Sreda, 20.07.2016.

19:47

Kovač: Ako Srbija uhapsi građanina HR - oštre sankcije

Hrvatski šef diplomatije Miro Kovač izjavio je da bi se Srbija suočila sa oštrim sankcijama ako bi uhapsila nekog građanina Hrvatske.

Izvor: B92

Kovaè: Ako Srbija uhapsi graðanina HR - oštre sankcije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

cobo

pre 7 godina

Opijum*
Kako je kapetan Dragan gradjanin Hrvatske sa australijskim pasosom,znaci da je Srbija mogla komotno Tudjmanu u Srbiji suditi kao dugogodisnjem Beogradjaninu ,jer je teoretski bio drzavljanin Srbije ili u najmanju ruku na to imao pravo !

Opijum

pre 7 godina

OK, zasto onda vi sudite kaperanu Draganu i jos nekim Srbima??Isporucite ih Srbiji
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Dalibor, 20. jul 2016 20:07)

Kapetan Dragan je građanin republike Hrvatske, srpske nacionalnosti.
Takođe bih vas zamolio da sve HDZove vesti neposredno pred izbore u njihovoj stranci i do kraja godine vanrednih republičkih, uzimate sa rezervom.
Koji su to građani, koje to mi imamo silne najave hapšenja. Danas hrvate možeš na prste da izbrojiš u Srbiji.

Una

pre 7 godina

Tesko narodu, i hrvatskom i srpskom, dok je ovakvih koji zive na grbaci tog naroda. Jednom recju .ebite se politicari i pustite normalne Hrvate i Srbe da zive kao normalni ljudi.

toni

pre 7 godina

Kome ce hrvatska uvesti sankcije ,jadnici uvek su se borili na strani okupatora.Jadnici hoce da pokazu snagu medjutim igraju kako im se naredi.

markan

pre 7 godina

A da li je vreme da počnete malo da razmišljate šta su radili zapovednici vaših snaga u proteklom ratu?? Nije valjda 300.000 Srba samo sebe proteralo i poubijalo,a??

Banana sold out republic

pre 7 godina

Dajte hleba i igara po medijima da se narod još malo zaludi i manite se izjava kvazi stručnjaka, političara i ostalih prevaranata koji lepo žive od "rekla-kazala" poslova.

pedja

pre 7 godina

Konačno da Hrvatska država učini nešto pozitivno za Srbiju! U potpunosti se slažem sa gospodinom. I treba Hrvatska da uvede stroge sankcije Srbiji i ne dopusti ulazak Srbije u EU dok svi ne izađu iz nje. I gosp. Todoriću zabraniti da posluje sa Srbijom i naterati ga da proda sve što je pokupovao u Srbiji po bilo koju cenu. Tako nam i treba. Bas bi se ražalostili i uvredili.

Anonimus

pre 7 godina

Prvo, pas laje vetar nosi. Videli smo koliko su komsije istrajne i uspesne u postavljanju uslova koji zaista imaju primenu samo u dnevno-politickim desavanjima u sopstvenoj drzavi. Ovakvom demagogijom samo ispadaju smesni...

Dejan Petrovic

pre 7 godina

Ma nemam reci, čovek samo što ne kaže mi ćemo sve učiniti da srbima zagočamo život ali... U životu sve se menja sem kamenja a okrenuće se stvari... Samo polako. No, niko da obavesti gospodina da neki stavovi eu su važni a za neki postoje i packe pa... Bil-de :)

Sovinisticka farsa

pre 7 godina

Mozemo li pricati i biti realni?

Ne znam otkud to da Hrvati misle da ce neki njihov biti uhapsen od strane nas?

Narod koji je posle Jasenovca cutao i pojurio ka bratstvu i jedinstvu i pionirskim maramama umesto u jurnjavu za ustasama ce sad da hapsi Hrvate?

Da li zaista neko veruje da Srbi imaju vlast koja brine o Srbima? Da li smo je ikada imali?

Milija

pre 7 godina

Ja jedva čekam dan kada će Hrvati konačno da se bave sobom, a ne Srbijom i Srbima. Koji je to više kompleks ili mržnja, ja ne razumem.

ilija

pre 7 godina

Kako je strah zanimljiva stvar, a kod Hrvata izgleda i jedina. Šta li ih je tolko strah što će mi da hapsimo. Čudno je to, izgleda da je previše planina u Bosni a i na celom Balkanu da bi se išta normalno preko druge strane bilo. Ili su hrvati u stvari pokemoni, možda je to mislio.

neca

pre 7 godina

Ne da cemo da vas hapsimo, nego i vise od toga a vi mozete samo da gledate i da bulaznite jer snage su se na svetskoj sceni malo promenile u nasu korist. Sta se desilo prosli put kad ste pokusali da nas blokirate? Poklopili su vas sa svih strana ko misevi ste se povukli. Jadno, amaterski, bedno, slabo, provinciski. Tako ste tada izgledali.

zamijenjena teza

pre 7 godina

OK, zasto onda vi sudite kaperanu Draganu i jos nekim Srbima??Isporucite ih Srbiji
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dalibor, 20. jul 2016 20:07) # Link komentara

____________________

Zato što je dotični gospodin iz Australije došao u Hrvatsku, pravio nekakve amputacije njenog teritorija, počinio ratne zločine na njenom teritoriju!
dok istovremeno niti jedan hrvatski građanin nije otišao u Pančevo, pljačkati paliti, amputirati...
Stoga je najlogičnije da mu se sudi u zemlji/mjestu počinjenja zločina , a ne na Farskim otocima ili Thilandu!
Teško za shvatit razliku, jel da? Zamjenjena teza je genijalna stvar...
Kad agresor pokušava suditi onome koji se obranio od njegove agresije...
Otprilike kao da u Nirnbergu Hitler & Co. sude žrtvama, a ne žrtve i oslobioditelji Hitleru!
Zamislimo situaciju da Japan "sudi bacačima atomske bombe i masovnom ratnom zločinu u Hirishimi"?
Ili da Nijemci hapse Sovjetske građane " zbog sudjelovanja u ratnim zločinima 1945"?
Moguće? Logično?
Malo morgen, braćo srbi!

Ok..cenzura, neće na svijetlo monitora,...pročitat će admin, ali to ste samo Vi...

Sava

pre 7 godina

Znači ako bi pretpostavimo Srbija uhapsila Pavelića ili Luburića da bi bila usočena sa sankcijama Hrvatske?Pa dobro pošteno i civilizacijski.

Гипсани

pre 7 godina

Очигледно и Хрвати имају дипломате са интелектом старлете. А није му баш ни фаца много интелигентнија.

Veljko

pre 7 godina

Agresiju na Socijalističku Republiku Hrvatsku? Misli na akcije Saveznih organa bezbefnosti protiv naoružanig terorista nacističko-fašističke orijentacije? Zbunjuje me.

nesa

pre 7 godina

kao da si pao sa kruske.kazi tvojim braniteljima da ne ulaze u srbiju. mi smo pametni pa necemo u hrvatsku i problem resen hrvati bi da hapse sve sto je srpsko pa i ako je rodjen 1991god

Beba

pre 7 godina

Hrvatsko rukovodstvo zna da su mnogi hrvatski gradjani izvrsili mnogobrojne zlocine nad srpskim stanovnistvom u Hrvatskoj. Obzirom da Hrvatska te zlocine odobrava, logicno je i da zeli da zastiti pocinioce. Iz ovoga je jasno da bi Hrvati rado ponovo pocinili sve te zlocine, kada bi im se ukazala prilika. Toliko o njima.

Bora

pre 7 godina

Problem je u tome sto Hrvatska NECE da sudi svojim zlocincima. Srbija im posalje sve dokaze i oni nista, valjda plase se reakcije branitelja. Zar neko stvarno veruje da na hrvtskoj strani nije bilo zlocina a procesuiran je zanemarljiv broj.

Pera

pre 7 godina

Pazi Boga ti? Da ne hapsimo Hrvatske "branitelje"? Ima medju njima zlocinaca i sadista koji su stravicne zlocine pocinili, puna ih je Hrvatska, zato se oni toliko i brinu, pa je i stiglo do "visoke" politike. Nego sta cemo nego da ih hapsimo, dok je Sveta i Veka, zlocini ne zastarevaju i pravda mora biti jaca i od Drzava i od politike.

ma daj

pre 7 godina

Ovaj je šef diplomatije Hrvatske ili ID ili ISIS a ? Ili je Hrvatska ID ? Gospodine Kovač,da li vi to otvoreno šurujete i branite silovatelje,koljače,ubice,ratne profitere.....itd ?

Nes

pre 7 godina

A vi hapsite vojne penzionere koje Hag nikada nije potrazivao jer su eto bili u JNA 1991 nasluzbi u hrvatskoj! Znam slucaj covek ni kriv ni duzan godinu dana camio u Splitu a onda ga pustili jer nisu imali dokaza....

zločin bez kazne

pre 7 godina

Ratni zločin je ratni zločin i nema veze sa tim da li se neko branio ili napadao. Ako neka vojska da li se ona branila ili napadala pobije ratne zarobljenike i civile onda je to ratni zločin i za to neko mora da odgovara. Hrvati očigledno nisu ni krenuli u proces katarze. Neko mora da odgovara za zločine u oluji. ko je pobio civile koji nisu želeli da napuste hrvatsku za vreme akcije oluja? Ko je mesec dana palio i rušio kuće u srpskoj krajini? Sve u cilju da se Srbi nikad ne vrate. Hrvati su obećali da će procesuirati one koje su činili zločine za vreme oluje i posle? Jel neko osuđen do sad? Niko! Da li je to odbrambeni rat ili etničko čišćenje?

basketaš

pre 7 godina

znači neki hrvatski mazgov napravi neko sranje u našoj državi,i ne smemo mu ništa??
znao sam odavno da ovi nisu baš čisti,ali ovo je stvarno prevršilo sve mere.

veljko

pre 7 godina

jel to znaci da nećete više uvoziti vaše proizvode u Srbiju ??? ajte molim vas sto pre te sankcije , nije nas ubila cela Evropa i Amerika 90 ih a ne vi :p

Sabre

pre 7 godina

Ovim Hrvatima kao da je zivotni cilj i poenta postojanja da nas nerviraju, cudo jedno. Dajte bre ljudi okrenite se malo sebi, znam da ne bi ste znali sta cete sa sobom bez Srbija, ali okanite se malo, odmorite.

egil vangen

pre 7 godina

Kada udješ u društvo Nemačke, Francuske i ostalih konačno shvatiš koliko si mali i beznačajan. I šta ti preostaje? Da smaraš druge male zemlje da bi pokazao i dokazao svoje mizerno postojanje na velikoj sceni. To i Rumuni rade smarajući nas sa pravima vlaške manjine u Srbiji a Vlasi sami kažu da nemaju veze sa Rumunijom ali šta ćeš. Moraš na nekom polju koliko god banalnom da demonstriraš nekakav pokušaj državnosti i samostalnosti kad ti se spoljnopolitička, ekonomska, socijalna politika kroji u Briselu (Berlinu).

john mcclane

pre 7 godina

ratni zlocini ne zastrevaju. hapsicemo vas kad udjemo u EU, makar za 20 godina. u starackim domovima cemo da vas hvatamo. pravdu necete izbeci, mozete samo da je odlozite...

kain

pre 7 godina

ovi hrvati stvarno misle da su neka bitna nacija i da mi njih treba da se kao plasimo? oni nas non stop pominju i pricaju o nama,dok nas ovde boli cose za njih.

Babe i zabe

pre 7 godina

@znači neki hrvatski mazgov napravi neko sranje u našoj državi,i ne smemo mu ništa??
znao sam odavno da ovi nisu baš čisti,ali ovo je stvarno prevršilo sve mere.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (basketaš, 20. jul 2016 20:19)

Ne ne, on prica o hapsenjima za sumnju u umesanost u ratne zlocine. Da ne hapsimo mi vec legalnim putem da se obratimo Hagu, Hrvatskoj pa da se dalje vidi, a ne da se ovde hapse njihovi bivsi vojnici ako se slucajno zadese na teritoriji Srbije.
Krivicna dela sa ovim nemaju NIKAKVE VEZE.

skeptik

pre 7 godina

Ha,ha,ha... ovaj pricao da Hrvatska nece dati pristanak ukoliko Srbija ne povuce zakon o jurisdikciji pa na kraju dao pristanak a zakon nije povucen. I ne boj se, nijedan posten i nevin gradjanin Hrvatske nece biti uhapsen, a ovi drugi koji su cinili zlocine sumnjam da ce uopste dolaziti u Srbiji.

Branko Von Beca

pre 7 godina

A šta je onda Srbija trebala da uradi 1945, posle 700 000 poklanih Srba...?!
Ako ne znaš odgovor ,može mala pomoć..
Kako se ono najdemokratskija sila na svetu "zahvalila" Japancima u Hirošimi i Nagasakiju za "samo" 2500 žrtava u Pearl Harbor-u...

Eee, zato su Amerikanci to što jesu, a mi to što jesmo da nas takvi ucenjuju.

Vitez

pre 7 godina

Za svakog uhapsenog Hr građanina uhapsiti cemo 100 srpskih. :D


Idu izbori, ovo ono. (A zakon ce se ionako ukinuti, tamo negjde 2012., 2022. nece se nitko sjecati vise... ;))

john mcclane

pre 7 godina

ratni zlocini ne zastrevaju. hapsicemo vas kad udjemo u EU, makar za 20 godina. u starackim domovima cemo da vas hvatamo. pravdu necete izbeci, mozete samo da je odlozite...

veljko

pre 7 godina

jel to znaci da nećete više uvoziti vaše proizvode u Srbiju ??? ajte molim vas sto pre te sankcije , nije nas ubila cela Evropa i Amerika 90 ih a ne vi :p

Sabre

pre 7 godina

Ovim Hrvatima kao da je zivotni cilj i poenta postojanja da nas nerviraju, cudo jedno. Dajte bre ljudi okrenite se malo sebi, znam da ne bi ste znali sta cete sa sobom bez Srbija, ali okanite se malo, odmorite.

kain

pre 7 godina

ovi hrvati stvarno misle da su neka bitna nacija i da mi njih treba da se kao plasimo? oni nas non stop pominju i pricaju o nama,dok nas ovde boli cose za njih.

Branko Von Beca

pre 7 godina

A šta je onda Srbija trebala da uradi 1945, posle 700 000 poklanih Srba...?!
Ako ne znaš odgovor ,može mala pomoć..
Kako se ono najdemokratskija sila na svetu "zahvalila" Japancima u Hirošimi i Nagasakiju za "samo" 2500 žrtava u Pearl Harbor-u...

Eee, zato su Amerikanci to što jesu, a mi to što jesmo da nas takvi ucenjuju.

skeptik

pre 7 godina

Ha,ha,ha... ovaj pricao da Hrvatska nece dati pristanak ukoliko Srbija ne povuce zakon o jurisdikciji pa na kraju dao pristanak a zakon nije povucen. I ne boj se, nijedan posten i nevin gradjanin Hrvatske nece biti uhapsen, a ovi drugi koji su cinili zlocine sumnjam da ce uopste dolaziti u Srbiji.

Beba

pre 7 godina

Hrvatsko rukovodstvo zna da su mnogi hrvatski gradjani izvrsili mnogobrojne zlocine nad srpskim stanovnistvom u Hrvatskoj. Obzirom da Hrvatska te zlocine odobrava, logicno je i da zeli da zastiti pocinioce. Iz ovoga je jasno da bi Hrvati rado ponovo pocinili sve te zlocine, kada bi im se ukazala prilika. Toliko o njima.

basketaš

pre 7 godina

znači neki hrvatski mazgov napravi neko sranje u našoj državi,i ne smemo mu ništa??
znao sam odavno da ovi nisu baš čisti,ali ovo je stvarno prevršilo sve mere.

Veljko

pre 7 godina

Agresiju na Socijalističku Republiku Hrvatsku? Misli na akcije Saveznih organa bezbefnosti protiv naoružanig terorista nacističko-fašističke orijentacije? Zbunjuje me.

Vitez

pre 7 godina

Za svakog uhapsenog Hr građanina uhapsiti cemo 100 srpskih. :D


Idu izbori, ovo ono. (A zakon ce se ionako ukinuti, tamo negjde 2012., 2022. nece se nitko sjecati vise... ;))

Гипсани

pre 7 godina

Очигледно и Хрвати имају дипломате са интелектом старлете. А није му баш ни фаца много интелигентнија.

Bora

pre 7 godina

Problem je u tome sto Hrvatska NECE da sudi svojim zlocincima. Srbija im posalje sve dokaze i oni nista, valjda plase se reakcije branitelja. Zar neko stvarno veruje da na hrvtskoj strani nije bilo zlocina a procesuiran je zanemarljiv broj.

nesa

pre 7 godina

kao da si pao sa kruske.kazi tvojim braniteljima da ne ulaze u srbiju. mi smo pametni pa necemo u hrvatsku i problem resen hrvati bi da hapse sve sto je srpsko pa i ako je rodjen 1991god

egil vangen

pre 7 godina

Kada udješ u društvo Nemačke, Francuske i ostalih konačno shvatiš koliko si mali i beznačajan. I šta ti preostaje? Da smaraš druge male zemlje da bi pokazao i dokazao svoje mizerno postojanje na velikoj sceni. To i Rumuni rade smarajući nas sa pravima vlaške manjine u Srbiji a Vlasi sami kažu da nemaju veze sa Rumunijom ali šta ćeš. Moraš na nekom polju koliko god banalnom da demonstriraš nekakav pokušaj državnosti i samostalnosti kad ti se spoljnopolitička, ekonomska, socijalna politika kroji u Briselu (Berlinu).

ma daj

pre 7 godina

Ovaj je šef diplomatije Hrvatske ili ID ili ISIS a ? Ili je Hrvatska ID ? Gospodine Kovač,da li vi to otvoreno šurujete i branite silovatelje,koljače,ubice,ratne profitere.....itd ?

Pera

pre 7 godina

Pazi Boga ti? Da ne hapsimo Hrvatske "branitelje"? Ima medju njima zlocinaca i sadista koji su stravicne zlocine pocinili, puna ih je Hrvatska, zato se oni toliko i brinu, pa je i stiglo do "visoke" politike. Nego sta cemo nego da ih hapsimo, dok je Sveta i Veka, zlocini ne zastarevaju i pravda mora biti jaca i od Drzava i od politike.

zločin bez kazne

pre 7 godina

Ratni zločin je ratni zločin i nema veze sa tim da li se neko branio ili napadao. Ako neka vojska da li se ona branila ili napadala pobije ratne zarobljenike i civile onda je to ratni zločin i za to neko mora da odgovara. Hrvati očigledno nisu ni krenuli u proces katarze. Neko mora da odgovara za zločine u oluji. ko je pobio civile koji nisu želeli da napuste hrvatsku za vreme akcije oluja? Ko je mesec dana palio i rušio kuće u srpskoj krajini? Sve u cilju da se Srbi nikad ne vrate. Hrvati su obećali da će procesuirati one koje su činili zločine za vreme oluje i posle? Jel neko osuđen do sad? Niko! Da li je to odbrambeni rat ili etničko čišćenje?

Sava

pre 7 godina

Znači ako bi pretpostavimo Srbija uhapsila Pavelića ili Luburića da bi bila usočena sa sankcijama Hrvatske?Pa dobro pošteno i civilizacijski.

Nes

pre 7 godina

A vi hapsite vojne penzionere koje Hag nikada nije potrazivao jer su eto bili u JNA 1991 nasluzbi u hrvatskoj! Znam slucaj covek ni kriv ni duzan godinu dana camio u Splitu a onda ga pustili jer nisu imali dokaza....

Babe i zabe

pre 7 godina

@znači neki hrvatski mazgov napravi neko sranje u našoj državi,i ne smemo mu ništa??
znao sam odavno da ovi nisu baš čisti,ali ovo je stvarno prevršilo sve mere.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (basketaš, 20. jul 2016 20:19)

Ne ne, on prica o hapsenjima za sumnju u umesanost u ratne zlocine. Da ne hapsimo mi vec legalnim putem da se obratimo Hagu, Hrvatskoj pa da se dalje vidi, a ne da se ovde hapse njihovi bivsi vojnici ako se slucajno zadese na teritoriji Srbije.
Krivicna dela sa ovim nemaju NIKAKVE VEZE.

Una

pre 7 godina

Tesko narodu, i hrvatskom i srpskom, dok je ovakvih koji zive na grbaci tog naroda. Jednom recju .ebite se politicari i pustite normalne Hrvate i Srbe da zive kao normalni ljudi.

markan

pre 7 godina

A da li je vreme da počnete malo da razmišljate šta su radili zapovednici vaših snaga u proteklom ratu?? Nije valjda 300.000 Srba samo sebe proteralo i poubijalo,a??

toni

pre 7 godina

Kome ce hrvatska uvesti sankcije ,jadnici uvek su se borili na strani okupatora.Jadnici hoce da pokazu snagu medjutim igraju kako im se naredi.

pedja

pre 7 godina

Konačno da Hrvatska država učini nešto pozitivno za Srbiju! U potpunosti se slažem sa gospodinom. I treba Hrvatska da uvede stroge sankcije Srbiji i ne dopusti ulazak Srbije u EU dok svi ne izađu iz nje. I gosp. Todoriću zabraniti da posluje sa Srbijom i naterati ga da proda sve što je pokupovao u Srbiji po bilo koju cenu. Tako nam i treba. Bas bi se ražalostili i uvredili.

Sovinisticka farsa

pre 7 godina

Mozemo li pricati i biti realni?

Ne znam otkud to da Hrvati misle da ce neki njihov biti uhapsen od strane nas?

Narod koji je posle Jasenovca cutao i pojurio ka bratstvu i jedinstvu i pionirskim maramama umesto u jurnjavu za ustasama ce sad da hapsi Hrvate?

Da li zaista neko veruje da Srbi imaju vlast koja brine o Srbima? Da li smo je ikada imali?

Anonimus

pre 7 godina

Prvo, pas laje vetar nosi. Videli smo koliko su komsije istrajne i uspesne u postavljanju uslova koji zaista imaju primenu samo u dnevno-politickim desavanjima u sopstvenoj drzavi. Ovakvom demagogijom samo ispadaju smesni...

Opijum

pre 7 godina

OK, zasto onda vi sudite kaperanu Draganu i jos nekim Srbima??Isporucite ih Srbiji
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Dalibor, 20. jul 2016 20:07)

Kapetan Dragan je građanin republike Hrvatske, srpske nacionalnosti.
Takođe bih vas zamolio da sve HDZove vesti neposredno pred izbore u njihovoj stranci i do kraja godine vanrednih republičkih, uzimate sa rezervom.
Koji su to građani, koje to mi imamo silne najave hapšenja. Danas hrvate možeš na prste da izbrojiš u Srbiji.

zamijenjena teza

pre 7 godina

OK, zasto onda vi sudite kaperanu Draganu i jos nekim Srbima??Isporucite ih Srbiji
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dalibor, 20. jul 2016 20:07) # Link komentara

____________________

Zato što je dotični gospodin iz Australije došao u Hrvatsku, pravio nekakve amputacije njenog teritorija, počinio ratne zločine na njenom teritoriju!
dok istovremeno niti jedan hrvatski građanin nije otišao u Pančevo, pljačkati paliti, amputirati...
Stoga je najlogičnije da mu se sudi u zemlji/mjestu počinjenja zločina , a ne na Farskim otocima ili Thilandu!
Teško za shvatit razliku, jel da? Zamjenjena teza je genijalna stvar...
Kad agresor pokušava suditi onome koji se obranio od njegove agresije...
Otprilike kao da u Nirnbergu Hitler & Co. sude žrtvama, a ne žrtve i oslobioditelji Hitleru!
Zamislimo situaciju da Japan "sudi bacačima atomske bombe i masovnom ratnom zločinu u Hirishimi"?
Ili da Nijemci hapse Sovjetske građane " zbog sudjelovanja u ratnim zločinima 1945"?
Moguće? Logično?
Malo morgen, braćo srbi!

Ok..cenzura, neće na svijetlo monitora,...pročitat će admin, ali to ste samo Vi...

Milija

pre 7 godina

Ja jedva čekam dan kada će Hrvati konačno da se bave sobom, a ne Srbijom i Srbima. Koji je to više kompleks ili mržnja, ja ne razumem.

neca

pre 7 godina

Ne da cemo da vas hapsimo, nego i vise od toga a vi mozete samo da gledate i da bulaznite jer snage su se na svetskoj sceni malo promenile u nasu korist. Sta se desilo prosli put kad ste pokusali da nas blokirate? Poklopili su vas sa svih strana ko misevi ste se povukli. Jadno, amaterski, bedno, slabo, provinciski. Tako ste tada izgledali.

ilija

pre 7 godina

Kako je strah zanimljiva stvar, a kod Hrvata izgleda i jedina. Šta li ih je tolko strah što će mi da hapsimo. Čudno je to, izgleda da je previše planina u Bosni a i na celom Balkanu da bi se išta normalno preko druge strane bilo. Ili su hrvati u stvari pokemoni, možda je to mislio.

Banana sold out republic

pre 7 godina

Dajte hleba i igara po medijima da se narod još malo zaludi i manite se izjava kvazi stručnjaka, političara i ostalih prevaranata koji lepo žive od "rekla-kazala" poslova.

Dejan Petrovic

pre 7 godina

Ma nemam reci, čovek samo što ne kaže mi ćemo sve učiniti da srbima zagočamo život ali... U životu sve se menja sem kamenja a okrenuće se stvari... Samo polako. No, niko da obavesti gospodina da neki stavovi eu su važni a za neki postoje i packe pa... Bil-de :)

cobo

pre 7 godina

Opijum*
Kako je kapetan Dragan gradjanin Hrvatske sa australijskim pasosom,znaci da je Srbija mogla komotno Tudjmanu u Srbiji suditi kao dugogodisnjem Beogradjaninu ,jer je teoretski bio drzavljanin Srbije ili u najmanju ruku na to imao pravo !

Babe i zabe

pre 7 godina

@znači neki hrvatski mazgov napravi neko sranje u našoj državi,i ne smemo mu ništa??
znao sam odavno da ovi nisu baš čisti,ali ovo je stvarno prevršilo sve mere.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (basketaš, 20. jul 2016 20:19)

Ne ne, on prica o hapsenjima za sumnju u umesanost u ratne zlocine. Da ne hapsimo mi vec legalnim putem da se obratimo Hagu, Hrvatskoj pa da se dalje vidi, a ne da se ovde hapse njihovi bivsi vojnici ako se slucajno zadese na teritoriji Srbije.
Krivicna dela sa ovim nemaju NIKAKVE VEZE.

basketaš

pre 7 godina

znači neki hrvatski mazgov napravi neko sranje u našoj državi,i ne smemo mu ništa??
znao sam odavno da ovi nisu baš čisti,ali ovo je stvarno prevršilo sve mere.

john mcclane

pre 7 godina

ratni zlocini ne zastrevaju. hapsicemo vas kad udjemo u EU, makar za 20 godina. u starackim domovima cemo da vas hvatamo. pravdu necete izbeci, mozete samo da je odlozite...

Branko Von Beca

pre 7 godina

A šta je onda Srbija trebala da uradi 1945, posle 700 000 poklanih Srba...?!
Ako ne znaš odgovor ,može mala pomoć..
Kako se ono najdemokratskija sila na svetu "zahvalila" Japancima u Hirošimi i Nagasakiju za "samo" 2500 žrtava u Pearl Harbor-u...

Eee, zato su Amerikanci to što jesu, a mi to što jesmo da nas takvi ucenjuju.

zamijenjena teza

pre 7 godina

OK, zasto onda vi sudite kaperanu Draganu i jos nekim Srbima??Isporucite ih Srbiji
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dalibor, 20. jul 2016 20:07) # Link komentara

____________________

Zato što je dotični gospodin iz Australije došao u Hrvatsku, pravio nekakve amputacije njenog teritorija, počinio ratne zločine na njenom teritoriju!
dok istovremeno niti jedan hrvatski građanin nije otišao u Pančevo, pljačkati paliti, amputirati...
Stoga je najlogičnije da mu se sudi u zemlji/mjestu počinjenja zločina , a ne na Farskim otocima ili Thilandu!
Teško za shvatit razliku, jel da? Zamjenjena teza je genijalna stvar...
Kad agresor pokušava suditi onome koji se obranio od njegove agresije...
Otprilike kao da u Nirnbergu Hitler & Co. sude žrtvama, a ne žrtve i oslobioditelji Hitleru!
Zamislimo situaciju da Japan "sudi bacačima atomske bombe i masovnom ratnom zločinu u Hirishimi"?
Ili da Nijemci hapse Sovjetske građane " zbog sudjelovanja u ratnim zločinima 1945"?
Moguće? Logično?
Malo morgen, braćo srbi!

Ok..cenzura, neće na svijetlo monitora,...pročitat će admin, ali to ste samo Vi...

Opijum

pre 7 godina

OK, zasto onda vi sudite kaperanu Draganu i jos nekim Srbima??Isporucite ih Srbiji
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Dalibor, 20. jul 2016 20:07)

Kapetan Dragan je građanin republike Hrvatske, srpske nacionalnosti.
Takođe bih vas zamolio da sve HDZove vesti neposredno pred izbore u njihovoj stranci i do kraja godine vanrednih republičkih, uzimate sa rezervom.
Koji su to građani, koje to mi imamo silne najave hapšenja. Danas hrvate možeš na prste da izbrojiš u Srbiji.

kain

pre 7 godina

ovi hrvati stvarno misle da su neka bitna nacija i da mi njih treba da se kao plasimo? oni nas non stop pominju i pricaju o nama,dok nas ovde boli cose za njih.

Beba

pre 7 godina

Hrvatsko rukovodstvo zna da su mnogi hrvatski gradjani izvrsili mnogobrojne zlocine nad srpskim stanovnistvom u Hrvatskoj. Obzirom da Hrvatska te zlocine odobrava, logicno je i da zeli da zastiti pocinioce. Iz ovoga je jasno da bi Hrvati rado ponovo pocinili sve te zlocine, kada bi im se ukazala prilika. Toliko o njima.

veljko

pre 7 godina

jel to znaci da nećete više uvoziti vaše proizvode u Srbiju ??? ajte molim vas sto pre te sankcije , nije nas ubila cela Evropa i Amerika 90 ih a ne vi :p

Sabre

pre 7 godina

Ovim Hrvatima kao da je zivotni cilj i poenta postojanja da nas nerviraju, cudo jedno. Dajte bre ljudi okrenite se malo sebi, znam da ne bi ste znali sta cete sa sobom bez Srbija, ali okanite se malo, odmorite.

Veljko

pre 7 godina

Agresiju na Socijalističku Republiku Hrvatsku? Misli na akcije Saveznih organa bezbefnosti protiv naoružanig terorista nacističko-fašističke orijentacije? Zbunjuje me.

Vitez

pre 7 godina

Za svakog uhapsenog Hr građanina uhapsiti cemo 100 srpskih. :D


Idu izbori, ovo ono. (A zakon ce se ionako ukinuti, tamo negjde 2012., 2022. nece se nitko sjecati vise... ;))

skeptik

pre 7 godina

Ha,ha,ha... ovaj pricao da Hrvatska nece dati pristanak ukoliko Srbija ne povuce zakon o jurisdikciji pa na kraju dao pristanak a zakon nije povucen. I ne boj se, nijedan posten i nevin gradjanin Hrvatske nece biti uhapsen, a ovi drugi koji su cinili zlocine sumnjam da ce uopste dolaziti u Srbiji.

zločin bez kazne

pre 7 godina

Ratni zločin je ratni zločin i nema veze sa tim da li se neko branio ili napadao. Ako neka vojska da li se ona branila ili napadala pobije ratne zarobljenike i civile onda je to ratni zločin i za to neko mora da odgovara. Hrvati očigledno nisu ni krenuli u proces katarze. Neko mora da odgovara za zločine u oluji. ko je pobio civile koji nisu želeli da napuste hrvatsku za vreme akcije oluja? Ko je mesec dana palio i rušio kuće u srpskoj krajini? Sve u cilju da se Srbi nikad ne vrate. Hrvati su obećali da će procesuirati one koje su činili zločine za vreme oluje i posle? Jel neko osuđen do sad? Niko! Da li je to odbrambeni rat ili etničko čišćenje?

Pera

pre 7 godina

Pazi Boga ti? Da ne hapsimo Hrvatske "branitelje"? Ima medju njima zlocinaca i sadista koji su stravicne zlocine pocinili, puna ih je Hrvatska, zato se oni toliko i brinu, pa je i stiglo do "visoke" politike. Nego sta cemo nego da ih hapsimo, dok je Sveta i Veka, zlocini ne zastarevaju i pravda mora biti jaca i od Drzava i od politike.

nesa

pre 7 godina

kao da si pao sa kruske.kazi tvojim braniteljima da ne ulaze u srbiju. mi smo pametni pa necemo u hrvatsku i problem resen hrvati bi da hapse sve sto je srpsko pa i ako je rodjen 1991god

Bora

pre 7 godina

Problem je u tome sto Hrvatska NECE da sudi svojim zlocincima. Srbija im posalje sve dokaze i oni nista, valjda plase se reakcije branitelja. Zar neko stvarno veruje da na hrvtskoj strani nije bilo zlocina a procesuiran je zanemarljiv broj.

toni

pre 7 godina

Kome ce hrvatska uvesti sankcije ,jadnici uvek su se borili na strani okupatora.Jadnici hoce da pokazu snagu medjutim igraju kako im se naredi.

Sava

pre 7 godina

Znači ako bi pretpostavimo Srbija uhapsila Pavelića ili Luburića da bi bila usočena sa sankcijama Hrvatske?Pa dobro pošteno i civilizacijski.

ma daj

pre 7 godina

Ovaj je šef diplomatije Hrvatske ili ID ili ISIS a ? Ili je Hrvatska ID ? Gospodine Kovač,da li vi to otvoreno šurujete i branite silovatelje,koljače,ubice,ratne profitere.....itd ?

markan

pre 7 godina

A da li je vreme da počnete malo da razmišljate šta su radili zapovednici vaših snaga u proteklom ratu?? Nije valjda 300.000 Srba samo sebe proteralo i poubijalo,a??

egil vangen

pre 7 godina

Kada udješ u društvo Nemačke, Francuske i ostalih konačno shvatiš koliko si mali i beznačajan. I šta ti preostaje? Da smaraš druge male zemlje da bi pokazao i dokazao svoje mizerno postojanje na velikoj sceni. To i Rumuni rade smarajući nas sa pravima vlaške manjine u Srbiji a Vlasi sami kažu da nemaju veze sa Rumunijom ali šta ćeš. Moraš na nekom polju koliko god banalnom da demonstriraš nekakav pokušaj državnosti i samostalnosti kad ti se spoljnopolitička, ekonomska, socijalna politika kroji u Briselu (Berlinu).

Nes

pre 7 godina

A vi hapsite vojne penzionere koje Hag nikada nije potrazivao jer su eto bili u JNA 1991 nasluzbi u hrvatskoj! Znam slucaj covek ni kriv ni duzan godinu dana camio u Splitu a onda ga pustili jer nisu imali dokaza....

Гипсани

pre 7 godina

Очигледно и Хрвати имају дипломате са интелектом старлете. А није му баш ни фаца много интелигентнија.

Una

pre 7 godina

Tesko narodu, i hrvatskom i srpskom, dok je ovakvih koji zive na grbaci tog naroda. Jednom recju .ebite se politicari i pustite normalne Hrvate i Srbe da zive kao normalni ljudi.

cobo

pre 7 godina

Opijum*
Kako je kapetan Dragan gradjanin Hrvatske sa australijskim pasosom,znaci da je Srbija mogla komotno Tudjmanu u Srbiji suditi kao dugogodisnjem Beogradjaninu ,jer je teoretski bio drzavljanin Srbije ili u najmanju ruku na to imao pravo !

neca

pre 7 godina

Ne da cemo da vas hapsimo, nego i vise od toga a vi mozete samo da gledate i da bulaznite jer snage su se na svetskoj sceni malo promenile u nasu korist. Sta se desilo prosli put kad ste pokusali da nas blokirate? Poklopili su vas sa svih strana ko misevi ste se povukli. Jadno, amaterski, bedno, slabo, provinciski. Tako ste tada izgledali.

Sovinisticka farsa

pre 7 godina

Mozemo li pricati i biti realni?

Ne znam otkud to da Hrvati misle da ce neki njihov biti uhapsen od strane nas?

Narod koji je posle Jasenovca cutao i pojurio ka bratstvu i jedinstvu i pionirskim maramama umesto u jurnjavu za ustasama ce sad da hapsi Hrvate?

Da li zaista neko veruje da Srbi imaju vlast koja brine o Srbima? Da li smo je ikada imali?

Anonimus

pre 7 godina

Prvo, pas laje vetar nosi. Videli smo koliko su komsije istrajne i uspesne u postavljanju uslova koji zaista imaju primenu samo u dnevno-politickim desavanjima u sopstvenoj drzavi. Ovakvom demagogijom samo ispadaju smesni...

Milija

pre 7 godina

Ja jedva čekam dan kada će Hrvati konačno da se bave sobom, a ne Srbijom i Srbima. Koji je to više kompleks ili mržnja, ja ne razumem.

pedja

pre 7 godina

Konačno da Hrvatska država učini nešto pozitivno za Srbiju! U potpunosti se slažem sa gospodinom. I treba Hrvatska da uvede stroge sankcije Srbiji i ne dopusti ulazak Srbije u EU dok svi ne izađu iz nje. I gosp. Todoriću zabraniti da posluje sa Srbijom i naterati ga da proda sve što je pokupovao u Srbiji po bilo koju cenu. Tako nam i treba. Bas bi se ražalostili i uvredili.

ilija

pre 7 godina

Kako je strah zanimljiva stvar, a kod Hrvata izgleda i jedina. Šta li ih je tolko strah što će mi da hapsimo. Čudno je to, izgleda da je previše planina u Bosni a i na celom Balkanu da bi se išta normalno preko druge strane bilo. Ili su hrvati u stvari pokemoni, možda je to mislio.

Banana sold out republic

pre 7 godina

Dajte hleba i igara po medijima da se narod još malo zaludi i manite se izjava kvazi stručnjaka, političara i ostalih prevaranata koji lepo žive od "rekla-kazala" poslova.

Dejan Petrovic

pre 7 godina

Ma nemam reci, čovek samo što ne kaže mi ćemo sve učiniti da srbima zagočamo život ali... U životu sve se menja sem kamenja a okrenuće se stvari... Samo polako. No, niko da obavesti gospodina da neki stavovi eu su važni a za neki postoje i packe pa... Bil-de :)