Petak, 12.02.2016.

08:15

"Popodne nota Hagu, niko Srbijom ne briše patos"

Ministar pravde Nikola Selaković najavio je da će u toku prepodneva Srbija poslati Haškom tribunalu protestnu notu.

Izvor: Tanjug

"Popodne nota Hagu, niko Srbijom ne briše patos" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

122 Komentari

Sortiraj po:

predrag

pre 8 godina

Kakva laz I demagogija vase vlade I minister Sabana vase vlade. Prvo Srpski Gering (Zvonko Tolmar) je osudjen I stupila je pravosnazna odluka. Samo se cekalo da se zlikovac prebaci u neki zatvor na dozivotnu robiju.
Drugo prije vise od godine Haski tribunal je vasu vladu obavjestio o izrucenju tri Radikala a vi ste se tome oglusili I niste postovali zahtjev suda.

PREDRAG

Matej

pre 8 godina

Srbijom niko nece brisati patos, pogotovo u slucaju smrtnog ishoda naseg srpskog optuzenika.Pravila i postovanje se moraju postovati a u ovom slucaju ocekujem mnogo vise od Haga zbog posledice koja nije ni malo prijatna za citavu zemlju.

NikolA

pre 8 godina

Demokrate su naučile gospodu iz Haga da sa Srbijim mogu da brišu patos kad god oni hoce i kako hoće, to vreme je prošlo zajedno sa demokrata!

Fakir

pre 8 godina

Interes Srbije i srpskog naroda mora uvek biti na prvom mestu, u to nema sumnje. Aktuelna vlast zaista odlično radi svoj posao, a to je definitivno najbitnije za sve nas.

Otac Makarije

pre 8 godina

"Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da Haškom tribunalu nije uputio protestnu notu, već pismo i da ne može da kaže šta piše jer je sadržaj poverljiv."
Selakovicu,dogovorite se sta ste i da li ste poslali bilo sta.

Srboljub

pre 8 godina

A kakva je to država koja pred svetom (ali pre svega, pred sobom, čitaj: svojim građanima) personifikovana političko-crkvenim elitama izvodi predstave ispraćaja , još gore, dočeka haških optuženika/osuđenika? Moglo se diskretno pomoći porodicama recimo, a ne onako istovremeno i paradno i otrcano; na žalost, kako bi ova polupismena bulumenta na vlasti pokušala da iskamči (od, realno, iste takve pučine) još jedan mandat, nego igrajući na zicer patriJotizma?

Beks

pre 8 godina

SRBIJOM niko nece brisati PATOS.
Dok god budemo imali ovakve vlasti kao u zadnjih 30 godina, svako ce brisati sa nama patos.
A sto nije svet brisao patos sa Jugoslavijom dok je Titio bio ziv.
U narednih 25 godina placacemo odstetu Jevrejima u Srbiji. Poricali smo to 70 godina. A kada to istekne eto ga na NAPLATU Milosevicev RAD. Vlast ce i dalje grlato branit Srpstvo, velicati "pobede", a nasi unuci placati odstete. Molim cenjenog ministra da nas vise ne brani..

Miško

pre 8 godina

Srbija je zemlja koja poštuje zakone, ali za uzvrat traži i da Hag poštuje nas i naše institucije i da sa nama ima dvosmernu saradnju. Ultimatu je dosta bilo.

Patos

pre 8 godina

Kako navodi, time će Srbija poručiti da poštuje svoje obaveze, ali da ne dozvoljava da njom iko "briše patos".

Док истовремено Србија брише правосудни и сваки други патос са сопственим грађанима, чије су представке Европском суду за људска прва у Стразбуру далеко најбројније у односу на грађане осталих ауторитарних и недемократских режима. Све те представке највећим делом се односе на повређено право на правично суђење у разумном року. Селаковић који намерава упутити протестну ноту Хашком трибуналу је до те мере неадекватна и недостојна личност, а његов гест толико дегутантан да је достојан сваке моралне осуде, управо због тога што је за време његовог министровања дошло до енормног броја представки суду у Стразбуру. Уосталом ради се и о класичној замени теза, јер ако је и било неког брисања патоса, било је у односу на владајућу клику у Србији, а не у односу на српске грађане, јер је управо владајућа клика била та која је скривала Хашке оптуженике за ратне злочине, што се сада наставља заштитом актуелних радикала јојића, радете и осталих, а не грађани Србије. Проваљени сте селаковићу и немојте да се скривате иза српских грађана, веђ изађите мушки на црту Хашком трибуналу и отворено им реците да подржавате све оно за шта су Хашки оптуженици одговарали и одговарају, наравно уколико имате ону ствар. али пошто се кријете иза грађана Србије немате је, ону ствар.

srbislava

pre 8 godina

"...niko Srbijom ne brise patos" - Da li tim recima idete na izbore i da li ce vam svi plakati biti oblepljeni sa ovim sloganom??? Uffff i ja pitam - izbori su samo najavljeni.

Poglavar poglavlja

pre 8 godina

Haški sud je međunarodno priznat sud kojeg je i Srbija priznala.
Ako se neki osuđenik razboli neće ga sigurno s temperaturom 40 pustiti da leži u hladnoj ćeliji.
Tražilo da se zbog lošeg zdravstvenog stanja Zdravko Tolimir privremeno pusti na slobodu?!
Alo ljudi, pa nije on zatvoren jer nije platio kaznu za prebrzu vožnju, čovjek je osuđen na doživotnu robiju za najmonstruoznije zločine i žalbeno vijeće je osudu potvrdilo, u Nürnbergu bi ga objesili!
Takvog lika bi se svaki državni zvaničnik trebao kloniti ko da ima kugu a ne da država podnosi molbu da ga se pusti jer je bolestan. Kad se neki zatvorenik razboli postoje bolnice za njih i tamo se liječe, ne pušta ih se na kućnu njegu!
Ali čudno je kako Srbija osuđene ratne zločince tretira kao heroje, ministri službenim avionom idu po njih u Holandiju i još ministara mu organizira svečani doček, Mrkšić umre država mu organizira sahranu, to je nedopustivo.
U redu za privatna lica, nek ih smatraju za heroje i plae im svijeću, puno ljudi npr. danas slavi Hitlerov rođendan ali nijedna zemlja zvanično.
Da vas preduhitrim nemojte sad spominjati Gotovinu, oni nije osuđeni ratni zločinac, on je oslobođen.
Ali kad je npr. osuđeni hrvatski ratni zločinac Dario Kordić pušten iz zatvora na to se nije osvrnuo ni portir u zgradi Vlade, a kamo li neki ministar, a Bože sačuvaj da bi po njega poslali službeni Vladin avion i da mu se priredi svečani državni doček!

Ratko

pre 8 godina

Joj kada dostave Savetu Evrope izveštaj da Srbija ne postupa po zakonu i ne ispunjava međunarodne obaveze. Šta ćemo onda? Jao šta nas snađe, nema novih investicija i otvaranja poglavlja. Morate to pre izbora rešiti kako znate i umete. Protesna nota je samo prst u oko i ravno samoubistvu. Vidim Selakovic optuzuje Hag za smrt ljudi, što je pomak makar bilo i ovako neiskreno.

Toma

pre 8 godina

Ministar ne drzi predizborni govor nego prica posteno kako bi trebalo da bude. Ministar pravde bi trebao da odrzi jednu lekciju takozvanim sudijama u Hagu.

R,Zivkovic,R-dam

pre 8 godina

Ovu notu treba poslati UN cijama jer onisu pokrovitelji nazovi haskog suda? Oni izvrasavaju i racune polazu UN,pa prema tome toje najvisi organ kojisu UN osnovale 1993 godine za bivsu Jugoslaviju.Pa valjda i vrabcima na grani jasno daje to sud namenjen Srbima, ane drugima pa prema tome , sledi odgovor adekvatan istom organu a tosu Ujedinjene Nacije, a nikako nazovi hasaki sud! haski sud ce se samo ironicno nasmejati i jos zesce sa pretnja ma nasupiti!Zato G.Selakovicu vi upucejete PROTEST nazovi NOTU diplomatska foskula na pogresnu adresu!Na mesto da ste momentalno prekinuli svaki kontak sa takozvani haskim sudom vi na kraju savijate kicmu istom tom sudu dacete u buduce sve obaveze vezane sa tim nazovi sudom izvrasvati bez pogovora?!Dali se Vi Ministre ne susrecete sa vasom suprotnoscu?Vamo Nota tamo priznanje krivice!!Molim objavu?

Nole

pre 8 godina

Slušao sam ga jutros na jutarnjem programu RTS-a, kaže kako Hag sprovodi klasičnu zamenu teza. Kakva demagogija! Šta god ko mislio o haškom tribunalu, onaj ko ovde spruvodi zamenu teza je upravo ova naša Vlada. Hag je tražio od Srbije hapšenje i izručenje ovih troje radikala još u novembru prošle godine. Čutali smo i ignorisali zahtev dok nas nisu priterali uza zid i baš nam dobro došlo što je sad Tolimir umro da ih optužimo kako su baš sad našli to od nas da traže. Liči mi na onu legendarnu izjavu Kuštuničinog ministra unutrašnjih poslova - "Kako možete da me pitate za trafiku dok gori Hilandar"

Dosta više te demagogije!

pre 8 godina

To što je Z. Tolimir umro u Hagu je tužna činjenica za njegove bližnje, ali on nije tamo čekao postupak, već je postupak bio okončan i time pravosnažan, a Tolimir je u Hagu čekao premeštanje u neki drugi zatvor na doživotnu robiju. Prema tome, manje demagogije, i naricanja o tobožnjem "ubistvu" Srba u Hagu. Taj čovek je odgovoran i osuđen za zločine i mnogostruka organizovana ubistva, a sad on ispada žrtva zato što kao bolestan čovek nije imao pravo da umre u krugu svoje porodice. Pa dajte malo pijeteta za žrtve koje su zbog tog čoveka odavno mrtve. Hag radi svoj posao, radite vi svoj.

Da, jeste, sve to jesu i političke odluke suda, ali da li naprednjaci (i svi kritičari Haga pre njih) zaista misle, da se oni i sudovi u Srbiji ne ponašaju politički? Samo ću reći Mihailović i Nedić, da sada ne ulazim u mnogo aktuelnije slučajeve.

ProfesorKiksMaler

pre 8 godina

Šešeljevci šešeljevce "mrskom" Hagu ne dadoše.
Trebaju im u Skupštini da prave rialiti atmosferu.
A i najveći posao ih tek čeka: Referendum za promenu Ustava.

Mile sa Liona

pre 8 godina

Zar nije, pametnjakovići, srpski nacionalni interes da poštuje medjunarodne sporazume i zakone, kao i sve ostale dokumente koje je potpisala!? Mislite , veselnici, da tamo prolazi - ne dam Gašića i slične svinjarije koje svakodnevno slušamo od vas nrodnjaka i vašeg premijera.

Miroslav

pre 8 godina

Brisace sa nama patos i EU, i Haski i Briselski cinovnici dokle god nas ti, ministre, i tvoja druzina budete predstavljali. Vase rijaliti epizode namenjene su iskljucivo domacoj publici. Vas sou program nikoga u Evropi ne interesuje.

Zoki

pre 8 godina

@Walter - Haški tribunal je daleko od ozbiljne institucije, koliko god pokušavao da trenira strogoću. Florens Hartman je osuđena da plati kaznu od €7000, pošto je odbila da plati kazna je pretvorena u zatvorsku i Hag je od Francuske zatražio izručenje. Naravno, Francuska je nikada nije izručila. Tolimir je imao i državljanstvo Srbije, tako da je interes države za njene građane koji su u stranim zatvorima sasvim legitimno. Da je imala malo pameti i dostojanstva, o Tolimiru bi brinula i država Bosna i Hercegovina - ne radi njega nego radi sebe. Zdravstvena nega koju imaju zatvorenici u Hagu nije ništa bolja od one koju imaju zatvorenici po zatvorima bivše SFRJ. Govorim o mogućnostima specijalističkih pregleda. Ako je tačno da je Tolimir deseta osoba koja je tamo umrla (od nekih 160 koji su procesirani), onda je ta statistika strašna. Otprilike kao kada bi u istražnom zatvoru u Beogradu imali dve sahrane sedmično. Poređenja radi, u Americi umire alarmantan broj od 120-150 pritvorenika na 100 hiljada, uključujući AIDS i međusobna ubistva. U Hagu se znači umiralo 4 hiljade puta češće!

Marijana

pre 8 godina

Haški tribunal nam 2o godina zagorčava život viseći kao kamen oko vrata i preteći da nas potopi, praktično je nezakonit ali se pretvorio u instrument Zapada da nas reketira, ucenjuje i tera da igramo njihove igre.

Apoliticar

pre 8 godina

Imperativni moral se zasniva na autoritetu utvrđenih propisa i pravila. Ovaj tip morala se karakteriše visokim stepenom strogosti koja doseže čak i do represivnosti. Nemilosrdan je prema svima koji misle i koji se ponašaju drugačije od postojećeg sistema moralnih normi, jer se smatra da je to jedino ispravno moralno ponašanje. izjavu ministram vidim kao moral idealnih simboličkih predstava a koji proizilazi iz autoriteta nekih uzvišenih uzora čoveku, sa kojima čovek nastoji da se identifikuje, čiji moralni uzori ostaju i njegovi (čovekovi). Ovi uzori se poštuju, ali se pojedinac ne trudi da dosegne njegove visine. G.dine Ministre: Moral- vrlina se temelji na onim opšteprihvaćenim, trajnim, neprolaznim, individualnim i kolektivnim vrednostima kao što su iskrenost, pravdoljubivost, poštenje, skromnost, hrabrost, vernost, čestitost, umerenost, požrtvovanost, nesebičnost, ljubav prema bližnjima.Ove osobine su u svakom čoveku potencijalno date, a od samog čoveka i društvene klime zavisi da li će razviti navedene moralne vrednosti. I budite realni. Ukoliko ste se informisali kako radi ovaj Sud, znači da vam je stalo i da zaista želite da pomognete. Gledajte to iz ovog ugla - ako se vi niste potrudili da se informišete o radu Suda koji kritikujete, zašto bi oni trebali da se potrude da se informišu o vama i vašem mišljenju? Nije poželjno da sada vodite kampanju.

Kavric

pre 8 godina

idu izbori pa da ovi nasi pokazu prkos, znaju da to narod voli da cuje! A cim prodju izbori ako im zatraze kompletan narod ce poslati u Hag!

cuj ti ovog

pre 8 godina

red primitivizma, red bezobrazluka, zalijes gluposcu, dodas malo praznih pretnji i dobijes novoradikalsku pitu gov**ru.
to moze samo presvuceni radikal da proguta, a jede se hladno i za par dana.

petar

pre 8 godina

Nazalost, Ministre, Srbijom vec skoro cetvrt veka patos brisu i Kurta i Murta, i sto je jos gore, to i dalje traje, samo u rukavicama, ne tako ogoljeno kao nekada. Najtragicnije je to sto Vi i vasa ex-stranka (a delom i sadasnja) snosite ogromnu odgovornost sto je Srbija postala krpa. Kukumavcenje i protestne note Vam sada ne vrede nista, jer ste te koje sada kritikujete odavno navikli da sa Srbijom mogu da rade sta hoce. To sto sada "ostro" reagujete je zakasnelo.

Какав шаљивџија

pre 8 godina

Хаххахаа! Слатко ме насмеја. Са нама не бришу под, него бришу штале, свињце и кокошињце - и наше и њихове. А то им омогућава ова Влада коју чине министри са купљеним дипломама и без дана радног стажа у струци. У Јапану би сами себи пресудили, у Европи би поднели оставке, у Америци би их отпустили, а у окупираној Србији СЕ ОРГАНИЗУЈУ ИЗБОРИ! Да их поново "изаберемо".

Walter

pre 8 godina

Gosp.ministar zaboravlja da sud nije politicka pozornica.Na jasno sudu se odgovara na postavljena pitanja i sudac je taj koji vodi proces.Pitanja su bila konkretna,sta ste ucinili da se doticni uhapse i zasto nisu uhapseni.Zaboravlja se da prodavanje jeftine balkanske demagogije ne prolazi u ozbiljnim institucijama.Kakve veze ima poziv na sud, koji je upucen znatno ranije, sa iznenadnom smrcu osudjenika na dozivotnu robiju.
Covjek je osudjen dozivotno zbog genocida, nije to godisnji odmor da se sece kako se kome prohtije i jos mi samo fali da kazete da bi imao bolju bolnicku njegu u Srbiji nego Holandiji.Zelio bih da mi kaze, koji je interes Srbije koja tvrdi da nema nista sa ratnim zlocinima u BiH, da pruzi utociste i njegu ratnom zlocincu pravomocno osudjenom za genocid.

peta del boske

pre 8 godina

Dzaba sve to, mi vec imamo potpisan ugovor sa Haskim tribunalom, ako ga ne postujemo sigurno slede posledice, koji ce opet kostati samo nas, gradjane.

Hombre

pre 8 godina

Sve su ovo vesti i izjave samo za lokalnu upotrebu. Prava mera je obraćanje Savetu bezbednosti UN i međunarodnim faktorima, široko lobiranje svuda u Svetu za naše interese a protiv Haškog tribunala koji deli pravdu po američkim aršinima, a znamo koliko je američka "pravda" nanela i još uvek nanosi zla i nesreće širom Sveta. Međutim, lobiranje košta a naše "ponosne" vlasti uvek imaju preča posla od ispravljanja negativnog imidža Srbije i srpskog naroda u Svetu.

cnn

pre 8 godina

opasni ovi radikali na vlasti,kao fol 'oce u EU a ovamo sve rade da ne stignu tamo.'Vataju glasace i levo i desno,nista im nije strano kad treba vlasti da se docepaju,obraza nemaju,kulturu nemaju i normano je da pobede ,verovatno ce opet da 'apse nekog bogatasa (to sirotinja najvise voli ), opet ce da nadju kakve dzakove sa listicima i sl.

Марко

pre 8 godina

Kоначно да неко опере паркет оним адвокатом губитником који је све парнице Србије пред међународним судовима изгубио.

xxx

pre 8 godina

nek neko javi ovom poltrončiću da mi samo i služimo za brisanje patosa i to još od 2000. godine. Njegov gazda i SVI političari u ovoj državi UVEK su gledali svoje zadnjice i ništa drugo! Nema nam spasa, kolo vode isti ljudi već 25 godina...

Advokat svih Srba

pre 8 godina

Auuuu pa kakvu vi ovo bajatu pricu valjate,sad pred izbore!Ali polako cim prodju izbori,i kad gazda zategne lanac,ima pola Srbije vi da date ako vam traze!

una

pre 8 godina

Kad vas čovek sluša mislio bi da stvarno možete da vi postavljate uslove. Odgovor od EU će stići vrlo brzo a vi ćete, kao i do sada pokorno nastaviti da ispunjavate njihove zahteve. Ovo glumatanje pred narodom je samo farsa.

seljadin

pre 8 godina

valjda se treba zaliti visim organima od Haga, a ne Hagu, njih zalbe ne interesuju...
Hag uvek radi podmuklo, hvataju radikale, da bi optuzili svoje "saborce" iz 90tih, to je istovremeno i pritisak na sadasnju vlast u Srbiji, sto nije fer.

Almir

pre 8 godina

Radikalska retorika, kao u stara, "dobra" vremena - a sada jos i predizborna...
Ne mogu a da ne spomenem jadnu Studio B TV. Ko prezivi pricace ...

voodoo

pre 8 godina

Selakovic, njega nije bilo u javnosti ne pamtim. Primirio se posle najvece blamaze ikada sa advokatima, mada je pravo cudo i jos jedan pokazatelj kakva smo zemlja, kada nakon toga ostao da bude ministar, covek koji je blokirao pravosudni sistem na godinu dana.

Predrag

pre 8 godina

Niko ne briše patos, samo su premijer i ministar inostranih poslova Srbije primorani da se u Briselu osmehuju i pregovaraju sa Hašimom Tačijem. Niko ne briše patos, samo Toni Bler drži predavanja ministraima Vlade Srbije. Tu priču o vašoj kuraži i ponosu pričajte nekom drugom.

Marijana

pre 8 godina

Haški tribunal nam 2o godina zagorčava život viseći kao kamen oko vrata i preteći da nas potopi, praktično je nezakonit ali se pretvorio u instrument Zapada da nas reketira, ucenjuje i tera da igramo njihove igre.

Zoki

pre 8 godina

@Walter - Haški tribunal je daleko od ozbiljne institucije, koliko god pokušavao da trenira strogoću. Florens Hartman je osuđena da plati kaznu od €7000, pošto je odbila da plati kazna je pretvorena u zatvorsku i Hag je od Francuske zatražio izručenje. Naravno, Francuska je nikada nije izručila. Tolimir je imao i državljanstvo Srbije, tako da je interes države za njene građane koji su u stranim zatvorima sasvim legitimno. Da je imala malo pameti i dostojanstva, o Tolimiru bi brinula i država Bosna i Hercegovina - ne radi njega nego radi sebe. Zdravstvena nega koju imaju zatvorenici u Hagu nije ništa bolja od one koju imaju zatvorenici po zatvorima bivše SFRJ. Govorim o mogućnostima specijalističkih pregleda. Ako je tačno da je Tolimir deseta osoba koja je tamo umrla (od nekih 160 koji su procesirani), onda je ta statistika strašna. Otprilike kao kada bi u istražnom zatvoru u Beogradu imali dve sahrane sedmično. Poređenja radi, u Americi umire alarmantan broj od 120-150 pritvorenika na 100 hiljada, uključujući AIDS i međusobna ubistva. U Hagu se znači umiralo 4 hiljade puta češće!

Toma

pre 8 godina

Ministar ne drzi predizborni govor nego prica posteno kako bi trebalo da bude. Ministar pravde bi trebao da odrzi jednu lekciju takozvanim sudijama u Hagu.

Miško

pre 8 godina

Srbija je zemlja koja poštuje zakone, ali za uzvrat traži i da Hag poštuje nas i naše institucije i da sa nama ima dvosmernu saradnju. Ultimatu je dosta bilo.

NikolA

pre 8 godina

Demokrate su naučile gospodu iz Haga da sa Srbijim mogu da brišu patos kad god oni hoce i kako hoće, to vreme je prošlo zajedno sa demokrata!

Advokat svih Srba

pre 8 godina

Auuuu pa kakvu vi ovo bajatu pricu valjate,sad pred izbore!Ali polako cim prodju izbori,i kad gazda zategne lanac,ima pola Srbije vi da date ako vam traze!

Какав шаљивџија

pre 8 godina

Хаххахаа! Слатко ме насмеја. Са нама не бришу под, него бришу штале, свињце и кокошињце - и наше и њихове. А то им омогућава ова Влада коју чине министри са купљеним дипломама и без дана радног стажа у струци. У Јапану би сами себи пресудили, у Европи би поднели оставке, у Америци би их отпустили, а у окупираној Србији СЕ ОРГАНИЗУЈУ ИЗБОРИ! Да их поново "изаберемо".

Matej

pre 8 godina

Srbijom niko nece brisati patos, pogotovo u slucaju smrtnog ishoda naseg srpskog optuzenika.Pravila i postovanje se moraju postovati a u ovom slucaju ocekujem mnogo vise od Haga zbog posledice koja nije ni malo prijatna za citavu zemlju.

Predrag

pre 8 godina

Niko ne briše patos, samo su premijer i ministar inostranih poslova Srbije primorani da se u Briselu osmehuju i pregovaraju sa Hašimom Tačijem. Niko ne briše patos, samo Toni Bler drži predavanja ministraima Vlade Srbije. Tu priču o vašoj kuraži i ponosu pričajte nekom drugom.

cnn

pre 8 godina

opasni ovi radikali na vlasti,kao fol 'oce u EU a ovamo sve rade da ne stignu tamo.'Vataju glasace i levo i desno,nista im nije strano kad treba vlasti da se docepaju,obraza nemaju,kulturu nemaju i normano je da pobede ,verovatno ce opet da 'apse nekog bogatasa (to sirotinja najvise voli ), opet ce da nadju kakve dzakove sa listicima i sl.

voodoo

pre 8 godina

Selakovic, njega nije bilo u javnosti ne pamtim. Primirio se posle najvece blamaze ikada sa advokatima, mada je pravo cudo i jos jedan pokazatelj kakva smo zemlja, kada nakon toga ostao da bude ministar, covek koji je blokirao pravosudni sistem na godinu dana.

Almir

pre 8 godina

Radikalska retorika, kao u stara, "dobra" vremena - a sada jos i predizborna...
Ne mogu a da ne spomenem jadnu Studio B TV. Ko prezivi pricace ...

Walter

pre 8 godina

Gosp.ministar zaboravlja da sud nije politicka pozornica.Na jasno sudu se odgovara na postavljena pitanja i sudac je taj koji vodi proces.Pitanja su bila konkretna,sta ste ucinili da se doticni uhapse i zasto nisu uhapseni.Zaboravlja se da prodavanje jeftine balkanske demagogije ne prolazi u ozbiljnim institucijama.Kakve veze ima poziv na sud, koji je upucen znatno ranije, sa iznenadnom smrcu osudjenika na dozivotnu robiju.
Covjek je osudjen dozivotno zbog genocida, nije to godisnji odmor da se sece kako se kome prohtije i jos mi samo fali da kazete da bi imao bolju bolnicku njegu u Srbiji nego Holandiji.Zelio bih da mi kaze, koji je interes Srbije koja tvrdi da nema nista sa ratnim zlocinima u BiH, da pruzi utociste i njegu ratnom zlocincu pravomocno osudjenom za genocid.

petar

pre 8 godina

Nazalost, Ministre, Srbijom vec skoro cetvrt veka patos brisu i Kurta i Murta, i sto je jos gore, to i dalje traje, samo u rukavicama, ne tako ogoljeno kao nekada. Najtragicnije je to sto Vi i vasa ex-stranka (a delom i sadasnja) snosite ogromnu odgovornost sto je Srbija postala krpa. Kukumavcenje i protestne note Vam sada ne vrede nista, jer ste te koje sada kritikujete odavno navikli da sa Srbijom mogu da rade sta hoce. To sto sada "ostro" reagujete je zakasnelo.

Kavric

pre 8 godina

idu izbori pa da ovi nasi pokazu prkos, znaju da to narod voli da cuje! A cim prodju izbori ako im zatraze kompletan narod ce poslati u Hag!

una

pre 8 godina

Kad vas čovek sluša mislio bi da stvarno možete da vi postavljate uslove. Odgovor od EU će stići vrlo brzo a vi ćete, kao i do sada pokorno nastaviti da ispunjavate njihove zahteve. Ovo glumatanje pred narodom je samo farsa.

Fakir

pre 8 godina

Interes Srbije i srpskog naroda mora uvek biti na prvom mestu, u to nema sumnje. Aktuelna vlast zaista odlično radi svoj posao, a to je definitivno najbitnije za sve nas.

cuj ti ovog

pre 8 godina

red primitivizma, red bezobrazluka, zalijes gluposcu, dodas malo praznih pretnji i dobijes novoradikalsku pitu gov**ru.
to moze samo presvuceni radikal da proguta, a jede se hladno i za par dana.

xxx

pre 8 godina

nek neko javi ovom poltrončiću da mi samo i služimo za brisanje patosa i to još od 2000. godine. Njegov gazda i SVI političari u ovoj državi UVEK su gledali svoje zadnjice i ništa drugo! Nema nam spasa, kolo vode isti ljudi već 25 godina...

Beks

pre 8 godina

SRBIJOM niko nece brisati PATOS.
Dok god budemo imali ovakve vlasti kao u zadnjih 30 godina, svako ce brisati sa nama patos.
A sto nije svet brisao patos sa Jugoslavijom dok je Titio bio ziv.
U narednih 25 godina placacemo odstetu Jevrejima u Srbiji. Poricali smo to 70 godina. A kada to istekne eto ga na NAPLATU Milosevicev RAD. Vlast ce i dalje grlato branit Srpstvo, velicati "pobede", a nasi unuci placati odstete. Molim cenjenog ministra da nas vise ne brani..

Dosta više te demagogije!

pre 8 godina

To što je Z. Tolimir umro u Hagu je tužna činjenica za njegove bližnje, ali on nije tamo čekao postupak, već je postupak bio okončan i time pravosnažan, a Tolimir je u Hagu čekao premeštanje u neki drugi zatvor na doživotnu robiju. Prema tome, manje demagogije, i naricanja o tobožnjem "ubistvu" Srba u Hagu. Taj čovek je odgovoran i osuđen za zločine i mnogostruka organizovana ubistva, a sad on ispada žrtva zato što kao bolestan čovek nije imao pravo da umre u krugu svoje porodice. Pa dajte malo pijeteta za žrtve koje su zbog tog čoveka odavno mrtve. Hag radi svoj posao, radite vi svoj.

Da, jeste, sve to jesu i političke odluke suda, ali da li naprednjaci (i svi kritičari Haga pre njih) zaista misle, da se oni i sudovi u Srbiji ne ponašaju politički? Samo ću reći Mihailović i Nedić, da sada ne ulazim u mnogo aktuelnije slučajeve.

Mile sa Liona

pre 8 godina

Zar nije, pametnjakovići, srpski nacionalni interes da poštuje medjunarodne sporazume i zakone, kao i sve ostale dokumente koje je potpisala!? Mislite , veselnici, da tamo prolazi - ne dam Gašića i slične svinjarije koje svakodnevno slušamo od vas nrodnjaka i vašeg premijera.

Poglavar poglavlja

pre 8 godina

Haški sud je međunarodno priznat sud kojeg je i Srbija priznala.
Ako se neki osuđenik razboli neće ga sigurno s temperaturom 40 pustiti da leži u hladnoj ćeliji.
Tražilo da se zbog lošeg zdravstvenog stanja Zdravko Tolimir privremeno pusti na slobodu?!
Alo ljudi, pa nije on zatvoren jer nije platio kaznu za prebrzu vožnju, čovjek je osuđen na doživotnu robiju za najmonstruoznije zločine i žalbeno vijeće je osudu potvrdilo, u Nürnbergu bi ga objesili!
Takvog lika bi se svaki državni zvaničnik trebao kloniti ko da ima kugu a ne da država podnosi molbu da ga se pusti jer je bolestan. Kad se neki zatvorenik razboli postoje bolnice za njih i tamo se liječe, ne pušta ih se na kućnu njegu!
Ali čudno je kako Srbija osuđene ratne zločince tretira kao heroje, ministri službenim avionom idu po njih u Holandiju i još ministara mu organizira svečani doček, Mrkšić umre država mu organizira sahranu, to je nedopustivo.
U redu za privatna lica, nek ih smatraju za heroje i plae im svijeću, puno ljudi npr. danas slavi Hitlerov rođendan ali nijedna zemlja zvanično.
Da vas preduhitrim nemojte sad spominjati Gotovinu, oni nije osuđeni ratni zločinac, on je oslobođen.
Ali kad je npr. osuđeni hrvatski ratni zločinac Dario Kordić pušten iz zatvora na to se nije osvrnuo ni portir u zgradi Vlade, a kamo li neki ministar, a Bože sačuvaj da bi po njega poslali službeni Vladin avion i da mu se priredi svečani državni doček!

Patos

pre 8 godina

Kako navodi, time će Srbija poručiti da poštuje svoje obaveze, ali da ne dozvoljava da njom iko "briše patos".

Док истовремено Србија брише правосудни и сваки други патос са сопственим грађанима, чије су представке Европском суду за људска прва у Стразбуру далеко најбројније у односу на грађане осталих ауторитарних и недемократских режима. Све те представке највећим делом се односе на повређено право на правично суђење у разумном року. Селаковић који намерава упутити протестну ноту Хашком трибуналу је до те мере неадекватна и недостојна личност, а његов гест толико дегутантан да је достојан сваке моралне осуде, управо због тога што је за време његовог министровања дошло до енормног броја представки суду у Стразбуру. Уосталом ради се и о класичној замени теза, јер ако је и било неког брисања патоса, било је у односу на владајућу клику у Србији, а не у односу на српске грађане, јер је управо владајућа клика била та која је скривала Хашке оптуженике за ратне злочине, што се сада наставља заштитом актуелних радикала јојића, радете и осталих, а не грађани Србије. Проваљени сте селаковићу и немојте да се скривате иза српских грађана, веђ изађите мушки на црту Хашком трибуналу и отворено им реците да подржавате све оно за шта су Хашки оптуженици одговарали и одговарају, наравно уколико имате ону ствар. али пошто се кријете иза грађана Србије немате је, ону ствар.

Марко

pre 8 godina

Kоначно да неко опере паркет оним адвокатом губитником који је све парнице Србије пред међународним судовима изгубио.

srbislava

pre 8 godina

"...niko Srbijom ne brise patos" - Da li tim recima idete na izbore i da li ce vam svi plakati biti oblepljeni sa ovim sloganom??? Uffff i ja pitam - izbori su samo najavljeni.

Nole

pre 8 godina

Slušao sam ga jutros na jutarnjem programu RTS-a, kaže kako Hag sprovodi klasičnu zamenu teza. Kakva demagogija! Šta god ko mislio o haškom tribunalu, onaj ko ovde spruvodi zamenu teza je upravo ova naša Vlada. Hag je tražio od Srbije hapšenje i izručenje ovih troje radikala još u novembru prošle godine. Čutali smo i ignorisali zahtev dok nas nisu priterali uza zid i baš nam dobro došlo što je sad Tolimir umro da ih optužimo kako su baš sad našli to od nas da traže. Liči mi na onu legendarnu izjavu Kuštuničinog ministra unutrašnjih poslova - "Kako možete da me pitate za trafiku dok gori Hilandar"

Miroslav

pre 8 godina

Brisace sa nama patos i EU, i Haski i Briselski cinovnici dokle god nas ti, ministre, i tvoja druzina budete predstavljali. Vase rijaliti epizode namenjene su iskljucivo domacoj publici. Vas sou program nikoga u Evropi ne interesuje.

peta del boske

pre 8 godina

Dzaba sve to, mi vec imamo potpisan ugovor sa Haskim tribunalom, ako ga ne postujemo sigurno slede posledice, koji ce opet kostati samo nas, gradjane.

Apoliticar

pre 8 godina

Imperativni moral se zasniva na autoritetu utvrđenih propisa i pravila. Ovaj tip morala se karakteriše visokim stepenom strogosti koja doseže čak i do represivnosti. Nemilosrdan je prema svima koji misle i koji se ponašaju drugačije od postojećeg sistema moralnih normi, jer se smatra da je to jedino ispravno moralno ponašanje. izjavu ministram vidim kao moral idealnih simboličkih predstava a koji proizilazi iz autoriteta nekih uzvišenih uzora čoveku, sa kojima čovek nastoji da se identifikuje, čiji moralni uzori ostaju i njegovi (čovekovi). Ovi uzori se poštuju, ali se pojedinac ne trudi da dosegne njegove visine. G.dine Ministre: Moral- vrlina se temelji na onim opšteprihvaćenim, trajnim, neprolaznim, individualnim i kolektivnim vrednostima kao što su iskrenost, pravdoljubivost, poštenje, skromnost, hrabrost, vernost, čestitost, umerenost, požrtvovanost, nesebičnost, ljubav prema bližnjima.Ove osobine su u svakom čoveku potencijalno date, a od samog čoveka i društvene klime zavisi da li će razviti navedene moralne vrednosti. I budite realni. Ukoliko ste se informisali kako radi ovaj Sud, znači da vam je stalo i da zaista želite da pomognete. Gledajte to iz ovog ugla - ako se vi niste potrudili da se informišete o radu Suda koji kritikujete, zašto bi oni trebali da se potrude da se informišu o vama i vašem mišljenju? Nije poželjno da sada vodite kampanju.

ProfesorKiksMaler

pre 8 godina

Šešeljevci šešeljevce "mrskom" Hagu ne dadoše.
Trebaju im u Skupštini da prave rialiti atmosferu.
A i najveći posao ih tek čeka: Referendum za promenu Ustava.

Hombre

pre 8 godina

Sve su ovo vesti i izjave samo za lokalnu upotrebu. Prava mera je obraćanje Savetu bezbednosti UN i međunarodnim faktorima, široko lobiranje svuda u Svetu za naše interese a protiv Haškog tribunala koji deli pravdu po američkim aršinima, a znamo koliko je američka "pravda" nanela i još uvek nanosi zla i nesreće širom Sveta. Međutim, lobiranje košta a naše "ponosne" vlasti uvek imaju preča posla od ispravljanja negativnog imidža Srbije i srpskog naroda u Svetu.

Ratko

pre 8 godina

Joj kada dostave Savetu Evrope izveštaj da Srbija ne postupa po zakonu i ne ispunjava međunarodne obaveze. Šta ćemo onda? Jao šta nas snađe, nema novih investicija i otvaranja poglavlja. Morate to pre izbora rešiti kako znate i umete. Protesna nota je samo prst u oko i ravno samoubistvu. Vidim Selakovic optuzuje Hag za smrt ljudi, što je pomak makar bilo i ovako neiskreno.

Srboljub

pre 8 godina

A kakva je to država koja pred svetom (ali pre svega, pred sobom, čitaj: svojim građanima) personifikovana političko-crkvenim elitama izvodi predstave ispraćaja , još gore, dočeka haških optuženika/osuđenika? Moglo se diskretno pomoći porodicama recimo, a ne onako istovremeno i paradno i otrcano; na žalost, kako bi ova polupismena bulumenta na vlasti pokušala da iskamči (od, realno, iste takve pučine) još jedan mandat, nego igrajući na zicer patriJotizma?

Otac Makarije

pre 8 godina

"Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da Haškom tribunalu nije uputio protestnu notu, već pismo i da ne može da kaže šta piše jer je sadržaj poverljiv."
Selakovicu,dogovorite se sta ste i da li ste poslali bilo sta.

seljadin

pre 8 godina

valjda se treba zaliti visim organima od Haga, a ne Hagu, njih zalbe ne interesuju...
Hag uvek radi podmuklo, hvataju radikale, da bi optuzili svoje "saborce" iz 90tih, to je istovremeno i pritisak na sadasnju vlast u Srbiji, sto nije fer.

R,Zivkovic,R-dam

pre 8 godina

Ovu notu treba poslati UN cijama jer onisu pokrovitelji nazovi haskog suda? Oni izvrasavaju i racune polazu UN,pa prema tome toje najvisi organ kojisu UN osnovale 1993 godine za bivsu Jugoslaviju.Pa valjda i vrabcima na grani jasno daje to sud namenjen Srbima, ane drugima pa prema tome , sledi odgovor adekvatan istom organu a tosu Ujedinjene Nacije, a nikako nazovi hasaki sud! haski sud ce se samo ironicno nasmejati i jos zesce sa pretnja ma nasupiti!Zato G.Selakovicu vi upucejete PROTEST nazovi NOTU diplomatska foskula na pogresnu adresu!Na mesto da ste momentalno prekinuli svaki kontak sa takozvani haskim sudom vi na kraju savijate kicmu istom tom sudu dacete u buduce sve obaveze vezane sa tim nazovi sudom izvrasvati bez pogovora?!Dali se Vi Ministre ne susrecete sa vasom suprotnoscu?Vamo Nota tamo priznanje krivice!!Molim objavu?

predrag

pre 8 godina

Kakva laz I demagogija vase vlade I minister Sabana vase vlade. Prvo Srpski Gering (Zvonko Tolmar) je osudjen I stupila je pravosnazna odluka. Samo se cekalo da se zlikovac prebaci u neki zatvor na dozivotnu robiju.
Drugo prije vise od godine Haski tribunal je vasu vladu obavjestio o izrucenju tri Radikala a vi ste se tome oglusili I niste postovali zahtjev suda.

PREDRAG

Predrag

pre 8 godina

Niko ne briše patos, samo su premijer i ministar inostranih poslova Srbije primorani da se u Briselu osmehuju i pregovaraju sa Hašimom Tačijem. Niko ne briše patos, samo Toni Bler drži predavanja ministraima Vlade Srbije. Tu priču o vašoj kuraži i ponosu pričajte nekom drugom.

Какав шаљивџија

pre 8 godina

Хаххахаа! Слатко ме насмеја. Са нама не бришу под, него бришу штале, свињце и кокошињце - и наше и њихове. А то им омогућава ова Влада коју чине министри са купљеним дипломама и без дана радног стажа у струци. У Јапану би сами себи пресудили, у Европи би поднели оставке, у Америци би их отпустили, а у окупираној Србији СЕ ОРГАНИЗУЈУ ИЗБОРИ! Да их поново "изаберемо".

Advokat svih Srba

pre 8 godina

Auuuu pa kakvu vi ovo bajatu pricu valjate,sad pred izbore!Ali polako cim prodju izbori,i kad gazda zategne lanac,ima pola Srbije vi da date ako vam traze!

seljadin

pre 8 godina

valjda se treba zaliti visim organima od Haga, a ne Hagu, njih zalbe ne interesuju...
Hag uvek radi podmuklo, hvataju radikale, da bi optuzili svoje "saborce" iz 90tih, to je istovremeno i pritisak na sadasnju vlast u Srbiji, sto nije fer.

voodoo

pre 8 godina

Selakovic, njega nije bilo u javnosti ne pamtim. Primirio se posle najvece blamaze ikada sa advokatima, mada je pravo cudo i jos jedan pokazatelj kakva smo zemlja, kada nakon toga ostao da bude ministar, covek koji je blokirao pravosudni sistem na godinu dana.

Walter

pre 8 godina

Gosp.ministar zaboravlja da sud nije politicka pozornica.Na jasno sudu se odgovara na postavljena pitanja i sudac je taj koji vodi proces.Pitanja su bila konkretna,sta ste ucinili da se doticni uhapse i zasto nisu uhapseni.Zaboravlja se da prodavanje jeftine balkanske demagogije ne prolazi u ozbiljnim institucijama.Kakve veze ima poziv na sud, koji je upucen znatno ranije, sa iznenadnom smrcu osudjenika na dozivotnu robiju.
Covjek je osudjen dozivotno zbog genocida, nije to godisnji odmor da se sece kako se kome prohtije i jos mi samo fali da kazete da bi imao bolju bolnicku njegu u Srbiji nego Holandiji.Zelio bih da mi kaze, koji je interes Srbije koja tvrdi da nema nista sa ratnim zlocinima u BiH, da pruzi utociste i njegu ratnom zlocincu pravomocno osudjenom za genocid.

petar

pre 8 godina

Nazalost, Ministre, Srbijom vec skoro cetvrt veka patos brisu i Kurta i Murta, i sto je jos gore, to i dalje traje, samo u rukavicama, ne tako ogoljeno kao nekada. Najtragicnije je to sto Vi i vasa ex-stranka (a delom i sadasnja) snosite ogromnu odgovornost sto je Srbija postala krpa. Kukumavcenje i protestne note Vam sada ne vrede nista, jer ste te koje sada kritikujete odavno navikli da sa Srbijom mogu da rade sta hoce. To sto sada "ostro" reagujete je zakasnelo.

xxx

pre 8 godina

nek neko javi ovom poltrončiću da mi samo i služimo za brisanje patosa i to još od 2000. godine. Njegov gazda i SVI političari u ovoj državi UVEK su gledali svoje zadnjice i ništa drugo! Nema nam spasa, kolo vode isti ljudi već 25 godina...

Hombre

pre 8 godina

Sve su ovo vesti i izjave samo za lokalnu upotrebu. Prava mera je obraćanje Savetu bezbednosti UN i međunarodnim faktorima, široko lobiranje svuda u Svetu za naše interese a protiv Haškog tribunala koji deli pravdu po američkim aršinima, a znamo koliko je američka "pravda" nanela i još uvek nanosi zla i nesreće širom Sveta. Međutim, lobiranje košta a naše "ponosne" vlasti uvek imaju preča posla od ispravljanja negativnog imidža Srbije i srpskog naroda u Svetu.

cnn

pre 8 godina

opasni ovi radikali na vlasti,kao fol 'oce u EU a ovamo sve rade da ne stignu tamo.'Vataju glasace i levo i desno,nista im nije strano kad treba vlasti da se docepaju,obraza nemaju,kulturu nemaju i normano je da pobede ,verovatno ce opet da 'apse nekog bogatasa (to sirotinja najvise voli ), opet ce da nadju kakve dzakove sa listicima i sl.

Марко

pre 8 godina

Kоначно да неко опере паркет оним адвокатом губитником који је све парнице Србије пред међународним судовима изгубио.

Almir

pre 8 godina

Radikalska retorika, kao u stara, "dobra" vremena - a sada jos i predizborna...
Ne mogu a da ne spomenem jadnu Studio B TV. Ko prezivi pricace ...

una

pre 8 godina

Kad vas čovek sluša mislio bi da stvarno možete da vi postavljate uslove. Odgovor od EU će stići vrlo brzo a vi ćete, kao i do sada pokorno nastaviti da ispunjavate njihove zahteve. Ovo glumatanje pred narodom je samo farsa.

Srboljub

pre 8 godina

A kakva je to država koja pred svetom (ali pre svega, pred sobom, čitaj: svojim građanima) personifikovana političko-crkvenim elitama izvodi predstave ispraćaja , još gore, dočeka haških optuženika/osuđenika? Moglo se diskretno pomoći porodicama recimo, a ne onako istovremeno i paradno i otrcano; na žalost, kako bi ova polupismena bulumenta na vlasti pokušala da iskamči (od, realno, iste takve pučine) još jedan mandat, nego igrajući na zicer patriJotizma?

peta del boske

pre 8 godina

Dzaba sve to, mi vec imamo potpisan ugovor sa Haskim tribunalom, ako ga ne postujemo sigurno slede posledice, koji ce opet kostati samo nas, gradjane.

R,Zivkovic,R-dam

pre 8 godina

Ovu notu treba poslati UN cijama jer onisu pokrovitelji nazovi haskog suda? Oni izvrasavaju i racune polazu UN,pa prema tome toje najvisi organ kojisu UN osnovale 1993 godine za bivsu Jugoslaviju.Pa valjda i vrabcima na grani jasno daje to sud namenjen Srbima, ane drugima pa prema tome , sledi odgovor adekvatan istom organu a tosu Ujedinjene Nacije, a nikako nazovi hasaki sud! haski sud ce se samo ironicno nasmejati i jos zesce sa pretnja ma nasupiti!Zato G.Selakovicu vi upucejete PROTEST nazovi NOTU diplomatska foskula na pogresnu adresu!Na mesto da ste momentalno prekinuli svaki kontak sa takozvani haskim sudom vi na kraju savijate kicmu istom tom sudu dacete u buduce sve obaveze vezane sa tim nazovi sudom izvrasvati bez pogovora?!Dali se Vi Ministre ne susrecete sa vasom suprotnoscu?Vamo Nota tamo priznanje krivice!!Molim objavu?

cuj ti ovog

pre 8 godina

red primitivizma, red bezobrazluka, zalijes gluposcu, dodas malo praznih pretnji i dobijes novoradikalsku pitu gov**ru.
to moze samo presvuceni radikal da proguta, a jede se hladno i za par dana.

Dosta više te demagogije!

pre 8 godina

To što je Z. Tolimir umro u Hagu je tužna činjenica za njegove bližnje, ali on nije tamo čekao postupak, već je postupak bio okončan i time pravosnažan, a Tolimir je u Hagu čekao premeštanje u neki drugi zatvor na doživotnu robiju. Prema tome, manje demagogije, i naricanja o tobožnjem "ubistvu" Srba u Hagu. Taj čovek je odgovoran i osuđen za zločine i mnogostruka organizovana ubistva, a sad on ispada žrtva zato što kao bolestan čovek nije imao pravo da umre u krugu svoje porodice. Pa dajte malo pijeteta za žrtve koje su zbog tog čoveka odavno mrtve. Hag radi svoj posao, radite vi svoj.

Da, jeste, sve to jesu i političke odluke suda, ali da li naprednjaci (i svi kritičari Haga pre njih) zaista misle, da se oni i sudovi u Srbiji ne ponašaju politički? Samo ću reći Mihailović i Nedić, da sada ne ulazim u mnogo aktuelnije slučajeve.

Ratko

pre 8 godina

Joj kada dostave Savetu Evrope izveštaj da Srbija ne postupa po zakonu i ne ispunjava međunarodne obaveze. Šta ćemo onda? Jao šta nas snađe, nema novih investicija i otvaranja poglavlja. Morate to pre izbora rešiti kako znate i umete. Protesna nota je samo prst u oko i ravno samoubistvu. Vidim Selakovic optuzuje Hag za smrt ljudi, što je pomak makar bilo i ovako neiskreno.

Poglavar poglavlja

pre 8 godina

Haški sud je međunarodno priznat sud kojeg je i Srbija priznala.
Ako se neki osuđenik razboli neće ga sigurno s temperaturom 40 pustiti da leži u hladnoj ćeliji.
Tražilo da se zbog lošeg zdravstvenog stanja Zdravko Tolimir privremeno pusti na slobodu?!
Alo ljudi, pa nije on zatvoren jer nije platio kaznu za prebrzu vožnju, čovjek je osuđen na doživotnu robiju za najmonstruoznije zločine i žalbeno vijeće je osudu potvrdilo, u Nürnbergu bi ga objesili!
Takvog lika bi se svaki državni zvaničnik trebao kloniti ko da ima kugu a ne da država podnosi molbu da ga se pusti jer je bolestan. Kad se neki zatvorenik razboli postoje bolnice za njih i tamo se liječe, ne pušta ih se na kućnu njegu!
Ali čudno je kako Srbija osuđene ratne zločince tretira kao heroje, ministri službenim avionom idu po njih u Holandiju i još ministara mu organizira svečani doček, Mrkšić umre država mu organizira sahranu, to je nedopustivo.
U redu za privatna lica, nek ih smatraju za heroje i plae im svijeću, puno ljudi npr. danas slavi Hitlerov rođendan ali nijedna zemlja zvanično.
Da vas preduhitrim nemojte sad spominjati Gotovinu, oni nije osuđeni ratni zločinac, on je oslobođen.
Ali kad je npr. osuđeni hrvatski ratni zločinac Dario Kordić pušten iz zatvora na to se nije osvrnuo ni portir u zgradi Vlade, a kamo li neki ministar, a Bože sačuvaj da bi po njega poslali službeni Vladin avion i da mu se priredi svečani državni doček!

Kavric

pre 8 godina

idu izbori pa da ovi nasi pokazu prkos, znaju da to narod voli da cuje! A cim prodju izbori ako im zatraze kompletan narod ce poslati u Hag!

Nole

pre 8 godina

Slušao sam ga jutros na jutarnjem programu RTS-a, kaže kako Hag sprovodi klasičnu zamenu teza. Kakva demagogija! Šta god ko mislio o haškom tribunalu, onaj ko ovde spruvodi zamenu teza je upravo ova naša Vlada. Hag je tražio od Srbije hapšenje i izručenje ovih troje radikala još u novembru prošle godine. Čutali smo i ignorisali zahtev dok nas nisu priterali uza zid i baš nam dobro došlo što je sad Tolimir umro da ih optužimo kako su baš sad našli to od nas da traže. Liči mi na onu legendarnu izjavu Kuštuničinog ministra unutrašnjih poslova - "Kako možete da me pitate za trafiku dok gori Hilandar"

Mile sa Liona

pre 8 godina

Zar nije, pametnjakovići, srpski nacionalni interes da poštuje medjunarodne sporazume i zakone, kao i sve ostale dokumente koje je potpisala!? Mislite , veselnici, da tamo prolazi - ne dam Gašića i slične svinjarije koje svakodnevno slušamo od vas nrodnjaka i vašeg premijera.

Miroslav

pre 8 godina

Brisace sa nama patos i EU, i Haski i Briselski cinovnici dokle god nas ti, ministre, i tvoja druzina budete predstavljali. Vase rijaliti epizode namenjene su iskljucivo domacoj publici. Vas sou program nikoga u Evropi ne interesuje.

srbislava

pre 8 godina

"...niko Srbijom ne brise patos" - Da li tim recima idete na izbore i da li ce vam svi plakati biti oblepljeni sa ovim sloganom??? Uffff i ja pitam - izbori su samo najavljeni.

Beks

pre 8 godina

SRBIJOM niko nece brisati PATOS.
Dok god budemo imali ovakve vlasti kao u zadnjih 30 godina, svako ce brisati sa nama patos.
A sto nije svet brisao patos sa Jugoslavijom dok je Titio bio ziv.
U narednih 25 godina placacemo odstetu Jevrejima u Srbiji. Poricali smo to 70 godina. A kada to istekne eto ga na NAPLATU Milosevicev RAD. Vlast ce i dalje grlato branit Srpstvo, velicati "pobede", a nasi unuci placati odstete. Molim cenjenog ministra da nas vise ne brani..

Patos

pre 8 godina

Kako navodi, time će Srbija poručiti da poštuje svoje obaveze, ali da ne dozvoljava da njom iko "briše patos".

Док истовремено Србија брише правосудни и сваки други патос са сопственим грађанима, чије су представке Европском суду за људска прва у Стразбуру далеко најбројније у односу на грађане осталих ауторитарних и недемократских режима. Све те представке највећим делом се односе на повређено право на правично суђење у разумном року. Селаковић који намерава упутити протестну ноту Хашком трибуналу је до те мере неадекватна и недостојна личност, а његов гест толико дегутантан да је достојан сваке моралне осуде, управо због тога што је за време његовог министровања дошло до енормног броја представки суду у Стразбуру. Уосталом ради се и о класичној замени теза, јер ако је и било неког брисања патоса, било је у односу на владајућу клику у Србији, а не у односу на српске грађане, јер је управо владајућа клика била та која је скривала Хашке оптуженике за ратне злочине, што се сада наставља заштитом актуелних радикала јојића, радете и осталих, а не грађани Србије. Проваљени сте селаковићу и немојте да се скривате иза српских грађана, веђ изађите мушки на црту Хашком трибуналу и отворено им реците да подржавате све оно за шта су Хашки оптуженици одговарали и одговарају, наравно уколико имате ону ствар. али пошто се кријете иза грађана Србије немате је, ону ствар.

ProfesorKiksMaler

pre 8 godina

Šešeljevci šešeljevce "mrskom" Hagu ne dadoše.
Trebaju im u Skupštini da prave rialiti atmosferu.
A i najveći posao ih tek čeka: Referendum za promenu Ustava.

Otac Makarije

pre 8 godina

"Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da Haškom tribunalu nije uputio protestnu notu, već pismo i da ne može da kaže šta piše jer je sadržaj poverljiv."
Selakovicu,dogovorite se sta ste i da li ste poslali bilo sta.

Apoliticar

pre 8 godina

Imperativni moral se zasniva na autoritetu utvrđenih propisa i pravila. Ovaj tip morala se karakteriše visokim stepenom strogosti koja doseže čak i do represivnosti. Nemilosrdan je prema svima koji misle i koji se ponašaju drugačije od postojećeg sistema moralnih normi, jer se smatra da je to jedino ispravno moralno ponašanje. izjavu ministram vidim kao moral idealnih simboličkih predstava a koji proizilazi iz autoriteta nekih uzvišenih uzora čoveku, sa kojima čovek nastoji da se identifikuje, čiji moralni uzori ostaju i njegovi (čovekovi). Ovi uzori se poštuju, ali se pojedinac ne trudi da dosegne njegove visine. G.dine Ministre: Moral- vrlina se temelji na onim opšteprihvaćenim, trajnim, neprolaznim, individualnim i kolektivnim vrednostima kao što su iskrenost, pravdoljubivost, poštenje, skromnost, hrabrost, vernost, čestitost, umerenost, požrtvovanost, nesebičnost, ljubav prema bližnjima.Ove osobine su u svakom čoveku potencijalno date, a od samog čoveka i društvene klime zavisi da li će razviti navedene moralne vrednosti. I budite realni. Ukoliko ste se informisali kako radi ovaj Sud, znači da vam je stalo i da zaista želite da pomognete. Gledajte to iz ovog ugla - ako se vi niste potrudili da se informišete o radu Suda koji kritikujete, zašto bi oni trebali da se potrude da se informišu o vama i vašem mišljenju? Nije poželjno da sada vodite kampanju.

Toma

pre 8 godina

Ministar ne drzi predizborni govor nego prica posteno kako bi trebalo da bude. Ministar pravde bi trebao da odrzi jednu lekciju takozvanim sudijama u Hagu.

Miško

pre 8 godina

Srbija je zemlja koja poštuje zakone, ali za uzvrat traži i da Hag poštuje nas i naše institucije i da sa nama ima dvosmernu saradnju. Ultimatu je dosta bilo.

Marijana

pre 8 godina

Haški tribunal nam 2o godina zagorčava život viseći kao kamen oko vrata i preteći da nas potopi, praktično je nezakonit ali se pretvorio u instrument Zapada da nas reketira, ucenjuje i tera da igramo njihove igre.

Zoki

pre 8 godina

@Walter - Haški tribunal je daleko od ozbiljne institucije, koliko god pokušavao da trenira strogoću. Florens Hartman je osuđena da plati kaznu od €7000, pošto je odbila da plati kazna je pretvorena u zatvorsku i Hag je od Francuske zatražio izručenje. Naravno, Francuska je nikada nije izručila. Tolimir je imao i državljanstvo Srbije, tako da je interes države za njene građane koji su u stranim zatvorima sasvim legitimno. Da je imala malo pameti i dostojanstva, o Tolimiru bi brinula i država Bosna i Hercegovina - ne radi njega nego radi sebe. Zdravstvena nega koju imaju zatvorenici u Hagu nije ništa bolja od one koju imaju zatvorenici po zatvorima bivše SFRJ. Govorim o mogućnostima specijalističkih pregleda. Ako je tačno da je Tolimir deseta osoba koja je tamo umrla (od nekih 160 koji su procesirani), onda je ta statistika strašna. Otprilike kao kada bi u istražnom zatvoru u Beogradu imali dve sahrane sedmično. Poređenja radi, u Americi umire alarmantan broj od 120-150 pritvorenika na 100 hiljada, uključujući AIDS i međusobna ubistva. U Hagu se znači umiralo 4 hiljade puta češće!

NikolA

pre 8 godina

Demokrate su naučile gospodu iz Haga da sa Srbijim mogu da brišu patos kad god oni hoce i kako hoće, to vreme je prošlo zajedno sa demokrata!

Fakir

pre 8 godina

Interes Srbije i srpskog naroda mora uvek biti na prvom mestu, u to nema sumnje. Aktuelna vlast zaista odlično radi svoj posao, a to je definitivno najbitnije za sve nas.

Matej

pre 8 godina

Srbijom niko nece brisati patos, pogotovo u slucaju smrtnog ishoda naseg srpskog optuzenika.Pravila i postovanje se moraju postovati a u ovom slucaju ocekujem mnogo vise od Haga zbog posledice koja nije ni malo prijatna za citavu zemlju.

predrag

pre 8 godina

Kakva laz I demagogija vase vlade I minister Sabana vase vlade. Prvo Srpski Gering (Zvonko Tolmar) je osudjen I stupila je pravosnazna odluka. Samo se cekalo da se zlikovac prebaci u neki zatvor na dozivotnu robiju.
Drugo prije vise od godine Haski tribunal je vasu vladu obavjestio o izrucenju tri Radikala a vi ste se tome oglusili I niste postovali zahtjev suda.

PREDRAG