Sreda, 24.08.2016.

21:12

Erdogan pred Bajdenom: Džarablus je osvojen, Asad da ode

Turski lider Redžep Tajip Erdogan kaže da su snage sirijskih pobunjenika, potpomognute turskom vojskom, preuzele kontrolu nad pograničnim gradom Džarablusom.

Izvor: Beta

Erdogan pred Bajdenom: Džarablus je osvojen, Asad da ode IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

87 Komentari

Sortiraj po:

Hm

pre 7 godina

Čuj ove amerofile ni posle toliko dugo vremena ne umeju da vrednuju izjave državnika i još uvek im nije jasno da je jedno kad Erdogan ili Obama ili Bajden ili Merkelova ili šta znam još ko kaže da nešto mora da bude a sasvim drugo kad to kaže Putin, jer kad to kaže Putin onda to tako zaista i mora da bude.

Јабучило

pre 7 godina

Још једна "прекретница" у Сирији. До прве следеће. И не будите сигурни да је ово без Асадовог знања. Турски обавештајац је био недавно у посети. То значи да ни Руси нису необавештени. Тренутно се растерује ИД; Курди полако али сигурно остају без упоришта. Терен се полако чисти за главни обрачун између Асада и тзв. умерењака. А Турска доказује да је регионална велесила.

vuk

pre 7 godina

Cekajte dal vi stvarno mislite da ce on posle sastanka sa Putinom da kaze da Asad mora da ostane, pa to bi mu srusilo ugled medju narodom. Normalno je da ce forsirati pricu da Asad mora da ode iako u sebi misli nesto drugo. To vam je isto kao sto je rekao da je usao u Siriju da bi napao ISIS iako iza toga stoji sasvim nesto drugo odnosno ne dozvoliti sirijskim Kurdima da se spoje sa turskim Kurdima i tako napraviti veliki korak ka pravljenju drzave Kurdistan.

simke

pre 7 godina

@Znaci puc u Turskoj ne moze a u Siriji moze?
(Langus, 24. avgust 2016 23:00)

Kako je porodica Assad dosla na vlast u Siriji nego pucem? Dok se odrzala se na vlasti 40 godina zabranom i ubijanjem politickih protivnika. E sad kada je dosla i njima "maca na vratanca" e sad to isto sto su oni radili vise ne moze.

sole

pre 7 godina

@(Pedja dorcol, 24. avgust 2016 22:30) "Legalno izabrani Asad na fer izborima"

Jel stvarno mislite da je za Asada glasalo 99,97% Sirijaca? (Od 9 miliona biraca protiv glasalo 20 hiljade) i da je Sadama 2002 godine stvarno glasalo 101% ? kako su glasili zvanicni rezultati "izbora"
Svaka cast ako ste ubedjeni ta je tako.

Misa

pre 7 godina

Znaci, Asad vs Pobunjenici vs Isis.. Pobunjenici vs Asad Vs Isis... Isis Vs Asad vs Pobunjenici.. Rusija vs Pobunjenici vs isis.. USA vs Asad vs Isis.. Turska vs Asad vs Isis .. Turska i Amerika vs Isis Vs Asad.. Rusija i Turska Vs ISis ... Au au au ko je ovde lud

Nele

pre 7 godina

"Sta je rusofili, zar nije bilo da svemirsko-kosmicke snage kontrolisu sever Sirije svojim futuristickim sistemima S-600, pa Turci kao ne smeju ni da lete?
(Sta kaze Sputnjik?, 24. avgust 2016 22:55) "
Zar ti stvarno smatras da su Turci na svoju inicijativu pokrenuli akciju bez saglasnosti Rusije? I to bas sad posle svih razgovora izmedju Rusije i Turske?
I vidim kao Amerika vodi doslednu politiku. Ma kako da ne. U Siriji ratuju jedni obunjenici koje podrzava Bela Kuca protiv pobunjenika koje podrzava CIA. A seca li se iko kad je zadnji put neko iz Amerike izjavio "Asad mora da ode"? Nego kako dune vetar. A Sirija bez Asada ce biti samo nova Libija bez Gadafija. Svi ratuju sa svima, nemaju ni sta da jedu, kriminal i otimacina na svakom cosku. Od zemlje koja je placala skolovanje svakom ko je izrazio zelju da studira u inostranstvu, omogucila besplatno lecenje svakom svom stanovniku u zemlji i inostranstvu. Da ne pominjem Irak i Egipat kojima je takodje Amerika donela svoju "demokratiju".
Godinama vec najveci finansijer americkih predsednickih kandidata je Saudijska Arabija, jedna VRLO demokratska zemlja. Ali dok god mi dajes pare, ne zanima nsta radis sa svojim stanovnistvom i okolnim zemljama(Jordan).

sone0709

pre 7 godina

Putin podrzava Kurde, Amerika ne podrzava Kurde, pa onda obrnuto. Putin spasio Erdogana, pa ga nije spasio jer je Erdogan sam to iscenirao. Erdogan podrzava "pobunjenike", pa onda obrnuto. Amerika voli Erdogana, Amerika ne voli Erdogana, (sve to isto i za Putina). ISIL podrzava "pobunjenjike" u Alepu, ali ratuje protiv njih na severu. Kurdi podrzavaju "pobunjenike" u Alepu, pa onda obrnuto. Kurdi vole Asada, Kurdi ne vole Asada itd itd itd.
Na kraju ce Asad da podrzi ISIL, a Putin Ameriku...

zahvalna Bogu

pre 7 godina

Jedino sto me malo smiruje u svom tom haosu je sto su Amerikanci najveca vojna sila jos uvek...zamislite na njihovom mestu neku arapsku zemlju ili Izrael,S.koreju,...nas?!

erdogan

pre 7 godina

Erdogan:"Gulem je veliki turski patriota i nema nikakve veze sa pokusajem puca!Neka policija uhapsi sve one koji su bili protiv njega!Uhapsite sve , osim mene, naravno!"....i to mozemo da ocekujemo uskoro..hahahaa!

dusan

pre 7 godina

Dragi moj@ikac klisa...Gde ti to vidis pobedu ruske strategije??Ukrajina jos nije u Nato paktu,ali su je Rusi definitivno gurnuli u narucje Amerike.Asad ce da leti sa vlasti cim se dogovore o mestu i uslovima izgnanstva.Iranci zatvorili base za ruske avione. Turska se pokajala i vratila starum saveznicima uplasena od americkog stvaranja Kurdistana...itd.Gde tu vidis pobedu ruske diplomacije??...Na kraju:Ne nazivaj nikoga "decko" jer je arogantno a mozda je covek i stariji od tebe"

neutralni felsh

pre 7 godina

Erdogan radi direktno na razbijanju Turske države. Živi bili pa videli, Turska nestaje u sledećih 5-10 godina.
(knez, 24. avgust 2016 22:45)


turska je prezivela mnogo jace frajere od erdogana, pa ce i njega, salabajzera. rec je o staroj post-imperiji. ne moramo da ih volimo, ali treba da budemo svesni da su jaki i uporni.

komedija od rusofila

pre 7 godina

Erdogan je uspio, koketirajuci s Rusijom, da natjera Ameriku da izabere Tursku kao saveznika, a odbaci Kurde. Putinu ovo odgovara, Kurdi postaju ruski saveznici u Siriji.
(una, 24. avgust 2016 23:23)
Kako brate Kurdi Ruski saveznici dok ih Erdogan (Putinov prijatelj) pobi ko zeceve?


(bobbie, 24. avgust 2016 23:51)
Cekaj, kazes "nemamo vojsku, nemamo oruzje, nemamo populaciju" a ovamo ne svidja ti se poniznost i vazalstvo?


(Ikac klisa, 24. avgust 2016 22:51)
To ti tako mozes da predstavis ispred dragstora uz 10. pivo pa ti mozda neko i poveruje, ali ne i ovde. Cinjenica je da je Rusija pre samo nekoliko godina drzala pod kontrolom celu Ukrajinu i celu Siriju a danas samo mali deo istih. Nesto im je slaba ta igra

Vigo

pre 7 godina

Jedini razlog zasto su Turci bas sad odlucili da napadnu Dzarablus i ako ga zadnje 3 godine drzi ISIS je sto su Kurdi bili jako blizu da ga osvoje. Kurdske trupe se nalaze na 20 Km od Dzarablusa i verovatno bi ga osvojile da se Turci nisu umesali.

rema

pre 7 godina

I na kraju kad padne Asad, Amerikanci će da pokrenu gasovod
Katar-Saudijska Arabija-Jordan-Sirija-Turska-Evropa na štetu Rusije. A Rusija je imalala plan za svoj gasovod isto preko Sirije i Turske ali im treba Asad na vlasti. Ovaj rat se vodi za to ko će da isporučuje gas u Evropu, Karar i S.Arabija imaju gas, to je cilj Amera da unište Ruse na duže staze.

milan

pre 7 godina

čekaj Erdogane brate zar ne beše taj Bajden lično jatak pučiste Gulena smrtnog neprijatelja države Turske? A ne to je bilo do prekjuče...a i ja naivan....svašta pitam

Koperfild

pre 7 godina

Koliko naivnih komentara, ako su placeni oprostena im je glupost. Stanje u Siriji je veoma prosto za velike igrace ( ruse i amere ) a mali gledaju da ostanu dobri u toj igri ( svi ostali su mali . Ameri bi da smene Asada, postave nekog svog i da bude mir a oni provuku gas iz Katara u EU. Rusi bi sve suprotno , da ostane Asad ili da bude rat kao sada sto je i da traje bar jos tri god dok zavrnu gas preko Ukrajine. Znaci dok god je dole rat ili je Asad na vlasti rusi dominiraju. Ako vam je zao naroda navijajte za amere , ako ste realni videcete da su rusi pobednici. Ako gledate ko je sa kim danas a ko sutra naivni ste i nesvesni snage ruske politike i vojske, i ne samo snage vec i okrutnosti. Sto se tice amera turaka , nije Erdoganglup da ne zna da je on sledeci ako Asad padne a gasovod treba da prodje, samo sto rusi ne bi omanuli kao ameri sa drzavnimm udarom, oni koriste plutonijum :)

Nema zabune

pre 7 godina

Vest koja istovremeno zbunjuje natofile, rusofile i turkofile sa Balkana. Odlicno, valjda ce sad da shvate da su svi isti i da samo gledaju svoje interese i da ih briga za ostale.
(###, 24. avgust 2016 22:37)
Natofili nisu zbunjeni. Turska radi u skladu sa svojim clanstcom u nato i koaliciji koju predvodi SAD. Americka avijacija ih podrzava u ovoj akciji. Mozda zbunjuje ono sto Turci pricaju ali nikako ne zbunjuje ono sto rade. Turska je jedan od najvaznijih clanova nato i clan koalicije koju predvodi SAD.

erdogan

pre 7 godina

Erdogan:"Evo vam 5 milijardi za oboreni avion i sad smo kvit!Ja sad imam mnogo posla sa vaznijim ljudima,to su ozbiljna posla i vi se lepo povucite,vise nemamo o cemu da pricamo!Dobri ste,ali ste,brate,mnogo naivni!Ajde zdravo,ceka me Bajden,covece!"

Langus

pre 7 godina

Znaci puc u Turskoj ne moze a u Siriji moze? Ako Asad treba da ode sto Erdogan da ostane, u cemu je on to bolji? Ima vise oruzja i vojske uz sebe? Asad je smetnja demokratiji a u Turskoj cveta "demokratija" samo tako!

Roki

pre 7 godina

Cekajte rusofili su vec 2 puta presvlacili dresove. Pa nemojte molim vas. Sad ce doci direktiva da je Erdogan olos, jos bar dva presvlacenja do kraja godine.
(Zzka, 24. avgust 2016 21:46)
Dopingovani pa imaju energije. Mada je Radio Moskva stvarno konfuzna zadnjih dana. Igraju se njihovim osecanjima. Koga sada da vole a koga da mrze? Rusofili, savet da se ne mucite. Zavolite Ameriku dok se situacija ne iskristalizuje. Amerika jedina ima konstantan stav.

BM

pre 7 godina

Tamo se nezna ko protiv koga ratuje ,cesto menjaju strane !!!! Izvesno je da ce teritorija severne Sirije uz granicu sa Turskom biti proglasena Kurdistanom !!!!

Janko

pre 7 godina

Rusi su velika sila, preprodaju, trampe i kupuju belosvetske šlihtare bez kičme i bez nacionalne strategije, čim im se ponudi nešto interesantnije. Srbi, Jermeni, Sirijci... još malo ćemo se pronaći u oglasima na ebay-u.

bobbie

pre 7 godina

mene kao Srbina ovo brine.Prvo veliki napadaju male i slabije pod patronatom terorizma.Ceo svet cuti.Sutra ce turcima pasti na pamet Grcka ili Srbija, ceo Balkan.Nebitno i ne mora sutra ali prekosutra oce sigurno.Mi nemamo vojsku, nemamo oruzje, nemamo populaciju.A imamo prijatelje koji su nas do juce bombardovali uranijumom i one koji su cutke gledali.Postoji li covek u Srbiji koji ce ovaj narod da opameti vec jednom i da kaze da poniznost i vazalstvo nikom dobro nije donelo?Muka mi je i od vlasti i od opozicije.

una

pre 7 godina

Erdogan je uspio, koketirajuci s Rusijom, da natjera Ameriku da izabere Tursku kao saveznika, a odbaci Kurde. Putinu ovo odgovara, Kurdi postaju ruski saveznici u Siriji.

Valon

pre 7 godina

8 meseci su Rusi bombardirali Alepo onda ga zauzeli. Za jedan pobunjenici su vratili Alepo. Turska za jedan preuzima ovaj grad. Toliko o Ruskoj Vojski.

PeteSampras

pre 7 godina

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom ponovio da se protivi ostanku sirijskog predsednika Bašara el Asada na vlasti, ocenivši da u Siriji "neće biti moguće uspostaviti demokratiju sa njim na čelu".

Erdogan o demokratiji hahahaha

###

pre 7 godina

Vest koja istovremeno zbunjuje natofile, rusofile i turkofile sa Balkana. Odlicno, valjda ce sad da shvate da su svi isti i da samo gledaju svoje interese i da ih briga za ostale.

ilija

pre 7 godina

Sobzirom na ispaljene cele dve minobacačke granate na teritoriju Turske, može i ceo NATO savez da se umeša. Ali kupus je kupus i teritorijalno poražena ID je i dalje opasnost možda još i veća. Dok se takozvana umerena opozicija stabilizuje (pod uticajem Turske), formira Kurdska država u Siriji, Asad potisne na dovoljnu udaljenost, mešavina Boga, ratova, gospodara i aga, radikalnih ideja, obstrukcija pokušaja da se na izborima izabere vlada, beda od ratova i psihijatrijski poremećaji, tek se formira leglo za još bizarnije ideje i dogadjaje.

Pedja dorcol

pre 7 godina

To da li ce Asad otici ili ne treba da odluci narod na fer izborima a ne neki Erdogan ili Bajden!!! Do tad samo legalno izabrani Asad se pita, voleli ga mi ili ne...
To je demokratija!

gasgas

pre 7 godina

Opet ce Putin da menja plan gasovoda...niko mu neda da prodje!Na kraju ce morati da ga gradi besplatno direktno u Nemacku , a to je ono sto je hteo da izbegne jer njih ne moze da ucenjuje!Ko sa djavolom tikve sadi...

Xman

pre 7 godina

Ili je kratko trajala ljubav izmedju Putina i Erdogana ili je Putin zrtvovao Asada zbig Erdogana. Svakako losa vest za sve rusofile i ruske placenike u Srbiji.

Ikac klisa

pre 7 godina

@asad hm ajde da vidimo tvoju teoriju na delu: Americki plan oko ulaska Ukrajine u Eu i NATO je bilo isterivanje rusa sa crnog mora odnosno iz Sevastopolja. Rezultat: Ukrajna nije u Nato a Sevastopolj je deo Rusije. Dalje da vidimo Siriju rusenje Asada i postavljane marionetske vlade je bio plan USA rezultat jos uvek neizvestan ali 5 godina kasnije Asad je i dalje tu a izgledi da ce otici su sa 90% otisli u minus. Ne samo da nisu ostvarili ono sto su naumili sa potencijalnim ruskim i kineskim saveznikom vec je njihov saveznik (Turska) pod velikim znakom pitanja kao i njihove baze i nuklearne glave tamo. Ovo je nova Rusija koja ne samo razume igru vec je igra bolje od samih tvoraca. Get used to it ;)

sasa jokic

pre 7 godina

Cinjenica je da Rusi uvek stoje iza pogresnog coveka. Pa zar nisu svi zlocinci koji su nas uveli u rat sa celim svetom a na kraju izdali narod, nasli utociste u Moskvi?
Ja stvarno ne znam sta Ruse navodi na to da uvek oodrzavaju diktatore i zlocince? Poslednji primer je Janukovic, onaj sa wc soljom od milion dolara sa sve zlatnim lavovima za koje se stezao kad je tvrda stolica!

nedostizni

pre 7 godina

Od prvog momenta je bilo jasno da Asad ne moze da opstane posle svega sto je uradii..pucao na svoj narod,trovao ih hemijskim oruzjem,likvidirao opozicionare...Samo je diletanska politika Rusije bila na njegovoj strani i zato ce na kraju dobiti Asada u izgnanstvu u Moskvi,a ostali ce da oodele kolac!Tako ti je kad u Rusiji o svemu odlucuje aamo jedan covek,ubedjen da je genije...
(delija, 24. avgust 2016 22:32)

Dečko, u svetskoj politici ništa nije crno i belo. Ipak, FSB je Erdoganu spasla glavu i još uvek mu je čuva. Znaš, kad neko organizuje puč u tvojoj zemlji a ti to ne znaš unapred od svoje službe, to znači da je služba protiv tebe a ako nisi mrtav to znači da druga služba brine o tebi. A to košta.

Sta kaze Sputnjik?

pre 7 godina

Sta je rusofili, zar nije bilo da svemirsko-kosmicke snage kontrolisu sever Sirije svojim futuristickim sistemima S-600, pa Turci kao ne smeju ni da lete?

dusan

pre 7 godina

Samo mi ne menjamo nikad dresove...jos igramo u onima iz90tih,starim,izbledelim,pocepanim...I jos se ponosimo sa tim,a svet ide dalje uz velike probleme,ali ide,ide...ne vodi politiku po kafanama i ne sanja da ce im neko drugi resiti probleme..

asad

pre 7 godina

U svom tom vrtlogu jedino Amerikanci imajy cvrst adut koga se SVI plase u regiji:formiranhe Kurdistana!Zato ce,kao i uvek, imati poslednju rec.Vojno i pokiticki su sto godina ispred ostalih.Dok se Rusi krecu nasumice,od jedne do sruge epuzode(koje im kreiraju Amerikanci)Usa barem ima neku strategiju(normalno u svoju korist)...Na kraju dodajem:ovi sto su oslobodili taj graï su skoro kao oni iz Islamske republike.Turcima su dobri jer ubijaju Kurde u slobodnom vremenu!

Nikola

pre 7 godina

E jeste bilo tesko zauzeti napusten grad. A ne znam kakvu ce demokratiju graditi sa Jaish AL Islamom, Jaish al Fatehom, Nusrom i slicnim organizacijama..

delija

pre 7 godina

Od prvog momenta je bilo jasno da Asad ne moze da opstane posle svega sto je uradii..pucao na svoj narod,trovao ih hemijskim oruzjem,likvidirao opozicionare...Samo je diletanska politika Rusije bila na njegovoj strani i zato ce na kraju dobiti Asada u izgnanstvu u Moskvi,a ostali ce da oodele kolac!Tako ti je kad u Rusiji o svemu odlucuje aamo jedan covek,ubedjen da je genije...

Veliki brat

pre 7 godina

Erdogan je "demokratski" izabran u Turskoj, a Asad isto tako "demokratski" izabran u Siriji.

I sad taj Erdogan hoće da se Asad skloni, i pomaže neke pobunjenike. A ovamo one koji su podržavali pučiste u Turskoj najradije bi streljao da mu dopušta zakon, a one koji nisu njegovi istomišljenici je otpustio (sudije, profesore, lekare, oficire...), i to bez ikakvog suđenja, sve na osnovu nekih SPISKOVA, koji su bili spremni odmah posle neuspeha puča.


I takav čovek ima pravo da priča da Asad treba da ode.

A šta da npr. Angela Merkel kaže da treba Erdogan da ODE, i da sa njim u Turskoj nema demokratije?


Nego, jedan aršin za sebe, a drugi aršin za sve ostale...

Zzka

pre 7 godina

Cekajte rusofili su vec 2 puta presvlacili dresove. Pa nemojte molim vas. Sad ce doci direktiva da je Erdogan olos, jos bar dva presvlacenja do kraja godine.

21. vs. 10. vek

pre 7 godina

Turci i dalje bez avijacije u Siriji.Kakve su tu igre i koliko je interesa ispreplitano.
(Tomy, 24. avgust 2016 21:27)
Nema nikakvih igara i isprepletanih interesa. Jedina igra je rat (dakle prisvajanje para poreskih obveznika) a interes je podela Sirije na 3-4 dela.

dzoni

pre 7 godina

ISIS se povukao jos pre ofanzive ..usli u prazan gradic a kurdi zauzeli danas juzno od njega ..to je amerika pouzdan saveznik..do juce kurdi ginuli i mislili ameri im saveznici a danas izadje bajden i kaze Kurdi mora da se povuku tj sve ono sto su osvili zadnjih 6 meseci i dalji hijade i hiljade zivota ode im u vodu jer su verovali amerima a ovi ih pustili niz vodu da se uvuku turcima jer videli da turci poceli rusima da se priblizavaju ..a i kurde i rusi pustili niz vodu jer ih ovi izdali pre neki dan kad napali Hazakah i vikali kako im rusi ne trebaju jer ce ameri da ih stite ..a ono samo 2 dana kasnije F16 bombarduju kurde

dzoni

pre 7 godina

ISIS se povukao jos pre ofanzive ..usli u prazan gradic a kurdi zauzeli danas juzno od njega ..to je amerika pouzdan saveznik..do juce kurdi ginuli i mislili ameri im saveznici a danas izadje bajden i kaze Kurdi mora da se povuku tj sve ono sto su osvili zadnjih 6 meseci i dalji hijade i hiljade zivota ode im u vodu jer su verovali amerima a ovi ih pustili niz vodu da se uvuku turcima jer videli da turci poceli rusima da se priblizavaju ..a i kurde i rusi pustili niz vodu jer ih ovi izdali pre neki dan kad napali Hazakah i vikali kako im rusi ne trebaju jer ce ameri da ih stite ..a ono samo 2 dana kasnije F16 bombarduju kurde

###

pre 7 godina

Vest koja istovremeno zbunjuje natofile, rusofile i turkofile sa Balkana. Odlicno, valjda ce sad da shvate da su svi isti i da samo gledaju svoje interese i da ih briga za ostale.

bobbie

pre 7 godina

mene kao Srbina ovo brine.Prvo veliki napadaju male i slabije pod patronatom terorizma.Ceo svet cuti.Sutra ce turcima pasti na pamet Grcka ili Srbija, ceo Balkan.Nebitno i ne mora sutra ali prekosutra oce sigurno.Mi nemamo vojsku, nemamo oruzje, nemamo populaciju.A imamo prijatelje koji su nas do juce bombardovali uranijumom i one koji su cutke gledali.Postoji li covek u Srbiji koji ce ovaj narod da opameti vec jednom i da kaze da poniznost i vazalstvo nikom dobro nije donelo?Muka mi je i od vlasti i od opozicije.

rema

pre 7 godina

I na kraju kad padne Asad, Amerikanci će da pokrenu gasovod
Katar-Saudijska Arabija-Jordan-Sirija-Turska-Evropa na štetu Rusije. A Rusija je imalala plan za svoj gasovod isto preko Sirije i Turske ali im treba Asad na vlasti. Ovaj rat se vodi za to ko će da isporučuje gas u Evropu, Karar i S.Arabija imaju gas, to je cilj Amera da unište Ruse na duže staze.

Pedja dorcol

pre 7 godina

To da li ce Asad otici ili ne treba da odluci narod na fer izborima a ne neki Erdogan ili Bajden!!! Do tad samo legalno izabrani Asad se pita, voleli ga mi ili ne...
To je demokratija!

Veliki brat

pre 7 godina

Erdogan je "demokratski" izabran u Turskoj, a Asad isto tako "demokratski" izabran u Siriji.

I sad taj Erdogan hoće da se Asad skloni, i pomaže neke pobunjenike. A ovamo one koji su podržavali pučiste u Turskoj najradije bi streljao da mu dopušta zakon, a one koji nisu njegovi istomišljenici je otpustio (sudije, profesore, lekare, oficire...), i to bez ikakvog suđenja, sve na osnovu nekih SPISKOVA, koji su bili spremni odmah posle neuspeha puča.


I takav čovek ima pravo da priča da Asad treba da ode.

A šta da npr. Angela Merkel kaže da treba Erdogan da ODE, i da sa njim u Turskoj nema demokratije?


Nego, jedan aršin za sebe, a drugi aršin za sve ostale...

Zzka

pre 7 godina

Cekajte rusofili su vec 2 puta presvlacili dresove. Pa nemojte molim vas. Sad ce doci direktiva da je Erdogan olos, jos bar dva presvlacenja do kraja godine.

erdogan

pre 7 godina

Erdogan:"Evo vam 5 milijardi za oboreni avion i sad smo kvit!Ja sad imam mnogo posla sa vaznijim ljudima,to su ozbiljna posla i vi se lepo povucite,vise nemamo o cemu da pricamo!Dobri ste,ali ste,brate,mnogo naivni!Ajde zdravo,ceka me Bajden,covece!"

21. vs. 10. vek

pre 7 godina

Turci i dalje bez avijacije u Siriji.Kakve su tu igre i koliko je interesa ispreplitano.
(Tomy, 24. avgust 2016 21:27)
Nema nikakvih igara i isprepletanih interesa. Jedina igra je rat (dakle prisvajanje para poreskih obveznika) a interes je podela Sirije na 3-4 dela.

milan

pre 7 godina

čekaj Erdogane brate zar ne beše taj Bajden lično jatak pučiste Gulena smrtnog neprijatelja države Turske? A ne to je bilo do prekjuče...a i ja naivan....svašta pitam

Xman

pre 7 godina

Ili je kratko trajala ljubav izmedju Putina i Erdogana ili je Putin zrtvovao Asada zbig Erdogana. Svakako losa vest za sve rusofile i ruske placenike u Srbiji.

asad

pre 7 godina

U svom tom vrtlogu jedino Amerikanci imajy cvrst adut koga se SVI plase u regiji:formiranhe Kurdistana!Zato ce,kao i uvek, imati poslednju rec.Vojno i pokiticki su sto godina ispred ostalih.Dok se Rusi krecu nasumice,od jedne do sruge epuzode(koje im kreiraju Amerikanci)Usa barem ima neku strategiju(normalno u svoju korist)...Na kraju dodajem:ovi sto su oslobodili taj graï su skoro kao oni iz Islamske republike.Turcima su dobri jer ubijaju Kurde u slobodnom vremenu!

nedostizni

pre 7 godina

Od prvog momenta je bilo jasno da Asad ne moze da opstane posle svega sto je uradii..pucao na svoj narod,trovao ih hemijskim oruzjem,likvidirao opozicionare...Samo je diletanska politika Rusije bila na njegovoj strani i zato ce na kraju dobiti Asada u izgnanstvu u Moskvi,a ostali ce da oodele kolac!Tako ti je kad u Rusiji o svemu odlucuje aamo jedan covek,ubedjen da je genije...
(delija, 24. avgust 2016 22:32)

Dečko, u svetskoj politici ništa nije crno i belo. Ipak, FSB je Erdoganu spasla glavu i još uvek mu je čuva. Znaš, kad neko organizuje puč u tvojoj zemlji a ti to ne znaš unapred od svoje službe, to znači da je služba protiv tebe a ako nisi mrtav to znači da druga služba brine o tebi. A to košta.

Koperfild

pre 7 godina

Koliko naivnih komentara, ako su placeni oprostena im je glupost. Stanje u Siriji je veoma prosto za velike igrace ( ruse i amere ) a mali gledaju da ostanu dobri u toj igri ( svi ostali su mali . Ameri bi da smene Asada, postave nekog svog i da bude mir a oni provuku gas iz Katara u EU. Rusi bi sve suprotno , da ostane Asad ili da bude rat kao sada sto je i da traje bar jos tri god dok zavrnu gas preko Ukrajine. Znaci dok god je dole rat ili je Asad na vlasti rusi dominiraju. Ako vam je zao naroda navijajte za amere , ako ste realni videcete da su rusi pobednici. Ako gledate ko je sa kim danas a ko sutra naivni ste i nesvesni snage ruske politike i vojske, i ne samo snage vec i okrutnosti. Sto se tice amera turaka , nije Erdoganglup da ne zna da je on sledeci ako Asad padne a gasovod treba da prodje, samo sto rusi ne bi omanuli kao ameri sa drzavnimm udarom, oni koriste plutonijum :)

dusan

pre 7 godina

Samo mi ne menjamo nikad dresove...jos igramo u onima iz90tih,starim,izbledelim,pocepanim...I jos se ponosimo sa tim,a svet ide dalje uz velike probleme,ali ide,ide...ne vodi politiku po kafanama i ne sanja da ce im neko drugi resiti probleme..

Langus

pre 7 godina

Znaci puc u Turskoj ne moze a u Siriji moze? Ako Asad treba da ode sto Erdogan da ostane, u cemu je on to bolji? Ima vise oruzja i vojske uz sebe? Asad je smetnja demokratiji a u Turskoj cveta "demokratija" samo tako!

PeteSampras

pre 7 godina

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom ponovio da se protivi ostanku sirijskog predsednika Bašara el Asada na vlasti, ocenivši da u Siriji "neće biti moguće uspostaviti demokratiju sa njim na čelu".

Erdogan o demokratiji hahahaha

delija

pre 7 godina

Od prvog momenta je bilo jasno da Asad ne moze da opstane posle svega sto je uradii..pucao na svoj narod,trovao ih hemijskim oruzjem,likvidirao opozicionare...Samo je diletanska politika Rusije bila na njegovoj strani i zato ce na kraju dobiti Asada u izgnanstvu u Moskvi,a ostali ce da oodele kolac!Tako ti je kad u Rusiji o svemu odlucuje aamo jedan covek,ubedjen da je genije...

Janko

pre 7 godina

Rusi su velika sila, preprodaju, trampe i kupuju belosvetske šlihtare bez kičme i bez nacionalne strategije, čim im se ponudi nešto interesantnije. Srbi, Jermeni, Sirijci... još malo ćemo se pronaći u oglasima na ebay-u.

Roki

pre 7 godina

Cekajte rusofili su vec 2 puta presvlacili dresove. Pa nemojte molim vas. Sad ce doci direktiva da je Erdogan olos, jos bar dva presvlacenja do kraja godine.
(Zzka, 24. avgust 2016 21:46)
Dopingovani pa imaju energije. Mada je Radio Moskva stvarno konfuzna zadnjih dana. Igraju se njihovim osecanjima. Koga sada da vole a koga da mrze? Rusofili, savet da se ne mucite. Zavolite Ameriku dok se situacija ne iskristalizuje. Amerika jedina ima konstantan stav.

Ikac klisa

pre 7 godina

@asad hm ajde da vidimo tvoju teoriju na delu: Americki plan oko ulaska Ukrajine u Eu i NATO je bilo isterivanje rusa sa crnog mora odnosno iz Sevastopolja. Rezultat: Ukrajna nije u Nato a Sevastopolj je deo Rusije. Dalje da vidimo Siriju rusenje Asada i postavljane marionetske vlade je bio plan USA rezultat jos uvek neizvestan ali 5 godina kasnije Asad je i dalje tu a izgledi da ce otici su sa 90% otisli u minus. Ne samo da nisu ostvarili ono sto su naumili sa potencijalnim ruskim i kineskim saveznikom vec je njihov saveznik (Turska) pod velikim znakom pitanja kao i njihove baze i nuklearne glave tamo. Ovo je nova Rusija koja ne samo razume igru vec je igra bolje od samih tvoraca. Get used to it ;)

Nema zabune

pre 7 godina

Vest koja istovremeno zbunjuje natofile, rusofile i turkofile sa Balkana. Odlicno, valjda ce sad da shvate da su svi isti i da samo gledaju svoje interese i da ih briga za ostale.
(###, 24. avgust 2016 22:37)
Natofili nisu zbunjeni. Turska radi u skladu sa svojim clanstcom u nato i koaliciji koju predvodi SAD. Americka avijacija ih podrzava u ovoj akciji. Mozda zbunjuje ono sto Turci pricaju ali nikako ne zbunjuje ono sto rade. Turska je jedan od najvaznijih clanova nato i clan koalicije koju predvodi SAD.

gasgas

pre 7 godina

Opet ce Putin da menja plan gasovoda...niko mu neda da prodje!Na kraju ce morati da ga gradi besplatno direktno u Nemacku , a to je ono sto je hteo da izbegne jer njih ne moze da ucenjuje!Ko sa djavolom tikve sadi...

sasa jokic

pre 7 godina

Cinjenica je da Rusi uvek stoje iza pogresnog coveka. Pa zar nisu svi zlocinci koji su nas uveli u rat sa celim svetom a na kraju izdali narod, nasli utociste u Moskvi?
Ja stvarno ne znam sta Ruse navodi na to da uvek oodrzavaju diktatore i zlocince? Poslednji primer je Janukovic, onaj sa wc soljom od milion dolara sa sve zlatnim lavovima za koje se stezao kad je tvrda stolica!

Nikola

pre 7 godina

E jeste bilo tesko zauzeti napusten grad. A ne znam kakvu ce demokratiju graditi sa Jaish AL Islamom, Jaish al Fatehom, Nusrom i slicnim organizacijama..

Valon

pre 7 godina

8 meseci su Rusi bombardirali Alepo onda ga zauzeli. Za jedan pobunjenici su vratili Alepo. Turska za jedan preuzima ovaj grad. Toliko o Ruskoj Vojski.

una

pre 7 godina

Erdogan je uspio, koketirajuci s Rusijom, da natjera Ameriku da izabere Tursku kao saveznika, a odbaci Kurde. Putinu ovo odgovara, Kurdi postaju ruski saveznici u Siriji.

Sta kaze Sputnjik?

pre 7 godina

Sta je rusofili, zar nije bilo da svemirsko-kosmicke snage kontrolisu sever Sirije svojim futuristickim sistemima S-600, pa Turci kao ne smeju ni da lete?

BM

pre 7 godina

Tamo se nezna ko protiv koga ratuje ,cesto menjaju strane !!!! Izvesno je da ce teritorija severne Sirije uz granicu sa Turskom biti proglasena Kurdistanom !!!!

ilija

pre 7 godina

Sobzirom na ispaljene cele dve minobacačke granate na teritoriju Turske, može i ceo NATO savez da se umeša. Ali kupus je kupus i teritorijalno poražena ID je i dalje opasnost možda još i veća. Dok se takozvana umerena opozicija stabilizuje (pod uticajem Turske), formira Kurdska država u Siriji, Asad potisne na dovoljnu udaljenost, mešavina Boga, ratova, gospodara i aga, radikalnih ideja, obstrukcija pokušaja da se na izborima izabere vlada, beda od ratova i psihijatrijski poremećaji, tek se formira leglo za još bizarnije ideje i dogadjaje.

sone0709

pre 7 godina

Putin podrzava Kurde, Amerika ne podrzava Kurde, pa onda obrnuto. Putin spasio Erdogana, pa ga nije spasio jer je Erdogan sam to iscenirao. Erdogan podrzava "pobunjenike", pa onda obrnuto. Amerika voli Erdogana, Amerika ne voli Erdogana, (sve to isto i za Putina). ISIL podrzava "pobunjenjike" u Alepu, ali ratuje protiv njih na severu. Kurdi podrzavaju "pobunjenike" u Alepu, pa onda obrnuto. Kurdi vole Asada, Kurdi ne vole Asada itd itd itd.
Na kraju ce Asad da podrzi ISIL, a Putin Ameriku...

Nele

pre 7 godina

"Sta je rusofili, zar nije bilo da svemirsko-kosmicke snage kontrolisu sever Sirije svojim futuristickim sistemima S-600, pa Turci kao ne smeju ni da lete?
(Sta kaze Sputnjik?, 24. avgust 2016 22:55) "
Zar ti stvarno smatras da su Turci na svoju inicijativu pokrenuli akciju bez saglasnosti Rusije? I to bas sad posle svih razgovora izmedju Rusije i Turske?
I vidim kao Amerika vodi doslednu politiku. Ma kako da ne. U Siriji ratuju jedni obunjenici koje podrzava Bela Kuca protiv pobunjenika koje podrzava CIA. A seca li se iko kad je zadnji put neko iz Amerike izjavio "Asad mora da ode"? Nego kako dune vetar. A Sirija bez Asada ce biti samo nova Libija bez Gadafija. Svi ratuju sa svima, nemaju ni sta da jedu, kriminal i otimacina na svakom cosku. Od zemlje koja je placala skolovanje svakom ko je izrazio zelju da studira u inostranstvu, omogucila besplatno lecenje svakom svom stanovniku u zemlji i inostranstvu. Da ne pominjem Irak i Egipat kojima je takodje Amerika donela svoju "demokratiju".
Godinama vec najveci finansijer americkih predsednickih kandidata je Saudijska Arabija, jedna VRLO demokratska zemlja. Ali dok god mi dajes pare, ne zanima nsta radis sa svojim stanovnistvom i okolnim zemljama(Jordan).

Misa

pre 7 godina

Znaci, Asad vs Pobunjenici vs Isis.. Pobunjenici vs Asad Vs Isis... Isis Vs Asad vs Pobunjenici.. Rusija vs Pobunjenici vs isis.. USA vs Asad vs Isis.. Turska vs Asad vs Isis .. Turska i Amerika vs Isis Vs Asad.. Rusija i Turska Vs ISis ... Au au au ko je ovde lud

Vigo

pre 7 godina

Jedini razlog zasto su Turci bas sad odlucili da napadnu Dzarablus i ako ga zadnje 3 godine drzi ISIS je sto su Kurdi bili jako blizu da ga osvoje. Kurdske trupe se nalaze na 20 Km od Dzarablusa i verovatno bi ga osvojile da se Turci nisu umesali.

zahvalna Bogu

pre 7 godina

Jedino sto me malo smiruje u svom tom haosu je sto su Amerikanci najveca vojna sila jos uvek...zamislite na njihovom mestu neku arapsku zemlju ili Izrael,S.koreju,...nas?!

erdogan

pre 7 godina

Erdogan:"Gulem je veliki turski patriota i nema nikakve veze sa pokusajem puca!Neka policija uhapsi sve one koji su bili protiv njega!Uhapsite sve , osim mene, naravno!"....i to mozemo da ocekujemo uskoro..hahahaa!

sole

pre 7 godina

@(Pedja dorcol, 24. avgust 2016 22:30) "Legalno izabrani Asad na fer izborima"

Jel stvarno mislite da je za Asada glasalo 99,97% Sirijaca? (Od 9 miliona biraca protiv glasalo 20 hiljade) i da je Sadama 2002 godine stvarno glasalo 101% ? kako su glasili zvanicni rezultati "izbora"
Svaka cast ako ste ubedjeni ta je tako.

Hm

pre 7 godina

Čuj ove amerofile ni posle toliko dugo vremena ne umeju da vrednuju izjave državnika i još uvek im nije jasno da je jedno kad Erdogan ili Obama ili Bajden ili Merkelova ili šta znam još ko kaže da nešto mora da bude a sasvim drugo kad to kaže Putin, jer kad to kaže Putin onda to tako zaista i mora da bude.

vuk

pre 7 godina

Cekajte dal vi stvarno mislite da ce on posle sastanka sa Putinom da kaze da Asad mora da ostane, pa to bi mu srusilo ugled medju narodom. Normalno je da ce forsirati pricu da Asad mora da ode iako u sebi misli nesto drugo. To vam je isto kao sto je rekao da je usao u Siriju da bi napao ISIS iako iza toga stoji sasvim nesto drugo odnosno ne dozvoliti sirijskim Kurdima da se spoje sa turskim Kurdima i tako napraviti veliki korak ka pravljenju drzave Kurdistan.

neutralni felsh

pre 7 godina

Erdogan radi direktno na razbijanju Turske države. Živi bili pa videli, Turska nestaje u sledećih 5-10 godina.
(knez, 24. avgust 2016 22:45)


turska je prezivela mnogo jace frajere od erdogana, pa ce i njega, salabajzera. rec je o staroj post-imperiji. ne moramo da ih volimo, ali treba da budemo svesni da su jaki i uporni.

simke

pre 7 godina

@Znaci puc u Turskoj ne moze a u Siriji moze?
(Langus, 24. avgust 2016 23:00)

Kako je porodica Assad dosla na vlast u Siriji nego pucem? Dok se odrzala se na vlasti 40 godina zabranom i ubijanjem politickih protivnika. E sad kada je dosla i njima "maca na vratanca" e sad to isto sto su oni radili vise ne moze.

komedija od rusofila

pre 7 godina

Erdogan je uspio, koketirajuci s Rusijom, da natjera Ameriku da izabere Tursku kao saveznika, a odbaci Kurde. Putinu ovo odgovara, Kurdi postaju ruski saveznici u Siriji.
(una, 24. avgust 2016 23:23)
Kako brate Kurdi Ruski saveznici dok ih Erdogan (Putinov prijatelj) pobi ko zeceve?


(bobbie, 24. avgust 2016 23:51)
Cekaj, kazes "nemamo vojsku, nemamo oruzje, nemamo populaciju" a ovamo ne svidja ti se poniznost i vazalstvo?


(Ikac klisa, 24. avgust 2016 22:51)
To ti tako mozes da predstavis ispred dragstora uz 10. pivo pa ti mozda neko i poveruje, ali ne i ovde. Cinjenica je da je Rusija pre samo nekoliko godina drzala pod kontrolom celu Ukrajinu i celu Siriju a danas samo mali deo istih. Nesto im je slaba ta igra

Јабучило

pre 7 godina

Још једна "прекретница" у Сирији. До прве следеће. И не будите сигурни да је ово без Асадовог знања. Турски обавештајац је био недавно у посети. То значи да ни Руси нису необавештени. Тренутно се растерује ИД; Курди полако али сигурно остају без упоришта. Терен се полако чисти за главни обрачун између Асада и тзв. умерењака. А Турска доказује да је регионална велесила.

dusan

pre 7 godina

Dragi moj@ikac klisa...Gde ti to vidis pobedu ruske strategije??Ukrajina jos nije u Nato paktu,ali su je Rusi definitivno gurnuli u narucje Amerike.Asad ce da leti sa vlasti cim se dogovore o mestu i uslovima izgnanstva.Iranci zatvorili base za ruske avione. Turska se pokajala i vratila starum saveznicima uplasena od americkog stvaranja Kurdistana...itd.Gde tu vidis pobedu ruske diplomacije??...Na kraju:Ne nazivaj nikoga "decko" jer je arogantno a mozda je covek i stariji od tebe"

delija

pre 7 godina

Od prvog momenta je bilo jasno da Asad ne moze da opstane posle svega sto je uradii..pucao na svoj narod,trovao ih hemijskim oruzjem,likvidirao opozicionare...Samo je diletanska politika Rusije bila na njegovoj strani i zato ce na kraju dobiti Asada u izgnanstvu u Moskvi,a ostali ce da oodele kolac!Tako ti je kad u Rusiji o svemu odlucuje aamo jedan covek,ubedjen da je genije...

Zzka

pre 7 godina

Cekajte rusofili su vec 2 puta presvlacili dresove. Pa nemojte molim vas. Sad ce doci direktiva da je Erdogan olos, jos bar dva presvlacenja do kraja godine.

Xman

pre 7 godina

Ili je kratko trajala ljubav izmedju Putina i Erdogana ili je Putin zrtvovao Asada zbig Erdogana. Svakako losa vest za sve rusofile i ruske placenike u Srbiji.

Roki

pre 7 godina

Cekajte rusofili su vec 2 puta presvlacili dresove. Pa nemojte molim vas. Sad ce doci direktiva da je Erdogan olos, jos bar dva presvlacenja do kraja godine.
(Zzka, 24. avgust 2016 21:46)
Dopingovani pa imaju energije. Mada je Radio Moskva stvarno konfuzna zadnjih dana. Igraju se njihovim osecanjima. Koga sada da vole a koga da mrze? Rusofili, savet da se ne mucite. Zavolite Ameriku dok se situacija ne iskristalizuje. Amerika jedina ima konstantan stav.

Valon

pre 7 godina

8 meseci su Rusi bombardirali Alepo onda ga zauzeli. Za jedan pobunjenici su vratili Alepo. Turska za jedan preuzima ovaj grad. Toliko o Ruskoj Vojski.

gasgas

pre 7 godina

Opet ce Putin da menja plan gasovoda...niko mu neda da prodje!Na kraju ce morati da ga gradi besplatno direktno u Nemacku , a to je ono sto je hteo da izbegne jer njih ne moze da ucenjuje!Ko sa djavolom tikve sadi...

sasa jokic

pre 7 godina

Cinjenica je da Rusi uvek stoje iza pogresnog coveka. Pa zar nisu svi zlocinci koji su nas uveli u rat sa celim svetom a na kraju izdali narod, nasli utociste u Moskvi?
Ja stvarno ne znam sta Ruse navodi na to da uvek oodrzavaju diktatore i zlocince? Poslednji primer je Janukovic, onaj sa wc soljom od milion dolara sa sve zlatnim lavovima za koje se stezao kad je tvrda stolica!

Sta kaze Sputnjik?

pre 7 godina

Sta je rusofili, zar nije bilo da svemirsko-kosmicke snage kontrolisu sever Sirije svojim futuristickim sistemima S-600, pa Turci kao ne smeju ni da lete?

Koperfild

pre 7 godina

Koliko naivnih komentara, ako su placeni oprostena im je glupost. Stanje u Siriji je veoma prosto za velike igrace ( ruse i amere ) a mali gledaju da ostanu dobri u toj igri ( svi ostali su mali . Ameri bi da smene Asada, postave nekog svog i da bude mir a oni provuku gas iz Katara u EU. Rusi bi sve suprotno , da ostane Asad ili da bude rat kao sada sto je i da traje bar jos tri god dok zavrnu gas preko Ukrajine. Znaci dok god je dole rat ili je Asad na vlasti rusi dominiraju. Ako vam je zao naroda navijajte za amere , ako ste realni videcete da su rusi pobednici. Ako gledate ko je sa kim danas a ko sutra naivni ste i nesvesni snage ruske politike i vojske, i ne samo snage vec i okrutnosti. Sto se tice amera turaka , nije Erdoganglup da ne zna da je on sledeci ako Asad padne a gasovod treba da prodje, samo sto rusi ne bi omanuli kao ameri sa drzavnimm udarom, oni koriste plutonijum :)

asad

pre 7 godina

U svom tom vrtlogu jedino Amerikanci imajy cvrst adut koga se SVI plase u regiji:formiranhe Kurdistana!Zato ce,kao i uvek, imati poslednju rec.Vojno i pokiticki su sto godina ispred ostalih.Dok se Rusi krecu nasumice,od jedne do sruge epuzode(koje im kreiraju Amerikanci)Usa barem ima neku strategiju(normalno u svoju korist)...Na kraju dodajem:ovi sto su oslobodili taj graï su skoro kao oni iz Islamske republike.Turcima su dobri jer ubijaju Kurde u slobodnom vremenu!

Pedja dorcol

pre 7 godina

To da li ce Asad otici ili ne treba da odluci narod na fer izborima a ne neki Erdogan ili Bajden!!! Do tad samo legalno izabrani Asad se pita, voleli ga mi ili ne...
To je demokratija!

erdogan

pre 7 godina

Erdogan:"Evo vam 5 milijardi za oboreni avion i sad smo kvit!Ja sad imam mnogo posla sa vaznijim ljudima,to su ozbiljna posla i vi se lepo povucite,vise nemamo o cemu da pricamo!Dobri ste,ali ste,brate,mnogo naivni!Ajde zdravo,ceka me Bajden,covece!"

una

pre 7 godina

Erdogan je uspio, koketirajuci s Rusijom, da natjera Ameriku da izabere Tursku kao saveznika, a odbaci Kurde. Putinu ovo odgovara, Kurdi postaju ruski saveznici u Siriji.

Ikac klisa

pre 7 godina

@asad hm ajde da vidimo tvoju teoriju na delu: Americki plan oko ulaska Ukrajine u Eu i NATO je bilo isterivanje rusa sa crnog mora odnosno iz Sevastopolja. Rezultat: Ukrajna nije u Nato a Sevastopolj je deo Rusije. Dalje da vidimo Siriju rusenje Asada i postavljane marionetske vlade je bio plan USA rezultat jos uvek neizvestan ali 5 godina kasnije Asad je i dalje tu a izgledi da ce otici su sa 90% otisli u minus. Ne samo da nisu ostvarili ono sto su naumili sa potencijalnim ruskim i kineskim saveznikom vec je njihov saveznik (Turska) pod velikim znakom pitanja kao i njihove baze i nuklearne glave tamo. Ovo je nova Rusija koja ne samo razume igru vec je igra bolje od samih tvoraca. Get used to it ;)

bobbie

pre 7 godina

mene kao Srbina ovo brine.Prvo veliki napadaju male i slabije pod patronatom terorizma.Ceo svet cuti.Sutra ce turcima pasti na pamet Grcka ili Srbija, ceo Balkan.Nebitno i ne mora sutra ali prekosutra oce sigurno.Mi nemamo vojsku, nemamo oruzje, nemamo populaciju.A imamo prijatelje koji su nas do juce bombardovali uranijumom i one koji su cutke gledali.Postoji li covek u Srbiji koji ce ovaj narod da opameti vec jednom i da kaze da poniznost i vazalstvo nikom dobro nije donelo?Muka mi je i od vlasti i od opozicije.

Nema zabune

pre 7 godina

Vest koja istovremeno zbunjuje natofile, rusofile i turkofile sa Balkana. Odlicno, valjda ce sad da shvate da su svi isti i da samo gledaju svoje interese i da ih briga za ostale.
(###, 24. avgust 2016 22:37)
Natofili nisu zbunjeni. Turska radi u skladu sa svojim clanstcom u nato i koaliciji koju predvodi SAD. Americka avijacija ih podrzava u ovoj akciji. Mozda zbunjuje ono sto Turci pricaju ali nikako ne zbunjuje ono sto rade. Turska je jedan od najvaznijih clanova nato i clan koalicije koju predvodi SAD.

dusan

pre 7 godina

Samo mi ne menjamo nikad dresove...jos igramo u onima iz90tih,starim,izbledelim,pocepanim...I jos se ponosimo sa tim,a svet ide dalje uz velike probleme,ali ide,ide...ne vodi politiku po kafanama i ne sanja da ce im neko drugi resiti probleme..

Janko

pre 7 godina

Rusi su velika sila, preprodaju, trampe i kupuju belosvetske šlihtare bez kičme i bez nacionalne strategije, čim im se ponudi nešto interesantnije. Srbi, Jermeni, Sirijci... još malo ćemo se pronaći u oglasima na ebay-u.

rema

pre 7 godina

I na kraju kad padne Asad, Amerikanci će da pokrenu gasovod
Katar-Saudijska Arabija-Jordan-Sirija-Turska-Evropa na štetu Rusije. A Rusija je imalala plan za svoj gasovod isto preko Sirije i Turske ali im treba Asad na vlasti. Ovaj rat se vodi za to ko će da isporučuje gas u Evropu, Karar i S.Arabija imaju gas, to je cilj Amera da unište Ruse na duže staze.

dzoni

pre 7 godina

ISIS se povukao jos pre ofanzive ..usli u prazan gradic a kurdi zauzeli danas juzno od njega ..to je amerika pouzdan saveznik..do juce kurdi ginuli i mislili ameri im saveznici a danas izadje bajden i kaze Kurdi mora da se povuku tj sve ono sto su osvili zadnjih 6 meseci i dalji hijade i hiljade zivota ode im u vodu jer su verovali amerima a ovi ih pustili niz vodu da se uvuku turcima jer videli da turci poceli rusima da se priblizavaju ..a i kurde i rusi pustili niz vodu jer ih ovi izdali pre neki dan kad napali Hazakah i vikali kako im rusi ne trebaju jer ce ameri da ih stite ..a ono samo 2 dana kasnije F16 bombarduju kurde

nedostizni

pre 7 godina

Od prvog momenta je bilo jasno da Asad ne moze da opstane posle svega sto je uradii..pucao na svoj narod,trovao ih hemijskim oruzjem,likvidirao opozicionare...Samo je diletanska politika Rusije bila na njegovoj strani i zato ce na kraju dobiti Asada u izgnanstvu u Moskvi,a ostali ce da oodele kolac!Tako ti je kad u Rusiji o svemu odlucuje aamo jedan covek,ubedjen da je genije...
(delija, 24. avgust 2016 22:32)

Dečko, u svetskoj politici ništa nije crno i belo. Ipak, FSB je Erdoganu spasla glavu i još uvek mu je čuva. Znaš, kad neko organizuje puč u tvojoj zemlji a ti to ne znaš unapred od svoje službe, to znači da je služba protiv tebe a ako nisi mrtav to znači da druga služba brine o tebi. A to košta.

21. vs. 10. vek

pre 7 godina

Turci i dalje bez avijacije u Siriji.Kakve su tu igre i koliko je interesa ispreplitano.
(Tomy, 24. avgust 2016 21:27)
Nema nikakvih igara i isprepletanih interesa. Jedina igra je rat (dakle prisvajanje para poreskih obveznika) a interes je podela Sirije na 3-4 dela.

Langus

pre 7 godina

Znaci puc u Turskoj ne moze a u Siriji moze? Ako Asad treba da ode sto Erdogan da ostane, u cemu je on to bolji? Ima vise oruzja i vojske uz sebe? Asad je smetnja demokratiji a u Turskoj cveta "demokratija" samo tako!

Veliki brat

pre 7 godina

Erdogan je "demokratski" izabran u Turskoj, a Asad isto tako "demokratski" izabran u Siriji.

I sad taj Erdogan hoće da se Asad skloni, i pomaže neke pobunjenike. A ovamo one koji su podržavali pučiste u Turskoj najradije bi streljao da mu dopušta zakon, a one koji nisu njegovi istomišljenici je otpustio (sudije, profesore, lekare, oficire...), i to bez ikakvog suđenja, sve na osnovu nekih SPISKOVA, koji su bili spremni odmah posle neuspeha puča.


I takav čovek ima pravo da priča da Asad treba da ode.

A šta da npr. Angela Merkel kaže da treba Erdogan da ODE, i da sa njim u Turskoj nema demokratije?


Nego, jedan aršin za sebe, a drugi aršin za sve ostale...

BM

pre 7 godina

Tamo se nezna ko protiv koga ratuje ,cesto menjaju strane !!!! Izvesno je da ce teritorija severne Sirije uz granicu sa Turskom biti proglasena Kurdistanom !!!!

PeteSampras

pre 7 godina

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom ponovio da se protivi ostanku sirijskog predsednika Bašara el Asada na vlasti, ocenivši da u Siriji "neće biti moguće uspostaviti demokratiju sa njim na čelu".

Erdogan o demokratiji hahahaha

###

pre 7 godina

Vest koja istovremeno zbunjuje natofile, rusofile i turkofile sa Balkana. Odlicno, valjda ce sad da shvate da su svi isti i da samo gledaju svoje interese i da ih briga za ostale.

Nikola

pre 7 godina

E jeste bilo tesko zauzeti napusten grad. A ne znam kakvu ce demokratiju graditi sa Jaish AL Islamom, Jaish al Fatehom, Nusrom i slicnim organizacijama..

milan

pre 7 godina

čekaj Erdogane brate zar ne beše taj Bajden lično jatak pučiste Gulena smrtnog neprijatelja države Turske? A ne to je bilo do prekjuče...a i ja naivan....svašta pitam

Hm

pre 7 godina

Čuj ove amerofile ni posle toliko dugo vremena ne umeju da vrednuju izjave državnika i još uvek im nije jasno da je jedno kad Erdogan ili Obama ili Bajden ili Merkelova ili šta znam još ko kaže da nešto mora da bude a sasvim drugo kad to kaže Putin, jer kad to kaže Putin onda to tako zaista i mora da bude.

ilija

pre 7 godina

Sobzirom na ispaljene cele dve minobacačke granate na teritoriju Turske, može i ceo NATO savez da se umeša. Ali kupus je kupus i teritorijalno poražena ID je i dalje opasnost možda još i veća. Dok se takozvana umerena opozicija stabilizuje (pod uticajem Turske), formira Kurdska država u Siriji, Asad potisne na dovoljnu udaljenost, mešavina Boga, ratova, gospodara i aga, radikalnih ideja, obstrukcija pokušaja da se na izborima izabere vlada, beda od ratova i psihijatrijski poremećaji, tek se formira leglo za još bizarnije ideje i dogadjaje.

simke

pre 7 godina

@Znaci puc u Turskoj ne moze a u Siriji moze?
(Langus, 24. avgust 2016 23:00)

Kako je porodica Assad dosla na vlast u Siriji nego pucem? Dok se odrzala se na vlasti 40 godina zabranom i ubijanjem politickih protivnika. E sad kada je dosla i njima "maca na vratanca" e sad to isto sto su oni radili vise ne moze.

komedija od rusofila

pre 7 godina

Erdogan je uspio, koketirajuci s Rusijom, da natjera Ameriku da izabere Tursku kao saveznika, a odbaci Kurde. Putinu ovo odgovara, Kurdi postaju ruski saveznici u Siriji.
(una, 24. avgust 2016 23:23)
Kako brate Kurdi Ruski saveznici dok ih Erdogan (Putinov prijatelj) pobi ko zeceve?


(bobbie, 24. avgust 2016 23:51)
Cekaj, kazes "nemamo vojsku, nemamo oruzje, nemamo populaciju" a ovamo ne svidja ti se poniznost i vazalstvo?


(Ikac klisa, 24. avgust 2016 22:51)
To ti tako mozes da predstavis ispred dragstora uz 10. pivo pa ti mozda neko i poveruje, ali ne i ovde. Cinjenica je da je Rusija pre samo nekoliko godina drzala pod kontrolom celu Ukrajinu i celu Siriju a danas samo mali deo istih. Nesto im je slaba ta igra

Nele

pre 7 godina

"Sta je rusofili, zar nije bilo da svemirsko-kosmicke snage kontrolisu sever Sirije svojim futuristickim sistemima S-600, pa Turci kao ne smeju ni da lete?
(Sta kaze Sputnjik?, 24. avgust 2016 22:55) "
Zar ti stvarno smatras da su Turci na svoju inicijativu pokrenuli akciju bez saglasnosti Rusije? I to bas sad posle svih razgovora izmedju Rusije i Turske?
I vidim kao Amerika vodi doslednu politiku. Ma kako da ne. U Siriji ratuju jedni obunjenici koje podrzava Bela Kuca protiv pobunjenika koje podrzava CIA. A seca li se iko kad je zadnji put neko iz Amerike izjavio "Asad mora da ode"? Nego kako dune vetar. A Sirija bez Asada ce biti samo nova Libija bez Gadafija. Svi ratuju sa svima, nemaju ni sta da jedu, kriminal i otimacina na svakom cosku. Od zemlje koja je placala skolovanje svakom ko je izrazio zelju da studira u inostranstvu, omogucila besplatno lecenje svakom svom stanovniku u zemlji i inostranstvu. Da ne pominjem Irak i Egipat kojima je takodje Amerika donela svoju "demokratiju".
Godinama vec najveci finansijer americkih predsednickih kandidata je Saudijska Arabija, jedna VRLO demokratska zemlja. Ali dok god mi dajes pare, ne zanima nsta radis sa svojim stanovnistvom i okolnim zemljama(Jordan).

sole

pre 7 godina

@(Pedja dorcol, 24. avgust 2016 22:30) "Legalno izabrani Asad na fer izborima"

Jel stvarno mislite da je za Asada glasalo 99,97% Sirijaca? (Od 9 miliona biraca protiv glasalo 20 hiljade) i da je Sadama 2002 godine stvarno glasalo 101% ? kako su glasili zvanicni rezultati "izbora"
Svaka cast ako ste ubedjeni ta je tako.

neutralni felsh

pre 7 godina

Erdogan radi direktno na razbijanju Turske države. Živi bili pa videli, Turska nestaje u sledećih 5-10 godina.
(knez, 24. avgust 2016 22:45)


turska je prezivela mnogo jace frajere od erdogana, pa ce i njega, salabajzera. rec je o staroj post-imperiji. ne moramo da ih volimo, ali treba da budemo svesni da su jaki i uporni.

dusan

pre 7 godina

Dragi moj@ikac klisa...Gde ti to vidis pobedu ruske strategije??Ukrajina jos nije u Nato paktu,ali su je Rusi definitivno gurnuli u narucje Amerike.Asad ce da leti sa vlasti cim se dogovore o mestu i uslovima izgnanstva.Iranci zatvorili base za ruske avione. Turska se pokajala i vratila starum saveznicima uplasena od americkog stvaranja Kurdistana...itd.Gde tu vidis pobedu ruske diplomacije??...Na kraju:Ne nazivaj nikoga "decko" jer je arogantno a mozda je covek i stariji od tebe"

zahvalna Bogu

pre 7 godina

Jedino sto me malo smiruje u svom tom haosu je sto su Amerikanci najveca vojna sila jos uvek...zamislite na njihovom mestu neku arapsku zemlju ili Izrael,S.koreju,...nas?!

Misa

pre 7 godina

Znaci, Asad vs Pobunjenici vs Isis.. Pobunjenici vs Asad Vs Isis... Isis Vs Asad vs Pobunjenici.. Rusija vs Pobunjenici vs isis.. USA vs Asad vs Isis.. Turska vs Asad vs Isis .. Turska i Amerika vs Isis Vs Asad.. Rusija i Turska Vs ISis ... Au au au ko je ovde lud

sone0709

pre 7 godina

Putin podrzava Kurde, Amerika ne podrzava Kurde, pa onda obrnuto. Putin spasio Erdogana, pa ga nije spasio jer je Erdogan sam to iscenirao. Erdogan podrzava "pobunjenike", pa onda obrnuto. Amerika voli Erdogana, Amerika ne voli Erdogana, (sve to isto i za Putina). ISIL podrzava "pobunjenjike" u Alepu, ali ratuje protiv njih na severu. Kurdi podrzavaju "pobunjenike" u Alepu, pa onda obrnuto. Kurdi vole Asada, Kurdi ne vole Asada itd itd itd.
Na kraju ce Asad da podrzi ISIL, a Putin Ameriku...

vuk

pre 7 godina

Cekajte dal vi stvarno mislite da ce on posle sastanka sa Putinom da kaze da Asad mora da ostane, pa to bi mu srusilo ugled medju narodom. Normalno je da ce forsirati pricu da Asad mora da ode iako u sebi misli nesto drugo. To vam je isto kao sto je rekao da je usao u Siriju da bi napao ISIS iako iza toga stoji sasvim nesto drugo odnosno ne dozvoliti sirijskim Kurdima da se spoje sa turskim Kurdima i tako napraviti veliki korak ka pravljenju drzave Kurdistan.

Vigo

pre 7 godina

Jedini razlog zasto su Turci bas sad odlucili da napadnu Dzarablus i ako ga zadnje 3 godine drzi ISIS je sto su Kurdi bili jako blizu da ga osvoje. Kurdske trupe se nalaze na 20 Km od Dzarablusa i verovatno bi ga osvojile da se Turci nisu umesali.

erdogan

pre 7 godina

Erdogan:"Gulem je veliki turski patriota i nema nikakve veze sa pokusajem puca!Neka policija uhapsi sve one koji su bili protiv njega!Uhapsite sve , osim mene, naravno!"....i to mozemo da ocekujemo uskoro..hahahaa!

Јабучило

pre 7 godina

Још једна "прекретница" у Сирији. До прве следеће. И не будите сигурни да је ово без Асадовог знања. Турски обавештајац је био недавно у посети. То значи да ни Руси нису необавештени. Тренутно се растерује ИД; Курди полако али сигурно остају без упоришта. Терен се полако чисти за главни обрачун између Асада и тзв. умерењака. А Турска доказује да је регионална велесила.