Sreda, 25.05.2016.

13:10

Artman: Milošević se sam trovao u Hagu, isto radi i Mladić

Florens Artman, bivša portparolka tužilaštva u Hagu, tvrdi da se Slobodan Milošević sam trovao lekom "rifampicin" s ciljem da pogorša sebi stanje.

Izvor: Tanjug

Artman: Miloševiæ se sam trovao u Hagu, isto radi i Mladiæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

John

pre 7 godina

(Realista, 25. maj 2016 16:29)

I za bojne otrove i za ekspozive postoje detektori. Za lekove ne postoje.
I govorimo o lekovima - nije da su veličine boksa cigara. Koliko mesta može da zauzima npr. 20 tableta? Mogu se prošvercovati u bilo čemu.

Zapravo, ovde svi manje-više promašuju poentu. A ona je u sledećem:
- nikada se neće moći sa sigurnošću utvrditi šta se zaista dogodilo, a da se u isto vreme isključe sve ostale moguće varijante.
Svi su se obrušili na ovu izjavu samo zato što ju je dala Florens Artman.
Je l' moguće ovo što Artmanka tvrdi? Jeste. Sigurno? Nije.
Je l' moguće da se ubio? Jeste. Sigurno? Nije.
Je l' moguće da je umro samo od sebe? Jeste? Sigurno? Nije.
Je l' moguće da ga ga je neko tamo trovao? Moguće. Ali ni to nije sigurno.

Negativni

pre 7 godina

Zanimljivo, sve ove naše bitange i krvoloci traže lečenje baš u Rusiji?
Zar nisu dobri doktori i na zapadu?
I čudo jedno da su im pare u zapadnim bankama a beže u Rusiju? Baš dobitna kombinacija. Znaju naše lole gde je lova na sigurnom i gde nema sudjenja za zločine.
Izgleda da je samo mama Mira napravila tu kombinaciju. Dobitnu, nego šta.

Glas Srbije

pre 7 godina

Ova Artmanova postala izgleda i medicinski ekspert veci nego lekari u haskom sudu. Razume se zena u kontra efekte pri uzimanju lekova kao i u citanje misli. Naravno sve to iznosi jednom hrvstskom casopisu. Njena pokvarenost zaista nema granica pogotovu kada osoba koju optuzuje ne moze da se brani jer nije medju zivima.

mafijaska posla

pre 7 godina

Ako se "sam trovao" sto mu nisu oduzeli otrov kad vec znaju?
On je bio u zatvoru,sa strazarima 24 sata pod kamerama.

Koliko je istina optuznica protiv Milosevica toliko je istinito i ovo bulaznjenje.

Realista

pre 7 godina

@John

po toj logici (da nisu kontrolisali rigorozno osobe koje su dolazile kod Milosevica u "kancelariju"), znaci da su posetioci mogli da mu donesu i bojni otrov ili eksploiv???

Dusznost suda jeste bila da obezbedi privatnost prostorije u kojoj se on pripremao za sudjenje, ali je takodje duznost istog suda bila i da vrsi kontrolu sta moze da se unese u tu prostoriju, tako da ako je Milosevic i koristio navedene lekove, onda je to krivica Haga, posto su mu oni sami omogucili to

Stanko

pre 7 godina

Поставља се само једно веродостојно питање: зашто о томе нису причали током суђења?
Са друге стране, ако се бранио сам и није дозвољаван претрес, како знају тек сада?
Нема ту никакве логике.

Слава

pre 7 godina

Да би се дошло у посету код председника Милошевића пролазило се 13 блиндираних врата и испреврћу ти све живо..Приликом посета је увек био један од чувара који знају српски.Е сада не знам да ли су овакав третман имали и Зденко Томановић и Миша Огњановић ?? Од обичних људи који су га посећивали је било немогуће узети било шта..Чисто да се зна

Vatra

pre 7 godina

Ја јој верујем, па ми смо сами себе и бомбардовали 78 дана, а сад као да не верујем да се Милошевић сам тровао, свашта.

Simeon tapuskovic

pre 7 godina

Ne branim Milosevica, jer sve sto sam voleo, cenio i postovao, on i njemu slicni su unistili i ratom pobili ne samo ideje vec obicne, tzv. male, dobre Ljude! Ali ovo sto ova zena prica je toliko glupo da samo pokazuje ko su i kakvi su "strucnjaci" i "profesionalci", koji se salju na rad u Hag!

Realista

pre 7 godina

Da li Florens Artman tu svoju tvrdnju moze da potkrepi jos nekim dokazom osim "da mu je neko prosvercovao lekove"?

Ako mu je neko i prosvercovao lekove, kakav je to sud i zatvor koji nisu imali pojma o tome? Jel on bio zatvoren u pritvoru policijske stanice ili u visokoobezbedjenom medjunarodnom sudu? Zar tu nije bilo ni kamera, ni kontrole ko i sta unosi? A posto je vec bio srcani bolesnik, nije li imao redovne medicinske kontrole? Zar ni jednom doktoru nije palo na pamet da trazi uzorak urina na analizu?

Ova izjava je na nivou skorasnje vesti da je CIA "slucajno" unistila dokumenta koja ih inkrinimisu

zoran

pre 7 godina

Pa to nije tesko dokazati zna kako se to radi.Sve i da je bilo tako sta mislite da nebi sud obelodanio i rekao da se sam ubio ili artmanova hoce da kaze da u sudu nije sve tako belo kako se cini....

John

pre 7 godina

Zar tu nije bilo ni kamera, ni kontrole ko i sta unosi
(Realista, 25. maj 2016 14:12)

U tome je poenta. NIJE. Branio se sam (bio je sam svoj advokat), jedna ćelija je bila preuređena u njegovu kancelariju koju nisu smeli da pretresaju (upravnik se žalio tribunalu zbog toga ali nije pomoglo jer je to uređena država i kad se kaže da se nešto ne sme onda se ne sme i ne traži se način kako to zaobići nego se to poštuje) a ni one koji su mu tu dolazili nisu kontrolisali onako rigorozno kao one koji su mu u posetu dolazili.
Sloba je bio svašta, ali glup nije bio i sve ovo je odlično znao.

mlekadzija

pre 7 godina

Verujem u izjavu F. Artman. Milosevic joj se tajno poverio sta namerava da radi i sta je s uspehom uradio... ovo nije ni za cipiripija i mrmota!

Olja

pre 7 godina

Ovo su price za malu decu!Florens se povija,kako vetar duva!Da je Milosevic hteo u Rusiju,on bi uzeo lek,koji izaziva klinicku smrt,i lekari bi ga po njegovoj licnoj zelji,naravno,po uzimanja leka,,prebacili u Rusiju.Ovo su samo nagadjanja,tipa ,rekla-kazala i nedokazane insinuacije.Hvala.

faustino

pre 7 godina

Kad je bio u stanju da uništi Srbiju zauvek, zašto ne bi mogao i ovako nešto da radi? Čovek je bio najgora stvar koja se desila u srpskoj istoriji.

dalibor

pre 7 godina

Navedeni lek se koristi za lečenje tzv granulomatoznih zapaljenja a najčešće tuberkuloze. Granulomatozna zapaljenja, osim tbc, izazivaju još i izazivači lepre, sifilisa... Nigde, a naročito ne u Holandiji se niko ne može naterati da uzima lekove na silu osim ako nisu psihijatrijski lekovi čijim neuzimanjem pacijent može dovesti do toga da povredi sebe ili nekoga iz okoline. Tako da su sve ovo potpune gluposti.

Nev

pre 7 godina

Najbolesnija izjava ikada. Krajnje laicko objasnjenje ali isto tako sokantna vest da je Milosevic umro zbog upotrebe leka. To nisam znao.
Zar stvarno neko misli da bi Milosevic tek tako znajuci da "lako moze da umre" uradio to a nebi kad vec moze da to prosvercuje uzeo nesto drugacije sto nebi imalo tako "lake" posledice.
Sa druge strane samim tim da je Milosevic umro upotrebom leka koji ponistava efekte njegove bolesti znaci da je mozda on stvarno ubijen na takav nacin. Jer ako potparol suda i sam sud to skrivaju a onda ovako naivno optuze osobu koja nemoze da se brani onda je sasvim ocigledno da se postavlja kompletno pitanje poverenja u bilo kakvu izjavu od doticne osobe.
Ovim ce samo potvrditi sve sumnje u vezi smrti Milosevica u Srbiji. Nezaboravimo da je Haski sud veoma kontrolisano mesto i da nemoze se tek tako uneti nesto. Pre bih sumnjao na mnogo "jace" igrace nego da je Milosevic tek tako nesto uneo da se "izbavi" na takav nacin.
Ova izjava treba da povuce strahovito ozbiljan odgovor Srbije i da bude glavna vest ovde a ne ovako skrivena.

medical

pre 7 godina

Ovo nam je profesor farmakologije na univerzitetu u Becu ispricao na predavanju jos 2008. godine. Rifampicin ne boji mokracu u plavo nego u crveno. Time se kontrolise terapija onih koji prisilno moraju da je uzimaju zbog recimo tuberkuloze. Milosevicu za promkenu boje niko nije rekao te je zbog toga mislio da ga stvarno truju.

Kapetan Mikula Mali

pre 7 godina

Florens Artman potparol.
Nevazna osoba u celoj prici.
Verovatno ovo radi radi licne koristi.
Knjiga,medijska popularnost itd...

Aleksandar

pre 7 godina

Imam ja jedno pitanje. Nebitno što je Milošević, kako je mogao da dobije lekove koji nisu prepisani njemu? Znači mogao je uneti ko zna kakvu gudru. To dokazuje koliko je taj sud smešan.

Dusan

pre 7 godina

Cudno, ali i Seselj je pricao da je SM uzimao nesto da se neutralse dejstvo lekova za pritisak koje su mu davali, samo on nije odao da se radi o leku, vec je govorio o grejpfrutu...ne bi me cudilo da je sve istina. Lici na to kako je vodio drzavu...

marija

pre 7 godina

Ubio ga je taj što mu je rekao da će tako biti pušten i dobiti lečenje u Moskvi, a prošvercovao mu taj lek. Ili je hteo da ga ubije.
Predozirao se, to je prvo što mi je palo napamet još tada.
Dakle, ko mu je doneo taj tzv. lek i preporučio dozu???
Godinama se ćuti o tome.

Arhivator

pre 7 godina

(Nev, 25. maj 2016 13:25)

Nije umro ZBOG leka, već je umro od infarkta/srčanog udara. Ako je uzimao lek koji poništava dejstvo leka za pritisak, to je kao da nije ništa uzimao za pritisak. Bolovao je od visokog pritiska, čini mi se da sam negde čitao da je imao i šećer (ne mora da znači da je tačno), plus konstantna izloženost jakom stresu (za svakog je boravak u zatvoru stresan, od najkrivljih do najnevinijih), sve to ukazuje samo na jedno - nije pitanje da li će da ga "trevi srčka", nego kada.
A ne treba zaboraviti ni genetsku predispoziciju - i otac i majka su mu se ubili.

Vatra

pre 7 godina

Ја јој верујем, па ми смо сами себе и бомбардовали 78 дана, а сад као да не верујем да се Милошевић сам тровао, свашта.

Nev

pre 7 godina

Najbolesnija izjava ikada. Krajnje laicko objasnjenje ali isto tako sokantna vest da je Milosevic umro zbog upotrebe leka. To nisam znao.
Zar stvarno neko misli da bi Milosevic tek tako znajuci da "lako moze da umre" uradio to a nebi kad vec moze da to prosvercuje uzeo nesto drugacije sto nebi imalo tako "lake" posledice.
Sa druge strane samim tim da je Milosevic umro upotrebom leka koji ponistava efekte njegove bolesti znaci da je mozda on stvarno ubijen na takav nacin. Jer ako potparol suda i sam sud to skrivaju a onda ovako naivno optuze osobu koja nemoze da se brani onda je sasvim ocigledno da se postavlja kompletno pitanje poverenja u bilo kakvu izjavu od doticne osobe.
Ovim ce samo potvrditi sve sumnje u vezi smrti Milosevica u Srbiji. Nezaboravimo da je Haski sud veoma kontrolisano mesto i da nemoze se tek tako uneti nesto. Pre bih sumnjao na mnogo "jace" igrace nego da je Milosevic tek tako nesto uneo da se "izbavi" na takav nacin.
Ova izjava treba da povuce strahovito ozbiljan odgovor Srbije i da bude glavna vest ovde a ne ovako skrivena.

Kapetan Mikula Mali

pre 7 godina

Florens Artman potparol.
Nevazna osoba u celoj prici.
Verovatno ovo radi radi licne koristi.
Knjiga,medijska popularnost itd...

Simeon tapuskovic

pre 7 godina

Ne branim Milosevica, jer sve sto sam voleo, cenio i postovao, on i njemu slicni su unistili i ratom pobili ne samo ideje vec obicne, tzv. male, dobre Ljude! Ali ovo sto ova zena prica je toliko glupo da samo pokazuje ko su i kakvi su "strucnjaci" i "profesionalci", koji se salju na rad u Hag!

mlekadzija

pre 7 godina

Verujem u izjavu F. Artman. Milosevic joj se tajno poverio sta namerava da radi i sta je s uspehom uradio... ovo nije ni za cipiripija i mrmota!

faustino

pre 7 godina

Kad je bio u stanju da uništi Srbiju zauvek, zašto ne bi mogao i ovako nešto da radi? Čovek je bio najgora stvar koja se desila u srpskoj istoriji.

Realista

pre 7 godina

Da li Florens Artman tu svoju tvrdnju moze da potkrepi jos nekim dokazom osim "da mu je neko prosvercovao lekove"?

Ako mu je neko i prosvercovao lekove, kakav je to sud i zatvor koji nisu imali pojma o tome? Jel on bio zatvoren u pritvoru policijske stanice ili u visokoobezbedjenom medjunarodnom sudu? Zar tu nije bilo ni kamera, ni kontrole ko i sta unosi? A posto je vec bio srcani bolesnik, nije li imao redovne medicinske kontrole? Zar ni jednom doktoru nije palo na pamet da trazi uzorak urina na analizu?

Ova izjava je na nivou skorasnje vesti da je CIA "slucajno" unistila dokumenta koja ih inkrinimisu

Aleksandar

pre 7 godina

Imam ja jedno pitanje. Nebitno što je Milošević, kako je mogao da dobije lekove koji nisu prepisani njemu? Znači mogao je uneti ko zna kakvu gudru. To dokazuje koliko je taj sud smešan.

Stanko

pre 7 godina

Поставља се само једно веродостојно питање: зашто о томе нису причали током суђења?
Са друге стране, ако се бранио сам и није дозвољаван претрес, како знају тек сада?
Нема ту никакве логике.

mafijaska posla

pre 7 godina

Ako se "sam trovao" sto mu nisu oduzeli otrov kad vec znaju?
On je bio u zatvoru,sa strazarima 24 sata pod kamerama.

Koliko je istina optuznica protiv Milosevica toliko je istinito i ovo bulaznjenje.

Слава

pre 7 godina

Да би се дошло у посету код председника Милошевића пролазило се 13 блиндираних врата и испреврћу ти све живо..Приликом посета је увек био један од чувара који знају српски.Е сада не знам да ли су овакав третман имали и Зденко Томановић и Миша Огњановић ?? Од обичних људи који су га посећивали је било немогуће узети било шта..Чисто да се зна

dalibor

pre 7 godina

Navedeni lek se koristi za lečenje tzv granulomatoznih zapaljenja a najčešće tuberkuloze. Granulomatozna zapaljenja, osim tbc, izazivaju još i izazivači lepre, sifilisa... Nigde, a naročito ne u Holandiji se niko ne može naterati da uzima lekove na silu osim ako nisu psihijatrijski lekovi čijim neuzimanjem pacijent može dovesti do toga da povredi sebe ili nekoga iz okoline. Tako da su sve ovo potpune gluposti.

Dusan

pre 7 godina

Cudno, ali i Seselj je pricao da je SM uzimao nesto da se neutralse dejstvo lekova za pritisak koje su mu davali, samo on nije odao da se radi o leku, vec je govorio o grejpfrutu...ne bi me cudilo da je sve istina. Lici na to kako je vodio drzavu...

zoran

pre 7 godina

Pa to nije tesko dokazati zna kako se to radi.Sve i da je bilo tako sta mislite da nebi sud obelodanio i rekao da se sam ubio ili artmanova hoce da kaze da u sudu nije sve tako belo kako se cini....

medical

pre 7 godina

Ovo nam je profesor farmakologije na univerzitetu u Becu ispricao na predavanju jos 2008. godine. Rifampicin ne boji mokracu u plavo nego u crveno. Time se kontrolise terapija onih koji prisilno moraju da je uzimaju zbog recimo tuberkuloze. Milosevicu za promkenu boje niko nije rekao te je zbog toga mislio da ga stvarno truju.

Olja

pre 7 godina

Ovo su price za malu decu!Florens se povija,kako vetar duva!Da je Milosevic hteo u Rusiju,on bi uzeo lek,koji izaziva klinicku smrt,i lekari bi ga po njegovoj licnoj zelji,naravno,po uzimanja leka,,prebacili u Rusiju.Ovo su samo nagadjanja,tipa ,rekla-kazala i nedokazane insinuacije.Hvala.

Glas Srbije

pre 7 godina

Ova Artmanova postala izgleda i medicinski ekspert veci nego lekari u haskom sudu. Razume se zena u kontra efekte pri uzimanju lekova kao i u citanje misli. Naravno sve to iznosi jednom hrvstskom casopisu. Njena pokvarenost zaista nema granica pogotovu kada osoba koju optuzuje ne moze da se brani jer nije medju zivima.

marija

pre 7 godina

Ubio ga je taj što mu je rekao da će tako biti pušten i dobiti lečenje u Moskvi, a prošvercovao mu taj lek. Ili je hteo da ga ubije.
Predozirao se, to je prvo što mi je palo napamet još tada.
Dakle, ko mu je doneo taj tzv. lek i preporučio dozu???
Godinama se ćuti o tome.

John

pre 7 godina

Zar tu nije bilo ni kamera, ni kontrole ko i sta unosi
(Realista, 25. maj 2016 14:12)

U tome je poenta. NIJE. Branio se sam (bio je sam svoj advokat), jedna ćelija je bila preuređena u njegovu kancelariju koju nisu smeli da pretresaju (upravnik se žalio tribunalu zbog toga ali nije pomoglo jer je to uređena država i kad se kaže da se nešto ne sme onda se ne sme i ne traži se način kako to zaobići nego se to poštuje) a ni one koji su mu tu dolazili nisu kontrolisali onako rigorozno kao one koji su mu u posetu dolazili.
Sloba je bio svašta, ali glup nije bio i sve ovo je odlično znao.

Arhivator

pre 7 godina

(Nev, 25. maj 2016 13:25)

Nije umro ZBOG leka, već je umro od infarkta/srčanog udara. Ako je uzimao lek koji poništava dejstvo leka za pritisak, to je kao da nije ništa uzimao za pritisak. Bolovao je od visokog pritiska, čini mi se da sam negde čitao da je imao i šećer (ne mora da znači da je tačno), plus konstantna izloženost jakom stresu (za svakog je boravak u zatvoru stresan, od najkrivljih do najnevinijih), sve to ukazuje samo na jedno - nije pitanje da li će da ga "trevi srčka", nego kada.
A ne treba zaboraviti ni genetsku predispoziciju - i otac i majka su mu se ubili.

Realista

pre 7 godina

@John

po toj logici (da nisu kontrolisali rigorozno osobe koje su dolazile kod Milosevica u "kancelariju"), znaci da su posetioci mogli da mu donesu i bojni otrov ili eksploiv???

Dusznost suda jeste bila da obezbedi privatnost prostorije u kojoj se on pripremao za sudjenje, ali je takodje duznost istog suda bila i da vrsi kontrolu sta moze da se unese u tu prostoriju, tako da ako je Milosevic i koristio navedene lekove, onda je to krivica Haga, posto su mu oni sami omogucili to

Negativni

pre 7 godina

Zanimljivo, sve ove naše bitange i krvoloci traže lečenje baš u Rusiji?
Zar nisu dobri doktori i na zapadu?
I čudo jedno da su im pare u zapadnim bankama a beže u Rusiju? Baš dobitna kombinacija. Znaju naše lole gde je lova na sigurnom i gde nema sudjenja za zločine.
Izgleda da je samo mama Mira napravila tu kombinaciju. Dobitnu, nego šta.

John

pre 7 godina

(Realista, 25. maj 2016 16:29)

I za bojne otrove i za ekspozive postoje detektori. Za lekove ne postoje.
I govorimo o lekovima - nije da su veličine boksa cigara. Koliko mesta može da zauzima npr. 20 tableta? Mogu se prošvercovati u bilo čemu.

Zapravo, ovde svi manje-više promašuju poentu. A ona je u sledećem:
- nikada se neće moći sa sigurnošću utvrditi šta se zaista dogodilo, a da se u isto vreme isključe sve ostale moguće varijante.
Svi su se obrušili na ovu izjavu samo zato što ju je dala Florens Artman.
Je l' moguće ovo što Artmanka tvrdi? Jeste. Sigurno? Nije.
Je l' moguće da se ubio? Jeste. Sigurno? Nije.
Je l' moguće da je umro samo od sebe? Jeste? Sigurno? Nije.
Je l' moguće da ga ga je neko tamo trovao? Moguće. Ali ni to nije sigurno.

faustino

pre 7 godina

Kad je bio u stanju da uništi Srbiju zauvek, zašto ne bi mogao i ovako nešto da radi? Čovek je bio najgora stvar koja se desila u srpskoj istoriji.

Dusan

pre 7 godina

Cudno, ali i Seselj je pricao da je SM uzimao nesto da se neutralse dejstvo lekova za pritisak koje su mu davali, samo on nije odao da se radi o leku, vec je govorio o grejpfrutu...ne bi me cudilo da je sve istina. Lici na to kako je vodio drzavu...

John

pre 7 godina

Zar tu nije bilo ni kamera, ni kontrole ko i sta unosi
(Realista, 25. maj 2016 14:12)

U tome je poenta. NIJE. Branio se sam (bio je sam svoj advokat), jedna ćelija je bila preuređena u njegovu kancelariju koju nisu smeli da pretresaju (upravnik se žalio tribunalu zbog toga ali nije pomoglo jer je to uređena država i kad se kaže da se nešto ne sme onda se ne sme i ne traži se način kako to zaobići nego se to poštuje) a ni one koji su mu tu dolazili nisu kontrolisali onako rigorozno kao one koji su mu u posetu dolazili.
Sloba je bio svašta, ali glup nije bio i sve ovo je odlično znao.

marija

pre 7 godina

Ubio ga je taj što mu je rekao da će tako biti pušten i dobiti lečenje u Moskvi, a prošvercovao mu taj lek. Ili je hteo da ga ubije.
Predozirao se, to je prvo što mi je palo napamet još tada.
Dakle, ko mu je doneo taj tzv. lek i preporučio dozu???
Godinama se ćuti o tome.

Negativni

pre 7 godina

Zanimljivo, sve ove naše bitange i krvoloci traže lečenje baš u Rusiji?
Zar nisu dobri doktori i na zapadu?
I čudo jedno da su im pare u zapadnim bankama a beže u Rusiju? Baš dobitna kombinacija. Znaju naše lole gde je lova na sigurnom i gde nema sudjenja za zločine.
Izgleda da je samo mama Mira napravila tu kombinaciju. Dobitnu, nego šta.

Nev

pre 7 godina

Najbolesnija izjava ikada. Krajnje laicko objasnjenje ali isto tako sokantna vest da je Milosevic umro zbog upotrebe leka. To nisam znao.
Zar stvarno neko misli da bi Milosevic tek tako znajuci da "lako moze da umre" uradio to a nebi kad vec moze da to prosvercuje uzeo nesto drugacije sto nebi imalo tako "lake" posledice.
Sa druge strane samim tim da je Milosevic umro upotrebom leka koji ponistava efekte njegove bolesti znaci da je mozda on stvarno ubijen na takav nacin. Jer ako potparol suda i sam sud to skrivaju a onda ovako naivno optuze osobu koja nemoze da se brani onda je sasvim ocigledno da se postavlja kompletno pitanje poverenja u bilo kakvu izjavu od doticne osobe.
Ovim ce samo potvrditi sve sumnje u vezi smrti Milosevica u Srbiji. Nezaboravimo da je Haski sud veoma kontrolisano mesto i da nemoze se tek tako uneti nesto. Pre bih sumnjao na mnogo "jace" igrace nego da je Milosevic tek tako nesto uneo da se "izbavi" na takav nacin.
Ova izjava treba da povuce strahovito ozbiljan odgovor Srbije i da bude glavna vest ovde a ne ovako skrivena.

Arhivator

pre 7 godina

(Nev, 25. maj 2016 13:25)

Nije umro ZBOG leka, već je umro od infarkta/srčanog udara. Ako je uzimao lek koji poništava dejstvo leka za pritisak, to je kao da nije ništa uzimao za pritisak. Bolovao je od visokog pritiska, čini mi se da sam negde čitao da je imao i šećer (ne mora da znači da je tačno), plus konstantna izloženost jakom stresu (za svakog je boravak u zatvoru stresan, od najkrivljih do najnevinijih), sve to ukazuje samo na jedno - nije pitanje da li će da ga "trevi srčka", nego kada.
A ne treba zaboraviti ni genetsku predispoziciju - i otac i majka su mu se ubili.

Olja

pre 7 godina

Ovo su price za malu decu!Florens se povija,kako vetar duva!Da je Milosevic hteo u Rusiju,on bi uzeo lek,koji izaziva klinicku smrt,i lekari bi ga po njegovoj licnoj zelji,naravno,po uzimanja leka,,prebacili u Rusiju.Ovo su samo nagadjanja,tipa ,rekla-kazala i nedokazane insinuacije.Hvala.

Vatra

pre 7 godina

Ја јој верујем, па ми смо сами себе и бомбардовали 78 дана, а сад као да не верујем да се Милошевић сам тровао, свашта.

Kapetan Mikula Mali

pre 7 godina

Florens Artman potparol.
Nevazna osoba u celoj prici.
Verovatno ovo radi radi licne koristi.
Knjiga,medijska popularnost itd...

medical

pre 7 godina

Ovo nam je profesor farmakologije na univerzitetu u Becu ispricao na predavanju jos 2008. godine. Rifampicin ne boji mokracu u plavo nego u crveno. Time se kontrolise terapija onih koji prisilno moraju da je uzimaju zbog recimo tuberkuloze. Milosevicu za promkenu boje niko nije rekao te je zbog toga mislio da ga stvarno truju.

mlekadzija

pre 7 godina

Verujem u izjavu F. Artman. Milosevic joj se tajno poverio sta namerava da radi i sta je s uspehom uradio... ovo nije ni za cipiripija i mrmota!

John

pre 7 godina

(Realista, 25. maj 2016 16:29)

I za bojne otrove i za ekspozive postoje detektori. Za lekove ne postoje.
I govorimo o lekovima - nije da su veličine boksa cigara. Koliko mesta može da zauzima npr. 20 tableta? Mogu se prošvercovati u bilo čemu.

Zapravo, ovde svi manje-više promašuju poentu. A ona je u sledećem:
- nikada se neće moći sa sigurnošću utvrditi šta se zaista dogodilo, a da se u isto vreme isključe sve ostale moguće varijante.
Svi su se obrušili na ovu izjavu samo zato što ju je dala Florens Artman.
Je l' moguće ovo što Artmanka tvrdi? Jeste. Sigurno? Nije.
Je l' moguće da se ubio? Jeste. Sigurno? Nije.
Je l' moguće da je umro samo od sebe? Jeste? Sigurno? Nije.
Je l' moguće da ga ga je neko tamo trovao? Moguće. Ali ni to nije sigurno.

Simeon tapuskovic

pre 7 godina

Ne branim Milosevica, jer sve sto sam voleo, cenio i postovao, on i njemu slicni su unistili i ratom pobili ne samo ideje vec obicne, tzv. male, dobre Ljude! Ali ovo sto ova zena prica je toliko glupo da samo pokazuje ko su i kakvi su "strucnjaci" i "profesionalci", koji se salju na rad u Hag!

mafijaska posla

pre 7 godina

Ako se "sam trovao" sto mu nisu oduzeli otrov kad vec znaju?
On je bio u zatvoru,sa strazarima 24 sata pod kamerama.

Koliko je istina optuznica protiv Milosevica toliko je istinito i ovo bulaznjenje.

dalibor

pre 7 godina

Navedeni lek se koristi za lečenje tzv granulomatoznih zapaljenja a najčešće tuberkuloze. Granulomatozna zapaljenja, osim tbc, izazivaju još i izazivači lepre, sifilisa... Nigde, a naročito ne u Holandiji se niko ne može naterati da uzima lekove na silu osim ako nisu psihijatrijski lekovi čijim neuzimanjem pacijent može dovesti do toga da povredi sebe ili nekoga iz okoline. Tako da su sve ovo potpune gluposti.

Aleksandar

pre 7 godina

Imam ja jedno pitanje. Nebitno što je Milošević, kako je mogao da dobije lekove koji nisu prepisani njemu? Znači mogao je uneti ko zna kakvu gudru. To dokazuje koliko je taj sud smešan.

Glas Srbije

pre 7 godina

Ova Artmanova postala izgleda i medicinski ekspert veci nego lekari u haskom sudu. Razume se zena u kontra efekte pri uzimanju lekova kao i u citanje misli. Naravno sve to iznosi jednom hrvstskom casopisu. Njena pokvarenost zaista nema granica pogotovu kada osoba koju optuzuje ne moze da se brani jer nije medju zivima.

Realista

pre 7 godina

Da li Florens Artman tu svoju tvrdnju moze da potkrepi jos nekim dokazom osim "da mu je neko prosvercovao lekove"?

Ako mu je neko i prosvercovao lekove, kakav je to sud i zatvor koji nisu imali pojma o tome? Jel on bio zatvoren u pritvoru policijske stanice ili u visokoobezbedjenom medjunarodnom sudu? Zar tu nije bilo ni kamera, ni kontrole ko i sta unosi? A posto je vec bio srcani bolesnik, nije li imao redovne medicinske kontrole? Zar ni jednom doktoru nije palo na pamet da trazi uzorak urina na analizu?

Ova izjava je na nivou skorasnje vesti da je CIA "slucajno" unistila dokumenta koja ih inkrinimisu

Слава

pre 7 godina

Да би се дошло у посету код председника Милошевића пролазило се 13 блиндираних врата и испреврћу ти све живо..Приликом посета је увек био један од чувара који знају српски.Е сада не знам да ли су овакав третман имали и Зденко Томановић и Миша Огњановић ?? Од обичних људи који су га посећивали је било немогуће узети било шта..Чисто да се зна

zoran

pre 7 godina

Pa to nije tesko dokazati zna kako se to radi.Sve i da je bilo tako sta mislite da nebi sud obelodanio i rekao da se sam ubio ili artmanova hoce da kaze da u sudu nije sve tako belo kako se cini....

Stanko

pre 7 godina

Поставља се само једно веродостојно питање: зашто о томе нису причали током суђења?
Са друге стране, ако се бранио сам и није дозвољаван претрес, како знају тек сада?
Нема ту никакве логике.

Realista

pre 7 godina

@John

po toj logici (da nisu kontrolisali rigorozno osobe koje su dolazile kod Milosevica u "kancelariju"), znaci da su posetioci mogli da mu donesu i bojni otrov ili eksploiv???

Dusznost suda jeste bila da obezbedi privatnost prostorije u kojoj se on pripremao za sudjenje, ali je takodje duznost istog suda bila i da vrsi kontrolu sta moze da se unese u tu prostoriju, tako da ako je Milosevic i koristio navedene lekove, onda je to krivica Haga, posto su mu oni sami omogucili to