Četvrtak, 29.09.2016.

12:31

"Onaj ko udari na državu dobiće od države odgovor"

Predsednik SDA Bakir Izetbegović ne odustaje od pretnji predsedniku RS Miloradu Dodiku, kome je ranije predvideo sudbinu Gadafija i Sadama.

Izvor: Tanjug

"Onaj ko udari na državu dobiæe od države odgovor" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

Etnicki ociscen

pre 7 godina

A jel' ikome palo na pamet da Milorad i Bakir ovo sve rade zajedno i u dogovoru. Znaju vrlo dobro da nikome nije vise do rata, ali i jednom i drugom odgovara da su oni jedini pravi cuvari svog stada, a ovaca tu hvala bogu uvjek ima dovoljno.
Ovo je i metoda iscrpljivanja svih i iznutra i izvana, tako da neke teme koje su prije 10-20 godina bile tabu, sada vise nisu, a za 10 godina svi ce jedva i docekati da se te tenzije zavrse, bez obzira kakav je rezultat. Pa tako je i zavrsio prosli rat u BiH.
I ne bi bio ni prvi ni posljednji put da se par njih nesto dogovore, a narod k'o bekani se pale na njihovu pripremljenu pricu.

urke

pre 7 godina

Republika Srpska postoji ali neko radi na tome i ne bi voleo da postoji, nikakav sud za ono sto je krvlju steceno ne može biti nadlezan, nemojmo se praviti blesavi, to nigde ne vodi.

Dokle vise

pre 7 godina

Sta je tu prijetnja???? Ima li igdje drzave da dozvoljava rusenje ustavnog poretka? Sto je to onda prijetnja ako je izgovori Bakir, a potpuno normalna stvar ako je izgovori Toma? Kako smo samo postali licemjerni....

IzPrikrajka

pre 7 godina

@(Meister Jakob, 29. septembar 2016 )

Hrvatska kontinuitet od preko hiljadu godina? Mora da se salis. A lepo si nabrojao neke drzave koje se mogu time podiciti a onda podmukla uvrstio i Hrvatsku tu. 2016-1995+NDH

Leopold

pre 7 godina

Izjava je veoma čudna obzirom na okolnosti, čini se da se Bakir zaigrao i izgubio svaku meru u svojim izjavama i pretnjama. Ovakvog lidera ne želi ni jedna zemlja, i verujem da će to uskoro sam shvatiti.
Što se Dodika tiče, pa znamo da nema gužve dok se ne nađu dvojica "pametnih", tako je u ovoj igri i on poprilično zatalasao bez ikakve potrebe, referendum o danu državnosti je bacanje para, ali je poslužilo svrsi i sada može pretiti referendumom o nezavisnosti. Lično mišljenja sam da RS treba odvojiti od Federacije dok je moguće u miru, inače ovo što se kuva ne liči na dobro i opet će ispaštati nevini na obe strane.
Nema tu zajedništva nažalost i vreme je staviti tačku na taj projekat.

Zgembo

pre 7 godina

Bravo za Bakira podpuno ga podrzavam . Pa nemoze Dodik i njegova kompanija da radi sta hoce. 20 godina vec prijeti raspadom BiH , nepostuje drzavno Tuzilastvo, zabranu referenduma od strane EU i USA itd. Itd. neko mora konacno da mu stane na Put ...

Dejtonski lonac

pre 7 godina

Živim u Banjaluci a trenutno sam službeno u Beogradu. Na referendum sam izasao ovdje u predstavništvu Republike Srpske jer smatram da je 9.januar pitanje opstanka i jedinstva srpskog naroda preko Drine, na izbore sam poslednji put izašao 2006.godine, političare i njihove stranke generalno smatram organizovanom mafijom pa sam mislio i ove da preskočim, a za Dodika nikad nisam glasao jer ga je na vlast pomoću tenkova SFORa ustoličila međunarodna zajednica. Međutim kad čujem galamu i ovakve pretnje koje skoro svaki dan stižu iz balkanskog kalifata ovi lokalni izbori ispadoše najvažniji od završetka rata. Zato u subotu pravac za Banjaluku i pogađajte za koga glasam.

sasa

pre 7 godina

A jel Bakir drzava? Meni izgleda tako, da je Izetbegovic i drzava i narod i vlast..... Svi znamo ko mu je bio otac i odakle i kako je dosao na vlast.

kamasutra

pre 7 godina

Ovo govori čovek koji sam ne poštuje odluka Ustavnog suda. Nego, kakva je to država gde su u centru Sarajeva ulice šehida ovih i onih, a u Dobrinji se ukrštaju Ravnogorska i Draže Mihailovića? Odiše tolerancijom i trezvenim pogledom na prošlost...

Leskovčanin

pre 7 godina

Ne možete se vi uspoređivati sa Češkom i Slovačkom, niti sa Hrvatskom, Srbijom, Njemačkom, Francuskom itd.
Sve pobrojane države u ovom ili onom obliku, sa ovakvim ili onakvim granicama, okupirane ili ne imaju istorijski kontinutiet od preko hiljadu godina, uvijek se je otprilike znalo šta je Njemačka, šta Srbija i šta Hrvatska, a isto tako i Bosna.
A Republika Srpska je friška genocidna banana izmišljotina koju SAD i EU od osnutka uzdržavaju jer je ekonomija nula, a i Srbi ne polažu nikakvo istorijsko pravo na tu teritoriju!
(Meister Jakob, 29. septembar 2016 13:34)

Izvini molim te, koliko Hrvatska ima kontinuitet?
Ako je Republika Srpska genocidna tvorevina šta je onda Hrvatska?
I da pitam ko polaže pravo na Republiku Srpsku ako ne Srbi, da slučajno vi ne polažete.

Banja Luka on Line

pre 7 godina

Meister Jakob@ molim te ko ima istorijsko pravo na teritorijuti Srpske;Bošnjaci ili Hrvati možda...po istorijskom pravu Muslimani najmanje imaju prava na BiH a vidi čuda oni se smatraju istorijskim naslednikom čitave BiH. Genocid;koliko Srba ima u Federaciji BiH;rećiću ti,ima i toliko da nemogu napuniti minimum u Domu naroda Federacije...Hrvatska,nepun pola miliona Srba manje od 90. do danas. te brojke nisu konačne jer se broj Hrvata i Muslimana u Srpskoj povećava a broj Srba u Hrvatskoj i Federaciji BiH se smanjuje.

Filozof

pre 7 godina

Meister Jakob@ molim te ko ima istorijsko pravo na teritorijuti Srpske;Bošnjaci ili Hrvati možda...po istorijskom pravu Muslimani najmanje imaju prava na BiH a vidi čuda oni se smatraju istorijskim naslednikom čitave BiH. Genocid;koliko Srba ima u Federaciji BiH;rećiću ti,ima i toliko da nemogu napuniti minimum u Domu naroda Federacije...Hrvatska,nepun pola miliona Srba manje od 90. do danas. te brojke nisu konačne jer se broj Hrvata i Muslimana u Srpskoj povećava a broj Srba u Hrvatskoj i Federaciji BiH se smanjuje (banja-luka on-line)

Zamena teza od prve do poslednje. To znaci da je razdvajanje srpskog naroda od ostalih naroda koje je proglaseno 9 januara uspelo i nista drugo i za taj cilj se nisu birala sredstva kao sto znamo iz Haskih presuda i to razdvajanje je samo po sebi kao cilj ne zelim koristiti teske reci ali najblazi je "apartheid" koji se sada nastoji odrzati, zacementirati najvise Dodikovom politikom "srpske zemlje" i dosipanjem soli na rane (Nikolic "srpske zemlje") a pozivanje na tako fabrikovan etnicki sastav kao dokaz bilo cega je zaista licemerno i podmuklo.

urke

pre 7 godina

Molim muslimane da ne padaju na nacionalistička sr*** ovog tipa, to je najlakše, zato ovakvi i vladaju i to stalno podgrevaju da ne bi pali sa fotelja.. Bosna kao sto znate ima ogroman broj srba, do nedavno bejahu većina a u starijoj istoriji znate i sami.. Dakle nisu oni tu uljez, malo zdravog razuma i pored mrznje nije na odmet.. Da smo pametni raskusurali bi se na sudu a ne na bojnom polju ponovo iako je i to bilo potpuno nepotrebno a do pre 100god je bila moguća emancipacija muslimanskog zivlja o svojim korenima, sad je bojim se kasno ali evo ja kao srbin uvek držim pruzenu ruku.. Svakom već ima fino parče a život bi krenuo na bolje, ne može firma da uspe ako je vodi dvoje stalno zavadjenih, profitiraju samo treći, Bakir i svita u ovom slučaju, da ne spominjem strane dole koje bi nas eksploatisale do zadnjeg po potrebi, zato i drže ove čvorove..

arigo

pre 7 godina

Shvatio Bakir da je ovo bio prvi referendum. Onaj pravi tek sledi. Samo bez nervoze. Neka potraži savet od Čeha i Slovaka kako bi svi bili srećni i zadovoljni.

Rip Kirbi

pre 7 godina

A država je inače ko ?? Bakir i Bošnjaci ??
Nikad. BiH je bila i ostaće domovina svih građana, Hrvata, Srba, kao i Bošnjaka i što prije to neki shvate - bolje za sve.

zlopamtilo

pre 7 godina

BiH je trebala biti država koja se sastoji iz dva entiteta , RS i BH , tri naroda Bošnjaci , Srbi i Hrvati ....Kako je došlo do toga da se počelo razmišljati o jedinstvenoj Bosni sa centrom u Sarajevu i Bakirom Izetbegovićem u centru tog centra? Kome to još odgovara ? Nije li to vraćanje na početak posle tolikih godina , toliko truda i toliko žrtava na sve tri strane .....? Kome to zaista treba !?

Zox

pre 7 godina

Blefira Bakir, evidentno. Izgleda da je zadnji voz da se "promesaju karte", pa navalio...

I cemu ovo vodi? Pa iseljavanju Srba iz Federacije i proglasavanje jedne vlade i to one u Sarajevu. Sada Srbi ne smeju pomenuti referendum ni u kupatilu, a Bakir-aga hvata zadnji voz jer sa Hilari pocinje zurka...

Problem je sto Srbi van Srbije sve svoje probleme hoce da rese u Beogradu, a beogradski politicari su na platnim spiskovima stranih ambasada... Videli smo kako je Beograd (sediste Velikih Srba) pomogao Malim Srbima do sad...

Meister Jakob

pre 7 godina

Shvatio Bakir da je ovo bio prvi referendum. Onaj pravi tek sledi. Samo bez nervoze. Neka potraži savet od Čeha i Slovaka kako bi svi bili srećni i zadovoljni.
(arigo, 29. septembar 2016 13:03)

Ne možete se vi uspoređivati sa Češkom i Slovačkom, niti sa Hrvatskom, Srbijom, Njemačkom, Francuskom itd.
Sve pobrojane države u ovom ili onom obliku, sa ovakvim ili onakvim granicama, okupirane ili ne imaju istorijski kontinutiet od preko hiljadu godina, uvijek se je otprilike znalo šta je Njemačka, šta Srbija i šta Hrvatska, a isto tako i Bosna.
A Republika Srpska je friška genocidna banana izmišljotina koju SAD i EU od osnutka uzdržavaju jer je ekonomija nula, a i Srbi ne polažu nikakvo istorijsko pravo na tu teritoriju!

hmm

pre 7 godina

Vucic, Dacic, Vulin, Stefanovic i Selakovic nam tu istu recenicu serviraju dvaput dnevno i onda ih hvalimo kao ozbiljne politicare i drzavnike. (I onda se izvinjavaju kako "Eto ipak znate, ne mozemo nista protiv huligana")

A kad neko drugi to isto kaze onda odmah "Ovaj preti i izaziva nestabilnost"....

Jedan od nas..Mile

pre 7 godina

Kada bakir kaze drzava on misli BiH bez Srba(otome sanja..)Ili u najboljem slucaju BiH u kojoj bi citav jedan narod bio obespravljen i sveden na gradane drugog reda..Svojom pokvasrenoscu i korupcijom nametao bi resenja...Vidi bakire..Bosna a Boga mi i Hercegovina su vecne kao i Kozara,Vlasic i Romanija..kao geografski pojam..,sporno je to sto pricas u ime citave BiH jer nemas legitimitet ni pravo zastupati 50% gradana koji imaju duboko ne slaganje sa tvojim stavovima..Zato okreni se lijepo svojoj avliji i svojoj mahali odnosno federaciji..Ostavi Srbe na miru jer nema potrebe da ti objasnjavam da smo duze na teritoriji BiH nego vi koji ste kao takvi produkt turskog zuluma..

marija

pre 7 godina

Predsednik koji poziva na necije ubistvo treba da je u zatvoru.

Mada mi se cini da ste se i ti i Dodik smucili ljudima i da bi trebalo dobro razmisliti da odete u paketu.

rep.srpska zauvijek

pre 7 godina

Bakire pa nisi ti predsjednik BIH, vec prestavljaš svoje bošnjake u okviru Federacije i tu leži problem svega,umišljaš da vladaš cijelom BIH i tako se prestavljaš i zato se srpski narod i pobunio.Pa zbog čega je toliki narod izginuo? Da nebi ponovo kao tvoj babo vladao možda Bosnom i pritom marginalizirao kako srpski tako i hrvatski narod.I Hrvati nisu zadovoljni svojim položajem unutar Federacije i traže i oni entitet pa ćeš vidjeti onda problema i to uskoro.

Sandzak

pre 7 godina

Usporedio ga je i sa Miloševićem ! a znamo svi da je Milošević bio demokratski izabran ali na kraju ga narod srušio u sred Beograda!

ucitelj

pre 7 godina

Kad je Erdogan otvarao most preko Bosfora, Bakir dete bio prvi pored njega.
Nas veciti ministar Ljajic tek u cetvrtom redu, pa sta se cudimo svi.

rep.srpska zauvijek

pre 7 godina

Bakire pa nisi ti predsjednik BIH, vec prestavljaš svoje bošnjake u okviru Federacije i tu leži problem svega,umišljaš da vladaš cijelom BIH i tako se prestavljaš i zato se srpski narod i pobunio.Pa zbog čega je toliki narod izginuo? Da nebi ponovo kao tvoj babo vladao možda Bosnom i pritom marginalizirao kako srpski tako i hrvatski narod.I Hrvati nisu zadovoljni svojim položajem unutar Federacije i traže i oni entitet pa ćeš vidjeti onda problema i to uskoro.

marija

pre 7 godina

Predsednik koji poziva na necije ubistvo treba da je u zatvoru.

Mada mi se cini da ste se i ti i Dodik smucili ljudima i da bi trebalo dobro razmisliti da odete u paketu.

Jedan od nas..Mile

pre 7 godina

Kada bakir kaze drzava on misli BiH bez Srba(otome sanja..)Ili u najboljem slucaju BiH u kojoj bi citav jedan narod bio obespravljen i sveden na gradane drugog reda..Svojom pokvasrenoscu i korupcijom nametao bi resenja...Vidi bakire..Bosna a Boga mi i Hercegovina su vecne kao i Kozara,Vlasic i Romanija..kao geografski pojam..,sporno je to sto pricas u ime citave BiH jer nemas legitimitet ni pravo zastupati 50% gradana koji imaju duboko ne slaganje sa tvojim stavovima..Zato okreni se lijepo svojoj avliji i svojoj mahali odnosno federaciji..Ostavi Srbe na miru jer nema potrebe da ti objasnjavam da smo duze na teritoriji BiH nego vi koji ste kao takvi produkt turskog zuluma..

Leskovčanin

pre 7 godina

Ne možete se vi uspoređivati sa Češkom i Slovačkom, niti sa Hrvatskom, Srbijom, Njemačkom, Francuskom itd.
Sve pobrojane države u ovom ili onom obliku, sa ovakvim ili onakvim granicama, okupirane ili ne imaju istorijski kontinutiet od preko hiljadu godina, uvijek se je otprilike znalo šta je Njemačka, šta Srbija i šta Hrvatska, a isto tako i Bosna.
A Republika Srpska je friška genocidna banana izmišljotina koju SAD i EU od osnutka uzdržavaju jer je ekonomija nula, a i Srbi ne polažu nikakvo istorijsko pravo na tu teritoriju!
(Meister Jakob, 29. septembar 2016 13:34)

Izvini molim te, koliko Hrvatska ima kontinuitet?
Ako je Republika Srpska genocidna tvorevina šta je onda Hrvatska?
I da pitam ko polaže pravo na Republiku Srpsku ako ne Srbi, da slučajno vi ne polažete.

arigo

pre 7 godina

Shvatio Bakir da je ovo bio prvi referendum. Onaj pravi tek sledi. Samo bez nervoze. Neka potraži savet od Čeha i Slovaka kako bi svi bili srećni i zadovoljni.

Dejtonski lonac

pre 7 godina

Živim u Banjaluci a trenutno sam službeno u Beogradu. Na referendum sam izasao ovdje u predstavništvu Republike Srpske jer smatram da je 9.januar pitanje opstanka i jedinstva srpskog naroda preko Drine, na izbore sam poslednji put izašao 2006.godine, političare i njihove stranke generalno smatram organizovanom mafijom pa sam mislio i ove da preskočim, a za Dodika nikad nisam glasao jer ga je na vlast pomoću tenkova SFORa ustoličila međunarodna zajednica. Međutim kad čujem galamu i ovakve pretnje koje skoro svaki dan stižu iz balkanskog kalifata ovi lokalni izbori ispadoše najvažniji od završetka rata. Zato u subotu pravac za Banjaluku i pogađajte za koga glasam.

Rip Kirbi

pre 7 godina

A država je inače ko ?? Bakir i Bošnjaci ??
Nikad. BiH je bila i ostaće domovina svih građana, Hrvata, Srba, kao i Bošnjaka i što prije to neki shvate - bolje za sve.

Zox

pre 7 godina

Blefira Bakir, evidentno. Izgleda da je zadnji voz da se "promesaju karte", pa navalio...

I cemu ovo vodi? Pa iseljavanju Srba iz Federacije i proglasavanje jedne vlade i to one u Sarajevu. Sada Srbi ne smeju pomenuti referendum ni u kupatilu, a Bakir-aga hvata zadnji voz jer sa Hilari pocinje zurka...

Problem je sto Srbi van Srbije sve svoje probleme hoce da rese u Beogradu, a beogradski politicari su na platnim spiskovima stranih ambasada... Videli smo kako je Beograd (sediste Velikih Srba) pomogao Malim Srbima do sad...

ucitelj

pre 7 godina

Kad je Erdogan otvarao most preko Bosfora, Bakir dete bio prvi pored njega.
Nas veciti ministar Ljajic tek u cetvrtom redu, pa sta se cudimo svi.

sasa

pre 7 godina

A jel Bakir drzava? Meni izgleda tako, da je Izetbegovic i drzava i narod i vlast..... Svi znamo ko mu je bio otac i odakle i kako je dosao na vlast.

Sandzak

pre 7 godina

Usporedio ga je i sa Miloševićem ! a znamo svi da je Milošević bio demokratski izabran ali na kraju ga narod srušio u sred Beograda!

zlopamtilo

pre 7 godina

BiH je trebala biti država koja se sastoji iz dva entiteta , RS i BH , tri naroda Bošnjaci , Srbi i Hrvati ....Kako je došlo do toga da se počelo razmišljati o jedinstvenoj Bosni sa centrom u Sarajevu i Bakirom Izetbegovićem u centru tog centra? Kome to još odgovara ? Nije li to vraćanje na početak posle tolikih godina , toliko truda i toliko žrtava na sve tri strane .....? Kome to zaista treba !?

Meister Jakob

pre 7 godina

Shvatio Bakir da je ovo bio prvi referendum. Onaj pravi tek sledi. Samo bez nervoze. Neka potraži savet od Čeha i Slovaka kako bi svi bili srećni i zadovoljni.
(arigo, 29. septembar 2016 13:03)

Ne možete se vi uspoređivati sa Češkom i Slovačkom, niti sa Hrvatskom, Srbijom, Njemačkom, Francuskom itd.
Sve pobrojane države u ovom ili onom obliku, sa ovakvim ili onakvim granicama, okupirane ili ne imaju istorijski kontinutiet od preko hiljadu godina, uvijek se je otprilike znalo šta je Njemačka, šta Srbija i šta Hrvatska, a isto tako i Bosna.
A Republika Srpska je friška genocidna banana izmišljotina koju SAD i EU od osnutka uzdržavaju jer je ekonomija nula, a i Srbi ne polažu nikakvo istorijsko pravo na tu teritoriju!

Banja Luka on Line

pre 7 godina

Meister Jakob@ molim te ko ima istorijsko pravo na teritorijuti Srpske;Bošnjaci ili Hrvati možda...po istorijskom pravu Muslimani najmanje imaju prava na BiH a vidi čuda oni se smatraju istorijskim naslednikom čitave BiH. Genocid;koliko Srba ima u Federaciji BiH;rećiću ti,ima i toliko da nemogu napuniti minimum u Domu naroda Federacije...Hrvatska,nepun pola miliona Srba manje od 90. do danas. te brojke nisu konačne jer se broj Hrvata i Muslimana u Srpskoj povećava a broj Srba u Hrvatskoj i Federaciji BiH se smanjuje.

urke

pre 7 godina

Molim muslimane da ne padaju na nacionalistička sr*** ovog tipa, to je najlakše, zato ovakvi i vladaju i to stalno podgrevaju da ne bi pali sa fotelja.. Bosna kao sto znate ima ogroman broj srba, do nedavno bejahu većina a u starijoj istoriji znate i sami.. Dakle nisu oni tu uljez, malo zdravog razuma i pored mrznje nije na odmet.. Da smo pametni raskusurali bi se na sudu a ne na bojnom polju ponovo iako je i to bilo potpuno nepotrebno a do pre 100god je bila moguća emancipacija muslimanskog zivlja o svojim korenima, sad je bojim se kasno ali evo ja kao srbin uvek držim pruzenu ruku.. Svakom već ima fino parče a život bi krenuo na bolje, ne može firma da uspe ako je vodi dvoje stalno zavadjenih, profitiraju samo treći, Bakir i svita u ovom slučaju, da ne spominjem strane dole koje bi nas eksploatisale do zadnjeg po potrebi, zato i drže ove čvorove..

Zgembo

pre 7 godina

Bravo za Bakira podpuno ga podrzavam . Pa nemoze Dodik i njegova kompanija da radi sta hoce. 20 godina vec prijeti raspadom BiH , nepostuje drzavno Tuzilastvo, zabranu referenduma od strane EU i USA itd. Itd. neko mora konacno da mu stane na Put ...

hmm

pre 7 godina

Vucic, Dacic, Vulin, Stefanovic i Selakovic nam tu istu recenicu serviraju dvaput dnevno i onda ih hvalimo kao ozbiljne politicare i drzavnike. (I onda se izvinjavaju kako "Eto ipak znate, ne mozemo nista protiv huligana")

A kad neko drugi to isto kaze onda odmah "Ovaj preti i izaziva nestabilnost"....

Leopold

pre 7 godina

Izjava je veoma čudna obzirom na okolnosti, čini se da se Bakir zaigrao i izgubio svaku meru u svojim izjavama i pretnjama. Ovakvog lidera ne želi ni jedna zemlja, i verujem da će to uskoro sam shvatiti.
Što se Dodika tiče, pa znamo da nema gužve dok se ne nađu dvojica "pametnih", tako je u ovoj igri i on poprilično zatalasao bez ikakve potrebe, referendum o danu državnosti je bacanje para, ali je poslužilo svrsi i sada može pretiti referendumom o nezavisnosti. Lično mišljenja sam da RS treba odvojiti od Federacije dok je moguće u miru, inače ovo što se kuva ne liči na dobro i opet će ispaštati nevini na obe strane.
Nema tu zajedništva nažalost i vreme je staviti tačku na taj projekat.

IzPrikrajka

pre 7 godina

@(Meister Jakob, 29. septembar 2016 )

Hrvatska kontinuitet od preko hiljadu godina? Mora da se salis. A lepo si nabrojao neke drzave koje se mogu time podiciti a onda podmukla uvrstio i Hrvatsku tu. 2016-1995+NDH

kamasutra

pre 7 godina

Ovo govori čovek koji sam ne poštuje odluka Ustavnog suda. Nego, kakva je to država gde su u centru Sarajeva ulice šehida ovih i onih, a u Dobrinji se ukrštaju Ravnogorska i Draže Mihailovića? Odiše tolerancijom i trezvenim pogledom na prošlost...

Dokle vise

pre 7 godina

Sta je tu prijetnja???? Ima li igdje drzave da dozvoljava rusenje ustavnog poretka? Sto je to onda prijetnja ako je izgovori Bakir, a potpuno normalna stvar ako je izgovori Toma? Kako smo samo postali licemjerni....

Filozof

pre 7 godina

Meister Jakob@ molim te ko ima istorijsko pravo na teritorijuti Srpske;Bošnjaci ili Hrvati možda...po istorijskom pravu Muslimani najmanje imaju prava na BiH a vidi čuda oni se smatraju istorijskim naslednikom čitave BiH. Genocid;koliko Srba ima u Federaciji BiH;rećiću ti,ima i toliko da nemogu napuniti minimum u Domu naroda Federacije...Hrvatska,nepun pola miliona Srba manje od 90. do danas. te brojke nisu konačne jer se broj Hrvata i Muslimana u Srpskoj povećava a broj Srba u Hrvatskoj i Federaciji BiH se smanjuje (banja-luka on-line)

Zamena teza od prve do poslednje. To znaci da je razdvajanje srpskog naroda od ostalih naroda koje je proglaseno 9 januara uspelo i nista drugo i za taj cilj se nisu birala sredstva kao sto znamo iz Haskih presuda i to razdvajanje je samo po sebi kao cilj ne zelim koristiti teske reci ali najblazi je "apartheid" koji se sada nastoji odrzati, zacementirati najvise Dodikovom politikom "srpske zemlje" i dosipanjem soli na rane (Nikolic "srpske zemlje") a pozivanje na tako fabrikovan etnicki sastav kao dokaz bilo cega je zaista licemerno i podmuklo.

urke

pre 7 godina

Republika Srpska postoji ali neko radi na tome i ne bi voleo da postoji, nikakav sud za ono sto je krvlju steceno ne može biti nadlezan, nemojmo se praviti blesavi, to nigde ne vodi.

Etnicki ociscen

pre 7 godina

A jel' ikome palo na pamet da Milorad i Bakir ovo sve rade zajedno i u dogovoru. Znaju vrlo dobro da nikome nije vise do rata, ali i jednom i drugom odgovara da su oni jedini pravi cuvari svog stada, a ovaca tu hvala bogu uvjek ima dovoljno.
Ovo je i metoda iscrpljivanja svih i iznutra i izvana, tako da neke teme koje su prije 10-20 godina bile tabu, sada vise nisu, a za 10 godina svi ce jedva i docekati da se te tenzije zavrse, bez obzira kakav je rezultat. Pa tako je i zavrsio prosli rat u BiH.
I ne bi bio ni prvi ni posljednji put da se par njih nesto dogovore, a narod k'o bekani se pale na njihovu pripremljenu pricu.

Meister Jakob

pre 7 godina

Shvatio Bakir da je ovo bio prvi referendum. Onaj pravi tek sledi. Samo bez nervoze. Neka potraži savet od Čeha i Slovaka kako bi svi bili srećni i zadovoljni.
(arigo, 29. septembar 2016 13:03)

Ne možete se vi uspoređivati sa Češkom i Slovačkom, niti sa Hrvatskom, Srbijom, Njemačkom, Francuskom itd.
Sve pobrojane države u ovom ili onom obliku, sa ovakvim ili onakvim granicama, okupirane ili ne imaju istorijski kontinutiet od preko hiljadu godina, uvijek se je otprilike znalo šta je Njemačka, šta Srbija i šta Hrvatska, a isto tako i Bosna.
A Republika Srpska je friška genocidna banana izmišljotina koju SAD i EU od osnutka uzdržavaju jer je ekonomija nula, a i Srbi ne polažu nikakvo istorijsko pravo na tu teritoriju!

Zgembo

pre 7 godina

Bravo za Bakira podpuno ga podrzavam . Pa nemoze Dodik i njegova kompanija da radi sta hoce. 20 godina vec prijeti raspadom BiH , nepostuje drzavno Tuzilastvo, zabranu referenduma od strane EU i USA itd. Itd. neko mora konacno da mu stane na Put ...

Sandzak

pre 7 godina

Usporedio ga je i sa Miloševićem ! a znamo svi da je Milošević bio demokratski izabran ali na kraju ga narod srušio u sred Beograda!

Filozof

pre 7 godina

Meister Jakob@ molim te ko ima istorijsko pravo na teritorijuti Srpske;Bošnjaci ili Hrvati možda...po istorijskom pravu Muslimani najmanje imaju prava na BiH a vidi čuda oni se smatraju istorijskim naslednikom čitave BiH. Genocid;koliko Srba ima u Federaciji BiH;rećiću ti,ima i toliko da nemogu napuniti minimum u Domu naroda Federacije...Hrvatska,nepun pola miliona Srba manje od 90. do danas. te brojke nisu konačne jer se broj Hrvata i Muslimana u Srpskoj povećava a broj Srba u Hrvatskoj i Federaciji BiH se smanjuje (banja-luka on-line)

Zamena teza od prve do poslednje. To znaci da je razdvajanje srpskog naroda od ostalih naroda koje je proglaseno 9 januara uspelo i nista drugo i za taj cilj se nisu birala sredstva kao sto znamo iz Haskih presuda i to razdvajanje je samo po sebi kao cilj ne zelim koristiti teske reci ali najblazi je "apartheid" koji se sada nastoji odrzati, zacementirati najvise Dodikovom politikom "srpske zemlje" i dosipanjem soli na rane (Nikolic "srpske zemlje") a pozivanje na tako fabrikovan etnicki sastav kao dokaz bilo cega je zaista licemerno i podmuklo.

rep.srpska zauvijek

pre 7 godina

Bakire pa nisi ti predsjednik BIH, vec prestavljaš svoje bošnjake u okviru Federacije i tu leži problem svega,umišljaš da vladaš cijelom BIH i tako se prestavljaš i zato se srpski narod i pobunio.Pa zbog čega je toliki narod izginuo? Da nebi ponovo kao tvoj babo vladao možda Bosnom i pritom marginalizirao kako srpski tako i hrvatski narod.I Hrvati nisu zadovoljni svojim položajem unutar Federacije i traže i oni entitet pa ćeš vidjeti onda problema i to uskoro.

arigo

pre 7 godina

Shvatio Bakir da je ovo bio prvi referendum. Onaj pravi tek sledi. Samo bez nervoze. Neka potraži savet od Čeha i Slovaka kako bi svi bili srećni i zadovoljni.

Jedan od nas..Mile

pre 7 godina

Kada bakir kaze drzava on misli BiH bez Srba(otome sanja..)Ili u najboljem slucaju BiH u kojoj bi citav jedan narod bio obespravljen i sveden na gradane drugog reda..Svojom pokvasrenoscu i korupcijom nametao bi resenja...Vidi bakire..Bosna a Boga mi i Hercegovina su vecne kao i Kozara,Vlasic i Romanija..kao geografski pojam..,sporno je to sto pricas u ime citave BiH jer nemas legitimitet ni pravo zastupati 50% gradana koji imaju duboko ne slaganje sa tvojim stavovima..Zato okreni se lijepo svojoj avliji i svojoj mahali odnosno federaciji..Ostavi Srbe na miru jer nema potrebe da ti objasnjavam da smo duze na teritoriji BiH nego vi koji ste kao takvi produkt turskog zuluma..

Leskovčanin

pre 7 godina

Ne možete se vi uspoređivati sa Češkom i Slovačkom, niti sa Hrvatskom, Srbijom, Njemačkom, Francuskom itd.
Sve pobrojane države u ovom ili onom obliku, sa ovakvim ili onakvim granicama, okupirane ili ne imaju istorijski kontinutiet od preko hiljadu godina, uvijek se je otprilike znalo šta je Njemačka, šta Srbija i šta Hrvatska, a isto tako i Bosna.
A Republika Srpska je friška genocidna banana izmišljotina koju SAD i EU od osnutka uzdržavaju jer je ekonomija nula, a i Srbi ne polažu nikakvo istorijsko pravo na tu teritoriju!
(Meister Jakob, 29. septembar 2016 13:34)

Izvini molim te, koliko Hrvatska ima kontinuitet?
Ako je Republika Srpska genocidna tvorevina šta je onda Hrvatska?
I da pitam ko polaže pravo na Republiku Srpsku ako ne Srbi, da slučajno vi ne polažete.

marija

pre 7 godina

Predsednik koji poziva na necije ubistvo treba da je u zatvoru.

Mada mi se cini da ste se i ti i Dodik smucili ljudima i da bi trebalo dobro razmisliti da odete u paketu.

Dejtonski lonac

pre 7 godina

Živim u Banjaluci a trenutno sam službeno u Beogradu. Na referendum sam izasao ovdje u predstavništvu Republike Srpske jer smatram da je 9.januar pitanje opstanka i jedinstva srpskog naroda preko Drine, na izbore sam poslednji put izašao 2006.godine, političare i njihove stranke generalno smatram organizovanom mafijom pa sam mislio i ove da preskočim, a za Dodika nikad nisam glasao jer ga je na vlast pomoću tenkova SFORa ustoličila međunarodna zajednica. Međutim kad čujem galamu i ovakve pretnje koje skoro svaki dan stižu iz balkanskog kalifata ovi lokalni izbori ispadoše najvažniji od završetka rata. Zato u subotu pravac za Banjaluku i pogađajte za koga glasam.

Dokle vise

pre 7 godina

Sta je tu prijetnja???? Ima li igdje drzave da dozvoljava rusenje ustavnog poretka? Sto je to onda prijetnja ako je izgovori Bakir, a potpuno normalna stvar ako je izgovori Toma? Kako smo samo postali licemjerni....

Banja Luka on Line

pre 7 godina

Meister Jakob@ molim te ko ima istorijsko pravo na teritorijuti Srpske;Bošnjaci ili Hrvati možda...po istorijskom pravu Muslimani najmanje imaju prava na BiH a vidi čuda oni se smatraju istorijskim naslednikom čitave BiH. Genocid;koliko Srba ima u Federaciji BiH;rećiću ti,ima i toliko da nemogu napuniti minimum u Domu naroda Federacije...Hrvatska,nepun pola miliona Srba manje od 90. do danas. te brojke nisu konačne jer se broj Hrvata i Muslimana u Srpskoj povećava a broj Srba u Hrvatskoj i Federaciji BiH se smanjuje.

Zox

pre 7 godina

Blefira Bakir, evidentno. Izgleda da je zadnji voz da se "promesaju karte", pa navalio...

I cemu ovo vodi? Pa iseljavanju Srba iz Federacije i proglasavanje jedne vlade i to one u Sarajevu. Sada Srbi ne smeju pomenuti referendum ni u kupatilu, a Bakir-aga hvata zadnji voz jer sa Hilari pocinje zurka...

Problem je sto Srbi van Srbije sve svoje probleme hoce da rese u Beogradu, a beogradski politicari su na platnim spiskovima stranih ambasada... Videli smo kako je Beograd (sediste Velikih Srba) pomogao Malim Srbima do sad...

hmm

pre 7 godina

Vucic, Dacic, Vulin, Stefanovic i Selakovic nam tu istu recenicu serviraju dvaput dnevno i onda ih hvalimo kao ozbiljne politicare i drzavnike. (I onda se izvinjavaju kako "Eto ipak znate, ne mozemo nista protiv huligana")

A kad neko drugi to isto kaze onda odmah "Ovaj preti i izaziva nestabilnost"....

zlopamtilo

pre 7 godina

BiH je trebala biti država koja se sastoji iz dva entiteta , RS i BH , tri naroda Bošnjaci , Srbi i Hrvati ....Kako je došlo do toga da se počelo razmišljati o jedinstvenoj Bosni sa centrom u Sarajevu i Bakirom Izetbegovićem u centru tog centra? Kome to još odgovara ? Nije li to vraćanje na početak posle tolikih godina , toliko truda i toliko žrtava na sve tri strane .....? Kome to zaista treba !?

sasa

pre 7 godina

A jel Bakir drzava? Meni izgleda tako, da je Izetbegovic i drzava i narod i vlast..... Svi znamo ko mu je bio otac i odakle i kako je dosao na vlast.

Rip Kirbi

pre 7 godina

A država je inače ko ?? Bakir i Bošnjaci ??
Nikad. BiH je bila i ostaće domovina svih građana, Hrvata, Srba, kao i Bošnjaka i što prije to neki shvate - bolje za sve.

urke

pre 7 godina

Molim muslimane da ne padaju na nacionalistička sr*** ovog tipa, to je najlakše, zato ovakvi i vladaju i to stalno podgrevaju da ne bi pali sa fotelja.. Bosna kao sto znate ima ogroman broj srba, do nedavno bejahu većina a u starijoj istoriji znate i sami.. Dakle nisu oni tu uljez, malo zdravog razuma i pored mrznje nije na odmet.. Da smo pametni raskusurali bi se na sudu a ne na bojnom polju ponovo iako je i to bilo potpuno nepotrebno a do pre 100god je bila moguća emancipacija muslimanskog zivlja o svojim korenima, sad je bojim se kasno ali evo ja kao srbin uvek držim pruzenu ruku.. Svakom već ima fino parče a život bi krenuo na bolje, ne može firma da uspe ako je vodi dvoje stalno zavadjenih, profitiraju samo treći, Bakir i svita u ovom slučaju, da ne spominjem strane dole koje bi nas eksploatisale do zadnjeg po potrebi, zato i drže ove čvorove..

Leopold

pre 7 godina

Izjava je veoma čudna obzirom na okolnosti, čini se da se Bakir zaigrao i izgubio svaku meru u svojim izjavama i pretnjama. Ovakvog lidera ne želi ni jedna zemlja, i verujem da će to uskoro sam shvatiti.
Što se Dodika tiče, pa znamo da nema gužve dok se ne nađu dvojica "pametnih", tako je u ovoj igri i on poprilično zatalasao bez ikakve potrebe, referendum o danu državnosti je bacanje para, ali je poslužilo svrsi i sada može pretiti referendumom o nezavisnosti. Lično mišljenja sam da RS treba odvojiti od Federacije dok je moguće u miru, inače ovo što se kuva ne liči na dobro i opet će ispaštati nevini na obe strane.
Nema tu zajedništva nažalost i vreme je staviti tačku na taj projekat.

ucitelj

pre 7 godina

Kad je Erdogan otvarao most preko Bosfora, Bakir dete bio prvi pored njega.
Nas veciti ministar Ljajic tek u cetvrtom redu, pa sta se cudimo svi.

kamasutra

pre 7 godina

Ovo govori čovek koji sam ne poštuje odluka Ustavnog suda. Nego, kakva je to država gde su u centru Sarajeva ulice šehida ovih i onih, a u Dobrinji se ukrštaju Ravnogorska i Draže Mihailovića? Odiše tolerancijom i trezvenim pogledom na prošlost...

urke

pre 7 godina

Republika Srpska postoji ali neko radi na tome i ne bi voleo da postoji, nikakav sud za ono sto je krvlju steceno ne može biti nadlezan, nemojmo se praviti blesavi, to nigde ne vodi.

IzPrikrajka

pre 7 godina

@(Meister Jakob, 29. septembar 2016 )

Hrvatska kontinuitet od preko hiljadu godina? Mora da se salis. A lepo si nabrojao neke drzave koje se mogu time podiciti a onda podmukla uvrstio i Hrvatsku tu. 2016-1995+NDH

Etnicki ociscen

pre 7 godina

A jel' ikome palo na pamet da Milorad i Bakir ovo sve rade zajedno i u dogovoru. Znaju vrlo dobro da nikome nije vise do rata, ali i jednom i drugom odgovara da su oni jedini pravi cuvari svog stada, a ovaca tu hvala bogu uvjek ima dovoljno.
Ovo je i metoda iscrpljivanja svih i iznutra i izvana, tako da neke teme koje su prije 10-20 godina bile tabu, sada vise nisu, a za 10 godina svi ce jedva i docekati da se te tenzije zavrse, bez obzira kakav je rezultat. Pa tako je i zavrsio prosli rat u BiH.
I ne bi bio ni prvi ni posljednji put da se par njih nesto dogovore, a narod k'o bekani se pale na njihovu pripremljenu pricu.