Sreda, 11.05.2016.

23:00

"Danas": Gašić kandidat za direktora Kontrole letenja

Nekadašnji ministar odbrane Bratislav Gašić glavni je kandidat za mesto direktora Kontrole letenja Srbije i Crne Gore, nezvanično saznaje list "Danas".

Izvor: FoNet

"Danas": Gašiæ kandidat za direktora Kontrole letenja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

100 Komentari

Sortiraj po:

srbEUin

pre 7 godina

Srbija ima oko 7% visoko obrazovanog stanovnistva.
(Silver Surfer, 12. maj 2016 10:27)

Niko od nas koji spadaju u tih 7% nije ništa kriv. Kriva je DEMOKRATIJA.
Po samoj definiciji demokratija predstavlja vladavinu većine nad manjinom. Znači u našem slučaju vladavina neobrazovanih nad visokoobrazovanima. Sasvim je logično da vlast treba da udovoljava većini, znači onom 93% delu populacije, jer od njihovih glasova zavisi. Vrlo je jednostavno u izbornoj kampanji (izvrtanje realnosti, lažno prikazivanje činjenica, bajke i obećanja o svetloj budućnosti), pridobiti glasove tog većinskog dela populacije, ako to želiš, i nemaš morala i odgovornosti za svoje delovanje. Naši političari su to naučili, i sada se isključivo bore za vlast, a ne za ideale. Zato i ne postoje politički principi, već su svakojake koalicije moguće, bitno je samo da se zauzme vlast. Što je zemlja siromašnija, zaostalija a populacija neobrazovanija vlast će biti gora. Istorija nas je naučila da je svaki put sve gore, i da je svaka vlast gora od prethodne, a bolja od sledeće. Tako je i sada.

Koje je rešenje?
Sedi i čekaj da se Srbija opismeni (stvarno, a ne Megatrendovski) i da se poboljša obrazovna struktura i poraste građanska i društvena svest birača.

Ili da odeš u neku drugu već razvijenu zemlju.

Sarastro

pre 7 godina

Da bi radio kao profesionalni vojnik u cinu razvodnika moras da prodjes obuku i polozis sertifikaciju. Kako onda ministar odbrane moze biti keramicar bez ikakve vojne skole? Kako isti posle tragedije kojoj je doprineo takodje nestrucan moze postati direktor kontrole leta? Da li ste vi normalni ljudi? Pa sudarace nam se avioni u vazduhu... Ovo je izazivanje opste opasnosti.
(Pedja, 12. maj 2016 10:19)

Ne. Neće se ništa posebno desiti, iz prostog razloga što Gašić nije postavljen na to mesto da bi zaista nečim upravljao i direktorovao, nego samo zato da figurira na mestu direktora, da prima (ogromnu) platu i da mu jedini stvarni posao bude to da ponekad dođe u kancelariju da proveri da li sekretarica redovno zaliva fikus.

A posao će u njegovo ime stvarno voditi neko drugi, dovoljno stručan i sposoban. Ne bi me iznenadilo čak ni da to bude sadašnji direktor, ali sa titulom "savetnika" i naravno, istom platom kao ranije.

Siguran sam da Vučić dobro zna da Gašić poznaje problematiku kontrole letenja koliko i kvantnu mehaniku, ali je Vučić iz nekog razloga dužan Gašiću, i biće da je jako mnogo, pa je zato Gašić uprkos svemu što je dosad polupao i upropastio, zaštićen više nego svi beli medvedi zajedno.

Šta reći, osim - Srbija, jbg...

Kobster

pre 7 godina

Moja zena je na drugoj godini doktorskih studija Saobraćajnog Fakulteta smer avio saobracaj. Osnovne i master studije zavrsila takodje na Saobracajnom. Izdala je nekoliko stručnih radova. Prosek je preko 9. Ima 28 godina i ne moze da nadje posao u struci. I da, konkurs za kontrolu leta nikada nijedan nije videla, smatsa pusti san. Zvali je jednom iz Air Srbije za posao od 40k ali nije prosla dalje jer je prekvalifikovana. I sada treba nesto da kazem na ovu vest...Srbijo, probudi se!

letac

pre 7 godina

Po meni, cak i sama insinuacija da ovaj covek moze da bude uzet u obzir za glavnog coveka kontrole letenja dovoljan je razlog da to pitanje dobije masovnu reakciju, a svakako nadje i svoje adekvatno mesto u stranoj stampi. Ako Srbe ne uznemirava ni sama pomisao da bi svoje zivote i zivote svojih najblizih morali da stavljaju u ruke coveka cija je nekompetentnost i nesposobnost VEC dovela do gubitka istih, ili ako u Srbiji zaista nema nikakvog nacina da se ta zabrinutost javno iskaze i utice na alave politicare, Britanci, Nemci i gradjani svih normalnih drzava sigurno nece ostati ravnodusni jer ce ovim i njihove glave biti u torbi. A iskreno se nadam i da ce Crnogorci imati pameti i nacina da momentalno srezu ovu frankestajnsku mogucnost dok jos nije dosla do konkretizacije.

Boki

pre 7 godina

Pa u ovoj državi jeste sve moguće, da ministar telekomunikacija bude psiholog, da isti taj psiholog bude i ministar vojni, da keramičar bude minsitar vojni, da novinar bude ministar policije, da...
Sve je to normalno. Interesuje me samo koja je kvalifikacija tražen u sistematizaciji za to radno mesto.
Što ne bi mogao Bata i to da bude, znao on to pa leteo je avionima puno puta...

BERTA

pre 7 godina

Ne znam kako ne razumete da je izborna kampanja prosla i da je srpska napredna stranka dobila najvece poverenje naroda. Znaci oni odlucuju ko ce na koju funkciju, pomirite se sa tim. zašto da to ne bude Gasic?

Silver Surfer

pre 7 godina

U ovoj drzavi je normalno da keramicar bude ministar vojni a sada da pretrnduje na mesto direktora Kontrole leta, da su kelneri predsednici opstina, kao i bivsi vozaci visokih, tada samo stranackih funkcionera, da vlasnici pecenjara bivaju direktori javnih preduzeca i takvom nabrajanju nikad kraja. S druge strane, ljudi sa zavrsenim saobracajnim ili masinskim fakultetom su keramicari, lekari taksiraju, konobarisu svrseni ekonomisti, neki sa fakultetskim diplomama i fizikalisu. I na to dodate da, sa sve kupljenim diplomama, Srbija ima oko 7% visoko obrazovanog stanovnistva. I za njih nema posla. Posle se pitamo sto nam je ovako kako nam je, sto su oni koji nesto umeju i znaju, sa diplomom ili bez nje, vec pobegli iz Srbije ili su na dobrom putu da to urade i sto glasaju za Vucica. On im je obezbedio pozicije koje su mogli samo da sanjaju i koje ce braniti svim sredstvima.
Inace, naivno sam verovao da je za rukovodece mesto u Kontroli leta stvarno potrebna neka strucnost.

betmen

pre 7 godina

Da je ovo njuz.net bila bi sjajno. Ko pre na celo kontrole leta nego covek koji je (barem delom) odgovoran za pad helikoptera.

Pogubno je sto nije njuz.net i sto zivimo u Srbiji koju kao da su Pajtonovci pravili.

Pedja

pre 7 godina

Da bi radio kao profesionalni vojnik u cinu razvodnika moras da prodjes obuku i polozis sertifikaciju. Kako onda ministar odbrane moze biti keramicar bez ikakve vojne skole? Kako isti posle tragedije kojoj je doprineo takodje nestrucan moze postati direktor kontrole leta? Da li ste vi normalni ljudi? Pa sudarace nam se avioni u vazduhu... Ovo je izazivanje opste opasnosti.

navijač semenkar

pre 7 godina

Slazem se da ne treba preko partijske knjizice da se zaposli. I vidim da ovde ima dosta pobornika toga. Ali tako se radi u poslednjih 20 ( citaj DVADESET) godina. I kod crvenih, zutih, plavih... Sta se cudite?

Goblin

pre 7 godina

Dele direktorska mesta kao da im je to dedovina. Dosta je bilo!

'Ocemo najbolje ljude! 'Ocemo javni konkurs za svako radno mesto. 'Ocemo da vidimo biografije svakog kandidata, koje obrazovanje, radno iskustvo i rezultate ima! 'Ocemo da da jasno objasne zbog cega je bas on izabran za to radno mesto! 'Ocemo da nam objasne zbog cega je bas Bajatovic najbolji covek za one 5 funkcije! 'Ocemo da nam objasne zbog ceka je Krkobabic najbolji za postu! 'Ocemo da nam objasne zbog cega je Vucicev kum najbolji covek za Elektromreze Srbije!

Dosta je bilo!

knele

pre 7 godina

Na osnovu kojih kvalifikacija?
Da li se grabe svi neunisteni resursi ove zemlje preko partije?
Tu smo gde smo jer je selekcija na odgovornim mestima partijska knjizica a ne znanja i iskustva.
Sramota, sta je on radio u zivotu dajte biografiju i ko ga je predlozio. U zapadnim firmama leti sa posla i onaj koji je prihvatio pogresnog coveka na odgovorno mesto.
Ako je vest tacna i pocnu zaposljavati preko veze i clanskih karti u kontroli leta, kao sto vec rade na fakultetima, uskoro ce nas sve aviokompanije zaobilaziti u sirokom luku a sirokotrupni ce sletati na banjicu a medicinski helikopteri na Nikola Teslu aedrom :(

Zlopamtilo

pre 7 godina

I tako je Bata osvojio nagradnu poziciju .....Ili ne , on je u stvari smenjen zbog nečega što je uradio a nije trebao da uradi, ...možda...
Ne znam da li da se smejem ili plačem . Sa jedne strane neke budale će nam još jednonom po ko zna koji put ukrasti par godina naših života , sa druge strane se jednostavno vidi da rade u korist svoje štete u smislu da je premijer odlučio da ima ključnu uloguu svemu a figure koje ga formalno okružuju i zovu se "vlada " moraju da ispunjavaju ključni uslov da budu lojalni NJEMU ,a on će da pegla budalaštine i gafove koje ovi povremeno , neminovno naprave jer im je stručnost pri odabiru bila u najboljem slučaju sekundarna .Tako da , sve u svemu ti koji mu govore dda je najlepši i najpametniji , uvek u pravu na kraju će da se pretvore u kamen oko vrata što je njegov problem a naš je da mu se to što pre desi da ne bi zlatne godine opet bile ukradene godine.

Goran

pre 7 godina

Verivatno najbolje placeno radno mesto u celoj Srbiji kada je rec o preduzecima u drzavnom vlasnistvu. Raspitajte se kolike su plate tamo, zavrtece vam se u glavi.

Poucno

pre 7 godina

Covek je nekvalifikovan-kako je moguce da ovakv kakav je postane direktor bilo kog javnog preduzeca.
Dok politicari vode privredu ove jadne Srbije,boljitka nema-vidimo to od 2000 na ovamo

Stevan

pre 7 godina

E moji zemljaci, nije Gasic kriv, krivi ste vi koji ste ih u onolikom broju izglasali na izborima. Neka vam bude, nastavite tako i, posto ste sve zaboravili, ne zaboravite da ovaj voli kad neko lako klekne. Gasic, koji je zbog te izjave smenjen biva postavljen na jos odgovrnije mesto, narode zar ne mislis da te neko vuce za nos? Ne? Onda nista.

Laki (je malo nervozan)

pre 7 godina

Bože imali Te u ovom delu Sveta, koji se zove srbija?
Pa ovo da ima i promil mogućnosti da se desi, bilo bi ...
Tolko toga bi napisao ali moram da se suzdržim, jer poslednjih par komentara B92 mi u opšte ni ne objavljuje!
Oprostite mi, ali vratio mi se onaj osećaj iz 90-ih, kad misliš da si deo onog dela Srbije (čitajte kako vam odgivara: inteligencije, kulture, ...) a u stvari si u debeloj manjini!

Slatka mala izvrnuta Srbijo
dno ti na vrhu stoji

Pluton jeste planeta!

pre 7 godina

Zašto i kompromitovani stranački kadar mora da dobije extra-uhlebljenje?!
Ako zaista bude tako Vučić je počeo kampanju za prevremene izbore sledeće godine, ali kampanju protiv sebe!

mirSvima

pre 7 godina

Ima čovek multidisciplinarna znanja i odiše opštom inteligencijom i kulturom. Biće on dobar u tom poslu. Ha, ha, ha. Srećno nam bilo letenje.

Dijagnosticar

pre 7 godina

Molim vas,ako je i crni humor,previse je...Ako se ovo,ipak,ispostavi da je tacno onda mozemo slobodno ocekivati i mnogo gore stvari.Mada,mozda i gresim,mozda je ovo samo dno dna koje smo dotakli...

Zorica

pre 7 godina

Posle neka neko kaže da sudbina nema smisao za ironiju...
I ja se nadam da sam procitao njuz net, ali izgleda da su nasi životi jedan veliki njuz net...

John

pre 7 godina

Seća se neko serije "Volim i ja nerandže, no trpim"?
"Pero u kontrolu leta!? S onu pamet!? Pa mi ako dva aviona imamo on će ih sudariti! Odavde što avetniji odeš to te vrate s višijem činom"

skandalozno

pre 7 godina

da li dotični Gasic ima potrebne kvalifikacije , znanje i dugogodisnje iskustvo iz oblasti kontrole leta ili ga za to mesto kvalifikuje članska karta SNSa i ljubav koju prema njemu gaji bahati premijer , jer ovo , ako je istina nije ništa drugo nego bahatost

Samo hrabro u reforme

pre 7 godina

Pa uvek bivsi ministri prodju bolje posle ministarovanja. Setim se ministarke finasija koja sada radi za jos vecu platu u NBS kao zamenica Jorgovanki. Tako isto ce i on da prima jos vecu platu kada bude postavljen na to mesto nego dok je bio ministar odbrane.

zucchero

pre 7 godina

Ovo je ili vest sa Njuz Net-a, ili je danas 1. April ili je ova drzava nenormalna a politicari misle da mogu vecno da nas prave idiotima...a mozda i trebaju da nas prave idiotima kad nas koliko vidim uopste nije briga sta nam rade.

Usko specijalizovan kadar

pre 7 godina

Mislite za direktora Odeljenja za kontrolu letenja helikoptera u Kontroli letenja (SMATSA)?

A možda je bolje da ga postavi za direktora Telekoma (Telepronta)?
Ili za predsednika Narodne skupštine?
Ili direktora RTS?

BERTA

pre 7 godina

Ne znam kako ne razumete da je izborna kampanja prosla i da je srpska napredna stranka dobila najvece poverenje naroda. Znaci oni odlucuju ko ce na koju funkciju, pomirite se sa tim. zašto da to ne bude Gasic?

Stevan

pre 7 godina

E moji zemljaci, nije Gasic kriv, krivi ste vi koji ste ih u onolikom broju izglasali na izborima. Neka vam bude, nastavite tako i, posto ste sve zaboravili, ne zaboravite da ovaj voli kad neko lako klekne. Gasic, koji je zbog te izjave smenjen biva postavljen na jos odgovrnije mesto, narode zar ne mislis da te neko vuce za nos? Ne? Onda nista.

John

pre 7 godina

Seća se neko serije "Volim i ja nerandže, no trpim"?
"Pero u kontrolu leta!? S onu pamet!? Pa mi ako dva aviona imamo on će ih sudariti! Odavde što avetniji odeš to te vrate s višijem činom"

skandalozno

pre 7 godina

da li dotični Gasic ima potrebne kvalifikacije , znanje i dugogodisnje iskustvo iz oblasti kontrole leta ili ga za to mesto kvalifikuje članska karta SNSa i ljubav koju prema njemu gaji bahati premijer , jer ovo , ako je istina nije ništa drugo nego bahatost

Goran

pre 7 godina

Verivatno najbolje placeno radno mesto u celoj Srbiji kada je rec o preduzecima u drzavnom vlasnistvu. Raspitajte se kolike su plate tamo, zavrtece vam se u glavi.

Laki (je malo nervozan)

pre 7 godina

Bože imali Te u ovom delu Sveta, koji se zove srbija?
Pa ovo da ima i promil mogućnosti da se desi, bilo bi ...
Tolko toga bi napisao ali moram da se suzdržim, jer poslednjih par komentara B92 mi u opšte ni ne objavljuje!
Oprostite mi, ali vratio mi se onaj osećaj iz 90-ih, kad misliš da si deo onog dela Srbije (čitajte kako vam odgivara: inteligencije, kulture, ...) a u stvari si u debeloj manjini!

Slatka mala izvrnuta Srbijo
dno ti na vrhu stoji

Zorica

pre 7 godina

Posle neka neko kaže da sudbina nema smisao za ironiju...
I ja se nadam da sam procitao njuz net, ali izgleda da su nasi životi jedan veliki njuz net...

zucchero

pre 7 godina

Ovo je ili vest sa Njuz Net-a, ili je danas 1. April ili je ova drzava nenormalna a politicari misle da mogu vecno da nas prave idiotima...a mozda i trebaju da nas prave idiotima kad nas koliko vidim uopste nije briga sta nam rade.

mirSvima

pre 7 godina

Ima čovek multidisciplinarna znanja i odiše opštom inteligencijom i kulturom. Biće on dobar u tom poslu. Ha, ha, ha. Srećno nam bilo letenje.

Dijagnosticar

pre 7 godina

Molim vas,ako je i crni humor,previse je...Ako se ovo,ipak,ispostavi da je tacno onda mozemo slobodno ocekivati i mnogo gore stvari.Mada,mozda i gresim,mozda je ovo samo dno dna koje smo dotakli...

Zlopamtilo

pre 7 godina

I tako je Bata osvojio nagradnu poziciju .....Ili ne , on je u stvari smenjen zbog nečega što je uradio a nije trebao da uradi, ...možda...
Ne znam da li da se smejem ili plačem . Sa jedne strane neke budale će nam još jednonom po ko zna koji put ukrasti par godina naših života , sa druge strane se jednostavno vidi da rade u korist svoje štete u smislu da je premijer odlučio da ima ključnu uloguu svemu a figure koje ga formalno okružuju i zovu se "vlada " moraju da ispunjavaju ključni uslov da budu lojalni NJEMU ,a on će da pegla budalaštine i gafove koje ovi povremeno , neminovno naprave jer im je stručnost pri odabiru bila u najboljem slučaju sekundarna .Tako da , sve u svemu ti koji mu govore dda je najlepši i najpametniji , uvek u pravu na kraju će da se pretvore u kamen oko vrata što je njegov problem a naš je da mu se to što pre desi da ne bi zlatne godine opet bile ukradene godine.

Goblin

pre 7 godina

Dele direktorska mesta kao da im je to dedovina. Dosta je bilo!

'Ocemo najbolje ljude! 'Ocemo javni konkurs za svako radno mesto. 'Ocemo da vidimo biografije svakog kandidata, koje obrazovanje, radno iskustvo i rezultate ima! 'Ocemo da da jasno objasne zbog cega je bas on izabran za to radno mesto! 'Ocemo da nam objasne zbog cega je bas Bajatovic najbolji covek za one 5 funkcije! 'Ocemo da nam objasne zbog ceka je Krkobabic najbolji za postu! 'Ocemo da nam objasne zbog cega je Vucicev kum najbolji covek za Elektromreze Srbije!

Dosta je bilo!

Poucno

pre 7 godina

Covek je nekvalifikovan-kako je moguce da ovakv kakav je postane direktor bilo kog javnog preduzeca.
Dok politicari vode privredu ove jadne Srbije,boljitka nema-vidimo to od 2000 na ovamo

Usko specijalizovan kadar

pre 7 godina

Mislite za direktora Odeljenja za kontrolu letenja helikoptera u Kontroli letenja (SMATSA)?

A možda je bolje da ga postavi za direktora Telekoma (Telepronta)?
Ili za predsednika Narodne skupštine?
Ili direktora RTS?

Pluton jeste planeta!

pre 7 godina

Zašto i kompromitovani stranački kadar mora da dobije extra-uhlebljenje?!
Ako zaista bude tako Vučić je počeo kampanju za prevremene izbore sledeće godine, ali kampanju protiv sebe!

Samo hrabro u reforme

pre 7 godina

Pa uvek bivsi ministri prodju bolje posle ministarovanja. Setim se ministarke finasija koja sada radi za jos vecu platu u NBS kao zamenica Jorgovanki. Tako isto ce i on da prima jos vecu platu kada bude postavljen na to mesto nego dok je bio ministar odbrane.

knele

pre 7 godina

Na osnovu kojih kvalifikacija?
Da li se grabe svi neunisteni resursi ove zemlje preko partije?
Tu smo gde smo jer je selekcija na odgovornim mestima partijska knjizica a ne znanja i iskustva.
Sramota, sta je on radio u zivotu dajte biografiju i ko ga je predlozio. U zapadnim firmama leti sa posla i onaj koji je prihvatio pogresnog coveka na odgovorno mesto.
Ako je vest tacna i pocnu zaposljavati preko veze i clanskih karti u kontroli leta, kao sto vec rade na fakultetima, uskoro ce nas sve aviokompanije zaobilaziti u sirokom luku a sirokotrupni ce sletati na banjicu a medicinski helikopteri na Nikola Teslu aedrom :(

Silver Surfer

pre 7 godina

U ovoj drzavi je normalno da keramicar bude ministar vojni a sada da pretrnduje na mesto direktora Kontrole leta, da su kelneri predsednici opstina, kao i bivsi vozaci visokih, tada samo stranackih funkcionera, da vlasnici pecenjara bivaju direktori javnih preduzeca i takvom nabrajanju nikad kraja. S druge strane, ljudi sa zavrsenim saobracajnim ili masinskim fakultetom su keramicari, lekari taksiraju, konobarisu svrseni ekonomisti, neki sa fakultetskim diplomama i fizikalisu. I na to dodate da, sa sve kupljenim diplomama, Srbija ima oko 7% visoko obrazovanog stanovnistva. I za njih nema posla. Posle se pitamo sto nam je ovako kako nam je, sto su oni koji nesto umeju i znaju, sa diplomom ili bez nje, vec pobegli iz Srbije ili su na dobrom putu da to urade i sto glasaju za Vucica. On im je obezbedio pozicije koje su mogli samo da sanjaju i koje ce braniti svim sredstvima.
Inace, naivno sam verovao da je za rukovodece mesto u Kontroli leta stvarno potrebna neka strucnost.

betmen

pre 7 godina

Da je ovo njuz.net bila bi sjajno. Ko pre na celo kontrole leta nego covek koji je (barem delom) odgovoran za pad helikoptera.

Pogubno je sto nije njuz.net i sto zivimo u Srbiji koju kao da su Pajtonovci pravili.

Pedja

pre 7 godina

Da bi radio kao profesionalni vojnik u cinu razvodnika moras da prodjes obuku i polozis sertifikaciju. Kako onda ministar odbrane moze biti keramicar bez ikakve vojne skole? Kako isti posle tragedije kojoj je doprineo takodje nestrucan moze postati direktor kontrole leta? Da li ste vi normalni ljudi? Pa sudarace nam se avioni u vazduhu... Ovo je izazivanje opste opasnosti.

Kobster

pre 7 godina

Moja zena je na drugoj godini doktorskih studija Saobraćajnog Fakulteta smer avio saobracaj. Osnovne i master studije zavrsila takodje na Saobracajnom. Izdala je nekoliko stručnih radova. Prosek je preko 9. Ima 28 godina i ne moze da nadje posao u struci. I da, konkurs za kontrolu leta nikada nijedan nije videla, smatsa pusti san. Zvali je jednom iz Air Srbije za posao od 40k ali nije prosla dalje jer je prekvalifikovana. I sada treba nesto da kazem na ovu vest...Srbijo, probudi se!

Sarastro

pre 7 godina

Da bi radio kao profesionalni vojnik u cinu razvodnika moras da prodjes obuku i polozis sertifikaciju. Kako onda ministar odbrane moze biti keramicar bez ikakve vojne skole? Kako isti posle tragedije kojoj je doprineo takodje nestrucan moze postati direktor kontrole leta? Da li ste vi normalni ljudi? Pa sudarace nam se avioni u vazduhu... Ovo je izazivanje opste opasnosti.
(Pedja, 12. maj 2016 10:19)

Ne. Neće se ništa posebno desiti, iz prostog razloga što Gašić nije postavljen na to mesto da bi zaista nečim upravljao i direktorovao, nego samo zato da figurira na mestu direktora, da prima (ogromnu) platu i da mu jedini stvarni posao bude to da ponekad dođe u kancelariju da proveri da li sekretarica redovno zaliva fikus.

A posao će u njegovo ime stvarno voditi neko drugi, dovoljno stručan i sposoban. Ne bi me iznenadilo čak ni da to bude sadašnji direktor, ali sa titulom "savetnika" i naravno, istom platom kao ranije.

Siguran sam da Vučić dobro zna da Gašić poznaje problematiku kontrole letenja koliko i kvantnu mehaniku, ali je Vučić iz nekog razloga dužan Gašiću, i biće da je jako mnogo, pa je zato Gašić uprkos svemu što je dosad polupao i upropastio, zaštićen više nego svi beli medvedi zajedno.

Šta reći, osim - Srbija, jbg...

navijač semenkar

pre 7 godina

Slazem se da ne treba preko partijske knjizice da se zaposli. I vidim da ovde ima dosta pobornika toga. Ali tako se radi u poslednjih 20 ( citaj DVADESET) godina. I kod crvenih, zutih, plavih... Sta se cudite?

Boki

pre 7 godina

Pa u ovoj državi jeste sve moguće, da ministar telekomunikacija bude psiholog, da isti taj psiholog bude i ministar vojni, da keramičar bude minsitar vojni, da novinar bude ministar policije, da...
Sve je to normalno. Interesuje me samo koja je kvalifikacija tražen u sistematizaciji za to radno mesto.
Što ne bi mogao Bata i to da bude, znao on to pa leteo je avionima puno puta...

letac

pre 7 godina

Po meni, cak i sama insinuacija da ovaj covek moze da bude uzet u obzir za glavnog coveka kontrole letenja dovoljan je razlog da to pitanje dobije masovnu reakciju, a svakako nadje i svoje adekvatno mesto u stranoj stampi. Ako Srbe ne uznemirava ni sama pomisao da bi svoje zivote i zivote svojih najblizih morali da stavljaju u ruke coveka cija je nekompetentnost i nesposobnost VEC dovela do gubitka istih, ili ako u Srbiji zaista nema nikakvog nacina da se ta zabrinutost javno iskaze i utice na alave politicare, Britanci, Nemci i gradjani svih normalnih drzava sigurno nece ostati ravnodusni jer ce ovim i njihove glave biti u torbi. A iskreno se nadam i da ce Crnogorci imati pameti i nacina da momentalno srezu ovu frankestajnsku mogucnost dok jos nije dosla do konkretizacije.

srbEUin

pre 7 godina

Srbija ima oko 7% visoko obrazovanog stanovnistva.
(Silver Surfer, 12. maj 2016 10:27)

Niko od nas koji spadaju u tih 7% nije ništa kriv. Kriva je DEMOKRATIJA.
Po samoj definiciji demokratija predstavlja vladavinu većine nad manjinom. Znači u našem slučaju vladavina neobrazovanih nad visokoobrazovanima. Sasvim je logično da vlast treba da udovoljava većini, znači onom 93% delu populacije, jer od njihovih glasova zavisi. Vrlo je jednostavno u izbornoj kampanji (izvrtanje realnosti, lažno prikazivanje činjenica, bajke i obećanja o svetloj budućnosti), pridobiti glasove tog većinskog dela populacije, ako to želiš, i nemaš morala i odgovornosti za svoje delovanje. Naši političari su to naučili, i sada se isključivo bore za vlast, a ne za ideale. Zato i ne postoje politički principi, već su svakojake koalicije moguće, bitno je samo da se zauzme vlast. Što je zemlja siromašnija, zaostalija a populacija neobrazovanija vlast će biti gora. Istorija nas je naučila da je svaki put sve gore, i da je svaka vlast gora od prethodne, a bolja od sledeće. Tako je i sada.

Koje je rešenje?
Sedi i čekaj da se Srbija opismeni (stvarno, a ne Megatrendovski) i da se poboljša obrazovna struktura i poraste građanska i društvena svest birača.

Ili da odeš u neku drugu već razvijenu zemlju.

Goblin

pre 7 godina

Dele direktorska mesta kao da im je to dedovina. Dosta je bilo!

'Ocemo najbolje ljude! 'Ocemo javni konkurs za svako radno mesto. 'Ocemo da vidimo biografije svakog kandidata, koje obrazovanje, radno iskustvo i rezultate ima! 'Ocemo da da jasno objasne zbog cega je bas on izabran za to radno mesto! 'Ocemo da nam objasne zbog cega je bas Bajatovic najbolji covek za one 5 funkcije! 'Ocemo da nam objasne zbog ceka je Krkobabic najbolji za postu! 'Ocemo da nam objasne zbog cega je Vucicev kum najbolji covek za Elektromreze Srbije!

Dosta je bilo!

betmen

pre 7 godina

Da je ovo njuz.net bila bi sjajno. Ko pre na celo kontrole leta nego covek koji je (barem delom) odgovoran za pad helikoptera.

Pogubno je sto nije njuz.net i sto zivimo u Srbiji koju kao da su Pajtonovci pravili.

navijač semenkar

pre 7 godina

Slazem se da ne treba preko partijske knjizice da se zaposli. I vidim da ovde ima dosta pobornika toga. Ali tako se radi u poslednjih 20 ( citaj DVADESET) godina. I kod crvenih, zutih, plavih... Sta se cudite?

Sarastro

pre 7 godina

Da bi radio kao profesionalni vojnik u cinu razvodnika moras da prodjes obuku i polozis sertifikaciju. Kako onda ministar odbrane moze biti keramicar bez ikakve vojne skole? Kako isti posle tragedije kojoj je doprineo takodje nestrucan moze postati direktor kontrole leta? Da li ste vi normalni ljudi? Pa sudarace nam se avioni u vazduhu... Ovo je izazivanje opste opasnosti.
(Pedja, 12. maj 2016 10:19)

Ne. Neće se ništa posebno desiti, iz prostog razloga što Gašić nije postavljen na to mesto da bi zaista nečim upravljao i direktorovao, nego samo zato da figurira na mestu direktora, da prima (ogromnu) platu i da mu jedini stvarni posao bude to da ponekad dođe u kancelariju da proveri da li sekretarica redovno zaliva fikus.

A posao će u njegovo ime stvarno voditi neko drugi, dovoljno stručan i sposoban. Ne bi me iznenadilo čak ni da to bude sadašnji direktor, ali sa titulom "savetnika" i naravno, istom platom kao ranije.

Siguran sam da Vučić dobro zna da Gašić poznaje problematiku kontrole letenja koliko i kvantnu mehaniku, ali je Vučić iz nekog razloga dužan Gašiću, i biće da je jako mnogo, pa je zato Gašić uprkos svemu što je dosad polupao i upropastio, zaštićen više nego svi beli medvedi zajedno.

Šta reći, osim - Srbija, jbg...

Stevan

pre 7 godina

E moji zemljaci, nije Gasic kriv, krivi ste vi koji ste ih u onolikom broju izglasali na izborima. Neka vam bude, nastavite tako i, posto ste sve zaboravili, ne zaboravite da ovaj voli kad neko lako klekne. Gasic, koji je zbog te izjave smenjen biva postavljen na jos odgovrnije mesto, narode zar ne mislis da te neko vuce za nos? Ne? Onda nista.

John

pre 7 godina

Seća se neko serije "Volim i ja nerandže, no trpim"?
"Pero u kontrolu leta!? S onu pamet!? Pa mi ako dva aviona imamo on će ih sudariti! Odavde što avetniji odeš to te vrate s višijem činom"

Goran

pre 7 godina

Verivatno najbolje placeno radno mesto u celoj Srbiji kada je rec o preduzecima u drzavnom vlasnistvu. Raspitajte se kolike su plate tamo, zavrtece vam se u glavi.

knele

pre 7 godina

Na osnovu kojih kvalifikacija?
Da li se grabe svi neunisteni resursi ove zemlje preko partije?
Tu smo gde smo jer je selekcija na odgovornim mestima partijska knjizica a ne znanja i iskustva.
Sramota, sta je on radio u zivotu dajte biografiju i ko ga je predlozio. U zapadnim firmama leti sa posla i onaj koji je prihvatio pogresnog coveka na odgovorno mesto.
Ako je vest tacna i pocnu zaposljavati preko veze i clanskih karti u kontroli leta, kao sto vec rade na fakultetima, uskoro ce nas sve aviokompanije zaobilaziti u sirokom luku a sirokotrupni ce sletati na banjicu a medicinski helikopteri na Nikola Teslu aedrom :(

Laki (je malo nervozan)

pre 7 godina

Bože imali Te u ovom delu Sveta, koji se zove srbija?
Pa ovo da ima i promil mogućnosti da se desi, bilo bi ...
Tolko toga bi napisao ali moram da se suzdržim, jer poslednjih par komentara B92 mi u opšte ni ne objavljuje!
Oprostite mi, ali vratio mi se onaj osećaj iz 90-ih, kad misliš da si deo onog dela Srbije (čitajte kako vam odgivara: inteligencije, kulture, ...) a u stvari si u debeloj manjini!

Slatka mala izvrnuta Srbijo
dno ti na vrhu stoji

Dijagnosticar

pre 7 godina

Molim vas,ako je i crni humor,previse je...Ako se ovo,ipak,ispostavi da je tacno onda mozemo slobodno ocekivati i mnogo gore stvari.Mada,mozda i gresim,mozda je ovo samo dno dna koje smo dotakli...

Pedja

pre 7 godina

Da bi radio kao profesionalni vojnik u cinu razvodnika moras da prodjes obuku i polozis sertifikaciju. Kako onda ministar odbrane moze biti keramicar bez ikakve vojne skole? Kako isti posle tragedije kojoj je doprineo takodje nestrucan moze postati direktor kontrole leta? Da li ste vi normalni ljudi? Pa sudarace nam se avioni u vazduhu... Ovo je izazivanje opste opasnosti.

skandalozno

pre 7 godina

da li dotični Gasic ima potrebne kvalifikacije , znanje i dugogodisnje iskustvo iz oblasti kontrole leta ili ga za to mesto kvalifikuje članska karta SNSa i ljubav koju prema njemu gaji bahati premijer , jer ovo , ako je istina nije ništa drugo nego bahatost

Poucno

pre 7 godina

Covek je nekvalifikovan-kako je moguce da ovakv kakav je postane direktor bilo kog javnog preduzeca.
Dok politicari vode privredu ove jadne Srbije,boljitka nema-vidimo to od 2000 na ovamo

Silver Surfer

pre 7 godina

U ovoj drzavi je normalno da keramicar bude ministar vojni a sada da pretrnduje na mesto direktora Kontrole leta, da su kelneri predsednici opstina, kao i bivsi vozaci visokih, tada samo stranackih funkcionera, da vlasnici pecenjara bivaju direktori javnih preduzeca i takvom nabrajanju nikad kraja. S druge strane, ljudi sa zavrsenim saobracajnim ili masinskim fakultetom su keramicari, lekari taksiraju, konobarisu svrseni ekonomisti, neki sa fakultetskim diplomama i fizikalisu. I na to dodate da, sa sve kupljenim diplomama, Srbija ima oko 7% visoko obrazovanog stanovnistva. I za njih nema posla. Posle se pitamo sto nam je ovako kako nam je, sto su oni koji nesto umeju i znaju, sa diplomom ili bez nje, vec pobegli iz Srbije ili su na dobrom putu da to urade i sto glasaju za Vucica. On im je obezbedio pozicije koje su mogli samo da sanjaju i koje ce braniti svim sredstvima.
Inace, naivno sam verovao da je za rukovodece mesto u Kontroli leta stvarno potrebna neka strucnost.

Zlopamtilo

pre 7 godina

I tako je Bata osvojio nagradnu poziciju .....Ili ne , on je u stvari smenjen zbog nečega što je uradio a nije trebao da uradi, ...možda...
Ne znam da li da se smejem ili plačem . Sa jedne strane neke budale će nam još jednonom po ko zna koji put ukrasti par godina naših života , sa druge strane se jednostavno vidi da rade u korist svoje štete u smislu da je premijer odlučio da ima ključnu uloguu svemu a figure koje ga formalno okružuju i zovu se "vlada " moraju da ispunjavaju ključni uslov da budu lojalni NJEMU ,a on će da pegla budalaštine i gafove koje ovi povremeno , neminovno naprave jer im je stručnost pri odabiru bila u najboljem slučaju sekundarna .Tako da , sve u svemu ti koji mu govore dda je najlepši i najpametniji , uvek u pravu na kraju će da se pretvore u kamen oko vrata što je njegov problem a naš je da mu se to što pre desi da ne bi zlatne godine opet bile ukradene godine.

Usko specijalizovan kadar

pre 7 godina

Mislite za direktora Odeljenja za kontrolu letenja helikoptera u Kontroli letenja (SMATSA)?

A možda je bolje da ga postavi za direktora Telekoma (Telepronta)?
Ili za predsednika Narodne skupštine?
Ili direktora RTS?

mirSvima

pre 7 godina

Ima čovek multidisciplinarna znanja i odiše opštom inteligencijom i kulturom. Biće on dobar u tom poslu. Ha, ha, ha. Srećno nam bilo letenje.

Kobster

pre 7 godina

Moja zena je na drugoj godini doktorskih studija Saobraćajnog Fakulteta smer avio saobracaj. Osnovne i master studije zavrsila takodje na Saobracajnom. Izdala je nekoliko stručnih radova. Prosek je preko 9. Ima 28 godina i ne moze da nadje posao u struci. I da, konkurs za kontrolu leta nikada nijedan nije videla, smatsa pusti san. Zvali je jednom iz Air Srbije za posao od 40k ali nije prosla dalje jer je prekvalifikovana. I sada treba nesto da kazem na ovu vest...Srbijo, probudi se!

zucchero

pre 7 godina

Ovo je ili vest sa Njuz Net-a, ili je danas 1. April ili je ova drzava nenormalna a politicari misle da mogu vecno da nas prave idiotima...a mozda i trebaju da nas prave idiotima kad nas koliko vidim uopste nije briga sta nam rade.

Zorica

pre 7 godina

Posle neka neko kaže da sudbina nema smisao za ironiju...
I ja se nadam da sam procitao njuz net, ali izgleda da su nasi životi jedan veliki njuz net...

Samo hrabro u reforme

pre 7 godina

Pa uvek bivsi ministri prodju bolje posle ministarovanja. Setim se ministarke finasija koja sada radi za jos vecu platu u NBS kao zamenica Jorgovanki. Tako isto ce i on da prima jos vecu platu kada bude postavljen na to mesto nego dok je bio ministar odbrane.

Pluton jeste planeta!

pre 7 godina

Zašto i kompromitovani stranački kadar mora da dobije extra-uhlebljenje?!
Ako zaista bude tako Vučić je počeo kampanju za prevremene izbore sledeće godine, ali kampanju protiv sebe!

Boki

pre 7 godina

Pa u ovoj državi jeste sve moguće, da ministar telekomunikacija bude psiholog, da isti taj psiholog bude i ministar vojni, da keramičar bude minsitar vojni, da novinar bude ministar policije, da...
Sve je to normalno. Interesuje me samo koja je kvalifikacija tražen u sistematizaciji za to radno mesto.
Što ne bi mogao Bata i to da bude, znao on to pa leteo je avionima puno puta...

letac

pre 7 godina

Po meni, cak i sama insinuacija da ovaj covek moze da bude uzet u obzir za glavnog coveka kontrole letenja dovoljan je razlog da to pitanje dobije masovnu reakciju, a svakako nadje i svoje adekvatno mesto u stranoj stampi. Ako Srbe ne uznemirava ni sama pomisao da bi svoje zivote i zivote svojih najblizih morali da stavljaju u ruke coveka cija je nekompetentnost i nesposobnost VEC dovela do gubitka istih, ili ako u Srbiji zaista nema nikakvog nacina da se ta zabrinutost javno iskaze i utice na alave politicare, Britanci, Nemci i gradjani svih normalnih drzava sigurno nece ostati ravnodusni jer ce ovim i njihove glave biti u torbi. A iskreno se nadam i da ce Crnogorci imati pameti i nacina da momentalno srezu ovu frankestajnsku mogucnost dok jos nije dosla do konkretizacije.

BERTA

pre 7 godina

Ne znam kako ne razumete da je izborna kampanja prosla i da je srpska napredna stranka dobila najvece poverenje naroda. Znaci oni odlucuju ko ce na koju funkciju, pomirite se sa tim. zašto da to ne bude Gasic?

srbEUin

pre 7 godina

Srbija ima oko 7% visoko obrazovanog stanovnistva.
(Silver Surfer, 12. maj 2016 10:27)

Niko od nas koji spadaju u tih 7% nije ništa kriv. Kriva je DEMOKRATIJA.
Po samoj definiciji demokratija predstavlja vladavinu većine nad manjinom. Znači u našem slučaju vladavina neobrazovanih nad visokoobrazovanima. Sasvim je logično da vlast treba da udovoljava većini, znači onom 93% delu populacije, jer od njihovih glasova zavisi. Vrlo je jednostavno u izbornoj kampanji (izvrtanje realnosti, lažno prikazivanje činjenica, bajke i obećanja o svetloj budućnosti), pridobiti glasove tog većinskog dela populacije, ako to želiš, i nemaš morala i odgovornosti za svoje delovanje. Naši političari su to naučili, i sada se isključivo bore za vlast, a ne za ideale. Zato i ne postoje politički principi, već su svakojake koalicije moguće, bitno je samo da se zauzme vlast. Što je zemlja siromašnija, zaostalija a populacija neobrazovanija vlast će biti gora. Istorija nas je naučila da je svaki put sve gore, i da je svaka vlast gora od prethodne, a bolja od sledeće. Tako je i sada.

Koje je rešenje?
Sedi i čekaj da se Srbija opismeni (stvarno, a ne Megatrendovski) i da se poboljša obrazovna struktura i poraste građanska i društvena svest birača.

Ili da odeš u neku drugu već razvijenu zemlju.