Subota, 13.02.2016.

13:32

Vučić: Haški tribunal napravio problem Srbiji

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je veliki problem način na koji se Haški tribunal ponaša prema Srbiji.

Izvor: B92

Vuèiæ: Haški tribunal napravio problem Srbiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

193 Komentari

Sortiraj po:

Vila

pre 8 godina

Srbija je kao drustvo ovde gde jeste zahvaljujuci pohlepi.Pohlepa najbogatijih umnozava bedu siromasnih.U ovo mutno i tesko vreme, raznim zloupotrebama ljudi iz vrha piramide moci dosli su do ogromnog bogatstva , dok je Srbija tonula u bedu i siromastvo.Hitno doneti zakon o poreklu imovine, kojim bi Miskovic i njemu slicni trebalo da dokazu da su sve sto su stekli stekli po zakonu.

Marketing

pre 8 godina

Toliko je vidljivo da je sve samo politicki marketing Vucica, u dogovoru sa Amerikom i Evropom, kako bi se on koji je sve interese Srbije prodao, pokazao kao srpski patriota i zastitnik.
Vucicu, smesan si !

Damir

pre 8 godina

Pre tri dana dotični je izjavio kako odluka haga ne utiče na rejting SNSa i da to može da ako ih isporuče , to će uticati na jedan posto podrške i da ga to ne brine. Već sutra je počeo kampanju kako je ovo destabilizacija vlade, Srbije i njega lično. Ovaj čovek ne može sebe da isprati ni dva dana. Dosta je bilo.

DUblERR

pre 8 godina

I mene je sramota što si mi ti premijer,ali sam nemoćan,jer su isti ti nepismeni glasali za tebe!
(ALEKSANDAR, 13. februar 2016 15:32)

--------Tipičan primerak stioroporis žutog bolesnika, proglašava apsolutnu većinu gradjana nepismenom a njih 6 odsto dominantnim nad ostalim gradjanima.

Simka

pre 8 godina

Treba biti oprezan kod svake izgovorene reci Vucica. Hag veze nema sa izborima ali ima veze Vucic. Hoce da ojaca SRS i da zajedno formiraju i ucvrste vladu. Nemojte biti deca! Vucicu je, ma sta pricao, u srcu SRS. U njoj se formirao u zrelu osobu. Svi pamtimo nasu mladost i rado se secamo lepih trenutaka koji se pominju tokom citavog zivota i koji ce se pricati i deci i unucima. Cuce se za nekoliko godina sta je bio pravi razlog da Toma i Vucic istupe iz SRS-a. To sto oni pricaju su price za decu iz zabavista; postoji mnogo krupniji razlog. Oni se pravdaju da su hteli da ruse Tadica, da dodju na vlast i da gradjani lepo zive.

Legija

pre 8 godina

Premijer sa punim pravom i treba da bude ponosan koliko se bori za Srbiju, a oni koji o pomirenju sa Miskovicem govore, treba da se stide. Takve osobe verovatno sebe ne gledaju, vec da gledaju, ovakve spekulacije ne bi izjavljivali.

Cica

pre 8 godina

Pravosudje mora još dosta da se reformiše, kako bi bilo sposobno da se izbori sa ovakvim komplikovanim predmetima kao što su malverzacije Miškovića.

Željko

pre 8 godina

Zamolio bih Demokratsku stranku da kad propada, neka to barem bude dostojanstveno. Neka demokrate ne vuku i Srbiju na svoje dno tako što će nas svađati sa svetom.

Zoran

pre 8 godina

Nekim političkim centrima očigledno ne odgovara stabilna i jaka Srbija, pa preko Haga pokušavaju da ojačaju opoziciju, kako bi opet mogli da rade šta hoće u našoj zemlji.

Baltazar

pre 8 godina

Kakvo pomirenje sa Miskovicem? Dok Vucic nije dosao na vlast, protiv Miskovica niko nije hteo da pokrene istragu o malverzacijama u koje je umesan.

Besani

pre 8 godina

Vučić zna da će u krajnjoj liniji morati on da se izjasni oko izručenja Šešelja, pa zato unapred prihvata na sebe tu odgovornost.

Zvoncica

pre 8 godina

Kao sto nije moguce ratovati bez bola i bez zrtava, tako nije moguc ni napredak i pomirenje u miru bez pravde i jednakog tretmana prema svima koji su optuzeni za ratne zlocine . Srbija je umorna od svojih laznih pobeda i strasnih poraza. Ne mozemo vise okretati glavu od cinjenice da je Hag za sve druge majka, a samo za optuzene Srbe maceha.

Nemanja

pre 8 godina

Ova se vlada opredelila za borbu protiv korupcije. To je i bio jedan od glavnih razloga što je SNS pobedio na prošlim izborima. Pomirenje sa onima koji su oštetili državu, narod, ne dolazi u obzir.

Ivana

pre 8 godina

Ranije nije postojala politicka volja da se stvari rese, ali duboko verujem da sada ipak postoji volja, jer nema jake ekonomije, energetike i poljoprivrede, nicega, ako se ne borimo protiv kriminala i korupcije

misko

pre 8 godina

Običan dramoser režira predstavu za narod a odluka je davno doneta i sve se zna. Ovo je ne izdrživo da ga gledamo i slušamo svaki dan a pogotovo njegovo hvalisanje kako vredno radi a sve u interesu Srbije. Pa valda se podrazumeva da svaka vlada treba da radi u interesu svoje države.
Ako se sećate, najpoštenija vlada je bila vlada Vojislava Koštunice, ona je vladala, nismo ga viđali u medijima po nekoliko nedelja a ovaj se ne skida sa medija i skoro svake nedelje zavrti neku "pozorišnu" predstavu. Vladaj bre kukumavče i donosi odluke po zakonu i samo po zakono a nemoj nama da držiš predstave, komedije i tragedije.
I ne laži ovaj narod da nas svi cene u svetu, da cene nas onoliko koliko je u njihovom interesu.

Senad

pre 8 godina

Gospodin Vučić se mora odlučiti i mora mu biti jasno da se na dve stolice nemože služiti,treba otresti prašinu iz Bruslja i prestati služiti Bruslju to je dvolična organizacija koja tera samo svoje interese.Biti sluga Srbiji i Srbskom narodu a biti prijatelj onih koji jednostavno iza leđa kontra rade je sasvim pogrešno,trebao bih vučić uzeti stav Putina u boj za narod svoj.Zapad je oduvek bio divlji pa i danas još uvek pokazuje svojim djelima da je uvek isti prema celom Balkanu.

Imay

pre 8 godina

15. aprila 1655. godine francuski kralj Luj XIV. izrekao je poznatu rečenicu: “Država to sam ja” (fr. L’état c’est moi) obraćajući se parlamentu. Ta izjava dobro opisuje narav apsolutističkog vladanja Luja XIV pa se redovito navodi u djelima koja govore o njegovoj vladavini ili apsolutizmu općenito.

Godine 1655., kad je navodno izrekao spomenutu rečenicu, imao je kralj Luj XIV samo 16 godina.

Vladа

pre 8 godina

Ali mi imamo zakon o saradnji s tribunalom u Hagu? Ali taj što je umro je osuđen za genocid i da li ćemo ga sada i u aleju velikana? Ali kako može postupanje po zakonu da zavisi da li je predizborna kampanja? Mislim ne pravim se blesav sve ga razumem šta misli jer njemu je sva ta bagra iskreno draga, ali zašto to govori, da li je svestan? O bože Savaote...

srba ub

pre 8 godina

Vučiću glasao sam za tebe jer sam poverovao kada si se samoporedio sa Đinđićem ali mislim da je krajnje vreme da odeš, jer si nam upropastio državu, okružio se lopužama poput vulina i velje, pravio sumanute poteze, napravio budućim tužiocima puno posla...

London 94

pre 8 godina

Zasto se srbima prave problemi
Od strane Haskog tribunala, to neko pita danas? A zasto se nismo pitali kada smo harali po prostorima bivse Yu?

Windows insider

pre 8 godina

O kojoj izbornoj kampanji on prica,kada se ne zna ni da li ce i kada biti izbori. Ustvari se odao, ON je već u izbornoj kampanji sa svim ti presecanjem vrpci i otvaranjima.

IZBORI

pre 8 godina

Dosta sa kuknjavom, da vidiš malo kako je bilo prethodnoj Vladi da okonča saradnju sa Tribunalom dok ste se Toma i ti glupirali po Beogradu. Rešavajte probleme, nesposobni aferaši - nije vam Hag Megatrend, pa samo da se prošetate...

Dalmatinac

pre 8 godina

Kada pokazes da postujes sebe tek tada mozes zavrediti i postovanje drugih. Reciprocitet je zlatno pravilo medjunarodnih odnosa i uopste diplomatije, znaci kako Hag prema nama, tako i mi prema njima.
(Vila, 13. februar 2016 15:21)
# Link komentara

Bravo, vrhunac mudrosti. Dakle,Srbija je jedna od država koja je osnovala ovaj sud (i Hrvatska i ostali) i koja ga financira (i Hrvatska i ostali). Sve države na koje se odnosi rad suda su donijele zakone koji su status suda izdigli iznad nacionalnih zakona. Pitam se, kako sam sebi možeš reciprocitetom. I u Hrvatskoj su se štrapale ovakve izjave - i odmah STOP u pristupnim pregovorima EU, međunarodna izolacija itd. Ajde da vidimo reciptocitet.

Dragan

pre 8 godina

Sve je to unapred dobro smisljeno od strane obavestajnih sluzbi koje su na strani opozicije, oni zele da uruse napredak ove zemlje kako bi uz pomoc neke druge vlasti opet drzali sve pod svojom kontrolom. Veoma je vazno ostati dosledni i ne dozvoliti ima da uticu na nasu buducnost.

briga me za vucica i njegove probleme

pre 8 godina

posto smo i zvanicno postali nato kolonija, boli me vise uvo za sve. od ponedeljka krece procedura ispisa iz drzavljanstva!

Daca

pre 8 godina

Usvojena je Nacionalna strategija za borbu protiv korpucije, postavljeni su veoma visoki standardi i nadam se da cemo imati snage da to sprovedemo u delo.

Milinko

pre 8 godina

Medjunarodno pravo trebalo bi da bude nepristrasno i da vazi za sve,ali u slucaju haskog tribunala i Srbije to ocigledno nije slucaj. Za Hag kada je Srbija u pitanju ne postoje nikakva pravila i procedure i podlezne su promenama na dnevnom nivou ,kao sto se vreme menja u toku jednog dana,kada imate istovremeno i kisu i sneg i sunce na kraju.

Djordje NS

pre 8 godina

Haški tribunal nije napravio nikakav problem Srbiji već ekipa iz devedesetih koja je i danas na vlasti koja nastavlja sa problemima tamo gde je stala i zaustavljena dolaskom Đinđića na vlast. A kakve vama Hag stvara probleme u izbornoj kampanji kad Vođa izbore još nije ni raspisao?
E, ovakvi, nazovi proevropski političari nas već 15 godina kobajagi vode ka EU a mole boga da tamo nikada ne odemo. Pa onda nije ni čudno što je narodu dosta EU i narasta odbojnost prema tom ekonomsko-političkom savezu država. Politika koja se vodi je jedan korak ka EU a odmah zatim dva koraka unazad. Zato su sve zemlje Evrope već tamo stigle a Srbija nije ni na početku...

Jelena

pre 8 godina

Evo prilike da nam Vucic pokaze kako niko nama ne moze da upravlja. Ocekujem od njega da ne isporuci Seselja. Ne zato sto volim doticnog saljivdziju, vec zato sto mi se vise gadi sve vezano za taj sud. Moj glas ce ici Vucicu samo ako ne isporuci, makar sankcije, makar meteoriti po Srbiji, bas me briga vise. Obecavaju nam bolji zivot od 2000-te i nista od toga. Ako nema nista od toga onda bolje svoj i siromasan, nego najeden a rob.

Konzervirana magla

pre 8 godina

Dokle Vucic misli da nam kroji sudbinu?Toliko je ubeđen u svoju nadmoć da je potpuno izgubio svaki kontakt sa realnošću.Svojim "teškim radom" pretvorio nas je u deponiju Evrope,oazu siromaštva i beznađa.Na njegovu veliku žalost,na sledećim izborima neće mu pomoći propagandna mašinerija i armija ulizica u koje polaže velike nade.Narod nije glup a to će i dokazati.

frozen

pre 8 godina

Srbiji se ostvaruje ono sto je godinama sanjala, Srbija je na evropskom putu, otvorena su prva poglavlja, Srbija je postovana u svetu, gradi dobre odnose za zemljama u regionu. Ono najbitnije Srbija je stabilna i jaka zemlja! To nije bila za vreme demokrata ocigledno je da DS smeta kada neko drugi ostvari ono sto ona nije mogla.

Vjerica

pre 8 godina

Sad se vidi zasto on raspisuje izbore! Pa u Savetu bezbednosti je jos u decembru receno da ce presuda Seselju biti doneta u martu. To se znalo, to svako moze da proveri na sajtu UN.

Zalosno je, ali njima je smrt nesrecnog Tolimira koji umire vec deset godina, dosla ko odlican argument. Za Vucica bi bilo najbolje da sudija izgrdi u Hagu Vladu toliko da i predstavnik drzave, ako moze, umre u sudnici. Samo da se nadje neki razlog da Seselj i Radeta ne idu u Hag.

Ova Vlada ne postuje zakon Republike Srbije. Pardon: postuje ga kad su u pitanju Jovica Stanisic i Franko Simatovic. Oni su u januaru isporuceni. Kad treba bolesnog Gorana Hadzica voziti u Hag: vozi ga. A kad su u pitanju radikali: sve poverljivo. Tabu! Gradjani bi trebalo da se malo zamisle o tome.

nasa boljka

pre 8 godina

Da mi nismo radili ono sto smo radili 90-ih i da se nasi heroji Seselj i slicni ponasaju kao civilizovan svet mi ne bi imali problema. Ali po staroj nasoj tradiciji mi nismo u stanju da budemo samokriticni i da, pa makar i sami sebi priznamo nasu krivicu.

sve dodje na svoje mesto

pre 8 godina

Kada se samo setim 2001. haos, JSO, pretnje, oruzana pobuna ispred Sava centra, pa 2002. dok se usvajao zakon u skupstini... Sta su sve radili Djindjicu, a Srbija stajala u mestu, pa onda kampanja protiv Tadica, koji je za razliku od ovih kada je Kosovo doslo na red, rekao NE. Eto, dosao djavo po svoje, i to uvek po pravilu kada ga najmanje ocekujes! Jos nesto, ako ima problem i ne mozes da ga resis, skloni se, docice neko ko moze... Nemoj da srbija postane talac politickog rejtinga....

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Vučić kao pravnik jako dobro zna da je Haški sud međunarodno priznat, i od Srbije i da se njegove odluke i nalozi moraju bespogovorno izvršavati, kao uostalom i kod svakog suda. I nema on šta donositi odluke koje su "najbolje za Srbiju" nego ima to četvero spakirati i poslati u Haag, njih se izbori u Srbiji ne tiču, sigurno nisu zbog izbora namjerno tempirali tu presudu.
Tražilo da se zbog lošeg zdravstvenog stanja Zdravko Tolimir privremeno pusti na slobodu?!
Alo ljudi, čovjek je osuđen na doživotnu robiju za najmonstruoznije zločine i žalbeno vijeće je osudu potvrdilo, u Nürnbergu bi ga objesili i zakopali ga u neoznačenu jamu!
Takvog lika bi se svaki državni zvaničnik trebao kloniti ko da ima kugu a ne da država podnosi molbu da ga se pusti jer je bolestan. Kad se neki zatvorenik razboli postoje bolnice za njih i tamo se liječe, ne pušta ih se na kućnu njegu! Sigurno su mu pružili adekvatnu medicinsku njegu, nisu ga pustili s temperaturom 40 leži u hladnoj ćeliji.

Dragan_Vranje

pre 8 godina

Podnaslov u ovom tekstu je citat Vučića: ''Sramota me od nepismennih ljudi'', misleći na opoziciju. Pa da li čoveče znaš da nepismeniji kadar u istoriji Srbije nije bio više zastupljen negde nego što je sada u tvojoj stranci. Ti pričao o nepismenosti, pa da li si upoznat ko su ti direktori, zamenici i sl. u lokalnim preduzećima koje vodi SNS? Pričati o nepismenosti, a svaki dan slusati ispade i gafove od ministara do najnižih činovnika u stranci je apsurdno. Kad smo kod nepismenosti, bas ti nepismeni će te koštati gubitka izbora, a niko no ti nije više odgovora za njihovo postavljanje na funkcije. PS. a što se tiče kupovine diloma, čiji to kadrovi u tome prednjače?

RADOVAN

pre 8 godina

Sigurno je da Haski Tribunala nastavlja da sprovodi i pokazuje dvostruke arsine prema nama. I ovo njihovo saopstenje je toliko sramotno da covek prosto nije u stanju da shvati. Imali samo kraja ovakvim sramnim postupkom takozvanog suda, ili bolje receno samo za Srbe ovaj sud postoji.Takodje jos jedna podmetacina oko navodnog pomirenja sa Miroslavom Muskovic.

VLADIMIR

pre 8 godina

Prosto mi je neshvatljivo koliko GNEVA ima u svakoj reci ovog coveka. Pitam strucnjake: da li je to zdravo??? A sta tek reci za ".....nasi americki prijatelji..." - kad bi ovo rekao u jednini, smatrao bih to kao njegovo privatno misljenje - za koje me i nije uopste briga. Ali kad to kaze u mnozini to me jako brine, jer ja ga bar sto se mene tice nisam ovlastio za to "prijateljstvo"!!! A sto se tice NOVCA - e bas me jako zasmejavas kao i sve iole normalne srbe.

kamo srece!

pre 8 godina

Samo da podsetim Presvetlog da je sud u Hagu i osnovan kao posledica divljanja njega samog, negovih partijskih djilkosa, onog suludog Milosevica i svih isto tako suludih u svakoj od bivsih republika!

Da nije njih bilo, sad bi mi sedeli u uredjenoj, obrazovanoj i srednje razvijenoj mirnoj Srbiji, bez prostaka i turbo-folka kao uzora nasoj deci!!!

Samuilo

pre 8 godina

Kolicina mrznje usmjerena prema ovom covjeku je je odavno presla u patolosko stanje. Nije vazno sta je rekao ili uradio,da li je dobro ili lose uvijek je isto. Mrznja je stanje kome je katalizator slabost,nemoc i osjecaj manje vrijednosti.Zato za Vucica ne glasaju zbog toga sto mu vise vjeruju vec zato sto su nepismeni,a eto mi pismeni pisemo briljantne komentare. Pobijedice on opet zato sto je pismeniji od svih vas duplo!!

Vlajkontario

pre 8 godina

Otvaranje pogona Koka kole - prava prilika da se prica o haskom tribunalu i o tome sta je Vucic naucio od senatora. Jel Srbija placa premiera da uci da bude sve ono sto nije bio prethodnih dvadeset godina?
Drugo, jel tamo dolazi Vucic i kad neko otvori kafanu, trafiku? Kakve veze Koka-Kola ima sa drzavom? (ajmo botovi, dislajk i sendvic)

alejandro

pre 8 godina

Ovaj "problem" se rešava ali bukvalno za 1-2 sata pod uslovom da postoji volja tzv. vlastodržaca. O jednom trošku može da se reši problem troje radikala koje Tribunal traži i Šešelja! Nikakve štetne posledice njihovo izručenje ne bi imalo po obične građane kao i za državu! Zna se za koga bi bilo najviše štete! Mnogo veće probleme u prošlosti su imale prethodne Vlade! Zato gospodo "napredni" držite se Zakona a on postoji i zove se Zakon o saradnji sa međunarodnim sudom za ratne zločine u Hagu! Usvojen je u Skupštini RS i potrebna je samo njegova primena! Pokažite na ovom primeru da su svi građani jednaki pred zakonom!

Kolega

pre 8 godina

E, pa, Gosn predsednice Vlade, ako je u pitanju problem onda treba ga resis a ne da kukas.
Za ovo ne mozes da se zaklanjas iza gradjana ili da krivis prethodnu Vladu nego treba da resis problem zato sto si placen od svih nas da to uradis. Nisi placen da kukas.

Nas problem je sto ti zamisljas da nisi obican sluzbenik na vaznom mestu u drzavnom aparatu, nego smatras da si centar sveta i nekakav "vodja" ili da si sam drzava.
Ne, nisi ti vodja a nisi ni drzava niti ti je to u opisu radnog mesta a bogami ni u nadleznostima.

Ti si obican radnik zaposlen od strane drzave i bolje da cutis i radis ono sto ti je posao.

OjdanicRade

pre 8 godina

Na stranu politika, ne pratim je odavno i ne zanima me, ali ovaj deo vesti o otvaranju regionalnog centra Coca-Cole u Zemunu me je jako obradovao! To je vest, o tome pisite, takve vesti obican narod voli - koje nas se ticu, nase ekonomije, mogucnosti da se covek zaposli, da zaradi platu, da nam se deca zaposle!

Crni Gruja

pre 8 godina

Sve što je izgovorio je na mestu. Svaka mu je na mestu i zato ne razumem ostrašćene komentare tipa "ti će mi kažeš" . Koliko je Tadić bio bolji ili Koštunica. Razmišljam i vidim da niko više nije učinio za Srbiju nego Vučić. Niko. ! Gde je problem ? pitam se. Izgleda da je Vučić zaista u pravu kad kaže da neki ljudi od mržnje prema njemu iskazuju i mržnju prema otadžbini Srbiji. Dakle , ludilu nikad kraja.

balkanboy

pre 8 godina

Pa sve ima svoju cenu, pa i balasiranje izmedju Rusije i zapada. Pre nekoliko meseci sam napisao komentar da ce nas amaterska sizofrena politika drzavnog vrha skupo kostati i da ce nam zapad lupiti samarcinu kad se budemo najmanje nadali. Bojim se da je ovo samo pocetak.

Aska

pre 8 godina

Srbija pokazuje da postuje sebe, a kada pokazes da postujes sebe tek tada mozes zavrediti i postovanje drugih. Reciprocitet je zlatno pravilo medjunarodnih odnosa i uopste diplomatije, znaci kako Hag prema nama, tako i mi prema njima.

sedi krivo, govori pravo

pre 8 godina

Hag JESTE napravio problem Srbiji.
Svi oni koji tvrde da je problem napravio SAMO Vučiću su u zabludi. Polazim od pretpostavke da su oni koji to tvrde istovremeno i Vučićevi protivnici i ne bi glasali za njega i SNS.
E, ako je tako, onda se postavlja pitanje ŠTA sprečava Vučića da otkači Hag, da u predizbornoj kampanji udari u patriotske gusle i ospe paljbu po Hagu? Zar on u Srbiji, ovakvoj kakva je, ne bi dobio dodatne poene, zar mu zbog toga ne bi skočio rejting, pridobivši i onaj deo biračkog tela koji naginje Šešeljevoj stranci, tvrdoj nacionalističkoj retorici, Rusiji i svemu što je antizapadnjačko (da ne nabrajam dalje)?
Dopadalo se to vama ili ne, to bi za Srbiju bio JAKO LOŠE. Više nego loše. Bilo bi tragično.
I sad se ja pitam, zbog čega se i neki relativno normalni ljudi tako silno raduju problemu u kome se našao Vučić, a ne shvataju da se u problemu našla Srbija?!
Vučić ako hoće, može da "prelomi" na antievropsku stranu, on to zapravo vrlo lako može da objasni svom (nespornom) biračkom telu i da mu od njega ne otpadne ni procenat. Da li bi oni koji sad seire zbog toga bili sretni? Ja ne bih, jer to za Srbiju, u kojoj živim, ne valja.

Venera

pre 8 godina

Mogu samo da se nadam da ce Hag vremenom shvatiti da nismo drzava sa kojom mogu da manipulisu, kao sto je to bio slucaj od njihovog samog nastanka..

Zlopamtilo

pre 8 godina

"Ovo nije nikakav problem, u odnosu na probleme sa Haškim tribunalom koji su imale prethodne vlade Srbije.
(Bane, 13. februar 2016 16:03"
Itekako je problem ! Kako sada da plače po drugi put za , doduše , bivšim šefom ? Ovaj put bi Oskara zaradio ....

oxen

pre 8 godina

'Vučić je kazao da će odluku o upućivanju Šešelja u Hag doneti sam i da će ta odluka biti "uvek najbolja za Srbiju".

Naravno, zato je ovo feudalna despotija bez zakona, pa eto imamo vladara i sudiju koji procenjuje 'sta je najbolje'...e misevi jedni, zakon se uvek mora postovati a on nalaze izrucenje. vas je problem sto se plasite da ce vam to uzeti glasove.

Vuk

pre 8 godina

Aj jos neko da izjavi ovo,da utvrdimo gradivo.Dal ovi ljudi imaju nesto pametnije da rade u zivotu ili samo da ponavljaju svaki dan jedno te isto.

Miodrag

pre 8 godina

Zasto je Srbiji problem da izruci Vojislava Seselja i ostale radikale? Kad smo izrucili tolike ljude, ne vidim zasto je to sada problem? Verovatno si hteo da kazes kako tebi prave problem(jer to nece naici na odobrenje kod tvojih desno orijentisanih biraca), a "drzava, to si TI". Odakle tebi pravo da TI donosis odluku o tome da li ce oni biti izruceni ili ne? Zar ne postoji ministarstvo pravde, Vlada kao celina?
Za Srbiju je mnogo veci problem onaj zakon u vezi NATO pakta koji ste izglasali, za Srbiju je mnogo veci problem Zakon o rodnoj ravnopravnosti koji niste izglasali. Za Srbiju je mnogo veci problem sloboda medija, govora i misli. Za Srbiju je mnogo veci problem ksenofobno drustvo koje pokusavate da stvorite(ako nisi clan partije-poz). Za Srbiju je mnogo veci problem sto nepismeni, lazni diplomci, magistri i doktoranti, penzioneri sa dva zuba u glavi, odllucuju kako ce njena mladost ziveti, kako ce se njena buducnost odvijati...
Mislite o tome.

Marija

pre 8 godina

Da li da se obaziremo na one price koje izmisljaju dokoni ljudi, svako je svestan toga koliko je Vucicevo zalaganje, a opozicija koja je dokona moze da nastavi da izmislja afere jer to jedino i sto rade

nevena

pre 8 godina

Iskreno, i mi njima ne treba da odgovorimo po zahtevu za izrucenje, nego tek za eto 4 meseca... i posle izbora, pa ko bude premijer i vlast nek donosi odluku, kako oni nama tako i mi njima. Jasno je da je ovo pritisak na vucica sada...

Bucko razmišljam

pre 8 godina

Ako podjemo od toga da je Haski tribunal medjunarodni Sud a jeste i od toga da taj medjunarodni Sud pravi probleme Vucicu onda se da lako zakljuciti da tog Vucica NIKO "medjunarodno ORGANSKI NE PODNOSI" !

gaara

pre 8 godina

Meni i ljudima koje znam nisu napravili problem. Napravili su ga tebi, sa pravom, jer slanjem Vjerice i ekipe u Hag, i ti dolaziš na red. Zar nisi ti bio deo te divne ekipe u tom periodu?

raja babeja

pre 8 godina

Na koji način misli Vlada da četiri visoka člana SRS dopremi u Hag? Zaista je to apsolutno neizvodljivo. Ti ljudi će pružati otpor.
(Ratko, 13. februar 2016 15:13)
Ma stvarno, a?? A zašto postoji policija ( i to još sa dugim cevima ); jel' možda samo za slikanje na konferencijama za štampu?!

beli irvas

pre 8 godina

To što bi Mišković želeo da bude u prijateljskim odnosima sa Vučićem kao što je bio sa prethodnim premjerima je nemoguća misija kad je Vučić u pitanju.

uyttt

pre 8 godina

Govoriti da znamo da general Srpske vojske nije poginuo od krstarece rakete je vrhunac nepostovanja i nekulture, stavite se u poziciju njegove dece, sramota!!! Jel to bila sala ili nesto slicno? Uzas koja garnitura ljudi vodi ovu zemlju..

gordana

pre 8 godina

Vučić: 'Haški tribunal napravio problem Srbiji'
==========================================
To se desava kada se stvari kriju/guraju pod tepih.
Naime, Srbija je jos januara 2015 - znaci pre vise od godinu dana primila zahtev od Haga da isporuci Radetu@Co.
A Srbija je jos lani znala je da se presuda Seselju ocekuje marta 2016 i da Seselj mora biti u Hagu na izricanju kazne.

Jo

pre 8 godina

Pa, pa paranoji nikada kraja... Kao sto su neki ovde napisali: Radikal forever radikal... Bitno je samo da lazu i mazu... Pricaju o Bdp-u nekim sufisicitima, pa da uz jeftinu tj.najjeftiniju radnu snagu samo napredno. Drpaju ovaj jadan i napacen narod sa toboze nekim njima znanim LICENCAMA u svim delatnostima, pa popunjavaju budzet, pa nazalost montiranjem ispadaju kao u nekom plusu... Alo narode, probudi se, pa da vrate sve pare od tih licenci koje nemaju veze ni sa cim. osim sa njihovim dzepovima. A Hag.... haha, banbusi nijedni, PA sami ste se trpali tamo gde vam nije mesto...

Bosanac

pre 8 godina

Opet se pravi blesav,da nije bilo tebe i slicnih Hag danas ne bi imao posla pa ne bi ni imali problema sa njima.Da imas ista u glavi Tolimira ne bi ni spomenuo a kamoli stitio jer je presudjen za najmonstruoznije zlocine.Niko ne stiti svoje zlocince osim Dodika i Vucica.

Vila

pre 8 godina

Od odnosa ove vlasti prema Miskovicu zavisice i podrka koju imaju od naroda.Za razliku od ljudi cak i zveri, kad se najedu, spremni su da prepuste jedna drugoj ono što je ostalo.Pohlepa bogatih i privilegovanih, poput Miskovica ,stvorila je ovoliku bedu u Srbiji.

whatever

pre 8 godina

Ko te tero' da raspisujes izbore kad im vreme nije?! Bas briga Hag za tvoju predizbornu kampanju i tvoj rejting. Sada ti nepismeni smetaju? Pa i meni smetaju sto im glas vredi kao i moj, a pojma nemaju o zivotu. To je tvoje biracko telo, prosek 3 razreda osnovne i 4 zuba. Imao si istorijsku sansu, veliku popularnost. Umesto obrazovanih, okupio si nepismene poltrone, koje i da hoces, sada ne moze da oteras, jer pametni i obrazovani s tobom vise nece. Sada uzivaju medju Vulinima, Stefanovicima, Gasicima.

don dzon

pre 8 godina

ti ces sam da odlucis??? postoji u ovoj zemlji neki zakon, neke institucije? i sta ima hag sa desnicom, to je sud, zar nam niste tako pricali, sta njih briga sto si ti zbog 'atmosfere' u drustvu raspisao izbore u aprilu, oni su rekli jos pre ne znam ni ja koliko da ce presuda biti verovatno u martu, sad se ti kao cudis...i jos tebi da pomognu koji si pravio demonstracije kad se saradivalo sa hagom inace po zakonu, sta je sa covekom...

aha

pre 8 godina

Doro, dobro Vodjo, nego objasni nam ovu vest:
"Skupština Srbije ratifikovala je juče Sporazum o saradnji sa NATO koji predviđa slobodu kretanja i imunitet svim pripadnicima NATO."
Izvor: "BLIC"

Ratko

pre 8 godina

Ja ne znam šta sada nije jasno? Hag je tražio troje Radikala u novembru prošle godine i Srbija ih nije izručila. Sada su javno uputili da to učine a Srbija se protivi tome, obrazlažući da smo trenutno u žalosti zbog smrti Tolimira. Taj čovek osuđen na zatvor normalno da nije mogao biti pušten u Srbiju kod porodice, na koji način misle da osuđenika puštaju iz zatvora ako je bolestan. Šešelj je nešto drugo on je bio osumnjičen i nalazio se u istražnom zatvoru a Tolimir pravosnažno osuđen i na izdržavanje kazne za ratne zločine. Ja zaista ne znam kakve veze ima Tolimir sa Šešeljom i članovima SRS to nije isto, niti možeš to koristiti kao okolnosti da ne sarađuješ sa Hagom. Baš su bezobrazni da traže čoveka da bude prisutan kod izricanja presude e baš na izbore. Na koji način misli Vlada da četiri visoka člana SRS dopremi u Hag? Zaista je to apsolutno neizvodljivo. Ti ljudi će pružati otpor.

sasa

pre 8 godina

Vucic odf januara 2015 - znaci preko godinu dana zna da Hag trazi da srbija isporuci ono troje, a sada kao problem
S druge strane, smesno je ono kada on kaze da ce sam doneti odluku da Srbijas isporuci Seselja. A zna da ako ga ne isporuci UN moze uvesti sankcije - zagorcati zivot obicnim Srbima i 'ode mast u propast' t j EU nam moze ponovo uvesti vize, itd, itd

Vila

pre 8 godina

Kada pokazes da postujes sebe tek tada mozes zavrediti i postovanje drugih. Reciprocitet je zlatno pravilo medjunarodnih odnosa i uopste diplomatije, znaci kako Hag prema nama, tako i mi prema njima.

novica

pre 8 godina

(Simče)
Mišković bio u ćuzi kratko,video je kako je tamo,dao kauciju,izašao i šta ćemo sad?
Još Vrhovni sud potvdio da mora da mu se vrati kaucija?
Jok,ja sam se pomirio sa Miškovićem?

Silver Surfer

pre 8 godina

Ako stvarno drzite do evropskih vrednosti, onda, premijeru uhapsite Seselja i posaljite ga u Hag. Ionako stalno ponavljate da Vam rejting nije bitan i da Vas ne zanima da li cete ponovo biti na vlasti ili ne. Prema tome jedan nepopularan potez ne moze da Vam naskodi.
Podseticu da su demokrate, koliko god da su bili losi dok su vladali, dozvolile uzivo prenose Seseljevog sudjenja iz Haga. Naprednjaci su prekinuli ta emitovanja. Politika podrazumeva i nepopularne poteze a ne samo populizam.

Aldebaran

pre 8 godina

Misliš, Hag je TEBI napravio problem jer zahteva da uhapsiš i isporučiš Šešelja i to zamisli bedaka, usred predizborne kampanje?!

Baš te razumem da si na velikoj muci!

mladen

pre 8 godina

Kad je Šešelj privremeno pušten - problem, kad Tolimir nije - problem, kad se traži vraćanje Šešelja - problem, kad Hag ne usklađuje svoj rad zavisno kad su izbori u Srbiji - problem. Neozbiljno, prenemagački i neprincipijelno.

Nele 01

pre 8 godina

Kako se uvek potežu Mišković, Hag i slične stvari kad su neka važna politička dešavanja u Srbiji, očigledno je da im je zaista cilj da destabilizuju Srbiju. Smeta im što je Srbija stabilna.

sreta

pre 8 godina

Vidi,vidi . Svakim danom sve bolje ! "Ja cu sam doneti odluku o Seseljovom izrucenju" !? Pa lepo, polako se razotkriva da sve odluke i do sada donosi sam, jer drugi clannovi vlade samo aminuju. Svakim danom sve interesantnije, a ovamo trazi donosenje nekih odluka od UO partije. Koja je to smejurija !?

Dragica

pre 8 godina

Neodgovorno je od strane Haškog tribunala što su dopustili da čovek tako umre. Smatram da treba sprovesti detaljnu istragu..Ljudski život nema cenu!

charlie

pre 8 godina

Dobro jutro genije.Mnogi su likovali kada je Karla Del Ponte ucenjivala Đinđića i Tadića i to pred svake moguće izbore koje su raspisali a sada su im se zluradi osmesi zaledili na licu.

Pokojni Toza

pre 8 godina

Hag pravi problem ljudima koji su postali neljudi u ratu.
Mene je sramota od takvih Srba, Hrvata, Bosanaca, Albanaca iako ni jednog ne poznajem, niti ikada želim da ih vidim ili upoznam.
Kao što me nije briga kada robija lopov, ubica, silovatelj, prevarant, isto tako me nije briga za haške optuženike.
Sad, druga je stvar što sadašnji srpski establišment poznaje svakog od njih i sa njima su sarađivali u prošlosti, ali je mene sramota i zbog toga.
Lično sam ubeđen da u Hagu ima mesta za podosta aktuelnih političara na Balkanu.

pismen deo građanstva

pre 8 godina

Kaže Vučić ima problem zbog nepismenog naroda, veruj mi i ja i cela pismena Srbija imamo od toga problem, jer upravo si ti dokaz tome da si na vlast, što moraš priznati da ti odgovara, dakle, ne govoriš istinu da ti nepismen narod pravi problem, baš suprotno, nepismen narod glasa za tebe, dok pismeni ne žele te na vlast. Pošto po statistici od 6,5 miliona građana Srbije je 1,3 miliona polu ili potpuno nepismeni ti i slični će vladati u Srbiji dok je vjeka i vjekova i zato u Srbiji reda i prosperiteta nikada neće biti. Tako da ćeš ponovo biti izabran a mi pismeni ćemo se smejati i dalje kako se krade i uništava zemlja Srbija u sred Evrope ukruženim NATO i EU članicama.
Prijatno nepismeno Srbijo i brže bolje glasajte ponovo za ovog demagoga.

123...

pre 8 godina

Hoćeš da kažes HAŠKI TRIBUNAL JE TEBI NAPRAVIO PROBLEM?! I to sad pred izbore, sram ih bilo, nemaju malo razumevanja da ti ne odgovara ovo sada, gde da hapsiš učitelja i kuma, šta će narod da kaže ccc

Gricko

pre 8 godina

"Vučić je kazao da će odluku o upućivanju Šešelja u Hag doneti sam i da će ta odluka biti "uvek najbolja za Srbiju"". Nesumljivo je da su veliki pritisci na Srbiju, ali mislim da je došlo vreme kada neko može da im kaže dosta je bilo.

(Vlast)a

pre 8 godina

Nama mnogo vise smeta to sto se nismo suocili sa sopstvenom prosloscu:pojedinacno i kao drzava.
Sta meni smeta Haski tribunal ukoliko ne podrzavam zlocine i zlocince?Nasi politicari bi ,posebno pred izbore,sve po malo,radi vece popularnosti i jos veceg moralnog meteza,pa nam je vazan zlocinac Tolimir i Seselj koga ceka presuda.
Malo se radi u zemlji Srbiji ako se prvo nisu rascistile moralne dileme i napravio red u sopstvenoj glavi.

Cinik

pre 8 godina

Iskren da budem, ja gospodina Vučića sve manje razumem šta priča. Krenimo redom. Prvo je rekao da je Vlada Srbije i on lično uputio pismi Haškom tribunalu u kome je traženo da se sada pok. Tolimir pusti na privremenu slobodu jer je bolestan. Pismo je napisano po njegovim rečima još 08.10.2015.godine a odgovora nije bilo. Logično pitanje je a šta ste preduzeli poivodom toga što vam Haški tribunal nije ništa odgovorio? Da li ste obavestili Ujedinjene nacije, OEBS, Savet Evrope. Jedna je stvar pisati jedno pismo i ćutati a sasvim druga biti aktivan i uporan u traženju da se bolestan čovek pusti na lečenje. Prema tome ova priča ne pije vodu jer se radilo čisto o jednom marketinškom pismu. Drugo pitanje, izručenje Šešelja. Koliko sam ja razumeo gospodina Vučića ne brine njega to što je Šešelj bio 12 godina u pritvoru, što Haški Tribunal za 12 godina nije uspeo ni presudu da donese, što je povcredio sva prava na sudjejnje u razumnom roku, ne, njega brine to što mu traže da Šešelja izruči u jeku predizborne kampanje i što zbog toga može izgubiti glasove. Kakvo licemerje! Nije bitan čovek, nije bitna pravda, bitno je samo da li će on dobiti dovoljan broj glasova da bi mogao i dalje da nam priča bajke. Vrhunac svega je njegova izjava da će on sam odlučiti da li će Šešelja izručiti Hagu ili neće. Za njega ne postoji sud, Ministrtvo pravde, zakon, ne, postoji on sam, apsolutni vladar svega u Srbiji od čije volje zavisi da li će se nešto uraditi u Srbiji ili neće. Žalosno!

BeKo

pre 8 godina

Haški tribunal je posledica a ne uzrok, a posledica je politike koju je podržavao sadašnji predsednik vlade. On je u međuvremenu politiku promenio ali eto repovi ne daju mira.

SVD

pre 8 godina

Šta ima predsednik vlade da se sa nekim miri ili ne miri. Ovde je pitanje je li Mišković kriv ili ne, a ne da li je nečiji prijatelj. Ako je kriv, neka odgovara a ako nije ovakve izjave nemaju nikakvog značaja.

Vukašin

pre 8 godina

Miškoviću se sudi. Kada sud bude dao konačnu reč (bude doneta pravnosnažna drugostepena presuda) sve će biti jasno. Za sada je najbolje ne komentarisati ovaj proces.

Mitar

pre 8 godina

Izuzetan napredak je postignut za kratko vreme ako ljudi u ovoj zemlji uopste imaju svest da smo bili na ivici bankrota.Sada imamo rast BDP-a i suficit u budzetu.Mislim da to sve dovoljno govori o radu i uspehu jedne vlade.

DecenijeLete

pre 8 godina

Vucic je u politici vec 23g. Nikakvu korist narod nema od toga, samo stetu. Mada to vazi za sve politicare od devedesetih do danas. Ova drzavica je raj za politicare, tajkune i njima bliske- a tamnica je za obican narod.

DecenijeLete

pre 8 godina

Vucic je u politici vec 23g. Nikakvu korist narod nema od toga, samo stetu. Mada to vazi za sve politicare od devedesetih do danas. Ova drzavica je raj za politicare, tajkune i njima bliske- a tamnica je za obican narod.

123...

pre 8 godina

Hoćeš da kažes HAŠKI TRIBUNAL JE TEBI NAPRAVIO PROBLEM?! I to sad pred izbore, sram ih bilo, nemaju malo razumevanja da ti ne odgovara ovo sada, gde da hapsiš učitelja i kuma, šta će narod da kaže ccc

charlie

pre 8 godina

Dobro jutro genije.Mnogi su likovali kada je Karla Del Ponte ucenjivala Đinđića i Tadića i to pred svake moguće izbore koje su raspisali a sada su im se zluradi osmesi zaledili na licu.

mladen

pre 8 godina

Kad je Šešelj privremeno pušten - problem, kad Tolimir nije - problem, kad se traži vraćanje Šešelja - problem, kad Hag ne usklađuje svoj rad zavisno kad su izbori u Srbiji - problem. Neozbiljno, prenemagački i neprincipijelno.

Nele 01

pre 8 godina

Kako se uvek potežu Mišković, Hag i slične stvari kad su neka važna politička dešavanja u Srbiji, očigledno je da im je zaista cilj da destabilizuju Srbiju. Smeta im što je Srbija stabilna.

Mitar

pre 8 godina

Izuzetan napredak je postignut za kratko vreme ako ljudi u ovoj zemlji uopste imaju svest da smo bili na ivici bankrota.Sada imamo rast BDP-a i suficit u budzetu.Mislim da to sve dovoljno govori o radu i uspehu jedne vlade.

Gricko

pre 8 godina

"Vučić je kazao da će odluku o upućivanju Šešelja u Hag doneti sam i da će ta odluka biti "uvek najbolja za Srbiju"". Nesumljivo je da su veliki pritisci na Srbiju, ali mislim da je došlo vreme kada neko može da im kaže dosta je bilo.

Dragica

pre 8 godina

Neodgovorno je od strane Haškog tribunala što su dopustili da čovek tako umre. Smatram da treba sprovesti detaljnu istragu..Ljudski život nema cenu!

nevena

pre 8 godina

Iskreno, i mi njima ne treba da odgovorimo po zahtevu za izrucenje, nego tek za eto 4 meseca... i posle izbora, pa ko bude premijer i vlast nek donosi odluku, kako oni nama tako i mi njima. Jasno je da je ovo pritisak na vucica sada...

sreta

pre 8 godina

Vidi,vidi . Svakim danom sve bolje ! "Ja cu sam doneti odluku o Seseljovom izrucenju" !? Pa lepo, polako se razotkriva da sve odluke i do sada donosi sam, jer drugi clannovi vlade samo aminuju. Svakim danom sve interesantnije, a ovamo trazi donosenje nekih odluka od UO partije. Koja je to smejurija !?

pismen deo građanstva

pre 8 godina

Kaže Vučić ima problem zbog nepismenog naroda, veruj mi i ja i cela pismena Srbija imamo od toga problem, jer upravo si ti dokaz tome da si na vlast, što moraš priznati da ti odgovara, dakle, ne govoriš istinu da ti nepismen narod pravi problem, baš suprotno, nepismen narod glasa za tebe, dok pismeni ne žele te na vlast. Pošto po statistici od 6,5 miliona građana Srbije je 1,3 miliona polu ili potpuno nepismeni ti i slični će vladati u Srbiji dok je vjeka i vjekova i zato u Srbiji reda i prosperiteta nikada neće biti. Tako da ćeš ponovo biti izabran a mi pismeni ćemo se smejati i dalje kako se krade i uništava zemlja Srbija u sred Evrope ukruženim NATO i EU članicama.
Prijatno nepismeno Srbijo i brže bolje glasajte ponovo za ovog demagoga.

Vila

pre 8 godina

Od odnosa ove vlasti prema Miskovicu zavisice i podrka koju imaju od naroda.Za razliku od ljudi cak i zveri, kad se najedu, spremni su da prepuste jedna drugoj ono što je ostalo.Pohlepa bogatih i privilegovanih, poput Miskovica ,stvorila je ovoliku bedu u Srbiji.

sedi krivo, govori pravo

pre 8 godina

Hag JESTE napravio problem Srbiji.
Svi oni koji tvrde da je problem napravio SAMO Vučiću su u zabludi. Polazim od pretpostavke da su oni koji to tvrde istovremeno i Vučićevi protivnici i ne bi glasali za njega i SNS.
E, ako je tako, onda se postavlja pitanje ŠTA sprečava Vučića da otkači Hag, da u predizbornoj kampanji udari u patriotske gusle i ospe paljbu po Hagu? Zar on u Srbiji, ovakvoj kakva je, ne bi dobio dodatne poene, zar mu zbog toga ne bi skočio rejting, pridobivši i onaj deo biračkog tela koji naginje Šešeljevoj stranci, tvrdoj nacionalističkoj retorici, Rusiji i svemu što je antizapadnjačko (da ne nabrajam dalje)?
Dopadalo se to vama ili ne, to bi za Srbiju bio JAKO LOŠE. Više nego loše. Bilo bi tragično.
I sad se ja pitam, zbog čega se i neki relativno normalni ljudi tako silno raduju problemu u kome se našao Vučić, a ne shvataju da se u problemu našla Srbija?!
Vučić ako hoće, može da "prelomi" na antievropsku stranu, on to zapravo vrlo lako može da objasni svom (nespornom) biračkom telu i da mu od njega ne otpadne ni procenat. Da li bi oni koji sad seire zbog toga bili sretni? Ja ne bih, jer to za Srbiju, u kojoj živim, ne valja.

Ratko

pre 8 godina

Ja ne znam šta sada nije jasno? Hag je tražio troje Radikala u novembru prošle godine i Srbija ih nije izručila. Sada su javno uputili da to učine a Srbija se protivi tome, obrazlažući da smo trenutno u žalosti zbog smrti Tolimira. Taj čovek osuđen na zatvor normalno da nije mogao biti pušten u Srbiju kod porodice, na koji način misle da osuđenika puštaju iz zatvora ako je bolestan. Šešelj je nešto drugo on je bio osumnjičen i nalazio se u istražnom zatvoru a Tolimir pravosnažno osuđen i na izdržavanje kazne za ratne zločine. Ja zaista ne znam kakve veze ima Tolimir sa Šešeljom i članovima SRS to nije isto, niti možeš to koristiti kao okolnosti da ne sarađuješ sa Hagom. Baš su bezobrazni da traže čoveka da bude prisutan kod izricanja presude e baš na izbore. Na koji način misli Vlada da četiri visoka člana SRS dopremi u Hag? Zaista je to apsolutno neizvodljivo. Ti ljudi će pružati otpor.

Cinik

pre 8 godina

Iskren da budem, ja gospodina Vučića sve manje razumem šta priča. Krenimo redom. Prvo je rekao da je Vlada Srbije i on lično uputio pismi Haškom tribunalu u kome je traženo da se sada pok. Tolimir pusti na privremenu slobodu jer je bolestan. Pismo je napisano po njegovim rečima još 08.10.2015.godine a odgovora nije bilo. Logično pitanje je a šta ste preduzeli poivodom toga što vam Haški tribunal nije ništa odgovorio? Da li ste obavestili Ujedinjene nacije, OEBS, Savet Evrope. Jedna je stvar pisati jedno pismo i ćutati a sasvim druga biti aktivan i uporan u traženju da se bolestan čovek pusti na lečenje. Prema tome ova priča ne pije vodu jer se radilo čisto o jednom marketinškom pismu. Drugo pitanje, izručenje Šešelja. Koliko sam ja razumeo gospodina Vučića ne brine njega to što je Šešelj bio 12 godina u pritvoru, što Haški Tribunal za 12 godina nije uspeo ni presudu da donese, što je povcredio sva prava na sudjejnje u razumnom roku, ne, njega brine to što mu traže da Šešelja izruči u jeku predizborne kampanje i što zbog toga može izgubiti glasove. Kakvo licemerje! Nije bitan čovek, nije bitna pravda, bitno je samo da li će on dobiti dovoljan broj glasova da bi mogao i dalje da nam priča bajke. Vrhunac svega je njegova izjava da će on sam odlučiti da li će Šešelja izručiti Hagu ili neće. Za njega ne postoji sud, Ministrtvo pravde, zakon, ne, postoji on sam, apsolutni vladar svega u Srbiji od čije volje zavisi da li će se nešto uraditi u Srbiji ili neće. Žalosno!

beli irvas

pre 8 godina

To što bi Mišković želeo da bude u prijateljskim odnosima sa Vučićem kao što je bio sa prethodnim premjerima je nemoguća misija kad je Vučić u pitanju.

Venera

pre 8 godina

Mogu samo da se nadam da ce Hag vremenom shvatiti da nismo drzava sa kojom mogu da manipulisu, kao sto je to bio slucaj od njihovog samog nastanka..

Vukašin

pre 8 godina

Miškoviću se sudi. Kada sud bude dao konačnu reč (bude doneta pravnosnažna drugostepena presuda) sve će biti jasno. Za sada je najbolje ne komentarisati ovaj proces.

Aska

pre 8 godina

Srbija pokazuje da postuje sebe, a kada pokazes da postujes sebe tek tada mozes zavrediti i postovanje drugih. Reciprocitet je zlatno pravilo medjunarodnih odnosa i uopste diplomatije, znaci kako Hag prema nama, tako i mi prema njima.

BeKo

pre 8 godina

Haški tribunal je posledica a ne uzrok, a posledica je politike koju je podržavao sadašnji predsednik vlade. On je u međuvremenu politiku promenio ali eto repovi ne daju mira.

Aldebaran

pre 8 godina

Misliš, Hag je TEBI napravio problem jer zahteva da uhapsiš i isporučiš Šešelja i to zamisli bedaka, usred predizborne kampanje?!

Baš te razumem da si na velikoj muci!

whatever

pre 8 godina

Ko te tero' da raspisujes izbore kad im vreme nije?! Bas briga Hag za tvoju predizbornu kampanju i tvoj rejting. Sada ti nepismeni smetaju? Pa i meni smetaju sto im glas vredi kao i moj, a pojma nemaju o zivotu. To je tvoje biracko telo, prosek 3 razreda osnovne i 4 zuba. Imao si istorijsku sansu, veliku popularnost. Umesto obrazovanih, okupio si nepismene poltrone, koje i da hoces, sada ne moze da oteras, jer pametni i obrazovani s tobom vise nece. Sada uzivaju medju Vulinima, Stefanovicima, Gasicima.

Marija

pre 8 godina

Da li da se obaziremo na one price koje izmisljaju dokoni ljudi, svako je svestan toga koliko je Vucicevo zalaganje, a opozicija koja je dokona moze da nastavi da izmislja afere jer to jedino i sto rade

Crni Gruja

pre 8 godina

Sve što je izgovorio je na mestu. Svaka mu je na mestu i zato ne razumem ostrašćene komentare tipa "ti će mi kažeš" . Koliko je Tadić bio bolji ili Koštunica. Razmišljam i vidim da niko više nije učinio za Srbiju nego Vučić. Niko. ! Gde je problem ? pitam se. Izgleda da je Vučić zaista u pravu kad kaže da neki ljudi od mržnje prema njemu iskazuju i mržnju prema otadžbini Srbiji. Dakle , ludilu nikad kraja.

Silver Surfer

pre 8 godina

Ako stvarno drzite do evropskih vrednosti, onda, premijeru uhapsite Seselja i posaljite ga u Hag. Ionako stalno ponavljate da Vam rejting nije bitan i da Vas ne zanima da li cete ponovo biti na vlasti ili ne. Prema tome jedan nepopularan potez ne moze da Vam naskodi.
Podseticu da su demokrate, koliko god da su bili losi dok su vladali, dozvolile uzivo prenose Seseljevog sudjenja iz Haga. Naprednjaci su prekinuli ta emitovanja. Politika podrazumeva i nepopularne poteze a ne samo populizam.

Daca

pre 8 godina

Usvojena je Nacionalna strategija za borbu protiv korpucije, postavljeni su veoma visoki standardi i nadam se da cemo imati snage da to sprovedemo u delo.

Pokojni Toza

pre 8 godina

Hag pravi problem ljudima koji su postali neljudi u ratu.
Mene je sramota od takvih Srba, Hrvata, Bosanaca, Albanaca iako ni jednog ne poznajem, niti ikada želim da ih vidim ili upoznam.
Kao što me nije briga kada robija lopov, ubica, silovatelj, prevarant, isto tako me nije briga za haške optuženike.
Sad, druga je stvar što sadašnji srpski establišment poznaje svakog od njih i sa njima su sarađivali u prošlosti, ali je mene sramota i zbog toga.
Lično sam ubeđen da u Hagu ima mesta za podosta aktuelnih političara na Balkanu.

Dragan

pre 8 godina

Sve je to unapred dobro smisljeno od strane obavestajnih sluzbi koje su na strani opozicije, oni zele da uruse napredak ove zemlje kako bi uz pomoc neke druge vlasti opet drzali sve pod svojom kontrolom. Veoma je vazno ostati dosledni i ne dozvoliti ima da uticu na nasu buducnost.

SVD

pre 8 godina

Šta ima predsednik vlade da se sa nekim miri ili ne miri. Ovde je pitanje je li Mišković kriv ili ne, a ne da li je nečiji prijatelj. Ako je kriv, neka odgovara a ako nije ovakve izjave nemaju nikakvog značaja.

aha

pre 8 godina

Doro, dobro Vodjo, nego objasni nam ovu vest:
"Skupština Srbije ratifikovala je juče Sporazum o saradnji sa NATO koji predviđa slobodu kretanja i imunitet svim pripadnicima NATO."
Izvor: "BLIC"

don dzon

pre 8 godina

ti ces sam da odlucis??? postoji u ovoj zemlji neki zakon, neke institucije? i sta ima hag sa desnicom, to je sud, zar nam niste tako pricali, sta njih briga sto si ti zbog 'atmosfere' u drustvu raspisao izbore u aprilu, oni su rekli jos pre ne znam ni ja koliko da ce presuda biti verovatno u martu, sad se ti kao cudis...i jos tebi da pomognu koji si pravio demonstracije kad se saradivalo sa hagom inace po zakonu, sta je sa covekom...

RADOVAN

pre 8 godina

Sigurno je da Haski Tribunala nastavlja da sprovodi i pokazuje dvostruke arsine prema nama. I ovo njihovo saopstenje je toliko sramotno da covek prosto nije u stanju da shvati. Imali samo kraja ovakvim sramnim postupkom takozvanog suda, ili bolje receno samo za Srbe ovaj sud postoji.Takodje jos jedna podmetacina oko navodnog pomirenja sa Miroslavom Muskovic.

novica

pre 8 godina

(Simče)
Mišković bio u ćuzi kratko,video je kako je tamo,dao kauciju,izašao i šta ćemo sad?
Još Vrhovni sud potvdio da mora da mu se vrati kaucija?
Jok,ja sam se pomirio sa Miškovićem?

Zvoncica

pre 8 godina

Kao sto nije moguce ratovati bez bola i bez zrtava, tako nije moguc ni napredak i pomirenje u miru bez pravde i jednakog tretmana prema svima koji su optuzeni za ratne zlocine . Srbija je umorna od svojih laznih pobeda i strasnih poraza. Ne mozemo vise okretati glavu od cinjenice da je Hag za sve druge majka, a samo za optuzene Srbe maceha.

Nemanja

pre 8 godina

Ova se vlada opredelila za borbu protiv korupcije. To je i bio jedan od glavnih razloga što je SNS pobedio na prošlim izborima. Pomirenje sa onima koji su oštetili državu, narod, ne dolazi u obzir.

Ivana

pre 8 godina

Ranije nije postojala politicka volja da se stvari rese, ali duboko verujem da sada ipak postoji volja, jer nema jake ekonomije, energetike i poljoprivrede, nicega, ako se ne borimo protiv kriminala i korupcije

gaara

pre 8 godina

Meni i ljudima koje znam nisu napravili problem. Napravili su ga tebi, sa pravom, jer slanjem Vjerice i ekipe u Hag, i ti dolaziš na red. Zar nisi ti bio deo te divne ekipe u tom periodu?

Bucko razmišljam

pre 8 godina

Ako podjemo od toga da je Haski tribunal medjunarodni Sud a jeste i od toga da taj medjunarodni Sud pravi probleme Vucicu onda se da lako zakljuciti da tog Vucica NIKO "medjunarodno ORGANSKI NE PODNOSI" !

frozen

pre 8 godina

Srbiji se ostvaruje ono sto je godinama sanjala, Srbija je na evropskom putu, otvorena su prva poglavlja, Srbija je postovana u svetu, gradi dobre odnose za zemljama u regionu. Ono najbitnije Srbija je stabilna i jaka zemlja! To nije bila za vreme demokrata ocigledno je da DS smeta kada neko drugi ostvari ono sto ona nije mogla.

Vlajkontario

pre 8 godina

Otvaranje pogona Koka kole - prava prilika da se prica o haskom tribunalu i o tome sta je Vucic naucio od senatora. Jel Srbija placa premiera da uci da bude sve ono sto nije bio prethodnih dvadeset godina?
Drugo, jel tamo dolazi Vucic i kad neko otvori kafanu, trafiku? Kakve veze Koka-Kola ima sa drzavom? (ajmo botovi, dislajk i sendvic)

sasa

pre 8 godina

Vucic odf januara 2015 - znaci preko godinu dana zna da Hag trazi da srbija isporuci ono troje, a sada kao problem
S druge strane, smesno je ono kada on kaze da ce sam doneti odluku da Srbijas isporuci Seselja. A zna da ako ga ne isporuci UN moze uvesti sankcije - zagorcati zivot obicnim Srbima i 'ode mast u propast' t j EU nam moze ponovo uvesti vize, itd, itd

(Vlast)a

pre 8 godina

Nama mnogo vise smeta to sto se nismo suocili sa sopstvenom prosloscu:pojedinacno i kao drzava.
Sta meni smeta Haski tribunal ukoliko ne podrzavam zlocine i zlocince?Nasi politicari bi ,posebno pred izbore,sve po malo,radi vece popularnosti i jos veceg moralnog meteza,pa nam je vazan zlocinac Tolimir i Seselj koga ceka presuda.
Malo se radi u zemlji Srbiji ako se prvo nisu rascistile moralne dileme i napravio red u sopstvenoj glavi.

Vuk

pre 8 godina

Aj jos neko da izjavi ovo,da utvrdimo gradivo.Dal ovi ljudi imaju nesto pametnije da rade u zivotu ili samo da ponavljaju svaki dan jedno te isto.

Dalmatinac

pre 8 godina

Kada pokazes da postujes sebe tek tada mozes zavrediti i postovanje drugih. Reciprocitet je zlatno pravilo medjunarodnih odnosa i uopste diplomatije, znaci kako Hag prema nama, tako i mi prema njima.
(Vila, 13. februar 2016 15:21)
# Link komentara

Bravo, vrhunac mudrosti. Dakle,Srbija je jedna od država koja je osnovala ovaj sud (i Hrvatska i ostali) i koja ga financira (i Hrvatska i ostali). Sve države na koje se odnosi rad suda su donijele zakone koji su status suda izdigli iznad nacionalnih zakona. Pitam se, kako sam sebi možeš reciprocitetom. I u Hrvatskoj su se štrapale ovakve izjave - i odmah STOP u pristupnim pregovorima EU, međunarodna izolacija itd. Ajde da vidimo reciptocitet.

balkanboy

pre 8 godina

Pa sve ima svoju cenu, pa i balasiranje izmedju Rusije i zapada. Pre nekoliko meseci sam napisao komentar da ce nas amaterska sizofrena politika drzavnog vrha skupo kostati i da ce nam zapad lupiti samarcinu kad se budemo najmanje nadali. Bojim se da je ovo samo pocetak.

Miodrag

pre 8 godina

Zasto je Srbiji problem da izruci Vojislava Seselja i ostale radikale? Kad smo izrucili tolike ljude, ne vidim zasto je to sada problem? Verovatno si hteo da kazes kako tebi prave problem(jer to nece naici na odobrenje kod tvojih desno orijentisanih biraca), a "drzava, to si TI". Odakle tebi pravo da TI donosis odluku o tome da li ce oni biti izruceni ili ne? Zar ne postoji ministarstvo pravde, Vlada kao celina?
Za Srbiju je mnogo veci problem onaj zakon u vezi NATO pakta koji ste izglasali, za Srbiju je mnogo veci problem Zakon o rodnoj ravnopravnosti koji niste izglasali. Za Srbiju je mnogo veci problem sloboda medija, govora i misli. Za Srbiju je mnogo veci problem ksenofobno drustvo koje pokusavate da stvorite(ako nisi clan partije-poz). Za Srbiju je mnogo veci problem sto nepismeni, lazni diplomci, magistri i doktoranti, penzioneri sa dva zuba u glavi, odllucuju kako ce njena mladost ziveti, kako ce se njena buducnost odvijati...
Mislite o tome.

Kolega

pre 8 godina

E, pa, Gosn predsednice Vlade, ako je u pitanju problem onda treba ga resis a ne da kukas.
Za ovo ne mozes da se zaklanjas iza gradjana ili da krivis prethodnu Vladu nego treba da resis problem zato sto si placen od svih nas da to uradis. Nisi placen da kukas.

Nas problem je sto ti zamisljas da nisi obican sluzbenik na vaznom mestu u drzavnom aparatu, nego smatras da si centar sveta i nekakav "vodja" ili da si sam drzava.
Ne, nisi ti vodja a nisi ni drzava niti ti je to u opisu radnog mesta a bogami ni u nadleznostima.

Ti si obican radnik zaposlen od strane drzave i bolje da cutis i radis ono sto ti je posao.

kamo srece!

pre 8 godina

Samo da podsetim Presvetlog da je sud u Hagu i osnovan kao posledica divljanja njega samog, negovih partijskih djilkosa, onog suludog Milosevica i svih isto tako suludih u svakoj od bivsih republika!

Da nije njih bilo, sad bi mi sedeli u uredjenoj, obrazovanoj i srednje razvijenoj mirnoj Srbiji, bez prostaka i turbo-folka kao uzora nasoj deci!!!

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Vučić kao pravnik jako dobro zna da je Haški sud međunarodno priznat, i od Srbije i da se njegove odluke i nalozi moraju bespogovorno izvršavati, kao uostalom i kod svakog suda. I nema on šta donositi odluke koje su "najbolje za Srbiju" nego ima to četvero spakirati i poslati u Haag, njih se izbori u Srbiji ne tiču, sigurno nisu zbog izbora namjerno tempirali tu presudu.
Tražilo da se zbog lošeg zdravstvenog stanja Zdravko Tolimir privremeno pusti na slobodu?!
Alo ljudi, čovjek je osuđen na doživotnu robiju za najmonstruoznije zločine i žalbeno vijeće je osudu potvrdilo, u Nürnbergu bi ga objesili i zakopali ga u neoznačenu jamu!
Takvog lika bi se svaki državni zvaničnik trebao kloniti ko da ima kugu a ne da država podnosi molbu da ga se pusti jer je bolestan. Kad se neki zatvorenik razboli postoje bolnice za njih i tamo se liječe, ne pušta ih se na kućnu njegu! Sigurno su mu pružili adekvatnu medicinsku njegu, nisu ga pustili s temperaturom 40 leži u hladnoj ćeliji.

misko

pre 8 godina

Običan dramoser režira predstavu za narod a odluka je davno doneta i sve se zna. Ovo je ne izdrživo da ga gledamo i slušamo svaki dan a pogotovo njegovo hvalisanje kako vredno radi a sve u interesu Srbije. Pa valda se podrazumeva da svaka vlada treba da radi u interesu svoje države.
Ako se sećate, najpoštenija vlada je bila vlada Vojislava Koštunice, ona je vladala, nismo ga viđali u medijima po nekoliko nedelja a ovaj se ne skida sa medija i skoro svake nedelje zavrti neku "pozorišnu" predstavu. Vladaj bre kukumavče i donosi odluke po zakonu i samo po zakono a nemoj nama da držiš predstave, komedije i tragedije.
I ne laži ovaj narod da nas svi cene u svetu, da cene nas onoliko koliko je u njihovom interesu.

IZBORI

pre 8 godina

Dosta sa kuknjavom, da vidiš malo kako je bilo prethodnoj Vladi da okonča saradnju sa Tribunalom dok ste se Toma i ti glupirali po Beogradu. Rešavajte probleme, nesposobni aferaši - nije vam Hag Megatrend, pa samo da se prošetate...

oxen

pre 8 godina

'Vučić je kazao da će odluku o upućivanju Šešelja u Hag doneti sam i da će ta odluka biti "uvek najbolja za Srbiju".

Naravno, zato je ovo feudalna despotija bez zakona, pa eto imamo vladara i sudiju koji procenjuje 'sta je najbolje'...e misevi jedni, zakon se uvek mora postovati a on nalaze izrucenje. vas je problem sto se plasite da ce vam to uzeti glasove.

alejandro

pre 8 godina

Ovaj "problem" se rešava ali bukvalno za 1-2 sata pod uslovom da postoji volja tzv. vlastodržaca. O jednom trošku može da se reši problem troje radikala koje Tribunal traži i Šešelja! Nikakve štetne posledice njihovo izručenje ne bi imalo po obične građane kao i za državu! Zna se za koga bi bilo najviše štete! Mnogo veće probleme u prošlosti su imale prethodne Vlade! Zato gospodo "napredni" držite se Zakona a on postoji i zove se Zakon o saradnji sa međunarodnim sudom za ratne zločine u Hagu! Usvojen je u Skupštini RS i potrebna je samo njegova primena! Pokažite na ovom primeru da su svi građani jednaki pred zakonom!

Dragan_Vranje

pre 8 godina

Podnaslov u ovom tekstu je citat Vučića: ''Sramota me od nepismennih ljudi'', misleći na opoziciju. Pa da li čoveče znaš da nepismeniji kadar u istoriji Srbije nije bio više zastupljen negde nego što je sada u tvojoj stranci. Ti pričao o nepismenosti, pa da li si upoznat ko su ti direktori, zamenici i sl. u lokalnim preduzećima koje vodi SNS? Pričati o nepismenosti, a svaki dan slusati ispade i gafove od ministara do najnižih činovnika u stranci je apsurdno. Kad smo kod nepismenosti, bas ti nepismeni će te koštati gubitka izbora, a niko no ti nije više odgovora za njihovo postavljanje na funkcije. PS. a što se tiče kupovine diloma, čiji to kadrovi u tome prednjače?

VLADIMIR

pre 8 godina

Prosto mi je neshvatljivo koliko GNEVA ima u svakoj reci ovog coveka. Pitam strucnjake: da li je to zdravo??? A sta tek reci za ".....nasi americki prijatelji..." - kad bi ovo rekao u jednini, smatrao bih to kao njegovo privatno misljenje - za koje me i nije uopste briga. Ali kad to kaze u mnozini to me jako brine, jer ja ga bar sto se mene tice nisam ovlastio za to "prijateljstvo"!!! A sto se tice NOVCA - e bas me jako zasmejavas kao i sve iole normalne srbe.

OjdanicRade

pre 8 godina

Na stranu politika, ne pratim je odavno i ne zanima me, ali ovaj deo vesti o otvaranju regionalnog centra Coca-Cole u Zemunu me je jako obradovao! To je vest, o tome pisite, takve vesti obican narod voli - koje nas se ticu, nase ekonomije, mogucnosti da se covek zaposli, da zaradi platu, da nam se deca zaposle!

Zlopamtilo

pre 8 godina

"Ovo nije nikakav problem, u odnosu na probleme sa Haškim tribunalom koji su imale prethodne vlade Srbije.
(Bane, 13. februar 2016 16:03"
Itekako je problem ! Kako sada da plače po drugi put za , doduše , bivšim šefom ? Ovaj put bi Oskara zaradio ....

Bosanac

pre 8 godina

Opet se pravi blesav,da nije bilo tebe i slicnih Hag danas ne bi imao posla pa ne bi ni imali problema sa njima.Da imas ista u glavi Tolimira ne bi ni spomenuo a kamoli stitio jer je presudjen za najmonstruoznije zlocine.Niko ne stiti svoje zlocince osim Dodika i Vucica.

uyttt

pre 8 godina

Govoriti da znamo da general Srpske vojske nije poginuo od krstarece rakete je vrhunac nepostovanja i nekulture, stavite se u poziciju njegove dece, sramota!!! Jel to bila sala ili nesto slicno? Uzas koja garnitura ljudi vodi ovu zemlju..

raja babeja

pre 8 godina

Na koji način misli Vlada da četiri visoka člana SRS dopremi u Hag? Zaista je to apsolutno neizvodljivo. Ti ljudi će pružati otpor.
(Ratko, 13. februar 2016 15:13)
Ma stvarno, a?? A zašto postoji policija ( i to još sa dugim cevima ); jel' možda samo za slikanje na konferencijama za štampu?!

srba ub

pre 8 godina

Vučiću glasao sam za tebe jer sam poverovao kada si se samoporedio sa Đinđićem ali mislim da je krajnje vreme da odeš, jer si nam upropastio državu, okružio se lopužama poput vulina i velje, pravio sumanute poteze, napravio budućim tužiocima puno posla...

Jo

pre 8 godina

Pa, pa paranoji nikada kraja... Kao sto su neki ovde napisali: Radikal forever radikal... Bitno je samo da lazu i mazu... Pricaju o Bdp-u nekim sufisicitima, pa da uz jeftinu tj.najjeftiniju radnu snagu samo napredno. Drpaju ovaj jadan i napacen narod sa toboze nekim njima znanim LICENCAMA u svim delatnostima, pa popunjavaju budzet, pa nazalost montiranjem ispadaju kao u nekom plusu... Alo narode, probudi se, pa da vrate sve pare od tih licenci koje nemaju veze ni sa cim. osim sa njihovim dzepovima. A Hag.... haha, banbusi nijedni, PA sami ste se trpali tamo gde vam nije mesto...

Jelena

pre 8 godina

Evo prilike da nam Vucic pokaze kako niko nama ne moze da upravlja. Ocekujem od njega da ne isporuci Seselja. Ne zato sto volim doticnog saljivdziju, vec zato sto mi se vise gadi sve vezano za taj sud. Moj glas ce ici Vucicu samo ako ne isporuci, makar sankcije, makar meteoriti po Srbiji, bas me briga vise. Obecavaju nam bolji zivot od 2000-te i nista od toga. Ako nema nista od toga onda bolje svoj i siromasan, nego najeden a rob.

Milinko

pre 8 godina

Medjunarodno pravo trebalo bi da bude nepristrasno i da vazi za sve,ali u slucaju haskog tribunala i Srbije to ocigledno nije slucaj. Za Hag kada je Srbija u pitanju ne postoje nikakva pravila i procedure i podlezne su promenama na dnevnom nivou ,kao sto se vreme menja u toku jednog dana,kada imate istovremeno i kisu i sneg i sunce na kraju.

Windows insider

pre 8 godina

O kojoj izbornoj kampanji on prica,kada se ne zna ni da li ce i kada biti izbori. Ustvari se odao, ON je već u izbornoj kampanji sa svim ti presecanjem vrpci i otvaranjima.

Djordje NS

pre 8 godina

Haški tribunal nije napravio nikakav problem Srbiji već ekipa iz devedesetih koja je i danas na vlasti koja nastavlja sa problemima tamo gde je stala i zaustavljena dolaskom Đinđića na vlast. A kakve vama Hag stvara probleme u izbornoj kampanji kad Vođa izbore još nije ni raspisao?
E, ovakvi, nazovi proevropski političari nas već 15 godina kobajagi vode ka EU a mole boga da tamo nikada ne odemo. Pa onda nije ni čudno što je narodu dosta EU i narasta odbojnost prema tom ekonomsko-političkom savezu država. Politika koja se vodi je jedan korak ka EU a odmah zatim dva koraka unazad. Zato su sve zemlje Evrope već tamo stigle a Srbija nije ni na početku...

London 94

pre 8 godina

Zasto se srbima prave problemi
Od strane Haskog tribunala, to neko pita danas? A zasto se nismo pitali kada smo harali po prostorima bivse Yu?

nasa boljka

pre 8 godina

Da mi nismo radili ono sto smo radili 90-ih i da se nasi heroji Seselj i slicni ponasaju kao civilizovan svet mi ne bi imali problema. Ali po staroj nasoj tradiciji mi nismo u stanju da budemo samokriticni i da, pa makar i sami sebi priznamo nasu krivicu.

Imay

pre 8 godina

15. aprila 1655. godine francuski kralj Luj XIV. izrekao je poznatu rečenicu: “Država to sam ja” (fr. L’état c’est moi) obraćajući se parlamentu. Ta izjava dobro opisuje narav apsolutističkog vladanja Luja XIV pa se redovito navodi u djelima koja govore o njegovoj vladavini ili apsolutizmu općenito.

Godine 1655., kad je navodno izrekao spomenutu rečenicu, imao je kralj Luj XIV samo 16 godina.

Vladа

pre 8 godina

Ali mi imamo zakon o saradnji s tribunalom u Hagu? Ali taj što je umro je osuđen za genocid i da li ćemo ga sada i u aleju velikana? Ali kako može postupanje po zakonu da zavisi da li je predizborna kampanja? Mislim ne pravim se blesav sve ga razumem šta misli jer njemu je sva ta bagra iskreno draga, ali zašto to govori, da li je svestan? O bože Savaote...

briga me za vucica i njegove probleme

pre 8 godina

posto smo i zvanicno postali nato kolonija, boli me vise uvo za sve. od ponedeljka krece procedura ispisa iz drzavljanstva!

Konzervirana magla

pre 8 godina

Dokle Vucic misli da nam kroji sudbinu?Toliko je ubeđen u svoju nadmoć da je potpuno izgubio svaki kontakt sa realnošću.Svojim "teškim radom" pretvorio nas je u deponiju Evrope,oazu siromaštva i beznađa.Na njegovu veliku žalost,na sledećim izborima neće mu pomoći propagandna mašinerija i armija ulizica u koje polaže velike nade.Narod nije glup a to će i dokazati.

Vjerica

pre 8 godina

Sad se vidi zasto on raspisuje izbore! Pa u Savetu bezbednosti je jos u decembru receno da ce presuda Seselju biti doneta u martu. To se znalo, to svako moze da proveri na sajtu UN.

Zalosno je, ali njima je smrt nesrecnog Tolimira koji umire vec deset godina, dosla ko odlican argument. Za Vucica bi bilo najbolje da sudija izgrdi u Hagu Vladu toliko da i predstavnik drzave, ako moze, umre u sudnici. Samo da se nadje neki razlog da Seselj i Radeta ne idu u Hag.

Ova Vlada ne postuje zakon Republike Srbije. Pardon: postuje ga kad su u pitanju Jovica Stanisic i Franko Simatovic. Oni su u januaru isporuceni. Kad treba bolesnog Gorana Hadzica voziti u Hag: vozi ga. A kad su u pitanju radikali: sve poverljivo. Tabu! Gradjani bi trebalo da se malo zamisle o tome.

sve dodje na svoje mesto

pre 8 godina

Kada se samo setim 2001. haos, JSO, pretnje, oruzana pobuna ispred Sava centra, pa 2002. dok se usvajao zakon u skupstini... Sta su sve radili Djindjicu, a Srbija stajala u mestu, pa onda kampanja protiv Tadica, koji je za razliku od ovih kada je Kosovo doslo na red, rekao NE. Eto, dosao djavo po svoje, i to uvek po pravilu kada ga najmanje ocekujes! Jos nesto, ako ima problem i ne mozes da ga resis, skloni se, docice neko ko moze... Nemoj da srbija postane talac politickog rejtinga....

gordana

pre 8 godina

Vučić: 'Haški tribunal napravio problem Srbiji'
==========================================
To se desava kada se stvari kriju/guraju pod tepih.
Naime, Srbija je jos januara 2015 - znaci pre vise od godinu dana primila zahtev od Haga da isporuci Radetu@Co.
A Srbija je jos lani znala je da se presuda Seselju ocekuje marta 2016 i da Seselj mora biti u Hagu na izricanju kazne.

Marketing

pre 8 godina

Toliko je vidljivo da je sve samo politicki marketing Vucica, u dogovoru sa Amerikom i Evropom, kako bi se on koji je sve interese Srbije prodao, pokazao kao srpski patriota i zastitnik.
Vucicu, smesan si !

Damir

pre 8 godina

Pre tri dana dotični je izjavio kako odluka haga ne utiče na rejting SNSa i da to može da ako ih isporuče , to će uticati na jedan posto podrške i da ga to ne brine. Već sutra je počeo kampanju kako je ovo destabilizacija vlade, Srbije i njega lično. Ovaj čovek ne može sebe da isprati ni dva dana. Dosta je bilo.

Vila

pre 8 godina

Kada pokazes da postujes sebe tek tada mozes zavrediti i postovanje drugih. Reciprocitet je zlatno pravilo medjunarodnih odnosa i uopste diplomatije, znaci kako Hag prema nama, tako i mi prema njima.

Senad

pre 8 godina

Gospodin Vučić se mora odlučiti i mora mu biti jasno da se na dve stolice nemože služiti,treba otresti prašinu iz Bruslja i prestati služiti Bruslju to je dvolična organizacija koja tera samo svoje interese.Biti sluga Srbiji i Srbskom narodu a biti prijatelj onih koji jednostavno iza leđa kontra rade je sasvim pogrešno,trebao bih vučić uzeti stav Putina u boj za narod svoj.Zapad je oduvek bio divlji pa i danas još uvek pokazuje svojim djelima da je uvek isti prema celom Balkanu.

Simka

pre 8 godina

Treba biti oprezan kod svake izgovorene reci Vucica. Hag veze nema sa izborima ali ima veze Vucic. Hoce da ojaca SRS i da zajedno formiraju i ucvrste vladu. Nemojte biti deca! Vucicu je, ma sta pricao, u srcu SRS. U njoj se formirao u zrelu osobu. Svi pamtimo nasu mladost i rado se secamo lepih trenutaka koji se pominju tokom citavog zivota i koji ce se pricati i deci i unucima. Cuce se za nekoliko godina sta je bio pravi razlog da Toma i Vucic istupe iz SRS-a. To sto oni pricaju su price za decu iz zabavista; postoji mnogo krupniji razlog. Oni se pravdaju da su hteli da ruse Tadica, da dodju na vlast i da gradjani lepo zive.

Samuilo

pre 8 godina

Kolicina mrznje usmjerena prema ovom covjeku je je odavno presla u patolosko stanje. Nije vazno sta je rekao ili uradio,da li je dobro ili lose uvijek je isto. Mrznja je stanje kome je katalizator slabost,nemoc i osjecaj manje vrijednosti.Zato za Vucica ne glasaju zbog toga sto mu vise vjeruju vec zato sto su nepismeni,a eto mi pismeni pisemo briljantne komentare. Pobijedice on opet zato sto je pismeniji od svih vas duplo!!

Besani

pre 8 godina

Vučić zna da će u krajnjoj liniji morati on da se izjasni oko izručenja Šešelja, pa zato unapred prihvata na sebe tu odgovornost.

DUblERR

pre 8 godina

I mene je sramota što si mi ti premijer,ali sam nemoćan,jer su isti ti nepismeni glasali za tebe!
(ALEKSANDAR, 13. februar 2016 15:32)

--------Tipičan primerak stioroporis žutog bolesnika, proglašava apsolutnu većinu gradjana nepismenom a njih 6 odsto dominantnim nad ostalim gradjanima.

Cica

pre 8 godina

Pravosudje mora još dosta da se reformiše, kako bi bilo sposobno da se izbori sa ovakvim komplikovanim predmetima kao što su malverzacije Miškovića.

Željko

pre 8 godina

Zamolio bih Demokratsku stranku da kad propada, neka to barem bude dostojanstveno. Neka demokrate ne vuku i Srbiju na svoje dno tako što će nas svađati sa svetom.

Baltazar

pre 8 godina

Kakvo pomirenje sa Miskovicem? Dok Vucic nije dosao na vlast, protiv Miskovica niko nije hteo da pokrene istragu o malverzacijama u koje je umesan.

Zoran

pre 8 godina

Nekim političkim centrima očigledno ne odgovara stabilna i jaka Srbija, pa preko Haga pokušavaju da ojačaju opoziciju, kako bi opet mogli da rade šta hoće u našoj zemlji.

Legija

pre 8 godina

Premijer sa punim pravom i treba da bude ponosan koliko se bori za Srbiju, a oni koji o pomirenju sa Miskovicem govore, treba da se stide. Takve osobe verovatno sebe ne gledaju, vec da gledaju, ovakve spekulacije ne bi izjavljivali.

Vila

pre 8 godina

Srbija je kao drustvo ovde gde jeste zahvaljujuci pohlepi.Pohlepa najbogatijih umnozava bedu siromasnih.U ovo mutno i tesko vreme, raznim zloupotrebama ljudi iz vrha piramide moci dosli su do ogromnog bogatstva , dok je Srbija tonula u bedu i siromastvo.Hitno doneti zakon o poreklu imovine, kojim bi Miskovic i njemu slicni trebalo da dokazu da su sve sto su stekli stekli po zakonu.

DecenijeLete

pre 8 godina

Vucic je u politici vec 23g. Nikakvu korist narod nema od toga, samo stetu. Mada to vazi za sve politicare od devedesetih do danas. Ova drzavica je raj za politicare, tajkune i njima bliske- a tamnica je za obican narod.

charlie

pre 8 godina

Dobro jutro genije.Mnogi su likovali kada je Karla Del Ponte ucenjivala Đinđića i Tadića i to pred svake moguće izbore koje su raspisali a sada su im se zluradi osmesi zaledili na licu.

123...

pre 8 godina

Hoćeš da kažes HAŠKI TRIBUNAL JE TEBI NAPRAVIO PROBLEM?! I to sad pred izbore, sram ih bilo, nemaju malo razumevanja da ti ne odgovara ovo sada, gde da hapsiš učitelja i kuma, šta će narod da kaže ccc

Vila

pre 8 godina

Kada pokazes da postujes sebe tek tada mozes zavrediti i postovanje drugih. Reciprocitet je zlatno pravilo medjunarodnih odnosa i uopste diplomatije, znaci kako Hag prema nama, tako i mi prema njima.

Aldebaran

pre 8 godina

Misliš, Hag je TEBI napravio problem jer zahteva da uhapsiš i isporučiš Šešelja i to zamisli bedaka, usred predizborne kampanje?!

Baš te razumem da si na velikoj muci!

SVD

pre 8 godina

Šta ima predsednik vlade da se sa nekim miri ili ne miri. Ovde je pitanje je li Mišković kriv ili ne, a ne da li je nečiji prijatelj. Ako je kriv, neka odgovara a ako nije ovakve izjave nemaju nikakvog značaja.

novica

pre 8 godina

(Simče)
Mišković bio u ćuzi kratko,video je kako je tamo,dao kauciju,izašao i šta ćemo sad?
Još Vrhovni sud potvdio da mora da mu se vrati kaucija?
Jok,ja sam se pomirio sa Miškovićem?

sreta

pre 8 godina

Vidi,vidi . Svakim danom sve bolje ! "Ja cu sam doneti odluku o Seseljovom izrucenju" !? Pa lepo, polako se razotkriva da sve odluke i do sada donosi sam, jer drugi clannovi vlade samo aminuju. Svakim danom sve interesantnije, a ovamo trazi donosenje nekih odluka od UO partije. Koja je to smejurija !?

don dzon

pre 8 godina

ti ces sam da odlucis??? postoji u ovoj zemlji neki zakon, neke institucije? i sta ima hag sa desnicom, to je sud, zar nam niste tako pricali, sta njih briga sto si ti zbog 'atmosfere' u drustvu raspisao izbore u aprilu, oni su rekli jos pre ne znam ni ja koliko da ce presuda biti verovatno u martu, sad se ti kao cudis...i jos tebi da pomognu koji si pravio demonstracije kad se saradivalo sa hagom inace po zakonu, sta je sa covekom...

Silver Surfer

pre 8 godina

Ako stvarno drzite do evropskih vrednosti, onda, premijeru uhapsite Seselja i posaljite ga u Hag. Ionako stalno ponavljate da Vam rejting nije bitan i da Vas ne zanima da li cete ponovo biti na vlasti ili ne. Prema tome jedan nepopularan potez ne moze da Vam naskodi.
Podseticu da su demokrate, koliko god da su bili losi dok su vladali, dozvolile uzivo prenose Seseljevog sudjenja iz Haga. Naprednjaci su prekinuli ta emitovanja. Politika podrazumeva i nepopularne poteze a ne samo populizam.

Cinik

pre 8 godina

Iskren da budem, ja gospodina Vučića sve manje razumem šta priča. Krenimo redom. Prvo je rekao da je Vlada Srbije i on lično uputio pismi Haškom tribunalu u kome je traženo da se sada pok. Tolimir pusti na privremenu slobodu jer je bolestan. Pismo je napisano po njegovim rečima još 08.10.2015.godine a odgovora nije bilo. Logično pitanje je a šta ste preduzeli poivodom toga što vam Haški tribunal nije ništa odgovorio? Da li ste obavestili Ujedinjene nacije, OEBS, Savet Evrope. Jedna je stvar pisati jedno pismo i ćutati a sasvim druga biti aktivan i uporan u traženju da se bolestan čovek pusti na lečenje. Prema tome ova priča ne pije vodu jer se radilo čisto o jednom marketinškom pismu. Drugo pitanje, izručenje Šešelja. Koliko sam ja razumeo gospodina Vučića ne brine njega to što je Šešelj bio 12 godina u pritvoru, što Haški Tribunal za 12 godina nije uspeo ni presudu da donese, što je povcredio sva prava na sudjejnje u razumnom roku, ne, njega brine to što mu traže da Šešelja izruči u jeku predizborne kampanje i što zbog toga može izgubiti glasove. Kakvo licemerje! Nije bitan čovek, nije bitna pravda, bitno je samo da li će on dobiti dovoljan broj glasova da bi mogao i dalje da nam priča bajke. Vrhunac svega je njegova izjava da će on sam odlučiti da li će Šešelja izručiti Hagu ili neće. Za njega ne postoji sud, Ministrtvo pravde, zakon, ne, postoji on sam, apsolutni vladar svega u Srbiji od čije volje zavisi da li će se nešto uraditi u Srbiji ili neće. Žalosno!

sasa

pre 8 godina

Vucic odf januara 2015 - znaci preko godinu dana zna da Hag trazi da srbija isporuci ono troje, a sada kao problem
S druge strane, smesno je ono kada on kaze da ce sam doneti odluku da Srbijas isporuci Seselja. A zna da ako ga ne isporuci UN moze uvesti sankcije - zagorcati zivot obicnim Srbima i 'ode mast u propast' t j EU nam moze ponovo uvesti vize, itd, itd

whatever

pre 8 godina

Ko te tero' da raspisujes izbore kad im vreme nije?! Bas briga Hag za tvoju predizbornu kampanju i tvoj rejting. Sada ti nepismeni smetaju? Pa i meni smetaju sto im glas vredi kao i moj, a pojma nemaju o zivotu. To je tvoje biracko telo, prosek 3 razreda osnovne i 4 zuba. Imao si istorijsku sansu, veliku popularnost. Umesto obrazovanih, okupio si nepismene poltrone, koje i da hoces, sada ne moze da oteras, jer pametni i obrazovani s tobom vise nece. Sada uzivaju medju Vulinima, Stefanovicima, Gasicima.

Nele 01

pre 8 godina

Kako se uvek potežu Mišković, Hag i slične stvari kad su neka važna politička dešavanja u Srbiji, očigledno je da im je zaista cilj da destabilizuju Srbiju. Smeta im što je Srbija stabilna.

pismen deo građanstva

pre 8 godina

Kaže Vučić ima problem zbog nepismenog naroda, veruj mi i ja i cela pismena Srbija imamo od toga problem, jer upravo si ti dokaz tome da si na vlast, što moraš priznati da ti odgovara, dakle, ne govoriš istinu da ti nepismen narod pravi problem, baš suprotno, nepismen narod glasa za tebe, dok pismeni ne žele te na vlast. Pošto po statistici od 6,5 miliona građana Srbije je 1,3 miliona polu ili potpuno nepismeni ti i slični će vladati u Srbiji dok je vjeka i vjekova i zato u Srbiji reda i prosperiteta nikada neće biti. Tako da ćeš ponovo biti izabran a mi pismeni ćemo se smejati i dalje kako se krade i uništava zemlja Srbija u sred Evrope ukruženim NATO i EU članicama.
Prijatno nepismeno Srbijo i brže bolje glasajte ponovo za ovog demagoga.

gaara

pre 8 godina

Meni i ljudima koje znam nisu napravili problem. Napravili su ga tebi, sa pravom, jer slanjem Vjerice i ekipe u Hag, i ti dolaziš na red. Zar nisi ti bio deo te divne ekipe u tom periodu?

BeKo

pre 8 godina

Haški tribunal je posledica a ne uzrok, a posledica je politike koju je podržavao sadašnji predsednik vlade. On je u međuvremenu politiku promenio ali eto repovi ne daju mira.

Pokojni Toza

pre 8 godina

Hag pravi problem ljudima koji su postali neljudi u ratu.
Mene je sramota od takvih Srba, Hrvata, Bosanaca, Albanaca iako ni jednog ne poznajem, niti ikada želim da ih vidim ili upoznam.
Kao što me nije briga kada robija lopov, ubica, silovatelj, prevarant, isto tako me nije briga za haške optuženike.
Sad, druga je stvar što sadašnji srpski establišment poznaje svakog od njih i sa njima su sarađivali u prošlosti, ali je mene sramota i zbog toga.
Lično sam ubeđen da u Hagu ima mesta za podosta aktuelnih političara na Balkanu.

(Vlast)a

pre 8 godina

Nama mnogo vise smeta to sto se nismo suocili sa sopstvenom prosloscu:pojedinacno i kao drzava.
Sta meni smeta Haski tribunal ukoliko ne podrzavam zlocine i zlocince?Nasi politicari bi ,posebno pred izbore,sve po malo,radi vece popularnosti i jos veceg moralnog meteza,pa nam je vazan zlocinac Tolimir i Seselj koga ceka presuda.
Malo se radi u zemlji Srbiji ako se prvo nisu rascistile moralne dileme i napravio red u sopstvenoj glavi.

alejandro

pre 8 godina

Ovaj "problem" se rešava ali bukvalno za 1-2 sata pod uslovom da postoji volja tzv. vlastodržaca. O jednom trošku može da se reši problem troje radikala koje Tribunal traži i Šešelja! Nikakve štetne posledice njihovo izručenje ne bi imalo po obične građane kao i za državu! Zna se za koga bi bilo najviše štete! Mnogo veće probleme u prošlosti su imale prethodne Vlade! Zato gospodo "napredni" držite se Zakona a on postoji i zove se Zakon o saradnji sa međunarodnim sudom za ratne zločine u Hagu! Usvojen je u Skupštini RS i potrebna je samo njegova primena! Pokažite na ovom primeru da su svi građani jednaki pred zakonom!

Bucko razmišljam

pre 8 godina

Ako podjemo od toga da je Haski tribunal medjunarodni Sud a jeste i od toga da taj medjunarodni Sud pravi probleme Vucicu onda se da lako zakljuciti da tog Vucica NIKO "medjunarodno ORGANSKI NE PODNOSI" !

Samuilo

pre 8 godina

Kolicina mrznje usmjerena prema ovom covjeku je je odavno presla u patolosko stanje. Nije vazno sta je rekao ili uradio,da li je dobro ili lose uvijek je isto. Mrznja je stanje kome je katalizator slabost,nemoc i osjecaj manje vrijednosti.Zato za Vucica ne glasaju zbog toga sto mu vise vjeruju vec zato sto su nepismeni,a eto mi pismeni pisemo briljantne komentare. Pobijedice on opet zato sto je pismeniji od svih vas duplo!!

Kolega

pre 8 godina

E, pa, Gosn predsednice Vlade, ako je u pitanju problem onda treba ga resis a ne da kukas.
Za ovo ne mozes da se zaklanjas iza gradjana ili da krivis prethodnu Vladu nego treba da resis problem zato sto si placen od svih nas da to uradis. Nisi placen da kukas.

Nas problem je sto ti zamisljas da nisi obican sluzbenik na vaznom mestu u drzavnom aparatu, nego smatras da si centar sveta i nekakav "vodja" ili da si sam drzava.
Ne, nisi ti vodja a nisi ni drzava niti ti je to u opisu radnog mesta a bogami ni u nadleznostima.

Ti si obican radnik zaposlen od strane drzave i bolje da cutis i radis ono sto ti je posao.

balkanboy

pre 8 godina

Pa sve ima svoju cenu, pa i balasiranje izmedju Rusije i zapada. Pre nekoliko meseci sam napisao komentar da ce nas amaterska sizofrena politika drzavnog vrha skupo kostati i da ce nam zapad lupiti samarcinu kad se budemo najmanje nadali. Bojim se da je ovo samo pocetak.

aha

pre 8 godina

Doro, dobro Vodjo, nego objasni nam ovu vest:
"Skupština Srbije ratifikovala je juče Sporazum o saradnji sa NATO koji predviđa slobodu kretanja i imunitet svim pripadnicima NATO."
Izvor: "BLIC"

Miodrag

pre 8 godina

Zasto je Srbiji problem da izruci Vojislava Seselja i ostale radikale? Kad smo izrucili tolike ljude, ne vidim zasto je to sada problem? Verovatno si hteo da kazes kako tebi prave problem(jer to nece naici na odobrenje kod tvojih desno orijentisanih biraca), a "drzava, to si TI". Odakle tebi pravo da TI donosis odluku o tome da li ce oni biti izruceni ili ne? Zar ne postoji ministarstvo pravde, Vlada kao celina?
Za Srbiju je mnogo veci problem onaj zakon u vezi NATO pakta koji ste izglasali, za Srbiju je mnogo veci problem Zakon o rodnoj ravnopravnosti koji niste izglasali. Za Srbiju je mnogo veci problem sloboda medija, govora i misli. Za Srbiju je mnogo veci problem ksenofobno drustvo koje pokusavate da stvorite(ako nisi clan partije-poz). Za Srbiju je mnogo veci problem sto nepismeni, lazni diplomci, magistri i doktoranti, penzioneri sa dva zuba u glavi, odllucuju kako ce njena mladost ziveti, kako ce se njena buducnost odvijati...
Mislite o tome.

Vlajkontario

pre 8 godina

Otvaranje pogona Koka kole - prava prilika da se prica o haskom tribunalu i o tome sta je Vucic naucio od senatora. Jel Srbija placa premiera da uci da bude sve ono sto nije bio prethodnih dvadeset godina?
Drugo, jel tamo dolazi Vucic i kad neko otvori kafanu, trafiku? Kakve veze Koka-Kola ima sa drzavom? (ajmo botovi, dislajk i sendvic)

Mitar

pre 8 godina

Izuzetan napredak je postignut za kratko vreme ako ljudi u ovoj zemlji uopste imaju svest da smo bili na ivici bankrota.Sada imamo rast BDP-a i suficit u budzetu.Mislim da to sve dovoljno govori o radu i uspehu jedne vlade.

Jo

pre 8 godina

Pa, pa paranoji nikada kraja... Kao sto su neki ovde napisali: Radikal forever radikal... Bitno je samo da lazu i mazu... Pricaju o Bdp-u nekim sufisicitima, pa da uz jeftinu tj.najjeftiniju radnu snagu samo napredno. Drpaju ovaj jadan i napacen narod sa toboze nekim njima znanim LICENCAMA u svim delatnostima, pa popunjavaju budzet, pa nazalost montiranjem ispadaju kao u nekom plusu... Alo narode, probudi se, pa da vrate sve pare od tih licenci koje nemaju veze ni sa cim. osim sa njihovim dzepovima. A Hag.... haha, banbusi nijedni, PA sami ste se trpali tamo gde vam nije mesto...

kamo srece!

pre 8 godina

Samo da podsetim Presvetlog da je sud u Hagu i osnovan kao posledica divljanja njega samog, negovih partijskih djilkosa, onog suludog Milosevica i svih isto tako suludih u svakoj od bivsih republika!

Da nije njih bilo, sad bi mi sedeli u uredjenoj, obrazovanoj i srednje razvijenoj mirnoj Srbiji, bez prostaka i turbo-folka kao uzora nasoj deci!!!

Dragan_Vranje

pre 8 godina

Podnaslov u ovom tekstu je citat Vučića: ''Sramota me od nepismennih ljudi'', misleći na opoziciju. Pa da li čoveče znaš da nepismeniji kadar u istoriji Srbije nije bio više zastupljen negde nego što je sada u tvojoj stranci. Ti pričao o nepismenosti, pa da li si upoznat ko su ti direktori, zamenici i sl. u lokalnim preduzećima koje vodi SNS? Pričati o nepismenosti, a svaki dan slusati ispade i gafove od ministara do najnižih činovnika u stranci je apsurdno. Kad smo kod nepismenosti, bas ti nepismeni će te koštati gubitka izbora, a niko no ti nije više odgovora za njihovo postavljanje na funkcije. PS. a što se tiče kupovine diloma, čiji to kadrovi u tome prednjače?

oxen

pre 8 godina

'Vučić je kazao da će odluku o upućivanju Šešelja u Hag doneti sam i da će ta odluka biti "uvek najbolja za Srbiju".

Naravno, zato je ovo feudalna despotija bez zakona, pa eto imamo vladara i sudiju koji procenjuje 'sta je najbolje'...e misevi jedni, zakon se uvek mora postovati a on nalaze izrucenje. vas je problem sto se plasite da ce vam to uzeti glasove.

Gricko

pre 8 godina

"Vučić je kazao da će odluku o upućivanju Šešelja u Hag doneti sam i da će ta odluka biti "uvek najbolja za Srbiju"". Nesumljivo je da su veliki pritisci na Srbiju, ali mislim da je došlo vreme kada neko može da im kaže dosta je bilo.

uyttt

pre 8 godina

Govoriti da znamo da general Srpske vojske nije poginuo od krstarece rakete je vrhunac nepostovanja i nekulture, stavite se u poziciju njegove dece, sramota!!! Jel to bila sala ili nesto slicno? Uzas koja garnitura ljudi vodi ovu zemlju..

VLADIMIR

pre 8 godina

Prosto mi je neshvatljivo koliko GNEVA ima u svakoj reci ovog coveka. Pitam strucnjake: da li je to zdravo??? A sta tek reci za ".....nasi americki prijatelji..." - kad bi ovo rekao u jednini, smatrao bih to kao njegovo privatno misljenje - za koje me i nije uopste briga. Ali kad to kaze u mnozini to me jako brine, jer ja ga bar sto se mene tice nisam ovlastio za to "prijateljstvo"!!! A sto se tice NOVCA - e bas me jako zasmejavas kao i sve iole normalne srbe.

Zlopamtilo

pre 8 godina

"Ovo nije nikakav problem, u odnosu na probleme sa Haškim tribunalom koji su imale prethodne vlade Srbije.
(Bane, 13. februar 2016 16:03"
Itekako je problem ! Kako sada da plače po drugi put za , doduše , bivšim šefom ? Ovaj put bi Oskara zaradio ....

Ratko

pre 8 godina

Ja ne znam šta sada nije jasno? Hag je tražio troje Radikala u novembru prošle godine i Srbija ih nije izručila. Sada su javno uputili da to učine a Srbija se protivi tome, obrazlažući da smo trenutno u žalosti zbog smrti Tolimira. Taj čovek osuđen na zatvor normalno da nije mogao biti pušten u Srbiju kod porodice, na koji način misle da osuđenika puštaju iz zatvora ako je bolestan. Šešelj je nešto drugo on je bio osumnjičen i nalazio se u istražnom zatvoru a Tolimir pravosnažno osuđen i na izdržavanje kazne za ratne zločine. Ja zaista ne znam kakve veze ima Tolimir sa Šešeljom i članovima SRS to nije isto, niti možeš to koristiti kao okolnosti da ne sarađuješ sa Hagom. Baš su bezobrazni da traže čoveka da bude prisutan kod izricanja presude e baš na izbore. Na koji način misli Vlada da četiri visoka člana SRS dopremi u Hag? Zaista je to apsolutno neizvodljivo. Ti ljudi će pružati otpor.

Bosanac

pre 8 godina

Opet se pravi blesav,da nije bilo tebe i slicnih Hag danas ne bi imao posla pa ne bi ni imali problema sa njima.Da imas ista u glavi Tolimira ne bi ni spomenuo a kamoli stitio jer je presudjen za najmonstruoznije zlocine.Niko ne stiti svoje zlocince osim Dodika i Vucica.

raja babeja

pre 8 godina

Na koji način misli Vlada da četiri visoka člana SRS dopremi u Hag? Zaista je to apsolutno neizvodljivo. Ti ljudi će pružati otpor.
(Ratko, 13. februar 2016 15:13)
Ma stvarno, a?? A zašto postoji policija ( i to još sa dugim cevima ); jel' možda samo za slikanje na konferencijama za štampu?!

IZBORI

pre 8 godina

Dosta sa kuknjavom, da vidiš malo kako je bilo prethodnoj Vladi da okonča saradnju sa Tribunalom dok ste se Toma i ti glupirali po Beogradu. Rešavajte probleme, nesposobni aferaši - nije vam Hag Megatrend, pa samo da se prošetate...

Djordje NS

pre 8 godina

Haški tribunal nije napravio nikakav problem Srbiji već ekipa iz devedesetih koja je i danas na vlasti koja nastavlja sa problemima tamo gde je stala i zaustavljena dolaskom Đinđića na vlast. A kakve vama Hag stvara probleme u izbornoj kampanji kad Vođa izbore još nije ni raspisao?
E, ovakvi, nazovi proevropski političari nas već 15 godina kobajagi vode ka EU a mole boga da tamo nikada ne odemo. Pa onda nije ni čudno što je narodu dosta EU i narasta odbojnost prema tom ekonomsko-političkom savezu država. Politika koja se vodi je jedan korak ka EU a odmah zatim dva koraka unazad. Zato su sve zemlje Evrope već tamo stigle a Srbija nije ni na početku...

misko

pre 8 godina

Običan dramoser režira predstavu za narod a odluka je davno doneta i sve se zna. Ovo je ne izdrživo da ga gledamo i slušamo svaki dan a pogotovo njegovo hvalisanje kako vredno radi a sve u interesu Srbije. Pa valda se podrazumeva da svaka vlada treba da radi u interesu svoje države.
Ako se sećate, najpoštenija vlada je bila vlada Vojislava Koštunice, ona je vladala, nismo ga viđali u medijima po nekoliko nedelja a ovaj se ne skida sa medija i skoro svake nedelje zavrti neku "pozorišnu" predstavu. Vladaj bre kukumavče i donosi odluke po zakonu i samo po zakono a nemoj nama da držiš predstave, komedije i tragedije.
I ne laži ovaj narod da nas svi cene u svetu, da cene nas onoliko koliko je u njihovom interesu.

Windows insider

pre 8 godina

O kojoj izbornoj kampanji on prica,kada se ne zna ni da li ce i kada biti izbori. Ustvari se odao, ON je već u izbornoj kampanji sa svim ti presecanjem vrpci i otvaranjima.

briga me za vucica i njegove probleme

pre 8 godina

posto smo i zvanicno postali nato kolonija, boli me vise uvo za sve. od ponedeljka krece procedura ispisa iz drzavljanstva!

sve dodje na svoje mesto

pre 8 godina

Kada se samo setim 2001. haos, JSO, pretnje, oruzana pobuna ispred Sava centra, pa 2002. dok se usvajao zakon u skupstini... Sta su sve radili Djindjicu, a Srbija stajala u mestu, pa onda kampanja protiv Tadica, koji je za razliku od ovih kada je Kosovo doslo na red, rekao NE. Eto, dosao djavo po svoje, i to uvek po pravilu kada ga najmanje ocekujes! Jos nesto, ako ima problem i ne mozes da ga resis, skloni se, docice neko ko moze... Nemoj da srbija postane talac politickog rejtinga....

srba ub

pre 8 godina

Vučiću glasao sam za tebe jer sam poverovao kada si se samoporedio sa Đinđićem ali mislim da je krajnje vreme da odeš, jer si nam upropastio državu, okružio se lopužama poput vulina i velje, pravio sumanute poteze, napravio budućim tužiocima puno posla...

Vladа

pre 8 godina

Ali mi imamo zakon o saradnji s tribunalom u Hagu? Ali taj što je umro je osuđen za genocid i da li ćemo ga sada i u aleju velikana? Ali kako može postupanje po zakonu da zavisi da li je predizborna kampanja? Mislim ne pravim se blesav sve ga razumem šta misli jer njemu je sva ta bagra iskreno draga, ali zašto to govori, da li je svestan? O bože Savaote...

Imay

pre 8 godina

15. aprila 1655. godine francuski kralj Luj XIV. izrekao je poznatu rečenicu: “Država to sam ja” (fr. L’état c’est moi) obraćajući se parlamentu. Ta izjava dobro opisuje narav apsolutističkog vladanja Luja XIV pa se redovito navodi u djelima koja govore o njegovoj vladavini ili apsolutizmu općenito.

Godine 1655., kad je navodno izrekao spomenutu rečenicu, imao je kralj Luj XIV samo 16 godina.

Senad

pre 8 godina

Gospodin Vučić se mora odlučiti i mora mu biti jasno da se na dve stolice nemože služiti,treba otresti prašinu iz Bruslja i prestati služiti Bruslju to je dvolična organizacija koja tera samo svoje interese.Biti sluga Srbiji i Srbskom narodu a biti prijatelj onih koji jednostavno iza leđa kontra rade je sasvim pogrešno,trebao bih vučić uzeti stav Putina u boj za narod svoj.Zapad je oduvek bio divlji pa i danas još uvek pokazuje svojim djelima da je uvek isti prema celom Balkanu.

gordana

pre 8 godina

Vučić: 'Haški tribunal napravio problem Srbiji'
==========================================
To se desava kada se stvari kriju/guraju pod tepih.
Naime, Srbija je jos januara 2015 - znaci pre vise od godinu dana primila zahtev od Haga da isporuci Radetu@Co.
A Srbija je jos lani znala je da se presuda Seselju ocekuje marta 2016 i da Seselj mora biti u Hagu na izricanju kazne.

Vila

pre 8 godina

Od odnosa ove vlasti prema Miskovicu zavisice i podrka koju imaju od naroda.Za razliku od ljudi cak i zveri, kad se najedu, spremni su da prepuste jedna drugoj ono što je ostalo.Pohlepa bogatih i privilegovanih, poput Miskovica ,stvorila je ovoliku bedu u Srbiji.

Vjerica

pre 8 godina

Sad se vidi zasto on raspisuje izbore! Pa u Savetu bezbednosti je jos u decembru receno da ce presuda Seselju biti doneta u martu. To se znalo, to svako moze da proveri na sajtu UN.

Zalosno je, ali njima je smrt nesrecnog Tolimira koji umire vec deset godina, dosla ko odlican argument. Za Vucica bi bilo najbolje da sudija izgrdi u Hagu Vladu toliko da i predstavnik drzave, ako moze, umre u sudnici. Samo da se nadje neki razlog da Seselj i Radeta ne idu u Hag.

Ova Vlada ne postuje zakon Republike Srbije. Pardon: postuje ga kad su u pitanju Jovica Stanisic i Franko Simatovic. Oni su u januaru isporuceni. Kad treba bolesnog Gorana Hadzica voziti u Hag: vozi ga. A kad su u pitanju radikali: sve poverljivo. Tabu! Gradjani bi trebalo da se malo zamisle o tome.

Dragica

pre 8 godina

Neodgovorno je od strane Haškog tribunala što su dopustili da čovek tako umre. Smatram da treba sprovesti detaljnu istragu..Ljudski život nema cenu!

London 94

pre 8 godina

Zasto se srbima prave problemi
Od strane Haskog tribunala, to neko pita danas? A zasto se nismo pitali kada smo harali po prostorima bivse Yu?

beli irvas

pre 8 godina

To što bi Mišković želeo da bude u prijateljskim odnosima sa Vučićem kao što je bio sa prethodnim premjerima je nemoguća misija kad je Vučić u pitanju.

nasa boljka

pre 8 godina

Da mi nismo radili ono sto smo radili 90-ih i da se nasi heroji Seselj i slicni ponasaju kao civilizovan svet mi ne bi imali problema. Ali po staroj nasoj tradiciji mi nismo u stanju da budemo samokriticni i da, pa makar i sami sebi priznamo nasu krivicu.

Jelena

pre 8 godina

Evo prilike da nam Vucic pokaze kako niko nama ne moze da upravlja. Ocekujem od njega da ne isporuci Seselja. Ne zato sto volim doticnog saljivdziju, vec zato sto mi se vise gadi sve vezano za taj sud. Moj glas ce ici Vucicu samo ako ne isporuci, makar sankcije, makar meteoriti po Srbiji, bas me briga vise. Obecavaju nam bolji zivot od 2000-te i nista od toga. Ako nema nista od toga onda bolje svoj i siromasan, nego najeden a rob.

Konzervirana magla

pre 8 godina

Dokle Vucic misli da nam kroji sudbinu?Toliko je ubeđen u svoju nadmoć da je potpuno izgubio svaki kontakt sa realnošću.Svojim "teškim radom" pretvorio nas je u deponiju Evrope,oazu siromaštva i beznađa.Na njegovu veliku žalost,na sledećim izborima neće mu pomoći propagandna mašinerija i armija ulizica u koje polaže velike nade.Narod nije glup a to će i dokazati.

nevena

pre 8 godina

Iskreno, i mi njima ne treba da odgovorimo po zahtevu za izrucenje, nego tek za eto 4 meseca... i posle izbora, pa ko bude premijer i vlast nek donosi odluku, kako oni nama tako i mi njima. Jasno je da je ovo pritisak na vucica sada...

Venera

pre 8 godina

Mogu samo da se nadam da ce Hag vremenom shvatiti da nismo drzava sa kojom mogu da manipulisu, kao sto je to bio slucaj od njihovog samog nastanka..

Crni Gruja

pre 8 godina

Sve što je izgovorio je na mestu. Svaka mu je na mestu i zato ne razumem ostrašćene komentare tipa "ti će mi kažeš" . Koliko je Tadić bio bolji ili Koštunica. Razmišljam i vidim da niko više nije učinio za Srbiju nego Vučić. Niko. ! Gde je problem ? pitam se. Izgleda da je Vučić zaista u pravu kad kaže da neki ljudi od mržnje prema njemu iskazuju i mržnju prema otadžbini Srbiji. Dakle , ludilu nikad kraja.

sedi krivo, govori pravo

pre 8 godina

Hag JESTE napravio problem Srbiji.
Svi oni koji tvrde da je problem napravio SAMO Vučiću su u zabludi. Polazim od pretpostavke da su oni koji to tvrde istovremeno i Vučićevi protivnici i ne bi glasali za njega i SNS.
E, ako je tako, onda se postavlja pitanje ŠTA sprečava Vučića da otkači Hag, da u predizbornoj kampanji udari u patriotske gusle i ospe paljbu po Hagu? Zar on u Srbiji, ovakvoj kakva je, ne bi dobio dodatne poene, zar mu zbog toga ne bi skočio rejting, pridobivši i onaj deo biračkog tela koji naginje Šešeljevoj stranci, tvrdoj nacionalističkoj retorici, Rusiji i svemu što je antizapadnjačko (da ne nabrajam dalje)?
Dopadalo se to vama ili ne, to bi za Srbiju bio JAKO LOŠE. Više nego loše. Bilo bi tragično.
I sad se ja pitam, zbog čega se i neki relativno normalni ljudi tako silno raduju problemu u kome se našao Vučić, a ne shvataju da se u problemu našla Srbija?!
Vučić ako hoće, može da "prelomi" na antievropsku stranu, on to zapravo vrlo lako može da objasni svom (nespornom) biračkom telu i da mu od njega ne otpadne ni procenat. Da li bi oni koji sad seire zbog toga bili sretni? Ja ne bih, jer to za Srbiju, u kojoj živim, ne valja.

Marija

pre 8 godina

Da li da se obaziremo na one price koje izmisljaju dokoni ljudi, svako je svestan toga koliko je Vucicevo zalaganje, a opozicija koja je dokona moze da nastavi da izmislja afere jer to jedino i sto rade

Dragan

pre 8 godina

Sve je to unapred dobro smisljeno od strane obavestajnih sluzbi koje su na strani opozicije, oni zele da uruse napredak ove zemlje kako bi uz pomoc neke druge vlasti opet drzali sve pod svojom kontrolom. Veoma je vazno ostati dosledni i ne dozvoliti ima da uticu na nasu buducnost.

Aska

pre 8 godina

Srbija pokazuje da postuje sebe, a kada pokazes da postujes sebe tek tada mozes zavrediti i postovanje drugih. Reciprocitet je zlatno pravilo medjunarodnih odnosa i uopste diplomatije, znaci kako Hag prema nama, tako i mi prema njima.

Vukašin

pre 8 godina

Miškoviću se sudi. Kada sud bude dao konačnu reč (bude doneta pravnosnažna drugostepena presuda) sve će biti jasno. Za sada je najbolje ne komentarisati ovaj proces.

Zvoncica

pre 8 godina

Kao sto nije moguce ratovati bez bola i bez zrtava, tako nije moguc ni napredak i pomirenje u miru bez pravde i jednakog tretmana prema svima koji su optuzeni za ratne zlocine . Srbija je umorna od svojih laznih pobeda i strasnih poraza. Ne mozemo vise okretati glavu od cinjenice da je Hag za sve druge majka, a samo za optuzene Srbe maceha.

Nemanja

pre 8 godina

Ova se vlada opredelila za borbu protiv korupcije. To je i bio jedan od glavnih razloga što je SNS pobedio na prošlim izborima. Pomirenje sa onima koji su oštetili državu, narod, ne dolazi u obzir.

Besani

pre 8 godina

Vučić zna da će u krajnjoj liniji morati on da se izjasni oko izručenja Šešelja, pa zato unapred prihvata na sebe tu odgovornost.

OjdanicRade

pre 8 godina

Na stranu politika, ne pratim je odavno i ne zanima me, ali ovaj deo vesti o otvaranju regionalnog centra Coca-Cole u Zemunu me je jako obradovao! To je vest, o tome pisite, takve vesti obican narod voli - koje nas se ticu, nase ekonomije, mogucnosti da se covek zaposli, da zaradi platu, da nam se deca zaposle!

Ivana

pre 8 godina

Ranije nije postojala politicka volja da se stvari rese, ali duboko verujem da sada ipak postoji volja, jer nema jake ekonomije, energetike i poljoprivrede, nicega, ako se ne borimo protiv kriminala i korupcije

frozen

pre 8 godina

Srbiji se ostvaruje ono sto je godinama sanjala, Srbija je na evropskom putu, otvorena su prva poglavlja, Srbija je postovana u svetu, gradi dobre odnose za zemljama u regionu. Ono najbitnije Srbija je stabilna i jaka zemlja! To nije bila za vreme demokrata ocigledno je da DS smeta kada neko drugi ostvari ono sto ona nije mogla.

Daca

pre 8 godina

Usvojena je Nacionalna strategija za borbu protiv korpucije, postavljeni su veoma visoki standardi i nadam se da cemo imati snage da to sprovedemo u delo.

DUblERR

pre 8 godina

I mene je sramota što si mi ti premijer,ali sam nemoćan,jer su isti ti nepismeni glasali za tebe!
(ALEKSANDAR, 13. februar 2016 15:32)

--------Tipičan primerak stioroporis žutog bolesnika, proglašava apsolutnu većinu gradjana nepismenom a njih 6 odsto dominantnim nad ostalim gradjanima.

RADOVAN

pre 8 godina

Sigurno je da Haski Tribunala nastavlja da sprovodi i pokazuje dvostruke arsine prema nama. I ovo njihovo saopstenje je toliko sramotno da covek prosto nije u stanju da shvati. Imali samo kraja ovakvim sramnim postupkom takozvanog suda, ili bolje receno samo za Srbe ovaj sud postoji.Takodje jos jedna podmetacina oko navodnog pomirenja sa Miroslavom Muskovic.

Milinko

pre 8 godina

Medjunarodno pravo trebalo bi da bude nepristrasno i da vazi za sve,ali u slucaju haskog tribunala i Srbije to ocigledno nije slucaj. Za Hag kada je Srbija u pitanju ne postoje nikakva pravila i procedure i podlezne su promenama na dnevnom nivou ,kao sto se vreme menja u toku jednog dana,kada imate istovremeno i kisu i sneg i sunce na kraju.

Legija

pre 8 godina

Premijer sa punim pravom i treba da bude ponosan koliko se bori za Srbiju, a oni koji o pomirenju sa Miskovicem govore, treba da se stide. Takve osobe verovatno sebe ne gledaju, vec da gledaju, ovakve spekulacije ne bi izjavljivali.

Željko

pre 8 godina

Zamolio bih Demokratsku stranku da kad propada, neka to barem bude dostojanstveno. Neka demokrate ne vuku i Srbiju na svoje dno tako što će nas svađati sa svetom.

Zoran

pre 8 godina

Nekim političkim centrima očigledno ne odgovara stabilna i jaka Srbija, pa preko Haga pokušavaju da ojačaju opoziciju, kako bi opet mogli da rade šta hoće u našoj zemlji.

mladen

pre 8 godina

Kad je Šešelj privremeno pušten - problem, kad Tolimir nije - problem, kad se traži vraćanje Šešelja - problem, kad Hag ne usklađuje svoj rad zavisno kad su izbori u Srbiji - problem. Neozbiljno, prenemagački i neprincipijelno.

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Vučić kao pravnik jako dobro zna da je Haški sud međunarodno priznat, i od Srbije i da se njegove odluke i nalozi moraju bespogovorno izvršavati, kao uostalom i kod svakog suda. I nema on šta donositi odluke koje su "najbolje za Srbiju" nego ima to četvero spakirati i poslati u Haag, njih se izbori u Srbiji ne tiču, sigurno nisu zbog izbora namjerno tempirali tu presudu.
Tražilo da se zbog lošeg zdravstvenog stanja Zdravko Tolimir privremeno pusti na slobodu?!
Alo ljudi, čovjek je osuđen na doživotnu robiju za najmonstruoznije zločine i žalbeno vijeće je osudu potvrdilo, u Nürnbergu bi ga objesili i zakopali ga u neoznačenu jamu!
Takvog lika bi se svaki državni zvaničnik trebao kloniti ko da ima kugu a ne da država podnosi molbu da ga se pusti jer je bolestan. Kad se neki zatvorenik razboli postoje bolnice za njih i tamo se liječe, ne pušta ih se na kućnu njegu! Sigurno su mu pružili adekvatnu medicinsku njegu, nisu ga pustili s temperaturom 40 leži u hladnoj ćeliji.

Baltazar

pre 8 godina

Kakvo pomirenje sa Miskovicem? Dok Vucic nije dosao na vlast, protiv Miskovica niko nije hteo da pokrene istragu o malverzacijama u koje je umesan.

Vuk

pre 8 godina

Aj jos neko da izjavi ovo,da utvrdimo gradivo.Dal ovi ljudi imaju nesto pametnije da rade u zivotu ili samo da ponavljaju svaki dan jedno te isto.

Dalmatinac

pre 8 godina

Kada pokazes da postujes sebe tek tada mozes zavrediti i postovanje drugih. Reciprocitet je zlatno pravilo medjunarodnih odnosa i uopste diplomatije, znaci kako Hag prema nama, tako i mi prema njima.
(Vila, 13. februar 2016 15:21)
# Link komentara

Bravo, vrhunac mudrosti. Dakle,Srbija je jedna od država koja je osnovala ovaj sud (i Hrvatska i ostali) i koja ga financira (i Hrvatska i ostali). Sve države na koje se odnosi rad suda su donijele zakone koji su status suda izdigli iznad nacionalnih zakona. Pitam se, kako sam sebi možeš reciprocitetom. I u Hrvatskoj su se štrapale ovakve izjave - i odmah STOP u pristupnim pregovorima EU, međunarodna izolacija itd. Ajde da vidimo reciptocitet.

Cica

pre 8 godina

Pravosudje mora još dosta da se reformiše, kako bi bilo sposobno da se izbori sa ovakvim komplikovanim predmetima kao što su malverzacije Miškovića.

Marketing

pre 8 godina

Toliko je vidljivo da je sve samo politicki marketing Vucica, u dogovoru sa Amerikom i Evropom, kako bi se on koji je sve interese Srbije prodao, pokazao kao srpski patriota i zastitnik.
Vucicu, smesan si !

Damir

pre 8 godina

Pre tri dana dotični je izjavio kako odluka haga ne utiče na rejting SNSa i da to može da ako ih isporuče , to će uticati na jedan posto podrške i da ga to ne brine. Već sutra je počeo kampanju kako je ovo destabilizacija vlade, Srbije i njega lično. Ovaj čovek ne može sebe da isprati ni dva dana. Dosta je bilo.

Simka

pre 8 godina

Treba biti oprezan kod svake izgovorene reci Vucica. Hag veze nema sa izborima ali ima veze Vucic. Hoce da ojaca SRS i da zajedno formiraju i ucvrste vladu. Nemojte biti deca! Vucicu je, ma sta pricao, u srcu SRS. U njoj se formirao u zrelu osobu. Svi pamtimo nasu mladost i rado se secamo lepih trenutaka koji se pominju tokom citavog zivota i koji ce se pricati i deci i unucima. Cuce se za nekoliko godina sta je bio pravi razlog da Toma i Vucic istupe iz SRS-a. To sto oni pricaju su price za decu iz zabavista; postoji mnogo krupniji razlog. Oni se pravdaju da su hteli da ruse Tadica, da dodju na vlast i da gradjani lepo zive.

Vila

pre 8 godina

Srbija je kao drustvo ovde gde jeste zahvaljujuci pohlepi.Pohlepa najbogatijih umnozava bedu siromasnih.U ovo mutno i tesko vreme, raznim zloupotrebama ljudi iz vrha piramide moci dosli su do ogromnog bogatstva , dok je Srbija tonula u bedu i siromastvo.Hitno doneti zakon o poreklu imovine, kojim bi Miskovic i njemu slicni trebalo da dokazu da su sve sto su stekli stekli po zakonu.