Sreda, 26.10.2016.

19:22

"Fontana želja Tahiri, nek ih okači na oglasnu tablu"

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Beograd nikada neće razgovarati o najnovijim zahtevima predstavnice Prištine Edite Tahiri.

Izvor: Beta

"Fontana želja Tahiri, nek ih okaèi na oglasnu tablu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

Mik

pre 7 godina

Dacic nam je da Milosevicem dovoljno muke naneo zar ne? A vidi narode jos je tu i jos se on nesto pita i dalje nas vuce dole. Pa sta ste glasali?

mando

pre 7 godina

Kosovo je nezavisno od 1999, to i mala deca znaju, verovatno je I priznato verbalno, ali, kako bi se drugacije sastala, bilo Vlada Kosova, bilo Vlada Srbije, tj. zarada dnevnica na grb patrijotizma, pa loptu sa jednog stola do drugog itd. Sigurno se nece sastati za planiranje boljeg zivota!! a I taj odgovor znate svi?

burazer

pre 7 godina

Navikli smo na korumpiran sistem i odrastamo uz njega. Mi i ne vidimo breg ispod vode. Oni sve znaju, koliki je procenat korupiranosti prisutan u pravosudju, mupu, vladi itd. I jednostavno ne zele da takvu zemlju ubace u sistem ne zbog njih, dovesve oni u red sve nas za cas. Vec bi to bio jako tezak udarac za nase stanovnistvo jer nema vise preko kuma posao, jer nema vise 4 radnika na jedno mesto pa igraju papir,kamem, makaze ko ce da skoci po burek, nema vise "fioke" u pravosudju, nema "kosovo srbija"...e kada se nove generacije malo isfiltriraju od nacionalnog stava onda ce nas ubaciti u eu. i etoooo, svi srecni i zadovoljni sve do njenog raspada a u tom slucaju verovatno i rata...

njiiiiiii

pre 7 godina

Svima nam je odavno jasno da nema nista od EU cak i da prihvatimo apsolutno sve uslove bez pogovora. Niko nas ne zeli u EU kao sto ni mi sami ( citaj politicari kao i veliki deo naroda ) to ne zelimo, nisu se dosta okoristili u ovoj anarhiji i parodiji od zemlje bez zakona i pravde a njihova prividna borba za EU je samo maska za naivni narod koji se i dalje nada lepsem i urednijem zivotu. U EU svaka zemlja mora da ima nezavisnog revizora a mi smo jedna od pet zemalja na planeti koja ga nema i jasno nam je svima zasto je to tako...tako da su sve te price oko EU i boljitka samo prazan hod i kupovina vremena zarad njihovog boljeg zivota na nasoj grbaci!

Vlada djordjevic

pre 7 godina

Svi su Malo u pravu ali kako i ko da prihvati sve to? Koji ce srpski političar da potpise nezavisnost kosova? Ko za to ima hrabrost? Niko! A svi kriticari to ne spominju.

cx

pre 7 godina

@janbo

Napisao si komentar od 1000 reci da kazes sto svi znamo. Samo si zaboravio da kazes sta bi ti uradio. Na primer, ako priznamo Kosovo i uradimo jos 1000 drugih ponizenja, jel ce da skoci plata na 1000 eur? Jel ce da nas prime u EU? Jel ce zemlja da nam procveta? Jel ce da nas ostave na miru? Bogami, ja mislim da nece...

Joca

pre 7 godina

Zasto smo stalno u defanzivi? Zasto mi ne postavimo uslove?
@(Igor, 26. oktobar 2016 22:13)

To me podseti na ovaj vic :)
Prosao slon kroz mravinjak i naravno razrusio ga.
Besni mravi resili da mu naprave sacekusu i skocise oni svi za vrat slonu, a slon mahnu glavom i svi popadase osim jednog... kad to videli ostali mravi svi povikase u glas: "Sinisa udavi ga !!! Sinisa udavi ga !!!"

Vau

pre 7 godina

A koga uopšte zabole noga šta Albanka misli a Vašington suflira... Juče rekoše Špancima da ne dozvole ristanak Admirala Kuznjecova, pa ojhaaa eno ga na obali Španije... Zar ikoga uopšte briga šta EU misli da raspadaju se po šavovima... Problem je samo što još uvek ne znamo hoće li Tramp da pobedi...

Igor

pre 7 godina

Zašto smo stalno u defanzivi? Zašto mi ne postavimo uslove? Zašto se stalno pravdate kako nas neko pritiska a vi se kao odupirete - to rade samo teški gubitnici...pobednici preuzimaju odgovornost i donose teške odluke, ne pravdaju se niti se prepucavaju sa drugom stranom putem medija...

nikola

pre 7 godina

sve ovo što Dačić prica je otprilike tako,ali Vučić mora da shvati da to nema težinu kad to on izgovara.Covek je duboko simbol vremena kojim treba da se stidimo.On mora da ode ako mislimo da opstanemo.

ime

pre 7 godina

Sve je ovo tako malo i prolazno...

I ovi patuljci od politikanata... njihovih, naših, zapadnih.
I ovo tragično vreme... tragično po poštenog i razumnog čoveka.
I ovi sitni događaji... pamtiće se ko treptaj u večnosti.
I ovi ostrašćeni komentari... pijačarski i piljarski.

Albanije nema ni 70 godina, Hrvatske, Kosova... nadživeli smo mi i gore pošasti. Ali sebe, autodestrukciju, nećemo.
Od postanka nas prati entropija.

Ash

pre 7 godina

Pa vi posle primajte Ruse. Bar da Rusi stvarno hoće nešto od nas, nego samo hoće da nas sapliću zbog svojih interesa, a Kosovo su odavno priznali.

Meister Jakob

pre 7 godina

Meni stvarno nije jasno kako se ti vaši političari javno izražavaju, koriste hulinaski uličarski žargon ko da su u birtiji!
Pa vidi samo ovog Dačića, zar se tako izražava šef diplomacije?!
A ni Vučić, Vulin i Doktor Nebojša iz Beograda nisu ništa bolji, mislim da kaluna Šešelja ne treba posebno spominjati. I svi su na "ti" i oslovljavaju se ko na pijaci, Bata, Toma, Ivica, Marica...

Zoran

pre 7 godina

Davne 1988..9.. tadašnji Ambasador USA u Beogradu, Warren Zimmermann, 7(sedam) puta je tražio audijenciju kod tadašnjeg neprikosnopvenog S. Miloševića. Istu nije ostvario. Diplomatski, najblaže rečeno neukusno, ali u tom momentu za Srbiju pogubno. Dva puta je nabusito odbijen uz konstataciju: "Nemam ja šta sa Amerikom da razgovaram", dok mu pet puta nije ni odgovoreno, odnosno, odgovoreno je da Milošević NEMA VREMENA da ga primi!?!?!?!
Napominjem da se u isto vreme dešavao, svakoj budali u svetu jasno vidljiv, raspad SSSR-a i bipolarnog sveta, Kina nije bila ni blizu da postane svetska sila i da se dobro znalo ko je u tom trenutku bio "gazda".
Tada je Albanija još uvek bila evropska i svetska parija dok za Kosmet i većinsko stanovništvo tamo niko i nije znao.
Posle se desilo što se desilo a sada smo tu gde smo. Na rubu da počnemo polako ali sigurno da nestajemo kao narod okupljen na ovoj teritoriji.

Prema tome Dačiću, Vučiću, to što je zakuvao vaš mentor i idejni vođa to vi kusajte a narod? Narod će već nekako... Preživesmo Turke preživećemo i ove! Valjda...

Draganče

pre 7 godina

Podeljene su karte, i naša ruka je nažalost slaba.
Ni Kosovska nije ništa bolja, ali njihov blef ima pokriće, a mi pozajmljujemo da ostanemo u igri.
Svaki kockar zna kuda to vodi.
Kosovo je otvorilo sva vrata SAD administraciji, pa im se tako vrata i otvaraju, gde god pokucaju, sa ili bez pravnog osnova.
Mi se tripujemo da ako upišemo kurs engleskog, možemo nekoga zavarati!?
Imamo ministra spoljnih poslova koji ne zna Engleski, kako se to tumači u diplomatiji!? Pitajte ga nešto na Ruskom!
Sve dok se na svetskoj sceni nešto ne promeni u odnosu snaga SAD vs. Rusija mi ćemo gutati knedle, a da li će se o kada nešto promeniti pitanje je koje trenutno muči mnoge političare.

Naša posla

pre 7 godina

I koga Dačić sad provocira. onog koga će sutra da moli. Klasika. I još komplikuju sve sa Rusima. Niko ne voli Amerikance ali ovo nije politika. Čist amaterizam.

janbo

pre 7 godina

Ajde ovako:
1. Ovo su USA/EU uslovi ne Kosovski, oni ništa sami ne rade, a mi lepo da razmislimo zašto sad baš ovo i zašto ćute još od spominjanja Trepče

2. Dalje, uslovi nisu ništa novo ovo slušamo pa bar 10 godina, a zadnjih 5,6 bar jednom dvaput godišnje od raznih običnih činovnika do recimo ANgele Merkel. Zna se da je uslov priznanje Kosova. Naravno prvo su počeli sa normalizacijom odnosa sa razgovorom itd. To je ova vlast sve prihvatila još pre 3,4 godine. Mi smo de facto priznali Kosovo jer sa njihovim institucijama biranim po njihovim zakonima mi sedimo i sklapamo neke ugovore.

3. EU nije fer sigurno prema nama jer ni njihove zemlje sve nisu prizanle nezavisnost, ali od nas traže ne samo de facto nego i de iure. Ne znam da li će ovde biti političara koji će iakd to potpisati, iz pre svega razloga što se boje da ne izgube vlast. Narod sigurno zna da je to gotova priča samo ne vole da čuju istinu tako da to je opasno.

4. E sad zašto nama se sve ovo događa. To je pitanje za naše kratkovide političare. Da li se može sedeti na dve stolice? Zašto idemo u EU ako nećemo po njihovim pravilima da radimo? Ne zovu oni nas tamo nego mi hoćemo da idemo. Koliko nas tamo hoće vidi se koliko nam zakeraju.

5. Neko će ovde morati jednom da preseče, jer ovako ne ide, među najsiromašnijim smo u Evropi, svaki dan čujem kako neko odlazi u inostranstvo, neki zauvek a mnogi odlaze na smešne poslove jer ovde nemaju nikakve. Npr. sklapaju televizore po Slovačkoj za 500e...

Marija

pre 7 godina

"Fontana želja Tahiri, nek ih okači na oglasnu tablu" rece Ivica Dacic.

Pa nije bas tako, jer svako sa dva grama mozda zna da je ovo poruka EU, Amerike i NATO poslata preko Pristine.

Odluceno je prekjuce u EU da poglavlja za pristup EU ne budu otvorena za dalje, nema cak ni eventualnog datuma kada bi mogla biti otvorena za nasu zemlju.

EU ne zeli rusku guberniju u svojim redovima po kojoj se slobodno setaju ruski KGB agenti kao u Moskvi.

Sa druge strane ni UDBA ne zeli da nasa Srbija ide ka EU jer ce morati da poloze racune Srbiji za sve sto su radili po Srbiji i da ce morati da se otvore dosijea UDBE.

Tako da pojednostavim , EU je procitala namere nekih iz Srbije kojima su puna usta EU integracija i da EU daje milijarde dolara Srbiji a da Srbija bude "neutralna" odnosno po Udbaskoj doktrini "neutralost koja znaci poslednja ruska gubernija u Evropi gde zakoni nece vaziti za Udbase" .

Ostaje samo da vidimo kakav ce biti kraj price .

susedi

pre 7 godina

Susedski odnosi vec postoje, jer prepucavanje sa susedima kao standard je uspostavljen uveliko i sledi se konzistentno.
Pitanje za g.Dacica: koje su to substancijalne razlike izmedju vas i Tahiri?

Nojevi

pre 7 godina

Sami ste tražili direktne pregovore i ne znam što se sada žalite?
To samo pokazuje koliki ste amateri, Albanija je u NATO, na Kosovu američka vojska a vi mislite da će nama da drže stranu.

Nojevi

pre 7 godina

Sami ste tražili direktne pregovore i ne znam što se sada žalite?
To samo pokazuje koliki ste amateri, Albanija je u NATO, na Kosovu američka vojska a vi mislite da će nama da drže stranu.

Marija

pre 7 godina

"Fontana želja Tahiri, nek ih okači na oglasnu tablu" rece Ivica Dacic.

Pa nije bas tako, jer svako sa dva grama mozda zna da je ovo poruka EU, Amerike i NATO poslata preko Pristine.

Odluceno je prekjuce u EU da poglavlja za pristup EU ne budu otvorena za dalje, nema cak ni eventualnog datuma kada bi mogla biti otvorena za nasu zemlju.

EU ne zeli rusku guberniju u svojim redovima po kojoj se slobodno setaju ruski KGB agenti kao u Moskvi.

Sa druge strane ni UDBA ne zeli da nasa Srbija ide ka EU jer ce morati da poloze racune Srbiji za sve sto su radili po Srbiji i da ce morati da se otvore dosijea UDBE.

Tako da pojednostavim , EU je procitala namere nekih iz Srbije kojima su puna usta EU integracija i da EU daje milijarde dolara Srbiji a da Srbija bude "neutralna" odnosno po Udbaskoj doktrini "neutralost koja znaci poslednja ruska gubernija u Evropi gde zakoni nece vaziti za Udbase" .

Ostaje samo da vidimo kakav ce biti kraj price .

Zoran

pre 7 godina

Davne 1988..9.. tadašnji Ambasador USA u Beogradu, Warren Zimmermann, 7(sedam) puta je tražio audijenciju kod tadašnjeg neprikosnopvenog S. Miloševića. Istu nije ostvario. Diplomatski, najblaže rečeno neukusno, ali u tom momentu za Srbiju pogubno. Dva puta je nabusito odbijen uz konstataciju: "Nemam ja šta sa Amerikom da razgovaram", dok mu pet puta nije ni odgovoreno, odnosno, odgovoreno je da Milošević NEMA VREMENA da ga primi!?!?!?!
Napominjem da se u isto vreme dešavao, svakoj budali u svetu jasno vidljiv, raspad SSSR-a i bipolarnog sveta, Kina nije bila ni blizu da postane svetska sila i da se dobro znalo ko je u tom trenutku bio "gazda".
Tada je Albanija još uvek bila evropska i svetska parija dok za Kosmet i većinsko stanovništvo tamo niko i nije znao.
Posle se desilo što se desilo a sada smo tu gde smo. Na rubu da počnemo polako ali sigurno da nestajemo kao narod okupljen na ovoj teritoriji.

Prema tome Dačiću, Vučiću, to što je zakuvao vaš mentor i idejni vođa to vi kusajte a narod? Narod će već nekako... Preživesmo Turke preživećemo i ove! Valjda...

Naša posla

pre 7 godina

I koga Dačić sad provocira. onog koga će sutra da moli. Klasika. I još komplikuju sve sa Rusima. Niko ne voli Amerikance ali ovo nije politika. Čist amaterizam.

susedi

pre 7 godina

Susedski odnosi vec postoje, jer prepucavanje sa susedima kao standard je uspostavljen uveliko i sledi se konzistentno.
Pitanje za g.Dacica: koje su to substancijalne razlike izmedju vas i Tahiri?

janbo

pre 7 godina

Ajde ovako:
1. Ovo su USA/EU uslovi ne Kosovski, oni ništa sami ne rade, a mi lepo da razmislimo zašto sad baš ovo i zašto ćute još od spominjanja Trepče

2. Dalje, uslovi nisu ništa novo ovo slušamo pa bar 10 godina, a zadnjih 5,6 bar jednom dvaput godišnje od raznih običnih činovnika do recimo ANgele Merkel. Zna se da je uslov priznanje Kosova. Naravno prvo su počeli sa normalizacijom odnosa sa razgovorom itd. To je ova vlast sve prihvatila još pre 3,4 godine. Mi smo de facto priznali Kosovo jer sa njihovim institucijama biranim po njihovim zakonima mi sedimo i sklapamo neke ugovore.

3. EU nije fer sigurno prema nama jer ni njihove zemlje sve nisu prizanle nezavisnost, ali od nas traže ne samo de facto nego i de iure. Ne znam da li će ovde biti političara koji će iakd to potpisati, iz pre svega razloga što se boje da ne izgube vlast. Narod sigurno zna da je to gotova priča samo ne vole da čuju istinu tako da to je opasno.

4. E sad zašto nama se sve ovo događa. To je pitanje za naše kratkovide političare. Da li se može sedeti na dve stolice? Zašto idemo u EU ako nećemo po njihovim pravilima da radimo? Ne zovu oni nas tamo nego mi hoćemo da idemo. Koliko nas tamo hoće vidi se koliko nam zakeraju.

5. Neko će ovde morati jednom da preseče, jer ovako ne ide, među najsiromašnijim smo u Evropi, svaki dan čujem kako neko odlazi u inostranstvo, neki zauvek a mnogi odlaze na smešne poslove jer ovde nemaju nikakve. Npr. sklapaju televizore po Slovačkoj za 500e...

Meister Jakob

pre 7 godina

Meni stvarno nije jasno kako se ti vaši političari javno izražavaju, koriste hulinaski uličarski žargon ko da su u birtiji!
Pa vidi samo ovog Dačića, zar se tako izražava šef diplomacije?!
A ni Vučić, Vulin i Doktor Nebojša iz Beograda nisu ništa bolji, mislim da kaluna Šešelja ne treba posebno spominjati. I svi su na "ti" i oslovljavaju se ko na pijaci, Bata, Toma, Ivica, Marica...

Draganče

pre 7 godina

Podeljene su karte, i naša ruka je nažalost slaba.
Ni Kosovska nije ništa bolja, ali njihov blef ima pokriće, a mi pozajmljujemo da ostanemo u igri.
Svaki kockar zna kuda to vodi.
Kosovo je otvorilo sva vrata SAD administraciji, pa im se tako vrata i otvaraju, gde god pokucaju, sa ili bez pravnog osnova.
Mi se tripujemo da ako upišemo kurs engleskog, možemo nekoga zavarati!?
Imamo ministra spoljnih poslova koji ne zna Engleski, kako se to tumači u diplomatiji!? Pitajte ga nešto na Ruskom!
Sve dok se na svetskoj sceni nešto ne promeni u odnosu snaga SAD vs. Rusija mi ćemo gutati knedle, a da li će se o kada nešto promeniti pitanje je koje trenutno muči mnoge političare.

Joca

pre 7 godina

Zasto smo stalno u defanzivi? Zasto mi ne postavimo uslove?
@(Igor, 26. oktobar 2016 22:13)

To me podseti na ovaj vic :)
Prosao slon kroz mravinjak i naravno razrusio ga.
Besni mravi resili da mu naprave sacekusu i skocise oni svi za vrat slonu, a slon mahnu glavom i svi popadase osim jednog... kad to videli ostali mravi svi povikase u glas: "Sinisa udavi ga !!! Sinisa udavi ga !!!"

ime

pre 7 godina

Sve je ovo tako malo i prolazno...

I ovi patuljci od politikanata... njihovih, naših, zapadnih.
I ovo tragično vreme... tragično po poštenog i razumnog čoveka.
I ovi sitni događaji... pamtiće se ko treptaj u večnosti.
I ovi ostrašćeni komentari... pijačarski i piljarski.

Albanije nema ni 70 godina, Hrvatske, Kosova... nadživeli smo mi i gore pošasti. Ali sebe, autodestrukciju, nećemo.
Od postanka nas prati entropija.

Igor

pre 7 godina

Zašto smo stalno u defanzivi? Zašto mi ne postavimo uslove? Zašto se stalno pravdate kako nas neko pritiska a vi se kao odupirete - to rade samo teški gubitnici...pobednici preuzimaju odgovornost i donose teške odluke, ne pravdaju se niti se prepucavaju sa drugom stranom putem medija...

Ash

pre 7 godina

Pa vi posle primajte Ruse. Bar da Rusi stvarno hoće nešto od nas, nego samo hoće da nas sapliću zbog svojih interesa, a Kosovo su odavno priznali.

nikola

pre 7 godina

sve ovo što Dačić prica je otprilike tako,ali Vučić mora da shvati da to nema težinu kad to on izgovara.Covek je duboko simbol vremena kojim treba da se stidimo.On mora da ode ako mislimo da opstanemo.

Vau

pre 7 godina

A koga uopšte zabole noga šta Albanka misli a Vašington suflira... Juče rekoše Špancima da ne dozvole ristanak Admirala Kuznjecova, pa ojhaaa eno ga na obali Španije... Zar ikoga uopšte briga šta EU misli da raspadaju se po šavovima... Problem je samo što još uvek ne znamo hoće li Tramp da pobedi...

mando

pre 7 godina

Kosovo je nezavisno od 1999, to i mala deca znaju, verovatno je I priznato verbalno, ali, kako bi se drugacije sastala, bilo Vlada Kosova, bilo Vlada Srbije, tj. zarada dnevnica na grb patrijotizma, pa loptu sa jednog stola do drugog itd. Sigurno se nece sastati za planiranje boljeg zivota!! a I taj odgovor znate svi?

Mik

pre 7 godina

Dacic nam je da Milosevicem dovoljno muke naneo zar ne? A vidi narode jos je tu i jos se on nesto pita i dalje nas vuce dole. Pa sta ste glasali?

cx

pre 7 godina

@janbo

Napisao si komentar od 1000 reci da kazes sto svi znamo. Samo si zaboravio da kazes sta bi ti uradio. Na primer, ako priznamo Kosovo i uradimo jos 1000 drugih ponizenja, jel ce da skoci plata na 1000 eur? Jel ce da nas prime u EU? Jel ce zemlja da nam procveta? Jel ce da nas ostave na miru? Bogami, ja mislim da nece...

njiiiiiii

pre 7 godina

Svima nam je odavno jasno da nema nista od EU cak i da prihvatimo apsolutno sve uslove bez pogovora. Niko nas ne zeli u EU kao sto ni mi sami ( citaj politicari kao i veliki deo naroda ) to ne zelimo, nisu se dosta okoristili u ovoj anarhiji i parodiji od zemlje bez zakona i pravde a njihova prividna borba za EU je samo maska za naivni narod koji se i dalje nada lepsem i urednijem zivotu. U EU svaka zemlja mora da ima nezavisnog revizora a mi smo jedna od pet zemalja na planeti koja ga nema i jasno nam je svima zasto je to tako...tako da su sve te price oko EU i boljitka samo prazan hod i kupovina vremena zarad njihovog boljeg zivota na nasoj grbaci!

burazer

pre 7 godina

Navikli smo na korumpiran sistem i odrastamo uz njega. Mi i ne vidimo breg ispod vode. Oni sve znaju, koliki je procenat korupiranosti prisutan u pravosudju, mupu, vladi itd. I jednostavno ne zele da takvu zemlju ubace u sistem ne zbog njih, dovesve oni u red sve nas za cas. Vec bi to bio jako tezak udarac za nase stanovnistvo jer nema vise preko kuma posao, jer nema vise 4 radnika na jedno mesto pa igraju papir,kamem, makaze ko ce da skoci po burek, nema vise "fioke" u pravosudju, nema "kosovo srbija"...e kada se nove generacije malo isfiltriraju od nacionalnog stava onda ce nas ubaciti u eu. i etoooo, svi srecni i zadovoljni sve do njenog raspada a u tom slucaju verovatno i rata...

Vlada djordjevic

pre 7 godina

Svi su Malo u pravu ali kako i ko da prihvati sve to? Koji ce srpski političar da potpise nezavisnost kosova? Ko za to ima hrabrost? Niko! A svi kriticari to ne spominju.

Marija

pre 7 godina

"Fontana želja Tahiri, nek ih okači na oglasnu tablu" rece Ivica Dacic.

Pa nije bas tako, jer svako sa dva grama mozda zna da je ovo poruka EU, Amerike i NATO poslata preko Pristine.

Odluceno je prekjuce u EU da poglavlja za pristup EU ne budu otvorena za dalje, nema cak ni eventualnog datuma kada bi mogla biti otvorena za nasu zemlju.

EU ne zeli rusku guberniju u svojim redovima po kojoj se slobodno setaju ruski KGB agenti kao u Moskvi.

Sa druge strane ni UDBA ne zeli da nasa Srbija ide ka EU jer ce morati da poloze racune Srbiji za sve sto su radili po Srbiji i da ce morati da se otvore dosijea UDBE.

Tako da pojednostavim , EU je procitala namere nekih iz Srbije kojima su puna usta EU integracija i da EU daje milijarde dolara Srbiji a da Srbija bude "neutralna" odnosno po Udbaskoj doktrini "neutralost koja znaci poslednja ruska gubernija u Evropi gde zakoni nece vaziti za Udbase" .

Ostaje samo da vidimo kakav ce biti kraj price .

Vau

pre 7 godina

A koga uopšte zabole noga šta Albanka misli a Vašington suflira... Juče rekoše Špancima da ne dozvole ristanak Admirala Kuznjecova, pa ojhaaa eno ga na obali Španije... Zar ikoga uopšte briga šta EU misli da raspadaju se po šavovima... Problem je samo što još uvek ne znamo hoće li Tramp da pobedi...

Meister Jakob

pre 7 godina

Meni stvarno nije jasno kako se ti vaši političari javno izražavaju, koriste hulinaski uličarski žargon ko da su u birtiji!
Pa vidi samo ovog Dačića, zar se tako izražava šef diplomacije?!
A ni Vučić, Vulin i Doktor Nebojša iz Beograda nisu ništa bolji, mislim da kaluna Šešelja ne treba posebno spominjati. I svi su na "ti" i oslovljavaju se ko na pijaci, Bata, Toma, Ivica, Marica...

Zoran

pre 7 godina

Davne 1988..9.. tadašnji Ambasador USA u Beogradu, Warren Zimmermann, 7(sedam) puta je tražio audijenciju kod tadašnjeg neprikosnopvenog S. Miloševića. Istu nije ostvario. Diplomatski, najblaže rečeno neukusno, ali u tom momentu za Srbiju pogubno. Dva puta je nabusito odbijen uz konstataciju: "Nemam ja šta sa Amerikom da razgovaram", dok mu pet puta nije ni odgovoreno, odnosno, odgovoreno je da Milošević NEMA VREMENA da ga primi!?!?!?!
Napominjem da se u isto vreme dešavao, svakoj budali u svetu jasno vidljiv, raspad SSSR-a i bipolarnog sveta, Kina nije bila ni blizu da postane svetska sila i da se dobro znalo ko je u tom trenutku bio "gazda".
Tada je Albanija još uvek bila evropska i svetska parija dok za Kosmet i većinsko stanovništvo tamo niko i nije znao.
Posle se desilo što se desilo a sada smo tu gde smo. Na rubu da počnemo polako ali sigurno da nestajemo kao narod okupljen na ovoj teritoriji.

Prema tome Dačiću, Vučiću, to što je zakuvao vaš mentor i idejni vođa to vi kusajte a narod? Narod će već nekako... Preživesmo Turke preživećemo i ove! Valjda...

susedi

pre 7 godina

Susedski odnosi vec postoje, jer prepucavanje sa susedima kao standard je uspostavljen uveliko i sledi se konzistentno.
Pitanje za g.Dacica: koje su to substancijalne razlike izmedju vas i Tahiri?

Naša posla

pre 7 godina

I koga Dačić sad provocira. onog koga će sutra da moli. Klasika. I još komplikuju sve sa Rusima. Niko ne voli Amerikance ali ovo nije politika. Čist amaterizam.

Ash

pre 7 godina

Pa vi posle primajte Ruse. Bar da Rusi stvarno hoće nešto od nas, nego samo hoće da nas sapliću zbog svojih interesa, a Kosovo su odavno priznali.

nikola

pre 7 godina

sve ovo što Dačić prica je otprilike tako,ali Vučić mora da shvati da to nema težinu kad to on izgovara.Covek je duboko simbol vremena kojim treba da se stidimo.On mora da ode ako mislimo da opstanemo.

janbo

pre 7 godina

Ajde ovako:
1. Ovo su USA/EU uslovi ne Kosovski, oni ništa sami ne rade, a mi lepo da razmislimo zašto sad baš ovo i zašto ćute još od spominjanja Trepče

2. Dalje, uslovi nisu ništa novo ovo slušamo pa bar 10 godina, a zadnjih 5,6 bar jednom dvaput godišnje od raznih običnih činovnika do recimo ANgele Merkel. Zna se da je uslov priznanje Kosova. Naravno prvo su počeli sa normalizacijom odnosa sa razgovorom itd. To je ova vlast sve prihvatila još pre 3,4 godine. Mi smo de facto priznali Kosovo jer sa njihovim institucijama biranim po njihovim zakonima mi sedimo i sklapamo neke ugovore.

3. EU nije fer sigurno prema nama jer ni njihove zemlje sve nisu prizanle nezavisnost, ali od nas traže ne samo de facto nego i de iure. Ne znam da li će ovde biti političara koji će iakd to potpisati, iz pre svega razloga što se boje da ne izgube vlast. Narod sigurno zna da je to gotova priča samo ne vole da čuju istinu tako da to je opasno.

4. E sad zašto nama se sve ovo događa. To je pitanje za naše kratkovide političare. Da li se može sedeti na dve stolice? Zašto idemo u EU ako nećemo po njihovim pravilima da radimo? Ne zovu oni nas tamo nego mi hoćemo da idemo. Koliko nas tamo hoće vidi se koliko nam zakeraju.

5. Neko će ovde morati jednom da preseče, jer ovako ne ide, među najsiromašnijim smo u Evropi, svaki dan čujem kako neko odlazi u inostranstvo, neki zauvek a mnogi odlaze na smešne poslove jer ovde nemaju nikakve. Npr. sklapaju televizore po Slovačkoj za 500e...

Nojevi

pre 7 godina

Sami ste tražili direktne pregovore i ne znam što se sada žalite?
To samo pokazuje koliki ste amateri, Albanija je u NATO, na Kosovu američka vojska a vi mislite da će nama da drže stranu.

ime

pre 7 godina

Sve je ovo tako malo i prolazno...

I ovi patuljci od politikanata... njihovih, naših, zapadnih.
I ovo tragično vreme... tragično po poštenog i razumnog čoveka.
I ovi sitni događaji... pamtiće se ko treptaj u večnosti.
I ovi ostrašćeni komentari... pijačarski i piljarski.

Albanije nema ni 70 godina, Hrvatske, Kosova... nadživeli smo mi i gore pošasti. Ali sebe, autodestrukciju, nećemo.
Od postanka nas prati entropija.

Draganče

pre 7 godina

Podeljene su karte, i naša ruka je nažalost slaba.
Ni Kosovska nije ništa bolja, ali njihov blef ima pokriće, a mi pozajmljujemo da ostanemo u igri.
Svaki kockar zna kuda to vodi.
Kosovo je otvorilo sva vrata SAD administraciji, pa im se tako vrata i otvaraju, gde god pokucaju, sa ili bez pravnog osnova.
Mi se tripujemo da ako upišemo kurs engleskog, možemo nekoga zavarati!?
Imamo ministra spoljnih poslova koji ne zna Engleski, kako se to tumači u diplomatiji!? Pitajte ga nešto na Ruskom!
Sve dok se na svetskoj sceni nešto ne promeni u odnosu snaga SAD vs. Rusija mi ćemo gutati knedle, a da li će se o kada nešto promeniti pitanje je koje trenutno muči mnoge političare.

Joca

pre 7 godina

Zasto smo stalno u defanzivi? Zasto mi ne postavimo uslove?
@(Igor, 26. oktobar 2016 22:13)

To me podseti na ovaj vic :)
Prosao slon kroz mravinjak i naravno razrusio ga.
Besni mravi resili da mu naprave sacekusu i skocise oni svi za vrat slonu, a slon mahnu glavom i svi popadase osim jednog... kad to videli ostali mravi svi povikase u glas: "Sinisa udavi ga !!! Sinisa udavi ga !!!"

Igor

pre 7 godina

Zašto smo stalno u defanzivi? Zašto mi ne postavimo uslove? Zašto se stalno pravdate kako nas neko pritiska a vi se kao odupirete - to rade samo teški gubitnici...pobednici preuzimaju odgovornost i donose teške odluke, ne pravdaju se niti se prepucavaju sa drugom stranom putem medija...

cx

pre 7 godina

@janbo

Napisao si komentar od 1000 reci da kazes sto svi znamo. Samo si zaboravio da kazes sta bi ti uradio. Na primer, ako priznamo Kosovo i uradimo jos 1000 drugih ponizenja, jel ce da skoci plata na 1000 eur? Jel ce da nas prime u EU? Jel ce zemlja da nam procveta? Jel ce da nas ostave na miru? Bogami, ja mislim da nece...

mando

pre 7 godina

Kosovo je nezavisno od 1999, to i mala deca znaju, verovatno je I priznato verbalno, ali, kako bi se drugacije sastala, bilo Vlada Kosova, bilo Vlada Srbije, tj. zarada dnevnica na grb patrijotizma, pa loptu sa jednog stola do drugog itd. Sigurno se nece sastati za planiranje boljeg zivota!! a I taj odgovor znate svi?

Mik

pre 7 godina

Dacic nam je da Milosevicem dovoljno muke naneo zar ne? A vidi narode jos je tu i jos se on nesto pita i dalje nas vuce dole. Pa sta ste glasali?

Vlada djordjevic

pre 7 godina

Svi su Malo u pravu ali kako i ko da prihvati sve to? Koji ce srpski političar da potpise nezavisnost kosova? Ko za to ima hrabrost? Niko! A svi kriticari to ne spominju.

njiiiiiii

pre 7 godina

Svima nam je odavno jasno da nema nista od EU cak i da prihvatimo apsolutno sve uslove bez pogovora. Niko nas ne zeli u EU kao sto ni mi sami ( citaj politicari kao i veliki deo naroda ) to ne zelimo, nisu se dosta okoristili u ovoj anarhiji i parodiji od zemlje bez zakona i pravde a njihova prividna borba za EU je samo maska za naivni narod koji se i dalje nada lepsem i urednijem zivotu. U EU svaka zemlja mora da ima nezavisnog revizora a mi smo jedna od pet zemalja na planeti koja ga nema i jasno nam je svima zasto je to tako...tako da su sve te price oko EU i boljitka samo prazan hod i kupovina vremena zarad njihovog boljeg zivota na nasoj grbaci!

burazer

pre 7 godina

Navikli smo na korumpiran sistem i odrastamo uz njega. Mi i ne vidimo breg ispod vode. Oni sve znaju, koliki je procenat korupiranosti prisutan u pravosudju, mupu, vladi itd. I jednostavno ne zele da takvu zemlju ubace u sistem ne zbog njih, dovesve oni u red sve nas za cas. Vec bi to bio jako tezak udarac za nase stanovnistvo jer nema vise preko kuma posao, jer nema vise 4 radnika na jedno mesto pa igraju papir,kamem, makaze ko ce da skoci po burek, nema vise "fioke" u pravosudju, nema "kosovo srbija"...e kada se nove generacije malo isfiltriraju od nacionalnog stava onda ce nas ubaciti u eu. i etoooo, svi srecni i zadovoljni sve do njenog raspada a u tom slucaju verovatno i rata...