Ponedeljak, 25.04.2016.

15:34

Kome ide koliko s liste oko SNS

Lista koju predvode Aleksandar Vučić i SNS dobila je većinu u narednom sazivu parlamenta, ali zasad nije poznato ko će sve sedeti u klupama.

Izvor: Beta

Kome ide koliko s liste oko SNS IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

А игру су правили хакери!

pre 7 godina

Како бисте дефинисали Изборе у Србији? Ја бих то дефинисао овако.

Избори су игра у којој на крају увек победи "Расим Љајић".

Расим Љајић је, постигнутим рекордима у овој игри, постао синоним за саму игру, па је и практично да се по њему назове архетип који је у горњој дефиницији навед под наводницима.

s.

pre 7 godina

"...Zoran Babić nije bio na listi i pretpostavlja se da će biti u izvršnoj vlasti."

Vazduplohov če u izvršnu vlast?
Predlažem ili prosvetu ili kulturu, nema druge.

dcz

pre 7 godina

U komentarima uvek 75-90% protiv Vučića. Pomislio bi čovek da će se on boriti za cenzus. I što je nagore, svi ti misle da su mnogo pametni, kao onaj analitičar na RTS-u juče (sabirao procente koje su dobile stranke, pa oduzeo od 100% da bi izračunao koliko je ostalo neprebrojano?!). Pametni, a veruju da plate i penzije mogu da se povećaju (DS), da mogu svi da imaju besplatno zdravstveno osiguranje (DJB), da isplati sve plate radnicima u propalim preduzećima i još mnogo drugih gluposti za šta je potreban ogroman novac, a budžet je već u deficitu. Takvim pametnim glavama da kažem da to može, ali uz štampanje novca, a onda sledi inflacija i njihov priželjkivan povratak u devedesete (koliko ste smorili sa tim). Ili može zaduživanjem, ako hoće još neko da nam da pod takvim uslovima, a onda sledi bankrot. Moje mišljenje je da su te plate i penzije nerealno povećane za vreme DS-a (jeftina kupovina glupih glasača), pa su sad samo vraćene na odgovarajući nivo (ja bih voleo da su svima 1000e, ali ovo je realnost). Što se tiče isplate plata radnicima propalih preduzeća, neka se obrate DS-u. Prodali su sve i te pare dali na povećanje plata, umesto da su ulagali u državu. A umesto da su svi građani dobili podjednako od ukupnog novca iz privatizacije (tada bi se obistinilo Dinkićevih 1000e, a možda i više), imamo situaciju da neko sa 3 razreda srednje koji radi u duvanskoj industriji dobije 100.000e otpremninu, a inžinjer u EI još uvek traži plate. A svi su gradili te fabrike. Pametni DS.

n

pre 7 godina

Kakav fleš! Sme li neko od SNS poltrona da javno kaže šefu da se preračunao...Čik ako smeju...Da kažu da je 131 mandat osvojila koalicija od 7-8 partija + Lazanski i dr. nestranačke ličnosti...Kakvog keca u rukavu ima Dačić, joj majko....E moj Vule kola ti krenula nizbrdo...nezaustavljivo...

srpska idila

pre 7 godina

@dane,
ne boluje ovaj narod od amnezije vec je ovaj narod upravo takav kakvi je rezultat izbora. Ne treba se tesiti amnezijom... vec shvatiti da je ovaj narod 80-90 doveo na vlast ove sto su bili ratno huskaci jer takve ovaj narod voli. Samo kada se ukaze prilika dovesce na vlast iste tipove.

ivan78bg

pre 7 godina

@realno
SNS je sada u koalicji sa dve vise stranke nego pre 2 godine a osvojio je 27 poslanika manje.Ukupno je osvojio manje i glasova a poslanika nevidjeno manje .Nisi upoznat sa tim cinjenicama?

Srki

pre 7 godina

Ne znam zasto se stalno naglasava nekakav uspeh A.V. i sns-a? Potpuno je jasno da oni nisu dobro prosli na ovim izborima! Ako se pogleda da su uzeli Pups (penzioneri su ogromno biracko telo) da ipak i dalje ima Cacana koji ce glasati za Velju cisto iz interesa, da spo, koliko god propao, nosi 1 ili 2 procenata, onda dolazimo do zakljucka da sns ne bi bez njih dobio ni vise od 35%. Uz sav medijski mrak i kampanju u kojoj je premijer otvorio 100 fabrika i 50.000 radnih mesta za 5 dana, mislim da se Srbija polako budi i osvescuje. Ipak ima svetla na kraju tunela i potpuno je jasno da ce pokret Djb u narednom periodu biti glavna opoziciona stranka i iskreno verujem da vec kroz 2 do 3 godine mogu da izdejstvuju nove izbore. A na njima mogu i da pobede.

Dacha

pre 7 godina

Sve je ovo uradjeno odlicno. Ok, mozda je dobio manje mandata ali je uveo u skupstinu sve stranke. Moje misljenje je da nam dolaze teski dani, pa je bolje da ima opoziciju koju kontrolise u skupstini nego narod na ulici. Sve ove stranke su ONI. Pozdrav

хаџија

pre 7 godina

Ne znam zasto komentarisete kako je Vucic lose prosao i pogresio raspisivanjem izbora...za dve godine prosao bi jos gore, svestan je on da mu rejting pada, a ovako je osigurao sledece cetiri..
(Sanja, 25. april 2016 17:43)
ти се очигледно не сећаш вуковог уласка у владу код слобе... тако је и слоба радио, па је...
из досадашњег искуства, ово је најнестабилнија влада у овоме веку. а вучић је изложен таквим уценама, да му се лично црно пише.

Nišlija

pre 7 godina

Prošli put je Vučić postavio Dačića za ministra iz zahvalnosti što 2012 godine nije ušao u vladu sa Tadićem ali mi se čini da je Dačić i ovog puta bio u pravu kad je rekao da će ga Vučić na kolenima moliti da uđe u njegovu vladu kao i kad je 2012 rekao da ne zna ko će biti predsednik Srbije ali zna ko će biti predsednik Vlade Srbije.

BeKo

pre 7 godina

@(teodor, 25. april 2016 17:14)

Sns 250*48,25%=121 poslanik
Stranke koje nisu prešle cenzus +nevažeći listići =8% tj. 22 poslanika * 48,25%=10 poslanika
121+10=131

E sad, nije mi jasno da ljudi ne znaju kako se dele mandati a komentarišu izbore a sebe smatraju "pismenim" za razliku od onih što glasaju za SNS.
Možda bi bilo najbolje rešenje da se deli onoliko mandata koliko stranka dobije glasova a pređe cenzus, pa ne bi imali zbunjene komentatore a i ušteda nije mala jer bi imali 22-23 poslanika manje.

Djordje NS

pre 7 godina

@ CJ

Strašno koliko si ti pobrkao lončiće... Čij, Radulović proruski orijentisan? Pa nije on puk'o kao ovi iz DSS - Dveri. Kakvi crni Rusi, gde ti živiš čoveče?

glasac

pre 7 godina

dosta je bilo svih vas@zasto izuzimas Ljajića? Pa tek on je "golub prevrtac"! U svakoj vladi je bio od kada je u politici. A da su svi isti.....to je tacno!

dane

pre 7 godina

Prvi čovek zemlje bivši radikal, bivši ministar (dez)informisanja u vreme najvećeg mraka u zemlji. Predsednik isto maskirani neobrazovani četnički vojvoda. Druga stranka po snazi na čelu sa malim Slobom. Treća stranka predvođena još jednim vojvodom i ratnim huškačem. Da li je moguće da ovaj narod toliko boluje od kolektivne amnezije, ludila ili čega već. Ili smo toliko zatucani da mora biti jedan jedini vođa ili nikako drugačije. Pa ovo nema ni u banana republikama južne amerike. Mora se bežati što pre.

Kako idu radovi na brzoj pruzi, 300 na sat, Beograd - Budimpešta?

pre 7 godina

Ko ne zna za Donta neka se ne čudi. Šta bi trebalo zapamtiti? U prošlom sazivu SNS je imala 136 mandata, sutra će imati 98! Ovi što pišu da je SNS osvojila 131 mandat ne bi trebalo više da pišu. Bez Dačića nema stabilne većine a on da je političar budućnosti izabrao bi opoziciju, ojačao i sebe i druge i to bi onda bio brzi kraj lidera regiona, mislim da će se sve završiti iduće godine, na predsedničkim izborima. Ako SPS i dalje misli da trčkara oko ovog, dokinuće sami sebe. ne patim zbog SPS-a, ali oni mogu mnogo danas da pomognu.

Dosta je bilo svih vas

pre 7 godina

Sa izuzetkom gdina Ljajica, ne znam ko mi se od ostalih pridruzenih kandidata vise gadi. Da li bivsi Julovci, ili Vuk, mozda ponajvise Popovic.
Strasno je sta smo sebi dozvolili.

nikola vajsmiler

pre 7 godina

CJ, 25. april 2016 16:30
Radulovic nije proruski orijentisan vec naprotiv zalaze se za ucalnjenje u eu.
(Walter White, 25. april 2016 16:33)

Da ste slusali Radulovica, znali biste da covek kaze da u spoljnoj politici nema prijatelja, vec da vladaju iskljucivo interesi, kako kod Rusa tako i kod EU i SAD. Dakle mi sami moramo da uredimo zemlju, to nece niko uraditi umesto nas, a posle mozemo da se vagamo. Island na primer moze da udje u EU vec sutra, a ne mora.

CarloNS

pre 7 godina

Vučič+Dačić+Šešelj+Dveri=75%.

BRAVO demokratska stranko dokle ste nas doveli.
(Texo, 25. april 2016 17:10)

To je tako uvek bilo, samo što je deo njih u nekom momentu glasao za Koštunicu ili su bojkotovali izbore. Demokratski orjentisani građani su u Srbiji uvek bili u manjini i biće još dugo.

teodor

pre 7 godina

Nesto mi ne stima u ovom pregledu mandata....SNSkoalicija je dobila 48 posto. a u raspodeli ima t2 posto mandata. Zar je moguce da iz reziduala onih koji su ostali ispod crte stranka sa manjinskom vecinom postane stranka sa apsolutnom vecinom? Ako neko moze da mi to najjednostavnije objasni ili je to sistemski defekt svoje vrste jer bi to znacilo da su oni koji su glasali za male stranke koje nisu presle prag,fakticki 48 posto svojih zbirnih glasova dali SNS,sto je logicki apsurd

banjaluka paris texas

pre 7 godina

Ja samo molim doticne da se uozbilje i da uvedu red u kulturi, sportu a trebalo bi i poraditi na edukaciji i podrsci poljoprivrednicima. Zelio bih kada bi strucnjak i iskreni patriota, ne u smislu shovinizma, bio ministar poljoprivrede...
Ne znam ko stoji iza ovih "rijaliti programa" ali to bi trebalo bar izbaciti iz medija i prebaciti na neke "dzet set" portale. Pa i CNN ne objavljuje svaki dan kada je ona Kim Kradasijan pustila goluba ili otisla u WC.
Manje Turbo Folka i vise pametnije muzike na nasim programima.

Sanja

pre 7 godina

Ne znam zasto komentarisete kako je Vucic lose prosao i pogresio raspisivanjem izbora...za dve godine prosao bi jos gore, svestan je on da mu rejting pada, a ovako je osigurao sledece cetiri..

Objektivan posmatrac

pre 7 godina

Krajnje objektivno, ovo je ispala Vuciceva pirova pobeda. Ocigledno je da se neverovatno preigrao i sada vise nema apsolutno nikakve sumnje da je ovo pocetak njegovog i naprednjackog kraja. Zapamtite datum 24. april jer je to dan kada je Vuciceva politika dozivela prvi ozbiljan udarac koji neumitno i u relativno kratkom roku vodi krahu SNSa.

DAVOR

pre 7 godina

Najveci dobitnici po strukturi i broju glasova u odnosu na prosli saziv Skupstine Srbije su Putin, DJB Sase Radulovica i Dacic koji je opet najpozeljniji koalicioni partner. A gubitnik sto ce vreme pokazati je onaj koji trenutno likuje.

Nesposobni ministri

pre 7 godina

Vucic mora smeniti najmanje pola ministara koji su "pokazali nedoslednost" u obavljanju svojih funkcija, pre svega ministri pravde, privrede i finansija !

Драле

pre 7 godina

Људе треба стално подсећати да је Расим Љајић на власти у континуитету већ 16 година, односно да је био део сваке власти и сваког погрешног потеза од 5. октобра до данас. Такав случај је јединствен у Европи, а вероватно и у свету. Само зато што је наводно "пристојан", штеде га и медији и опозиција.

realno

pre 7 godina

Sns izašao sa koalicijom kao i svi ostali osim srs.A sviđalo se to nekome ili ne osvojio je više nego prošli put. sada ima manje poslanika samo zbog toga što je dosta stranaka prešlo cenzus. A osvojili su čak i više glasova u apsolutnom broju. Tako da je realno zacementirao vlast još 4 godine. najveći gubitnik je ubedljivo ds i pajtić. a radulović može na sledećim izborima da dobije dosta ako se politički isprofilise da dobije što šire biračko telo. ovako mogu da nestanu kao g17. realno vučić je trenutno lider bez premca a to srbi najviše vole. a biće na vlasti dok to bude odgovaralo ovima sa strane. Malo se mi tu braćo pitamo.

Trifke

pre 7 godina

Vucic je napravio gresku sto SNS nije samostalno izasao na izbore. Sada bi imali 131 mandat sami jer za njegove koalicione partnere ni bliska rodbina ne glasa, uostalom ni SNS ne bi presao cenzus da nema njega. Propustio je sansu da svojoj partiji obezbedi sve mandate a narod da zauvek oskobodi prisustva Vulina, Krkobabica, Ljajica, Ilica, Risticevica, Draskovica...steta za ovo drugo.

gojko

pre 7 godina

Vucic -26 mandata
Radule +16 :D

Stvarno ne znam koji ce djavo stranka od Vuka Draskovica u skupstini kad nisu imali ni 1%. Plus gde je on, nije se ni pojavio. Dokaz da je sistem truo.

SNS koalicija se sastoji od 6 stranaka i mogu da naprave vladu, a sad ce ipak da se udruze sa jos nekim, jer nemaju kadrova i herca za teske poteze.

Po meni je Vucic luzer u ovim izborima jer se oslabio u skupstini i navukao sebi ozbiljniju opoziciju za vrat.

Da nije bilo izbora lakse bi mu bilo. Pitanje je uopste koliko je ovo spajanje bilo korisno za rezultat u Vojvodini.

Hr

pre 7 godina

Vučić je koristio dobro isproban metod sa nekim strankama kao što je Tuđman koristio 1990 kod nas da uz pomoć SDP rasprši protivničke glasove u više manjih.

CJ

pre 7 godina

Walter White
Poznajem ja politiku g.Radulovića malo bolje no svi ovde,jedan sam od prvih koji je glasao za njega 2014 kao i ove naravno.
To je definitivno ono što nama treba.
Jedino bih voleo da je okrenut ka Istoku a ne ka Zapadu. EU sve teže opstaje a Srbija u EU bi im odgovarala da bi dodatno mogli da koriste našu jeftinu radnu snagu ali neće da nas prime jer znaju da bi na keca odmah milion Srba zapalilo u tu VB, Nemačku, Italiju, Švedsku.
Na kraju kajeva, najviše bih voleo da ne moramo da gledamo ni Rusiju ni Nato, da budemo svoji ali smo mi previše mali i nebitni da bi bili sami.

raja babeja

pre 7 godina

...ili je to sistemski defekt svoje vrste jer bi to znacilo da su oni koji su glasali za male stranke koje nisu presle prag,fakticki 48 posto svojih zbirnih glasova dali SNS,sto je logicki apsurd
(teodor, 25. april 2016 17:14) #
Upravo tako, defekt iliti manjkavost.da je od ovih stranaka koje su prešle cenzus još jena otpala, razlika u korist SNS bi bila daleko veća, i obrnuto.

sidji do reke

pre 7 godina

biće da se g.Vučić previse okruzio ulizicama koji su mu govorili samo ono sto je hteo da čuje. kako inače objasniti da je uleteo u ove potpuno bespotrebne izbore? imao je komfortabilnu vecinu u parlamentu, socijalisti mu jeli iz ruke, Šešelj, Radulović, Čeda, Dveri, DSS uopste nisu ni bili u parlamentu, a sad je sve okrenuo naopačke. ima vecinu od bednih 5 glasova, posvadjao se sa socijalistima, dobio jaku opoziciju i par ljudi u skupstini sa kojima ce polemika biti nocna mora. i da, Vulin, PUPS i SPO su glas minus kod stanovnistva!

gremlin

pre 7 godina

Ljudi,mucnite glavom ovo i nisu toliko losi rezultati SNS U KOALICIJI 131 a do juce 157 zato Vodja nije skakao i dramio javio se tek oko 23h...za VECINU GA VEZE SAMO 6 KOALICIONIH POSLANIKA!!!

Komša

pre 7 godina

Ne bih ja imao poverenja u ove koalicione partnere - svi su po nekoliko puta menjali stranu.
Zdravija je koalicija sa nekom strankom van bloka kako bi se smanjio ucenjivački kapacitet kombi stranaka.
SVM je siguran partner a da li je SPS to ćemo videti.

zyx

pre 7 godina

Kao što već rekoh, težak poraz i početak kraja. Izbori najdalje za dve godine, a verovatno opšti izbori već u jesen 2017- te sa Vučićem kao predsedničkim kandidatom.

CJ

pre 7 godina

Ohoho, znači SNS+8 stranaka = 48%...kakva je to dominacija onda? Realno je da nemaju ni 35%.
Definitivno, Dveri i DJB su naša budućnost. Tadića, Pajtića, Čedu, Čanka a bogami i DSS treba poslati u penziju.
Šešelj je takođe gotov, kad u ovakvom momentu nije uspeo da uzme više od 7% onda bi to bilo to od njega.
Ne znam samo kako SPS uspe da dodje do 10%, ja bukvalno od 1000 ljudi koje znam, ne znam ni jednog koji glasa za njih.
Voleo bih da nekad u budućnosti (bliskoj) Radulović i Obradović stvore jednu novu, ruski orijentisanu stranku i da definitivno ove prozapadnjake oteramo na smetlište i okrenemo se saradnji sa Rusima i ostalim narodima sa istoka a ne da hrlimo ka tome da budemo robovi Angele Merkel i Dejvida Kamerona.

Djordje NS

pre 7 godina

Izgleda da se neko preračunao oko raspisivanja prevremenih izbora i poverovao "nezavisnim" analitičarima o apsolutnoj podršci. Nisu ovi iz CESID-a slučajno požurili da objave prve preliminarne rezultate pa objavili kako SNS ima podršku preko 56% a na kraju ispade 48%. Promašili na uzorku 8%??? Jaka ste mi vi agencija... Bitno je da će skoro 30 naprednjaka da spakuje kofere i napusti skupštinu Srbije. Toliko o istorijskom uspehu SNS-a!

darko

pre 7 godina

malo smo se preigrali gospodine Vucicu... S'kim u koaliciji, frka:
1. sps- cemu izbori
2.tadic ispalio
3. ceda bi hteo, ali tadic ispalio
4. dss , dveri pucali bi sebi u kolena
5. radikali, tesko bice

znaci u prevodu, sta mi je ovo trebalo?!

anonymous

pre 7 godina

Jedina istinska opozicija rezimu jesu Dveri-Dss i Dosta je bilo. Ko je protiv Eu glasao je za prve, ko je za Eu glasao je za Radulovica. Seselj, Tadic, Ceda, Pajtic nisu novi, bili su na vlasti, pokazali su sta znaju, vreme je za neke nove ljude i novu politicku generaciju.

east

pre 7 godina

„Zoran Babić nije bio na listi i pretpostavlja se da će biti u izvršnoj vlasti.

Na pitanje B92 da li sebe vidi kao ministra, Babić nije želeo da da odgovor."

Boze, je l ste za ovo glasali???

anonymous

pre 7 godina

Jedina istinska opozicija rezimu jesu Dveri-Dss i Dosta je bilo. Ko je protiv Eu glasao je za prve, ko je za Eu glasao je za Radulovica. Seselj, Tadic, Ceda, Pajtic nisu novi, bili su na vlasti, pokazali su sta znaju, vreme je za neke nove ljude i novu politicku generaciju.

east

pre 7 godina

„Zoran Babić nije bio na listi i pretpostavlja se da će biti u izvršnoj vlasti.

Na pitanje B92 da li sebe vidi kao ministra, Babić nije želeo da da odgovor."

Boze, je l ste za ovo glasali???

gremlin

pre 7 godina

Ljudi,mucnite glavom ovo i nisu toliko losi rezultati SNS U KOALICIJI 131 a do juce 157 zato Vodja nije skakao i dramio javio se tek oko 23h...za VECINU GA VEZE SAMO 6 KOALICIONIH POSLANIKA!!!

Djordje NS

pre 7 godina

Izgleda da se neko preračunao oko raspisivanja prevremenih izbora i poverovao "nezavisnim" analitičarima o apsolutnoj podršci. Nisu ovi iz CESID-a slučajno požurili da objave prve preliminarne rezultate pa objavili kako SNS ima podršku preko 56% a na kraju ispade 48%. Promašili na uzorku 8%??? Jaka ste mi vi agencija... Bitno je da će skoro 30 naprednjaka da spakuje kofere i napusti skupštinu Srbije. Toliko o istorijskom uspehu SNS-a!

zyx

pre 7 godina

Kao što već rekoh, težak poraz i početak kraja. Izbori najdalje za dve godine, a verovatno opšti izbori već u jesen 2017- te sa Vučićem kao predsedničkim kandidatom.

darko

pre 7 godina

malo smo se preigrali gospodine Vucicu... S'kim u koaliciji, frka:
1. sps- cemu izbori
2.tadic ispalio
3. ceda bi hteo, ali tadic ispalio
4. dss , dveri pucali bi sebi u kolena
5. radikali, tesko bice

znaci u prevodu, sta mi je ovo trebalo?!

sidji do reke

pre 7 godina

biće da se g.Vučić previse okruzio ulizicama koji su mu govorili samo ono sto je hteo da čuje. kako inače objasniti da je uleteo u ove potpuno bespotrebne izbore? imao je komfortabilnu vecinu u parlamentu, socijalisti mu jeli iz ruke, Šešelj, Radulović, Čeda, Dveri, DSS uopste nisu ni bili u parlamentu, a sad je sve okrenuo naopačke. ima vecinu od bednih 5 glasova, posvadjao se sa socijalistima, dobio jaku opoziciju i par ljudi u skupstini sa kojima ce polemika biti nocna mora. i da, Vulin, PUPS i SPO su glas minus kod stanovnistva!

Драле

pre 7 godina

Људе треба стално подсећати да је Расим Љајић на власти у континуитету већ 16 година, односно да је био део сваке власти и сваког погрешног потеза од 5. октобра до данас. Такав случај је јединствен у Европи, а вероватно и у свету. Само зато што је наводно "пристојан", штеде га и медији и опозиција.

Objektivan posmatrac

pre 7 godina

Krajnje objektivno, ovo je ispala Vuciceva pirova pobeda. Ocigledno je da se neverovatno preigrao i sada vise nema apsolutno nikakve sumnje da je ovo pocetak njegovog i naprednjackog kraja. Zapamtite datum 24. april jer je to dan kada je Vuciceva politika dozivela prvi ozbiljan udarac koji neumitno i u relativno kratkom roku vodi krahu SNSa.

nikola vajsmiler

pre 7 godina

CJ, 25. april 2016 16:30
Radulovic nije proruski orijentisan vec naprotiv zalaze se za ucalnjenje u eu.
(Walter White, 25. april 2016 16:33)

Da ste slusali Radulovica, znali biste da covek kaze da u spoljnoj politici nema prijatelja, vec da vladaju iskljucivo interesi, kako kod Rusa tako i kod EU i SAD. Dakle mi sami moramo da uredimo zemlju, to nece niko uraditi umesto nas, a posle mozemo da se vagamo. Island na primer moze da udje u EU vec sutra, a ne mora.

dane

pre 7 godina

Prvi čovek zemlje bivši radikal, bivši ministar (dez)informisanja u vreme najvećeg mraka u zemlji. Predsednik isto maskirani neobrazovani četnički vojvoda. Druga stranka po snazi na čelu sa malim Slobom. Treća stranka predvođena još jednim vojvodom i ratnim huškačem. Da li je moguće da ovaj narod toliko boluje od kolektivne amnezije, ludila ili čega već. Ili smo toliko zatucani da mora biti jedan jedini vođa ili nikako drugačije. Pa ovo nema ni u banana republikama južne amerike. Mora se bežati što pre.

Srki

pre 7 godina

Ne znam zasto se stalno naglasava nekakav uspeh A.V. i sns-a? Potpuno je jasno da oni nisu dobro prosli na ovim izborima! Ako se pogleda da su uzeli Pups (penzioneri su ogromno biracko telo) da ipak i dalje ima Cacana koji ce glasati za Velju cisto iz interesa, da spo, koliko god propao, nosi 1 ili 2 procenata, onda dolazimo do zakljucka da sns ne bi bez njih dobio ni vise od 35%. Uz sav medijski mrak i kampanju u kojoj je premijer otvorio 100 fabrika i 50.000 radnih mesta za 5 dana, mislim da se Srbija polako budi i osvescuje. Ipak ima svetla na kraju tunela i potpuno je jasno da ce pokret Djb u narednom periodu biti glavna opoziciona stranka i iskreno verujem da vec kroz 2 do 3 godine mogu da izdejstvuju nove izbore. A na njima mogu i da pobede.

CJ

pre 7 godina

Ohoho, znači SNS+8 stranaka = 48%...kakva je to dominacija onda? Realno je da nemaju ni 35%.
Definitivno, Dveri i DJB su naša budućnost. Tadića, Pajtića, Čedu, Čanka a bogami i DSS treba poslati u penziju.
Šešelj je takođe gotov, kad u ovakvom momentu nije uspeo da uzme više od 7% onda bi to bilo to od njega.
Ne znam samo kako SPS uspe da dodje do 10%, ja bukvalno od 1000 ljudi koje znam, ne znam ni jednog koji glasa za njih.
Voleo bih da nekad u budućnosti (bliskoj) Radulović i Obradović stvore jednu novu, ruski orijentisanu stranku i da definitivno ove prozapadnjake oteramo na smetlište i okrenemo se saradnji sa Rusima i ostalim narodima sa istoka a ne da hrlimo ka tome da budemo robovi Angele Merkel i Dejvida Kamerona.

gojko

pre 7 godina

Vucic -26 mandata
Radule +16 :D

Stvarno ne znam koji ce djavo stranka od Vuka Draskovica u skupstini kad nisu imali ni 1%. Plus gde je on, nije se ni pojavio. Dokaz da je sistem truo.

SNS koalicija se sastoji od 6 stranaka i mogu da naprave vladu, a sad ce ipak da se udruze sa jos nekim, jer nemaju kadrova i herca za teske poteze.

Po meni je Vucic luzer u ovim izborima jer se oslabio u skupstini i navukao sebi ozbiljniju opoziciju za vrat.

Da nije bilo izbora lakse bi mu bilo. Pitanje je uopste koliko je ovo spajanje bilo korisno za rezultat u Vojvodini.

CarloNS

pre 7 godina

Vučič+Dačić+Šešelj+Dveri=75%.

BRAVO demokratska stranko dokle ste nas doveli.
(Texo, 25. april 2016 17:10)

To je tako uvek bilo, samo što je deo njih u nekom momentu glasao za Koštunicu ili su bojkotovali izbore. Demokratski orjentisani građani su u Srbiji uvek bili u manjini i biće još dugo.

Dosta je bilo svih vas

pre 7 godina

Sa izuzetkom gdina Ljajica, ne znam ko mi se od ostalih pridruzenih kandidata vise gadi. Da li bivsi Julovci, ili Vuk, mozda ponajvise Popovic.
Strasno je sta smo sebi dozvolili.

Komša

pre 7 godina

Ne bih ja imao poverenja u ove koalicione partnere - svi su po nekoliko puta menjali stranu.
Zdravija je koalicija sa nekom strankom van bloka kako bi se smanjio ucenjivački kapacitet kombi stranaka.
SVM je siguran partner a da li je SPS to ćemo videti.

Trifke

pre 7 godina

Vucic je napravio gresku sto SNS nije samostalno izasao na izbore. Sada bi imali 131 mandat sami jer za njegove koalicione partnere ni bliska rodbina ne glasa, uostalom ni SNS ne bi presao cenzus da nema njega. Propustio je sansu da svojoj partiji obezbedi sve mandate a narod da zauvek oskobodi prisustva Vulina, Krkobabica, Ljajica, Ilica, Risticevica, Draskovica...steta za ovo drugo.

CJ

pre 7 godina

Walter White
Poznajem ja politiku g.Radulovića malo bolje no svi ovde,jedan sam od prvih koji je glasao za njega 2014 kao i ove naravno.
To je definitivno ono što nama treba.
Jedino bih voleo da je okrenut ka Istoku a ne ka Zapadu. EU sve teže opstaje a Srbija u EU bi im odgovarala da bi dodatno mogli da koriste našu jeftinu radnu snagu ali neće da nas prime jer znaju da bi na keca odmah milion Srba zapalilo u tu VB, Nemačku, Italiju, Švedsku.
Na kraju kajeva, najviše bih voleo da ne moramo da gledamo ni Rusiju ni Nato, da budemo svoji ali smo mi previše mali i nebitni da bi bili sami.

DAVOR

pre 7 godina

Najveci dobitnici po strukturi i broju glasova u odnosu na prosli saziv Skupstine Srbije su Putin, DJB Sase Radulovica i Dacic koji je opet najpozeljniji koalicioni partner. A gubitnik sto ce vreme pokazati je onaj koji trenutno likuje.

Sanja

pre 7 godina

Ne znam zasto komentarisete kako je Vucic lose prosao i pogresio raspisivanjem izbora...za dve godine prosao bi jos gore, svestan je on da mu rejting pada, a ovako je osigurao sledece cetiri..

Kako idu radovi na brzoj pruzi, 300 na sat, Beograd - Budimpešta?

pre 7 godina

Ko ne zna za Donta neka se ne čudi. Šta bi trebalo zapamtiti? U prošlom sazivu SNS je imala 136 mandata, sutra će imati 98! Ovi što pišu da je SNS osvojila 131 mandat ne bi trebalo više da pišu. Bez Dačića nema stabilne većine a on da je političar budućnosti izabrao bi opoziciju, ojačao i sebe i druge i to bi onda bio brzi kraj lidera regiona, mislim da će se sve završiti iduće godine, na predsedničkim izborima. Ako SPS i dalje misli da trčkara oko ovog, dokinuće sami sebe. ne patim zbog SPS-a, ali oni mogu mnogo danas da pomognu.

Djordje NS

pre 7 godina

@ CJ

Strašno koliko si ti pobrkao lončiće... Čij, Radulović proruski orijentisan? Pa nije on puk'o kao ovi iz DSS - Dveri. Kakvi crni Rusi, gde ti živiš čoveče?

хаџија

pre 7 godina

Ne znam zasto komentarisete kako je Vucic lose prosao i pogresio raspisivanjem izbora...za dve godine prosao bi jos gore, svestan je on da mu rejting pada, a ovako je osigurao sledece cetiri..
(Sanja, 25. april 2016 17:43)
ти се очигледно не сећаш вуковог уласка у владу код слобе... тако је и слоба радио, па је...
из досадашњег искуства, ово је најнестабилнија влада у овоме веку. а вучић је изложен таквим уценама, да му се лично црно пише.

Nišlija

pre 7 godina

Prošli put je Vučić postavio Dačića za ministra iz zahvalnosti što 2012 godine nije ušao u vladu sa Tadićem ali mi se čini da je Dačić i ovog puta bio u pravu kad je rekao da će ga Vučić na kolenima moliti da uđe u njegovu vladu kao i kad je 2012 rekao da ne zna ko će biti predsednik Srbije ali zna ko će biti predsednik Vlade Srbije.

glasac

pre 7 godina

dosta je bilo svih vas@zasto izuzimas Ljajića? Pa tek on je "golub prevrtac"! U svakoj vladi je bio od kada je u politici. A da su svi isti.....to je tacno!

ivan78bg

pre 7 godina

@realno
SNS je sada u koalicji sa dve vise stranke nego pre 2 godine a osvojio je 27 poslanika manje.Ukupno je osvojio manje i glasova a poslanika nevidjeno manje .Nisi upoznat sa tim cinjenicama?

BeKo

pre 7 godina

@(teodor, 25. april 2016 17:14)

Sns 250*48,25%=121 poslanik
Stranke koje nisu prešle cenzus +nevažeći listići =8% tj. 22 poslanika * 48,25%=10 poslanika
121+10=131

E sad, nije mi jasno da ljudi ne znaju kako se dele mandati a komentarišu izbore a sebe smatraju "pismenim" za razliku od onih što glasaju za SNS.
Možda bi bilo najbolje rešenje da se deli onoliko mandata koliko stranka dobije glasova a pređe cenzus, pa ne bi imali zbunjene komentatore a i ušteda nije mala jer bi imali 22-23 poslanika manje.

banjaluka paris texas

pre 7 godina

Ja samo molim doticne da se uozbilje i da uvedu red u kulturi, sportu a trebalo bi i poraditi na edukaciji i podrsci poljoprivrednicima. Zelio bih kada bi strucnjak i iskreni patriota, ne u smislu shovinizma, bio ministar poljoprivrede...
Ne znam ko stoji iza ovih "rijaliti programa" ali to bi trebalo bar izbaciti iz medija i prebaciti na neke "dzet set" portale. Pa i CNN ne objavljuje svaki dan kada je ona Kim Kradasijan pustila goluba ili otisla u WC.
Manje Turbo Folka i vise pametnije muzike na nasim programima.

Nesposobni ministri

pre 7 godina

Vucic mora smeniti najmanje pola ministara koji su "pokazali nedoslednost" u obavljanju svojih funkcija, pre svega ministri pravde, privrede i finansija !

Hr

pre 7 godina

Vučić je koristio dobro isproban metod sa nekim strankama kao što je Tuđman koristio 1990 kod nas da uz pomoć SDP rasprši protivničke glasove u više manjih.

srpska idila

pre 7 godina

@dane,
ne boluje ovaj narod od amnezije vec je ovaj narod upravo takav kakvi je rezultat izbora. Ne treba se tesiti amnezijom... vec shvatiti da je ovaj narod 80-90 doveo na vlast ove sto su bili ratno huskaci jer takve ovaj narod voli. Samo kada se ukaze prilika dovesce na vlast iste tipove.

raja babeja

pre 7 godina

...ili je to sistemski defekt svoje vrste jer bi to znacilo da su oni koji su glasali za male stranke koje nisu presle prag,fakticki 48 posto svojih zbirnih glasova dali SNS,sto je logicki apsurd
(teodor, 25. april 2016 17:14) #
Upravo tako, defekt iliti manjkavost.da je od ovih stranaka koje su prešle cenzus još jena otpala, razlika u korist SNS bi bila daleko veća, i obrnuto.

realno

pre 7 godina

Sns izašao sa koalicijom kao i svi ostali osim srs.A sviđalo se to nekome ili ne osvojio je više nego prošli put. sada ima manje poslanika samo zbog toga što je dosta stranaka prešlo cenzus. A osvojili su čak i više glasova u apsolutnom broju. Tako da je realno zacementirao vlast još 4 godine. najveći gubitnik je ubedljivo ds i pajtić. a radulović može na sledećim izborima da dobije dosta ako se politički isprofilise da dobije što šire biračko telo. ovako mogu da nestanu kao g17. realno vučić je trenutno lider bez premca a to srbi najviše vole. a biće na vlasti dok to bude odgovaralo ovima sa strane. Malo se mi tu braćo pitamo.

teodor

pre 7 godina

Nesto mi ne stima u ovom pregledu mandata....SNSkoalicija je dobila 48 posto. a u raspodeli ima t2 posto mandata. Zar je moguce da iz reziduala onih koji su ostali ispod crte stranka sa manjinskom vecinom postane stranka sa apsolutnom vecinom? Ako neko moze da mi to najjednostavnije objasni ili je to sistemski defekt svoje vrste jer bi to znacilo da su oni koji su glasali za male stranke koje nisu presle prag,fakticki 48 posto svojih zbirnih glasova dali SNS,sto je logicki apsurd

Dacha

pre 7 godina

Sve je ovo uradjeno odlicno. Ok, mozda je dobio manje mandata ali je uveo u skupstinu sve stranke. Moje misljenje je da nam dolaze teski dani, pa je bolje da ima opoziciju koju kontrolise u skupstini nego narod na ulici. Sve ove stranke su ONI. Pozdrav

s.

pre 7 godina

"...Zoran Babić nije bio na listi i pretpostavlja se da će biti u izvršnoj vlasti."

Vazduplohov če u izvršnu vlast?
Predlažem ili prosvetu ili kulturu, nema druge.

n

pre 7 godina

Kakav fleš! Sme li neko od SNS poltrona da javno kaže šefu da se preračunao...Čik ako smeju...Da kažu da je 131 mandat osvojila koalicija od 7-8 partija + Lazanski i dr. nestranačke ličnosti...Kakvog keca u rukavu ima Dačić, joj majko....E moj Vule kola ti krenula nizbrdo...nezaustavljivo...

А игру су правили хакери!

pre 7 godina

Како бисте дефинисали Изборе у Србији? Ја бих то дефинисао овако.

Избори су игра у којој на крају увек победи "Расим Љајић".

Расим Љајић је, постигнутим рекордима у овој игри, постао синоним за саму игру, па је и практично да се по њему назове архетип који је у горњој дефиницији навед под наводницима.

dcz

pre 7 godina

U komentarima uvek 75-90% protiv Vučića. Pomislio bi čovek da će se on boriti za cenzus. I što je nagore, svi ti misle da su mnogo pametni, kao onaj analitičar na RTS-u juče (sabirao procente koje su dobile stranke, pa oduzeo od 100% da bi izračunao koliko je ostalo neprebrojano?!). Pametni, a veruju da plate i penzije mogu da se povećaju (DS), da mogu svi da imaju besplatno zdravstveno osiguranje (DJB), da isplati sve plate radnicima u propalim preduzećima i još mnogo drugih gluposti za šta je potreban ogroman novac, a budžet je već u deficitu. Takvim pametnim glavama da kažem da to može, ali uz štampanje novca, a onda sledi inflacija i njihov priželjkivan povratak u devedesete (koliko ste smorili sa tim). Ili može zaduživanjem, ako hoće još neko da nam da pod takvim uslovima, a onda sledi bankrot. Moje mišljenje je da su te plate i penzije nerealno povećane za vreme DS-a (jeftina kupovina glupih glasača), pa su sad samo vraćene na odgovarajući nivo (ja bih voleo da su svima 1000e, ali ovo je realnost). Što se tiče isplate plata radnicima propalih preduzeća, neka se obrate DS-u. Prodali su sve i te pare dali na povećanje plata, umesto da su ulagali u državu. A umesto da su svi građani dobili podjednako od ukupnog novca iz privatizacije (tada bi se obistinilo Dinkićevih 1000e, a možda i više), imamo situaciju da neko sa 3 razreda srednje koji radi u duvanskoj industriji dobije 100.000e otpremninu, a inžinjer u EI još uvek traži plate. A svi su gradili te fabrike. Pametni DS.

anonymous

pre 7 godina

Jedina istinska opozicija rezimu jesu Dveri-Dss i Dosta je bilo. Ko je protiv Eu glasao je za prve, ko je za Eu glasao je za Radulovica. Seselj, Tadic, Ceda, Pajtic nisu novi, bili su na vlasti, pokazali su sta znaju, vreme je za neke nove ljude i novu politicku generaciju.

Djordje NS

pre 7 godina

Izgleda da se neko preračunao oko raspisivanja prevremenih izbora i poverovao "nezavisnim" analitičarima o apsolutnoj podršci. Nisu ovi iz CESID-a slučajno požurili da objave prve preliminarne rezultate pa objavili kako SNS ima podršku preko 56% a na kraju ispade 48%. Promašili na uzorku 8%??? Jaka ste mi vi agencija... Bitno je da će skoro 30 naprednjaka da spakuje kofere i napusti skupštinu Srbije. Toliko o istorijskom uspehu SNS-a!

zyx

pre 7 godina

Kao što već rekoh, težak poraz i početak kraja. Izbori najdalje za dve godine, a verovatno opšti izbori već u jesen 2017- te sa Vučićem kao predsedničkim kandidatom.

east

pre 7 godina

„Zoran Babić nije bio na listi i pretpostavlja se da će biti u izvršnoj vlasti.

Na pitanje B92 da li sebe vidi kao ministra, Babić nije želeo da da odgovor."

Boze, je l ste za ovo glasali???

darko

pre 7 godina

malo smo se preigrali gospodine Vucicu... S'kim u koaliciji, frka:
1. sps- cemu izbori
2.tadic ispalio
3. ceda bi hteo, ali tadic ispalio
4. dss , dveri pucali bi sebi u kolena
5. radikali, tesko bice

znaci u prevodu, sta mi je ovo trebalo?!

gremlin

pre 7 godina

Ljudi,mucnite glavom ovo i nisu toliko losi rezultati SNS U KOALICIJI 131 a do juce 157 zato Vodja nije skakao i dramio javio se tek oko 23h...za VECINU GA VEZE SAMO 6 KOALICIONIH POSLANIKA!!!

CJ

pre 7 godina

Ohoho, znači SNS+8 stranaka = 48%...kakva je to dominacija onda? Realno je da nemaju ni 35%.
Definitivno, Dveri i DJB su naša budućnost. Tadića, Pajtića, Čedu, Čanka a bogami i DSS treba poslati u penziju.
Šešelj je takođe gotov, kad u ovakvom momentu nije uspeo da uzme više od 7% onda bi to bilo to od njega.
Ne znam samo kako SPS uspe da dodje do 10%, ja bukvalno od 1000 ljudi koje znam, ne znam ni jednog koji glasa za njih.
Voleo bih da nekad u budućnosti (bliskoj) Radulović i Obradović stvore jednu novu, ruski orijentisanu stranku i da definitivno ove prozapadnjake oteramo na smetlište i okrenemo se saradnji sa Rusima i ostalim narodima sa istoka a ne da hrlimo ka tome da budemo robovi Angele Merkel i Dejvida Kamerona.

sidji do reke

pre 7 godina

biće da se g.Vučić previse okruzio ulizicama koji su mu govorili samo ono sto je hteo da čuje. kako inače objasniti da je uleteo u ove potpuno bespotrebne izbore? imao je komfortabilnu vecinu u parlamentu, socijalisti mu jeli iz ruke, Šešelj, Radulović, Čeda, Dveri, DSS uopste nisu ni bili u parlamentu, a sad je sve okrenuo naopačke. ima vecinu od bednih 5 glasova, posvadjao se sa socijalistima, dobio jaku opoziciju i par ljudi u skupstini sa kojima ce polemika biti nocna mora. i da, Vulin, PUPS i SPO su glas minus kod stanovnistva!

nikola vajsmiler

pre 7 godina

CJ, 25. april 2016 16:30
Radulovic nije proruski orijentisan vec naprotiv zalaze se za ucalnjenje u eu.
(Walter White, 25. april 2016 16:33)

Da ste slusali Radulovica, znali biste da covek kaze da u spoljnoj politici nema prijatelja, vec da vladaju iskljucivo interesi, kako kod Rusa tako i kod EU i SAD. Dakle mi sami moramo da uredimo zemlju, to nece niko uraditi umesto nas, a posle mozemo da se vagamo. Island na primer moze da udje u EU vec sutra, a ne mora.

Objektivan posmatrac

pre 7 godina

Krajnje objektivno, ovo je ispala Vuciceva pirova pobeda. Ocigledno je da se neverovatno preigrao i sada vise nema apsolutno nikakve sumnje da je ovo pocetak njegovog i naprednjackog kraja. Zapamtite datum 24. april jer je to dan kada je Vuciceva politika dozivela prvi ozbiljan udarac koji neumitno i u relativno kratkom roku vodi krahu SNSa.

Драле

pre 7 godina

Људе треба стално подсећати да је Расим Љајић на власти у континуитету већ 16 година, односно да је био део сваке власти и сваког погрешног потеза од 5. октобра до данас. Такав случај је јединствен у Европи, а вероватно и у свету. Само зато што је наводно "пристојан", штеде га и медији и опозиција.

CarloNS

pre 7 godina

Vučič+Dačić+Šešelj+Dveri=75%.

BRAVO demokratska stranko dokle ste nas doveli.
(Texo, 25. april 2016 17:10)

To je tako uvek bilo, samo što je deo njih u nekom momentu glasao za Koštunicu ili su bojkotovali izbore. Demokratski orjentisani građani su u Srbiji uvek bili u manjini i biće još dugo.

Komša

pre 7 godina

Ne bih ja imao poverenja u ove koalicione partnere - svi su po nekoliko puta menjali stranu.
Zdravija je koalicija sa nekom strankom van bloka kako bi se smanjio ucenjivački kapacitet kombi stranaka.
SVM je siguran partner a da li je SPS to ćemo videti.

gojko

pre 7 godina

Vucic -26 mandata
Radule +16 :D

Stvarno ne znam koji ce djavo stranka od Vuka Draskovica u skupstini kad nisu imali ni 1%. Plus gde je on, nije se ni pojavio. Dokaz da je sistem truo.

SNS koalicija se sastoji od 6 stranaka i mogu da naprave vladu, a sad ce ipak da se udruze sa jos nekim, jer nemaju kadrova i herca za teske poteze.

Po meni je Vucic luzer u ovim izborima jer se oslabio u skupstini i navukao sebi ozbiljniju opoziciju za vrat.

Da nije bilo izbora lakse bi mu bilo. Pitanje je uopste koliko je ovo spajanje bilo korisno za rezultat u Vojvodini.

CJ

pre 7 godina

Walter White
Poznajem ja politiku g.Radulovića malo bolje no svi ovde,jedan sam od prvih koji je glasao za njega 2014 kao i ove naravno.
To je definitivno ono što nama treba.
Jedino bih voleo da je okrenut ka Istoku a ne ka Zapadu. EU sve teže opstaje a Srbija u EU bi im odgovarala da bi dodatno mogli da koriste našu jeftinu radnu snagu ali neće da nas prime jer znaju da bi na keca odmah milion Srba zapalilo u tu VB, Nemačku, Italiju, Švedsku.
Na kraju kajeva, najviše bih voleo da ne moramo da gledamo ni Rusiju ni Nato, da budemo svoji ali smo mi previše mali i nebitni da bi bili sami.

Dosta je bilo svih vas

pre 7 godina

Sa izuzetkom gdina Ljajica, ne znam ko mi se od ostalih pridruzenih kandidata vise gadi. Da li bivsi Julovci, ili Vuk, mozda ponajvise Popovic.
Strasno je sta smo sebi dozvolili.

Trifke

pre 7 godina

Vucic je napravio gresku sto SNS nije samostalno izasao na izbore. Sada bi imali 131 mandat sami jer za njegove koalicione partnere ni bliska rodbina ne glasa, uostalom ni SNS ne bi presao cenzus da nema njega. Propustio je sansu da svojoj partiji obezbedi sve mandate a narod da zauvek oskobodi prisustva Vulina, Krkobabica, Ljajica, Ilica, Risticevica, Draskovica...steta za ovo drugo.

Srki

pre 7 godina

Ne znam zasto se stalno naglasava nekakav uspeh A.V. i sns-a? Potpuno je jasno da oni nisu dobro prosli na ovim izborima! Ako se pogleda da su uzeli Pups (penzioneri su ogromno biracko telo) da ipak i dalje ima Cacana koji ce glasati za Velju cisto iz interesa, da spo, koliko god propao, nosi 1 ili 2 procenata, onda dolazimo do zakljucka da sns ne bi bez njih dobio ni vise od 35%. Uz sav medijski mrak i kampanju u kojoj je premijer otvorio 100 fabrika i 50.000 radnih mesta za 5 dana, mislim da se Srbija polako budi i osvescuje. Ipak ima svetla na kraju tunela i potpuno je jasno da ce pokret Djb u narednom periodu biti glavna opoziciona stranka i iskreno verujem da vec kroz 2 do 3 godine mogu da izdejstvuju nove izbore. A na njima mogu i da pobede.

realno

pre 7 godina

Sns izašao sa koalicijom kao i svi ostali osim srs.A sviđalo se to nekome ili ne osvojio je više nego prošli put. sada ima manje poslanika samo zbog toga što je dosta stranaka prešlo cenzus. A osvojili su čak i više glasova u apsolutnom broju. Tako da je realno zacementirao vlast još 4 godine. najveći gubitnik je ubedljivo ds i pajtić. a radulović može na sledećim izborima da dobije dosta ako se politički isprofilise da dobije što šire biračko telo. ovako mogu da nestanu kao g17. realno vučić je trenutno lider bez premca a to srbi najviše vole. a biće na vlasti dok to bude odgovaralo ovima sa strane. Malo se mi tu braćo pitamo.

DAVOR

pre 7 godina

Najveci dobitnici po strukturi i broju glasova u odnosu na prosli saziv Skupstine Srbije su Putin, DJB Sase Radulovica i Dacic koji je opet najpozeljniji koalicioni partner. A gubitnik sto ce vreme pokazati je onaj koji trenutno likuje.

dane

pre 7 godina

Prvi čovek zemlje bivši radikal, bivši ministar (dez)informisanja u vreme najvećeg mraka u zemlji. Predsednik isto maskirani neobrazovani četnički vojvoda. Druga stranka po snazi na čelu sa malim Slobom. Treća stranka predvođena još jednim vojvodom i ratnim huškačem. Da li je moguće da ovaj narod toliko boluje od kolektivne amnezije, ludila ili čega već. Ili smo toliko zatucani da mora biti jedan jedini vođa ili nikako drugačije. Pa ovo nema ni u banana republikama južne amerike. Mora se bežati što pre.

Djordje NS

pre 7 godina

@ CJ

Strašno koliko si ti pobrkao lončiće... Čij, Radulović proruski orijentisan? Pa nije on puk'o kao ovi iz DSS - Dveri. Kakvi crni Rusi, gde ti živiš čoveče?

Kako idu radovi na brzoj pruzi, 300 na sat, Beograd - Budimpešta?

pre 7 godina

Ko ne zna za Donta neka se ne čudi. Šta bi trebalo zapamtiti? U prošlom sazivu SNS je imala 136 mandata, sutra će imati 98! Ovi što pišu da je SNS osvojila 131 mandat ne bi trebalo više da pišu. Bez Dačića nema stabilne većine a on da je političar budućnosti izabrao bi opoziciju, ojačao i sebe i druge i to bi onda bio brzi kraj lidera regiona, mislim da će se sve završiti iduće godine, na predsedničkim izborima. Ako SPS i dalje misli da trčkara oko ovog, dokinuće sami sebe. ne patim zbog SPS-a, ali oni mogu mnogo danas da pomognu.

Sanja

pre 7 godina

Ne znam zasto komentarisete kako je Vucic lose prosao i pogresio raspisivanjem izbora...za dve godine prosao bi jos gore, svestan je on da mu rejting pada, a ovako je osigurao sledece cetiri..

glasac

pre 7 godina

dosta je bilo svih vas@zasto izuzimas Ljajića? Pa tek on je "golub prevrtac"! U svakoj vladi je bio od kada je u politici. A da su svi isti.....to je tacno!

teodor

pre 7 godina

Nesto mi ne stima u ovom pregledu mandata....SNSkoalicija je dobila 48 posto. a u raspodeli ima t2 posto mandata. Zar je moguce da iz reziduala onih koji su ostali ispod crte stranka sa manjinskom vecinom postane stranka sa apsolutnom vecinom? Ako neko moze da mi to najjednostavnije objasni ili je to sistemski defekt svoje vrste jer bi to znacilo da su oni koji su glasali za male stranke koje nisu presle prag,fakticki 48 posto svojih zbirnih glasova dali SNS,sto je logicki apsurd

ivan78bg

pre 7 godina

@realno
SNS je sada u koalicji sa dve vise stranke nego pre 2 godine a osvojio je 27 poslanika manje.Ukupno je osvojio manje i glasova a poslanika nevidjeno manje .Nisi upoznat sa tim cinjenicama?

Hr

pre 7 godina

Vučić je koristio dobro isproban metod sa nekim strankama kao što je Tuđman koristio 1990 kod nas da uz pomoć SDP rasprši protivničke glasove u više manjih.

Nišlija

pre 7 godina

Prošli put je Vučić postavio Dačića za ministra iz zahvalnosti što 2012 godine nije ušao u vladu sa Tadićem ali mi se čini da je Dačić i ovog puta bio u pravu kad je rekao da će ga Vučić na kolenima moliti da uđe u njegovu vladu kao i kad je 2012 rekao da ne zna ko će biti predsednik Srbije ali zna ko će biti predsednik Vlade Srbije.

BeKo

pre 7 godina

@(teodor, 25. april 2016 17:14)

Sns 250*48,25%=121 poslanik
Stranke koje nisu prešle cenzus +nevažeći listići =8% tj. 22 poslanika * 48,25%=10 poslanika
121+10=131

E sad, nije mi jasno da ljudi ne znaju kako se dele mandati a komentarišu izbore a sebe smatraju "pismenim" za razliku od onih što glasaju za SNS.
Možda bi bilo najbolje rešenje da se deli onoliko mandata koliko stranka dobije glasova a pređe cenzus, pa ne bi imali zbunjene komentatore a i ušteda nije mala jer bi imali 22-23 poslanika manje.

banjaluka paris texas

pre 7 godina

Ja samo molim doticne da se uozbilje i da uvedu red u kulturi, sportu a trebalo bi i poraditi na edukaciji i podrsci poljoprivrednicima. Zelio bih kada bi strucnjak i iskreni patriota, ne u smislu shovinizma, bio ministar poljoprivrede...
Ne znam ko stoji iza ovih "rijaliti programa" ali to bi trebalo bar izbaciti iz medija i prebaciti na neke "dzet set" portale. Pa i CNN ne objavljuje svaki dan kada je ona Kim Kradasijan pustila goluba ili otisla u WC.
Manje Turbo Folka i vise pametnije muzike na nasim programima.

Dacha

pre 7 godina

Sve je ovo uradjeno odlicno. Ok, mozda je dobio manje mandata ali je uveo u skupstinu sve stranke. Moje misljenje je da nam dolaze teski dani, pa je bolje da ima opoziciju koju kontrolise u skupstini nego narod na ulici. Sve ove stranke su ONI. Pozdrav

хаџија

pre 7 godina

Ne znam zasto komentarisete kako je Vucic lose prosao i pogresio raspisivanjem izbora...za dve godine prosao bi jos gore, svestan je on da mu rejting pada, a ovako je osigurao sledece cetiri..
(Sanja, 25. april 2016 17:43)
ти се очигледно не сећаш вуковог уласка у владу код слобе... тако је и слоба радио, па је...
из досадашњег искуства, ово је најнестабилнија влада у овоме веку. а вучић је изложен таквим уценама, да му се лично црно пише.

srpska idila

pre 7 godina

@dane,
ne boluje ovaj narod od amnezije vec je ovaj narod upravo takav kakvi je rezultat izbora. Ne treba se tesiti amnezijom... vec shvatiti da je ovaj narod 80-90 doveo na vlast ove sto su bili ratno huskaci jer takve ovaj narod voli. Samo kada se ukaze prilika dovesce na vlast iste tipove.

raja babeja

pre 7 godina

...ili je to sistemski defekt svoje vrste jer bi to znacilo da su oni koji su glasali za male stranke koje nisu presle prag,fakticki 48 posto svojih zbirnih glasova dali SNS,sto je logicki apsurd
(teodor, 25. april 2016 17:14) #
Upravo tako, defekt iliti manjkavost.da je od ovih stranaka koje su prešle cenzus još jena otpala, razlika u korist SNS bi bila daleko veća, i obrnuto.

Nesposobni ministri

pre 7 godina

Vucic mora smeniti najmanje pola ministara koji su "pokazali nedoslednost" u obavljanju svojih funkcija, pre svega ministri pravde, privrede i finansija !

dcz

pre 7 godina

U komentarima uvek 75-90% protiv Vučića. Pomislio bi čovek da će se on boriti za cenzus. I što je nagore, svi ti misle da su mnogo pametni, kao onaj analitičar na RTS-u juče (sabirao procente koje su dobile stranke, pa oduzeo od 100% da bi izračunao koliko je ostalo neprebrojano?!). Pametni, a veruju da plate i penzije mogu da se povećaju (DS), da mogu svi da imaju besplatno zdravstveno osiguranje (DJB), da isplati sve plate radnicima u propalim preduzećima i još mnogo drugih gluposti za šta je potreban ogroman novac, a budžet je već u deficitu. Takvim pametnim glavama da kažem da to može, ali uz štampanje novca, a onda sledi inflacija i njihov priželjkivan povratak u devedesete (koliko ste smorili sa tim). Ili može zaduživanjem, ako hoće još neko da nam da pod takvim uslovima, a onda sledi bankrot. Moje mišljenje je da su te plate i penzije nerealno povećane za vreme DS-a (jeftina kupovina glupih glasača), pa su sad samo vraćene na odgovarajući nivo (ja bih voleo da su svima 1000e, ali ovo je realnost). Što se tiče isplate plata radnicima propalih preduzeća, neka se obrate DS-u. Prodali su sve i te pare dali na povećanje plata, umesto da su ulagali u državu. A umesto da su svi građani dobili podjednako od ukupnog novca iz privatizacije (tada bi se obistinilo Dinkićevih 1000e, a možda i više), imamo situaciju da neko sa 3 razreda srednje koji radi u duvanskoj industriji dobije 100.000e otpremninu, a inžinjer u EI još uvek traži plate. A svi su gradili te fabrike. Pametni DS.

n

pre 7 godina

Kakav fleš! Sme li neko od SNS poltrona da javno kaže šefu da se preračunao...Čik ako smeju...Da kažu da je 131 mandat osvojila koalicija od 7-8 partija + Lazanski i dr. nestranačke ličnosti...Kakvog keca u rukavu ima Dačić, joj majko....E moj Vule kola ti krenula nizbrdo...nezaustavljivo...

s.

pre 7 godina

"...Zoran Babić nije bio na listi i pretpostavlja se da će biti u izvršnoj vlasti."

Vazduplohov če u izvršnu vlast?
Predlažem ili prosvetu ili kulturu, nema druge.

А игру су правили хакери!

pre 7 godina

Како бисте дефинисали Изборе у Србији? Ја бих то дефинисао овако.

Избори су игра у којој на крају увек победи "Расим Љајић".

Расим Љајић је, постигнутим рекордима у овој игри, постао синоним за саму игру, па је и практично да се по њему назове архетип који је у горњој дефиницији навед под наводницима.