Petak, 30.09.2016.

08:02

"Neko je Albancima na KiM namignuo da pomenu referendum"

Namera Hašima Tačija da organizuje referendum o ujedinjenju samoproglašene države Kosovo s Albanijom ima za cilj da izvrši pritisak na Srbiju.

Izvor: Sputnjik

"Neko je Albancima na KiM namignuo da pomenu referendum" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Coco Bill

pre 7 godina

Kao što je Albanija 1912 godine ustanovljena kao država na inicijativu Velike Britanije sa ciljem da ta tvorevina bude "trn u peti Evrope", istu ulogu ima i stvaranje ove nove američko-britanske monstrum tvorevine na tlu Srbije odnosno, da Albanci, ujedinjeni u Veliku Albaniju, vezuju ruke Evropi stalnim sukobima koje bi inicirale ove dve države, kako se EU nikada ne bi osamostalila i vodila neku svoju nezavisnu politiku. Naprosto, SAD i Velikoj Britaniji ne odgovara jaka i samostalna Evropa. Nijedan razlog ne postoji da te dve države ulažu bilo šta u prosperitet EU. Samostalna EU, oslonjena na prirodne resurse Rusije i njihov vojni potencijal su smrtni neprijatelji SAD i Velike Britanije. Aspiracije Albanaca na jedan deo Grčke, Makedonije, Crne Gore i Srbije nisu nikakva tajna.
(Mladen Mladenović, 30. septembar 2016 09:02)

Ajde više ostavite, više vama je Velika Britanija za sve kriva. Koliko ja znam Albanja je osnovana kao kneževina i to jeste bilo u Londonu, zbog konferencije koja je tamo održana, ali na tome je najviše Insistirala Austo-Ugarska i u manjoj meri Italija. Čak mislim da su tad "dobili" princa koji je poticao iz nemačke kraljevske porodice. Kasnije je on pobegao zbog neke bune koja se desila u Albanji. Tako gospodine Mladene Englezi tu nemaju nikakve veze, a još manje da stvore nekakav "trn", jer je politički tad Evropa sasvim drukčije izgledala. Uzgred a ko je namignuo Dodiku na tako "važnom" referendumu i to o datumu ?!

Zemljoradnik

pre 7 godina

"Namera Hašima Tačija da organizuje referendum o ujedinjenju samoproglašene države Kosovo s Albanijom ima za cilj da izvrši pritisak na Srbiju."
- Da li g. Stojanović misli da nakon već održanog referenduma o otcepljenju Kosova, progona Srba, faktičkog odvajanja Kosova od Srbije i priznanja nezavisnosti od strane velikog broja država, da li ovaj referendum o ujedinjenju Kosova sa Albanijom stvarno može da izvrši bilo kakav pritisak na Srbiju? To je kao da je kuća već stradala u zemljotresu a vas brine što niste okrečili podrum.

cccc

pre 7 godina

Postoji vrlo jednostavno resenje.Istog onog datuma kada Albanci zakazu referendum za ujedinjwnje Kosova i Albanije...e istog tog dana zakazati referendum o ujedinjenu R Srpske i Srbije.

Zoki kaze

pre 7 godina

To je već gotova priča oko ujedinjenja Kosova sa Albanijom, samo treba Amerika da aminuje. Za uzvrat, Ameri će dobiti poslušnika u srcu Evrope. Isto tako odcepljenje Republike Srpske od BiH i ujedinjenje sa Srbijom je prilično realan potez koji se da ocekivati. Čeka se samo povoljan geopoliticki trenutak za tako nesto. Demografski gledano, oba poteza su logicna. Geografski i istorijski Kosovo nikada nije smelo pasti u ruke albancima. Politicki gledano, Srbi nemaju dovoljnu i jaku podrsku za ostvarenje svojih ciljeva, za razliku od Bosanaca i Albanaca koje iz ne znam kog razloga svetska zajednica prilično jako podrzava.

faton

pre 7 godina

@(a vi kako hoćete)
na kosovu nije bio referendum o samostalosti/nezavisnosti. kosovo je stvoreno oružanom agresijom.

Nije istina, mi smo 1991 imali referendum i 99% su bili za samostalnost /nezavisnost a odgovor od Beograda su bili Specijalci i vanredno stanje.

Milan

pre 7 godina

I sta sad, ljudi ovde misle da kad bi svaka od ovih drzava na Balkanu bila etnicki homogena da bi odjednom zavladalo blagostanje? Kad bi se to nekim slucajem desilo, nasle bi velike sile druge nacine da nas podele, etnicka pripadnost je samo jedan od njih. Imali bi na raspolaganju politicku pripadnost, religijsku, sever-jug razliku, itd. Ako Rusija hoce da zadrzi uticaj na Balkanu, a Amerika hoce da zauvek izbaci Rusiju odavde, nasli bi oni druge nacine da se mi borimo jedni protiv drugih za njihove interese, nista se ne sekirajte.

mislim glasno

pre 7 godina

odlicno, u istom danu referendum i na kosovu i u republici srpskoj. odgovore znamo, i tada ako se eferendumi priznaju mir na balkanu je zagarantovan, jer se konacno zavrsava formiranje kompaktnih nacionalnih drzava.

Miki

pre 7 godina

Stojanović smatra da balkanski narodi i balkanske države nimalo ne utiču na svoju sudbinu, jer, kako kaže, da utiču, odavno bi bilo mira na Balkanu.

Mira bi bilo da je Srbija imala normalne političare od 1914. nadalje.

nenad 12

pre 7 godina

Odgovor na Dodikov referendum
(Dodik krivac, 30. septembar 2016 08:36)

Bravo genije - Dodik i 1 500 000 stanovnika Republike Srpske treba da ćute na očigledno kršenje njihovih prava a sve zbog toga da se neko na već nezavisnom Kosovu ne doseti referenduma..... kad smo već izgubili Kosovo aj da izgubimo i Republiku Srpsku.

kiflica

pre 7 godina

aman vise pustite nas da pokusamo normalno da zivimo..vise i kosovo i albanija i granice i retorika i gomila istorije. ima li jedna osoba koja se bavi realnim zivotnim problemima i razmislja o boljoj buducnosti

polo

pre 7 godina

Albanci pretenduju na teritoriji svih drzava sa kojima se granice. Sta mislite na kraju , ko ce da izvuce deblji kraj, oni. Napravili su sebi previse neprijatelja i dok USA aminuje sve sto oni rade bice ok, ali kolo se srece se okrece. Dolazi vreme kad oni ne budu imali interesa na Balkanu i tu se okrece kolo. Jos jedna stvar, veliki deo Albanaca ce se preseliti i zapadnu evropu, jer ba Kosovu Albaniju ekonomska situacija nece nikad biti dobra...

Novosadjan, Vojvodjan, Srbijanac

pre 7 godina

Zivimo zajedno vise od 1000 godina. Politicari, nemojte da komplikujete. Odresite kesu, dajte neke zurke, dosta je narodima prodavanja paranoje. Dajte neku kvalitetniju robu.

Miki

pre 7 godina

To sve radi Amerika, jel njima je obaveza da nacrtaju Ratove, starije Oruzje mora da se izvozi. Samo jos Nemacka mora se odreknut Amerike, pa videcemo onda kakav ce oni uticaj dole imati.

Sandzak

pre 7 godina

Nije istina da su samo srbi nereseno pitanje. Srbi imaju Srbiju, Albanci Kosovo i Albaniju, Hrvati Hrvatsku , Crnogorci Crnu Goru , Makedonci Makedoniju i Slovenci Sloveniju. Dok Bošnjaci koji su najrastuneriji narod u bivšu Jugoslaviju nemaju čisto svoju državu da čak i to što imaju u Bosni i Hercegovini joj čupaju da svih strana. Dalje nije riješeno pitanje bošnjaka Sandzaka i Crne gore a ima ih dakle svuda i na Kosovu Makedoniji Hrvatskoj i u Sloveniji čak nemaju ni džamiju.

Mich

pre 7 godina

Kakvo glupo poredjenje, ali u svakom slucaju odmah po objavljivanju tog referenduma treba napraviti referendum o odcepljenju i u BIH, a to se moze zato sto je USA u padu, a Rusija u usponu. Ne lozim se previse na ruse ali uradice sve da kontriraju USA, a to treba iskoristiti

princ rima

pre 7 godina

(DelijaZemun, 30. septembar 2016 08:19)

kakav bre rat!?? neka ratuje ko hoce,ja bogami necu a nece ni moja deca...sta mi je srbija dala da ratujem za nju? radim svakog dana za bednu platu,deca su mi otisla od kuce jer ovde nema posla i da ratujem za vucica,nikolica,miskovica kostica....?? ja vala necu,a nadam se ni svaki pametan srbin..neka ratuju politicari i ratni profiteri zbog njih smo ovde gde smo a njima je sve bolje i bolje...

Milorad

pre 7 godina

Koreni takvog stanja su daleko i permanentno se vitalizuju.Sve je zasadila srpska vladajuca elita od 1914.do danas.Umesto temelja srpskoj državi,gradjeni su temelji jugoslovenske države.Ta gradnja je bila nestručna i neuspešna.Proizvedeni su neprijatelji u okruženju.Danas oni kidisu,kad god mogu i kako mogu,na interese Srbije.Ovakvi,fragmentalno pristupi,nimalo ne pomažu.Neophodan ozbiljan i dalekovid pristup sa dosad utemeljene platforme.Trazenje neprijatelja i zaverenika treba da se pretvori u nalaženje prijatelja i stvaranje klime otvorenih odnosa u regionu.Mnogi,koji to sad pokušavaju,rade to adhok,a to nije to.

Mrki

pre 7 godina

Tako su veliki namigivali Srbima i juna 1914, pa su posle dobili 4 godine pakla na svim frontovima! Hm, kad malo bolje razmislim mozda im tako i odgovara - zapadna i ruska bogataska elita bi rado da nahuskaju ljude u novi svetski rat kako bi se jos vise obogatili. E pa ja vam u taj rat necu ici, lepo cu da kazem NECU, a kome je do ratovanja neka slobodno ide na ratiste.

metall

pre 7 godina

Gomila recenica koje sluze samo za jednokratnu upotrebu i raspirivanje strasti. Nije tacno da samo srpsko nacionalno pitanje nije reseno (bilo je kroz Jugoslaviju, ali izmedju ostalog i nasim greskama nje odavno nema) jer, ma kako to nama zvucalo neprijatno i frustrirajuce, slicne argumente uvek mogu pokrenuti Albanci (i pokrecu i to sa mnogo vise uspeha nego mi, jer imaju jasne saveznike i jasnu politiku vec dugi niz godina), Bosnjaci (njihov deo BiH plus Sandzak, odnosno deo u Srbiji i CG gde su vecina), pa cak i Hrvati (iako su drzavu gotovo potpuno ocistili od Srba i time postigli svoj vekovni cilj, jacanjem desnice uvek mogu doci novi zahtevi za povezivanjem matice sa hrvatskim delovima Bosne). Jasno je da balkanski lonac brzo moze prokljucati i samo je pitanje podele karata medju velikim silama (iako su pozicije SAD i EU daleko jace nego pozicija Rusije). Zato pamet u glavu, pazljivo vuci poteze, traziti saveznike, ne zuriti nikako jer aktuelni momentum i trenutna situacija nisu nas saveznik, i naravno jacati sopstvenu drzavu, politicki i ekonomski (sto sa postojecom ekipom deluje nemoguce).

Boris

pre 7 godina

Bilo je jasno u startu da će Kosovo na taj način riješiti sva članstva u međunarodnim organizacijama. Što se tiče ujedinjenja, RS će ih sigurno podržati.

Александар

pre 7 godina

A хоће ли сад ови из Албаније да се изјасне да не подржавају референдум на Косову?

Danubewalker

pre 7 godina

Sad ce nasi politicari da vide "neutralnost" Edija Rame.Ujedinjenje Kosmeta i Albanije je samo pitanje vremena a ono,za sta im takodje treba zavideti je "neutralnost" (koje naravno nece biti),kao i direktno pitanje sta zele a ne pitanje praznika,odigravanja prijateljske fudbalske utakmice,zele li vece plate i slicno.

Salvi

pre 7 godina

A šta je problem sa referendumom na Kosovu? Imali su i Srbi već jedan. To bi bila i najpoštenija stvar. Podeli se. Albanski deo u Albaniju, srpski u Srbiju.

gone

pre 7 godina

Zasto jasno ne kazete da nam se protive SAD, a umesto toga nejasno govorite 'neko'. Jasno je kao dan da mi hocemo da surujemo na dve strane, a da su Kosovo i Albanci oruzje u rukama Amerike. Sve dok mi hocemo i EU i Evroaziju, do tada smo u problemu i sa SAD i sa svim nasim komsijama.

Александар

pre 7 godina

@ (каурин, 30. septembar 2016 08:29)

Коначно да неко сxвата да Косово и Метоxија без нашег признања не може бити независно и није изгубљено. На жалост Бриселски споразум је корак у супротном смеру. Најава промене Устава такође. Видећемо докле ће Вучић смети да иде у испуњавању заxтева.

namigivac

pre 7 godina

Neko namignuo Albancima? Samo Albancima? Nama niko ne namiguje? Hrvatima, Bosnjacima....? Od kada se raspala Jugoslavija, neki stalno namiguju, a mi se odmah, poslusno, pokoljemo, pa, kada necemo ili ne mozemo u tome da stanemo, dobijemo bombe po glavi od namigivaca.I tako u krug, sve dok se ne opametimo i shvatimo da tako sve vreme radimo za interese namigivaca.

popeye

pre 7 godina

Битно је да ми њима, од пара које немамо па се задужујемо, правимо аутопут. Ваљда да им помогнемо то уједињење.

Šuks

pre 7 godina

oni danas o ujedinjenju s albanijom, srpska odmah sutra ujutro o ujedinjenju sa srbijom.
ako ne postujes sam sebe, ni drugi nece.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (realno, 30. septembar 2016 08:53)

A odakle tebi ideja da nama u Srbiji treba RS? Dosta nam je naših problema manite nas više...

Mladen Mladenović

pre 7 godina

Kao što je Albanija 1912 godine ustanovljena kao država na inicijativu Velike Britanije sa ciljem da ta tvorevina bude "trn u peti Evrope", istu ulogu ima i stvaranje ove nove američko-britanske monstrum tvorevine na tlu Srbije odnosno, da Albanci, ujedinjeni u Veliku Albaniju, vezuju ruke Evropi stalnim sukobima koje bi inicirale ove dve države, kako se EU nikada ne bi osamostalila i vodila neku svoju nezavisnu politiku. Naprosto, SAD i Velikoj Britaniji ne odgovara jaka i samostalna Evropa. Nijedan razlog ne postoji da te dve države ulažu bilo šta u prosperitet EU. Samostalna EU, oslonjena na prirodne resurse Rusije i njihov vojni potencijal su smrtni neprijatelji SAD i Velike Britanije. Aspiracije Albanaca na jedan deo Grčke, Makedonije, Crne Gore i Srbije nisu nikakva tajna.

каурин

pre 7 godina

Питање референдума те врсте на КиМ није "да ли", већ "када". То је јасно и то се знало оног тренутка кад се видело да се стране силе мешају и стављају на страну. Сви они тврде да су "јако дуго улагали" и да "не могу од тога да одустану".
САД имају циљ да створе трајно жариште. ЕУ то нема, посебно не у свом дворишту, али су јој руке везане кад је у питању САД.
Оно што треба да знају бројни малодушници у Србији је да је питање КиМ вишевековно и да је ово тек једна од етапа. Биће њих још и управо ће зависити од односа великих сила, односно, у првом реду, глобалног слабљења утицаја оних који су целу ситуацију испровоцирали и спровели у дело!

DelijaZemun

pre 7 godina

Zna Hasim da bi do znacilo rat, a isto tako zna da ovog puta nece biti nato tu da ga spase, a sa nama ce biti i Rusija i Kina
Vremena su se promenila, tas vaga na istok

LL

pre 7 godina

Postoji velika razlika između referenduma u Republici Srpskoj i eventualnog referenduma na Kosovu: referendum u Republici Srpskoj je odobrio Putin.

dax

pre 7 godina

Srbija treba da brine o onima koji joj placaju porez a ako se nekom Srbinu ne svidja tamo gde je trenutno onda neka dodje da zivi sa nama u Srbiji, neka placa porez Srbiji pa ce Srbija da se brine i o njemu. Da smo tako razmisljali pri rasturanju Jugoslavije mnogo bi smo drugacije i sada ziveli.

каурин

pre 7 godina

Питање референдума те врсте на КиМ није "да ли", већ "када". То је јасно и то се знало оног тренутка кад се видело да се стране силе мешају и стављају на страну. Сви они тврде да су "јако дуго улагали" и да "не могу од тога да одустану".
САД имају циљ да створе трајно жариште. ЕУ то нема, посебно не у свом дворишту, али су јој руке везане кад је у питању САД.
Оно што треба да знају бројни малодушници у Србији је да је питање КиМ вишевековно и да је ово тек једна од етапа. Биће њих још и управо ће зависити од односа великих сила, односно, у првом реду, глобалног слабљења утицаја оних који су целу ситуацију испровоцирали и спровели у дело!

Mladen Mladenović

pre 7 godina

Kao što je Albanija 1912 godine ustanovljena kao država na inicijativu Velike Britanije sa ciljem da ta tvorevina bude "trn u peti Evrope", istu ulogu ima i stvaranje ove nove američko-britanske monstrum tvorevine na tlu Srbije odnosno, da Albanci, ujedinjeni u Veliku Albaniju, vezuju ruke Evropi stalnim sukobima koje bi inicirale ove dve države, kako se EU nikada ne bi osamostalila i vodila neku svoju nezavisnu politiku. Naprosto, SAD i Velikoj Britaniji ne odgovara jaka i samostalna Evropa. Nijedan razlog ne postoji da te dve države ulažu bilo šta u prosperitet EU. Samostalna EU, oslonjena na prirodne resurse Rusije i njihov vojni potencijal su smrtni neprijatelji SAD i Velike Britanije. Aspiracije Albanaca na jedan deo Grčke, Makedonije, Crne Gore i Srbije nisu nikakva tajna.

Александар

pre 7 godina

A хоће ли сад ови из Албаније да се изјасне да не подржавају референдум на Косову?

princ rima

pre 7 godina

(DelijaZemun, 30. septembar 2016 08:19)

kakav bre rat!?? neka ratuje ko hoce,ja bogami necu a nece ni moja deca...sta mi je srbija dala da ratujem za nju? radim svakog dana za bednu platu,deca su mi otisla od kuce jer ovde nema posla i da ratujem za vucica,nikolica,miskovica kostica....?? ja vala necu,a nadam se ni svaki pametan srbin..neka ratuju politicari i ratni profiteri zbog njih smo ovde gde smo a njima je sve bolje i bolje...

dax

pre 7 godina

Srbija treba da brine o onima koji joj placaju porez a ako se nekom Srbinu ne svidja tamo gde je trenutno onda neka dodje da zivi sa nama u Srbiji, neka placa porez Srbiji pa ce Srbija da se brine i o njemu. Da smo tako razmisljali pri rasturanju Jugoslavije mnogo bi smo drugacije i sada ziveli.

faton

pre 7 godina

@(a vi kako hoćete)
na kosovu nije bio referendum o samostalosti/nezavisnosti. kosovo je stvoreno oružanom agresijom.

Nije istina, mi smo 1991 imali referendum i 99% su bili za samostalnost /nezavisnost a odgovor od Beograda su bili Specijalci i vanredno stanje.

DelijaZemun

pre 7 godina

Zna Hasim da bi do znacilo rat, a isto tako zna da ovog puta nece biti nato tu da ga spase, a sa nama ce biti i Rusija i Kina
Vremena su se promenila, tas vaga na istok

Zemljoradnik

pre 7 godina

"Namera Hašima Tačija da organizuje referendum o ujedinjenju samoproglašene države Kosovo s Albanijom ima za cilj da izvrši pritisak na Srbiju."
- Da li g. Stojanović misli da nakon već održanog referenduma o otcepljenju Kosova, progona Srba, faktičkog odvajanja Kosova od Srbije i priznanja nezavisnosti od strane velikog broja država, da li ovaj referendum o ujedinjenju Kosova sa Albanijom stvarno može da izvrši bilo kakav pritisak na Srbiju? To je kao da je kuća već stradala u zemljotresu a vas brine što niste okrečili podrum.

kiflica

pre 7 godina

aman vise pustite nas da pokusamo normalno da zivimo..vise i kosovo i albanija i granice i retorika i gomila istorije. ima li jedna osoba koja se bavi realnim zivotnim problemima i razmislja o boljoj buducnosti

Novosadjan, Vojvodjan, Srbijanac

pre 7 godina

Zivimo zajedno vise od 1000 godina. Politicari, nemojte da komplikujete. Odresite kesu, dajte neke zurke, dosta je narodima prodavanja paranoje. Dajte neku kvalitetniju robu.

Šuks

pre 7 godina

oni danas o ujedinjenju s albanijom, srpska odmah sutra ujutro o ujedinjenju sa srbijom.
ako ne postujes sam sebe, ni drugi nece.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (realno, 30. septembar 2016 08:53)

A odakle tebi ideja da nama u Srbiji treba RS? Dosta nam je naših problema manite nas više...

Sandzak

pre 7 godina

Nije istina da su samo srbi nereseno pitanje. Srbi imaju Srbiju, Albanci Kosovo i Albaniju, Hrvati Hrvatsku , Crnogorci Crnu Goru , Makedonci Makedoniju i Slovenci Sloveniju. Dok Bošnjaci koji su najrastuneriji narod u bivšu Jugoslaviju nemaju čisto svoju državu da čak i to što imaju u Bosni i Hercegovini joj čupaju da svih strana. Dalje nije riješeno pitanje bošnjaka Sandzaka i Crne gore a ima ih dakle svuda i na Kosovu Makedoniji Hrvatskoj i u Sloveniji čak nemaju ni džamiju.

nenad 12

pre 7 godina

Odgovor na Dodikov referendum
(Dodik krivac, 30. septembar 2016 08:36)

Bravo genije - Dodik i 1 500 000 stanovnika Republike Srpske treba da ćute na očigledno kršenje njihovih prava a sve zbog toga da se neko na već nezavisnom Kosovu ne doseti referenduma..... kad smo već izgubili Kosovo aj da izgubimo i Republiku Srpsku.

LL

pre 7 godina

Postoji velika razlika između referenduma u Republici Srpskoj i eventualnog referenduma na Kosovu: referendum u Republici Srpskoj je odobrio Putin.

cccc

pre 7 godina

Postoji vrlo jednostavno resenje.Istog onog datuma kada Albanci zakazu referendum za ujedinjwnje Kosova i Albanije...e istog tog dana zakazati referendum o ujedinjenu R Srpske i Srbije.

Milan

pre 7 godina

I sta sad, ljudi ovde misle da kad bi svaka od ovih drzava na Balkanu bila etnicki homogena da bi odjednom zavladalo blagostanje? Kad bi se to nekim slucajem desilo, nasle bi velike sile druge nacine da nas podele, etnicka pripadnost je samo jedan od njih. Imali bi na raspolaganju politicku pripadnost, religijsku, sever-jug razliku, itd. Ako Rusija hoce da zadrzi uticaj na Balkanu, a Amerika hoce da zauvek izbaci Rusiju odavde, nasli bi oni druge nacine da se mi borimo jedni protiv drugih za njihove interese, nista se ne sekirajte.

mislim glasno

pre 7 godina

odlicno, u istom danu referendum i na kosovu i u republici srpskoj. odgovore znamo, i tada ako se eferendumi priznaju mir na balkanu je zagarantovan, jer se konacno zavrsava formiranje kompaktnih nacionalnih drzava.

Coco Bill

pre 7 godina

Kao što je Albanija 1912 godine ustanovljena kao država na inicijativu Velike Britanije sa ciljem da ta tvorevina bude "trn u peti Evrope", istu ulogu ima i stvaranje ove nove američko-britanske monstrum tvorevine na tlu Srbije odnosno, da Albanci, ujedinjeni u Veliku Albaniju, vezuju ruke Evropi stalnim sukobima koje bi inicirale ove dve države, kako se EU nikada ne bi osamostalila i vodila neku svoju nezavisnu politiku. Naprosto, SAD i Velikoj Britaniji ne odgovara jaka i samostalna Evropa. Nijedan razlog ne postoji da te dve države ulažu bilo šta u prosperitet EU. Samostalna EU, oslonjena na prirodne resurse Rusije i njihov vojni potencijal su smrtni neprijatelji SAD i Velike Britanije. Aspiracije Albanaca na jedan deo Grčke, Makedonije, Crne Gore i Srbije nisu nikakva tajna.
(Mladen Mladenović, 30. septembar 2016 09:02)

Ajde više ostavite, više vama je Velika Britanija za sve kriva. Koliko ja znam Albanja je osnovana kao kneževina i to jeste bilo u Londonu, zbog konferencije koja je tamo održana, ali na tome je najviše Insistirala Austo-Ugarska i u manjoj meri Italija. Čak mislim da su tad "dobili" princa koji je poticao iz nemačke kraljevske porodice. Kasnije je on pobegao zbog neke bune koja se desila u Albanji. Tako gospodine Mladene Englezi tu nemaju nikakve veze, a još manje da stvore nekakav "trn", jer je politički tad Evropa sasvim drukčije izgledala. Uzgred a ko je namignuo Dodiku na tako "važnom" referendumu i to o datumu ?!

Mich

pre 7 godina

Kakvo glupo poredjenje, ali u svakom slucaju odmah po objavljivanju tog referenduma treba napraviti referendum o odcepljenju i u BIH, a to se moze zato sto je USA u padu, a Rusija u usponu. Ne lozim se previse na ruse ali uradice sve da kontriraju USA, a to treba iskoristiti

polo

pre 7 godina

Albanci pretenduju na teritoriji svih drzava sa kojima se granice. Sta mislite na kraju , ko ce da izvuce deblji kraj, oni. Napravili su sebi previse neprijatelja i dok USA aminuje sve sto oni rade bice ok, ali kolo se srece se okrece. Dolazi vreme kad oni ne budu imali interesa na Balkanu i tu se okrece kolo. Jos jedna stvar, veliki deo Albanaca ce se preseliti i zapadnu evropu, jer ba Kosovu Albaniju ekonomska situacija nece nikad biti dobra...

Miki

pre 7 godina

Stojanović smatra da balkanski narodi i balkanske države nimalo ne utiču na svoju sudbinu, jer, kako kaže, da utiču, odavno bi bilo mira na Balkanu.

Mira bi bilo da je Srbija imala normalne političare od 1914. nadalje.

namigivac

pre 7 godina

Neko namignuo Albancima? Samo Albancima? Nama niko ne namiguje? Hrvatima, Bosnjacima....? Od kada se raspala Jugoslavija, neki stalno namiguju, a mi se odmah, poslusno, pokoljemo, pa, kada necemo ili ne mozemo u tome da stanemo, dobijemo bombe po glavi od namigivaca.I tako u krug, sve dok se ne opametimo i shvatimo da tako sve vreme radimo za interese namigivaca.

metall

pre 7 godina

Gomila recenica koje sluze samo za jednokratnu upotrebu i raspirivanje strasti. Nije tacno da samo srpsko nacionalno pitanje nije reseno (bilo je kroz Jugoslaviju, ali izmedju ostalog i nasim greskama nje odavno nema) jer, ma kako to nama zvucalo neprijatno i frustrirajuce, slicne argumente uvek mogu pokrenuti Albanci (i pokrecu i to sa mnogo vise uspeha nego mi, jer imaju jasne saveznike i jasnu politiku vec dugi niz godina), Bosnjaci (njihov deo BiH plus Sandzak, odnosno deo u Srbiji i CG gde su vecina), pa cak i Hrvati (iako su drzavu gotovo potpuno ocistili od Srba i time postigli svoj vekovni cilj, jacanjem desnice uvek mogu doci novi zahtevi za povezivanjem matice sa hrvatskim delovima Bosne). Jasno je da balkanski lonac brzo moze prokljucati i samo je pitanje podele karata medju velikim silama (iako su pozicije SAD i EU daleko jace nego pozicija Rusije). Zato pamet u glavu, pazljivo vuci poteze, traziti saveznike, ne zuriti nikako jer aktuelni momentum i trenutna situacija nisu nas saveznik, i naravno jacati sopstvenu drzavu, politicki i ekonomski (sto sa postojecom ekipom deluje nemoguce).

popeye

pre 7 godina

Битно је да ми њима, од пара које немамо па се задужујемо, правимо аутопут. Ваљда да им помогнемо то уједињење.

gone

pre 7 godina

Zasto jasno ne kazete da nam se protive SAD, a umesto toga nejasno govorite 'neko'. Jasno je kao dan da mi hocemo da surujemo na dve strane, a da su Kosovo i Albanci oruzje u rukama Amerike. Sve dok mi hocemo i EU i Evroaziju, do tada smo u problemu i sa SAD i sa svim nasim komsijama.

Miki

pre 7 godina

To sve radi Amerika, jel njima je obaveza da nacrtaju Ratove, starije Oruzje mora da se izvozi. Samo jos Nemacka mora se odreknut Amerike, pa videcemo onda kakav ce oni uticaj dole imati.

Salvi

pre 7 godina

A šta je problem sa referendumom na Kosovu? Imali su i Srbi već jedan. To bi bila i najpoštenija stvar. Podeli se. Albanski deo u Albaniju, srpski u Srbiju.

Mrki

pre 7 godina

Tako su veliki namigivali Srbima i juna 1914, pa su posle dobili 4 godine pakla na svim frontovima! Hm, kad malo bolje razmislim mozda im tako i odgovara - zapadna i ruska bogataska elita bi rado da nahuskaju ljude u novi svetski rat kako bi se jos vise obogatili. E pa ja vam u taj rat necu ici, lepo cu da kazem NECU, a kome je do ratovanja neka slobodno ide na ratiste.

Milorad

pre 7 godina

Koreni takvog stanja su daleko i permanentno se vitalizuju.Sve je zasadila srpska vladajuca elita od 1914.do danas.Umesto temelja srpskoj državi,gradjeni su temelji jugoslovenske države.Ta gradnja je bila nestručna i neuspešna.Proizvedeni su neprijatelji u okruženju.Danas oni kidisu,kad god mogu i kako mogu,na interese Srbije.Ovakvi,fragmentalno pristupi,nimalo ne pomažu.Neophodan ozbiljan i dalekovid pristup sa dosad utemeljene platforme.Trazenje neprijatelja i zaverenika treba da se pretvori u nalaženje prijatelja i stvaranje klime otvorenih odnosa u regionu.Mnogi,koji to sad pokušavaju,rade to adhok,a to nije to.

Boris

pre 7 godina

Bilo je jasno u startu da će Kosovo na taj način riješiti sva članstva u međunarodnim organizacijama. Što se tiče ujedinjenja, RS će ih sigurno podržati.

Александар

pre 7 godina

@ (каурин, 30. septembar 2016 08:29)

Коначно да неко сxвата да Косово и Метоxија без нашег признања не може бити независно и није изгубљено. На жалост Бриселски споразум је корак у супротном смеру. Најава промене Устава такође. Видећемо докле ће Вучић смети да иде у испуњавању заxтева.

Zoki kaze

pre 7 godina

To je već gotova priča oko ujedinjenja Kosova sa Albanijom, samo treba Amerika da aminuje. Za uzvrat, Ameri će dobiti poslušnika u srcu Evrope. Isto tako odcepljenje Republike Srpske od BiH i ujedinjenje sa Srbijom je prilično realan potez koji se da ocekivati. Čeka se samo povoljan geopoliticki trenutak za tako nesto. Demografski gledano, oba poteza su logicna. Geografski i istorijski Kosovo nikada nije smelo pasti u ruke albancima. Politicki gledano, Srbi nemaju dovoljnu i jaku podrsku za ostvarenje svojih ciljeva, za razliku od Bosanaca i Albanaca koje iz ne znam kog razloga svetska zajednica prilično jako podrzava.

Danubewalker

pre 7 godina

Sad ce nasi politicari da vide "neutralnost" Edija Rame.Ujedinjenje Kosmeta i Albanije je samo pitanje vremena a ono,za sta im takodje treba zavideti je "neutralnost" (koje naravno nece biti),kao i direktno pitanje sta zele a ne pitanje praznika,odigravanja prijateljske fudbalske utakmice,zele li vece plate i slicno.

DelijaZemun

pre 7 godina

Zna Hasim da bi do znacilo rat, a isto tako zna da ovog puta nece biti nato tu da ga spase, a sa nama ce biti i Rusija i Kina
Vremena su se promenila, tas vaga na istok

dax

pre 7 godina

Srbija treba da brine o onima koji joj placaju porez a ako se nekom Srbinu ne svidja tamo gde je trenutno onda neka dodje da zivi sa nama u Srbiji, neka placa porez Srbiji pa ce Srbija da se brine i o njemu. Da smo tako razmisljali pri rasturanju Jugoslavije mnogo bi smo drugacije i sada ziveli.

LL

pre 7 godina

Postoji velika razlika između referenduma u Republici Srpskoj i eventualnog referenduma na Kosovu: referendum u Republici Srpskoj je odobrio Putin.

Mladen Mladenović

pre 7 godina

Kao što je Albanija 1912 godine ustanovljena kao država na inicijativu Velike Britanije sa ciljem da ta tvorevina bude "trn u peti Evrope", istu ulogu ima i stvaranje ove nove američko-britanske monstrum tvorevine na tlu Srbije odnosno, da Albanci, ujedinjeni u Veliku Albaniju, vezuju ruke Evropi stalnim sukobima koje bi inicirale ove dve države, kako se EU nikada ne bi osamostalila i vodila neku svoju nezavisnu politiku. Naprosto, SAD i Velikoj Britaniji ne odgovara jaka i samostalna Evropa. Nijedan razlog ne postoji da te dve države ulažu bilo šta u prosperitet EU. Samostalna EU, oslonjena na prirodne resurse Rusije i njihov vojni potencijal su smrtni neprijatelji SAD i Velike Britanije. Aspiracije Albanaca na jedan deo Grčke, Makedonije, Crne Gore i Srbije nisu nikakva tajna.

Sandzak

pre 7 godina

Nije istina da su samo srbi nereseno pitanje. Srbi imaju Srbiju, Albanci Kosovo i Albaniju, Hrvati Hrvatsku , Crnogorci Crnu Goru , Makedonci Makedoniju i Slovenci Sloveniju. Dok Bošnjaci koji su najrastuneriji narod u bivšu Jugoslaviju nemaju čisto svoju državu da čak i to što imaju u Bosni i Hercegovini joj čupaju da svih strana. Dalje nije riješeno pitanje bošnjaka Sandzaka i Crne gore a ima ih dakle svuda i na Kosovu Makedoniji Hrvatskoj i u Sloveniji čak nemaju ni džamiju.

Mich

pre 7 godina

Kakvo glupo poredjenje, ali u svakom slucaju odmah po objavljivanju tog referenduma treba napraviti referendum o odcepljenju i u BIH, a to se moze zato sto je USA u padu, a Rusija u usponu. Ne lozim se previse na ruse ali uradice sve da kontriraju USA, a to treba iskoristiti

Šuks

pre 7 godina

oni danas o ujedinjenju s albanijom, srpska odmah sutra ujutro o ujedinjenju sa srbijom.
ako ne postujes sam sebe, ni drugi nece.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (realno, 30. septembar 2016 08:53)

A odakle tebi ideja da nama u Srbiji treba RS? Dosta nam je naših problema manite nas više...

polo

pre 7 godina

Albanci pretenduju na teritoriji svih drzava sa kojima se granice. Sta mislite na kraju , ko ce da izvuce deblji kraj, oni. Napravili su sebi previse neprijatelja i dok USA aminuje sve sto oni rade bice ok, ali kolo se srece se okrece. Dolazi vreme kad oni ne budu imali interesa na Balkanu i tu se okrece kolo. Jos jedna stvar, veliki deo Albanaca ce se preseliti i zapadnu evropu, jer ba Kosovu Albaniju ekonomska situacija nece nikad biti dobra...

nenad 12

pre 7 godina

Odgovor na Dodikov referendum
(Dodik krivac, 30. septembar 2016 08:36)

Bravo genije - Dodik i 1 500 000 stanovnika Republike Srpske treba da ćute na očigledno kršenje njihovih prava a sve zbog toga da se neko na već nezavisnom Kosovu ne doseti referenduma..... kad smo već izgubili Kosovo aj da izgubimo i Republiku Srpsku.

cccc

pre 7 godina

Postoji vrlo jednostavno resenje.Istog onog datuma kada Albanci zakazu referendum za ujedinjwnje Kosova i Albanije...e istog tog dana zakazati referendum o ujedinjenu R Srpske i Srbije.

faton

pre 7 godina

@(a vi kako hoćete)
na kosovu nije bio referendum o samostalosti/nezavisnosti. kosovo je stvoreno oružanom agresijom.

Nije istina, mi smo 1991 imali referendum i 99% su bili za samostalnost /nezavisnost a odgovor od Beograda su bili Specijalci i vanredno stanje.

Miki

pre 7 godina

To sve radi Amerika, jel njima je obaveza da nacrtaju Ratove, starije Oruzje mora da se izvozi. Samo jos Nemacka mora se odreknut Amerike, pa videcemo onda kakav ce oni uticaj dole imati.

каурин

pre 7 godina

Питање референдума те врсте на КиМ није "да ли", већ "када". То је јасно и то се знало оног тренутка кад се видело да се стране силе мешају и стављају на страну. Сви они тврде да су "јако дуго улагали" и да "не могу од тога да одустану".
САД имају циљ да створе трајно жариште. ЕУ то нема, посебно не у свом дворишту, али су јој руке везане кад је у питању САД.
Оно што треба да знају бројни малодушници у Србији је да је питање КиМ вишевековно и да је ово тек једна од етапа. Биће њих још и управо ће зависити од односа великих сила, односно, у првом реду, глобалног слабљења утицаја оних који су целу ситуацију испровоцирали и спровели у дело!

Александар

pre 7 godina

@ (каурин, 30. septembar 2016 08:29)

Коначно да неко сxвата да Косово и Метоxија без нашег признања не може бити независно и није изгубљено. На жалост Бриселски споразум је корак у супротном смеру. Најава промене Устава такође. Видећемо докле ће Вучић смети да иде у испуњавању заxтева.

mislim glasno

pre 7 godina

odlicno, u istom danu referendum i na kosovu i u republici srpskoj. odgovore znamo, i tada ako se eferendumi priznaju mir na balkanu je zagarantovan, jer se konacno zavrsava formiranje kompaktnih nacionalnih drzava.

Zoki kaze

pre 7 godina

To je već gotova priča oko ujedinjenja Kosova sa Albanijom, samo treba Amerika da aminuje. Za uzvrat, Ameri će dobiti poslušnika u srcu Evrope. Isto tako odcepljenje Republike Srpske od BiH i ujedinjenje sa Srbijom je prilično realan potez koji se da ocekivati. Čeka se samo povoljan geopoliticki trenutak za tako nesto. Demografski gledano, oba poteza su logicna. Geografski i istorijski Kosovo nikada nije smelo pasti u ruke albancima. Politicki gledano, Srbi nemaju dovoljnu i jaku podrsku za ostvarenje svojih ciljeva, za razliku od Bosanaca i Albanaca koje iz ne znam kog razloga svetska zajednica prilično jako podrzava.

Coco Bill

pre 7 godina

Kao što je Albanija 1912 godine ustanovljena kao država na inicijativu Velike Britanije sa ciljem da ta tvorevina bude "trn u peti Evrope", istu ulogu ima i stvaranje ove nove američko-britanske monstrum tvorevine na tlu Srbije odnosno, da Albanci, ujedinjeni u Veliku Albaniju, vezuju ruke Evropi stalnim sukobima koje bi inicirale ove dve države, kako se EU nikada ne bi osamostalila i vodila neku svoju nezavisnu politiku. Naprosto, SAD i Velikoj Britaniji ne odgovara jaka i samostalna Evropa. Nijedan razlog ne postoji da te dve države ulažu bilo šta u prosperitet EU. Samostalna EU, oslonjena na prirodne resurse Rusije i njihov vojni potencijal su smrtni neprijatelji SAD i Velike Britanije. Aspiracije Albanaca na jedan deo Grčke, Makedonije, Crne Gore i Srbije nisu nikakva tajna.
(Mladen Mladenović, 30. septembar 2016 09:02)

Ajde više ostavite, više vama je Velika Britanija za sve kriva. Koliko ja znam Albanja je osnovana kao kneževina i to jeste bilo u Londonu, zbog konferencije koja je tamo održana, ali na tome je najviše Insistirala Austo-Ugarska i u manjoj meri Italija. Čak mislim da su tad "dobili" princa koji je poticao iz nemačke kraljevske porodice. Kasnije je on pobegao zbog neke bune koja se desila u Albanji. Tako gospodine Mladene Englezi tu nemaju nikakve veze, a još manje da stvore nekakav "trn", jer je politički tad Evropa sasvim drukčije izgledala. Uzgred a ko je namignuo Dodiku na tako "važnom" referendumu i to o datumu ?!

Александар

pre 7 godina

A хоће ли сад ови из Албаније да се изјасне да не подржавају референдум на Косову?

Salvi

pre 7 godina

A šta je problem sa referendumom na Kosovu? Imali su i Srbi već jedan. To bi bila i najpoštenija stvar. Podeli se. Albanski deo u Albaniju, srpski u Srbiju.

princ rima

pre 7 godina

(DelijaZemun, 30. septembar 2016 08:19)

kakav bre rat!?? neka ratuje ko hoce,ja bogami necu a nece ni moja deca...sta mi je srbija dala da ratujem za nju? radim svakog dana za bednu platu,deca su mi otisla od kuce jer ovde nema posla i da ratujem za vucica,nikolica,miskovica kostica....?? ja vala necu,a nadam se ni svaki pametan srbin..neka ratuju politicari i ratni profiteri zbog njih smo ovde gde smo a njima je sve bolje i bolje...

namigivac

pre 7 godina

Neko namignuo Albancima? Samo Albancima? Nama niko ne namiguje? Hrvatima, Bosnjacima....? Od kada se raspala Jugoslavija, neki stalno namiguju, a mi se odmah, poslusno, pokoljemo, pa, kada necemo ili ne mozemo u tome da stanemo, dobijemo bombe po glavi od namigivaca.I tako u krug, sve dok se ne opametimo i shvatimo da tako sve vreme radimo za interese namigivaca.

Miki

pre 7 godina

Stojanović smatra da balkanski narodi i balkanske države nimalo ne utiču na svoju sudbinu, jer, kako kaže, da utiču, odavno bi bilo mira na Balkanu.

Mira bi bilo da je Srbija imala normalne političare od 1914. nadalje.

Mrki

pre 7 godina

Tako su veliki namigivali Srbima i juna 1914, pa su posle dobili 4 godine pakla na svim frontovima! Hm, kad malo bolje razmislim mozda im tako i odgovara - zapadna i ruska bogataska elita bi rado da nahuskaju ljude u novi svetski rat kako bi se jos vise obogatili. E pa ja vam u taj rat necu ici, lepo cu da kazem NECU, a kome je do ratovanja neka slobodno ide na ratiste.

metall

pre 7 godina

Gomila recenica koje sluze samo za jednokratnu upotrebu i raspirivanje strasti. Nije tacno da samo srpsko nacionalno pitanje nije reseno (bilo je kroz Jugoslaviju, ali izmedju ostalog i nasim greskama nje odavno nema) jer, ma kako to nama zvucalo neprijatno i frustrirajuce, slicne argumente uvek mogu pokrenuti Albanci (i pokrecu i to sa mnogo vise uspeha nego mi, jer imaju jasne saveznike i jasnu politiku vec dugi niz godina), Bosnjaci (njihov deo BiH plus Sandzak, odnosno deo u Srbiji i CG gde su vecina), pa cak i Hrvati (iako su drzavu gotovo potpuno ocistili od Srba i time postigli svoj vekovni cilj, jacanjem desnice uvek mogu doci novi zahtevi za povezivanjem matice sa hrvatskim delovima Bosne). Jasno je da balkanski lonac brzo moze prokljucati i samo je pitanje podele karata medju velikim silama (iako su pozicije SAD i EU daleko jace nego pozicija Rusije). Zato pamet u glavu, pazljivo vuci poteze, traziti saveznike, ne zuriti nikako jer aktuelni momentum i trenutna situacija nisu nas saveznik, i naravno jacati sopstvenu drzavu, politicki i ekonomski (sto sa postojecom ekipom deluje nemoguce).

gone

pre 7 godina

Zasto jasno ne kazete da nam se protive SAD, a umesto toga nejasno govorite 'neko'. Jasno je kao dan da mi hocemo da surujemo na dve strane, a da su Kosovo i Albanci oruzje u rukama Amerike. Sve dok mi hocemo i EU i Evroaziju, do tada smo u problemu i sa SAD i sa svim nasim komsijama.

Boris

pre 7 godina

Bilo je jasno u startu da će Kosovo na taj način riješiti sva članstva u međunarodnim organizacijama. Što se tiče ujedinjenja, RS će ih sigurno podržati.

Novosadjan, Vojvodjan, Srbijanac

pre 7 godina

Zivimo zajedno vise od 1000 godina. Politicari, nemojte da komplikujete. Odresite kesu, dajte neke zurke, dosta je narodima prodavanja paranoje. Dajte neku kvalitetniju robu.

Zemljoradnik

pre 7 godina

"Namera Hašima Tačija da organizuje referendum o ujedinjenju samoproglašene države Kosovo s Albanijom ima za cilj da izvrši pritisak na Srbiju."
- Da li g. Stojanović misli da nakon već održanog referenduma o otcepljenju Kosova, progona Srba, faktičkog odvajanja Kosova od Srbije i priznanja nezavisnosti od strane velikog broja država, da li ovaj referendum o ujedinjenju Kosova sa Albanijom stvarno može da izvrši bilo kakav pritisak na Srbiju? To je kao da je kuća već stradala u zemljotresu a vas brine što niste okrečili podrum.

Milan

pre 7 godina

I sta sad, ljudi ovde misle da kad bi svaka od ovih drzava na Balkanu bila etnicki homogena da bi odjednom zavladalo blagostanje? Kad bi se to nekim slucajem desilo, nasle bi velike sile druge nacine da nas podele, etnicka pripadnost je samo jedan od njih. Imali bi na raspolaganju politicku pripadnost, religijsku, sever-jug razliku, itd. Ako Rusija hoce da zadrzi uticaj na Balkanu, a Amerika hoce da zauvek izbaci Rusiju odavde, nasli bi oni druge nacine da se mi borimo jedni protiv drugih za njihove interese, nista se ne sekirajte.

popeye

pre 7 godina

Битно је да ми њима, од пара које немамо па се задужујемо, правимо аутопут. Ваљда да им помогнемо то уједињење.

kiflica

pre 7 godina

aman vise pustite nas da pokusamo normalno da zivimo..vise i kosovo i albanija i granice i retorika i gomila istorije. ima li jedna osoba koja se bavi realnim zivotnim problemima i razmislja o boljoj buducnosti

Danubewalker

pre 7 godina

Sad ce nasi politicari da vide "neutralnost" Edija Rame.Ujedinjenje Kosmeta i Albanije je samo pitanje vremena a ono,za sta im takodje treba zavideti je "neutralnost" (koje naravno nece biti),kao i direktno pitanje sta zele a ne pitanje praznika,odigravanja prijateljske fudbalske utakmice,zele li vece plate i slicno.

Milorad

pre 7 godina

Koreni takvog stanja su daleko i permanentno se vitalizuju.Sve je zasadila srpska vladajuca elita od 1914.do danas.Umesto temelja srpskoj državi,gradjeni su temelji jugoslovenske države.Ta gradnja je bila nestručna i neuspešna.Proizvedeni su neprijatelji u okruženju.Danas oni kidisu,kad god mogu i kako mogu,na interese Srbije.Ovakvi,fragmentalno pristupi,nimalo ne pomažu.Neophodan ozbiljan i dalekovid pristup sa dosad utemeljene platforme.Trazenje neprijatelja i zaverenika treba da se pretvori u nalaženje prijatelja i stvaranje klime otvorenih odnosa u regionu.Mnogi,koji to sad pokušavaju,rade to adhok,a to nije to.