Subota, 22.10.2016.

18:52

"Rusi kroz Srpsku destabilizuju BiH, Zapad je bio u pravu"

Spoljnopolitički analitičar Boško Jakšić smatra da je Republika Srpska uporišna tačka za destabilizaciju Bosne i Hercegovine.

Izvor: Avaz.ba

"Rusi kroz Srpsku destabilizuju BiH, Zapad je bio u pravu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

RRajko

pre 7 godina

Razumem, ali možda je bolja reč ne naježim se kada čujem ili pročitam da Srbiji i Srbima spočitavaju opravdano i neopravdano oni sa zapada i istoka. Ali kada pročitam da se neki naš JAD automatski pridružuje tim, uglavnom, zapadnjačkim kritikama obuzme me neka zebnja i istinski se sav naježim. Istorija, posebno srpska, puna je takvih likova. Sa njima dakako moramo i u budućnosti računati!

oberin martel

pre 7 godina

Pazi ovoga. Sećam se kako je dotične pre par godina oduševljeno pozdravljao arapsko "proleće" i svrgavanje "diktatora" Gadafija. Sad je u pravu koliko i tad.

dusanmal

pre 7 godina

@Gojko - Osnovni problemi u vasem razmisljanju:
1) Kada je u svom postojanju ova BiH bila iole stabilna?
2) Koja strana pokusava da podriva vec klimave Dejtonske temelje "novim"?
Dodik nije cesto u pravu ali njegovo skorasnje da Bosnjaci u BiH imaju isti problem u razmisljanju kao Srbi u staroj Jugoslaviji je pogodak. BiH ne moze opstati u ovom stanju isto kao sto Jugoslavija nije mogla u svom. Izdrzava neko vreme jer ih podupire Zapad no fundamentalno jedan deo ne zeli da bude sa drugim a ni drugi sa prvim.

Vuk

pre 7 godina

Jaksic kao i uvek, u centar... A posledice svega cemo , opet, da snosimo mi.. Zasluzeno, jer potpuno dobrovoljno pristajemo da budemo Putinov nosac aviona ovde.. A sto je najcrnje, bez ikakve koristi za Srbe, ni u BiH, ni u Srbiji.. Potpuno besplatno samospaljivanje.. Za to trec zahvali redom Dodiku, Nikolic, Dacicu...

Sta konretno znaci slati pomoc u Alep, ruskim avionima, u ovako zategnutim odnosima sa USA? Prst u oko..Nerazumno, drsko, nepromisljeno..

bogdan

pre 7 godina

Ajde malo rusofili razmislite.
Evropa(ZAPAD) se 91 ujedinjuje,pravi jednu drzavu a jugoslavija se raspada u ratu.

Milosevic je uz pomoc Rusije razbio YU da ne bi usla u NATO u EU.
posle toliko godine vide se rezultati zasto niko nece sa nama.
75 posto srba voli Putina i zasto su drugi narodi pametniji nego mi.

Zapadu je uvek u intresu mir i stabilnost,a Rusiji je uvek intres da pravi haos i da se posle dogovara i uzima novac od Zapada da bi prestala da pravi haos.

Cisto zlo.

for the record

pre 7 godina

Dragi g-dine Jaksicu kada je BiH izasla iz SFRJ prekrsen je ustav po dva clana:1) ne mogu se menjati spoljne granice bez saglasnosti svih republika i pokrajina 2) nisu republike imale pravo na samooprdeljenje do otcepljenja, nego upravo NARODI.
Ako Srbi, Hrvati ili Muslimani (narod u SFRJ) zele da izadju iz BiH to ima mnogo veze sa nacelima na osnovu kojih je BiH definisana Ustavom SFRJ, nego kada je sam BiH izasla iz SFRJ.
A da Rusi igraju na kartu RS, to znaju i mala deca... Bas sto i gomila muslimanskih zemalja igra na kartu Federacije... za to nam nuzno ne treba spoljnopoliticki komentar.

srbija nije evropa

pre 7 godina

Pa i sami ovi, i drugi, komentari su dokaz toga. Nikada kod nas nije bilo rusofilstva, uvek smo u svemu vledali na Zapad, cak i u prvim godinama ovog veka, a evo, nekih petnaestak godina, narod, a narocito (sto najvise zastrasuje!) je postao izrazito antizapadno raspolozen. Takav preokret, jednostavno, ne moze da se desi spontano.

Zemun grad SPO

pre 7 godina

Pazi ovo... Westerijanci stabilizuju a Rusi destabilizuju
Balkan. A na Balkanu, zadnjih 25 godina, po diktatu Westerijanaca nikad gore.
(Sin lovca na medvede, 22. oktobar 2016 19:42)

Nije sve tako crno belo. Od kada je Tito okrenuo ledja Staljinu, u bivsu Jugoslaviju sa Zapada se slilo nekoliko stotina milijardi dolara. Taj Zapad ni rec nije rekao kada je Beograd ukinuo nadleznosti pokrajinama. Amerika je do poslednjeg trenutka cvrsto podrzavala integritet SFRJ, cak i dok su borbe u Hrvatskoj uveliko trajale.Okretanje Zapada protiv Srbije pocelo je nakon sto je Milosevic stao na stranu boljsevicke opozicije u Rusiji. Nastavilo se kao posledica brutalnog etnickog ciscenja u BiH, opsade Sarajeva i drugih gradova.Tada je nasa drzava izbacena cak iz Pokreta nesvrstanih, a ni Kina i Rusija se nisu suprotstavile uvodjenju sankcija.
Setimo se da su SAD tvorac za Srbe u Krajini povoljnog plana Z4, Zatim organizator Dejtonskih pregovora na kojima je priznata Republika Srpska.
Da je bilo pameti u Beogradu, da se shvati znacaj pada Berlinskog zida i pristupi bliskim odnosima sa Zapadom, svi problemi u ex Jugoslaviji resili bi se u nasu korist, a Jugoslavija ili Srbija u zajednici sa Crnom Gorom bi bila clanica EU i NATO.Umesto toga, Milosevic ne samo da je vodio konfliktnu politiku prema EU i SAD, vec je gurao prst u oko ruskom predsedniku Jelcinu, podrzavajuci boljsevicke puciste u Moskvi.

Marija

pre 7 godina

Gospodin Jaksic je potpuno u pravu a verovali ili ne ovo je prvi kriticki normalan tekst koji se pojavio u srpskim medijima u zadnje 2-3 godine, bez da nisu Udbaski analiticari i politicari koji po direktivi sire lazi po Srbiji i KGB propagandu cak i na javnim servisima i televiziji.

Glavni cilj KGB mafije je stopiranje Crne Gore i Srbije na putu ka EU i rat na Balkanu, kako bi preko nash ledja pokusali da naprave haos u Evropi sto im je jedini cilj trenutni.

KGB je ocajan, ekonomija se urusava skroz, devizne rezerve su pale na to da mogu da serviraju Rusiju za jos najvise 2-3 meseca.

Ono sto najvise zabrinjava nije sam KGB i ruske zelje, vec Udbaska ruska peta kolona po Republici Srpskoj i Srbiji , koja je dala KGB-u kompletnu infrastrukturu za sirenje lazi .

Velika vecina medija , novinara i svih ostalih rade kompletno po nalogu iz Kremlja i UDBE, Srbija je postala poligon za sirenje KGB lazi i propagande, dovoljno je samo citati novine po Srbiji i internet portale.


Sada kada su defintivno izgubili Crnu Goru , ostaje im na tapetu samo Srbija i Republika Srpska za delovanje , jer samo tu imaju upliv i infrastrukturu.
Niti u jednoj drugoj zemlji u Evropi i okruzenju KGB nema sta da trazi niti da ostvari bilo kakav upliv, jer gradjani tih zemalja dobro znaju ko su Rusi i KGB.

KGB mafija nece pustiti nasu Srbiju na miru , to je vec svima jasno.
Okomice se jos vise .

Srbija mora imati spreman odgovor za rusku petu kolonu po Srbiji .

Dragan

pre 7 godina

Ova izjava gdina Jaksica je krajnje cinicna. Pa u zadnjih 20 godina BiH najvise destabilizuju upravo zapadne sile pod cijim pritiskom su entitetima stalno oduzimane nadleznosti i prenosene na centralni nivo vlasti, iako je to protivno Dejtonskom sporazumu.

Nervirach

pre 7 godina

A sta ja govorim godinama pa mi ne objavljujete komentar? Pre nije bilo ni r od rusije ovde, jedna grupa nije htela komplet da budemo u ondasnjoj Evropskoj zajednici, danasnjoj EU. Ta grupa se bavila balvan politikom i ratovanjem. Od tada rusi samo sto ne iskacu iz frizidera. Sta je Rusija mi blize granici smo videli po Madzarskoj. Bajkama ste napunili glave ovima sto su bili izolovani po brdima. I da, pazi kada su cetnici okrenuti istoku.

Dzoni

pre 7 godina

A mozda Velika Britanija i SAD preko Bosnjaka destabiliziuje Republiku Srpsku? A ne oni su mece dobrici. Nemojte da osporavate i "ukidate" Rs, menjate granice Srbije protivno medjunarodnom pravu kako vam se cefne i RUSI nece imati osnova da se mesaju. Eto vrlo prosto.

9. januar!

pre 7 godina

Srbi u Bosni nisu manjina oni su tamo konstitutivan i ravnopravni narod sa ostalima, pa cu s tim u vezi jos samo jedno da kazem: onaj ko zeli da unitarizacijom Bosne i Hercegovine ponisti Republiku Srpsku i pogazi Dejtonski sporazum za posledicu moze sa dobije samo nezavisnu Republiku Srpsku!

Dejan P.

pre 7 godina

Sav narod na teritoriji bivše Jugoslavije zna da su celokupna dešavanja na tim prostorima bila dirigovana sa zapada, baš kao i sva dešavanja na afričkom i azijskom kontinentu.
Optuživati Republiku srpsku da je faktor destabilizacije BIH je deo zapadne propagande. Suština je da Srbi ne žele da budu deo MUSLIMANSKE DRŽAVE koju neko pokušava da napravi u sred balkana već žele da budu ravnopravni sa muslimanima i Hrvatima.
Ukoliko neko pokušava da nametne da se Republikom srpskom upravlja iz Sarajeva od strane Izetbegovića taj očito nije pročitao dejtonski sporazum.
Pošto mislim da ga je Jakšić pročitao i da ga dobro razume,on polako pokušava da narod pripremi za reviziju dejtonskog sporazuma koju zagovara zapad.
Da li je neko u Srbiji obećao da će pristati na reviziju dejtonskog sporazuma to ne znam, ali smatram da Jakšić govori u ime nekoga iz vlasti koji je nešto obećao a sada se traži način da se to i ostvari.
Naša Vlada je svesna da od ulaska u Evropsku Uniju nema ništa dok Srbija ne prizna Kosovo i dodatni uslov da Republika Srpska postane provincija u unitarnoj Bosni i Hercegovini.
Zbog čega onda žure prema Evrpopskoj Uniji ako već sada nisu pristali na to.
Moje mišljenje: pristali su na sve, samo traže način da to saopšte narodu.

Vlada2341

pre 7 godina

A ne sprovođenje Dejtonskog sporazuma je, ili ti selektivno sprovođenje jos od 1995-te, je ciji uticaj? Da nije mozda Ame.....ili vanzemaljci?

Gojko

pre 7 godina

Apsolutno tačno. Savim je jasno da Rusi koriste Dodika da drži BIH u stalnom stanju tenzije. Ne rade to zbog Srba, nego zbog svojih interesa, jer su na taj način prisutni u ovom delu Evrope i sve im to služi za kusuranja sa USA i EU po mnogim drugim pitanjima.
Sasvim je jasno da su to isto pokušali u nedelju i u Crnoj Gori, ali tamo nemaju kritičnu podršku. 20% koliko ima Mandićev front je daleko manje od potrebnog.Zato je i Milo Đukanović zadržao vlast i sprečio destabilizaciju Crne Gore.

kraja

pre 7 godina

"Na konstataciju, da Zapadne zemlje, EU i sam NATO decenijama koriste tu meku moć, i propagiraju svoje ideje direktno"

...wtf...???
...meko, indirektno...???
...raspad jugosalvije, bombardovanje srbije, direktno mesanje u gradjanski rat, savetovanje pojedinih strana u njemu, naoruzavanje...???
...meko...???
...indirektno...???

Sin lovca na medvede

pre 7 godina

Pazi ovo... Westerijanci stabilizuju a Rusi destabilizuju
Balkan. A na Balkanu, zadnjih 25 godina, po diktatu Westerijanaca nikad gore.

Slavko Vica

pre 7 godina

Gosn Bosko i Vama se mešanje zapada nekako podrazumeva, pa se i ne primećuje, skoro kao normalna stvar, kao da ne postoji. Jel tako gosn Bosko?

Sin lovca na medvede

pre 7 godina

Pazi ovo... Westerijanci stabilizuju a Rusi destabilizuju
Balkan. A na Balkanu, zadnjih 25 godina, po diktatu Westerijanaca nikad gore.

9. januar!

pre 7 godina

Srbi u Bosni nisu manjina oni su tamo konstitutivan i ravnopravni narod sa ostalima, pa cu s tim u vezi jos samo jedno da kazem: onaj ko zeli da unitarizacijom Bosne i Hercegovine ponisti Republiku Srpsku i pogazi Dejtonski sporazum za posledicu moze sa dobije samo nezavisnu Republiku Srpsku!

Dzoni

pre 7 godina

A mozda Velika Britanija i SAD preko Bosnjaka destabiliziuje Republiku Srpsku? A ne oni su mece dobrici. Nemojte da osporavate i "ukidate" Rs, menjate granice Srbije protivno medjunarodnom pravu kako vam se cefne i RUSI nece imati osnova da se mesaju. Eto vrlo prosto.

kraja

pre 7 godina

"Na konstataciju, da Zapadne zemlje, EU i sam NATO decenijama koriste tu meku moć, i propagiraju svoje ideje direktno"

...wtf...???
...meko, indirektno...???
...raspad jugosalvije, bombardovanje srbije, direktno mesanje u gradjanski rat, savetovanje pojedinih strana u njemu, naoruzavanje...???
...meko...???
...indirektno...???

Dejan P.

pre 7 godina

Sav narod na teritoriji bivše Jugoslavije zna da su celokupna dešavanja na tim prostorima bila dirigovana sa zapada, baš kao i sva dešavanja na afričkom i azijskom kontinentu.
Optuživati Republiku srpsku da je faktor destabilizacije BIH je deo zapadne propagande. Suština je da Srbi ne žele da budu deo MUSLIMANSKE DRŽAVE koju neko pokušava da napravi u sred balkana već žele da budu ravnopravni sa muslimanima i Hrvatima.
Ukoliko neko pokušava da nametne da se Republikom srpskom upravlja iz Sarajeva od strane Izetbegovića taj očito nije pročitao dejtonski sporazum.
Pošto mislim da ga je Jakšić pročitao i da ga dobro razume,on polako pokušava da narod pripremi za reviziju dejtonskog sporazuma koju zagovara zapad.
Da li je neko u Srbiji obećao da će pristati na reviziju dejtonskog sporazuma to ne znam, ali smatram da Jakšić govori u ime nekoga iz vlasti koji je nešto obećao a sada se traži način da se to i ostvari.
Naša Vlada je svesna da od ulaska u Evropsku Uniju nema ništa dok Srbija ne prizna Kosovo i dodatni uslov da Republika Srpska postane provincija u unitarnoj Bosni i Hercegovini.
Zbog čega onda žure prema Evrpopskoj Uniji ako već sada nisu pristali na to.
Moje mišljenje: pristali su na sve, samo traže način da to saopšte narodu.

Vlada2341

pre 7 godina

A ne sprovođenje Dejtonskog sporazuma je, ili ti selektivno sprovođenje jos od 1995-te, je ciji uticaj? Da nije mozda Ame.....ili vanzemaljci?

Slavko Vica

pre 7 godina

Gosn Bosko i Vama se mešanje zapada nekako podrazumeva, pa se i ne primećuje, skoro kao normalna stvar, kao da ne postoji. Jel tako gosn Bosko?

Dragan

pre 7 godina

Ova izjava gdina Jaksica je krajnje cinicna. Pa u zadnjih 20 godina BiH najvise destabilizuju upravo zapadne sile pod cijim pritiskom su entitetima stalno oduzimane nadleznosti i prenosene na centralni nivo vlasti, iako je to protivno Dejtonskom sporazumu.

oberin martel

pre 7 godina

Pazi ovoga. Sećam se kako je dotične pre par godina oduševljeno pozdravljao arapsko "proleće" i svrgavanje "diktatora" Gadafija. Sad je u pravu koliko i tad.

Gojko

pre 7 godina

Apsolutno tačno. Savim je jasno da Rusi koriste Dodika da drži BIH u stalnom stanju tenzije. Ne rade to zbog Srba, nego zbog svojih interesa, jer su na taj način prisutni u ovom delu Evrope i sve im to služi za kusuranja sa USA i EU po mnogim drugim pitanjima.
Sasvim je jasno da su to isto pokušali u nedelju i u Crnoj Gori, ali tamo nemaju kritičnu podršku. 20% koliko ima Mandićev front je daleko manje od potrebnog.Zato je i Milo Đukanović zadržao vlast i sprečio destabilizaciju Crne Gore.

Marija

pre 7 godina

Gospodin Jaksic je potpuno u pravu a verovali ili ne ovo je prvi kriticki normalan tekst koji se pojavio u srpskim medijima u zadnje 2-3 godine, bez da nisu Udbaski analiticari i politicari koji po direktivi sire lazi po Srbiji i KGB propagandu cak i na javnim servisima i televiziji.

Glavni cilj KGB mafije je stopiranje Crne Gore i Srbije na putu ka EU i rat na Balkanu, kako bi preko nash ledja pokusali da naprave haos u Evropi sto im je jedini cilj trenutni.

KGB je ocajan, ekonomija se urusava skroz, devizne rezerve su pale na to da mogu da serviraju Rusiju za jos najvise 2-3 meseca.

Ono sto najvise zabrinjava nije sam KGB i ruske zelje, vec Udbaska ruska peta kolona po Republici Srpskoj i Srbiji , koja je dala KGB-u kompletnu infrastrukturu za sirenje lazi .

Velika vecina medija , novinara i svih ostalih rade kompletno po nalogu iz Kremlja i UDBE, Srbija je postala poligon za sirenje KGB lazi i propagande, dovoljno je samo citati novine po Srbiji i internet portale.


Sada kada su defintivno izgubili Crnu Goru , ostaje im na tapetu samo Srbija i Republika Srpska za delovanje , jer samo tu imaju upliv i infrastrukturu.
Niti u jednoj drugoj zemlji u Evropi i okruzenju KGB nema sta da trazi niti da ostvari bilo kakav upliv, jer gradjani tih zemalja dobro znaju ko su Rusi i KGB.

KGB mafija nece pustiti nasu Srbiju na miru , to je vec svima jasno.
Okomice se jos vise .

Srbija mora imati spreman odgovor za rusku petu kolonu po Srbiji .

Zemun grad SPO

pre 7 godina

Pazi ovo... Westerijanci stabilizuju a Rusi destabilizuju
Balkan. A na Balkanu, zadnjih 25 godina, po diktatu Westerijanaca nikad gore.
(Sin lovca na medvede, 22. oktobar 2016 19:42)

Nije sve tako crno belo. Od kada je Tito okrenuo ledja Staljinu, u bivsu Jugoslaviju sa Zapada se slilo nekoliko stotina milijardi dolara. Taj Zapad ni rec nije rekao kada je Beograd ukinuo nadleznosti pokrajinama. Amerika je do poslednjeg trenutka cvrsto podrzavala integritet SFRJ, cak i dok su borbe u Hrvatskoj uveliko trajale.Okretanje Zapada protiv Srbije pocelo je nakon sto je Milosevic stao na stranu boljsevicke opozicije u Rusiji. Nastavilo se kao posledica brutalnog etnickog ciscenja u BiH, opsade Sarajeva i drugih gradova.Tada je nasa drzava izbacena cak iz Pokreta nesvrstanih, a ni Kina i Rusija se nisu suprotstavile uvodjenju sankcija.
Setimo se da su SAD tvorac za Srbe u Krajini povoljnog plana Z4, Zatim organizator Dejtonskih pregovora na kojima je priznata Republika Srpska.
Da je bilo pameti u Beogradu, da se shvati znacaj pada Berlinskog zida i pristupi bliskim odnosima sa Zapadom, svi problemi u ex Jugoslaviji resili bi se u nasu korist, a Jugoslavija ili Srbija u zajednici sa Crnom Gorom bi bila clanica EU i NATO.Umesto toga, Milosevic ne samo da je vodio konfliktnu politiku prema EU i SAD, vec je gurao prst u oko ruskom predsedniku Jelcinu, podrzavajuci boljsevicke puciste u Moskvi.

bogdan

pre 7 godina

Ajde malo rusofili razmislite.
Evropa(ZAPAD) se 91 ujedinjuje,pravi jednu drzavu a jugoslavija se raspada u ratu.

Milosevic je uz pomoc Rusije razbio YU da ne bi usla u NATO u EU.
posle toliko godine vide se rezultati zasto niko nece sa nama.
75 posto srba voli Putina i zasto su drugi narodi pametniji nego mi.

Zapadu je uvek u intresu mir i stabilnost,a Rusiji je uvek intres da pravi haos i da se posle dogovara i uzima novac od Zapada da bi prestala da pravi haos.

Cisto zlo.

dusanmal

pre 7 godina

@Gojko - Osnovni problemi u vasem razmisljanju:
1) Kada je u svom postojanju ova BiH bila iole stabilna?
2) Koja strana pokusava da podriva vec klimave Dejtonske temelje "novim"?
Dodik nije cesto u pravu ali njegovo skorasnje da Bosnjaci u BiH imaju isti problem u razmisljanju kao Srbi u staroj Jugoslaviji je pogodak. BiH ne moze opstati u ovom stanju isto kao sto Jugoslavija nije mogla u svom. Izdrzava neko vreme jer ih podupire Zapad no fundamentalno jedan deo ne zeli da bude sa drugim a ni drugi sa prvim.

Vuk

pre 7 godina

Jaksic kao i uvek, u centar... A posledice svega cemo , opet, da snosimo mi.. Zasluzeno, jer potpuno dobrovoljno pristajemo da budemo Putinov nosac aviona ovde.. A sto je najcrnje, bez ikakve koristi za Srbe, ni u BiH, ni u Srbiji.. Potpuno besplatno samospaljivanje.. Za to trec zahvali redom Dodiku, Nikolic, Dacicu...

Sta konretno znaci slati pomoc u Alep, ruskim avionima, u ovako zategnutim odnosima sa USA? Prst u oko..Nerazumno, drsko, nepromisljeno..

for the record

pre 7 godina

Dragi g-dine Jaksicu kada je BiH izasla iz SFRJ prekrsen je ustav po dva clana:1) ne mogu se menjati spoljne granice bez saglasnosti svih republika i pokrajina 2) nisu republike imale pravo na samooprdeljenje do otcepljenja, nego upravo NARODI.
Ako Srbi, Hrvati ili Muslimani (narod u SFRJ) zele da izadju iz BiH to ima mnogo veze sa nacelima na osnovu kojih je BiH definisana Ustavom SFRJ, nego kada je sam BiH izasla iz SFRJ.
A da Rusi igraju na kartu RS, to znaju i mala deca... Bas sto i gomila muslimanskih zemalja igra na kartu Federacije... za to nam nuzno ne treba spoljnopoliticki komentar.

Nervirach

pre 7 godina

A sta ja govorim godinama pa mi ne objavljujete komentar? Pre nije bilo ni r od rusije ovde, jedna grupa nije htela komplet da budemo u ondasnjoj Evropskoj zajednici, danasnjoj EU. Ta grupa se bavila balvan politikom i ratovanjem. Od tada rusi samo sto ne iskacu iz frizidera. Sta je Rusija mi blize granici smo videli po Madzarskoj. Bajkama ste napunili glave ovima sto su bili izolovani po brdima. I da, pazi kada su cetnici okrenuti istoku.

srbija nije evropa

pre 7 godina

Pa i sami ovi, i drugi, komentari su dokaz toga. Nikada kod nas nije bilo rusofilstva, uvek smo u svemu vledali na Zapad, cak i u prvim godinama ovog veka, a evo, nekih petnaestak godina, narod, a narocito (sto najvise zastrasuje!) je postao izrazito antizapadno raspolozen. Takav preokret, jednostavno, ne moze da se desi spontano.

RRajko

pre 7 godina

Razumem, ali možda je bolja reč ne naježim se kada čujem ili pročitam da Srbiji i Srbima spočitavaju opravdano i neopravdano oni sa zapada i istoka. Ali kada pročitam da se neki naš JAD automatski pridružuje tim, uglavnom, zapadnjačkim kritikama obuzme me neka zebnja i istinski se sav naježim. Istorija, posebno srpska, puna je takvih likova. Sa njima dakako moramo i u budućnosti računati!

Gojko

pre 7 godina

Apsolutno tačno. Savim je jasno da Rusi koriste Dodika da drži BIH u stalnom stanju tenzije. Ne rade to zbog Srba, nego zbog svojih interesa, jer su na taj način prisutni u ovom delu Evrope i sve im to služi za kusuranja sa USA i EU po mnogim drugim pitanjima.
Sasvim je jasno da su to isto pokušali u nedelju i u Crnoj Gori, ali tamo nemaju kritičnu podršku. 20% koliko ima Mandićev front je daleko manje od potrebnog.Zato je i Milo Đukanović zadržao vlast i sprečio destabilizaciju Crne Gore.

Marija

pre 7 godina

Gospodin Jaksic je potpuno u pravu a verovali ili ne ovo je prvi kriticki normalan tekst koji se pojavio u srpskim medijima u zadnje 2-3 godine, bez da nisu Udbaski analiticari i politicari koji po direktivi sire lazi po Srbiji i KGB propagandu cak i na javnim servisima i televiziji.

Glavni cilj KGB mafije je stopiranje Crne Gore i Srbije na putu ka EU i rat na Balkanu, kako bi preko nash ledja pokusali da naprave haos u Evropi sto im je jedini cilj trenutni.

KGB je ocajan, ekonomija se urusava skroz, devizne rezerve su pale na to da mogu da serviraju Rusiju za jos najvise 2-3 meseca.

Ono sto najvise zabrinjava nije sam KGB i ruske zelje, vec Udbaska ruska peta kolona po Republici Srpskoj i Srbiji , koja je dala KGB-u kompletnu infrastrukturu za sirenje lazi .

Velika vecina medija , novinara i svih ostalih rade kompletno po nalogu iz Kremlja i UDBE, Srbija je postala poligon za sirenje KGB lazi i propagande, dovoljno je samo citati novine po Srbiji i internet portale.


Sada kada su defintivno izgubili Crnu Goru , ostaje im na tapetu samo Srbija i Republika Srpska za delovanje , jer samo tu imaju upliv i infrastrukturu.
Niti u jednoj drugoj zemlji u Evropi i okruzenju KGB nema sta da trazi niti da ostvari bilo kakav upliv, jer gradjani tih zemalja dobro znaju ko su Rusi i KGB.

KGB mafija nece pustiti nasu Srbiju na miru , to je vec svima jasno.
Okomice se jos vise .

Srbija mora imati spreman odgovor za rusku petu kolonu po Srbiji .

bogdan

pre 7 godina

Ajde malo rusofili razmislite.
Evropa(ZAPAD) se 91 ujedinjuje,pravi jednu drzavu a jugoslavija se raspada u ratu.

Milosevic je uz pomoc Rusije razbio YU da ne bi usla u NATO u EU.
posle toliko godine vide se rezultati zasto niko nece sa nama.
75 posto srba voli Putina i zasto su drugi narodi pametniji nego mi.

Zapadu je uvek u intresu mir i stabilnost,a Rusiji je uvek intres da pravi haos i da se posle dogovara i uzima novac od Zapada da bi prestala da pravi haos.

Cisto zlo.

Vuk

pre 7 godina

Jaksic kao i uvek, u centar... A posledice svega cemo , opet, da snosimo mi.. Zasluzeno, jer potpuno dobrovoljno pristajemo da budemo Putinov nosac aviona ovde.. A sto je najcrnje, bez ikakve koristi za Srbe, ni u BiH, ni u Srbiji.. Potpuno besplatno samospaljivanje.. Za to trec zahvali redom Dodiku, Nikolic, Dacicu...

Sta konretno znaci slati pomoc u Alep, ruskim avionima, u ovako zategnutim odnosima sa USA? Prst u oko..Nerazumno, drsko, nepromisljeno..

Nervirach

pre 7 godina

A sta ja govorim godinama pa mi ne objavljujete komentar? Pre nije bilo ni r od rusije ovde, jedna grupa nije htela komplet da budemo u ondasnjoj Evropskoj zajednici, danasnjoj EU. Ta grupa se bavila balvan politikom i ratovanjem. Od tada rusi samo sto ne iskacu iz frizidera. Sta je Rusija mi blize granici smo videli po Madzarskoj. Bajkama ste napunili glave ovima sto su bili izolovani po brdima. I da, pazi kada su cetnici okrenuti istoku.

Dejan P.

pre 7 godina

Sav narod na teritoriji bivše Jugoslavije zna da su celokupna dešavanja na tim prostorima bila dirigovana sa zapada, baš kao i sva dešavanja na afričkom i azijskom kontinentu.
Optuživati Republiku srpsku da je faktor destabilizacije BIH je deo zapadne propagande. Suština je da Srbi ne žele da budu deo MUSLIMANSKE DRŽAVE koju neko pokušava da napravi u sred balkana već žele da budu ravnopravni sa muslimanima i Hrvatima.
Ukoliko neko pokušava da nametne da se Republikom srpskom upravlja iz Sarajeva od strane Izetbegovića taj očito nije pročitao dejtonski sporazum.
Pošto mislim da ga je Jakšić pročitao i da ga dobro razume,on polako pokušava da narod pripremi za reviziju dejtonskog sporazuma koju zagovara zapad.
Da li je neko u Srbiji obećao da će pristati na reviziju dejtonskog sporazuma to ne znam, ali smatram da Jakšić govori u ime nekoga iz vlasti koji je nešto obećao a sada se traži način da se to i ostvari.
Naša Vlada je svesna da od ulaska u Evropsku Uniju nema ništa dok Srbija ne prizna Kosovo i dodatni uslov da Republika Srpska postane provincija u unitarnoj Bosni i Hercegovini.
Zbog čega onda žure prema Evrpopskoj Uniji ako već sada nisu pristali na to.
Moje mišljenje: pristali su na sve, samo traže način da to saopšte narodu.

9. januar!

pre 7 godina

Srbi u Bosni nisu manjina oni su tamo konstitutivan i ravnopravni narod sa ostalima, pa cu s tim u vezi jos samo jedno da kazem: onaj ko zeli da unitarizacijom Bosne i Hercegovine ponisti Republiku Srpsku i pogazi Dejtonski sporazum za posledicu moze sa dobije samo nezavisnu Republiku Srpsku!

Sin lovca na medvede

pre 7 godina

Pazi ovo... Westerijanci stabilizuju a Rusi destabilizuju
Balkan. A na Balkanu, zadnjih 25 godina, po diktatu Westerijanaca nikad gore.

Dzoni

pre 7 godina

A mozda Velika Britanija i SAD preko Bosnjaka destabiliziuje Republiku Srpsku? A ne oni su mece dobrici. Nemojte da osporavate i "ukidate" Rs, menjate granice Srbije protivno medjunarodnom pravu kako vam se cefne i RUSI nece imati osnova da se mesaju. Eto vrlo prosto.

kraja

pre 7 godina

"Na konstataciju, da Zapadne zemlje, EU i sam NATO decenijama koriste tu meku moć, i propagiraju svoje ideje direktno"

...wtf...???
...meko, indirektno...???
...raspad jugosalvije, bombardovanje srbije, direktno mesanje u gradjanski rat, savetovanje pojedinih strana u njemu, naoruzavanje...???
...meko...???
...indirektno...???

Zemun grad SPO

pre 7 godina

Pazi ovo... Westerijanci stabilizuju a Rusi destabilizuju
Balkan. A na Balkanu, zadnjih 25 godina, po diktatu Westerijanaca nikad gore.
(Sin lovca na medvede, 22. oktobar 2016 19:42)

Nije sve tako crno belo. Od kada je Tito okrenuo ledja Staljinu, u bivsu Jugoslaviju sa Zapada se slilo nekoliko stotina milijardi dolara. Taj Zapad ni rec nije rekao kada je Beograd ukinuo nadleznosti pokrajinama. Amerika je do poslednjeg trenutka cvrsto podrzavala integritet SFRJ, cak i dok su borbe u Hrvatskoj uveliko trajale.Okretanje Zapada protiv Srbije pocelo je nakon sto je Milosevic stao na stranu boljsevicke opozicije u Rusiji. Nastavilo se kao posledica brutalnog etnickog ciscenja u BiH, opsade Sarajeva i drugih gradova.Tada je nasa drzava izbacena cak iz Pokreta nesvrstanih, a ni Kina i Rusija se nisu suprotstavile uvodjenju sankcija.
Setimo se da su SAD tvorac za Srbe u Krajini povoljnog plana Z4, Zatim organizator Dejtonskih pregovora na kojima je priznata Republika Srpska.
Da je bilo pameti u Beogradu, da se shvati znacaj pada Berlinskog zida i pristupi bliskim odnosima sa Zapadom, svi problemi u ex Jugoslaviji resili bi se u nasu korist, a Jugoslavija ili Srbija u zajednici sa Crnom Gorom bi bila clanica EU i NATO.Umesto toga, Milosevic ne samo da je vodio konfliktnu politiku prema EU i SAD, vec je gurao prst u oko ruskom predsedniku Jelcinu, podrzavajuci boljsevicke puciste u Moskvi.

Dragan

pre 7 godina

Ova izjava gdina Jaksica je krajnje cinicna. Pa u zadnjih 20 godina BiH najvise destabilizuju upravo zapadne sile pod cijim pritiskom su entitetima stalno oduzimane nadleznosti i prenosene na centralni nivo vlasti, iako je to protivno Dejtonskom sporazumu.

Vlada2341

pre 7 godina

A ne sprovođenje Dejtonskog sporazuma je, ili ti selektivno sprovođenje jos od 1995-te, je ciji uticaj? Da nije mozda Ame.....ili vanzemaljci?

srbija nije evropa

pre 7 godina

Pa i sami ovi, i drugi, komentari su dokaz toga. Nikada kod nas nije bilo rusofilstva, uvek smo u svemu vledali na Zapad, cak i u prvim godinama ovog veka, a evo, nekih petnaestak godina, narod, a narocito (sto najvise zastrasuje!) je postao izrazito antizapadno raspolozen. Takav preokret, jednostavno, ne moze da se desi spontano.

oberin martel

pre 7 godina

Pazi ovoga. Sećam se kako je dotične pre par godina oduševljeno pozdravljao arapsko "proleće" i svrgavanje "diktatora" Gadafija. Sad je u pravu koliko i tad.

Slavko Vica

pre 7 godina

Gosn Bosko i Vama se mešanje zapada nekako podrazumeva, pa se i ne primećuje, skoro kao normalna stvar, kao da ne postoji. Jel tako gosn Bosko?

for the record

pre 7 godina

Dragi g-dine Jaksicu kada je BiH izasla iz SFRJ prekrsen je ustav po dva clana:1) ne mogu se menjati spoljne granice bez saglasnosti svih republika i pokrajina 2) nisu republike imale pravo na samooprdeljenje do otcepljenja, nego upravo NARODI.
Ako Srbi, Hrvati ili Muslimani (narod u SFRJ) zele da izadju iz BiH to ima mnogo veze sa nacelima na osnovu kojih je BiH definisana Ustavom SFRJ, nego kada je sam BiH izasla iz SFRJ.
A da Rusi igraju na kartu RS, to znaju i mala deca... Bas sto i gomila muslimanskih zemalja igra na kartu Federacije... za to nam nuzno ne treba spoljnopoliticki komentar.

dusanmal

pre 7 godina

@Gojko - Osnovni problemi u vasem razmisljanju:
1) Kada je u svom postojanju ova BiH bila iole stabilna?
2) Koja strana pokusava da podriva vec klimave Dejtonske temelje "novim"?
Dodik nije cesto u pravu ali njegovo skorasnje da Bosnjaci u BiH imaju isti problem u razmisljanju kao Srbi u staroj Jugoslaviji je pogodak. BiH ne moze opstati u ovom stanju isto kao sto Jugoslavija nije mogla u svom. Izdrzava neko vreme jer ih podupire Zapad no fundamentalno jedan deo ne zeli da bude sa drugim a ni drugi sa prvim.

RRajko

pre 7 godina

Razumem, ali možda je bolja reč ne naježim se kada čujem ili pročitam da Srbiji i Srbima spočitavaju opravdano i neopravdano oni sa zapada i istoka. Ali kada pročitam da se neki naš JAD automatski pridružuje tim, uglavnom, zapadnjačkim kritikama obuzme me neka zebnja i istinski se sav naježim. Istorija, posebno srpska, puna je takvih likova. Sa njima dakako moramo i u budućnosti računati!