Sreda, 27.07.2016.

16:44

Sin Sande Rašković Ivić uzbunio Hrvatsku

Sin predsednice DSS Sande Rašković Ivić Jovan Ivić (24) dospeo je u žižu regionalnih medija zbog postova na Fejsbuku o Hrvatskoj u kojoj letuje.

Izvor: B92

Sin Sande Raškoviæ Iviæ uzbunio Hrvatsku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Blackman

pre 7 godina

Sin pevačice, ćerka biznismena, sin političarke... Medijski prostor je "zatrovan" informacijama o individuama koje su "slavu" stekle time što nose genetski materijal svojih poznatih roditelja.
U ovom slučaju, malac nije zaslužio nikakvu javnu pažnju, ovo dete zahteva pažnju roditelja...

ciklus

pre 7 godina

dečko otišao na svoju dedovinu u EU, šta se koga tiče šta piše na fb. sloboda govora je temelj EU. (realno, 27. jul 2016 19:40) Sloboda govora nije prijetnja da će drugi put bombardiranje biti žešće i da je to nekakva teritorija Srbije.(mario, 27. jul 2016 20:13)Kakve veze ovaj dečko ima sa ratovima iz 90-ih,kao i sa bombardovanjem,kad je imao par godina?Isto tako on se nema nikakvu mogućnost da utiče na neka politička dešavanja u Srbiji.On nije neko ko može nešto da uradi da bi ostvario ove pretnje.Dakle ovo je lični stav nekog nebitnog momka,kakvih na žalost ima na hiljade na društvenim mrežama i u tom kontekstu to treba posmatrati.To što je unuk jednog od najvećih umova na ovim prostorima,borca za slobodu i demokratiju i što je sin predsednice jedne političke stranke nije relevantno.Ovakvim stvarima ne treba davati veći značaj.

Mozak na odlivu

pre 7 godina

Dosta mi je i Srbije i Hrvatske i Bosne i ostalih balkanskih kompleksa i podela zbog kojih su propale mnoge generacije, a najviše moja. Zato sa svojih 45 godina napokon odoh iz ove zemlje i vodim ženu i decu. Može Srbija bez naših mozgova, jer ovde mozga i ne treba. Našao sam posao u civilizovanom svetu gde ne pišu grafite mržnje. Aufiderzen!

joker13

pre 7 godina

Pozivanje na novo bombardovanje i slicne gluposti nije sloboda govora, nego prijetnja i govor mrznje.

Ili i ovi sto vicu "Za dom spremni" u Srbu samo izrazavaju slobodu govora?

Mladen Mladenović

pre 7 godina

Kako me je sramota zbog ovakvih :(
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (whocares, 27. jul 2016 17:40) # Link komen
---
Najlakše je postideti se drugih. Da li ste se bilo kada postideli sebe? Ako jeste, napravili ste veliki korak napred. Ako niste, nemojte da se stidite umesto drugih. Preuzimate veliki, a tudji, teret. Inače, u Srbiji je postao najpopularniji "sport" stideti se umesto drugih. Imam utisak da nekako zapuštamo sebe.

Meister Jakob

pre 7 godina

Vjerovali ili ne sve je to sloboda govora, to šta je on napisao nije nikakvo krivično djelo.
Poznati je slučaj Larryja Flinta kad je u svom porno časopisu napisao za jednog vrlo poznatog i cijenjenog svećenika da je nevinost izgubio sa vlastitom majkom. Ovaj ga je naravno tužio i cijela stvar se razvlačila godinama dok slučaj nije stigao do Vrhovnog suda koji je na kraju sve optužbe odbacio.
Da bi bilo krivično djelo bitno je da li je normalan čovjek ozbiljno shvatio ove prijetnje i da li misle da je on to ozbiljno mislio. Naravno da ne.
Inače išao sam u razred s njenim starijim sinom, obojica smo bili "problematični" klinci, moglo bi se reći delinkventi, ali sad smo obojica ozbiljna gospoda u godinama! :-)

Stvarno neverovatno

pre 7 godina

Nazalost i Srbija i Hrvatska su jos u proslom veku, zaostale u nacinu razmisljanja i ponasanja... Svet se krece prema III svetskom ratu, a vi se jos prepirete koje kome vecu stetu ucinio u prethodnim... Najcrnje je sto je to u sustini (ili u biti;-) isti narod, samo vekovima razdvojen i vaspitavan razlicito. Aj' sad pa se pljujte i prepirite a meni lupajte minuse. Ziveli.

CKM

pre 7 godina

Jovan Rašković nije hteo nikakav rat sa svojim komšijama Hrvatima, to su mu naši mediji spakovali jer je bio za mirno rešenje a Sloba i ekipa za pobunu, zato je medijski išikaniran i sklonjen.

Rade

pre 7 godina

Njen sin nikada nije bio politicki angazovan u bilo kom smislu te reci da bi ovo bilo politicki relevantno, niti je pak maloletnik da bi njegova Facebook aktivnost na bilo koji nacin bila odgovornost njegovih roditelja, tako da je najveca vest to kako je ovo uopste postala vest. Zamislite sada recimo da srpski novinari krenu kopati po Facebook profilima blize rodbine hrvatskih politicara, sta bi se sve naslo od uvredljivih lajkova i uvredljivih komentara, pa onda da krenu stavljati na naslovnim stranicama kako je svekrva ili unuk nekog hrvatskog politicara stavio lajk na grupu posvecenu Tompsonu koji peva o ubijanju Srba, itd. A potencijalno uvredljivih Facebook aktivnost, uveren sam, ima daleko vise kod Hrvata (gde je to uslo u normalu) nego kod Srba iako naravno ni mi nismo 100% cisti.

mario

pre 7 godina

ovi se i mrtvog Raškovića boje. 

dečko otišao na svoju dedovinu u EU, šta se koga tiče šta piše na fb. sloboda govora je temelj EU.
(realno, 27. jul 2016 19:40)
Sloboda govora nije prijetnja da će drugi put bombardiranje biti žešće i da je to nekakva teritorija Srbije.

Petar

pre 7 godina

Jadna je drzava koja se streca i pravi ovoliku halabuku zbog natpisa jednog 24-godisnjaka na FB. Umesto da su se nasmejali i odmahnuli rukom oni auuu, vidite opet velikosrpska politika, hegemonija... Sve ove novo nastale "drzave" koje svoj identitet i nacionalni naboj napajaju antisrpskim stavovima i politikom imaju ozbiljan problem. Pa gospodo kasnite skoro 150g, za nacionalnim pokretima u Evropi i stvaranjem nacionalnih drzava. Mi smo to obavili u 19.veku, ali nas pomodarski politicari i nestalnost odvede u drugu stranu, pa ne zavrsismo formiranje Srbije. Evo i dan danas placamo cenu i opet jurisamo za pomodarskom politikom, tj EU.

TTD

pre 7 godina

Kada ti je celokupna istorija i identited zasnovan na lazima, moras ovako da reagujes na sve i svasta jer i najmanja sitnica moze sve da ti srusi kao kulu od karata.
Ja zaista ne bih nikada bio u hrvatskoj kozi.

Ploš

pre 7 godina

Svaka mu čast,dečko je istorijski u pravu.Drago mi je da neko stvari nazove pravim imenom,a ne da se stalno nešto izvinjavamo dok nas drugi ponižavaju.Momak je izneo svoj stav i odmah drvlje i kamenje,a šta su sve izjavljivale hrvatske JAVNE ličnosti pa nikom ništa.

sm

pre 7 godina

kako su pretrpeli ratne rane ako su pobedili. dečko ima privatan nalog i koga se tiče njegov fejsbuk može da se okači na sve fejsbuk profile i procesora ih. razlika je u slobodi govora i to što to nije javno izrečeno nego napisao dečko koji ima pravo na svoje mišljenje koliko god pogrešno bilo.
sve se plašim proterali ste ga i odbili ste da ga usluzite za evre.
dakle evri ne smetaju ali pravo na slobodu govora smeta

Mantis

pre 7 godina

koja vam se opcija najvise svidja?

1) imati absolutnu slobodu govora ali postoji sansa
da se osecate uvredjeno zbog necijeg facebooka

2) nemati nikakvu slobodu govora, za sve u teoriji mozete
da budete krivicno gonjeni, ali je smanjena sansa da ce neko
stavljati na FB nesto sto vam se ne svidja

ali imam osecaj da ce vecina voleti ovaj:
3) imati slobodu govora, ali samo za stvari koje se meni svidjaju

???

(Ivan, 27. jul 2016 18:44)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Oj Ivice, nešto su ti zbrkana pitanja (nejasna)
ili si ti momentalno malo umoran.
Kad bi naučio postavljati suvisla pitanja, pravopis
i smisleno pisanje, gdje bi ti bio kraj :-)
No, tekst govori o prijetnji jednog mladog Srbina
(prijetnja je nesuvisla, no ima onih koji se
takvim pisanjem vrijeđaju), a kako vidim ti to
stavljaš pod slobodu govora. Sloboda govora je
širok pojam, pa pisci gluposti to često zlorabe,
što u nepoštivanju činjenica, što u vrijeđanju.
Moja sloboda govora daje mi za pravo da te .........

Комплекси

pre 7 godina

Изем вам "државу" којој су фејсбук статуси једног 24-огодишњака највећи проблем

Veteran

pre 7 godina

Klasicno nezrelo ponasanje, za svaku osudu! Ali je i reakcija Hrvatske takodje za osudu! U Americi da je taj mladic nesto slicno izjavio svi bi samo rekli: vidi budale! A ovi maltene mobilisu vojsku! Balkane moj, nikada demokratije tamo nece biti!

Daska

pre 7 godina

(hentai, 27. jul 2016 17:47)

Prvi put cujem teoriju da je Hrvatska protivno saveznom Ustavu 1989.g. promijenila Ustav SR Srbije.
Ja sam mislio da je Ustav SR Srbije izmijenio Milosevic i time srusio savezni Ustav.

hentai

pre 7 godina

Prvi put cujem teoriju da je Hrvatska protivno saveznom Ustavu 1989.g. promijenila Ustav SR Srbije. Ja sam mislio da je Ustav SR Srbije izmijenio Milosevic i time srusio savezni Ustav.
(Daska, 27. jul 2016 18:09)

Mislis na savezni Ustav iz '74.? Ustav donesen nakon 'hrvatskog' proleca, da bi se udovoljilo hrvatskim nacionalistima...

Ivan

pre 7 godina

koja vam se opcija najvise svidja?

1) imati absolutnu slobodu govora ali postoji sansa da se osecate uvredjeno zbog necijeg facebooka
2) nemati nikakvu slobodu govora, za sve u teoriji mozete da budete krivicno gonjeni, ali je smanjena sansa da ce neko stavljati na FB nesto sto vam se ne svidja

ali imam osecaj da ce vecina voleti ovaj:
3) imati slobodu govora, ali samo za stvari koje se meni svidjaju

???

Ivana Simic

pre 7 godina

Decacka sala??? Odavno je pomenuti decak porastao u coveka. Nevaspitanog. Vazno da se ima kuca u Hrvatskoj. Pa se tamo ide. I onda se na fb pisu primitivni komentari.
I mene je sramota od ovakvih mladih ljudi.

Ivana Simic

pre 7 godina

Decacka sala??? Odavno je pomenuti decak porastao u coveka. Nevaspitanog. Vazno da se ima kuca u Hrvatskoj. Pa se tamo ide. I onda se na fb pisu primitivni komentari.
I mene je sramota od ovakvih mladih ljudi.

Комплекси

pre 7 godina

Изем вам "државу" којој су фејсбук статуси једног 24-огодишњака највећи проблем

hentai

pre 7 godina

Prvi put cujem teoriju da je Hrvatska protivno saveznom Ustavu 1989.g. promijenila Ustav SR Srbije. Ja sam mislio da je Ustav SR Srbije izmijenio Milosevic i time srusio savezni Ustav.
(Daska, 27. jul 2016 18:09)

Mislis na savezni Ustav iz '74.? Ustav donesen nakon 'hrvatskog' proleca, da bi se udovoljilo hrvatskim nacionalistima...

CKM

pre 7 godina

Jovan Rašković nije hteo nikakav rat sa svojim komšijama Hrvatima, to su mu naši mediji spakovali jer je bio za mirno rešenje a Sloba i ekipa za pobunu, zato je medijski išikaniran i sklonjen.

Veteran

pre 7 godina

Klasicno nezrelo ponasanje, za svaku osudu! Ali je i reakcija Hrvatske takodje za osudu! U Americi da je taj mladic nesto slicno izjavio svi bi samo rekli: vidi budale! A ovi maltene mobilisu vojsku! Balkane moj, nikada demokratije tamo nece biti!

Mozak na odlivu

pre 7 godina

Dosta mi je i Srbije i Hrvatske i Bosne i ostalih balkanskih kompleksa i podela zbog kojih su propale mnoge generacije, a najviše moja. Zato sa svojih 45 godina napokon odoh iz ove zemlje i vodim ženu i decu. Može Srbija bez naših mozgova, jer ovde mozga i ne treba. Našao sam posao u civilizovanom svetu gde ne pišu grafite mržnje. Aufiderzen!

joker13

pre 7 godina

Pozivanje na novo bombardovanje i slicne gluposti nije sloboda govora, nego prijetnja i govor mrznje.

Ili i ovi sto vicu "Za dom spremni" u Srbu samo izrazavaju slobodu govora?

Rade

pre 7 godina

Njen sin nikada nije bio politicki angazovan u bilo kom smislu te reci da bi ovo bilo politicki relevantno, niti je pak maloletnik da bi njegova Facebook aktivnost na bilo koji nacin bila odgovornost njegovih roditelja, tako da je najveca vest to kako je ovo uopste postala vest. Zamislite sada recimo da srpski novinari krenu kopati po Facebook profilima blize rodbine hrvatskih politicara, sta bi se sve naslo od uvredljivih lajkova i uvredljivih komentara, pa onda da krenu stavljati na naslovnim stranicama kako je svekrva ili unuk nekog hrvatskog politicara stavio lajk na grupu posvecenu Tompsonu koji peva o ubijanju Srba, itd. A potencijalno uvredljivih Facebook aktivnost, uveren sam, ima daleko vise kod Hrvata (gde je to uslo u normalu) nego kod Srba iako naravno ni mi nismo 100% cisti.

Daska

pre 7 godina

(hentai, 27. jul 2016 17:47)

Prvi put cujem teoriju da je Hrvatska protivno saveznom Ustavu 1989.g. promijenila Ustav SR Srbije.
Ja sam mislio da je Ustav SR Srbije izmijenio Milosevic i time srusio savezni Ustav.

Stvarno neverovatno

pre 7 godina

Nazalost i Srbija i Hrvatska su jos u proslom veku, zaostale u nacinu razmisljanja i ponasanja... Svet se krece prema III svetskom ratu, a vi se jos prepirete koje kome vecu stetu ucinio u prethodnim... Najcrnje je sto je to u sustini (ili u biti;-) isti narod, samo vekovima razdvojen i vaspitavan razlicito. Aj' sad pa se pljujte i prepirite a meni lupajte minuse. Ziveli.

mario

pre 7 godina

ovi se i mrtvog Raškovića boje. 

dečko otišao na svoju dedovinu u EU, šta se koga tiče šta piše na fb. sloboda govora je temelj EU.
(realno, 27. jul 2016 19:40)
Sloboda govora nije prijetnja da će drugi put bombardiranje biti žešće i da je to nekakva teritorija Srbije.

Mladen Mladenović

pre 7 godina

Kako me je sramota zbog ovakvih :(
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (whocares, 27. jul 2016 17:40) # Link komen
---
Najlakše je postideti se drugih. Da li ste se bilo kada postideli sebe? Ako jeste, napravili ste veliki korak napred. Ako niste, nemojte da se stidite umesto drugih. Preuzimate veliki, a tudji, teret. Inače, u Srbiji je postao najpopularniji "sport" stideti se umesto drugih. Imam utisak da nekako zapuštamo sebe.

Ivan

pre 7 godina

koja vam se opcija najvise svidja?

1) imati absolutnu slobodu govora ali postoji sansa da se osecate uvredjeno zbog necijeg facebooka
2) nemati nikakvu slobodu govora, za sve u teoriji mozete da budete krivicno gonjeni, ali je smanjena sansa da ce neko stavljati na FB nesto sto vam se ne svidja

ali imam osecaj da ce vecina voleti ovaj:
3) imati slobodu govora, ali samo za stvari koje se meni svidjaju

???

Ploš

pre 7 godina

Svaka mu čast,dečko je istorijski u pravu.Drago mi je da neko stvari nazove pravim imenom,a ne da se stalno nešto izvinjavamo dok nas drugi ponižavaju.Momak je izneo svoj stav i odmah drvlje i kamenje,a šta su sve izjavljivale hrvatske JAVNE ličnosti pa nikom ništa.

Petar

pre 7 godina

Jadna je drzava koja se streca i pravi ovoliku halabuku zbog natpisa jednog 24-godisnjaka na FB. Umesto da su se nasmejali i odmahnuli rukom oni auuu, vidite opet velikosrpska politika, hegemonija... Sve ove novo nastale "drzave" koje svoj identitet i nacionalni naboj napajaju antisrpskim stavovima i politikom imaju ozbiljan problem. Pa gospodo kasnite skoro 150g, za nacionalnim pokretima u Evropi i stvaranjem nacionalnih drzava. Mi smo to obavili u 19.veku, ali nas pomodarski politicari i nestalnost odvede u drugu stranu, pa ne zavrsismo formiranje Srbije. Evo i dan danas placamo cenu i opet jurisamo za pomodarskom politikom, tj EU.

TTD

pre 7 godina

Kada ti je celokupna istorija i identited zasnovan na lazima, moras ovako da reagujes na sve i svasta jer i najmanja sitnica moze sve da ti srusi kao kulu od karata.
Ja zaista ne bih nikada bio u hrvatskoj kozi.

sm

pre 7 godina

kako su pretrpeli ratne rane ako su pobedili. dečko ima privatan nalog i koga se tiče njegov fejsbuk može da se okači na sve fejsbuk profile i procesora ih. razlika je u slobodi govora i to što to nije javno izrečeno nego napisao dečko koji ima pravo na svoje mišljenje koliko god pogrešno bilo.
sve se plašim proterali ste ga i odbili ste da ga usluzite za evre.
dakle evri ne smetaju ali pravo na slobodu govora smeta

Meister Jakob

pre 7 godina

Vjerovali ili ne sve je to sloboda govora, to šta je on napisao nije nikakvo krivično djelo.
Poznati je slučaj Larryja Flinta kad je u svom porno časopisu napisao za jednog vrlo poznatog i cijenjenog svećenika da je nevinost izgubio sa vlastitom majkom. Ovaj ga je naravno tužio i cijela stvar se razvlačila godinama dok slučaj nije stigao do Vrhovnog suda koji je na kraju sve optužbe odbacio.
Da bi bilo krivično djelo bitno je da li je normalan čovjek ozbiljno shvatio ove prijetnje i da li misle da je on to ozbiljno mislio. Naravno da ne.
Inače išao sam u razred s njenim starijim sinom, obojica smo bili "problematični" klinci, moglo bi se reći delinkventi, ali sad smo obojica ozbiljna gospoda u godinama! :-)

Mantis

pre 7 godina

koja vam se opcija najvise svidja?

1) imati absolutnu slobodu govora ali postoji sansa
da se osecate uvredjeno zbog necijeg facebooka

2) nemati nikakvu slobodu govora, za sve u teoriji mozete
da budete krivicno gonjeni, ali je smanjena sansa da ce neko
stavljati na FB nesto sto vam se ne svidja

ali imam osecaj da ce vecina voleti ovaj:
3) imati slobodu govora, ali samo za stvari koje se meni svidjaju

???

(Ivan, 27. jul 2016 18:44)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Oj Ivice, nešto su ti zbrkana pitanja (nejasna)
ili si ti momentalno malo umoran.
Kad bi naučio postavljati suvisla pitanja, pravopis
i smisleno pisanje, gdje bi ti bio kraj :-)
No, tekst govori o prijetnji jednog mladog Srbina
(prijetnja je nesuvisla, no ima onih koji se
takvim pisanjem vrijeđaju), a kako vidim ti to
stavljaš pod slobodu govora. Sloboda govora je
širok pojam, pa pisci gluposti to često zlorabe,
što u nepoštivanju činjenica, što u vrijeđanju.
Moja sloboda govora daje mi za pravo da te .........

Blackman

pre 7 godina

Sin pevačice, ćerka biznismena, sin političarke... Medijski prostor je "zatrovan" informacijama o individuama koje su "slavu" stekle time što nose genetski materijal svojih poznatih roditelja.
U ovom slučaju, malac nije zaslužio nikakvu javnu pažnju, ovo dete zahteva pažnju roditelja...

ciklus

pre 7 godina

dečko otišao na svoju dedovinu u EU, šta se koga tiče šta piše na fb. sloboda govora je temelj EU. (realno, 27. jul 2016 19:40) Sloboda govora nije prijetnja da će drugi put bombardiranje biti žešće i da je to nekakva teritorija Srbije.(mario, 27. jul 2016 20:13)Kakve veze ovaj dečko ima sa ratovima iz 90-ih,kao i sa bombardovanjem,kad je imao par godina?Isto tako on se nema nikakvu mogućnost da utiče na neka politička dešavanja u Srbiji.On nije neko ko može nešto da uradi da bi ostvario ove pretnje.Dakle ovo je lični stav nekog nebitnog momka,kakvih na žalost ima na hiljade na društvenim mrežama i u tom kontekstu to treba posmatrati.To što je unuk jednog od najvećih umova na ovim prostorima,borca za slobodu i demokratiju i što je sin predsednice jedne političke stranke nije relevantno.Ovakvim stvarima ne treba davati veći značaj.

Ploš

pre 7 godina

Svaka mu čast,dečko je istorijski u pravu.Drago mi je da neko stvari nazove pravim imenom,a ne da se stalno nešto izvinjavamo dok nas drugi ponižavaju.Momak je izneo svoj stav i odmah drvlje i kamenje,a šta su sve izjavljivale hrvatske JAVNE ličnosti pa nikom ništa.

Ivana Simic

pre 7 godina

Decacka sala??? Odavno je pomenuti decak porastao u coveka. Nevaspitanog. Vazno da se ima kuca u Hrvatskoj. Pa se tamo ide. I onda se na fb pisu primitivni komentari.
I mene je sramota od ovakvih mladih ljudi.

Daska

pre 7 godina

(hentai, 27. jul 2016 17:47)

Prvi put cujem teoriju da je Hrvatska protivno saveznom Ustavu 1989.g. promijenila Ustav SR Srbije.
Ja sam mislio da je Ustav SR Srbije izmijenio Milosevic i time srusio savezni Ustav.

TTD

pre 7 godina

Kada ti je celokupna istorija i identited zasnovan na lazima, moras ovako da reagujes na sve i svasta jer i najmanja sitnica moze sve da ti srusi kao kulu od karata.
Ja zaista ne bih nikada bio u hrvatskoj kozi.

mario

pre 7 godina

ovi se i mrtvog Raškovića boje. 

dečko otišao na svoju dedovinu u EU, šta se koga tiče šta piše na fb. sloboda govora je temelj EU.
(realno, 27. jul 2016 19:40)
Sloboda govora nije prijetnja da će drugi put bombardiranje biti žešće i da je to nekakva teritorija Srbije.

Petar

pre 7 godina

Jadna je drzava koja se streca i pravi ovoliku halabuku zbog natpisa jednog 24-godisnjaka na FB. Umesto da su se nasmejali i odmahnuli rukom oni auuu, vidite opet velikosrpska politika, hegemonija... Sve ove novo nastale "drzave" koje svoj identitet i nacionalni naboj napajaju antisrpskim stavovima i politikom imaju ozbiljan problem. Pa gospodo kasnite skoro 150g, za nacionalnim pokretima u Evropi i stvaranjem nacionalnih drzava. Mi smo to obavili u 19.veku, ali nas pomodarski politicari i nestalnost odvede u drugu stranu, pa ne zavrsismo formiranje Srbije. Evo i dan danas placamo cenu i opet jurisamo za pomodarskom politikom, tj EU.

hentai

pre 7 godina

Prvi put cujem teoriju da je Hrvatska protivno saveznom Ustavu 1989.g. promijenila Ustav SR Srbije. Ja sam mislio da je Ustav SR Srbije izmijenio Milosevic i time srusio savezni Ustav.
(Daska, 27. jul 2016 18:09)

Mislis na savezni Ustav iz '74.? Ustav donesen nakon 'hrvatskog' proleca, da bi se udovoljilo hrvatskim nacionalistima...

sm

pre 7 godina

kako su pretrpeli ratne rane ako su pobedili. dečko ima privatan nalog i koga se tiče njegov fejsbuk može da se okači na sve fejsbuk profile i procesora ih. razlika je u slobodi govora i to što to nije javno izrečeno nego napisao dečko koji ima pravo na svoje mišljenje koliko god pogrešno bilo.
sve se plašim proterali ste ga i odbili ste da ga usluzite za evre.
dakle evri ne smetaju ali pravo na slobodu govora smeta

Meister Jakob

pre 7 godina

Vjerovali ili ne sve je to sloboda govora, to šta je on napisao nije nikakvo krivično djelo.
Poznati je slučaj Larryja Flinta kad je u svom porno časopisu napisao za jednog vrlo poznatog i cijenjenog svećenika da je nevinost izgubio sa vlastitom majkom. Ovaj ga je naravno tužio i cijela stvar se razvlačila godinama dok slučaj nije stigao do Vrhovnog suda koji je na kraju sve optužbe odbacio.
Da bi bilo krivično djelo bitno je da li je normalan čovjek ozbiljno shvatio ove prijetnje i da li misle da je on to ozbiljno mislio. Naravno da ne.
Inače išao sam u razred s njenim starijim sinom, obojica smo bili "problematični" klinci, moglo bi se reći delinkventi, ali sad smo obojica ozbiljna gospoda u godinama! :-)

Veteran

pre 7 godina

Klasicno nezrelo ponasanje, za svaku osudu! Ali je i reakcija Hrvatske takodje za osudu! U Americi da je taj mladic nesto slicno izjavio svi bi samo rekli: vidi budale! A ovi maltene mobilisu vojsku! Balkane moj, nikada demokratije tamo nece biti!

Комплекси

pre 7 godina

Изем вам "државу" којој су фејсбук статуси једног 24-огодишњака највећи проблем

Rade

pre 7 godina

Njen sin nikada nije bio politicki angazovan u bilo kom smislu te reci da bi ovo bilo politicki relevantno, niti je pak maloletnik da bi njegova Facebook aktivnost na bilo koji nacin bila odgovornost njegovih roditelja, tako da je najveca vest to kako je ovo uopste postala vest. Zamislite sada recimo da srpski novinari krenu kopati po Facebook profilima blize rodbine hrvatskih politicara, sta bi se sve naslo od uvredljivih lajkova i uvredljivih komentara, pa onda da krenu stavljati na naslovnim stranicama kako je svekrva ili unuk nekog hrvatskog politicara stavio lajk na grupu posvecenu Tompsonu koji peva o ubijanju Srba, itd. A potencijalno uvredljivih Facebook aktivnost, uveren sam, ima daleko vise kod Hrvata (gde je to uslo u normalu) nego kod Srba iako naravno ni mi nismo 100% cisti.

Mozak na odlivu

pre 7 godina

Dosta mi je i Srbije i Hrvatske i Bosne i ostalih balkanskih kompleksa i podela zbog kojih su propale mnoge generacije, a najviše moja. Zato sa svojih 45 godina napokon odoh iz ove zemlje i vodim ženu i decu. Može Srbija bez naših mozgova, jer ovde mozga i ne treba. Našao sam posao u civilizovanom svetu gde ne pišu grafite mržnje. Aufiderzen!

Mladen Mladenović

pre 7 godina

Kako me je sramota zbog ovakvih :(
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (whocares, 27. jul 2016 17:40) # Link komen
---
Najlakše je postideti se drugih. Da li ste se bilo kada postideli sebe? Ako jeste, napravili ste veliki korak napred. Ako niste, nemojte da se stidite umesto drugih. Preuzimate veliki, a tudji, teret. Inače, u Srbiji je postao najpopularniji "sport" stideti se umesto drugih. Imam utisak da nekako zapuštamo sebe.

Mantis

pre 7 godina

koja vam se opcija najvise svidja?

1) imati absolutnu slobodu govora ali postoji sansa
da se osecate uvredjeno zbog necijeg facebooka

2) nemati nikakvu slobodu govora, za sve u teoriji mozete
da budete krivicno gonjeni, ali je smanjena sansa da ce neko
stavljati na FB nesto sto vam se ne svidja

ali imam osecaj da ce vecina voleti ovaj:
3) imati slobodu govora, ali samo za stvari koje se meni svidjaju

???

(Ivan, 27. jul 2016 18:44)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Oj Ivice, nešto su ti zbrkana pitanja (nejasna)
ili si ti momentalno malo umoran.
Kad bi naučio postavljati suvisla pitanja, pravopis
i smisleno pisanje, gdje bi ti bio kraj :-)
No, tekst govori o prijetnji jednog mladog Srbina
(prijetnja je nesuvisla, no ima onih koji se
takvim pisanjem vrijeđaju), a kako vidim ti to
stavljaš pod slobodu govora. Sloboda govora je
širok pojam, pa pisci gluposti to često zlorabe,
što u nepoštivanju činjenica, što u vrijeđanju.
Moja sloboda govora daje mi za pravo da te .........

Ivan

pre 7 godina

koja vam se opcija najvise svidja?

1) imati absolutnu slobodu govora ali postoji sansa da se osecate uvredjeno zbog necijeg facebooka
2) nemati nikakvu slobodu govora, za sve u teoriji mozete da budete krivicno gonjeni, ali je smanjena sansa da ce neko stavljati na FB nesto sto vam se ne svidja

ali imam osecaj da ce vecina voleti ovaj:
3) imati slobodu govora, ali samo za stvari koje se meni svidjaju

???

CKM

pre 7 godina

Jovan Rašković nije hteo nikakav rat sa svojim komšijama Hrvatima, to su mu naši mediji spakovali jer je bio za mirno rešenje a Sloba i ekipa za pobunu, zato je medijski išikaniran i sklonjen.

Stvarno neverovatno

pre 7 godina

Nazalost i Srbija i Hrvatska su jos u proslom veku, zaostale u nacinu razmisljanja i ponasanja... Svet se krece prema III svetskom ratu, a vi se jos prepirete koje kome vecu stetu ucinio u prethodnim... Najcrnje je sto je to u sustini (ili u biti;-) isti narod, samo vekovima razdvojen i vaspitavan razlicito. Aj' sad pa se pljujte i prepirite a meni lupajte minuse. Ziveli.

joker13

pre 7 godina

Pozivanje na novo bombardovanje i slicne gluposti nije sloboda govora, nego prijetnja i govor mrznje.

Ili i ovi sto vicu "Za dom spremni" u Srbu samo izrazavaju slobodu govora?

ciklus

pre 7 godina

dečko otišao na svoju dedovinu u EU, šta se koga tiče šta piše na fb. sloboda govora je temelj EU. (realno, 27. jul 2016 19:40) Sloboda govora nije prijetnja da će drugi put bombardiranje biti žešće i da je to nekakva teritorija Srbije.(mario, 27. jul 2016 20:13)Kakve veze ovaj dečko ima sa ratovima iz 90-ih,kao i sa bombardovanjem,kad je imao par godina?Isto tako on se nema nikakvu mogućnost da utiče na neka politička dešavanja u Srbiji.On nije neko ko može nešto da uradi da bi ostvario ove pretnje.Dakle ovo je lični stav nekog nebitnog momka,kakvih na žalost ima na hiljade na društvenim mrežama i u tom kontekstu to treba posmatrati.To što je unuk jednog od najvećih umova na ovim prostorima,borca za slobodu i demokratiju i što je sin predsednice jedne političke stranke nije relevantno.Ovakvim stvarima ne treba davati veći značaj.

Blackman

pre 7 godina

Sin pevačice, ćerka biznismena, sin političarke... Medijski prostor je "zatrovan" informacijama o individuama koje su "slavu" stekle time što nose genetski materijal svojih poznatih roditelja.
U ovom slučaju, malac nije zaslužio nikakvu javnu pažnju, ovo dete zahteva pažnju roditelja...