Nedelja, 14.02.2016.

21:17

Ako Kosovo bude uslov, ne moraju da nas prime u EU

Nadam se da priznanje Kosova nikada neće biti uslov za ulazak Srbije u EU, a ako će to biti uslov za naše clanstvo u Uniji, ne moraju da nas prime, kaže Nikolić

Izvor: Danas

Ako Kosovo bude uslov, ne moraju da nas prime u EU IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

118 Komentari

Sortiraj po:

Alisa

pre 8 godina

Srbija ulaze realan napor da ne ostane u stanju kamrznutog konflikta sa Kosovom.Za drzavu je dobro da zna sta hoce, da ima viziju, da sebi postavlja ostvarive ciljeve i radi na njihovoj realizaciji.Kosovo je uslov koji Srbija nikad nece moci, a ni hteti da ispuni, jer u zivotu svake drzave, kao i svakog pojedinca, mora postojati dublji smisao.

Okana

pre 8 godina

Srbija ulaze realan napor da ne ostane u stanju kamrznutog konflikta sa Kosovom.Za drzavu je dobro da zna sta hoce, da ima viziju, da sebi postavlja ostvarive ciljeve i radi na njihovoj realizaciji.Kosovo je uslov koji Srbija nikad nece moci, a ni hteti da ispuni, jer u zivotu svake drzave, kao i svakog pojedinca, mora postojati dublji smisao.

Aska

pre 8 godina

Za Srbe Kosovo je putokaz i podsetnik da ne zaboravimo ko smo, ko su nam pretci,na kojim duhovnim vrednostima su odrastale generacije pre nas.Kroz vezu izmedju proslosti i sadasnjosti jaca kako ljubav prema otadzbini, tako i samopostovanje naroda.

Petar

pre 8 godina

Srbija ne želi po svaku cenu da postane članica EU.Srbija mora biti poštovana i uvažena od EU ako želi EU Srbiju u svojim redovima.

Formar

pre 8 godina

Velika šteta što će nas ovim uslovom tući u zdrav mozak, u teško srce, sve za bolje sutra..biće o teška i bolna odluka za Srbiju.

Kos

pre 8 godina

Teško je se pomiriti da se mi više ne pitamo za Kosovo, nego samo držimo nepostojeću nadu u srcu, e to kad jednom pustimo biće nam lakše.

Jovan

pre 8 godina

Nikolicu idi pokloni se onom razbijaci Srbije u Kucu cveca a tamo si sahranio Joku Broz koja za svoje Srbe u Hrvatskoj nikad prstom nije mrdnula a nasi Srbiju je razbijala zajedno sa svojim suprugom za koga je uvek imala samo reci hvale. Time si odao priznanje i pocast razbijacima Srbije koji su izopstili Kosovo iz Srbije. I sada mozes samo da pricas tra la la a ako budes u prilici da sprecis ulazak Srbije u EU to ce biti konacno unistelje srpskog naroda je evi i Kosovo i BiH ce uci u EU, na Kosovu je vec baza NATO a ovaj nas jadni narod od svih vasih manipulacija sa tim Kosovom ce ili poludeti ili pomreti ili pobeci iz zemlje (oni koji budu imali srece pa uspeju da pobegnu odavde). Samo nastavi Nikooicu da na taj nacin cuvas Kosovo pa ces onda biti predsednik ludacima,razbojnicima i kriminalcima i jadnim gladnim penzionerima sa kojima vec radite necasne stvari - uzeli ste im penzije pa im sada kobajagi zahvaljujete da vam je budzet pun zahvaljujuci njima pnzionerima. Te vase zahvalnice su predizborni trikovi u koje malo ko veruje. Jedino vam ostaje da se poklonite onom tamo u Kuci cveca pa cete imati sigurne glasove od clanova SUBNOR-a.

Aleksandar

pre 8 godina

Ma mi da dostignemo standarde za prijem u EU i da pocnemo da zivimo u pravno uredjenoj drzavi, a za prijem cemo lako!
Na referendumu mozemo i da kazemo da necemo da udjemo - sposobni smo, uredjeni i pripremljeni za prijem ali ne zelimo. Zelimo da ostanemo suvereni i da sami odlucujemo kakav cemo krastavac da jedemo (da li je kriv ili prav)!!!!

dex_85X

pre 8 godina

To nikako ne bi trebalo da nam postave kao uslov za prijem u uniju. Treba da se ceni naš trud, rad, primena sporazuma, reforme koje sprovodimo i sve što smo do sada uradili i što ćemo da uradimo. Iz svega toga se jasno vidi naša odlučnost da budemo članovi unije.

Felisijano

pre 8 godina

Teško je pomiriti slične narode i narodnosti, svađe i nelogični principi su nas ppocepali na male parčiće, a mogli smo biti divovi u svetu.

Kalisi

pre 8 godina

Iskreno ne verujem da ce nam to postaviti kao uslov jer bi onda postojala mogucnost da izazovu lancanu reakciju. Gde god da u svetu postoji slican problem,zemlje koje traze otcepljenje od svoje maticne drzave bi mogle da se pozovu na Kosovo i same proglase nezavisnost.

Shrek

pre 8 godina

Najvise bih voleo da udjemo u EU,ali ne po svaku cenu. Kosovo je prevelika cena za ulazak u EU i to je cinjenica mada iskreno ne verujem da ce EU to traziti od nas.

Hedona

pre 8 godina

Zajednica srpskih opština, treba da bude formirana, to je potpisano u Briselu, ali sad su u Prištini videli da to u stvari predstavlja put da Srbi imaju svoju celinu na svojoj teritoriji i mnogo prava i odatle tvrdnje da to nije u skladu sa njihovim ustavom. Priština mora da menja Ustav i zakone jer sporazum u Briselu mora da bude implementiran.

Dzumba

pre 8 godina

Moramo da se bavimo EU onoliko koliko to predstavlja interes Srbije i preduslov da se nesmetano razvijamo, a ne da sve radimo samo radi cilja koji ne znamo koliko dobrog nosi.

Aska

pre 8 godina

Cast,postenje, ljubav prema domovini, istina, pravda, patriotizam, velike i znacajne odrednice u srpskoj tradiciji i istoriji.Nijedna narodna vlast nikada nece priznati nezavisnost Kosova.

Dane

pre 8 godina

Nadam se da Specijalni sud za Kosovo neće suditi po ugledu na Haški tribunal. U očima tribunala mi Srbi smo građani drugog reda. Ono što je dozvoljeno ostalima, nije i Srbima.Naši ljudi onde imaju sraman tretman!

Razumko

pre 8 godina

Doci cemo u situaciju da ce Kosovo postati clanica NATO , EU a mozda i UN i bez naseg priznanja. Za clanstvo u UN im treba 2/3 glasova clanica UN, a ako npr jednog dana i NATO I EU odluce da menajju nacin donosenaj odluka pa umesto jednoglasne odluke treba isto 2/3 glasova clanica (da bi se sprecilo da nekoliko blokiraju odluke za kojih su preko 20 tak ostalih clanica) eto i Kosova u NATO a posle toga i u EU, jer su 25 do 28 clanica NATO priznale Kosovo, sa Crnom Gorom 26 od 29, a 23 do 28 clanica EU su priznale Kosovo. Bolje da nasi ponude dili dok ne bude kasno, Kosovo u UN kada i mi u EU bez naseg priznanja. Ovako cemo dobiti uslov Kosovu u UN dok traju pregovora a priznanje na kraju pregovora.

Malena

pre 8 godina

Predsednik Nikolić ubrzano gubi korak da realnošću i zastupa neku svoju politiku i ideje koje nisu u skladu sa državnom strategijom koju sprovodi Vlada Srbije. Uz dužno poštovanje za sve zasluge, nadam se da će premijer Vučić naći dostojnu zamenu gospodinu Nikoliću do sledećih predsedničkih izbora.

EU+NATO+SAD=NOVA SRBIJA

pre 8 godina

Poglavlje 1 - Kosovo, odavno završena priča,
Poglavlje 2 - Ulazak u EU, odavno završena ptiča,
Poglavlje 3 - Ulazak u NATO, odavno završena priča,
Poglavlje 4 - Sudjenja u Hago, recipročna učinjenim zločinima,
Poglavlje 5 - BiH, bolesna najopasnim virusom zvanim Dodik ali postoji i antibiotik zvani NATO.
Poglavlje 6 - Prekid odnosa sa rusijom i uvodjenje sankcija, uskoro završena priča.
Poglavlje 7...1000..., niko te neče nikada za ništa pitati. Tačka

Dzoni

pre 8 godina

Do sad su i pored svih teškoća, ako uzmemo u obzir da je Evropa ipak sila za nas, uspevali da manevrišu i da uspešno vode spoljnu politiku, rezultat je to što nas danas više poštuju nego poslednjih godina, tako da verujem da će i sad nastaviti u smeru... Ko god je realan, znaće da koliko je teško da te kao malu zemlju poštuju!

Viki

pre 8 godina

EU zna da je Kosovo i Metohija srce i kolevka Srbije i ako nas stvarno EU želi u porodicu EU neće da nas uslovljava priznanjem Kosova i Metohije.

Zlopamtilo

pre 8 godina

Kosovo je uslov , odustajanje od EU nije opcija , prijem nije izgledan . Sa jedne strane EU nije potreban Ruski trojanac u svom sastavu a sa druge strane ne mogu sebi da dozvole Rusku bazu u neposrednoj blizini. Tako se prećutno podržava naša kvazi neutralnost zbog koje ćemo večito putovati na evropskom putu bz nade da stignemo na odredište. Podsetio bih časnog presednika da je potpisan sporazum koji je odbijen u Rambujeu , tako da smo sad i konačno skinuli gaće i aplicirali lubrikant .

Pioneer

pre 8 godina

Nadam se da to toga nece doci, mada me ne bi ni cudilo da se ovako nesto dogodi. Zapad je ljubomoran na ono sto Srbija moze da uradi kada se ujedini i kada smo svi slozni. Tada nam niko ne moze nista.

Markov

pre 8 godina

"Kosovo" ne priznaju ni sve zemlje EU i time je ta priča zatvorena. Za Kosmet se treba boriti svakog dana jer taj problem nije od juče već traje 100 godina. Treba čekati šansu i nardni 100 godina ako treba.

TheRiddler

pre 8 godina

Mislim da bi to stvarno bilo preterivanje i vrhunac bezobrazluka EU i da do toga nece doci. To bi nam zaista napravilo veliki problem.

pera

pre 8 godina

zamislite kada bi se nasi politicari vise bavili Srbijom takva kakva je , i pokusali da nas zivot bude malo bolji nego je sada a malo se baviti sa izgubljenim ideologijama koje samo pomazu njihove politicke ciljeve.

Mozda nekada ali fakticno Kosovo nije Srbija niti Srbija Kosovo.

Iz EU

pre 8 godina

Jedva cekam da nas prime u EU. Licni bankrot 80% Srba. Onda ce se valjda evrofanatici opametiti, kad shvate da nemaju 1000 evra za minimalni zivot.

Kosta

pre 8 godina

Dokle vise s tim Kosovom i sa tom EU? Gubimo vreme na ispravljanje krive Drine, a ekonomija sve gora, mladi odlaze iz zemlje, drzava u rasulu, vojske nema, policije nema, zakoni se ne postuju. Ali bitno je da mi dajemo ne dajemo nesto sa cim ne znamo ni sta cemo, bas kao sto ni poslednjih 25 gifina nismo znali sta cemo ... Zarad tamo nekog evropskog kluba sa kojim takodje ne znamo sta cemo ni cemu nam on sluzi. Pricate nam bajke i boljem zivotu i platama sa mnogo cifara, a ne usudjujete se da pogledate makar malo preko komsijskog plota da vidite kako je Hrvatima i Bugarima u toj istoj EU, a o Grcima vise i ne vredi trositi reci. Umesto da donesete cestite zakone o restituciji imovine, da ispravite nepravdu koju su komiunisti napravili, da u tu restituciju ukljucite crkvena imanja na Kosovu, da oslobodite preduzetnike nameta, ukinete nacionalne penzije, razbucate uvoznicki lobi ukidanj ekskluzivnih uvoznickih prava, omogucite svima da rade legalno i placaju razumne doprinose i poreze ... Vi i dalje mazete oci ljudima, stitite tajkune, krijete korupciju i drogirate narod rijalitijima, pa mislite da tako mozete unedogled. E pa i Milosevic je mislio da ce biti dozivotni faraon kao Josip Broz, ali se prevario. Nicija do zore nije gorela, nece ni vasa. Ali ovog puta ce posle 5. oktobra doci i 6, a tada cemo zavrsiti posao do kraja. Samo vas posmatramo. OTPOR!

Eskil

pre 8 godina

Zanimljiv intervju sa Nikolicem. Znate kako, sada razmisljam nesto po citanju istog, mozda nije neko koga bi vecina intelektualaca pozelela za predsednika republike, mozda nije neko cijim imenom i delom bi se preterano dicili, ali moram da mu priznam da dobro obavlja svoj posao. Ono zezanje za ordenje - pa njemu to i jeste posao, to sto drugi predsednici nisu radili to, a mesali su se u politiku Vlade (sto im nije Usavom dozvoljeno), to je vec druga stvar. On covek ni jedan jedini put nije prekoracio svoja Ustavna ovlascenja i krenuo da se mesa u stvari koje nemaju veze sa njegovom funkcijom, sto je Tadic stalno radio. To mu moram priznati. Sto se tice stvari izrecenih ovde, sa nekim se mozda ne bih bas slozio, ali sa vecinom izrecenih stvari se slazem. Moramo ako nista drugo iskoristiti ovaj pristupni period ka EU da sredimo drzavu. Pa, ako na kraju i ne odemo tamo, makar smo sredili i uredili drzavu, ispravili neke stvari koje ne valjaju decenijama, mozda cak i gotovo jedan vek, od formiranja Kraljevine SHS.

Tacno tako

pre 8 godina

Kosovo CE BITI uslov,ako mislimo suprotno i mi i vlada u tom slucaju imamo fenomen nojeve zablude
Prvo Kosovo a nakon toga clanstvo u NATO savezu
To je opste poznata cinjenica i vlada bi morala da prestane da manipulise gradjanstvo
Jedina sreca je u tome sto ce EU da se taspadne pre nego mi zvanicno udjemo u nju

Sergej

pre 8 godina

Oliver Ivanovic je zivi primer iskrenosti EU,to mora da se promeni.Ako EU zali da Srbija bude pouzdan partner,mora da vise vodi racuna o srpskim zelljama i zahtevima.

sin Dragan

pre 8 godina

Pa zar niste Vi - diplomirani Nikoliću - upravo zbog EU napustili radikale i osnovali SNS?
Zar nije večiti kandidat za gradonačelnika, danas Prvi Premijer, posle nećkanja krenuo sa vama?
Zar se niste konačno dokopali vlasti na priči o EU?

Puno je pitanja, ali ko još očekuje odgovore.

Moma

pre 8 godina

U Srbiji o precima uglavnom govore oni koji ne pricaju ni sa rodjenim ocem a buducim pokoljenjima oni koji nisu nista uradili ni za svoju decu.Paradoks je i to da su danas za Rusiju sledbenici oni koji su pred istim tim rusima i Titovm partizanima,koje su ti rusi i doveli na vlast,1945 bezali na taj truli zapad.

nislija

pre 8 godina

Tomo aj molim te ne prosipaj pamet....naravno da idemo po svaku cenu u EU iz jednog jedinog razloga a to je bolji zivot koji nam vi srpski politicari sami nikada necete omoguciti.Tomo idi u penziju,peci malo rakiju....uzivaj u ovim tvojim nelegalnim vikendicama...

Ja sam za EU!

pre 8 godina

Cekaj, prvo ste vi ex-radikali sa SPS-om potpisali kapitulaciju 1999., juce im priznali nezavisnost briselskim sporazumom, danas nesto sa NATO-m (nisam pratio) i sada ne das narodu da udje u EU zajednicu, pa da li mislis da smo mi sisali vesla??? Necete vi jos dugo...

Bojan

pre 8 godina

Svi znamo da je de facto nezavisno, oteto je od nas i Srbija trenutno tamo nema nikakav uticaj ali vreme prolazi vlasti se menjaju karavani prolaze. ...
(Mrle, 14. februar 2016 23:07)
Majstore, za 50 ili 100 godina nas ce biti 3 miliona a Albanaca 10. Mislis da cemo ga tada povratiti?
Nije Kosovo glavni problem Srbije, vec destruktivni sistem koji ce sam sebe pojesti.
Sa tim je poceo Milosevic, nastavili su demokrate, sada su na delu ovi napredni...
Svi dosledeno vuku zemlju u ambis.

Priučeni Tamanitelj Botova

pre 8 godina

Nikoliću, jesi li ti pismen čovek!?
Milion puta vam je svima rečeno, a i napisano - priznanje Kosova NIJE uslov za ulazak u EU...
Kosovo ste IZGUBILI u ratu u kojem ste PORAŽENI i potpisana je KAPITULACIJA!
Uslov koji postoji u pravilima za pristupanje EU (važi oduvek, odnosi se na bilo koga ko hoće da pristupi) = da MORA imati sređenu GRANICU i jasne odnose sa svim svojim susedima...
Kosovo je priznalo, kao nezavisnu DRŽAVU, više od 110 zemalja sveta, koje su članice UN, pa vaše priznanje "nit' šije, nit' para" što se toga tiče.
Mogli bi jedino sebi da navučemo neku (novu) bedu na vrat, ako vaše stalno prose*avanje negde bude protumačeno kao teritorijalna pretenzija prema nekoj drugoj državi, koja se slučajno zove: Kosovo.

Feđa

pre 8 godina

Mislim da je ovde sve jasno odavno. Naprednjaci su kao za EU i tako dobijaju glasove neodlucnih koji znaju da su zuti prokockali svoju sansu a isto su za EU. A isto tako SNS zna da ce Kosovo sigurno biti uslov ali oni eto mi smo ucinili sve a to vec ne mozemo i nista. Sta smo radili sve ove godine? Sprdali se sa narodom,eto sta

Kiza

pre 8 godina

O tome nećeš ti odlučivati već narod.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Elefterios, 14. februar 2016 22:00)

Da da .... kao i do sada. Koji crni narod?

Mrle

pre 8 godina

Svi znamo da je de facto nezavisno, oteto je od nas i Srbija trenutno tamo nema nikakav uticaj ali vreme prolazi vlasti se menjaju karavani prolaze. A Kosovo i Metohija ce zauvek biti u dusi svakoga ko sebe naziva Srbinom. Ne treba ginuti i ratovati uludo ali za 50,100 godina ko zna sta ce biti. Nikada zvanicno priznati Kosovo kao drzavu nismo mi tamo ni gradili manastire(nasi preci su) pa nije nase ni da ga dajemo (nego nasih potomaka).

Slavisa V.

pre 8 godina

"In order for implementation to progress substantially, Serbia should remo
ve Kosovo
from her constitution and abolish all parallel structures, in order to demonstrate the
consistency in its commitment for the Brussels dialogue and normalization of relations
with Kosovo, as provided in Chapter 35 of the accession negotiations wit
h EU."
Je l' ima ovde nesto nejasno?

alban

pre 8 godina

Pa Nikolicu, niko te ne tera silom da udjes u EU. Mozete vi i sami ostati u regionu ako to zelite, ali prizno ti Kosovo ili ne prizno, Kosvo ce u EU, a vi zivite sami izolovani od komsija i Evrope, ako vam to vise odgovara.

Domineos

pre 8 godina

Tvoje reci gospodine predsednice su pobijene cinjenicom da je za vreme gostovanja gosn Kurca na dokumentima bila mapa Austrije i mapa Srbije ali bez Kosova. Zatim zakon o diplomatskom statusu NATO trupa itd...

posmatrac

pre 8 godina

svi stavovi Nemacke su poznati i nema odstupanja. Nemacka je priznala Kosovo kao drzavu i insistirace na poglavlju 35. Dakle Srbija, ako ne sad onda sigurno kad zatvori ostala poglavlja morati da prizna Kosovo. To smo znali i kad smo pokrenuli prijem u clanstvo i to mora da je jasno i g. predsedniku. Nikolic nije rekao nista novo.

dare

pre 8 godina

Ljudi,ne bih da hvalim Tomu.Al molim vas da se ne palite na podvale koje mu Vucko sprema:Dragicina tasna,vikendice,imanja i ostale gluposti!!!Odavno se vidi sukob Tome i Vucka,Toma kod Putina i Medvedeva,a Vucko kod Angele i u Brisel!!!
Sta mislite ko gura Seselja da bajezga na pinku i hepiju,pa Vucko da bi Seki napadao tomu i odvuko potencijalne birace pobunjenike u zamku!!!
Pozz i pamet u glavu!!!

Gbg

pre 8 godina

jel ovaj upucen da su poptisali nato kapitulaciju
(dule, 14. februar)
Itekako je upucen ko i svi ostali, on to nesme da prizna narodu jer ode fotelja. Narod ko narod, vecina, zna da je izgubljeno ali nece sebi priznati iz inata, dok za one neskolovane nemoram komentarisem. Jedno je sigurno i Tadiceva i ova Nikoliceva vlada su izabrali onu najbezbolniju varijantu ,,Postepeno priznanje"
Sto znaci svaki dan pomalo i ostaje mi fotelja, a konacno priznanje je neminovno ali neka to uradi neka druga vlada i drugi precednik.

ucenjivaci

pre 8 godina

Da samo Nikolic je zaboravio na mali problem u "svojoj kuci", da je njegov mezimac Vucic opsednut Angelom Merkel tako da ce izvrsiti sve sto od njega trazi.
A nas i ne moraju da prime,ovi ce potpuno da ih okupiraju, mnoze se kao pacovi a na drugoj strani nacizam cveta u Nemackoj.Tek ce tamo biti svasta pa primili nas ili ne, isto nam se hvata.A njihovim ucenama nece biti kraja, pocev od Haga, preko Kosova i ko zna sta ce jos da smisle.
Nema vise od EU nista,osim imitacije zivota koju ce do zadnjeg da propoveda cinovnicki aparat iz Brisela zbog plata od 15-30 hiljada evra.

marija

pre 8 godina

Zato ste juce potpisali okupaciju Srbije,
NATO moze uci u Srbiju, koristiti vojne objekte i njihovi vojnici sta god da nam urade - ne odgovaraju.
Da li ste vi normalni???!!!!!!!!!!!
Sledeca vlast to mora DA PONISTI!

ИБАРСКИ МРМОТ

pre 8 godina

Не желимо у еу.............желимо да копирамо швајцарску и њену војну неутралност

ivan

pre 8 godina

pa ljudi saberite 2 i 2, okrenite se zemljama koje ne zele da nas istrebe i kao narod i kao drzavu. vi sve pricate i onda radite suprotno, pa povucite se iz pregovora sa siptarima i uvedite svoju vojsku i policiju na teritorije naseljene Srbima. sve kukate i procate, a kupuju vas stapom i sargarepom

tačkasta

pre 8 godina

Mislim da ne treba da žurimo sa pripajanjem Evropi koja se raspada, vidimo da u našem susedstvu nikome ne cvetaju ruže od ulaska u EU, samo imaju veću podelu između bogatih i siromašnih, i trgovinske lance kod kojih su primorani da kupuju.

Lav

pre 8 godina

Niti cemo mi biti primljeni u EU kada nam to bude trebalo, niti cemo imati snage da se odupremo kada to nekome drugom bude u interesu.
Tako da stavljati potpis na odricanje od te teritorije zarad EU (ili nekog njenog buduceg oblika) je suludo.

marija

pre 8 godina

Zato ste juce potpisali okupaciju Srbije,
NATO moze uci u Srbiju, koristiti vojne objekte i njihovi vojnici sta god da nam urade - ne odgovaraju.
Da li ste vi normalni???!!!!!!!!!!!
Sledeca vlast to mora DA PONISTI!

Domineos

pre 8 godina

Tvoje reci gospodine predsednice su pobijene cinjenicom da je za vreme gostovanja gosn Kurca na dokumentima bila mapa Austrije i mapa Srbije ali bez Kosova. Zatim zakon o diplomatskom statusu NATO trupa itd...

Mrle

pre 8 godina

Svi znamo da je de facto nezavisno, oteto je od nas i Srbija trenutno tamo nema nikakav uticaj ali vreme prolazi vlasti se menjaju karavani prolaze. A Kosovo i Metohija ce zauvek biti u dusi svakoga ko sebe naziva Srbinom. Ne treba ginuti i ratovati uludo ali za 50,100 godina ko zna sta ce biti. Nikada zvanicno priznati Kosovo kao drzavu nismo mi tamo ni gradili manastire(nasi preci su) pa nije nase ni da ga dajemo (nego nasih potomaka).

Gbg

pre 8 godina

jel ovaj upucen da su poptisali nato kapitulaciju
(dule, 14. februar)
Itekako je upucen ko i svi ostali, on to nesme da prizna narodu jer ode fotelja. Narod ko narod, vecina, zna da je izgubljeno ali nece sebi priznati iz inata, dok za one neskolovane nemoram komentarisem. Jedno je sigurno i Tadiceva i ova Nikoliceva vlada su izabrali onu najbezbolniju varijantu ,,Postepeno priznanje"
Sto znaci svaki dan pomalo i ostaje mi fotelja, a konacno priznanje je neminovno ali neka to uradi neka druga vlada i drugi precednik.

alban

pre 8 godina

Pa Nikolicu, niko te ne tera silom da udjes u EU. Mozete vi i sami ostati u regionu ako to zelite, ali prizno ti Kosovo ili ne prizno, Kosvo ce u EU, a vi zivite sami izolovani od komsija i Evrope, ako vam to vise odgovara.

tačkasta

pre 8 godina

Mislim da ne treba da žurimo sa pripajanjem Evropi koja se raspada, vidimo da u našem susedstvu nikome ne cvetaju ruže od ulaska u EU, samo imaju veću podelu između bogatih i siromašnih, i trgovinske lance kod kojih su primorani da kupuju.

Slavisa V.

pre 8 godina

"In order for implementation to progress substantially, Serbia should remo
ve Kosovo
from her constitution and abolish all parallel structures, in order to demonstrate the
consistency in its commitment for the Brussels dialogue and normalization of relations
with Kosovo, as provided in Chapter 35 of the accession negotiations wit
h EU."
Je l' ima ovde nesto nejasno?

posmatrac

pre 8 godina

svi stavovi Nemacke su poznati i nema odstupanja. Nemacka je priznala Kosovo kao drzavu i insistirace na poglavlju 35. Dakle Srbija, ako ne sad onda sigurno kad zatvori ostala poglavlja morati da prizna Kosovo. To smo znali i kad smo pokrenuli prijem u clanstvo i to mora da je jasno i g. predsedniku. Nikolic nije rekao nista novo.

Dzoni

pre 8 godina

Do sad su i pored svih teškoća, ako uzmemo u obzir da je Evropa ipak sila za nas, uspevali da manevrišu i da uspešno vode spoljnu politiku, rezultat je to što nas danas više poštuju nego poslednjih godina, tako da verujem da će i sad nastaviti u smeru... Ko god je realan, znaće da koliko je teško da te kao malu zemlju poštuju!

Markov

pre 8 godina

"Kosovo" ne priznaju ni sve zemlje EU i time je ta priča zatvorena. Za Kosmet se treba boriti svakog dana jer taj problem nije od juče već traje 100 godina. Treba čekati šansu i nardni 100 godina ako treba.

Dzumba

pre 8 godina

Moramo da se bavimo EU onoliko koliko to predstavlja interes Srbije i preduslov da se nesmetano razvijamo, a ne da sve radimo samo radi cilja koji ne znamo koliko dobrog nosi.

dare

pre 8 godina

Ljudi,ne bih da hvalim Tomu.Al molim vas da se ne palite na podvale koje mu Vucko sprema:Dragicina tasna,vikendice,imanja i ostale gluposti!!!Odavno se vidi sukob Tome i Vucka,Toma kod Putina i Medvedeva,a Vucko kod Angele i u Brisel!!!
Sta mislite ko gura Seselja da bajezga na pinku i hepiju,pa Vucko da bi Seki napadao tomu i odvuko potencijalne birace pobunjenike u zamku!!!
Pozz i pamet u glavu!!!

Viki

pre 8 godina

EU zna da je Kosovo i Metohija srce i kolevka Srbije i ako nas stvarno EU želi u porodicu EU neće da nas uslovljava priznanjem Kosova i Metohije.

ИБАРСКИ МРМОТ

pre 8 godina

Не желимо у еу.............желимо да копирамо швајцарску и њену војну неутралност

ucenjivaci

pre 8 godina

Da samo Nikolic je zaboravio na mali problem u "svojoj kuci", da je njegov mezimac Vucic opsednut Angelom Merkel tako da ce izvrsiti sve sto od njega trazi.
A nas i ne moraju da prime,ovi ce potpuno da ih okupiraju, mnoze se kao pacovi a na drugoj strani nacizam cveta u Nemackoj.Tek ce tamo biti svasta pa primili nas ili ne, isto nam se hvata.A njihovim ucenama nece biti kraja, pocev od Haga, preko Kosova i ko zna sta ce jos da smisle.
Nema vise od EU nista,osim imitacije zivota koju ce do zadnjeg da propoveda cinovnicki aparat iz Brisela zbog plata od 15-30 hiljada evra.

Eskil

pre 8 godina

Zanimljiv intervju sa Nikolicem. Znate kako, sada razmisljam nesto po citanju istog, mozda nije neko koga bi vecina intelektualaca pozelela za predsednika republike, mozda nije neko cijim imenom i delom bi se preterano dicili, ali moram da mu priznam da dobro obavlja svoj posao. Ono zezanje za ordenje - pa njemu to i jeste posao, to sto drugi predsednici nisu radili to, a mesali su se u politiku Vlade (sto im nije Usavom dozvoljeno), to je vec druga stvar. On covek ni jedan jedini put nije prekoracio svoja Ustavna ovlascenja i krenuo da se mesa u stvari koje nemaju veze sa njegovom funkcijom, sto je Tadic stalno radio. To mu moram priznati. Sto se tice stvari izrecenih ovde, sa nekim se mozda ne bih bas slozio, ali sa vecinom izrecenih stvari se slazem. Moramo ako nista drugo iskoristiti ovaj pristupni period ka EU da sredimo drzavu. Pa, ako na kraju i ne odemo tamo, makar smo sredili i uredili drzavu, ispravili neke stvari koje ne valjaju decenijama, mozda cak i gotovo jedan vek, od formiranja Kraljevine SHS.

Sergej

pre 8 godina

Oliver Ivanovic je zivi primer iskrenosti EU,to mora da se promeni.Ako EU zali da Srbija bude pouzdan partner,mora da vise vodi racuna o srpskim zelljama i zahtevima.

Dane

pre 8 godina

Nadam se da Specijalni sud za Kosovo neće suditi po ugledu na Haški tribunal. U očima tribunala mi Srbi smo građani drugog reda. Ono što je dozvoljeno ostalima, nije i Srbima.Naši ljudi onde imaju sraman tretman!

Pioneer

pre 8 godina

Nadam se da to toga nece doci, mada me ne bi ni cudilo da se ovako nesto dogodi. Zapad je ljubomoran na ono sto Srbija moze da uradi kada se ujedini i kada smo svi slozni. Tada nam niko ne moze nista.

Aska

pre 8 godina

Cast,postenje, ljubav prema domovini, istina, pravda, patriotizam, velike i znacajne odrednice u srpskoj tradiciji i istoriji.Nijedna narodna vlast nikada nece priznati nezavisnost Kosova.

ivan

pre 8 godina

pa ljudi saberite 2 i 2, okrenite se zemljama koje ne zele da nas istrebe i kao narod i kao drzavu. vi sve pricate i onda radite suprotno, pa povucite se iz pregovora sa siptarima i uvedite svoju vojsku i policiju na teritorije naseljene Srbima. sve kukate i procate, a kupuju vas stapom i sargarepom

TheRiddler

pre 8 godina

Mislim da bi to stvarno bilo preterivanje i vrhunac bezobrazluka EU i da do toga nece doci. To bi nam zaista napravilo veliki problem.

Hedona

pre 8 godina

Zajednica srpskih opština, treba da bude formirana, to je potpisano u Briselu, ali sad su u Prištini videli da to u stvari predstavlja put da Srbi imaju svoju celinu na svojoj teritoriji i mnogo prava i odatle tvrdnje da to nije u skladu sa njihovim ustavom. Priština mora da menja Ustav i zakone jer sporazum u Briselu mora da bude implementiran.

Aleksandar

pre 8 godina

Ma mi da dostignemo standarde za prijem u EU i da pocnemo da zivimo u pravno uredjenoj drzavi, a za prijem cemo lako!
Na referendumu mozemo i da kazemo da necemo da udjemo - sposobni smo, uredjeni i pripremljeni za prijem ali ne zelimo. Zelimo da ostanemo suvereni i da sami odlucujemo kakav cemo krastavac da jedemo (da li je kriv ili prav)!!!!

Lav

pre 8 godina

Niti cemo mi biti primljeni u EU kada nam to bude trebalo, niti cemo imati snage da se odupremo kada to nekome drugom bude u interesu.
Tako da stavljati potpis na odricanje od te teritorije zarad EU (ili nekog njenog buduceg oblika) je suludo.

Kalisi

pre 8 godina

Iskreno ne verujem da ce nam to postaviti kao uslov jer bi onda postojala mogucnost da izazovu lancanu reakciju. Gde god da u svetu postoji slican problem,zemlje koje traze otcepljenje od svoje maticne drzave bi mogle da se pozovu na Kosovo i same proglase nezavisnost.

Formar

pre 8 godina

Velika šteta što će nas ovim uslovom tući u zdrav mozak, u teško srce, sve za bolje sutra..biće o teška i bolna odluka za Srbiju.

Shrek

pre 8 godina

Najvise bih voleo da udjemo u EU,ali ne po svaku cenu. Kosovo je prevelika cena za ulazak u EU i to je cinjenica mada iskreno ne verujem da ce EU to traziti od nas.

dex_85X

pre 8 godina

To nikako ne bi trebalo da nam postave kao uslov za prijem u uniju. Treba da se ceni naš trud, rad, primena sporazuma, reforme koje sprovodimo i sve što smo do sada uradili i što ćemo da uradimo. Iz svega toga se jasno vidi naša odlučnost da budemo članovi unije.

Felisijano

pre 8 godina

Teško je pomiriti slične narode i narodnosti, svađe i nelogični principi su nas ppocepali na male parčiće, a mogli smo biti divovi u svetu.

sin Dragan

pre 8 godina

Pa zar niste Vi - diplomirani Nikoliću - upravo zbog EU napustili radikale i osnovali SNS?
Zar nije večiti kandidat za gradonačelnika, danas Prvi Premijer, posle nećkanja krenuo sa vama?
Zar se niste konačno dokopali vlasti na priči o EU?

Puno je pitanja, ali ko još očekuje odgovore.

Kosta

pre 8 godina

Dokle vise s tim Kosovom i sa tom EU? Gubimo vreme na ispravljanje krive Drine, a ekonomija sve gora, mladi odlaze iz zemlje, drzava u rasulu, vojske nema, policije nema, zakoni se ne postuju. Ali bitno je da mi dajemo ne dajemo nesto sa cim ne znamo ni sta cemo, bas kao sto ni poslednjih 25 gifina nismo znali sta cemo ... Zarad tamo nekog evropskog kluba sa kojim takodje ne znamo sta cemo ni cemu nam on sluzi. Pricate nam bajke i boljem zivotu i platama sa mnogo cifara, a ne usudjujete se da pogledate makar malo preko komsijskog plota da vidite kako je Hrvatima i Bugarima u toj istoj EU, a o Grcima vise i ne vredi trositi reci. Umesto da donesete cestite zakone o restituciji imovine, da ispravite nepravdu koju su komiunisti napravili, da u tu restituciju ukljucite crkvena imanja na Kosovu, da oslobodite preduzetnike nameta, ukinete nacionalne penzije, razbucate uvoznicki lobi ukidanj ekskluzivnih uvoznickih prava, omogucite svima da rade legalno i placaju razumne doprinose i poreze ... Vi i dalje mazete oci ljudima, stitite tajkune, krijete korupciju i drogirate narod rijalitijima, pa mislite da tako mozete unedogled. E pa i Milosevic je mislio da ce biti dozivotni faraon kao Josip Broz, ali se prevario. Nicija do zore nije gorela, nece ni vasa. Ali ovog puta ce posle 5. oktobra doci i 6, a tada cemo zavrsiti posao do kraja. Samo vas posmatramo. OTPOR!

Priučeni Tamanitelj Botova

pre 8 godina

Nikoliću, jesi li ti pismen čovek!?
Milion puta vam je svima rečeno, a i napisano - priznanje Kosova NIJE uslov za ulazak u EU...
Kosovo ste IZGUBILI u ratu u kojem ste PORAŽENI i potpisana je KAPITULACIJA!
Uslov koji postoji u pravilima za pristupanje EU (važi oduvek, odnosi se na bilo koga ko hoće da pristupi) = da MORA imati sređenu GRANICU i jasne odnose sa svim svojim susedima...
Kosovo je priznalo, kao nezavisnu DRŽAVU, više od 110 zemalja sveta, koje su članice UN, pa vaše priznanje "nit' šije, nit' para" što se toga tiče.
Mogli bi jedino sebi da navučemo neku (novu) bedu na vrat, ako vaše stalno prose*avanje negde bude protumačeno kao teritorijalna pretenzija prema nekoj drugoj državi, koja se slučajno zove: Kosovo.

Iz EU

pre 8 godina

Jedva cekam da nas prime u EU. Licni bankrot 80% Srba. Onda ce se valjda evrofanatici opametiti, kad shvate da nemaju 1000 evra za minimalni zivot.

Ja sam za EU!

pre 8 godina

Cekaj, prvo ste vi ex-radikali sa SPS-om potpisali kapitulaciju 1999., juce im priznali nezavisnost briselskim sporazumom, danas nesto sa NATO-m (nisam pratio) i sada ne das narodu da udje u EU zajednicu, pa da li mislis da smo mi sisali vesla??? Necete vi jos dugo...

Bojan

pre 8 godina

Svi znamo da je de facto nezavisno, oteto je od nas i Srbija trenutno tamo nema nikakav uticaj ali vreme prolazi vlasti se menjaju karavani prolaze. ...
(Mrle, 14. februar 2016 23:07)
Majstore, za 50 ili 100 godina nas ce biti 3 miliona a Albanaca 10. Mislis da cemo ga tada povratiti?
Nije Kosovo glavni problem Srbije, vec destruktivni sistem koji ce sam sebe pojesti.
Sa tim je poceo Milosevic, nastavili su demokrate, sada su na delu ovi napredni...
Svi dosledeno vuku zemlju u ambis.

Moma

pre 8 godina

U Srbiji o precima uglavnom govore oni koji ne pricaju ni sa rodjenim ocem a buducim pokoljenjima oni koji nisu nista uradili ni za svoju decu.Paradoks je i to da su danas za Rusiju sledbenici oni koji su pred istim tim rusima i Titovm partizanima,koje su ti rusi i doveli na vlast,1945 bezali na taj truli zapad.

nislija

pre 8 godina

Tomo aj molim te ne prosipaj pamet....naravno da idemo po svaku cenu u EU iz jednog jedinog razloga a to je bolji zivot koji nam vi srpski politicari sami nikada necete omoguciti.Tomo idi u penziju,peci malo rakiju....uzivaj u ovim tvojim nelegalnim vikendicama...

Feđa

pre 8 godina

Mislim da je ovde sve jasno odavno. Naprednjaci su kao za EU i tako dobijaju glasove neodlucnih koji znaju da su zuti prokockali svoju sansu a isto su za EU. A isto tako SNS zna da ce Kosovo sigurno biti uslov ali oni eto mi smo ucinili sve a to vec ne mozemo i nista. Sta smo radili sve ove godine? Sprdali se sa narodom,eto sta

Kiza

pre 8 godina

O tome nećeš ti odlučivati već narod.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Elefterios, 14. februar 2016 22:00)

Da da .... kao i do sada. Koji crni narod?

EU+NATO+SAD=NOVA SRBIJA

pre 8 godina

Poglavlje 1 - Kosovo, odavno završena priča,
Poglavlje 2 - Ulazak u EU, odavno završena ptiča,
Poglavlje 3 - Ulazak u NATO, odavno završena priča,
Poglavlje 4 - Sudjenja u Hago, recipročna učinjenim zločinima,
Poglavlje 5 - BiH, bolesna najopasnim virusom zvanim Dodik ali postoji i antibiotik zvani NATO.
Poglavlje 6 - Prekid odnosa sa rusijom i uvodjenje sankcija, uskoro završena priča.
Poglavlje 7...1000..., niko te neče nikada za ništa pitati. Tačka

Tacno tako

pre 8 godina

Kosovo CE BITI uslov,ako mislimo suprotno i mi i vlada u tom slucaju imamo fenomen nojeve zablude
Prvo Kosovo a nakon toga clanstvo u NATO savezu
To je opste poznata cinjenica i vlada bi morala da prestane da manipulise gradjanstvo
Jedina sreca je u tome sto ce EU da se taspadne pre nego mi zvanicno udjemo u nju

Jovan

pre 8 godina

Nikolicu idi pokloni se onom razbijaci Srbije u Kucu cveca a tamo si sahranio Joku Broz koja za svoje Srbe u Hrvatskoj nikad prstom nije mrdnula a nasi Srbiju je razbijala zajedno sa svojim suprugom za koga je uvek imala samo reci hvale. Time si odao priznanje i pocast razbijacima Srbije koji su izopstili Kosovo iz Srbije. I sada mozes samo da pricas tra la la a ako budes u prilici da sprecis ulazak Srbije u EU to ce biti konacno unistelje srpskog naroda je evi i Kosovo i BiH ce uci u EU, na Kosovu je vec baza NATO a ovaj nas jadni narod od svih vasih manipulacija sa tim Kosovom ce ili poludeti ili pomreti ili pobeci iz zemlje (oni koji budu imali srece pa uspeju da pobegnu odavde). Samo nastavi Nikooicu da na taj nacin cuvas Kosovo pa ces onda biti predsednik ludacima,razbojnicima i kriminalcima i jadnim gladnim penzionerima sa kojima vec radite necasne stvari - uzeli ste im penzije pa im sada kobajagi zahvaljujete da vam je budzet pun zahvaljujuci njima pnzionerima. Te vase zahvalnice su predizborni trikovi u koje malo ko veruje. Jedino vam ostaje da se poklonite onom tamo u Kuci cveca pa cete imati sigurne glasove od clanova SUBNOR-a.

Kos

pre 8 godina

Teško je se pomiriti da se mi više ne pitamo za Kosovo, nego samo držimo nepostojeću nadu u srcu, e to kad jednom pustimo biće nam lakše.

pera

pre 8 godina

zamislite kada bi se nasi politicari vise bavili Srbijom takva kakva je , i pokusali da nas zivot bude malo bolji nego je sada a malo se baviti sa izgubljenim ideologijama koje samo pomazu njihove politicke ciljeve.

Mozda nekada ali fakticno Kosovo nije Srbija niti Srbija Kosovo.

Razumko

pre 8 godina

Doci cemo u situaciju da ce Kosovo postati clanica NATO , EU a mozda i UN i bez naseg priznanja. Za clanstvo u UN im treba 2/3 glasova clanica UN, a ako npr jednog dana i NATO I EU odluce da menajju nacin donosenaj odluka pa umesto jednoglasne odluke treba isto 2/3 glasova clanica (da bi se sprecilo da nekoliko blokiraju odluke za kojih su preko 20 tak ostalih clanica) eto i Kosova u NATO a posle toga i u EU, jer su 25 do 28 clanica NATO priznale Kosovo, sa Crnom Gorom 26 od 29, a 23 do 28 clanica EU su priznale Kosovo. Bolje da nasi ponude dili dok ne bude kasno, Kosovo u UN kada i mi u EU bez naseg priznanja. Ovako cemo dobiti uslov Kosovu u UN dok traju pregovora a priznanje na kraju pregovora.

Zlopamtilo

pre 8 godina

Kosovo je uslov , odustajanje od EU nije opcija , prijem nije izgledan . Sa jedne strane EU nije potreban Ruski trojanac u svom sastavu a sa druge strane ne mogu sebi da dozvole Rusku bazu u neposrednoj blizini. Tako se prećutno podržava naša kvazi neutralnost zbog koje ćemo večito putovati na evropskom putu bz nade da stignemo na odredište. Podsetio bih časnog presednika da je potpisan sporazum koji je odbijen u Rambujeu , tako da smo sad i konačno skinuli gaće i aplicirali lubrikant .

Malena

pre 8 godina

Predsednik Nikolić ubrzano gubi korak da realnošću i zastupa neku svoju politiku i ideje koje nisu u skladu sa državnom strategijom koju sprovodi Vlada Srbije. Uz dužno poštovanje za sve zasluge, nadam se da će premijer Vučić naći dostojnu zamenu gospodinu Nikoliću do sledećih predsedničkih izbora.

Petar

pre 8 godina

Srbija ne želi po svaku cenu da postane članica EU.Srbija mora biti poštovana i uvažena od EU ako želi EU Srbiju u svojim redovima.

Aska

pre 8 godina

Za Srbe Kosovo je putokaz i podsetnik da ne zaboravimo ko smo, ko su nam pretci,na kojim duhovnim vrednostima su odrastale generacije pre nas.Kroz vezu izmedju proslosti i sadasnjosti jaca kako ljubav prema otadzbini, tako i samopostovanje naroda.

Okana

pre 8 godina

Srbija ulaze realan napor da ne ostane u stanju kamrznutog konflikta sa Kosovom.Za drzavu je dobro da zna sta hoce, da ima viziju, da sebi postavlja ostvarive ciljeve i radi na njihovoj realizaciji.Kosovo je uslov koji Srbija nikad nece moci, a ni hteti da ispuni, jer u zivotu svake drzave, kao i svakog pojedinca, mora postojati dublji smisao.

Alisa

pre 8 godina

Srbija ulaze realan napor da ne ostane u stanju kamrznutog konflikta sa Kosovom.Za drzavu je dobro da zna sta hoce, da ima viziju, da sebi postavlja ostvarive ciljeve i radi na njihovoj realizaciji.Kosovo je uslov koji Srbija nikad nece moci, a ni hteti da ispuni, jer u zivotu svake drzave, kao i svakog pojedinca, mora postojati dublji smisao.

Domineos

pre 8 godina

Tvoje reci gospodine predsednice su pobijene cinjenicom da je za vreme gostovanja gosn Kurca na dokumentima bila mapa Austrije i mapa Srbije ali bez Kosova. Zatim zakon o diplomatskom statusu NATO trupa itd...

alban

pre 8 godina

Pa Nikolicu, niko te ne tera silom da udjes u EU. Mozete vi i sami ostati u regionu ako to zelite, ali prizno ti Kosovo ili ne prizno, Kosvo ce u EU, a vi zivite sami izolovani od komsija i Evrope, ako vam to vise odgovara.

dare

pre 8 godina

Ljudi,ne bih da hvalim Tomu.Al molim vas da se ne palite na podvale koje mu Vucko sprema:Dragicina tasna,vikendice,imanja i ostale gluposti!!!Odavno se vidi sukob Tome i Vucka,Toma kod Putina i Medvedeva,a Vucko kod Angele i u Brisel!!!
Sta mislite ko gura Seselja da bajezga na pinku i hepiju,pa Vucko da bi Seki napadao tomu i odvuko potencijalne birace pobunjenike u zamku!!!
Pozz i pamet u glavu!!!

Slavisa V.

pre 8 godina

"In order for implementation to progress substantially, Serbia should remo
ve Kosovo
from her constitution and abolish all parallel structures, in order to demonstrate the
consistency in its commitment for the Brussels dialogue and normalization of relations
with Kosovo, as provided in Chapter 35 of the accession negotiations wit
h EU."
Je l' ima ovde nesto nejasno?

ucenjivaci

pre 8 godina

Da samo Nikolic je zaboravio na mali problem u "svojoj kuci", da je njegov mezimac Vucic opsednut Angelom Merkel tako da ce izvrsiti sve sto od njega trazi.
A nas i ne moraju da prime,ovi ce potpuno da ih okupiraju, mnoze se kao pacovi a na drugoj strani nacizam cveta u Nemackoj.Tek ce tamo biti svasta pa primili nas ili ne, isto nam se hvata.A njihovim ucenama nece biti kraja, pocev od Haga, preko Kosova i ko zna sta ce jos da smisle.
Nema vise od EU nista,osim imitacije zivota koju ce do zadnjeg da propoveda cinovnicki aparat iz Brisela zbog plata od 15-30 hiljada evra.

marija

pre 8 godina

Zato ste juce potpisali okupaciju Srbije,
NATO moze uci u Srbiju, koristiti vojne objekte i njihovi vojnici sta god da nam urade - ne odgovaraju.
Da li ste vi normalni???!!!!!!!!!!!
Sledeca vlast to mora DA PONISTI!

posmatrac

pre 8 godina

svi stavovi Nemacke su poznati i nema odstupanja. Nemacka je priznala Kosovo kao drzavu i insistirace na poglavlju 35. Dakle Srbija, ako ne sad onda sigurno kad zatvori ostala poglavlja morati da prizna Kosovo. To smo znali i kad smo pokrenuli prijem u clanstvo i to mora da je jasno i g. predsedniku. Nikolic nije rekao nista novo.

Gbg

pre 8 godina

jel ovaj upucen da su poptisali nato kapitulaciju
(dule, 14. februar)
Itekako je upucen ko i svi ostali, on to nesme da prizna narodu jer ode fotelja. Narod ko narod, vecina, zna da je izgubljeno ali nece sebi priznati iz inata, dok za one neskolovane nemoram komentarisem. Jedno je sigurno i Tadiceva i ova Nikoliceva vlada su izabrali onu najbezbolniju varijantu ,,Postepeno priznanje"
Sto znaci svaki dan pomalo i ostaje mi fotelja, a konacno priznanje je neminovno ali neka to uradi neka druga vlada i drugi precednik.

ivan

pre 8 godina

pa ljudi saberite 2 i 2, okrenite se zemljama koje ne zele da nas istrebe i kao narod i kao drzavu. vi sve pricate i onda radite suprotno, pa povucite se iz pregovora sa siptarima i uvedite svoju vojsku i policiju na teritorije naseljene Srbima. sve kukate i procate, a kupuju vas stapom i sargarepom

Lav

pre 8 godina

Niti cemo mi biti primljeni u EU kada nam to bude trebalo, niti cemo imati snage da se odupremo kada to nekome drugom bude u interesu.
Tako da stavljati potpis na odricanje od te teritorije zarad EU (ili nekog njenog buduceg oblika) je suludo.

Mrle

pre 8 godina

Svi znamo da je de facto nezavisno, oteto je od nas i Srbija trenutno tamo nema nikakav uticaj ali vreme prolazi vlasti se menjaju karavani prolaze. A Kosovo i Metohija ce zauvek biti u dusi svakoga ko sebe naziva Srbinom. Ne treba ginuti i ratovati uludo ali za 50,100 godina ko zna sta ce biti. Nikada zvanicno priznati Kosovo kao drzavu nismo mi tamo ni gradili manastire(nasi preci su) pa nije nase ni da ga dajemo (nego nasih potomaka).

ИБАРСКИ МРМОТ

pre 8 godina

Не желимо у еу.............желимо да копирамо швајцарску и њену војну неутралност

Ja sam za EU!

pre 8 godina

Cekaj, prvo ste vi ex-radikali sa SPS-om potpisali kapitulaciju 1999., juce im priznali nezavisnost briselskim sporazumom, danas nesto sa NATO-m (nisam pratio) i sada ne das narodu da udje u EU zajednicu, pa da li mislis da smo mi sisali vesla??? Necete vi jos dugo...

Jovan

pre 8 godina

Nikolicu idi pokloni se onom razbijaci Srbije u Kucu cveca a tamo si sahranio Joku Broz koja za svoje Srbe u Hrvatskoj nikad prstom nije mrdnula a nasi Srbiju je razbijala zajedno sa svojim suprugom za koga je uvek imala samo reci hvale. Time si odao priznanje i pocast razbijacima Srbije koji su izopstili Kosovo iz Srbije. I sada mozes samo da pricas tra la la a ako budes u prilici da sprecis ulazak Srbije u EU to ce biti konacno unistelje srpskog naroda je evi i Kosovo i BiH ce uci u EU, na Kosovu je vec baza NATO a ovaj nas jadni narod od svih vasih manipulacija sa tim Kosovom ce ili poludeti ili pomreti ili pobeci iz zemlje (oni koji budu imali srece pa uspeju da pobegnu odavde). Samo nastavi Nikooicu da na taj nacin cuvas Kosovo pa ces onda biti predsednik ludacima,razbojnicima i kriminalcima i jadnim gladnim penzionerima sa kojima vec radite necasne stvari - uzeli ste im penzije pa im sada kobajagi zahvaljujete da vam je budzet pun zahvaljujuci njima pnzionerima. Te vase zahvalnice su predizborni trikovi u koje malo ko veruje. Jedino vam ostaje da se poklonite onom tamo u Kuci cveca pa cete imati sigurne glasove od clanova SUBNOR-a.

Feđa

pre 8 godina

Mislim da je ovde sve jasno odavno. Naprednjaci su kao za EU i tako dobijaju glasove neodlucnih koji znaju da su zuti prokockali svoju sansu a isto su za EU. A isto tako SNS zna da ce Kosovo sigurno biti uslov ali oni eto mi smo ucinili sve a to vec ne mozemo i nista. Sta smo radili sve ove godine? Sprdali se sa narodom,eto sta

EU+NATO+SAD=NOVA SRBIJA

pre 8 godina

Poglavlje 1 - Kosovo, odavno završena priča,
Poglavlje 2 - Ulazak u EU, odavno završena ptiča,
Poglavlje 3 - Ulazak u NATO, odavno završena priča,
Poglavlje 4 - Sudjenja u Hago, recipročna učinjenim zločinima,
Poglavlje 5 - BiH, bolesna najopasnim virusom zvanim Dodik ali postoji i antibiotik zvani NATO.
Poglavlje 6 - Prekid odnosa sa rusijom i uvodjenje sankcija, uskoro završena priča.
Poglavlje 7...1000..., niko te neče nikada za ništa pitati. Tačka

Iz EU

pre 8 godina

Jedva cekam da nas prime u EU. Licni bankrot 80% Srba. Onda ce se valjda evrofanatici opametiti, kad shvate da nemaju 1000 evra za minimalni zivot.

Kiza

pre 8 godina

O tome nećeš ti odlučivati već narod.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Elefterios, 14. februar 2016 22:00)

Da da .... kao i do sada. Koji crni narod?

Priučeni Tamanitelj Botova

pre 8 godina

Nikoliću, jesi li ti pismen čovek!?
Milion puta vam je svima rečeno, a i napisano - priznanje Kosova NIJE uslov za ulazak u EU...
Kosovo ste IZGUBILI u ratu u kojem ste PORAŽENI i potpisana je KAPITULACIJA!
Uslov koji postoji u pravilima za pristupanje EU (važi oduvek, odnosi se na bilo koga ko hoće da pristupi) = da MORA imati sređenu GRANICU i jasne odnose sa svim svojim susedima...
Kosovo je priznalo, kao nezavisnu DRŽAVU, više od 110 zemalja sveta, koje su članice UN, pa vaše priznanje "nit' šije, nit' para" što se toga tiče.
Mogli bi jedino sebi da navučemo neku (novu) bedu na vrat, ako vaše stalno prose*avanje negde bude protumačeno kao teritorijalna pretenzija prema nekoj drugoj državi, koja se slučajno zove: Kosovo.

Malena

pre 8 godina

Predsednik Nikolić ubrzano gubi korak da realnošću i zastupa neku svoju politiku i ideje koje nisu u skladu sa državnom strategijom koju sprovodi Vlada Srbije. Uz dužno poštovanje za sve zasluge, nadam se da će premijer Vučić naći dostojnu zamenu gospodinu Nikoliću do sledećih predsedničkih izbora.

sin Dragan

pre 8 godina

Pa zar niste Vi - diplomirani Nikoliću - upravo zbog EU napustili radikale i osnovali SNS?
Zar nije večiti kandidat za gradonačelnika, danas Prvi Premijer, posle nećkanja krenuo sa vama?
Zar se niste konačno dokopali vlasti na priči o EU?

Puno je pitanja, ali ko još očekuje odgovore.

Bojan

pre 8 godina

Svi znamo da je de facto nezavisno, oteto je od nas i Srbija trenutno tamo nema nikakav uticaj ali vreme prolazi vlasti se menjaju karavani prolaze. ...
(Mrle, 14. februar 2016 23:07)
Majstore, za 50 ili 100 godina nas ce biti 3 miliona a Albanaca 10. Mislis da cemo ga tada povratiti?
Nije Kosovo glavni problem Srbije, vec destruktivni sistem koji ce sam sebe pojesti.
Sa tim je poceo Milosevic, nastavili su demokrate, sada su na delu ovi napredni...
Svi dosledeno vuku zemlju u ambis.

Moma

pre 8 godina

U Srbiji o precima uglavnom govore oni koji ne pricaju ni sa rodjenim ocem a buducim pokoljenjima oni koji nisu nista uradili ni za svoju decu.Paradoks je i to da su danas za Rusiju sledbenici oni koji su pred istim tim rusima i Titovm partizanima,koje su ti rusi i doveli na vlast,1945 bezali na taj truli zapad.

pera

pre 8 godina

zamislite kada bi se nasi politicari vise bavili Srbijom takva kakva je , i pokusali da nas zivot bude malo bolji nego je sada a malo se baviti sa izgubljenim ideologijama koje samo pomazu njihove politicke ciljeve.

Mozda nekada ali fakticno Kosovo nije Srbija niti Srbija Kosovo.

Razumko

pre 8 godina

Doci cemo u situaciju da ce Kosovo postati clanica NATO , EU a mozda i UN i bez naseg priznanja. Za clanstvo u UN im treba 2/3 glasova clanica UN, a ako npr jednog dana i NATO I EU odluce da menajju nacin donosenaj odluka pa umesto jednoglasne odluke treba isto 2/3 glasova clanica (da bi se sprecilo da nekoliko blokiraju odluke za kojih su preko 20 tak ostalih clanica) eto i Kosova u NATO a posle toga i u EU, jer su 25 do 28 clanica NATO priznale Kosovo, sa Crnom Gorom 26 od 29, a 23 do 28 clanica EU su priznale Kosovo. Bolje da nasi ponude dili dok ne bude kasno, Kosovo u UN kada i mi u EU bez naseg priznanja. Ovako cemo dobiti uslov Kosovu u UN dok traju pregovora a priznanje na kraju pregovora.

Kosta

pre 8 godina

Dokle vise s tim Kosovom i sa tom EU? Gubimo vreme na ispravljanje krive Drine, a ekonomija sve gora, mladi odlaze iz zemlje, drzava u rasulu, vojske nema, policije nema, zakoni se ne postuju. Ali bitno je da mi dajemo ne dajemo nesto sa cim ne znamo ni sta cemo, bas kao sto ni poslednjih 25 gifina nismo znali sta cemo ... Zarad tamo nekog evropskog kluba sa kojim takodje ne znamo sta cemo ni cemu nam on sluzi. Pricate nam bajke i boljem zivotu i platama sa mnogo cifara, a ne usudjujete se da pogledate makar malo preko komsijskog plota da vidite kako je Hrvatima i Bugarima u toj istoj EU, a o Grcima vise i ne vredi trositi reci. Umesto da donesete cestite zakone o restituciji imovine, da ispravite nepravdu koju su komiunisti napravili, da u tu restituciju ukljucite crkvena imanja na Kosovu, da oslobodite preduzetnike nameta, ukinete nacionalne penzije, razbucate uvoznicki lobi ukidanj ekskluzivnih uvoznickih prava, omogucite svima da rade legalno i placaju razumne doprinose i poreze ... Vi i dalje mazete oci ljudima, stitite tajkune, krijete korupciju i drogirate narod rijalitijima, pa mislite da tako mozete unedogled. E pa i Milosevic je mislio da ce biti dozivotni faraon kao Josip Broz, ali se prevario. Nicija do zore nije gorela, nece ni vasa. Ali ovog puta ce posle 5. oktobra doci i 6, a tada cemo zavrsiti posao do kraja. Samo vas posmatramo. OTPOR!

nislija

pre 8 godina

Tomo aj molim te ne prosipaj pamet....naravno da idemo po svaku cenu u EU iz jednog jedinog razloga a to je bolji zivot koji nam vi srpski politicari sami nikada necete omoguciti.Tomo idi u penziju,peci malo rakiju....uzivaj u ovim tvojim nelegalnim vikendicama...

Tacno tako

pre 8 godina

Kosovo CE BITI uslov,ako mislimo suprotno i mi i vlada u tom slucaju imamo fenomen nojeve zablude
Prvo Kosovo a nakon toga clanstvo u NATO savezu
To je opste poznata cinjenica i vlada bi morala da prestane da manipulise gradjanstvo
Jedina sreca je u tome sto ce EU da se taspadne pre nego mi zvanicno udjemo u nju

tačkasta

pre 8 godina

Mislim da ne treba da žurimo sa pripajanjem Evropi koja se raspada, vidimo da u našem susedstvu nikome ne cvetaju ruže od ulaska u EU, samo imaju veću podelu između bogatih i siromašnih, i trgovinske lance kod kojih su primorani da kupuju.

Kos

pre 8 godina

Teško je se pomiriti da se mi više ne pitamo za Kosovo, nego samo držimo nepostojeću nadu u srcu, e to kad jednom pustimo biće nam lakše.

Zlopamtilo

pre 8 godina

Kosovo je uslov , odustajanje od EU nije opcija , prijem nije izgledan . Sa jedne strane EU nije potreban Ruski trojanac u svom sastavu a sa druge strane ne mogu sebi da dozvole Rusku bazu u neposrednoj blizini. Tako se prećutno podržava naša kvazi neutralnost zbog koje ćemo večito putovati na evropskom putu bz nade da stignemo na odredište. Podsetio bih časnog presednika da je potpisan sporazum koji je odbijen u Rambujeu , tako da smo sad i konačno skinuli gaće i aplicirali lubrikant .

Eskil

pre 8 godina

Zanimljiv intervju sa Nikolicem. Znate kako, sada razmisljam nesto po citanju istog, mozda nije neko koga bi vecina intelektualaca pozelela za predsednika republike, mozda nije neko cijim imenom i delom bi se preterano dicili, ali moram da mu priznam da dobro obavlja svoj posao. Ono zezanje za ordenje - pa njemu to i jeste posao, to sto drugi predsednici nisu radili to, a mesali su se u politiku Vlade (sto im nije Usavom dozvoljeno), to je vec druga stvar. On covek ni jedan jedini put nije prekoracio svoja Ustavna ovlascenja i krenuo da se mesa u stvari koje nemaju veze sa njegovom funkcijom, sto je Tadic stalno radio. To mu moram priznati. Sto se tice stvari izrecenih ovde, sa nekim se mozda ne bih bas slozio, ali sa vecinom izrecenih stvari se slazem. Moramo ako nista drugo iskoristiti ovaj pristupni period ka EU da sredimo drzavu. Pa, ako na kraju i ne odemo tamo, makar smo sredili i uredili drzavu, ispravili neke stvari koje ne valjaju decenijama, mozda cak i gotovo jedan vek, od formiranja Kraljevine SHS.

Viki

pre 8 godina

EU zna da je Kosovo i Metohija srce i kolevka Srbije i ako nas stvarno EU želi u porodicu EU neće da nas uslovljava priznanjem Kosova i Metohije.

Sergej

pre 8 godina

Oliver Ivanovic je zivi primer iskrenosti EU,to mora da se promeni.Ako EU zali da Srbija bude pouzdan partner,mora da vise vodi racuna o srpskim zelljama i zahtevima.

Petar

pre 8 godina

Srbija ne želi po svaku cenu da postane članica EU.Srbija mora biti poštovana i uvažena od EU ako želi EU Srbiju u svojim redovima.

Markov

pre 8 godina

"Kosovo" ne priznaju ni sve zemlje EU i time je ta priča zatvorena. Za Kosmet se treba boriti svakog dana jer taj problem nije od juče već traje 100 godina. Treba čekati šansu i nardni 100 godina ako treba.

Aska

pre 8 godina

Cast,postenje, ljubav prema domovini, istina, pravda, patriotizam, velike i znacajne odrednice u srpskoj tradiciji i istoriji.Nijedna narodna vlast nikada nece priznati nezavisnost Kosova.

Dzoni

pre 8 godina

Do sad su i pored svih teškoća, ako uzmemo u obzir da je Evropa ipak sila za nas, uspevali da manevrišu i da uspešno vode spoljnu politiku, rezultat je to što nas danas više poštuju nego poslednjih godina, tako da verujem da će i sad nastaviti u smeru... Ko god je realan, znaće da koliko je teško da te kao malu zemlju poštuju!

Shrek

pre 8 godina

Najvise bih voleo da udjemo u EU,ali ne po svaku cenu. Kosovo je prevelika cena za ulazak u EU i to je cinjenica mada iskreno ne verujem da ce EU to traziti od nas.

Kalisi

pre 8 godina

Iskreno ne verujem da ce nam to postaviti kao uslov jer bi onda postojala mogucnost da izazovu lancanu reakciju. Gde god da u svetu postoji slican problem,zemlje koje traze otcepljenje od svoje maticne drzave bi mogle da se pozovu na Kosovo i same proglase nezavisnost.

dex_85X

pre 8 godina

To nikako ne bi trebalo da nam postave kao uslov za prijem u uniju. Treba da se ceni naš trud, rad, primena sporazuma, reforme koje sprovodimo i sve što smo do sada uradili i što ćemo da uradimo. Iz svega toga se jasno vidi naša odlučnost da budemo članovi unije.

Aleksandar

pre 8 godina

Ma mi da dostignemo standarde za prijem u EU i da pocnemo da zivimo u pravno uredjenoj drzavi, a za prijem cemo lako!
Na referendumu mozemo i da kazemo da necemo da udjemo - sposobni smo, uredjeni i pripremljeni za prijem ali ne zelimo. Zelimo da ostanemo suvereni i da sami odlucujemo kakav cemo krastavac da jedemo (da li je kriv ili prav)!!!!

TheRiddler

pre 8 godina

Mislim da bi to stvarno bilo preterivanje i vrhunac bezobrazluka EU i da do toga nece doci. To bi nam zaista napravilo veliki problem.

Pioneer

pre 8 godina

Nadam se da to toga nece doci, mada me ne bi ni cudilo da se ovako nesto dogodi. Zapad je ljubomoran na ono sto Srbija moze da uradi kada se ujedini i kada smo svi slozni. Tada nam niko ne moze nista.

Dane

pre 8 godina

Nadam se da Specijalni sud za Kosovo neće suditi po ugledu na Haški tribunal. U očima tribunala mi Srbi smo građani drugog reda. Ono što je dozvoljeno ostalima, nije i Srbima.Naši ljudi onde imaju sraman tretman!

Dzumba

pre 8 godina

Moramo da se bavimo EU onoliko koliko to predstavlja interes Srbije i preduslov da se nesmetano razvijamo, a ne da sve radimo samo radi cilja koji ne znamo koliko dobrog nosi.

Hedona

pre 8 godina

Zajednica srpskih opština, treba da bude formirana, to je potpisano u Briselu, ali sad su u Prištini videli da to u stvari predstavlja put da Srbi imaju svoju celinu na svojoj teritoriji i mnogo prava i odatle tvrdnje da to nije u skladu sa njihovim ustavom. Priština mora da menja Ustav i zakone jer sporazum u Briselu mora da bude implementiran.

Felisijano

pre 8 godina

Teško je pomiriti slične narode i narodnosti, svađe i nelogični principi su nas ppocepali na male parčiće, a mogli smo biti divovi u svetu.

Formar

pre 8 godina

Velika šteta što će nas ovim uslovom tući u zdrav mozak, u teško srce, sve za bolje sutra..biće o teška i bolna odluka za Srbiju.

Aska

pre 8 godina

Za Srbe Kosovo je putokaz i podsetnik da ne zaboravimo ko smo, ko su nam pretci,na kojim duhovnim vrednostima su odrastale generacije pre nas.Kroz vezu izmedju proslosti i sadasnjosti jaca kako ljubav prema otadzbini, tako i samopostovanje naroda.

Okana

pre 8 godina

Srbija ulaze realan napor da ne ostane u stanju kamrznutog konflikta sa Kosovom.Za drzavu je dobro da zna sta hoce, da ima viziju, da sebi postavlja ostvarive ciljeve i radi na njihovoj realizaciji.Kosovo je uslov koji Srbija nikad nece moci, a ni hteti da ispuni, jer u zivotu svake drzave, kao i svakog pojedinca, mora postojati dublji smisao.

Alisa

pre 8 godina

Srbija ulaze realan napor da ne ostane u stanju kamrznutog konflikta sa Kosovom.Za drzavu je dobro da zna sta hoce, da ima viziju, da sebi postavlja ostvarive ciljeve i radi na njihovoj realizaciji.Kosovo je uslov koji Srbija nikad nece moci, a ni hteti da ispuni, jer u zivotu svake drzave, kao i svakog pojedinca, mora postojati dublji smisao.