Subota, 12.03.2016.

12:38

Vučić Karađorđeviću: Prvo ti plati struju...

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je prestolonasledniku Aleksandru Karađorđeviću, povodom njegove najave da će tužiti državu, da najpre plati struju.

Izvor: Tanjug

Vuèiæ Karaðorðeviæu: Prvo ti plati struju... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

98 Komentari

Sortiraj po:

Radovan

pre 8 godina

Bilo kako bilo (kako god da su stekli) - po zakonima Srbije i kraljevine Jugoslavije - to je bilo njihovo, oni su bespravno oterani odatle i daj Bože da ne tuže srbiju za nadoknadu štete, što smo ih uskratili za korišćenje njihove imovine 50 i nešto godina, na zapadu se za to dobiju milijarde.

Zamislite proteraju kraljevsku porodicu iz Britanije, mislite da ovi ne bi sudski dobili ne milijarde već trilione?

Po čemu se bilo koja monarhija razlikuje od one druge, pa ako je već tako šta ste onda plakali za Dajanom a ovde pljujete Karađorđeviće?

istorijski podaci

pre 8 godina

Nisu Karađorđevići ništa izgradili vlastitim sredstvima ,već državnim novcem.Kraljevina SHS,a kasnije Kraljevina Jugoslavije bila je prije Drugog svjetskog rata zahvaljujući dinastiji Karađorđević najnerazvijenija i najsiromašnija država u Evropi,a regent Aleksandar najbogatiji.

Marko Janković

pre 8 godina

Konačno da neko kaže Karađorđevićima gde im je mesto. Srbija je, još uvek, Republika i Država je bila, sasvim nepotrebno i sasvim bey osnova, izdašna prema ljudima, koji tu istu Državu nisu udostojili pristojnog znanja jezika. Da ne pričamo o primerenosti ponašanja postupcima Petra I Karađorđevića, koji je, kao i svi drugi, tražio (i nije dobio!) kredit da završi ono, što je počeo. Onima, koji se prema Državi ponašaju kao da im je "prćija", neko, konačno, mora da kaže da - tako ne može. Niko od građana Države Srbije ne može da duguje za struju više od dva-tri meseca jer, jednostavno, nakon toga sledi isključenje. Umesto da svojim primerom pokažu kako treba poštovati Srbiju i truditi se da ona, konačno, postane pristojna, uređena zemlja, u kojoj svi, bez izuzetaka, plaćaju svoje račune, Karađorđevići traže da budu iznad i van Zakona (besplatni letovi Er Srbijom...). I, da se razumemo, ne radi se o komentaru "bota", nisam fan ni SNS ni g. Vučića, ama bilo je krajnje vreme da neko kompetentan kaže Karađorđevićima da Srbija neće da bude ničija "prćija".

Dzony

pre 8 godina

Svaka cast Sumadinac, pravo u centar! Zna se dobro ko se buni i kome su trn u oku! Deci i unucima boljsevika i posle ratnih proletera! Koji su pisali istoriju a istu ucili.Koji su imali lazne funkcije i beneficije sa tudjih ledja! Nista Karadjordjevici nisu odneli na svojim ledjima i otvarali racune u stranim drzavama kao neki! A vec o donacijama za narod i drzavu od nekoliko desetina mil. eura , devedesetih godina koje su prikupljali i slali u nasu drzavu , a na granici docekivali i delili sps i jul u vreme ministra informisanja da nasnjeg premijera! Jel vam premijer spomenuo direktora EPSA kojeg je on licno doveo koliki je napravio minus u budzetu i koliko partijasa je primljeno i kolika im je plata ta citanje novina i pijancenje u radno vreme! Jel isto trazio placanje struje i poreze penziskog i socijalnog sa drakonskim kamatama od Tacija pre Briselskog sporazuma?

ман.сити

pre 8 godina

Taкo je то када наш диктатор више поштује чланове британске круне,него оне сопстене земље.

wtf

pre 8 godina

Za sve ove pametnjakoviće. Neko hoće da vas ubije i pobije celu porodicu. Vi pobegnete iz zemlje i posle mnogo godina vrati se vaš pomotomak rođen u inostranstvu po vašu imovinu. I lepo mu kažu-Aaaa sine tvoji su zbrisali,ti ni ne govoriš srpski,nema kuće-A vlasništvo a papiri?-Pusti sad to,pobegao si...Jel da vrlo glupo zvuči?Možete da lupate minuse jer samo to i znate.Evo vam ga Mišković,jel mu oduzeta imovina?Nije,svi znamo da je tajkun ali ne možemo da dokažemo da je ukrao.Dakle,dok se ne dokaže da nešto po pravu nije vaše nema tu pobegao je,priča hau jes nou...Alo,svuda u svetu pravo svojine je ZAKON.Samo ovde nakaradno razmišljanje sviđa-ne sviđa mi se.Naučite bre prvo istoriju,sve je danas dostupno,niko vas ne tera da volite kralja i monarhiju ali pravo je pravo.Možemo mi da menjamo uređenje zemlje iz monarhije u socijalizam,iz socijalizma u kapitalizam,feudalizam...ali pravo svojine ostaje.Tačka.Vratite ono što je njihovo,platite im odštetu,rentu...pa da pričamo onda o struji!!!

Милош

pre 8 godina

Зар Вучићу нису исекли фиксни телефон 2004. године јер није плаћао рачун? И вратите сву одузету имовину људима.

ivan

pre 8 godina

Uvek monarhista!

Ali -

1 Kradjordjevici su dinastija koju su nam nametnuli Rusi
2 Dvor nije vlasnistvo Kralja, vec drzave, jer Karadjordjevici nisu jedina dinastija, a nadam se ni poslednja!

Neka plati racun - moze slovodno i da se zali.

Jos i nesto: Dimitrijevic, Racic, Princip, Zivkovic - sve su to proizvodi dinastije Karadjordjevic!
Nije ova zemlja bila mnogo drugacija u proslosti, bez obzira na romanticnu literaturu...

Wonderful Copenhagen

pre 8 godina

Neko pomenu sudske izvršitelje koji plene imovinu ako se duguje izvesna suma...Postavljam pitanje ovoj vlasti: na KOJU se to Evropu pozivate kada imate takav mafijaški nasilni sistem plenidbe? Živim u Danskoj, a to je priznaćete elitna EU i ovde naravno nema ni u ludilu takvog divljačkog sistema nasilne otimačine! Ako bi se trebali ugledati na Evropu, onda ne možete biti selektivni: ili-ili. Vi ste obični divljaci (ne mislm na narod- već na bednu imitaciju političara koji čereče Srbiju). Sami pljačkaju, reketiraju, muljaju, kradu, a sirotinji koja nema šta da jede otimaju imovinu - Al Capone style!

Neotesan i nevaspitan

pre 8 godina

Seljačina nevaspitana - "Ti, genije, prvo plati struju...", kneza prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića krstila je kraljica Elizabeza Druga, 1945. godine u Londonu, znači kumovi su.

antiDebil

pre 8 godina

Slicne poruke bi trebalo da posalje i njegovoj crvenoj zvezdi. Oni duguju mnogo, mnogooooo vise para za struju, poreze i tako te sitnice !

A možda nije norm?

pre 8 godina

Ovde sve vreme "avnojski republikanci" zamenjuju teze: nezavisno od duga za struju, ako postoji i ako je toliki, ko je dao prava predsedniku tehničke vlade, pa i da nije tehnička, da ovako govori građaninu Aleksandru Karađorđeviću, koji je od njega 25 godina stariju - "Ti, genije, prvo plati struju pa ćemo onda da razgovaramo..." Šta Vučič ima sa strujom, dugovanjima za struju... tako je maltretirao i one poslanike Albance iz Preševa, u parlamentu. Na šta to liči?

lopez

pre 8 godina

Ови што прозивају Престолонаследника Александра Карађорђевића да плаћа струју Дворског комплекса требају да знају, да је Престолонаследник Александар смесштен у делу комплекса, тачније на спрату старог двора који је минорна целина у односу на читав комплекс који држава користи у Туристичке сврхе, као музеј, резиденцију итд.
Чак и тај део у коме је смештен није његово власништво већ власништво државе Србије. Дакле, породица Карађорђевић је сада подстанар у сопственој кући.
Нека држава врати Карађорђевићима њихову имовину, као што је вратила свима осталима којима је одузета, па нека онда тражи плаћање рачуна од њих по основу власништва. За сада, све трошкове око Дворског комплекса који је туристичка атракција, Музеј, државна резиденција и све остало, дужан је да измирује власник тј. држава Србија.
У противном, нека обештете породицу Крађорђевић у вредности одузете им имовине, и нека плате станарину за 75. година узурпације туђе имовине!
(Шумадинац, 12. mart 2016 20:10)

Covek objasnio!!

Peca

pre 8 godina

Ova izjava premijera je, u najmanju ruku nesmotrena!Bez da se igramo partizana i cetnika na forumima,koliko ima pristalica monarhije u inostranstvu? Pola dana sam se divio eleganciji i dostojanstvu princa Aleksandra a onda,shvatio sam da premijer nije razmislio o posledicama?!? Pola naseg BDP-a dolazi iz inostranstva?!? Ko salje taj novac? Koliko je tu pristalica monarhije? Koliko je prijatelja kraljevske porodice?!? Na stranu primitivizam Aleksandra prema Aleksandru,ali videcemo ko ima vecu podrsku i odakle ...

Petar

pre 8 godina

Nisam fan Vuciceve politike ali neka mu je rekao.Sta ste se raspisali prestolonaslednik,ne znam čega samo.Pricajte sta god hoćete,pobegli su odavde ili otišli na sigurno-istina.doveo ga je kao pajaca na vasarDraskovic na talasu nacionalizma,nikakve koristi od njega ja ne vidim,smešan i bahat lik.Vratite i meni mojih dvadeset godina života u ovoj barustini i plate kolike bi bile da nije rata.Muka nam je vise i od karadjordjevica i milosevica i svih uništitelja svoga naroda.Nisam ni za Tita ali svi se naslađivali kako mu zena umire bez pasosa u memli,a za ovog prostaka kao neka pravda,užas....

Zoki

pre 8 godina

Situacija sa tim dvorskim kompleksom je veoma komplikovana. To je bila lična imovina porodice Karađorđević - a ne državna imovina. Dvor na Dedinju nije građen iz budžeta. Nakon rata to je konfiskovano i naslednici bi trebali da imaju pravo da im se ta imovina vrati. Problem je što je kralj Aleksandar imao tri sina i ta imovina bi trebala biti podeljena njihovim naslednicima. Kralj Petar je za svog naslednika odredio svoju ljubavnicu Mici Lou. Nakon Petrove smrti, ona se udala za princa Andreja i živela sa njim do njegove smrti. Da bi se izbegla podela imovine, koja nije odgovarala ni državi ni princu Aleksandru, napravljen je taj sporazum koji je sada na snazi. Međutim od samog početka je jasno da princ Aleksandar i njegova porodica nemaju prihode koji bi im omogućili da izdržavaju taj kompleks koji sam po sebi ne donosi prihode. Potrebno je naći neko rešenje koje je je prihvatljivo za sve, jer bi podela kompleksa ili isplata finansijske kompenzacije verovatno bila najgore rešenje. Međutim, način na koji je premjer Vučić komentarisao izjavu princa Aleksandra je odraz lošeg vaspitanja.

sin Dragan

pre 8 godina

Da ne komentarišem kako dug za struju (ukoliko uopšte postoji) nema apsolutno ništa sa povraćajem imovine, to bi ovaj, navodno, vrsni pravnik, trenutno zaposlen na mestu tehničkog premijera morao da zna.
Ali.... obraćanje na TI, u starom radikalskom, navijačkom, uličarskom ..(dodajte sami dalje) ..maniru, kojim se tehnički premijer rado služi kada želi javno da omalovaži nekog je samo deo predizborne kampanje. U kojoj on nije, naravo.
Možda se i ugrizao za jezik da ne nastavi: " TI, Majstore....."

24. april. - dan D

Tisa

pre 8 godina

Za opstanak siromasnog drustva, kao sto je Srbija, neophodno je postojanje solidarnosti u drustvu.Za sve socijalno marginalizovane kategorije, poput nezaposlenih, invalida, samohranih roditelja, porodica u kojima niko ne radi omoguciti reprogram duga za struju. Ako Karadjordevici duguju 70 000 evra i verovatno traze potpun, ili delimican otpis duga, moze li se obicnom malom coveku omoguciti bar reprogram? Poslednji reprogram bio je jos 2o12.god. Solidarnost, kao i briga za socijalno ugrozene kategorije drustva je lepak koji drustvo i drzavu drzi na okupu.

xzy xzh

pre 8 godina

Citam komentare, i ne mogu da verujem sta ljudi pisu. Ovde se ne razume osnovna teorijska postavka kapitalizma ili bilo kog normalnog sistema, a to je da je vlasnistvo svetinja. Nema nasilne promene vlasnistva, to je divljastvo. Vidim pre koju nedelju brozovi su se bunili sto su ostali bez nasledstva (koje je budi uzgred receno procenjeno na 10 milijardi $. Toliko o Titu siromahu)a ne shvataju da je upravo to sustina drzave, upravo je to svrha sistema. Da tebe niko ne pokrade, i da ti sto si ostavio svojim potomcima bude sigurno, a ne da ga se docepaju neki divljaci sa puskama.
Da li je kapital koji su stekli Karadjordjevici u potpunosti cist. Nije. Aleksandar kad je dosao na vlast bio je najsiromasniji monarh u evropi. Par godina kasnije kad je ubijen, po testamentu je bio siromasniji samo od engleske kraljice. Sta je radio i sa kim surovao, knjige su napisane, ima dovoljno materijala.
Ali pitanje vlasnistva i nasledstva je mnogo ozbiljnije nego sto se to kod nas zamislja.Zato treba da postoji ozbiljna drzava koja propisuje ozbiljne zakone i nemilosrdno ih sprovodi. i U Engleskoj imate primera ljudi koji su pre 300 godina bili gusari, a potomci su lordovi. A zasto? Pa neotudjivost imovine i cisto poslovanje.Kako si stekao imovinu nije vazno ako ti niko ne dokaze suprotno, a tebi je niko ne moze oduzeti jer si postao cist, radis po zakonu. Zato tamo ima toliko bogatih ljudi,jer se bogatstvo prenosi i nasledjuje. A kod nas se samo krade jedno od drugog. zato smo siromasni.

A.S.

pre 8 godina

Moze premijer tim ulicarskim zargonom da vredja koliko hoce ali ne i dokle hoce. Uskoro ce morati da vrati oteto ne samo od Karadjordjevica vec od hiljada ljudi kojima su delili pravdu na ulicnim vesalima.Stop anarhiji! Zivela pravda za svakoga!

Veljko

pre 8 godina

Voleo bih da znam da li i Vlada Srbije uredno placa dug za struju. O tonu kojim se premijer obraca Prestolonasledniku ne bih ni komentarisao. Nevaspitanje i populizam su na delu.

Katarina, arhitekta

pre 8 godina

Mene je SRAMOTA od ove izjave presvucenog vadikala Vucica.Molim ga da se U MOJE IME na ovakav nacin vise ne obrati ni najgorem coveku u ovoj drzavi a o prestolonasledniku da ne govorim.Svaka cast Karadjordjevicima koliko su ljage i blata bacenog na njih izdrzali i sa dostojanstvom poneli.Vratite im SVU otetu imovinu, saberite koliko vi njima dugujete pa onda iznosite cifre u javnost.SRAM da vas bude, i vi ste neki premijer!

Vojin

pre 8 godina

Predizborna patka. Struju i odrzavanje od 1945-te, ce platiti onaj koji je koristio objekte, a to nisu Karadjordjevici. Presvetli AV to zna ali računa na pamet i memoriju na nivou amebe, ovog jadnog i zaglupljenog naroda. Naravno, neće platiti AV, već upravo taj narod.

aki@pfc@

pre 8 godina

Imam tri maloletna deteta i dug za struju skoro 14000. Pre neki dan mi je stigla opomena pred iskljucenje. Zna se sta sledi uskoro a najmladje dete za par dana slavi prvi rodjendan. Tako je to kad nisam naslednik bilo cega pa ni prestola. E Srbijo medju sljivama.

goran

pre 8 godina

Sramota Vucicu. Prestolonasledniku treba otpisati struju. Kada narod placa neverovarne cifre za promasaje vlade, 70 000:- evra. je smesna sitnica!

izadje na videlo

pre 8 godina

cist populizam, u stilu AV. Koliko kosta koriscenje tudje imovine u zadnjih 60 godina? Ciji je dug veci?
Ma hajte, molim vas! Pa ova drzava jos nije vratila vlasnicima njihovu imovinu a prica o pravu, zakonu i poretku!

živčan_neki_lik

pre 8 godina

Šta je starije: oteta imovina ili dug za struju? Ovom logikom onda niko ne treba da se nada da će mu nešto biti vraćeno jer ne postoji gradjanin u Srbiji čiji se dug ne uvećava.

Topola

pre 8 godina

Neka država vrati Karađorđevićima šta su komunisti pokrali pa i kamatu 70 godina i lagano će platiti struju.
(Ho, 12. mart 2016 14:56

...nije pokradeno jer je popisano i sve je na broju barem se nisu zalili naslednici Karadjordjevica... a drugo neka i oni plate 70 godina sto je Beli dvor odrzavan jer kazu ako ne das na kucu, kuca ce na tebe a vidi se da je prestolonaslednik navikao da sve drugi placaju pa im se dvor ruinira od kako su se uselili e bas u tome i jeste problem sto su komunisti tu njihovu imovinu odrzavali a sve sto se nalazilo nista nije ni prodato ni otudjeno u korist komunista ni njihovih porodica vec je sve sacuvano....i bas zato Karadjordjevici neka placaju ono sto uzivaju pa i porez na tu imovinu o cemu niko ne govori.
(kondure, 12. mart 2016 17:03)

Grešiš, mnoge stvari su nestale. Od slika pa do posuđa, kao na oplencu, svaki komunista po flašu vina.
A u dvorskoj kapeli je pucano na fresku Hrista, i dan danas imaš metak po sred čela.

SimoneR

pre 8 godina

„Prvo ti plati struju koju si dužan Srbiji, pa onda tuži koga hoćeš.“

Divan primeren rečnik, kulturno ophodjenje, odmerenost, razložnost...Jednom rečju, gospodski maniri.. Taman po meri naroda koji od jela najviše voli za ručak da konzumira „farmu“, a za večeru „parove“. A kad svare to što su jeli, širokogrudo aminuju otimanje nečije privatne svojine. Kažu, to je narodno, nije privatno a nije ni naše lično. To je u duhu čuvene bravarske škole koja i dalje školuje potomke svojih starih kadrova.

Cvele

pre 8 godina

Sramota me je premijera (Vučić) koji se prestolonasledniku obraća sa ,,TI‘‘ i najoštrije se kao građanin Republike Srbije DISTANCIRAM od izjave i uopšte politike premijera... Druga stvar je što je EPS čekao da se napravi dug 70.000€????? Mene jure već za 3.000 din! Zaječarac

Realno

pre 8 godina

Pa ako obicnim gradjanima saljete sudske izvrsitelje da plene imovinu zbog 7000 dinara, sto onda ne posaljete iste i Karadjordjevicima za 70000 evra?
Pa vi ste sami izmislili te izvrsitelje kako bi naplacivali i najminimalnija dugovanja od gradjana, a kada vi dugujete istim, onda vam niko nista ne moze

suncokret

pre 8 godina

Hajde ljudi od struke, pogledajte ugovor koji je verifikovalo državno pravobranilaštvo između prestolonaslednika i države i videcete da naš vođa po običaju samo lansira predizborne propagandne rakete žutog dometa: Da ponovim svima sem Vlayi :
NAJVAŽNIJE JE NA KOGA VODI BROJILO:
-brojilo za struju,
- brojilo za gas,
- brojilo za vodu,
- brojilo za beograd na vodi,
-brojilo za franš,
- brojilo za koridore pune rupa
- brojilo za poplave
-brojilo za VLAST.
Samo vidite ko je za šta zadužen i videćete da je država trebala da izbaci nesavesnog podstanara i kao svaki savestan držalac imovine plati svoje troškove javnom preduzeću.

daddy cool

pre 8 godina

(Darko, 12. mart 2016 17:40)

E sad ja tebi da objasnim. Rodonacelnik dinastije Karadjordjevic, Djordje Petrovic ili Karadjordje je bio jedan od najbogatijih Srba tog vremena. Njegovi potomci su sve do povratka na presto Petra I, uvecavali svoj kapital u inostranstvu koji je prenesen posle u Srbiju. Ta komunisticka patka da je dvor sazidan od drzavnih para nece zauvek trajati. I nevezano da li je Srbija republika ili monarhija, oteto 45. se mora vratiti. A kad su racuni za struju u pitanju, nek se premijer prvo pobrine za svoje, mozda i da svrati do Zukorlica, a ne da ulicarski vredja potomke dinastije koja je zasluzna za najveci ugled Srbije koji je ikad imala. Ni ti danas, a ni ja ne bismo bili ovde i pisali da nije bilo princevog oca i dede.

Darko

pre 8 godina

"Odgovarajući na novinarsko pitanje kako komentariše najavu prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića ..."
Ovo je teško objasniti, 12. mart 2016 16:38

Odgovor je prost , Srbija je republika a ne monarhija , princ u republici ima prava i duznosti kao i svaki drugi gradjanin.
Kazes da troskove placa vlasnik ,tj drzava?Nije tacno!Treba da ih placa kao i svi drugi podstanari u Srbiji.
Dedovina mu moze biti vracena samo ako opet zavlada monarhija.Svi ti dvorci su pravljeni od poreza koje je kralj ubirao , a posto vise nismo monarhija vec republika , porezi idu republici .Samo ono sto imaju dokaz da su sami kupili , ne prikupljenim vec zaradjenim parama moze biti njihovo.

sevic dragam

pre 8 godina

Dedovinu potomak da vrati narodu.
Koliko je odneto u London?
Premijeru bravo?
Sve oduzeti i podeliti deci bez roditeljsko staranja?
E narode zaboravili ste da su vam babe za vreme kralja kopale za dva kg brasna a veceru oonesu gladnoj deci.
Hocete potomka necete republiku?

kondure

pre 8 godina

Neka država vrati Karađorđevićima šta su komunisti pokrali pa i kamatu 70 godina i lagano će platiti struju.
(Ho, 12. mart 2016 14:56

...nije pokradeno jer je popisano i sve je na broju barem se nisu zalili naslednici Karadjordjevica... a drugo neka i oni plate 70 godina sto je Beli dvor odrzavan jer kazu ako ne das na kucu, kuca ce na tebe a vidi se da je prestolonaslednik navikao da sve drugi placaju pa im se dvor ruinira od kako su se uselili e bas u tome i jeste problem sto su komunisti tu njihovu imovinu odrzavali a sve sto se nalazilo nista nije ni prodato ni otudjeno u korist komunista ni njihovih porodica vec je sve sacuvano....i bas zato Karadjordjevici neka placaju ono sto uzivaju pa i porez na tu imovinu o cemu niko ne govori.

vlaya

pre 8 godina

Kao prvo ni jedan racun za struju ne dolazi na njegovo ime a kao drugo on nije vlasnik nego korisnik po nekom usmenom dogovoru.Ne mogu mu pravno gledano nista....

Kalimero

pre 8 godina

Nije Prestolonaslednik jedini koji ce da tuzi ovu drzavu. Tuzbu najavljuju i drugi vlasnici imovine koju su oteli komunisti, a drzava izbegava da je vrati u postupku denacionalizacije. Pa onda tzv. stari studenti kojima drzava planira da otme novac sprecavajuci ih da zavrse studije prema programu po kome su ih zapoceli u nameri da im otme jos novca na ime skolarina. Mozda Vucicu svi ti ljudi sada izgledaju kao gomila luzera, ali kad te tuzbe budu stigle do evropskih institucija i kad ga budu pitali o cemu se radi u okviru nekog pregovarackog poglavlja, pitace se sta mu je sve to trebalo.

1003

pre 8 godina

vucicu,moze ti se :) juce udaras na narod kako je narod kriv zbog poplava,sada prozivas karadjordjevice
miskovic na slobodu i jos mnogi drugi kriminalci tipa ajkulic (Nis) crnogorski kriminalac koji snabdeva citav jug Srbije sa albanskom drogom,oni su svi na slobodu niti placaju svoje racune,ali ti si bitno udario na narod zbog poplava i Karadjordjevica zbog struje,ali kao sto rekoh moze ti se da pricas svasta ovi jadni novinari moraju da objavljuju sve to,jer ti jedino sto radis je da pricas i naravno slikanje nonstop i nsita drugo,to kako nam je u drzavi ne moras ti da mi pricas ja sam vidim,a stanje je ocajno.
eto
Odobrite komentar ako smete

Dejan

pre 8 godina

Zelim da porucim Prestolonasledniku i njegovoj porodici da ovo nije misljenje vecine drzavljana Srbije.
I ja se isped moje porodice (starosedeoci u Srbiji) izvinjavam njima zbog ovakve neverovatne izjave aleksandra vucica.

Vlasnik

pre 8 godina

A ko plaća Karađorđevićima brojnu poslugu ; baštovane, vrtlare,lične šofere,
bebisiterke, kuvare, spremačice...? Kako znamo, i to plaćaju poreski obveznici , građani Srbije. Zato i jesmo najsiromašniji od svi evropskih država.

P.S. Neko od komentatora reče da "struju treba da plati vlasnik poseda - nekretnine, a ne korisnik koji tu živi". Kakva nebuloza , kakvo nepoznavanje materije. Radi lakšeg shvatanja to bi, preneseno na nivo vlasnik stana - podstanar, značilo da vlasnik stana treba da plaća svom podstanaru svu utrošenu el. energiju.A to ne biva! Nije normalno.

Главни архиватор

pre 8 godina

Не разумијем уопште овог Вучића.Ако се Карађорђевићи заинате,па траже од Србије поврат узурпиране имовине,рентирање за кориштење исте у року од 50 година,..
БГД
Србија јесте република по уређењу али приватна имовина је приватна.И ту сва прича престаје.Ово даље што си писао је права глупост.Боте страначки.

devijantan

pre 8 godina

"Njegov deda" nista nije sagradio i realno nema sta da im se vrati. Srbija, kasnije Kraljevina SHS. te kraljevina Jugoslavija je bila parlamentarna monarhija sa sve vladom koja je ucestvovala u vlasti. Nista "deda" u miraz nije doneo , sve je to srpski,hrvatski i slovenacki narod gradio i izgradio. Zasto bi porodica Karadjordjevic imala vece pravo na povracaj imovine od porodice Obrenovic, ili Titove , ili Miloseviceve? Da vratimo i Djilasu most preko Ade?

nikada nikome izvini

pre 8 godina

...kako neko uopste moze da bude duzan za struju 7o.ooo eura? Mi obicni smrtnici ako smo duzni 20.ooo din nas iskljuciju...znaci ima privilegovanih...i vladaju dvostruki arsini...

Rade

pre 8 godina

Karadjordjevići su potpuno u pravu...sve što je napravljeno u Prvoj Jugoslaviji, a u Drugoj oteto i kralj Petar Prvi i Aleksandar Prvi su radili sopstvenim parama ili kreditima,a sada to neko drugi uživa a da nije ni prstom mrdnuo. Možda bi od svih tih silnih objekata od Vardara pa do Triglava bilo nešto i za privredjivanje pa bi bilo para i za struju... Malo je bezobrazno obraćati se prestolonasledniku na ovaj način, ali Srbija je čudo od zemlje...

suncokret

pre 8 godina

Neko ko se hvali da je bio jako dobar student i da je sada vrstan pravnik i ujedno naš premijer, naravno i moralna gromada, trebalo bi da zna da po sadašnjim propisima struju plaća vlasnik to jest država, a da je prestolonaslednik samo podstanar na svojoj dedovini. I da to jedno sa drugim ima veze koliko i činjenica da prestolonaslednik nije platio kaznu za parkiranje u Beogradu na vodi , i da zato u Vojvodini nema poplava. Toliko o pravniku, struji, gasu, i velikom vođi. I pogledajte na koga se vodi svako brojilo i biće vam sve jasno

kraja

pre 8 godina

...vidim kolektivna amnezija kad su karadjordjevici u pitanju...
...ucesnici WWII sa pristojne udaljenosti, saopstenjima, vladom u izbeglistvu, sve zajedno sa novcem gradjana srbije...
...posto je narod sa bravarom isterao nemce, da se karadjordjevicima sve vrati uredno...???
...da li ste normalni...???

Миле НС

pre 8 godina

Дугује принц одавно само сада је било згодније пребацити му у изборној кампањи.. знате оно, ја сам вођа, браним интересе државе, сви морају да плате своје дугове, сем мене наравно јер ја сам вођа...

Ovo je teško objasniti

pre 8 godina

Odgovarajući na novinarsko pitanje kako komentariše najavu prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića da će tužiti državu Srbiji i tražiti povrat imovine, premijer Aleksandar Vučić je rekao:

- Ti, genije, prvi plati stuju koju duguješ, pa onda da razgovaramo. Prvo plati 44 miliona koje duguješ EDB-u i 44 miliona koje dugujepš EPS-u, pa onda možemo da razgovaramo.

Ovako, od reči do reči, glasi njegovo obraćanje potomku Karađorđa, unuku kralja Aleksandra Karađorđevića i sinu kralja Petra Drugog! Kakve veze ima struja sa otetom dedovinom? A njegov stil? Pa čovek je stil.

Princ sa Slavije

pre 8 godina

U Srbiji mozete da budete Ekrem,Zmaj ili nekakav prestolonaslednik samo izaberite i zivecete srecno i kvalitetno a neko ce vec platiti vase racune.Zasto onda iko da bude obican covek koji podleze taksama i semaforima?

Erik

pre 8 godina

Prvo mu vratite dedovinu, pa mu onda držite pridike. Struja mora da se plati u normalnim državama, ali normalne države ne otimaju svojim građanima imovinu.

Радоман

pre 8 godina

Плати струју???
Врати имовину ???
Ко је праву???
Дали је краљевска имовина лична или државна???
Са чијим новцем су саграђени дворови???
Ко је плаћао мајсторе.,.
И јиш много тога.
Неко у коментару рече „отето проклето"
Да то можда нибе прво краљ „отео" од народа или...или...

navijac

pre 8 godina

Sta ti njemu trazis da plati struju, pa zasta postoje izvrsitelji!? Tuzite ga, pa nek mu naplate kao sto rade obicnom narodu! A ne mozes, zastarelo potrazivanje? Ee pa, ko vam kriv!

bgd

pre 8 godina

Sviđalo se to nekome ili ne, ponovilo se još koji milion puta ili ne, ali:

Aleksandar Karađorđević nije nikakav prestolonaslednik, niti iko to može da bude u Srbiji.
Prvo, država je po uređenju republika, tako da presto ne postoji, pa se ne može ni naslediti.
Drugo, njegov otac se odrekao prestola (okolnosti na stranu, ali se odrekao), tako da on ne može da nasledi nešto čega se njegov otac odrekao.
Treća, njegov deda je proglašen za kralja SHS (nije ni krunisan, kao npr. Petar I karađorđević), a ne Kraljevine Srbije. Njegov otac Petar II je doveden pučem na vlast, i to kršenjem niza ranije ustanovljenih zakona Kraljevine Jugoslavije.

Razumem da Aleksandar Karađorđević samog sebe naziva prestolonaslednikom, ali ne razumem sve ostale, a pogotovo ne predstavnike države.

Aster Blistok

pre 8 godina

Kada je covek tolika moralna vertikala, kao sto zeli sebe da predstavi, i kada (misli da) treba svakome da ukazuje na greske i zna najbolje i, naravno, polaze pravo na Beli Dvor. Meni je licno i personalno dosta "laznih proroka" i harizmaticnih politicnih lidera, mogli bi konacno da izaberemo nekog dosadnog politicara koji ce samo da radi svoj posao bez da reklamira sebe na 101 nacin i da moram da ga gledam svaki sat i na televiziji i slusam na radiju svakih pet minuta.
Zasto se coveku ne vrati vise ono sto je njegov deda sagradio?

Mali Milojica

pre 8 godina

Samo posteni gradjanin placa struju i rezije. Treba i to obustaviti jer je drzava puna lopova,kriminalaca a postenih gradjana je jako malo.Ako doticni duguje tolike pare za struju,isecite mu struju i prinudno naplatite ako ste pravna drzava. Drzava ne bi trebala imati dvosatruke arsine. Jadnog,postenog coveka iskljucujete sa mreze za dug od pet hiljada dinara a ovaj i mnogi drugi duguju ovolike sume para . Nepravda ili nemoc ?

Mile sa Liona

pre 8 godina

Ne poistovećuj DRŽAVU i VLAST ! To su dve različite stvari. A što se tiče struje , tu su momče u pravu. Osim nekulturnog "TI ". Toliko o domaćem vaspitanju ...

бранко

pre 8 godina

нашој краљевској породици су комунисти одузели имовину незаконито, нажалост има их доста у Србији који те злочине комуниста и даље подржавају.нека прво Вучић сабере колико је држава која је отимала имовину грађана дужна њима за пола вијека и више па онда нека доставља дугове државе тим истим.срамота овако се не треба обраћати ни према коме а посебно не према престолонаследнику,али то непоштовање и неваспитање су научили још од Шешеља и осталих радикала. Срамота је да се овако преко новина неко обраћа престолонаследнику.

cika nesa

pre 8 godina

Dobar dan svima,
Ne razumem ko je ovaj i sa kojim pravom se obraca prestolonasledniku na ovakav nacin,izgleda da ipak nije zamrzao svoju kampanju,jadnik

cika nesa

pre 8 godina

Dobar dan svima,
Ne razumem ko je ovaj i sa kojim pravom se obraca prestolonasledniku na ovakav nacin,izgleda da ipak nije zamrzao svoju kampanju,jadnik

Mile sa Liona

pre 8 godina

Ne poistovećuj DRŽAVU i VLAST ! To su dve različite stvari. A što se tiče struje , tu su momče u pravu. Osim nekulturnog "TI ". Toliko o domaćem vaspitanju ...

Ovo je teško objasniti

pre 8 godina

Odgovarajući na novinarsko pitanje kako komentariše najavu prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića da će tužiti državu Srbiji i tražiti povrat imovine, premijer Aleksandar Vučić je rekao:

- Ti, genije, prvi plati stuju koju duguješ, pa onda da razgovaramo. Prvo plati 44 miliona koje duguješ EDB-u i 44 miliona koje dugujepš EPS-u, pa onda možemo da razgovaramo.

Ovako, od reči do reči, glasi njegovo obraćanje potomku Karađorđa, unuku kralja Aleksandra Karađorđevića i sinu kralja Petra Drugog! Kakve veze ima struja sa otetom dedovinom? A njegov stil? Pa čovek je stil.

Cvele

pre 8 godina

Sramota me je premijera (Vučić) koji se prestolonasledniku obraća sa ,,TI‘‘ i najoštrije se kao građanin Republike Srbije DISTANCIRAM od izjave i uopšte politike premijera... Druga stvar je što je EPS čekao da se napravi dug 70.000€????? Mene jure već za 3.000 din! Zaječarac

Tisa

pre 8 godina

Za opstanak siromasnog drustva, kao sto je Srbija, neophodno je postojanje solidarnosti u drustvu.Za sve socijalno marginalizovane kategorije, poput nezaposlenih, invalida, samohranih roditelja, porodica u kojima niko ne radi omoguciti reprogram duga za struju. Ako Karadjordevici duguju 70 000 evra i verovatno traze potpun, ili delimican otpis duga, moze li se obicnom malom coveku omoguciti bar reprogram? Poslednji reprogram bio je jos 2o12.god. Solidarnost, kao i briga za socijalno ugrozene kategorije drustva je lepak koji drustvo i drzavu drzi na okupu.

kraja

pre 8 godina

...vidim kolektivna amnezija kad su karadjordjevici u pitanju...
...ucesnici WWII sa pristojne udaljenosti, saopstenjima, vladom u izbeglistvu, sve zajedno sa novcem gradjana srbije...
...posto je narod sa bravarom isterao nemce, da se karadjordjevicima sve vrati uredno...???
...da li ste normalni...???

devijantan

pre 8 godina

"Njegov deda" nista nije sagradio i realno nema sta da im se vrati. Srbija, kasnije Kraljevina SHS. te kraljevina Jugoslavija je bila parlamentarna monarhija sa sve vladom koja je ucestvovala u vlasti. Nista "deda" u miraz nije doneo , sve je to srpski,hrvatski i slovenacki narod gradio i izgradio. Zasto bi porodica Karadjordjevic imala vece pravo na povracaj imovine od porodice Obrenovic, ili Titove , ili Miloseviceve? Da vratimo i Djilasu most preko Ade?

Vlasnik

pre 8 godina

A ko plaća Karađorđevićima brojnu poslugu ; baštovane, vrtlare,lične šofere,
bebisiterke, kuvare, spremačice...? Kako znamo, i to plaćaju poreski obveznici , građani Srbije. Zato i jesmo najsiromašniji od svi evropskih država.

P.S. Neko od komentatora reče da "struju treba da plati vlasnik poseda - nekretnine, a ne korisnik koji tu živi". Kakva nebuloza , kakvo nepoznavanje materije. Radi lakšeg shvatanja to bi, preneseno na nivo vlasnik stana - podstanar, značilo da vlasnik stana treba da plaća svom podstanaru svu utrošenu el. energiju.A to ne biva! Nije normalno.

Darko

pre 8 godina

"Odgovarajući na novinarsko pitanje kako komentariše najavu prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića ..."
Ovo je teško objasniti, 12. mart 2016 16:38

Odgovor je prost , Srbija je republika a ne monarhija , princ u republici ima prava i duznosti kao i svaki drugi gradjanin.
Kazes da troskove placa vlasnik ,tj drzava?Nije tacno!Treba da ih placa kao i svi drugi podstanari u Srbiji.
Dedovina mu moze biti vracena samo ako opet zavlada monarhija.Svi ti dvorci su pravljeni od poreza koje je kralj ubirao , a posto vise nismo monarhija vec republika , porezi idu republici .Samo ono sto imaju dokaz da su sami kupili , ne prikupljenim vec zaradjenim parama moze biti njihovo.

SimoneR

pre 8 godina

„Prvo ti plati struju koju si dužan Srbiji, pa onda tuži koga hoćeš.“

Divan primeren rečnik, kulturno ophodjenje, odmerenost, razložnost...Jednom rečju, gospodski maniri.. Taman po meri naroda koji od jela najviše voli za ručak da konzumira „farmu“, a za večeru „parove“. A kad svare to što su jeli, širokogrudo aminuju otimanje nečije privatne svojine. Kažu, to je narodno, nije privatno a nije ni naše lično. To je u duhu čuvene bravarske škole koja i dalje školuje potomke svojih starih kadrova.

daddy cool

pre 8 godina

(Darko, 12. mart 2016 17:40)

E sad ja tebi da objasnim. Rodonacelnik dinastije Karadjordjevic, Djordje Petrovic ili Karadjordje je bio jedan od najbogatijih Srba tog vremena. Njegovi potomci su sve do povratka na presto Petra I, uvecavali svoj kapital u inostranstvu koji je prenesen posle u Srbiju. Ta komunisticka patka da je dvor sazidan od drzavnih para nece zauvek trajati. I nevezano da li je Srbija republika ili monarhija, oteto 45. se mora vratiti. A kad su racuni za struju u pitanju, nek se premijer prvo pobrine za svoje, mozda i da svrati do Zukorlica, a ne da ulicarski vredja potomke dinastije koja je zasluzna za najveci ugled Srbije koji je ikad imala. Ni ti danas, a ni ja ne bismo bili ovde i pisali da nije bilo princevog oca i dede.

sevic dragam

pre 8 godina

Dedovinu potomak da vrati narodu.
Koliko je odneto u London?
Premijeru bravo?
Sve oduzeti i podeliti deci bez roditeljsko staranja?
E narode zaboravili ste da su vam babe za vreme kralja kopale za dva kg brasna a veceru oonesu gladnoj deci.
Hocete potomka necete republiku?

Vojin

pre 8 godina

Predizborna patka. Struju i odrzavanje od 1945-te, ce platiti onaj koji je koristio objekte, a to nisu Karadjordjevici. Presvetli AV to zna ali računa na pamet i memoriju na nivou amebe, ovog jadnog i zaglupljenog naroda. Naravno, neće platiti AV, već upravo taj narod.

Petar

pre 8 godina

Nisam fan Vuciceve politike ali neka mu je rekao.Sta ste se raspisali prestolonaslednik,ne znam čega samo.Pricajte sta god hoćete,pobegli su odavde ili otišli na sigurno-istina.doveo ga je kao pajaca na vasarDraskovic na talasu nacionalizma,nikakve koristi od njega ja ne vidim,smešan i bahat lik.Vratite i meni mojih dvadeset godina života u ovoj barustini i plate kolike bi bile da nije rata.Muka nam je vise i od karadjordjevica i milosevica i svih uništitelja svoga naroda.Nisam ni za Tita ali svi se naslađivali kako mu zena umire bez pasosa u memli,a za ovog prostaka kao neka pravda,užas....

Princ sa Slavije

pre 8 godina

U Srbiji mozete da budete Ekrem,Zmaj ili nekakav prestolonaslednik samo izaberite i zivecete srecno i kvalitetno a neko ce vec platiti vase racune.Zasto onda iko da bude obican covek koji podleze taksama i semaforima?

Aster Blistok

pre 8 godina

Kada je covek tolika moralna vertikala, kao sto zeli sebe da predstavi, i kada (misli da) treba svakome da ukazuje na greske i zna najbolje i, naravno, polaze pravo na Beli Dvor. Meni je licno i personalno dosta "laznih proroka" i harizmaticnih politicnih lidera, mogli bi konacno da izaberemo nekog dosadnog politicara koji ce samo da radi svoj posao bez da reklamira sebe na 101 nacin i da moram da ga gledam svaki sat i na televiziji i slusam na radiju svakih pet minuta.
Zasto se coveku ne vrati vise ono sto je njegov deda sagradio?

Mali Milojica

pre 8 godina

Samo posteni gradjanin placa struju i rezije. Treba i to obustaviti jer je drzava puna lopova,kriminalaca a postenih gradjana je jako malo.Ako doticni duguje tolike pare za struju,isecite mu struju i prinudno naplatite ako ste pravna drzava. Drzava ne bi trebala imati dvosatruke arsine. Jadnog,postenog coveka iskljucujete sa mreze za dug od pet hiljada dinara a ovaj i mnogi drugi duguju ovolike sume para . Nepravda ili nemoc ?

izadje na videlo

pre 8 godina

cist populizam, u stilu AV. Koliko kosta koriscenje tudje imovine u zadnjih 60 godina? Ciji je dug veci?
Ma hajte, molim vas! Pa ova drzava jos nije vratila vlasnicima njihovu imovinu a prica o pravu, zakonu i poretku!

kondure

pre 8 godina

Neka država vrati Karađorđevićima šta su komunisti pokrali pa i kamatu 70 godina i lagano će platiti struju.
(Ho, 12. mart 2016 14:56

...nije pokradeno jer je popisano i sve je na broju barem se nisu zalili naslednici Karadjordjevica... a drugo neka i oni plate 70 godina sto je Beli dvor odrzavan jer kazu ako ne das na kucu, kuca ce na tebe a vidi se da je prestolonaslednik navikao da sve drugi placaju pa im se dvor ruinira od kako su se uselili e bas u tome i jeste problem sto su komunisti tu njihovu imovinu odrzavali a sve sto se nalazilo nista nije ni prodato ni otudjeno u korist komunista ni njihovih porodica vec je sve sacuvano....i bas zato Karadjordjevici neka placaju ono sto uzivaju pa i porez na tu imovinu o cemu niko ne govori.

1003

pre 8 godina

vucicu,moze ti se :) juce udaras na narod kako je narod kriv zbog poplava,sada prozivas karadjordjevice
miskovic na slobodu i jos mnogi drugi kriminalci tipa ajkulic (Nis) crnogorski kriminalac koji snabdeva citav jug Srbije sa albanskom drogom,oni su svi na slobodu niti placaju svoje racune,ali ti si bitno udario na narod zbog poplava i Karadjordjevica zbog struje,ali kao sto rekoh moze ti se da pricas svasta ovi jadni novinari moraju da objavljuju sve to,jer ti jedino sto radis je da pricas i naravno slikanje nonstop i nsita drugo,to kako nam je u drzavi ne moras ti da mi pricas ja sam vidim,a stanje je ocajno.
eto
Odobrite komentar ako smete

lopez

pre 8 godina

Ови што прозивају Престолонаследника Александра Карађорђевића да плаћа струју Дворског комплекса требају да знају, да је Престолонаследник Александар смесштен у делу комплекса, тачније на спрату старог двора који је минорна целина у односу на читав комплекс који држава користи у Туристичке сврхе, као музеј, резиденцију итд.
Чак и тај део у коме је смештен није његово власништво већ власништво државе Србије. Дакле, породица Карађорђевић је сада подстанар у сопственој кући.
Нека држава врати Карађорђевићима њихову имовину, као што је вратила свима осталима којима је одузета, па нека онда тражи плаћање рачуна од њих по основу власништва. За сада, све трошкове око Дворског комплекса који је туристичка атракција, Музеј, државна резиденција и све остало, дужан је да измирује власник тј. држава Србија.
У противном, нека обештете породицу Крађорђевић у вредности одузете им имовине, и нека плате станарину за 75. година узурпације туђе имовине!
(Шумадинац, 12. mart 2016 20:10)

Covek objasnio!!

Veljko

pre 8 godina

Voleo bih da znam da li i Vlada Srbije uredno placa dug za struju. O tonu kojim se premijer obraca Prestolonasledniku ne bih ni komentarisao. Nevaspitanje i populizam su na delu.

Dejan

pre 8 godina

Zelim da porucim Prestolonasledniku i njegovoj porodici da ovo nije misljenje vecine drzavljana Srbije.
I ja se isped moje porodice (starosedeoci u Srbiji) izvinjavam njima zbog ovakve neverovatne izjave aleksandra vucica.

sin Dragan

pre 8 godina

Da ne komentarišem kako dug za struju (ukoliko uopšte postoji) nema apsolutno ništa sa povraćajem imovine, to bi ovaj, navodno, vrsni pravnik, trenutno zaposlen na mestu tehničkog premijera morao da zna.
Ali.... obraćanje na TI, u starom radikalskom, navijačkom, uličarskom ..(dodajte sami dalje) ..maniru, kojim se tehnički premijer rado služi kada želi javno da omalovaži nekog je samo deo predizborne kampanje. U kojoj on nije, naravo.
Možda se i ugrizao za jezik da ne nastavi: " TI, Majstore....."

24. april. - dan D

suncokret

pre 8 godina

Neko ko se hvali da je bio jako dobar student i da je sada vrstan pravnik i ujedno naš premijer, naravno i moralna gromada, trebalo bi da zna da po sadašnjim propisima struju plaća vlasnik to jest država, a da je prestolonaslednik samo podstanar na svojoj dedovini. I da to jedno sa drugim ima veze koliko i činjenica da prestolonaslednik nije platio kaznu za parkiranje u Beogradu na vodi , i da zato u Vojvodini nema poplava. Toliko o pravniku, struji, gasu, i velikom vođi. I pogledajte na koga se vodi svako brojilo i biće vam sve jasno

Katarina, arhitekta

pre 8 godina

Mene je SRAMOTA od ove izjave presvucenog vadikala Vucica.Molim ga da se U MOJE IME na ovakav nacin vise ne obrati ni najgorem coveku u ovoj drzavi a o prestolonasledniku da ne govorim.Svaka cast Karadjordjevicima koliko su ljage i blata bacenog na njih izdrzali i sa dostojanstvom poneli.Vratite im SVU otetu imovinu, saberite koliko vi njima dugujete pa onda iznosite cifre u javnost.SRAM da vas bude, i vi ste neki premijer!

Erik

pre 8 godina

Prvo mu vratite dedovinu, pa mu onda držite pridike. Struja mora da se plati u normalnim državama, ali normalne države ne otimaju svojim građanima imovinu.

nikada nikome izvini

pre 8 godina

...kako neko uopste moze da bude duzan za struju 7o.ooo eura? Mi obicni smrtnici ako smo duzni 20.ooo din nas iskljuciju...znaci ima privilegovanih...i vladaju dvostruki arsini...

A.S.

pre 8 godina

Moze premijer tim ulicarskim zargonom da vredja koliko hoce ali ne i dokle hoce. Uskoro ce morati da vrati oteto ne samo od Karadjordjevica vec od hiljada ljudi kojima su delili pravdu na ulicnim vesalima.Stop anarhiji! Zivela pravda za svakoga!

bgd

pre 8 godina

Sviđalo se to nekome ili ne, ponovilo se još koji milion puta ili ne, ali:

Aleksandar Karađorđević nije nikakav prestolonaslednik, niti iko to može da bude u Srbiji.
Prvo, država je po uređenju republika, tako da presto ne postoji, pa se ne može ni naslediti.
Drugo, njegov otac se odrekao prestola (okolnosti na stranu, ali se odrekao), tako da on ne može da nasledi nešto čega se njegov otac odrekao.
Treća, njegov deda je proglašen za kralja SHS (nije ni krunisan, kao npr. Petar I karađorđević), a ne Kraljevine Srbije. Njegov otac Petar II je doveden pučem na vlast, i to kršenjem niza ranije ustanovljenih zakona Kraljevine Jugoslavije.

Razumem da Aleksandar Karađorđević samog sebe naziva prestolonaslednikom, ali ne razumem sve ostale, a pogotovo ne predstavnike države.

Topola

pre 8 godina

Neka država vrati Karađorđevićima šta su komunisti pokrali pa i kamatu 70 godina i lagano će platiti struju.
(Ho, 12. mart 2016 14:56

...nije pokradeno jer je popisano i sve je na broju barem se nisu zalili naslednici Karadjordjevica... a drugo neka i oni plate 70 godina sto je Beli dvor odrzavan jer kazu ako ne das na kucu, kuca ce na tebe a vidi se da je prestolonaslednik navikao da sve drugi placaju pa im se dvor ruinira od kako su se uselili e bas u tome i jeste problem sto su komunisti tu njihovu imovinu odrzavali a sve sto se nalazilo nista nije ni prodato ni otudjeno u korist komunista ni njihovih porodica vec je sve sacuvano....i bas zato Karadjordjevici neka placaju ono sto uzivaju pa i porez na tu imovinu o cemu niko ne govori.
(kondure, 12. mart 2016 17:03)

Grešiš, mnoge stvari su nestale. Od slika pa do posuđa, kao na oplencu, svaki komunista po flašu vina.
A u dvorskoj kapeli je pucano na fresku Hrista, i dan danas imaš metak po sred čela.

Rade

pre 8 godina

Karadjordjevići su potpuno u pravu...sve što je napravljeno u Prvoj Jugoslaviji, a u Drugoj oteto i kralj Petar Prvi i Aleksandar Prvi su radili sopstvenim parama ili kreditima,a sada to neko drugi uživa a da nije ni prstom mrdnuo. Možda bi od svih tih silnih objekata od Vardara pa do Triglava bilo nešto i za privredjivanje pa bi bilo para i za struju... Malo je bezobrazno obraćati se prestolonasledniku na ovaj način, ali Srbija je čudo od zemlje...

Миле НС

pre 8 godina

Дугује принц одавно само сада је било згодније пребацити му у изборној кампањи.. знате оно, ја сам вођа, браним интересе државе, сви морају да плате своје дугове, сем мене наравно јер ја сам вођа...

živčan_neki_lik

pre 8 godina

Šta je starije: oteta imovina ili dug za struju? Ovom logikom onda niko ne treba da se nada da će mu nešto biti vraćeno jer ne postoji gradjanin u Srbiji čiji se dug ne uvećava.

navijac

pre 8 godina

Sta ti njemu trazis da plati struju, pa zasta postoje izvrsitelji!? Tuzite ga, pa nek mu naplate kao sto rade obicnom narodu! A ne mozes, zastarelo potrazivanje? Ee pa, ko vam kriv!

Realno

pre 8 godina

Pa ako obicnim gradjanima saljete sudske izvrsitelje da plene imovinu zbog 7000 dinara, sto onda ne posaljete iste i Karadjordjevicima za 70000 evra?
Pa vi ste sami izmislili te izvrsitelje kako bi naplacivali i najminimalnija dugovanja od gradjana, a kada vi dugujete istim, onda vam niko nista ne moze

aki@pfc@

pre 8 godina

Imam tri maloletna deteta i dug za struju skoro 14000. Pre neki dan mi je stigla opomena pred iskljucenje. Zna se sta sledi uskoro a najmladje dete za par dana slavi prvi rodjendan. Tako je to kad nisam naslednik bilo cega pa ni prestola. E Srbijo medju sljivama.

suncokret

pre 8 godina

Hajde ljudi od struke, pogledajte ugovor koji je verifikovalo državno pravobranilaštvo između prestolonaslednika i države i videcete da naš vođa po običaju samo lansira predizborne propagandne rakete žutog dometa: Da ponovim svima sem Vlayi :
NAJVAŽNIJE JE NA KOGA VODI BROJILO:
-brojilo za struju,
- brojilo za gas,
- brojilo za vodu,
- brojilo za beograd na vodi,
-brojilo za franš,
- brojilo za koridore pune rupa
- brojilo za poplave
-brojilo za VLAST.
Samo vidite ko je za šta zadužen i videćete da je država trebala da izbaci nesavesnog podstanara i kao svaki savestan držalac imovine plati svoje troškove javnom preduzeću.

Главни архиватор

pre 8 godina

Не разумијем уопште овог Вучића.Ако се Карађорђевићи заинате,па траже од Србије поврат узурпиране имовине,рентирање за кориштење исте у року од 50 година,..
БГД
Србија јесте република по уређењу али приватна имовина је приватна.И ту сва прича престаје.Ово даље што си писао је права глупост.Боте страначки.

Peca

pre 8 godina

Ova izjava premijera je, u najmanju ruku nesmotrena!Bez da se igramo partizana i cetnika na forumima,koliko ima pristalica monarhije u inostranstvu? Pola dana sam se divio eleganciji i dostojanstvu princa Aleksandra a onda,shvatio sam da premijer nije razmislio o posledicama?!? Pola naseg BDP-a dolazi iz inostranstva?!? Ko salje taj novac? Koliko je tu pristalica monarhije? Koliko je prijatelja kraljevske porodice?!? Na stranu primitivizam Aleksandra prema Aleksandru,ali videcemo ko ima vecu podrsku i odakle ...

Zoki

pre 8 godina

Situacija sa tim dvorskim kompleksom je veoma komplikovana. To je bila lična imovina porodice Karađorđević - a ne državna imovina. Dvor na Dedinju nije građen iz budžeta. Nakon rata to je konfiskovano i naslednici bi trebali da imaju pravo da im se ta imovina vrati. Problem je što je kralj Aleksandar imao tri sina i ta imovina bi trebala biti podeljena njihovim naslednicima. Kralj Petar je za svog naslednika odredio svoju ljubavnicu Mici Lou. Nakon Petrove smrti, ona se udala za princa Andreja i živela sa njim do njegove smrti. Da bi se izbegla podela imovine, koja nije odgovarala ni državi ni princu Aleksandru, napravljen je taj sporazum koji je sada na snazi. Međutim od samog početka je jasno da princ Aleksandar i njegova porodica nemaju prihode koji bi im omogućili da izdržavaju taj kompleks koji sam po sebi ne donosi prihode. Potrebno je naći neko rešenje koje je je prihvatljivo za sve, jer bi podela kompleksa ili isplata finansijske kompenzacije verovatno bila najgore rešenje. Međutim, način na koji je premjer Vučić komentarisao izjavu princa Aleksandra je odraz lošeg vaspitanja.

goran

pre 8 godina

Sramota Vucicu. Prestolonasledniku treba otpisati struju. Kada narod placa neverovarne cifre za promasaje vlade, 70 000:- evra. je smesna sitnica!

Kalimero

pre 8 godina

Nije Prestolonaslednik jedini koji ce da tuzi ovu drzavu. Tuzbu najavljuju i drugi vlasnici imovine koju su oteli komunisti, a drzava izbegava da je vrati u postupku denacionalizacije. Pa onda tzv. stari studenti kojima drzava planira da otme novac sprecavajuci ih da zavrse studije prema programu po kome su ih zapoceli u nameri da im otme jos novca na ime skolarina. Mozda Vucicu svi ti ljudi sada izgledaju kao gomila luzera, ali kad te tuzbe budu stigle do evropskih institucija i kad ga budu pitali o cemu se radi u okviru nekog pregovarackog poglavlja, pitace se sta mu je sve to trebalo.

бранко

pre 8 godina

нашој краљевској породици су комунисти одузели имовину незаконито, нажалост има их доста у Србији који те злочине комуниста и даље подржавају.нека прво Вучић сабере колико је држава која је отимала имовину грађана дужна њима за пола вијека и више па онда нека доставља дугове државе тим истим.срамота овако се не треба обраћати ни према коме а посебно не према престолонаследнику,али то непоштовање и неваспитање су научили још од Шешеља и осталих радикала. Срамота је да се овако преко новина неко обраћа престолонаследнику.

xzy xzh

pre 8 godina

Citam komentare, i ne mogu da verujem sta ljudi pisu. Ovde se ne razume osnovna teorijska postavka kapitalizma ili bilo kog normalnog sistema, a to je da je vlasnistvo svetinja. Nema nasilne promene vlasnistva, to je divljastvo. Vidim pre koju nedelju brozovi su se bunili sto su ostali bez nasledstva (koje je budi uzgred receno procenjeno na 10 milijardi $. Toliko o Titu siromahu)a ne shvataju da je upravo to sustina drzave, upravo je to svrha sistema. Da tebe niko ne pokrade, i da ti sto si ostavio svojim potomcima bude sigurno, a ne da ga se docepaju neki divljaci sa puskama.
Da li je kapital koji su stekli Karadjordjevici u potpunosti cist. Nije. Aleksandar kad je dosao na vlast bio je najsiromasniji monarh u evropi. Par godina kasnije kad je ubijen, po testamentu je bio siromasniji samo od engleske kraljice. Sta je radio i sa kim surovao, knjige su napisane, ima dovoljno materijala.
Ali pitanje vlasnistva i nasledstva je mnogo ozbiljnije nego sto se to kod nas zamislja.Zato treba da postoji ozbiljna drzava koja propisuje ozbiljne zakone i nemilosrdno ih sprovodi. i U Engleskoj imate primera ljudi koji su pre 300 godina bili gusari, a potomci su lordovi. A zasto? Pa neotudjivost imovine i cisto poslovanje.Kako si stekao imovinu nije vazno ako ti niko ne dokaze suprotno, a tebi je niko ne moze oduzeti jer si postao cist, radis po zakonu. Zato tamo ima toliko bogatih ljudi,jer se bogatstvo prenosi i nasledjuje. A kod nas se samo krade jedno od drugog. zato smo siromasni.

Радоман

pre 8 godina

Плати струју???
Врати имовину ???
Ко је праву???
Дали је краљевска имовина лична или државна???
Са чијим новцем су саграђени дворови???
Ко је плаћао мајсторе.,.
И јиш много тога.
Неко у коментару рече „отето проклето"
Да то можда нибе прво краљ „отео" од народа или...или...

vlaya

pre 8 godina

Kao prvo ni jedan racun za struju ne dolazi na njegovo ime a kao drugo on nije vlasnik nego korisnik po nekom usmenom dogovoru.Ne mogu mu pravno gledano nista....

antiDebil

pre 8 godina

Slicne poruke bi trebalo da posalje i njegovoj crvenoj zvezdi. Oni duguju mnogo, mnogooooo vise para za struju, poreze i tako te sitnice !

Neotesan i nevaspitan

pre 8 godina

Seljačina nevaspitana - "Ti, genije, prvo plati struju...", kneza prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića krstila je kraljica Elizabeza Druga, 1945. godine u Londonu, znači kumovi su.

Wonderful Copenhagen

pre 8 godina

Neko pomenu sudske izvršitelje koji plene imovinu ako se duguje izvesna suma...Postavljam pitanje ovoj vlasti: na KOJU se to Evropu pozivate kada imate takav mafijaški nasilni sistem plenidbe? Živim u Danskoj, a to je priznaćete elitna EU i ovde naravno nema ni u ludilu takvog divljačkog sistema nasilne otimačine! Ako bi se trebali ugledati na Evropu, onda ne možete biti selektivni: ili-ili. Vi ste obični divljaci (ne mislm na narod- već na bednu imitaciju političara koji čereče Srbiju). Sami pljačkaju, reketiraju, muljaju, kradu, a sirotinji koja nema šta da jede otimaju imovinu - Al Capone style!

A možda nije norm?

pre 8 godina

Ovde sve vreme "avnojski republikanci" zamenjuju teze: nezavisno od duga za struju, ako postoji i ako je toliki, ko je dao prava predsedniku tehničke vlade, pa i da nije tehnička, da ovako govori građaninu Aleksandru Karađorđeviću, koji je od njega 25 godina stariju - "Ti, genije, prvo plati struju pa ćemo onda da razgovaramo..." Šta Vučič ima sa strujom, dugovanjima za struju... tako je maltretirao i one poslanike Albance iz Preševa, u parlamentu. Na šta to liči?

wtf

pre 8 godina

Za sve ove pametnjakoviće. Neko hoće da vas ubije i pobije celu porodicu. Vi pobegnete iz zemlje i posle mnogo godina vrati se vaš pomotomak rođen u inostranstvu po vašu imovinu. I lepo mu kažu-Aaaa sine tvoji su zbrisali,ti ni ne govoriš srpski,nema kuće-A vlasništvo a papiri?-Pusti sad to,pobegao si...Jel da vrlo glupo zvuči?Možete da lupate minuse jer samo to i znate.Evo vam ga Mišković,jel mu oduzeta imovina?Nije,svi znamo da je tajkun ali ne možemo da dokažemo da je ukrao.Dakle,dok se ne dokaže da nešto po pravu nije vaše nema tu pobegao je,priča hau jes nou...Alo,svuda u svetu pravo svojine je ZAKON.Samo ovde nakaradno razmišljanje sviđa-ne sviđa mi se.Naučite bre prvo istoriju,sve je danas dostupno,niko vas ne tera da volite kralja i monarhiju ali pravo je pravo.Možemo mi da menjamo uređenje zemlje iz monarhije u socijalizam,iz socijalizma u kapitalizam,feudalizam...ali pravo svojine ostaje.Tačka.Vratite ono što je njihovo,platite im odštetu,rentu...pa da pričamo onda o struji!!!

ман.сити

pre 8 godina

Taкo je то када наш диктатор више поштује чланове британске круне,него оне сопстене земље.

Dzony

pre 8 godina

Svaka cast Sumadinac, pravo u centar! Zna se dobro ko se buni i kome su trn u oku! Deci i unucima boljsevika i posle ratnih proletera! Koji su pisali istoriju a istu ucili.Koji su imali lazne funkcije i beneficije sa tudjih ledja! Nista Karadjordjevici nisu odneli na svojim ledjima i otvarali racune u stranim drzavama kao neki! A vec o donacijama za narod i drzavu od nekoliko desetina mil. eura , devedesetih godina koje su prikupljali i slali u nasu drzavu , a na granici docekivali i delili sps i jul u vreme ministra informisanja da nasnjeg premijera! Jel vam premijer spomenuo direktora EPSA kojeg je on licno doveo koliki je napravio minus u budzetu i koliko partijasa je primljeno i kolika im je plata ta citanje novina i pijancenje u radno vreme! Jel isto trazio placanje struje i poreze penziskog i socijalnog sa drakonskim kamatama od Tacija pre Briselskog sporazuma?

Милош

pre 8 godina

Зар Вучићу нису исекли фиксни телефон 2004. године јер није плаћао рачун? И вратите сву одузету имовину људима.

Radovan

pre 8 godina

Bilo kako bilo (kako god da su stekli) - po zakonima Srbije i kraljevine Jugoslavije - to je bilo njihovo, oni su bespravno oterani odatle i daj Bože da ne tuže srbiju za nadoknadu štete, što smo ih uskratili za korišćenje njihove imovine 50 i nešto godina, na zapadu se za to dobiju milijarde.

Zamislite proteraju kraljevsku porodicu iz Britanije, mislite da ovi ne bi sudski dobili ne milijarde već trilione?

Po čemu se bilo koja monarhija razlikuje od one druge, pa ako je već tako šta ste onda plakali za Dajanom a ovde pljujete Karađorđeviće?

ivan

pre 8 godina

Uvek monarhista!

Ali -

1 Kradjordjevici su dinastija koju su nam nametnuli Rusi
2 Dvor nije vlasnistvo Kralja, vec drzave, jer Karadjordjevici nisu jedina dinastija, a nadam se ni poslednja!

Neka plati racun - moze slovodno i da se zali.

Jos i nesto: Dimitrijevic, Racic, Princip, Zivkovic - sve su to proizvodi dinastije Karadjordjevic!
Nije ova zemlja bila mnogo drugacija u proslosti, bez obzira na romanticnu literaturu...

Marko Janković

pre 8 godina

Konačno da neko kaže Karađorđevićima gde im je mesto. Srbija je, još uvek, Republika i Država je bila, sasvim nepotrebno i sasvim bey osnova, izdašna prema ljudima, koji tu istu Državu nisu udostojili pristojnog znanja jezika. Da ne pričamo o primerenosti ponašanja postupcima Petra I Karađorđevića, koji je, kao i svi drugi, tražio (i nije dobio!) kredit da završi ono, što je počeo. Onima, koji se prema Državi ponašaju kao da im je "prćija", neko, konačno, mora da kaže da - tako ne može. Niko od građana Države Srbije ne može da duguje za struju više od dva-tri meseca jer, jednostavno, nakon toga sledi isključenje. Umesto da svojim primerom pokažu kako treba poštovati Srbiju i truditi se da ona, konačno, postane pristojna, uređena zemlja, u kojoj svi, bez izuzetaka, plaćaju svoje račune, Karađorđevići traže da budu iznad i van Zakona (besplatni letovi Er Srbijom...). I, da se razumemo, ne radi se o komentaru "bota", nisam fan ni SNS ni g. Vučića, ama bilo je krajnje vreme da neko kompetentan kaže Karađorđevićima da Srbija neće da bude ničija "prćija".

istorijski podaci

pre 8 godina

Nisu Karađorđevići ništa izgradili vlastitim sredstvima ,već državnim novcem.Kraljevina SHS,a kasnije Kraljevina Jugoslavije bila je prije Drugog svjetskog rata zahvaljujući dinastiji Karađorđević najnerazvijenija i najsiromašnija država u Evropi,a regent Aleksandar najbogatiji.

cika nesa

pre 8 godina

Dobar dan svima,
Ne razumem ko je ovaj i sa kojim pravom se obraca prestolonasledniku na ovakav nacin,izgleda da ipak nije zamrzao svoju kampanju,jadnik

Mali Milojica

pre 8 godina

Samo posteni gradjanin placa struju i rezije. Treba i to obustaviti jer je drzava puna lopova,kriminalaca a postenih gradjana je jako malo.Ako doticni duguje tolike pare za struju,isecite mu struju i prinudno naplatite ako ste pravna drzava. Drzava ne bi trebala imati dvosatruke arsine. Jadnog,postenog coveka iskljucujete sa mreze za dug od pet hiljada dinara a ovaj i mnogi drugi duguju ovolike sume para . Nepravda ili nemoc ?

Mile sa Liona

pre 8 godina

Ne poistovećuj DRŽAVU i VLAST ! To su dve različite stvari. A što se tiče struje , tu su momče u pravu. Osim nekulturnog "TI ". Toliko o domaćem vaspitanju ...

Ovo je teško objasniti

pre 8 godina

Odgovarajući na novinarsko pitanje kako komentariše najavu prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića da će tužiti državu Srbiji i tražiti povrat imovine, premijer Aleksandar Vučić je rekao:

- Ti, genije, prvi plati stuju koju duguješ, pa onda da razgovaramo. Prvo plati 44 miliona koje duguješ EDB-u i 44 miliona koje dugujepš EPS-u, pa onda možemo da razgovaramo.

Ovako, od reči do reči, glasi njegovo obraćanje potomku Karađorđa, unuku kralja Aleksandra Karađorđevića i sinu kralja Petra Drugog! Kakve veze ima struja sa otetom dedovinom? A njegov stil? Pa čovek je stil.

Princ sa Slavije

pre 8 godina

U Srbiji mozete da budete Ekrem,Zmaj ili nekakav prestolonaslednik samo izaberite i zivecete srecno i kvalitetno a neko ce vec platiti vase racune.Zasto onda iko da bude obican covek koji podleze taksama i semaforima?

Aster Blistok

pre 8 godina

Kada je covek tolika moralna vertikala, kao sto zeli sebe da predstavi, i kada (misli da) treba svakome da ukazuje na greske i zna najbolje i, naravno, polaze pravo na Beli Dvor. Meni je licno i personalno dosta "laznih proroka" i harizmaticnih politicnih lidera, mogli bi konacno da izaberemo nekog dosadnog politicara koji ce samo da radi svoj posao bez da reklamira sebe na 101 nacin i da moram da ga gledam svaki sat i na televiziji i slusam na radiju svakih pet minuta.
Zasto se coveku ne vrati vise ono sto je njegov deda sagradio?

suncokret

pre 8 godina

Neko ko se hvali da je bio jako dobar student i da je sada vrstan pravnik i ujedno naš premijer, naravno i moralna gromada, trebalo bi da zna da po sadašnjim propisima struju plaća vlasnik to jest država, a da je prestolonaslednik samo podstanar na svojoj dedovini. I da to jedno sa drugim ima veze koliko i činjenica da prestolonaslednik nije platio kaznu za parkiranje u Beogradu na vodi , i da zato u Vojvodini nema poplava. Toliko o pravniku, struji, gasu, i velikom vođi. I pogledajte na koga se vodi svako brojilo i biće vam sve jasno

Erik

pre 8 godina

Prvo mu vratite dedovinu, pa mu onda držite pridike. Struja mora da se plati u normalnim državama, ali normalne države ne otimaju svojim građanima imovinu.

Rade

pre 8 godina

Karadjordjevići su potpuno u pravu...sve što je napravljeno u Prvoj Jugoslaviji, a u Drugoj oteto i kralj Petar Prvi i Aleksandar Prvi su radili sopstvenim parama ili kreditima,a sada to neko drugi uživa a da nije ni prstom mrdnuo. Možda bi od svih tih silnih objekata od Vardara pa do Triglava bilo nešto i za privredjivanje pa bi bilo para i za struju... Malo je bezobrazno obraćati se prestolonasledniku na ovaj način, ali Srbija je čudo od zemlje...

nikada nikome izvini

pre 8 godina

...kako neko uopste moze da bude duzan za struju 7o.ooo eura? Mi obicni smrtnici ako smo duzni 20.ooo din nas iskljuciju...znaci ima privilegovanih...i vladaju dvostruki arsini...

Радоман

pre 8 godina

Плати струју???
Врати имовину ???
Ко је праву???
Дали је краљевска имовина лична или државна???
Са чијим новцем су саграђени дворови???
Ко је плаћао мајсторе.,.
И јиш много тога.
Неко у коментару рече „отето проклето"
Да то можда нибе прво краљ „отео" од народа или...или...

daddy cool

pre 8 godina

(Darko, 12. mart 2016 17:40)

E sad ja tebi da objasnim. Rodonacelnik dinastije Karadjordjevic, Djordje Petrovic ili Karadjordje je bio jedan od najbogatijih Srba tog vremena. Njegovi potomci su sve do povratka na presto Petra I, uvecavali svoj kapital u inostranstvu koji je prenesen posle u Srbiju. Ta komunisticka patka da je dvor sazidan od drzavnih para nece zauvek trajati. I nevezano da li je Srbija republika ili monarhija, oteto 45. se mora vratiti. A kad su racuni za struju u pitanju, nek se premijer prvo pobrine za svoje, mozda i da svrati do Zukorlica, a ne da ulicarski vredja potomke dinastije koja je zasluzna za najveci ugled Srbije koji je ikad imala. Ni ti danas, a ni ja ne bismo bili ovde i pisali da nije bilo princevog oca i dede.

бранко

pre 8 godina

нашој краљевској породици су комунисти одузели имовину незаконито, нажалост има их доста у Србији који те злочине комуниста и даље подржавају.нека прво Вучић сабере колико је држава која је отимала имовину грађана дужна њима за пола вијека и више па онда нека доставља дугове државе тим истим.срамота овако се не треба обраћати ни према коме а посебно не према престолонаследнику,али то непоштовање и неваспитање су научили још од Шешеља и осталих радикала. Срамота је да се овако преко новина неко обраћа престолонаследнику.

Realno

pre 8 godina

Pa ako obicnim gradjanima saljete sudske izvrsitelje da plene imovinu zbog 7000 dinara, sto onda ne posaljete iste i Karadjordjevicima za 70000 evra?
Pa vi ste sami izmislili te izvrsitelje kako bi naplacivali i najminimalnija dugovanja od gradjana, a kada vi dugujete istim, onda vam niko nista ne moze

Dejan

pre 8 godina

Zelim da porucim Prestolonasledniku i njegovoj porodici da ovo nije misljenje vecine drzavljana Srbije.
I ja se isped moje porodice (starosedeoci u Srbiji) izvinjavam njima zbog ovakve neverovatne izjave aleksandra vucica.

aki@pfc@

pre 8 godina

Imam tri maloletna deteta i dug za struju skoro 14000. Pre neki dan mi je stigla opomena pred iskljucenje. Zna se sta sledi uskoro a najmladje dete za par dana slavi prvi rodjendan. Tako je to kad nisam naslednik bilo cega pa ni prestola. E Srbijo medju sljivama.

Миле НС

pre 8 godina

Дугује принц одавно само сада је било згодније пребацити му у изборној кампањи.. знате оно, ја сам вођа, браним интересе државе, сви морају да плате своје дугове, сем мене наравно јер ја сам вођа...

navijac

pre 8 godina

Sta ti njemu trazis da plati struju, pa zasta postoje izvrsitelji!? Tuzite ga, pa nek mu naplate kao sto rade obicnom narodu! A ne mozes, zastarelo potrazivanje? Ee pa, ko vam kriv!

izadje na videlo

pre 8 godina

cist populizam, u stilu AV. Koliko kosta koriscenje tudje imovine u zadnjih 60 godina? Ciji je dug veci?
Ma hajte, molim vas! Pa ova drzava jos nije vratila vlasnicima njihovu imovinu a prica o pravu, zakonu i poretku!

devijantan

pre 8 godina

"Njegov deda" nista nije sagradio i realno nema sta da im se vrati. Srbija, kasnije Kraljevina SHS. te kraljevina Jugoslavija je bila parlamentarna monarhija sa sve vladom koja je ucestvovala u vlasti. Nista "deda" u miraz nije doneo , sve je to srpski,hrvatski i slovenacki narod gradio i izgradio. Zasto bi porodica Karadjordjevic imala vece pravo na povracaj imovine od porodice Obrenovic, ili Titove , ili Miloseviceve? Da vratimo i Djilasu most preko Ade?

Katarina, arhitekta

pre 8 godina

Mene je SRAMOTA od ove izjave presvucenog vadikala Vucica.Molim ga da se U MOJE IME na ovakav nacin vise ne obrati ni najgorem coveku u ovoj drzavi a o prestolonasledniku da ne govorim.Svaka cast Karadjordjevicima koliko su ljage i blata bacenog na njih izdrzali i sa dostojanstvom poneli.Vratite im SVU otetu imovinu, saberite koliko vi njima dugujete pa onda iznosite cifre u javnost.SRAM da vas bude, i vi ste neki premijer!

Главни архиватор

pre 8 godina

Не разумијем уопште овог Вучића.Ако се Карађорђевићи заинате,па траже од Србије поврат узурпиране имовине,рентирање за кориштење исте у року од 50 година,..
БГД
Србија јесте република по уређењу али приватна имовина је приватна.И ту сва прича престаје.Ово даље што си писао је права глупост.Боте страначки.

Peca

pre 8 godina

Ova izjava premijera je, u najmanju ruku nesmotrena!Bez da se igramo partizana i cetnika na forumima,koliko ima pristalica monarhije u inostranstvu? Pola dana sam se divio eleganciji i dostojanstvu princa Aleksandra a onda,shvatio sam da premijer nije razmislio o posledicama?!? Pola naseg BDP-a dolazi iz inostranstva?!? Ko salje taj novac? Koliko je tu pristalica monarhije? Koliko je prijatelja kraljevske porodice?!? Na stranu primitivizam Aleksandra prema Aleksandru,ali videcemo ko ima vecu podrsku i odakle ...

živčan_neki_lik

pre 8 godina

Šta je starije: oteta imovina ili dug za struju? Ovom logikom onda niko ne treba da se nada da će mu nešto biti vraćeno jer ne postoji gradjanin u Srbiji čiji se dug ne uvećava.

kraja

pre 8 godina

...vidim kolektivna amnezija kad su karadjordjevici u pitanju...
...ucesnici WWII sa pristojne udaljenosti, saopstenjima, vladom u izbeglistvu, sve zajedno sa novcem gradjana srbije...
...posto je narod sa bravarom isterao nemce, da se karadjordjevicima sve vrati uredno...???
...da li ste normalni...???

Cvele

pre 8 godina

Sramota me je premijera (Vučić) koji se prestolonasledniku obraća sa ,,TI‘‘ i najoštrije se kao građanin Republike Srbije DISTANCIRAM od izjave i uopšte politike premijera... Druga stvar je što je EPS čekao da se napravi dug 70.000€????? Mene jure već za 3.000 din! Zaječarac

Vojin

pre 8 godina

Predizborna patka. Struju i odrzavanje od 1945-te, ce platiti onaj koji je koristio objekte, a to nisu Karadjordjevici. Presvetli AV to zna ali računa na pamet i memoriju na nivou amebe, ovog jadnog i zaglupljenog naroda. Naravno, neće platiti AV, već upravo taj narod.

1003

pre 8 godina

vucicu,moze ti se :) juce udaras na narod kako je narod kriv zbog poplava,sada prozivas karadjordjevice
miskovic na slobodu i jos mnogi drugi kriminalci tipa ajkulic (Nis) crnogorski kriminalac koji snabdeva citav jug Srbije sa albanskom drogom,oni su svi na slobodu niti placaju svoje racune,ali ti si bitno udario na narod zbog poplava i Karadjordjevica zbog struje,ali kao sto rekoh moze ti se da pricas svasta ovi jadni novinari moraju da objavljuju sve to,jer ti jedino sto radis je da pricas i naravno slikanje nonstop i nsita drugo,to kako nam je u drzavi ne moras ti da mi pricas ja sam vidim,a stanje je ocajno.
eto
Odobrite komentar ako smete

bgd

pre 8 godina

Sviđalo se to nekome ili ne, ponovilo se još koji milion puta ili ne, ali:

Aleksandar Karađorđević nije nikakav prestolonaslednik, niti iko to može da bude u Srbiji.
Prvo, država je po uređenju republika, tako da presto ne postoji, pa se ne može ni naslediti.
Drugo, njegov otac se odrekao prestola (okolnosti na stranu, ali se odrekao), tako da on ne može da nasledi nešto čega se njegov otac odrekao.
Treća, njegov deda je proglašen za kralja SHS (nije ni krunisan, kao npr. Petar I karađorđević), a ne Kraljevine Srbije. Njegov otac Petar II je doveden pučem na vlast, i to kršenjem niza ranije ustanovljenih zakona Kraljevine Jugoslavije.

Razumem da Aleksandar Karađorđević samog sebe naziva prestolonaslednikom, ali ne razumem sve ostale, a pogotovo ne predstavnike države.

Veljko

pre 8 godina

Voleo bih da znam da li i Vlada Srbije uredno placa dug za struju. O tonu kojim se premijer obraca Prestolonasledniku ne bih ni komentarisao. Nevaspitanje i populizam su na delu.

Topola

pre 8 godina

Neka država vrati Karađorđevićima šta su komunisti pokrali pa i kamatu 70 godina i lagano će platiti struju.
(Ho, 12. mart 2016 14:56

...nije pokradeno jer je popisano i sve je na broju barem se nisu zalili naslednici Karadjordjevica... a drugo neka i oni plate 70 godina sto je Beli dvor odrzavan jer kazu ako ne das na kucu, kuca ce na tebe a vidi se da je prestolonaslednik navikao da sve drugi placaju pa im se dvor ruinira od kako su se uselili e bas u tome i jeste problem sto su komunisti tu njihovu imovinu odrzavali a sve sto se nalazilo nista nije ni prodato ni otudjeno u korist komunista ni njihovih porodica vec je sve sacuvano....i bas zato Karadjordjevici neka placaju ono sto uzivaju pa i porez na tu imovinu o cemu niko ne govori.
(kondure, 12. mart 2016 17:03)

Grešiš, mnoge stvari su nestale. Od slika pa do posuđa, kao na oplencu, svaki komunista po flašu vina.
A u dvorskoj kapeli je pucano na fresku Hrista, i dan danas imaš metak po sred čela.

vlaya

pre 8 godina

Kao prvo ni jedan racun za struju ne dolazi na njegovo ime a kao drugo on nije vlasnik nego korisnik po nekom usmenom dogovoru.Ne mogu mu pravno gledano nista....

sin Dragan

pre 8 godina

Da ne komentarišem kako dug za struju (ukoliko uopšte postoji) nema apsolutno ništa sa povraćajem imovine, to bi ovaj, navodno, vrsni pravnik, trenutno zaposlen na mestu tehničkog premijera morao da zna.
Ali.... obraćanje na TI, u starom radikalskom, navijačkom, uličarskom ..(dodajte sami dalje) ..maniru, kojim se tehnički premijer rado služi kada želi javno da omalovaži nekog je samo deo predizborne kampanje. U kojoj on nije, naravo.
Možda se i ugrizao za jezik da ne nastavi: " TI, Majstore....."

24. april. - dan D

SimoneR

pre 8 godina

„Prvo ti plati struju koju si dužan Srbiji, pa onda tuži koga hoćeš.“

Divan primeren rečnik, kulturno ophodjenje, odmerenost, razložnost...Jednom rečju, gospodski maniri.. Taman po meri naroda koji od jela najviše voli za ručak da konzumira „farmu“, a za večeru „parove“. A kad svare to što su jeli, širokogrudo aminuju otimanje nečije privatne svojine. Kažu, to je narodno, nije privatno a nije ni naše lično. To je u duhu čuvene bravarske škole koja i dalje školuje potomke svojih starih kadrova.

goran

pre 8 godina

Sramota Vucicu. Prestolonasledniku treba otpisati struju. Kada narod placa neverovarne cifre za promasaje vlade, 70 000:- evra. je smesna sitnica!

suncokret

pre 8 godina

Hajde ljudi od struke, pogledajte ugovor koji je verifikovalo državno pravobranilaštvo između prestolonaslednika i države i videcete da naš vođa po običaju samo lansira predizborne propagandne rakete žutog dometa: Da ponovim svima sem Vlayi :
NAJVAŽNIJE JE NA KOGA VODI BROJILO:
-brojilo za struju,
- brojilo za gas,
- brojilo za vodu,
- brojilo za beograd na vodi,
-brojilo za franš,
- brojilo za koridore pune rupa
- brojilo za poplave
-brojilo za VLAST.
Samo vidite ko je za šta zadužen i videćete da je država trebala da izbaci nesavesnog podstanara i kao svaki savestan držalac imovine plati svoje troškove javnom preduzeću.

A.S.

pre 8 godina

Moze premijer tim ulicarskim zargonom da vredja koliko hoce ali ne i dokle hoce. Uskoro ce morati da vrati oteto ne samo od Karadjordjevica vec od hiljada ljudi kojima su delili pravdu na ulicnim vesalima.Stop anarhiji! Zivela pravda za svakoga!

Kalimero

pre 8 godina

Nije Prestolonaslednik jedini koji ce da tuzi ovu drzavu. Tuzbu najavljuju i drugi vlasnici imovine koju su oteli komunisti, a drzava izbegava da je vrati u postupku denacionalizacije. Pa onda tzv. stari studenti kojima drzava planira da otme novac sprecavajuci ih da zavrse studije prema programu po kome su ih zapoceli u nameri da im otme jos novca na ime skolarina. Mozda Vucicu svi ti ljudi sada izgledaju kao gomila luzera, ali kad te tuzbe budu stigle do evropskih institucija i kad ga budu pitali o cemu se radi u okviru nekog pregovarackog poglavlja, pitace se sta mu je sve to trebalo.

Zoki

pre 8 godina

Situacija sa tim dvorskim kompleksom je veoma komplikovana. To je bila lična imovina porodice Karađorđević - a ne državna imovina. Dvor na Dedinju nije građen iz budžeta. Nakon rata to je konfiskovano i naslednici bi trebali da imaju pravo da im se ta imovina vrati. Problem je što je kralj Aleksandar imao tri sina i ta imovina bi trebala biti podeljena njihovim naslednicima. Kralj Petar je za svog naslednika odredio svoju ljubavnicu Mici Lou. Nakon Petrove smrti, ona se udala za princa Andreja i živela sa njim do njegove smrti. Da bi se izbegla podela imovine, koja nije odgovarala ni državi ni princu Aleksandru, napravljen je taj sporazum koji je sada na snazi. Međutim od samog početka je jasno da princ Aleksandar i njegova porodica nemaju prihode koji bi im omogućili da izdržavaju taj kompleks koji sam po sebi ne donosi prihode. Potrebno je naći neko rešenje koje je je prihvatljivo za sve, jer bi podela kompleksa ili isplata finansijske kompenzacije verovatno bila najgore rešenje. Međutim, način na koji je premjer Vučić komentarisao izjavu princa Aleksandra je odraz lošeg vaspitanja.

lopez

pre 8 godina

Ови што прозивају Престолонаследника Александра Карађорђевића да плаћа струју Дворског комплекса требају да знају, да је Престолонаследник Александар смесштен у делу комплекса, тачније на спрату старог двора који је минорна целина у односу на читав комплекс који држава користи у Туристичке сврхе, као музеј, резиденцију итд.
Чак и тај део у коме је смештен није његово власништво већ власништво државе Србије. Дакле, породица Карађорђевић је сада подстанар у сопственој кући.
Нека држава врати Карађорђевићима њихову имовину, као што је вратила свима осталима којима је одузета, па нека онда тражи плаћање рачуна од њих по основу власништва. За сада, све трошкове око Дворског комплекса који је туристичка атракција, Музеј, државна резиденција и све остало, дужан је да измирује власник тј. држава Србија.
У противном, нека обештете породицу Крађорђевић у вредности одузете им имовине, и нека плате станарину за 75. година узурпације туђе имовине!
(Шумадинац, 12. mart 2016 20:10)

Covek objasnio!!

xzy xzh

pre 8 godina

Citam komentare, i ne mogu da verujem sta ljudi pisu. Ovde se ne razume osnovna teorijska postavka kapitalizma ili bilo kog normalnog sistema, a to je da je vlasnistvo svetinja. Nema nasilne promene vlasnistva, to je divljastvo. Vidim pre koju nedelju brozovi su se bunili sto su ostali bez nasledstva (koje je budi uzgred receno procenjeno na 10 milijardi $. Toliko o Titu siromahu)a ne shvataju da je upravo to sustina drzave, upravo je to svrha sistema. Da tebe niko ne pokrade, i da ti sto si ostavio svojim potomcima bude sigurno, a ne da ga se docepaju neki divljaci sa puskama.
Da li je kapital koji su stekli Karadjordjevici u potpunosti cist. Nije. Aleksandar kad je dosao na vlast bio je najsiromasniji monarh u evropi. Par godina kasnije kad je ubijen, po testamentu je bio siromasniji samo od engleske kraljice. Sta je radio i sa kim surovao, knjige su napisane, ima dovoljno materijala.
Ali pitanje vlasnistva i nasledstva je mnogo ozbiljnije nego sto se to kod nas zamislja.Zato treba da postoji ozbiljna drzava koja propisuje ozbiljne zakone i nemilosrdno ih sprovodi. i U Engleskoj imate primera ljudi koji su pre 300 godina bili gusari, a potomci su lordovi. A zasto? Pa neotudjivost imovine i cisto poslovanje.Kako si stekao imovinu nije vazno ako ti niko ne dokaze suprotno, a tebi je niko ne moze oduzeti jer si postao cist, radis po zakonu. Zato tamo ima toliko bogatih ljudi,jer se bogatstvo prenosi i nasledjuje. A kod nas se samo krade jedno od drugog. zato smo siromasni.

kondure

pre 8 godina

Neka država vrati Karađorđevićima šta su komunisti pokrali pa i kamatu 70 godina i lagano će platiti struju.
(Ho, 12. mart 2016 14:56

...nije pokradeno jer je popisano i sve je na broju barem se nisu zalili naslednici Karadjordjevica... a drugo neka i oni plate 70 godina sto je Beli dvor odrzavan jer kazu ako ne das na kucu, kuca ce na tebe a vidi se da je prestolonaslednik navikao da sve drugi placaju pa im se dvor ruinira od kako su se uselili e bas u tome i jeste problem sto su komunisti tu njihovu imovinu odrzavali a sve sto se nalazilo nista nije ni prodato ni otudjeno u korist komunista ni njihovih porodica vec je sve sacuvano....i bas zato Karadjordjevici neka placaju ono sto uzivaju pa i porez na tu imovinu o cemu niko ne govori.

sevic dragam

pre 8 godina

Dedovinu potomak da vrati narodu.
Koliko je odneto u London?
Premijeru bravo?
Sve oduzeti i podeliti deci bez roditeljsko staranja?
E narode zaboravili ste da su vam babe za vreme kralja kopale za dva kg brasna a veceru oonesu gladnoj deci.
Hocete potomka necete republiku?

Petar

pre 8 godina

Nisam fan Vuciceve politike ali neka mu je rekao.Sta ste se raspisali prestolonaslednik,ne znam čega samo.Pricajte sta god hoćete,pobegli su odavde ili otišli na sigurno-istina.doveo ga je kao pajaca na vasarDraskovic na talasu nacionalizma,nikakve koristi od njega ja ne vidim,smešan i bahat lik.Vratite i meni mojih dvadeset godina života u ovoj barustini i plate kolike bi bile da nije rata.Muka nam je vise i od karadjordjevica i milosevica i svih uništitelja svoga naroda.Nisam ni za Tita ali svi se naslađivali kako mu zena umire bez pasosa u memli,a za ovog prostaka kao neka pravda,užas....

Darko

pre 8 godina

"Odgovarajući na novinarsko pitanje kako komentariše najavu prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića ..."
Ovo je teško objasniti, 12. mart 2016 16:38

Odgovor je prost , Srbija je republika a ne monarhija , princ u republici ima prava i duznosti kao i svaki drugi gradjanin.
Kazes da troskove placa vlasnik ,tj drzava?Nije tacno!Treba da ih placa kao i svi drugi podstanari u Srbiji.
Dedovina mu moze biti vracena samo ako opet zavlada monarhija.Svi ti dvorci su pravljeni od poreza koje je kralj ubirao , a posto vise nismo monarhija vec republika , porezi idu republici .Samo ono sto imaju dokaz da su sami kupili , ne prikupljenim vec zaradjenim parama moze biti njihovo.

Vlasnik

pre 8 godina

A ko plaća Karađorđevićima brojnu poslugu ; baštovane, vrtlare,lične šofere,
bebisiterke, kuvare, spremačice...? Kako znamo, i to plaćaju poreski obveznici , građani Srbije. Zato i jesmo najsiromašniji od svi evropskih država.

P.S. Neko od komentatora reče da "struju treba da plati vlasnik poseda - nekretnine, a ne korisnik koji tu živi". Kakva nebuloza , kakvo nepoznavanje materije. Radi lakšeg shvatanja to bi, preneseno na nivo vlasnik stana - podstanar, značilo da vlasnik stana treba da plaća svom podstanaru svu utrošenu el. energiju.A to ne biva! Nije normalno.

Marko Janković

pre 8 godina

Konačno da neko kaže Karađorđevićima gde im je mesto. Srbija je, još uvek, Republika i Država je bila, sasvim nepotrebno i sasvim bey osnova, izdašna prema ljudima, koji tu istu Državu nisu udostojili pristojnog znanja jezika. Da ne pričamo o primerenosti ponašanja postupcima Petra I Karađorđevića, koji je, kao i svi drugi, tražio (i nije dobio!) kredit da završi ono, što je počeo. Onima, koji se prema Državi ponašaju kao da im je "prćija", neko, konačno, mora da kaže da - tako ne može. Niko od građana Države Srbije ne može da duguje za struju više od dva-tri meseca jer, jednostavno, nakon toga sledi isključenje. Umesto da svojim primerom pokažu kako treba poštovati Srbiju i truditi se da ona, konačno, postane pristojna, uređena zemlja, u kojoj svi, bez izuzetaka, plaćaju svoje račune, Karađorđevići traže da budu iznad i van Zakona (besplatni letovi Er Srbijom...). I, da se razumemo, ne radi se o komentaru "bota", nisam fan ni SNS ni g. Vučića, ama bilo je krajnje vreme da neko kompetentan kaže Karađorđevićima da Srbija neće da bude ničija "prćija".

ivan

pre 8 godina

Uvek monarhista!

Ali -

1 Kradjordjevici su dinastija koju su nam nametnuli Rusi
2 Dvor nije vlasnistvo Kralja, vec drzave, jer Karadjordjevici nisu jedina dinastija, a nadam se ni poslednja!

Neka plati racun - moze slovodno i da se zali.

Jos i nesto: Dimitrijevic, Racic, Princip, Zivkovic - sve su to proizvodi dinastije Karadjordjevic!
Nije ova zemlja bila mnogo drugacija u proslosti, bez obzira na romanticnu literaturu...

Tisa

pre 8 godina

Za opstanak siromasnog drustva, kao sto je Srbija, neophodno je postojanje solidarnosti u drustvu.Za sve socijalno marginalizovane kategorije, poput nezaposlenih, invalida, samohranih roditelja, porodica u kojima niko ne radi omoguciti reprogram duga za struju. Ako Karadjordevici duguju 70 000 evra i verovatno traze potpun, ili delimican otpis duga, moze li se obicnom malom coveku omoguciti bar reprogram? Poslednji reprogram bio je jos 2o12.god. Solidarnost, kao i briga za socijalno ugrozene kategorije drustva je lepak koji drustvo i drzavu drzi na okupu.

istorijski podaci

pre 8 godina

Nisu Karađorđevići ništa izgradili vlastitim sredstvima ,već državnim novcem.Kraljevina SHS,a kasnije Kraljevina Jugoslavije bila je prije Drugog svjetskog rata zahvaljujući dinastiji Karađorđević najnerazvijenija i najsiromašnija država u Evropi,a regent Aleksandar najbogatiji.

Neotesan i nevaspitan

pre 8 godina

Seljačina nevaspitana - "Ti, genije, prvo plati struju...", kneza prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića krstila je kraljica Elizabeza Druga, 1945. godine u Londonu, znači kumovi su.

wtf

pre 8 godina

Za sve ove pametnjakoviće. Neko hoće da vas ubije i pobije celu porodicu. Vi pobegnete iz zemlje i posle mnogo godina vrati se vaš pomotomak rođen u inostranstvu po vašu imovinu. I lepo mu kažu-Aaaa sine tvoji su zbrisali,ti ni ne govoriš srpski,nema kuće-A vlasništvo a papiri?-Pusti sad to,pobegao si...Jel da vrlo glupo zvuči?Možete da lupate minuse jer samo to i znate.Evo vam ga Mišković,jel mu oduzeta imovina?Nije,svi znamo da je tajkun ali ne možemo da dokažemo da je ukrao.Dakle,dok se ne dokaže da nešto po pravu nije vaše nema tu pobegao je,priča hau jes nou...Alo,svuda u svetu pravo svojine je ZAKON.Samo ovde nakaradno razmišljanje sviđa-ne sviđa mi se.Naučite bre prvo istoriju,sve je danas dostupno,niko vas ne tera da volite kralja i monarhiju ali pravo je pravo.Možemo mi da menjamo uređenje zemlje iz monarhije u socijalizam,iz socijalizma u kapitalizam,feudalizam...ali pravo svojine ostaje.Tačka.Vratite ono što je njihovo,platite im odštetu,rentu...pa da pričamo onda o struji!!!

ман.сити

pre 8 godina

Taкo je то када наш диктатор више поштује чланове британске круне,него оне сопстене земље.

Radovan

pre 8 godina

Bilo kako bilo (kako god da su stekli) - po zakonima Srbije i kraljevine Jugoslavije - to je bilo njihovo, oni su bespravno oterani odatle i daj Bože da ne tuže srbiju za nadoknadu štete, što smo ih uskratili za korišćenje njihove imovine 50 i nešto godina, na zapadu se za to dobiju milijarde.

Zamislite proteraju kraljevsku porodicu iz Britanije, mislite da ovi ne bi sudski dobili ne milijarde već trilione?

Po čemu se bilo koja monarhija razlikuje od one druge, pa ako je već tako šta ste onda plakali za Dajanom a ovde pljujete Karađorđeviće?

Dzony

pre 8 godina

Svaka cast Sumadinac, pravo u centar! Zna se dobro ko se buni i kome su trn u oku! Deci i unucima boljsevika i posle ratnih proletera! Koji su pisali istoriju a istu ucili.Koji su imali lazne funkcije i beneficije sa tudjih ledja! Nista Karadjordjevici nisu odneli na svojim ledjima i otvarali racune u stranim drzavama kao neki! A vec o donacijama za narod i drzavu od nekoliko desetina mil. eura , devedesetih godina koje su prikupljali i slali u nasu drzavu , a na granici docekivali i delili sps i jul u vreme ministra informisanja da nasnjeg premijera! Jel vam premijer spomenuo direktora EPSA kojeg je on licno doveo koliki je napravio minus u budzetu i koliko partijasa je primljeno i kolika im je plata ta citanje novina i pijancenje u radno vreme! Jel isto trazio placanje struje i poreze penziskog i socijalnog sa drakonskim kamatama od Tacija pre Briselskog sporazuma?

antiDebil

pre 8 godina

Slicne poruke bi trebalo da posalje i njegovoj crvenoj zvezdi. Oni duguju mnogo, mnogooooo vise para za struju, poreze i tako te sitnice !

A možda nije norm?

pre 8 godina

Ovde sve vreme "avnojski republikanci" zamenjuju teze: nezavisno od duga za struju, ako postoji i ako je toliki, ko je dao prava predsedniku tehničke vlade, pa i da nije tehnička, da ovako govori građaninu Aleksandru Karađorđeviću, koji je od njega 25 godina stariju - "Ti, genije, prvo plati struju pa ćemo onda da razgovaramo..." Šta Vučič ima sa strujom, dugovanjima za struju... tako je maltretirao i one poslanike Albance iz Preševa, u parlamentu. Na šta to liči?

Милош

pre 8 godina

Зар Вучићу нису исекли фиксни телефон 2004. године јер није плаћао рачун? И вратите сву одузету имовину људима.

Wonderful Copenhagen

pre 8 godina

Neko pomenu sudske izvršitelje koji plene imovinu ako se duguje izvesna suma...Postavljam pitanje ovoj vlasti: na KOJU se to Evropu pozivate kada imate takav mafijaški nasilni sistem plenidbe? Živim u Danskoj, a to je priznaćete elitna EU i ovde naravno nema ni u ludilu takvog divljačkog sistema nasilne otimačine! Ako bi se trebali ugledati na Evropu, onda ne možete biti selektivni: ili-ili. Vi ste obični divljaci (ne mislm na narod- već na bednu imitaciju političara koji čereče Srbiju). Sami pljačkaju, reketiraju, muljaju, kradu, a sirotinji koja nema šta da jede otimaju imovinu - Al Capone style!