Subota, 13.02.2016.

09:50

Pupovac pisao Kolindi: Pljuju me i viču - četniče

Milorad Pupovac, predsednik Srpskog narodnog vijeća poslao je pismo predsednici Hrvatske u kojem je upozorio na porast atmosfere netolerancije u Hrvatskoj.

Izvor: Jutarnji list

Pupovac pisao Kolindi: Pljuju me i vièu - èetnièe IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

poraz civilizacije

pre 8 godina

Koliko je hrvatsko drustvo obolelo ne pokazuju samo ovi napadi na Pupovca nego i to sto iz Hrvatske nije stigao NI JEDAN komentar osude tih napada ali su zato stigli nekakvi relativizatori, nekakvi botovi i spineri u pokusaju, nekakvi likovi koji jos uvek zive propagandu iz 90-tih, nekakve spodobe koje ne samo da negiraju napade na Pupovca nego i hrvatske zlocine iz II svetskog rata. Kako je moguce da jedno takvo drustvo udje u EU?

lola

pre 8 godina

Da nije Pupovac bio bi neko drugi u ulozi zastupnika srpske manjine u hr. Dakle, ovde je Pupovac simbol, ono sto se njemu dogadja jeste metafora odnosa prema srpskoj manjini u hrvatskoj. Glupo je da se covek diskvalifikuje zato sto je Pupovac, potreban je kontraargument njegovim tvrdnjama. Ako njegov primer nije dovoljan, navescu ja svoj. Ja sam dete iz mesovitog braka i volim Hrvatsku kao svoj zavicaj iako sam rodjena Beogradjanka. Silno sam se namucila dok nisam ostvarila svoje pravo na drzavljanstvo, i mucila bih se i dalje da nisam posedovala papir iz socijalisticke Hrvatske na kom jasno pise da sam drzavljanin Hrvatske. Papire sam dobila zbog majke cije je hrvatsko poreklo nesporno. Moj otac je izbrisan. Moji stricevi su izbrisani. Moje postojanje je izbrisano. Moje nasledstvo ne postoji. Moje njive i vinogradi meni nisu dostupni. Moji bajami, smokve i masline nisu moji. Strepim u rodnom mestu i oca i majke sa svojim bg tablama. Decu ucim da budu tihi i nevidljivi i vodim ih u Hrvatsku zbog porodice. A dozivela sam da se moja deca ukoce od straha zbog diskusije za susednim stolom u kaficu slusajuci o prljavim Srbima, cetnicima, koje bi do poslednjeg trebalo zatrti. A mi bili na letovanju. Bez muza i oca, jer se on tamo oseca jos nepozeljnije od nas.

na cemu ste hrvatske patriote?

pre 8 godina

I mi u Srbiji ali i citava planeta mozemo samo da zalimo sto Hrvati i Hrvatska kao i njihova povijest ali i sadasnjos nisu i u realnosti makar 5% onakvi kao u komentarima koje pisu Hrvati. Da su makar 5% takvi, bili bi Hrvati medju vodecim nacijama sveta, moralne i svake druge gromade. A kad ono.

Ante, Zadar

pre 8 godina

Ja za svoje sugrađane Srbe niti ne marim da su Srbi. Čak mislim da ih tako i vrijeđam jer ih smatram sebi istima, pa možda ljudima negiram nacionalni identitet.

Ali po čemu se mi razlikujemo? Isto govorimo, imamo ista ili vrlo slična imena, isto izgledamo (srpkinje su zgodne (!!!)), a kako se i u kojoj crkvi Bogu molimo, to je privatna stvar...

Prema tome, netko gura razdor gdje ga nema. A u odnosu na devedesete, ja ću se uvijek ponašati kao i onda, a to je - ako me netko napadne, ja ću se braniti bez da prethodno toga tko napada pitam osobnu iskaznicu (ličnu kartu).... jer, tko je taj i što je je isključivo njegov, a ne moj problem.

lujo

pre 8 godina

Po popisu iz 1940. u Hrvatskoj je ziveli preko 30 odsto Srba, pred 1990. cinili su 12 odsto stanovnistva, danas ih ima jedva 4 odsto. E sad se javi pa kazi ko laze. P.S. Inace su Hajduk osnovali Srbi i sam naziv to kaze
(Mu, 13. februar 2016 13:42)

Govoriš o Banovini Hrvatskoj koja je bila jedan sasvim različit teritorij u vrijeme SHS i imala velik dio Bosne i Hercegovine u sastavu, kad je bilo normalno ubiti u parlamentu kraljevine SHS Hrvata jer predstavlja Hrvatsku i za to dobiti kućni pritvor...
Hajduk Srbi,Partizan Hrvati... Jel bitno...?

 Fedor Dragojlov bio je general-pukovnik u Hrvatskoj vojsci, a od 1943 do kraja 1944 glavni zapovjednik Hrvatske vojske.

Visoke položaje u vojsci Nezavisne Države Hrvatske imali su i slijedeći Srbi :

- general Jovan Iskrić,

- general Mihajlo Lukić,

- general Miroslav Opačić,

- ustaški krilnik i general Dušan Palčić,

- general Milan Desović,

- zrakoplovni general Đuro Dragičević,

- te zrakoplovni general Milan Uzelac.
 
Da nebi ispalo da su Hrvati ustase,ovo su ti samo generali NDH,Srbe na nižim cinovima nisam spomenuo.

Sava Centar

pre 8 godina

Ja sam Srbin iz Zagreba, generacijama.
Imam 42 godine i nikad u životu nisam imao nijednu neugodnu situaciju niti sam se osjećao ugroženim, a po imenu i prezimenu se odmah skuži da sam Srbin, uvijek su se u školi i kasnije svi normalno družili sa mnom, uvijek mi čestitaju Božić iako jako dobro znaju da nisam neki vjernik.
Jedino kad me primi neki nelagodni osjećaj je onda kad se ti negdje pojaviš i daš neku izjavu, samo stvaraš animozitet kod Hrvata, da tebe nema nama ništa ne bi falilo!
To kad se skupi par stotina ili hiljada de*ila skupi i viču "Za dom spremni!", to je jedino šta rade, viču i to je jedino šta i mogu raditi, nama to ni malo ne pogoršava situaciju niti nas to posebno smeta.
Stoga ajde oladi malo i nemoj da se boriš za nas i da nas braniš!

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Drugo, problem sa vama je što je Šešelj i 50 budala koji zapale hrvatsku zastavu ista stvar kao i 50.000 Hrvata koji iz sveg grla urliču "za dom spremni" i "ubij Srbina" i Šešelj i 50 budala vam je IZGOVOR da se majmunišete.
(Marko, 13. februar 2016 12:40)

A šta dok njih 50,000 pjeva da će biti mesa jer će se klati Hrvati?!
I nemoj mi spominjati Thompsona, Baja Knindža i Bora Čorba su još gori nacionalisti!

lujo

pre 8 godina

(Marko, 13. februar 2016 12:40)

Vidim da zaboravljas stvari koje su prethodile raspadu Jugoslavije. Miloševićev ratnohuskaci govor na Gazimestanu 28.06.1989.g. skoro 2 godine prije višestranačja u Hrvatskoj.
Pokušaj centralizacije Jugoslavije nezakonitim izmjenama ustava SFRJ i pokretanje jogurt revolucije da bi opet nelegalno postavio svoje ljude,sve više od godinu dana prije ikakvih ustavnih promjena u Hrvatskoj...

Vidim da i brkas neke stvari ,nije Hrvatska postala samostalna kad je međunarodno priznata,već u trenutku kad je Hrvatski sabor izglasao osamostaljenje od SFRJ,na što je opet imao pravo po ustavu SFRJ.

Spominjes da je akcija JNA u Vukovaru bila protiv paravojne formacije ,dal su onda po tebi one horde bradatih cetnika sa kokardama na kapama koje su klale po Vukovaru i pjevale bit će mesa,bit će mesa... legalna Jugoslavenska vojska poslana u intervenciju,a obilježja koja su nosili obilježja legalne vojske Jugoslavije ?

Sud u Hagu je presudio da nije bilo genocida ,ali je potvrđeno da je postojala agresija JNA i Srpskih snaga na republiku Hrvatsku koja je vođena iz Srbije. Provjeri ,ako se pozivas na pravo i zakon onda pročitaj presudu.

Mu

pre 8 godina

Posle II S.rata i 90 tih procenat Srba je sa preko 40 pao na oko 5%.Pametnom dosta .(deki sumadinac, 13. februar 2016 11:56)nije istina da je bilo 40% Srba,zasto lazes sebe i sve druge?istina je drastican pad srba u hr i pad hrvata u rs(banjaluka) i u vojvodini..
(Zigzag, 13. februar 2016 12:41) Po popisu iz 1940. u Hrvatskoj je ziveli preko 30 odsto Srba, pred 1990. cinili su 12 odsto stanovnistva, danas ih ima jedva 4 odsto. E sad se javi pa kazi ko laze. P.S. Inace su Hajduk osnovali Srbi i sam naziv to kaze

NI

pre 8 godina

Purgerman,
Hrvati u Vojvodini imaju sva prava. Za razliku od Hrvatske, u Vojvodini se ploce napisane na hrvatskom jeziku ne unistavaju. Najbolji primer je Subotica gde vas po popisu jedva ima 10%, a na svim mestima gde imas srpski i madjarski, stoji i hrvatski (mislim da po ustavu jezik nacionalne manjine postaje sluzbeni u mestima gde je ta manjina prisutna u vise od 15% stanovnistva) Npr.pise "Narodno kazališe Subotica", "Autbusni kolodvor Subotica", "Narodna knjižnica"... A kada cemo mi to da vidimo u Hrvatskoj. Mislim da se ovde vise postuje hrvatska nacionalna manjina (i manjine uopste), od srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj.

Večina Srba je isto bila protiv Milanovića

pre 8 godina

Za Purgera
Crkva će da popravi odnos između naroda? Pa gdje ti čovječe živiš?
Najlicemjerniji i najbogatiji dio Hr. društva će da se založi za radnike i sirotinju a?

Zigzag

pre 8 godina

Posle II S.rata i 90 tih procenat Srba je sa preko 40 pao na oko 5%.Pametnom dosta .
(deki sumadinac, 13. februar 2016 11:56)

nije istina da je bilo 40% Srba,zasto lazes sebe i sve druge?istina je drastican pad srba u hr i pad hrvata u rs(banjaluka) i u vojvodini..

Marko

pre 8 godina

(purgerman, 13. februar 2016 11:20)

Dečko, nemoj da ti ispiraju mozak. Uzmi guglaj popise stanovništva kao i zastupljenost religija u Hrvatskoj i Srbiji i videćeš da Hrvatsku čini preko 90% Hrvata i preko 90% je katolička vera.

Drugo, problem sa vama je što je Šešelj i 50 budala koji zapale hrvatsku zastavu ista stvar kao i 50.000 Hrvata koji iz sveg grla urliču "za dom spremni" i "ubij Srbina" i Šešelj i 50 budala vam je IZGOVOR da se majmunišete.

Treće, nauči istoriju jednom za svagda. Hrvati su blokirali kasarnu u Vukovaru i to u vreme kada je Hrvatska bila još uvek bila u sastavu SFRJ.
Hrvatska nezavisnost je blokirana Brionskim sporazumom do oktobra, a tek u februaru sledeće godine su pristigla prva priznanja o nezavisnosti od drugih zemalja. Znači, vi ste mesecima divljali u SFRJ, a ne u Hrvatskoj.
Zbog toga je cela akcija JNA da se odblokira kasarna bila pravno i politički ispravna i po ustavu SFRJ i zbog samog Vukovara NIJEDAN oficir JNA u Hagu nije odgovarao, već samo oni za Ovčaru. Utuvi ove stvari sebi u glavu već jednom, ti i svi ostali Hrvati.
Zbog toga i dan kada slavite nezavisnost je POTPUNO pogrešan, a vi hoćete da izmenite istoriju pranjem mozga jedni drugima i da stavite Brionski sporazum pod tepih i da legalizujete svoj teroristički akt u Vukovaru. Zato i pričate non-stop nebuloze i gluposti, jer niko neće da pogleda istini u oči.

sjdalma

pre 8 godina

Nemojte nasjedati na priču ovog etnobiznismena koji živi na račun srpstva već 20 godina. Kruži jedna priča u mojem( i njegovom) kraju, kad ga je prije par godina jedan rođak u Ceranju pitao zašto govori da su Srbi ugroženi kad im to redovito stvara probleme i neugodnosti čim to izreče, on mu odgovori otprilike ovako: Ako nitko ne misli da smo ugroženi, nitko ne daje pare, ni država ni strani financijeri

normalan, a ne etno srbin

pre 8 godina

Puki ma podnet ćeš ti to pljuvanje, 18,5 miliona kuna samo iz državnog budžeta nije za baciti, i s toga drži se dostojanstveno. Tim više jer bi ti ubeđen sam, zbog spomenutog razloga, podnosio i mnogo gore stvari.

Žaki

pre 8 godina

Teško obolenje duše, mozga, srca i ostalih organa. Kao što Ukrajinci, Estonci misle za Ruse (i uopšte zapad za Pravoslavlje) tako i komšije, i pored jasnih Papinih poruka, misle za Srbe da su neka niža vrsta?! Tužno i odvratno! Upravo je SVE SUPROTNO baš zbog velike oholosti i nadmenosti koja se tu projavljuje. Čovek koji mrzi je niži oblik postojanja. Svaki nacionalizam, "nacionalna čistota" u sebi imaju isti sindrom od kog je Hitler bolovao. On je samo personifikovao tu duševnu strast i pokazao joj pravo lice. I on je zahtevao da krv arijevaca bude četiri generacije dokazano čista i papirološki pokrivena. Niko od te bolesti nije izuzet jer je ona psevdo-identitet; pitanje je samo koliko je ko u sebi prepoznaje i kontroliše. Nacizmi su oboljenje i ludost jer svi ljudi su od istih praroditelja ...nema manjih ili većih ni ljudi ni naroda; samo ludom čoveku to nije moguće objasniti. Ludak je sam u sebi, u duhovnom prostoru, katakomba i kazamat pun smrada ...za koji on misli da dolazi sa strane! Užasno slepilo.

marija

pre 8 godina

ps. To tako pocinje.
Ako se ne zastite gosp. Pupovac i ostali ugrozeni Srbi u Hrvatskoj 24ovnim obezbedjenjem, drzava Srbija da trazi hitno preseljenje Pupovca u Srbiju zbog ugrozavanja njegove bezbednosti.
DOSTA!!!
Sta je sledece!

Marko

pre 8 godina

Ne znam zbog čega ne objavite moj komentar, pa ću , eto, pokušati ponovo.
Dakle, Pupovac je profesionalni Srbin, koji je sjajno naplatio svoju nacionalnost. Pupovac ne uživa ugled ni među Srbima u Hrvatskoj, a još manje među Hrvatima. I svi vi koji pišete da je danas teško biti Srbin u Hrvatskoj niste u pravu. Nemojte braniti Pupovca, jer on dobro zna što i kako radi - samo i jedino sebi u korist. Hvala na pažnji, pozdrav.

Goran

pre 8 godina

Akcije koje su sproveli mladi u Hrvatskoj u proteklom periodu govore da nije opste raspolozenje barem mladih ljudi ni antisrpsko ni proustasko. Ono sto je cinjenica da drzavni organi kako u Srbiji tako i i Hrvatskoj ne zele da pokazu da postoji i takvo raspolozenje medju ljudima. Izgleda da su jaci interesi obe strane da se odrzi utisak mrznje i netolerancije, na zalost. Da ima budala na obe strane, ima ih koliko hoces,ali ima i sve vise onih koji svataju da je mnogo bitnije pravo na rad i zivot dostojan coveka, a to je ono na cemu treba raditi i tamo i vamo. Pozdrav svim ljudima dobre volje....

unlimited

pre 8 godina

Trebao si ti prof.dr.Pupovac ostati profesor na fakultetu, nisi ti za politiku. Kobajagi radiš u interesu Srba u Hrvatskoj a zapravo znaš da im sa svojim konstantnim provokacijama stvaraš animozitet i još dodatno pogoršavaš situaciju, nisi ti ko pokojni Milan Đukić, on je bio jako pametan čovjek!

purgerman

pre 8 godina

Osobno osudjujem svaku diskriminaciju a pogotovo u drzavama bivse SFRJ izmedju naroda Hrvata i Srbske manjine u Hrvatskoj. Za to su krivi politicari na obje strane.kako oni u Hrvatskoj tako i oni u Srbiji.U Hrvatskoj se pronalaze oznake hrvatskih mjesta i sela ispisane latinicom a onda su isarani i dopisani sa cirilicom "OVO JE SRBIJA ! " U Vojvodini je ukinuta radiostanica
koja je dva puta tijedno emitirala emisije u trajanju od 3 sata na hrvatskom jeziku,nadalje se na medjunarodnim sportskim natjecanjima hrvatski igraci prozivaju "USTASAMA",Koliko je hrvatskih zastava spaljeno samo u Beogradu i koliko je mrznje izreceno na racun Hrvata, a da niti policija a kamo li vojska nije reagirala na takove dogadjaje , dolaskom srpskog predsjednika Nikolica u Zagreb ono ljubljene sa hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarovic, prelazi sve granice dobrog ukusa i ne donosi pomirenju naroda Srba i Hrvata. Bivsi hrvatski premjer Zoran Milanovic izjavljuje 8 od 10 Srba u Hrvatskoj daje svoj glas stranci SDP-a i njegovoj koaliciji.U pravoslavnim crkvama pjevaju se cetnicke pjesme na sto su Hrvati alergicni,pogotovo nakon zauzimanja grada Vukovara od strane JA i odvodjenje 1.500 vukovarskih
branitelja u logore u Srbiju a preko 600 tih branitelja gubi se svaki trag ,a njihove zene,
dijeca i rodbina ih ceka ili barem da doznaju gdje su pokopani ? Dovoljno je razloga da su Hrvati nezadovoljni zbog takovog tretmana.Tu bi drzave ali i crkva morale vise poraditi da se
odnosi poprave.

Diskriminiran

pre 8 godina

Sva ta pisma HR politicarima su ti uzaludna!
Pa cak da si ih poslao u Brisel, Strasburg ili New York,
nitko ti nece odgovoriti niti bi sta poduzeli. Njima je
to sve poznato vec od 1991., ali kako vidis ni prstom
ne micu kad su u pitanju Srbi ili Srbija. Moras trpeti,
izdrzati ili....

Milutin

pre 8 godina

Covek je naveo, samo iz sopstvenog iskustva u sedam dana iz Zagreba (gde inace zivi), nekoliko primera zbog kojih, da je u pitanju Beograd a ne Zagreb - mi ne bi silazili sa CNN i BBC, kao i mnogih medija u ex Yu, za svaki od ovih slucajeva pojedinacno. Nadam se da je gospodin Pupovac u CC stavio i zvanicnike EU, Rusije, USA, UN... ako bi neko bio zainteresovan da to mozda vidi i procita. Kao sto izgleda da ih ne zanima. Od Predsednice Hrvatske se svakako ocekuje "Reply to all". Znam dobro, iz svog iskustva, da nisu svi takvi i znam da budala ima svuda, ali ocekujem u odgovoru nesto konkretnije. Tipa, otkriveni, uhapseni, kaznjeni... Toga nema i dok ne bude ovo ce biti sve gore.

Milutin

pre 8 godina

Covek je naveo, samo iz sopstvenog iskustva u sedam dana iz Zagreba (gde inace zivi), nekoliko primera zbog kojih, da je u pitanju Beograd a ne Zagreb - mi ne bi silazili sa CNN i BBC, kao i mnogih medija u ex Yu, za svaki od ovih slucajeva pojedinacno. Nadam se da je gospodin Pupovac u CC stavio i zvanicnike EU, Rusije, USA, UN... ako bi neko bio zainteresovan da to mozda vidi i procita. Kao sto izgleda da ih ne zanima. Od Predsednice Hrvatske se svakako ocekuje "Reply to all". Znam dobro, iz svog iskustva, da nisu svi takvi i znam da budala ima svuda, ali ocekujem u odgovoru nesto konkretnije. Tipa, otkriveni, uhapseni, kaznjeni... Toga nema i dok ne bude ovo ce biti sve gore.

Diskriminiran

pre 8 godina

Sva ta pisma HR politicarima su ti uzaludna!
Pa cak da si ih poslao u Brisel, Strasburg ili New York,
nitko ti nece odgovoriti niti bi sta poduzeli. Njima je
to sve poznato vec od 1991., ali kako vidis ni prstom
ne micu kad su u pitanju Srbi ili Srbija. Moras trpeti,
izdrzati ili....

purgerman

pre 8 godina

Osobno osudjujem svaku diskriminaciju a pogotovo u drzavama bivse SFRJ izmedju naroda Hrvata i Srbske manjine u Hrvatskoj. Za to su krivi politicari na obje strane.kako oni u Hrvatskoj tako i oni u Srbiji.U Hrvatskoj se pronalaze oznake hrvatskih mjesta i sela ispisane latinicom a onda su isarani i dopisani sa cirilicom "OVO JE SRBIJA ! " U Vojvodini je ukinuta radiostanica
koja je dva puta tijedno emitirala emisije u trajanju od 3 sata na hrvatskom jeziku,nadalje se na medjunarodnim sportskim natjecanjima hrvatski igraci prozivaju "USTASAMA",Koliko je hrvatskih zastava spaljeno samo u Beogradu i koliko je mrznje izreceno na racun Hrvata, a da niti policija a kamo li vojska nije reagirala na takove dogadjaje , dolaskom srpskog predsjednika Nikolica u Zagreb ono ljubljene sa hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarovic, prelazi sve granice dobrog ukusa i ne donosi pomirenju naroda Srba i Hrvata. Bivsi hrvatski premjer Zoran Milanovic izjavljuje 8 od 10 Srba u Hrvatskoj daje svoj glas stranci SDP-a i njegovoj koaliciji.U pravoslavnim crkvama pjevaju se cetnicke pjesme na sto su Hrvati alergicni,pogotovo nakon zauzimanja grada Vukovara od strane JA i odvodjenje 1.500 vukovarskih
branitelja u logore u Srbiju a preko 600 tih branitelja gubi se svaki trag ,a njihove zene,
dijeca i rodbina ih ceka ili barem da doznaju gdje su pokopani ? Dovoljno je razloga da su Hrvati nezadovoljni zbog takovog tretmana.Tu bi drzave ali i crkva morale vise poraditi da se
odnosi poprave.

Marko

pre 8 godina

Ne znam zbog čega ne objavite moj komentar, pa ću , eto, pokušati ponovo.
Dakle, Pupovac je profesionalni Srbin, koji je sjajno naplatio svoju nacionalnost. Pupovac ne uživa ugled ni među Srbima u Hrvatskoj, a još manje među Hrvatima. I svi vi koji pišete da je danas teško biti Srbin u Hrvatskoj niste u pravu. Nemojte braniti Pupovca, jer on dobro zna što i kako radi - samo i jedino sebi u korist. Hvala na pažnji, pozdrav.

Žaki

pre 8 godina

Teško obolenje duše, mozga, srca i ostalih organa. Kao što Ukrajinci, Estonci misle za Ruse (i uopšte zapad za Pravoslavlje) tako i komšije, i pored jasnih Papinih poruka, misle za Srbe da su neka niža vrsta?! Tužno i odvratno! Upravo je SVE SUPROTNO baš zbog velike oholosti i nadmenosti koja se tu projavljuje. Čovek koji mrzi je niži oblik postojanja. Svaki nacionalizam, "nacionalna čistota" u sebi imaju isti sindrom od kog je Hitler bolovao. On je samo personifikovao tu duševnu strast i pokazao joj pravo lice. I on je zahtevao da krv arijevaca bude četiri generacije dokazano čista i papirološki pokrivena. Niko od te bolesti nije izuzet jer je ona psevdo-identitet; pitanje je samo koliko je ko u sebi prepoznaje i kontroliše. Nacizmi su oboljenje i ludost jer svi ljudi su od istih praroditelja ...nema manjih ili većih ni ljudi ni naroda; samo ludom čoveku to nije moguće objasniti. Ludak je sam u sebi, u duhovnom prostoru, katakomba i kazamat pun smrada ...za koji on misli da dolazi sa strane! Užasno slepilo.

Marko

pre 8 godina

(purgerman, 13. februar 2016 11:20)

Dečko, nemoj da ti ispiraju mozak. Uzmi guglaj popise stanovništva kao i zastupljenost religija u Hrvatskoj i Srbiji i videćeš da Hrvatsku čini preko 90% Hrvata i preko 90% je katolička vera.

Drugo, problem sa vama je što je Šešelj i 50 budala koji zapale hrvatsku zastavu ista stvar kao i 50.000 Hrvata koji iz sveg grla urliču "za dom spremni" i "ubij Srbina" i Šešelj i 50 budala vam je IZGOVOR da se majmunišete.

Treće, nauči istoriju jednom za svagda. Hrvati su blokirali kasarnu u Vukovaru i to u vreme kada je Hrvatska bila još uvek bila u sastavu SFRJ.
Hrvatska nezavisnost je blokirana Brionskim sporazumom do oktobra, a tek u februaru sledeće godine su pristigla prva priznanja o nezavisnosti od drugih zemalja. Znači, vi ste mesecima divljali u SFRJ, a ne u Hrvatskoj.
Zbog toga je cela akcija JNA da se odblokira kasarna bila pravno i politički ispravna i po ustavu SFRJ i zbog samog Vukovara NIJEDAN oficir JNA u Hagu nije odgovarao, već samo oni za Ovčaru. Utuvi ove stvari sebi u glavu već jednom, ti i svi ostali Hrvati.
Zbog toga i dan kada slavite nezavisnost je POTPUNO pogrešan, a vi hoćete da izmenite istoriju pranjem mozga jedni drugima i da stavite Brionski sporazum pod tepih i da legalizujete svoj teroristički akt u Vukovaru. Zato i pričate non-stop nebuloze i gluposti, jer niko neće da pogleda istini u oči.

sjdalma

pre 8 godina

Nemojte nasjedati na priču ovog etnobiznismena koji živi na račun srpstva već 20 godina. Kruži jedna priča u mojem( i njegovom) kraju, kad ga je prije par godina jedan rođak u Ceranju pitao zašto govori da su Srbi ugroženi kad im to redovito stvara probleme i neugodnosti čim to izreče, on mu odgovori otprilike ovako: Ako nitko ne misli da smo ugroženi, nitko ne daje pare, ni država ni strani financijeri

Goran

pre 8 godina

Akcije koje su sproveli mladi u Hrvatskoj u proteklom periodu govore da nije opste raspolozenje barem mladih ljudi ni antisrpsko ni proustasko. Ono sto je cinjenica da drzavni organi kako u Srbiji tako i i Hrvatskoj ne zele da pokazu da postoji i takvo raspolozenje medju ljudima. Izgleda da su jaci interesi obe strane da se odrzi utisak mrznje i netolerancije, na zalost. Da ima budala na obe strane, ima ih koliko hoces,ali ima i sve vise onih koji svataju da je mnogo bitnije pravo na rad i zivot dostojan coveka, a to je ono na cemu treba raditi i tamo i vamo. Pozdrav svim ljudima dobre volje....

Zigzag

pre 8 godina

Posle II S.rata i 90 tih procenat Srba je sa preko 40 pao na oko 5%.Pametnom dosta .
(deki sumadinac, 13. februar 2016 11:56)

nije istina da je bilo 40% Srba,zasto lazes sebe i sve druge?istina je drastican pad srba u hr i pad hrvata u rs(banjaluka) i u vojvodini..

lujo

pre 8 godina

(Marko, 13. februar 2016 12:40)

Vidim da zaboravljas stvari koje su prethodile raspadu Jugoslavije. Miloševićev ratnohuskaci govor na Gazimestanu 28.06.1989.g. skoro 2 godine prije višestranačja u Hrvatskoj.
Pokušaj centralizacije Jugoslavije nezakonitim izmjenama ustava SFRJ i pokretanje jogurt revolucije da bi opet nelegalno postavio svoje ljude,sve više od godinu dana prije ikakvih ustavnih promjena u Hrvatskoj...

Vidim da i brkas neke stvari ,nije Hrvatska postala samostalna kad je međunarodno priznata,već u trenutku kad je Hrvatski sabor izglasao osamostaljenje od SFRJ,na što je opet imao pravo po ustavu SFRJ.

Spominjes da je akcija JNA u Vukovaru bila protiv paravojne formacije ,dal su onda po tebi one horde bradatih cetnika sa kokardama na kapama koje su klale po Vukovaru i pjevale bit će mesa,bit će mesa... legalna Jugoslavenska vojska poslana u intervenciju,a obilježja koja su nosili obilježja legalne vojske Jugoslavije ?

Sud u Hagu je presudio da nije bilo genocida ,ali je potvrđeno da je postojala agresija JNA i Srpskih snaga na republiku Hrvatsku koja je vođena iz Srbije. Provjeri ,ako se pozivas na pravo i zakon onda pročitaj presudu.

Sava Centar

pre 8 godina

Ja sam Srbin iz Zagreba, generacijama.
Imam 42 godine i nikad u životu nisam imao nijednu neugodnu situaciju niti sam se osjećao ugroženim, a po imenu i prezimenu se odmah skuži da sam Srbin, uvijek su se u školi i kasnije svi normalno družili sa mnom, uvijek mi čestitaju Božić iako jako dobro znaju da nisam neki vjernik.
Jedino kad me primi neki nelagodni osjećaj je onda kad se ti negdje pojaviš i daš neku izjavu, samo stvaraš animozitet kod Hrvata, da tebe nema nama ništa ne bi falilo!
To kad se skupi par stotina ili hiljada de*ila skupi i viču "Za dom spremni!", to je jedino šta rade, viču i to je jedino šta i mogu raditi, nama to ni malo ne pogoršava situaciju niti nas to posebno smeta.
Stoga ajde oladi malo i nemoj da se boriš za nas i da nas braniš!

unlimited

pre 8 godina

Trebao si ti prof.dr.Pupovac ostati profesor na fakultetu, nisi ti za politiku. Kobajagi radiš u interesu Srba u Hrvatskoj a zapravo znaš da im sa svojim konstantnim provokacijama stvaraš animozitet i još dodatno pogoršavaš situaciju, nisi ti ko pokojni Milan Đukić, on je bio jako pametan čovjek!

normalan, a ne etno srbin

pre 8 godina

Puki ma podnet ćeš ti to pljuvanje, 18,5 miliona kuna samo iz državnog budžeta nije za baciti, i s toga drži se dostojanstveno. Tim više jer bi ti ubeđen sam, zbog spomenutog razloga, podnosio i mnogo gore stvari.

lujo

pre 8 godina

Po popisu iz 1940. u Hrvatskoj je ziveli preko 30 odsto Srba, pred 1990. cinili su 12 odsto stanovnistva, danas ih ima jedva 4 odsto. E sad se javi pa kazi ko laze. P.S. Inace su Hajduk osnovali Srbi i sam naziv to kaze
(Mu, 13. februar 2016 13:42)

Govoriš o Banovini Hrvatskoj koja je bila jedan sasvim različit teritorij u vrijeme SHS i imala velik dio Bosne i Hercegovine u sastavu, kad je bilo normalno ubiti u parlamentu kraljevine SHS Hrvata jer predstavlja Hrvatsku i za to dobiti kućni pritvor...
Hajduk Srbi,Partizan Hrvati... Jel bitno...?

 Fedor Dragojlov bio je general-pukovnik u Hrvatskoj vojsci, a od 1943 do kraja 1944 glavni zapovjednik Hrvatske vojske.

Visoke položaje u vojsci Nezavisne Države Hrvatske imali su i slijedeći Srbi :

- general Jovan Iskrić,

- general Mihajlo Lukić,

- general Miroslav Opačić,

- ustaški krilnik i general Dušan Palčić,

- general Milan Desović,

- zrakoplovni general Đuro Dragičević,

- te zrakoplovni general Milan Uzelac.
 
Da nebi ispalo da su Hrvati ustase,ovo su ti samo generali NDH,Srbe na nižim cinovima nisam spomenuo.

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Drugo, problem sa vama je što je Šešelj i 50 budala koji zapale hrvatsku zastavu ista stvar kao i 50.000 Hrvata koji iz sveg grla urliču "za dom spremni" i "ubij Srbina" i Šešelj i 50 budala vam je IZGOVOR da se majmunišete.
(Marko, 13. februar 2016 12:40)

A šta dok njih 50,000 pjeva da će biti mesa jer će se klati Hrvati?!
I nemoj mi spominjati Thompsona, Baja Knindža i Bora Čorba su još gori nacionalisti!

Mu

pre 8 godina

Posle II S.rata i 90 tih procenat Srba je sa preko 40 pao na oko 5%.Pametnom dosta .(deki sumadinac, 13. februar 2016 11:56)nije istina da je bilo 40% Srba,zasto lazes sebe i sve druge?istina je drastican pad srba u hr i pad hrvata u rs(banjaluka) i u vojvodini..
(Zigzag, 13. februar 2016 12:41) Po popisu iz 1940. u Hrvatskoj je ziveli preko 30 odsto Srba, pred 1990. cinili su 12 odsto stanovnistva, danas ih ima jedva 4 odsto. E sad se javi pa kazi ko laze. P.S. Inace su Hajduk osnovali Srbi i sam naziv to kaze

marija

pre 8 godina

ps. To tako pocinje.
Ako se ne zastite gosp. Pupovac i ostali ugrozeni Srbi u Hrvatskoj 24ovnim obezbedjenjem, drzava Srbija da trazi hitno preseljenje Pupovca u Srbiju zbog ugrozavanja njegove bezbednosti.
DOSTA!!!
Sta je sledece!

NI

pre 8 godina

Purgerman,
Hrvati u Vojvodini imaju sva prava. Za razliku od Hrvatske, u Vojvodini se ploce napisane na hrvatskom jeziku ne unistavaju. Najbolji primer je Subotica gde vas po popisu jedva ima 10%, a na svim mestima gde imas srpski i madjarski, stoji i hrvatski (mislim da po ustavu jezik nacionalne manjine postaje sluzbeni u mestima gde je ta manjina prisutna u vise od 15% stanovnistva) Npr.pise "Narodno kazališe Subotica", "Autbusni kolodvor Subotica", "Narodna knjižnica"... A kada cemo mi to da vidimo u Hrvatskoj. Mislim da se ovde vise postuje hrvatska nacionalna manjina (i manjine uopste), od srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj.

Ante, Zadar

pre 8 godina

Ja za svoje sugrađane Srbe niti ne marim da su Srbi. Čak mislim da ih tako i vrijeđam jer ih smatram sebi istima, pa možda ljudima negiram nacionalni identitet.

Ali po čemu se mi razlikujemo? Isto govorimo, imamo ista ili vrlo slična imena, isto izgledamo (srpkinje su zgodne (!!!)), a kako se i u kojoj crkvi Bogu molimo, to je privatna stvar...

Prema tome, netko gura razdor gdje ga nema. A u odnosu na devedesete, ja ću se uvijek ponašati kao i onda, a to je - ako me netko napadne, ja ću se braniti bez da prethodno toga tko napada pitam osobnu iskaznicu (ličnu kartu).... jer, tko je taj i što je je isključivo njegov, a ne moj problem.

na cemu ste hrvatske patriote?

pre 8 godina

I mi u Srbiji ali i citava planeta mozemo samo da zalimo sto Hrvati i Hrvatska kao i njihova povijest ali i sadasnjos nisu i u realnosti makar 5% onakvi kao u komentarima koje pisu Hrvati. Da su makar 5% takvi, bili bi Hrvati medju vodecim nacijama sveta, moralne i svake druge gromade. A kad ono.

lola

pre 8 godina

Da nije Pupovac bio bi neko drugi u ulozi zastupnika srpske manjine u hr. Dakle, ovde je Pupovac simbol, ono sto se njemu dogadja jeste metafora odnosa prema srpskoj manjini u hrvatskoj. Glupo je da se covek diskvalifikuje zato sto je Pupovac, potreban je kontraargument njegovim tvrdnjama. Ako njegov primer nije dovoljan, navescu ja svoj. Ja sam dete iz mesovitog braka i volim Hrvatsku kao svoj zavicaj iako sam rodjena Beogradjanka. Silno sam se namucila dok nisam ostvarila svoje pravo na drzavljanstvo, i mucila bih se i dalje da nisam posedovala papir iz socijalisticke Hrvatske na kom jasno pise da sam drzavljanin Hrvatske. Papire sam dobila zbog majke cije je hrvatsko poreklo nesporno. Moj otac je izbrisan. Moji stricevi su izbrisani. Moje postojanje je izbrisano. Moje nasledstvo ne postoji. Moje njive i vinogradi meni nisu dostupni. Moji bajami, smokve i masline nisu moji. Strepim u rodnom mestu i oca i majke sa svojim bg tablama. Decu ucim da budu tihi i nevidljivi i vodim ih u Hrvatsku zbog porodice. A dozivela sam da se moja deca ukoce od straha zbog diskusije za susednim stolom u kaficu slusajuci o prljavim Srbima, cetnicima, koje bi do poslednjeg trebalo zatrti. A mi bili na letovanju. Bez muza i oca, jer se on tamo oseca jos nepozeljnije od nas.

Večina Srba je isto bila protiv Milanovića

pre 8 godina

Za Purgera
Crkva će da popravi odnos između naroda? Pa gdje ti čovječe živiš?
Najlicemjerniji i najbogatiji dio Hr. društva će da se založi za radnike i sirotinju a?

poraz civilizacije

pre 8 godina

Koliko je hrvatsko drustvo obolelo ne pokazuju samo ovi napadi na Pupovca nego i to sto iz Hrvatske nije stigao NI JEDAN komentar osude tih napada ali su zato stigli nekakvi relativizatori, nekakvi botovi i spineri u pokusaju, nekakvi likovi koji jos uvek zive propagandu iz 90-tih, nekakve spodobe koje ne samo da negiraju napade na Pupovca nego i hrvatske zlocine iz II svetskog rata. Kako je moguce da jedno takvo drustvo udje u EU?

purgerman

pre 8 godina

Osobno osudjujem svaku diskriminaciju a pogotovo u drzavama bivse SFRJ izmedju naroda Hrvata i Srbske manjine u Hrvatskoj. Za to su krivi politicari na obje strane.kako oni u Hrvatskoj tako i oni u Srbiji.U Hrvatskoj se pronalaze oznake hrvatskih mjesta i sela ispisane latinicom a onda su isarani i dopisani sa cirilicom "OVO JE SRBIJA ! " U Vojvodini je ukinuta radiostanica
koja je dva puta tijedno emitirala emisije u trajanju od 3 sata na hrvatskom jeziku,nadalje se na medjunarodnim sportskim natjecanjima hrvatski igraci prozivaju "USTASAMA",Koliko je hrvatskih zastava spaljeno samo u Beogradu i koliko je mrznje izreceno na racun Hrvata, a da niti policija a kamo li vojska nije reagirala na takove dogadjaje , dolaskom srpskog predsjednika Nikolica u Zagreb ono ljubljene sa hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarovic, prelazi sve granice dobrog ukusa i ne donosi pomirenju naroda Srba i Hrvata. Bivsi hrvatski premjer Zoran Milanovic izjavljuje 8 od 10 Srba u Hrvatskoj daje svoj glas stranci SDP-a i njegovoj koaliciji.U pravoslavnim crkvama pjevaju se cetnicke pjesme na sto su Hrvati alergicni,pogotovo nakon zauzimanja grada Vukovara od strane JA i odvodjenje 1.500 vukovarskih
branitelja u logore u Srbiju a preko 600 tih branitelja gubi se svaki trag ,a njihove zene,
dijeca i rodbina ih ceka ili barem da doznaju gdje su pokopani ? Dovoljno je razloga da su Hrvati nezadovoljni zbog takovog tretmana.Tu bi drzave ali i crkva morale vise poraditi da se
odnosi poprave.

unlimited

pre 8 godina

Trebao si ti prof.dr.Pupovac ostati profesor na fakultetu, nisi ti za politiku. Kobajagi radiš u interesu Srba u Hrvatskoj a zapravo znaš da im sa svojim konstantnim provokacijama stvaraš animozitet i još dodatno pogoršavaš situaciju, nisi ti ko pokojni Milan Đukić, on je bio jako pametan čovjek!

sjdalma

pre 8 godina

Nemojte nasjedati na priču ovog etnobiznismena koji živi na račun srpstva već 20 godina. Kruži jedna priča u mojem( i njegovom) kraju, kad ga je prije par godina jedan rođak u Ceranju pitao zašto govori da su Srbi ugroženi kad im to redovito stvara probleme i neugodnosti čim to izreče, on mu odgovori otprilike ovako: Ako nitko ne misli da smo ugroženi, nitko ne daje pare, ni država ni strani financijeri

Marko

pre 8 godina

Ne znam zbog čega ne objavite moj komentar, pa ću , eto, pokušati ponovo.
Dakle, Pupovac je profesionalni Srbin, koji je sjajno naplatio svoju nacionalnost. Pupovac ne uživa ugled ni među Srbima u Hrvatskoj, a još manje među Hrvatima. I svi vi koji pišete da je danas teško biti Srbin u Hrvatskoj niste u pravu. Nemojte braniti Pupovca, jer on dobro zna što i kako radi - samo i jedino sebi u korist. Hvala na pažnji, pozdrav.

Zigzag

pre 8 godina

Posle II S.rata i 90 tih procenat Srba je sa preko 40 pao na oko 5%.Pametnom dosta .
(deki sumadinac, 13. februar 2016 11:56)

nije istina da je bilo 40% Srba,zasto lazes sebe i sve druge?istina je drastican pad srba u hr i pad hrvata u rs(banjaluka) i u vojvodini..

Marko

pre 8 godina

(purgerman, 13. februar 2016 11:20)

Dečko, nemoj da ti ispiraju mozak. Uzmi guglaj popise stanovništva kao i zastupljenost religija u Hrvatskoj i Srbiji i videćeš da Hrvatsku čini preko 90% Hrvata i preko 90% je katolička vera.

Drugo, problem sa vama je što je Šešelj i 50 budala koji zapale hrvatsku zastavu ista stvar kao i 50.000 Hrvata koji iz sveg grla urliču "za dom spremni" i "ubij Srbina" i Šešelj i 50 budala vam je IZGOVOR da se majmunišete.

Treće, nauči istoriju jednom za svagda. Hrvati su blokirali kasarnu u Vukovaru i to u vreme kada je Hrvatska bila još uvek bila u sastavu SFRJ.
Hrvatska nezavisnost je blokirana Brionskim sporazumom do oktobra, a tek u februaru sledeće godine su pristigla prva priznanja o nezavisnosti od drugih zemalja. Znači, vi ste mesecima divljali u SFRJ, a ne u Hrvatskoj.
Zbog toga je cela akcija JNA da se odblokira kasarna bila pravno i politički ispravna i po ustavu SFRJ i zbog samog Vukovara NIJEDAN oficir JNA u Hagu nije odgovarao, već samo oni za Ovčaru. Utuvi ove stvari sebi u glavu već jednom, ti i svi ostali Hrvati.
Zbog toga i dan kada slavite nezavisnost je POTPUNO pogrešan, a vi hoćete da izmenite istoriju pranjem mozga jedni drugima i da stavite Brionski sporazum pod tepih i da legalizujete svoj teroristički akt u Vukovaru. Zato i pričate non-stop nebuloze i gluposti, jer niko neće da pogleda istini u oči.

Sava Centar

pre 8 godina

Ja sam Srbin iz Zagreba, generacijama.
Imam 42 godine i nikad u životu nisam imao nijednu neugodnu situaciju niti sam se osjećao ugroženim, a po imenu i prezimenu se odmah skuži da sam Srbin, uvijek su se u školi i kasnije svi normalno družili sa mnom, uvijek mi čestitaju Božić iako jako dobro znaju da nisam neki vjernik.
Jedino kad me primi neki nelagodni osjećaj je onda kad se ti negdje pojaviš i daš neku izjavu, samo stvaraš animozitet kod Hrvata, da tebe nema nama ništa ne bi falilo!
To kad se skupi par stotina ili hiljada de*ila skupi i viču "Za dom spremni!", to je jedino šta rade, viču i to je jedino šta i mogu raditi, nama to ni malo ne pogoršava situaciju niti nas to posebno smeta.
Stoga ajde oladi malo i nemoj da se boriš za nas i da nas braniš!

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Drugo, problem sa vama je što je Šešelj i 50 budala koji zapale hrvatsku zastavu ista stvar kao i 50.000 Hrvata koji iz sveg grla urliču "za dom spremni" i "ubij Srbina" i Šešelj i 50 budala vam je IZGOVOR da se majmunišete.
(Marko, 13. februar 2016 12:40)

A šta dok njih 50,000 pjeva da će biti mesa jer će se klati Hrvati?!
I nemoj mi spominjati Thompsona, Baja Knindža i Bora Čorba su još gori nacionalisti!

Diskriminiran

pre 8 godina

Sva ta pisma HR politicarima su ti uzaludna!
Pa cak da si ih poslao u Brisel, Strasburg ili New York,
nitko ti nece odgovoriti niti bi sta poduzeli. Njima je
to sve poznato vec od 1991., ali kako vidis ni prstom
ne micu kad su u pitanju Srbi ili Srbija. Moras trpeti,
izdrzati ili....

Milutin

pre 8 godina

Covek je naveo, samo iz sopstvenog iskustva u sedam dana iz Zagreba (gde inace zivi), nekoliko primera zbog kojih, da je u pitanju Beograd a ne Zagreb - mi ne bi silazili sa CNN i BBC, kao i mnogih medija u ex Yu, za svaki od ovih slucajeva pojedinacno. Nadam se da je gospodin Pupovac u CC stavio i zvanicnike EU, Rusije, USA, UN... ako bi neko bio zainteresovan da to mozda vidi i procita. Kao sto izgleda da ih ne zanima. Od Predsednice Hrvatske se svakako ocekuje "Reply to all". Znam dobro, iz svog iskustva, da nisu svi takvi i znam da budala ima svuda, ali ocekujem u odgovoru nesto konkretnije. Tipa, otkriveni, uhapseni, kaznjeni... Toga nema i dok ne bude ovo ce biti sve gore.

normalan, a ne etno srbin

pre 8 godina

Puki ma podnet ćeš ti to pljuvanje, 18,5 miliona kuna samo iz državnog budžeta nije za baciti, i s toga drži se dostojanstveno. Tim više jer bi ti ubeđen sam, zbog spomenutog razloga, podnosio i mnogo gore stvari.

lujo

pre 8 godina

(Marko, 13. februar 2016 12:40)

Vidim da zaboravljas stvari koje su prethodile raspadu Jugoslavije. Miloševićev ratnohuskaci govor na Gazimestanu 28.06.1989.g. skoro 2 godine prije višestranačja u Hrvatskoj.
Pokušaj centralizacije Jugoslavije nezakonitim izmjenama ustava SFRJ i pokretanje jogurt revolucije da bi opet nelegalno postavio svoje ljude,sve više od godinu dana prije ikakvih ustavnih promjena u Hrvatskoj...

Vidim da i brkas neke stvari ,nije Hrvatska postala samostalna kad je međunarodno priznata,već u trenutku kad je Hrvatski sabor izglasao osamostaljenje od SFRJ,na što je opet imao pravo po ustavu SFRJ.

Spominjes da je akcija JNA u Vukovaru bila protiv paravojne formacije ,dal su onda po tebi one horde bradatih cetnika sa kokardama na kapama koje su klale po Vukovaru i pjevale bit će mesa,bit će mesa... legalna Jugoslavenska vojska poslana u intervenciju,a obilježja koja su nosili obilježja legalne vojske Jugoslavije ?

Sud u Hagu je presudio da nije bilo genocida ,ali je potvrđeno da je postojala agresija JNA i Srpskih snaga na republiku Hrvatsku koja je vođena iz Srbije. Provjeri ,ako se pozivas na pravo i zakon onda pročitaj presudu.

Mu

pre 8 godina

Posle II S.rata i 90 tih procenat Srba je sa preko 40 pao na oko 5%.Pametnom dosta .(deki sumadinac, 13. februar 2016 11:56)nije istina da je bilo 40% Srba,zasto lazes sebe i sve druge?istina je drastican pad srba u hr i pad hrvata u rs(banjaluka) i u vojvodini..
(Zigzag, 13. februar 2016 12:41) Po popisu iz 1940. u Hrvatskoj je ziveli preko 30 odsto Srba, pred 1990. cinili su 12 odsto stanovnistva, danas ih ima jedva 4 odsto. E sad se javi pa kazi ko laze. P.S. Inace su Hajduk osnovali Srbi i sam naziv to kaze

Žaki

pre 8 godina

Teško obolenje duše, mozga, srca i ostalih organa. Kao što Ukrajinci, Estonci misle za Ruse (i uopšte zapad za Pravoslavlje) tako i komšije, i pored jasnih Papinih poruka, misle za Srbe da su neka niža vrsta?! Tužno i odvratno! Upravo je SVE SUPROTNO baš zbog velike oholosti i nadmenosti koja se tu projavljuje. Čovek koji mrzi je niži oblik postojanja. Svaki nacionalizam, "nacionalna čistota" u sebi imaju isti sindrom od kog je Hitler bolovao. On je samo personifikovao tu duševnu strast i pokazao joj pravo lice. I on je zahtevao da krv arijevaca bude četiri generacije dokazano čista i papirološki pokrivena. Niko od te bolesti nije izuzet jer je ona psevdo-identitet; pitanje je samo koliko je ko u sebi prepoznaje i kontroliše. Nacizmi su oboljenje i ludost jer svi ljudi su od istih praroditelja ...nema manjih ili većih ni ljudi ni naroda; samo ludom čoveku to nije moguće objasniti. Ludak je sam u sebi, u duhovnom prostoru, katakomba i kazamat pun smrada ...za koji on misli da dolazi sa strane! Užasno slepilo.

NI

pre 8 godina

Purgerman,
Hrvati u Vojvodini imaju sva prava. Za razliku od Hrvatske, u Vojvodini se ploce napisane na hrvatskom jeziku ne unistavaju. Najbolji primer je Subotica gde vas po popisu jedva ima 10%, a na svim mestima gde imas srpski i madjarski, stoji i hrvatski (mislim da po ustavu jezik nacionalne manjine postaje sluzbeni u mestima gde je ta manjina prisutna u vise od 15% stanovnistva) Npr.pise "Narodno kazališe Subotica", "Autbusni kolodvor Subotica", "Narodna knjižnica"... A kada cemo mi to da vidimo u Hrvatskoj. Mislim da se ovde vise postuje hrvatska nacionalna manjina (i manjine uopste), od srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj.

Goran

pre 8 godina

Akcije koje su sproveli mladi u Hrvatskoj u proteklom periodu govore da nije opste raspolozenje barem mladih ljudi ni antisrpsko ni proustasko. Ono sto je cinjenica da drzavni organi kako u Srbiji tako i i Hrvatskoj ne zele da pokazu da postoji i takvo raspolozenje medju ljudima. Izgleda da su jaci interesi obe strane da se odrzi utisak mrznje i netolerancije, na zalost. Da ima budala na obe strane, ima ih koliko hoces,ali ima i sve vise onih koji svataju da je mnogo bitnije pravo na rad i zivot dostojan coveka, a to je ono na cemu treba raditi i tamo i vamo. Pozdrav svim ljudima dobre volje....

lujo

pre 8 godina

Po popisu iz 1940. u Hrvatskoj je ziveli preko 30 odsto Srba, pred 1990. cinili su 12 odsto stanovnistva, danas ih ima jedva 4 odsto. E sad se javi pa kazi ko laze. P.S. Inace su Hajduk osnovali Srbi i sam naziv to kaze
(Mu, 13. februar 2016 13:42)

Govoriš o Banovini Hrvatskoj koja je bila jedan sasvim različit teritorij u vrijeme SHS i imala velik dio Bosne i Hercegovine u sastavu, kad je bilo normalno ubiti u parlamentu kraljevine SHS Hrvata jer predstavlja Hrvatsku i za to dobiti kućni pritvor...
Hajduk Srbi,Partizan Hrvati... Jel bitno...?

 Fedor Dragojlov bio je general-pukovnik u Hrvatskoj vojsci, a od 1943 do kraja 1944 glavni zapovjednik Hrvatske vojske.

Visoke položaje u vojsci Nezavisne Države Hrvatske imali su i slijedeći Srbi :

- general Jovan Iskrić,

- general Mihajlo Lukić,

- general Miroslav Opačić,

- ustaški krilnik i general Dušan Palčić,

- general Milan Desović,

- zrakoplovni general Đuro Dragičević,

- te zrakoplovni general Milan Uzelac.
 
Da nebi ispalo da su Hrvati ustase,ovo su ti samo generali NDH,Srbe na nižim cinovima nisam spomenuo.

marija

pre 8 godina

ps. To tako pocinje.
Ako se ne zastite gosp. Pupovac i ostali ugrozeni Srbi u Hrvatskoj 24ovnim obezbedjenjem, drzava Srbija da trazi hitno preseljenje Pupovca u Srbiju zbog ugrozavanja njegove bezbednosti.
DOSTA!!!
Sta je sledece!

na cemu ste hrvatske patriote?

pre 8 godina

I mi u Srbiji ali i citava planeta mozemo samo da zalimo sto Hrvati i Hrvatska kao i njihova povijest ali i sadasnjos nisu i u realnosti makar 5% onakvi kao u komentarima koje pisu Hrvati. Da su makar 5% takvi, bili bi Hrvati medju vodecim nacijama sveta, moralne i svake druge gromade. A kad ono.

lola

pre 8 godina

Da nije Pupovac bio bi neko drugi u ulozi zastupnika srpske manjine u hr. Dakle, ovde je Pupovac simbol, ono sto se njemu dogadja jeste metafora odnosa prema srpskoj manjini u hrvatskoj. Glupo je da se covek diskvalifikuje zato sto je Pupovac, potreban je kontraargument njegovim tvrdnjama. Ako njegov primer nije dovoljan, navescu ja svoj. Ja sam dete iz mesovitog braka i volim Hrvatsku kao svoj zavicaj iako sam rodjena Beogradjanka. Silno sam se namucila dok nisam ostvarila svoje pravo na drzavljanstvo, i mucila bih se i dalje da nisam posedovala papir iz socijalisticke Hrvatske na kom jasno pise da sam drzavljanin Hrvatske. Papire sam dobila zbog majke cije je hrvatsko poreklo nesporno. Moj otac je izbrisan. Moji stricevi su izbrisani. Moje postojanje je izbrisano. Moje nasledstvo ne postoji. Moje njive i vinogradi meni nisu dostupni. Moji bajami, smokve i masline nisu moji. Strepim u rodnom mestu i oca i majke sa svojim bg tablama. Decu ucim da budu tihi i nevidljivi i vodim ih u Hrvatsku zbog porodice. A dozivela sam da se moja deca ukoce od straha zbog diskusije za susednim stolom u kaficu slusajuci o prljavim Srbima, cetnicima, koje bi do poslednjeg trebalo zatrti. A mi bili na letovanju. Bez muza i oca, jer se on tamo oseca jos nepozeljnije od nas.

poraz civilizacije

pre 8 godina

Koliko je hrvatsko drustvo obolelo ne pokazuju samo ovi napadi na Pupovca nego i to sto iz Hrvatske nije stigao NI JEDAN komentar osude tih napada ali su zato stigli nekakvi relativizatori, nekakvi botovi i spineri u pokusaju, nekakvi likovi koji jos uvek zive propagandu iz 90-tih, nekakve spodobe koje ne samo da negiraju napade na Pupovca nego i hrvatske zlocine iz II svetskog rata. Kako je moguce da jedno takvo drustvo udje u EU?

Ante, Zadar

pre 8 godina

Ja za svoje sugrađane Srbe niti ne marim da su Srbi. Čak mislim da ih tako i vrijeđam jer ih smatram sebi istima, pa možda ljudima negiram nacionalni identitet.

Ali po čemu se mi razlikujemo? Isto govorimo, imamo ista ili vrlo slična imena, isto izgledamo (srpkinje su zgodne (!!!)), a kako se i u kojoj crkvi Bogu molimo, to je privatna stvar...

Prema tome, netko gura razdor gdje ga nema. A u odnosu na devedesete, ja ću se uvijek ponašati kao i onda, a to je - ako me netko napadne, ja ću se braniti bez da prethodno toga tko napada pitam osobnu iskaznicu (ličnu kartu).... jer, tko je taj i što je je isključivo njegov, a ne moj problem.

Večina Srba je isto bila protiv Milanovića

pre 8 godina

Za Purgera
Crkva će da popravi odnos između naroda? Pa gdje ti čovječe živiš?
Najlicemjerniji i najbogatiji dio Hr. društva će da se založi za radnike i sirotinju a?