinsku sumu),za Nemce (odmazda zbog Drugog svetskog rata), a da li si cuo za Madjare (u krvi Rusi ugusili njihov pokusaj da se izvuku iz "bratskog zagrljaja" 1956.), za Cehoslovake (ruski TENKOVI u Pragu 1968),....za brojna POJEDINACNA bekstva iz Istocne Nemacke,Rumunije,...pa CAK i iz Rusije NA ZAPAD....

Samo se mi klackamo levo-desno....i ne znamo sta i kuda cemo....

Da li si cuo za 1948.kod nas,u Jugoslaviji,kad smo se po obicaju podelili,pa je pola htelo sa Staljinom a pola ne.....GOLI OTOK je bio pun uglavnom SRBA I CRNOGORACA ......(Hrvati i Slovenci nisu imali taj problem...)

Dejana

pre 7 godina

Od kad je Toma sa Vucicem dosao na vlast, ovo je opste ludilo. Ovakvi prizori i scene se ne bi dogadjale u Srbiji da je bilo ko drugi dosao na vlast. Svi smo svedoci uzimanja plata, penzija, gladovanja, drzavnih udara, pokusaja atentata, spijuna, obecanja, lazi. Svega ima a boljitka za gradjane ni na pomolu. Bedom i gladju SNS nam stavlja so na ranu nasih tragicnih i sizofrenih godina od 1990. do bombardovanja 1999. Dokle ce ovo ludilo trajati i kad ce se vlast pozabaviti poboljsanjem zivota gradjana? Svaki dan Vucic putuje, sastaje se, docekuje, potpisuje. Svaki dan njegove predstave. Nije on od Boga dat da bude na televiziji kad god se njemu cefne. Cemu prikazivanje gradjanima njegovih rukovanja, koga prima, koga ispraca i kuda putuje? Bas nas briga koga on prima i gde putuje.

?

pre 7 godina

@bora
Ne nego cu da placam Putinove polovne Migove! To ti ne smeta. Tramp se ne pita koga ce Amerika da brani, to je ozbiljna drzava u kojoj ne odlicuje jedan covek koje ce saveze da postuju a koje nece i nije rekao da neko treba da mu placa nego da i ostali trebaju da ulazu u vojsku. To o uranijumu je glupost, sredi zdravstvo pa da vidis kako ce da bude bolje.

bora

pre 7 godina

@vreme je
Hoćeš ti da plaćaš NATO? Tramp je rekao da nema više besplatne zaštite.
Malo su nas izgleda rušili,trebalo je još da bolje upamtimo.
Zbog osiromašenog uranijuma,broj obolelih od raka porastao je za 40%,a pravi efekat tek dolazi.
Pitaj one kojima su otišli najdraži,hoće li i oni u Nato?Sram te bilo.

b

pre 7 godina

Od rusa ništa dobro. Bio bi red da vrate NIS i sve pride što su dobili.
A njihovi špijuni Bajati i Koferče da ostanu bez imovine koju su pokrali, kao drugarica Mira.

Klip

pre 7 godina

Ma ovo nije istina, sef FSB-a je dan poslije izbora u Crnoj Gori doletio u Srbiju da potpise nekakav memorandum, ta zvanicna prica je logicnija.

psihijatar

pre 7 godina

Unistice nas Rusi, ako hitno ne udjemo u NATO.
RUSI ne biraju sredstva dA dodju do cilja.
Pravoslavnim Komunistima nista nije sveto.
(Jipi, 11. novembar 2016 19:21

Hahhahaa ....Pravoslavni komunisti......hahaahaaahaa
Pravi opis besmisla i nezizlaznosti ruskog tvz. drustva.

ulysess

pre 7 godina

Jes da , sef jedne od najmocnijih drzava sveta dosao da nam se izvini sve mu klecase kolena ko na prvom sastanku sa devojkom od straha... A i ovi gusari sa ostrva ne znaju sta bi vise napisali samo da se napada Rusija ( a to dize tiraz za 60%) jel ocigledno ispade svi se boje Rusa u zadnje vreme... Verujem za Poljake ( Katunska suma) i Nemce (Odmazda zbog drugog svetskog rata)...
Ostali ( Ameri, gusari Britanci itd.) samo zive na propagandi...

lesa

pre 7 godina

Eto, Gardijan se pozvao na "IZVOR" blizak srpskoj vladi... A onda od jednom uhvate nekog špijuna koji radi za strane vlade i svi se u Srbiji nađu u čudu, iznenađeni i uvređeni! Lete ovde informacije na sve strane ko perje iz jastuka, reklo bi se!

vreme je

pre 7 godina

Danas osvanula šokantna izjava Putinovog savetnika da je Jugoslavija sa Titom 1948. uradila gresku suprotstavljajuci se " pravednoj politici Staljina" i da Srbija danas ne radi isto.

To oni izgleda prete, šalju neke poruke, šta li. Kad vec ne umete ili necete da saradjujete sa normalnim svetom, civilizujete i razvijete kao sto radi Kina, bar ukinite diktaturu kojom ugnjetavate svoj narod, to vam je pametnije nego sto rovarite po Evropi.

Zato nama prioritet treba da bude prvo NATO pa posle EU

Vučić neka angazuje obezbedjenje ako treba od onih sto su privatne vojske po USA, ako ovima ovde ne moze da veruje da ga neće izdati kao Đinđića.

Slobodan

pre 7 godina

Nema uopste sumnje da Rusija nastoji da destabilizuje Srbiju zadnjih godina jos od Vuciceve izjave da Srbija ide prema Zapadu, izrecenu pre par godina. Danas osvanula šokantna izjava Putinovog savetnika da je Jugoslavija sa Titom 1948. uradila gresku suprotstavljajuci se " pravednoj politici Staljina" i da Srbija danas ne radi isto. Nas narod zna kako bismo ziveli da smo ostali iza Gvozdene zavese, zavrsili poput Madjarske itd. Ta njegova izjava je antisrpska u svojoj srzi kao i ruski napori da nam otadzbinu drze pod svojom cizmom a bez da nam daju 1% onoga sto nude EU i SAD cak ako im pridjemo. A znamo kako SAD pomazu Hrvate i sl samo HV su dali 500 000 000 evra do danas , a Rusi nam ne daju niti da izvezemo jabuke u njihovu zemlju !

Voždovčanin

pre 7 godina

E pa sada kada bi Englezi, tj. njihovi mediji bili oni koji govore istinu, vredelo bi se zamisliti nad ovim člankom, ali kako to nikada nije bio slučaj, ostaje samo još jedno spinovanje od strane istih onih koji su nalazili hemijsko oružje u na primer jednom Iraku.

Helios

pre 7 godina

Burleske obaška - šta je dosad naša Vlada uradila za naše građane uhapšene u inostranstvu? Oni su možda teroristi, možda nisu. Možda imaju kriminalnu prošlost, možda nemaju. Možda je bilo šta - iako je daleko najverovatnije ništa.
To je sve irelevantno. Osnovna dužnost Vlade tj. MIPa je da u najkraćem roku stupi u kontakt sa našim uhapšenim građanima. To će im strana država dozvoliti ili ne. Ukoliko ne dozvoli - jasno je koliko je sati. (I koje kontra-mere preduzeti ovde, i spram njihovih "terorista". A vala bilo ih je, ne samo Tempo i Kapičić.) Ukoliko dozvoli predstavnik ambasade mora da se uveri u osnovno: da li su živi, zdravi, nemaltretirani? Da li im je uopšte predočena tkzv. optužnica? Koga iz familije kontaktirati? Nadasve da li im je omogućena lokalna i da li žele/imaju pravnu pomoć iz svoje zemlje?
Naravno, predstavnik i cela ambsada se odmah trude da saznaju bilo kakve ČINJENICE, od kojih zasada imamo - NULA. Čak i da je sa njima korektno postupano maltretiranje je neviđeno da se neko hapsi zarad političke šarade i/ili izborne manipulacije. I obratno MIP i MUP odmah žele da znaju ako ima bilo kakve istinitosti u svemu.
Od svega ovoga ništa a ti ljudi čame u pritvoru bez ikakve valjane optužnice i IKAKVOG predstavljenog dokaza. Dakle dunstersko i sramotno ponašanje naše (kvazi-)države (i) ovde.
Jedino je OK ukoliko razmahani Sinđelić i objektivni Gardijan najzad i objave gde šćaše sleteteti NLO da pokupi Vladara Crne Gore i saradnike njegovog čojstva i junaštva.

popeye

pre 7 godina

После шаховске партије и неочекиваног пада Краљице у уторак, треба сад још некако одржати, бар неко време, Естаблишмент, и његове пионе по свету...

Ko ovu dramu rezira

pre 7 godina

Gardijan je podrzavao Hilari i prognozirao joj ubedljivu pobedu , mislim da je sada celom svetu jasno ko su najeminentniji mediji i koja je njihova svrha :)

Cinik

pre 7 godina

Баш жалим Захарову. Она с муком зарађује своју плату и често је гризе савест због тога.

Nikola

pre 7 godina

A onda je mrmot... Objavio gardijan? haha pa pigledajte samo tvitove tih istih novinara gardijana, realno sami ne mogu ni spavati od mrznje prema rusiji i rusofobije koja ih obuzela. Vazi ajd sve verujemo :))

Slobodan

pre 7 godina

Nema uopste sumnje da Rusija nastoji da destabilizuje Srbiju zadnjih godina jos od Vuciceve izjave da Srbija ide prema Zapadu, izrecenu pre par godina. Danas osvanula šokantna izjava Putinovog savetnika da je Jugoslavija sa Titom 1948. uradila gresku suprotstavljajuci se " pravednoj politici Staljina" i da Srbija danas ne radi isto. Nas narod zna kako bismo ziveli da smo ostali iza Gvozdene zavese, zavrsili poput Madjarske itd. Ta njegova izjava je antisrpska u svojoj srzi kao i ruski napori da nam otadzbinu drze pod svojom cizmom a bez da nam daju 1% onoga sto nude EU i SAD cak ako im pridjemo. A znamo kako SAD pomazu Hrvate i sl samo HV su dali 500 000 000 evra do danas , a Rusi nam ne daju niti da izvezemo jabuke u njihovu zemlju !

Nikola

pre 7 godina

A onda je mrmot... Objavio gardijan? haha pa pigledajte samo tvitove tih istih novinara gardijana, realno sami ne mogu ni spavati od mrznje prema rusiji i rusofobije koja ih obuzela. Vazi ajd sve verujemo :))

Ko ovu dramu rezira

pre 7 godina

Gardijan je podrzavao Hilari i prognozirao joj ubedljivu pobedu , mislim da je sada celom svetu jasno ko su najeminentniji mediji i koja je njihova svrha :)

Dejana

pre 7 godina

Od kad je Toma sa Vucicem dosao na vlast, ovo je opste ludilo. Ovakvi prizori i scene se ne bi dogadjale u Srbiji da je bilo ko drugi dosao na vlast. Svi smo svedoci uzimanja plata, penzija, gladovanja, drzavnih udara, pokusaja atentata, spijuna, obecanja, lazi. Svega ima a boljitka za gradjane ni na pomolu. Bedom i gladju SNS nam stavlja so na ranu nasih tragicnih i sizofrenih godina od 1990. do bombardovanja 1999. Dokle ce ovo ludilo trajati i kad ce se vlast pozabaviti poboljsanjem zivota gradjana? Svaki dan Vucic putuje, sastaje se, docekuje, potpisuje. Svaki dan njegove predstave. Nije on od Boga dat da bude na televiziji kad god se njemu cefne. Cemu prikazivanje gradjanima njegovih rukovanja, koga prima, koga ispraca i kuda putuje? Bas nas briga koga on prima i gde putuje.

psihijatar

pre 7 godina

Unistice nas Rusi, ako hitno ne udjemo u NATO.
RUSI ne biraju sredstva dA dodju do cilja.
Pravoslavnim Komunistima nista nije sveto.
(Jipi, 11. novembar 2016 19:21

Hahhahaa ....Pravoslavni komunisti......hahaahaaahaa
Pravi opis besmisla i nezizlaznosti ruskog tvz. drustva.

vreme je

pre 7 godina

Danas osvanula šokantna izjava Putinovog savetnika da je Jugoslavija sa Titom 1948. uradila gresku suprotstavljajuci se " pravednoj politici Staljina" i da Srbija danas ne radi isto.

To oni izgleda prete, šalju neke poruke, šta li. Kad vec ne umete ili necete da saradjujete sa normalnim svetom, civilizujete i razvijete kao sto radi Kina, bar ukinite diktaturu kojom ugnjetavate svoj narod, to vam je pametnije nego sto rovarite po Evropi.

Zato nama prioritet treba da bude prvo NATO pa posle EU

Vučić neka angazuje obezbedjenje ako treba od onih sto su privatne vojske po USA, ako ovima ovde ne moze da veruje da ga neće izdati kao Đinđića.

Voždovčanin

pre 7 godina

E pa sada kada bi Englezi, tj. njihovi mediji bili oni koji govore istinu, vredelo bi se zamisliti nad ovim člankom, ali kako to nikada nije bio slučaj, ostaje samo još jedno spinovanje od strane istih onih koji su nalazili hemijsko oružje u na primer jednom Iraku.

popeye

pre 7 godina

После шаховске партије и неочекиваног пада Краљице у уторак, треба сад још некако одржати, бар неко време, Естаблишмент, и његове пионе по свету...

Miki

pre 7 godina

(roadrunner, 11. novembar 2016 21:28)

Dok RT i Sputnjik objavljuju iskljucivo 100% istinite stvari, jel tako?

Bas bih voleo da saznam kako to rusofili ZNAJU da ruske informativne agencije iskljucivo istinu objavljuju a zapadni uvek i samo lazi.

Kako su dosli do tog dragocenog podatka?

b

pre 7 godina

Od rusa ništa dobro. Bio bi red da vrate NIS i sve pride što su dobili.
A njihovi špijuni Bajati i Koferče da ostanu bez imovine koju su pokrali, kao drugarica Mira.

Cinik

pre 7 godina

Баш жалим Захарову. Она с муком зарађује своју плату и често је гризе савест због тога.

lesa

pre 7 godina

Eto, Gardijan se pozvao na "IZVOR" blizak srpskoj vladi... A onda od jednom uhvate nekog špijuna koji radi za strane vlade i svi se u Srbiji nađu u čudu, iznenađeni i uvređeni! Lete ovde informacije na sve strane ko perje iz jastuka, reklo bi se!

bora

pre 7 godina

@vreme je
Hoćeš ti da plaćaš NATO? Tramp je rekao da nema više besplatne zaštite.
Malo su nas izgleda rušili,trebalo je još da bolje upamtimo.
Zbog osiromašenog uranijuma,broj obolelih od raka porastao je za 40%,a pravi efekat tek dolazi.
Pitaj one kojima su otišli najdraži,hoće li i oni u Nato?Sram te bilo.

ulysess

pre 7 godina

Jes da , sef jedne od najmocnijih drzava sveta dosao da nam se izvini sve mu klecase kolena ko na prvom sastanku sa devojkom od straha... A i ovi gusari sa ostrva ne znaju sta bi vise napisali samo da se napada Rusija ( a to dize tiraz za 60%) jel ocigledno ispade svi se boje Rusa u zadnje vreme... Verujem za Poljake ( Katunska suma) i Nemce (Odmazda zbog drugog svetskog rata)...
Ostali ( Ameri, gusari Britanci itd.) samo zive na propagandi...

Dragan_BL

pre 7 godina

Zaharova nam laže u lice! Sve takve mutikase i lopove preko granice pa neka tamo ubijaju i prave haos a nas neka puste u miru. Sta mi bolji s njima a oni nama rade o glavi. Braća? Ne budimo naivni! Svaka čast Brozu za 1948, izgleda da ih to jos uvek boli kad traže da platimo skupu cenu zbog toga. E neće moći.

Milana

pre 7 godina

Jedini izlaz i to pravi je stvarna vojna neutralnost ali sa vojnotehničkim osloncem na NATO. Rusi definitivno odbijaju da nam prodaju bilo šta projektovano posle 2000 godine. Braćo Rusi ne hvala, nama polovnjaci i otpad ne treba. Treba se obratiti zapadu i vojno- tehnički sarađivati sa njima.

?

pre 7 godina

@sanja
Bar ne moze da postane ruska luka jer je to vec NATO luka. CG je prakticno NATO drzava, Rusi su pokusali da sprece to i nisu uspeli, izblamirali se. Putin moze da kmeci, besni, cmizdri, ali da preti moze samo svojim Rusima...

Klip

pre 7 godina

Ma ovo nije istina, sef FSB-a je dan poslije izbora u Crnoj Gori doletio u Srbiju da potpise nekakav memorandum, ta zvanicna prica je logicnija.

Helios

pre 7 godina

Burleske obaška - šta je dosad naša Vlada uradila za naše građane uhapšene u inostranstvu? Oni su možda teroristi, možda nisu. Možda imaju kriminalnu prošlost, možda nemaju. Možda je bilo šta - iako je daleko najverovatnije ništa.
To je sve irelevantno. Osnovna dužnost Vlade tj. MIPa je da u najkraćem roku stupi u kontakt sa našim uhapšenim građanima. To će im strana država dozvoliti ili ne. Ukoliko ne dozvoli - jasno je koliko je sati. (I koje kontra-mere preduzeti ovde, i spram njihovih "terorista". A vala bilo ih je, ne samo Tempo i Kapičić.) Ukoliko dozvoli predstavnik ambasade mora da se uveri u osnovno: da li su živi, zdravi, nemaltretirani? Da li im je uopšte predočena tkzv. optužnica? Koga iz familije kontaktirati? Nadasve da li im je omogućena lokalna i da li žele/imaju pravnu pomoć iz svoje zemlje?
Naravno, predstavnik i cela ambsada se odmah trude da saznaju bilo kakve ČINJENICE, od kojih zasada imamo - NULA. Čak i da je sa njima korektno postupano maltretiranje je neviđeno da se neko hapsi zarad političke šarade i/ili izborne manipulacije. I obratno MIP i MUP odmah žele da znaju ako ima bilo kakve istinitosti u svemu.
Od svega ovoga ništa a ti ljudi čame u pritvoru bez ikakve valjane optužnice i IKAKVOG predstavljenog dokaza. Dakle dunstersko i sramotno ponašanje naše (kvazi-)države (i) ovde.
Jedino je OK ukoliko razmahani Sinđelić i objektivni Gardijan najzad i objave gde šćaše sleteteti NLO da pokupi Vladara Crne Gore i saradnike njegovog čojstva i junaštva.

sanja

pre 7 godina

Saberite 2 i 2....Jedina luka na Jadranu koja bi mogla da bude i ruska, je luka Bar...(sve ostale pripadaju NATO paktu....)

Citali ste :Putin izjavio da Rusija RACUNA da ce CG voditi IZBALANSIRANU politiku...

.Na sta vama to lici? Meni na upozorenje...

sasa jokic

pre 7 godina

Ma bio sef svih ruskih sluzbi da ponudi memorandum o saradnji.....Dosao bre da zapreti da se ne prica o pokusaju drzvanog udara, kakve crne molbe. Sto dalje od Rusa....mada ne bi bio Vucicu u kozi.

sasha

pre 7 godina

@ulysess 11.novembar 2016.20:37

Dobro je da znas za Poljake (i njihovu Katinsku sumu),za Nemce (odmazda zbog Drugog svetskog rata), a da li si cuo za Madjare (u krvi Rusi ugusili njihov pokusaj da se izvuku iz "bratskog zagrljaja" 1956.), za Cehoslovake (ruski TENKOVI u Pragu 1968),....za brojna POJEDINACNA bekstva iz Istocne Nemacke,Rumunije,...pa CAK i iz Rusije NA ZAPAD....

Samo se mi klackamo levo-desno....i ne znamo sta i kuda cemo....

Da li si cuo za 1948.kod nas,u Jugoslaviji,kad smo se po obicaju podelili,pa je pola htelo sa Staljinom a pola ne.....GOLI OTOK je bio pun uglavnom SRBA I CRNOGORACA ......(Hrvati i Slovenci nisu imali taj problem...)

Emigrant

pre 7 godina

Normalno da nije dosao da razgleda Kalemegdan nego da sanira stetu poslije diletantske akcije FSB ,Gosp.Milo pod sapom CIA vec 20 god a Ameri ne dozvoljavaju zezanje na njihovom terenu

?

pre 7 godina

@bora
Ne nego cu da placam Putinove polovne Migove! To ti ne smeta. Tramp se ne pita koga ce Amerika da brani, to je ozbiljna drzava u kojoj ne odlicuje jedan covek koje ce saveze da postuju a koje nece i nije rekao da neko treba da mu placa nego da i ostali trebaju da ulazu u vojsku. To o uranijumu je glupost, sredi zdravstvo pa da vidis kako ce da bude bolje.

mia

pre 7 godina

@realan,@MA,@Nikola@g,@Milos@ ostrvljancici@pavluca...i svi koji isto ili slicno misle:

Ne morate da citate sta pise Gardijan,citajte srpske novine, slicno pise i tu,a moze se cuti na vestima.....

Ili vi verujete iskljucivo ruskim glasilima?!?!?

roadrunner

pre 7 godina

Gardijan posle sramnog propagadnog "novinarstva" za vreme bregzita i sad za vreme izbora u USA ima kredibilitet kao Kurir kod nas. A ništa bolji nisu ni NYT i WP sad

артиљерац

pre 7 godina

@ milana Да ти испричам нешто.Појавио се авион F-22 Raptor.Румунија
дигне КОМЕРЦИЈАЛНИ кредит да купи те авионе.Кад,док они тамо а оно
међутим.Конгрес САД забранио продају истих страним државама,и Румуни
добише ремонтоване F-16 уместо нових Raptora.Уплатиш Мерцедес,
добијеш Опел,урађена генерална.Супер,живео НАТО,нису нас ни з.....ли
ко младе мајмуне.Не знам што сам ти ово написао,али је истина,и може
да ти послужи нечему.

Miki

pre 7 godina

Demanti Zaharove je samo još jedna potvrda vesti. U vreme Sovjetskog saveza se govorilo kako je najbolji izvor informisanja kad agencija TASS nešto demantuje.

interes drzave

pre 7 godina

Geopoliticki Srbija bi najvise koristi imala kada bi ostvarila vojno-tehnicku saradnju sa Turskom!
Neutralni na papiru a kroz prizmu tih odnosa imali bi kisobran Nato saveza, istinski trziste za robu i politicki konsolidaciju sa narodima nad kojima Turska ima kljucan uticaj ( Albanci, Bosnjaci ). Mislim da bi efekte te saradnje brzo osetili gradjani Srbije.

Slobodan

pre 7 godina

Nema uopste sumnje da Rusija nastoji da destabilizuje Srbiju zadnjih godina jos od Vuciceve izjave da Srbija ide prema Zapadu, izrecenu pre par godina. Danas osvanula šokantna izjava Putinovog savetnika da je Jugoslavija sa Titom 1948. uradila gresku suprotstavljajuci se " pravednoj politici Staljina" i da Srbija danas ne radi isto. Nas narod zna kako bismo ziveli da smo ostali iza Gvozdene zavese, zavrsili poput Madjarske itd. Ta njegova izjava je antisrpska u svojoj srzi kao i ruski napori da nam otadzbinu drze pod svojom cizmom a bez da nam daju 1% onoga sto nude EU i SAD cak ako im pridjemo. A znamo kako SAD pomazu Hrvate i sl samo HV su dali 500 000 000 evra do danas , a Rusi nam ne daju niti da izvezemo jabuke u njihovu zemlju !

Dejana

pre 7 godina

Od kad je Toma sa Vucicem dosao na vlast, ovo je opste ludilo. Ovakvi prizori i scene se ne bi dogadjale u Srbiji da je bilo ko drugi dosao na vlast. Svi smo svedoci uzimanja plata, penzija, gladovanja, drzavnih udara, pokusaja atentata, spijuna, obecanja, lazi. Svega ima a boljitka za gradjane ni na pomolu. Bedom i gladju SNS nam stavlja so na ranu nasih tragicnih i sizofrenih godina od 1990. do bombardovanja 1999. Dokle ce ovo ludilo trajati i kad ce se vlast pozabaviti poboljsanjem zivota gradjana? Svaki dan Vucic putuje, sastaje se, docekuje, potpisuje. Svaki dan njegove predstave. Nije on od Boga dat da bude na televiziji kad god se njemu cefne. Cemu prikazivanje gradjanima njegovih rukovanja, koga prima, koga ispraca i kuda putuje? Bas nas briga koga on prima i gde putuje.

vreme je

pre 7 godina

Danas osvanula šokantna izjava Putinovog savetnika da je Jugoslavija sa Titom 1948. uradila gresku suprotstavljajuci se " pravednoj politici Staljina" i da Srbija danas ne radi isto.

To oni izgleda prete, šalju neke poruke, šta li. Kad vec ne umete ili necete da saradjujete sa normalnim svetom, civilizujete i razvijete kao sto radi Kina, bar ukinite diktaturu kojom ugnjetavate svoj narod, to vam je pametnije nego sto rovarite po Evropi.

Zato nama prioritet treba da bude prvo NATO pa posle EU

Vučić neka angazuje obezbedjenje ako treba od onih sto su privatne vojske po USA, ako ovima ovde ne moze da veruje da ga neće izdati kao Đinđića.

Nikola

pre 7 godina

A onda je mrmot... Objavio gardijan? haha pa pigledajte samo tvitove tih istih novinara gardijana, realno sami ne mogu ni spavati od mrznje prema rusiji i rusofobije koja ih obuzela. Vazi ajd sve verujemo :))

Cinik

pre 7 godina

Баш жалим Захарову. Она с муком зарађује своју плату и често је гризе савест због тога.

Helios

pre 7 godina

Burleske obaška - šta je dosad naša Vlada uradila za naše građane uhapšene u inostranstvu? Oni su možda teroristi, možda nisu. Možda imaju kriminalnu prošlost, možda nemaju. Možda je bilo šta - iako je daleko najverovatnije ništa.
To je sve irelevantno. Osnovna dužnost Vlade tj. MIPa je da u najkraćem roku stupi u kontakt sa našim uhapšenim građanima. To će im strana država dozvoliti ili ne. Ukoliko ne dozvoli - jasno je koliko je sati. (I koje kontra-mere preduzeti ovde, i spram njihovih "terorista". A vala bilo ih je, ne samo Tempo i Kapičić.) Ukoliko dozvoli predstavnik ambasade mora da se uveri u osnovno: da li su živi, zdravi, nemaltretirani? Da li im je uopšte predočena tkzv. optužnica? Koga iz familije kontaktirati? Nadasve da li im je omogućena lokalna i da li žele/imaju pravnu pomoć iz svoje zemlje?
Naravno, predstavnik i cela ambsada se odmah trude da saznaju bilo kakve ČINJENICE, od kojih zasada imamo - NULA. Čak i da je sa njima korektno postupano maltretiranje je neviđeno da se neko hapsi zarad političke šarade i/ili izborne manipulacije. I obratno MIP i MUP odmah žele da znaju ako ima bilo kakve istinitosti u svemu.
Od svega ovoga ništa a ti ljudi čame u pritvoru bez ikakve valjane optužnice i IKAKVOG predstavljenog dokaza. Dakle dunstersko i sramotno ponašanje naše (kvazi-)države (i) ovde.
Jedino je OK ukoliko razmahani Sinđelić i objektivni Gardijan najzad i objave gde šćaše sleteteti NLO da pokupi Vladara Crne Gore i saradnike njegovog čojstva i junaštva.

Ko ovu dramu rezira

pre 7 godina

Gardijan je podrzavao Hilari i prognozirao joj ubedljivu pobedu , mislim da je sada celom svetu jasno ko su najeminentniji mediji i koja je njihova svrha :)

bora

pre 7 godina

@vreme je
Hoćeš ti da plaćaš NATO? Tramp je rekao da nema više besplatne zaštite.
Malo su nas izgleda rušili,trebalo je još da bolje upamtimo.
Zbog osiromašenog uranijuma,broj obolelih od raka porastao je za 40%,a pravi efekat tek dolazi.
Pitaj one kojima su otišli najdraži,hoće li i oni u Nato?Sram te bilo.

Voždovčanin

pre 7 godina

E pa sada kada bi Englezi, tj. njihovi mediji bili oni koji govore istinu, vredelo bi se zamisliti nad ovim člankom, ali kako to nikada nije bio slučaj, ostaje samo još jedno spinovanje od strane istih onih koji su nalazili hemijsko oružje u na primer jednom Iraku.

ulysess

pre 7 godina

Jes da , sef jedne od najmocnijih drzava sveta dosao da nam se izvini sve mu klecase kolena ko na prvom sastanku sa devojkom od straha... A i ovi gusari sa ostrva ne znaju sta bi vise napisali samo da se napada Rusija ( a to dize tiraz za 60%) jel ocigledno ispade svi se boje Rusa u zadnje vreme... Verujem za Poljake ( Katunska suma) i Nemce (Odmazda zbog drugog svetskog rata)...
Ostali ( Ameri, gusari Britanci itd.) samo zive na propagandi...

psihijatar

pre 7 godina

Unistice nas Rusi, ako hitno ne udjemo u NATO.
RUSI ne biraju sredstva dA dodju do cilja.
Pravoslavnim Komunistima nista nije sveto.
(Jipi, 11. novembar 2016 19:21

Hahhahaa ....Pravoslavni komunisti......hahaahaaahaa
Pravi opis besmisla i nezizlaznosti ruskog tvz. drustva.

popeye

pre 7 godina

После шаховске партије и неочекиваног пада Краљице у уторак, треба сад још некако одржати, бар неко време, Естаблишмент, и његове пионе по свету...

roadrunner

pre 7 godina

Gardijan posle sramnog propagadnog "novinarstva" za vreme bregzita i sad za vreme izbora u USA ima kredibilitet kao Kurir kod nas. A ništa bolji nisu ni NYT i WP sad

Klip

pre 7 godina

Ma ovo nije istina, sef FSB-a je dan poslije izbora u Crnoj Gori doletio u Srbiju da potpise nekakav memorandum, ta zvanicna prica je logicnija.

?

pre 7 godina

@bora
Ne nego cu da placam Putinove polovne Migove! To ti ne smeta. Tramp se ne pita koga ce Amerika da brani, to je ozbiljna drzava u kojoj ne odlicuje jedan covek koje ce saveze da postuju a koje nece i nije rekao da neko treba da mu placa nego da i ostali trebaju da ulazu u vojsku. To o uranijumu je glupost, sredi zdravstvo pa da vidis kako ce da bude bolje.

?

pre 7 godina

@sanja
Bar ne moze da postane ruska luka jer je to vec NATO luka. CG je prakticno NATO drzava, Rusi su pokusali da sprece to i nisu uspeli, izblamirali se. Putin moze da kmeci, besni, cmizdri, ali da preti moze samo svojim Rusima...

b

pre 7 godina

Od rusa ništa dobro. Bio bi red da vrate NIS i sve pride što su dobili.
A njihovi špijuni Bajati i Koferče da ostanu bez imovine koju su pokrali, kao drugarica Mira.

Milana

pre 7 godina

Jedini izlaz i to pravi je stvarna vojna neutralnost ali sa vojnotehničkim osloncem na NATO. Rusi definitivno odbijaju da nam prodaju bilo šta projektovano posle 2000 godine. Braćo Rusi ne hvala, nama polovnjaci i otpad ne treba. Treba se obratiti zapadu i vojno- tehnički sarađivati sa njima.

Miki

pre 7 godina

(roadrunner, 11. novembar 2016 21:28)

Dok RT i Sputnjik objavljuju iskljucivo 100% istinite stvari, jel tako?

Bas bih voleo da saznam kako to rusofili ZNAJU da ruske informativne agencije iskljucivo istinu objavljuju a zapadni uvek i samo lazi.

Kako su dosli do tog dragocenog podatka?

Dragan_BL

pre 7 godina

Zaharova nam laže u lice! Sve takve mutikase i lopove preko granice pa neka tamo ubijaju i prave haos a nas neka puste u miru. Sta mi bolji s njima a oni nama rade o glavi. Braća? Ne budimo naivni! Svaka čast Brozu za 1948, izgleda da ih to jos uvek boli kad traže da platimo skupu cenu zbog toga. E neće moći.

sasa jokic

pre 7 godina

Ma bio sef svih ruskih sluzbi da ponudi memorandum o saradnji.....Dosao bre da zapreti da se ne prica o pokusaju drzvanog udara, kakve crne molbe. Sto dalje od Rusa....mada ne bi bio Vucicu u kozi.

артиљерац

pre 7 godina

@ milana Да ти испричам нешто.Појавио се авион F-22 Raptor.Румунија
дигне КОМЕРЦИЈАЛНИ кредит да купи те авионе.Кад,док они тамо а оно
међутим.Конгрес САД забранио продају истих страним државама,и Румуни
добише ремонтоване F-16 уместо нових Raptora.Уплатиш Мерцедес,
добијеш Опел,урађена генерална.Супер,живео НАТО,нису нас ни з.....ли
ко младе мајмуне.Не знам што сам ти ово написао,али је истина,и може
да ти послужи нечему.

mia

pre 7 godina

@realan,@MA,@Nikola@g,@Milos@ ostrvljancici@pavluca...i svi koji isto ili slicno misle:

Ne morate da citate sta pise Gardijan,citajte srpske novine, slicno pise i tu,a moze se cuti na vestima.....

Ili vi verujete iskljucivo ruskim glasilima?!?!?

Emigrant

pre 7 godina

Normalno da nije dosao da razgleda Kalemegdan nego da sanira stetu poslije diletantske akcije FSB ,Gosp.Milo pod sapom CIA vec 20 god a Ameri ne dozvoljavaju zezanje na njihovom terenu

sasha

pre 7 godina

@ulysess 11.novembar 2016.20:37

Dobro je da znas za Poljake (i njihovu Katinsku sumu),za Nemce (odmazda zbog Drugog svetskog rata), a da li si cuo za Madjare (u krvi Rusi ugusili njihov pokusaj da se izvuku iz "bratskog zagrljaja" 1956.), za Cehoslovake (ruski TENKOVI u Pragu 1968),....za brojna POJEDINACNA bekstva iz Istocne Nemacke,Rumunije,...pa CAK i iz Rusije NA ZAPAD....

Samo se mi klackamo levo-desno....i ne znamo sta i kuda cemo....

Da li si cuo za 1948.kod nas,u Jugoslaviji,kad smo se po obicaju podelili,pa je pola htelo sa Staljinom a pola ne.....GOLI OTOK je bio pun uglavnom SRBA I CRNOGORACA ......(Hrvati i Slovenci nisu imali taj problem...)

lesa

pre 7 godina

Eto, Gardijan se pozvao na "IZVOR" blizak srpskoj vladi... A onda od jednom uhvate nekog špijuna koji radi za strane vlade i svi se u Srbiji nađu u čudu, iznenađeni i uvređeni! Lete ovde informacije na sve strane ko perje iz jastuka, reklo bi se!

sanja

pre 7 godina

Saberite 2 i 2....Jedina luka na Jadranu koja bi mogla da bude i ruska, je luka Bar...(sve ostale pripadaju NATO paktu....)

Citali ste :Putin izjavio da Rusija RACUNA da ce CG voditi IZBALANSIRANU politiku...

.Na sta vama to lici? Meni na upozorenje...

Miki

pre 7 godina

Demanti Zaharove je samo još jedna potvrda vesti. U vreme Sovjetskog saveza se govorilo kako je najbolji izvor informisanja kad agencija TASS nešto demantuje.

interes drzave

pre 7 godina

Geopoliticki Srbija bi najvise koristi imala kada bi ostvarila vojno-tehnicku saradnju sa Turskom!
Neutralni na papiru a kroz prizmu tih odnosa imali bi kisobran Nato saveza, istinski trziste za robu i politicki konsolidaciju sa narodima nad kojima Turska ima kljucan uticaj ( Albanci, Bosnjaci ). Mislim da bi efekte te saradnje brzo osetili gradjani Srbije.