Ponedeljak, 08.02.2016.

14:39

"Užasnuti pred patnjama zbog ruskog bombardovanja"

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u Ankari da je užasnuta zbog patnji koje su izazvale ruske vazdušne operacije u Siriji.

Izvor: Tanjug

"Užasnuti pred patnjama zbog ruskog bombardovanja" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

115 Komentari

Sortiraj po:

europljanin i intelektualac

pre 8 godina

Ako nekom nije bilo jasno koja je uloga tetka Merkel sada stvarno vise nije tesko videti - dok rusi rade na privodjenju rata kraju i zaustavljanju haosa na Bliskom istoku i Evropi (izbeglice) - ona je uzasnuta !!! Nije bila uzasnuta kada su njeni mentori krenuli da "uvode demokratiju" u Siriji prave ISIS ?! Neizmerno licemerje ... da nije jezivo bilo bi smesno.

ana

pre 8 godina

Anti bombardovanje, jedini glas razuma. Na granici s Turskom 600.000 Sirijaca čeka da uđe u Tursku bežeći od tepih bombardovanja. Ali, kad bombarduju Rusi, to je lepo, to Srbi vole. Srbi mogu da sažaljevaju samo sami sebe, kad su ubijali i u logore zatvarali, to je bilo ok, kad su zbog toga dobili po prstima, e, to ne sme tako. Narod koji je izgubio svaki kompas.

Milos

pre 8 godina

Rokaj snimaj, rokaj snimaj....kad nas bombardovase '99 bilo je iz humanih razloga, radi demokratije i slobode a ovo sad je zlocin nad nevinim ljudima. To bre laze pa sve misli da je istina. Samo napred Rusi sve sto radite, za pravdu radite.

русвај

pre 8 godina

Нормално да је ужаснута, Руси не користе оне америчке, такозване хуманитарне бомбе.

akajea

pre 8 godina

Za sve ove što se bune za njenu izjavu i ostalo, pa nije ona glupa, zna ona sve vrlo dobro ali takvu izjavu mora da da jer je ona običan pijun, kao i obama i ostali. Svi oni rade kako im kaže svetska vlada iz senke koja vlada palenetom.

Sergio Bela Crkva

pre 8 godina

Kontam da se Angela plasi odmazde ovih dzihadista,zato sto im ne daju podrsku.Mislim da hi im dali ali nemogu od Rusa.To je samo moje misljenje.Pa sad se jadna zgrazava.

Ivan S

pre 8 godina

Ko malo zna o ljudskoj psihologiji sve vidi iz njenog pogleda. Sve drugo su puste reči, semantika i floskule. Sve je jasno kao dan. Osoba puna saosećanja, pravična i nadasve humana ;)

trenutno bez dobrog pseudonima

pre 8 godina

kakvo licemerje, imaju obraze ne ko djonove već za anti-tenkovsko naoruzanje
ali karma ti je čudo - sve će to da se vrati

miko

pre 8 godina

Vijetnam,irak,avganistan opet irak, jugoslavija, libija ×2 sirija i ko zna jos koliko bombardovanja a nisu bili ruski i svi oni dole nisu bili nevine zrtve samo ovi pod ruskim bombama su nevini.

nenad rs

pre 8 godina

Rusi teško ulaze u rat ali kad krenu onda priče više ne važe pa bar to Nijemci znaju.Sirija će očito opstati u svojim granicama a to nekima smeta.

maxharem iz cecave

pre 8 godina

Potpuno te razumem. Rusi oce da prisile sirijce da zive pod diktatorom.
(Maxo iz Kanade, 8. februar 2016 18:01) jok nego ce kao libijci i ostali da ratuju izmedju sebe jos xx godina a ameri da ih selektivno bombarduju i naplacuju sto ih ubijaju

Anti bombardovanje

pre 8 godina

Sta se desava sa srpskim narodom!????, pa jeli moguce da neko u Srbiji podrzava bombardovanja bilo kakvog oblika?!? zar vam nije zao tih ljudi u Alepo!? Sram vas bilo, remmeber 1999,

una

pre 8 godina

Ona je, boze dragi, uzasnuta! Trebalo jos samo koju deceniju da postane uzasnuta. Jugoslavija nista, Avganistan nista, Irak, Libija, godinu dana SAD bombarduje Siriju - opet nista. Sad je uzasnuta. Da crknes od smjeha.

Miomir Mitic

pre 8 godina

Nikad nama pamet doci nece, zar sve ono sto nam se dogadjalo kroz istoriju nije dovoljno da shvatimo ko su nam prijatelji a ko ne, da nam se otvore oci i shvatimo ko kakve namere ima? Licemerje, gade mi se! : (

R,Zivkovic,R-dam

pre 8 godina

Srodile se suze Merkeleve i Erdoganove pa jadikuju,sta to rade Rusi?!RUSI BRSU ZATROVANO DVORISTE KOJE SU aMERI I nATO ZATROVALI, jer neko je morao na kraju da ucini ako g.Merkelova nije znala?A sta cemo sa aprskim Majkama koje su prosipale u proslom veku 5 puta?!Prvi svetski rat, drugi svetski rat balkanski ratovi devedesete ratovi ?Niko od silnika se ne zapita sto srpaka sirotinja izgibe u svim tim dogadajima!Dali iko dize glas razuma 1999godine kada su 78 dana i noci rusili sve u Srbiji sa Neba?!Onda nije niko iz Nemacke digao glas razuma dase ti zlocini ne cine vec su u duetu svi likovali i na antovkama poslatim iz Italije zasipali Srbiju plus sa neba!Posebno su susedi se nasladivali bivsa "braca" iz iste drzave vristeci od srece!!Turska nemacka vekovni prijatelji kada su bili u pitanju Srbi!

BeKo

pre 8 godina

"Ne volim humanost koja se sastoji u promatranju patnje".

Friedrich Nietzsche

Između “oslobodilaca“ (Sirija, Iran, Rusija) i “humanista“ (Usa, Eu, Turska) izgleda da je samo smrt sigurna.

dragan

pre 8 godina

Kome nije jasno da su u ratu u Siriji pozotivci a ko negativci, neka pogleda u kom smeru beze izbeglice. Je li to Turska ili Iran?
(pazarac, 8. februar 2016 15:42)

A do Irana imaju samo celu pustinju sa isil-ovim pripadnicima i Irak pride jer se Sirija i Iran ne granice...zabavno je zaista citati ove umotvorine intelektualno inferiornih osoba.Zivi pored turske granice i bezace preko cele zemlje zahvacene ratom na drugu stranu.Na stranu sto svi preko turske stizu u evropu

Max

pre 8 godina

Koje dvoličnosti ,to što ste vi sa svojim partnerima i Amerikom napravili Haos i Rat u Siriji i što već nekoliko godina tamo ginu civili ,To niste užasnuti,to što je izbeglička kriza izmakla kontroli i strada cela Evropa to Vas ne zabrinjava,to što ste na našim prostorima napravili rat i stvorili kvazi države zajedno sa kosovom i to zdušno podržavate, ništa vas to ne zabrinjava ali u konačnici sve vam se "dobrim" vraća a tek će

Дијаспора

pre 8 godina

А шта да каже? Браво Русија? па она је у посети Турској и жели нешто од њих, нормално је то. политика је к***а

marija

pre 8 godina

Sta se desava sa ovom zenom?
Ludilo od izjave posle horora IDa u Siriji, Parizu, Egiptu,..., Oland dogovarao zajednicku akciju sa Putinom, bombarduju i Rusi, i Francuzi, i Amerika.
Prolupala zena ili je opet neki prljavi interes.

Pedja

pre 8 godina

Kao da propade rusko - nemacko prijateljstvo i saradnja , kojoj su se rusofili i srbske patrijote toliko nadali. Ovoga puta nema Hitlera da suruje sa Staljinom, nego postoji samo ova plemenita i humana zena.

Srdjan

pre 8 godina

A nisi uzasnuta sto je Amerika razorila Bliski istok. Merkelova je izdajnik nemackog naroda,obicna marioneta SAD.Ona po nalogu Amerike prihvata milion azilanata iz Sirije,Iraka i Avganistana. Pa koji bi to iole normalan vodja jedne zemlje prihvatio?

profibot

pre 8 godina

Dzarali ste Rusiju, probudili uspavanog medu. Oborili ste cenu nafte, sad gledajte kako i Rusi mogu kao Ameri. Malo ce da ratuju, pokazu naoruzanje na delu, oa onda otvoreni market prodaje oruzja, pod parolom "sve sto vam treba da se zastitite od NATO humanitaraca. Sta ce Ruje, ja ih razumem, kada nema nafte, gasa, tu je naoruzanje. Tu vala cene mece padati, trazena roba zadnjih dana.

gledam sa strane

pre 8 godina

Турска жали избеглице до задње капи нафте и задњег долара.Колико им се плати или наплате толико ће жалити.Изгледа да је многима промакла реченица да су то углавном жене и деца.А и на снимцима се то види.А где су им мужеви и мушкарци војно способни?Зарађују дневнице и плате ратујући против регуларне војске Сирије.Вероватно се прави подмукао план да се Турској да зелено светло да уђе својом војском и заузме део Сирије под изговором да у окупираном простору поставља шаторе за породице њиховох пулена и да то Турска дебело наплати од Немачке.Интерсантно је чиме је Немачка уцењена да трчи на ноге Турској,да ли под претњом Париза по немачким градовима или слањем нових милиона или неким другим комбинацијама.Како год буде одиграла на крају ће Немачка бити изиграна и слабија економски.О лицемерју је глупо коментарисати јер је то основа западне цивилизације данас.

Smuleco

pre 8 godina

"Arapsko proleće" su pokrenule obaveštajne službe SAD i VB, a to su, nemački saveznici u NATO-u. Tu je bila prvo, dezintegracija Iraka i Libije, a onda Sirije i ostalih, redom. Znači, sve što se desilo kasnije, su posledice, uključujući posebno "rokanje" Sirije od strane svih, uključujući tu i Rusiju.

Kalimero

pre 8 godina

Gospođa Merkel se ne užasava kada dete od 10-12 godina kolje vezanog čoveka pred kamerama ali se užasava "ruskog bombardovanja".
Gospođo Merkel vreme je definitivno da odete sa političke scene na đubrište istorije.

Vrle

pre 8 godina

Manje je bila uzasnuta kad su Amerikanci pogodili bolnicu,ali Obama je rekao izvinite,greskica.Svi vi koji jedva cekate da udjete u d... Nemcima,da vas podsetim na Nis,kad su padale kasetne bombe po pijaci!A sto se tice licemerja,nove reci za nas koji ne verujemo slepo u sve sto pise cnn,samo da podsetim da su Nemci ubili preko 20 miliona Rusa,a gde su tu sve ostale nacije.Naravno Turska uspomena je u Nisu,tamo su nam pokazali koliko nas vole!

Sibirski tigar

pre 8 godina

Duboko saosećam sa bolom gospođe kancelarke Angele Merkel.

Toj humanoj duši želim još 2.000.000 Sirijaca u Nemačkoj, da ih topla germanska duša primi, nahrani i asimiluje.

Jer topla je germanska duša, uvek spremna na pomoć, brigu i razumevanje. Dokazano u 20 veku dva puta.

Topla duša je i ovih naših antirusofila, germanskih gastarbajtera, predsednika vlada od Nedića do Vičića, intelektualaca tipa Ljotić, sve do svetaca SPC tipa Velimirović koji uporedi i reče: "Što je Sveti Sava Srbima, to je Adolf Hitler Nemcima".

A mi rusofili, putinovci da učimo nove reči, jer po difoltu smo votka, IQ=0, azijati, ne znamo ko je David Bowie, nismo botovi SNS, pa ne bi ni mogli pisati ove komentare da nije Amerike, kao da IBM nije kineski, Motorola kineska, jedan od 2 vlasnika Googla Rus, itd.

mirko

pre 8 godina

propaganda je odavno krenula, nemci se ipak okrenuli amerima, ili će biti da su ameri odradili posao, da se zna ko je gazda. a sa cenom nafte po barelu, rusi neće moći izdržati još dugo.

Victorinox

pre 8 godina

Niste užasnuti nego Asad i rusi pobedjuju na terenu pa se odjednom digla galama kako su ovi užasnuti.Očigledno je da je Suhoj obavio svoje zadatke u Siriji i to naravno zapadu smeta što je ih neko konačno nasamario ko ovce.
(Marko, 8. februar 2016 14:57)

Naravno. Verovatno je, pored konkretnih efekata vazdušne podrške, porastao i moral regularne sirijske vojske, pošto su shvatili da više nisu sami protiv globalnih hijena koje su rešile da im unište zemlju, jer su dobili moćnog saveznika. A što se tiče mirovnih pregovora, frau Merkel ne mora da brine; za dve do tri nedelje najverovatnije neće ni biti potrebni. Toliko će otprilike biti potrebno sirijskoj armiji da počisti džihadistički bašibozuk sastavljen od plaćenih ubica.

Razmisli

pre 8 godina

A zašto da je bude sramota? Pa ne bombarduje ona Siriju nego Putin.
(Predrag, 8. februar 2016 15:11)

Možda zbog toga što Putin bombrduje Id a ne Siriju?

Vučiću,

pre 8 godina

pusti sad suzicu zajedno sa "Mamom". Ako ne znaš kako da se ušlihtaš, pitaj svoje pulene i doktore uvlačenja-Babića, Stefanovića, Vulina...

Magyar kome B92 ne objavljuje komentare

pre 8 godina

Zna li javnost zbog čega je Merkel u stvari otišla u Tursku?
Zato što su Turci namirisali lovu i namirisali da su mnogo važni i sada više ne traže 3 milijarde Eura, nego 10 milijardi Eura. Ali EU nema ni tih 3 milijardi Eura jer ne može od EU članica da pokupe jer ne žele svi dati u tu svrhu, jer tvrde da su tobizbačene pare i glupo je fa EU moli za bezbednost Tursku po pitanju da se više ne šalju migranti.
Ovu informaciju Merkel vešto krije, ali zato na mađarskoj televiziji mađarski expert za bezbednost Nógrádi György koji je i svetsko kotiran u 10 najboljih experta za bezbednosr (Nogradi Đerđ) je pričao o 10 milijardi Eura.
B92 bi trebalo čoveka da pozovu u BG ili intervjuiše telefonom ili preko Skype da objasni celu priču i gde je u celoj priči Srbija i Balkan, verujem da bi to bilo jedan dobro buđenje za svakoga ko želi suvu istinu čuti, bez pristrasnosti ka bilo čijoj strani.

Rade

pre 8 godina

Ma kakva patetika, kakva užasnutost ? Diplomatija i to dobra diplomatija. Ako Nemačka pogorša odnose sa Turskom, pogoršat će odnose sa svim tim jadnicima koji traže utočište za jeftine pare i Nemačka bi ostala bez jeftine radne snage, ajd' da ne kažemo robova.

Dušan Kraljevo

pre 8 godina

Pa znate šta? I ja sam bio užasnut vašim bombardovanjem moje zemlje. I šta sad? Ništa! Imao sam 14 godina, mesec dana nisam izašo iz skloništa. Licemeri ra,spali.

Bojan

pre 8 godina

"Merkel je dodala da je teško da se održe mirovni pregovori pod takvim uslovima"
Gospodjo Merkel, budite sigurni da to nije problem. Setite se NATO agresije na Srbiju, tada je to bilo veoma lako.

slobodan blok 70

pre 8 godina

Kada procitam ovako emotivne izjave pune empatije (jos jedna nova rec za rusofila) za Arape, pomislim da je Staljin nacinio veliki propust sto ceo treci rajh nije izgazio k'o Berlin. Trebao je da pozuri da celu Nemacku renovira i da bude u stilu minimalizma. Ovako je oštem'o samo jedan njen deo ukljucujuci i rodno selo prijateljice naseg kancelara Ace. Ne smeta Andji ni pogrom Kurda, Alavita, Druza, hriscana samo joj se srce plemenito cepa zbog sudbe salfista. Bljuje mi se.

miroslav

pre 8 godina

Pa pobogu, sta je ovoj zeni? Rusi su tu usli u akciju, koju privode kraju, pre pet meseci a ljudi na tim prostorima, ne govorim samo za Siriju, umiru od gladi i uzasnog rata vec deset godina, odkad su ameri okupirali Irak pa nadalje. Dali je Asad poceo rat u Siriji pre pet godina ili je pozadi bio neko drugi isto kao u libiji?
Njoj bi bilo pametnije da kaze tom turskom predsedniku nek zabrani svom sinu,sefu turske mafije u regijonu, da prekine sverc nafte i drugim opljackanim objektima sa islamskom drzavom i rat ce brze da zavrsi. Nije njoj zao sirijskog naroda, njoj je krivo sti im Putin kvari planove i zadatke koje su dobili iz Washingtona.

omaha

pre 8 godina

Obraz djon! sram vam bilo! stvorili ste ISIS, razrusili suverenu zemlju, zeleli ste da se domognete geostrasteske pozicije i rudnih bogatstava a kad je neko rekao NE MOZE e sad su to patnje!

OXI

pre 8 godina

A americkim bombardovanjem citave planete nista?
(Nemoj samo suzu da pustis, 8. februar 2016 14:47)

Nemoj o američkim bombardovanjima, optužićete da si rusofil!

Džihad, džihad, četri noge...

pre 8 godina

Da nismo toliko veliki prijatelji sa Nemačkom i Merkelovom, možda bih i rekao nešto neprilično. Ovako, moje skromno mišljenje je - da se Rusi nisu umešali, džihadisti bi sigurno već stigli do Turske i Kipra. Izgleda mi da je vojno angažovanje Zapada samo farsa borbe protiv "neprijatelja" koga su sami stvorili. A da običan narod pati, to je sigurno; zato ih i primamo u azil.

mica2

pre 8 godina

sto je sirijska vojska blize turskoj granici to su svi iz NATOa uzasnutiji! dok su seciglave osvajale teritorije i rusile gradove niko nije bio uzasnut! uzasnuti ste vi samo zbog jedne cinjenice a to je da su rusi pokazali svoju moc!

raja babeja

pre 8 godina

Rusofili naucili novu rec - licemerje.
(zmitjkoe, 8. februar 2016 14:55)
Tako je to kad nemaš argumenata; udri onda po ljudima. Ovo mora da je škola neoradikala.

Milorad

pre 8 godina

Početak rata u Siriji, kao i početak svih patnji nedužnog stavništva, vezuje se za trenutak kada su Sjedinjene Države odlučile da je red došao na Asada. Na njihovom putu "demokratizacije" arapskih zemalja, sledeća stanica bila je Sirija. Tada je počeo haos u Siriji. Prema tome, čemu onda demagogija Angela ?!!! U Siriji ratuju trupe lojalne predsedniku asadu, takozvani "pobunjenici" koje je stvorila Amerikao kao I vojnici takozvane "islamske države", koju su isto stvorili Amerikanci. Čemu patetika, Angela ?!!!

rango

pre 8 godina

Klasicni americki vazal. Usput ne postoji nikakva umerena opozicija. Najveci deo neprijateljske teritorije u Alepu drzi Al Nusra ili ti Al Kaida za neupucene a ako su oni za zapad good guys onda ce neki biduci Pariz 2 biti logican ishod te pametne demonkratske politike.

Ryber Palunko

pre 8 godina

Čini se da je vašim pulenima u Siriji oapsno krenulo nizbrdo, te stoga ovolika cika & vriska. Jedino što prenebregavate da je 2015-ta i da te, stotinu puta ponovljene pričice, malo koga ponovo mogu navući. Sem aktivista naravno, tako im granta!

МонтиКики

pre 8 godina

А Анђа се не згражава над свирепостима у току разарања суверених држава Ирака, Сирије, Либије, тада је то било "нормално"..... Ова изјава је врхунац лицемерја...

Marko

pre 8 godina

Niste užasnuti nego Asad i rusi pobedjuju na terenu pa se odjednom digla galama kako su ovi užasnuti.Očigledno je da je Suhoj obavio svoje zadatke u Siriji i to naravno zapadu smeta što je ih neko konačno nasamario ko ovce.

МонтиКики

pre 8 godina

А Анђа се не згражава над свирепостима у току разарања суверених држава Ирака, Сирије, Либије, тада је то било "нормално"..... Ова изјава је врхунац лицемерја...

Marko

pre 8 godina

Niste užasnuti nego Asad i rusi pobedjuju na terenu pa se odjednom digla galama kako su ovi užasnuti.Očigledno je da je Suhoj obavio svoje zadatke u Siriji i to naravno zapadu smeta što je ih neko konačno nasamario ko ovce.

Milorad

pre 8 godina

Početak rata u Siriji, kao i početak svih patnji nedužnog stavništva, vezuje se za trenutak kada su Sjedinjene Države odlučile da je red došao na Asada. Na njihovom putu "demokratizacije" arapskih zemalja, sledeća stanica bila je Sirija. Tada je počeo haos u Siriji. Prema tome, čemu onda demagogija Angela ?!!! U Siriji ratuju trupe lojalne predsedniku asadu, takozvani "pobunjenici" koje je stvorila Amerikao kao I vojnici takozvane "islamske države", koju su isto stvorili Amerikanci. Čemu patetika, Angela ?!!!

OXI

pre 8 godina

A americkim bombardovanjem citave planete nista?
(Nemoj samo suzu da pustis, 8. februar 2016 14:47)

Nemoj o američkim bombardovanjima, optužićete da si rusofil!

mica2

pre 8 godina

sto je sirijska vojska blize turskoj granici to su svi iz NATOa uzasnutiji! dok su seciglave osvajale teritorije i rusile gradove niko nije bio uzasnut! uzasnuti ste vi samo zbog jedne cinjenice a to je da su rusi pokazali svoju moc!

Ryber Palunko

pre 8 godina

Čini se da je vašim pulenima u Siriji oapsno krenulo nizbrdo, te stoga ovolika cika & vriska. Jedino što prenebregavate da je 2015-ta i da te, stotinu puta ponovljene pričice, malo koga ponovo mogu navući. Sem aktivista naravno, tako im granta!

Bojan

pre 8 godina

"Merkel je dodala da je teško da se održe mirovni pregovori pod takvim uslovima"
Gospodjo Merkel, budite sigurni da to nije problem. Setite se NATO agresije na Srbiju, tada je to bilo veoma lako.

Vrle

pre 8 godina

Manje je bila uzasnuta kad su Amerikanci pogodili bolnicu,ali Obama je rekao izvinite,greskica.Svi vi koji jedva cekate da udjete u d... Nemcima,da vas podsetim na Nis,kad su padale kasetne bombe po pijaci!A sto se tice licemerja,nove reci za nas koji ne verujemo slepo u sve sto pise cnn,samo da podsetim da su Nemci ubili preko 20 miliona Rusa,a gde su tu sve ostale nacije.Naravno Turska uspomena je u Nisu,tamo su nam pokazali koliko nas vole!

Džihad, džihad, četri noge...

pre 8 godina

Da nismo toliko veliki prijatelji sa Nemačkom i Merkelovom, možda bih i rekao nešto neprilično. Ovako, moje skromno mišljenje je - da se Rusi nisu umešali, džihadisti bi sigurno već stigli do Turske i Kipra. Izgleda mi da je vojno angažovanje Zapada samo farsa borbe protiv "neprijatelja" koga su sami stvorili. A da običan narod pati, to je sigurno; zato ih i primamo u azil.

profibot

pre 8 godina

Dzarali ste Rusiju, probudili uspavanog medu. Oborili ste cenu nafte, sad gledajte kako i Rusi mogu kao Ameri. Malo ce da ratuju, pokazu naoruzanje na delu, oa onda otvoreni market prodaje oruzja, pod parolom "sve sto vam treba da se zastitite od NATO humanitaraca. Sta ce Ruje, ja ih razumem, kada nema nafte, gasa, tu je naoruzanje. Tu vala cene mece padati, trazena roba zadnjih dana.

dragan

pre 8 godina

Kome nije jasno da su u ratu u Siriji pozotivci a ko negativci, neka pogleda u kom smeru beze izbeglice. Je li to Turska ili Iran?
(pazarac, 8. februar 2016 15:42)

A do Irana imaju samo celu pustinju sa isil-ovim pripadnicima i Irak pride jer se Sirija i Iran ne granice...zabavno je zaista citati ove umotvorine intelektualno inferiornih osoba.Zivi pored turske granice i bezace preko cele zemlje zahvacene ratom na drugu stranu.Na stranu sto svi preko turske stizu u evropu

rango

pre 8 godina

Klasicni americki vazal. Usput ne postoji nikakva umerena opozicija. Najveci deo neprijateljske teritorije u Alepu drzi Al Nusra ili ti Al Kaida za neupucene a ako su oni za zapad good guys onda ce neki biduci Pariz 2 biti logican ishod te pametne demonkratske politike.

slobodan blok 70

pre 8 godina

Kada procitam ovako emotivne izjave pune empatije (jos jedna nova rec za rusofila) za Arape, pomislim da je Staljin nacinio veliki propust sto ceo treci rajh nije izgazio k'o Berlin. Trebao je da pozuri da celu Nemacku renovira i da bude u stilu minimalizma. Ovako je oštem'o samo jedan njen deo ukljucujuci i rodno selo prijateljice naseg kancelara Ace. Ne smeta Andji ni pogrom Kurda, Alavita, Druza, hriscana samo joj se srce plemenito cepa zbog sudbe salfista. Bljuje mi se.

Dušan Kraljevo

pre 8 godina

Pa znate šta? I ja sam bio užasnut vašim bombardovanjem moje zemlje. I šta sad? Ništa! Imao sam 14 godina, mesec dana nisam izašo iz skloništa. Licemeri ra,spali.

omaha

pre 8 godina

Obraz djon! sram vam bilo! stvorili ste ISIS, razrusili suverenu zemlju, zeleli ste da se domognete geostrasteske pozicije i rudnih bogatstava a kad je neko rekao NE MOZE e sad su to patnje!

Victorinox

pre 8 godina

Niste užasnuti nego Asad i rusi pobedjuju na terenu pa se odjednom digla galama kako su ovi užasnuti.Očigledno je da je Suhoj obavio svoje zadatke u Siriji i to naravno zapadu smeta što je ih neko konačno nasamario ko ovce.
(Marko, 8. februar 2016 14:57)

Naravno. Verovatno je, pored konkretnih efekata vazdušne podrške, porastao i moral regularne sirijske vojske, pošto su shvatili da više nisu sami protiv globalnih hijena koje su rešile da im unište zemlju, jer su dobili moćnog saveznika. A što se tiče mirovnih pregovora, frau Merkel ne mora da brine; za dve do tri nedelje najverovatnije neće ni biti potrebni. Toliko će otprilike biti potrebno sirijskoj armiji da počisti džihadistički bašibozuk sastavljen od plaćenih ubica.

Magyar kome B92 ne objavljuje komentare

pre 8 godina

Zna li javnost zbog čega je Merkel u stvari otišla u Tursku?
Zato što su Turci namirisali lovu i namirisali da su mnogo važni i sada više ne traže 3 milijarde Eura, nego 10 milijardi Eura. Ali EU nema ni tih 3 milijardi Eura jer ne može od EU članica da pokupe jer ne žele svi dati u tu svrhu, jer tvrde da su tobizbačene pare i glupo je fa EU moli za bezbednost Tursku po pitanju da se više ne šalju migranti.
Ovu informaciju Merkel vešto krije, ali zato na mađarskoj televiziji mađarski expert za bezbednost Nógrádi György koji je i svetsko kotiran u 10 najboljih experta za bezbednosr (Nogradi Đerđ) je pričao o 10 milijardi Eura.
B92 bi trebalo čoveka da pozovu u BG ili intervjuiše telefonom ili preko Skype da objasni celu priču i gde je u celoj priči Srbija i Balkan, verujem da bi to bilo jedan dobro buđenje za svakoga ko želi suvu istinu čuti, bez pristrasnosti ka bilo čijoj strani.

Srdjan

pre 8 godina

A nisi uzasnuta sto je Amerika razorila Bliski istok. Merkelova je izdajnik nemackog naroda,obicna marioneta SAD.Ona po nalogu Amerike prihvata milion azilanata iz Sirije,Iraka i Avganistana. Pa koji bi to iole normalan vodja jedne zemlje prihvatio?

Kalimero

pre 8 godina

Gospođa Merkel se ne užasava kada dete od 10-12 godina kolje vezanog čoveka pred kamerama ali se užasava "ruskog bombardovanja".
Gospođo Merkel vreme je definitivno da odete sa političke scene na đubrište istorije.

Max

pre 8 godina

Koje dvoličnosti ,to što ste vi sa svojim partnerima i Amerikom napravili Haos i Rat u Siriji i što već nekoliko godina tamo ginu civili ,To niste užasnuti,to što je izbeglička kriza izmakla kontroli i strada cela Evropa to Vas ne zabrinjava,to što ste na našim prostorima napravili rat i stvorili kvazi države zajedno sa kosovom i to zdušno podržavate, ništa vas to ne zabrinjava ali u konačnici sve vam se "dobrim" vraća a tek će

miroslav

pre 8 godina

Pa pobogu, sta je ovoj zeni? Rusi su tu usli u akciju, koju privode kraju, pre pet meseci a ljudi na tim prostorima, ne govorim samo za Siriju, umiru od gladi i uzasnog rata vec deset godina, odkad su ameri okupirali Irak pa nadalje. Dali je Asad poceo rat u Siriji pre pet godina ili je pozadi bio neko drugi isto kao u libiji?
Njoj bi bilo pametnije da kaze tom turskom predsedniku nek zabrani svom sinu,sefu turske mafije u regijonu, da prekine sverc nafte i drugim opljackanim objektima sa islamskom drzavom i rat ce brze da zavrsi. Nije njoj zao sirijskog naroda, njoj je krivo sti im Putin kvari planove i zadatke koje su dobili iz Washingtona.

Sibirski tigar

pre 8 godina

Duboko saosećam sa bolom gospođe kancelarke Angele Merkel.

Toj humanoj duši želim još 2.000.000 Sirijaca u Nemačkoj, da ih topla germanska duša primi, nahrani i asimiluje.

Jer topla je germanska duša, uvek spremna na pomoć, brigu i razumevanje. Dokazano u 20 veku dva puta.

Topla duša je i ovih naših antirusofila, germanskih gastarbajtera, predsednika vlada od Nedića do Vičića, intelektualaca tipa Ljotić, sve do svetaca SPC tipa Velimirović koji uporedi i reče: "Što je Sveti Sava Srbima, to je Adolf Hitler Nemcima".

A mi rusofili, putinovci da učimo nove reči, jer po difoltu smo votka, IQ=0, azijati, ne znamo ko je David Bowie, nismo botovi SNS, pa ne bi ni mogli pisati ove komentare da nije Amerike, kao da IBM nije kineski, Motorola kineska, jedan od 2 vlasnika Googla Rus, itd.

Razmisli

pre 8 godina

A zašto da je bude sramota? Pa ne bombarduje ona Siriju nego Putin.
(Predrag, 8. februar 2016 15:11)

Možda zbog toga što Putin bombrduje Id a ne Siriju?

gledam sa strane

pre 8 godina

Турска жали избеглице до задње капи нафте и задњег долара.Колико им се плати или наплате толико ће жалити.Изгледа да је многима промакла реченица да су то углавном жене и деца.А и на снимцима се то види.А где су им мужеви и мушкарци војно способни?Зарађују дневнице и плате ратујући против регуларне војске Сирије.Вероватно се прави подмукао план да се Турској да зелено светло да уђе својом војском и заузме део Сирије под изговором да у окупираном простору поставља шаторе за породице њиховох пулена и да то Турска дебело наплати од Немачке.Интерсантно је чиме је Немачка уцењена да трчи на ноге Турској,да ли под претњом Париза по немачким градовима или слањем нових милиона или неким другим комбинацијама.Како год буде одиграла на крају ће Немачка бити изиграна и слабија економски.О лицемерју је глупо коментарисати јер је то основа западне цивилизације данас.

R,Zivkovic,R-dam

pre 8 godina

Srodile se suze Merkeleve i Erdoganove pa jadikuju,sta to rade Rusi?!RUSI BRSU ZATROVANO DVORISTE KOJE SU aMERI I nATO ZATROVALI, jer neko je morao na kraju da ucini ako g.Merkelova nije znala?A sta cemo sa aprskim Majkama koje su prosipale u proslom veku 5 puta?!Prvi svetski rat, drugi svetski rat balkanski ratovi devedesete ratovi ?Niko od silnika se ne zapita sto srpaka sirotinja izgibe u svim tim dogadajima!Dali iko dize glas razuma 1999godine kada su 78 dana i noci rusili sve u Srbiji sa Neba?!Onda nije niko iz Nemacke digao glas razuma dase ti zlocini ne cine vec su u duetu svi likovali i na antovkama poslatim iz Italije zasipali Srbiju plus sa neba!Posebno su susedi se nasladivali bivsa "braca" iz iste drzave vristeci od srece!!Turska nemacka vekovni prijatelji kada su bili u pitanju Srbi!

raja babeja

pre 8 godina

Rusofili naucili novu rec - licemerje.
(zmitjkoe, 8. februar 2016 14:55)
Tako je to kad nemaš argumenata; udri onda po ljudima. Ovo mora da je škola neoradikala.

miko

pre 8 godina

Vijetnam,irak,avganistan opet irak, jugoslavija, libija ×2 sirija i ko zna jos koliko bombardovanja a nisu bili ruski i svi oni dole nisu bili nevine zrtve samo ovi pod ruskim bombama su nevini.

marija

pre 8 godina

Sta se desava sa ovom zenom?
Ludilo od izjave posle horora IDa u Siriji, Parizu, Egiptu,..., Oland dogovarao zajednicku akciju sa Putinom, bombarduju i Rusi, i Francuzi, i Amerika.
Prolupala zena ili je opet neki prljavi interes.

Smuleco

pre 8 godina

"Arapsko proleće" su pokrenule obaveštajne službe SAD i VB, a to su, nemački saveznici u NATO-u. Tu je bila prvo, dezintegracija Iraka i Libije, a onda Sirije i ostalih, redom. Znači, sve što se desilo kasnije, su posledice, uključujući posebno "rokanje" Sirije od strane svih, uključujući tu i Rusiju.

Vučiću,

pre 8 godina

pusti sad suzicu zajedno sa "Mamom". Ako ne znaš kako da se ušlihtaš, pitaj svoje pulene i doktore uvlačenja-Babića, Stefanovića, Vulina...

Rade

pre 8 godina

Ma kakva patetika, kakva užasnutost ? Diplomatija i to dobra diplomatija. Ako Nemačka pogorša odnose sa Turskom, pogoršat će odnose sa svim tim jadnicima koji traže utočište za jeftine pare i Nemačka bi ostala bez jeftine radne snage, ajd' da ne kažemo robova.

Дијаспора

pre 8 godina

А шта да каже? Браво Русија? па она је у посети Турској и жели нешто од њих, нормално је то. политика је к***а

Milos

pre 8 godina

Rokaj snimaj, rokaj snimaj....kad nas bombardovase '99 bilo je iz humanih razloga, radi demokratije i slobode a ovo sad je zlocin nad nevinim ljudima. To bre laze pa sve misli da je istina. Samo napred Rusi sve sto radite, za pravdu radite.

BeKo

pre 8 godina

"Ne volim humanost koja se sastoji u promatranju patnje".

Friedrich Nietzsche

Između “oslobodilaca“ (Sirija, Iran, Rusija) i “humanista“ (Usa, Eu, Turska) izgleda da je samo smrt sigurna.

Miomir Mitic

pre 8 godina

Nikad nama pamet doci nece, zar sve ono sto nam se dogadjalo kroz istoriju nije dovoljno da shvatimo ko su nam prijatelji a ko ne, da nam se otvore oci i shvatimo ko kakve namere ima? Licemerje, gade mi se! : (

una

pre 8 godina

Ona je, boze dragi, uzasnuta! Trebalo jos samo koju deceniju da postane uzasnuta. Jugoslavija nista, Avganistan nista, Irak, Libija, godinu dana SAD bombarduje Siriju - opet nista. Sad je uzasnuta. Da crknes od smjeha.

русвај

pre 8 godina

Нормално да је ужаснута, Руси не користе оне америчке, такозване хуманитарне бомбе.

nenad rs

pre 8 godina

Rusi teško ulaze u rat ali kad krenu onda priče više ne važe pa bar to Nijemci znaju.Sirija će očito opstati u svojim granicama a to nekima smeta.

mirko

pre 8 godina

propaganda je odavno krenula, nemci se ipak okrenuli amerima, ili će biti da su ameri odradili posao, da se zna ko je gazda. a sa cenom nafte po barelu, rusi neće moći izdržati još dugo.

akajea

pre 8 godina

Za sve ove što se bune za njenu izjavu i ostalo, pa nije ona glupa, zna ona sve vrlo dobro ali takvu izjavu mora da da jer je ona običan pijun, kao i obama i ostali. Svi oni rade kako im kaže svetska vlada iz senke koja vlada palenetom.

maxharem iz cecave

pre 8 godina

Potpuno te razumem. Rusi oce da prisile sirijce da zive pod diktatorom.
(Maxo iz Kanade, 8. februar 2016 18:01) jok nego ce kao libijci i ostali da ratuju izmedju sebe jos xx godina a ameri da ih selektivno bombarduju i naplacuju sto ih ubijaju

trenutno bez dobrog pseudonima

pre 8 godina

kakvo licemerje, imaju obraze ne ko djonove već za anti-tenkovsko naoruzanje
ali karma ti je čudo - sve će to da se vrati

Ivan S

pre 8 godina

Ko malo zna o ljudskoj psihologiji sve vidi iz njenog pogleda. Sve drugo su puste reči, semantika i floskule. Sve je jasno kao dan. Osoba puna saosećanja, pravična i nadasve humana ;)

Sergio Bela Crkva

pre 8 godina

Kontam da se Angela plasi odmazde ovih dzihadista,zato sto im ne daju podrsku.Mislim da hi im dali ali nemogu od Rusa.To je samo moje misljenje.Pa sad se jadna zgrazava.

Pedja

pre 8 godina

Kao da propade rusko - nemacko prijateljstvo i saradnja , kojoj su se rusofili i srbske patrijote toliko nadali. Ovoga puta nema Hitlera da suruje sa Staljinom, nego postoji samo ova plemenita i humana zena.

ana

pre 8 godina

Anti bombardovanje, jedini glas razuma. Na granici s Turskom 600.000 Sirijaca čeka da uđe u Tursku bežeći od tepih bombardovanja. Ali, kad bombarduju Rusi, to je lepo, to Srbi vole. Srbi mogu da sažaljevaju samo sami sebe, kad su ubijali i u logore zatvarali, to je bilo ok, kad su zbog toga dobili po prstima, e, to ne sme tako. Narod koji je izgubio svaki kompas.

Anti bombardovanje

pre 8 godina

Sta se desava sa srpskim narodom!????, pa jeli moguce da neko u Srbiji podrzava bombardovanja bilo kakvog oblika?!? zar vam nije zao tih ljudi u Alepo!? Sram vas bilo, remmeber 1999,

europljanin i intelektualac

pre 8 godina

Ako nekom nije bilo jasno koja je uloga tetka Merkel sada stvarno vise nije tesko videti - dok rusi rade na privodjenju rata kraju i zaustavljanju haosa na Bliskom istoku i Evropi (izbeglice) - ona je uzasnuta !!! Nije bila uzasnuta kada su njeni mentori krenuli da "uvode demokratiju" u Siriji prave ISIS ?! Neizmerno licemerje ... da nije jezivo bilo bi smesno.

Pedja

pre 8 godina

Kao da propade rusko - nemacko prijateljstvo i saradnja , kojoj su se rusofili i srbske patrijote toliko nadali. Ovoga puta nema Hitlera da suruje sa Staljinom, nego postoji samo ova plemenita i humana zena.

ana

pre 8 godina

Anti bombardovanje, jedini glas razuma. Na granici s Turskom 600.000 Sirijaca čeka da uđe u Tursku bežeći od tepih bombardovanja. Ali, kad bombarduju Rusi, to je lepo, to Srbi vole. Srbi mogu da sažaljevaju samo sami sebe, kad su ubijali i u logore zatvarali, to je bilo ok, kad su zbog toga dobili po prstima, e, to ne sme tako. Narod koji je izgubio svaki kompas.

Anti bombardovanje

pre 8 godina

Sta se desava sa srpskim narodom!????, pa jeli moguce da neko u Srbiji podrzava bombardovanja bilo kakvog oblika?!? zar vam nije zao tih ljudi u Alepo!? Sram vas bilo, remmeber 1999,

mirko

pre 8 godina

propaganda je odavno krenula, nemci se ipak okrenuli amerima, ili će biti da su ameri odradili posao, da se zna ko je gazda. a sa cenom nafte po barelu, rusi neće moći izdržati još dugo.

Marko

pre 8 godina

Niste užasnuti nego Asad i rusi pobedjuju na terenu pa se odjednom digla galama kako su ovi užasnuti.Očigledno je da je Suhoj obavio svoje zadatke u Siriji i to naravno zapadu smeta što je ih neko konačno nasamario ko ovce.

Sibirski tigar

pre 8 godina

Duboko saosećam sa bolom gospođe kancelarke Angele Merkel.

Toj humanoj duši želim još 2.000.000 Sirijaca u Nemačkoj, da ih topla germanska duša primi, nahrani i asimiluje.

Jer topla je germanska duša, uvek spremna na pomoć, brigu i razumevanje. Dokazano u 20 veku dva puta.

Topla duša je i ovih naših antirusofila, germanskih gastarbajtera, predsednika vlada od Nedića do Vičića, intelektualaca tipa Ljotić, sve do svetaca SPC tipa Velimirović koji uporedi i reče: "Što je Sveti Sava Srbima, to je Adolf Hitler Nemcima".

A mi rusofili, putinovci da učimo nove reči, jer po difoltu smo votka, IQ=0, azijati, ne znamo ko je David Bowie, nismo botovi SNS, pa ne bi ni mogli pisati ove komentare da nije Amerike, kao da IBM nije kineski, Motorola kineska, jedan od 2 vlasnika Googla Rus, itd.

Milorad

pre 8 godina

Početak rata u Siriji, kao i početak svih patnji nedužnog stavništva, vezuje se za trenutak kada su Sjedinjene Države odlučile da je red došao na Asada. Na njihovom putu "demokratizacije" arapskih zemalja, sledeća stanica bila je Sirija. Tada je počeo haos u Siriji. Prema tome, čemu onda demagogija Angela ?!!! U Siriji ratuju trupe lojalne predsedniku asadu, takozvani "pobunjenici" koje je stvorila Amerikao kao I vojnici takozvane "islamske države", koju su isto stvorili Amerikanci. Čemu patetika, Angela ?!!!

МонтиКики

pre 8 godina

А Анђа се не згражава над свирепостима у току разарања суверених држава Ирака, Сирије, Либије, тада је то било "нормално"..... Ова изјава је врхунац лицемерја...

mica2

pre 8 godina

sto je sirijska vojska blize turskoj granici to su svi iz NATOa uzasnutiji! dok su seciglave osvajale teritorije i rusile gradove niko nije bio uzasnut! uzasnuti ste vi samo zbog jedne cinjenice a to je da su rusi pokazali svoju moc!

OXI

pre 8 godina

A americkim bombardovanjem citave planete nista?
(Nemoj samo suzu da pustis, 8. februar 2016 14:47)

Nemoj o američkim bombardovanjima, optužićete da si rusofil!

slobodan blok 70

pre 8 godina

Kada procitam ovako emotivne izjave pune empatije (jos jedna nova rec za rusofila) za Arape, pomislim da je Staljin nacinio veliki propust sto ceo treci rajh nije izgazio k'o Berlin. Trebao je da pozuri da celu Nemacku renovira i da bude u stilu minimalizma. Ovako je oštem'o samo jedan njen deo ukljucujuci i rodno selo prijateljice naseg kancelara Ace. Ne smeta Andji ni pogrom Kurda, Alavita, Druza, hriscana samo joj se srce plemenito cepa zbog sudbe salfista. Bljuje mi se.

raja babeja

pre 8 godina

Rusofili naucili novu rec - licemerje.
(zmitjkoe, 8. februar 2016 14:55)
Tako je to kad nemaš argumenata; udri onda po ljudima. Ovo mora da je škola neoradikala.

Bojan

pre 8 godina

"Merkel je dodala da je teško da se održe mirovni pregovori pod takvim uslovima"
Gospodjo Merkel, budite sigurni da to nije problem. Setite se NATO agresije na Srbiju, tada je to bilo veoma lako.

Džihad, džihad, četri noge...

pre 8 godina

Da nismo toliko veliki prijatelji sa Nemačkom i Merkelovom, možda bih i rekao nešto neprilično. Ovako, moje skromno mišljenje je - da se Rusi nisu umešali, džihadisti bi sigurno već stigli do Turske i Kipra. Izgleda mi da je vojno angažovanje Zapada samo farsa borbe protiv "neprijatelja" koga su sami stvorili. A da običan narod pati, to je sigurno; zato ih i primamo u azil.

R,Zivkovic,R-dam

pre 8 godina

Srodile se suze Merkeleve i Erdoganove pa jadikuju,sta to rade Rusi?!RUSI BRSU ZATROVANO DVORISTE KOJE SU aMERI I nATO ZATROVALI, jer neko je morao na kraju da ucini ako g.Merkelova nije znala?A sta cemo sa aprskim Majkama koje su prosipale u proslom veku 5 puta?!Prvi svetski rat, drugi svetski rat balkanski ratovi devedesete ratovi ?Niko od silnika se ne zapita sto srpaka sirotinja izgibe u svim tim dogadajima!Dali iko dize glas razuma 1999godine kada su 78 dana i noci rusili sve u Srbiji sa Neba?!Onda nije niko iz Nemacke digao glas razuma dase ti zlocini ne cine vec su u duetu svi likovali i na antovkama poslatim iz Italije zasipali Srbiju plus sa neba!Posebno su susedi se nasladivali bivsa "braca" iz iste drzave vristeci od srece!!Turska nemacka vekovni prijatelji kada su bili u pitanju Srbi!

profibot

pre 8 godina

Dzarali ste Rusiju, probudili uspavanog medu. Oborili ste cenu nafte, sad gledajte kako i Rusi mogu kao Ameri. Malo ce da ratuju, pokazu naoruzanje na delu, oa onda otvoreni market prodaje oruzja, pod parolom "sve sto vam treba da se zastitite od NATO humanitaraca. Sta ce Ruje, ja ih razumem, kada nema nafte, gasa, tu je naoruzanje. Tu vala cene mece padati, trazena roba zadnjih dana.

Ryber Palunko

pre 8 godina

Čini se da je vašim pulenima u Siriji oapsno krenulo nizbrdo, te stoga ovolika cika & vriska. Jedino što prenebregavate da je 2015-ta i da te, stotinu puta ponovljene pričice, malo koga ponovo mogu navući. Sem aktivista naravno, tako im granta!

Vrle

pre 8 godina

Manje je bila uzasnuta kad su Amerikanci pogodili bolnicu,ali Obama je rekao izvinite,greskica.Svi vi koji jedva cekate da udjete u d... Nemcima,da vas podsetim na Nis,kad su padale kasetne bombe po pijaci!A sto se tice licemerja,nove reci za nas koji ne verujemo slepo u sve sto pise cnn,samo da podsetim da su Nemci ubili preko 20 miliona Rusa,a gde su tu sve ostale nacije.Naravno Turska uspomena je u Nisu,tamo su nam pokazali koliko nas vole!

Srdjan

pre 8 godina

A nisi uzasnuta sto je Amerika razorila Bliski istok. Merkelova je izdajnik nemackog naroda,obicna marioneta SAD.Ona po nalogu Amerike prihvata milion azilanata iz Sirije,Iraka i Avganistana. Pa koji bi to iole normalan vodja jedne zemlje prihvatio?

Ivan S

pre 8 godina

Ko malo zna o ljudskoj psihologiji sve vidi iz njenog pogleda. Sve drugo su puste reči, semantika i floskule. Sve je jasno kao dan. Osoba puna saosećanja, pravična i nadasve humana ;)

Victorinox

pre 8 godina

Niste užasnuti nego Asad i rusi pobedjuju na terenu pa se odjednom digla galama kako su ovi užasnuti.Očigledno je da je Suhoj obavio svoje zadatke u Siriji i to naravno zapadu smeta što je ih neko konačno nasamario ko ovce.
(Marko, 8. februar 2016 14:57)

Naravno. Verovatno je, pored konkretnih efekata vazdušne podrške, porastao i moral regularne sirijske vojske, pošto su shvatili da više nisu sami protiv globalnih hijena koje su rešile da im unište zemlju, jer su dobili moćnog saveznika. A što se tiče mirovnih pregovora, frau Merkel ne mora da brine; za dve do tri nedelje najverovatnije neće ni biti potrebni. Toliko će otprilike biti potrebno sirijskoj armiji da počisti džihadistički bašibozuk sastavljen od plaćenih ubica.

rango

pre 8 godina

Klasicni americki vazal. Usput ne postoji nikakva umerena opozicija. Najveci deo neprijateljske teritorije u Alepu drzi Al Nusra ili ti Al Kaida za neupucene a ako su oni za zapad good guys onda ce neki biduci Pariz 2 biti logican ishod te pametne demonkratske politike.

miroslav

pre 8 godina

Pa pobogu, sta je ovoj zeni? Rusi su tu usli u akciju, koju privode kraju, pre pet meseci a ljudi na tim prostorima, ne govorim samo za Siriju, umiru od gladi i uzasnog rata vec deset godina, odkad su ameri okupirali Irak pa nadalje. Dali je Asad poceo rat u Siriji pre pet godina ili je pozadi bio neko drugi isto kao u libiji?
Njoj bi bilo pametnije da kaze tom turskom predsedniku nek zabrani svom sinu,sefu turske mafije u regijonu, da prekine sverc nafte i drugim opljackanim objektima sa islamskom drzavom i rat ce brze da zavrsi. Nije njoj zao sirijskog naroda, njoj je krivo sti im Putin kvari planove i zadatke koje su dobili iz Washingtona.

Razmisli

pre 8 godina

A zašto da je bude sramota? Pa ne bombarduje ona Siriju nego Putin.
(Predrag, 8. februar 2016 15:11)

Možda zbog toga što Putin bombrduje Id a ne Siriju?

marija

pre 8 godina

Sta se desava sa ovom zenom?
Ludilo od izjave posle horora IDa u Siriji, Parizu, Egiptu,..., Oland dogovarao zajednicku akciju sa Putinom, bombarduju i Rusi, i Francuzi, i Amerika.
Prolupala zena ili je opet neki prljavi interes.

Дијаспора

pre 8 godina

А шта да каже? Браво Русија? па она је у посети Турској и жели нешто од њих, нормално је то. политика је к***а

Max

pre 8 godina

Koje dvoličnosti ,to što ste vi sa svojim partnerima i Amerikom napravili Haos i Rat u Siriji i što već nekoliko godina tamo ginu civili ,To niste užasnuti,to što je izbeglička kriza izmakla kontroli i strada cela Evropa to Vas ne zabrinjava,to što ste na našim prostorima napravili rat i stvorili kvazi države zajedno sa kosovom i to zdušno podržavate, ništa vas to ne zabrinjava ali u konačnici sve vam se "dobrim" vraća a tek će

Kalimero

pre 8 godina

Gospođa Merkel se ne užasava kada dete od 10-12 godina kolje vezanog čoveka pred kamerama ali se užasava "ruskog bombardovanja".
Gospođo Merkel vreme je definitivno da odete sa političke scene na đubrište istorije.

gledam sa strane

pre 8 godina

Турска жали избеглице до задње капи нафте и задњег долара.Колико им се плати или наплате толико ће жалити.Изгледа да је многима промакла реченица да су то углавном жене и деца.А и на снимцима се то види.А где су им мужеви и мушкарци војно способни?Зарађују дневнице и плате ратујући против регуларне војске Сирије.Вероватно се прави подмукао план да се Турској да зелено светло да уђе својом војском и заузме део Сирије под изговором да у окупираном простору поставља шаторе за породице њиховох пулена и да то Турска дебело наплати од Немачке.Интерсантно је чиме је Немачка уцењена да трчи на ноге Турској,да ли под претњом Париза по немачким градовима или слањем нових милиона или неким другим комбинацијама.Како год буде одиграла на крају ће Немачка бити изиграна и слабија економски.О лицемерју је глупо коментарисати јер је то основа западне цивилизације данас.

Dušan Kraljevo

pre 8 godina

Pa znate šta? I ja sam bio užasnut vašim bombardovanjem moje zemlje. I šta sad? Ništa! Imao sam 14 godina, mesec dana nisam izašo iz skloništa. Licemeri ra,spali.

dragan

pre 8 godina

Kome nije jasno da su u ratu u Siriji pozotivci a ko negativci, neka pogleda u kom smeru beze izbeglice. Je li to Turska ili Iran?
(pazarac, 8. februar 2016 15:42)

A do Irana imaju samo celu pustinju sa isil-ovim pripadnicima i Irak pride jer se Sirija i Iran ne granice...zabavno je zaista citati ove umotvorine intelektualno inferiornih osoba.Zivi pored turske granice i bezace preko cele zemlje zahvacene ratom na drugu stranu.Na stranu sto svi preko turske stizu u evropu

omaha

pre 8 godina

Obraz djon! sram vam bilo! stvorili ste ISIS, razrusili suverenu zemlju, zeleli ste da se domognete geostrasteske pozicije i rudnih bogatstava a kad je neko rekao NE MOZE e sad su to patnje!

Rade

pre 8 godina

Ma kakva patetika, kakva užasnutost ? Diplomatija i to dobra diplomatija. Ako Nemačka pogorša odnose sa Turskom, pogoršat će odnose sa svim tim jadnicima koji traže utočište za jeftine pare i Nemačka bi ostala bez jeftine radne snage, ajd' da ne kažemo robova.

miko

pre 8 godina

Vijetnam,irak,avganistan opet irak, jugoslavija, libija ×2 sirija i ko zna jos koliko bombardovanja a nisu bili ruski i svi oni dole nisu bili nevine zrtve samo ovi pod ruskim bombama su nevini.

BeKo

pre 8 godina

"Ne volim humanost koja se sastoji u promatranju patnje".

Friedrich Nietzsche

Između “oslobodilaca“ (Sirija, Iran, Rusija) i “humanista“ (Usa, Eu, Turska) izgleda da je samo smrt sigurna.

Smuleco

pre 8 godina

"Arapsko proleće" su pokrenule obaveštajne službe SAD i VB, a to su, nemački saveznici u NATO-u. Tu je bila prvo, dezintegracija Iraka i Libije, a onda Sirije i ostalih, redom. Znači, sve što se desilo kasnije, su posledice, uključujući posebno "rokanje" Sirije od strane svih, uključujući tu i Rusiju.

akajea

pre 8 godina

Za sve ove što se bune za njenu izjavu i ostalo, pa nije ona glupa, zna ona sve vrlo dobro ali takvu izjavu mora da da jer je ona običan pijun, kao i obama i ostali. Svi oni rade kako im kaže svetska vlada iz senke koja vlada palenetom.

Milos

pre 8 godina

Rokaj snimaj, rokaj snimaj....kad nas bombardovase '99 bilo je iz humanih razloga, radi demokratije i slobode a ovo sad je zlocin nad nevinim ljudima. To bre laze pa sve misli da je istina. Samo napred Rusi sve sto radite, za pravdu radite.

Vučiću,

pre 8 godina

pusti sad suzicu zajedno sa "Mamom". Ako ne znaš kako da se ušlihtaš, pitaj svoje pulene i doktore uvlačenja-Babića, Stefanovića, Vulina...

Miomir Mitic

pre 8 godina

Nikad nama pamet doci nece, zar sve ono sto nam se dogadjalo kroz istoriju nije dovoljno da shvatimo ko su nam prijatelji a ko ne, da nam se otvore oci i shvatimo ko kakve namere ima? Licemerje, gade mi se! : (

Magyar kome B92 ne objavljuje komentare

pre 8 godina

Zna li javnost zbog čega je Merkel u stvari otišla u Tursku?
Zato što su Turci namirisali lovu i namirisali da su mnogo važni i sada više ne traže 3 milijarde Eura, nego 10 milijardi Eura. Ali EU nema ni tih 3 milijardi Eura jer ne može od EU članica da pokupe jer ne žele svi dati u tu svrhu, jer tvrde da su tobizbačene pare i glupo je fa EU moli za bezbednost Tursku po pitanju da se više ne šalju migranti.
Ovu informaciju Merkel vešto krije, ali zato na mađarskoj televiziji mađarski expert za bezbednost Nógrádi György koji je i svetsko kotiran u 10 najboljih experta za bezbednosr (Nogradi Đerđ) je pričao o 10 milijardi Eura.
B92 bi trebalo čoveka da pozovu u BG ili intervjuiše telefonom ili preko Skype da objasni celu priču i gde je u celoj priči Srbija i Balkan, verujem da bi to bilo jedan dobro buđenje za svakoga ko želi suvu istinu čuti, bez pristrasnosti ka bilo čijoj strani.

una

pre 8 godina

Ona je, boze dragi, uzasnuta! Trebalo jos samo koju deceniju da postane uzasnuta. Jugoslavija nista, Avganistan nista, Irak, Libija, godinu dana SAD bombarduje Siriju - opet nista. Sad je uzasnuta. Da crknes od smjeha.

nenad rs

pre 8 godina

Rusi teško ulaze u rat ali kad krenu onda priče više ne važe pa bar to Nijemci znaju.Sirija će očito opstati u svojim granicama a to nekima smeta.

maxharem iz cecave

pre 8 godina

Potpuno te razumem. Rusi oce da prisile sirijce da zive pod diktatorom.
(Maxo iz Kanade, 8. februar 2016 18:01) jok nego ce kao libijci i ostali da ratuju izmedju sebe jos xx godina a ameri da ih selektivno bombarduju i naplacuju sto ih ubijaju

русвај

pre 8 godina

Нормално да је ужаснута, Руси не користе оне америчке, такозване хуманитарне бомбе.

trenutno bez dobrog pseudonima

pre 8 godina

kakvo licemerje, imaju obraze ne ko djonove već za anti-tenkovsko naoruzanje
ali karma ti je čudo - sve će to da se vrati

Sergio Bela Crkva

pre 8 godina

Kontam da se Angela plasi odmazde ovih dzihadista,zato sto im ne daju podrsku.Mislim da hi im dali ali nemogu od Rusa.To je samo moje misljenje.Pa sad se jadna zgrazava.

europljanin i intelektualac

pre 8 godina

Ako nekom nije bilo jasno koja je uloga tetka Merkel sada stvarno vise nije tesko videti - dok rusi rade na privodjenju rata kraju i zaustavljanju haosa na Bliskom istoku i Evropi (izbeglice) - ona je uzasnuta !!! Nije bila uzasnuta kada su njeni mentori krenuli da "uvode demokratiju" u Siriji prave ISIS ?! Neizmerno licemerje ... da nije jezivo bilo bi smesno.