Sreda, 31.08.2016.

22:03

Dodik za B92: Srpska je država, a BiH nije ništa / VIDEO

Dan posle poziva Saveta za implementaciju mira Republici Srpskoj da odustane od referenduma, oštar odgovor iz Banjaluke.

Izvor: B92

Dodik za B92: Srpska je država, a BiH nije ništa / VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

marko

pre 7 godina

juce sam prolazio kroz BiH vracao se sa mora iz Hrvatske moj utisak da je Federacija daleko ispred Republike Srpske po svemu sto sam video. Mogu samo da kazem Hrvati i Muslimani na beze najmanje 10 god...

Franz Ferdinand

pre 7 godina

Konvertibilna marka je jaca i stabilnija od srpskog dinara jedno 65x.
Uvjek je stabilna i vezana za Euro u odnosu 1.958...
Nadji malo na netu Centralnu banku Bih i Srbije pa uporedi koja je stabilnija,onako laicki.
Tako da drugar moj,nemoj da potcjenjujes nikog kad smo isti,gori od goreg.
(sarajevo u srcu, 31. avgust 2016 23:39)

BAM iliti konvertibilna marka ima umjetno fiksiran kurs s eurom od uvođenja inače bi imali inflaciju 1000% godišnje što bi moglo onda dovesti do teških socijalnih nemira a taj rizik si EU i svijet u bosanskom loncu ne mogu priuštiti, pa onda rađe financiraju kurs konvertibilne marke koja u stvarnosti ni slučajno nije konvertibilna. I pouzdano znam da austrijske banke ne primaju ni bosansku marku ni srpski dinar, dok kunu mijenjaju po istom kursu kao i u Hrvatskoj.

Srbin iz NS

pre 7 godina

1. marta 1992. je bio referendum o odcepljenju BIH od Jugoslavije. Taj dan se danas proslavlja kao praznik na celoj teritorji BIH. (Nijedan Srbin u BIH se ne raduje tom prazniku.)
9. januara 1992. je proglasena srpska drzava u okviru BIH. Taj dan se proslavlja na teritoriji Republike Srpske. (Oni koji ne mogu da se pomire sa cinjenicom da RS postoji u BIH se ne raduju tom prazniku.) Ovaj dan ne dozvoljavaju Srbima. Koji dan da uzmu za dan RS, nego dan njenog proglasenja, da li rodjendan Paje Patka. Gde je tu pravda.
Podrska RS iz Srbije!

Spasa nam nema, propasti ne mozemo

pre 7 godina

Dakle ovako: Dodik otvoreno pljuje u lice drzavi (BIH) ciji je RS zvanicno deo, a u isto vreme pobratim mu Vucic se zali Junkeru na nestabilnost u regionu koji izazivaju komshije. A Dacic preti Junkeru i EU da "to vise nece moci tako.." - da nece mozda da ide u Strazbur da mu zavrne uvo?
Celo ovo neiskreno prenemaganje i kuknjava srspkog politickog vrha ima samo jednu upotrebu i ciljnu grupu - domaceg biraca/poreskog obveznika kojeg treba patriotski mobilisati pred jos jedan ekonomski i politicki slom cija ce tezina biti upravo srazmerna daljem gubitku suvereniteta nad bilo cim u ovoj nazovi-drzavi. Srbiji, da se razumemo.
Tonemo sve dublje u zacarani krug iz kojeg izlaza, nazalost, nema.

Čisto da se zna

pre 7 godina

(ja, 31. avgust 2016 22:02)

Cca oko dva miliona Srba iz Srbije, u koje ubrajam i sebe, imamo rodbinu dalju ili blizu U BiH, ETO KAKVE VEZE SRBIJA IMA SA BOSNOM I HERCEGOVINOM!!!!

dobrovoljni davalac

pre 7 godina

@Bosanac po cemu je tvoje pravo na otcepljenje vaznije od tog istog prava jednog Srbina iz Srpske? zbog cega se ponasate kao da su Srbi podstanari u manjem entitetu BiH, da ne govorim o FBiH?

sarajevo u srcu

pre 7 godina

@nenad ch

Posto si mi komsija i ovdje u Ch i tamo u ex Yu da ti pojasnim nesto.

Konvertibilna marka je jaca i stabilnija od srpskog dinara jedno 65x.
Uvjek je stabilna i vezana za Euro u odnosu 1.958...
Nadji malo na netu Centralnu banku Bih i Srbije pa uporedi koja je stabilnija,onako laicki.

Meni je zao,ali nista tvoja zemlja nije jaca od moje osim sto ste stabilniji politicki,znamo i zasto.
Ekonomski,imate manje plate(zvanicno),nestabilnu valutu.
Mi da nemamo veliki broj ratnih penzija,invalidnina,administraciju(polovina ljudi radi u administraciji jer imamo 2 entiteta,10 kantona,brcko,i svi imaju svoje vlade itd) bili bismo za vas realno Slovenija.

To sto vama Vucic suplje prosipa o nekom rastu,koji je uzgred receno kod nas veci,je suplja prica.

Bio sam dosta puta u Srbiji zadnjih 5 godina,i osim Beograda sve je NISTA.

Tako da drugar moj,nemoj da potcjenjujes nikog kad smo isti,gori od goreg.

dostaaaa!

pre 7 godina

(dzox, 31. avgust 2016 22:58)

Ja sa onima koji stalno neke probleme prave, necu da se udruzujem, naprotiv, hocu da zivim moj zivot, a pre svega moje dete, zabole me .... za vase ludacke ideale i identitete, ja sa vasim identitetom nemam NISTA!!!

vlade

pre 7 godina

Kada bi mu nekim cudom dali referendum,bilo bi jos komicnije nego sa Brexitom.Nijedna drzava u Evropi ne bi priznala Srpsku,jer onih pet sto nije priznalo Kosovo,po istom principu ne bi ni Srpsku,a ostali su pod uticajem SAD,koja se protivi razbijanju BIH.Ono sto je tragikomicno je da i Srbija ne bi priznala Srpsku,sto zbog pritiska zapada,sto zbog toga jer se gubi kredibilitet na pregovorima oko KIM-a.Ne treba gubiti vreme sa ovim sarlatanom,vec mu predociti da ne racuna na podrsku Srbije,pa ako i dalje hoce referendum neka izvoli

neko

pre 7 godina

Ne kuhamo mi, kuha bakir mi smo samo glupi da nasedamo na to
(EUsrecili ste se do mga, 31. avgust 2016 22:36)

Bakir ne cepa drzavu niti zeli RS cepanje.
Cepa i kuha Dodik , pa ce muslimani u RS da se protive a srbi u BIH isto i eto ti haosa i poslednjeg verovatno rata. Jos nam samo jedan treba.

Sandzak

pre 7 godina

Samo u tvojim snovima. Sutra kada odeš za Beograd mora ćeš da pokažeš pasoš na granici i da vidiš kako se vijori zastava Bosne i Hercegovine!

Teski dani tek dolaze

pre 7 godina

Mogu da zamislim jednu realnu situaciju ako prodje ovaj referendum. Srpska glasa za nezavisnost i onda ocekuje da je Srbija prva priznaje.

A Srbija, ignorisuci sve argumente koje je iznosila protiv nezavisnosti Kosova, kaze da narod u Srpskoj ima pravo na samoopredeljenje i prva priznaje Srpsku (i tako zabode sama sebi noz u ledja).

Pazi ovo, Kosovo je uvek imala jasno definisane granice, siroku autonomiju, ustav, danas je punoporavni clan MMFa, Svetske Banke, MOK-a, FIFA, UEFA i priznaju je skoro 2/3 zemalja sveta a jos uvek nije priznato od strane Srbije. S'druge strane, ista ta Srbija priznaje jednu tvorevinu koja pre 20 i nesto godina nije postojala ni kao pojam a kamoli kao teritorija koristeci upravo argumenat (vecina naroda zeli otcepljenje) koji je negirala Kosovu.

Na kraju ce Srbija biti primorana ili da povuce priznanje Srpske ili da prizanje Kosovo kao drzavu. Bog'me lose se pise Srbiji. Boomerang effect.

albert sv-Ajnstajn-ger

pre 7 godina

sta mi iz srbije imamo sa tim?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ja, 31. avgust 2016 22:02)

Imas,tj sama drzava Srbija kao jedna od potpisnica dejtonskog sporazuma 1995.Ona je,kakva god,garant za stabilnost,odrzavanje istog sporazuma,bas kao i Hrvatska i tadasnji predsjednik BiH,Alija Izetbegovic.A da nije tog sporazuma,R.Srpske nebi ni bilo,u pravnom smislu.Ovako je ona pod ovakvim okolnostima priznata od strane medjunarodnih institucija.

Kralj

pre 7 godina

Zašto mi u Beogradu i Srbiji moramo toliko da se opterećujemo R. Srpskom i glupostima oko njihovih odluka? Zašto Dodik toliko često mora da dolazi u BG? Radi čoveče svoj posao, a nas pusti na miru. Ja lično volim i Sarajevo i Banja Luku, ali pustite nas bre na miru. To je druga država, i zato o toj državi volim da čujem samo kao o komšijama.

Mladen

pre 7 godina

Gde piše da Bosanac (nisam napisao Bošnjak) pravoslavne veroispovesti je u bilo kakvoj ptednosti u Srbiji. To što je ovde Srpaki narod u većini, ne znači da ima najveća prava, već naveću odgovornost, da bude dobar domaćin ostalim manjinskim narodima. I Srbi u Srbiji su, čini mi se većini dobri domaćini. A Dodiku je prestonica i dalje u Sarajevu, a ne u Beogradu. I neka nas ostavi malo na miru. I Austrijanac je u Nemačkoj stranac, kao i Valonac u Francuskoj.

Martin

pre 7 godina

heheheeeee,državnost se maže na hleb(hljeb,kruh,leb...prim.prev.)...od državnosti se može skuvati(skuhati),juhica(supica)...državnost će sneti jaje,dati kofu mleka(mljeka)....poorati njivu,zasejati pšenicu,okomišati kukuruz...državnost je čarobni štapić,za stomake prazne...

hm

pre 7 godina

Koliko su sve strane potrošile para na ovu glupost vjerojatno su mogli jednu veću školu opremiti...

Da se razumijemo... svi su tu poglupavili... na svim stranama...

ne govriti napamet

pre 7 godina

Dodik neka procita ponovo Dejtonski sporazum koji se sastoji od Opsteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini i vise Aneksa. Ima ga na Googlu. Opsti okvirni sporazum su potpisali predstavnici BiH, Hrvaska i tadasnja SRJ. U clanu 1 tog dela se govori o ocuvanju teritorijalnog i politckog integriteta BiH. Anekse su potpisali i predstavnici Entiteta, stim da je u ime Republike Srpske anekse prafisao predstavnik SRJ. I to se moze naci na googlu.Dodik kao predsednik RS ne sme da govoi napamet, jer ako on ne poznaje DPS oni u PIC ga odlicno znaju

dzox

pre 7 godina

Zanimljiva su mi misljenja nasih komentatora tipa "manite se rata i svoje drzave, hocemo samo da zivimo". Meni deluje da smo mi jedini narod na planeti koji nema nacionalni identitet, slogu i samopostovanje. Svi drugi se grupisu i povezuju, a samo smo mi veci ameri od amera. Valjda zato sa nama i radi sta god ko hoce. Jako velik nedostatak, i prevelik uticaj liberalnog pacifizma, sto je jako lose.

Srbo

pre 7 godina

Ovom manipulatoru treba jasno reci da je Bosne bilo stotinama godina pre njegove RS, i da ce Bosne biti i dalje. Uspeo je da Srbima omrzne drzavu na koju imaju puno pravo kao i ostali gradjani BiH.

Bijeli

pre 7 godina

Milorade, ja kao Hrvat potvrdjujem sadrzajnu tocnost navoda u naslovu. Sadrzajno to jest tako, a samo formalno je obratno...e sada, do vas je hocete li zbog forme riskirati sadrzaj...A kako mi se cini, rizik i nije bas mali...za nikoga. Ako ste pametni, dan Daytona cete formalno staviti za Dan Republike i formalno ga i obiljeziti, a 09.01. slavit cete kao veliku javnu festu koja ce samo formalno biti manjeg ranga i nitko vam nista ne moze...poglavito stoga sto ovaj sadrzaj ,de facto drzavu, imate puno vise zahvaljujuci Daytonu a manje 09.januaru...jer da niste prihvatili Dayton i time sebi osiguralo RS, sve ono sto ste poceli 09.sijecnja bi vam bilo ponisteno. Kako hocete, ali dosta Hrvata ovako misli...vidite da osim formalnih izjava koje se moraju dati iz MVPEI nema nekih posebnih reakcija s nase strane...kako hocete, ja da sam Vucic ovo bih ti savjetovao , time "matirao srpske neprijatelje" i za Srbe i Srbiju priskrbio i jare i pare. Susjedski pozdrav(unatoc etnickom ciscenje Posavine).

no name

pre 7 godina

@nenad ch KM mozes zamijeniti u istim tim bankama u evropi gdje mijenjas i srpski dinar. I ako vec ides na tu pricu da je Srbija nesto vise drzava i ekonomska sila od ostalih ex yu republika vjeruj mi da nije. Da jeste, ne bi ti pisao iz CH.

Bosanac

pre 7 godina

Komentari ovdje najbolje pokazuju raspolozenje srpskog naroda u Srbiji. A ono je na tragu negiranja drzavnosti BiH i zelje da se jedan njen dio pripoji Srbiji. I vi takvi hocete u Evropu? Mislite da to EU ne vidi?

no name

pre 7 godina

Tebi je BiH drzava samo kad treba da se dobijes kredit od Evropske banke ili MMF-a. A kada dobijes novac, onda pricas kako nije drzava. E moj Dodik. Drzava je BiH kao sto pise na novcanicama KM koje trosis dizuci kredite, zaduzujes ovaj napaceni narod i buduce generacije djece koja se nisu jos ni rodila, a koji ce sve tvoje kredite morati vracati. Drzava je i kada pogledas u registraciju na svojim skupim automobilima u svom preskupom voznom parku.I u svoju licnu kartu kada pogledas BiH je drzava. Pogledaj i sutra dok budes isao u BG na razgovor u zastavu BIH na granicnom prelazu. Vidjeti ces da je i tu Bosna i Hercegovina drzava. I ostace. Ah da ti ides svojim helikopterom. Pogledaj u zastavu na svom helikopteru. E moj Dodik.

srki-banjaluka

pre 7 godina

Političari samo pale vatru, a narodu nije ni do čega. Sva sreća pa nam je većina društva mediokriteti i dok god je tako za Dodike, Bakire, Čoviće i sl. nema zime. Hvala vam što ste mi razbistrili misli, mislio sam ostati graditi ovo smeće od države (nazovi), međutim sad sam u jedno siguran, najsrećniji dan će biti kada vidim Gradišku, ali sa druge strane Save, pa onda daleko iz ove propasti.

sarajevo u srcu

pre 7 godina

Dodik: "Rs je drzava a Bih nije,Kosovo nije drzava".
Otprilike ovakvo je njegovo misljenje.

Jel vi srbi zaista vjerujete u to??

Ako ima neko da se kladi sa mnom da nema referenduma????

zar nije tako?

pre 7 godina

Bacanje prašine u oči. Samo strah me pomalo jer pred svake izbore huškaju narod sve više i više. Nemaju rezultate, privreda propada totalno a oni neznalice, ne mogu drugačije doći do glasova osim širenjem mržnje. Žalosno što nasjedaju ljudi na ove gluposti svake 2 godine.

Huligan

pre 7 godina

RS je entitet a zajedno sa Federacijom su strani protektorat gdje je alfa i omega visoki predstavnik, on je gazda, on može ukinuti sve šta Vlada i parlament RS odluče i izglasaju.
Nego Milorade, malo prije pročitah članak da bi ti s muslimanima i Hrvatima od nule, pa šta sad onda?!
Jednostavno ne možete napraviti zajedničku proslavu sveca i rođendan ajmo reći države, svaki sud u svakoj normalnoj, sekularnoj i demokratskoj zemlji bi presudio isto.
Da ja sad ne objašnjavam ajmo sutra svi Srbi žute stranice u ruke i nazovite advokata po izboru, i nek vam sve objasne.

Izdajnik

pre 7 godina

Bakir nabacio kao na tanjiru a Dodik iz voleja pod prečku. Koga briga za kriminal, korupciju, opštu neimaštinu pored ovakve fudbalske partije? Bakir & Dodik najuigraniji tandem!

Boss

pre 7 godina

Mile navlače te na tanak led. Kad budeš po Srbiji proslavljao godišnjice, ne reci da te nisam upozoravao. RS nije sposobna biti uspješan entitet, o državi da i ne govorimo. Ne spuštaj se tako nisko, imaš valjda trun dostojanstva.

Bosanka

pre 7 godina

Zivila Srbija i svi njeni gradani.
Zivila BIH i svih njeni gradani.
A ove jagnjeće brigade, koji poslje svega što nam se desilo,
treba suditi prvo za širenje mrznje,a posle proveriti poreklo millona.
Dosta više mrznje .

Kralj

pre 7 godina

Zašto mi u Beogradu i Srbiji moramo toliko da se opterećujemo R. Srpskom i glupostima oko njihovih odluka? Zašto Dodik toliko često mora da dolazi u BG? Radi čoveče svoj posao, a nas pusti na miru. Ja lično volim i Sarajevo i Banja Luku, ali pustite nas bre na miru. To je druga država, i zato o toj državi volim da čujem samo kao o komšijama.

Srbo

pre 7 godina

Ovom manipulatoru treba jasno reci da je Bosne bilo stotinama godina pre njegove RS, i da ce Bosne biti i dalje. Uspeo je da Srbima omrzne drzavu na koju imaju puno pravo kao i ostali gradjani BiH.

zar nije tako?

pre 7 godina

Bacanje prašine u oči. Samo strah me pomalo jer pred svake izbore huškaju narod sve više i više. Nemaju rezultate, privreda propada totalno a oni neznalice, ne mogu drugačije doći do glasova osim širenjem mržnje. Žalosno što nasjedaju ljudi na ove gluposti svake 2 godine.

Izdajnik

pre 7 godina

Bakir nabacio kao na tanjiru a Dodik iz voleja pod prečku. Koga briga za kriminal, korupciju, opštu neimaštinu pored ovakve fudbalske partije? Bakir & Dodik najuigraniji tandem!

Bosanka

pre 7 godina

Zivila Srbija i svi njeni gradani.
Zivila BIH i svih njeni gradani.
A ove jagnjeće brigade, koji poslje svega što nam se desilo,
treba suditi prvo za širenje mrznje,a posle proveriti poreklo millona.
Dosta više mrznje .

no name

pre 7 godina

Tebi je BiH drzava samo kad treba da se dobijes kredit od Evropske banke ili MMF-a. A kada dobijes novac, onda pricas kako nije drzava. E moj Dodik. Drzava je BiH kao sto pise na novcanicama KM koje trosis dizuci kredite, zaduzujes ovaj napaceni narod i buduce generacije djece koja se nisu jos ni rodila, a koji ce sve tvoje kredite morati vracati. Drzava je i kada pogledas u registraciju na svojim skupim automobilima u svom preskupom voznom parku.I u svoju licnu kartu kada pogledas BiH je drzava. Pogledaj i sutra dok budes isao u BG na razgovor u zastavu BIH na granicnom prelazu. Vidjeti ces da je i tu Bosna i Hercegovina drzava. I ostace. Ah da ti ides svojim helikopterom. Pogledaj u zastavu na svom helikopteru. E moj Dodik.

sarajevo u srcu

pre 7 godina

@nenad ch

Posto si mi komsija i ovdje u Ch i tamo u ex Yu da ti pojasnim nesto.

Konvertibilna marka je jaca i stabilnija od srpskog dinara jedno 65x.
Uvjek je stabilna i vezana za Euro u odnosu 1.958...
Nadji malo na netu Centralnu banku Bih i Srbije pa uporedi koja je stabilnija,onako laicki.

Meni je zao,ali nista tvoja zemlja nije jaca od moje osim sto ste stabilniji politicki,znamo i zasto.
Ekonomski,imate manje plate(zvanicno),nestabilnu valutu.
Mi da nemamo veliki broj ratnih penzija,invalidnina,administraciju(polovina ljudi radi u administraciji jer imamo 2 entiteta,10 kantona,brcko,i svi imaju svoje vlade itd) bili bismo za vas realno Slovenija.

To sto vama Vucic suplje prosipa o nekom rastu,koji je uzgred receno kod nas veci,je suplja prica.

Bio sam dosta puta u Srbiji zadnjih 5 godina,i osim Beograda sve je NISTA.

Tako da drugar moj,nemoj da potcjenjujes nikog kad smo isti,gori od goreg.

Teski dani tek dolaze

pre 7 godina

Mogu da zamislim jednu realnu situaciju ako prodje ovaj referendum. Srpska glasa za nezavisnost i onda ocekuje da je Srbija prva priznaje.

A Srbija, ignorisuci sve argumente koje je iznosila protiv nezavisnosti Kosova, kaze da narod u Srpskoj ima pravo na samoopredeljenje i prva priznaje Srpsku (i tako zabode sama sebi noz u ledja).

Pazi ovo, Kosovo je uvek imala jasno definisane granice, siroku autonomiju, ustav, danas je punoporavni clan MMFa, Svetske Banke, MOK-a, FIFA, UEFA i priznaju je skoro 2/3 zemalja sveta a jos uvek nije priznato od strane Srbije. S'druge strane, ista ta Srbija priznaje jednu tvorevinu koja pre 20 i nesto godina nije postojala ni kao pojam a kamoli kao teritorija koristeci upravo argumenat (vecina naroda zeli otcepljenje) koji je negirala Kosovu.

Na kraju ce Srbija biti primorana ili da povuce priznanje Srpske ili da prizanje Kosovo kao drzavu. Bog'me lose se pise Srbiji. Boomerang effect.

Sandzak

pre 7 godina

Samo u tvojim snovima. Sutra kada odeš za Beograd mora ćeš da pokažeš pasoš na granici i da vidiš kako se vijori zastava Bosne i Hercegovine!

sarajevo u srcu

pre 7 godina

Dodik: "Rs je drzava a Bih nije,Kosovo nije drzava".
Otprilike ovakvo je njegovo misljenje.

Jel vi srbi zaista vjerujete u to??

Ako ima neko da se kladi sa mnom da nema referenduma????

dostaaaa!

pre 7 godina

(dzox, 31. avgust 2016 22:58)

Ja sa onima koji stalno neke probleme prave, necu da se udruzujem, naprotiv, hocu da zivim moj zivot, a pre svega moje dete, zabole me .... za vase ludacke ideale i identitete, ja sa vasim identitetom nemam NISTA!!!

Čisto da se zna

pre 7 godina

(ja, 31. avgust 2016 22:02)

Cca oko dva miliona Srba iz Srbije, u koje ubrajam i sebe, imamo rodbinu dalju ili blizu U BiH, ETO KAKVE VEZE SRBIJA IMA SA BOSNOM I HERCEGOVINOM!!!!

Bijeli

pre 7 godina

Milorade, ja kao Hrvat potvrdjujem sadrzajnu tocnost navoda u naslovu. Sadrzajno to jest tako, a samo formalno je obratno...e sada, do vas je hocete li zbog forme riskirati sadrzaj...A kako mi se cini, rizik i nije bas mali...za nikoga. Ako ste pametni, dan Daytona cete formalno staviti za Dan Republike i formalno ga i obiljeziti, a 09.01. slavit cete kao veliku javnu festu koja ce samo formalno biti manjeg ranga i nitko vam nista ne moze...poglavito stoga sto ovaj sadrzaj ,de facto drzavu, imate puno vise zahvaljujuci Daytonu a manje 09.januaru...jer da niste prihvatili Dayton i time sebi osiguralo RS, sve ono sto ste poceli 09.sijecnja bi vam bilo ponisteno. Kako hocete, ali dosta Hrvata ovako misli...vidite da osim formalnih izjava koje se moraju dati iz MVPEI nema nekih posebnih reakcija s nase strane...kako hocete, ja da sam Vucic ovo bih ti savjetovao , time "matirao srpske neprijatelje" i za Srbe i Srbiju priskrbio i jare i pare. Susjedski pozdrav(unatoc etnickom ciscenje Posavine).

Bosanac

pre 7 godina

Komentari ovdje najbolje pokazuju raspolozenje srpskog naroda u Srbiji. A ono je na tragu negiranja drzavnosti BiH i zelje da se jedan njen dio pripoji Srbiji. I vi takvi hocete u Evropu? Mislite da to EU ne vidi?

dobrovoljni davalac

pre 7 godina

@Bosanac po cemu je tvoje pravo na otcepljenje vaznije od tog istog prava jednog Srbina iz Srpske? zbog cega se ponasate kao da su Srbi podstanari u manjem entitetu BiH, da ne govorim o FBiH?

hm

pre 7 godina

Koliko su sve strane potrošile para na ovu glupost vjerojatno su mogli jednu veću školu opremiti...

Da se razumijemo... svi su tu poglupavili... na svim stranama...

ne govriti napamet

pre 7 godina

Dodik neka procita ponovo Dejtonski sporazum koji se sastoji od Opsteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini i vise Aneksa. Ima ga na Googlu. Opsti okvirni sporazum su potpisali predstavnici BiH, Hrvaska i tadasnja SRJ. U clanu 1 tog dela se govori o ocuvanju teritorijalnog i politckog integriteta BiH. Anekse su potpisali i predstavnici Entiteta, stim da je u ime Republike Srpske anekse prafisao predstavnik SRJ. I to se moze naci na googlu.Dodik kao predsednik RS ne sme da govoi napamet, jer ako on ne poznaje DPS oni u PIC ga odlicno znaju

Mladen

pre 7 godina

Gde piše da Bosanac (nisam napisao Bošnjak) pravoslavne veroispovesti je u bilo kakvoj ptednosti u Srbiji. To što je ovde Srpaki narod u većini, ne znači da ima najveća prava, već naveću odgovornost, da bude dobar domaćin ostalim manjinskim narodima. I Srbi u Srbiji su, čini mi se većini dobri domaćini. A Dodiku je prestonica i dalje u Sarajevu, a ne u Beogradu. I neka nas ostavi malo na miru. I Austrijanac je u Nemačkoj stranac, kao i Valonac u Francuskoj.

srki-banjaluka

pre 7 godina

Političari samo pale vatru, a narodu nije ni do čega. Sva sreća pa nam je većina društva mediokriteti i dok god je tako za Dodike, Bakire, Čoviće i sl. nema zime. Hvala vam što ste mi razbistrili misli, mislio sam ostati graditi ovo smeće od države (nazovi), međutim sad sam u jedno siguran, najsrećniji dan će biti kada vidim Gradišku, ali sa druge strane Save, pa onda daleko iz ove propasti.

vlade

pre 7 godina

Kada bi mu nekim cudom dali referendum,bilo bi jos komicnije nego sa Brexitom.Nijedna drzava u Evropi ne bi priznala Srpsku,jer onih pet sto nije priznalo Kosovo,po istom principu ne bi ni Srpsku,a ostali su pod uticajem SAD,koja se protivi razbijanju BIH.Ono sto je tragikomicno je da i Srbija ne bi priznala Srpsku,sto zbog pritiska zapada,sto zbog toga jer se gubi kredibilitet na pregovorima oko KIM-a.Ne treba gubiti vreme sa ovim sarlatanom,vec mu predociti da ne racuna na podrsku Srbije,pa ako i dalje hoce referendum neka izvoli

Boss

pre 7 godina

Mile navlače te na tanak led. Kad budeš po Srbiji proslavljao godišnjice, ne reci da te nisam upozoravao. RS nije sposobna biti uspješan entitet, o državi da i ne govorimo. Ne spuštaj se tako nisko, imaš valjda trun dostojanstva.

Martin

pre 7 godina

heheheeeee,državnost se maže na hleb(hljeb,kruh,leb...prim.prev.)...od državnosti se može skuvati(skuhati),juhica(supica)...državnost će sneti jaje,dati kofu mleka(mljeka)....poorati njivu,zasejati pšenicu,okomišati kukuruz...državnost je čarobni štapić,za stomake prazne...

no name

pre 7 godina

@nenad ch KM mozes zamijeniti u istim tim bankama u evropi gdje mijenjas i srpski dinar. I ako vec ides na tu pricu da je Srbija nesto vise drzava i ekonomska sila od ostalih ex yu republika vjeruj mi da nije. Da jeste, ne bi ti pisao iz CH.

Huligan

pre 7 godina

RS je entitet a zajedno sa Federacijom su strani protektorat gdje je alfa i omega visoki predstavnik, on je gazda, on može ukinuti sve šta Vlada i parlament RS odluče i izglasaju.
Nego Milorade, malo prije pročitah članak da bi ti s muslimanima i Hrvatima od nule, pa šta sad onda?!
Jednostavno ne možete napraviti zajedničku proslavu sveca i rođendan ajmo reći države, svaki sud u svakoj normalnoj, sekularnoj i demokratskoj zemlji bi presudio isto.
Da ja sad ne objašnjavam ajmo sutra svi Srbi žute stranice u ruke i nazovite advokata po izboru, i nek vam sve objasne.

dzox

pre 7 godina

Zanimljiva su mi misljenja nasih komentatora tipa "manite se rata i svoje drzave, hocemo samo da zivimo". Meni deluje da smo mi jedini narod na planeti koji nema nacionalni identitet, slogu i samopostovanje. Svi drugi se grupisu i povezuju, a samo smo mi veci ameri od amera. Valjda zato sa nama i radi sta god ko hoce. Jako velik nedostatak, i prevelik uticaj liberalnog pacifizma, sto je jako lose.

albert sv-Ajnstajn-ger

pre 7 godina

sta mi iz srbije imamo sa tim?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ja, 31. avgust 2016 22:02)

Imas,tj sama drzava Srbija kao jedna od potpisnica dejtonskog sporazuma 1995.Ona je,kakva god,garant za stabilnost,odrzavanje istog sporazuma,bas kao i Hrvatska i tadasnji predsjednik BiH,Alija Izetbegovic.A da nije tog sporazuma,R.Srpske nebi ni bilo,u pravnom smislu.Ovako je ona pod ovakvim okolnostima priznata od strane medjunarodnih institucija.

Srbin iz NS

pre 7 godina

1. marta 1992. je bio referendum o odcepljenju BIH od Jugoslavije. Taj dan se danas proslavlja kao praznik na celoj teritorji BIH. (Nijedan Srbin u BIH se ne raduje tom prazniku.)
9. januara 1992. je proglasena srpska drzava u okviru BIH. Taj dan se proslavlja na teritoriji Republike Srpske. (Oni koji ne mogu da se pomire sa cinjenicom da RS postoji u BIH se ne raduju tom prazniku.) Ovaj dan ne dozvoljavaju Srbima. Koji dan da uzmu za dan RS, nego dan njenog proglasenja, da li rodjendan Paje Patka. Gde je tu pravda.
Podrska RS iz Srbije!

neko

pre 7 godina

Ne kuhamo mi, kuha bakir mi smo samo glupi da nasedamo na to
(EUsrecili ste se do mga, 31. avgust 2016 22:36)

Bakir ne cepa drzavu niti zeli RS cepanje.
Cepa i kuha Dodik , pa ce muslimani u RS da se protive a srbi u BIH isto i eto ti haosa i poslednjeg verovatno rata. Jos nam samo jedan treba.

Spasa nam nema, propasti ne mozemo

pre 7 godina

Dakle ovako: Dodik otvoreno pljuje u lice drzavi (BIH) ciji je RS zvanicno deo, a u isto vreme pobratim mu Vucic se zali Junkeru na nestabilnost u regionu koji izazivaju komshije. A Dacic preti Junkeru i EU da "to vise nece moci tako.." - da nece mozda da ide u Strazbur da mu zavrne uvo?
Celo ovo neiskreno prenemaganje i kuknjava srspkog politickog vrha ima samo jednu upotrebu i ciljnu grupu - domaceg biraca/poreskog obveznika kojeg treba patriotski mobilisati pred jos jedan ekonomski i politicki slom cija ce tezina biti upravo srazmerna daljem gubitku suvereniteta nad bilo cim u ovoj nazovi-drzavi. Srbiji, da se razumemo.
Tonemo sve dublje u zacarani krug iz kojeg izlaza, nazalost, nema.

marko

pre 7 godina

juce sam prolazio kroz BiH vracao se sa mora iz Hrvatske moj utisak da je Federacija daleko ispred Republike Srpske po svemu sto sam video. Mogu samo da kazem Hrvati i Muslimani na beze najmanje 10 god...

Franz Ferdinand

pre 7 godina

Konvertibilna marka je jaca i stabilnija od srpskog dinara jedno 65x.
Uvjek je stabilna i vezana za Euro u odnosu 1.958...
Nadji malo na netu Centralnu banku Bih i Srbije pa uporedi koja je stabilnija,onako laicki.
Tako da drugar moj,nemoj da potcjenjujes nikog kad smo isti,gori od goreg.
(sarajevo u srcu, 31. avgust 2016 23:39)

BAM iliti konvertibilna marka ima umjetno fiksiran kurs s eurom od uvođenja inače bi imali inflaciju 1000% godišnje što bi moglo onda dovesti do teških socijalnih nemira a taj rizik si EU i svijet u bosanskom loncu ne mogu priuštiti, pa onda rađe financiraju kurs konvertibilne marke koja u stvarnosti ni slučajno nije konvertibilna. I pouzdano znam da austrijske banke ne primaju ni bosansku marku ni srpski dinar, dok kunu mijenjaju po istom kursu kao i u Hrvatskoj.

Kralj

pre 7 godina

Zašto mi u Beogradu i Srbiji moramo toliko da se opterećujemo R. Srpskom i glupostima oko njihovih odluka? Zašto Dodik toliko često mora da dolazi u BG? Radi čoveče svoj posao, a nas pusti na miru. Ja lično volim i Sarajevo i Banja Luku, ali pustite nas bre na miru. To je druga država, i zato o toj državi volim da čujem samo kao o komšijama.

Sandzak

pre 7 godina

Samo u tvojim snovima. Sutra kada odeš za Beograd mora ćeš da pokažeš pasoš na granici i da vidiš kako se vijori zastava Bosne i Hercegovine!

Srbo

pre 7 godina

Ovom manipulatoru treba jasno reci da je Bosne bilo stotinama godina pre njegove RS, i da ce Bosne biti i dalje. Uspeo je da Srbima omrzne drzavu na koju imaju puno pravo kao i ostali gradjani BiH.

Bosanac

pre 7 godina

Komentari ovdje najbolje pokazuju raspolozenje srpskog naroda u Srbiji. A ono je na tragu negiranja drzavnosti BiH i zelje da se jedan njen dio pripoji Srbiji. I vi takvi hocete u Evropu? Mislite da to EU ne vidi?

sarajevo u srcu

pre 7 godina

Dodik: "Rs je drzava a Bih nije,Kosovo nije drzava".
Otprilike ovakvo je njegovo misljenje.

Jel vi srbi zaista vjerujete u to??

Ako ima neko da se kladi sa mnom da nema referenduma????

Teski dani tek dolaze

pre 7 godina

Mogu da zamislim jednu realnu situaciju ako prodje ovaj referendum. Srpska glasa za nezavisnost i onda ocekuje da je Srbija prva priznaje.

A Srbija, ignorisuci sve argumente koje je iznosila protiv nezavisnosti Kosova, kaze da narod u Srpskoj ima pravo na samoopredeljenje i prva priznaje Srpsku (i tako zabode sama sebi noz u ledja).

Pazi ovo, Kosovo je uvek imala jasno definisane granice, siroku autonomiju, ustav, danas je punoporavni clan MMFa, Svetske Banke, MOK-a, FIFA, UEFA i priznaju je skoro 2/3 zemalja sveta a jos uvek nije priznato od strane Srbije. S'druge strane, ista ta Srbija priznaje jednu tvorevinu koja pre 20 i nesto godina nije postojala ni kao pojam a kamoli kao teritorija koristeci upravo argumenat (vecina naroda zeli otcepljenje) koji je negirala Kosovu.

Na kraju ce Srbija biti primorana ili da povuce priznanje Srpske ili da prizanje Kosovo kao drzavu. Bog'me lose se pise Srbiji. Boomerang effect.

no name

pre 7 godina

Tebi je BiH drzava samo kad treba da se dobijes kredit od Evropske banke ili MMF-a. A kada dobijes novac, onda pricas kako nije drzava. E moj Dodik. Drzava je BiH kao sto pise na novcanicama KM koje trosis dizuci kredite, zaduzujes ovaj napaceni narod i buduce generacije djece koja se nisu jos ni rodila, a koji ce sve tvoje kredite morati vracati. Drzava je i kada pogledas u registraciju na svojim skupim automobilima u svom preskupom voznom parku.I u svoju licnu kartu kada pogledas BiH je drzava. Pogledaj i sutra dok budes isao u BG na razgovor u zastavu BIH na granicnom prelazu. Vidjeti ces da je i tu Bosna i Hercegovina drzava. I ostace. Ah da ti ides svojim helikopterom. Pogledaj u zastavu na svom helikopteru. E moj Dodik.

Boss

pre 7 godina

Mile navlače te na tanak led. Kad budeš po Srbiji proslavljao godišnjice, ne reci da te nisam upozoravao. RS nije sposobna biti uspješan entitet, o državi da i ne govorimo. Ne spuštaj se tako nisko, imaš valjda trun dostojanstva.

vlade

pre 7 godina

Kada bi mu nekim cudom dali referendum,bilo bi jos komicnije nego sa Brexitom.Nijedna drzava u Evropi ne bi priznala Srpsku,jer onih pet sto nije priznalo Kosovo,po istom principu ne bi ni Srpsku,a ostali su pod uticajem SAD,koja se protivi razbijanju BIH.Ono sto je tragikomicno je da i Srbija ne bi priznala Srpsku,sto zbog pritiska zapada,sto zbog toga jer se gubi kredibilitet na pregovorima oko KIM-a.Ne treba gubiti vreme sa ovim sarlatanom,vec mu predociti da ne racuna na podrsku Srbije,pa ako i dalje hoce referendum neka izvoli

Mladen

pre 7 godina

Gde piše da Bosanac (nisam napisao Bošnjak) pravoslavne veroispovesti je u bilo kakvoj ptednosti u Srbiji. To što je ovde Srpaki narod u većini, ne znači da ima najveća prava, već naveću odgovornost, da bude dobar domaćin ostalim manjinskim narodima. I Srbi u Srbiji su, čini mi se većini dobri domaćini. A Dodiku je prestonica i dalje u Sarajevu, a ne u Beogradu. I neka nas ostavi malo na miru. I Austrijanac je u Nemačkoj stranac, kao i Valonac u Francuskoj.

Bosanka

pre 7 godina

Zivila Srbija i svi njeni gradani.
Zivila BIH i svih njeni gradani.
A ove jagnjeće brigade, koji poslje svega što nam se desilo,
treba suditi prvo za širenje mrznje,a posle proveriti poreklo millona.
Dosta više mrznje .

dostaaaa!

pre 7 godina

(dzox, 31. avgust 2016 22:58)

Ja sa onima koji stalno neke probleme prave, necu da se udruzujem, naprotiv, hocu da zivim moj zivot, a pre svega moje dete, zabole me .... za vase ludacke ideale i identitete, ja sa vasim identitetom nemam NISTA!!!

ne govriti napamet

pre 7 godina

Dodik neka procita ponovo Dejtonski sporazum koji se sastoji od Opsteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini i vise Aneksa. Ima ga na Googlu. Opsti okvirni sporazum su potpisali predstavnici BiH, Hrvaska i tadasnja SRJ. U clanu 1 tog dela se govori o ocuvanju teritorijalnog i politckog integriteta BiH. Anekse su potpisali i predstavnici Entiteta, stim da je u ime Republike Srpske anekse prafisao predstavnik SRJ. I to se moze naci na googlu.Dodik kao predsednik RS ne sme da govoi napamet, jer ako on ne poznaje DPS oni u PIC ga odlicno znaju

dzox

pre 7 godina

Zanimljiva su mi misljenja nasih komentatora tipa "manite se rata i svoje drzave, hocemo samo da zivimo". Meni deluje da smo mi jedini narod na planeti koji nema nacionalni identitet, slogu i samopostovanje. Svi drugi se grupisu i povezuju, a samo smo mi veci ameri od amera. Valjda zato sa nama i radi sta god ko hoce. Jako velik nedostatak, i prevelik uticaj liberalnog pacifizma, sto je jako lose.

Čisto da se zna

pre 7 godina

(ja, 31. avgust 2016 22:02)

Cca oko dva miliona Srba iz Srbije, u koje ubrajam i sebe, imamo rodbinu dalju ili blizu U BiH, ETO KAKVE VEZE SRBIJA IMA SA BOSNOM I HERCEGOVINOM!!!!

sarajevo u srcu

pre 7 godina

@nenad ch

Posto si mi komsija i ovdje u Ch i tamo u ex Yu da ti pojasnim nesto.

Konvertibilna marka je jaca i stabilnija od srpskog dinara jedno 65x.
Uvjek je stabilna i vezana za Euro u odnosu 1.958...
Nadji malo na netu Centralnu banku Bih i Srbije pa uporedi koja je stabilnija,onako laicki.

Meni je zao,ali nista tvoja zemlja nije jaca od moje osim sto ste stabilniji politicki,znamo i zasto.
Ekonomski,imate manje plate(zvanicno),nestabilnu valutu.
Mi da nemamo veliki broj ratnih penzija,invalidnina,administraciju(polovina ljudi radi u administraciji jer imamo 2 entiteta,10 kantona,brcko,i svi imaju svoje vlade itd) bili bismo za vas realno Slovenija.

To sto vama Vucic suplje prosipa o nekom rastu,koji je uzgred receno kod nas veci,je suplja prica.

Bio sam dosta puta u Srbiji zadnjih 5 godina,i osim Beograda sve je NISTA.

Tako da drugar moj,nemoj da potcjenjujes nikog kad smo isti,gori od goreg.

dobrovoljni davalac

pre 7 godina

@Bosanac po cemu je tvoje pravo na otcepljenje vaznije od tog istog prava jednog Srbina iz Srpske? zbog cega se ponasate kao da su Srbi podstanari u manjem entitetu BiH, da ne govorim o FBiH?

neko

pre 7 godina

Ne kuhamo mi, kuha bakir mi smo samo glupi da nasedamo na to
(EUsrecili ste se do mga, 31. avgust 2016 22:36)

Bakir ne cepa drzavu niti zeli RS cepanje.
Cepa i kuha Dodik , pa ce muslimani u RS da se protive a srbi u BIH isto i eto ti haosa i poslednjeg verovatno rata. Jos nam samo jedan treba.

Huligan

pre 7 godina

RS je entitet a zajedno sa Federacijom su strani protektorat gdje je alfa i omega visoki predstavnik, on je gazda, on može ukinuti sve šta Vlada i parlament RS odluče i izglasaju.
Nego Milorade, malo prije pročitah članak da bi ti s muslimanima i Hrvatima od nule, pa šta sad onda?!
Jednostavno ne možete napraviti zajedničku proslavu sveca i rođendan ajmo reći države, svaki sud u svakoj normalnoj, sekularnoj i demokratskoj zemlji bi presudio isto.
Da ja sad ne objašnjavam ajmo sutra svi Srbi žute stranice u ruke i nazovite advokata po izboru, i nek vam sve objasne.

Bijeli

pre 7 godina

Milorade, ja kao Hrvat potvrdjujem sadrzajnu tocnost navoda u naslovu. Sadrzajno to jest tako, a samo formalno je obratno...e sada, do vas je hocete li zbog forme riskirati sadrzaj...A kako mi se cini, rizik i nije bas mali...za nikoga. Ako ste pametni, dan Daytona cete formalno staviti za Dan Republike i formalno ga i obiljeziti, a 09.01. slavit cete kao veliku javnu festu koja ce samo formalno biti manjeg ranga i nitko vam nista ne moze...poglavito stoga sto ovaj sadrzaj ,de facto drzavu, imate puno vise zahvaljujuci Daytonu a manje 09.januaru...jer da niste prihvatili Dayton i time sebi osiguralo RS, sve ono sto ste poceli 09.sijecnja bi vam bilo ponisteno. Kako hocete, ali dosta Hrvata ovako misli...vidite da osim formalnih izjava koje se moraju dati iz MVPEI nema nekih posebnih reakcija s nase strane...kako hocete, ja da sam Vucic ovo bih ti savjetovao , time "matirao srpske neprijatelje" i za Srbe i Srbiju priskrbio i jare i pare. Susjedski pozdrav(unatoc etnickom ciscenje Posavine).

marko

pre 7 godina

juce sam prolazio kroz BiH vracao se sa mora iz Hrvatske moj utisak da je Federacija daleko ispred Republike Srpske po svemu sto sam video. Mogu samo da kazem Hrvati i Muslimani na beze najmanje 10 god...

zar nije tako?

pre 7 godina

Bacanje prašine u oči. Samo strah me pomalo jer pred svake izbore huškaju narod sve više i više. Nemaju rezultate, privreda propada totalno a oni neznalice, ne mogu drugačije doći do glasova osim širenjem mržnje. Žalosno što nasjedaju ljudi na ove gluposti svake 2 godine.

Srbin iz NS

pre 7 godina

1. marta 1992. je bio referendum o odcepljenju BIH od Jugoslavije. Taj dan se danas proslavlja kao praznik na celoj teritorji BIH. (Nijedan Srbin u BIH se ne raduje tom prazniku.)
9. januara 1992. je proglasena srpska drzava u okviru BIH. Taj dan se proslavlja na teritoriji Republike Srpske. (Oni koji ne mogu da se pomire sa cinjenicom da RS postoji u BIH se ne raduju tom prazniku.) Ovaj dan ne dozvoljavaju Srbima. Koji dan da uzmu za dan RS, nego dan njenog proglasenja, da li rodjendan Paje Patka. Gde je tu pravda.
Podrska RS iz Srbije!

srki-banjaluka

pre 7 godina

Političari samo pale vatru, a narodu nije ni do čega. Sva sreća pa nam je većina društva mediokriteti i dok god je tako za Dodike, Bakire, Čoviće i sl. nema zime. Hvala vam što ste mi razbistrili misli, mislio sam ostati graditi ovo smeće od države (nazovi), međutim sad sam u jedno siguran, najsrećniji dan će biti kada vidim Gradišku, ali sa druge strane Save, pa onda daleko iz ove propasti.

Martin

pre 7 godina

heheheeeee,državnost se maže na hleb(hljeb,kruh,leb...prim.prev.)...od državnosti se može skuvati(skuhati),juhica(supica)...državnost će sneti jaje,dati kofu mleka(mljeka)....poorati njivu,zasejati pšenicu,okomišati kukuruz...državnost je čarobni štapić,za stomake prazne...

Izdajnik

pre 7 godina

Bakir nabacio kao na tanjiru a Dodik iz voleja pod prečku. Koga briga za kriminal, korupciju, opštu neimaštinu pored ovakve fudbalske partije? Bakir & Dodik najuigraniji tandem!

albert sv-Ajnstajn-ger

pre 7 godina

sta mi iz srbije imamo sa tim?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ja, 31. avgust 2016 22:02)

Imas,tj sama drzava Srbija kao jedna od potpisnica dejtonskog sporazuma 1995.Ona je,kakva god,garant za stabilnost,odrzavanje istog sporazuma,bas kao i Hrvatska i tadasnji predsjednik BiH,Alija Izetbegovic.A da nije tog sporazuma,R.Srpske nebi ni bilo,u pravnom smislu.Ovako je ona pod ovakvim okolnostima priznata od strane medjunarodnih institucija.

hm

pre 7 godina

Koliko su sve strane potrošile para na ovu glupost vjerojatno su mogli jednu veću školu opremiti...

Da se razumijemo... svi su tu poglupavili... na svim stranama...

Spasa nam nema, propasti ne mozemo

pre 7 godina

Dakle ovako: Dodik otvoreno pljuje u lice drzavi (BIH) ciji je RS zvanicno deo, a u isto vreme pobratim mu Vucic se zali Junkeru na nestabilnost u regionu koji izazivaju komshije. A Dacic preti Junkeru i EU da "to vise nece moci tako.." - da nece mozda da ide u Strazbur da mu zavrne uvo?
Celo ovo neiskreno prenemaganje i kuknjava srspkog politickog vrha ima samo jednu upotrebu i ciljnu grupu - domaceg biraca/poreskog obveznika kojeg treba patriotski mobilisati pred jos jedan ekonomski i politicki slom cija ce tezina biti upravo srazmerna daljem gubitku suvereniteta nad bilo cim u ovoj nazovi-drzavi. Srbiji, da se razumemo.
Tonemo sve dublje u zacarani krug iz kojeg izlaza, nazalost, nema.

no name

pre 7 godina

@nenad ch KM mozes zamijeniti u istim tim bankama u evropi gdje mijenjas i srpski dinar. I ako vec ides na tu pricu da je Srbija nesto vise drzava i ekonomska sila od ostalih ex yu republika vjeruj mi da nije. Da jeste, ne bi ti pisao iz CH.

Franz Ferdinand

pre 7 godina

Konvertibilna marka je jaca i stabilnija od srpskog dinara jedno 65x.
Uvjek je stabilna i vezana za Euro u odnosu 1.958...
Nadji malo na netu Centralnu banku Bih i Srbije pa uporedi koja je stabilnija,onako laicki.
Tako da drugar moj,nemoj da potcjenjujes nikog kad smo isti,gori od goreg.
(sarajevo u srcu, 31. avgust 2016 23:39)

BAM iliti konvertibilna marka ima umjetno fiksiran kurs s eurom od uvođenja inače bi imali inflaciju 1000% godišnje što bi moglo onda dovesti do teških socijalnih nemira a taj rizik si EU i svijet u bosanskom loncu ne mogu priuštiti, pa onda rađe financiraju kurs konvertibilne marke koja u stvarnosti ni slučajno nije konvertibilna. I pouzdano znam da austrijske banke ne primaju ni bosansku marku ni srpski dinar, dok kunu mijenjaju po istom kursu kao i u Hrvatskoj.